Új privát üzeneted érkezett!

Kép A kép, amely készült 18+3 naposan

Kép

KépKép
ercsikati

Ja! És már a nevünk is megvan!
Kendra Nina! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok Csajok
Bocsi az eltűnésért, így utólag is mindenkinek boldog, békés 2010-es évet kívánok.
Pocak: nagyon megnőtt (meg én is) és a Doki megint letolt, hogy két kilót híztam egy hónap alatt.... :oops: :roll: szóval most épp szénhidrátszegény étrendet keresek, hogy elkerüljem a letolást a következő vizsgálaton.... van Valaki Aki ugyanilyen problémával küzd?

Kép
mokimama?

Mokimama!
Ez a hízás és letolás ismerős! A mostani doki akihez járok - már nem sokáig - az ő heppje, hogy a terhesség alatt 10 kg-nál többet nem szabad hízni! Mondjuk én még nem kaptam letolást, mert a 19 hét alatt összesen 2 kg-ot híztam, annak nagy részét most az ünnepek alatt! :) :oops: :oops: Megkérdezem egy-két ismerősömet akit szénhidrátszegén étrendre kényszerítettek, hogy ők hogyan bírták! Ha adnak jó receptet, akkor küldöm Neked is! Kitartást!
Egyébként a 22 hét alatt hány kilót híztál? Ha szabad megkérdezni? :?: :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati
eddig összesen 6 kilót, de azt úgy, hogy az első három hónapban kettőt, az utolsó két hónapban két-két kilót híztam és a Dokim szerint havonta csak egy kilót szabadna híznom.....
a problémám azóta kezdődött, mióta itthon vagyok betegállományban és fekszem.

A Kendra Nina mint név nagyon jól hangzik :D

Kép
mokimama?

Mokimama!
Szerintünk is jól hangzik a Kendra Nina! A Kendra közös Apával, a Nina pedig az unokaöcsém miatt lesz! Tudod engem hív Ninának, és annyira megtetszett, hogy azt mondtam, ha lányom lesz akkor biztos Nina lesz! Hát így lesz a kislányunk neve: Kendra Nina!
Ti hogyan választottátok ki a Gergő nevet?

Kép

KépKép
ercsikati

Hű ezt olyan rég választottuk, hogy már nem is emlékszem. Rögtön az elején mondtam a Kedvesemnek, hogy nekem a Gergő és a Marcell (Kata vagy Kitti) tetszik, Ő meg csak mosolygott aztán felhívott és csak annyit mondott, hogy Neki is nagyon tetszenek. Igazándiból a vezetéknév miatt elég sok név kiesett- így olyasmi kellett, ami megy a vezetéknévhez.

Kép
mokimama?

Sziasztok!

Jobbulást mindenkinek!Nagyon jók a pocakfotók! :)
Ercsikati hatalmas pocid van már,ikreket vársz? :lol:
Ami a súlyt illeti én kedden megyek védőnőhöz majd meglátjuk mit mutat ott a mérleg.Elvileg a 3 hónap alatt 3 kilót híztam eddig. :?
Szépek a nevek is! :)
ÉN szerintem az elmúlt 1 hétben nem sokat gömbölyödtem.viszont irtózatosan feszül a hasam.Emellett már semmi más tünet nem árulkodik arról hogy terhes vagyok,max a baba mocorgása :D
ÉN ma találtam nagyon édi kiszoknit leértékelve a tesco-ba.Két pár zoknit,0-6 hóig,270ft,meg vettünk 5 pár zoknit,6-12 hóig,875ft-ért.Úgyhogy már egy éves koráig le van tudva zoknival :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Ercsikati!

A lányok lombik babák, hivatalosan meddő vagyok, aztán most kiderült mégsem :lol:

Tényleg nagyobb a pocid, mint az enyém, de csini.

Judit

jucicuki

Kicsit megkésve, de mindenkinek nagyon Boldog Új Évet kivánok!
Folyamatosan jöttünk-mentünk, bejártuk az országot Debrecentől Zalakarosig, most végre itthon vagyunk. Jól teltek az ünnepek, de én kicsit kifáradtam.

Köszöntöm az újakat!

Beteg gyerkőcöknek és mamáknak jobbulást.

Nagyon szépek a pocakfotók és a gyerkőcök karácsonyi képei is :D

Én két héttel ezelőtt mértem magam utojára, akkor +4 kg volt, most inkább még egy ideig nem állok rá a mérlegre, a valág elől úgysem bújhatok el sokáig :lol: A pocakom nekem is kb olyan mint ercsikatié, ha nem leszek nagyon lusta, majd én is csinálok egy fotót.

Nálunk még nincsen meg a név, nekem több lánynév is tetszik, de még nem beszéltünk róla komolyan.
Vendég

Kedves Kismamik!

Elnézést a zavarásért!
Olcsón eladnám a link képén látható csajos pihenőszéket!
http://www.minimano.hu/termekeink/ottho ... 06-25.html
(Nemrég vettük a Minimanóban, alig használtuk, mert közben kaptunk egy másikat is)
Pestiek vagyunk, helyben átadom (vidékre + postaköltség).

