Új privát üzeneted érkezett!

luna6,

Most jut eszembe:

Nagyon Sok Boldogságot Kívánok a holnapi Nagy Napra :D

(ügye jól emlékszem holnap lesz? :oops: )
Vendég

Tähti, koszonom a jokivansagokat, es a segitseget is. Elovadaszom holnap a korhazi zaromat es megnezem mit irt ra a doki. Ha jol emlekszem vegul calcificaciont emlegetett amit le kellett faragnia?! de majd mondok pontosat. (lukasztott amugy, szoval harom furaton at mutotte)
De a torna nem is volt am izomra szakositva, csak kuldott fizioterapiara, ahol eloszor csak jegeltek (mert dagadt es forro es mozgaskeptelen volt) Aztan kesobb jegeles utan ultrahangosan is vacakoltak vele, sot meg lezeretek is. Majd ezutan volt a torna, amit mondhatni nekem kellett csak csinalni, kaptam farudat a kezembe es hanyattfekvesben ket kezzel megfogva kellett a fejem fole hatra emelni majd vissza (na eleinte nem ment am addig persze) meg ezutan a masik torna az volt hogy ugyanezt a rudat hanyattfekve mintha sulyemelnem felfele. Ennyi... ezen tul meg kicsit 'masziroztak' es csokolom. Jahh, egy idoben heti ketszer uszodaba is mentem, de hat egy latin ora volt az (ami brutto, igy erdemben fel ora 40 perc) mondjuk ott kevesbbe fajt. Es a csavaro mozdulatok fajtak inkabb. Egyebkent a felkarom izma faj oldalt... leginkabb tenyleg hatra rezsut fel csavarasnal (pl teniszadogatast tuti megsinylenem) jol beazonositottam :D Mindenesetre, hogy mi van a muteti papiromon azt meg kikeresem :)

luna6

Húú ma beszéltünk megint a kivitelezővel, és ha minden jól megy, akkor 11-én kezdik a munkálatokat :D
elvileg ápr.30-án adják át, de az április 15-öt is megpróbálják :lol:
jó éjt mindenkinek :P
Vendég

hahó csajok!látom mindenki lázasan visszatért a földi élethez :-) én is melózok furcsa!kisruhában vagyok nagyon kényelmes de hát bevallom 3 hét szabi után maradtam volna én még otthon simán! ma délután viszont megyek a brendonba felmérem a terepem a kártyácskámmal :-) és jövőhétre kérek időpontot a nődokihoz! ezt is várom mert hát ugye láthatom Esztikémet! ... szép napot mindenkinek!
Vendég

luna6,

O.k. várom a pontos diagnózist :D, csak miután kiheverted a nászéjszakát :oops:

Kellemes Napot :!:
Vendég

Sziasztok lányok!

Ma reggel vittem Bogit először oviba. Reggel még semmi gond nem volt, sőt az úton odafelé is jól elcseverésztünk. Aztán szépen bement a csoportjába, persze kérte, hogy picit maradjak vele. Fél órát maradtam, majd mikor közöltem vele, hogy anya picit elmegy, aztán jövök vissza, na akkor rákezdte a sírást. Mondjuk ezen nem lepődtem meg, hiszen 3 évig nap mint nap együtt voltunk reggeltől-reggelig. Természetes, hogy ezt a más élethelyzetet szoknia kell. És nem csak neki. Nekem is, hiszen miután hazajöttem eszméltem rá, hogy istenem mennyire hiányzik, túl nagy a csend, hiányzik a folymatos csacsogás. Nemsokára megyek érte, remélem nem volt vele komolyabb gubanc. A tel.számom meghagytam az óvónéninek, ha bármi van, hívjon. Egyenlőre nem jelentkezett. Ezt jó jelnek veszem. Bár szerintem az előttünk álló néhány hét biztosan küzdelmes lesz. Bízom benne, hogy mindketten hamarosan megszokjuk ezt az új helyzetet.

LUNA: Szorítok, hogy minden klappoljon! Majd gyere mesélni, hogy milyen volt.

GEOOO: Remélhetőleg tudják tartani a határidőt. Mégha ápr.30 akkor is marad időtök berendetkedni, és az apróbb szépítgetéseket megcsinálni. Sok sikert, türelmet és kitartást a felújításhoz.

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok,

eladó kislánynak való ruhacsomag, 0-6 hóig, ehhez már semmi másra nincs szükség, kb. 4 zsáknyi márkás ruha, a legtöbb szinte új,
akit érdekel írjon privit.

Szép napot és babavárást Nektek
.
dr.a

Sziasztok Lányok!

Elöször is, nagyon drukolok Judy-nak és Anya macinak, remélem minden rendbe lesz!

Én meg ma kezdtem el újból dolgozni 1,5 hónap kihagyás után. Remélem bírni fogom. Más is dolgozik még vagy csak én vagyok ilyen sztahanovista???

Megpróbálom a pocakos képet - ami több, mint egy hete készült - újból csatolni:

Kép

Sziasztok.

