Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem igazán jutok gép elé mostanság. Mikor épp "semmi dolgom nincs" (olyan 5 percekre), megpróbálom elôkaparni a disszertációm meglevô morzsáit, és foglalkozni vele, egyelôre nem túl sok eredménnyel. Voltunk a hétvégén egy tónál is északon, nagyon szép idô volt. Itt még nincs is hó, ami nagyon szokatlan, és a hômérséklet is 0 körül szokott lenni, ami szintén nagyon enyhe. Azért biztos jön még a -30, nem reménykedem.

Eszter:
én is teljesen megértelek. Úgy hallom, hogy otthon elég durva a járvány. Itt szerencsére nincs még semmi különös, csak riogatnak, de az emberek nem tolonganak az oltásért. Karácsonyi leves: szeretitek a gesztenyét? Mert a gesztenyekrémleves nagyon egyszerûen elkészíthetô, és nagyon finom. Persze attól is függ, hogy mit akarsz utána készíteni.

Edith:
Krisztának jobbulást! Remélem, semmi komoly, és Boróka sem fogja elkapni. Hogy áll Boró az ovival? A múltkor olvastam, hogy elkezdett járni, aztán kicsit szüneteltetni kellett. Azóta van valami fejlemény?

Alida is nagyon várja már a Mikulást. Szombaton a magyar egyesület szervez egy Mikulás-ünnepséget, Alida szavalni is fog!

Most megyek, az esti zsinór-szopi van mûsoron.

Puszi
zsuzsi 81

Sehol senki??? :cry:

Mi jól vagyunk, leszámítva, hogy tegnap este becsípôdött a nyakam, és azóta alig bírom mozdítani a fejem. Tábita nagyon széoen fejlôdik, már szívesen osztogatja a mosolyait, gôgicsél, és a feje is szépen tágul. Alidát nagyon nehéz már itthon foglalkoztatni, remélem, hamar találunk egy ovit neki.

Nálunk 3 napja -30 fok van!

Vasárnap lesz egy kis Mikulás-Karácsony ünnepség a magyarokkal, Alida szavalni is fog.

Írjatok!!!!!!!!
zsuzsi 81

Sziasztok,

mi jól vagyunk, kisebb köhögés, nátha előfordul néha. Mintha a párás időben rosszabb lenne :roll:
Réka volt a régi családi napköziben Mikulás partin. Jól esett hogy meghívták, barátnőm vitte el, mert Zalán beteg volt akkor. Volt bábszínház és a Mikuláshz is bártan odament.
Az oviban is volt Mikulás és egyedül énekelt. :D
Apa dolgozójában is járt a Télapó, nagyon kedves volt, :D ár nem volt kedve itt szerepelni Rékának, de a bábelőadás tetszett nekik, a Holle anyót adta elő egy hölgy.
persze itthon is járt éjjel a Télapó és kaptak ajándékot. Sok édességet is kaptak (nem tőlünk) és alig tudom elterelni a témáról a figyelmet. Adventi naptárat is kaptak, minden nap kell egy kis csokit enni vacsi után. Hát van még néhány! :evil:
Ma délután pedig megyünk vissza az oviba, mert karácsonyi vásár lesz, olyan dolgokból amit ők készítettek. A befolyt összegből könyveket vesznek majd az óvónénik.
szerencsére Réka és Zalán imádja a könyveket. Csüti voltunk Zalánnal a könyvtárban és nagyon élvezte. Ilyen baba délelőtt van azaz csak gyerekesek mennek, van süti, tea és lehet hangoskodni. :D
Sok dallal, rajzzal készülünk itthon mi is a karácsonyra. Sok program van ilyenkor a városban is.
Jó lenne egy kis hó is végre. A - 30 fokot nem irigylem.
Alidának kéz és lábtörést!
Zsuzsi, gyógyulj meg! Biztos jól esne egy kis masszázs!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter,
irígykedve olvasom, hogy mi minden programotok van. Én már csak KIMOZDULNI szeretnék itthonról, de ebben az idôben ez gyakorlatilag lehetetlen.

Hát az édességrôl tényleg nehéz elterelni a figyelmüket. Alida mondjuk elôbb-utóbb elfelejti szerencsére, és ilyenkor el tudom dugni. Mondjuk nálunk csak a mi Mikulásunk járt, és inkább mandarinból hozott sokat. :wink:

Ezek szerint Réka is szeret egyedül szerepelni! Alidán soha nem látom, hogy izgulna, sôt, nagyon feldobja, ha van közönsége.

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok,

sajnos újra betegek vagyunk, láz, orrfolyás, köhögés.... Egyelőre nem kaptak semmit gyógyszit, Zalán torka picit piros, remélem nem durran be nekik nagyon.
Hát a sok program így sajnos elmarad.
Ha szép idő lesz akkor majd az Állatkertbe szeretnénk elmenni, élő Betlehem is látható.

Kép
Kép
etterke

BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Kép
Kép
etterke

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Bekes, boldog karacsonyt kivanunk mindenkinek.

Unnepek utan majd jovok es dobok fel nehany kepet. Januarban egy kicsit tobb idom lesz, majd akkor tartok beszamolot.

Addig is puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!
Remélem, mindenkinek szép Karácsonya volt! Nálunk végül minden jól alakult, Édesapámat kiengedtéka kórházból, ahová vasárnap hajnalban vitte a mentő és bár elég nagy a baj, azért együtt lehettünk az ünnepen.
A lányok nagyon örültek a karácsonyfáknak, ajándékoknak. :) Mi pedig örültünk az ő csillogó szemeiknek. :D

Éppen előtte ivott, magára öntötte a vizet és a szobájukba menet felfedezte a karácsonyfát. már nem lehetett átöltöztetni. :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

nekünk is jól telt a karácsony, gyerekek örültek a karácsonyfának, a sok játéknak, könyvnek, persz finomat ettünk is és összegyűlt az egész család. Jól éreztem magam.
Kriszta és Boróka nagyon édesek, szép lányok! Látom, ők is örültek a sok, szép játéknak.
További kellemes ünneplést, együttlétet mindenkinek!

