Új privát üzeneted érkezett!

Konkri, en csak terhesen hazasodok, maskep nem is megy :D De az is csak ritkan :) (furanak tunhetek kivulrol, 3 gyerek 3 apatol... de ebbol egyszer ugye nem hazasodtam, fuuu de jol tettem :))
Na szoval mivel en mar elkeltem egyszer az ocskapiacon, aztan meg nem is igen akartam soha tobbet hazasodni, a volegeny meg ugyanez a szitu csak o meg sokkal kevesbbe akart valaha is hazasodni, igy hat nem lesz ennek sem nagy sem kozepes feneke, marmint az eskuvonek :) Nem lesz feher ruha... na azert ruhat veszek, de epp iment fejtettem ki, hogy lehet nem ferek bele egy elegansabb nadragomba mar (bandazst meg egen-foldon nem kaptam) ezert eselyes, hogy a vaiduj (szerencsere sotetkek) terhesfarmerembe megyek... hogy felulre mit? Meg nem tudom, de vannak tunikaim, pl hofeher pocakos is, azzal fel lehet dobni a dolgot egy kicsit :)
Igazabol gyuruket sem akartam, emberem nem hord ekszert, akkor meg minek erre kolteni, nekem itt van dednagymamam regi karikagyuruje, emberemnek a regi elozo hazassagbelije, na a ceremonia 10 percere pont eleg lenne. De aztan parom nagyn belelndult (nem is ertem, sosem akart hazasodni, most meg vegyunk gyurut... ugy ismertem meg, hogy neki sosem lesz gyereke, nem akar, aztan o gyozott meg engem a dologrol es tessek :D:D:D) es vegul vettunk, bar nem aranyat, nem is ezustot hanem acelbol :) De tenyleg irto jol nez ki, es joval olcsobb es nagyon idotallo, enyimben meg egy piciko is van, na majd megmutatom ha van ra erdeklodes.
Igazabol ennek a hetfoi frigynek foleg gyakorlati okai vannak, vegulis tok jol elvagyunk mar ot eve igy, de mivel en kulfoldi vagyok es mivel jelenleg es jo ideje egykeresosek vagyunk, 'biztonsagosabb' igy a szitu, ha barmi is tortenne a parommal. Mondjuk az okok kozott nem volt, csak veletlenul csuszott egybe a ket esemeny, de egyszerubb lesz igy a gyerek anyakonyvezese is egy fokkal.

luna6

Kedves Kismamik,
ime ujra itt egy virusos kozepfulgyulladas utan :cry: Karacsony elott kezdodott par nappal, akkor fel is szurtak a bal fulem ketszer, remelven, hogy igy elkerulhetem az antibiotikumot. Hat sajnos nem igy lett, 23-ika ejjel felment a lazam, onnantol antibio, es agy, egy allo hetig. Most mar ket napja egy kicsit jobban vagyok, de meg mindig nem teljesen okes a dolog.
Erom egyaltalan nem volt a gep ele ulni.

Kivanok nagyon boldog uj evet mindenkinek!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

LUNA: Ahogy olvastam a hozzászólásod, olyan mintha én írtm volna. Nálunk is valahogy így működnek a dolgok a házasságot illetően. Amúgy otthon bementem a "városházára" az anyakönyvezetőhöz a tanúsítvány ügyében. Képzeld: Szlovákia már 2006 februárjától nem ad ki ilyen tanúsítványt, csak egy igazolást kaptam arról, hogy nem adnak ki ilyet. Ebből kifolyólag majd itt kell tennem egy eskü alatti nyilatkozatot a családi állapotomat illetően illetve, hogy tudomásom szerint nincs akadálya a házasságnak. Ennyit sikerült intéznem.
Közben megtudtam azt is, hogy mivel már lassan 4 éve életvitelszerűen itt tartózkodom és gyermekem magyar állampolgár kérhetem honosítás révén a magyar állampolgárságot is. Azt hiszem, most már ennek is nekiszaladok.
Már előre félek, hogy nem lesz egy egyszerű menet, de sajnos az eddigi ügyintézéseim sem voltak gördülékenyek és mégis egyszer csak sikerült pontot tenni mindennek a végére.
Vendég

Heni, mar az is nagy elorelepes, hogy arrol adtak neked papirt, hogy nem adnak papirt! :) En ezt mar sikernek konyvelnem el :)
Nekem is valamivel egyszerubb lesz allampolgarsagot kerni hazasan mint nem hazasan, de igazabol en erre nem vagytam eddig, viszont van egy gyakorlati haszna, ami nem szamomra haszon hanem a lanyomnak. (a kicsinek mindegy, eleve kettos lesz ugye, de a Mancim az magyar, tartozkodassal) Mivel vegulis itt no fel es hat jelenleg jobban is beszeli ezt a nyelvet, nincs ugye kicsukva, hogy o itt is marad felnottkent, ez majd az o dontese lesz, de megnehezitene a letezeset ha kulfoldi allampolgarkent elne itt egesz eleteben... nem teljesen ugyanaz. Nem is lehet talan jo erzes, ha valaki 3 eves koratol vegig adott helyen el, nagyjabol azt a tarsadalmat ismeri csak jol, a nyelv egyertelmu, es akkor kulfoldinek titulaljak. Es igy nem lehet katona sem meg rendor sem ugye :D:D:D Ez azert komoly hatrany :D:D (na jo ez vicc persze, de amugy 'csokkent ertekubb' lenne ugy is, hogy mindig itt el de nem allampolgar. Es ha en magamnak megkerem es megkapom, akkor az ove automatikusan mehet utana. Szoval nekem a sajatom nem szamit (a te helyedben persze mas a szitu, mert te raadasul magyar is vagy, szoval ott lehet am boven erzelmi vonatkozasa is a dolognak) de ha ennek reven a gyerekem jobb helyzetbe kerul az eletben, akkor balgasag lenne nem elintezni, miatta.
A dolgaink intezesenek meg nalam is mindig ez a menete amit mondasz, mindig bonyolult, aztan elokerul egy meg bonyolultabb verzio, es a dolog ismeretlen utakon kanyarog es teljesen remenytelennek tunik, hogy az ember valahi is a vegere jut a burokratikus utvesztonek, aztan egyszer, mikor eppen nem varja mar egyaltalan hirtelen csak vege szakad es a 73. verzioban amirol senki nem beszelt megoldodnak a dolgok :) Hat szerintem rendesen lesz kanyarunk meg a hazassag anyakonyvezesevl is. (az itteni eletemet megkonnyitendo fel akartam venni a parom csaladnevet az enyemhez, mert az enyemet kiolvasni sem tudjak... na ja, de magyarul olyan verzio nincsen, nem irjak be... ugyhogy vegul maradok az ami es kuzdok tovabb a nevemmel :D) A gyerek anyakonyvezeserol nem is beszelve, mert itt megkapja apuka es anyuka csaladnevet is :) Olyan meg otthon megintcsak nincsen... na ebbol mit fognak vajon kihozni? (lehetne, hogy csak apukaet kapja meg ott, csakhogy az itt tarsadalmilag venne ki magat hulyen, hogy fele hosszu neve lenne mint minden tarsanak)

luna6

Oh Gemini! Sajnálom és mielőbbi teljes jobbulást kívánok!

