Új privát üzeneted érkezett!

Doris,
Bocs, de törlődött egy sor az üzimből, szóval: csupa örömet, egészséget a gyerkőceidnek és valamilyen gyors és kockázatmentes orvosi megoldást kívánok a jövőben az endos problémádhoz!

Viki
ccviki

VikiKép
Köszönjük, igy legyenKépKép(Mit jelent ami irtál??? Bocsi, ha értetlen vagyok:"valami ! '")

Puszi:Doris
doris

Doris,
Már javítottam magamat, remélem, közben Nálad is megjelent:-)

Nikcsi,
Mél megérkezett, köszi, majd írok még délután!

Viki
ccviki

VikiKép
Köszönöm szépen,nektek is minden jótKép

doris

Sziasztok!

Viki

Szerintem semmi baj a stílusoddal. Lehet, hogy van, aki nem érti, de az nem baj. Kép Én is elég őszinte vagyok, ezért nem túl nagy a baráti társaságom, de, akik azok, azokra viszont számíthatok bármikor. Sokan vannak ám, akik nem bírják az őszintét. Kép
A doki, akiről én írtam, az tuti nem ua., mert ez Újpesten található. De gyanítom még sok ilyen van sajnos. Azért kíváncsi lennék, hogy te kiről beszélsz. Leírnád priviben? Ui. nagyon gáznak találom, amiket meséltél róla. Csodálom, hogy az ilyen emberek dolgozhatnak!

Köszi,

Zsófi
mzsx

Sziasztok!
Megint jövök a hülye kérdéseimmel! Volt valaki, vagy ismer valaki olyat, aki úgy szült a Margitban, hogy nem volt sem fogadott orvosa, sem fogadott szülésznője! Szóval azoknál, akik éppen akkor ügyeletesek voltak. Ha van ilyen, akkor érdekelnének a tapasztalatai!
aranyhold

Sziasztok!

Óriási lemaradással olvasgatom a topikot, üdv minden újnak és réginek Kép, bár tartok tőle, hogy nem sokan emlékeznek már ránk. Kép

Zsófi! Az én elsőszülöttem is karácsonyi baba, december 25.-re voltam vele kiírva, de 23.-án megérkezett. Így végig benn töltöttük az ünnepet, és az első munkanapon jöttünk haza. Jó is volt, meg nem is. Az nagyon kellemes volt, hogy alig voltunk néhányan. Nem hogy a romming in-ben ne lett volna hely, de még szabad különszoba is volt, sőt, már a szülőszobák közül is én választhattam. Kép Persze a kórházi dolgozók is minimális létszámban voltak csak benn, a vizitek helyett néha beesett egy-egy fehérköpenyes alak, aki megkérdezte, minden rendben van-e. Nekem meg gőzöm se volt, milyen témában lenne illetékes, ha nem lenne minden rendben. Kép Viseltek ugyan névkitűzőt, de ki tudja azt futtában, pláne szemüveg nélkül leolvasni?! Szerencsére velünk úgyis minden téren minden rendben volt, úgyhogy ez nem zavart különösebben. Kép Egyedül a kórházi védőnő hiányzott nagyon, elsőbabásként komoly nehézségeket okozott a szoptatás, és a szülésznők... hát, az ő segítségük csak az idegösszeomláshoz juttatott közelebb. Kép
Most olvasom, hogy talán mégis hamarabb várható a babácskád. Kép Azért a karácsonyi tapasztalatokat már nem törlöm ki. Kép
Az alvási testhelyzetekkel nekem is sok gondom volt anno, és máris kezdődik megint, pedig még csak a 15. hetet taposom. Naná, csakis hason szeretek aludni, az meg már nem kényelmes. Kép Nekem az jött be, ha a takaróm egyik végét a hasam alá gyűrtem, a másikat meg a felhúzott térdeim közé, mindezt oldalt fekve. A vége felé már komoly kispárna haddal barikádoztam magam körül, csak úgy tudtam aludni.

Csengő! Az én Párom is vértől vagy tű puszta látványától elájulós fajta, mégis hősiesen ott volt velem, mikor az első babánk született. Kép Mondjuk a szülésznőnek szóltunk, hogy mielőtt tűt vesz elő, küldje ki Apukát a folyosóra sétálni. Kép Az is igaz, hogy nem állt oda bámészkodni a lábam közé, amikor Lacika kibújt, csak a fejem mellett állva nézegetett, de annyira az események hatása alá került, hogy a vér fel se tűnt neki, csakis az ő kicsi fiát látta világra jönni. KépKépKép

Niki! (Lani) Ti hogy vagytok? Mi lesz a második kislányod neve? Barbi megkezdte már az ovit?

Doris! Jó volt rólatok is olvasni, különösen a pozitív végkifejletet. Kép Örülök, hogy mindkét babácskád jól van, és ezek szerint remekül fejlődnek. Kép

