Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Nekunk nagyon jol telt a hetvege.Szombat delelott a Gesztenyes kertben voltunk egy rendezvenyen,ahol egy csomo gyerek program volt Alexnak,alig akart eljonni: )Ult ponilovon,lovaskocsizott,simogatta a kecsket,lovakat: )
Delutan jottek a rokonok,Alex aludt igy nyugiban tudtunk ebedelni: )
Este meg Westend jatszon voltunk,felujitottak es nagyon jo jatekok vannak.
Tegnap is egesz nap csavarogtunk,Alex kedveert villamos,metro is volt a programban: )
Nezegettem mar jatekokat a szulinapjara es lattam egy jot ha valakit erdekel es ugyanolyan auto manias a kisifa.A Bob the Bulider mesebol egy markolos auto ami jo magas (Alexnak is alig ert le a laba)es ra lehet ulni.Nalunk meg megy a baby taxi orulet ,es nem zavarja hogy
mar alacsony neki.Ugyhogy talan megvesszuk nek e zt,mar csak azert is mert csak 1900ft: )

Valaki latott mostanaban szerelopultot valahol,mert most hogy kene mar nem talalok.

Sasha
Alex 89 cm es egyaltalan nem vekony sot meg pocak is van: )

Conti
Bettinek jobbulast es gratula bilihez: )Irigykedem emrt nalunk meg pisi sem volt,minden nap este raul,de hiaba rakju kkorbe jatekkal,felugral: )Pedig tudja es mondja mire valo,nyomja is (ilyenkor ugy nevetunk: )csak meg nem jon semmi: )

Panda
Azert jol haladtok,csak igy tovabb.Remele ma jogsi is hamar meglesz,mert 2 gyerekkel nem semmi lenne utaznod minden nap: (

Parazita
Hat igen,inkabb csak az volt a baj hogy ugyis eljonnek egy ev mulva.Azt mondtak ha letudtam a gyerekprjectet akkor beszelhetunk 4-6 orasrol vegleg.Meg is ertem oket,oszonten szolva csoda lett volna ha igy belemennek,de orulok neki mert nem kell majd minden nap gorcsolnom : )
Ha menne bolcsibe csak 3 orat es heti negy napot.Megkerdeztem es igy is ok nekik: )

Mano
Ha holnap rossz ido lesz ,mi is megyunk.Igaza van Zitanak a Keletiig egyszerubb metroval a 7-es busztol meg 3 perc gyalog.Ki is van tablazva.
Akkor nektek is a delelottok a kerdes.Hiaba Emma sem egy otthon ulo tipus,en orulok is neki hogy nem felos Alex es ismerkedik,jatszik egesz delelott.Ezert vagyok en is gondban hogy hova menjunk telen delelott.Delutan nagyon jol elvan ,alszik,jatszunk eszunk es mar itthon is van apa.
Soha nem hitte el,amikor 2 kolleganom is mondta hogy 2 eves koru tan mar nem birtak megulni otthon es jatszani egyedul,mert keves volt nekik az anyukajuk tarsasaga.Persze ez is gyerekfuggo nem altalanos.Nalunk nincs olyan hogy apan kivul mas is jon,(persze neha baratnok)talan ezert unatkozik itthon mert nagy a csend: )
Bar ma Marika jott es ugy orlut neki,szinte tancolt oromeben.A jatszon is csak o volt a kedvenc,en kikerultem erre az idore a latoterebol: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Bilizés:
Nálunk is visszafejlődés van, amilyen szépen halad a beszéddel a Levi, most olyan rosszúl áll a bilizéssel. Már ott tartunk hogy megint nem szól ha termel valamit. Kép

Képzeljétek ma megint voltunk a bölcsinél, hogy Levi szokja a környezetet ha jövő hét hétfőn megyünk már ne legyen ismeretlen. Alig tudtam elkönyörögni a kerítéstől, már játszott egy kisfiúval. A gyerekek mentek be ebéd előtt kezetmosni, Levi meg még mindíg állt az üres udvarnál. Holnap kicsit korábban megyünk és akkor több ideje lesz ismerkedni.

Panda
Tök jól haladtok a bölcsivel. Remélem nálunk is simán megy majd minden!

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa,
Ne bánd, még dolgozhatsz eleget...Kép. Én most már alig várom, hogy letehessem a lantot, és biztosan nem fogok sietni a visszajövetellel.
Solymesz is most kapott egy Bob the Builder-es pólót Kép. Ő is biztosan unatkozna már otthon velem, de így eléggé változatos az élete, mert hol az anyukámmal van, hol anyósomékkal, a hétvégén meg velünk.

Zita
parazita

Kataa
Szerelőpultot láttam az Árkád - Játékszigetben, egész jól néz ki, de elég húzós az ára.
Akkor miért nem vágtok bele most a tesóprojektbe, mégiscsak jobb pénzt kapnál, mint a gyes, nem? És nem gondolkoztál valami otthon végezhető egyéb melón. te tudsz nyelveket nem? A barátnőm pl. fordítóirodától kap anyagokat és fordít, és egyéz jól keres a gyes mellett vele és még pallérozza is az eszét, nemcsak a babás dolgokra kell koncentrálnia, és a gyerek is ott van vele. Néha gyerekvigyázást is vállal a saját lakásűban ismerősöknek, akik fizetnek is érte.

Én is így vagyok a munkával, hogy legközelebb tuti a tesó 2 éves kor előtt nem jövök vissza dolgozni, azt az 1 évet majd csak kibírjuk a gyed-ből, na meg a párom is közben új melóhelyen van és jóval több is lett a fizuja.

tegnap apa ismét megkérdezte, hogy mikor is indul a tesóprojekt Kép mondtam, hogy elvileg jövő ősszel. erre ő mondta, azt gondolta már idén és milyen kár. de azért még várunk, tényleg szeretnén először elkölözni vagy max. akkor, amikor születik a baba, bár tudom szülni és költözni nem a legszerencsésebb együtt, de vágülis van hol lenni, ha kell várni pár hónapot, míg a kicsi pár hónapos lesz, hogy költözhessünk.
de majd meglátjuk, hogy alakítja az élet az életünket.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Érdekes, hogy elsőre összejött nálunk az új pocaklakó. Nem számítottam ilyen gyors sikerre, miután a múltkor kb. fél évig nem menstruáltam a tabletta után...

Zita
parazita

Zita!

Irigykedem is rád ezerrel, hogy ilyen gyorsan sikerült. Nekünk úgy látszik, a második gyerkőc nehezebb dióKép lesz, Peti rögtön beköltözött, a tesó egyelőre várat magára.
Én is nagyon várom, hogy újra otthon lehessek. Ha minden jól megy, még 8 hét, aztán kiveszem a rengeteg szabimat és utána már remélem, a tesót várva táppénzre mehetek. De csigalassúsággal telik az idő.Kép
Nálunk is úgy van, hogy Peti most hol tesómmal, hol anyuékkal, hol a párom szüleivel van. Szerinted jó ez neki? Az rendben van, hogy változatos, de nem viseli meg a bizonytalanság? Én néha azt látom Petin, hogy fél egy picit, amikor vele vagyok, akkor kapaszkodik belém ezerrel, folyton a sarkában kell lennem. Pedig én is mindig nagyon sietek hozzá haza.