Edith, minden jót, egészséget Apukádnak!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Nálunk is szép volt a karácsony. Kicsit féltem elôzôleg, mert teljesen magunkra voltunk utalva, úgy telt az ünnep, ahogyan mi megcsináltuk magunknak. Mi közösen díszítettük a fát Alidával, nem is lehetett volna másképp, hacsak elôzô éjjel fent nem maradunk. Nagyon élvezte, ô adogatta a díszeket. Aztán vacsora után volt az ajándékozás. Arra törekedtünk, hogy több, apróbb ajándékot kapjon Alida, mivel csak tôlünk kapott. Ennek ellenére muszáj volt már egy asztalt székekkel vennünk neki, ami ugye nem kicsiség, de soha nem volt hol rajzoljon. Tábita pedig végigaludta az ünneplést, így ô csak másnap kapta meg a pihenôszékét. Olyan jó volt látni Alida kigyúlt arcocskáját! Még ajándékot is készítettünk együt Gyulának, és nagyon élvezte a titkolózást, hogy elôre meg kellett tervezni, hogy mikor nem lesz Gy otthon. Legnagyobb megdöbbenésemre szenteste délutánján magától eszébe jutott, hogy nekem is rajzoljon valamit.

Edith: jobbulást édesapádnak!

Hogyan töltitek a szilvesztert?

Puszi
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi,

tényleg szép lehetett a karácsony nálatok. Nagyon ügyes Alida, hogy segít neked. Én is élvezem, ha Rékával együtt teszünk-veszünk itthon. Mi a szülinapokra készültünk hasonlóan. Nagyon tudnak örülni a gyerekek, amikor valakit megajándékozunk, készülődünk egy ünnepre.
Hozzánk a Jézuska hozta a fát éjszaka és reggelre gyönyörűen feldíszitve állt a nappaliban, egy-egy ajándékkal alatta. A legklasszabb dolog pizsiben ajándékot bontogatni, nézni a gyerekeket.
Szilveszterkor itthon leszünk együtt, estefelé pedig átviszem a gyerekeket anyukámhoz, ők ott buliznak majd. Réka azt mondta, hogy sokáig fentmaradnak majd, de nem olyen sokáig mint mamáék és majd cappy-t isznak. Mintha ez valami különleges lenne. Igaz, Réka általában vizet iszik. Mi pedig itthon kettesben pihenünk, eszegettünk, filmet nézünk. Majd a szomszédokkal is koccintunk egyet, de buliba nem készülünk.
Mindenkinek kellemes szilveszteri éjszakát és boldog új évet kívánunk!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Mi átmegyünk holnap egy magyar családhoz, ahol van 3 gyerek, a legkisebb Alidával egyidôs. A magyar idô szerinti éjfélkor (nálunk du 5) fogunk koccintani.

Eszter:
Alida is mondta a múltkor nagy áhitattal, hogy mikor Tábita született, és ô egy ismerôsünknél volt, ott kapott margarinos kenyeret! Mi itthon vajat eszünk, én nem is szeretem a margarin ízét. Kapott még tejet is ott, amit itthon soha nem iszik meg. Próbálkoztam már mindennel, a bio teljes tej sem kellett neki. A mandulaital bevált, abban is van kálcium. Már a csapvizet is kezdte elirigyelni, mert ott azt is kapott. Szerintem ami szokatlan nekik, az a különleges.

B.Ú.É.K. mindenkinek!
zsuzsi 81

Karácsony nálunk csendben telt, ahogy általában az lenni szokott, semmi vándorlás, semmi vendégfogadás.
Egyedül anyumhoz mentünk el 25-én az otthonba, a fél napot ott töltöttük. Jó volt.
Karifát együtt díszítettük, bár Lilit -szerencsére, vagy nem- jobban izgatta a mesefilm, így többet volt a másik szobában, csak néha lecsekkolta, hogy szépet csinálok-e?
Zsuzsi, Lili meg csak tőlem kapott ajándékokat (vagyis a Télapótól :wink: ), de szerencsére ezeknek is nagyon örült. Más alkalmakkor sincsen elárasztava ajándékhegyekkel....
Ma este mi is itthon leszünk, vadászunk a tüzijátékokra, ahogy így elnézem :roll:
Olive, te is gyere az ígért beszámolóddal ám :)
KépKép
KépKép KépKép

Kép
Békés, boldog új évet kívánunk mi is mindenkinek!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Boldog uj evet mindenkinek!

Csak egy percre ugrottem be, ugyhogy nem is volt idom visszaolvasni, csak a kepeket neztem meg gyorsan. Majd en is teszek fel karacsonyi kepeket, meg beszamolok reszletesebben is, csak meg par nap turelmet kerek. :wink:

Nori, anyukam elsuhant a gep elott es kiszurta Lilcsit es irigykedik, hogy milyen gyonyoru a hajszine. O vorosre festeti mar kb. 40 eve, de azt mondja, ilyen szep arnyalatot meg nem sikerult sose talalnia. Nem hiaba, mindig az eredeti az igazi! :wink: :lol:

Edith, latom a te lanykaid is kaptak konyhat. Lolli is es azota allandoan sut-foz. :)

Most tenyleg rohanok, mert meg sutok-fozok estere, de par nap mulva mar csak lesz egy kicsit tobb idom es akkor irok tobbet.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!:)

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nálunk már mindenki alszik, pedig még csak 11. :mrgreen:
Asszem én sem várom meg az éjfélt, mert Tábita leköröz az alvásban. Itt megint -30 lett az újév tiszteletére.

Nóri:
Lili olyan nagylányos! Mindig elcsodálkozom, mikor látom. És látom, ô is bevágja a bájvigyort fényképezésnél. Alida vagy idétlenül vigyorog, vagy pofákat vág, alig lehet fényképezni.

Férjecském mégsem alszik még, hátha koccint velem! (Van egy kis zölddiólikôrünk, a pezsgôt ki nem állhatom)
zsuzsi 81

Sziasztok!