Luna:ismét (nem írom h kimerítő) teljeskörű választ adtál! Persze h van érdeklődés! Ha a kíváncsiság tényleg lyukat fúrna, akkor én már elváltam volna derékban a testemtől :)

Heni: ti mikorra tervezitek a nagy napot? Munka és zsé ügyben van vmi fejlemény? Remélem csak jó! Te amúgy irtó hosszú hajad van! Mit szoktál vele csinálni? Most én is növesztem, de útközben mindig megunom és azt hiszem majd a rövid könnybben kezelhető lesz, de mindig elfelejtem, hogy ezt csak én hiszem, mert egy alvás és k.o. a frizkóm- így marad az örök vasalás, majd töredezés, majd vágatás... de most próbálok kitartani és talán most lesz esélyem elöl-hátul egyforma méretűt növeszteni, mivel most épp hátul rövid fazonú vagyok.

jaj lányok én keddem megyek ismét... és talán megtudom, hogy mi lapul odabent, de pár napja a ruhákat nézegetve úgy vágyom egy lány után... :) babázhatnék :) szét öltöztetném rózsaszínbe :)
viszont picit para lettem, mert pár napja szint nem is éreztem, hogy mocorogna... :cry: a hasam pedig már reggel is pocakos :)

Kép
Kép
Kép
konkri

KONKRI: Nálunk még nincs kitűzve az időpont. Először is minél hamarabb be kell menni az anyakönyvvezetőhöz, a magyarra fordított papírjaimmal, amit majd ő továbbít a minisztériumba, majd ott átrágják magukat rajta és visszaküldik, és ha mindent rendben találnak, akkor jöhet az időpont kitűzése.
A hajam az igaz, hogy hosszú, de nem valami szép. Lehetne egészségesebb. Főleg a végei nagyon töredezettek. Ezen már csak a vágás segít annak ellenére, hogy sok mindent kipróbáltam. Mondjuk a kezelhetősége egyszerű, mert megmosom, megszárad magától és kész. Aztán lehet variálni a különböző copfokat, fonatokat, kontyokat. Nálam ez mindig úgy működik, hogy levágatom kb. vállhosszig, majd hagyom megnőni. Egy bizonyos hosszúság után kezd töredezni, elveszti fényét stb. Na akkor jön a következő drasztikus hajvágás. Most is ilyenre készülök, csak még a fazonnal kapcsolatban nem jutottam dűlőre.

Én hétfőn megyek az afp-eredményért. Remélem jó lesz. Eddig próbáltam nem gondolni rá, meg az ünnepek is lekötöttek, de most, hogy mindjárt itt van 4-ke kezdek "betojni" :D
11-én genetikei uh, és igenis már szeretném tudni, hogy nőuralom vagy pedig egyenjogúság lesz-e nálunk a jövőben.

LUNA: A lányodat illetően jól gondolkozol az állampolgársággal kapcsolatban. És igen általad kapja meg automatikusan ő is. Szerintem hosszú távon ez mindenkinek jobb így. Nem akarok senkit megbántani, de sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy aki külföldi azt úgy is kezelik. Persze nem mindenkire értem ezt, hiszen nekem is van itt jó pár ismerősöm, akik elfogadnak ilyennek, amilyen vagyok, de akadnak olyan emberek, akik ezt nem jó szemmel nézik, előítéleteik vannak.
Vendég

Hát Luna, Heni nem irigyellek Titeket!

Geo, akartam már írni, de mindig kimegy a fejemből: babona (sógornőd kapcsán jött szóba): én ha megtudom a nemét a babának és rámtör a vásárlás v akkor tuti h már fogok venni ezt-azt (bár ez valószínű a nyári ruhácskákban fog kimerülni, mert a többi adott) és én úgy gondolom, hogy pont fordítva kell történjen a dolog és szerintem ez hülye babona (de ez csak az én véleményem, pedig én irtó babonás vagyok): szóval én igenis veszek ezt-azt és készülök és nem szabok időhatárt, mert az a gyerek igenis tudja, hogy várjuk és jönnie kell és készülünk rá. az elméletem sajnos igazolta is mostanában két baráti pár babáinak idő előtti vetélése és születése.
És most is éppen a neten keresek minél jobb és megbízhatóbb használt baba boltot, ahol extra dögös fiú vagy lány nyári rucikat kapok.
Van egy listám is a fejemben, már hogy mi kell kb ruhában:
több body
néhány zokni
jó ha van azért pulcsi (kardigán) és nem szeretem a kapucnisokat, még télen se
egy kb 62-68as átmeneti dzsekike
néhány nadrág (van)
néhány rövid, hosszú poló (van)
vastag-vékony rugi (de ez van dögivel)
vékonysapi v kalap
ha fiú akkor dögös kantáros nacik v külön nacik
h lány akkor egyszerű egybe ruhácska ez utóbbiak bodyval szuperek lesznek
és napozó rucik
a többi ami e felett van az már csemege és extra divat lehet és persze ha olyat látok ami megfog... mert ez is van kb olyan flash, mint ha magamnak vásárolnék, sőt :)

viszont hogy így leírtam ezeket és hogy tudom mi kell még egyébként mellé... hát nem irigylem, aki most startol... és már olyan felfoghatatlan, hogy mi is miből, hogyan tudtuk felhalmozni a sok cuccot... mert azt meg kell mondjam, hogy rajtam kívűl kevés olyan ruhát kaptunk, ami tetszett volna, jó lett volna, praktikus és szívesen adtam volna a gyerekre...

Kép
Kép
Kép
konkri

Henibaby,
légyszives írd be a táblázatba a névhez, hogy: Hilár

köszi
:wink:
Vendég

Luna,
én örülök, hogy annak ellenére, hogy nem vagytok nagyon oda a dologét, mégis összeházasodtok. én ilyen régimódi szentimentalista álmodozó vagyok, és nekem nagyon sokat jelent a házasság 8)
a gyűrű meg király dolog, mutatja, hogy összeartoztok :P habár a miénk érekes, mivel az enyém fehérarany, a férjemé pedig sárgaarany, ugyanis neki van egy pici arany fülbevalója, és az megy hozzá, nekem pedig fehérarany, mert a sárgát nem szeretem, és a kezemet is egy fehéraranyba foglalt gyémántgyűrűvel kérte meg.
és néha azon röhögünk, hogy persze olyan mintha házasok lennnk, csak nem olyan, mintha egymás párjai lennénk, mert már-más gyűrűnk van :D
most az a nagy tervem, hogy valentin-napra rakatok ujjlenyomatot az övébe (az enyémet) meg az enyémbe(az övét) is :lol:
Vendég

Gemini,
csak így tovább, most már ráléptél a gyógyulás útjára!!!
Vendég

Heni, az meg egy dolog, hogy az emberek is neha hogy reagalnak a kulfoldisegre, de a hivatalos dolgok meg sokkal bosszantobbak lehetnek, mondjuk ha a csajom osztondijra palyazna es nem mehetne mert kulfoldi, vagy egyeb jogo kanyarok... na ezt inkabb jobb kivedeni tenyleg. (az embereket meg csak elfogadni lehet, atlepni az eloiteleteiken . en is itt a vadkeleti fura kulfoldi vagyok idonkent, leginkabb ukran :D)

