Új privát üzeneted érkezett!

Ui.:...Mármint DorkaKépKépKép
Victoria

Kukucs
Én jól eldugultam, de nem véglegesen, ne örüljetek KépKép

Tejcsi ügyben nem nagyon javul a helyzet. Vannak nehéz és nehezebb napok. Pl tegnap reggel se kellettem nekiKép igaz a cumisüveg se KépKép helyette a függöny, a macikák és a csigabiga volt a nyerő. A tápszer, amit kap nem édes, sőt szerintem keserű (BebaHA), de első napjaitól kezdve sajna kap tápot is, és a kórházban is mindig cumisüvegből megtömve hozták ki nekem. Akkor küzdünk még tovább, ha ezt mondjátok. Bár még mindig nem tudom, hogy mikortól van az, hogy már nincs teje a kismaminak...
Pénteken mi is ünnepeltünk (volna), mozi, utána egy pohár rumos cola. Csináltattam apának egy közös névtáblát az ajtóra (neki se volt még soha), egy igazolványképet Lénáról, és egy motorosújságot is kapott beleegyezésféleség képpen a 'milennehavennénknekemegymotort' című felszólalására. Apa megint elfelejtette (na ezért irigykedem én a románcokra)KépKépKép, helyette jó kis sorozatgyilkosos filmet néztünk meg:I
Ja és úgy fest, hogy költözni kell. Már el is kezdte kispapi a lakásnézést. Van olyan betegség, hogy 'hangérzékenység'??
Nővérkémnél még mindig semmi.

Buksi
Kaja ügyben elméletileg az a cél, hogy egy étkezés ki tudj váltani. Ha 5x eszik Vencel, és most 7500g, akkor 7,5*150g/5= kb 225g-ot kéne ennie egy alkalommal. Nyugodtan számolj ml=g kerekítéssel, szóval két decinyit kéne kb egyszer ennie. Próbáld meg megcserélni, előbb etetés, aztán cicivel kipótolni. Egészen addig, amig 2decinyit meg nem szik, vagy azt nem látod, hogy már nem eszik tovább.
Én is azt hittem, hogy annyit eszik Léna, amennyit elé teszek, de nem KépKép Szóval adj még, és Vencel jelzi majd, ha elég volt! (óvatosan a böfiztetéssel, ilyenkor elég szaftos tud lenni Kép) Ami a keverést illeti: mindkettő kell neki, akár egyben, akár külön, akár vegyesen.Szerintem kosóld meg. Ha ízlik, akkor Vencelnek is fog. Vigyázz a glutén mentességre azért!
Sárga irígység az ügyin evő fiadnak. Léna evés közben berreg, játszik, nézelődik, énekel, kajabál. Pedig nem tökölök az etetéssel, de hát uncsi neki.
Tuti lett a rétecske, tényleg. Taps, taps.

Ági
jár előre is a virág Kép

Rebi
zombi, BETEGSÉGKép

Vic
az a spárgás jelenetet megnéztem volna, ha sikerül Kép képet kérünk
Anyósodnak tisztelet az inkubátor miatt! Ritka az ilyen "újrokon"Kép
Dorka is ügyi, hát nem hiába KépKép

Orsi
hát mit is mondjak, restellem, bocsika, meg minden Kép
Köszi a szurit, utána nézek. Szekrény: Mi Ikeásat vettünk, nincs ötletem

Tünde
sulikezdés, nyelvvizsga KépZoknicibálás nálunk is szám! Én azért félek, hogy egyszer megfullad tőle, ezért aztán a lötyögős zoknikat elzsákoltam.Ja és én már megint pakolom a rucikat. Kinőtteket és az örökölteket. Tünci a Balcsis kép rólatok Kép
Fogmosás ügyben szerintem elég, ha az üres bébifogkefét rágicsálja, ráértek még a krémre

Bogi
komoly herkentyűk ezek!! Lili mit szól a ketyerékhez? Imádja, mi?

Andi
jó, hogy írtál magatokról, rég nem olvastalak. Szépen gyarapodtok, és az a decens kézevés-izlés nagyon higénikus KépKép

Ini
sajna a nyaralás miatt, levegőváltás is biztos jó volt
Nagyon édik a gyerkőcök,rögtön jó kedvem lett a képtől, szerintem ők élvezték bármilyen időtök is voltKép
Költözés KépKép
kitartás az éjszakákra

Hajni
hatalmas kiscsaj ez az Alexa!!! Azok a sonik...

Szilvi
Ülés nálam végig hátul volt, elöl légzsákok vannak. Dm füzetet még mindig nem kaptam meg, pedig legalább 1hónapja leadtam már. Miért is fáj a hátad?

Hicu
jobbulás Dudunak? Mit mondott a doki? Mi volt a baj? Gratu a felálláshoz! Ügyesek vagytok!
Vigyázz magatokra, UHképet akarok látni újra!

Fio
boldog szülinapot! Mizu a munkával?

cupa, megyünk Lufit venni a a tegnapféléves Kislánynak!!!
J
holophernes

Vizipólósaink olimpiai bajnokok!
3- szoros Hurrááá!!!

Kép
Victoria

Kép
Victoria

Kép
Victoria

u.i.: vettünk lufit, macisat. Ilyen egy fél éves Léna: KépKépKép
Kép
holophernes

Judit,
De édes Léna! Nagyon kis csini ebben a szerkóban!
Boldog 1/2 évességet!
Gondolom, már Ti sem a 68- as cuccokat koptatjátokKép Vagy mégis?

Vic

Ui.: Első spárgák egyikét megtekintheted itt (azóta vannak már továbbfejlesztett változatok isKép): http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=283&post=342734#POST342734. De majd teszek fel frissebb spárgákat. Néha elképedek, milyen lazák és hajlékonyak ebben a korban ezek a gyerkőcök.
Victoria

Sziasztok!

Bocs, de a hétvégém nagyon zsufi volt, nem tudtam jönni. De visszaolvastam mindent.

Allergiával kapcsolatos válaszokat köszönöm mindenkinek. Közben irattam fel gyógyszert a körzeti orvossal (megvan nála, hogy allergiás vagyok), de jó drága lesz. Egy doboz gyógyszer több mint 1000 Ft.

CSILLAGÁSZAT
Nos, a herkentyű saját tulajdonú, és a mi házikónkban találhatóak. Közvetlen környezetünkben két csillagvizsgáló kupola is található (magán), és a tervekben szerepel, hogy nekünk is lesz egy, mert a nagyobbik műszert nem lehet sajnos mozgatni (annyira nehéz és drága). Mindketten szerelmesei vagyunk a csillagászatnak, és fotózni szoktunk.
Két éve alapítottam egy klubot: Magyar Csillagászati Egyesület Győri Helyi Csoport-ját, és egy szakkört Cygnus Csillagászati Szakkör. Mindegyik működik, két hetente járunk össze, 50 tagunk van. Előadásokat tartunk, csillagászati bemutatókat szervezünk, stb. A honlapot is én csinálom http://gyor.mcse.hu .
Most van Bpesten egy fotókiállításunk a Planetárium körfolyosóján, ahol az én képemet is megnézhetitek. (Azt hiszem, hogyha csak a kiállítást nézitek meg, akkor nem kell belépőt venni.

Teszek fel néhány fotót:
Kép
Ez a Vénusz-átvonulás képe (Nap és előtte a fekete pötty a Vénusz bolygó)

Kép
Ezen a képen a Pannonhalmi Apátság látható, és felette a Részleges Napfogyatkozást láthatjátok.
Ezt én fényképeztem

Kép
Ezt is én csináltam. Ez a szomszédos galaxis, az Androméda Galaxis (Androméda-köd néven ismertebb)

És végül:
Kép
Ezt a sorozatot a férjem csinálta a Mars közelség alkalmából különböző időpontokban.

Remélem nem untattam senkit.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

sziasztok!

Vic!
Dorka nagyon édi!Annyira látszik, hogy milyen boldog baba.

Judit!
Léna is tündéri, nagyon csini a ruciban.

Egyszerűen minden bébi tűndéri, nem kell egyenként leírni.