Lejárt a szilveszter! Nem volt semmi bumm, csak kinn a nagy durranások legalább félórán át. Ekkora ricsaj még sosem volt errefelé, legalábbis tavalyelőtt, amikor pocakosan szintén itthon voltam, néhány petráda csattant és kész. Most viszont látszott, hogy válság van, az volt az érzésem, hoyg mindenki csak a szilveszteri tűzijátékokra gyűjtött. Na mindegy, ha valakinek ez örömöt szerez, ám legyen, egyszer egy évben, elviselem. :D Amúgy meg nézni szeretem, sőt! :)

Mi vacsoráztunk négyesben a csajokkal, mi borral, a lányok ásványvízzel (ők kérték ezt) koccintottak, természetesen, ők is üvegpohárból. Aztán még volt játék, móka, csillagszórózás egészen későig. Kb 11 volt, mire a lányok elaludtak. Tovább már nem akartam, hogy fennmaradjanak, mert aztán lehet, hogy hajnalig fennültek volna. A nagy durrantást meg sem hessintették, aludtak, mint a tej.
Én11 után dőltem ágyba, azt hittem, menten elalszom. Végül fél 4-ig filmet néztem. :oops: Az elsőt IStvánnal együtt, közben koccintottunk - szintén borral - mjad én még megnéztem egy filmet. Közben.. khm...khm... István is felébredt egyszer. :lol: ...
7 után Boró ébresztőt fújt, azóta sem aludt vissza. Legalább könnyebb lesz majd délben.

Még egyszer kívánok mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET! Számoljatok be ti is a szilveszteretekről! :) Puszilok mindenkit! És mutassatok képeket a manókról ti is!

Nóri, Lili anynira aranyos! És így, amikor más, Krisztával egykorú gyereket nézek, akkor döbbenek rá, hogy mekkorák már és milyen nagyosak. persze, Kriszta is az, de ahoyg az idő múlását, úgy a fejlődést is más gyereken jobban le tudod mérni. :)

Ajándékok: az én lányaim elég sokfelől kapnak, de azt nem mondhatom, hoyg elárasztottuk őket, ugyanis tényleg nem szeretem azt. Pl. anyósom vett kettejüknek egy konyhát, ezért tőlünk és a többiektől már csak apróságokat kaptak: mágneses kirakót, puzzle-t, építőkockát. Viszont teljes ruhafelszerelést is kaptak, és a gyerekektől eltérő módon, ők ezeknek is nagyon örültek.
Talán nektek furcsa lehet, de az ajándékok nagyrészét én vettem meg nekik. Anyósom és sógornőm ideadta a pénzt és én listát írtam, mire lenne szükségük és megvettem nekik. A pénz egy részére pedig játékot vettem, hogy az is legyen. Nálunk ez így jól működik és én jobban is örülök ennek, mert így legalább azt kapnak amire szükségük van, illetve nem kapnak három darabot valamiből, másból meg semmit.
Most csak a Boró szülinapjával vagyok gondban, ismét kérdezik, mit vegyenek vagy mi kellene neki. Édesanyáméktól biciklit kap, mert a Kriszta háromkerekűje kettétört, úgyhogy, ez megvan, azonkívül tőlünk egy egyzserű puzzle-kirakót (mintha építőkockák lennének, tehát masszív fából vannak és pl. elefántot lehet kirakni belőle.) Húgomnak mondtam, hoyg valamilyen egyszerű babát vegyenek, nem drágát, mert a baba amúgy állandóan hiánycikk nálunk. Ezenkívül pedig halványlilám nincs, hogy majd mit vegyek. Talán majd tavaszra valami ruhákat, cipőket, mert téli cuccai már mind vannak.

Ó, de bőbeszédű vagyok így újév hajnalán... Most rajtatok a sor! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Üdv!

Jaj, Edith, én nagyon örülök, hogyha ilyen bőbeszédű vagy és végre nem csak vmelyik blogodba éled ki magad :wink:

Csak pislogtam....Boró már szülinapnál tart? :shock: Már megint? :lol: Ezek a gyerekek úgy öregednak :P Apróságnak jó lehet még neki a gyöngy, gyurma, hangszer, kis műanyag állatok (Lili imádja őket régóta, állandóan házat épít nekik pl. abból a kirakóból, amit te is írsz :P ), vonatok, autók.
Lili nem nagyon babázik. Ha véletlenül a kezébe is vesz egyet, azt altatja a karjában.

Lili is várja már a szülinapját, mivel megígértem neki a boltban, ahol egy nagy Tigrissel rohangászott, hogy majd azt kap. Vagyis nem olyan nagy az, csak a többi plüséhez képest.

Akkor jó sokáig szilvesztereztél! Hogy bírtál felkelni utána 7-kor?
Mi Lilivel kivártuk az éjfélt, ahogy arra számítottam is, egész este a tüzijátékokra vadásztunk, ha durranást hallottunk, már próbáltuk is megkeresni a forrását.
A himnusz után aztán nem kellett keresgélni. Nem is tudta mindet nézni egyszerre :lol:

Olive, ezek szerint ott van nálatok anyukád? Akkor boldog vagy.... :)
Hát anyósod jól van? Vagy ne piszkáljalak :P :wink: :lol:

Zsuzsi, ne is mondd ezt a bájvigyort...utoljára tegnap szúrtam le emiatt Lilit :roll: a szeméből csak 2 csík látszik, vagy ha nem, akkor a száját vagy erre, vagy arra húzza, rágja, kitátja....tényleg borzasztóak :lol:
-30-at hogy lehet kibírni? :shock: :shock: Ide is mondja mától megint a hideget meg a havat, teszem hozzá, hogy szilveszterkor Szegeden melegrekordot, +9 fokot mértek. Bolond időjárkálás....

Na összeszedem magunkat, mert menni akarunk anyumhoz..még nem is kívántam neki boldog új évet :oops:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Borónak nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk!!!!
zsuzsi 81

Na, órisási betüméretet kértem, és icipici maradt! :x

Most csak egy percem van, holnaputántól 5 napig "magánzunk", Gyula nélkül, és rengeteg a tennivaló addig.

Nóri:
a -30-at sehogy sem lehet kibírni, olyankor tényleg nem lehet kimenni, csak az autóig (amit be kell melegíteni elôre). Szerencsére tartósan nincs azért olyan hideg (egyhuzamban "csak" egy hétig kb), most is enyhébb, olyan -15 körül van. Érdemben így sem lehet kimenni, fôleg Tábitával nem, így én gyakorlatilag a lakásba szorultam. Elég nehezen bírom már, de még két hónap...