Akit érdekel, privit kérnék!

tillidian

Ercsikati: Két hét telt el az utcsó két fotó között. :)

Mokimama: Durva, hogy ennyi kg-ért letolnak... De mi az oka? Itt kinn ha 25 kg-t hízol, az sem zavar senkit. Oké, nem az a cél, de ha a vérképed normális, ki érdekel mennyit hízol?! Én most a 19. héten tartok 3-3,5 kg-nál, de ebből 2,5 most jött fel kb 2 hét alatt... :oops: Nem mintha érdekelne. :lol: Zuhizás közben szoktam taperolni magam, a karom továbbra sem hájas, a hátam csont és bőr, lejjebb már vannak problémák ugyan, de korántsem érzem magam daginak. :roll:

Fáradtság: Nem tudom, hogy vagytok vele, én kivagyok. Alig alszom manapság, ettől persze jó ingerült vagyok meg hisztis. Kettőig nem tudok elaludni, mert semmi sem kényelmes, ha háton fekszem, feszül a hasam, ha oldalt, akkor meg nyom. Esténként tökre felpuffadok, akkora lesz a hasam, mint egy lufi és bekeményedik, ha el is alszom, arra ébredek, hogy görcsöl. Más is tapasztalt ilyet?

A pocakok gyönyörűek, gratula hozzájuk. :)

A betegeknek jobbulást, a holnaptól dolgozóknak pedig kitartás. :)

hibernia

Ercsikati: a Kútvölgyiben ki lenne a dokid? mert hogy én Kútvölgyis :)
linocs

Sziasztok!

Ercsikati: én a Margit Kórházban fogok szülni. Remélem sima, egyszerű és gyors lesz! :wink: Valaki jár még ebbe a kórházba?

Hibernia: fáradtságról annyit, hogy nekem állandóan változik, valamikor végig tudom aludni az éjszakát, van úgy hogy hajnalban felriadok és annyira éber vagyok, hogy akár dolgozni is tudnék. Persze ezek után nappal fáradtabb vagyok.
És ez szinte naponta váltakozik. :roll:

Juci: nekünk is azt mondták, hogy nem lehet közös gyerekünk, aztán mi lett a vége?! :lol:

Hízás-fogyás: a karácsony óta rendeződött a hasam, lejjebb ment, szerintem fogytam is. Kicsit még mindig aggaszt, hogy nem érzem a babámat. Enyhén kemény csak a hasam és ezen kívül semmi sincs. Szerepe lehet ebben, hogy a mellsőfalon tapadt meg a baba? :?:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Boldog Új Évet mindenkinek!

Képzeljétek! Egyre jobban mocorog a bébi! Annyira csodás érzés! :lol: Most már Karácsony óta mindennap, és egyre erőteljesebben! Éredekesség: Szombaton dolgozott apa, a bébi meg nem is nagyon mozgott, erre hív telefon Apa, a bébi pedig "ugrándozni" kezd!;)
Én is úgy érzem sokat híztam, főleg fenékre! Meg sem mertem kb. egy hónapja mérni magam, de holnap kénytelen leszek, vagyis majd a védőnéni! :roll:

Szombaton lesz nálunk a nagy nap, az esküvőnk! Eredetileg nyárra terveztük, de a baba beelőzött, így előbbre hoztuk. Már nagyon izgulok! :)
Hné!

Nagyon édik az ikrek!:)

Ercsikati!
Tényleg jó nagy poci!;)

Hibernia!
Én is szörnyen alszom mostanság, pedig régen 7alvó voltam! Engem főleg az orrdugulás gyötör! De, ha az nem akkor a gyomrom fáj, vagy csak úgy felébredek az éjszaka közepén, és nem találom a helyemet!Nem kényelmetlen a helyem, csak... nem tudom. De ilyenkor a nappal tényleg nagyon hisztisen telik!:(

Szép napot mindenkinek!

Kép
klaccc

Mazsolita:igazad van,az már csak 4 hónap és 3 hét :D én csak úgy gondolkodtam hogy május az az 5. hónap :lol: Így már mindent értek! :lol:
Ma este én is szörnyű orrdugulásra ébredtem,de reggelre elmúlt.Viszont a hajnali hasgörcs az még mindig megvan,de mihelyt kimegyek pisilni,elmúlik,lehet hogy csak nyomja a babó.
Fáradtság:Az nálam is nagyon elő tud jönni.de nem mindig,valamikor olyan aktív vagyok hogy ihajjj :lol: Például dec. 24.-én,mivel az ebédet áttettük vacsira,annyira unatkoztam délelőtt,hogy páromat rávettem hogy forgassuk át a szobát :lol: Mit ne mondjak nagyon örült nekem :lol: De így legalább már úgy van a szoba hogy jöhet a kiságy,mindennek megvan a helye! :D
charlott:nekem is mellső falon tapad a lepény,én is idegeskedtem hogy mikor fogom érezni először.védőnő mondta hogy valőszínű hogy csak később,mert a baba a lepény mögött van(én nem értek hozzá,de ha ő mondja :D ).Szerepet játszik állitólag az is hogy van-e felesleg a pocakodon.Szerencsére én már a 18. hét óta érzem a kis drágát.Nem minden nap,de valamikor hihetetlenül erősen,tényleg mintha rugdosna,főleg ha nem úgy fekszem ahogy neki kényelmes :lol:
klacc:Gratulálok az esküvőhöz,és nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek!Szeressétek mindig egymást,mert attól szebb dolog nincs! :D
Én is holnap megyek védőnőhöz,kíváncsi vagyok mennyit szedtem fel.