Dió
szabotimi

Kataa,Mano

Lehet,hogy mi is megnéznénk ezt a játszóházat holnap,ha tényleg rossz időt mondanak.Nem tudjátok,parkolni lehet ott normálisan valahol?A
Elég gázos arra felé a helyzet ilyen szempontból,nem?!
Nálatok mettől meddig tart a délelőtt?
aja

Kataa!

Akkor meg a 3 óra hosszáért szerintem ne görcsölj, vidd el bölcsibe és ha nem tetszik neki még mindíg változtathatsz. de tuti biztos vagyok benne hogy ennyi nagyon tetszeni fog neki. És délután meg csavaroghattoke gyütt.

Akkor ha holnap rossz idő lesz mikor mentek? Nekünk úgy 1/2 10-től jó kb 12-ig, vagy ahogy bírja, lehet tovább is. És ott milyen a játszóház? Ott mi játszunk velük vagy hogy megy?

tesóproject: Mi ott atrtunk hogy épp egnap vágtama férjem fejéhez, hogy eddig az elmúlt 10 év együttlét alatt miért nem mondta hogy nem akar csak 1 gyereket, amikro én amióta az eszem tudom mondtam hogy két gyereket szeretnék , sosem tiltakozott. Azért ez elég szomorúKép persze szokás szerint nem mondott semmit. Biztos bele fog mennia két lurkóba, d eúgy irigylem akinek nem ekll így győzködnia férjét, sőt, őt győzködi az apuci hogy legyen minél előbbKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Aja!

Én sajnos BKV-zom,s zóval nem tudom a parkolást.

manó

KépKép
manó

Most nézem a met.hu-n, már csak kedd éjjelre mondnak záport meg szerda reggelre, különben jó idő lezs. Azért jön valaki valemlyik nap a játszóházba? legyne inkább szerda? Kataa, Aja?

manó

KépKép
manó

Forti
Ne aggodj,most beszedben fejlodik Levi.Nalunk most inkabb mozgasban,de oruletesen.Beszedben is szepen,bar 3 szavas mondat eddig a record.Apa mar turelmetlenkedik mikor fog folyekonyan beszelni.Na majd csodalkozik akkor hogy be nem all a szaja,bar igy sem csak meg nem ertjuk a felet: )
Ezek szerint Levi is varja mar a valtozatossagot: )

Parazita
Szoval nektek is ismeros.Az elado szerint azert ilyen olcso az auto mert nem ismerik a gyerekek a meset nekik meg jo nagy keszlet van belole: )

Gumicukor
Koszi,majd megnezem.Kb 6-7 e ft,de szulinapi ajandeknak jo lenne,mert imad csavargatni mindent,me ismeri mar a babamama klubbol: )
Hat annyir a azert nem vagyok profi hogy forditsak,meg en kulkeres voltam/vagyok,a szakszavak mennek de csak a papiriparban: ))
A gyerekvigyazasra gondoltam,bar ha hiszed ha nem majd minden baratnomnek van segitseg (akinek nincs annak meg penze nincs) igy nincs szukseguk ilyenre.Mindig en vagyok az aki szivesseget ker,mert penzt meg nem fogadnak el.
A teso meg nincs tervezve,majd jovo nyaron talan.Addigra Alex lesz mar eleg okos es megall ha szolok neki,(legalabbis remelem: )
A masik meg a ferjem tervei munkaugyben,de errol majd akkor ha osszejonnek: )Bar o is ragja a fulemet hogy kezdjunk neki,de az esszeruseg most mast mond: )

Aja,Mano
Elotte lehet ingyen parkolni az udvarban.Mi ha megyunk fel 10-korul mar ott leszunk kb 2 orat.
Mano
Mi is ott vagyunk,de ha neked Emma elenged elloghatunk egy nyugi kavera: ))Ha nem ,maradunk,vannak gondozonok es segitenek nekik a jatekban.Alex vagy csuzdazik,jon megy a varban fent,motorozik,ki be jon a hazbol ,legozik,babakocsizik,stb.Engem nem igenyel: ))
Mi kb fel12-kor jovunk el,nehogy elaludjon a kocsiban,mert akkor lottek a delutani alvasnak.
Beszeljuk meg tutira,vagy holnap reggel itt eldontjuk az ido fuggvenyeben ???

Jon meg valaki.???

Kataa

Kép
Kép
kataa

Mano,Szerda nekem nem jo mert Pocokek jonnek: )

Kép
Kép
kataa

Na gyorsan,míg fel nem ébred!

Sajna én tutit nem tudok mondani,mert elég gázosak mostanában az éjszakáink.A héten keltünk már 7-kor,de ma pl.fél 10-kor keltettem.

Kataa
akkor Te tudsz pontosabbat is?Én a Kerepesi felől jövök a D.Gy-re.A Thököly sarkán van a rendőrség is ugye?Ahoz van közelebb ez a park?El nem tudom képzelni hová építették ott.Bár elég rég jártam arra....

Aja
aja

Mi is mennénk a játszóházba, de sajnos mire onnan hazaérnék vele Fótra, bealudna a kocsiban és akkor nálunk is lőttek a du. alvásnak. Kép Így sajna nem megyünk.

Kataa
Szerintem se görcsölj a 3 óra miatt, Te ismered a fiadat, Te tudod hogy igényelné-e már azt hogy a böcsiben játszon a gyerekekkel.
Szerintem is, ha úgy látod hogy mégsem jó neki, akkor még mindíg maradhat veled otthon.
Igen, remélem hogy Levi már igényli a változást, mert sajna nincs más választásom és így nekem is könnyebb lenne. Így csak egy kicsit szakdna meg a szívem hogy nem lehetek vele.

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa!

Tőlem lehet tuti ha neked tuti jó a holnapKép Játszóterezni tudunk délután is.
Háát, ellógás Emmánál vagy meg yvagy nem, általában jön utánam ezerrel, itta bölcsiben már azért ott marad mert ismeri a gondozónőt, de vadidegeneknél tuti nem marad.
Olyasmi eza mint az állatkerti játszó? Azt szereti Emma.
Ti mikorra értek oda? Mert ha korán akkor reggel ha felkel időben Emam bevitetm magam a férjemmel az Örsig és akkor már olyan 9-1/4 10 körül odaérünk. És akkor kb 2 órát tudunk maardni Emma már alszik, úgyhogy szerintem holnap úgyis korán kel, ma kb fél órát aludt nappal mert vásárolni voltunk sé 1/2 4-kor értünk haza.

Aja!

Akkor ha jó neked gyere te is, mi ismerjük egymást Katáával, téged hoyg ismerünk meg?

manó

KépKép
manó

Kataa!