Megyek is. Nem tudom, mi van Alidával, de egyszerüen nem lehet lefektetni esténként. Most is már 1/4 11, és még szónokol. A délutáni alvásról már régebben letettem. Lehet, hogy túl fáradt, és korábban kéne letenni? Igazából kb 8-kor elkezdjük a rítust, vetítés, játékok elpakolása, stb, de addig húzza-halasztja, amíg borzalmas késô nem lesz.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

BORÓNAK BOLDOG 2. SZÜLINAPOT!!
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Boronak mi is nagyon sok boldog szulinapot kivanunk egy kicsit megkesve.

Zsuzsi, Alidanak itt van Angliaban a "kolleganoje". :lol: Nalunk is elmult mar 1/4 11 es ugyan mar regen agyban van, meg mindig nem alszik a muveszno, hanem megallas nelkul enekel. Ez minden este igy megy. Nalunk ugyan meg van delutani alvas. Mar gondolkoztam rajta, hogy lehet, hogy el kene hagyni, de nem megy, nagyon ki van purcanva du. Csak az a baj, hogy heti 2 delelottot jar bolcsibe es nagyon nehezen megy igy a reggeli keles. Meg ha sikerul is felkelni, reggelizni nem tud. Ha fel 10-nel hamarabb probaljuk etetni reggel, akkor csak max. masfel deci tejes kave (Maci kave) csuszik le, semmi mas.

Edith, majd varjuk a szulinapos kepeket! Tudom, ti meg a mi karacsonyi kepeinket. :lol: Majd rakok fel, csak meg ez a hetem zuros. Aztan jovok, irok bovebben is, meg tenyleg mutatok kepeket.

Most is rohanok, mert meg a szamitogepen van egy kis dolgom.

Kepzeljetek, nalunk mar megint havazik! Ilyen ev meg nem volt, hogy ennyiszer havazzon. Holnap jon a sogornom Iroszagbol. Hat, nem tudom, hogy eljutunk-e a repterig erte, mert ilyenkor nalunk teljesen lebenul a forgalom.

Na, tenyleg mennem kell, majd jovok hamarosan.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK BORÓKÁNAK!

Kép
Kép
etterke

Köszönöm mindenkinek a köszöntést! :)

Hozok majd szülinapi képeket is, de annyi minden összegyűlt erre a hétre, hoyg még effektív nem volt időm lekicsinyíteni őket. Még a naplóba sem tettem fel.

Nálunk is baj volt az alvással, most viszont, hogy újrakezdődött az ovi és a kisasszonyok hétkor kelnek (igen, Boró is megy oviba!!!) kénytelenek este korábban lefeküdni. Bár van az oviban déli alvás, nem tudom, hogy Kriszta mindig alszik-e. Ő azért már elég jól bírja alvás nélkül is a napot. Azért nálunk is elhúzódik az idő, mert mi is fél8-8 körül kezdünk el vacsorázni-készülődni, aztán mindig fél10-10 lesz mire ágyba kerülnek. :roll:

Amúgy, képzeljétek, én tegnaptól hivatalosan újra "dolgozó nép" lettem, effektíve viszont itthon vagyok, mert munkanélkülinek tettek/tesznek. Holnap azért már megyek egy interjúra, illetve, még azt sem bánnám, ha nem jönne egyelőre össze, mert van dolgom épp elég: írok egy nemrég megjelent folyóiratba, az Erdélyi konyha című lapba és nagyon szeretem. Igaz, ez nem munkahely, csak cikkdíjat fogok majd kapni, de legalább oylasmi, amiben otthonosan mozgok és még szeretem is. :)

Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Amíg tudom hozni a többi képet, ittvan egy, ami a szülinapkor készült. A drágám, el akarta fújni a tűzijátékot! :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj elszállt amit írtam :evil:
sziasztok,

újra próbálom írni.
Edith, nagyon jól néz ki a torta. Te sütötted? Biztos finom is volt!
Örülök, hogy van munka lehetőséged és viszonylag szabad is van, nagyon drukkolok, hogy valami, hasonló jó állást találj!
Én novemberig itthon maradok, aztán majd kialakul! Én is valami rugalmas munkaidőben szeretnék dolgozni.

Mi szilveszterkor itthoni, csendes estét terveztünk főzéssel, filmezéssel. A gyerekek a Mamánál buliztak. Invitáltuk szomszédainkat is, de mivel mindenkinél gyerek van, nem tudtak átjönni, így mi jártuk körbe a barátainkat, fél háromkor jöttünk haza. Kipihentük magunkat és délelőtt minetünk a gyerekekért, anyukámnál ebédeltünk, jól telt az este.

Kép
Kép
etterke

Edith:
Látom, megint szuper tortát kreáltál! Szemmel láthatóan tetszett is a kisasszonynak!
Most már Boró is megszokta az ovit? Krisztával egy csoportba jár? Úgy irígylem az "otthoni" ovisokat, itt csekély 600 dollárért (kb 100 ezer Ft) már járhatna is Alida oviba. Van ugyan ingyenes foglalkozás is, de az heti két alkalommal két és fél óra. Plusz én hozom-viszem, ez így túl nagy hercehurca lenne.
Drukkolok, hogy olyan állást találj, amit boldogan csinálsz!
zsuzsi 81

Eszter:
Kicsit irígykedve olvastam soraidat. Fôleg, hogy következô nap még ebédet is kaptatok. :lol: Gyerekek biztos jól érezték magukat. Mi, ha filmet akarunk nézni, azt este 10 elôtt sosem tudjuk elkezdeni, aztán néha szoptatok is közben. Pedig belevágtunk a 13 órás Berlin Alexanderplatzba.
zsuzsi 81

Alvás:
most, hogy Gyula nincs itthon, és szigorúbban meg tudom tervezni az estét, megpróbálom ALida lefekvését elôbbre hozni. Ma már 9-kor aludt! Korábban vacsorázunk, aztán a vetítés úgyis egy csomó idôt igénybe vesz, de arra is megpróbálok figyelni, hogy sokat és rendesen foglalkozzam Alidával napközben, hogy ne este akarja "bepótolni" a napot. Biztos hülyén hangzik, de mikor mindketten itt vagyunk a gyerekek körül, valahogy mindig várjuk, hogy majd a másik foglalkozik ALidával, és így egy csomószor egyedül teng-leng. Persze, fontos, hogy egyedül is elfoglalja magát, de nagyon sokat igényli, hogy mi foglalkozzunk vele.