Konkri, en meg hogy jartam/fogok jarni a felhalmozott cumokkal :) Igaz, hog yegyreszt nekem lanyaim voltak es a jelenlegi legkisebb a csaladban is 3 eves kislany, de azert nekem van elrakva egy csomo uniszex kezdos ruci... es ezekhez most nem ferek hozza, mert minden odahaza tarolodik Mon, es a szulesig en mar haza nem megyek, szoval legkorabban es legjobb esetben is csak 3 honapos gyerekkel tudom igenybe venni a tartalekokat :) Ugyhogy hiaba az elore gondolkodas es felhalmozas, teljes kezdokeszlet nekem is kelleni fog, legalabbis nyari cuccbol mindenkeppen, a tobbi meg majd kialakul :) Egy csomo mindent (na nem a ruhakat) az IKEAban fogok megvenni azt hiszem, joval olcsobbak mint egy bababolt (partedlik, furdolepedok, fejvedo... ilyesmik) aztan a tobbi majd kialakul. En sem vagyok babonas, fogok is vasarolni, de mar megvarom az amniom eredmenyet, ami 100%ra megmondja a nemet :) Bar ugye a dokim szerint 95% fiu, de van mashol egy masik topikban egy anyuka, aki szinten latta a 12 hetes UHn amit en is, a 95%.os fius bizonyitekot, aztan a 20. heten a 4Dn mar eltunt a bizonyitek es hirtelen 95%, hogy lanya lesz :D Na szoval en ezt akkor mar kivarom, meg talan 3 het es aztan biztosabb lehetek a dologban :)

luna6

GEOOO: Húúúú ez az ujjlenyomat dolog nagyon tetszik nekem! Mi is azon gondolkoztunk, hogy valamit kellene belegravíroztati. Mondjuk azt a dátumot, amikor megismerkedtünk, vagy egymás nevét, a házasság időpontját vagy valami hasonlót. De ez az ujjlenyomat - szuper. Nem is hallottam róla, hogy ilyet is lehet.

KONKRI: Ruhaügyben nekem sem kellene sok mindent vennem. Ha lány lesz, akkor max. bodyból szerzek be néhány újabb darabot, ha fiú, akkor sem vagyok megijedve, hiszen a családban van egy 1 éves fiúcska, akitől megkapjuk a kinőtt ruhácskákat. Ebben az esetben is csak néhány saját ízlésemnek is tetsző ruhácska beszerzése marad. Viszont cipőcskéket azt mindenképpen újakat veszek, hiszen minden gyerkőc másképp tapossa ki őket - de ez még picit odébb van.
Vendég

Geoo, az elso hazassagomnal meg en is regimodi voltam am 23 evesen :D:D:D:D Aztan ezt borogattam es elmult :D:D (ehez kellett egy nem tul bekes es rovid valas, meg aztan a masodik gyerek apjavval egy eskuvo nelkuli amde eleg harcias idoszak... aminekl vege ugyan nincs, csak messze vagyunk es igy bekesnek tunik a viszony :) Szoval 'oregsegemre' valtozott a dolog meg bennem is :)
De azt is szoktak mondani pl gyerekvalallasok utan, hogy 'korabban elveim voltak, most meg gyerekem van :D:D:D)

Fuu ki is irta ma, talan Heni, a szules utani depressziot pl. Hat nem nehez beleesni az tuti, foleg az elso gyereknel mert tenyleg az ember valami nagyon pozitiv es nagyon szep es eteri dolgot kepzel el szules utanra azonnal... es hat ez nem biztos (nalam nem jott be :D) hogy bejon mindenkinel es akkor jonnek a hetkoznapok es az amugy tenyleg edibedi es tunderi es cuki bebicske uvolt, ordit, rangatja a lçabat, nem tud kakilni (vagy eppen anyukanak ugy tunik hasmenese van) nem akar enni, nem tud szopni, tul gyorsan tul sokat akar enni, bukik, refluxos, kiutesei vannak, tul keveset alszik, tul sokat alszik, nem akkor alszik mikor 'kellene' neki. Es hasonlo nehezsegek :D Utal furdeni, nem 'marad meg' a babaagyban, olben akar lenni egesz nap... na biztos ezekre is van meg tobbfele variacio... szoval nem egy egyszeru dolog az biztos :) De az elso gyerekem utani nehezsegeket kovetoen (az elsomet nem adtak ki hazameneskor, hanem mar osszepakkoltunk es akkor kozolte a gyerekeorvos, hogy viszi a gyereket a gyerekosztalyra... ugyhogy meg a korhazra is rahuztunk, aztan mellgyula, aztan operacio) a masodik olyan idealisan siman ment, hogy az volt az az oromteli verzio, amit elsonel elkepzeltem. Na de ott mar tudtam mire szmitsak ugye :) (nem ijesztgetni akarok en senkit, isten ments, csak a sajat tapasztalataimat irtam le, mert lattam, mas is atment hasonlokon :))

luna6

Na jól egyszerre írogatunk...

Heni: én azt gondolom, hogy sok esetben sok "külföldi" nagyobb hasznára van egy társadalomnak, mint sok itt élő léhűtő (nem részletezem) és feltehetőleg senki sem azért megy más országba, mert azt várja, hogy az az ország tartsa el, mindig van oka annak, ha egy ember elhagyja a szülőföldet és direkt nem haza szót írtam. Egyébként meg mi van akkor ha valaki külföldi, mármint miért kelt ellenérzést másban??? Akkor probléma kell legyen a másik város, másik utca, másik család is? A világ egyébként is arról szól, hogy egyesülés és különválás és ez a körforgás érvényes mindenre, az államokra, a cégekre, családokra...

fú ja eszembe jutott mit akartam elmesélni:
kis sógorom szerdán ment bulizni, mivel vendéglátózik és hát szilveszter neki munka nap... igaz hogy leittasodott, de... tudni kell róla, hogy egy nagyon cingár testalkatú, de kemény gyerek, mert az anyja 14 éves korában elnézte, hogy a nevelőapja miatt elhagyja a szülői házat- szavam ne felejtsem, folytatom a sztorit, mert közbe jött a húgom... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Húú Henibaby,
konty, fonat... jóó vagy :wink: én semmit nem csinálok vele. megmosom oszt kész :D
amúgy nem tűnik egészségtelennek.
jujj rám nagyon rámjött a levághatnék, de már a tetkómig ér, meg a mellem alá, úgyhogy várok és kész :) ha meg már kb két hónapos lesz a baba, besétálok Binder Gézához, és jöhet a spiráldauer :P már alig várom :lol:

Konkri,
szorítok neked a kislányért!!! :P én is csajszit szerettem volna (először) :)