Olvasom ezt a ki mikor volt "legondozva" dolgot, meg, hogy havonta kell menni a védőnőhöz is. Vagy a nőgyógyászhoz... vagy mind a kettőhöz?! Áááá... Második babát várva is tiszta hülyének érzem magam. Egyébként ebben az egyben hasonlít csak egymásra a két terhességem. Kép Olvastam a papíron, amit a terhesgondozóban az első ottjártamkor adtak, hogy havonta kell terhesgondozásra menni. De hogy ez alatt mégis mit értenek?!?! Havonta jelenjek meg a védőnőnél, vagy ott, a terhesgondozóban, netán a nőgyógyászomnál? Én az első perctől kezdve betegácsiban vagyok, 2-4 hetente megyek a tp. papírért, de még sose mondták, hogy mást is kellene csinálnom. Voltam az első vérvételen, és az első UH-n, de a nőgyógyászomat pl. azóta se láttam, hogy megállapította a terhességem. Anno Lacikával másra se tudtam gondolni, csak a Pocaklakóra, örökké aggódtam valamiért, + volt egy csúnya húgyúti fertőzésem, állandóan a terhesgondozóban lógtam. A nőgyógyászomhoz is bementem minden lelettel, ő meg megkérdezte, van-e valami panaszom, és a nemleges válasz után már mehettem is, amerre láttam. Ezért órákat várni a soromra így, egy 2,5 éves ördögfiókával a nyakamon már nincs sok kedvem. Anno a genetikai Uh után vizsgált meg először, hát gondoltam, ráérek elmenni hozzá majd azokkal a leletekkel. Lehet, hogy nem leszek megdícsérve?!

BMárti

BMárti
bmárti

Szia Márti!

Köszi, hogy írtál. Az az igazság, hogy ez a szülési időpont annyira nem biztos, a dokim is mondta, hogy 1-2 hét ide, vagy oda, az teljesen normális. Én mégis Karácsonyra számítok, ezért nagyon örülök, hogy írtál az élményeidről. Kép Ezek a csecsemősök...nem sok jót hallottam még róluk. Kép Na mindegy, nem lehet minden tökéletes. Az az egy számít, hogy a babával foglalkozzanak, a többit majd igyekszem kibulizni magamnak. Kép Az alvós ötleteket is köszi, ki is fogom próbálni.
Gratula az ördögfiókához! Nagyon irigyellek!

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Aranyhold
Kérdésedből úgy érzem teljesen egy cipőben járunk.... Csak annyi a különbség, hogy én priviben beszélek erről a lányokkal. Már lassan félidős leszek és azt mondják, akkor már késő lesz....

BMárti
2002-re visszatekintettem Doris javaslatára és ott olvastalak néhányszor, ha nem emlékszem rosszul... Kép
Nincs sok közöttünk én 14. hetes vagyok! Kép
Majd belerázódsz újra!

Nikcsi
nikcsi

MártKép
Nagyon-nagyon örülök, hogy végre összejött a kistesó és már 15 hetesKép GratulálokKépJól vagytokKép Lacika elven ugye??? Tudtok valamit a kis jövevényről? Mikorra vagy kiirva?

doris

Sziasztok!

Nahát, itt aztán felpezsgett az élet! Kép Lekérdeztem az új hozzászólásokat utolsó ellenőrzés óta, és mire elolvastam mindent, született egy új archivum. Kép De mire rájöttem, miért vesztettem el a fonalat! Kép Mire újra utólérem magam, hát már 3 új hozzászólást találok az enyém után! Kép

Zsófi! 3 évvel ez előtt én is irígyeltem, akinek már volt gyereke. Kép Most meg néha eszembe jut, milyen más volt, mikor Lacikát vártam. Annyira minden gondolatomat lekötötte, olyan mélyen átéltem az áldott állapotomat, hogy már-már tényleg csak az én pocakom körül forgott a világ (számomra). Most meg sokszor eszembe se jut szegény Pincurka, csak növöget szépen okosan odabenn, én meg azt se tudom kapásból megmondani, hogy hány hetes. Pedig Cikával hét+napra tudtam mindig, hogy hol tartunk. Kép Emlékszem, a legkülönbözőbb pózokban pihenkélve nagy átszellemültséggel figyeltem a magzatmozgásokat már hetekkel az előtt, hogy megérezhettem volna. Most meg, éppen tegnap, mondom az esti mesét a "nagy"-nak, mikor Pincurka begorombult, és végigsorozta a hasamat, hogy Anyám, vedd már észre, hogy én is itt vagyok!!! Nekem meg éppen csak megcsuklott a hangom mesélés közben, mikor arra gondoltam, hogy jé, már ilyen nagy ez a babácska?!

Nikcsi! 2001.-ben voltam pocakos Lacikával, akkoriban írkáltam ide sokat, azután már csak be-be néztem. Azóta jópárszor kicserélődött itt a társaság. Úgy örülök, hogy most, mikor nekem is újra aktuálissá vált a téma, éppen ilyen szimpatikus csapat verődött össze! Kép

Doris! Bizony, már 15 hét 4 nap, most gyorsan utánaszámoltam. Kép Ha jobban belegondolok, lehet, hogy tényleg nem is írtam ide, amikor kiderült. Február közepére várjuk a Kistesót, a Védőnő szerint 17., a terhesgondozó szerint 14., de ezt úgyis ő dönti majd el. Kép Nem nagyon tudunk még róla semmit, azt se, hogy fiú vagy lány, és azt se, hogy mi lesz a neve. A jövő héten megyek AFP-re, utána 2 hét múlva UH, remélem, akkor kiderül, hogy fiú vagy lánynéven kell-e gondolkoznunk. Kép
Lacika eleven, igen. Kép És akkor még nagyon kedvesen fogalmaztunk. Kép Egy égetni való csibész-csirkefogó, ugyanakkor édes, okos, aranyos és ügyes is, persze. Kép Nappalra stabilan szobatista, és végre beszél! Kép 2 éves korában még meg tudtam a két kezemen számolni a szókincsét. Szinte azonnal mondatokban, és ragozva kezdte, és a kiejtése is egész érthető. Egy nagy zsivány, igazi nőbolondító kis pasas máris. Néz rám átszellemült arccal a nagy csillámos-kék szemeivel, és mondja, hogy "Ajuszika" (=anyucika), én meg már el is olvadtam. Kép Ha disznóságot művel (nem ritka eset), és megszidom, már nyújtja is a karját, hogy megöleljen, és nagy, nyálas puszit adjon. Mondja hozzá, hogy "Aja bocsát!", és naná, hogy anya minden csibészséget rögtön megbocsát... Kép
Te jól vagy? Az endo hogy viselte a terhességet? Nem okozott gondot, ahogy nőtt a méhed? A terhességtől visszahúzódott valamennyire?

