Új privát üzeneted érkezett!

Bibócska, és többiek. Én is olvastam, hogy betöltött 16. hétnek kell lennie az afp vizsgálatkor. Én az utolsó uh szerint holnap 16+2 leszek, de a naptár szerint 15+4. Szerintetek ez gáz?
foltivspicur

Naptár szerint csütörtökön, UH szerint ma töltöm a 16.hetet, úgyhogy szerintem jókor megyek :)
de asszem péntek lesz belőle, mert még mindig baromira fáj a fejem, csüt.ön meg nincs labor..
Vendég

Szia Judy! Nem olvastad a beszámolómat a méhlepény mintavételről - így röviden: Bátorfi doki kezei alatt biztonságban vagy! Nekem ő vette le a mintát, Hajdú doktornő "asszisztált" - mindig együtt dolgoznak!
Tündér volt mindenki - orvosok, biológusok, asszisztensek!
A beavatkozás 25.000 Ft. Hétfőn vették le és csütörtökön vagy pénteken eredmény!
Telkiben valóban 170.000 Ft, ráadásul Prágába küldik ki a mintát ...
Hihetelen, hogy ott van egy ilyen labor, nálunk meg nincs.

De még hihetetlenebb, hogy sorra mondják le ezeket a vizsgálatokat az állami kórházakban.
Felháborító!
Már csak azért is, mert ha ezek a megelőző vizsgálatok nem lennének, sokkal több beteg gyerkőc születne, és az ő kis betegségük nem kis megterhelést jelentene az eü. kasszának és a családok kasszájának!
A stresszről nem is beszélve - felkészülsz lelkileg, eleve kivagy, mert nem jókedvedből mész oda ... erre közlik, hogy lehet hazamenni ...
Felháborító!

Remélem az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban gyorsan túl leszel rajta (leírtam részletesen a saját tapasztalatomat, ha érdekel).

AFP - mostanában sokat olvastam a témában, nekem úgy tűnt, a naptári fogantatás számít. Az én Babókám is nagyobb a koránál, pedig lombik babó, így a fogantatás órára dátumozva van.
Nézzetek utána, mert cefet nagy eltréseket ad a rosszkor levett eredmény és csak felesleges parák sorát indítják el.
Pl. egy telefont az Istenhegyi Gondiagnosztikai Centrumba megejthettek, tényleg kedvesek, biztos segítenek - kérjétek, hogy kapcsoljanak egy orvost, vagy egy biológust, ha az assziszensek nem tudnak segíteni.
Egy telefont megér!
Vendég

Sziasztok!

Még nem volt időm rendesen visszaolvasni,így nem tudtam mindenkit megismerni,de szeretnék hozzátok csatlakozni.
június 5-re vagyok kiírva második gyermekünkkel,akiről ma derült ki,hogy kislány:D A mai 18 hetes uh-on bpd 45 mm,th 41.Az afp-m negatív lett,úgyhogy minden rendben:)
A "nagylányom" február 20-án lesz két éves,4300 grammal és 58 cm-el született császármetszéssel.(6 órányi vajúdás után)Most már egy csacsogó,majdnem teljesen szobatiszta,örökmozgó kis energiabomba:D
A mostani várandósságom is teljesen probléma és panaszmentesen zajlott.Se hányinger,se semmi.Fáradékonyság volt a maximum tünet.
Nem is tudom mit írjak még bemutatkozásképp.Én 27 éves vagyok,7 éve élünk együtt a férjemmel,akivel szülés előtt egy hónappal házasodtunk össze az anyakönyvezés megkönnyítése miatt,egyébként nem tartottuk fontosnak.ű
Nos,ennyit röviden rólunk.Próbálok mielőbb visszaolvasni,és minél többször jönni!
Boldog babavárást mindenkinek!

Kép

Kép
ildikó82

Szia lldikó82!
Gratulálok a második picurhoz! és hogy ő is lány!!! na, ha ezt a férjem hallaná... :P ugyanis ő is nagyon kislányt szeretett volna, na meg az egész család is, de én azért persze kisfiút várok :lol: :D :D
Vendég

Sziasztok!

Ildikó, üdv a csapatban.

Megvolt a vérvétel, 8 fiola vért vettek. :shock: Alig kellett várnom, aztán a dokihoz is visszamentem, ott is kb. 10 percen belül behívtak. Azt hittem, az egész délelőttöt ott töltehetem.

Úgy döntöttem, hétfőn megyek vissza dolgozni, elég egyelőre a pihiből.
foltivspicur

jhajj Foltivspicur, ez jó sok véér!!! :o de legalább már túl vagy rajta!! én még tegnap este sem voltam nagyon jól, ezért úgy döntöttem pénteken megyek csak. Ma reggel már jobban vagyok, de most már muszáj egész nap tanulnom.. :x
A januári listámmal már egész jól állok, ezeket szereztem be (a következő adagot majd februárban): 1 PVC lepedő, 20db textilpelus, 1 vízhőmérő, Angelcare pelusszemetes, cumisüvegmosó kefe, párásító (véégre nincs bedugulva az orrom :lol: ), babazene, körömolló. na és a csodás Avent mellszívó szettem :P ja, és persze nem bírtam ki, hogy ne vegyek 3 cuki napozót a kisfiamnak :oops: :)
nem tudom mennyire fogom ezeket használni, illetve hasznukat venni, de tudjátok, úgyis mindenki a saját kárán tanul, én mindenesetre beszerzek mindent 8)

itt szakad a hó, és valami iszonyat nagy mennyiség esett!!! nem is mentem bevásárolni, mert lusta voltam kibányászni a kocsit a hótakaró alól :oops:
Vendég

Geo, jó tanulást!
Milyen párásítót vettél? Minden részlet érdekel, mert én is szeretnék, de még nem igazán van elképzelésem, meg hogy mi lenne jó.
Ez igen, jó sok mindent megvettél már. Nézegettem én is, a textilpelusok jó drágák. Te mennyiért szerezted be őket?