Olivér már nagyon próbálkozik a mászással, négykézlább már sokszor felhúzza magát, hintázik. Annyira zabálni való.
Tegnapelőtt éjszaka nem tudom mi volt vele, de több mint egy órán át úgy ordított, hogy az hihetetlen. Én még ilyet nem láttam. Most gyanítom, hogy kajákkal lehetett a gond. Délelött evett gyünölcsöt teljes kiörlésű gabonával(glutén), délbe cukkini tésztával, paradicsommal(glutén), vacsora tejpép(glutén).
De éjfélkor kezdődőtt és úgye amit hála Boginak, hogy bemásolt azt írták, hogy 2-3 órával étkezés után jelentkeznek a tűnetek. De se nyálkás széklet, két puki volt összesen. Nem értettem. Ínnyét nem látom duzzadtnak. A végén adtam neki8 Vibrocil(talán így írják) kúpot, nyugtalanság ellen)Az hatott.
Mindenestre, most nagyon szigorúan figyelem, hogy gluténmntes ételt kapjon.

Nálunk itt nagy az élet 4 gyerekkel.(nővérem gyerekei).Holnap mennek haza GrazbaKép

puszi

Ines
ini

Ines!
Szegény Oli!
Fene tudja mitől lehetett. Nem lehet, hogy az időjárással volt összefüggésben? Vagy tényleg a foga lehetett.
Képzeljétek, Lili abbahagyta a nyálzást. Lehet, hogy nem is lesz soha foga? Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!
Aztán lehet, hogy a foga dolgozik, mert hurutos lett. Amikor az első két foga jött, akkor is az volt. Majd kiderül. Most mindenestre kerülöm a glutént.

Nagyon szépek a képek, lehet, ha lesz egy kis időm, akko elmegyek megnézni a kiállítást.

puszi

Ines
ini

SziasztokKép

Csak egy fél percre teszi ki a lábát az ember, és máris nem győz visszaolvasniKép
Mivel a nyakamon a csacsika család, (vendégség és meló lesz este, apa nélkülKépKép) ezért előre is elnézést, de csak a felvetett témánként fogok irogatni a teljesség igénye nélkül.

Fogmosás: valahol azt olvastam, hogy ilyenkor még csak egy puha ronggyal töröljük meg nekik, semmi esetre se használjunk fogkrémet, ugy is a pocakjukban kötne kiKép Amugy meg oda lehet nekik adni játszani hadd szokják. Fogkrém majd csak akkor, ahogy ti is irtátok ha már tud köpniKép

Az időjárás frontos volta miatt sajna megsokszorozodhatnak az éjszakai kelések számaKépKép Nálunk is elő elő fordul, hogy felébred és elég hiszti szokott olyankor lenni szegénykém, ilyenkor a cici hála nálunk jó nyugtató. Fogzáshoz nagyon tudom javasolni a chamomillát lefekvés elött 3-4 bogyeszt, sokat segit.

Képek: egyik baba tündéribb mint a másik, ahogy nézegetem az albumaitokat nem tudok betelni a gyerekek aranyos pillanataival. Csak ne rohanna annyira az idő, nemrég még a kakis pelusok számát tárgyaltuk, mostmeg már hogy mit hova dugjunk el elölük a lakásbólKép

Sarokvédő, látom látom nem csak az manómnak van kézügyessége levadászni a dolgokat a helyükrőlKép Amugy épp tegnap néztem hogy a nuck sarokvédőhöz (mi nem azt vettünk) adnak ragacsokat is szép számmal, mármint amivel szerintük fel lehet tenni, kiváncsi lennék hogy az meddig marad a helyén, de ezért mégegy adagot tuti nem veszekKép

Tényleg: szekrény, kinek van tapasztalata, hogy lehet kulcsnélküli szekrényt bezárva tartani biztonságosan? Dani tudnillik a tálalószekrényt előszeretettel keresi fel, már majdnem sikerült neki egy óvatlan pillanatban odacsukni az ujjátKép (olyan mint az anyja, szeret kutatni, kicsinek én is ezt csináltam, van is nyoma a kisujjamon egy ilyen akciónak)

Hu most mennem kell, mert lilul Dani feje, alkot a nadrágbaKép és itt a kajcsi ideje is, félreérthetetlen módon jelzi is : hammmmmmmm

puszi
Ági

Ui: Bogi csoda klasszak a képek, le a kalappal elötettekKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Köszi a bókokat, de nem ezek a világ legjobb képei Kép

Ági!
Hát igen, úgy röpül az idő, mintha nem is tudom hova sietne. Pedig milyen érdekes, hogy az idő is relatív Kép Ha már a csillagászatnál tartunk Kép Kép
De a lényeg, hogy megértem azokat az anyukákat, akik szakvámba szülik a gyerekeket, Olyan jó, amikor van egy legkisebb is Kép Csak az a baj, hogy pár hónap alatt felnőnek Kép

Hát az a helyzet, hogy Lilinek mostanában adhatok barackot, meg akármit, olyan keményeket kakil. Minden nap többször is, tehát nincs szorulása, de kemény. (Csakhogy a kakás pelusokról is essen szó Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Kedves Csipet csapat! Hol vagytok?? Csak hármasban írkálunk?

Ma bementem dolgozni egy kicsit délelőtt, és jó is volt, meg rossz is. Már nem tartozom oda, úgy érzem! Hazaértem, és úgy hiányzot Léna kis mosolygos Ciriviri feje, hogy csak na. Sose gondoltam volna. Ja és leegyszerűsítették a feladatot, amivel nem bírkóztam meg!! Hát milyen egyszerű ez így KépKépKép

Vic
Köszi. Ami a méretet illeti, már a legtöbb 74est is kinőtte Kép
Dorka marha édes a sárga gocart-ban KépKépKép

Bogi
csodásak ezek a távlatok, nekem mindig a hideg futkos tőle a hátamon, gratulálok
gyerek még nem vó't fog nélkül, nyugi

Ini
elég morc estéd lehetettKép, és jól fog jönni egy kis kikapcsolódás, és elég lesz neked csak (Kép) 2gyerek is. Glutén meg ugye kerülendő sokak szerint, szóval lehet, hogy jó ötlet kihagyni egy kicsit

cupp, ma megint az allergia nyerKép
J, aki holnap újra próbáljaKép
holophernes

Sziasztok!

Nagyon szépen köszi mindenkinek a fogmosáshoz az ötleteket!

Vic, köszi! Kép Nagyon ügyi Dorka, gratula az álláshoz! Ezek a spárgák meg tényleg nem semmik, tiszta akrobata! Kép

Bogi, húha, ezek igen komoly készülékek! Érdekes lehet ezekkel az eget kémlelni. Korábban is mindketten csillagászkodtatok, vagy egymást fertőztétek meg? Kép Szuperek ezek a fotók! Meddig tart a kiállítás?

Andi, de jó hallani felőletek is. Gratula a mászáshoz! Nekem annyira furcsa, hogy nem vesz semmit a szájába. Nálunk minden Kitti szájában köt ki, bármi legyen is az, játék, újság, pelus stb.

Ines, azért remélem a pár napban tudtatok valamit pihizni. Az alváshoz kitartás, majdcsak javul a helyzet. Tündériek a gyerkőcök! Kép És ti is szépek vagytok az esküvői képen. Kép Gratula Olinak a mászáshoz!

Hajni, sarokvédős Alexa Kép Kép

Szilvi, DM-es kuponfüzetünk van nekünk is. Gratula Dorkának a tapsoláshoz! Kép
Mitől fáj a hátad?

Rebi, remélem már elmúltak a zűrös napok és mindannyian jól vagytok!

Kisbuksi, nálunk is kb hasonló a helyzet, 5x szopi és 2x valami más. Azt nem tudom mennyi pelyhet kéne beletenni, viszont szerintem amiatt ne aggódj, látni fogod, ha már nem kell Vencelnek több. Kitti mindig becsukja a száját és fintorog, na akkor már elég neki.

Hicu, gratula Dudunak az álláshoz! Kép

Judit, köszi a biztatást. Tegnap befizettem a nyelvvizsga díjat, szóval most már tényleg nagyon kéne tanulnom. A DM füzethez küldenek egy levelet, hogy mehetsz érte. Bár arra már nem emlékszem mennyi idő, de szerintem, ha legközelebb arra jársz, kérdezz rá, hátha már ott van az üzletben. Gyönyörű a féléves Léna Kép Kép

Hétvégén megkóstoltuk a paradicsomot. Nagyon bejött, még sose volt olyan új étel, amit ennyire jóízűen evett volna. Kép Én meg pakolgattam a szekrényben, és találtam egy tejpép mintát, aminek szept elején jár le a szavatossága. Kittinek még nem akartam odaadni, hát megettem én. Kép Nem is volt rossz. Tegnap voltunk tanácsadáson, meg még szuri is volt, abban maradtunk a doktornővel, hogy majd a kötelezők után jöhet az agyhártyagyulladás elleni. De ez szinte semmi sem volt, épp hogy egy nyikkanás, se láz, se nyűgi, tök jól elvolt egész nap.
Na megyek, mert ébredezik.

