Új privát üzeneted érkezett!

Enikő, tegnap még az orvoshoz se jutott el Feri (ma megy adni a bambát), annyira kerestük: Napfény Parkban az OBI-ban, TESCO-ban, Szatymazi utcában az OBI-ban, a BAUMAX-ban, a PRAKTIKER-ben, CORA-ban, de SEHOL nem volt. Akadt pár darab, de nem a megfelelő színben, ill. azt hiszem, a Praktikerben volt egy db, de az már igencsak halódott, és azt nem akartam megvenni...

Ági és
KépKép
exdeus

Exi :)
Hát majdnem eltaláltad, mert Apa imádja a távirányítós játékokat, épp egy helikopterre fáj a foga. :lol: De a képen éppen Botinak segít irányítani.

Enikő :)
Köszi! :D
Nem száraz a levegő Nálatok?
Nekünk is állandóan kapart a torkunk, este és éjjel. Vettünk páratartalom mérőt, és aszerint párásítunk (fullon megy éjjel a párásító), és így már jobb a helyzet.
De nálunk a padlófűtés miatt tényleg überszáraz a levegő. :roll:
Én first-el fújom még a torkom és a gyerekekét is éjszakára.

Kép
Kép
zituska28

Karmen!
Jobbulást Ordsinak!

Zituska!
Útolag is sok boldogságot Botinak!
Jók a képek! :wink:
Páratartalom mérőt hol lehet vvenni? :?:

Nálunk Szandi még mindig taknyos és köhög!
Már 2fajta antibigyót kapott, voltunk a Ballánál fülészeten, de semmi nem hat Neki.
:roll: Már nem tudom mit csináljak vele! :shock:
Amúgy jó a kedve, de most éjjel is annyira köhögött, hogy végül már sirt, mert nem tudott aludni. :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita :)
Bármelyik boltban, ahol digitális órákat árulnak.
Időjárás állomás a neve, kijelzi az időt, a hőmérsékletet, és a páratartalmat.
Sajnálom Szandit, mi tavaly voltunk így Noémivel, már sírtam. :(
Most - lekopogom - kutyabaja, leszámítva néha egy-két nap taknyosságot.
Most is taknyos, megy az aktivátor orrba, orrszívás, estére alvás előtt Aertus vagy Zirtec és orrcsepp.
Meg mennek azok az immunerősítők, amiket dokinénink ajánlott.
Ja, és vettem az Energy-től egy Spiron nevű spray-t. Azt fújom a szobájukba alváshoz, ill a ruhájukra is szoktam napközben.
Állítólag fertőtleníti a levegőt, a vírusok és baktériumok az illóolajak környezetében elpusztulnak.
http://www.energy.sk/hu/menu_x855x.asp

Karácsonyra pedig vettünk egy Salin sós levegő készüléket. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz, nagyon jókat hallottam róla.
http://www.soslevego.hu/main.php?f=kiir&oid=1&mid=1

Kép
Kép
zituska28

Exi!

Holnaptól akciós a Lidlbe, 2299 Ft .

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Enikő: Violának utólag is boldog névnapot!
Kész a DVD-d, ha esetleg erre jársz....

Zituska: Botit is Isten éltesse! Szerintem is rád hasonlítanak a gyerekek :) Nagyon cukik! Szóval a 4. szülinapra már lehet távirányítós autót venni a fiúknak! Hú, apánk hogy fog végre örülni neki! :) Kb. azóta vágyik valami szuper távirányítós cuccra amióta Gréti megszületett :D:D:D És mindig nehezményezi, hogy bezzeg én kedvemre válogathatok a babák, babaházak közt, ő meg nem az autók közt :D No de azért most karácsonyi ajándékvásárlásnál elszórakozott vagy 1,5 órát a Cora játékosztályának fiús részlegén :) Vettünk is sooooook autót :)

Szilcsi: Helyzet? Hogy bírjátok Lali nélkül?
Gréti akkor maradt először anyuéknál 1-2 napra amikor már megbízhatóan szobatiszta volt, 2. szülinapja utáni nyáron!

Eszti: Ok, ha számunkra használhatatlanra összemegy a harisnya, átpasszolom nektek :) Most van a mosógépben épp!

Exi: Azt se tudom mi az a lávalámpa :oops: , de majd visszakeresek a Lidl újságban, most már érdekel :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zituska!
Botit Isten éltesse!! Hihetetlen milyen nagyfiú már..