Kellemes hétvégét mindenkinek!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok !

Nikcsi !
Köszi a köszöntést!
Én is örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, mert az első babánkat várjuk a férjemmel, és minden kis apróságon izgulunk még. Most legalább másokat is megtudok kérdezni , ha épp "pánikrohamom " van.
Már voltam néhány vizsgálaton ,másfél hete levették az AFP-t is, szerdán (09.01.-én) megyek a leletekért, és még aznap a genetikai UH-ra . Picit idegesek vagyunk miatta , mert tavaly megállapították, hogy én " rejtett nyitott gerinccel" születtem , emiatt a genetikai tanácsadóba is megyünk majd. Hát, nagyon remélem, hogy a picinknél nem lesz semmi gond emiatt.
Szerinted mennyi esély van arra , hogy a megtudjuk a baba nemét ezen az UH-n ?
A másik gondom a vércsoportommal van, mert "0 negatívos " vagyok , és ezzel kapcsolatban is hallani egy-két rémtörténetet. De lehet, hogy csak mi aggódjuk túl a dolgokat .

Sajnálom nagyon a kutyudat, én is imádom Őket, nekünk egy 3 éves bassetunk van (a Colombo-nak is ilyen a kutyusa ).

Adri

Batáné sz.Adrienn
adri30
Hatvan

Adri!
Nekem a 18. heti uh-n már meg tudták mondani, hogy kisfiú a babóca. És jó is hogy menmondták, mert azóta mindig kérdezem, hogy most is látják-e, de azóta egyszer sem mutatta meg magát. Ha szerencséd van, akkor te is megtudhatod akár!
aranyhold

MártiKép
Hát bizony a második terhességre már nem jut annyi idő mint az elsőre... Én ezért az első kettőt egyszerre hordtem kiKépKépKép
Nos, az endom a terhesség alatt jól viselkedett, nem növekedett. Sajna mivel szoptatni nem tudtam (tudod a két hónap intenziv miatt meg valószinüleg lelki okokból igazán meg sem indult a tejem...)ezért nagyon hamar menstruálni is kezdtem a terhesség befejezése után igy msotanra már ismét jókora méreteket öltött de ez igazán csak menzi idején okoz gondot, igy nem foglalkozom a dologgal.KépÉn jól vagyok részletesen időnként az Ikrek- topikba irogatokKép

Drukk-drukk és ird majd meg, hogy mi volt az orvosnálKép

AdriKép
Én is üdvözöllek itt és boldog babavárást kivánokKépReméljük a genetikán sem lesz semmi gondKép

doris

Sziasztok!!!

BMárti!!! Szia Kép Nagon örülök, hogy sikerült Kép
Remélem minden rendben lesz Kép Majd mindenképpen mesélj hogy mi volt az UH-n Kép
MI jól vagyunk köszi Kép Vasárnap töltöm a 34-hetet Kép Barbi nagyon várja a tesót mindennap megkérdezi, hogy mikor jön már??? Én azért annyira nem sürgetném Kép))
Természetesen a második terhességemmel sokkal aggódósabb vagyok mindent kitalálok amin éppen aggódni kell Kép Pl: mennyit mozog mikor milyen erősen stb.. Minden nap mozog persze nincs olyan óra, hogy nem érzem de azért én állandóan azt figyelem Kép Akkor a hasam, hogy nam olyan nagy. Mindenki kérdezi, hogy mennyi van hátra mondom, és akkor mondják, hogy jééééééééééééééééé ahoz képest nincs is nagy hasad!!!! na én ettől ki tudok borulni Kép))) Az tény, hogy a Barbival sztem is kicsit nagyobb volt de már nem emlékszem annyira ám Kép És hát ugye minden terhesség más, és nem is akarom hasonlítgatni Kép Hát ez van Kép

BMárti: ki is a dokid???

Adri: Én is köszöntelek közöttünk Kép

Viki: Nem pont a kiírt időpontodnál lesz a Dr-unk szabin???? Mert szept első két hetében nincs. Én is kicsit aggódom ez miatt mert így 5 hét telik el a két ellenőrzés között és ez kicsit nyugtalaní dehát csak nem lesz semmi baj ha valami lenne azt ugyis érezném gondolom Kép)))
Te milyen időközönként jársz hozzá? Mikorra vagy kiírva pontosan????

Mindenkinek szép napot!!!!

Niki
lani

Szia Adri,
Lehet érdeklődni, milyen az a rejtett nyitott gerinc? Ilyenről még nem hallottam, de gondolom nem nagy probléma, mivel nem írtad.

Niki,
Szept 29-re vagyok kiírva, akkor ezek szerint lesz:-) Viszont izgulok most kicsit, hogy nem lesz ott az első 2 ctg-nél, meg hát ki tudja, mikor indul kifelé ez a baba. Főleg a görcsöléses előzmények után... Na, azért pozitívan állok ám hozzá, szept 20-ig nincs szülés, ezt a babában is tudatosítom:-))))

Viki
ccviki

Sziasztok!