Kép
bhdetti

Detti én is húzom az igát! te meddig fogsz melózni - terveid szerint? én már visszaszámolok :-) de hát van meló bőven! aminek persze örülök dehát jobb lenne otthon baba gondolatával a fejembe!
Vendég

Üdv mindenkinek!!
Luna,
milyen volt az esküvő? :)

Henibaby,
szorítok Nektek, hogy minél hamarabb és könnyen szokjátok az ovizást!! :wink:

Bhdetti,
Na milyen volt az "első" munkanap? :lol:
én is "dolgozom", csak most könnyebb, mert nem kell minden nap bejárnom a suliba, mert január végéig vizsgaidőszakom van, így "csak" tanulnom kell,és a vizsgákra bejárni... :?
és februárban kezdődik a következős félév, amit május utolsó hetéig nyomni is fogok...

Képzeljétek!!
Ma voltam benn a suliban, hogy utánaérdeklődjek az alapvizsgának, ugyanis nem szeretnék a szülőszobán szóbelizni 8) és kiderült h május 18-án lesz az írásbeli, 25 körül pedig a szóbeli... szóval wáááá izgi lesz :P és ez most egy nagyon sűrű vizsgaidőszak lesz.. de utána pihi, mert úgy döntöttem, hogy halasztok egy évet, és az alatt az év alatt csak a kisfiammal leszek :D
Vendég

és jut eszembe!!
Holnap reggel megyek AFP-s vérvételre, majd 2hét várakozás, aztán megint doki :D

ja, és ma jelentkeztem be Hidas Györgyhöz jövő hét hétfőre anya-magzat kapcsolatanalízisre, kíváncsi vagyok milyen lesz :) volt már valamelyikőtök nála, vagy esetleg Raffai Jenőnél?
Vendég

Sziasztok!

Geo, ez a kapcsolatanalízis meg mi? Mit csinálnak ott? :shock:
foltivspicur

Szió!

Hidas Gy. + Raffai J. könyvét olcasom nemrég, a Lelki köldökzsinórt, ami a magzat és az anya közötti kapcsolatról, kommunikációról szól, és hát olyan jó eredményeket értek el a kismamáknál, hogy gondoltam kipróbálom :)
Vendég

Geoo, hat az eskuvo... mondjuk ugy erdekes volt :) Magyar szemmel talan meg meg is utkozik rajta az ember, de azert nincs nagy jelentosege. Hamar lezavartuk magat a dolgot... de oszinten szolva sokkal inkabb hasonlitott a valoperes targyalasom itelethirdetesehez az egesz mint barmely eskuvohoz amin valaha reszt vettem :) De nekem mindig tudnak itt meglepeteseket okozni :) Azert rossz nem volt, csak ilyet semlattam meg :)
Mondjuk a csalad is hozta a latinos formajat (mar a parom csaladja, csak ok voltak) mert ket kulon turnusban sikerult elkesniuk, ugyhogy talan 20 perc csuszas lehetett, na de ez itt senkit nem zavart meg kulonosebben :) Aztan elmentunk ebedelni egy tengerparti etterembe (zart hely volt persze - futes nelkul, nagykabatban) a kaja finom volt, ugyhogy tulajdonkeppen minden normalisan lezajlott :)

luna6

Luna: az enyem, a polgari detto ilyen volt. 10 perc alatt lezavartak, aztan mentunk egy tengerparti etterembe halat enni, anno meg ettem olyat is. Csak akkor meg nem volt hideg, szeptemberben volt, aztan a templomit otthon igazi magyarosra kerekitettuk. Az olaszok csak tatottak a szajukat..... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
pocaklako

Hat nalam nem lesz szajtatas mert nem lesz tobb eskuvo. A 10 percben nalatok is elmondtak, hogy eztan kot a huseg es ne letesits szexualis kapcsolatot harmadik fellel? Erosen megutkoztem ezen, hogy errol szol a dolog :D Valamint, hogy a gyerekeinket iskolaztatni vagyunk kotelesek 18 eves korig, ha tovabb nem akarnak tanulni akkor mire vagyunk kotelesek, ha tovabbtanulnak akkor meddig es mire vagyunk kotelesek :) Meg hogy egy kozos lakasban kell elnunk (ez nalatok is igy van, sot ha jol tudom ott komoly jogi kovetkezmenye van ha az egyik fel elkoltozik, mert automatikusan o lesz a hazassagtoro fel, mindegy miert koltozik ki a kozosbol. Odahaza nincs bunos a valasnal... szerintem itt sincs, de most meginogtam, hogy ezt igy kulon kiemelte a pasi)
Valamint azt is reszletesen elmeselte - mindezt maganak az eskuvbonek a kereteben am - hogy a parom milyen dokumentumokkal mikor es hogy kell, hogy kicserelje a szemelyi igazolvanyat. Felolvasott 2 A4es jogi szoveget torvenyi cikkszamokkal egyutt, szoval roppant unnepleyes es meghato volt a kozeg :D:D:D:D

