Új privát üzeneted érkezett!

Csöpplány: Hát igen ilyenekre gondoltam én is Kabbe meg végbél hát kapná rendesen a kicsi az osztást az biztos.

Olyan álmos vagyok. Én mostanában esküszöm h. fáradtabb vagyok mint a 12. hét előtt, akkor nem is volt semmi bajom a hányingeren kívül. Megyek lassan ebédelni. Remélem valami értelmes kaját kapunk az étteremben, mert már nem volt semmi kedvem húst enni. Herotom van. NÉha az az érzésem h. vega lesz a gyerek, mert annyira nem kívánom a húst.
caysee

ceysee
én nekem is van korház fobiám ha csak lehet nem megyek korházba ,de a szülés miatt elkel viselnem :) .

hné
az biztos hogy különleges és nem tul gyakori név lesz ,a tiétek . :)
csics

Csics te hol fogsz szülni?
caysee

Csajok az létezik ,hogy már tényleg kb 25 cm-es a babu? Nekem ez olyan nagynak tűnik vagy csak tényleg gyorsan megy az idő
caysee

Horváth Damien lenne a neve:) Ma beszéltem az illetékes hivatallal a név miatt, mivel engedélyeztetni kell... Azt mondták mind a ketten kellünk hozzá, úgyhogy január 18-án beballagunk és kitöltjük a kérvényeket!

Caysee: én is meglestem ma a baba méreteit a net szerint és 25cm-t néztem:) Minden hét fordulónál elolvasom, hogy mi történik vele :oops:

Kép
hné29

Szép lesz a neve a babunak. Akkor tényleg létezik h. ekkora. Én is megnézem csak a doki meg azt mondta h. kb annyi cm ahány hetes. :-)

Nektek szokták mondani h. mekkora a babu? Az uh értéken már nincs rajta.
caysee

ceysee
most épen az istván korház van a kiskönyvre ráirva ,amugy az a területileg illetékes korház ,de mehetnék a sote 1 is csak most épen nincs kedvem oda menni :) messze van az istván meg itt a közelbe .de nálam ez változo tényező :D

én is mindig elolvasom az hogy mekora ,cm pontosan nem hiném hogy akora de mondjuk ugy kb lehet akora +- pár cm eltérésel :)

na ma délután fokhagymás ,sonkás sült tarját sütötem ,most készül hozá a főtt krumpli :) ,már most érzem hogy fáradt vagyok és aludnom kéne pedig csak este 6 van :( és még kikel teregetnem .
csics

Sziasztok!
Megjöttünk a moziból,nagyon jó volt a film! :) Végre egy kis kikapcsolódás :D
Caysee:Ha jól belegondolsz akkor már túl vagy a felén,így reálisnak tűnik az érték.Egyébként nálam se tűntették fel,de nem is nagyon figyeltem mert csak az érdekelt legjobban hogy minden rendben van vele :D
Hné:Szép neve lesz a babának,nekem tetszik :)
Látom mindenki árgus szemekkel követi a babája fejlődését,akkor most már én sem érzem emiatt kivételnek magamat :lol:
Én most állok neki főzni,de párom egy tündér és majdnem az egészet ő fogja csinálni,én csak felügyelem szinte,mert mondtam hogy eléggé elfáradtam :D Sima rántott karajszelet lesz burgonyapürével és salátával.
Anyumat kérdeztem a babautaztatással kapcsolatban autóban dologról(ő volt határőr,most már rendőr),mert van "igazi" rendőr kollegája,és azt mondta hogy mindenképp olyan hordozóba kel a babát utaztatni ami nem csak hogy rögzíthető az autóba,de a babát is be lehet kötni benne.Szóval Mózeskosárból is csak az elfogadott ha a babát is be tudod kötni a mózeskosárba,és ami fixen tartja a babát.Kezd elég zavaros lenni nekem ez az egész dolog :D Lehet hogy maradok annál hogy veszek egy bébihordozót,ha mégis autókázásra kerülne a sor.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

A karácsonyi ünneplésen túl miután kipihentem magam, mert mindennap más-más rokont látogattunk meg, belenéztem a tükörbe és kétszer olyan széles vagyok, mint voltam. Ez, hogy ilyen drasztikusan kigömbölyödtem, normális? :shock:

Én még a babamozgását mindig nem érzem. Pedig már minden kismama könyv azzal kezdi a 17-18 hetet jellemezni, hogy végre érzi mama a baba mozgását. Hmmm, remélem nincs baj! :roll:

Babanevek: no, mi még mindig nem tudjuk mi legyen az utód neve, igaz ráérünk ezzel foglalkozni. Persze családtagok már mondják tippjeiket, de tényleg ne ők döntsék már el! :)

KépKép
charlott

Sziasztok!

Már megint munka van sajnos, de utána 3 nap pihim lesz végre. Majd elalszom.

Csöpplány: Örülök h. jó volt a film. Már én is alig várom h. elmenjünk valahova. Mi biztos h. babaülést fogunk venni. Szerintem az lesz a tuti. Tesóméknak is az volt.
Ma érzem mocorogni reggel óta a kis drágát. Biztos utálja h. ilyen korán kelünk. Azt hiszem már megvan az érzés. Érdekes h. én majdnem az oldalamon érzem. És szinte mindig a bal oldalt :-). Férjem tegnap próbálkozott hátha ő is érez valamit, de semmit nem csinált. Kicsit szontyoli volt mert a kolegája már érzi a babu mozgását és elvileg egyidősek vagyunk.