KépKép
Kép
csöpplány

El is felejtettem,már rég meg akartam kérdezni!
Van egy cicám,most 2 és fél éves.Ti mit tudtok a toxoplazmózisról?Vigyem el állatorvoshoz a cicát,vagy most már felesleges?Van védőoltás erre?A cicát vagy engem kell beoltani?(sajnos nem tudok semmit erről,csak hallottam hogy elég veszélyes!)

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány:

"A Toxoplasma fertőzés olyan betegség, amely állatokról, például macskáról kerülhet az emberre. A Toxoplasma nem vírus, hanem egy úgynevezett protozoon, egy egysejtű élősködő. Nem terheseknél azért nincs különösebb jelentősége, mert egy influenza-szerű betegségként zajlik le, semmi szövődményt nem okoz. Az emberek többsége átesik ezen a fertőzésen, és ekkor a későbbiekre vonatkozóan védettsége alakul ki. A toxoplasma fertőzés elleni védettség elméletileg egy életre szól, de 100 %-ban soha nem lehetünk ebben biztosak, ezért nem árt azoknál is vizsgálni az ellenanyag szinteket, akikről tudjuk, hogy már átestek fertőzésen. Az IgG pozitivitás azt jelenti, hogy korábban átesett már fertőzésen (tehát védett ellene). Az IgM negativitás pedig azt mutatja, hogy nem zajlott le friss fertőzés a közelmúltban. Friss Toxoplasma fertőzést mindig az IgM és az IgA emelkedése jelzi, amennyiben ezek nem változnak, akkor a fertőzés kizárható.
A kismamáknál azért végezzük ezt a szűrővizsgálatot, mert ha a terhesség idején alakul ki friss fertőzés, az a babánál okozhat gondot (leginkább az agykamráknál). Ha valaki fogékony a fertőzésre, akkor a terhesség során többször ellenőrizzük, hogy nem kapta-e el a betegséget. Ha igazoljuk, hogy friss fertőzés áll fenn, akkor egy bizonyos gyógyszert adunk a terhesség végéig, így meg tudjuk akadályozni, hogy a babánál szövődmény alakuljon ki.
A toxoplazma ellen védőoltás nincs."

KépKép
charlott

Köszi charlott.Akkor orvosnál kell kérni hogy csináljunk egy tesztet?

KépKép
Kép
csöpplány

Befolyásol valamit hogy a cicám,az kiskorától kezdve csak lakásban van?Sosem megy ki a lakásból,csakis szobacica.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány: én kértem beutalót az orvosomtól még 2 hónaposan, és a IV. kerületi ÁNTSZ ingyen meg is csinálta a vérvételből a vizsgálatot. Szerencsére negatív lett. Hamarosan megint kérek beutalót erre.
Hogy a cica lakásban él vagy kint, szinte mindegy, mert macska magában hordozza ezt.

Mozgás: igen, megegyezik a babáink helyzete, de nekem semmi érzet nincs. Ezen a héten megyek védőnőhöz és dokihoz is. Remélem meg tudnak nyugtatni. :roll:

Klaccc: gratula az esküvőhöz. hol tartjátok? nagy lagzi lesz vagy szűk családi körben rendezitek meg?

KépKép
charlott

Sziasztok,

eladó kislánynak való ruhacsomag, 0-6 hóig, ehhez már semmi másra nincs szükség, kb. 4 zsáknyi márkás ruha, a legtöbb szinte új,
akit érdekel írjon privit.

Szép napot és babavárást Nektek
.
dr.a

Sziasztok!

Hát a pocis képem remélem lassan felkerül. :-)

Ercsikati: Szép a pocid. Lehet h. te mégis megelőztél engem méret ügyileg? Eddig azt hittem h. én vezetek, de majd ha felteszem. Meglátjuk. Tetszik a név

Csöpplány: Te mikor mész vérvételre? Én jövőhéten kedden . Holnap meg megyek a védőnőhöz. Imádkozok azért h. ne legyen nagyon magas a vérnyomásom mert akkor dá dá lesz. Nagyon kiváncsi vagyok arra, hogy hány kg leszek nála. Elvileg 4 kg-t híztam eddig, de azt mind a hasamra meg a cicimre.