Na, berekesztem a monológom, vár még egy egész napnyi mosogatás, brrrrrr!
Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok,

Nehéz megfelelni a két gyerek igényének, néha lelkifurdalásom is van ezért. Vannak napok amik jól sikerülnek és van olyan is, hogy úgy érzem nem is láttam őket egész nap.

Hát igen, szerencsés, hogy anyuék a közelben laknak és alkalmanként tudnak segíteni.

Itt láthatók a decemberi képek:
http://picasaweb.google.com/Reka240306/ ... eat=email#

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Még mielôtt ágyba omlanék, megírom, hogy Tábita lekörözte súlyban nôvérkéjét! 4 hónaposan 6700 g. Ezt nem hittem volna, mikor megszületett a "kisbéka".

Igyekszem legközelebb bôvebben is...
Puszik
zsuzsi 81

Zsuzsi,

miből lesz a "cserebogár"! Gratula Tábitának, ügyes baba!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Hol van mindneki? Hogy vagytok?
Zalán túl van egy enyhe fülgyulladáson. Szerencsére már nagyfiú és ő jelezte, hogy fáj a füle, elvittem rögtön dokihoz, de ő nem látott bele mert beleszáradt a fülzsír. A kórházi rendelőben kimosták (ez nem tetszett Zalánnak már) és kezdődő fülgyuszit állapítottak meg, Antibiotikumot kapott, biztos az elején volt a gyulladás, mert egyszer volt hőemelkedése és jókedvű volt. Most még rehabilitálom az antibiotikum után a szervezetét, de jól van.
Réka most picit köhög, de csodálom h január óta nem volt beteg, lassan megszokják egymást vírusait az oviban.
Tegnap Réka volt nosztalgiázni a családi napköziben, nagyon örültek neki és ő is jól érezte magát. Zalán is ott volt, játszott önállóan, élvezte, hamarosan majd beszoktatom. Most még ott maradtam vele, de teljesen háttérben voltam. Nagyon ügyes volt Zalán. Meg kell még szoknia, hogy ha valaki bántja a nevelőkhöz kell fordulnia, most még hozzám rohant. De önállóan evett, mosakodott, fogat mosott.
Réka kinőtte az autósülést, most ő kap egy számmal nagyobbat, mi továbbra is az isofixes típisokat nézegettük és jövő héten talán meg is vesszük. Az előzőt már el is adtam.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

En is jo regen jartam mar erre. Most is csak rovid leszek, mert ramatyul erzem magam. Tegnap estere robbantam le. Nem is tudom, mikor ereztem magam utoljara ilyen rosszul. Szornyen faj a torkom es nagyon gyenge vagyok. Erdekes, hogy lazam nincs, de teljesen olyan tuneteim vannak, minth lenne. Hol fazom, hol szakad rolam a viz, raz a hideg, stb. A fejem meg majd szetrobban.
Lolli nagyon aranyos volt. Mondtam neki, hogy anya nincs jol, segitsen es legyen jo kislany. Egesz delelott csak ultem a kanapen es idonkent el is bobiskoltam, o meg addig szepen jatszott egyedul. Egyszer meg megjelent az orvosi taskajaval es megvizsgalt. Kerdezgette, hogy hol faj. :) Aztan meg amikor apank telefonalt mondta neki, hogy o majd meggyogyit engem, ad nekem gyogyszert is. Aztan meg puszilgatott, meg simogatott.

Lollinak nagyon nem jott be a regi bolcsi, ahova hetente 3 delelottot jart. Fel evig jart oda es minden reggel cirkusz volt, hogy o nem akar menni. Mondjuk megertem, mert nekem se voltak szimpik a gondozonok es az egesz hozzaallasuk. Szinte lesz**tak a gyerekeket, csak ugy jatszogattak magukban egesz ido alatt. Na, ez itthon se szokott bejonni Lollinak, o nagyon igenyli, hogy sokat foglalkozzunk vele. Ennek igy nem lattuk ertelmet ebben a regi bolcsiben, ugyhogy kerestunk ujat es ezt most nagyon szereti. Persze szerintem az is sokat jelent, hogy az egyik baratnomnek a kislanya is odajar es ot meg pici baba koratol ismeri Lolli. Itt az ovonok fantasztikusak. Latszik rajtuk, hogy imadjak a szakmajukat es nagyon szot ertenek a gyerekekkel. Rengeteget foglalkoznak veluk, Lolli festeni szeret a legjobban.

Most elkoszonok, mert mar az ules is faj. Azt se tudom, mit kezdjek magammal.
Majd ha jobban leszek, jovok, mert van meg mit meselnem.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok,

ismeritek ezt a dalt? Én most találtam rá újra, nagyon szereti Réka:

Hideg éjszaka van, ott egy hóember rohan, ott egy hoember rohan.

Milyen kedves hóember, szájában egy fapipa, hóból van a jóember, így hát vacog a foga.

Oda ér a szegény már egy kis faluhoz, hol a csillogó fény végre nyugtot ígér.

Ott egy házba most betér, nem is kopog, nem is kér, ott egy házba most betér, nem is kopog, nem is kér.

Lát egy tűzhelyet itt, ami felmelegít, gyorsan rákuporodik és egy pillanat alatt

Csak egy fapipa marad és egy ócska, rossz kalap, csak egy fapipa marad és egy ócska rossz kalap.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Eszter, a szovege az ismeros, de a dallamara egyaltalan nem emlekszem. :(
Lollinak magyar dalok kozul a ket kedvence a Debrecenbe kene menni es a Megy a gozos, megy a gozos Kanizsara. Ezeket teli torokbol nyomja. :lol:

Egy fokkal jobban vagyok, de meg mindig nagyon faj a torkom, csak mar nem vagyok olyan gyenge, mint 2 napja.