Pusza,
Tünde
rtünde

sziasztok!

Tünde!
Puszi Kittinek, hogy jól viselte az oltást. Én egy évesen adattom be az agyhártyát, mert akkor csak egy oltásból áll és nem háromból.
Majd amikor Hanna kapja a 3 éveset, akkor Oli ezt. Hanna sem kapta meg az agyhártyát, neki valószínűleg most szeptemberben beadatom.

Judit!
Milyen jó, hogy így oldották meg, hogy a feledatot leegyszerűsítették. Én sem igazán érzem már jól magam a munkahelyi társasságban, mert már 70%-ban a kollegák lecserélődtek. Egyébként 25-én lesz a céges kirándulás, csak azért megyek, mert a férjem is kollegám, így egy picit együtt kikapcsolódunk. Egyébként a Rukkel tóhoz megyünk csapatépítő versenyevezésre.

Vic!
Update 1-ben Hamlett puffasztott rizs van. Csak azt lehet enni, semmi más kenyeret? Holnap szept. első napján belekezdek.

Puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Már jó régen jártam erre, de vagy zombi-üzemmódban nyomtam,vagy program volt. Az alvás dolog kezd rendeződni,ma éjjel már csak egyszer volt fent,aminek nagyon örülök,mert ez a 3 alkalom per éjszaka eléggé kicsinált. De látom, valami van a levegőben,máshol is változások álltak be alvás fronton Kép. Közben Vencelnek lett harmadik foga, meg ugyebár elkezdtük a kukoricapelyhet. Köszi a tanácsokat mennyiség témában. Ja! És ugyebár ennek köszönhetően megjelent az első kemény bogyókaki Kép Bocs,hogy ezt így közzéteszem, de nagyon meglepődtünk, még ma is megcsodálunk minden produktumot,hogy milyen édes Kép Kép Kép

Tünde,

Most már jól lemaradtam itt a fogmosási tanáccsal, nekünk Babynova 3db-os készletünk van,szerintem biztos olyasmi,mint a Chicco,vagy bármelyik. Mi esténként "mosunk fogat", fürcsi előtt és pár napja már magától veszi ki a fogkeféjét a tartójából Kép Képek csak Neked:

http://babanet.hu/album/main.php?album=2126&page=4&image=72168

http://babanet.hu/album/main.php?album=2126&page=4&image=72169

A második jól látszik a szerkentyű is.

Bogi!

Jézusom, mekkora szerkezetek közt éltek! Ennek tényleg külön lakás kell! nekem nagyon tetszik,hogy van egy ilyen komoly közös hobbytok, mi több szenvedélyetek! A képek is csodásak !

Andi!

Jó hallani Rólatok, engem érdekel a megmozdulás,valaki még????????

Vic,

Nagy-nagy gratu az álláshoz,spárgákhoz,és minden egyébhez! Mennyi mindent megtudtunk anyóspajtásról, eddig nem tudtam,kinek legyek hálás a Schöpf-Méreiben az inkubátorért Kép Amúgy ha nem tűnik személyeskedésnek, az anyósod miért hagyta abba a gyerekgyógyászatot? nagyon elhivatottnak tűnt az alapján,amiket írtál! Megnéztem ám a képet a csodajárgányról,hát tényleg csak beszélni nem tud... vagy tud Kép? Mennyibe került,ha nem titok?

Hicu!

Nektek még ezerszer nagyobb gratula az álláshoz, tudom ,mi izgalmon,aggodalmon,stb. mentetek keresztül! De ki bánja,éljen Dudu Kép!

Ini!

Én imádom a Rukkelt,nekünk is mindig céges megmozdulás volt ott Kép Alvással mi újság?

Judit,

Köszi a pontos számadatokat,csak nem Ti is kórházban okosodtatok Kép? Nagyon ari vagy,de azért sem vagyok hajlandó ez alapján etetni Venceleckit, mert szerintem már ilyenkor sokkal inkább kialakultak a saját igényeik, mintsem ilyen számítások működnének. Ez persze csak szerintem. Ja! Meg a két hozzátápin kívül a többiről úgysincs halvány lila fogalmam sem mennyiségileg, tehát bukna az elmélet Kép Örülök,hogy sikerült megoldanod a feladatot, és még jó,hogy nem érezted magad jól a kollégák között! Te most anyabanya vagy,nem informatikus lady Kép! Léna annyira édes csajszi továbbra is, hogy lenne kedvem már megölelgetni megint Kép!

Na most ennyi belőlem...

Ja! Voltunk biopiacon a Marczibányi téren,nekem nagyon tetszett! Úgy döntöttünk, hogy amit Vencel direktben kap,az egy darabig bio lesz. Meg vettünk magunknak biopennét,biokávét megkóstolni. Meg zöldséget is,ha Norbi erre járna Kép

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Csak életjel, hogy élünk még... már pont akartam írni, hogy túl vagyunk a nyavalyákon... erre itt ez a ... szél, és megkergültek megint az ifjoncok ...

ha sikerül, rakok fel képet róluk...

Rebi

Kép
Kép

(ami Levi bajsza helyén csillog, az bizony a megfázás következménye... hogy mást ne írjak takony Kép)

ui2: még lenne egy sztorim magyar átlag gyerek- ill. szemorvos és a könnycsatorna elzáródás/szűkület viszonya ... és az ezzel szemben álló pl.l svájci álláspont... és Levi szemének "csodával határos rendbejötte"... de Csengus épp készül álmon halni ...

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Rebi!
Gyönyőrűek a gyerkőcök. Hanna biztos jól kijönne Csengével.Azok a szemek... nem semmi.

Buksi!
Két éjjel már csak egyszer ébred. Remélem ez marad, mert a 3-4 alkalommal Olihoz kelni és plusz hajnalban valamikor még a Hanna is kiabál, hogy Mamaaaaaaaaaaaaaa! Akkor viszem a mi ágyunkba iszik egy kis tejet és már alszik is tovább. De ez mindig akkor történik, amikor éppen elaludnék.
Viszont reggel amikor hatalmassal mosoly fogad, akkor a fáradtságot el is felejti az ember.
Jó lesz a Rukkel tó, csak már megint elba@szták, mert már reggel indul az egész és délután 2-6-ig a vacsoráig szabad program van. Ez egy kicsit hosszú idő. Lenne egy másfél óra szabad az oké, de 4? mi haza is jövünk utána, inkább elmegyünk kettesben valahova.

A ti fogkefétek ua.mint a chicco. Oli is szereti. Ez jó, hogy így kialakul a szokása, Hannával is így csináltuk, teljesen természetesen minden este megmossa a fogát a fürdéás után.

puszi
ini

Sziasztok,

Nemrég jöttünk a Mongolian Barbequeból (kicsit dőzsöltünkKép), nagyon jó volt, és Dorci is jól viselkedett, a Neki szimpi embereknek odakiáltott, hogy "baba", és valami integetésfélét is produkált feléjükKép

Tünde,
Küldtem Neked mélt az Up Date diétával kapcs.ban, remélem megkaptad.

Rebi,
Nagyon szépek a gyerkőceid! Én még nem is láttam Csengust. Remélem, hamar kiheveritek a náthásságot. Habár épp most nézem, hogy milyen csúnya idő lett már megintKép
Ez azt jelenti, hogy lassan itt az ősz?!

Ági,
Szerintem vannak ilyen herkentyűk (ami megakadályozza a szekrényajtók kinyitását) a Babaáruházakban, de én a múltkor láttam a KIKAban is. Remélem, találtok.
Folyton lesem Dani albumát...Tessék frissebb képeket feltenni!Kép

Orsi,
Merre vagytok?

Szia Andi,
Tényleg jó régen jártál erre. Majd ha van időtök, mesélj magatokról bővebben is!!! És tegyél fel képeket is! Bátor vagy, én biztosan nem mernék még somlóit adni a manómnak.

Ini,
Neked is szépek a gyerkőcök! Kenyeret mi az első hónapban teljesen kiiktattuk az étrendünkből, azután pedig csak 12- ig ettünk kenyérfélét, akkor is csak módjával. Sok sikert a diétához, biztosan Neked is lesz eredménye.

Buksi,
Nem semmi, milyen gyönyörű a szeme Vencelnek! Azok a seprűszempillák...Kép
Nem személyeskedés a kérdésed. Anyósom több, mint 32 éve gyermekgyógyász, ebből több, mint 28 évet dolgozott a Schöpfiben. A férjem mesélte, hogy már akkor is ott dolgozott, amikor Ő született (Ő is a Schöpfiben született), és hogy csomószor éjszakás volt, és az tök szar volt Neki, hogy a mama nem volt ott az esti mesénélKép
Átment az OEPhez, gondolom sejted, miért.
Komp: 17 volt.