Most egy kicsit "szabin" voltam, szépen termeltetek azóta!
Doris, nagyon meghatódtam a történeteden. Nehéz lehetett, még olvasni sem volt könnyű anélkül hogy könny szökött volna a szemembe. Ennyi izgalomba és beleőszültem volna. Annyira helyesek az ikreid! Akartok még babát?
Minden Pocaklakót üdvözlök!
Ahogy olvaslak Titeket, egyre jobban szeretnék egy második babát. Csak az a baj, hogy a kislányom még csak 6 hónapos, a neheze még hátravan, azt mondják..
Szerintetek mi az ideális korkülönbség két gyerek között?
Kislánykát mindenképp szerettem volna, de most nagyon szeretnénk egy kisfiút is. Ti hisztek a mindenféle módszerekben, amiket leírnak, hogyan lehet befolyásolni a baba nemét??

Anyafej
anyafej

Kedves AnyafejKép
Remélem tudtatok pihenni a "szabid" alattKép Köszi a kedves sorokatKép Hogy akarunk-e még babát??? A kérdés jó... Mivel mi négyen vagyunk testvérek én mindig is több nyermekről ábrándoztam...most egy kicsit megtorpantam. Hogy is fogalmazzak? Elillant a bátorságom...a koraszülés rémét sajnos még nem hevertem ki. Fogalmam sincs mennyi idő kell majd, hogy feldolgozzam. 5 petesejtecske vár még lefagyasztva a Kaáliban de még nem tudom mi lesz a sorsukKép Jelenleg a két baba teljesen kitölti az életünketKépKépKép
Az ideális korkülönbség? Én a két év körüli korkülönbséget tartom ideálisnak de azért, mert a három nővérem közül a legfiatalabbikkal volt a legjobb kapcsolatunk gyerekként mivel azonos volt nagyjából az érdeklődési körünk, azonos gondjaink voltak...stbKép Persze igy felnőttként már egyformán fontosak vagyunk egymás számáraKép
Drukkolok, hogy a második babád a legjobbkor érkezzen Közétek és lehetőleg fiúcska legyenKép

doris

Sziasztok!

Anyafej,
Szerintem mindenképpen a "nagytesótól" is függő, hogy mekkora lehet az ideális kkorküönbség. Mi eredetileg 3 évet gondoltunk az első kettő között, mert láttam a családban, hogy 1 éves kor után mekkora figyelmet, milyen sok foglalkozást igányelnek a kicsik. Az első lépések után kezdik igazán felfedezni a világot, idővel egyre több minden magyarázatra szorul számukra és legjobb a gyereknek, ha azokra a hozzá legközelebb állóktól kap választ, anyától és apától kap segítséget a világban való eligazodáshoz. Szóval az első 3 év szerintem (de szakemberek is ezt hangoztatják) alapvetően meghatározó a gyerek értelmi és érzelmi fejlődése szempontjából.
De aztán pl. nálunk is másképpen alakult:-) Pont azért voltunk bátrabbak, mert Marci fiamat már másfél évesen nagyon kis önállónak, türelmesnek és "alkalmasnak" találtuk egy kistesó bevállalásához, így akkor indítottuk is az újabb bababprojektet (már hiányzott a babaillat a házból:-), 2 éves és 4 hónapos volt Hanna születésekor. Nem is csalódtunk a megérzésünkben, Hanna érkezése semmilyen komoly problémát (se féltékenység, se egyéb téren) nem jelentett számára, a baba mellett is megkapta azt a figyelmet, amire nagy szüksége volt. Azóta is nagyon jó tesók, imádják egymást, az alap tesvérharcok is hamar elsimíthatók közöttük.
Az ismerősök hasonló korkülönbséggel született gyerkőceinél általában már rosszabb a helyzet. A kistesó érkezése többnyire feldúlta a nagyobbik lelkivilágát, a "szokásos" anyásság, hiszti és féltékenységi rohamok eléggé felerősödtek az első időkben náluk. És az anyukák szerint nem igazán jönnek ki egymással. Valszeg náluk "jobb" lett volna még várni a kistesóval, amikor már fejlettebb és kevésbé érzékeny korszakban, értelmi szinten vannak (pl. egy 2-3 évessel már könnyebb megértetni és elfogadtatni, hogy picit várni kell, nem ő az első vmiben, stb. mint egy 1 év körülivel, meg jobban eljátszik egyedül, stb.).
Ezekből az összehasonlítgatásokból gondolom, hogy fontos figyelembe venni az elsőszülött "felkészültségét" is, mert minden gyerek kicsit másként éli meg az egyes életkorokat, nincs általánosan jó recept a korkülönbség témában sem. Hiszen minden gyerekünknek a legtöbbet akarjuk adni az életben, főleg ebben a korban.

Most a 3. babánál már izgulok, mert nem terveztük még éppen Hanna miatt:-) Mivel Hanna sokkal problémásabb hisztikben és anyásságban,tűrőképességben mint Marci volt annak idején. Annyiban bízunk azért, hogy Marci nagyon jól kijön a kishúgával, rá jobban hallgat, mint ránk:-), talán majd segít nekünk a konfliktusok kezelésében, Hanna pótpapája lesz, ha a baba miatt túl elfoglalt leszek kis időre is:-)