Csics: A 25 cm nekem még mindig hatalmasnak tűnik, pedig reális mert a felénél vagyok. Nagyon finom lehetett a kajci amit leírtál. Nyami nyami

Charlott: Én is parába vagyok-voltam a mozgás miatt, de szerintem ez egyénenként változó h. ki mikor érzni. Én most kezdem már behatározni h. ez csak a babu lehet.

A névvel kapcsolatosan pedig tényleg nektek kell dönteni és nem másnak.

Na megyek dolgozok kicsikét :-)
caysee

Caysee:amikor elmentünk az ultrahangra először alig találta meg a babát.Középen kereste ahol elvileg lennie kellene,és helyette teljesen bal oldalt találta meg.Ma voltam a nőgyógyásznál terhesgondozáson,néztünk szívhangot is,minden rendben van vele.Viszont ő is alig találta meg,mert még mindig a bal oldalamnál van teljesen :lol: Hát ha neki ott kényelmes :D
Olyan aranyos babaruhákat nézegettünk tegnap :shock: Szinte sírni tudtam volna hogy nem vehetek még ilyet :cry: Úgyhogy ma voltam a párom nővérénél,akitől örökölni fogunk rucikat és közöltem hogy január 5.-én ha megyünk hozzájuk szeretném átnézni a ruhákat :D Voltunk Tesco-ba is és nagyon nagy leértékelések vannak még mindig,és nagyon szupik a rucik.És a C&A-ba is rengeteg leértékelt cuccos van,érdemes oda is bemenni. :)
Ti mentek valahova szilveszterkor?ÉN szerintem maradok itthon tollasbálba :lol: Csinálok falatkákat meg virslit és annyi lesz,párom ugyis elsején reggel megy dolgozni,ugyse lenne fent sokáig.

KépKép
Kép
csöpplány

charlott
én is hirtelen gömbölyödtem ki látványosra :) semmi baj nincs szerintem .

ceysee
én is éreztem ma reggel babát ,viszont férjem sem érzi még .

csöpplány
mi se megyünk sehová szilveszterkor itthon nézük a tv és virslit eszunk ,és patogatottkukoricát és tűzijátékot lővünk föl a gyerekeinknek majd :) mi amugy se tudonk éjfélig fönt maradni csak max 10ig ,én már vetem 3db kis badyt multkor az auchanban :) te miért nem vehetsz még kisruhákat ? .

én ma kitakaritotam kicsit aztan elvitem a fiaimat a játszora .most pihizek :)
csics

Én sem megyek sehova szilveszterkor, itthon leszek egyedül:( Sok helyre hívtak, de vagy füstöt, vagy hangos, ilyen helyekre meg nem megyek :!:

Kép
hné29

CSics:vehetnék,csak nem akarok semmiből se besokallni,mert nagyon sok ruhát fogunk örökölni,meg akarom várni hogy miket szelektálok ki.Fölöslegesen nem akarok semmit venni,mert ugyis olyan hamar kinövi,és ha azt veszem csak fölösleges pénzkidobás lenne.

KépKép
Kép
csöpplány

Gratulálok mindenkinek a babamocorgáshoz! Látom, mindenki "túlélte" a karácsonyt, és jól sikerült az ünneplés!

Képzeljétek! újra lánykánk lesz! :) dec. 23-án elmentünk a 4DGenezisbe, és ott a hölgy megállapította, hogy a kisporonty bizony lányka :) és nem csoda, hogy "rosszak a látási viszonyok" ;), mert teljesen hátul, szinte a gerincemnél van a Pöttöm, hátatfordítva, úgyhogy most a nagyajkakat lehetett látni, amit ugyan lehetne akár zacsinak is azonosítani, de a fütyi hiányzott hozzá :lol:

Kendő/kenguru/ egyéb hordozók/babakocsi: én voltam Fruzska előtt kendős tanfolyamon, amikor megtanultunk kettő/három kötözési módot, amit lehet használni újszülöttre, de mire a lányunk megszületett, elfelejtettem :) úgyhogy a kendő kimaradt, viszont kengurut (baby björn) használtunk mindketten, és nagyon jó volt. Egyáltalán nem terhelte meg a hátunk, mondjuk csak kb. olyan 8-10 kilós koráig használtuk (olyan egy éves koráig). Nagyon kényelmes dolog, hogy szabad a két keze az embernek, és nem utolsó sorban nagyon fincsi dolog érezni a babót magamon, és a babónak is nagyon jó. A kisasszony többször elaludt a hordozóban :)
Viszont használtunk babakocsit is. Szóval semmi elől nem zárkóztunk el.
Sőt! van liliputis hordozónk és vázas hordozónk is. A liliputis egy csatos, de nem merev hordozó, amit háton cipeléshez használtam, a vázashoz pedig a Kedves ragaszkodott, amit kiránduláshoz jó használni.
A kengurut olyan 3-4 hónapos korától használtuk, mert akkor már stabilabb a gerince a babóknak. Elvileg lehet használni már újszülött kortól, amikor viszont a lábát ún. béka-pózba kell berakni akár a kenguruba, akár a kendőbe, hogy ne terhelődjék annyira a gerince.