Fiús anyukák!
nem fura nektek, hogy egy kisfiú lakik(ott) odabent? mert nekem az, de nagyon jó!!! már most imádom :D
Vendég

ahh igen, en is az ujjlenyomatra is akartam meg reagalni, mert emberem is akar graviroztatni a gyurukbe (ingyen csinaljak hozza ajandekkent) de errol meg en sem halottam :)

luna6

Fuu ezt nezzetek! Olvasni mar olvastam errol de latni meg sosem lattam, eladot meg vegkep nem sehol sem... mama agya melle csatlakoztathato babaagy, marmint gyarilag stabilra fixalhato :)

http://cgi.ebay.de/ALVI-BEISTELLBETT-3i ... 483868a197

luna6

Ti hogy fogjátok mondani a családnak, hogy az első egy-két héten kíméljék a látogatást?
én nem tudom...
pl ma reggel megcsináltam a lencsefőzit, délben ebéd, aztán hívtam anyát h BUÉK, meg h kb fél óra múlva indulunk hozzájuk újévet köszönteni. de nagyon betegnek hallottam a hangját, kiderült, hogy tiszta beteg. úgyhogy mondtam neki, hogy nem leszünk sokáig, csak egy picit, mert nem akarom elkapni. erre csnd, majd nagy nehezen kinyögte, h hát jó.
aztán gondolkodtam, és megírtam neki sms-ben, hogy inkább nem megyünk le, mert nem kockáztatok.
azóta semmi válasz, én megfelrobbanok. azért írtam neki, és nem szóban, mert nem akartam hallani a lelki terroros hangját. és igaam lett, besértődött.. :twisted: nagyon-nagyon mérges vagyok rá!!!!!!!!!!!!!
karikor, amikor tüdőgyuszija volt az öcsémnek, szintén eljátszotta a mártírt, és nem szólt hozzám, mert nem 2napra mentünk le. mert szerinte úgyse kapnám el a betegséget.
és tudja, hogy mekkora cirkusz volt ebből, ennek ellenére ugyanezt csinálja... :x :evil:
alig tudott beszélni a telefonba, de azért menjünk, hátha jól elkapom. nem neki kellene mondani, hogy figyi beteg vagyok, gyertek inkább egy hét múlva nehogy elkapd.. fúúú legszivesebben...
na és ő ilyen. ha vmi nem úgy történik, ahogy azt ő elképzelte, akkor aztán...
és mondta, hgy majd a szülés után jön segíteni a pici körül. de én nem szeretném. mármint nem ezt. azt akarom, hogy mi 3an szokjunk össze. a nagyszülők meg ha akarnak segítsenek a ház körül. mosni, főzni, takarítani....
:x
Vendég

Luna, ez az ágy király, de a férjem tuti féltékeny lenne :)
Vendég

Konkri,

Sajnos a diploma honosításomat augusztusban kaptam meg, 9 hónap várakozás és egy csomó fizetnivaló után :cry: Fizetni kellett a magyaroknak, finneknek, fordítóknak...finnt nem egyszerü találni. Nomeg olyat is amit az itteni hivatalok is elfogadnak...stb.
Szóval mire vége lett Augusztusra addigra már nagyon terveztük a babát ami Szeptemberre össze is jött így már nem álltam be Gyógytornásznak.
Az elején angolul dolgoztam,ideiglenes majd állandó státusz, utánna finn nyelvsuli, nyelvvizsga, majd növérkedtem. szal hosszú volt. (össz. 3 év)
A másik, hogy itt Finn állampolgársággal könnyebb Gyógytornász munkát kapni, amihez már csak 3 évet kell várnom :D mivel úgy is itt szeretnék élni vagy Kanadában igy szorgalmasan kivárom :D
Az itteni állampolgárság egyébként 6 év. :cry:
Mostanában amúgy sem teng túl a munkapiac a válság után:( (Sokszor kell az ismeretség is egy jó munkához :cry: )

Luna6
Én is kíváncsi vagyok a gyürüre :roll:
Tudtat hogy a Tähti=csillag, te meg ha jól gondolom hold vagy de mi a 6-os? :oops:

Remélem mi is eljutunk valahova pihenni a nyáron,.Ember szerint a közeli tavakhoz kirándulni :lol:

Nagyon sok boldog új esztendöt kívánok mindenkinek :D
Vendég

Hat ezt csak kerek perec lehet megmondani, elore szamitva a sertodesre, hogy 2-3 het karanten nektek. Aztan ha megsem sertodik (erre en sem vennek merget am :)) akkor meg jol is sult el a dolog :)
Amugy nalunk mi volt karacsonykor? Kedden gyerekem anyosnal volt, ineztem meg ezt az, o meg had jatszon unokatesokkal. Este jon haza es meseli, hogy az unokahugo total beteg, nem is akart jatszani, ulve elaludt a kanapen (8 eves mult a kislany szinten, szoval nem szimpla faradtsag) es rosszul erezte magat. Mondom az emberemnek hivja mar fel a hugat, mert azert nem buli ha karacsonykor ideallitanak egy ilyen dog beteg gyerekkel. Azt mondta dehogy, ha rosszabbul lesz a csajszi, akkor nem hozzak, nem jonnek. Nos nem lett roszabbul de dog nathas volt. Es hat nem is voltun kegy legterben... ennek ellenere vagy tole vagy a kevesbbe nathas de tobbet itthon levo paromtol sikerult ugy elkapni az elkaphatatalan nathat (merugye az nem fertozo) hogy meg most is labalok belole kifele. Literszam ittam a hagymateat meg nyomtam a vitamint stb, hogy nehogy lejebb huzodjon mint a fejem... ki sem lattam az orrolyasbol... ugyhogy most a jovo hetig (allitolag akkor oltanak!) a leheto legkevesbbe megyek akarhova is, ezt ki kell kuralnom. (es csak itthon szedhettem ossze, mert alig tettem ki a labam abban az idoben mikor ramragadt ez a nyavaja)

luna6

Hmmm... én lemondtam az idei nyaralásról, mert lakásfelújítás, meg babóca érkezés... wáááá qva drága lett az az ár, amit a kivitelezők megadtak. két helyről is jött árajánlat, és mind a 2 sznte egyform alett!!! szóval kész, ezt kell szeretni, ennyibe kerül, habár nem tudom hogy szedünk össze rá 8 milliót.. :cry:
úgyhogy nagyon félek attól, hogy nem lesz kész a lakás.. ez, amiben meg most lakunk pedig borzasztó..
én max annyit tudok elképzelni a nyárra, hogy aug. utolsó hetében, vagy szept. első hetében lemegyünk a Balatonra. a
viszont a jövő szilvesztert már tuti valahol nagy hóban, egy síeléses úttal, barátokkal egybekötve töltjük, az jó lesz :P
Vendég

Hát Luna. azért ez sem semmi... :roll:
Vendég

Tähti, a nagynenem finn-magyar allami tolmacs volt es a mai napig fordit es tolmacsol is (a ferje meg tiszteletbeli magyar konzul) ha maskor kesobb ilyen dolgokra keresel segitseget szolj, szivesen adok kontaktot mert a megoldas ott tuti meglatathato naluk :)

A tähtit nem tudtam micsoda (a finn tudasom a Joulupukki es a kala szavak kornyeken merul ki :D) de a luna valoban hold :) A 6-os... hat a sima luna foglalt volt, kellett utana valami, es ez nekem a 10-es korben a legszimpatikusabb szam :) De semmi konkret jelentosege nincsen :d

luna6

Geoo, a ferjed ha feltekeny fajta ennel az agynal sokkal feltekenyebb lesz a suru-suru szoptatasokra :D