luna6

Valami ilyesmi volt nalunk is, de senki nem figyelt oda. Annyit tudok, hogy en voltam az egyeduli aki meghatodott es vegigbogte az egeszet, meg ilyen szar eskuvon is, de az is csak azert volt, mert az en eskuvomrol volt szo. Mar tobb mint 6 eve volt, igy nem nagyon emlekszem ra, tudom hogy nalunk is volt keses, es sablonos volt a szoveg. Csak nalunk no volt, aki osszeadott. Arra emlekszem, hogy amint megvolt az eskuvo anyos odament az anyakonyvvezetohoz es kikerdezte reszletesen, hogy hogy megy az elvalas. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Igy ezert gondolom, hogy a mi eskuvonkon is olvastak fel valami ilyesmit, mert ment es elmelyult a temaban, de en le se fikkantottam, orultem, hogy ferjhez mentem es kesz. Hulye unnepronto...mint mindig :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
pocaklako

Hat en most ugye hormonalis alapon konyebben elerzekenyulok, es pl hulye tevemusoroknal elo is fordul, de itt bevallom ferfiasan meg sem legyintett az erzekenyules szele, pedig elotte 'tartottam' tole, hogy az lesz, mert hat azert megiscsak :)
Na de a lenyeg a lenyeg, megvolt, papir is megvan, eredmenye van, amen :)

luna6

Huu, nagyon laza lehetett ha meg egy hormonfuggo terhes kismamat sem hatott meg a sajat eskuvoje. Akkor olyan volt, mintha egy adasveteli szerzodest irtatok volna ala? kb.? Mindegy Luna, a lenyeg a lenyeg. Amugy meg nem a papir kot titeket ossze.
Na menek, fellottek a pizsit, jo ejt lanyok, bocsnat, hogy ide pofatlankodtam kozetek. Kulonben mindig olvasunk Titeket, a juniusi es a juliusi topikok mar amugyis testverek.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako

Szerintem a válásnál igenis bűnös mindkét fél, ezért is tartom egy álszent dolognak a házasságot, már ahogy manapság hozzáállnak. Nálam a válás tuti nem fér bele a házasságba, sehogy sem. Inkább ne házasodjanak az emberek.

De ez csak az én véleményem. :wink:
foltivspicur

Na de epp azt irtam, hogy az olasz joggyakorlatban egy valaki lesz a bunos fel, aki elviszi a balhet... nem mindketten. (a mienkben nem nevezik meg ki az, mert valoban, ebben van sok igazsag, hogy mindenki hozzateszi a magaet egy hazassaghoz vagy annak megromlasahoz, bar 100%ra nem mernem allitani, hogy minden minden esetben, de szinte mindben biztosan)

luna6

Sziasztok!

Ez a hóesés!!! Tegnapelőtt zuhogott, tegnap olvadt, százágra sütött a nap, ma zuhog. Még jó, hogy tegnap voltam vezetni. 8)

A lelki köldökzsinórt én is szeretném elolvasni, de most vadászok rá a neten, hátha megtalálom. Tegnap ismét eldöntöttem, hogy na akkor mától nagy spórolás van. Kiderült, hogy a rutin és a forgalmi vizsga díját is felemelték... Hiába fizettem be, a különbözetet ki kell fizetni. A legjobb a forgalminál az áremelés: 3660-ról 11.000 Ft-ra... Plusz ugye még egy vezetési óra díja. Disznóság. :evil:

Megérdeklődtem a 4d-t is, és ami korrekt hely, ott 16000 Ft, és a 24-30. hétig javasolják. Úgyhogy én is belátom, hogy ennyit gülü szemekért még nem érdemes kifizetni, megvárjuk, amíg szép lesz. Csak a kíváncsiságom nem ér meg ennyit, mostmár csak 30 nap a köv. uh-ig. :(
foltivspicur

Hellóka Lányok!

Luna, hát azért sok boldogságot! :D Tényleg nem a romantikáról szólt akkor a tegnapi nap, de sebaj...

Picur, huh, hát ez tényleg durva áremelés basszus.

Geo, nem félsz, hogy túl korai lesz az AFP? Tudom, hogy betöltött 16. hét szükséges, de nekem pl. azt javasolták többen is, annak ellenére, hogy napra pontosan tudom a fogantatás dátumát, hogy még várjak egy-két napot plusszban.

Képzeljétek, napok óta jobb oldalon nagyon sokszor nyomást érzek. Kb. ott, ahol a petefészek van. Mivel én tele vagyok petefészek cisztával, tudom, hogy ez nem az, mert az bökdös és szúrkál. Ez nyomás, mintha Valaki (?) nyomná ott a jobb oldalamat. És ha jön ez az érzés, akkor folyamatosan érzem és mindig csak a jobb oldalon.
Ti nem éreztek valami hasonlót esetleg? Amúgy már érzek ilyen brekegésfélét (máshogy nem tudom leírni az érzést) is napok óta és szintén jobb oldalon.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, én meg egérkaparászást szoktam érezni. 8)

Képzeljétek, új becenevet kaptam páromtól: Gömbi :lol:

Luna, lemaradtam a köv. témában: végül megkaptad már az oltást? :roll:
foltivspicur

Picur, szerintem nem maradtal le csak talan nem kommunikaltam a kovetkezo fazisat az oltasi mizeriamnak :D Nos ha minden jol megy, akkor holnap delutan lesz a napja, es ha meg annal is jobban megy akkor magammal egyutt vegre a gyereket is be tudom oltatni, mert veeegre mar lehet gyerekeket is oltatni. Lehet, hogy nyarra mar az egeszseges felnottek is vehetnek majd maguknak oltast? :)

luna6

Egér, béka, mi jöhet még? Csupa "kedves" állatok. :D :D :D

Szóval erre a nyomásra nincs valami ötletetek, hogy mi lehet? Nem is én lennék, ha nem az jutna eszembe, hogy miért csak a jobb oldalon érzem? Nem tud átmenni balra a picike, valami akadályozza vagy mi a szösz? Persze ha egyáltalán Ő az, aki ezt okozza. Nem kellemetlen, semmi rossz nincs benne, csak érzem, hogy ott van.

Kép

Kép
***csilla***

Szerintem nincs jelentosege, ha csak nyomas es nem kifejezetten fajas. Nekem is szokott neha nagyon erzekeny lenni (ha olyankor picit megnyomom azon a helyen akkor faaaj), aztan kesobb elmulik. (kemenyedes is pl csak este piheneskor van, maskor nem nagyon erzem... na majd kesob mas lesz) Lehet, hogy azon az oldalon szeret feszkelni a bebid es este odanyomakodik :)

jahh koszonom szepen a jokivansagot, elobb lemaradt! :)

luna6

Sziasztok!
Nem tudtam reggel afp-re menni, mert migrénem volt..

Foltivspicur,
ez a 16 tényleg drága, a miénkben nagyon sok minden benne volt, és úgy volt 12..
mi is a 29-30. hét környékén megyünk legközelebb, hogy legyen rálátásunk milyen is a pofija (mert ugye akkor egyben mozogni már sajnos nem látjuk), de hidd el, ezeket a gülü szemes képeket sem adnám semmiért :wink: nekem így is gyönyörű :oops:

Nem tudom Csilla, hogy korai e, de a dokim azt mondta h 5.e és 8.a között menjek.
Dejó! akkor már kezded érezni. :lol: nekem még nem teljesen egyértelmű... :twisted: de nekem meg pont az ellentétes oldalon, mindig bal oldalon lenn van a pici :P és emiatt ne aggódj, az enyém is mindig (bal) oldalt van 8)

lányok, Hari is jól eltűnt..
Vendég

Geo, akkor ennek bizonyára így kellett lennie, de azért a migrént sajnálom. Én holnap megyek, akkor együtt esünk túl rajta és együtt várhatjuk az eredményt. Jaj, remélem, nem ülnek rajta hetekig. Olyan jó lenne, ha egy hét alatt meglenne.

Luna, nem csak este van ám, hanem napközben is többször. De hát én már csak ilyen aggódós vagyok és mindig, mindenből a legrosszabbra gondolok. Szörnyű hozzáállás, változtatnom kellene.

Kedves sógornőméknek is most derült ki, hogy babusuk lesz, így a leendő unokatesók között csak 3 hónap különbség lesz. Úgy örülünk neki.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla,
én már nem hiszek a korai eredményben, két hétnél korábbra nem is számítok, de hátha :)
nahát!! akkor nálatok is 2baba lesz! :lol: habár mi nem vagyunk olyan jóban a "sógornőmmel"... nem is beszéltünk azóta h babát várunk :D :D

na szétszakad a fejem, úgyhogy megyek pihenni..
Vendég

Lányok, nincs valakinek egészen véletlenül MARADÉK UTROGESTAN bogyója?
A fentebb említett sógornőmnek kellene, mert el fog fogyni neki, mire legközelebb menne dokihoz és így nem kellene felmászniuk csak ezért Pestre.

Természetesen állom a költségeket és extrán gyorsan kellene. :oops:

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, bocs, figyelmetlen voltam illetve az en esti kemenyedesemet vetittem ra a te 'nyomasodra' :) Mindenesetre amig nem fajdalmas addig szerintem ez nem jelent gondot, de legkozelebb majd emlitsd meg a dokidnak es akkor o is megnyugtat remeljuk :)

Geoo, nekem ugy tunik elmult a fejfajos idoszakom, el ne szoljam :) Tegnap azt irtad vizsgazol meg. Teljesen azt hottem kesz vagy idenre, hisz korabban meg azt ortad, hogy felvetted a jovo felev tantargyait?! Vagy hol tevedtem el az infok kozott?

luna6

Sziasztok Lányok!

Voltam chorion-boholy mintavételen.
Főleg Judynak üzenem, akire hasonló vár, hogy nem fájt, de még csak kellemetlen sem volt.
Pontosítok: az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban Bátorfi doktor keze alatt semmit, de semmit nem érzetem (és azóta sem). Ott volt Hajdú doktornő is, ő is nagyon kedves, így Judy, kitartás!
Most várjuk az eredményt ...