És a végére egy kép Fruzska-lányról, szenteste, a karácsonyra kapott piros kisszékén :)
Kép
linocs

csöpplány
igy már értem :)

linocs
grat az ujabb lányhoz :) .csinos a nagylányod :D
csics

Bocsi mostanában nem tudtam jönni! Csak gyorsan átfutottam a hsz-okat!

Kellemes ünnepeket mindenkinek így utólag és Boldog Új Évet!
Linocs!

Nagyon édes a Fruzsi! Boldog névnapot Neki így előre!

Képzeljétek egyre jobban és többet mozog a bébi! Csodálatos érzés tényleg! :lol:

Valaki írta, hogy jövő karácsonykor már csodálják a karácsonyfát a Picurkáink! Nekem is pont ez járt a fejembe Karácsonykor a fa körül!;)

Ezzel a fotóval még tartozok!Igaz már majdnem egy hetes kép!
Majd rakok még frisseket, mert az utóbbi egy -két hétben nagyon sokat hízok úgy érzem!:(

1262108241.1523.doc

Kép
klaccc

Luna, csöpplány: Köszi a hordozókendős dolgokat. :)

Ti mikor mentek terheléses cukortesztre? Hányadik hétben? Úgy tűnik, februárban megyek haza újra, az a 24. hét lesz, akkor pont oké a cukorteszt is, ugye?

caysee: köszi az együttérzést. :) Még csak 1,5 éve hagytuk el Magyarországot, kalandvágyból. Otthon jól éltünk, volt lakásunk (hiteles!), "normális", bár nem álomállásunk, aztán rám jött, hogy kipróbálnék mást is... Úgy gondoltam, ha nem tetszik, még mindig hazamehetünk, ha viszont nem próbáljuk meg, talán örökre bánni fogom, hogy nem néztük meg, milyen lehet máshol élni... Megbánni pedig nem akarok semmit... :roll: A férjemet rá kellett beszélni ugyan, de most már fordult a kocka, eszébe sem jut a hazatérés. (Most, hogy nálam erősödik a honvágy a baba miatt...) Ja, kitartást a munkához, nem lehet most könnyű neked, persze, hogy fáradt vagy. :( Mi moziban otthon a Holdhercegnőt néztük meg, szerintem aranyos film volt. :oops:

De sok 0-s vér van itt, te jó ég, most látom!!

csics: Köszi neked is az együttérzést a külföldet illetően! :) Hát igen, örülnék, ha legalább egyikünk szülője itt lenne a közelben... :?

Név: Hát igen, ez nehéz ügy, nálunk az S, Zs kezdetű nevek kiestek, mert a férjem neve S-re végződik és szerintem olyan fura, ha összeolvad a kereszt- és a vezetéknév... Nekem különleges nevem van és bár nem szívattak vele soha, elég nehéz, hogy a hivatalokban kb mindig visszakérdeznek, hogy kicsoda?? (Mondjuk vizsgákon jól jött mindig, mert mindenki azt kérdezte először, hogy hááát, honnan ez a jó kis név és úgy oldotta a hangulatot...)

Méret: A 25 cm nekem is furán nagy... :roll: Ahhoz képest azért kicsi a hasam... És én most 58 kg vagyok. Ti? 2,5 kg-t híztam eddig és a hasam nálam is növésnek indult.

Keménység: Nálatok milyen a poci? Nekem iszonyú kemény. :( Nem fáj, csak olyan furi... Nem így képzeltem... Most olyan vagyok pont, mint aki lenyelt egy kézilabdát. :lol:

Ja és manapság középen rugdos a drága, elég szar érzés, mintha egy ideget / izmot rángatna. Eddig nekem is a hasam oldalán mocorgott, de most van, hogy a köldököm alatt rúg és az olyan furcsa érzés... :?

Linocs: Gratula a 2. lánykához, igazán aranyos Fruzsi is!!!

Klacc: ez neked hízás? :) Gömbölyödés max! :roll:

Szilveszterkor mi is itthon leszünk, kettecskén. :)

hibernia

linocs:gratula a kislányhoz! :) Nagyon aranyos Fruzsi

Klacc:Én nem tudtam megnyitni a képet :? Mivel kell megnyitni?

Mozgás:én ma egész nap olyan morajlásszerűt éreztem a hasamba,ilyet még nem éreztem,aztán most estefelé elmúlt.Lehet hogy ezt is a babó csinálta? :)

Keménység:Nekem is keményedik a pocim,anyu mondta,hogy ez már tényleg a baba miatt van.Bár még most is van egy kis puhább rész,de hát ezt a kis feleslegnek betudom :D

hibernia:Megkérdezhetem hogy mi a neved?Csak az érdekelne ami különleges,nem írtad hogy az egész neved különleges vagy csak a vezeték,vagy csak a keresztneved?
Nekem a vezetéknevem furcsa,de kiderült hogy csak azért mert török eredetű.Nekem se értik soha,vagy betűznöm kell,mert különben mindig elírják.