Hát én a babaruhákkal is tudatlan vagyok. Mi az a napozó, mire jó? :oops: Napozni? :lol: Nekem kellene egy olyan oldal a neten, ahol fényképpel és kommentárral le vannak írva a babacuccok. Pl. van olyan body (vagy mi), aminek nincs lába, és pl. rövidujjú. Na most akkor erre adni kell egy kisnadrágot, jól gondolom? És ha rugi van a babán, akkor arra már nem kell semmi, és a rugi alá????????

És ez a mellszívó ügy... Tapasztalt anyukák, ez kell? És kézi vagy elektromos?

A pelusszemetest én is néztem, de lemondtam róla. Jó drága bele a zacsi, inkább majd kimegyek a kukához mindig. Akkor legalább leadom a kilóimat, amik már rámjöttek és még fognak is. :twisted:

Nálunk csak az eső esik, tegnap szakadt a hó. Most minden tiszta lucsok, bokáig ér a víz, alatta meg jég néhol. Párom reggel el is esett, szegénynek a válla majd le szakad.
foltivspicur

Ja, és Geooo, várom a februári adagot is, hogy akkor mit szerzel be. :P
foltivspicur

Nem tudom boltban mennyi a sime feher textilpelus, de ez az IKEAs amit emlegettem nem tunik draganak es meg vidam is :)
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00129908

(jo, hogy odahaza a vaci lakasunkban van tobb tonna is, csak nem ferek hozza, igy kell vegyek ujakat)

luna6

Sziasztok csajok!

Először is kezdeném az ovival. Mint már a múltkor is írtam, első nap volt egy kis pityergés, meg amikor délben mentem érte, akkor is elsírta magát, de azok örömkönnyek voltak, hogy végre ott vagyok és átölelt, lógott rajtam. Itthon mindent elmesélt, hogy milyen volt az oviban, és mikor m közöltem vele, hogy holnap is megyünk, határozottan rávágta. Jó... Reggel azt hittem, jön a könyörgés, hogy itthon szeretne maradni, de miután felébresztettem az első kérdés ez volt: Anya, akkor megyünk megint oviba? Nem ellenkezett, nem tiltakozott. Mikor odaértünk, az ajtóban kaptam egy hatalmas puszit és mosolyogva sétált be a csoportjába. A mai reggel is hasonlóan zajlott. Büszke vagyok rá nagyon, mert nem gondoltam volna, hogy ez ilyen "sima ügy" lesz. Elmondása szerint imád ott lenni. - és ez a legfontosabb.

Ma voltam az afp eredményért. 39 uq/l. Így írták a kiskönyvembe, szóval nem Mom értéket adtak meg, hanem ilyen érdekes mértékegységet. A hölgyike azt mondta, hogy ez tökéletes eredmény, meg ha baj lett volna, akkor már rég hívtak volna telefonon. Szóval ezen is túl vagyunk.

FOLTIVSPICUR: A terhességi idővel kapcsolatban az uh-n azt mondták, hogy az utolsó szerinti idő számít. Mikor a dokitől kérdeztem, hogy ugyan számoljuk már ki, hogy akkor pontosan hány hetes is vagyok...akkor mondta, hogy az uh-t kell figyelembe venni. Így jött ki nálam is a 4 napos eltérés.
AFP-nél a lényeg, hogy a betöltött 16 - 18. hét között történjen a vérvétel. Azért szoktak a 16. hétre néhány napot rászámolni, hogy az biztosan jó időpont legyen, mert pl. tökéletes a 16+5 is, ha néhány nappal kevesebb még az is jó, de ha több, akkor sincs baj.
Tőlem 6 ampulla vért vettek le. De ez csak az első vérvételnél ilyen sok, utána már csak az ellenanyagot nézik rendszeresen, ha Rh negatív vagy (mint én is), terheléses cukorvizsgálatnál van vérvétel, illetve talán még 1-2x teljes vérkép.
Ez a 4D-s uh elég drága. Nem próbáltad meg felhívni Kiskunfélegyházát? Ott állítólag 6500-ért megcsinálják a kórházban. Persze ezt csak én is hallomásból tudom. (DVD, képek van az árban, de a DVD lemezt neked kell vinned).

GEOOO: Én is kívánok sok sikert és kitartást a még meglévő vizsgáidhoz. Nálunk most kivételesen esik az eső. A napozóknak nagy hasznát veszed majd. Nagyon praktikus ruhadarabok, imádni fogod őket. A mosásuk is egyszerű, és pikk-pakk megszáradnak.