Bogi,
Húhh, csodálatosak azok a képek, amiket készítettetek. Nekem ezek annyira megfoghatatlan dolgok, annyira misztikusak. Nagyon jó dolog, hogy ennyire összefogod a csillagászat szerelmeseit, ha lehet Titeket így nevezni. Engem érdekelnek ezek a dolgok, majd kérlek mindig számolj be, ha történik valami vagy látsz valami érdekeset, újat.

Judit,
Neked is egyre hevesebb a tüsszentési ingered úgy mindenre. Én már csak 100- as zsepivel merek kimenni az utcára. Éjszaka pedig...Reggelre a szemeim..., mintha bevertek volna egyet. Neked same?
Épp tegnap voltam a tüdőgondozóban. Nem tudom már, ki kérdezte, de 1/2 évre adják a javallatot a támogatott allergiás gyógyszerekre, legalábbis nekem így adják már évek óta.

Most dugulok.

Vic

Ui.: Magunkról egy mondat: csak ülve vagyunk hajlandóak játszani, és ahol csak lehet felállunk, és úgy rugózunk egyet- kettőt, aztán visszaereszkedünk térdenállásbaKép
Victoria

Sziasztok!

Köszönjük az elismeréseket. A férjem fertőzött meg engem az érdeklődéssel, aztán én őt a lelkesedéssel, és ennek eredménye lett a két távcső, meg az egész klub dolog Kép

A csillagászat tényleg egy felfoghatatlan dolog, ha belemerül az ember. Rengeteg kérdést felvet, és szinte egyiket sem lehet megválaszolni biztosan.

Én akkor szoktam leülni a távcső mellett, amikor mondjuk egy olyan ún. mélyég objektumot (galaxist, szupernova maradványt stb.) figyelünk meg, ami több ezer, millió fényévre van tőlünk. Lehet, hogy az a valami már ott sincs, mivel mi a több ezer vagy millió évvel ezelőtti képét látjuk, hiszen addig utazik a fény a világűrben, míg ideér hozzánk.

Liliről is írok végre. Szóval mint írtam, leállt a nyálzás, fogunk nics. Mindegy, majdcsak kibújik egyszer.
Egyébként nagyon villámgyors gyerek. Ma elgondolkoztam azon, hogy mi lesz, ha Lili hiperaktív lesz. Annak a jelei már látszanának-e rajta, vagy csak később. Vagy a mozgékonyság nem egyenlő a hiperaktivitással, meg ilyenek. Biztos hülye vagyok, hiszen a családunkban ilyen még nem fordult elő, de ugye ez nem is ettől függ.

Na dugulok én is, mert egy ismerős 200 csillagászati képét kell scannelnem, és holnapig végeznem kell vele.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Hy
Léna ma nagyon nyűg volt, se fog, se semmi. Én viszont kivagyok. Holnap kispapit nyúzza majd.
Holnap megint megyek dolgozni, és ép' azt a rucit keresném ki, amiben 10kilóval kevesebbnek látszanék, de vhogy nem találok Kép Hiúság, az ember örök bűneKépKépKép

Rebi
én se láttam a lányodat, csudaszép kiscsaj.
Bajszos pasik nem az eseteim, de nagyon röhögtem Levin Kép

Tünde
jó tudni, hogy nem lett lázas Kitti az oltástól, én is gondolkozom rajta. (megjött a levél ma DMtőlKép)

Vic
tüsszögés nekem az ágyban durvul be, meg amikor Lénát etetem. Vicces. Az lélekturkászok szerint tehetetlenség érzése lesz urrá az allergiásokon, ezért van a tiltakozó tüsszögés. Hát nem tudom, miért akarnék én tenni vmit az ágyikómban alvás helyett, vagy mozdulni, mikor a gyönyörűm ép' cuppog hozzám simulva.
Milyen gyógyszereket szedsz, Szopi alatt lehet őket??
Irtó édi lehetett a Mongolban! Mi még nem mertünk étterembe menni Lénával.

Ini
Rukkel-tó, meg céges buliKép jót fog tenni nektek!!! (indiszkrét, hogy melyik banknál is vagy?)

Buksi
Jó, hogy tisztult a kép kaja ügyben, ami meg a mennyiséget illeti: nem tudod túl etetni! Szóval mindegy mennyit szopizik, amíg nem finnyog, mehet Kép
Cuki az a kiskard, amivel fogat mostok. Hát igen, akinek már ennyi foga van....

szasztok, J
u.i.: holnapra van kiírva a nővérkém, és 10cm átmérőjű kis(!) buksija van a gyerkőcnek, akit a doki 4300g körülire saccol. Zár méhszáj, jó szívhangok. Ja és gerinc fekvéses.... Kép
holophernes

Gerinc fekvés? Az meg milyen? Haránt?
Ja sziasztok Kép
Bocsi, csak annyira meglepődtem.
Szóval hajrá. Te mész be vele? Már eldőlt? Egyáltalán így megszülheti? Vagy lehet, hogy most fordul be? Nem úgy néz ki, mintha ki akarna bújni holnap a zárt méhszájjal.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Judit,
Csak az asztmámra szedem/nyomom a 2 féle sprayt amikor fulladok (ez "csak" a tüdőmbe kerül), de ha nagy gáz van, akkor diaphyllin injekciót kell adnia a legközelebbi orvosnak + infúzió. Bogyót (Claritine és tsai) teljesen leállítottam már múlt áprilisban, hogy még csak véletlenül se kerüljön semmi gyógyszer Dorka szervezetébe. Inkább tüsszögök. Már csak 1 1/2 hónap van ebből a nagy allergiás időszakból, nem?!

Mi jól belakattuk D- t, mielőtt elindultunk, és vittünk néhány kedvenc, de nem nagy méretű játékotKép De Ő inkább a mostani nagy slágerrel, egy zacskó mentolos zewa zsepivel, vagyishogy a csomagolásával játszottKép Vagy pedig egyikünk ölében ült/állt, és hatalmas cuppanós (na jó, inkább nyálasKép) puszikat kaptunk.

Nővérednek drukkolok egy szép szüléshez! Jó nagy béjbi lesz. Biztosan 10 cm a feje?!

Üdv
Victoria

Egy kis családi idill...Kép
Kép

és még egy...
Kép
Victoria

Sziasztok!
Vic4
Jók a gifeidKép Ma anyukámék mennek a mongolba. Mi nyaralásnál már voltunk Olival étterembe, minden este a szállásnál, hát maga a katasztrófa két gyerekkel. Mi már 3 éve úgy vagyunk, hogy egyikünk biztosan hidegen eszi meg a fincsi kajáját.
Ma kezdem a Norbit, 10-15 kg a cél. Este elkezdek futni is.

Judit!
A Commerzbank-nál dolgozok. Széchenyi rkp. Nem sokan ismerik. Német bank. Most akarnak fiókokat nyitni. Egy kicsit megkésve szerintem.
És Te?
Léna nyűgije lehet, hogy a rossz időtől volt?

Bogi!
Annyira fantasztikus ez a csillagászat, misztikus. Majd légyszi szurkálj be nekünk képeket.
Fogacska majd kibújik, Oli sem nyáladzott nagyon. Ne izgulj a hiperaktivitásért.
De keres rá, sok infot találsz.

Ma megyünk véglegesen lefoglalni a telket.
Még csak telekmegosztáa alatt van a telek, így valószínűleg csak április-május között kezdünk építkezni.

Vic!
Kivitelőzőtök van? Akitől veszük a házat ő az, elég szimpi. www.ebrhardthaz.hu

puszi

Ines
ini

Szia Ines,

Én egyelőre úgy vagyok ezzel, hogy még ha évekig nem is fogok eljutni egyetlen étterembe sem, akkor is megérte nekem, mert itt van nekem a Dorci, és természetesen a kis családom. (És mázlim van, hogy a férjem isteni szakács, s ha főz, akkor még a tálalásra is úgy ügyel, mint egy előkelő étterembenKép)

Kivitelezőt még keressük. Köszi a címet. Próbáltam rámenni erre az oldalra, de szerintem nem jó ez a címKép

Vic
Victoria

Szia Vic!
Kimaradt egy betű. Ez a jó cím:http://www.eberhardthaz.hu/eberhardt.html

Egyébként engem se zavar, hogy nem tudunk menni étterembe. Azért a szüleim tudnak vigyázni rájuk, így n.éha azért ki tudunk kapcsolni.
Sajna az a pár év nagyon hamar elröpül.