KépKép
Kép
csöpplány

hihihi, én is fura vezetéknevű, sokszor lebetűzendő :), és ráadásul édesanyám neve is ilyen :) Az enyém horvát, anyué francia :), de azért magyar vagyok ;)
linocs

hibernia
már azt hitem itthagytál minkett :) én cukorterheléses vizsgálaton 16 héten voltam ,most nem tudom mikor kell megint menem mert csak jővőhét csötörtökön megyek a dokihoz .

suly:én 63kg voltam védőnőnél lemérve és ugy kb 60kg kezdtem .

nálam hol lent hol fent hol oldalt rugdos ,vagy reggel, vagy délután vagy este ,hol kicsit ,hol nagyobatt amire már összerándulok .

nevek
férjezett nevem magyar de néhányan még igy is rosszul irják le :D .
csics

Sziasztok!

Hibernia!
Köszi, ez megnyugtató, de tényleg! Igazából a fenekemre jött még pluszba sok!:(

2003-as wordbe van, ami a formátumát illeti.

Kinél mi lesz a szilveszteri menü?

Kép
klaccc

Sziasztok!

Linocs: gratula lánykához! :-)

Klacc: megnéztem a képet a pociról, nagyon helyes és nem is híztál, csak a babóca nyomja ki a hasad. :-) A szilveszteri menü? Nálunk évek óta rendelt pizza, összejön a család egy része és társasozunk, bulizunk pizzával. :lol:

Hiberna: keményedésre nekem magnéziumot javasolt a doki, mert ellazítja az izmokat. MagnaB6 pontosan a vitamin neve. :wink:

Velem csak annyit, hogy reggel kaptam sms-t az utolsó bérem elutalásáról és iszonyat kevés. Rögtön írtam a cégnek, mi lett a táppénzes papírommal? :x

KépKép
charlott

Jövőre már hármasban! Kép

Kép
hné29

Charlott, ha a munkahelyed nem Tb kifizető hely, akkor tovább küldték az illetékes hivatalba, akik +2 hetet csücsülnek rajta (sajnos tapasztalat)

Kép
hné29

hné: úgy tudom, hogy tb kifizető hely a munkahelyem, de van egy olyan gondolatom, hogy a 20-ai zárást előbbre hozták és pont kiestem ebből. :evil:

Igen, jövőre mindannyian hárman leszünk Karácsonykor, bár szerintem nem sok mindent fog érteni a babóca, de mi nagyon ünnepelni fogunk. :-)

KépKép
charlott

Charlott!

Én novemberben kaptam utoljára bért. Az is az októberi volt! Azóta táppénzen vagyok, de még nem kaptam semmit!:( Nem tudom mikor fogok! Pedig én szorgalmasan viszem a táppénzes papíromat.

Kép
klaccc

klacc
lencsefözelék kolbászaltöltött karajal,este virsli ,és popcorn :)

lányok
most sütötem egy fincsi pudingos-ananászos muffint a családnak egész fincsi lett.

kedves ismeröseim ,és barátaim ma már közölték hogy egy kismamának nem kéne cipekednie nehéz szatyrot ,ez a fajta jó akaratt néha ,kitud akasztani ,mert ha birom csinálom ,ha nem birnám nem csinálnám ,és én nem beteg vagyok csak babát várok ,igy ha lassabb tempoba is de élem a mindenapi életem .
csics

Sziasztok!

Én a kezdetektől fogva táppénzen vagyok,de mindig idejében megkapom a pénzem.De tény ami tény hogy nagyon kevés.Nem is értem hogy ennyiből hogyan kéne spórolnom,még jó hogy egész évben erre pakoltam félre.

Ma vettem egy rucit a babának.volt még ajándék utalványom és hónap végéig érvényes.Pelenkázószivacsot akartam belőle venni,de nem találtam semmi jót.Kaját már karácsony után bevásároltam,akkor még nem is tudtam hogy van még ajándékutalványom.Úgyhogy mivel nem találtunk normális pelenkázószivacsot a tesco-ba,vettem egy cuki rucit.anyu szerint nagy,baba kétszer is bele fog férni,pedig 56-os.Majd ha otthon leszek teszek fel képet róla.

KépKép
Kép
csöpplány

Klaccc, Csöplány, Hné, Csics ! :-)

Nem rég válaszolt a személyzeti osztály, hogy én még csak a kezdő papírt adtam le táppénzes irat gyanánt. Hmmm...azt hittem az már az igazi. Mindegy, akkor jövő hónapban kapok kicsivel többet. :wink:

Nem tudom, hogy ezen a fórumon volt-e szó a GYES lecsökkentéséről, engem természetesen rosszul érintet, de akikkel beszéltem helyeselték azt, hogy felesleges 3 évig itthon maradni és babázni.
Ti hogyan fogadtátok a hírt?? :?:

KépKép
charlott

Csöpplány: Írtam privit. :lol:

csics: Áh nem, vagyok, csak most a férjem szabin van és sokat vagyunk együtt... És örülj, ha cipelnek helyetted. :lol: Nekem kifejezetten jól esik, ha a férjem elmosogat néha... (Mást nem bízok rá én sem. :lol:)

Klacc: Hát szerintem ilyenkor természetes pár deka plusz, én pl jóval kevesebbet mozgok, mint régebben, de a kajabevitelem maradt, ráadásul imádom a csokit, a kekszeket, a sütiket stb... Még nem vettem észre, hogy hűű, de megvastagodtam volna, a combom régen is vaskos volt, a fenekem közepesen telt :lol:, szerintem maradt minden a régiben, max a baba eszik sokat és ő hízik. :roll:

Keményedés: Nem tudom, egyről beszélünk-e. Nekem nem keményedik a hasam, hanem kőkemény. :? Régen is iszonyú volt a hasizmom, de most piszkosul szenvedek vele, mert úgy érzem, túl kemények az izmaim és nem engedik a növekedést a hasamnak. :( Hallottatok már ilyet? Legközelebb megkérdem a dokit, ez nem lehet-e gáz... Ahogy elnézem a netet, a 19. hétben már mindenkinek nagyobb a hasa, mint az enyém, félek ez pont a hasizmom miatt van. :?

