Új privát üzeneted érkezett!

[quote="anya maci"]L írta:anya maciátom, hogy Portugáliában élsz, ott végezteted a tesztet is?

Hat innen nagyon draga es tobbnapos macera lenne hazarepkedni, ugyhogy persze, hogy helyben csinaltatom. Bar tudom, hogy tobbeknek akik kulfoldon elnek az egyeduli megoldasnak a hazarepkedes tunik, de nekem tokeletesen jo itt is :) Nem kisertem felesleges a sorsot, igy a szulesig egyaltalan nem tervezek hazamenni.

luna6

"Luna! Gratulálok az esküvő döntéséhez, mégha nem is változik semmi, azért sztem mégis, én ilyen régimódi gondolkodású vagyok,hogy az azért nemcsak egy papír, mégha valójában az is, de azért sztem más státusz a feleség és az élettárs!!!! "

Koszonom szepen!
Bar hogy oszinte legyek, engem nem erdekel semmifele statusz :) Nem leszek tobb felesegkent, mint ahogy nem erzem magam kevesebbnek elettarskent sem. (de hangsulyozom, en csak magamrol beszelek, es mindenki masnak meghagyom a sajat dontes es maskent erzes lehetoseget :) szoval ezt nem apaigazsagkent irom, hanem mint magan elkepzelesem) Nekem annyira mindegy hogy hivjak. En en vagyok, egyedul is meg tarsal is, akarhogy nevezem.
De hat mas teren hasonlo a dolog, engem nem erdekelnek nagyon a tarsadalmi megitelesek sem, a munkahelyi poziciok sem (volt ido mig szamitott a 'titulus', lehet borogattam es elmult :).
Tenyleg nem sok minden fog valtozni. Mivel derult egbol es mar 3 eves gyerekkel koltoztunk ide ebbe a varosba (parom sem ide valo) ezert meg nemely szomszedok sem tudjak, hogy van vagy nincs papir, mi tobb azt sem, hogy a csajomnak nem a parom a verszerinti apja. Mondjuk azt gondolnak amit akarnak, de boritekolom, hogy legtobbjuk szerint (mert nem titkolom, ha ugy jon ki - es oviban, suliban egyertelmuen - ott ez nem titok, bar a hazassagrol ott sem tudnak) mi hazasok vagyunk es a csajom is kozos gyerek, csak kesobb koltoztunk ide es korabban MOn laktunk :) De az egesz nem szamit. Marmint nekem nem. Ha oket erdekli en szivesen elmeselem.
De ertem en, hogy van akinek fontos, en is am ugy indultam a nagy betusben, hogy ezek fontos dolgok :) Es teljesen elfogadom, hogy masok meg maskep gondoljak. Vegulis nem vagyunk egyformak, es ez a szep az eletben! :)

luna6

sziasztok,

Először is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! :lol: :lol:

Jó régen voltam már megint de mentségem legyen az hogy csak rossz hírekkel tudtam volna jönni és azokkal meg nem akartam a topic jó hangulatát lehúzni. :oops: :oops:

A lényeg hogy szeretnélek benneteket megkérni, hogy a következő 2 hétben szorítsatok nagyon és ha lehet mondjatok értünk egy imát, hogy minden jól alakuljon. :oops: :oops:

Sajnos 2 hete amikor megtudtam a kombinált tesztem eredményét azt hittem megnyílik a föld alattam. 1:70 Down kórra. :oops:
Alacsony PAPP-A szint és magas BhCG szint, de a tarkóredő 2,1 mm - 1,32 MoM, ez jó.
Gondolhatjátok, hogy csak sírtam és sírtam, elrohantam Pestre 4D-re is a Genesisbe, ahol persze semmi eltérést nem találtak. Aztán egy kis utánajárás után felhívtam Hajdú dr-nőt az Istenhegyin Géndiagnosztikán, és lepénybiopsziát szerettem volna, de sajna arról lecsúsztam a terhességi hét miatt, mert későn jött a kombi teszt eredménye. De aranyos volt és mondta, hogy vesz le tőlem magzatvízet, de ahhoz meg kell várnom a 16. hetet. Így most kedden megyek bökire, kb 2-3 hét amíg megkapom az eredményt.

Gondolhatjátok, hogy milyen karácsonyom volt. :oops: :oops:

Tényleg nem akartalak benneteket ilyen szomorú hírekkel traktálni, most is csak azért írtam, mert látom anya maci is valami hasonló cipőben jár, és csak azt szeretném mondani neki, hogy nagyon együtt érzek vele és nagyon drukkolok, hogy minden eredménye jó legyen. :oops: :oops:

Annak viszont nagyon örülök, hogy mindenki jól van, mindenki babája makk egészséges és szépen növöget. Szuperek a 4D-s képek is. :lol:

Remélem, hogy én is jó híreket fogok kapni és végre élvezhetem a pocakosságomat, mert sajnos eddig mindig volt valami baj.
:oops: :oops:
Először ciszták miatt aggódtam, majd jött a h1n1, mire beoltattam magam és kicsit megnyugodtam jött a rossz eredmény. :oops: :oops:
Valamiért valaki nagyon nem akarja, hogy nekem 4. babám szülessen. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Ooo dehogynem akarja! En nagyon szoritok neked is!! Es nagyon bizom benne, hogy csak vaklarma es nem vettek figyelembe valamit a verlelet analizalasanal, es az UH iranyaba dol majd el a dolog es nem lesz smemi baj!!!! :)
En 14.-en megyek hasbabokesre, nekem viszont 8 nap alatt meg lesz az eredmenye allitolag, jol elhuzzak neked akkor ket-harom hetig :( De biztos mashol elemzik mint a mintavetel es ezert tart ilyen sokaig. El tudom kepzelni milyen zaklatott idoszakod lehetett es hat ugye meg most is az, nyugi meg majd jo harom het mulva. De tenyleg nagyon szoritok, hogy az igazi pozitiv ertelemben vett nyugalom legyen, ami majd a tovabbiakban a terhesseg vegeig elkiser!!!!

luna6

Jaj, Lányok (Judy és Anya maci) nagyon szorítok Nektek, hogy ne legyen semmi baj. Nekem a nőgyógyászom előre szólt, hogyha esetleg a kombinált teszt pozitív lenne, ne ijedjek meg, mert neki 6 pozitív esetből egyetlen beigazolodótt down-os lett az amino utánra, tehát 5 db álpozitív, ami azért nem kevés. Nagyon remélem, h egyikőtöknél sincs valódi baj, és nagyon együtt érzek Veletek!
Judy, a magas Hcg mitől lehet még? Más ok nincs, ami megemelheti a szintet?- biztos sokat utánanéztél, érdekelne...
...
Nekem nagyon hasznos, mikor babakellékekről írtok, már tapasztalt mamik, pl. hinta, mózes, stb. Ezeket mindig nagyon figyelem, mert még nem sok elképzelésem van arról, h hogyan mennek majd a dolgok. Pl. miket kell neki bevinni a kórházba? S én most gondolkoztam el azon - lehet, h ez nagyon bugyuta kérdés- de a kórházban adnak neki ruhát, vagy odabentre is mi viszünt, Tehát több napra kel készülni, vagy csak a hazaútra.