A baba nemét "bebiztosító" módszerekről az a véleményem, hogy laboratóriumi körülmények között 100%-osak lennének:-) De úgy emlékszem, még Czeizel professzor is csak 75 %-os esélyt ad a módszer hatákonyságára. Mivel közrejátszik az anya hormonháztartása, és a peteérést befolyásoló egyéb tényezők.
Bár nálunk eddig mégis 100%-ban bejött:-)) A hőmérőzéses módszerről van szó, amikor reggeli hőből megállapítható a peteérés időpontja. ha a peteérés napján vagy utána 1-2 napon belül történik a szeretkezés, akkor fiú baba várható nagy valószínűséggel. Mert a "fiús" spermák kisebbek, mozgékonyabbak, így gyorsabbak a "lányosaknál" és elősként érnek célba.
Ha meg a peteérés előtt 2 napnál előbb indulnak útra a spermák, akkor a lassabb, de hosszabb életű lányosak termékenyítik meg a petét. Mert a jóval korábban odaért fiúsak sokkal halandóbbak és elpusztulnak a peteérés idejéig, míg a lányosak komótosan, de megfelelő időben érnek a megfelelő helyre:-)
De télleg sok minden befolyásolja azt a peteérést, így a "természetben" biztos nincs tuti módszer:-)

Na, sikerült megint elszállnom eszmefuttatásban:-D
Előrebocsátom a félreértelmezések elkerülése végett, hogy nem én osztom ám a tutit:-)))

Üdv,
Viki
ccviki

Már egy ideje én is olvasom a hozzászólásokat és nagyon sok érdekeset és hasznosat találtam benne. Én az első babámat várom dec. 24-reKép Vagyunk többen is akik kb. az ünnepekre vannak kiírva?
dömpi

Sziasztok!

Dömpi

Én is dec. 24-re vagyok kiírva! Csak nem együtt szülünk? Kép Neked fiú vagy lány babóc van a pocakodban? Nálunk úgy tűnik Bence lesz! Kép

Adri

Ilyen pánikrohamom nekem is volt, és szokott is lenni, de én is mindig kérdeztem, vagy addig keresgéltem, amíg választ nem találtam a kérdéseimre. Szóval soha ne fojtsd magadba, mindig kérdezz inkább! Kép A férjemnek néha már égnek áll a haja tőlem, mert szerinte kicsit túl aggódom. Egyébként szerintem ő is aggódik, csak nem mondja, és utána, amikor kiderül, hogy minden rendben, akkor persze mondja, hogy ő aztán megmondta. Kép Kép
A nemét elméletileg meg lehet állapítani már a genetikain, nekünk spec. direkt úgy feküdt, hogy nehogy észrevegyük. De aztán voltunk 4D és ott megláttuk, hogy kisfiú lesz. Kép Szerintem még idejében kezdjed el győzködni, hogy mutassa meg magát. Nekem a 4D előtt bejött. Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!
Mennyi a jó korkülönbség? Én a minél többre esküszöm, ha megoldható. Persze csak azért, mert ezt tapasztaltam! Köztem és hugom között 9 év és 1 nap van, és eleinte én voltam a pótmamája, most meg már a legjobb barátnője. Soha semmi gond, veszekedés, féltékenység nem volt köztünk. Sajnos mi nem tudjuk kivárni ezt a 9 évet, mert most jön az első, és még kettőt szeretnénk, és most 25 éves vagyok, tehát kicsit igyekeznünk kell, nem akarom 35 utánra hagyni a harmadik kismanót!
aranyhold

Sziasztok!

Kora reggeltől keresem azt a nagyon jó cikket, hogy mennyi az ideális korkülönbség, de eddig nem sikerült rátalálnom! Kép Viszont ez hasonlóakat ír! http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=388 De nem adom fel!
Vikivel egyet értek, fontos a gyermek fejlődése, "érettségi" állapota.

Aranyhold a minél több korkülönbségre én egyáltalán nem esküszöm! Bátyám és én közöttem 11 év van, húgom és én 7 év (kettőjük között 18 év). Nem volt jó! Jobb lett volna a néhány év. A bátyámnak ciki voltam és tovább nem is ragoznám.

Bmárti
Tényleg nagyon jó a társaság, szeretek is ide "bejönni"! Kép

Adri30
A nyitott gerinccel kapcsolatban nem tudok mit mondani, meg a vércsoporttal sem... De azt hiszem a férjed/párod vércsportja fontos! Én O rh poz. vagyok!
Nagyjából ismerem a kutyufajtákat, a férjem kedvenc fajtája... Köszi a "részvétet"!

A gyerek nemét, azt írják 15 héttől lehet megállapítani. Kolléganőm csak 7. hónapban tudta meg, szomszédom utolsó héten.... Bár előtte nem is voltak 4D-n....

A tűrelmetlenséggel kapcsolatban, sok mindennel én is az vagyok/voltam, de azt érzem, hogy itt titeket olvasva "megnyugszom", szóval jó hatással vagytok rám! Kép

Lini
Te is én is Nikinek szoktad/uk aláírni a levelet, ez olyan rossz! Kép
nikcsi

Sziasztok,

Anyafej,
en Dorishoz csatlakozva szinten a 2 ev koruli korkulonbseget tartom idealisnak, de csak akkor, ha a nagyobb gyerek is "megerett"(? ez jo szo egyaltalan?) ra. Egynemu tesoknal meg kulonoskeppen, hasonlo erettsegi szint eseten konnyen osszeszoknak, jo baratok/baratnok lehetnek. Kép A hugom 23 honappal fiatalabb tolem, es szerintem nagyon jo tesok voltunk es vagyunk. KépKépKép
Nalunk most MAszatka es Zsombi kozott 21 honap lesz, ha minden jol megy, es mivel Maszatka is pasinak mutatta magat, remeljuk, bevalik ez a kis korkulonbseg. Kép