Most látom hogy írtad a fél 10-et, akkor még ha olvasod akkor küldj egy OK-tKép és akkor holnap 1/2 10-1/2 12-ig tali ott, aki tud jöjjönKép De ha csak mini tali lesz az is jóKép

manó

KépKép
manó

Halihó

Jó lenne eljutni oda holnap (mondják az esőt),de minden Kisfőnök alvásától függ.Nomeg átgondolva az útvonalam,valószínűleg dugó hegyek lesznek...
Meglátom.
Én kb.170 cm,szőke,barna szemű vagyok,Máté szöszi,kék szemű(nem tudom hogy sikerült...)
Szerintem úgyis összeakadunk,ha sikerül eljutnom!
Ha mégsem,várom a beszámolókat Kép

Képzeljétek,voltunk játszón és ott az egyik kismama ajánlott egy bölcsit,ahová be lehet vinni őket játszani.A Kispesti centrumnál van(az nekünk elég közel esik) ha érdekel valakit.Bár még nem tudom milyen...

Aja
aja

Mano
OK mi tuti megyunk,neha kell a valtozatossag,9-kor elindulunk,mert akkorra vagyok kesz a fozessel es amugy is akkor mennenk a jatszora.J oreg talalkoztunk mar: )
Nem baj akkor iszunk ott valamit,vannak bent automatak.
Allatkertiben nem voltam,de kepet lattam rol,szerintem olyan,vagy mint a Camponaban.
Aja
Igen ez a rendorseggel van szemben,regen buszpalyaudvar meg valami szerelo csarnok volt ott.Ki van tablazva ,el sem elhet teveszteni: )gyertek ha tudtok.

Forti
Hat igen,a dr no is mondta hogy egy probat meger,ha nem tetszik neki akkor kivesszuk,lenyeg hogy neki jo legyen.Egyebkent teljesen tanacstalan vagyok tanfolyam ugyben,mert a Munkaugyi Kp-ban mar nincs money erre az evre es nem indul semmi.Felhivtam nehany hirdetest,de kismamaknak mindnehol alapfoku angol indul csak,az mar neekem nem jo.Persze fizetos lenne,csak ere most nem koltenenk.
Valakinek van esetleg infoja ilyenekrol?

Tenyleg lanyok jojjon holnap aki tud !!!!

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Aja
bocsi biztos nem látam Kép hát ez sincs közelebb vagy mégis ? Kép a bölcsi cime 19ker csokonai utca 9 ide fognak járni az én fiaim is bolcsibe de enek a bölcsinek van játszoháza ha jol tudom 200ft oránként olyan gyerekeknek akiket még nem akar anyukájuk bölcsibe adni csak gyerektársaságba szeretné vinni .Remélem segithetem .Kép

Panda
giliszta Lányod sulyábol én szivesen kérnék Kép petike ö igazán sovány de nem agodom már mert enni eszik elég rendesen és ö ilyen ö aba a 10% ba tartozik aki ilyen vékony Kép .

Zita
van 4 orás munka de csak fele pénzt fizet és hajnalban kell kelni legalábis a leendö munkahelyemen van igy .igy én inkább választotam a 8 orát és a 60000ft mint a 30000ft és hajnali kelést .

Kataa
Petike is 89cm és 10,5 kg és még pocakja is van Kép .

Aja
akor ez a fentebb irt csokonai bölcsi lesz .

Pusz Csics és a fiuk
csics

Dió,
Ez teljesen természetes reakció, hogy jobban kezd ragaszkodni hozzád. Néha én is úgy látom, hogy egy kicsit össze van zavarodva, de ahogy nő, egyre jobban meg lehet magyarázni neki, hogy "holnap a Zsuzsa mamához mész, aztán itthon leszel a Merci mamával, hétvégén meg itthon lesznek anyáék". Most már reggel ő is fogja a rajzolótábláját, és jön "dolgozni". Én ezt még mindig jobb megoldásnak tartom, mint a bölcsit, mert tudom, hogy jó kezekben van, és foglalkoznak vele. A másodikkal azt hiszem, itthon maradok, ameddig csak lehet... Most már "bebetonoztam" a helyemet itt bent(ezért jöttem vissza).

Csics,
Mikor mész dolgozni? Nem nagyon kicsi még Imike?

Zita
parazita

Sziasztok!!!

Aja!!!
Engem érdekel az a bölcsi!
Főleg, ha már beköszönt az ősz és az eső! Kérek szépen pontos címetKép Főleg,ha tényleg van benne játszóház szerű. Kép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Forti
Okesz, csak nem tudtam mailben válaszolni, mert visszadobta.

Kicsit el vagyok havazva, holnap reggel érkezik egy barát ausztráliából, neki szervezem a progikat+lakást, később meg ugye vele leszek városnézőben. Keddig lesz, szóval jó kis angol nyelvleckét szervezek a páromnak, nincs kibúvás, máshogy nem tudnak majd kommunikálni KépKépKép
+7végén Bcsabáról is jönnek barátok, szóval nálunk nagyon telt ház lesz, de azért jövök ide is kicsit KépKép

az idő remek, remélem nem mentetek ilyenkor játszóházazni, kész bünti lenne - legalábbis az én természetbarát lányomnak Kép

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Dió!
A legfontosabb: drukkolok az új pocaklakó mielőbbi beköltözéséhez! Szerintem nem kell sokáig várni: a második általában könnyebben megy...

Zita
parazita

Hali!

Tegnap voltunk Danival apa munkahelyén, még látni akarták a kollégái a gyerkőcöt. Eljöttem 2kor a melóhelyről és kimentünk kocsival. Imádok vele vezetni, mert mostanában mármondja, hogy mi történik, "Anyu, lámpa pilos, állj! Ződ Kép indul!, kanyalod"

Aja
A Récsei bevásárlóközpontnak van saját parkolója, általában tök üres, és inygenes. Viszont ha kocsival mész, akkor a stadion felől menj, mert onnan lehet jobbra kanyarodni az Istvánmezei útra vagy a Dózsa Gy. útról sréen balra. A Thökölyről egyik irányból sem lehet rákanyarodni. Én arra lakom és sokat járok a Récseibe DM-be, CBA-ba, kutyaáruházba.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Zita
1 hét mulva pontosan anyira már nem pici hisz 8 hónapos .

Sasha
a Bölcsi Cime Csokonai utca 7 szám ez van a legközelebb a centrum áruházhoz .

puszi

csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Rit!

De igen, mentünk, és nem volt bünti, imádta EmmaKép
Neki mostanábana játszótér a bünti,abszolút nem köti le.