Mar regebben is szerettem volna nektek elmeselni, csak nem jutottam ide, hogy nekem szoptatas ota iszonyuan hullik a hajam es mar ezer eve nem szoptatok, de meg mindig nem mult el. Vegre eljutottam a csaladi dokihoz, aki beutalt a korhazba vervetelre. Neztek vasat meg pajzsmirigy mukodest, de ezek mind renben vannak. En mondtam is, hogy ezekkel tuti nincs baj, mert gyerekkoromban egyszer volt vashianyom, tudom, hogy az milyen, azt ereznem, ha lenne. Ha meg a pajzsmirigyemmel lenne bibi, akkor vagy nagyon lefogynek vagy meghiznek. Ez egyik sem all fenn, szoval, gondoltam, hogy az is ok. Azt mondta a doktorno, ha ez egyik sem, akkor nem tudnak segiteni. :shock: Na, ezen jol kiakadtam. Most akkor kopaszodjak meg? Mar igy is a hajam 2/3-at elveszitettem. Ha, most nem lesz megallitva, akkor tenyleg nem marad hajam.
Most azt tervezem, hogy megegyszer visszamegyunk a csaladi orvosi rendelobe, ugyis mindig mas dokit fogunk ki, hatha egy masik jobban ert hozza. Ha meg nem, akkor otthon majusban elmegyek borgyogyaszhoz.

Mult szombaton is remekelt az angol egeszsegugy. :roll: A baratnom vasarnapra volt kiirva es szombat reggel erezte, hogy hamarosan szulni fog. Be is mentek a korhazba, ahol azt mondtak, hogy meg korai, menjen haza, eltart az egy ideig, majd masnap jojjon vissza. Szerencsere mar masodik babaja volt, ugyhogy tudta, mi a menete az egesznek es nala az elso is gyorsan bujt ki. Igy nem hagyta magat, mondta, hogy o aztan nem megy haza, mert meg ma szulni fog. Na, akkor nagy kegyesen megvizsgaltak es megallapitottak, hogy 4 ujnyira nyitva van, ugyhogy belattak, hogy akkor jobb, ha marad. Nem sokkal kesobb, szolt, hogy neki most mar nyomnia kell. Kozoltek vele, hogy az nem letezik, 10 perce meg csak 4 ujjnyira volt nyitva. O meg mondta, hogy de erzi, hogy ezek mar a tolofajasok. Na, akkor nagy kegyesen ismet megvizsgaltak es rajottek, hogy megis igaza van, mar teljesen nyitva volt.
Ugy kiakadtam rajta. Most ha ez lett volna az elso babaja es nincs tisztaban a dolgokkal, siman visszatartja, mert az okos egeszsegugyisek azt mondjak es a vegen meg oxigenhianyos is lehetett volna a baba.
Szornyu, hogy itt Angliaban ha van valami problemad, akkor ugy kell menni a dokihoz, hogy nemcsak felallitod sajat magad a diagnozist, hanem meg azt is kozolni kell veluk, hogy hogyan kezeljenek, kulonben eselyed nincs a gyogyulasra vagy eletben maradasra. :evil: Nem ertem, hogy akkor minek vannak orvosok?

Eszter, Zalan mikortol fog a csaladi napkozibe jarni? Reka elvezi az ovit?
Lolli ma is jo kedvvel jott haza es mondta, hogy nagyon jol erezte magat. Ennek annyira orulunk a regi bolcsis kudarc utan. Hihetetlen, hogy mekkora kulonbseg lehet 2 bolcsi kozott. Ez tulajdonkeppen bolcsi es ovi egyben, mivel 2 es fel eves kortol 4 es fel eves korig jarnak ide a gyerekek. Lehet, hogy hallottatok mar ilyen ovirol, mert mar otthon is van: Montessori.

Zsuzsi, ti hogy vagytok? Tabita nem semmi a sulygyarapodassal! Mar regen szerettem volna neked irni, amikor irtad, hogy mertek a buksijat es azt mondtak, hogy kicsi. Itt tobb magyar anyukara is raijesztettek mar, mivel az angol gyerekek atlagos fejmerete nagyobb, mint a magyaroke. Mi Lollival akkor jottunk vissza Magyarorszagrol, amikor mar 3 es fel honapos volt es szerencsere nem meregettekl a fejet, sot vedonot is osszesen 2-szer lattunk a mai napig. Ha mertek volna, akkor nekem is mondtak volna, hogy kicsi a feje. Latom szabad szemmel is, amikor angol gyerekek mellett all, na meg amikor sapkat veszek neki, itteni szamozas szerint mindig eggyel kisebb meret kell.
Azert nem aggodom, mert ezt mar mas itteni magyar anyukaktol is hallottam es otthon ugyis mindig meregettek, amikor mentunk tanacsadasra.
Sulyra meg itt alultaplaltnak szamitana, de ezen sem aggodom, mivel egeszsegesen taplalkozik (sok zoldseg, gyumolcs), nagyon minimalis edesseg. Az angol gyerekek ezzel szemben halrud sultkrumplival, pizza sultkrumplival, szendvics chipsszel, hamburger, chicken nuggets sultkrumplival, rengeteg cukorka, csoki. Szoval, nem csoda, ha Lolli vekonyka hozzajuk kepest. Egyedul ami nem tetszik Lollinal, hogy nem hajlando vizet inni, pedig mindig probalkozunk. Csak gyumolcslevet akar inni. Mivel nem nagy ivo, igy engedtunk neki es adjuk a gyumolcslevet, kulonben 2 kortyot inna egesz nap. Szerencsere reggel boven megvan a folyadekbevitele tejbol. Viszont ebednel, vacsoranal es meg lefekves elott is gyumolcslevezik. Viszont arra mindig figyelunk, hogy ilyenkor megmossa a fogat. Ha meg ejszaka kitalalja, hogy inni akar, akkor viszont nem engedunk es csak vizet kaphat. Ilyenkor csak 2-3 kortyot iszik, mivel nem szereti.

Edith, veletek mi ujsag? Amikor idom engedi, neha bekukkantok a fozos blogodra. :) Az a katicas torta nagyon szep volt es gondolom finom is. En olyan megrendelest kaptam Lollitol marciusra, hogy a hajam egnek all tole, de azert megprobalkozom majd vele.