Szilveszter: Ebédre szerintem csinálok krumplifőzeléket egy kis grillezett csirkemellel (esetleg kimegyünk az IKEA-ba húsgolyókért), vacsira meg virslivirlivirsli. :lol: Desszertnek barackhabot tervezek, múltkor csináltam epreset az is nagy sikert aratott. :)

charlott: Engem nem érint ugyan a GYES, de támogatom a rövidítést. Ez a 3 év iszonyú sok, ráadásul sok anyuka 2 év 10 hónap után szül egy másik babát és kvázi 6 évre esik ki mindenből... (Kivéve, ha még egyet szül, mert akkor ugye még hosszabb időről beszélünk.) Itt nálunk fél évig vannak itthon általában az anyukák és visszamennek dolgozni, igaz, itt megvan a lehetőség a részmunkaidős állásokra... A 3 év otthonlét szerintem nonszensz a mai világban, mikor az anyukák nem főállású anyák, de az a baj, hogy otthon még ki kéne építeni a részmunkaidős, félnapos lehetőségeket. (3 év azért sok, mert 1, az anyuka teljesen kieshet a munkaerőpiacról, 2, a GYES összege lósz*r, abból megélni csak szűkösen lehet)

hibernia

Charlott: Hát én nem értek egyet ezzel,hogy 2 éves gyerek mellett vissza kell mennem dolgozni,különben ugye nem kapok semmit csak a családit.Szerintem egy két éves gyereknek még szüksége van az anyjára.Ami a legjobban idegesít,hogy pl jelenleg nincs elég bölcsőde ahova a gyereket be tudod adni.Párom bátyjáék gyerekét se vették fel mert nincs elég hely.Nekik szerencséjük van hogy a párom anyukája náluk lakik és ő vigyáz a kicsire,míg a szülők váltott műszakban dolgoznak,de még így is fedi a munkaidejük másfél órát egymást.Valamint nálunk az is gond lesz,hogy párom 24 órába dolgozik,utána 48-at van itthon,én pedig 12 órában dolgoztam,és nem is tudnak átvenni 8 órába,tehát munkahelyet kell majd váltanom.Az oké hogy fiatal vagyok és van elég lehetőségem,de egy gyerek mégiscsak nem pozitív irányba fordítja a mércét.És nem számíthatok folyton anyukámra hogy majd segítsen ki,ő is 24 órába dolgozik,apum meg el fog költözni,szóval rá se számíthatok.Úgyhogy én már most idegeskedem hogy hogyan fogom megoldani majd.Remélem addig alapítanak pár bölcsődét.Mert ha nem,akkor max a hátamra kötöm a gyereket és úgy dolgozom,vagy befizetem egy magán bölcsibe vagy szerzek mellé egy bébiszittert és akkor a fizetésem 3/4-t oda fogom fizetni :x És ami végképp kiborít hogy másik több százmilliós végkielégítést,meg a semmittevésért több tízezres segélyt kapnak,addig a kismamák gyes-ére nem futja..Szerintem gusztustalan.Ezek után hogy várják hogy a népesség növekedni fog?Nőnek az árak csökkenek a fizetések.Az ember hatszor meggondolja hogy vállalhat-e gyereke,képes lesz-e eltartani.Ezért remélem hogy az embereknek felnyílik a szemük és májusban egy JOBB pártot fog megválasztani,mert ha ez így fog tovább menni,az nagyon sok embert fog a csőd szélére sodorni(családban van olyan aki már az autóját akarja eladni mert nem tudja a két gyerekét ellátni)
Nem szeretem az ilyen témákat mert csak felhúzom magamat rajta :D
mindjárt csinálok képet a babaruciról és csatolom.
Hné:Az a kiscipő már a Damien-é a fán?Nagyon édes! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Kész az AFP eredményem!!! :) Anyukám most olvasta be telefonon, én még nem láttam, remélem nem nézett el semmit. :lol:

AFP: 46,9 804
MoM 1,3 68

872 pont

Ez ugye jó? :roll:

hibernia

Teljesen jó,grat hozzá!
Az afp elvileg 20-100ig jó, a MOM pedig 0,8-2,5-ig jó :)

KépKép
Kép
csöpplány

Hihi, köszi!!! :)

hibernia

Itt a kép a ruciról:
Kép Első babaruci
:D

KépKép
Kép
csöpplány

Méretek:Én karácsony előtt voltam a munkahelyemen és a főnököm megjegyezte hogy szépen kerekedek,és nem a hasamon,szerinte sokat híztam.Jan 5.én megyek védőnőhöz majd akkor meglátjuk.Eddig elvileg utolsó mérés alapján 3 kilót híztam.Ma megnéztem magamat anyuék teljes alakos tükrében,és főleg mellre és pocakon látok gyarapodást.Most csináltam egy pocakfotót és kb ilyen fejet vágtam :shock: Hihetetlenül sokat gömbölyödött egy hét alatt.
Haskeményedés:nekem úgy kemény a hasam,hogy ha megnyomom a kis "hájrétegem" alatt keménynek érzem.Sokszor szokott feszülni a hasam,gondolom az izmok meg a bőr nyúlása miatt.Engem a hasizmok nem gátolnak,mivel nem nagyon érzékelhetőek,mióta abbahagytam a kézilabdát :lol: Ennek már 7 éve,sportbaleset,azóta semmilyen sportot nem tudok csinálni,mert nem bírja a térdem.
Látom hibernia most leginkább csak ketten vagyunk itt,remélem hamarosan azért a többiek is visszatérnek!