Szóval haazértünk, nagyon jól érezték magukat a gyerkőcök és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt Récseit. Ez volt az első játszóház ahol tényleg én le tudtam ülni és bezsélgetni ő meg úgy elvolt hogy alig kellett ránézni, és a két ott lévő nő tényleg foglalkozott folymatosan a gyerekekkel, játzsottak velük. Ráadásul rengeteg nagyon jó játék van, az első fél órában Emma azt se tudta mihez kapjon. Nagyon szép, kulturált hely, tiszta, nincsenek sokan. Még lyukasztózni s leültek a gyerekekkel, meg a különböző játékoknál si melléjük ültek. Adtak nelkik inni kérés nélkül, ezt más játszóban nem atpasztaltam. Nem mondom, nem olcsó mulatság, 700 Ft/óra, de 1 hónapban 1x megéri. Épp azt beszéltük Kataa-val hogy itt lehetne majd télen talit szervezni, mert itt tidnánk bezsélgetni miközben a gyerkőcök jól eljátszanának. ez nem oylna nagy tér, a széekkről is figyelemmel lehet kísérni őket, és a játékok sem oylnaok ahová mászni kell velük (bár galéria és csúszda az van)

cska ennyit akartam írni, most megyek mosogatni meg takarítani, talán elaludt Emma.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó, hát végül is egy hónapja volt torokgyuszija, de akkor a fagyitól, most meg vírusos és közte volt a köhögés. Remélem már több baja nem lesz. Egyébként most ment el a doki néni tőlünk, mert a nagylánynak 39 volt reggel a láza. Á, nem fáj a torkom, mondja, erre egy jó kis mandulagyulladása van és holnap meg évnyitó. Muszáj mennie, most kezdődik a középiskola. Remélem csak 2-3 óra lesz megtartva.

Irigykedem a minitalitok miatt, most szobafogságon vagyunk még, bár a kertbe kijárunk.
Én sem voltam még a récseiben, de nincs elérhetetlenül messze, legközelebb mi is megyünk.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok

Örülök hogy jól sikerült a minitali és a gyerkőcök jól érezték magukat.

Képzeljétek ma megint elmentünk a bölcsihez, és megengedték hogy bemenjünk a többi gyerekhez. Tök jó volt, ott voltunk egy jó órát, úgy, hogy én is ott lehettem. Levi elvolt mint a befőtt, motorozott, csúszdázott, homokozott. Talán egyszer jött oda hozzám hogy vegyem fel, amúgy nem hiányoztam neki. Nagyon örülök neki és remélem jövő héten is így lesz amikor már nem tudok vele lenni.
Holnap megyünk a dokinénihez igazolásért ami a bölcsibe kell, meg persze egy súly és magasság mérés is bejátszik. Kép

Ilke
Merre vagy? Minden rendben?

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Nahát még véletlenül sem sikerült az esténk úgy hogy el tudjunk menni a játszóházba!kétszer keltünk északa,volt nagy bömbi,úgyhogy reggel végül 10kor keltem és keltettem Őt is.Egyszerűen nem tudom mi jött rá,eddig soha nem volt ilyen gondunk.Vagy tudtam,hogy esetleg beteg,nem alszik jól.
De ti legalább lemeóztátok Kataa,Manó,úgyhogy egy jó hely már van télre!

Csics,Sasha
Biztos a Csokonai bölcsi lesz az akkor,a nő nem tudta a nevet,csak elmagyarázta merre van.Remélem oda már eljutunk valahogy,az csak 10perc kocsival.De azt mondta az anyuka,hogy nincs minden nap.Na mostmár elmegyek valamikor és pontosan megkérdezem!

Sasha (és ha valakit érdekel még)!
Mi esténként a nővéremékkel és a kislányával 5-6óra felé kijárunk az Ady Endre úti nagy játszóra,amit most nagyon szépen átalakítottak EU szabványra!Ismered?
Ha van kedved,gyere Te is Gáborral!

Aja
aja

Csics,
Azért az még elég pici... Én még másfél évesen is nehezen hagytam ott Solymit. Persze gondolom, hogy nem jókedvedből mész melózni.

Tegnap este kipróbáltam a többek által tanácsolt ülve altatást, és bár eléggé tartottam a dologtól, de végül is bevált. Solymesz egy darabig ki akart mászni az ölemből ("apa ágyába"), de aztán inkább bebukott a kiságyba. Kíváncsi vagyok, hogy ma is bejön -e. Mindenesetre sokkal kényelmesebb...

Zita
parazita

Zita
Miért altattad eddig állva? Én tuti nem engedtem volna. Lehet ez szigorúságnak hangzik, de úgy vagyok vele, hogy meg kell tanulnia, mi az, hogy lefekvés. Mi fürdés után egyből beletesszük a kiságyába és ott megy a mesélés, kicsit autózás és aztán elalszik magától, befészkeli magát, kéri takarjam be és becsukja a szemét, csvargatja a maci lábát, úgy altatja magát. De míg nem alszik el, ott vagyok mellett. Ez általában max. 15-20 perc.

most feküdt le éppen, én meg folytatom a melót, amit nem tudtam bent befejezni. persze azért először ide jöttem Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Mai két szösszenet:
1. Betti kért egy lekváros sütit, és a tölteléket néhány óvatlan pillanatban felkente a lambériára, majd közölte: Szép, csak jagad...
2. Vacsi után kapott egy pudingot, amit már régóta egyedül eszik, úgyhogy a kanalával együtt bevonult a nappaliba, közben a konyhában matattam. Képzeljétek az egészet felkente az egyik fotelra, utána megpróbálta letörölni és szépen elegyengette az egész ülőfelületen.
Hát ennyi mára..
C.

conti

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a másodszülöttekhez, és a még pocakban lévő kistesókhoz!

Kataa,
milyen Bob Builderes járgányról beszéltek, hol lehet kapni és mennyiért? Nálunk is Bob-őrület van, ne hagyjatok tudatlanul.

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok!

Zita!

Hát én már 1 ves korábans em bírtam Emmát állva altatni, így átszoktunk arra hogy ő be az ágyba, én meg mellette álltam amíg elaludt. Illetve eleinte fohtam a hátát, utána már elég volt ha ott álltam, d emsot már szerencsére odáig jutottunk hogy csak megitatom, hasra fordul és már ott is hagyhatom, általában 2-10 perc. Próbálkozz, fejlődőképesek, én sem hittem volna mert régebben Emmais csak úgy aludt el hogy hromnegyed órákat ültem vele az ölemben.

Forti!