FPicúr: klassz a pocid, Te is nagyon csini, vékonyka mamik táborába tartozol, ellentétben velem, bár most én is kicsit stagnálódtam...

Baby blues -én is sokat hallottam róla, és azt sem tartom kizártnak, h engem is megcsap majd a szele :? , mert nagyon maximalista és aggodalmaskodós vagyok. Mikor pl. a kuytusunkat hoztam, és sírt az első éjjelenken, 2 nap múlva remegtek a kezeim, komolyan, és véresen komolyan vettem a kutyatartást, nevelést, következetességet mindvégig - mondjuk édes felnőtt nagykutya lett belőle, az tény :) de idegeskedtem rendesen. Bocs a példáért, de én más jövevényről még nem nyilatkozhatok, csak ebből tudom, h bizony én nagyonanya szeretnék és szeretek lenni, és elképzelhető, h túlstresszelem még akkor is, ha előre rózsaszín ködöt képzelek, ahol csak úgy a babázok és ő gőgicsél, és minden jóillatú és happy. :)

detti_10

Szia Judy!
Először is, gratula az első három gyerkőchöz!
Másodszor, én Hajdú doktornőhöz indultam, a két ünnep között szabin volt, de mindenkitől azt hallottam, hogy kitűnő orvos.
Én ha jól vettem ki a szavaidból, nem eredményre vársz, hanem a korionteszthez előrehaladott a terhességed, a magzatvízvizsgálathoz még fiatal (oda kell egy megfelelő mennyiségű magzatvíz). Remélem a gyermekeiddel boldogságos szép napokat élsz át és nem csak ezen aggódsz 2 hétig! Nekem egy hetem ment rá (még 2 nap + eredmény) ... éveknek tűnik!

Sajnos nekem sokkal rosszabbak a kilátásaim, így kérlek, én bármit írok majd jan.8.-a után (ha nem írok az is rossz hír), nehogy magadra nézve előjelnek tekintsd.

Azt kell, hogy mondjam, az 1:70-hez jó arány - főleg, ha 35 fölött vagy, mert a kor nagyban "ront" az arányokon, de ha te egészséges vagy, akkor ez az arány a valóságban sokkal jobb.
És nem értem, a 2,1 mm miért is ad okot izgalomra? Ennyire fals adat lenne a 3mm-es határérték?
Mennyi volt a PAPP-A és mennyi a hcg-d? Inkább a MoM értéket mondd!
Vendég

Detti, szerintem korhaza valogatja, hogy adnak e babaruhat, nekem eddig adtak, de nekem ugy remlik, hogy azert meg szoktak mindenhol... eleg kis szakadtan nezett ki a gyerekem az ottani cuccokban :) A konkret korhaz eseteben nezz ennek utana. Es nincs kizarva, hogy bar pelust adnak, a napi mennyiseget 'maximaljak' x darabban... na itt nalunk allami korhazban szerintem nem adnak ruhat, de ez nem szamit nektek ugye :D A magant ahol meg elvileg szulni fogok nem tudom, ugyhogy ez most nekem is rejtelyes. Mindenesetre otthon en mindket esetben kaptam mindent es csak a hazamenesre kellett keszulni a babanak.
Valaki mintha kerdezte volna a polyat is hazavitelre, de most nem talalom (lehet mashol olvastam?) Na hat en amugy nagyon szeretem a polyat mert jo fogasa lesz tole az aprokanak, de ha valaki autoval megy haza (es ez ugye szinte biztos) akkor ott kotelezo a biztonsagi ules, amibe meg polyat nemigen lehet bekotni. (de a kezdeti idokben a szoptatasnal nagyon klassz a polya, a babak szerteik, es sokkal konyebb oket 'mozgatni' igy mig olyan kis nyeklo-nyaklo kisbogarak :) persze izles dolga, hamar ki is novik, szoval kulon ezert venni talan nem erdemes, de ha kap az ember lanya akkor jol johet)

luna6

Még egy pár bejegyzést el kell olvasnom, de leírom, hogy el ne felejtsem:
Judy, Anya Maci, szorítok!
Anya Maci: azt el kell mondjam az Istenhegyiről, hogy bár igaz h neves hely és sokan járnak oda, de az előző terhességem során több anyuka is volt a fórumon aki odament, megcsinálták a vér és uh eredményt, kijött a tiédhez hasonló frászkitörő eredmény, majd kiderült az aminoból, h minden frankó- a 10%os eredmény oka, hogy ahogy Luna is írta ez kalkuláció, nem kromoszóma térkép, és a kalkulációban benne van a picit határon mozgó tarkó redő értéketek és az életkorod... mert ha nincs is gáz, x% lehetőséget ki fognak hozni az életkor miatt is + egyfajta "önlefedés", hisz nem mondhatják azt h minden rendben... de az aminó lesz a tuti, ott még azt is megtudod, hogy FÉRFI e vagy NŐ - mert ezt fogják írni :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Köszi lányok, aranyosak vagytok, hogy drukkoltok, most tényleg nagy szükségem van rá, nekem is meg anya maci-nak is. :oops: :oops:

Tényleg soha nem gondoltam volna hogy velem ilyen megtörténhet.

Luna,
De jó neked, hogy csak 8 nap, én nem értem akkor hogy itthon miért tart ilyen sokáig???más eljárást alkalmazhatnak?
Ezért is akartak lepény biopsziát, mert annak pár nap alatt megvan az eredménye. :oops: :oops:
Nálad akkor nem is volt kombi teszt???
Detti,
Hát azt tudom, hogy az alacsony PAPP-A szintet nagyban befolyásolja a súly, és hát én elég nehéz vagyok, és ha ehhez járul még magasabb HCG akkor lehet down gyanú. Na meg azt is olvastam, hogy a dohányosoknak lehet magasabb a HCG szint, de én amikor pozit teszteltem rögtön abbahagytam, szóval szerintem az már kiment a véremből a 12. hétre. :oops: :oops:
Anya maci,
Köszi a gratulációkat. Én nagyon sok pozitív esetet olvastam a 2 hét alatt, de sajna ilyenkor az ember a legrosszabbra tud csak gondolni.
Igen sajna terhességi hét alapján már ki voltam csúszva a lepény vizsgálatból, de az amnióra meg kevés volt az időm. Ezért kellett várnom mostanáig. És akkor még innen lesz csak para, hogy el ne vetéljek, na meg az eredmény is mire megjön, kinő az összes ősz hajszálam. :oops: :oops:
Amúgy 36 leszek áprilisban + magas a súlyom +3 gyerek után más az ember vére+RH negatívos vagyok, szóval sok minden bele játszhatott.
Amúgy a 2,7 mm, még mindig határon belül van, tehát nem nagyon értem, hogy miért vágta rá az a doki, hogy 90% a down.
:roll: :roll: :roll:
PAPP-A 0,41 MoM
B-HcG 1,94 MoM
NT 1,32 MoM