További szép napot mindenkinek!!!
Vendég

jahhh badi... a badiknak nincs labuk :) bar leteznek 'szaras' badik, de nem jellemzo :) rovid vagy hosszu ujjuak.... es mas mas lehet a nyitasuk. a boritek nyakuak egeszen jok, de most felfedeztem, hogy van olyan, hogy ujszulott badi (en ezzel korabban tuti veletlenul, de nem akadtam ossze) es ezt nem kell a gyerek fejen athuzni... az a legmacerasabb mikor egy ujszulottet kell belevarazsolni a ruha szuk nyakaba... vagy le rola a ruhat ami mondjuk nyakaig kakis hatul :D (enyimek kepesek voltak erre a mutatvanyra, pelenkabol ugy kitojni hatul, hogy utana mar csak a csap alatt lehetett oket sterilizalni :D)
ilyen az ujszulott badi (egy fel oraja rendeltem, mert eppen akcios):
http://www.vertbaudet.pt/Pt/lote-de-3-b ... _76_VB&t=6
szoval az egesz nyilik elol oldlra, es nem kell 'belehuzni' a gyerkot. Nekem praktikusnak tunik :)

Telen rugi ala es minden ala szoktak badit adni, mint egy fehernemut. Van ami szep mintas, az egyszerre felsokent is funkcionalhat alulra meg egy gatyo :) A napozo meg tulajdonkeppen olyasmi mint egy rugdalozo ami ujjatlan vagy rovidujju es nincs labfeje... szoval egybe ruha de rovid vagy 0 gatyoszara van es ujjatlan vagy rovidujjas...de altalaban nem olyan passzentos a testre mint a badik :) jolmegaszontam? :)

Nalam egyelore a mellszivo kerdeses. Az teljesen biztos, hogy a kezi Medela nalam nemmukodott, de a hagyomanyos labdas uveg sem... nemjarnak jol a tejutjaim. Avent kezivel meg nem probakoztam kesobb, de azt sokan dicserik... hat ha valaki tud jol fejni kezzel akkor ezek nem letkerdesek de sokat konnyithetnek az eleten az biztos. Ez leginkabb akkor derul ki mikor mar megvan a bebi es latni mennyi tej van es milyen konnyen jon. Addig lutri, de lutribol erdemes ha valaki akar, kezit beszerezni... (mondom, az aventrol tobb jot olvastammint barmi masrol, de csak a masikat probaltam es az katasztrofa volt, szigoruan nalam, van akinek jo)

Pelusszemetest en sem veszek :) Illetve nem vettem, most meg majd ugye en moshato pelenkaval tervezek elmeletileg nyomulni egy ido utan. Aztan vagy bejon vagy nem :)

luna6

A rugi alá szokták adni a bodyt. PICUR: Ezt így leírni elég bonyolult, hogy mit hova, mikor, hogyan. Esetleg ha összefutunk valamikor, akkor szívesen útbaigazítalak a babák öltöztetését illetően.

A mellszívó jó dolog. Viszont vannak olyan anyukák, akik kézzel is nagyon ügyesen tudják lefejni a tejet. Nekem kézzel nem ment, így örültem, hogy beszereztem egy kézi mellszívót még Boginál. Az elektromosat még nem próbáltam, de azt hallottam, hogy ez nem mindenkinek válik be, és az ára is elég húzós. A többség a kézi mellszívót részesíti előnyben.
Vendég

Heni, te melyik kezivel voltal sikeres? Nekem a Medela csak rosszat tett. De nekem kezzel sem nagyon lehetett fejni (ettol lett a mellgyulam es a mutetem is) a masodiknal mar azert sikerult, de ugy indultam, hogy tiz nyomasra egy csepp, ami lassuk be eleg kevesse hatekony :D

luna6

A teszveszen kerestem rá - ilyen csak MAM márkájú

http://teszvesz.hu/item868013879_kezi_m ... _osok.html
Vendég

A hagyományos gumis végű nyomogatós mellszívóval én sem tudtam mit kezdeni. Kaptam egy ismerőstől, de semmire nem mentem vele.

LUNA: Én meg épp a MEDELÁS kézin gondolkoztam, hogy beszerzek egyet, hátha még az enyémnél is hatékonyabb, de most elbizonytalanodtam.
Vendég

Lehet, hogy neked bevallna, de nekem kezel sem jott akkor, mikor a Medelaval sem. A noverek sem tudtak rajta segiteni. Szetcincalta a bimbot, berepedt, begyulladt (na de a gyereket sem engedtek szoptatni, ezt irtam mar... szoval minden osszejatszott). Ugyhogy nekem az nem volt jo :(
A baratnommel egyszerre szultunk, o meg ult az agyon, helyreigazitotta azt a labdasat, szippantott kettot es megvarta mig telefolyik, kiontotte majd ujra. 0 erofeszitessel, meg olvasott is kozben :) Hat nem vagyunk egyformak, en a nehezebbik veget kaptam ki a dolognak :) Ugyhogy a masodiknal kinkeservvel megtanultam kezzel alkotni valamit. (de az aventen gondolkodom... egy sima kezin, akar hasznaltan is, hogy probat meger talan) igazabol ha valakinek van rendesen teje es jol 'jar' is a melle akkor nagyon rovid ideig kell ez., ha nem akar extrakat a hutoben eltarolni (enyim nem itta meg a fagyasztottat), beall a kereslet-kinalat es akkor nem kell. De nekem kellett fejni 4 honapig, mert elapadt a tej es igy tudtam visszahozni.

luna6

Jól elírtam a márkát, nem MAM hanem NUK. (Végül is hárombetűs mindkettő)

http://www.pelenkacentrum.hu/webaruhaz/ ... llszivok-2
a harmadik kép ezen az oldalon.

Én is használton gondolkozom, mert ha mégsem válna be, akkor nem sajnálom rá a kidobott pénzt.

Megyek gyerkőcömért az oviba. Majd később még benézek.
Vendég

Ildikó, üdv körünkben, gratulálok a második kislánykához.
Szuper, hogy problémamentes a várandósságod.

Picur, én is túlvagyok a vérvételen, tőlem szerencsére csak 2 fiolával vettek (AFP+vércsoport). A 6 fiolás már megvolt az első hetekben.
És képzeljétek, 1 hét múlva már lesz is eredmény, úgyhogy mire megyünk jövő szerdán a dokimhoz, pont meg is lesz. Úgy örülök. És persze remélem, hogy minden rendben lesz.