Adri,
hogy lehet rejtett nyitott gerinced? Az nem olyan, hogy latszik? Es hogy jottek ra? Kép
NEkem "A RH-" a vercsoportom, a ferjem "A RH+", igy mi maximalisan kielegitjuk az RH osszeferhetetlenseg kriteriumat. Kép ZSombi "A RH+" lett, igy a szulesnel kaptam egy szep nagy injekciot, de mas hatranyunk nem szarmazott a dologbol. Attol, hogy Te "O Rh-" vagy, meg semmi sem kovetkezik. MArmint semmilyen problema...Kép

BMarti,
udv ujra itt! Kép Rad meg emlekszem a regmultbol, akkor olvasgattalak, amikor ZSombival terhes voltam. Kép Most viszont ugy tunik, beeloztunk...Kép

Dömpi,
Neked is üdv itt! Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Anyafej,
en inditottam egy topic-ot meg 2 evvel ezelott, Praktikak kisfiuhoz vagy kislanyhoz a cime. Kép Rengeteg okos otlet gyult ott ossze, a leghihetobbek a spermiumok gyorsasagaval es eletkepessegevel kapcsolatos "probalkozasok".
Mi elsore ksifiut szerettunk volna (be is tartottuk a praktikakat, es be is jott Kép), masodiknak en kislanyt, a ferjem pedig ujra kissracot. Nos, mivel ezt a reszet a dolognak a ferjem intezte nagyreszt Kép, ezert a teherbeesestol kezdodoen alapos volt a gyanum, hoyg nem lesz nekem copfis lanykam (meg be se tartottuk szigoruan a praktikakat Kép). Es lőn, ujra kistokost varunk. KépKépKép

Gombóc
gombóc

Nikcsi!

Már tök rég járok a babanetre és mindíg Nikit írtam, de ha téged ez zavar megpróbálok Lani-t aláírni ha nem felejtem el KépKépKépKépKép

Lani
lani

Sziasztok!

Lani ne érts félre, persze te voltál itt előbb. Kép Csak Nikinek szoktak válaszolni és úgy érzem, ha neked válaszolnak, akkor nem minden esetben vonatkozik/tartozik rám....
Érted mit akarok "mondani"? Kép
nikcsi

Adri30
Rh összeférhetetlenséggel kapcsolatban kiírom, ami a várandós mamák könyvében van (védőnőtől kaptam): "Ha az Rh-faktor jelen van, az Rh-pozitivitást, hiánya Rh-negativitást jelent. Ha mindkét szülő Rh-negatív, úgy nincs probléma. Ha azonban az apa Rh-poz., úgy előfordulhatnak szövödmények. Ha a magzat Rh-poz., és az anya Rh-neg., úgy az anya érzékennyé válhat az Rh-faktorral szemben. A betegség megelőzése érdekében az anyának Anti-D immunglobulin injekciót adnak a terhesség befejeződésekor."
nikcsi

Sziasztok !

Mindenkinek köszi az üdvözlést!!!

Aranyhold !
Mi holnap reggel megyünk a 18. heti UH-ra, remélem nekünk is szerencsénk lesz, és megtudhatjuk, hogy kisfiú, vagy kislány. Én inkább kislányt szeretnék, a férjem inkább kisfiút, de igazából tényleg mindegy , csak mondják azt , hogy egészséges !!!
Te csináltattál már valahol 4D-es UH-t is ?

Niki (Lani)!
Szerintem ne foglakozz azzal, hogy ki mit mond a pocid méretére, mert ez annyira alkatfüggő is szerintem. Mi a munkahelyemen hárman vagyunk egyszerre kismamák , nagyjából egyidősek , de hatalmas különbségek vannak a poci méreteink között.

Ccviki!
Én sem tudom pontosan , hogy mit takar ez a "rejtett nyitott gerinc" , valami olyat magyaráztak, hogy a derekam környékén van ez a problémám néhány csigolyámnál, és azért rejtett, mert van ott bőr a hátamon. Nem is vették észre születésemkor ( ha egyáltalán vizsgálták ezt annak idején !), csak nemrég amikor rötgenezték a hátamat .

Zsófi !
Jó hallani, hogy nem csak én "pörgöm túl" a dolgokat, mert néha már én is mosolygok saját magamon. Nálunk az a gond, hogy a férjem is folyamatosan pánikol, bár Ő inkább a szüléstől fél, én mag attól, hogy addig ne legyen a manónknak semmi baja.
Ha nem tudjuk meg a nemét a 18.heti UH-n, akkor mi is aD-n próbálkozunk vele legközelebb.

Niki(Nikcsi) !
Hú, az izgi lehetett, amikor a szomszédod csak az utolsó héten tudta meg a baba nemét... Remélem mi azért szerencsésebbek leszünk . Mit lehet ilyenkor tenni , mindenből venni kislányos , és kisfiús szinűt is ?
A Bassetok tényleg édik, de nevelhetetlenek. Tapasztalatból tudom, hogy az egyik legönfejűbb fajta... Tényleg az van amit Ő gondol ...

Gombóc !
Köszi a nyugtatást a vércsoporttal kapcsolatban, remélem nálunk sem lesz semmi gond. Igazából azt sem értem, hogy én tudom, hogy a férjem pozitív, de a terhesgondozóban ezt nem is kérdezték . Nem kellene szerinted tőle is vért venni ? Nálatok, ez hogy történt ?

Sziasztok,
Adri

Batáné sz.Adrienn
adri30
Hatvan

Niki (Nikcsi )!