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy, valoban, engem nem teszteltek. Eddig egy darab vervetelem volt valamikor a 8. het kornyeken es a kovetkezo a 22. het korul lesz, a terheleses cukros macera. (bar nem macera, a PCOSem miatt csinaltam iden mar terheleses tesztet es nekem semmifele gondot nem okozott, a le megivasa sem. itt elore gyartott 'bolti' citromos izesitesu cukros lotyit kaptam. )
Ugyhogy nalam se kombi teszt, sem integralt teszt, se AFP :) Volt a 12 hetes UH, akkor megbeszeltuk mikor lesz az amnio es ennyi.
(fogalmam nincs mitol fugg, hogy mennyi ido alatt van eredmeny. rakerdeztem a dokinal, mert en is hetekre szamitottam es azt mondta 8 nap. lehet, hogy szamit, hogy nem allami korben csinaljak? ezt nem tudom, az itteni allami rendszert nem probaltam meg sosem)

luna6

Konkri, otthon nem lehet kerni, hogy ne mondjak meg a nemet? Mintha olvastam volna, hogy kulon elore keresnel nem irjak ra a vegeredmenyre :) Mondjuk en akarnam tudni es talan a tobbseg is, de mi van azokkal akik meg nem? Szerintem ezt is biztositani kelle nekik, nem? Vagy helyenkent valtozik, hogy kerheto e?

luna6

mózes: mózes a babakocsira jó dolog, főleg ha tényleg tudunk sétálni menni... bár egy teraszra is jó kitolni és behúzni... sztem félévig jó lesz biztos. én ezért is veszek mózes, sport és hordozó felcsatolós kocsit... bár nekem kell majd egy testvérfellépő is.

pólya: én utálom :) de ez az én véleményem. én bele nem szívesen kötném, de szopi párna helyett jó tud lenni.

ruhák a kórházba: valahol adnak, valahol nem. de én úgy mentem és fogok is menni, hogy a gyerek pelustáskájába belepakolom az ő cuccait. mivel nyáriak lesznek, úgy se kell sok. + egy kis csomi pelust is viszek. anno még egy kisplédet is betuszkoltam, na azóta is az a kedvenc, ma már szutykoskának hívjuk, mert mindig azzal alszik és ha a kezébe kerül az újját is szopja (egyébként nem), de még sötétben is képes megkülönböztetni akár milyen hasonlótól is.
szóval én viszek:
bodykat, pár rugit, zoknit, törcsit, ápoló cuccot (bár ezt lehet hogy Marcellra íratom ki, mert az új baba csak a születés után kap receptet, pedig a popó krém kell azonnal...)
folyt köv

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép
Kép
Kép
Kép

Ime 4 kép az első és 2. porontyról :)

akartam még sokat locsogni a tegnapihoz hasonlóan, de azt hiszem, ma inkább csendben szorítok a két csajszinak!

Kép
Kép
Kép
konkri

upsz 1eskéről csak 1 kép jött

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok kismamik...
Jaj jaj ilyen izgalmakkal kezdeni az új évet?????
Drága Judy és Maci anya csak abban bízom ha már nekivágtok ezeknek a nem veszélytelen vizsgálatoknak hogy jó eredményeket fogtok kapni és meg tudtok nyugodni....

Judykám nehéz hetek lehetnek mögötted és lesznek előtted legalábbis amíg az eredményeket meg nem tudod...
De valóban az eredményeket a korra vetitík ki és így kicsit bizonytalan nem igazán hiteles....
de jöhettél volna hiszen ha mást nem könnyítesz magadon hogy kicsit kibeszéled a problémáidat..és együtt vagyunk itt nem csak a jóban de ha sajnos adódik kicsit rosszban is...Minden esetre bizakodjunk hogy a vizsgálat megnyugtató eredményeket hoz majd és ha visszagondolsz a nehéz időkre csak egy rossz időszak lesz számodra amit majd egy nagy sóhajjal elfújhatsz és élvezheted tovább pici kis terhedet... :)

Maci anya drukkolok neked is nagyon és szeretettel köszöntelek itt a fórumon.
Nekem is lombik baba bújik a pocimban.
Én is olvasom miket írtál ide amiket a doki mondott neked..Annyira nem vagyok otthon milyen érték határok vannak de én is úgy hallottam hogy 3mm felett kell aggódni!!
És ha az uh.-on sem látnak semmilyen problémát ami ráadásul nem is 2d hanem 4d ami sokkal fejlettebb és többet mutat bár tudom mennyire meg tudnak az orvosok ilyeszteni bennünket mert ugye az a két betű a nevük előtt feljogosítja őket arra hogy hiszünk és bízunk bennük....nos talán kicsit elhamarkodott véleményt mondhatott az orvos....
bár legyen akárhogy is ha meglesz a vizsgálat eredménye remélem megnyugtató lesz és a további időben már csak élvezned kell a kismamaságot...

nagyon szorítok nektek lányok...
elvileg hamarosan az én AFP eredményem és még amire levették a vérem is elkészülnek kicsit kezdek aggódni nekem vajon milyen eredményeim lesznek...

luna akár miért is jutottál arra hogy férjhez mész ezt csak te tudod hogy változik-e az életed vele ez majd kideül :D :D
én szeretek férjnél lenni számomra fontos dolog de bízom benne hogy a párommal mindig együtt leszünk:)
viszont most már egy élettársnak is ugyan olyan jogai vannak mintha házastárs lenne és aki ezt választja én annak sem vagyok ellene...
Amíg boldog a pár legyen a házas vagy csak élettársi kapcsolat nem mindegy????
ha valakit szeretünk mindegy mi köt össze bennünket..egy papír vagy szó..
szóval azt akartam ebből kihozni hogy kívánok neked sok boldogságot.. :D :D :D

család kérdés:
hú én már előre félek a családomtól de én is az a fajta ember vagyok aki megmondja ha valami nem tettszik neki és hát ha van sértődés majd lesz békülés is..
sajnos anyukámmal nem tudom ezt a boldogságomat megosztani mert már meghalt helyette van egy anyósom és egy sógórnőm akiket szeretek de már előre félek hogy kikészítenek a folytonos idejárással...
no de majd kialakulnak a dolgok valahogy megoldjuk bármi is lesz..De még olyan messze van addig még sok az idő.