Heni, hát ez álomszerű, ahogy a kislánykád az ovi kérdéshez áll. Nagyon szuper.

Geo, jó tanulást.
Nálunk itt a panelban eszméletlen száraz a levegő, úgyhogy idén már mi is beszereztünk egy (ultrahangos) hidegpárásítót (Tefal Baby home), mert jövőre úgyis mindenképpen kellene és egyébként is akartunk. Keveset fogyaszt, halk is, csak minden tiszta merő vízkő állandóan. :o De ez legyen a legkevesebb. Ti milyet vettetek?

Luna, mi is szemezünk továbbra is a mosható pelussal. Pár darabot kipróbálásra mindenképpen fogunk venni. Nekem minden szempontból szimpatikus.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, en is ugy tervezem, hogy veszek nehanyat kiprobalasra, tobbfelet is, hogy lassam mi ami jatszik, es ha mukodik akkor fogom kiegesziteni a parkot. Szoval eldobossal inditunk, a koldok miatt amugy is parktikusabb na meg a korhazban ugye nem is tema... :)

Jo dolog a parasito, a panelban nekem is kellett. Aztan mikor idekoltoztem mit nem adtam volna egy paraelszivoert, itt pont az a 'divat' mert ugye nem szeretnek futeni, szigeteles leginkabb semmi, es ettol tok nyirkos es hideg tud lenni, de vegre hogy van futesunk es asszem ez megoldodott.

luna6

Heni, Luna, köszi a tanácsokat! Nagyon hasznosak.

Csilla, jó, hogy egy hét múlva tudni fogod az eredményt. Nekem azt mondták, hogy majd küldik a védőnőkhöz meg a dokimhoz. Ez azt jelenti, hogy majd leghamarabb február 3-án tudom meg az eredményt.

Luna, köszi az ikeás tippet, úgyis megyünk majd kanapét venni tavasszal, hogy a párom tudjon aludni, ha megszületik a baba.
foltivspicur

Sziasztok!
Tegnap nekem is megvolt a vérvétel, a"sokfiolás" :) mert ha már ott voltam, megkérdeztem, hogy hogyan intézhetem a lueszre és társaira a szűrést, és na, akkor vegyük le egyúttal. Vércsoportmeghatározás is lett újra, amit nem értek, mert ott volt agépben, h a lombik miatt szept. végén csináltak nekem. Mondjuk örülök neki, h több minden meg lett egyben. Az AFP miatt még aggódok. A kombi teszten uis elég magas lett a Hcg-m, amit remélek nem komoly gond okoz (mert a teszt azért szerencsére nega lett) hanem esetleg az, h nekem is ikerterhességnek indult ez (mint Anya macinak), s vannak cisztáim is, szóval remélem, nem egyéb oka van a magasabb Hcg-nek, talán már jól csökkent is, és az AFP-vel nem lesz semmi baj.
Én még nem nagyon vettem babaholmikat, de megrendeltem már a neten 5-ös csomag NEXT ujjatlan bodyt, 3 hosszúujjas alvós rugit, na, meg egy Born in 2010 pulcsit :)- ezek nagyon édes kiscuccok, meg van már rózsaszín babatörcsim és nagyjából ennyi.
Geo: Hidas-féle kapcsolatanalízis miatt irigy vagyok. A könyvet most fogom elolvasni, de nagyon sokat hallottam róla, illetve olvastam már a neten, h milyen érdekes egy-egy "foglalkozás". Főleg akkor néztem nagyon utána, mikor nem akart jönni a baba, merthogy ebben is segíthet, pszihés blokkot oldani... most meg, h úton a baba, már nagyon meg kell gondolnom, mire mennyit költünk, lehet, h most ilyesmi elmarad, pedig érdekelne nagyon. Majd írd le lszi, hogy is volt.
Anyagiakról: mire idáig eljutottunk, jócskán fél milla felett van a számlánk (mármint a "babacsinálásra" költött összegek). Most pedig még hátra az otthonunk egyik részének a kialakítása, amit a baba előtt már nem kezdtünk meg... ott lenne a babaszoba, az új hálónk, és egy garderobe... huh, remélem belefér a budgetbe, mire az új családtagunk érkezik, de az is elképzelhető, h halasztanunk kell. Ez van.
foltivspicur írtad, h 12ezer alatt nemigen van jó 4D, pedig de, én telejsen el voltam varázsolva a 4D genesis-től, 10.500-ért. Igaz, nem sok különbség, de egy pici mégis. Valóban 25. hét körülre mondják a húsos pofis, arcmimikás élvezetet.

detti_10

Detti, honnan rendelted a next cuccokat? Én kizárólag Szegedre értettem, hogy itt nincs csak egy jónak tűnő 4d (és ez 16 :twisted: )
foltivspicur

Detti, a magas HCG alatt mit értesz? Azt honnan lehet tudni egyébként, hogy mi a magas és mi nem?
Írnátok nekem egy számot, hogy honnatól számít magasnak?

Megkaptad a privimet?