Mokimama: Nem értem h. miért toltak le. Sőginőm barátnője majdnem 30 kg-t hízott és azt nem győtörték.

Hibernia: A hasfájás engem is végig kísér. A hétvégén egész nap fájt. Sehogy nem volt jó. Ülve végig szenvedtam a melót. Ma sokáig aludtam és érdekes nem fáj. A gyerek utálja ha dolgozom. Ennyi. Rendesen para volt rajtam. Fájt mint az állat még az ágyban is és olyan kemény volt h. csak na, de megnyugtat h. más is tapasztal ilyet.

Klacc: Jó szórakozást kívánok az esküvőtökhöz és nagyon sok boldogságot! Én még nem érzem olyan intenzíven a babut, de egyre gyakrabban jelentkezik a kis drága.

Kedves férjem a dokinál dekkol már 4 óta. Remélem h. csak megfázott, de bízom benne h. onnan se hoz haza semmit, ha már eddig megúsztuk h. nem oltattam.

Sziasztok! Szép estét mindenkinek.
caysee

Sziasztok !

Ma voltunk genetikai UH-n, mindent rendben talált az orvos.
BPD:45,6 mm
OFD:58,7 mm
AD1:46,7 mm
AC:146,2 mm
Femur:32 mm
BMS: 318 gr
NF: 1,9 mm
HC: 165,1 mm

és mostmár biztosan kislány lány :D :D :D :D

A derekam továbbra is fáj és olyan csodálatos érzés volt a picur szívhangját hallani. :D :D :D :D

Remélem ti is jól vagytok.

Üdv.

Cyntia
cyntia2009

Sziasztok!
BUÉK MINDENKINEK!

Jól vagyunk,holnap megyek dokihoz.Kolos sokat mozog,egyre erősebben rugdos és mostanság csuklik is. :D :D Én időnként légszomjjal küszködök de azért minden ok.Üdv Mindenkinek!

KépKép
Kép
mucus75

Caysee:én is holnap megyek védőnőhöz,Te is ide vecsésre jársz?Ha igen ,akkor az eötvös utcába vagy a dózsába?Orvoshoz elméletileg 19.-én megyek,de nem mondott semmit az orvos hogy lesz-e vérvétel,vagy valami :? Mindenesetre éhgyomorra megyek mint mindig :D
Cyntia:gratulálok az eredményhez és hogy kiderült hogy kislány.Jó lenne már egy összegzés hogy hogyan alakulnak a nemek :D
Mi fel is vettük a picur szívhangját,azóta is szoktam hallgatni itthon,tényleg isteni érzés :D Nem tudom hogy lehetséges-e,de ha hason fekszem,s feszül a hasam,akkor mintha érezném a picur szívverését.onnan gondolom,mert amit a hasamnál érzek az sokkal gyorsabb mint amit akkor érzek,ha a mellkasomra teszem a kezem.Létezne hogy tényleg a picur szivverését érzem?

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Szép Napot Mindenkinek!

Nálunk ismét esett a hó, igaz nem olyan intenzitással, mint Karácsony előtt, de azért esett! A kutyáim nagyon-nagyon örültek reggel amikor lementünk! :)

Mi tegnap voltunk dokinál, meghallgattuk Kendra Nina szívverését, nagyon-nagyon klassz volt! Ilyenkor mindig megnyugszom egy kicsit, hogy minden rendben van. Kenetet vett a doki, és 3 hét múlva megyek újra. Most nem volt UH, mert a két ünnep között voltam genetikai UH-n és azt mondta, hogy ne nézelődjünk olyan sokat! :) Mondtam, hogy rendben! :)

Judit!
Az ikrek fantasztikusak lehetnek! :) De hogy-hogy azt mondták meddő vagy, és most meg mégsem?! Nálunk sem természetes úton fogant a baba, igaz nem lombik útján. Hol sikerült az ikereket "összehozni"? :)

Csöpplány!
Nem ikereket várok, bár az elején két baba volt, de ez egy hosszú történet, majd ha érdekel valakit leírom hosszabban is, egyszerűen csak ekkora a pocakom! Nagyon szeretem simogatni és amikor érzem, hogy mocorog, az meg még jobb! Bár még a párom nem érzi, de mondtam neki, hogy hamarosan ő is fogja már!
A cicáról csak annyit, hogy utánaérdeklődtem, és azt mondták, ha kölyökkora óta a lakásban van, és nem járt a szabadban, akkor semmi veszély, hiszen a toxoplazma vírust a szabadban tartott macskák hordozzák, vagyis náluk nagyobb az esély! De az utolsó trimeszterben már a benti cicák ürülékéhez sem lehet hozzá nyúlni! Szóval, az utolsó trimeszterben, már a párod cserélje az almot a cicánál! Ennyi amit megtudtam egy állatorvos ismerősömtől! :) Remélem sikerült megnyugtatnom téged! :)