Ines
ini

Ines,

Köszi, átnézegetjük, és majd kérünk Tőlük árajánlatot is.
Köszi még egyszer!

Hát igen, tényleg szalad az idő. Lesz majd még időnk kettesben menni bárhova. Majd amikor odaszól nekünk a gyerkőc mobilon (vagy ki tudja, milyen telefon lesz akkorKép), hogy "menjünk el moziba, és csak 9- re menjünk haza, mert jön Hozzá egy haverja"...Kép
Épp ezen nevetgéltünk tegnap a férjemmel. Hogy ha ez lesz, akkor az összes premier filmet meg tudjuk majd nézni, és naponta járunk majd színházba, kiállításokra stb...Kép

Vic
Victoria

Sziasztok!

Nagyon jókedvű vagyok, alvás téma teljesen rendeződni látszik Kép Kép Kép Nem tudom,sírjak-e vagy röhögjek, de felmerült az is,hogy azért nem aludt rendesen,mert el volt dugulva az orra. Tudjátok,olyan két hete betegek voltunk,Vencel meg aránylag megúszta. De azóta kicsit szörcsögve vette a levegőt szopi és alvás közben. Dokinénivel abban maradtunk,hogy várjunk,hátha elmúlik. De két napja úgy döntöttünk,hogy ezen segíteni kell, és cseppentettünk az orrába kamillát,így végre eredményesen ki tudtuk szívni. Ez teljesen egybeesik azzal,hogy rendeződött az alvás,nem tudom,van-e összefüggés, ha igen, akkor most kellene a hülye fejemet falba verni Kép...inkább a tükörben kiröhögést választom Kép ... Van még egy kedves történetem, remélem,nem untatlak Titeket. Szóval tegnap Vencel műszerész úr kicsit eljátszogatott az ébresztős rádióval. Én nem értek hozzá,még bekapcsolni sem tudom,nemhogy beállítani. Este a biztonság kedvéért a rádiót teljesen lehalkítottam, hátha beállította ébresztőre. Hát be bizony, csak éppen csipogósra, hajnal 1-re. Még soha nem hallottam a csipogását,és majdnem kiugrottunk a párommal az ablakon. De a szívgörcs minimum esélyes volt. Vencel meg sem nyikkant,pedig nyitva volt köztünk az ajtó Kép...egyébként napközben is nagy zajolós, az a kedvenc foglalatossága,hogy rémes hangokat csikar ki tárgyak egymáshoz csapkodásával. Ma reggel pl. egy fém kiskanállal haladt végig a szobán és végigverte vele a szekrényt,parkettát,radiátort,vasalódeszkát. Mindezt fél 7-kor Kép, majd jól végezte dolgát és visszaaludt. Most jól kisztoriztam magam,bocsi.

Rebi,

csengus gyönyörű,igazi hölgyemény!Azért várjuk a könnycsatornás történetet,ha épp semmi dolgod Kép

Ini,

4 órás szabad program a Rukkelnél?! nekem kevés is lenne Kép Kép Kép!

Bogi!

Több millió év....hm
Ja! a hiperaktivitásnak már lehetnek arra utaló jelei,de a mozgékonyság nem egyenlő vele Kép

Judit!

Szerintem ne is menjetek étterembe Lénával, mert egyrész kienne Titeket a vagyonotokból, másrészt az első bűbájos mosolyánál felkapná az első idegen és futna vele hazáig Kép Szüléssel mi lesz?

Vic,

Tényleg olyan hamar felnőnek...én már most nehezményezem,hogy nem bújik annyit,mert mindig mennie kell valamit felfedezni.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!
Buksi!
Örülök az alvá miatt. Ki tudja az embert rendesen készíteni, ha nem tud aludni.
Vencelke nem semmi, nem unatkoztok mellette.

Nálunk Oli és Hanna is náthás.

Rukkel tó, nem voltam még ott, da akkor ezek szerint van mit csinálni 4 óréán át. Csak legyen jó idő, esőprogramról nem tudok.

Vic!
A Kivitelező pontba találod meg a kivitelező nevét. Kopanecznek hívják.

Na megyek mert alatatás idő van.

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Tegnapelőtt mi is hazajöttünk a hosszú nyaralásból. Nagyon jó volt, mert anyukám ez alatt a 2 hónap alatt nagyon sokat segített, tudtam pihenni és figyelni ő mit csinál másképp, miért csüng minden szaván az én "fenegyerek" Matyim. Sokat tanultam tőle türelemből és szeretetből is, ami lehet, hogy furcsán hangzik, de igaza van anyukámnak, hogy nagyon nagyok voltak az elvárásaim ettől a kisgyerektől.

Nálunk is van ám több újság: az első fogunk kibújt júli. 30-án, apu szülinapjára tartogattuk.
Aug. 19-én voltunk 8 hónaposak és aznap se szó se beszéd felálltunk (mármint Matyi). Mindezt az ágy szélébe kapaszkodva, mert járókát csak most fogunk venni. Azóta Matyi mindenhol feláll, és sajnos sokszor instabil dolgokba kapaszkodik bele és jó nagyokat esik is. A kiságy matracát le kellett tennünk legalulra, hogy ha az ágyában is fel akarna állni, ne essen ki. Első nap nem akaródzott az ágyban is felállni, de ma már vígan feláll és körbe járkál benne, nagyon aranyos.
Az üléssel eddig nem nagyon próbálkozott, de tegnap már egyszer csak láttam, hogy úgy gyömöszöli a zacskót, hogy üldögél. Ebből viszont csak úgy tud hasra feküdni, hogy előredől és mindig beveri a kis buksiját a parkettába.
Sajnos az éjszakai ébredések azóta is megvannak, 2-3 alkalom, ez a minimum. Már beletörődtem, hogy ez így marad, ezt nem sikerült megoldani, noha 2 hétig próbálkoztam azzal, hogy hagytam sírni és csak időnként vettem fel. Ő kitartóbbnak bizonyult, mint én.

Megpróbálok visszaolvasni, és remélem most már tudok gyakrabban is jönni.

Pussz
Manga
manga

sziasztok!
Manga, örülök, hogy újra itt. Miben voltak magasak az elvárásaid?

Ismeritek ezt az oldalt? http://www.tar.hu/update/

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Kibújt a negyedik fogunk /még mindig Vencelről van szó Kép/,de nem ám felül,hanem alul! Tehát most van egy felül,meg három alul. Kicsit talán érdekes megoldás, de nagyon édi Kép

Ini!

Igen,kizárólag jó idő esetén érdekes a dolog Kép van kb. 9 csúszda,mi nagyon szeretjük,úgyhogy mindig izomláz a vége a sok rohangálásnak. A játszótér is cuki,szerintem Hanna biztos élvezni fogja, Oli meg a nyüzsitKép Vencel pl. félórán kerseztül bámulta a csúszdáról vízbe csobbanókat...

Manga!

De jó,hogy előkerültetek! Hát nem sokat jártál netezni a könyvtárba KépFelálláshoz háromszoros hurrá, kérünk mindenféle képeket ! Örülök,ha úgy érzed,tanulhattál anyukádtól, ezt biztos betyár Matyi is érzi Kép

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Gratulálok minden kis fogacskához a tulajdonosuknak! Ja és a felálláshoz is, és a szülinapokhoz is!

Majd ha lesznek újabb képek, teszek fel, megígérem.

Most egy kicsit szomorúbb téma!
A legjobb barátnőm családi barátainál történt egy tragédia (eddig nem mondták el). Azért írom le, mert úgy tudom vannak, akik az osztrákoknál szeretnek bevásárolni.

Nyaralni voltak, és Bécs közelében valami nagy bevásárlóközpontban voltak. A nagyobbik fiú gyerek (azt hiszem 9-10 éves volt), elment WC-re, csakhogy onnan már nem jött ki. Nemrég derült ki, hogy szervkereskedők rabolták el, és adták el a szerveit. Szerencsére ez a szervezet lebukott, és elkapták őket, de ki tudja, hogy hány ilyen elvetemült ember van még.
Egy biztos, soha nem fogom egyedül WC-re engedni a gyerekemet ilyen helyeken.

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Bogi!
Jézusom, ez hihetetlen. A nővéremék Grazba laknak és a fia 9 éves lesz a lánya meg 8.
Most a frász kerülget. De legalább eggyel kevesebb ilyen elvetzemült gyerek van.
Ez nem is volt nyilvánosságra hozva.