én még nem veszek semmit...majd ha minden jól alakul április környékén szeretnénk elkezdeni a dolgok összeállítását és vásárlását.
addig még van idő.

ja és kedden mi is megyünk uh.-ra a 18.-hetesre amit már nagyon várok..szeretném már megint látni az én kicsimet és megtudni hogy minden rendben van-e???
na mára ennyi belőlem puszilok mindenkit vigyázzatok magatokra.
bibócska

Boldog új évet mindenkinek! :lol:

Judy, Maci anya: annyit fűznék a témához, hogy biztos volt nektek is uh, és azon látható az orrcsont, csont hosszok stb, ha ezek meg vannak akkor valószínű, hogy nem down-os a baba. nem olvastam teljesen vissza, hogy mit írtatok de ezek a kombinált tesztek tényleg nem adnak biztos képet, én ezért se mentem el megcsináltatni, mert csak a frászt hozzák az emberre. én is a koromból adódóan veszélyeztett vagyok , és jan. 13-án megyek amnio-ra, én abban bízom meg és a dokim is azt mondta az a 100%.
szóval nyugi :)

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Heni! melyik tortás oldalról sütötted a katicát???????

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, szerintem locsogj csak sokat nyugodtan, sajna azzal nem segitunk egyikunk dilemmain sem ha jol elhallgatunk :) Es talan figyelemelterelesnek is jo a csacsogas :)
Helyes pocakod van, szerintem nekem max reggel ekkora :D

Bibocska, koszonom a jokivansagokat! :)

luna6

Sziasztok!!!

KONKRI: Nagyon szuperek a fotók. A pólód különösen tetszik! Nagyfiad igazi dögös kispasi! Szépen kerekedsz már te is.
A torta itt található: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak

JUDY és MACI: Azért van ez a topik, hogy egymással megosszuk mind a jó, mind a rossz híreket. Néhány kedves, bíztató szó sokat tud segíteni. Igaz teljesen nem feledteti a tényeket, de talán könnyebben megbirkózik velük az ember ha kiöntheti szívét-lelkét.
Ezerrel szorítok mindkettőtöknek, hogy ne legyen semmi baj. Egyébként tényleg nagyon sok fals eredményről számolnak be mások is és a végén kiderül, hogy nincs is semmi baj. Ennek nálatok is így kell lennie.
Én hétfőn megyek az AFP eredményemért. Remélem, jó lesz. Tudom, hogy az AFP is tud meglepetéseket okozni, abból kifolyólag, hogy nem megbízható. De egy rossz eredmény hallatán természetes, hogy frászt kap az ember, mégha tudja is, hogy nem minden teszt-eredménynek szabad hinni, bedőlni.

További szép estét mindenkinek!
Vendég

Jaj lányok, nagyon megnyugtató amit írtok. Én úgy érzem, hogy egészséges a babám, de sajna ilyenkor csak a rossz gondolatok vannak az emberben. :oops: :oops:

Zsuzska,
Igen, már én is nagyon bánom, hogy megcsináltattam a kombi tesztet, ha újra kezdeném, akkor rögtön mennék boholy vételre a 12. héten. De úgy gondoltam, hogy ingyen van akkor miért ne.Aztán tessék.
Amúgy orrcsont látható volt a 12. héten, mérni nem mérték.
Nagyon szorítok neked is, de biztos minden rendben van nálad. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

köszi Luna ez egy délutáni fotó, de már reggel se lapi a hasam... :) de tény hogy este...

ma voltunk csavizni ás a corába vettem 2 tréning gatyót ami jó most is és későbbis meg 3 hálóinget- nyári, aranyos, pamut, állítható spagetti pántos így ha lehajtom tudok szoptatni könnyen... ráadásul nem az a nagy lapaj forma, hanem picit szűkebb, így még csini is leszek :) ez kipipálva a kórházi cuccok közül :) de ajj hosszú még a lista: papucs (2), új bugyik - ami nem tanga és lehet bele betétet ragasztani, tena bugyi, tena betét, sima betét, hasszorító, mellszívó (én ebből a sima egyszerűt veszem, ha kell van és végülis az ember amúgy akár kézzel is ki tudja fejni, sztem fölösleges a drága), törcsik, nesszeszer, smink cucc :lol: , hajvasaló :lol: ...

nem tom ki írta, hogy jó ha írunk arról h mi kell: hát k sok minden kell és az ember meg is veszi, főleg az elsőnél, aztán felét se használja... :) egyébként az elsőnél tök mindegy hogy az ember mit hogy tervez, mert valószínű, hogy igazán az első héten alakul ki minden.
de a lényeg, ami mellett kitartok: teljes odaadás, türelem és igény szerinti szopi.

fú és ki írta h allergiás a gyerek bőre, pedig szopott: hát Marcu is 8hóig csak szopott de ő is sokszor kiütéses, most épp a könyökei olyanok mint a rinocérosz

és azt kiírta, hogy ágyba volt szilveszterkor? mi is hívtunk barátokat, de ott is fosizott a csaj, így én örültem is hogy nem jöttek, mert ilyen hasmenős dolgot nem szeretnék elkapni.

nálatok is tombol a szél?

Luna: én ha fiam lesz akkor body-ra nagy melegbe valószínű, hogy húzok egy pamut nadrágot, rövidet v hosszút, illetve lehet hogy napozóból veszek sokat, azt pedig zoknival.

kórházból hazahozni viszont az autóba köthető hordozóba kell!!! ezt amerikában olyan szigorúan veszik, hogy e nélkül haza se engedik. abba pedig pólya tényleg nem megy. viszont arra is gondoltam, hogy nyáron a pólya talán kissé meleg is lenne...
én ha hűvösebb lesz akkor a plüsruit adom rá.
bodyból pedig jöhet hosszú, rövid és újatlan is- de azt mondhatom, hogy legkönnyebb az újatlan bodyt ráadni a gyerekre, főleg ha kis gombóc lesz.

na most csitulok kicsit! :) majd jövök valamikor...
ha keddig nem jönnék akkor szorítsatok!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

Kösz Heni!

Kép
Kép
Kép
konkri

Nahh mellszivo, azzal en nem jartam jol :( Elso kanyarban volt a korhazban, az a hagymanyos kezi, gumilabdas. Hat nekem mint halottnak a csok :( De kaptam valakitol egy kezi medelat is ugyanakkor, na az volt a masik orcajara a csok :) Nekem attol se ki se be semmi :) Mivel gyereket elvittek gyerekosztalyra es nem engedtek igeny szerint (de harom orankent sem) csak 4 orankent menetrendben szoptatni, ezert aztan bekemenyedett, gyulladt, kovult... mindent csinalt a mellem. Aztan repedt, aztan fertozodott, aztan gyulladt...esaztanesaztan tuiti meseltem mar :) Na de a lenyeg, hogy mivel nekem nem ment, illetve ki semmi nem jott, mentem a noverkekhez mikor mar csillagokat lattam, es hat meglepodesukre nem en voltam csak a bena, ok sem tudtak kifejni :(
Na aztan masodik kanyarban mar elovigyazatosabb voltam, szules utantol azonnal rendszeresen atmasziroztam, hogy be ne csomosodjon, be ne tokozodjon, be ne gyulladjon (de probalkozott) aztan kin keservesen megtanultam fejni. De kb olyan hatasfokkal, hogy 10 nyomas egy csepp... igy indultam az elejen :) Aztan hosszu napo es hetek kitartasaval mar elviselhetoen bejaratodott, de jol meg vagyok en aldva ilyen tejutakkal, szoval megint ilyesmire szamitok. Ezek utan en mar meg sem mertem venni mondjuk a kezi aventet probara, mert attol tartok azzal sem jutnek sehova... pedig de jo lenne ha ez ugy menne mint a baratnomnek, odatette az uveg guilabdas fapadosat a mellere, egyet nyomott es megvarta mig telemegy, kionotte es ujra... kozben meg olvasni is tudott vagy tevezni...