Csak azért nem parázom jobban a kelleténél, mert engem is migrénes fejfájás gyötör 2 napja (Geo írta, hogy őt is), pedig eddig a fejfájás szele sem érintett meg. Ja, és ha lúd ... náthás is lettem - ágyban, párnák között megfáztam ...

Hát így ... ezen a héten sok minden eldől!

Pusszantás mindenkinek!
Vendég

Csilla, 50 szem Utrogestanom van! Írj privit, ha érdekel! Ma el tudnék szaladni vele a postára.

Geo, Csilla, én is holnap megyek afp-re. Meg még másik 4 vizsgálat lesz, gondolom akkor 5 fiola vért fognak lecsapolni! :(

Ami a jobb, bal oldalt illeti, anyukám rögtön azt kérdezte, mikor éreztem valami mocorgás félét, hogy melyik oldalon. Szerinte, ha bal, akkor fiú, ha jobb oldal, akkor lány. Hát, úgy néz ki, Geo-nál ez már bejött. 8) Viszont, ha tényleg így van, akkor nálunk is fiúcska lesz. Az elején pedig én is kiscsajszira készültem. :oops:
foltivspicur

anyamaci, most mar akkor lehet nemked szurkolni a gyors es tokeletes eredmenyert!!!
Mennyi fekvesre iteltek? (hogy csinaltak az erzestelenitest? remelem en sem fogok belole semmit erezni... illetve utana :))

luna6

Picur, egy szuras csak a vervetel, ha egyszer beindul nem mindegy mennyit vesznek? :) Ne nezz oda es akkor nem is tudod :) persze ha szamolod :D:D:D (ok, en konnyen beszelek, ez engem... marmint a vervetel nem hat meg egyaltalan. de igazabol a terheleses sem. bar azt nekem terhessegkor sosem csinaltak meg, de iden mar volt a PCOSem miatt, es nem igazan ertettem utana, hogy ezen mit nyunnyognak annyit az anyukak. Ok, aki rosszul lesz meg ajulos az mas, de itt most a cukros lotyire ertem)

luna6

Nekem az egér kedves, van is 4 db. :lol: Egyiptomi tüskések. Imááádom a rágcsálókat, van még 2 tengerimalacka is, de azokat most áruljuk, mert nem lesz hely a babának (hatalmas a ketrecük). Meg lehet, hogy jobb is, ha ennyi állatka nem fogja körbevenni. De az egerek maradnak.

Geo, itt nálunk amiről én tudok, összesen 3 helyen csinálják, abból egy csak és kizárólag babamozi, tehát nézegetheted a babát, meg max. adnak cd-t. A nő nem volt túl szimpatikus és hozzáértő a telefonban, de mondta, hogy más lehetőség náluk nincs. És ez a szinte semmi 14.200.

A 2. hely az, ahova ingyen járok sima uh-ra, délutánonként pedig fizetős 4d van, kb. 12 körül, de a 3. hely volt a vérprofi, már így telefonban is ez jött le. 3 színes, 3 fekete-fehér kép kinyomtatva, 60-80 kép cd-n, 15-20 perces videó, és lelet (megvizsgálnak mindent részletesen a babán), és ha egyáltalán nem mutatná magát a baba, akkor köv. időpontot adnak, nem kell mégegyszer fizetni. Szóval így akkor inkább az utolsó, még ha több is kicsit, de akkor egyszer, nem kétszer megyünk.
foltivspicur

Szia Luna,
bocsi, el is felejtettem, hogy te is mész, csak az maradt bennem, hogy Judyt is paráztatják.

Nos, bementem, papírmunka, aztán kedvesen behívtak.
A doki, Dr. Bátorfi József kedvesen fogadott, majd bemutatta kolléganőjét (dr. Hajdú Krisztinát), akivel mindig együtt dolgoznak ... nos, ha régóta élsz kint, akkor talán elfelejtetted, ez nálunk itthon általában nem így megy, itthon általában "ketteske vagy a hatos szobából", pont senki nem mutatkozik be, csak közli egy asszisztens, hogy hova feküdj fel, aztán jön a doki, tesz vesz és távozik, majd az asszisztens kivezet.
Itt nem!
A doki mondott el mindet, közben megjött a biológus is - ez azért jó, mert a minta mennyiségét rögtön ellenőrzi, így elkerülheted az ismétlést.
Csupa kedves, aranyos ember, mindent elmondtak, hogy mit fognak csinálni ... "lefertőtlenítem a hasát, ez hideg lesz" - mondta a doktornő - nem volt hideg.
Ultrahanggal megnézték a baba elhelyezkedését.
A telt hólyag azért kell, mert valahogy feljebb nyomja a méhet és könnyebb hozzáférni a méhlepényhez (nekem valami mellső falon volt). Lelkesek voltak, hogy így szépen elérhető, remek.
Közölte a doki, hogy most kapok egy injekciót a hasamba, ezzel elérzéstelenítenek, ez picit fájhat, szúrhat, feszíthet ...
Nos, a szúrás egy százas skálán 0,1-es fájdalommal járt ... se nem szúrt, se nem feszített ... mintha kaptam volna még egy szurit (de csak rémlik, mert ezt sem éreztem) ... Aztán jött a nagy tű, amire szintén mondta, hogy most ezt érezhetem ...
Kb. azt éreztem, mintha az egyik ujjával megbökött volna kicsit ... aztán kiderült, hogy lehet tényleg azt érezhettem (pl, ahogy megtámasztotta a kezét) , mert megesküdtem volna, hogy a köldökömtől balra szúrt be, de itthon láttam, hogy alatta van az iciri-piciri tűszúrás.
Se nem vérzett be, se nem fáj, se nem görcsöl ... az érzéstelenítő elmúltával sem!!! Kicsit sem! Így nekem most ez a doki a világ egyik legjobb orvosává lépett elő.
Tényleg 5-6 perc, 15-20 percre azért jön ki, mert felkekszel, uh-n ellenőrzik a babát előtte és utána is ...
Aztán én lefeküdtem egy fél órára, a doki még bejött, megkérdezte hogy vagyok, helyesen támaszkodott a falnál és mintha a barátunk lenne, mindenféléről beszélgettünk ... (itt már a férjem is bent volt).
Szóval, régen voltam ilyen megnyugtató környezetben, pedig dráma, ami miatt oda kerültem.