Én úgy tudom (épp most mondta anyukám) Ilke jól vanKép, majd biztos jelentkezik, kb 5 hete van hátra, néha fájogat a pocija már. Majd lehet jól kikapok hogy pletykáltamKép, de csak azért írom hogy ne aggódj.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Mano
Tenyleg jo volt es hatarozott fejlodest mutattak a gyerekek jatszas teren.Egymassal is jatszottak: )Meg vegre rendeltetesszeruen is a jatekokkal.: )Alex alig birt fent maradni mire hazaertunk,de aztan se szo se beszed elaludt 2 perc alatt: )Delutan egy baratnomnel voltunk a Gellert hegyen,a kisfiunak annyi jateka volt hogy Alex nagyon elvezte,szerintem azt hitte ez id jatszohaz,mert meg nem votlunk naluk eddig: )Tegnap tenyleg csak a jatszas volt a program: )

Rit
Nekunk sem volt bunti,sot: )En ugy vagyok vele,jobb ha mindig valtozatos helyeken van a gyerek,igy fejlodik : )A jatszoteren maximum motorozik rohangal,de attol aztan nem okosodik sokat : )

Conti
Nagylanyodnak jobbulast hogy teljes erovel tudja kezdeni a sulit: )Legkozelebb tenyleg gyertek ti is: )Betti nagy alkoto: ))En ilyeneket csak az etetoszekbe adok neki mert tuti ugy jarnank mint ti: )

Parazita
Csak igy tovabb.En lehet ohgy most orsszul hangzik de sosem altattam Alexet,miota nagy fiu: )11 honapos koraig ringatva aludt el,na az eleg fraszto volt minden este.Aztan jott az hogy raszoktattuk ropke 5 nap alatt hogy furdi utan mese az olemben kb 5 percig es letesszuk es szepen elalszik.Mindenkinek jo ez,remelem elobb utobb nalatok is kialakul,plane ha mar ott lesz a teso: )

Mona
A Westenben a foldszinten a Meki utan ugyanazon az oldalon,talan Jateksziget,vagy Jatekbox az uzlet neve .Sarga markolo gep,1990 ft: )Gyere gyakrabban mert semmit nem tudok rolatok mostanaban.

Ma aztan tenyleg osz lett,elmegyunk nezni valami jatszoteres cipot a Brumimaciba,aztan meg jatszozunk amig nem esik: (

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Beütött a krach: Solymi megtanult kimászni a kiságyból, és tegnap amúgy is iszonyú hisztis volt. Odavettük magunkhoz, fél éjszaka rugdosott meg sipákolt, rám jött az allergiás taknyolás, és amúgy sem vagyok valami jól, úgyhogy remek volt...

Gumicukor, Manó,
Mi is próbáltuk a lerakom-témát, de amíg ott vagyunk mellette, egyszerűen nem hajlandó aludni. Ha mesélünk vagy énekelünk, annál rosszabb.
Ha viszont egy kicsit tartogattam, elnyugtattam, akkor minden további nélkül szépen lefeküdt, sőt, volt, amikor lekéredzkedett már a kezemből, olyan álmos volt. Napközben egyáltalán nem is kellett fogni, csak leraktuk, és kész.
Mostantól nem tudom, mi lesz. Azért reménykedem, hogy a tegnap csak egy különösen hisztis nap volt - mondjuk tényleg borzalmas az idő már két nap óta, én is teljesen kampó vagyok.

Zita
parazita

Sziasztok!

Csics!
És mit fogsz dolgozni? A GYED-ed kevesebb, mint 60 ezer? És azon nem gondolkodtál, hogy Peti után igényled a GYES-t, amellett lehet dolgozni, dolgoznál négy órában, és akkor a GYES-sel együtt már majdnem 60 ezernél tartasz? Persze nem akarok belebeszélni, csak úgy eszembe jutott.

Gumicukor, Manó, Kataa!
És ti még rácsos ágyat használtok? Mert az elalvással nálunk sincs gond, egyedül alszik el Peti, és én már nagyon szeretném levenni a rácsot, vagy másik ágyat venni Petinek, de a férjem szerint akkor nem fog szépen lefeküdni, hanem járkálni fog, és kínlódni fogunk a fektetéssel. Szerintetek?

Conti!
Betti nagyon kreatívKép.

Tegnap a keresztapja beszélget Petivel:
- Melyiket szereted jobban Peti, a túró rudit vagy a tejszeletet?
- Anyát!Kép

Dió
szabotimi

Lányok!

SOS! Ti hallottatok már olyanról, hogy a GYED-nek csak az első évére jár szabi? Ezt állítja a munkaügyis, nem akarom elhinni...

Dió
szabotimi

Dió, igen a tgyásra jár a szabi+a gyed első évére. Sajna nem két évre.

Kataa, köszi, a nagylány kapott ab-t és már mára jobban lett, elvitte apja az évnyitóra. Izgatottan várom, mit fog mesélni. Tök érdekes, én is világosan emlékszem az első középiskolás évnyitómra, nem is olyan rég voltKép

Dió, mi még rácsos ágyat használunk, és pont ezért nem akarom levenni a rácsot, hogy ne mászkáljon, ugyanis imád nálam aludni. Ha nincs itthon a férjem, akkor megengedem neki. (én is félek) Pedig kombi ágya van nem is kéne másikat venni, csak átalakítani.

Conti

conti

hali!

kataa
azért ezt nem gondoltad komolyan, hogy a játszón nem fejlődnek a gyerekek, ugye? nem mindig a vég nélküli játszóházazástól függ egy gyerek fejlődése és a játszón is vannak jó játékok, sőt egy csomó ötletet lehet ott is bevetni, csak ahogy látom, sok szülő bevágja a gyereket a homokozó közepére és hadd szóljon, egyszerűen nem foglalkoznak velük. én erre tök odafigyelek, hogy Danival ne legyen így.

szabótimi
igen, még kiságyban alszik Dani, de mostanában tervezzük az új, nagy ágy vásárlását. kezdetben biztos kimászkálgat majd belőle, de attól nem félek, hogy éjjel bojongani fog, mert éjjel végig alszik. de arra úgyis felébredek ha bojongana, mert mindent meghallok, ami felőle jön. sok gyerek alszik már itt a fórumról rendes ágyban és ahogy látom, nem volt sok probléma ezzel, így én is optimista vagyok ez ügyben.

Dani reggeli beszólása, épp húzta le magáról a pizsifelsőt: "Anyu, Dani leöltöz"
Egyébként most kezdi hozzábigyeszteni a szavakhoz az eddig lehagyott legutolsó betűt, és egyes szám harmadik személyben kezd ragozni, leesik, elgurul, alszik, játszik.

A Budapest Parádé estéjén pedig az ablakból néztük a tüzijátékot, azóta is mindig az esti ablakban nézelődéskor mondja: "Anya, nincs tüzijáték, nincs" és széttárja a karját.

Most beszéltem a barátnőmmel telefonon és a hamarosan 2 éves kislányával. Tök szépen beszél, mondta nekem, hogy tésztát eszik és shreket néz és a teletubbiesból a picikéket szereti Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
Köszi! Kép

Beszti is nagyon eltűnt. Neki mennyi van hátra? Kéne egy táblázat, a párom az enyémet kitörölte. Kép

Levinek végre kibújt a 17. fogacsücske, valszeg ettől volt a hasmenése, mert azóta nincs semmi gond.
Ma megint voltunk a bölcsinél, megkaptam a listát hogy mit kell bevinni. Már ide is kell üzenőfüzet! Kép
Voltunk tanácsadáson is, megkaptuk az igazolást a bölcsihez. Levi az elmúlt hónaphoz képest nem hízott semmit! Kép Ilyen még nem volt, akár mennyire is keveset kajál, mindíg hízott valamennyit. Remélem ez nem marad így.