bodik: a legeslegkonyebb az ujszulott badit raadni a gyerekre, de erdekes modon en olyannal az eletben sosem futottam ossze, enyimeknek nem volt, itt viszont kaphato, ugyhogy az elso idore tuti olyat veszek, hogy ne kelljen a gyerek fejen attornaszni az egeszet (bar a boriteknyakut konyebb ugye) plane nem akkor mikor mondjuk a hata kozepeig osszetojta magat :D
http://www.vertbaudet.pt/Pt/lote-de-3-b ... _76_VB&t=6
ez az ujszulott badi, lathato, hogy elol teljesen nyithato... mint anno a reklik voltak, csak ez badi es van ugye labakoze :)

luna6

Köszönöm, köszönöm az összes bíztatást!

Judy, az én hcg-m magasabb (2,49 MoM) - és csak remélni tudom, hogy azért, mert iker terhességnek indult. Végülis még van egy 24x12mm-es üres petezsákom. Lehet csak az élő magzat "termel" hcg, de én mégis reménykedem, hogy van valami köze ehhez. Mint írtam, lombik a Baba, a mensi kimaradásának első napján vért vettek tőlem. Egy ismerősömnek 49,5 volt a hcg-je ekkor, nekem 230. Akkor a doki azt mondta, vagy ikrek, vagy nagyon nagy baba. Down-ról szó sem esett.
A PAPP-A-m picit jobb mint neked (0,80 MoM), de mint írtad, ez is ezer dologtól függ.
A nyakiredő (NT) MoM értéket nem értem, mi volt a viszonyítási arányszám? Én mm értéket kaptam.

Egyébként nálunk fej mérete, combcsont hossza, orrcsont megléte (hossza 0,25 mm) mind ok - lásd fent a 4D képen. "Magzati anomália nem látható" - írta le a doki, majd közölte, 90%, hogy Down. Mert az a fránya 2,7 mm-es nyaki redő túl sok ...
Azóta sajnos olvastam a neten olyat, akinél a 2,7 mm-es érték Down lett ... de olyat is, hogy 3,7 nem ... sőt, a biológus mondta, sétált ki innen 7 mm-es nyaki redővel kismama negatív lelettel. Persze ez a ritkább.

Nem fárasztalak benneteket, majd jelentkezem jan.8.-án, megírom, hogy mi lett az eredménye ...

Azért még küldök egy verset azoknak, akik nehézségekkel küszködnek!
Legyen nagyon szép, vidám, sikeres évetek!
Vendég

"A boldog új év már oximoron,
Mint áldomás a halotti toron,
Mióta “megcsavarodott" az élet,
És jönnek rosszra sokkal rosszabb évek.
De most talán,
Újév hajnalán,
Most újra hinni kell,
Hogy a mi Napunk felkel,
Hogy végre jön,
Hogy beköszön
Az új,
A tiszta fény;
Mert csodán kívül másban nincs remény!

A boldog új év kósza messiás,
Akinek a valóság vermet ás,
Az új évvel új szultán hada jár,
És életünk az ostrom verte vár.
De most talán,
Újév hajnalán,
Most újra hinni kell,
Hogy a mi Napunk felkel,
Hogy végre jön,
Hogy beköszön
Az új,
A tiszta fény;
Mert csodán kívül másban nincs remény!

De mégis: mikor csörren a pohár,
Az ember mégis, mégis jobbra vár,
Bár értelmével régen nem remél,
Szívével mégis remél, míg csak él!
Hátha talán,
Újév hajnalán,
Mégis úgy alakul,
Hogy minden jobbra fordul,
Hogy végre jön,
Hogy beköszön
Az új,
A tiszta fény;
Hogy csoda jön, és vele új remény!"
Vendég

anya maci, az elhalt terhesseg sem azonnal hagyja abba a hcg termeleset am! hogy ez a tesztben meg lathato vagy sem ahoz nem ertekj, de egy muvi abortusz utan is meg akar hetekig lehet pozitiv a terhessegi teszt, mig a hacg vegleg kiurul. Ugyhogy gyanitom attol fuggoen, hogy mikortol nem nott tovabb a masik bebi, siman belezavarhatott a hcg eredmenybe meg.

luna6

asszta milyen sokat írtatok :shock:
mi úgy döntöttünk anya betegségének ellenéra lemegyünk, nemrég jöttünk haza, és örülök, hogy mindenkit lerendeztünk újévköszöntés téren.. 8)
Vendég

Judy, innen is küldök Neked sok pozitív energiát! ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Konkri, milyen helyes pocód van Neked is! Kisfiad is ari nagyon.

Bibó, hű, áprilisig kibírod a vásárolgatást? De irigyellek.

Luna, kipróbáltam az általad már többször említett almalevet, mert sajnos megint napok óta szorulással küzdök (ráadásul ma többször égett a gyomrom is). Lereszeltem manuálisan 5 almát, és annak a levét nyomkodtam ki, lett egy 3 dl-es pohárral. Házi, falusi alma szüleimtől, szóval nem ilyen "csinált, felfújt" cucc. Megvártam, hogy éhes legyek, ne valami kajára igyam meg, utána sem ettem még 1 órán át, de sajnos semmi, de semmi hatása nem volt. :(
Nekem semmi nem segít sajnos, erre már az évek folyamán is rájöttem.

És hogy megint a kilóimról panaszkodjam, a múlt heti mérlegelés után nagyon visszafogtam magam, mondhatnám azt is, hogy szinte fogyókúra jelleggel :oops: és ismét, ennek ellenére híztam kerek 1 kilót egy hét alatt. Ez így megy három hete. Egy hét, egy kiló. Nagyon-nagyon le vagyok törve. Pedig már tornázom és kocogtam is. Írom a kis füzetemet elejétől fogva, hogy mit és mikor eszem, nem eszem cukros és finomlisztes dolgokat (persze kivételek vannak), estére fehérjét, és tessék, mégis ez van.

Kép

Kép
***csilla***

Judy, Anya maci nagyon szorítok nektek, de Luna véleményén vagyok, és biztosan nem lesz gond! :wink:

Képzeljétek lányok,
összement a pocim!! ma mondták is anyáék, hogy nem látszom 4hónapos tehesnek.. sztem most, hogy nem zabálok, nem nézek ki óriástehénnek :P

Detti, ezt kórháza válogatja, meg kell kérdezni előtte.