Mokimama!
Még akartam kérdezni, hogy hová jársz terhesgondozásra, mert nem sok doki veszi ilyen komolyan a hízás dolgot! Én ahová most járok a doki szinte terrorban tarja a lányokat, hogy mennyit hízhatnak! Tőlem is kérdezte, hogy mennyit híztam az ünnepek alatt. Mondtam neki nézze meg a kiskönyvemet, és döntse el, hogy sok-e! Erre nézi és megkérdezni, hogy "Maga 1 kg-ot hízott 3 hét alatt?" :D Mondtam igen! Aztán mondtam neki, hogy eszem rendesen, még van hogy este 10-kor is benyomok pár bundáskenyeret! :) És azt még nem is mondtam neki, hogy hazafelé útba ejtünk egy Mekit, ahol felfalok mindent! :):) Azért remélem a terhesség alatt nem leszek bálna! :)

Linocs!
Remélem a tesóm el tudja intézni a dokit, és akkor én is mehetek a Kútvölgyibe szülni. Nekem szimpatikus a kórház és a személyzet is - bár amennyit láttam belőle! Tóth doki meg szerintem klassz doki! Velem is el kezdett poénkodni amikor a tesóm már a szülésre készült! :) Te miért váltottál dokit? És tényleg igaz, hogy júliusig még az OEP támogat mindent, és onnantól "igazi" magán kórház lesz? Mert ha jól tudom már október óta magánba működik, csak júliustól kell fizetni érte!?

Klaccc!
A mocorgást már én is érzem, egyre intenzívebben, és egyre gyakrabban! A párod érzi már a mocorgást? Gratulálok én is az esküvőtökhöz! Ugye kaphatunk majd pár fotót?

Caysee!
Kíváncsian várom a pocis képedet, és akkor majd össze tudjuk hasonlítani az enyémmel! :)

Cyntia!
Hány hetes terhes vagy most, mert nincsen vonalzód! Bár csak saccolni tudom, hogy 18 körül jársz, ha most voltál genetikai UH-n! Az eredmények klasszak, hol voltál UH-n? Ha gondolod összehasonlítás képpen leírom az én eredményeimet is! :) Gratulálok a kislányhoz! Nálunk is a 18. hetin dőlt el, hogy kislány a pocaklakónk! Nevetek van már? Vagy még dilemma? Mi is sokat törtük a fejünket a néven, de aztán sikerült dűlőre jutni!

Most lépek, majd még este felnézek! - Húúú jó sok lettem - bocsi! :oops:
Mindenkinek további szép napot! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Ercsikati: milyen friss és üde vagy! Jót tesz a kismamának a reggeli séta kutyussal.

Én is próbálok fitten maradni pocak ide-oda. Rendszeresen végzek kismama tornát. Kaptam egy '90-es években készült védőnő által felügyelt kazit. 50 perc lassan, de alaposan mindent átmozgatnak.

Ma kipróbáltam Rubint Rékát is, kicsit félve, mert normál állapotban nem kiméli az embert, hát várandósan sem. De amíg jól esett a feladatsor addig hősiesen mozogtam.

KépKép
charlott

mokimama
engem még nem toltak le hizás miatt ,viszont magas koleszterinem van :( .

csöpplány
mi is látunk tegnap a tescoba aranyos dolgokat pl hálozsákot 2000ft sokaltuk ,most megnézve a neten az árakat nem is tünt drágának , :)

jucicuki
ere mondják vanak még csodák . :)

hibernia
én ha kipihenem magam akor délelött tudok dolgozni ,délután már nem ,háton fekvés megy akor nem keményedik de hason fekvés nem mindig ,oldalt meg a babotol függ . :)
csics

Voltam a védőnőnél,megint híztam 2 kilót :oops: azt mondta ez most már folyamatosan így lesz mert most fog sokat gyarapodni picur.Délután a dokihoz megyek ott mindig kevesebbet mérnek mint a védőnő. :lol:

Emi!
Merre vagy???jelentkezz kérlek!!!!!! :
roll:

KépKép
Kép
mucus75

Charlott!
Hogy friss és üde lennék, azt nem mondanám, csak a kiscsaj nem nagyon hagyja aludni az anyukáját, és ilyenkor mindent kipróbálok, de nem sok sikerrel! :) A kutyákat sokszor viszem sétáltatni, például most is onnét jöttem! :) Imádok velük sétálni, csak amikor már nagyon elkapja őket a játék heve, akkor nem nagyon tudom "csillapítani" a kedélyeket! :) A kislány kutyám pórázon van, mert igazi "macska-vadász" és ha meglát egyet, akkor senkire nem hallgat. Amúgy ahhoz képest, hogy Angol Bulldogok nagyon okosak mindketten! :) Egyébként sokat sétálok, jót tesz! Ha már biciklizni és úszni nem lehet! Az úszástól a doki tiltott el - mondván nehogy összeszedjek valamit! :)
Kiváncsi leszek mint mondasz Rubint Rékával kapcsolatban! :D
Aztán semmi vagánykodás! :) Ha nem megy, ne erőltesd! :)
Még nem tudjátok a baba nemét? Melyik nemhez húz jobban a szíved? Mennyire intenzíven érzed a mozgásokat? A párod érzi már?