Buksi!
Gratula fogacskához, akkor ez is lehet egy variáció az éjszakai kelésekhez.Sőt a náthára is. Hanna és Oli is benáthásodtak fogzásnál.
Szabadnposak leszünk!!! Anyukám vigyáz a gyerekekre.

Puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Még egyik sem alszik... de azért próbálok írni...

Kisbuksi kedvéért leírom (ha tudom) a könnycsatornás "sztorit"... akit nem érdekel, ugorgyon KépKép

Nem tudom, talin látszott-e, de Levinek születése óta állandóan trutyis volt a bal szeme.. reggelente a csipás kismacska hozzá képest kismacska volt - hogy kellőképpen kavarjam a képeket KépKép ... de most komolyan, többnyire úgy összeregadtak a szemei, hogy hosszas takarítás után tudott csak 2 szemmel rám nézni... és nap közben is folyamatosan váladékozott a szeme. A gyerekorvosunk (hál' Isten) mindig csak annyit mondott, hogy maszírozzam... amíg nincs begyulladva, hagyjuk. Általános gyakorlat az az, hogy ha 2-3 hónapos korra nem jön rendbe, akkor elküldik a csemetét könnycsatorna átmosásra ( a volt védőnőnk elbeszélése szerint egy hártyát kell átszakítani, ami nem fáj a kicsinek...) Egyedül a Kismama c. újságban olvastam azt, hogy ha nincs gyulladás, akkor nem kell semmit tenni vele, ahogy nő a baba feje, ez spontán megoldódik...
Akik voltak már ilyen "könnycsatorna átmosáson" szinte mind azt mesélték, hogy nem mehettek be a gyerekkel, hogy jobb azt szülőnek nem látni, kintről velőt rázó sikoltozás.. persze "csak azért sikít a kicsi, mert lefogják"... Volt, aki azt mesélte, hogy utána hetekig sikító rohamot kapott a babája, bárki (ide értve az anyát is) az arca fölé hajolt (ez gondolom roppant jót tehetett az anyuka lelkének Kép) .. és vannak visszaeső babák, akiknél ezt a tortúrát többször is megcsinálják .. úgyhogy kicsit mindig aggódtam, mikor fogja azt mondani a mi dokink is, hogy menni kell, mert nem jön rendbe (bár szerintem előtte még bevetettünk volna pár homeós szert Kép)...
Ezek után nemrég itt volt egy Svájcban élő és praktizáló szemész orvos ismerős. Levinek épp brutál randa volt a szeme, folyamatosan törölgetni kellett. Megkértem, hogy nézze már meg (a dokink épp szabin volt...) Azt mondta semmi, nincs gyulladás, meg nincs is elzáródva, csak valószínű szorosan zár a csatornában lévő billentyű. Megmutatta pontosan (rajtam Kép) hogyan maszírozzam, meg hogy csak akkor kell jobban figyelni, hogy ha esetleg náthás lesz, akkor nem árt egy szemcsepp, ami fentről teszi átjárhatóvá, meg orrcsepp, ami "alulról"... persze csak hatóanyagot tudott mondani, mert itt ki tudja milyen néven fut... Elkezdtünk beszélni az itteni gyakorlatról... teljesen elszörnyedt. Kint 1 éves korig EGYÁLTALÁN NEM végeznek ilyen beavatkozást, és utána is csak altatásban, mert KEGYETLENÜL FÁJDALMAS ... na itt akadtam ki... itthon elég sok mindenre rámondják, hogy nem fájdalmas egy csecsemőnek (egyesek szerint a fogzás SEM) KépKépKépKép
Na ekkor jött ránk a takonykór... természetesen 7végére, meg különben is dokink még éppen szabin... ilyen-olyan csepp helyett maradt csak a bősz maszírozás, Levi szeme rondább, mint eddig bármikor. Egyszercsak egy nagy tüsszentéskor (na most jönnek a nagyon naturalisztikus részek... gyengébb gyomrúak most már tényleg ugorgyanak Kép) Levi orrából uolyan színű trutymó távozott, mint amilyen addig a szeméből... nátha lassan múlik, Levi szeme GYÖNYÖRŰ KépKépKépKép Nem akarom elkiabálni, de azóta reggel is szép a szeme KépKép mind a kettő darab KépKép

... közben mind a 2 db gyerekemet el is altattam... apuci drága focizni van, mert ennyi kikapcsolódás neki is jár....

Vic
az első gif-ben csaknem magamra ismertem... -1 gyerek és -1 cumisüveges kutya Kép
a 2. meg a férj szerint vagyok én .. csak +1 gyerek Kép .. mintha nem is ugyanott élnénk KépKép

Bogi
A képeitek gyönyörűek!!!
Én idén még a szokásos "hullócsillag" nézésről is lemaradtam Kép mire kegyeskedtek elaludni, elaludtam én is Kép
A gyerekrablós eset KépKépKépKép

... nekem amúgy is az a fóbiám, hogy el akarják lopni a gyerekeimet Kép (Levinél nem is éreztem ezt annyira, de CSengusnál kicsi kora óta... ha egy idegen hozzá ér(t), vagy csak hosszabban nézte/nézi, már idegbeteg lettem/leszek...)

Ini
Én is néztem Hanna meg Oli képét... annyira hasonló karakterűeknek tűnnek az enyéimmel KépKép

Gratula minden új fog tulajdonosnak KépKép.. Levinél még 1 db sincs... de még Csengének is hiányzik 2... azok most jönnek... majd vmikor teljesen ki is bújnak....

Judit
Nővérednek drukk-drukk!!! Babó keresztbe? vagy fejjel lefele, de rossz irányba néz???
Levit a 32. heti UH-on 3 kg fölöttinek tippelte a gép Kép

itt vannak még Csengusról régebbi képek
http://babanet.hu/album/main.php?album=8
http://babanet.hu/album/main.php?album=482

most néztem, hogy mindig csak azt figyeltük, Levi mekkorát nőtt... pedi Csengus is annyit változott az elmúlt fél évben... arra meg már alig emlékszem, hogy volt még idő, amikor nem locsogott folyamatosan Kép

... na .. maratoni locsogás berekesztve... megeszem az UpDate-es diétás mandula tortámat KépKépKép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Rebi!
Csenge cuki nagyon. Örülök, hogy Levi megúszta a csatorna átmosást, valóban szörnyű fájdalom lehet. Én néha azt gondolom, hogy az orrszívás is fájdalmas, ha nagyon náthás és be is van esetleg gyulladva.

Update függesztve, merrt anyu ma egyik kedvencemet főzte, töltött paprika. de délig ettem, így talán oké. De kenyeret nem eszem, így talán egy pici update van benne.
De inkább megveszem a könyvet, jobban megszeretném érteni az alapjait.

Buksi!
Nem megyünk a céges kirándulásra, mert igazából semelyikünknek nincs kedve.

Tegnap megvettük a telket Vic!

puszi

Ines
ini

Sziasztok,

Most csak villámgyors leszek.
Nálunk valami front lehet, mert Dorci most először Dorci nem aludt el egyedül (csendes pihizni), hanem mihelyt kitettem a szobából a lábam, azonnal elkezdett sírdogálni. Végülis úgy sikerült elaltatnom, hogy folyamatosan simiztem az arcát.

Remélem, mindenki jól van.
Új fogacskáknak "welcome to...."Kép, minden új mutatványhoz nagy gratula!
Telekhez is gratula, és aztán kitartás a tervezéshez és az építkezéshez. Jó tanács (de nem okoskodás!): nagy mákunk van (és utólag áldom a férjem bizalmatlanságát), hogy megcsináltattuk a talajmechanikát, mert derültek ki turpisságok, amiket az eladó "elfelejtett" közölni velünk, szóval tudom, hogy nem olcsó mulatság, de érdemes megcsináltatni. A szomszédunk nem csináltatta meg, és épp most kezdik az alapozást, de mi inkább szóltunk Nekik, nehogy később baj legyen a házukkal.

Rebi,
Csenge gyönyörű!!!
Nem illik csúfolni az UpDateseketKépKépKép

Bogi,
Mi is kint szoktunk vásárolni. Ez szörnyű, amit leírtál, a hideg kirázott.

Voltunk ma a MOM Parkban ma nyílott C&A- ban. Húúú, micsoda tolongások voltak. Sapkáért mentünk, de sapit nem találtunk Dorci kis méretű fejére, hanem találtunk jó kis gatyókat, pulcsit, zoknikat, bodykat stb...Nem is sorolom továbbKép

Na, most megyek, kihasználom az időt, hogy Dorci alszik.