Nyaralas... hat mi nem szoktunk. Illetve megis, mert kotelezo, birosagilag vagyok kotelezve legalabb egy evi Mo-ra valo hazautazasra a csajom miatt, teremszetesen a koltseget nekem kell allnom. (ami oke is amikor az ember kedve szerint nyaral, de nekem ez nem kedv miatt van, hanem a lathatas miatt, aminek minden koltseget nekem kell fizetni... tulajdonkeppen elvileg akkor is, ha nincs mibol eppenhazamenni :D)
Ugyhogy ha minden jol megy akkor nyar legvegen (ebbe itt a szeptember eleje is beleesik, mert a suli csak szept kozepen kezdodik) hazamegyek megint... de ez iden meg sokkal nagyobb lutri mint barmikor maskor, most nem tervezek elore :)

luna6

teljesen beleszerettem ebbe a babaringatóba. :oops:
http://www.zsipzsup.hu/fuggoagy-katalogus.html

itt pedig tök jó kismama rucikat találtam, elég jó áron
http://essere2.hu/

na megyek programot egyeztetni az emberemmel :wink:
Vendég

Geo,

Mintha anyósomat írtad vólna le 8) de nekem mázlim van, hogy 7000 km-er van közöttünk :D
Sikerült anyuékat is lebeszélni arról, hogy kijöjjenek a szülés után :D
Majd küldünk képeket, videót stb...Elöször minekünk 3-unknak kell összeszokni!
Próbálj megnyugodni és maradj otthon, majd lehiggad anyukád. Tudom rossz érzés, a lelki terror, de te vagy a lánya ezért ha duzzog is a végen nem is fog emlékezni erre az egészre, rosszabb lenne neki ha te beteg lennél...stb. A baba és a te egésszséged a legfontosabb :!:

Kitartás!!!
Próbálj kikapcsolódni a pároddal, vagy csak beszélgetni
Vendég

Geo: nekünk fiher price hintánk volt/van, ön ringató... hát mit ne mondjak életmentő volt, mert a gyerek sokat aludt benne és nem lett függő!!! ez fontos! viszont k drágák lettek, úgyhogy örülök, hogy anno megvettük, mert az akkor 21e-ért vett hintát, most használtan is drágábban tudnám eladni, de nem teszem, mert nekem ez kincs volt! Majd teszek fel képet...
nézem a rucikat... zsír!

Luna: sztem én voltam a depis írásos... hát azt hiszem ez a téma megérdemel egy nagyobb vesézést... és valóban, míg a statisztika szerint minden 10 nő esik depibe, hát az előző topicban mikor ki mertem mondani, hogy mi baj volt- mindenki azt mondta hogy de jó hogy le mertem írni, mert ők nem tudtak róla beszélni, megfogalmazni... bizony nehéz dolog, főleg első gyerekkel. és nehéz rá felkészülni, mert ez sok mindentől függ, de leginkább a hirtelen jött hormon zuttytól... és szerencsére nem mindenkinek súlyos.
mivel nekem a depim egy részét a család okozta így én tuti hogy kikötöm, hogy most legalább 2 hetet adjanak! úgy is nyár lesz, úgy is megyünk sétálni, majd megyünk... és lássák be, hogy nem megbántani akarok senkit, de én úgy érzem hogy ez kell ahhoz, hogy könnyebben, jobban, szebben induljon az életünk. és fontosabbnak tartom a babát, a másik gyerekkel való kapcsolatom, a férjem és magamat, mint bárki kíváncsiságát! igaz én apuval lakom egy telken, de az is igaz, h többet látom anyósékat, mint a saját apám, v tesóim... mert hozzájuk mindig menni kell... a héten minden nap volt találkozó és ez nekem már k.sok! értem én h szeretnek, meg egyszer úgy se lesznek... de azért legyen életünk most is! na.
ha meg megsértődik bárki, hát leszarom, majd elmúlik! sajnos akkora a család, hogy ha minden nap jönne valaki, az számomra nagy nyomás lenne!

na kis sógoros sztori: szóval jó gyerek, önfentartó már régóta, mert az anyja inkább az új pasit választotta, mint az első 3 gyerekét... most van még kettő, de szeptemberben a fiánál kuncsorog pénzért, mert a férje baszik rá... 26 éves de az étteremben ő a felszolgálók vezetője a főnök jobb keze... tehát nem hülye... és tényleg jószívű, imádom. de szegény elég vékony, de hát ez van. viszont a húgom sokat panaszkodik, hogy sokszor buzinak nézik... na szerdán éjjel egy börtöntöltelék helybéli több haverjával megverte, mert szerintük buzi... fel tudnék robbani, és sírni! ha nem lennék terhes én odaállnék a hülye gyerek elé... főleg hogy mióta megszületett a fiam sokat változott a hozzáállásom a homoszexuálisokkal kapcsolatban... persze a gyerek nem az, de engem bosszant mikor azt hallom sok szülőtől, hogy ő rosszul lenne ha a gyerekéről kiderülne... hát mióta szülő lettem másképp látom a dolgokat... én nem lennék se rosszul, se nem utasítanám el, se nem akarnám megváltoztatni és a többi... ellenben egy ilyen hülyét, aki megverte kis sógorom... és sajnos az előző férjemre mondhatom, hogy súrolta a bűnözőség határát, többször volt az anyjánál házkutatás... na az ilyet szégyelném és meg akarnám változtatni! én jobban rettegnék attól, hogy a gyerekem ne legyen bajkeverő!

Kép
Kép
Kép
konkri

ó Geo! a nekem tetsző felsők, amit szülés után a nem ép bomba testemmel is hordhatnék elég drágák...
remélem tudok majd varrni mell alatt bővülő cuccokat, ami szülés után is eltakar...

Kép
Kép
Kép
konkri

Tahti,
ebben teljesen egyetértünk.. bár nekem is lenne a tarsolyomban pár ezer km 8)

Luna,
ez a cica eszméletlen jó fej!!! :P
amikor megláttam, felnevettem, erre a férjem a másik szobából: ja persze, tanulsz, mi??? :D

Konkri,
utánanézek a hintának, elég jól hangzik :lol:
Ami meg a kissógoroddal történt, sztem is felháborító. amúgy azok csinálnak ilyet, akik félnek önmaguktól. akiket izgat a téma. akik nem tudják annyiban hagyni. akik szintén melegek :wink:
És ha meleg lenne? akkor mi van. tök utálom, hogy az embereket utálják, csak mert mások. engem ez mindig kiborít, főleg ha valahol zsidózást halllok!!!!!!! :twisted:
és ilyen tekintetben az országban egyre erősödnek az indulatok.. ami nem jó.. :cry:
Vendég

Akartam is mar kerdezni, hogy volt e valakinek hintaja, mert en is csupa jot hallottam rola. Addig azt hittem, hogy uri huncutsag es ez lesz az amire en soha penzt ki nem adok, de elbizonytalanodtam... bar a kendozes is sokat sehit egy siros, anyjaba kapaszkodo kismakin :D de akor ezek szerint megiscsak van ebben a hintazasban valami... az egyensulyra hogy jol hat azt tudom persze, de hogy meg ennyire birjak is a bebik...