Kép

Kép
***csilla***

SZIASZTOK!!!
Visszaolvastam a történéseket.
Bocsánat az eltűnésért, de el kellett utaznunk, apósom beteg lett, ápolgattam , hála Istennek meggyógyult.(Tüdőgyuszija volt,otthon kezelték, kijárt a háziorvos injekciózni, stb...)
A karácsony jól telt, mindenki élvezte.
A megígért pocakosfotót is felteszem holnap.
ANYAMACI: Drukkolok, hogy a magzatvízvétel sikeres legyen, ne fájjon és tökéletes eredményt hozzon, ha már megszenvedsz érte.
GEOOO: Gratulálok a vizsgáidhoz,kitartást a többihez, amik még előtted állnak, főleg a végén , szülés előtt!!!!
Babakelengyét már én is összeírtam, van sok hasznos oldal, mit kell venni.
Ha gondoljátok belinkelem őket.
Sikeresen szereztünk olcsón, Graco babakocsit.Ami Lilikétől maradt, mindent odaadtunk a védőnőnek, adja át a szegényebb rászoruló családoknak.Nálunk a rokonságban nincs kisgyerek.
Mostmár okosabban tudom eldönteni, mi az ami kell, és abból is milyet szeretnék.
Az első babánál a fél Brendont megvettük-feleslegesen.

Kép
rozsa1979

CSILLA: Az afp 0,7 - 2,5 MoM között tekinthető normális értéknek, ha ng/ml mértékegységben adják meg, akkor 20 - 100 közötti érték a normális.
Ha a béta-Hcg 2,5 alatti, akkor jónak számít és nem kell további vizsgálatokat végezni.
Vendég

Most csak a lényegre kell törekedni.
Bejelentkeztem én is ma 4D UH-ra, itt Debrecenben 10.000 Ft-ba kerül(DVD, 3db kép,2d uh hivatalos orvosi lelettel és áramlásvizsgálattal)
Pénteken megyek a 18 hetes genetikai uh-ra.(Kicsit megkésve, de a 21. hétig meg lehet csináltatni)
Ott már kiderül a picurkám neme is.

Babakelengyére visszatérve:
Péztárcakímélős módszer-nézzetek körül a Vaterán és a Teszveszen is, ha van időtök.
Olcsón lehet jó dolgokat kifogni, meg a képen látjátok hogyan néz ki, annak idején és most is már sok mindent vettem onnan(babakocsi,textilpelenka,eldobható pelus,Aventes dolgok.)
Vannak vadi új, garanciás dolgok is, meg használtak is.
Találtam egy tök jó kismama ruha készítőt.
Elérhető áron varr szép kismamaruhát, nadrágot, szopis párnát, hálóinget.
Egyedi méretekkel is dolgozik.
Karácsonyra rendeltem tőle 2 db nacit, postával együtt 9600 Ft volt.Egyedileg el is készítette a méretemre(140 cm magassághoz és 45 kilóhoz)
Ha valakit érdekel leírom az elérhetőségét, van honlapja is.
Na, mára eldugulok, mert elfoglaltam az oldalt.
Bocsika, ha hosszú voltam

:!: :!: :!:

Kép
rozsa1979

RÓZSA: Engem érdekel a kismamaruha-készítő elérhetősége. Köszönöm!
Vendég

Én is megnézném a kismama ruha készítő oldalát, bár egyelőre elvagyok a készlettel: 3 db kismamafarmerem és 5 felsőm van, variálom őket, és főleg felsőkből még jóka régiek közül is...

Next rendelés: de hülye vagyok, h nem írtam: http://babaszoba.hu/csevego/temak/NEXT_ ... ?#h9016418

Sziasztok!

detti_10

Foltivspicur,
gondolkodtam mi olyan fura, aztán rájöttem, hogy más a vonalzód 8)

scarlett hidegpárásítót vettem, ami mutatja a páratartalmat is, tehát nem kell mégyegy kütyü, meg a szobahőmérsékletet is, a lényeg hogy hidegpárásító legyen, tudjon több fokozaton párologtatni(azt hiszem ezzel be lehet állítani a páratartalmat is), az se baj ha ionizált, nagy tartálya legyen, könnyű legyen utántölteni, legyen irányított a párolgása, hgy a környezetében lévő tárgyakról ne csurogjon a víz. nagyjából ennyi. igazából csak fűtési szezonban fogjuk majd használni szerintem, de mivel mostanában mindig bedugul esténként az orrom, gondoltam megveszem most, és picit használom, és sokkal jobb a nózim helyzete :) ja és 9500pénzért vettem garanciásan postaköltséggel együtt.

A 20 db textilpelust 220ft/db áron vettem postaköltséggel együtt.

amúgy ha rákeresel a neten, kpekben kijönnek hogy milyenek a babaruhák, és h hogyan szokták őket kombinálni.
amúgy még nem olvastam el alaposabban, de sztem a többiek már nagyjából leírták mi micsoda :P

A mellszívóval én is gondban voltam, hogy akkor most kézi/gépi, meg az első évben nem is szándékozom visszamenni a suliba, tehát nem kell előre lefejni, de mi van akkor ha bedurran a cicim? jobb ha már előtte utánanéztem, és már van egy, amit tanulmányoztam, amivel megbarátkoztam. meg az éjszakai etetéseknél lehet h jól jön, mert a férjem kijelentette, hogy ő is szeretné majd etetni :oops: :D meg volt hozzá cumisüveg is, mg ilyenek, úgyhogy ezeket kihúzhatom.

Én egy ezressel olcsóbban jutottam hozzá a pelusszemeteshez, van hozzá egy utántöltő kazetta, de olvastam hogy az anyukák azt írták, hogy később sima szeemeteszacsit raktak bele egy idő után, és úgy is teljesen jól működött.