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Jól eltüntem,mert hétvégén zsúr volt nálunk, Bence névnapija, aztán itt volt egy barátnöm 2 napig,majd gép nélkül voltam.

Tünde, ne is emlegesd az olvasást! Max. mesekönyv! Tócsni!!! Imádom! De nem szoktam csinálniKép A pardicsomos kajcsi nálunk is nyerö, viszont kipattogzik töle a popsijaKép Nyelvvizsga? Nekem sem ártana a középfokú, alap van, de az csak alap.

Buksi, grtula a fogacskához! Ennyit arról, hogy párosával nönek ki.AlvásKép Utólag akár ez is lehetett. De legalább rendezödik! Ébresztö? KépKépKép Nálunk is nyerö a kopácsolás!

Rebi, remélem megoldódik a szem probléma! Hátha most jól kitisztult az arcüreg/vagy mi/. Nagyon szépek a gyerekek!!!

Ines, nyaralás Kép pedig gondoltam rátok, hogy NYARALTOK! Hogy álltok az egyedül-alvással? A képek szuperek! Hétvégén jártok erre? Köszi az autósülés aánlást, vettünk egy bébé confortot (18kgig), kipróbáltuk, eddig jó.Bence végre szemben van a forgalommal és lát minket. Még aludni is tud benne. Dönthetö az ülése és állitható a szélessége is. elég massziv. oli és Hanna jobban vannak már?

Manga, végre! Megkaptad a levelemet? Gratula a felálláshoz és a fogacskához! Alvás Kép

Bogi, ez a szerves téma ledöbbentett!!! Hihetetlen milyen elvetemült emberek vannak! Szuperek a csillagászos képek! Én (távcsö nélkül
) imádom kémlelni az eget és ledöbbenni a végtelenen.

Emö, Dudu, hogy van? Remélem már sokkal jobban, se hire se hamva a betegdégnek! Hogy telik az idö!A Csöpp már szinte nem is csöpp! Gratula a felálláshoz!

Judit, megbocsájtok ... ha kapok egy szép mozgógifet! Kép Kép Kép Semmi baj, egyébként nem te vagy az elsö, aki másnak nevezte. Növérdnek jó nagy babája lesz! Befordult már? Te leszel bent?

Ági, többet magatokról! Azt hiszem az IKEÁban van ilyen szerkezet a szekrényhez.

Hajni, Alexa nem rágcsálja a habtapit? Ennyit a biztonságos sarokvédöröl! Mi elraktuk az aztalt, se azóta sokkal több sarok van a szobában!!! Tudod, azt az ocsmány szekrényt nehéz nem kiszúrni! Én 3ágyasban voltam elöször, az jó volt, aztán az egyágyasban, az nagggyon gáz volt!

Szilvi, a játszó a Nefelecs u.mellett van lényegében. Erre jár a 82-es busz is. A hét már nem jó nekünk, de ha jövöhét aktuális, akkor küldök mailt a pontos leirással/térképpel. A vizet Bence is imádja! mitöl fáj a hátad? Csak nem kismama vagy?!?!?! KépKépKépKépKép Nekem inhüvelygyulladásom van a bal kezemben (ezzel cipelem) már lassan egy hónapja.Fö a pihentetés!Kép

Vic, örülök, hogy Dorka felállt! No meg, hogy ilyen szépen haladtok a házépitéssel! Megmosolyogtatott a jövöképed Dorkával kapcsolatban! Mi is szoktunk ilyeneket elképzelni! Bár én legtöbbször az anyóskérdésbe fulladok bele, hogy milyen leszek (nehogy olyan legyek ...) meg abba, hogy majd a férjem fogja mustrálni a kiscsajokat! A többöt mailon! ok?

Huuuuhhhh! Remélem sikerült mindenkinek válaszolnom, igyekszem bekapcsolódni!

Rólunk: Bence megtanult újra elaludni esténként egyedül, napközben most kezdem visszszoktatni erre, de tul.képpen 2-4 perc alatt elaltatom, ami nem megeröltetö, és legalább alszik. Szegénykémnek küszöbön (immáron egy hónapja lassan) a felsö-oldalsó metszöjének a párja, plusz rázenditett a 2 középsö metszö is!!! Szenved néha! Körbejárja a járókát, kiságyat, mindenhova feláll és már szépen le tud ülni. Megtanult tapsolni és az integetést is gyakorolja néha. Ha megunta a fürdést, jelzi. Pár napja ismét visszaalszik a reggeli után még 1,5 órára.
Ma nem aludt el ebéd elött, és csodával határos módon alszik már majdnem 2 órája a friss, hüvös levegön.

pussz
Orsi

Itt egy hétvégén készült kép:
Kép
orsi17

No és már nem kúszik, hanem kizárólag mászik. Pedig azon gondolkoztam, hogy rákötök egy felmosórongyot, hogy segitsen takaritani Kép

Vic, én nadrágot szeretnék venni Bencének (kordot) van a CandA-ban? Egyébként én ott veszem a bodykat (3dbos csomag, pamut, 1499.-, jó minöségü).
orsi17

Sziasztok!

Ezer meg egy éve nem írtam. Kép

Liliána tegnap ült fel először egyedül és azóta csak ülni hajlandó. Tegnap negyed tízkor úgy gyűrtük le, hogy végre aludjon és ne ücsörögjön a kiságyban a sötétben. Kép Még mindig fogatlanok vagyunk. Szerintem egyedül mi. Kép Sebaj.
Nálunk véget értek az alvós éjszakák, kb. 2-3 hete állandóan felébred különböző időpontokba, akár 2x is. Nagyon vicces. Kép Ma közöttünk aludt, mert sehogy nem volt hajlandó egyedül visszaaludni. De mielőtt elaludt velünk, még 20x gyakorolta a biztonság kedvéért az ülést, mint olyat. Kép Ezek után 6-kor reggelizett, majd aludtunk 11-ig. Kép

Bogi Kép
Fantasztikusak a képeitek és nagyon izgi lehet kémlelni az eget. Kiskoromban mindig csillagász akartam lenni. Kép
Gyermekrablás - kiráz a hideg. Szörnyű és nagyon szomorú.

BuksiKép
Gratula a 4. fogacskához. Tükör - édi lehetett. Nekem is olyan furcsa, hogy már nem mindig lehet babusgatni, mert löki el magát, hogy neki dolga van és kész. Kép Szupi ötlet volt a tappancska az évfordulótokra, el fogom lopni mondjuk Karácsonyra. Na nem Vencel talpacskáját, hanem az ötletet. Apa könnyei Kép) imádnivaló lehetett. Én kb. 20 hetes korában csináltam egy lenyomatott, de én befestettem vízfestékkel a talpacskáját. Kép
Múlt héten a boltban rángattak előre minket, hogy babával ne várjunk. Nem kaptam levegőt.
Kép

ÁgibosziKép
Szeretetbefőtt is koppintva lesz. Kép

VicKép
Grat az első fogacskákhoz és a közben elindultakhoz is. És hatalmas kitartás a házprojecthez. Kép

RebiKép
Szörnyű, hogy mi mindent próbálnak elhitetni a szülőkkel. Brrrr. De jó, hogy Levinek nem kellett ilyen szörnyűségben részesülni és meggyógyult a szemecskéje.
Csenge nagyon csábi csajszi. Kép

HajniKép
Az uram BM-es. Így voltunk az üdülőben.

Na most már csendben maradok megkukkantom bébit, lehet hogy már fenn kukorékol. Kép

Sok pusz
Noémi
noémi

Ja és vanak új képek a Liliána Eszter albumban, a 4. oldaltól a legfrissebbek.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2667&page=4

Na pusz
Noémi
noémi

Orsi,
Igen, volt kordbársony naci, vékony fajta, de elég keveset tettek ki, mert ölték egymást az emberek a nacikért...is.
Bence nagyon cuki!!! Mélt várjuk!

Noi,
Nagyon jók a képek! Az etetőszéknek tök aranyos a mintája!
Nem értem, milyen plusz kilóidról beszéltél?!
Nem is Ti voltatok az utsók fog ügyben, mert nekünk is igen későn mutatta meg magát az első. Ja, és szerintem nézzétek meg fölül is, mert mi állandóan alul tapogattuk, hogy mikor jön már, erre Dorka gondolt egyet, és kinövesztette az első fogát felülKép Szóval kukucskáljatok be felülre is, hátha...Egyébként pedig szerintem mindegy, mikor nő a fogacska, az a lényeg, hogy a manó egészséges legyen. Van olyan manó, akinek 1 évesen nőnek a fogai.
Gratu az üléshez!