Kép

KépKép
ercsikati

Mucus!
Látom Te is itt! :) De jó! Legalább nem magamban beszélgetek! :):D
Mos összesen hány kilónál jársz? Egyébként nálunk úgy van, hogy az itthoni mérleg többet szokott mutatni, mint a dokinál! :D Ennek igazán örülök. Tegnap is amikor ráálltam itthon a mérlegre, és láttam, hogy mennyi vagyok, gondoltam húúú mennyit híztam! Aztán a dokinál már kevesebb voltam. Mondjuk mindösszesen 7 grammal! :D
Te hol fogsz szülni? Tudjátok már a baba nemét? És a nevét? :D

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Köszönöm a garulációkat! Aranyosak vagytok! Nem lesz túl nagy! A szűk család és a legközelebb álló barátok. (70-75fő)

A párom még sajna nem érzi a Picurkánk mozgását, pedig már nagyon szeretné. Mindig odateszi a kezét vagy a fejét, meg beszél hozzá. Olyan édes... :lol: Igazából a kezemmel még én sem érzem. Csak belülről, de ez is csodálatos, és szerintem már csak napok kérdése, hogy a kezünkkel is érezhessük, mert nagyon aktívnak tűnik!

Én is gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez, én ma megyek dokihoz!

Olyan fáradtnak érzem ma magam. Semmihez semmi erőm. Pedig annyi dolgom lenne!

Tényleg! Szeretnénk elutazni az esküvő után pár napra valahova, de csak itt belföldön! Van valami jó ötletetek? Mert mindig fürdőkre szoktunk menni, de azt most inkább kihagynám. (Max. egy jó kis szaunát vállalnék be) :wink: De valami olyan kéne, ami így is élvezhető!

Kép
klaccc

Ercsikati:Bocsánat,poénosan gondoltam,nem tudtam hogy tényleg ketten lettek volna,ne haragudj :? Egyébként köszönöm a megnyugtatást a cicussal kapcsolatban.
Charlott:én is gondolkodtam hogy beszerzek valami kismamatornás vagy kismama jógás dvd-t.most anyuéktól kaptam egy gimnasztikai labdát,mert elég sokat fáj a hátam,azon szoktam nyújtani.Lehet hogy mégis beszerzek egy dvd-t,régen is szerettem jógázni,nagyon ellazított.
mucus:Én délután megyek a védőnőhöz,gyanitom hogy én is kb ennyit szedhettem fel.szerintem nem sok,ha a karácsonyt is számításba vesszük.Én is olvastam hogy most kezdődik a hízás ténylegesen a baba miatt,azt hiszem fél kilót írtak hetente,úgyhogy szerintem a 2 kiló egy hónapban normális.Nem értem a dokikat,meg a védőnőket miért szídják le ilyenért az embert.Amíg a babával minden rendben van,és jól érzi magát,meg a mama is,amíg nincs esetleg bármilyen probléma(magas vérnyomás stb),addig szerintem majdnem mindegy mennyit szed fel valaki.Bár velem párom már most közölte,hogy szeretné ha a szülés után visszaszerezném a régi alakomat,mert hogy számára úgy voltam tökéletes,szóval igyekszem nem sokat hízni.Én sosem voltam se a fogyókúra,se a diéta híve,én mindig azt ettem amit megkívántam.Nem vagyok se vékony,se kövér,pont jól érzem magam így :D Szerintem mindenki olyan legyen ahogy ő jól érzi magát(max még a párom véleménye számít),a többi ember meg azt csinál felőlem amit akar.Én tuti nem leszek csak a divat miatt 45 kiló vaságyastól :lol: Na ezt jó hosszúra elnyújtottam :lol: Majd este én is megirom mennyit sikerült felhalmoznom egy hónap alatt :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
Semmi gond! Tényleg nem tudhattad, hogy iker terhességnek indult! Örülök, hogy a cicussal kapcsolatban azért megnyugodtál kicsit! :) Nálunk két kutya van a lakásban, úgyhogy megértelek!! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati, lányok BMC-s babák.
Elvileg mindkét petevezetékem zárt, papírom is van róla...
A mostani dokim is azt mondta, hogy vannak még csodák.

Cyntia, gratula a kislányhoz és a jó eredményekhez!

Kicsit én is tartok a legközelebbi védőnői látogatástól, mert eddig ugye egy kg-t fogytam a 16. hétig, de mostanában sajnos megjött az étvágyam, meg hát lassan a Leányzó is elkezd majd nődögélni.