Konkri,
nagyon klassz a pocakos képed!! :wink:

Nekem 2nagy félelmem van a babával kapcsolatban. Az egyik az, hogy koraszülött lesz, mint a férjem, ugyanis sokatokhoz hasonlóan én is szeretek felkészülni a dolgokra, hogy minen flottul menjen. De ha korán érkezik.. még nem is lesz hova hazahozni :shock:
a másik, hogy nem leszünk kész a lakásfelújítással :evil:
holnap megyünk egy utolsó egyeztetésre a kivitelezővel, és ha 2hét múlva elkezdik, április végén lesz kész.. elég elkeserítő, de hát majd meglátjuk.. :cry:
én tegnap csináltam egy beosztást, hogy mit mikor veszek meg.
júniusra nem hagytam már semmit. ha elhúzódik a lakásmizéria, akkor elég lesz azzal foglalkozni.
májusra csak annyi van, hogy leellenőrizzük, hogy mindent megvettünk e, ha vmit nem, akkor azt pótolni, vagy beszerezni (a 2 ugyanaz :D )
áprilisban szerzem be a különböző kozmetikumokat (olaj, törlőkendő, stb.) és próbáljuk ki a bútorokat:kiságyat, pelenkázót, stb. amit anyáéktól hozunk el, ugyanis 5éve vették, és semmi baja.
márciusban szerzem be a ruhákat
februárban már nem tom mit, de majd ha oaérek leírom :)
és most januárban ezeket veszem meg: vízhőmérő, cumisüvegmosó kefe, hordozó kendő, gumis lepedő, sima lepedő, körömvágó olló, pvc lepedő, műanyag kiskanál, 5ml-es fecskendő, orrszívó-porrszívó, textilpelus, párásító, műanyag tálka, szobahőmérő, zene, hajkefe

jha, és tegnap óta nem tudok hason netezni, mert olyan, mintha egy fél labdán feküdnék, úgyhogy a lábammal ki kell támasszam magam. a méhem most már tagadhatatlanul a csípőmmel van egy vonalban :P
Vendég

jhujj, és nagy mániám a teszvesz és a vatera, de főként az előbbi!!!! :lol:
Vendég

Ja és Konkri,
teljesen belezúgtam a Fisher Price hintába!!! :lol:
Vendég

No Geooo, a babakoromollo az amit soha eletemben nem hasznaltam :) Ele semmi, vagni sosem tudtam vele, ugyhogy elsonel volt de minek, azota sem hianyzott :) (de tuti en vagyok a bena, mert kulonben miert lehtne kapni)
Minek a PVC lepedo? hogy ne azzon at az agy? De hat a pelusbol annyi csak nem folyik ki, meg ha kokuszmatracod lesz pillanatok alatt megszarad (itt bezzeg nem kapni :( ) es eleg csak az agynemut (lepedot) lecserelni, nem? En legalabbis sosem hasznaltam muanyag zaroreteget a gyerek es a kokuszmatrac koze. (vegulis a matrac csak anelkul mukodik, levegozik lefele rendesen) Es a fecskendo mire kell? Tanulok en is itt uj dolgokat, latom :)
a legizgibb a hajkefe :D:D A nagyobbikomnak lobonca volt, azt nem lehett babakefezni, a kicsimnek meg 3 eves korig semmi fesulheto dolog nem volt a fejen, csak pihek meg tollak :D

Csilla, en azota is iszom napi egy bogre almalevet es azota megint tudok gond nelkul vecere menni. De nalunk ugye nem en csinalom, igy egyszerubb az eletem. Sajnalom, hogy teged nem hajt meg :( (bar ekkora kontroll mennyisegben engem sem, es egy oran belul nalam sincs azert hatas, ahoz meg kene igyak egy bo fel literrel egy ultoben, hogy gyors legyen. Olyan 2-3-4 ora mulva szoktam menni utana, es igy nem szalados)

luna6

[quote="geooo"]j írta:geooohujj, és nagy mániám a teszvesz és a vatera, de főként az előbbi!!!! :lol:

:D:D:D en csak az elobbivel elek, de meg tudlak erteni :D Bar most kellett eljek az angolokkal is, mert ugye szoptatos parna mizeriam volt... nos itteni akcioshoz kepest felaron sikerult ujat kerekiteni onnan, mar a postan utazik, ha minden jol megy gondolom a jovo heten ideer :)

luna6

Luna, imádlak!
Utánaolvastam én is gyorsan a hcg-nek.

"ß-hCG egy hormon, amit a beágyazódó pete sejtjei termelnek és az embrió megléte nélkül is termelődhet. ... Ez a hormon a legmagasabb értékeket 8-10 hét terhesség körül éri el és ezután a terhesség végéig csak csökken. Ahogy az embrió nő a korai terhességben a ß-hCG megduplázódik minden 36 - 48 órában."

Itt azt írják, a vetélés zuhanó hormonszint csökkenéssel jár.
Ugyanakkor nekem a petezsákom él és virul. Nem vetéltem el, csak az egyik Baby felszívódott. A petezsákom nem nő, de nem is tűnt el, de teljesen üres - nekem úgy tűnik a fentiek alapján, hogy hatással lehet a hcg-m re.

Itt a táblázat:

"Hetek az utolsó menzesztől számolva - hCG szint (mIU/ml)
3 - 5 - 50
4 - 3 - 426
5 - 19 - 7.340
6 - 1.080 - 56.500
7-8 - 7.650 - 229.000
9-12 - 25.700 - 288.000
13-16 - 13.300 - 254.000
17-24 - 4.060 - 165.400
25-40 - 3.640 - 117.000
A nagy eltérés miatt nem alkalmas a magzat korának megállapítására"
(forrás: http://www.pirula.net/mszotar/B/betahcg.htm)

Nekem 12 hét + 0 naposan 102,9 mIU/L = 102.900 mIU/ml
Nekem úgy tűnik, hogy bőven határértéken belül van!
Luna, örök hála :) (itt nincs maciölelés, mint skype-on, de képzeld ide)
Ez az első mosolyom dec.28.-a óta!
Még egy szalmaszál, köszönöm!