Jól emlékszem, hogy te csak magánszorgalomból csináltatod meg? Mikor lesz a napja? Remélem neked Portugáliában is hasonlóan kellemes lesz a mintavétel és remek eredményeket kapsz.
Én a nátha és a migrén miatt is pihenek ... de így annyira nem pihentető sajnos - tüsszögök, nem kapok levegőt, a fejem meg ... viszont a hasam így sem fáj!
Remélem így is marad és remek híreket kapok hétvégére!

Hát így!
Vendég

u.i.: 1 hétig semmi megerőltető, kímélő életmód - no sex, ez volt az orvosi jótanács. A fekvés bónusz! Szerintem azért a mintavétel napját töltsd ágyban, biztos, ami biztos!
Vendég

Onszorgalombol? :D Na azert mazochista nem vagyok :) a korom miatt lesz ez es nem mas, oregszem az az igazsag :)
Koszi a reszletes leirast. Mivel nem allami korhazba (nem is korhazba) megyek a vetelre igy ekkora szemlyzet nalam tuti nem lesz.
(multokor a vallmutetem utan engem is hasbaszurtak... marmint ugye nem amnio miatt, es nem orultem neki annyira, de tenyleg az nem volt gaz, akkor nyugton szamitok ra, hogy ezzel is minden rendben lesz :))
A tusszoges nem zavarta oket? nekem a dokino kulon mondta, hogy ha benathasodom (kohoges es tusszoges) akkor szoljunk neki es modosit az idoponton, mert akkor halasztani kell. Nem a natha miatt, hanem ha kozben jonne ram az neki nem jo ugye.
14.en megyek, azt hiszem az csutortok talan, de a jovo heten az biztos. (annyi a kulonbseg, hogy nekem amnio lesz es nem corionbiopszia, de a metodus az ugyanaz allitolag)

luna6

Na igen, akkor a "kor-para" ott is működik. Soha nem éreztem magam öregnek, amióta babát várok, azóta mindenkitől azt hallom, hogy az "én koromban" ... már várom, mikor írják fel a járókeretet - biztos, ami biztos alapon.
Szeritnem pihenj, amennyit tudsz, az nem árthat. Jó vatag könyveket vásárolj előtte, az esgít ágyban maradni!
Vendég

Bizony, 35 felett javalljak :) Meg nem voltam terhes csak tervbe volt mikor az elozo nogyogyaszom mar jajongottt, hogy de akkor gyorsan mert hat a korom :D van ennek vagy ket eve, most lehet rosszul lenne ha latna :D
Helyi nyelvennem szeretek iolvasni, igy marad a magyar de szerencsere nyaron jol feltankoltam igy lesz meg mit olvasgatnom boven :) Meg himzesem is van amit be kene fejezni, es egy hataridos is, amit meg el sem kezdtem meg :D

luna6

Sziasztok,

Nekem a bal oldalon tapadt meg és gyakran ott is tanyázik :D
Szerintem lányom lesz, de csak 4 hét múlva tudom meg...
Ma reggel ööö o.k. 12 körül a második ébredés után azt hittem ki akarja rúgdosni a bal oldalam ( annyira, hogy amikor hasamra tettem a kezem totálra éreztem :D Kb. 20 perc múlva normalizálodott a helyzet azóta újra barátságos :D Gondolom ébredés utáni edzést tartott :P Azóta vándorol jobb és bal oldalra is :D

A legnagyobb félelmem, hogy ha ennyit mocorog nyakára tekeredhet a köldökzsinór....:( Nekem ez a mozgás mennyisség nagy meglepetés mert a fiam szegény nem nagyon mozgott mivel mint utóbb kiderült beteg volt) :cry:
Anyukám szerint én is sokat mozogtam és azóta is..., a becenevem gyerekkoromban Sajtkukac :oops: volt :D

helloo
Vendég

Na sziasztok lányok!