Szerintem az elso gyereknel kialakul baby blues ami nekem volt nem volt tul durva (mondom ez az utan, hogy nem tul regen nekem beza volt valodi, panikzavar aztan hozza depi, elesben az nagyon durva volt, messz em mint a bebi utan) de gyanum szerint nekem is rasegitettek anyamek, anyam es nagymamam, akik amugy teljesen joindulatbol es segitokeszsegtol vezerelve az elso naptol megszalltak (kozel laknak) es teljesen kivettek a kezembol az iranyitast, mondvam hogy en csak pihenjek, majd ok megoldanak mindent. En meg kis kezdo voltam (no meg akkor meg nem mertem onervenyesiteni sem a kisse matriarchalis felfogasu csaladomban :D) es ugy tunt nekem is, hogy ez milyen jo... es furdettek, es etettek, es oltoztettek es setalatattak... de komolyan mondom, mikor mar elmult a nyavaja rolam es a gyerek masfel eves volt akkor is kepesek voltak reggel azzal inditani kaputelefonon, hogy milyen az ido es mibe oltoztessem a gyereket ha kiviszem. Na most hogy ha kivittem ekkor es megsem abban ami elo lett irva, es netalantan osszefutottunk az utcan, akkor el lehet kepzelni a reakciokat :D (de kesobb, mikor a csajom mar ovis volt es dolgoztam, es a nagymamam ment at a vele szemben levo oviba a gyerekert mert nem ertem oda, akkor is volt olyan, hogy anyam elozo este jelezte, hogy nehogy a fekete sapkajat adjam a gyerekre, mert a nagymama szerint az borzalmas es o abban ugyan ki nem viszi a gyereket emberek koze :D)

A masik tema, hat engem nem hatna meg negativ ertelemben, ha a fiamrol kiderulne az egyeb iranyultsaga, de igazabol az sem ha a lanyomrol :) Legalabbis igy gondolom. Kozvetlen barataim kozott is volt tobb ember aki 'mas' volt, de ez engem marhara nem erdekelt soha... erdekes, ugy veszem eszre, hogy a homoszekszulaitas tenyere a pasik ugranak jobban, hogy ferfi egojuk sertetlenseget es nagysagat maguknak bizonyitsak. Akkor is ha nem agressziven, pl a parom is mindig megjegyzi ha a teveben latunk egyertelmuen mas pasikat, hogy na ez meleg... na milyen a hangja...stb. Mindig mondom neki, hogy ez engem meg igy megallapitas es kommentar szintjen sem erdekel, egyszeruen kivul esik mindenen ami erdekes vagy fontos lehet a masikkalkapcsolatban :) Parom nem utalja oket sem latvanyosan tan tiytokban sem, de megjegyezni mindig megjeyzi a massagot es a hangszint vagy hogy hogy beszelnek... :)

luna6

Geoo, en elso anyosomat csak foton lattam :) A masodikat szoktam de nagyon ritkan, amugy vele semmi bajom de meg csak azt sem mondhatom, hogy havonta talalkozunk :) Mondjuk evi 5-6-7 alkalom szerintem max. (hogy bebivel mi lesz az majd elvalik, de szerintem oda csak mi tudunk menni hozzajuk, onnan ide auto nelkul nagyon sok valtott lo kellene)
Nekem anyammal szepiti meg a kapcsolatot a 3000 km :) Hihetetlenul ki tudja simitani az ember hozzaallasat ez a tavolsag, de meg igy is kepesek vagyunk balhezni am :D

luna6

Ó Luna, most esett le- hogy te nem az otthon marad poronty miatt vagy kötelezve a láthatásra, hanem a 2.-at kell vinned apához? ugye jól esett le? vagy nem?

Hát látom a meleg kérdéshez valóban a pasik állnak rosszabbul... én tartom akkor is, hogy inkább egy meleg, mint egy bűnöző. Pedig volt idő, mikor mezőgazdász lévén én is hajlottam a gyógyszeres kezelésre, de mára beláttam, h ez nem így van... vagy akik állatokkal csinálják, az mennyivel különb... persze vannak dolgok amikkel nem értek egyet a melegek részéről, de én nem szégyelném a gyerekem és nem sopánkodnék az unoka kérdésen... mert ez a másik kifogásuk az ellenzőknek... mellesleg a mai világban nem ritka ha az ember meg sem éli az unokája születését... én nem nem azért szültem, hogy legyen unokám én annak élek, hogy a gyermekem életét boldoggá tegyem és őt segítsem bármi áron.
ráadásul én nem vagyok kíváncsi arra, hogy más hálószobájában mi zajlik, főleg hogy sógornőm aki elég súlyos, műfogsoros (és nem tudom h éjjelre kiveszi e), a férje rossz fogú... na ő számol be mindig a szexükről- számomra ezt borzasztóbb vizualizálni, mint bármi meleg pornót elképzelni... ja és persze az ellenző férfiak többsége az aki azt viszont elnézi ha két nő, vagy két férfi egy nő... de az már nem megy ha az ember lelkileg másként van becsatolva...
talán azért is viselik könnyebben a nők, mert sztem ha nőknek egy ideális pasit kéne festeni, az valószínű, hogy egy meleg pasi tulajdonságaival lenne felruházva:pl figyelem, jól lehessen beszélgetni vele, vásárolni, segítsen a házimunkában, vegye észre ha változás van a frizuránkon, fogytunk...

Kép
Kép
Kép
konkri

Kismamik!
lenne két kérdésem:
1.nyár lévén ti mit adtok a baba lábára ha hozzátok majd haza a kórházból? :roll:
2. illetve szerintetek vegyek a babakocsihoz mózesrészt?

Luna, elhiszem h így is tudnak lenni viták.. mióta pesten lakom telefonon keveset, ám élőben még mindig tudunk azon ritka alkalmakkor balhézni, amikor találkozunk :P
Vendég

A baba labara? :) hat ott a rugdalozo :)
(en speciel nem vagyok hive az ujszulottek kisgyerek avagy felnott ferfi stilusaban valo oltoztetesenek, a derekban szabott nadragok vaghatjak a pocakot, szerintem feleslegesen... a kisingek es derekban vagott polok kicsusznak, felgyurodnek, nekik is kenyelmetlen, oket felvenni is - ugyhogy en a hagyomanyos jol bevallt kenyelmes dolgok hive vagyok... rugik, bodik... na jo, kerteszgatyo az jo lehet, ha annak nincs labfeje akkor meg max kiszokni, de azzal szamolni kell, hogy az ugyesebbje a legelejetol, a tobbi meg par het mulva kepes megszabadulni a zoknijatol, cipocskejetol :D)
Mozes: szerintem (es maganvelemeny) ha anyagiakba belefer es nem gond, hogy a bebi esetleg rohamosan kinovi es/vagy nem szereti tehat nem fogod tudni sokaig hasznalni de olyan helyen leszel ahol lehet a babaval setalni nagyokat, tehat aludhat kocsiban es minel kenyelmesebben tegye, akkor vegyel, mert vegulis az a legeslegjobb a gerincuknek meg, es hat van baba aki jo sokaig elvan benne es nem tul hamar novi ki. (az enyim nagynak volt, egyreszt irto hamar nem maradt mar meg benne, mert eberebb lett es nem tetszett neki, hogy 'be van zarva' es nem jol lat ki, meg hamar hosszaban is kinotte... de van aki pl udvaron tud altatni nagy seta utan... tuti idealis lehet ott ha van mozes resze.)

luna6

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Henibaby75: küldöm az adataimat, mert láttam engem is beraktál a táblázatba: 29 év, első baba, angoltanár, SOTE II, Budapest

Ja és itt van az én pocakos képem is. 1 hete készült.

1262371964.8756.pdf

Sziasztok.