Judy, remélem ez neked is egy kicsit megnyugtató hír!
Vendég

Egyébként 2009. december 2.-án látta a dokim a másik petezsákban a bevérzést, akkor még ott voltak a kicsi nyomai. Dec. 22.-én azt mondta, hogy már üres a petezsák, felszívódott az a baba, aki valójában mindig is sokkal kisebb volt, mint tesója - de azért bizakodtunk. Dec.28.-án még minden doki látta az üres petezsákot.
Vendég

U.i.:Orvosi szempontból a terhességem kezdete 2009. október 5. Elvileg a 8 hétig élt a másik baba - itt azért már nagyon magas hcg értékeket is láthatunk.
Vendég

***csilla***

Próbáltad már a tejeskávét étgyomorra?
vagy,
1 pohár tej+1 pohár almalé (valami egészségesebb szürt)+uborka (savanyú vagy csemege) + paradicsom :D
Elkészétem a kenyerem amire teszek amit szeretek plussz zöldségként paradicsomból + uborkábóll...és hozzá iszok egy kicsit a tejböl utánna almaléböl vátva....
Azután megyek a wc-re :oops: (csak normál székletem lesz töle, egyszer egy nap)

Nekem belsö aranyerem van és vérzik is ha a széklet felsérti :cry:

Nekem ezek jönnek be. A szilva aszalt v. friss formája nem segített.
A luna félet még nem próbáltam de meglehet, hogy kipróbálom :D

Igyál sok-sok folyadékot, nekem sokszor az a bajom, hogy ki is pisilem, föként ilyenkor jönnek a gondok, másnap a wc-n :cry:
Vendég

CSILLA: Nekem a lenmag segített szorulás ellen. Mikor már négy napig szenvedtem, akkor próbáltam ki és bevált. Este egy pohár vízbe tegyél 1 csapott evőkanál lenmagot és áztasd egy éjjelen át. Majd reggel melegítsd meg mikróban langyosra és éhgyomorra idd ki az egészet (a magokat kanál segítségével kanalazhatod ki). Nem egy guszta megoldás, de mikor már nekem sem segített semmi, utolsó mentsvárként ezt próbáltam ki.
Hatás: két nap után jelentkezett a hatás, utána még 1x reggel legyűrtem egy pohárral és azóta semmi gondom ilyen téren, pedig már (ha jól emlékszem) a 8-10-ig héttől egyáltalán nem iszom.
Vendég

Lányok,

A pólyánál a régi hagyományos fehér keményítettre gondoltok vagy valamelyik másikra angol stb...?

Régen az én korosztájomban:) sok babának lett csípöficama a hagyományos pólyától, mivel mereven, kiegyenesítve volt benne a lábuk.

Sok kis édibédi cucc van a piacon, de mielött vásároltok nézzétek meg hogy fyziológiásan is megfeleljen a babának ne csak jól nézzen ki benne, valamint ne korlátozódjon a mozgása, gerince helyesen fejlödjön, talpacskája...

Ez csak szakmai jótanács vásárlás elött :D
Vendég

En speciel mind a ket polyat hasznaltam, az angolt nyari babahoz benne tartozkodasra, a hagyomanyosat en kifejezetten csak kezdeti idokre es szoptatas idejere irtam, mert abban jobb a fogasa a kis, magat meg nem tarto makiknak es kezdo anyukanak sokkal konnyebb a helyes mellretetelt megtalalni vele, mint amugy a nyeklo-nyaklo bebivel varialni... normal polyaban sosem taroltam gyereket, csak 1-2-3 hetig es csak szoptatasi idore hasznaltam. :)

(amugy ez abszolut okos, hogy ne korlatozodjon a mozgasa.... csak az a szepseghibaja a legelejen, hogy mivel bent nekik szuk a hely, kijovetelkor tul nagy lesz, es van olyan baba aki nem tud ugy nyugton lenni es elaludni, hogy szabadon vannak a vegagjai, mert felebreszti magat az akaratlan mozgasaval. Szoval szinten egy-ket hetig, ha ilyen problema fennal, beza takaroval korbetekeres tud segiteni a baba nyugalman es a sok sok felbeszakadt alvason. ami ugy korbefogja - es persze nem korbeszoritja, csak finoman, hogy ne tudjon kapalozni - , hogy hasonlo biztonsagot erez, mint anno odabent. persze en sem kotottem oket teljes napra sonkaba, csak ha nagy volt a nyuszoges es maskep nem ment ez segitett)

luna6

Tähti mar akartam kerdezni, csak a hormonalis feledekenysegem miatt mindig lemaradt :) Te gondolom tanultal akkor rehabilitacios dolgokrol is... ha mar gyogytorna. Na arrol van szo, hogy marciusban megmutottek a jobb vallamat, utana junius vegeig jartam terapiara, mindenfele kezelesekre (mondjuk szerintem maga a torna eleg hervatag volt, de nem ertek hozza, lehet igy kell :D) es oszinten szolva nekem veeeegig marhara fajt meg a karom juniusban is. Feladtam, hogy ez megvaltozik, de aztan kesobb a nyar soran valahogy elmult a dolog. Illetve a hatra fej fole csavaro mozgast azert erzekelem fajosan, de ilyet ritkan csinalok, amugy beken hagy. Illetve eddig, mert most nehany napja megint fajdogal a felkaromban az izom. Szerinted szokjam hozza, hogy ez mindig visszaterhet? Vagy egyszer tenyleg elmulik? (dokimtol ha ilyet kerdeznek hevesen bologatna, hogy peeersze, elmulik :D na de o azt is mondta a mutet elott, hogy aznap hazaengednek, aztan ejjel fel egykor kerultem mutobe :D meg azt is mondta, hogy pikk-pakk alszom egy rovidet, na aztan rendes melyaltatas volt :D valamint azt is mondta, hogy mutet utan persze, fogok tudni majd vezetni :D hat valoban tudtam, nehany het elteltevel, de pl a rukverc honapikig csak ket kezzel ment... mutet utan fel sem birtam emelni a karomat :D szoval jo doki, de tulnyugtatja a betegeket es ilyen teren egy szavat sem hiszem :D)

luna6

Csajszik, köszike a tippeket. Az az igazság, hogy eléggé reménytelen eset vagyok. :( Én alapból is napi szinten eszem zabkorpát, zabpelyhet, hetekkel ezelőtt elkezdtem lenmagot enni nem kis mennyiségben, napi 2 liter folyadékom mindig megvan (nem cukros, hanem víz vagy citromos víz vagy hársfa tea csak citrommal), aszalt szilva semmit nem segített, összevissza ehetek bármit, de tényleg bármit, egyszerűen soha nem volt hatása.
A tejet és a kávét pedig képtelen vagyok meginni, úgyhogy ezek kilőve. Soha nem szerettem egyiket sem.

Amúgy érdekességképpen írom, hogy apai nagymamám, apukám és én sem szeretjük a tejet, értsd, soha életünkben nem ittunk csak egyetlen kortyot, mikor először próbálták adni még babakorunkban. Ez vajon öröklődhet, hogy így végigvonult a családon?

Anya maci, a HCG valóban így van, még hetekkel egy megszakadt terhesség után is termeli a szervezet, szóval szerintem is simán lehet az üres kis petezsáktól. Szívből remélem, hogy sikerült megnyugodnod egy hangyányit.

Olyan jó, hogy írjátok a beszerezni való dolgokat, praktikákat, tapasztalatokat. Nekünk is megvan már pár dolgunk és én is nagy Vatera fun vagyok, csomó mindent onnan szereztem be. A kendőmet már hetekkel ezelőtt beszereztem, most napközben, ha olvasok azzal bugyolálom be magam, kicsit használom, majd kimosom, hogy ne legyen ennyire "kemény". Amúgy Nandu, kék és fehér csíkos és szerintem alig volt használva. Remélem, nagyon fogjuk szeretni.
És azt hiszem, ringóbölcsőt házilag fogunk csinálni. Már alig várom. :)
Februárban pedig kiderül, hogy kapunk-e kölcsön kiságyat, babakocsit, bébihordozót. Jó lenne...