Judit

jucicuki

Ercsikati: fiút várunk, bár az egész család lányra készült, de az élet már csak ilyen! :wink:
Jó volt a Rubint Rékás aerobic, de nem alapos. Sok testrészet kihagyott, de így hogy váltom egyszer a terhestorna, másnap a Réka. Így OK! :wink:

Csöpplány: jó az a labda! Régen én is használtam hátmasszírozásánál. :-) De vigyázz, hogy ne nyújtsd túl magad!

Képzeljétek a nagy egészséges életet kialakítva készítettem lekváros kiflit! :lol: Nyam-nyam!
Persze a páromnak, most, hogy csak ő a munkásember, jobban kényesztetem.

KépKép
charlott

Judit!
A BMC-ről sokat hallottam, de mi a Dévai Intézetbe jártunk, ott segítettek hozzá minket Kendra Ninához, amiért egy életen át hálásak leszünk! :) Az elején nálunk is ikrek voltak, csak volt egy hatalmas vérömleny az egyik baba felett, ami felszívódott ugyan, de azt a babát amelyik közelebb volt hozzá őt is vitte! Hát pár hétig nem nagyon voltam magamnál, de aztán túltettem magam rajta, és most hatalmas az öröm! :) Nevetek van már? Azt tudod, hogy egy megyében lakunk? Végre egy "honi"! :)

Charlott!
Örülök, hogy nem vitted túlzásba Rubint Rékát! :) Hajrá fittség! :) Nálunk meg a nővéremnél van két fiú Mikey és Benedek és a szüleim nagyon örülnek, hogy egy kislány is költözik a családba! A páromék szüleinek mindegy, mert első unoka! De már mi is úgy voltunk, hogy teljesen mindegy a neme, csak egészséges legyen és kész! :) Egy kis lekváros kiflit küldhetnél nekem! Ha gondolod nyitom az ablakot!:D:D

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!
Én is küldök egy pocakos képet!
Igaz,csak ruhán keresztül,de szerintem így is látszik egy picit! :D Kép

Kép
kevemoncsi
Monor

Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél. 5 kg-t híztam eddig a terhesség kezdete óta. A vérnyomásom hála az égnek rendben voltam, viszont a hasam fájdogál és már kezdek parás lenni. Sokkal jobban fáj Szombat óta mint eddig bármikor és kicsit más érzés is. Már nem tudom h. mi a normális és mikor kell szólni a dokinak. A bal oldalamnál fáj folyamatosan illetve néha a derekam is. Ti mit mondtok? A védőnő se örült annak h. fájdogál. Hallottam a csajszi szívhangját, olyan jó volt. Ezer éve nem láttam már. Holnap megyek melózni, de még meggondolom mert sokáig ülni sem tudok, de fekve se jó. Mi a szösz lehet ez?

Csöpplány: A dózsa györgy útra járok védőnőhöz. Te oda jársz? 12-én a terheléses cukorra megyek, alig várom. :-)
caysee

Sziasztok !

Kép

Ercsikati : 19 hetes 5 napos a pocaklakó.
Én az Uzsoki kórházba járok UH-ra. Név egyenlőre a Cyntia, aztán majd meglátjuk. Írogatunk még egy pár nevet. Milyen nevet választottatok neki ?

Én is gratulálok a jó eredményekhez és az esküvőhöz is.

Én is fáradtnak érzem magam. eddig 2 hét szabin voltam az ünnepek alatt, ma voltam idén elöszőr dolgozni. fárasztó volt. Megszoktam, hogy napközben lefekszem aludni. :D

Ti hogy fogjátok csinálni szülés elött betegállományba mentek el vagy szülési szabira. Nekem ma azt mondták, hogy ha beteg állományba megyek el, ami 15 nap-ra rendes fizú jár és utánna szülök, sokkal jobban járok a pénz miatt később.
Nektek mi a véleményetek ?

Üdv.
Cyntia
cyntia2009

Kép Kép
caysee

Sikerült végre feltennem a pocis képeket. :-)
caysee

Sziasztok!
Most jöttem a védőnőtől.Minden rendben van,meghallgattuk a kicsi szívhangját! :D Olyan jó volt hallani újra :lol: Súly szerint,október eleje óta 4 kilót szedtem fel.Szerintem nem sok,tekintve hogy nekem a kezdetek óta jó étvágyam van,nem hánytam egyszer sem.
Caysee:én az eötvös utcába járok.Pintérné Somodi Erzsébet a védőnőm.
Ercsikati:szomorú ami történt,de legalább az egyik megmaradt!Ez a fontos :)
Micsoda pocakok! :shock: Asszem én ehhez képest nagyon le vagyok maradva,de majd utolérlek titeket,vigyázzatok :lol: :D
Terheléses cukortesztre valószínüleg 19.-én megyek,akkora hívott vissza a doki,de beutalót még nem kaptam.Gondolom majd akkor ad.
Elhoztam egy adag rucit a párom nővérétől,asszem nem sokat kell majd pótolnom :lol:
Ma csinálunk pocis képet,ha nagy a különbség az előző hetihez képest akkor én is felteszem.Bár én nem érzek változást.
Cyntia:én ezen még nem is gondolkodtam,nem tudom milyen lehetőségek vannak.Én kezdettől fogva táppénzen vagyok,alig kapok valamit.De érdekelnének milyen lehetőségek vannak.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Csak ámulok és bámulok, hogy milyen szép pocakok vannak! :)