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok! :D :D
Kép

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!

Köszi a kaja tippeket! A saját szempontomból a pizzarendelős tetszett a legjobban! :wink:

Én erről a Picivel való otthon maradásról már leírtam a véleményemet! Szerintem kell a 3 év!Legalábbis nekem mindenképp. Én bölcsiben dolgoztam és láttam azokon a Picurkákon, akik mindennap voltak reggeltől délutánig, hogy megviselte őket! Akik csak heti egy-kétszer jöttek, mert anyukájuk részmunkaidőben dolgozott, vagy csak úgy elhozta társaságba, ők sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűntek!
De ez mindenkinek az egyéni döntése, megérzése. Szerintem ez minden embernél és minden gyerkőcnél máshogy van! Tehát azt sem ítélem el, aki támogatja a 3 évnél előbbi visszamenetelt!
Szerintem a gyerek 3 éves koráig sem kell teljesen elzárkózni a külvilágtól! Lehet tanulni és fejleszteni magunkat! De ez csak az én személyes véleményem!

Szép estét mindenkinek!

Kép
klaccc

csöpplány: Nagyon aranyos a ruha!!! De jó neked, hogy már tutira tudjátok, hogy fiú lesz. :)

Hát igen, nekem is úgy tűnik, most csak mi nyomulunk itt. :) Sebaj, majd januárban tuti megint sokan leszünk! Én is lépek most nézünk vmi filmet meg vacsorázunk, már éhen halok. :roll:

3 kg az semmi! :) Nem teszed fel a fotódat? Hogy lássam, mekkora is a szerinted nagy... :)
Én mindig is szerettem a hasam, sosem volt rajta semmi háj meg ilyesmi, sosem értettem, hogyan, mikor sosem sportoltam és máshol azért van rajtam egy kis felesleg (comb, fenék - hát ezek nekem nem a legizmosabbak :?)... :oops: Most viszont már örülnék egy kicsit puhább hasinak, mert tök zavar, hogy mindig olyan, mintha egy tök kemény, felfújt labdát dugtam volna a pólóm alá. :? Szedem a Magne B6-ot, de nem tűnt fel semmi változás...

Nah, megyek dvdzni. :) Szép estét mindenkinek!

hibernia

Sziasztok!

Rég nem jelenteztem, elnézéset, anyuéknál voltunk 4 napot.

Kedden én is voltam az AFP eredményért, amit nem láttam, mert a doki már elment és nem tidtam elkérni tőle. Az UH rendelőben csak annyit mondtak, hogy rendben van. Mintha 1 fölötti értéket kaptam volna...

UH-on minden rendben. A nemét nem kértem, hogy mondják meg, így még vérni kell, de emiatt hihetetlen milyen letolást kaptam a szüleimtől. Mindenki fel van háborodva, hogy ezt hogyan képzelem. Azt mondják elég önző vagyok és az a minimum, hogy aki akarja megtudhatja. Én ezzel nem értek egyet és lelkileg eléggé letör. Azt hittem együtt örülhetünk majd a születéskor :( Így meg mindenki ezen veszekszik a félidőben, ahelyett hogy az lenne a legfontosabb, hogy egészséges legyen ...

Na mindegy....

BUÉK mindenkinek!!!

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Sziasztok lányok!

Most jutottam géphez végre. Egész nap mostam, mint a gép nehogy szennyes maradjon a jövő évre! Mindjárt jön haza a kedves férjem és még neki is vacsit kell csinálni.

Linocs: Gratulálok a kislányhoz!

Klacc: Nagyon aranyos a pocikád. Nekem akkorát nőtt és olyan kemény mint állat. Már néha nem normálisnak érzem a keménységét. Olyan mintha mindjárt szétdurranna.

Hibernia: Mi is nagyon sokat gondolkodunk abban h. megkéne próbálni kint is. Dettó így vagyok mi is (hitel, lakásépítés) de érdekes h. még mindig mozgatja a fantáziámat a kinti élet. Lehetőségek persze vannak, de csak úgy mennék ki h. tuti legalább a férjemnek a dolog és mi legfeljebb egy kis idő elteltével mennénk utána, bár nagyon hiányozna mindenki. Meglátjuk mit hoz az idő de belevágnék. Gratula az AFP eredményhez.

Én Jan. 12-én megyek elvileg cukros vérvételre akkor leszek 22-23 hetes.

