Sziasztok!
Bocs, hogy hanyagoltalak benneteket. Remélem elnézitek nekem, most egy kicsit inkább a baba dolgai felöl godolkodom, meg a szülés utáni közös életünkről. Már csak 1,5 hét a kiírásig, ráadásul tegnap már ceruzányira nyitva voltam (Nátánnál ilyen méhszájlelet után 2 nappal már babáztunk).
Sok dolog meg nálunk nem aktuális, ugye bölcsibe nem megy Nátán (okt. közepe-végén Beni viszont megy oviba
), kutyánk nincs
, játszóra ne járunk (be kell valljam, egyszerűen kiengedem őket a kertbe, aztán ha nagy ricsaj van, csak akkor nézek rájuk).
Benin megtanult biciklizni anélkül
, hogy ténylegesen ült volna biciklin... Érdekesen hangzik, de így van. Valamikor még nyár elején próbáltam tanítani, de nem nagyon ment neki a tekerés és az elindulás. Vasárnap újra kimentünk és nagyon érdekes módon tökéletesen teker, el is tud indulni, és nem nézi a lábát. Hogyan tanulta meg???
Érdekes, hogy azt írjátok, hogy a gyereknek nem elég az otthonlét, nálunk ez még sosem jött elő, de lehet, hogy csak azért, mert ugye ketten vannak. Igaz, ha Beni óvodába fog járni (egyenlőre úgy gondolom, hogy csak délig), akkor szervezek programokat kettőjüknek, olyat, ahova mi is tudunk menni a babával. Mobilisabb is leszek, mert kapok egy autót
.
Olvastam, hogy írtatok a nagyszülők nevelési dolgairól, hát ebben nekem is volt most rossz tapasztalatom, pedig anyám egyébként egészen OK. Csak épp Beninek kellene erősebben jelezni a határokat, és ezt nem teszi. Miután hazajött a nagymamázásból mintha elfelejtette volna azt, hogy hogyan is kellene viselkedni. Engem nem zavar, ha a nagymama kényeztet, az a dolga, csak utána tudnia kellen, hogy itthon hogy mennek a dolgok. Visszabeszélt (még a szomszédnak is, még jó, hogy jóban vagyunk), engedetlen volt, nem akarta megcsinálni a dolgait (rendrakás a szobájában). Ez utóbbira anyám is panaszkodott, de sajnos nem hiszem, hogy tett valamit annak érdekében, hogy mégis megcsinálja őket...
Mondjuk saját magunkkal semmi gondom sincs velük kapcsolatban. Talán az is számít, hogy senki nem lakik közel (ez rossz is). Meg hogy már átéltük a "nagy szakadás" (apukámmal pl. 1 évig nem találkoztunk) és a "nagy összejövés" életszakaszokat, amikor az teljesen egyértelművé vált hogy mi külön család vagyunk, saját életvezetéssel, elvekkel. Ja és pl. apukám számára kiderült, hogy nem is csináljuk olyan rosszul a dolgainkat...
Conti!
Szavaztam a tengerespályázaton. Nagyon jók vannak közöttük.
Ilke!
Sajnálom a cicátokat. Bár be kell valljam, nekem is elegem van a szomszédok cicáiból ill. a "gazdátlan" átjárkálókból.
Az hagyján, hogy állandóan cicaszar van a kertben, az már sokkal jobban zavar, hogy pont az ajtónk elé jöttek jelölgetni (befújtam tömény tisztítószerrel a részt, most abbahagyták), ráadásul a fiúcicák rendszeresen az ablakunk alatt a kertünkben randalíroznak éjszaka, ill. nem lehet nyitvahagyni a teraszajtót ejszakára még akkor sem, ha lent alszunk, mert idegen macskák járkálnak be (a múltkor az egyik még a fürdőszobába is bement és ott is jelölgetett, azt meg nem kell elmondanom, hogy milyen büdös (és gusztustalan)).
Szilcsi!
Aranyos a férjed, hogy most jött rá, hogy hamarosan itt a szülés. Az enyém azt mondta, hogy ő még nem készült fel rá
, és hogy biztos meggondoltuk-ea3. gyereket, Persze ezt szerintem csak mondja, mert amikor viszont ismerős pici gyerekkel találkoztunk, akkor odáig volt...
Dió!
Drukkolok, hogy mihamarabb legyen tesó. Nekünk összevissza jött a három. Beni elsőre, Nátán 13 ciklus után, a baba az 5. (vagy 6.?
) hónapban. Most már nem is aggódtam, hogy mikor fog beköltözni, igaz hagytunk rá elég időt, hogy ne csússzunk ki (GYES lejárta előtt azért meg kellett születni ez jóval előbb sikerülni fog
).
Ágy: nálunk már rédgóta ki tud jönni az ágyból (már a rácsos ágyból is ki tudott mászni, amikor kivettük a két közpső rácsot, msot meg már oylanban alszik, mint Beni). Az altatás nálunk nem megy könnyen, ő nem a 8 órakor lefekszik gyerek, de éjszaka nem mászkál. Ill. mostanában volt olyan, hogy átjött hozzánk, de szerintem érzi (meg szoktam is mondani neki), hogy nemsokára jön a baba, mert nem apjához bújt (egyébként nagyon apás), hanem hozzám. De ettől függetlenül nem gond, hogy ki tud jönni az ágyból, ha szeretne...
Manó!
Kár hogy ez a kérdés (hány gyerek legyen) most jön elő. Sokaknál hallottam már, hogy ez okozott gondot.De remélem nálatok ez em így lesz
!
Forti!
Tábla lesz, igérem. Csak nem tudom, mikor...
Beszti