Dió
Levi pl. most a nyáron anyunál tanult meg egyedül elaludni utazóágyban, itthon már levett rácsos az ágy és esze ágában sincs kimászni belőle, pedig én is attól féltem hogy csatangolni fog. Talán 2x fordult elő hogy felkelt és kijött, de akkor rászóltam hogy csicsikálni kell, visszamászott és azóta nincs gond vele.

Forti

Kép
Kép
forti

Parazita
Jobbulast,mar csak 1-2 honap es ujra itthon leszel pihenni.ha-ha Solymival: ))
Meg szerencsere nem maszik ki a kisagybol Alex,de valahogy nem varom.Egyebkent a front miatt o is kelt ejjel es nalunk kotott ki ott aludt reggelig: )

Dio
Igen meg kisagyban,el is fer benne es mivel meg nem kell senkinek igy is marad egy ideig: )Mi karira tervezzuk a nagyagyat,bizots lesz az elejen nehezseg,de par na pes megszokja: )

Conti
En is emlekszem mindenre az elso naprol tisztan,hat nem volt olyan jo elmeny mint vartam: )

Gumicukor
Nem arrol van szo hogy egyfolytaban jatszohazba jarunk,nem szeretnem oda kolteni a gyedet: ) A jatszoteren meg hiaba van sok jatek,bar eddig csak a Maltaival voltam teljesen elegedett,az meg Egomban van,meg az Arpadhidnal: )Mindenhol van,homokozo,csuszda,hinta,libikoka ,egy par rugos ize es kesz.Na mindegyikre felul aztan ennyi.Alex meg nem az a gyerek akit bevagok a homokozoba aztan ott marad: )Sok anyuka csak all beszelgetve es elnezi hogy gyerek nem mozdul mellole.Soxor mar nekem mondjak, hogy hagyjam egyedul hagy jatszon,de en ilyen helyen nem hagyom,sosem tudni.
Ha homokozik is mar teljesen ugyesen de csak addig amig ki nem rakta az osszes format es megy a kannaval par kort es kesz,mar ul a motorra es szaguldozik.Neha leszall csuszdazik hintazik es ujra motor: )En hiaba probalom masra ravenni,(bar sok lehettoseg aztan mar nincs) nem szereti ha megmondom mit jatszon.Majd o kitalaja: )
Persze itt tanulja meg azt is hogyan alkalmazkodjon masokhoz, ami jo.De latom hogy 3 jatszos delelott utan mar fel ora utan csak ul a motoron es nez,latszik hogy unja.Megjo hogy van mas alternatival,Pl baratnok,lemenni par nap levegovaltozasra anyuekhoz: )Nem szerertnem ha csak a lakast meg a jatszoteret ismerne,mert elhihetitek vannak ilyenek.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Üdv!

Sasha
Na megnéztük ma délelőtt ezt a Csokonai bölcsis játszóházat Mátéval.Hétfőn,szerdán és pénteken van.Közösségnek nem rossz egy héten egyszer-kétszer,de a hely elég kicsi sajnos.A rendes bölcsiből van leválasztva egy külön szoba nekünk:egy csúszda,tologatós játékok,gyurma,legó és egyéb kis játékok.Az udvara szép nagy és ha nem esett volna,biztos kinn is lehettünk volna.Ma elég sokan voltak,Mátét kicsit megviselte a sokadalom így kapcsiból,de azt mondta az óvónéni,hogy nem ez az álltalános létszám.Ebédet lehet kérni és 200Ft/óra.

Altatás téma
Én azt mondom,hogy a gyerek azt teszi,amihez szoktatják.Vannak kilengések persze,amikor beteg,nyűgös stb. de szerintem rajtunk múlik csak,hogy hogy terelődik vissza a normális mederbe.Ha azt szokta meg,hogy ringatva van,persze hogy úgy tud csak elaludni.
Én már pár hónapos korában elkezdtem kiságyba tenni és hagyni,hogy magától próbáljon aludni.Előtte napközben jóformán csak babakocsiban aludt,ringatva.Ettől aztán este sem tudott magától elaludni,sem visszaaludni,ha felébredt én meg kezdtem kikészülni.Volt pár húzós napunk,de azóta leteszem,teát adok és már jövök is ki.Ha benn maradnék vele pl mesélni,vagy ilyesmi,el sem aludna.
Az biztos jó kis csata lesz még,ha lekerül a rács az ágyikóról,de szerintem azt is egy-két nap alatt le lehet vezényelni,hogy megtanulja,ettől még nem szabad az út Aja ágyáig.Bár biztos nagy lesz a kísértés,ha Apa nem lesz itthon néha,de akkor meg újjab csatába kerülne,hogy a helyén maradjon,amikor már itthon van Apa is.Én bízom benne,hogy következetességgel ezt is meg lehet majd oldani.

Aja
aja

Sziasztok,
Már napok óta tervezem, hogy írok nektek, de sohasem jött össze. A hormonjaimnak hála lassan elkészül minden és csillog-villogni fog majd a lakásKép. Sőt apát még egy szőnyegvásárlásra is befűztem hétvégére. Tegnap megvarrtam a babatáskát míg Lili aludt, hát nem volt egyszerű, de egész jó lett, csak a ferdepánt nem jó hozzá amit vettem, de majd csak találok valahol széleset. A kórházi táskám is szinte majdnem kész, annyira izgulok lányokKép. A picike minden nap szanaszét rúgja a hasamat, hihetetlen ereje van, néha levegőt sem kapok. A méhszáj szerencsére nem nyílt ki jobban, de a magnéziumot még 2-3 hétig szednem kell, azután már jöhet a baba a dokim szerint, ha nagyon akar. Néha vannak nagyon nehéz napok, egyik este majd 2 órán keresztül felváltva fájt és keményedett a pocakom, nagyon féltem, de szerencsére elmúlt. Apa már majdnem megindult velem a kórházba.
Lili egész jól halad a beszéddel, szinte nincs olyan nap, hogy ne mondana valami új szót. Apát pedig Tominak hívjaKép. A bilizés is alakul, habár csak este fürdés előtt csücsül rá, de akkor bele is pisil. Néha pedig szól amikor pisil a pelusba, de ha kérdem, hogy rá akar-e ülni a bilire, tiltakozik. A napokban megtanulta fogmosás után a szájába venni a vizet és kiköpni, végre nem nyeli le, igaz az öblögetést még gyakorolni kell. Kicsit a természete is változott mostanában, valahogy olyan megértő lett. Egyre többször van, hogy elég ha egyszer elmondok neki valamit megérti, sőt jól meg is jegyzi. Ha látja az arcomon, hogy fáj a pocim, már jön és puszilgatja a pocimat, annyira édesKép. Jövő héten viszont vérvételre megyünk, addig pedig 1 hétig minden nap adni kell neki a lisztes dolgokat. Kicsit félek tőle, mert eddig 2x próbáltuk és rögtön hasmenése lett tőle, viszont ahhoz, hogy a vérvétel megbízható eredményt adjon, kell ez a folyamatos terhelés. Drukkoljatok, hogy ne legyen vele gond, annyira félek, hogy mit fognak majd megállapítani nála.