Csöpplány: Én sem tartom egyáltalán jó dolognak h. 2 év után mindenképpen menni kell dolgozni, mert addig is kevés a pénz, na de utána. Így tényleg nem fog nőni a népesség az biztos! Most is próbálok minél később menni táppénzre hát mert nem igazán adnak sokat, de a kedves uram már nagyon szeretné h. itthon legyek. A januárt még leakarom nyomni, utána elakarok menni szabira-betegszabira és végül táppénzre.

Csajok ti mit tudtok azzal kapcsolatban h. az éves szabimat kivehetem egyben szerintetek vagy meglesz határozva h. mennyit, illetve ugye utána 15 nap betegszabi jár (fizetés 80%) és utána táppénz(Bruttó fizu 60%-a) ugye?

El kell kapnom valami hr-est a cégnél h. ő mit ajánl ezzel kapcsolatban.

Szilveszter: Én holnap megyek a tesómékhoz lightos szilveszterre. Párom dolgozik még holnap is meg 1-én is. Vendéglátás átka. Remélem jövőre lesz valami normálisabb melóhelye.

Megyek is, ha nem jelentkeznék BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
caysee

Caysee: Nekem azt mondták, akkor jár újra a 15 nap betegszabi, ha szabadsággal zárom az évet. Nekem volt idén még 20 napom, azt most vettem ki. De azért kérdezd meg!

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Hát ha szeretnéd hibernia :D
Kép 18+1
Kép 19+2
Arról meg hogy tuti fiú-e azt majd csak akkor tudjuk 100% amikor megszületik :D De mivel az ultrahang nagyon azt mutatja hogy kis kukis,ezért merünk készülődni kicsikét :D
Na csak kellett emlegetni hogy csak ketten vagyunk,rögtön megjelentek a többiek is :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Linocs: Gratula a kislányhoz. :D

Mazsolita: Próbálj nem foglalkozni a rokonokkal. Ők az önzők, ha így lecsesznek azért, mert nem akarod megtudni a baba nemét. Ez csakis kettőtökre vonatkozik (mármint hogy meglepetést akartok vagy nem) és ezt el kellene fogadniuk. Az a lényeg, annak kell örülni, hogy egészséges a pici. Ne feledd hogy a ti babátok :)

A politikát szerintem mellőzzük erről a fórumról, az egyik leggusztustalanabb téma. Tök mindegy melyik pártra szavazol, a végén ugyanaz lesz az eredmény. Vagyis semmi.

Én 8-9 hónap után tervezem, hogy visszamegyek dolgozni, ennyi szabit kapok. A barátnőm is ennyi idő után ment vissza és bár mondta, hogy az elején nagyon rossz volt, mára semmit sem bánt meg. A pici nagyon élvezi a foglalkozásokat, anyuka pedig 2kor megy érte. Szerencsére ahogy hibernia is írta, megoldott a részmunkaidő, ezért nincs probléma. Én nem tudom elképzelni, hogy 3 de akár 2 évet is otthon legyek, de ez csak a saját véleményem saját magamról, ezért remélem nem haragszik meg rám senki. Ettől még nem leszek rossz anya.

KépKép
picilulu

Teljesen egyetértek,hogy nem erre a fórumra tartozik,csak valahogy mégis ehhez a felvetett témához vágott,a gyes miatt is és a következményei miatt.
Szerintem mindenki az adott körülmények mellett tud arról dönteni hogy mikor megy vissza dolgozni.Magyarországon elég kevés lehetőség van erre,hacsak nem tudja megoldani a gyerekfelvigyázást.

Egy kérdés:Nektek is gondot okoz már a hajolgatás? :? Nekem kifejezetten kellemetlen és nehéz,kivéve ha guggolva teszem.Pont az járt a fejembe hogy milyen lesz majd akkor később,amikor már tényleg nagy a poci. :?

KépKép
Kép
csöpplány

kicsit visszaolvastam...

hordozokendo nekem a 2-kal volt, és enélkul azt hiszem felfordultam volna. nagyon sokat sirt... és csak a kendoben vagy olben érezte jol magat. mindenképpen érdemes kiprobalni, imagjak a babak.
kenguru az elsovel volt. én ugy tudom csak akkor szabad, ha a baba mar stabilan tartja a fejét. és a baba menetiranyban mindenképpen kerulendo, barmilyen jol néz is ki.

kemény has: én is szedek most magnéziumot. akinek nagyon izmos a hasa, annak lassabban no, de az izmo elobb utobb engednek majd..

honvagy mar 11 éve élek kulfoldon és ez a 3. orsag azota. annyi kulonbséggel Hibernia, hogyaz én férjem nem magyar. Bevallom nagyon nehéz, nalunk most a 3. baba jon és anyukamon éreztem, amikor elujsagoltuk a hirt, hogy elso pillantaban azt gondolta, te nem vagy normalis! mar kettovel sem konnyu + a férjem allandoan uzleti uton.. hullamokban tor ram a honvagy. Ha kint maradtok, meglatod, a baban keresztul rengeteg uj ismerosod lesz és buszke leszel arra, hogy te egyedul is fel tudod nevelni. DE segitség az kell!!! babysitter és egyebek, legalabb néha! szerintem csak a pénzért nem érdemes kint élni,

[b]Faradsag
ma sokat vasaroltam, stb... nagyon elfradatam, a fejem is faj. sokkal jobb volt a mult héten a hoban sétalgatni. én ugy vagyo vele, hogy az embernek hallgatnia kell atestére. ha fardt vagyok, leulok sot ha tehetem lefekszem... Aki teheti, elso babanal, hasznalja ki!!! [/b]
s.orsi