Kép
bhdetti

Ja meg sajnálattal hallom itt a 'viszonyokat', bár az én anyósom is 3000km-re lakik és jön júniusban :) :(, de megpróbálom úgy tervezni, hogy inkább június legvégégn vagy július elején jöjjön, mert én is szeretnék a férjemmel és a babánkkal egy pár napot hármasban lenni. Aztán október végén úgyis megyünk anyóshoz Izralebe - ott még tök jó meleg van akkor. :)

A mi lakásunk hála istennek pár éve lett felújítva, így csak a gyerekszobát fogjuk kifesteni, de jövőre elkezdünk építkezni is, úgyhogy zsufis évünk lesz.
bhdetti

Sziasztok Lányok!

2010. júliusára vagyok kiírva ... nagyjából, ahogy ti is.

Most volt a 12. heti uh-m, ahol 2,7 mm-es nyaki redőt mértek.
Doki szerint 90%-hogy babám Down-szindrómás.

Padlót fogtunk!
Ez egy híres doki a szakmájában.

Átmentünk egy másik helyre még aznap, itt vért is vettek, a korom miatt (36), a nyaki redő miatt, és a vérvizsgálat miatt (magasabb hcg, alacsonyabb papp-a) 10%-az esély a betegségre (90%, hogy egészséges) ... orvosi szempontból 0,4% felett nagy a kockázat!

Hétfőn korionboholy mintavétel ...

Tudtok hasonló eseteket, ami pozitív eredménnyel zárult?
Vendég

Anya maci, sajnalom a rossz eredmenyeket, de szurkolok neked, hogy a korion utan biztosan kideruljon, hogy semmi problema!!! (nekem amniom lesz 2 het mulva)
Tudnek mondani pro es kontra kimenetelu eseteket is amikrol olvastam, de ez nemigen szamit a te konkret esetedre nezve. Az tudni kell, hogy a vereredmenyek csak becsult kockazatot mutatnak, szoval nagyjabol eselylatolgatas, a korionbiopszia tenyleges konkret eredmenyt fog adni, barmelyik iranyba is doljon el a dolog. En nagyn kivanom neked, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!!!!

luna6

Köszönöm Luna, hogy drukkolsz.
Annyira tanácstalan vagyok ... Ő első babám ... lombik baby ... 3 évig a sikertelen próbálozástól sajgott a lelkem, aztán kivizsgáltak, egyből lombik lett (nálam minden ok, apuka produkált alacsony sp.számot), elsőre összejött szerencsére ... ketten indultak, egy sokk már ért ...
Nem is értem ... annyira azt súgja bennem egy hang, hogy minden ok. De félek is ...

Egyébként nagyon szép, nagy baba, mindene "ép, normális, fejlett, látható ...stb.) 4 nappal nagyobb a koránál az uh szerint ...

A képen 12 hetes és 2 napos, ülőmagassága 6,02 cm

Kép

Nem kellene 4D-n látszania valamilyen eltérésnek, ha gond lenne?

Már elolvastan 2 PhD-t a témában, a neten lógok hétfő óta ... annyira nincs anyag erről a "PARA IDŐSZAKRÓL", pedig olyan sok kismamát érint ... (kezdve a 12 heti uh-tól az AFP-ig ...) ...

Drukkolok én is neked! Mindig azt hallottam, ezt a vizsgálatot el kell kerülni, de most már úgy látom (saját példámon), jobb elvégeztetni, mint rettegni a szülésig ... jan.4. mintavétel, jan.8. eredmény ... annyira, de annyira hosszú idő! Éveknek tűnik!
Vendég

Az UHn lehetnek ra utalo jelek, de van olyan is, hogy sem az UHn sem a verbol nincsenek rautalo jelek es az amnio vagy a corion megis pozitivat mutat. Olyan aprokak mikor az UHval nezik, egy bemozdulas, egy kicsit mas sikbol merik es maris lehet milimetereket tevedni nyaki redonel is akar, es mindjart mast mond az az eredmeny. Ugyhogy az, hogy neked nem jo nyaki redot mertek nem biztos, hogy jelent barmit is, de az, hogy nalam UHn semmit nem lattak az sem jelenthet 100%-ot, egyedul a corion vagy az amnio az ami konkretan invaziv vizsgalat es szamit. A ver becsles es aranyszamot mond, az UHban meg erosen ott van az emberi tenyezo ugye es a gep es a bebi mozgasa, sok helyen becsuszhat hiba.
(en latod vegul nem akarom elkerulni, gondolkodtam rajta mi legyen, nalam 'csak' a korom indokolja, aztan igy dontottem, legyen. Ezert nekem nem is csinaltak verteszteket, AFPt sem fognak)

luna6

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! :shock:

Anya maci, remélem, megnyugtató híreket fogsz kapni! Elvileg 3mm-ig ok. :wink: Jól látom, hogy kisfiú? :lol:

Henibaby, jó, hogy újra itt vagy. :wink:

Gemini, egészségben gazdagabb új évet neked!!!

Ami a családot illeti: anyukám remélte, hogy nyári baba lesz, mert akkor tud jönni segíteni, anyósomék elhalasztották a nyaralást, hogy itt legyenek. :lol: Egyébként az időzítésben volt is valami, én szeretném, hogy anyukám itt legyen pár napot, egy évben alig találkozunk, és nekem biztos jól fog jönni, hogy itt van. Segítséget a páromtól is kapok eleget, és el nem tudom képzelni, hogy valaki más mosogasson el, vagy nyúljon a ruháinkhoz, takarítson. :twisted: De a főzés jöhet, meg a társaság. Na jó, a vasalást még átengedem, azon nincs mit elrontani. :lol:

Hétfőn fogok időpontot kérni 4d-re, jan. 20-át választottuk ki. Remélem, a dokinak is jó lesz. Addigra még jó sokat nő a baba, és 23-án megyek haza a szüleimhez, legalább meg tudom mutatni. :P

Vettünk kiságyat és pelenkázót! 8) Ma hozzuk el őket. A kiságy még szét lesz szerelve, de a pelusozó már itt fog figyelni a kisszobában. :lol: Már nagyon várom a délutánt! Amúgy is az én szekrényemet pakoltam tele az eddig beszerzett kis ruhákkal, ahol már eddig sem volt elég hely, a pelenkázónak meg van pakolós része is, oda be tudom őket szépen hajtogatni.

Meg van adva, hogy a kórházból hogy lehet elhozni a babát? (pl. pólya, hordozó)

Ja és az én pocakfotóm is elkészült.
foltivspicur

Azt hallottam, ha az uh rendben van, az esélyek minimálisak a rendellenességekre, így gondolom te bizakodva várod a tesztet.
Látom, hogy Portugáliában élsz, ott végezteted a tesztet is?

Az AFP-ről én több pontatlanságot hallottam, mint a nyakiredő mérésről. Háromból két barátnőmnek mondtak nagyon rossz eredményt (egy túl alacsonyat és egy túl magasat) - egy down-szindróma és egy nyitott gerinc diagnózis lett a vége. Mondanom sem kell, mindkét baba makk egészséges.

Nekem most egy vers részlet írja le legjobban az érzéseimet:
"Bár értelmével régen nem remél,
Szívével mégis remél, míg csak él!"
Vendég

És mégis hol a fotóm?[/img] Kép
foltivspicur

Szia Picur!
Először azt mondta az uh-s nő, hogy szerinte lány, aztán én rákérdeztem kicsit később (addig nem látszott olyan jól), hogy az a kis dudor ott a kis lába között talán az ami ... azt mondta igen, úgy tűnik, de árnyék is lehet, még kicsi, hogy biztosat lehessen mondani. De azért szerintem is elég fiúsnak néz ki ...