Vége mára a munkának.

GEO, NANETTO: Egész jól bírtam, meg birom. Meg jól esett, hogy a gyerekek vártak vissza meg nem akarnak elengedni. De egyelőre jól birom, bár jövő héten jönnek vissza a magántanítványaim is, bár majd lassan elkezdem őket is szüeteltetni. Geo, hát nem irigyellek. Meghalnék, ha megint vizsgáznom kellene. A fősuli + az egyetem elég volt. Bár, tapasztalataim szerint, a kismamákkal rendesek szoktak lenni a vizsgáztatók. Az alapvizsga is király lesz, én 4X csináltam - mert persze az egyetemen nem fogadták el, bár ugyanaz állította össze -, meg egyszer-kétszer pótvizsga. De majd túl leszel gyorsan rajta, mert majd ha látják a nagy pocakodat, nem fognak sokáig bent tartani. De sok sikert kivánok a téli vizsgaidőszakra is.

CSILLA: Nekem is van 30db-os Utrogestanon - eggyel többet írt fel a doki és nem kellett volna. Ha küldjem, szólj.

LUNA: Gratulálok az esküvődhöz. Biztos szép volt, meg ott még aránylag jó idő is van?!?

Én is csütörtökön megyek vérvételre, 2 hét múlva meg 18 hetes ultrahang. Már alig várom. :)

Sziasztok. :)

Kép
bhdetti

Luna,
igen, sajna vizsgázom még, pénteken lesz a következő médiajogból... :cry:
a tantárgyakat már fel tudtam venni, mert a vizsgaidőszak elején már megadják az időpontokat, ezt előzetes jelentkezésnek hívják. aztán lesz a versenyjelentkezés, nade aki akkor akarja felvenni a tárgyait, az az órák többségéről lemarad, vagy ledobja a rendszer, vagy rossz lesz a mázlija :) vagy csak a nagyon sz...patós tanárok óráit tudja felvenni :D
sajnos tegnap bejött még 3 óra, így a szuper órarendem már nem is olyan szuper.. :twisted:

Anya maci,
drukkolok az eredményért, és jobbulást kívánok!! :wink:

Foltivspicur,
szent ééég!!! milyen más vizsgálataid lesznek még hogy ennyi vér kell?? :shock:
én ettől az egytől is kivagyok már előre... nem bírom a vért.. :x
Mikor tudjátok meg a pocaklakótok nemét? :lol:
ja és a 4d-sek közül tényleg a 3. a legjobb! nekünk is kb ezek voltak benne. és az volt a legviccesebb, hogy az a szonográfus csinálta, aki a kórházban is, egy a kórháztól totál független helyen :lol:

Luna,
én teljesen kész vagyok a tűtől... érzem miközben bent van, és juj... kezdődik a rosszulllét :P

Bhdetti,
köszi a bíztatást :)

huuúúú rámjött a kocsonyaehetnék...
Vendég

sziasztok,

Nem fogjátok elhinni, de elmaradt a bökim.

Azt hittem felrobbanok a méregtől, amikor közölték velem ott a kórházban amikor felértünk, hogy megszüntették az állami támogatást az ÁEK-ban és hogy nincs genetikai tanácsadás és amnió sem. Kinyomoztam a Hajdú dr-nő mobilját és beszéltem vele, aki elnézést kért azért, hogy 2 hete nem kérte el a mobilomat, mert akinek tudta a számát azokat értesítette még a hétvégén. Most próbálnak intézkedni ők is, és azt mondta,hogy legkésőbb jövő héten megcsinálják az amniot, csak még a kérdés ahol szón van. Megbeszéltem vele, hogy odaszól a Géndiagnosztikára,hogy felmegyek egy genetikai uh-ra, ha már ott vagyok Pesten a Báthorfi dokihoz.

Szóval, miután kicsit lenyugodtam felmentünk az Istenhegyi útra, ahol rettentően kedves volt a doki, csak pozitív dolgokat tudok róla is és az asszisztensekről mondani. Megnézett uh-on,ahol semmilyen kromoszomális eltérésre utaló jelet nem talált.Így mondta, hogy semmilyen negatívumot nem tud mondani a babáról,ami komoly problémára utalna. Egy aprócska cisztát talált ugyan a buksijában, de az egy csomó babánál van és felszívódnak.

Úgy hogy most még egy hét ideg+a várakozás az eredményre.

Kinyomoztuk azt is, hogy mennyibe kerül a Telkiben egy amnio magánban, hát 170000ft, de eredmény pár napon belül. Csak a gond, hogy nincs 170 000ft-om.