Mazsolita: Hát bocs, de ez elég gáz, ha veszekszenek veled, mert nem kérdezted meg a baba nemét. :? Ez csak a ti döntésetek a férjeddel, ne foglalkozz senkivel, ha te nem akarod tudni, legközelebb se kérdezd meg.

caysee: Én úgy is kijöttem volna, ha nincs állásunk, én ilyen vagány vagyok. :lol: Nálunk a férjem a "földhöz ragadtabb" (=reálisabb), így persze könnyű könnyelműnek lenni, hogy tudom, hogy ő úgyis megold minden problémát. :) Mi végül a biztosra jöttünk ki, a férjem ugyanis 2 hónap otthonról való keresgélés után megkapott egy itteni (elég komoly) állást és úgy már nem volt kétséges, hogy belevágunk-e vagy sem, mert engem hajtott a vágy az ismeretlen iránt, őt meg izgatta az új álláslehetőség. :)
Ja és most látom, pontosan 25 év van a kisfiad és közöttem. :lol: :lol:

csöpplány: Szép poci, szerintem abszolút nem vagy dagi, ne viccelj már! :) Amúgy nekem nem a hajolgatás a gáz (jelentem a lábkörmömet még simán levágom :lol:), hanem a felülés vagy az oldalra fordulás... Nem minden nap vagyok ilyen érzékeny, van, hogy olyan, mintha nem is lennék terhes, de vannak napok, mikor csak úgy tudok felülni fekvésből kényelmesen, hogy "kinyomom" magam vagy belekapaszkodom valamibe. Elég rémisztő. :?

picilulu: Hogy lennél rossz anya! Szerintem mindenki tudja, érzi, mi a jó neki / a babájának. Nekem van egy elvem, hogy ami nem jó az anyukának, az nem jó a babának sem. Jó, tudom, egy gyerek mindent megváltoztat, de megőrülök a huhogóktól, akik mindig azzal jönnek, hogy no majd meglátjuk, hogy egy babával elindulni fél nap, elvinni bárhová egy kész tortúra stb stb... Mi elég aktív életet élünk, azt hiszem ezt folytatható a szülés után is, max. hármasban leszünk és nem minden hétvégén megyünk kirándulni, hanem minden 2. hétvégén. :lol: Minden akarat kérdése szerintem.
(Persze oda fogunk figyelni a baba érdekeire, nem fogunk semmit erőltetni, csak nekem ez a vesszőparipám, mikor alapból "lusta" emberek azzal rémisztgetnek, hogy majd nem leszünk ilyen kis mozgékonyak mi sem, ha "jön a baba". ÁÁáááááá!)

s.orsi: Hát igen, 3 gyerkőccel nem semmi alapból sem, nemhogy külföldön... És nem is a férjed országában éltek? Az üzleti utak elég durván hangzanak, én megőrülnék. :? Amúgy engem még így gyerek nélkül tök elbizonytalanít, hogy a szüleim ismerőseinek a gyerekei is mostanság szültek (most lépnek ők is a 30 közelébe) és folyton azt hallom, hogy most meglátogatják a kisunokát, most visznek valami kis meglepit, most vigyáznak a gyerekre, most ez most az... Esküszöm a közelemben minden gyereket a nagyszülők nevelnek kb. :? Hihetetlen néha, micsoda "gyenge" korosztály vagyunk (tisztelet a kivételnek), hogy még mindig a szüleinkre támaszkodunk, ha tudunk... :( Amúgy mi nem a pénz miatt vagyunk itt, mondom, a kalandvágy hozott ki elsősorban, hogy megnézzük, milyen az élet máshol, más kultúrában, de most, hogy itt élünk jó ideje, a férjem nagyon nem akar hazamenni... Otthon élve nekünk sem tűnt fel, hogy léteznek olyan országok, ahol alapból megbíznak benned, ahol az emberek mosolygósak, optimisták, barátságosak és semmi rosszat nem tételeznek fel egymásról... Apró dolgok ezek, de mikor hazamegyünk, mindig mellbe vág az otthoni hipernegatív légkör, amitől már teljesen elszoktunk. :(

hibernia

Jó reggelt!

Csak azért hoztam fel a GYES lerövidítéséről a témát, mert engem felbosszantott, hogy nem tölthetek a gyermekemmel sok időt. Hogy megértsétek aggodalmamat: 4 lombikon vagyok túl, 5 éve várok a csöppségemre és akkor hoznak egy ilyen döntést. :evil:

Amikor 2 éves lesz a gyermekem, nekem vissza kell menni dolgozni. És ez azt jelenti, hogy reggel 7-kor indulnom kell és csak este 7-re érek majd haza.
Mit fogok én látni a gyerekemből? És én munka után olyan fáradt szoktam lenni, hogy fürdők és alszom.
A részmunkaidő nagyon jó lenne, de a cégem nem hiszem, hogy alkalmazná. Egy kismama örül, ha visszaveszik!

KépKép
charlott

Kép Kép Kép Kép

Lányok, akkor most kívánnék Nektek Boldog Új Évet!
Lassan indulunk a családhoz, hogy együtt töltsük az év utolsó napját! :-)

KépKép
charlott

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?