Szép vasárnapot Nektek!

Kép

Kép
***csilla***

Luna,
én se biztos, h használni fogom a körömollót, de nagyon király tokban adják :oops: :lol:
anyáéknak segített a pvc lepedő, amikor a babó köztük aludt, gondoltam jobb ha van, utazáshoz is talán jó lesz, és nem kerül sokba.
Akisöcsém nagyon beteges volt, állandóan vitaminozni kellett, stb. és egyedül a fecskendővel lehetett ezeket a szájába nyomni :P remélem nekünk nem lesz rá szükségünk.. ha megigen, nem kell érte majd rohangálni.

tegnap kapunk a nagyapáméktól mangaica kolbászt meg szalonnát, este azt vacsiztunk, most meg megyek, és azt reggelizem :P
Vendég

hahó!jelentem én is itt vagyok olvasgatlak bőszen titeket! képzeljétek megállás nélkül vérzik az orrom!most bedugaszoltam olyan vagyok mint egy indián :-) vicces azt mondják valószínű alacsony a vérnyomásom! drukkolok anya-macinak nagyon és mindenki másnak is! magamnak is :-) az én hasam folyamatos frontérzékeny úgyhogy tiszta para az életem :-( ma felültem itt ülök a konyhában! olyan jó zenét hallgatok és tanulok picit! aztán megyek vissza az ágyba :-( de hát fő a babu jóléte! a fischer price-os hintáról van képetek??? én vettem egy avent elektromos tejleszívót áron alul jóval (19 000 forint volt angliából hozták ott ugyanis irdatlan alacsony árak vannak) egy ismerősünk hozta haza! de hogy hogy fogom használni :-) mindenesetre van hozzá videó majd tanulmányozom! a brendonba ugyanez 38 000 forint totális rablás!
fuh mennyi mindent kell vennünk te JÓÓÓÓ ÉÉÉÉG! nekünk megvan már a pelenkázó komód és a gyerek szekrény! és kaptunk 3 doboz babaruhát ami szuper meg a tejleszívó és sterilizáló meg 8 cuclisüvegünk van :-) ezek is aventesek és ez is angliából jött (a sterilizáló is féláron volt mint nálunk! tiszta röhej ami rablás nálunk megy vagy csak én látom így?????)
Vendég

Nanetto,
igen, ezek általában sajnos nagyon drágák...
én is pont tegnap vettem egy Avent mellszívót, amit kéziként, meg elektromosként is lehet használni, majd meglátom melyik válik be.. és van hozzá táska, jégakkuk,cumisüvegek, tejtárolók, pótcuccok, melltartóbetét.. szóval lehet h nem is lesz szükségem ezekre, de ha igen, akkor meg mindenem meglesz :P néztem máshol is, és szerintem most jó árban vettem, az egész szett 22E pénz volt. Amúgy az Avent honlapról van :D
Vendég

Geoo, nem is az ara miatt kerdeztem a muanyag lepedot, hanem, hogy hova vagy miert :) Mondjuk nalunk garantaltan nem fog a gyerek sem koztunk semmellettem aludni :)
Erre nem is gondoltam a fecskendonel, nekem soha nem okozott komoly gondot gyogyszert beadni a gyereknek, de asszem pont egy lazcsillapitot (talan a Nurofent) arulnak alapbol ugy a patikaban, hogy fecskendos adagoloja van, na azt mi is mindig ugy hasznaltuk persze :)

Nanetto, allitolag terhestunet az orrverzes is :( Sokaknak (nekem ejszaka, reggelre) teljesen kiszarad az orrnyalkahartya, meg eldugul az orr es nehez levegot venni natha nelkul is, aztan van akiknel ez nem all meg ezen a ponton hanem verzik is :(
Na a cumisuveg lesz az amit en nem fogok venni, illetve egyet hogy azert legyen keznel, de ennel tobb nem fog kelleni elozetes terveim szerint :) Es akkor igy a sterilizalast is megoldhatom. (erdekes, hogy az elso gyereknel honapokig ment a 'cumileves' fozese vagyis a sterilizalas, a masodiknak hideg folyadekkal csak a legeslegelejen... de ugye ugyanez szokott lenni a mosassal is, ember elso gyereknel mindent kulon, kulon mosoporral... masodiknal mar enyhulnek a sajat szabalyok is :))

Nemmagyar specialitas, hogy a babacuccok daragak. Jo biznisz van abban mindengol. Vannak dolgok, amik itt nalunk a magyar arahoz kepest horrorisztikusak (irtam is mar, hogy a szoptatosparna ilyen pl. meg hogy nincs hasznaltruha piac, vagyis turkalok sem, erosen megdragitjak a dolgot) masok meg egyformak vagy eppen itt olcsobbak. Szoval nem egyertelmuen otthon dragabb minden es kulfoldon meg olcsobb. Jool korul kell nezni, ha az embernek gondolnia kell a penztarcaja tartalmara, az biztos :(

luna6

Küldjetek lécci a hintáról képet! engem az nagyon érdekel! az az igazság hogy esküvőnkre kaptunk 100 e forintos babautalványt de sajnos időkorlátos és mihamarabb (mig vannak esetleg akciók) le akarjuk őket vásárolni! sajnos brendonos (ez elég drága bolt :-() de hátha van ott hinta mindenesetre biztos nem lesz gond az elköltése :-) meg szoptatós párnát is akarok venni!fuh ez a vásárlás! sajnos mi is pénzszükén vagyunk mert mi is tavaly épitkeztünk vagyis nagyobb felújítás volt inkább építkezés ezért és hát ugye emiatt is kell dolgoznom pedig én már most itthon lennék és pihennék hálaég a munkahelyemen van ágy párna teljes comfort dehát akkoris!
Vendég

ajjaj itt nekem bazi sok minden megjelenik de ez a hinta cradle??? fuh jó borsos az ára ... de mindenképp megnézzük ha meg tényleg jó akkor meg is vesszük :-) képzeljétek csináltam egy barackos tortát! fuh olyan illat van a lakásba!persze jól összevesztem 2 hetes urammal mert szerinte ez felelőtlenség de hát annyira megkivántam és olyan bazi egyszerű!kb. 10 perc alatt meg volt a tészta aztán csak sütőbe rakni és kész! a cuccokat meg bevágtam a mosogatógépbe! na most meg ágyra vagyok kárhoztatva újfent! de jó mert most legalább uram is mellettem fekszik és imádom ahogy itt számol meg dolgozik :-) cuki
Vendég

luna6,

Letudnád írni pontosan mi volt a diagnozis, mivel mütöttek és mire, mely izmokra adtaák a tornát?
Mikor érzed a fájdalmat és milyen mozgásra jelentkezik a fájdalom?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?