Elin, es a te kis ovisod hogy van? Az iden elkerulnek titeket a fulgyuszik? Es te mi jot csinalsz mostanaban?
Anyukad hogy van? Tudjatok latogani, nincs tul messze?
Gondoltam rad valamelyik nap. A baratnom kolcsonkerte a varrogepem, amit meg ki se bontottam a dobozabol. Ott allt mar tobb mint egy eve az original csomagolasban. Aztan eszembe jutott, hogy milyen kar, hogy olyan messze laksz! Kar, hogy nem tudunk egy kicsit osszejarni es akkor ellesnek toled nehany varros trukkot.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok,

Olive:
Remélem már jobban vagy! Szomororú valóban az angol egészségben tapasztalt hozzáállás, nehezen tudnám időnként én is tolerálni. Hajhullással kapcsolatban nincs tapasztalatom. szerintem ismét menj el dokihoz ahogy tervezted és kérj egy részletes kivizsgálást. Tudomásom szerint vitamin hiány, hormonprobléma is okozhat ilyen tünetet. Neten is érdemes körülnézni a témában és lehetséges diagnózissal menni a dokihoz. Ma járta gyógyszertárban és ott lehetőség van egy számítógépes fejbőr és hajvizsgálatra. Talán valami hasonlót érdemes lenne csináltatni és hátha tudna valami pakolást, sampont ajánlani.

Úgy gondoltunk, hogy tavasztól járna Zalán családi napközibe hetente 1-3 alkalommal délelőtt. Egyelőre nem dolgozom, tehát a közösség, szocializáció... stb lenne a cél. Szertném még ha ebben a vírusos, influenzás időszakban itthon lenne.

Valóban más országokban más a "normál" méret a gyerek súlyát, magasságát stb illetően. Réka Madridban született és mindig "borzasztó" hosszúnak találták, azt mondták kosaras lesz. Egyébként 49 cm-rel született :D Azóta szépen növöget és átlagos a magassága a magyar gyerekek körében, de nyilván a spanyolok alacsonyabbak.

Zalán sem hajlandó vizet inni, csak gyümilevet. Próbáltam mindenféle trükköt (gyümilevet vizzel higítani és csökkenteni a gyümilé arányát, vizet készíteni a kulacsába ha mentünk valahová és mást nem vittünk....), de eddig eredménytelenül. Inkább nem iszik, ha csak vizet kap. Réka viszont többször kér vizet mint más. Különös. Egyelőre nem foglalkozom a témával. A jó hír, hogy korábban csak almalevet ivott, most a barack a kedvence, de narancsot is szereti. Mindig magas gyümitartalmút veszünk.

Kép
Kép
etterke

Ti olvastatok, hallotatok a Pozitív nevelés elméletéről?
Most olvasom ezt a fórumot és február végén indul Pesten egy kurzus lehet részt veszek rajta. Érdekel a téma. Réka és Zalán is elég hisztis és Réka sokszor nem fogad szót, makacs. Én is ilyen voltam gyerekként (talán most is) és szeretném megérteni mit érez, megbeszélni a dolgokat, jó kapcsolatot kialakítani vele és nem kiabálni, fegyelmezni egész nap mert akkor nem érzem jól magam. Engem vasszigorral neveltek és nem biztos hogy jó, hogy ha valaki felém nyúl még most is megijedek, mert azt hiszem pofont kapok azért amit mondtam.
Általában az a visszajelzés, hogy okosak a gyerekek és jól neveltek. Ezt eddig csak anyósom mondta ki és ez fontos nekem. Persze ez nem elég nekem, fontosnak érzem, hogya gyerekek is jól érezzék magukat, és felnőttként örömmel gondoljanak vissza ezekre az évekre.

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter!

Biztosan erdekes lehet az a kurzus.
Ugyanezt Lollirol is el tudnam mondani. Iszonyat makacs. En alaltaban probalom neki elmagyarazni szepen, hogy miert ne csinaljon valamit vagy en miert kerem meg valamire vagy hogy miert nem kap meg valamit, de sokszor 20-szor is elmagyarazhatom neki, nem fogja fel vagy csak nem akarja.
Allitolag a Kos jegyu gyerekek igen nehez esetek es ugye Reka is es Lolli is Kos. Nalunk meg ehhez parosul, hogy valoszinuleg anyosom makacssagat is orokolte es ez a ketto egyutt durva tud lenni. :roll:

Ha elmesz erre a tanfolyamra, akkor mindenkeppen szamolj be, hogy a hozzaertok mit mondanak! Nagyon kivancsi vagyok.

Lolli viszont csak velunk viselkedik igy, a bolcsiben es ha baratnomek vigyaznak ra, akkor kisangyal.
Azt viszont latjuk, hogy ot nagyon kell fegyelmezni (persze nem mindegy hogy milyen modszerrel), kulonben 1-2 eve es o uralkodna felettunk. Raadasul egyeduli gyerek, ugyhogy plane vigyaznunk kell, nem szeretnenk elkenyeztetni.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Szia Olive,

Igen Réka is Kos jegyű és én is!
Azt várom a tanfolyamtól, hogy más anyukákkal tudok tapasztalatot cserélni, szakemberektől tanácsokat kapni. Nyilván ötvözni kell majd mindezt az anyai ösztönnel. Néha kifogyok az ötletekből vagy elfáradok. Mindenképpen beszámolok majd a tanfolyamról ha elmegyek!
Az tény, hogy minden hiszti a szülőnek szól, próbálgatják, feszegetik a határokat a gyerekek.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Végre van egy percem, hogy leülhetek! Már régen akartam írni, de valahogy egyre kevesebb az idôm.