Caysee!
Azt hiszem a tiéd nagyobb, mint az enyém, mondjuk van köztünk közel 2 hét, de nagyon-nagyon cukika vagy! :)

Cyntia!
Nálunk a kiscsajszi Kendra Nina lesz! :) Nektek milyen nevek tetszenek még? Mi figyelembe vettük, azt is, hogy a baráti ismerősi körben ne legyen, és ha egy mód van rá akkor az oviban majd ne legyen több hasonló nevű kislány! Hát azt hiszem ezzel most beválasztottunk! :):) :D Ma például annyit rúgosott, hogy már hajnali 5-től fent vagyok! De nem baj, mert csuda jó érzés! :) A betegállományról annyit, hogy én már a kezdetektől betegállományban vagyok, majd ha megszülök utána megyek szülésire, nekem is így mondták, hogy jobban járok!

Csöpplány!
Azért ha nincs is akkora különbség azért várjuk azt a képet! :) A terheléses cukorra egyébként hány hetesen kell menni? Majd holnap megyek a védőlányhoz és megkérdezem tőle! Úgyis van pár kérdésem, remélem válaszolni is tud majd rá! :)

Kevemoncsi!
A Te pocakod is aranyos! Szerintem nagyobb mint az enyém, és te "csak" 3 nappal vagy idősebb nálam! Tökre jó!

További szép estét!

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati : Nekem még tetszik a Viktória, Niki, Kira.... stb , inkább különleges nevet szeretnénk a párommal. Valami ilyesmikre gondolnánk.

csöpplány: majd még én is érdeklődöm egész pontosan hogyan járunk jobban. és akkor majd írok neked.

Csak nálam az a baj, hogy határozott idejű a munkaviszonyom sajna. 2010.06.15-én járna le. május 27-re vagyok kiírva.
És ha szülési szabi alatt szünik meg, akkor is gondolom jár a tgyás, gyed meg ezek. 365 nap folymatos biztosítási időm van, így azt mondták, hogy a gyerek 2 éves koráig simán igénybevehetem a gyedet. 2010.05.01-e után született gyerekekre vonatkozóan figyelni kell kinek mennyi a biztosítási jogviszonya. Én legalábbis úgy tudom, ha 180 nap van csak, akkor 180 napig lehet igénybevenni a gyedet és utánna gyes jön. Valami ilyesmi. Meg nem tudom mikor mi után számolják még a pénzt. Mert nekem a munkanélkülivel + a mostani munkahelyemmel együtt ( ami folyamatos ) van meg a 365 nap.
De ezeknek én is utánna nézek egész pontosan.

További jó babavárást mindenkinek.

Üdv.
Cyntia
cyntia2009

ercsikati:nekem azt mondta a védőnő hogy a 22-24 hét között kell elvégezni a terheléses cukorvizsgálatot.
Lányneveknél nálunk a dorina Noémi volt a befutó.
Na akkor megcsináljuk a képet és feldobom :D Felteszem az egy héttel korábbit is a viszonyítás miatt.

KépKép
Kép
csöpplány

Vicces,de szerintem most kisebb a pocim mint egy hete :lol:
Kép 19+2
Kép 20+1
szerintetek? :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

klacc
sokk boldogságot az eskövöre :D

hasfájás
hát tegnap nekem is volt délután ,sőt még este is . mára már ugynézki elmult .
csics

Sziasztok!

Mindenkinek szép napot Kívánok! Nálunk esett a hó! Nem is kevés, és még most is esik! A kutyáim teljesen oda voltak meg vissza! :) Olyan édesek voltak! Alig lehetett őket felhozni az udvarról! :)

Cyntia!
A névválasztásról annyi, hogy mi próbáltunk olyan nevet választani neki ami nem minden kislánynak lesz az oviban, vagy vele szembe jön az utcán! Azt hiszem ezt most jól eltaláltuk! :) Reméljük neki is tetszik majd!

Csöpplány!
A pocakod nagyon édes! A két képről csak annyit, hogy szerintem azért látod kisebbnek - szerintem is kisebb - mert lehet, hogy akkor kevesebbet ettél! Nálam ugyanez a helyzet! Amikor nap végén nézem a pocakomat olyan, mintha már legalább 25-30 hetes terhes lennék, de viszont reggel totál megfelel a "korának"! Szóval szerintem ezen ne is stresszelj! Így jó és szép ahogyan van! :)

Ma megyek a védőnőhöz, mert azt mondta látni szeretne a doki után - mondjuk én nem annyira - meg kérnem kell tőle beutalót a laborba, mert ha megyek újra dokihoz vizelet eredményt kell vinnem! Ha tudok jövök még ma! Addig is vigyázzatok magatokra! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?