Henibaby,
ez azért elég komoly, nagyon jól megy nektek az ovizás, ami azért elég ritka, úgyhogy gratulálok!! a leányzód jól viseli, de mi van veled? neked milyen érzés? :wink:
és gratulálok az afp eredményedhez is!
Ja és olyan jó, ahogy Lunával itt írtok a gyerekkel kapcsolatos dolgokról, hogy már alig várom hogy kibújjon a fiam!! :P

tyűű, most ahogy olvasgatom itt a fiolák mennyiségét, hát nekem ez kimaradt az életemből. mert most pénteken nekem csak egy cső vért vesznek afp-re, mert a többi már megvolt. de fogalmam sem volt róla, hogy ilyen sokat vettek már le... látszik mennyire nem ot vagyok vérvételkor :oops:

Ajj Csilla ez nagyon jó hír!! egy héét? az király :P

Ja és szerintem kipróbálás terén mindenképp beszerzek majd én is mosható pelust. aztán ha beválik, akkor meg aztán!! :D

na most eszembe jutott, hogy pl ha nem otthon rakom tisztába a gyereket, hanem vhol máshol, akkor pl a használt pelust berakom a táskámba? :lol: vagy akkor ha elmegyünk otthonról, alapból nem ilyet adok rá? :roll:

Rozsa,
én eddig az összes cuccot a teszveszről szereztem be, kivétel az avent mellszívót, mert azt az aventtől rendeltem.
Vendég

jajj a kanapén alvó dagadt kutyám horkol 8)
Vendég

GEOOO: Amíg szoptatsz, én nem javaslom a cumisüvegből való etetést, mégha az apukák annyira nagyon szeretnék is. Rafkósak a pici babák, és nagyon könnyen rászoknak a cumisüvegre. Hogy miért? Mert pl. a cicire más módszerrel kell "ráharapnia" ahhoz, hogy jöjjön belőle a tejcsi, és sokkal jobban meg kell vele birkózniuk, ahhoz hogy tele legyen a pocijuk. Míg a cumisüvegből szinte magától jön a tej, így a babócák részéről nem kell különösebb erőfeszítést kifejteniük. Na mármost, neki is egyszerűbb így, hiszen minek küzdjön a betevő falatért, ha jön az magától is. És bizony ezek után már nem akarja a cicit elfogadni.
Vendég

sziasztok lányok...

heni gratula a jó eredényekhez...
és minden kismaminak aki most várja az afp eredményt remélem mindenkinek rendben lesznek az értékek.

hát nekem nem sok mindent kell majd vennem ha eljön az ideje mert még mindig nem akarok előre vásárolni...
viszont mivel kis Lali-királyt :D :D várok és szerencsére nem én vagyok az első a családban hanem van 4 kisfiú is lesz ruhánk pólyánk bölcsőnk kiságyunk...ezek meg úgysem kellenek örökre így tök jó hogy nem kell megvenni...
Persze így is sok minden lesz majd a legfontosabb a babakocsi de ez még nagyon ráér.
ezenkívűl majd a kencék meg pelusok fürdető kádacska türcsik...ezek meg megint olyan dolgok ami szerintem még ráér...
szóval szerencsés vagyok mert nagyon sok mindent nem kell megvennünk.de majd úgyis kialakul mire lesz szükségünk még ha eljön az idő.. :D
bibócska

Ha máshol rakod tisztába a gyerkőcöt és eldobható pelust használsz, akkor nincs gond. Egyszerűen berakod egy zacsiba vagy reklámtáskába, szorosan összekötöd és kidobod valamelyik kukába. A bevásárlóközpontokban meg van pelenkázó, ott is ki tudod dobni. Ha messzebbre mentek, és hosszabb időre, akkor ajánlatos eldobható pelusba csomagolni a gyerkőcöt, mint moshatóba, mert ugye a kakis pelust senki nem szeretné a táskájában hazacipelni.
Vendég

Henibaby,
megfogadom a cumisüveges tanácsod :wink:
én a mosható pelusra értettem, hgy hová rakom ha nem otthon cserélem, de akkor ezek szerint marad az a verzió, hogy ha vhová menni kell, akkor eldobhatóba kell pakolni :P
Vendég

A kismama ruha készítő elérhetősége:
Elenor kismamaruha :www.elenorkismamaruha.gportal.hu
Nagyon kedves a hölgy, Krisztinek hívják.
Skype-on is fel lehet hívni.

TOVÁBBI SZÉP NAPOT KÍVÁNOK MINDANNYIÓTOKNAK!!!!!

Kép
rozsa1979

Sziasztok,

Henibaby,

Én is megjegyzem a cumisüveg vs. mellszopás tanácsot. :D

Bibócska

Èn se veszek semmit csak az 8. hónapban és arról is megörzöm a számlát és meg is mondom az eladónak, hogy csak olyat veszek meg amit ha Ne Adj Isten :!: valami történik vissza tudjuk vinni.
Ki sem bontjuk a dolgokat, össze se szereljük, míg haza nem jöttünk a kórházból.

Neten megtaláltam hogy mit kell vinnem a korházba nekem meg a babának így ez megoldva. Nagyon aranyosan van leírva :D : hozzhatsz ezt meg azt magadnak ha akarsz, de nem muszáj mert nekünk is van....(tényleg jó minöségü cuccaik vannak).
Baba meg kap egy kezdö ruhacsomagot amibe haza lehet hozni meg tovább is használni...Részemröl ennyi és többet nem is akarok ezekkel foglalkozni...majd ha hazajöttünk.