Hát, hisztibôl nálunk is van bôven (pedig Alida bika). Az a legújabb, hogy reggelenként nem hajlandó felöltözni, csak ha mi is "segítünk" (=felöltöztetjük). Ma bekeményítettem, és az letta vége, hogy nincs ma mese, csak este. Alida sajnos nem csak itthon akaratos, hanem a többi gyerek között is. Úgy viselkedik, mint egy rendôrnéni, és ha bármi igazságtalanságot észlel, megüti azt, aki szerinte megérdemli. Nagy indulatok vannak benne, és nem mindig sikerül megtalálnia a helyes levezetést. Most már gôzerôvel nézünk neki ovit is. Nálunk is van Montessori, de fizetôs, és nagyon drága. A többi "ovi" sem ingyenes, és ott csak 2 órát lehet heti 2-3 alkalommal. Remélem, találunk valami megoldást, mert lehetetlen egész nap foglalkozni vele. Az egyetlen dolog, amivel el tudja magát foglalni egyedül, a rajzolás. Imád rajzolni, mi meg nem gyôzzük papírral ellátni.
zsuzsi 81

Ivás:
Alida szenecsére szereti a vizet, bár mást nem is nagyon adtunk neki. Mostanában van, hogy iszik gyümölcslevet is, de nem sokat. Rá is sokszor kell szólni, hogy igyon. Olive, ha Lolli sok zöldséget, gyümölcsöt eszik, és levest is, akkor azért az is beleszámít a folyadékbevitelbe.
zsuzsi 81

Már nagyon várjuk a tavaszt, mert eléggé be vagyunk szorulva a lakásba. Egyelôre semmi jele, hogy jönne... Nálunk még a február is hideg tél, aztán márciusban kezd olvadni, de általában április végére, mikor hazautazunk, még nem rügyeznek a fák. Így nekünk a tavasz kimarad, mert otthon akkorra már el is virágzott minden. :(

Tábita nagyon szépen fejlôdik, sokat nevet, hangicsál. Úgy néz Alidára, mint egy félistenre.

Tudom, hogy különbözô értékek az elfogadottak súlyban, hosszban, fejméretben, de nálunk nem is ez a baj, hanem, hogy Tábitának alig kitapintható a kutacsa, és attól tartottak, hogy idô elôtt összeforrnak a koponyalemezek. Azt mondták, hogy nem a méret számít, csak az, hogy arányosan nôjön. Különben nem tudom, mitôl, de az itteni babáknak általában kockaalakú a fejük. Olyan szögletes, hogy nem is igaz! A táplálkozásukra pedig általában az jellemzô, amit Olive is írt, de egyre többen táplálkoznak egészségesen, így aztán mindenféle méretû gyereket látni.

Lejárt a szabadságom...

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

végre idekerültem. elolvastam ezt az oldalt, és örülök, hogy minkenki jól van, és szépen növekszenek a gyerkőcök, meg a kistesók.

Tomi immár egy éve ovis, nem volt zökkenőmentes év, elmondhatom.

Sajnos valmi nem az igazi vele. Konkrétan nem ltszik, de én folyamatosan láttam, hogy kicsit máshogy fejlődik, meint a többi gyerek. Majdnem 3 éves volt, mikor szembenéztem a problémával, és elkezdtünk minedenféle vizsgálatokra járni. ( Akinek mondtam a bajaimat, mindig azt mondták, hogy fiú, lusta, meg az apja is ilyen volt)Sehol semmi konkrétat nem mondtak, csak hogy kb fél évvel el van maradva a kortársitól, és izomtónus gyengesége van. Sajnos az állami szervek, mint nevelési tanácsadó, csak tologatták az ügyünket, de szerencsére találtam egy itthon végezhető tornát (TSMT). Dunakeszire járunk egy nőcihez, aki foglalkozik ezzel, megnézte Tomit, és írt egy gyakorlatsort, amit heti 5- ször kell itthon végeznünk 6-8 hétig. aztán visszamegyünk, megnézi, hogy hogyan csinálja, és ír újabb feladatsort. gyakorlatilag az izmainak ezen a tornén keresztül meg kell tanítani, ami "kimaradt" (pl a mászás ezért fontos), és kialakítani az átjárhatóságot az idegpályákon.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Párhuzamosan járkálunk a különféle vizsgálatokra, ahová küldenek, de ez mind idő, mire adnak időpontot, meg minden. De jó, hogy találtam ezt a tornát mert nagyon hasznosnak bizonyul. Mert a nagymozgások indítják be a finommotoros mozgásokat (később az írást), és a mozgásfejlődés meg nagyban felel az értelmi fejlődésért. Nem is gondolná az ember, hogy bizonyos apróságok mennyire fontosak.

A legutóbbi szakember éll sztem a legközelebb a valósághoz, ő azt mondta, hogy Tomi szorongása okozza, hogy nehezen illeszkedik be, fél a változásoktól, stb. Szervi vajokat szerencsére kizártak, voltunk EEG-n, kromoszómavizsgálaton stb.

Elég húzós az életünk, engem szerencsére visszavettek a munkahelyemre, Gödöllőre járok (tőlünk 30 km), és Tomi is odajár oviba. Sajnos legkorábban 6- 1/2 7, mire hazaérünk, aztán vacsi, torna fördés, és este is van. Sajnos őt sem lehet 10 előtt lefektetni, ez azt okozza, hogy másnaop kicsit koki az oviban, de hiába fekszünk le, még egy órát biztos beszélgetünk. Ma kivételt képez, mert későn keltünk (végre), rengeteget szánkóztunk, nem is aludt délután, így 9-kor el is aludt.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Egyébként jól vagyunk Tomi nem beteges, néha folyik az orra, de szerencsére ennyi.

Itt van Ő a PociMacim:

Kép

Kép

Kép

Rita & Tomi
Kép
ritike

Nóri, minden elismerésem, ahogy neveled Lilit! Biztosan nagyon sok energia kell hozzá, és olvastam, hogy Anyukád is megbetegedett.

Ígyekszem sűrűbben benézni.

MIndenkinek nagyon sok puszi!!!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Ó pont átkerültem az új oldalra :shock: , nézzétek meg az előzőt, mert írtam egy regényt, meg raktam fel képeket Tomiról

Rita & Tomi
Kép
ritike

Halihóóóóó!!!!
Ezer éve nem írtam ide, de olvasgatni szoktalak titeket, nagy ritkán! :oops:
Mindenki gyermeke/ gyermekei gyönyörűek, aranyosak, és hogy nőnek!!! :shock:
Rita!!! Nakad is akaratma írni, de nagyon sok a dolgom manapság, majd leírom, és sokat dolgozok.
Szóval minden új babának gratulálok, Edit szépek a lányaid, Etterke a Te gyerekeid is fantasztikusak, néztem a képeket! :-)
Zsuzsi! Neked is nagy gratula a kicsikhez! :-)))
Elin a Te lányod is nagyon arika! :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?