Sziasztok!
Eszter, a szovege az ismeros, de a dallamara egyaltalan nem emlekszem.
Lollinak magyar dalok kozul a ket kedvence a Debrecenbe kene menni es a Megy a gozos, megy a gozos Kanizsara. Ezeket teli torokbol nyomja.
Egy fokkal jobban vagyok, de meg mindig nagyon faj a torkom, csak mar nem vagyok olyan gyenge, mint 2 napja.
Mar regebben is szerettem volna nektek elmeselni, csak nem jutottam ide, hogy nekem szoptatas ota iszonyuan hullik a hajam es mar ezer eve nem szoptatok, de meg mindig nem mult el. Vegre eljutottam a csaladi dokihoz, aki beutalt a korhazba vervetelre. Neztek vasat meg pajzsmirigy mukodest, de ezek mind renben vannak. En mondtam is, hogy ezekkel tuti nincs baj, mert gyerekkoromban egyszer volt vashianyom, tudom, hogy az milyen, azt ereznem, ha lenne. Ha meg a pajzsmirigyemmel lenne bibi, akkor vagy nagyon lefogynek vagy meghiznek. Ez egyik sem all fenn, szoval, gondoltam, hogy az is ok. Azt mondta a doktorno, ha ez egyik sem, akkor nem tudnak segiteni.
Na, ezen jol kiakadtam. Most akkor kopaszodjak meg? Mar igy is a hajam 2/3-at elveszitettem. Ha, most nem lesz megallitva, akkor tenyleg nem marad hajam.
Most azt tervezem, hogy megegyszer visszamegyunk a csaladi orvosi rendelobe, ugyis mindig mas dokit fogunk ki, hatha egy masik jobban ert hozza. Ha meg nem, akkor otthon majusban elmegyek borgyogyaszhoz.
Mult szombaton is remekelt az angol egeszsegugy.
A baratnom vasarnapra volt kiirva es szombat reggel erezte, hogy hamarosan szulni fog. Be is mentek a korhazba, ahol azt mondtak, hogy meg korai, menjen haza, eltart az egy ideig, majd masnap jojjon vissza. Szerencsere mar masodik babaja volt, ugyhogy tudta, mi a menete az egesznek es nala az elso is gyorsan bujt ki. Igy nem hagyta magat, mondta, hogy o aztan nem megy haza, mert meg ma szulni fog. Na, akkor nagy kegyesen megvizsgaltak es megallapitottak, hogy 4 ujnyira nyitva van, ugyhogy belattak, hogy akkor jobb, ha marad. Nem sokkal kesobb, szolt, hogy neki most mar nyomnia kell. Kozoltek vele, hogy az nem letezik, 10 perce meg csak 4 ujjnyira volt nyitva. O meg mondta, hogy de erzi, hogy ezek mar a tolofajasok. Na, akkor nagy kegyesen ismet megvizsgaltak es rajottek, hogy megis igaza van, mar teljesen nyitva volt.
Ugy kiakadtam rajta. Most ha ez lett volna az elso babaja es nincs tisztaban a dolgokkal, siman visszatartja, mert az okos egeszsegugyisek azt mondjak es a vegen meg oxigenhianyos is lehetett volna a baba.
Szornyu, hogy itt Angliaban ha van valami problemad, akkor ugy kell menni a dokihoz, hogy nemcsak felallitod sajat magad a diagnozist, hanem meg azt is kozolni kell veluk, hogy hogyan kezeljenek, kulonben eselyed nincs a gyogyulasra vagy eletben maradasra.
Nem ertem, hogy akkor minek vannak orvosok?
Eszter, Zalan mikortol fog a csaladi napkozibe jarni? Reka elvezi az ovit?
Lolli ma is jo kedvvel jott haza es mondta, hogy nagyon jol erezte magat. Ennek annyira orulunk a regi bolcsis kudarc utan. Hihetetlen, hogy mekkora kulonbseg lehet 2 bolcsi kozott. Ez tulajdonkeppen bolcsi es ovi egyben, mivel 2 es fel eves kortol 4 es fel eves korig jarnak ide a gyerekek. Lehet, hogy hallottatok mar ilyen ovirol, mert mar otthon is van: Montessori.
Zsuzsi, ti hogy vagytok? Tabita nem semmi a sulygyarapodassal! Mar regen szerettem volna neked irni, amikor irtad, hogy mertek a buksijat es azt mondtak, hogy kicsi. Itt tobb magyar anyukara is raijesztettek mar, mivel az angol gyerekek atlagos fejmerete nagyobb, mint a magyaroke. Mi Lollival akkor jottunk vissza Magyarorszagrol, amikor mar 3 es fel honapos volt es szerencsere nem meregettekl a fejet, sot vedonot is osszesen 2-szer lattunk a mai napig. Ha mertek volna, akkor nekem is mondtak volna, hogy kicsi a feje. Latom szabad szemmel is, amikor angol gyerekek mellett all, na meg amikor sapkat veszek neki, itteni szamozas szerint mindig eggyel kisebb meret kell.
Azert nem aggodom, mert ezt mar mas itteni magyar anyukaktol is hallottam es otthon ugyis mindig meregettek, amikor mentunk tanacsadasra.
Sulyra meg itt alultaplaltnak szamitana, de ezen sem aggodom, mivel egeszsegesen taplalkozik (sok zoldseg, gyumolcs), nagyon minimalis edesseg. Az angol gyerekek ezzel szemben halrud sultkrumplival, pizza sultkrumplival, szendvics chipsszel, hamburger, chicken nuggets sultkrumplival, rengeteg cukorka, csoki. Szoval, nem csoda, ha Lolli vekonyka hozzajuk kepest. Egyedul ami nem tetszik Lollinal, hogy nem hajlando vizet inni, pedig mindig probalkozunk. Csak gyumolcslevet akar inni. Mivel nem nagy ivo, igy engedtunk neki es adjuk a gyumolcslevet, kulonben 2 kortyot inna egesz nap. Szerencsere reggel boven megvan a folyadekbevitele tejbol. Viszont ebednel, vacsoranal es meg lefekves elott is gyumolcslevezik. Viszont arra mindig figyelunk, hogy ilyenkor megmossa a fogat. Ha meg ejszaka kitalalja, hogy inni akar, akkor viszont nem engedunk es csak vizet kaphat. Ilyenkor csak 2-3 kortyot iszik, mivel nem szereti.
Edith, veletek mi ujsag? Amikor idom engedi, neha bekukkantok a fozos blogodra.
Az a katicas torta nagyon szep volt es gondolom finom is. En olyan megrendelest kaptam Lollitol marciusra, hogy a hajam egnek all tole, de azert megprobalkozom majd vele.
Elin, es a te kis ovisod hogy van? Az iden elkerulnek titeket a fulgyuszik? Es te mi jot csinalsz mostanaban?
Anyukad hogy van? Tudjatok latogani, nincs tul messze?
Gondoltam rad valamelyik nap. A baratnom kolcsonkerte a varrogepem, amit meg ki se bontottam a dobozabol. Ott allt mar tobb mint egy eve az original csomagolasban. Aztan eszembe jutott, hogy milyen kar, hogy olyan messze laksz! Kar, hogy nem tudunk egy kicsit osszejarni es akkor ellesnek toled nehany varros trukkot.
Puszi mindenkinek:
Olive es Lolli