A párom feszerelt egy új tus sínt a fürdöszobába és le is fertötleníti a csempét :D azt hiszem megtartjuk apucit :lol:
Vendég

jó nektek, hogy ráértek még. nekem sajnos nem lesz időm később megvenni a dolgokat, így is mindennapos parám a költözés.. én májusban-júniusban vizsgázom és költözünk... :cry: előtte pedig készülés az alapvizsgára, stb. és legalább több hónapra eloszthatom a pénzt, nem egyszerre szakad a nyakamba...

ma végre nem 11kor jön haza a férjem, és végre lesz egy kis időnk foglalkozni a lakással :D már alig várom.

ti mit főztetek/főztök ma? nekem semmi ötletem... :?
Vendég

Rózsa, mi bizonyult feleslegesnek, amit az első babánál vettetek? A kelengye oldalak linkjei nekem hasznosak lennének. :)

Detti, köszi a linket.

Geo, köszi a részletes leírást! :wink:
foltivspicur

Nálam ebben a pillanatban sül aranyszínűre a rizsfelfújtam, amit majd áfonyalekvárral tálalok vacsorára.
Átálltam a vacsorafőzésre, mivel hétköznap Bogi az oviban eszik, így ebéd nem kell, és így én is eszem némi egyszeri főtt ételt naponta. Párom meg este fél 12-re ér haza, ő akkor szokott enni. Tehát függetlenül attól, hogy ebéd vagy vacsora van főzve, addigra biztos kerül főtt étel az asztalra.
Vendég

MINDEN RENDBEN!

Negatív lett Down-szindrómára a tesztünk!

Most hívtak az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumból!
Kislányunk egészséges!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![color=indigo][/color]

Köszönöm mindenkinek, hogy drukkolt nekünk!!!!
Vendég

FOLTIVSPICUR: Írd be a keresőbe, hogy babakelengye és elég sok oldalt dob ki, ahol sok hasznos dolgot találsz. Sőt egyeseknél, még olyan lista is van, amin a mama-cuccok vannak rajta, hogy mi kellhet a szüléshez - kórházban tartózkodáshoz.
Egy-két listába beleolvastam, mondjuk van néhány dolog, ami szerintem felesleges, de mindenki maga dönti el, hogy mire is lesz/van szüksége.
Vendég

ANYA MACI: Ez a nap legjobb híre!!!! Sokat gondoltam rád/rátok, még a páromnak is meséltem a mizériádról. Aztán mikor ma mentem az afp-eredményemért, akkor is eszembe jutottál!
A KISLÁNYHOZ pedig külön gratulálok!!!! Ezek után most már problémamentes babavárást kívánok!!!
Vendég

ANYAMACI:SZÍVBŐL GRATULÁLOK AZ EGÉSZSÉGES KISLÁNYKÁDHOZ!!!
Az elkövetkezendő hónapokra pedig boldog és gondtalan babavárást az izgalmak után!!!!!!

FOLTIVSPICUR:[b]
Nekem felesleges volt(de másnak nem biztos, hogy az lesz)
A vízhőmérő, eldobható pelenkázólap, légzésfigyelő, babamérleg,.
A homlokhőmérő- használat után teljesen mást mért , mint egy higanyos-ki lett cserélve digitális sima 1000 Ft-osra.
A porszívós orrszívó-ezt kicseréltük Living-Lab elemes orrszívóra, utazáshoz nem igazán praktikus és nagyon hangos is, meg a gyerkőc megútálja a porszívó hangját, félni fog tőle.
Anita szülés utáni hasleszorító-teljesen felesleges volt, de persze előre megvettük....

AMIT VISZONT NEM VETTÜNK, DE KÉSŐBB JÖTTÜNK RÁ, HOGY HASZNOS ÉS JÓ DOLOG:
1.Cumisüvegtermosz(Melegen-hidegen tartja a tápszert, anyatejet utazáskor.Tanácsadásra ha mentünk, vagy kirándulni, akkor vittem lefejt anyatejet és nem kellett premier plánban szoptatni, de be sem kellett itthon zárkózni és alkalmazkodni Lilike napirendjéhez.)
Fertőtlenítő kendő-kézmosás helyett-mellett a kórházba már hozattam Apával.
Utazásnál jó, ha leesik a gyerek cumija, stb...van lenyelhető is, ami nem okoz kárt.
Sterilizáló folyadék, vagy elektromos sterilizáló.
Majd még biztosan eszembe jut valami, akkor megírom.

FŐZÉS:Mai napi menü nálunk vaniliás gyümölcsleves volt és hozzá bécsi szelet krumplipürével , savanyúnak meg kis görög dinnyék.

Kép
rozsa1979

Irtam mar egyet delutan, de benyelte a rendszer :(

anyamaci, nagyon gratulalok es problemamentes tovabbiakat!!!! :)

Rozsa, en pl a hasszoritos bugyit (nem hasszorito volt, hanem fehernemu kompletten) hosszu hetekig hasznaltam.
Figyelem, elso szuloknek drasztikus leiras kovetkezik, de en szivesen vettem volna, ha nekem valaki elore szol: a szules utan kozvetlenul nem mulik el az ember hasa azonnal nyomtalanul... ami nem azt jelenti, hogy nem lapul ki (ezt ugyis tudja mindenki) hanem nekem pl ugy nezett ki mint lefagyasztott es felig kiengedett husleves (felkocsonya allapotban) rancos, logos, rengos es randa volt :) Lehet vannak olyanok akik csodasan sima ghassal jonnek k a szulesrol, de en tobb ilyen lottyedt rancos izebizet lattam magam korul, szoval ez nem egyedi. Es irto kenyelmes volt nekem legalabb is, hogy ezt a keplekeny es tartasnelkuli valamit a hasszoritos bugyim egybentartotta :) A masodik szulesemnel egy fokkal roszabb volt a latvany mint az elsonel (aztan persze egesz jol helyrejott, de ez hetek kerdese minyima)
Orrszivos porszivom is volt mindig... hat istenem, nem szerette a gyerek (lattam olyat aki igen :D) de hat nem is minden nap es orakat szorakoztattam vele, ugyhogy engem nem zavar a hangja... es az viszont teny, hogy en nem utagzattam olyan tavokra, hogy ezt vinnem kellett volna.