Vic
Victoria

Sziasztok!

Noémi
ne aggódj, még nekünk sincs fogunk! Én már csak amiatt is szeretném ha lenne, hogy már ne szenvedjen szegénykém. De persze valóban nem vagyunk lekésve semmiről!

Bogi
fantasztikusak a képek! Jártam az oldalatokon is és el is olvastam egy csillagászkodós élménybeszámolót, ari volt! Egyfolytában kajtatok neked valami jó kis csillagászos gif után, eddig hiába Kép
Nekem a lánykori nevem Győri Kép

Orsi,
de állandóan húzgálja az ínyén a habtapit. A kisebb darabokat már eltettem belőle...
Nem tetszett az egyágyasban a magány? A folyosó végén a sarokban? Kép Az ötágyas egy átjáróház volt és ráadásul senki sem volt valami kommunikatív szobatárs Kép

Rebi
gyönyörűek a gyerekek! Kép

Ines
csudiszép menyasszony voltál! A férjem a kép láttán azt hitte 4 gyerkőcöd van Kép

Vic
akkor nálunk mindig front van Kép Kép Remélem azért Dorci nem csinálja sokszor!
Anyosódnak gratula és hála a megmentett babákért!

Buksi
ezt a sok fogat! Nem semmi! Ne kérj bocsánatot a sztorizgatásért, hanem még többet sztorizgass! Kép

Ezer dolgot akartam még írni, de totál fáradt vagyok és a szemem is ég Kép

Ja a lényeg: Alexa 2 napja felállt! A nadrágomba kapaszkodva Kép

Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Buksi, ne aggódj, nem maradtál le semmivel, köszi a ti tapasztalatotokat is. Kép Nagyon édi Vencel a fogkefével! Kép
Ébresztős rádió így olvasva nagyon vicces volt, de biztos én is szívbajt kaptam volna. KépGratula az újabb fogacskához!

Rebi, gyönyörű Csengus! Kész kis hölgy! Kép Persze Oli is nagyon édi! Örülök, hogy a könnycsatorna átmosást sikerült megúszni.

Vic, köszi a mailt, megkaptam.

Judit, huha, nővérednek szép nagy babát jósolnak. Remélem minden rendben lesz.

Ines, gratula a telekvételhez! Remélem már kilábalóban vannak Hanna és Oli is a náthából.

Manga, üdv újra itt! Milyen elvárásaid voltak Matyitől? Ezt én sem értettem. Gratula a foghoz és az álláshoz! Kép

Bogi, rémes amit a szervkereskedőkről írtál. Kép

Orsi, nagyon édi ez a kép Bencéről! Kép És milyen jó, hogy az alvás is rendeződik. Fogacskához kitartás. Takarítás, hihi, régen kaptam egy ilyen képet emailben, de sajna már nincs meg. Kép Kép

Noémi, gratula Liliánának az üléshez! Szuperek a képek, jól néztek ki együtt. Kép

Hajni, gratula Alexának a felálláshoz! Kép

Kitti nálunk mostanában igen aktív, rázza magát, mint aki táncol, azt is szoktam rá mondani, hogy tánci-tánci Kép. Elkezdett berregni és rengeteget sikongat. Van, amikor mindezt egyszerre. Kép A hétvégén pedig vettünk járókát, megnéztük pár helyen, de végül az Auchanban kötöttünk ki.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziatok
Ma én is gyors leszek. (kivétel)
Döbbenettel olvastam az elrabolt gyerekes sztorit. Már a budira se mehet egyedül..
Az oszétiai túszbabákra meg gondolni se merek..

Nővérkémék még egyben. A baba gerince kifelé van, azaz normál szülés esetén meg kell fordítani a függöleleges tengelye körül. Elég sz@aros. Most azért nem irigylem.

Orsinak tartozom egy plusz giffel, és Boginak is jár, csak hogy Vic-et lekörözzem Kép
Boginak:
Kép
Orsinak:
Kép

Elmentem
J, pa Kép

u.i.: ja, dolgozom, ezért ez a nagy csend. Olvaslak titeket, ki nem hagynámKépKépKép
holophernes

Sziasztok!
Tünde!
Oli már kevlésbé, de a Hanna még náthás. Nem hajlandó orrot fújni, de azért felszívni azt tudja. Bocs a kifejezésért. Így megint orrszívás van. vettünk Bérde cseppet gyerekeknek(2 éves kortól), felerősítjük egy kicsit tél előtt, mert szerintem ezért nem lábal ki a náthákból. A gyümit nagy ritkán eszi meg. Most elkezdek préselni majd leveket, hátha úgy nyerőbb neki.

Vic!
Apósom mélyépítő céget vezet, ők majd bemérik nekünk. Köszi a tippet. Mi volt a gond a talajjal?

Férjemnek vasárnap lesz a névnapja, tegnap tartottuk,mert a hétvége teli lesz rendesen. Vasárnap megy a Hannával a Kölyökhajóra. Biztos élvezni fogják. Vettem a férjemnek egy játékot, amiben kicsi igazi téglák, cserepek vannak, hogy felépíthesse a házunkat. Eddig papirból próbált.

Hajni!
Gratula a felálláshoz, Oli is belém kapaszkodva próbálkozik vele. Annyira tündériek ezek a kölkök. A Hannával 3 ágyasba voltam pár napig, aztán egy ágyasba, Olival csak egyágyasba.
Jó volt a nyugi, hogy nem voltak ott másnak a látogatói,de a beszélgetés a többi mamával azért hiányzott. Hannánál a 3 ágyasba ketten voltunk, a másik anyuka jópofa volt. Ő hamarabb elment, aztán teli lett a szoba én meg tűztem át az egyágyasba.
Két év alatt nem sokat renováltak egyébként az egyágyasban. Festés nem ártott volna.

Judit!
Drukk a nővérednek, Hannának is 104 vol bpd mértéke. 37 volt a feje=csaszi.

puszi

Ines
ini

Lányok!
Hol vagytok????????????????Kép

Orsi!
Nem tudom mikor megyünk legközelebb, most biztos nem, jövő7végén a férjem hugánál ünnepeljük a gyerekei szülinapját vasárnap utána meg én elutzom péntekig Grazba a gyerekekkel, hogy a férjem tudjon tanulni a szakvizsgára. Remélem elmegy most (állandóan halaszt, mert túl magas mércét állít fel magának). Utána nálunki keresztelő. Számításaim szerint leghamarabb a 25-én szombaton van rá esély.
Én is próbálom Olit ám nevelgetni az egyedül alvásra. Néha sikerül, néha meg a gyorsasság miatt inkább a karomba. Nem ép túl kövezetes.
puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Ahogy elnézem most nem tolongunk! De azért én válaszolok, mert nekem most van egy pici idöm.

Hajni, borzalmas volt az egyágyas, de én ennek is "örültem" (enyhe túlzás), mert úgymond visszafogadtak a kórházba, mivel Bence borzalmasan besárgult. Piszkos volt és olyan huzat volt (december!), hogy rettegtem, amikor velem volt a pindur, nehogy megfázzon. A 3ágyas tuti jó volt és 2.naptól jó szobatársaim voltak. Egy darabig. képzeld, az elsö és második nap de. egy agydaganatos lány volt ott! Beteg volt a babája, nem is volt vele, de ö nem igazán volt "észnél", ha érted.

Tünde, én is láttam azt a képet! Egyböl beugrott, amikor legelöször végigkúszta keresztbe-hosszba a lakást és hát nem volt valami tiszta a ruhácskája... Bence a járóka kapaszkodójába kétkézzel kapaszkodik (mást nem is nagyon tudna csinálni) és rázza magát, mintha vizisielne, hozzá berreg és szépen telefröcsköli magát, környezetét nyállal. Úgyhogy viz is van.

Ines, megint be vagytok havazva! Mondjuk mi is, egész szept.re van program, amiben végre van egy kis pihenés is, megyünk Bükkfürdöre egy hosszú hétvégére. Milyen messze van Graz? Az alvás illetve altatás, az én elveimbe is beleütközik,de valóban gyorsabb, no meg imádom, hogy elernyed a karomban! És jólesö érzés önt el, hogy ilyen hamar megnyugszik nálam, megbizik bennem!

Judit, igy már teljesen jóóóó Kép! Növéred? Huh, hát nem hangzik túl jól az a forgatás! Remélem minden rendben lesz!

Vic, köszi! Igyekszem a maillal!!!

Noémi, aranyosak a képek! Gratula az üléshez!

pussz
Orsi
orsi17

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?