Remélem nagy, esős küzdős baba, akár fiú, akár lány és makk egészséges!!! és majd jól a fejemre nő, mert ha idén nyáron kibújik, hát én minden ész érv ellenére úgy elkényeztetem, hogy csuda ...
Előre is bocsi, hogy talán ő lesz a homokozóban a legrosszabb kölyök, és én csak bátorítom mindenre "egy kis tündér, igen eleven a lelkem, de hát az ő korában" ...
Vendég

Sziasztok!

B.U.É.K. mindenkinek!!!! :)

Nálunk kb. 5 éve nem volt semmi komoly Szilveszter, most itt alvósra terveztük egy ismerős házaspárral, ahol szintén babát várnak és van már egy 7 éves csajszi, na erre én elkaptam a hasmenős-hányós vírust, karácsonykor a férjem, utána a fiam, én meg erre az egy napra, de úgy... HÚ...csak feküdni bírtam, még a lázam is felment, megint orvos...stb...hát, ennek a Picurinak itt a pocimban jól kijut a gyógyszerekből, az már biztos! Dehát mit tehet az ember lánya, ha megbetegszik, és megy fel a láza??? A fiammal szinte semmi gyógyszert sem szedtem terhesen és amúgy tiszta allergiás a bőre, pedig sokáig is szoptattam, úgyhogy ennél rosszabb talán szegény pici sem lesz! :) Így a vendégek jól elvoltak a férjemmel, a gyerekek együtt játszottak éjfélig, én meg vergődtem...persze másnapra már semmi bajom sem volt!!!!

Geoo! Nekem létfontosságú kritérium a mózes, ha megteheted, én nagyon ajánlom! Nekünk fél évig vagy még talán tovább is nagyon hasznos volt, főleg, hogy téli volt a fiam, jól bebugyoláltam, bezippzároztam bele, aztán hazaértünk és beraktam a szoba közepére mózesban, kibontottam a zippzárt, overált...stb és alhatott békében, nem kellett kiszedegetni a kocsiból, felébreszteni...stb. Nálam abszolút favorit volt!!!!

Luna! Gratulálok az esküvő döntéséhez, mégha nem is változik semmi, azért sztem mégis, én ilyen régimódi gondolkodású vagyok,hogy az azért nemcsak egy papír, mégha valójában az is, de azért sztem más státusz a feleség és az élettárs!!!! :)

Anya maci! Én is azt vallom,hogy nagy a tévedés esélye, az amniocentézis az biztos! Nekem egy ismerősöm épp csak 35 éves, a kora miatt épp nem kellett volna neki, de ő ragaszkodott az amnio-hoz és nagyon megnyugodott, úgyhogy várd ki a végét és főleg próbálj bízni és nem stresszelni, mert az csak árt! Mi drukkolunk persze a jó eredményekhez, a nyaki redőt én nem értem, összehasonlítottam a fiaméval, ami 4 éve készült és neki 12 hetesen 0,8 volt a mostani picinek meg 2! Ezen először azért megijedtem, aztán átgondoltam,hogy na, ne már, azért akármilyen pontos Uh-k is vannak, azért 1mm-t szerintem könnyen elszámolnak egy izgő-mozgó picúrnál!!!Persze, ez csak az én véleményem.... Viszont, ha majd minden gyerkőc szépen játszik a játszón a homokban, az anyukák meg beszélgetnek, Te pedig egy percet sem bírsz megülni, mert a Te Törpéd össze-vissza rohangászik eszetlenül és Te egy szót sem tudsz beszélgetni a többiekkel, mert a Te gyereked "elevenebb", mint a többi, na, majd akkor térjünk vissza rá, hogy mit gondolsz erről!!!! :D Én tapasztalatból beszélek, majd a guta ütött meg anno,hogy az én gyagya kölyköm miért nem bír már megülni a homokban csak egy kicsit.... :D

Kép
Kép
mézvirág

Helló Lányok!

Hát, ma betöltöttük a 16. hetet. Olyan jó, hogy már ennyi idősek vagyunk, de közben meg úgy érzem, hogy alig halad az idő. Már nem is tudom, hogy fogom kivárni a júniust.
Csütörtökön megyek AFP-re, talán az sem jön el már soha. :)

Megszületett a döntésünk a lánynevet illetően, úgyhogy Heni majd légyszi írd be, hogy Léna. Köszönöm

anya maci, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, kívánom, hogy végül minden a legnagyobb rendben legyen.

Picur, nagyon helyes pocid van, igazán csini vagy.

bhdetti, én nem tudom megnézni a képedet, csak egy nagy feketeség jelenik meg.

Örülök hogy a "mássághoz" így álltok hozzá. Minket személyesen érint ez a téma és bizony szörnyű látni, hogy milyen korlátoltak az emberek...

Geo, szerencsére nekem nem hiszem, hogy gondom lesz azzal, hogy hogy mondom meg a családnak, hogy hagyjanak bennünket békén, mert ami a szívemen, az a számon is és nem vagyok egy finomkodó típus, megmondom kerekperec, hogy mit szeretnék. Akinek tetszik, tetszik, akinek nem, annak nem. Mondjuk egy óriási hátrányunk mindenképpen van, nagymamámmal lakunk, tehát őt és a tanácsait biztosan nem tudjuk elkerülni, anyukám meg minden isten áldotta nap munka előtt és munka után is feljön hozzánk, szóval ez gondolom akkor sem fog változni. De a többi rokonságtól távolságot és időt kérek.

Kép

Kép
***csilla***

Köszönöm Mézvirág, hogy drukkoltok!

Két helyen is megnézték, a 2,7 mm, az sajnos annyi amennyi ... A 10%-os kockázatbecslés is 10% ...

Egyébként az aggaszt a legjobban, hogy az első doki, aki, mint írtam, tapasztalt e területen, a 2,7 mm-re miért mondott 90%-os down-t?! Hiszem én is 3 mm-t olvastam. Pár éve 3,3 mm volt a határ ... az én dokim azt mondta (ő is u.o. dolgozik, csak éppen szabin volt a héten), hogy ő 4-5 mm-től szokott aggódni ...
De mégis egy tapasztalt doki ... még ha nem is állhat modellt az empátia szobor megfaragásához!
Ja, u.ez a doki a honlapján 2,5 fölött csak szívultrahangot javasol ... elcsapta a beigli a gyomrát és 28.-án ezért vágta ilyen kegyetlenül az arcomba a fájdalmas hírt?

Egyébként tájékoztatás képpen, ez a Bolgárkerék u.-ban volt, a Magzatdiagnosztikai Központban, utána mentem át az Istenhegyi Géndiagnosztikai centrumba, ahol szintén egy neves doki és egy biológus uh+vérvétel után 10%-os kockázati tényezőt mondott. A két vélemény között 3 óra telt el! És mindkettő neves hely!

Hát így ...

Persze, ha pozitív a teszt, akkor mindegy volt ez a sok kör ...
De a 90%-os dokit így is úgy is (ha van rajta sapka azért, ha nincs, akkor azért) szeretném fejbe csapni! Persze, ő volt a rossz hír közlője, csak rosszul jöhet ki ebből ... de akkor is ... főleg, ha igaza lesz ...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?