es akkor hogy a masik oldalra is mondjak ellentetet es teljesen osszekavarjuk a friss mamikat:
tok felesleges volt nekem barmifele cumisuvegtarto, mivel szoptatott gyereket ugye nem cumisuvegeztettem, a ciciben mindig megfelelo melegsegu volt a tej is, es biza ha teszcoban, ha jatszoteren ehezett meg, akkor ott szopizott :) A bebiknek is ennie kell valahogy :D (nem kell ehez premier planban lenni, ha az ember ugy csinalja eszre sem veheto)

luna6

LUNA: A szoptatással kapcsolatos tapasztalataidról osztom a véleményt. Engem sem zavart sose, amikor olyanhelyzetek adódtak, hogy nem otthon szoptattam meg a gyerkőcöt. Egy kis pléd mindig akadt a babakocsiban, vagy hordozóban, azt olyankor a vállamra kanyarintottam, így takarva magam, tehát tényleg diszkréten csináltam. És érdekes, de senki nem bámult meg emiatt.
Vendég

Fözés,

Zöldség leves (rosszabb mint a kórházi :lol: , inkább a sózott vízhez hasonlítanám)
Csak a grízgaluska dobta fel, de abból is kihagytam a sót.... :cry:
Keservesen elrontottam!!!!

Az ürhajós krumplipüré meg a BBQ-zott marha a savanyúsággal, ami jó lett, mert nem én csináltam :P Csak a krumplit ( dinsztelt hagyma a krumplipürébe bekeverve...állítólag ilyet esznek az astronauták az ürállomáson :roll: )

Anya Maci,

Sok-Sok Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

En ha nagyon kellett tetrat tettem a vallamra :)
De lehet kapni (anno persze en sem lattam, de nem is kerestem, itt viszont van) olyan polokat amik kifejezetten szoptatosok, szoval ember lanynanak feleannyira sem kell kivetkoznie onmagabol mint egy amugy erre a celra megfelelo normalbol, nem kell felhuzzni vagy kigombolni, vagy vallon letolni... HMben is lattam, gondolom odahaza is van, na majd ha odaertunk en tuti kiprobalom :)

En sem emlekszem, hogy engem megbamultak volna, de lehet nem is foglalkoztam vele, na meg pl Auchanban a kavezoban felig befele forultam a falnak, ugyhogy ha akartak volna sem latjak mit muvelek :D Itt viszont nem divat a szoptatas annyira mint otthon, ugyhogy lehet, hogy itt fogok 'riadalmat' okozni, bar jekkemzoen azert nem szoktam olyan sokat eljarogatni.

Tähti, nem felejtettem am el a zaromat, csak meg nem kerult elo. emberem ugyesen joool elrakta valahova, es azota keressuk :D nem egyfolytaban, mindenesetre meg nem kerult meg :D

jah, es hatha ezt nem nyeli be a rendszer, vegre beoltottak delutan, de nem volt sima kor, mert hogy kepzelem, hogy nincsen se magyar se portugal oltasi konyvem, es kulonben is tejoeg!!! nem vagyok rendszeresen oltva tetanusz ellen, ugyhogy azonnal es menten ezt potolni kell es enelkul nem is lehet... szoval ment a huzavona, meg a noverke bizonygatta nekem, hogy de az egesz viilagon mindenhol mindenkit rendszeresen oltanak tetanuszra is.... en meg vissza neki, hogy szeruintem meg higyje mar el nekem, hogy engem a 38 evem alatt csak gyerekoromban oltottak, mint ahogy az egesz magyar tarsadalmat, kiveve ha van oka es az ember balesetes ugye :) Jooool elvoltunk. Egyelore szabadlabon vedekezhetek a tetanusz ellen, de be akarnak oltani :)

luna6

Anya maci, hála Istennek!!!! :D :D :D Lesz mit mesélni a Kisasszonynak majd, ha nagy lesz !!! Ezek után lehet, h ő lesz az a tipikus lombikos bébi (enyém is lombik, azért merek ilyet leírni 8) ) aki nyári szellőben hosszúujjasban nyomja, napsütésben 150-es faktorral lesz kenve, azaz Anyamaci szemefénye a nehéz kezdet után, és azt mondom, kényeztesd is majd, és féltsd mindennél jobban; de tudod mit? Most Rád fér valami nagyon kényeztető, ezek után. Engedj magadnak vmi lazítót, valami nagyon finomat, megérdemled. Biztos jó nagyot sirdogáltál, Te szegény. Nagyon átéreztem a félelmedet, és tiszta szívből gratulálok az egészséges kislányhoz!

detti_10

Tündérek vagytok, köszönöm!!!!!!!!!!

Igen Detti, a kisasszonyt (neve is van: Lili baba), ha előbújik, egy hétig csak puszilgatom ahol érem ... és igen, nagy valószínűséggel el lesz kényeztetve ... ez a hosszú várakozásnak és előkészületeknek is köszönhető :)
Valahol olvastam, hogy azok a gyerekek, akiket nagyon várnak a szülei, sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, ennek következtében sikeresebbek is - jobban megbecsülik őket :)
Persze ez sok mindentől függ, de azt hiszem a türelem és a tolerancia nálunk nem lesz akadály :)

Most már örömmel olvasgatom, hogy miket vásárolgattok és milyen egyéb hasznos tippekkel látjátok el egymást :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?