Ja, és állítólag akkora botrány volt reggel 8-kor, vagy 60 kismama ácsorgott a kapuban, abból kb 30-an elmentek petíciót írni. :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Szia Luna, még egy a magzatvíz vizsgálatodhoz. A dokim javasolta, szedjek magnéziumot, mert lazítja az izmokat. Egy héttel a műtét előtt kezdtem szedni és még egy hétig szedem. A magnézium dobozán feltűntetett napi mennyiség felnőtteknek - ez az adagom. Azért így írom, mert sokféle kiszerelésben kapható, mind eltérő mennyiségben tartalmaz magnéziumot.
Ez független a magzatvédő vitamintól, ami szintén tartalmaz mg-ot.

Köszönöm Geo, hogy drukkolsz, és másoknak is köszönöm! Élvezzétek a boldog babavárást, olyan jó látni, hogy ilyen önfeledten csevegtek szép és kellemes dolgokról, erőt ad! (na nem a médiajog vizsgádat irigylem - nekem egyszer az elég volt!)
Vendég

sziasztok kislányok....

lunám mégegyszer gratulálok és sok boldogságot kívánok!!!

anya-maci örülök hogy túl vagy a vizsgálaton és hogy főleg nem is volt olyan kellemetlen és rossz mint ahogy képzeltük vagy amilyennek tűnik első hallásra..
Remélem amilyen jól alakult olyan jó lesz az eredény is...drukkolok nagyon!

henikém hol vagymár az AFP eredménnyel??remélem minden rendben van??

Geoo nekem 16+4 naposan volt az AFP szűrésen..úgy tudom a 16 hetet mindenképp be kell tölteni ehhez a vizsgálathoz.

táhti egyenlőre ez a veszély nem igen áll fenn hiszen van még bőven helye izegni-mozogni szerintem ezen ne aggódj...legalábbis ne most. :)

Na azért nekem is van mesélni valóm...
Most már 100% hogy Lali a baba mert bizony szakavatott szem sem kellett hozzá és látni engedte a kis pöcörőjét.. :D :D
Most az uracskám is bejött velem ő is megnézhette sőt kértünk egy képet is igaz csak 2d de egész szépen látszódik ez meg az..
a nagy homloka mindenképp persze ezt is az apjától örökli :D
szóval az uh alapján semmilyen rendellenesség nem mutatható ki.
ezután voltunk a genetikai tanácsadáson ott előkeresték az AFP eredményemet és kicsit magas 3.7/mom...de megnyugtattak hogy mivel az uh.-on semmi eltérés nincs nem kell megijednem lehet a magas érték a múltkori haematómám és a betegségem is közre játszik...
magzatvíz vétel nem szükséges mert a betegség kockázata down-korra épp olyan kevés mint a vizsgálat után a vetélés kockázata..minimális de benne van a pakliban ennél okosabbat a vízvétellel sem tudnának mondani.
minden egyébre negatív az eredmény ami jónak számít.
voltam még a terhes ambulancián is.ott egy nagyon kedves és szimpatikus doktor nő vizsgált meg.
feltett egy csomó kérdést kérdezett a vetélésről is...
megnézték Lali-manó szívhangját is.150-et vert percenként..azt mondták ez jó.
beszélgettünk a betegségemtől,hogy clexannal szúrom magam..
szóval sok minden szóba került.ő is azt mondta ez az AFP nem genetikai rendellensségre utal mert az uh.szerint minden tökéletes ezért az értékért a betegségem felelős...
hát remélem igazuk van és minden rendben lesz az én csöpp kicsi fiammal.persze hozzá tették hogy többször kell mennem ellenőrzésekre a biztonság kedvéért..
bár azt is mondták hogy valószinüleg nem tudom végig hordani a terhességem szerintük hamarabb meg fogok majd szülni mint a kiírt időpont...
ezzel a dologgal már mi is számoltunk..minden esetre remélem hogy azért május elejéig kihúzom hogy a lehető legtöbb ideje legyen az én drágámnak felkészülnie az életre.
felhívtam egy dokit is...nemcsak nőgyógyász de genetikus is nekem meg pont egy ilyen orvosra lenne szükségem.
jövő hét hétfőn kell hozzá mennünk 17:30-ra..
remélem meg tudjuk beszélni a dolgainkat és elfogad páciensének és remélem én is szimpatikusnak fogom tartani akiben megbízhatok...
hát velünk ez történt most...
továbbiakban is vigyázni kell magunkra és pihi meg ami eddig volt...

ti igy vigyázzatok magatokra pusz mindenkinek
bibócska

Geo, sok sikert a vizsgádhoz! Ami a baba nemét illeti, gondolom leghamarabb a köv. uh-on, ha megmutatja magát, ami csak febr. 4-én lesz. Még 30 nap!!!

Ami a holnapot illeti:

1. vérkép, szénhidrát anyagcsere, vesefunkció
2. vércsoport és rh ellenanyag szint
3. Hepatitis B
4. toxoplasma
5. afp

Judy, ez az ügyintézés felháborító... Azért csak nem mindenhol szűnt meg az ingyenes vizsgálat. :shock:

Párom nem hiszi el, hogy csak egy baba van. :lol: Ma mikor hazaért: úristen, te mindjárt szülsz! :lol: Biztos, hogy csak egy van? :lol:
foltivspicur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?