Köszönöm nektek a biztató szavakat!
Nagyon nehezen viselem ezt a helyzetet! A férjem sose volt ilyen, mint most! Valószínű, hogy én is változtam a kisfiúnk elvesztése után. De azóta, hogy elvesztettük, nem ölel meg, nem ad puszit, nem mondja, hogy szeret. Pedig előtte kis bújós volt, állandóan becézgetett, ölelgetett. Most ez nincs. Udvariasan és távolságtartóan viselkedik velem. Nem megyünk kettesbe sehova, ha kérem, akkor is kifogásokat keres. Viszont másokkal elmegy, találkozik velük. Olyanokhoz is eljár, akikhez már évek óta nem, de velem sehova.
Ez kicsit kiborít, mert attól félek, már nem akar engem. Ha kell, kibírom bármeddig, de úgy érzem, ez nem csak idő kérdése, hanem már sose lesz olyan szerelmes belém, mint azelőtt.
Még nem telt le a várakozási idő, de mégse akar velem együtt lenni. Már nem szeret, vagy nem tetszek neki?
Bizonytalan gondolatokat teremt azzal, hogy mindig is bújt, ölelt, becézett, de most csak az udvarias távolságtartás maradt. És ráadásul csak velem.
Dido!
Én is így voltam, hogy 3 hétig ki se tettem a lábam a házból. De akkor teljesen kiborultam, még rosszabbul voltam, mint a szüléskor. Egész nap csak egyedül voltam, s hiába próbáltam magam szugerálni, csak a keserűség volt! Aztán felöltöztem, magamhoz vettem az mp3-at, s zenét hallgatva lesétáltam a partra. Két óra séta alatt megbeszéltem lélekben a kisfiammal sokmindent. Például, hogy hol lehet, milyen neki ott, mennyire szeretem, s mindig a kicsi fiacskám lesz! Mindig szeretni fogom!
Próbáltam azt képzelni, hogy ott van velem a sétáknál, beszélek neki, tudatom vele, hogy mennyire szeretem!
Nekem ez segített, hogy úgy éreztem, velem van, s nem veszítettem el teljesen!
Betti!
Néha én is vagyok úgy, mint te, de nem haragúdhatunk a többiekre, csak kívánhatjuk, hogy velük sose történjen ez, ami velünk. Vagy boldogok lehetnek, mert ezt nem élték át!
Néha én is alig bírom ki, mikor anyukám mutatja például a Hujber Feri kisfiát, hogy mennyire aranyos! Meg egy koraszülött piciről szóló cikket, aki nem volt egy kiló, s most teljesen jól van.
Mindeközben látni se bírom a kisbabák képét! Szenvedek, hogy nekik megadatott, hogy a karjukban tarthatják a gyermeküket, s nekem miért nem?!
Anyu se vesztette el így babáját, nem is gondolja, hogy nekem ez mennyire fáj! Mert ha jó kedvem is van, az nem azt jelenti, hogy mindent elfelejtettem, s nem fáj!
Nehéz lenne mindenkinek elmagyarázni, hogy mit érezhetünk most, így csak marad az, hogy erősek legyünk, s talán ez segít még erősebbé tenni minket.
A múlt héten olvastam egy idézetet, ami nagyon megfogott:
"Az Isten annyi terhet rak a vállunkra, amit még épp, hogy kibírunk!"
Lehet, hogy van benne valami, mert vannak ismerőseim, akik ezt nem élték volna túl, ha velük történik ilyen! Mi pedig élünk, itt vagyunk, s megpróbáljuk újra!