Kataa,
Képzeld végül mi is vettünk egy sötétkék cipőt a Dr.LeobólKép, így a másik lesz a kerti cipője. Viszont múlt héten leteszteltük, a legnagyobb esőben utazgattunk a városban, azt hittem, hogy szét fog ázni a lába, mert a cipő csurom vizes volt és képzeld amikor hazajöttünk, látom, hogy tök száraz a zoknijaKép.

Conti,
Jobbulást a nagylánynak, sok sikert a sulijához!
Betti is tud alkotni ahogy olvasomKép. Lili múltkor az összes káposztámat szépen kitépkedte, sőt még sorba is rakta, aztán jött hozzám kedvesen, egyszer csak látom mit csinált, hát majd rosszul lettem. De pechemre olyan nevetőgörcs fogott el, ahogy megláttam, hogy utána már bármit mondhattam neki, ő is csak nevetettKép.
Szombaton lesz valami baba-mama nap a Közösségi Házban. Du, lehet, hogy kinézek majd míg Lili alszik, nincs kedved jönni?

Forti,
Köszi, hogy hiányoltálKép. Örülök, hogy Levinek bejön a bölcsi, csak így tovább.

Zita,
Én sem altattam Lilit sohasem állva, sétálva. Kicsi korában a szopiba aludt el mindig, aztán pedig amikor már nem kérte, betettük a kiságyba és ottmaradtunk vele, míg el nem aludt. Aztán lassan már ez sem kellett. Most ott tartunk, hogy normál nagy ágyban alszik és apa szokott ott maradni vele, mesél neki, aztán szép álmokat kíván és kijön. Lili meg szépen elalszik magától. Nálunk valahogy az alakult ki, hogy minden elalvás előtt kiválaszthat 1-2 puha játékot amit bevihet az ágyba, azt már szó nélkül kiválasztja, max azokhoz szokott kicsit beszélni míg el nem alszik. Mi is nagyon féltünk, hogy éjszaka nem-e fog mászkálni a lakásban, de soha sem volt ilyen, párszor elmondtuk neki, hogyha felébred, jöjjön át hozzánk. Ez most már így is van mindig, reggel szépen felmászik a lábunknál közénkKép és vagy ott alszik picikét még, vagy kicsit játszunk felkelés előtt. Szerencsére 7 előtt nem nagyon szokott kelteni minket. Egyébként ha ott vagyunk mellette, ő sem alszik el, csak ha kijövünk.

Manó,
Köszi, hogy írtál rólunkKép.

Dió,
Nem biztos, hogy járkálás lesz az alvásból. Igaz az elején nálunk is volt egy pár zűrös nap, de aztán megtanulta a dolgokat.

Nyuszi,
Veletek mizujs?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Bocs, hogy hanyagoltalak benneteket. Remélem elnézitek nekem, most egy kicsit inkább a baba dolgai felöl godolkodom, meg a szülés utáni közös életünkről. Már csak 1,5 hét a kiírásig, ráadásul tegnap már ceruzányira nyitva voltam (Nátánnál ilyen méhszájlelet után 2 nappal már babáztunk).
Sok dolog meg nálunk nem aktuális, ugye bölcsibe nem megy Nátán (okt. közepe-végén Beni viszont megy ovibaKépKép), kutyánk nincsKépKép, játszóra ne járunk (be kell valljam, egyszerűen kiengedem őket a kertbe, aztán ha nagy ricsaj van, csak akkor nézek rájuk).
Benin megtanult biciklizni anélkülKép, hogy ténylegesen ült volna biciklin... Érdekesen hangzik, de így van. Valamikor még nyár elején próbáltam tanítani, de nem nagyon ment neki a tekerés és az elindulás. Vasárnap újra kimentünk és nagyon érdekes módon tökéletesen teker, el is tud indulni, és nem nézi a lábát. Hogyan tanulta meg???
Érdekes, hogy azt írjátok, hogy a gyereknek nem elég az otthonlét, nálunk ez még sosem jött elő, de lehet, hogy csak azért, mert ugye ketten vannak. Igaz, ha Beni óvodába fog járni (egyenlőre úgy gondolom, hogy csak délig), akkor szervezek programokat kettőjüknek, olyat, ahova mi is tudunk menni a babával. Mobilisabb is leszek, mert kapok egy autótKépKépKép.
Olvastam, hogy írtatok a nagyszülők nevelési dolgairól, hát ebben nekem is volt most rossz tapasztalatom, pedig anyám egyébként egészen OK. Csak épp Beninek kellene erősebben jelezni a határokat, és ezt nem teszi. Miután hazajött a nagymamázásból mintha elfelejtette volna azt, hogy hogyan is kellene viselkedni. Engem nem zavar, ha a nagymama kényeztet, az a dolga, csak utána tudnia kellen, hogy itthon hogy mennek a dolgok. Visszabeszélt (még a szomszédnak is, még jó, hogy jóban vagyunk), engedetlen volt, nem akarta megcsinálni a dolgait (rendrakás a szobájában). Ez utóbbira anyám is panaszkodott, de sajnos nem hiszem, hogy tett valamit annak érdekében, hogy mégis megcsinálja őket...
Mondjuk saját magunkkal semmi gondom sincs velük kapcsolatban. Talán az is számít, hogy senki nem lakik közel (ez rossz is). Meg hogy már átéltük a "nagy szakadás" (apukámmal pl. 1 évig nem találkoztunk) és a "nagy összejövés" életszakaszokat, amikor az teljesen egyértelművé vált hogy mi külön család vagyunk, saját életvezetéssel, elvekkel. Ja és pl. apukám számára kiderült, hogy nem is csináljuk olyan rosszul a dolgainkat...

Conti!

Szavaztam a tengerespályázaton. Nagyon jók vannak közöttük.

Ilke!

Sajnálom a cicátokat. Bár be kell valljam, nekem is elegem van a szomszédok cicáiból ill. a "gazdátlan" átjárkálókból.
Az hagyján, hogy állandóan cicaszar van a kertben, az már sokkal jobban zavar, hogy pont az ajtónk elé jöttek jelölgetni (befújtam tömény tisztítószerrel a részt, most abbahagyták), ráadásul a fiúcicák rendszeresen az ablakunk alatt a kertünkben randalíroznak éjszaka, ill. nem lehet nyitvahagyni a teraszajtót ejszakára még akkor sem, ha lent alszunk, mert idegen macskák járkálnak be (a múltkor az egyik még a fürdőszobába is bement és ott is jelölgetett, azt meg nem kell elmondanom, hogy milyen büdös (és gusztustalan)).

Szilcsi!