Még reggel léptem be, de csak most volt időm az előző levelem elküldenui, ezért csak most láttam, hogy közben írtál nekem.
Köszi, hogy utána néztél. Épp most megyek a dokimhoz terhesgondozásra, megpróbálom kifaggatni ezzel kapcsolatban, és megírom majd az eredményt.

Üdv:Adri

Batáné sz.Adrienn
adri30
Hatvan

Nikcsi!
Persze, hogy értem Kép)))
Nincs semmi gond Kép

Lani
lani

Adri,
ha Te "RH-" vagy, akkor az egyik vervetelen, talan a 26. hetin neznek ellenanyagot is a veredben. De nem kell a parod vercsoportjat ellenorizni, a szules utan a babadtol ugyis vesznek vert es ha "RH+", akkor automatikusan kapod az injekciot. Kép
Nalunk legalabbis igy volt. Kép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Még csak a 10. elején járok, de szeretném már most eldönteni, hogy melyik orvost válasszam. Most dr. Tóth Károly Sándorhoz járok, nekem nagyon szimpatikus és segítőkésznek tűnik. Ismeri valaki? Jó lenne valaki véleményét megtudni róla...
A gond az, hogy eléggé elfoglalt, és nem biztos, hogy egyáltalán ott lesz-e a szülésnél. Ez zavar, mert nem szeretném a szülészorvost a szülés pillanatában megismerni... tudnátok egy jó orvost ajánlani arra az esetre ha az enyém nem lesz ott?
Nagyon hálás lennék bármilyen tanácsért, ez az első babám...

Meglepibaba
meglepibaba

Szia Adri!

A mi babánk elég sokáig titkolta, hogy kislány. Csak a 30. heti UH-n mondták biztosra. (A 4D-n sem.) Addig halogattuk a bevásárlást, de utána is kevés kimondott "csajos" rucit vettünk neki, mondván, hogy jó legyen majd az öcsinek is... Így tettünk a kistakarók, ágynemű választásánál is.
Remélem, Neked sikerül holnap megtudni!
Beszélj Vele odafelé, hogy úgy feküdjön Kép

Orsi
norsi

Sziasztok!
Na nekiveselkedek még egyszer, előbb megírtam a mondókámat, és rossz gombot nyomtam.

Adri: Nem megyünk 4D uh-ra, mert a férjem a 18. heti rendes uh-n rosszul lett, a 26. hetire be sem mert jönni. Ezek után még az apás szülésről is letettem.

Meglepibaba: Tényleg ő a dokid, mármint most! Én úgy tudom ő a legfőbb doki ott. Én 2-szer találkoztam vele a viziteken, amikor bent feküdtem, és nekem nagyon szimpi volt. Biztos nem lehet nála szülni?

Képzeljétek mi történt velem az este. Barnás folyásom volt. Na nem sok, és azóta sem semmi, ráadásul a baba mostanába kielégítően sokat mocorog. Fogalamam sincs mi lehet ez, de amikor bent voltam a kórházban, volt 1-2 barnázós eset, nem találtak náluk semmit, haza is mehettek. Reggel megyek be a kórházba, és elpanaszolom a bajom, de remélem hazaengednek! Remélem nem a nyákdugó ment el! (Amúgy az milyen?) Nem akarok most a 30. héten (a babát 2 héttel nagyobbra becsülték legutóbb, de még úgy is 32.) megszülni! Szorítsatok!

Lívia
aranyhold

Sziasztok!

Aranyhold

Remélem minden rendben lesz!!!! Majd írjál, hogy mit mondtak. Nagyon-nagyon szorítok!!!! Tényleg rosszul lett a férjed az UH-on? Még nem is hallotta ilyet! Kép De aranyos. Nem lehet, hogy csak nagyon izgult?

Adri

Az én férjem nem félős, legalábbis nem mutatja. Most szült az egyik kollégánk felesége, és elmentek megünnepelni, ahol a srác beszámolt az élményeiről (véletlenül ragadt bent a szülésen, nem volt tervezve). Össze-vissza mesélt minden, pl., hogy szinte nem is emberi a baba, amikor megszületik, meg fúj, volt egy csomó vér, meg ollók...stb. Gondolhatod szegélny férjem. Eddig nem nagyon hajlott arra, hogy kiművelje magát szülésből, mondván "milyen meglepetés érheti?". Hát most ismét javasoltam neki, mert szerintem erre készülni kell, ahhoz, hogy ne így élje meg valaki.

Zsófi
mzsx

LiviaKép
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen...Kép Ird meg mit mondtak a korházba, vigyázz MagatokraKép

doris

Sziasztok!

Aranyhold - Livia szerintem csak 18 óra körül fog jelentkezni, mert mától nem dolgozik és otthon csak akkor szokott felmenni a netre....
Addig izgulhatunk!
Engem is meglepett, hogy az UH-n lett rosszul a férje. Kép

Nikcsi
nikcsi

Aranyhold

A Tóth dr. nem vállal sok szülést, de egy párat azért igen, hogy "ne essen ki a gyakorlatból". Én hozzá jártam nőgyógyászati ellenőrzésekre is, fantasztikus ember. A baj az, hogy nagyon elfoglalt, így nem biztos, hogy ott lesz életem nagy napján... Izgulok, hogy ne így legyen, mert biztonságban érzem magam mellette.

A párod nem bírta az UH-t? Kép Állítólag a szülőszobán már jól fel vannak készülve az ájult apákra... Kép A párom esküdözik, hogy bírni fogja a strapát, de hiszem ha látom!

Judit
meglepibaba

Látom ez a férjem az UH-t sem bírja cimű téma mindenkit lázba hozott..... Kép

Lani
Köszönöm a megértest! KépKépKép
nikcsi

Szia MeglepibabaKép
Az én orvosom nagyon-nagyon lelkiismeretes, már 11 éveKépDr.PálffyKép Persze megoszlanak a vélemények. Azt javaslom ha időd lesz olvasd vissza az archivot, mert sok infohoz juthatszKép

Boldog babavárást kivánok NektekKép

doris

Sziasztok,

Aranyhold,
drukk, hogy semmi rosszat se talaljanak! Ird meg, hogy mi volt! KépKépKépKép

Meglepibaba es Aranyhold,
nekunk a szulesfelkesziton azt mondtak, hogy a valosagban nagyon keves apuka lesz rosszul a szulesnel. VAlahogy elkapja oket az izgatott kivancsisag, es amikor a baba szuletik, nem is szoktak oket "arra az oldalra" engedni. BAr az en ferjem premier planban vegignezett mindent, es o azt mondta, nagyon banta volna, ha nem lathatja a kisfiat kibujni. Ezen elegge elcsodalkoztam, de ugy latszik, vannak ilyen pasik is. KépKépKép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Nikcsi! Tudsz esetleg valamit Líviáról? Remélem, jól vannak!

Orsi
norsi

Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy így aggódtatok miattam, én meg lusta dög, csak most jelentkezem! De már tényleg nem dolgozom, mától (jól kezdődik!), és itthonról főleg éjszaka netezek, mert nagyon rossz alvó vagyok, meg ilyenkor szinte ingyen van.

Na de, hogy mi volt. Szerencsére semmi ok aggodalomra. A dokinénim már van megint, megvizsgált, és bár nem volt megelégedve a méhszáj állapotával, azt mondta, az uh dönt. Azt mondta, hogy nagyon el van simulva, de mégis C2100-et írt a kiskönyvembe, legutóbb is ez volt. Na mindegy, mentem uh-ra, ott nagyon kukkolt a néni, de nem talált semmi rendelleneset. Matyi is szépem fejlődik, 30+3 hetesen: BDP-84mm, súly 1625g. Persze kérdeztem, hogy nagy baba lesz, vagy csak idősebb a becsültnél, erre azt mondta átlagos, és csak a 36. héten tud szülési adatokat becsülni. A barnázás meg attól lehet, hogy ahogy nő a méh, megpattanhatott egy hajszálér, vagy valami ilyesmi! Még holnap, illetve már ma :-) megyek hasi uh-ra a veséim miatt, remélem nem focizta szét a kismanó. Majd mesélek holnap éjszaka, hogy mi volt! Még egyszer köszi a sok drukkot, úgy tűnik használt! :-)

Az uh-s rosszullét úgy volt, hogy állnia kellet szegény férjecskémnek, és elég fülledt volt odabent a levegő, de ő azt állítja, hogy attól lett rosszul, hogy az uh-s néni gyorsan mozgatta az uh-fejet, és villogott, meg vibrált a képernyőn amit látni kellett volna. Pedig ha tudná, hogy még az volt a legnyugisabb uh vizsgálatom! :-) Na kíváncsi leszek a szülésnél mi lesz. Most azt mondja, hogy ő bizony a lengőajtőn sem megy be, kint fog ülni a harmadikon a szobornál a szülőszoba előtt, és könyvet is hoz, hogy ne unatkozzon. Azért remélem nem lesz annyira nyugodt, hogy még olsvasni is képes legyen! Ezek a pasik! :-)

Lívia
aranyhold

Sziasztok!

Norsi
Aranyholddal kapcsolatban tudtam, hogy este fog jelentkezni, de ez csak reggel jött neki össze. Ja és azt üzeni, hogy ha napokig nem jelentkezik, csak akkor kezdjünk el izgulni.Kép Én viszont csak "munkaidőben" vagyok itt. Ez már azért idézőjelek, mert eljárok terhestornára, vizsgálatokra és egyre rövidebbek a 8,5 órás munkaidőm.... Kép
nikcsi

Szióka!
dömpi

Nos a fenti csak próba volt, mivel tegnap írtam egy szép hosszú levelet, de valami hiba csúszott az elküldésbeKép

Mzsx: Nagyon örülök nekedKép Nálunk kisfiú várhatóKép

Már előbb szerettem volna jelentkezni, de egy most terjedő enerális vírus levett a lábamrólKép
(ment a hasam meg miegymás....., ma már csak az orrom folyik és a torkom rosszalkodikKép.

Örülök, hogy jobban vagy AranyholdKép

Én Dr. Tűzkőhöz járok, van még valaki aki hozzá jár, vagy nála szült?

Kellemes napotKép
D.
dömpi

Sziasztok!

Mennyi nőgyógyi doki rendel ebben a kórházban, nem győzöm kapkodni a fejemet az újabb nevekre!
:-DD Nem is csoda, ha nehéz választani az újaknak:-)

Nekem holnaptól kezdődnek a heti ctg-k, kiváncsi vagyok, a sok magnebigyotól milyen laposan kúszik majd a vonal a méhtevékenység diagrammon:-))

Lani,
Akkor tuti nem lesz a holnapi meg a jövő pénteki rendelésén a dokink? Nem is baj még, csak szept. közepétől sürgölődjön a szülőszobán:-)

Remélem mindenki jól viseli az újabb frontokat.

Pá,
Viki
ccviki

SziasztokKép
AranyholdKép
Örülök, hogy minden rendben vanKépVigyázz MagatokraKép
DömpiKép
Sajnálom a virust, remélem már jobban vagytokKép
CCvikiKép
Számolj majd be a CTG-rőlKép

doris