Aranyos a férjed, hogy most jött rá, hogy hamarosan itt a szülés. Az enyém azt mondta, hogy ő még nem készült fel ráKépKépKép, és hogy biztos meggondoltuk-ea3. gyereket, Persze ezt szerintem csak mondja, mert amikor viszont ismerős pici gyerekkel találkoztunk, akkor odáig volt...

Dió!

Drukkolok, hogy mihamarabb legyen tesó. Nekünk összevissza jött a három. Beni elsőre, Nátán 13 ciklus után, a baba az 5. (vagy 6.?Kép) hónapban. Most már nem is aggódtam, hogy mikor fog beköltözni, igaz hagytunk rá elég időt, hogy ne csússzunk ki (GYES lejárta előtt azért meg kellett születni ez jóval előbb sikerülni fogKép).
Ágy: nálunk már rédgóta ki tud jönni az ágyból (már a rácsos ágyból is ki tudott mászni, amikor kivettük a két közpső rácsot, msot meg már oylanban alszik, mint Beni). Az altatás nálunk nem megy könnyen, ő nem a 8 órakor lefekszik gyerek, de éjszaka nem mászkál. Ill. mostanában volt olyan, hogy átjött hozzánk, de szerintem érzi (meg szoktam is mondani neki), hogy nemsokára jön a baba, mert nem apjához bújt (egyébként nagyon apás), hanem hozzám. De ettől függetlenül nem gond, hogy ki tud jönni az ágyból, ha szeretne...

Manó!

Kár hogy ez a kérdés (hány gyerek legyen) most jön elő. Sokaknál hallottam már, hogy ez okozott gondot.De remélem nálatok ez em így leszKépKép!

Forti!

Tábla lesz, igérem. Csak nem tudom, mikor...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Dió
Ez most mit jelent, hogy hány nap?? Mert én épp most voltam bent egyeztetni és nekem 44 napom van úgy, hogy 2002re az összeset kivettem szülés előtt. + 2 marad decemberre, mikor már melózok

Kataa
Hát azt hiszem nálunk változatosabban nem sokan élnek, ennek ellenére játszóházba nem viszem, csak ha nagyon vacak idő lesz, bár addigra szerintem bölcsizünk. Ha már 1x nem adatott meg a kertes ház, úgy vagyok vele legalább én adjak neki minnél több lehetőséget a friss levegőn tölteni. A játszi meg, mint azt te is láttad Dodit mégannyira sem érdekli, mint Alexet.

Képzeljétek, ma mentünk az ausztrál csávóért délelőtt, Dodi hallotta, hogy angolul beszélünk, erre ő is egyből: "Rodi sit hiiö" olyan édi volt Kép)

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Köszi az altatásos tanácsokat, majd csak lesz valahogy... Ki kell eszelnem különféle stratégiákat, és valamelyik be fog jönni.

Zita
parazita

HaliKép

Nekem is már csak 5-6 hetem van hátra a szülésig. Megvagyunk, bár kicsit vizesedem, plusz C2100-on vagyunk mi is és sajnos még mindig faros a babó, remélem még meggondolja magát.

Altatás:
Ma délután aludt először a nagyágyban a fiam. Igazi nagy ágya van, fenyőkeretes, rugós matraccal, 90*200-as. Tök ari patch-work ágytakaróval. Szóval először nem értette mi van, oda kelett vinni egy csomó játékot, meg énekeltem neki, de folyton kikelt. Úgyhogy szépen elmondtam neki, hogy mi az ábra és kijöttem a szobából. Picit még játszott a teherautóval, majd szépen lefeküdt és aludt 1,5 órát. Kíváncsi leszek az éjszakára.

Játszótér, játszóház:
Gergőnek mindegy, mind2-öt imádja, alig lehet hazahozni, akármennyi időt is vagyunk.

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Nálunk még rácsosban alszik Emma, majd ősz körül mi is tervezzük a nagy ágyat. nem jön még ki a rácsosból, de kb 30 plüssállatot hord be, így kicsit szűkös már.

tegnap éjjel ő is rosszul aludt, nem tudom mi volt.

Állva altatás nálunk mint írtam 6 hónapos kora körül volt, én nem mesélek már ha befeküdt az
ágyba, csak mellette vagyok egy ideig. Mese illetve könyv nézegetés lefekvés előtt van, még a mi szobánkban.

Rit!

Ti tényleg nagyon változatosan éltek és tök jó hofy Dodo is élvezi, de azért azt lásd be hogy az átlagember nem bírná a ti tempótokatKép, pl én sem, és nekünk jól jön néha egy kis játszóházazás s mindennapi szokásos programok mellett. Ez nem bünti a gyereknek,a kár jó idő van akár nem. Mi is kb 1 hónapban 1x megyünk.

Beszti!

Szerintem ha lenne kert nálunk sem lenne gond az otthon maradás, főleg ha van gyerektársaság is. Pl anyósoméknál egész nap a kertben vana rokon gyerekekkel és tök jól elvan, abszolút nem vágyik máshová. De hát sajnos nincs lehetőségünk kertes házba költözni, marad a játszó, ami viszont rém unalmas minden napKép Sajnos nem csak nekem hanem a gyereknek isKép Mi egyébként udvar helyett az erkélyen szoktunk néha levegőzni, ésmég azt is szertia kis manó, lesi az sutókat, kutyákat, reülőknek integetKép Jó lenne egy kertKép, de csak oylan kinti kerületben tudnánk venni, ahová kb 6-ra érnék haza munka után,a nnak meg megint nincs értelme, alig látnám.

Gyerek szám: Tényleg kár, az a fura hogy én mindíg beszéltem róla, ő meg nem ellenkezett, csak épp nem mondott véleményt, amit én beleegyezésnek vettem, illetve úgy hoyg természetes hogykettő lesz minimum, és hát most jön hogy nem. Mondjuk biztos benne van az is hogy nincs saját lakásunk.

Kataa!

Miko rkijöttünk kérdeztem Emmát hogy jó volt? Bólogatott. Máskor is jövünk? bólogatott. Játszottál az Alexxal? Válasz: NEM!Kép

Ma délután Emma anyukámmal volt, én elmentem itthonról, és tanultak új szavakat: ló, kacsa, méz Határozottan fejlődik, méga végén megtanul beszélniKépKépKép

manó

KépKép
manó

Tegnap Solymesz klasszul elaludt. Megoldás: hálózsák (abban nem bír kimászni). Kicsit olvastam neki (bármeddig elhallgatta volna), aztán elköszöntem tőle, és kijöttem. Picit sírt, de hamar abbahagyta és elaludt. Persze nagyon álmos volt.

Manó,
Már hogyne tanulna meg beszélni Emma Kép. Csak anyukád lakik veletek, vagy az egész családod? Nagyon szűken vagytok? Világítsd meg a párodnak, hogy mennyire rossz egy egykének, meg hogy ki fogja eltartani öregkorára Kép

Zita
parazita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?