Zita!
Sajnálom Szandit, hogy még aludni sem bír.A dokinak sincs tippje mi ez?Mit mondott egyáltalán?Orrszívás és kész?
Tejérzékenységnél fordul elő sok fülprobléma,meg orrváladék..,hallottam meg tapasztaltam is.
Tényleg Szandi kap még tápszert, vagy tejet kap?
Jobbulást kívánok!

Karmen!
Orsi,hogy van?

Bea!Eszter!
Jujj,akkor most izgulok.. :oops: ,mi lesz a harisnya sorsa.Hol lel végső nyugalomra.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Mucska, hálám üldözzön, holnap apánk lemegy érte, remélem, lesz zöld színben!!!

Bea, Petinek szerintem még nem volt 3 éves, már volt távirányítós autója, nagyon élvezte...
Szerintem, ha már járnak, értékelik a dolgot, csak inkább valami olcsóbbat kell venni, mert ne a tízezer forintosat kelljen a kukába dobni...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Mi is boldog karácsonyt kívánunk!!!!!! :D
20140113113746

Zituska: Isten éltesse Botit sokáig!

ATZita: talán azért nem hat az AB, mert nem bakteriális eredetű a betegsége, hanem vírusos. :roll: Köhögésre az én doktornőm a "szerzetesek körtéje" nevű cuccot ajánlotta (szárított egész gyümölcsök, Gogol u-i gyógynövényboltban van), édes ízű gyógytea lesz belőle, az én elhúzódó köhögésemre nagyon jót tett. Éjszakára citromolajat tettem a párologtatóra, mintha az is használt volna valamit. Az antihisztaminos szereket (Zyrtec, Aerius)én nem használnám.

Mindenkinek nagyon boldog, betegségmentes karácsonyt kívánok!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Mucska, még egyszer nagyon köszi a tippet, odamentünk hét után egy kicsivel, dögivel volt lávalámpa, és volt zöld!!! Szóval tényleg hálám üldözzön.

Norus, mi a baj az antihisztaminokkal? Az Aerius nagyon jó szer, a doktornőnk szerint most ez a legkorszerűbb, jobb, mint a Zyrtec pl.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindenkinek! :):)

Mi már kaptunk meglepetést, Matyika 3 napja megtette első lépéseit! :):) Eddig 3-4 lépés a max., de 8 és fél hónaposan ez is szép! :)
Zsuzsi és a srácok

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok! :)

Bea :)
Boti tavaly kapta 3 évesen az első távirányítós autót - olcsóbb fajtát, ahogy Exi is írta - másnap letörte a táviráynító antennáját. 8) Visszaragasztottuk, működött. 1 hét múlva kitört a kereke :lol:
Akkor még nem tudott vele egyáltalán játszani, ideges volt, hogy mé' nem megy úgy az autó, ahogy szeretné.
Most ősszel az unokatesóknál fedezte fel újra a távirányítós járgányokat, ráadásul nem is adták oda Neki, hogy játsszon vele, és úgy elkeseredett, és sírt, hogy Neki mért nincs ilyen... Megsajnáltam, elmentünk a játékboltba, és vettünk egyet - olcsót, mert "csak úgy" mi nem szoktunk drága játékokat venni. Annak is nagyon örült, de beleszeretett egy piros Ferrariba, és azóta emlegeti, hogy olyat szeretne. Most megkapta, és nagyon-nagyon örül neki, és egyre ügyesebben irányítja.
Nálunk is imádja Apa ezeket a cuccokat, de Ő meg is veszi magának :lol:

Norus :)
Én sem értem, mi a gond az Aerius-szal és a Zyrtec-el. Nyilván csak akkor adom, ha szükséges, és olyankor kifejezetten jobban van tőle a gyerek, tud aludni éjjel, és nem utolsó sorban tud szellőzni a füljárat, így kisebb az esély középfül gyulára. Ez azért nekem lényeges.
A fül-orr-gégészünk szerint nincs gond vele, tavaly télen gyakice folyamatosan kapta Noémi.

Kép
Kép
zituska28

Zsuzsi :)
Gyönyörűek a pasijaid! :D :D
Gratula Matyinak az első lépésekhez!! Nem semmi fiaid vannak, emlékszem, anno Dini is hihetetlen korán elindult! :D

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Remélem még emlékszetek rám :oops:
Szorgalmasan olvaslak titeket, de az építkezés annyira elvette az eszemet :lol: hogy nem is tudnék másról írni ezért inkább csak követem hogy kivel-mi történik.

NAGYON BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!! Kép
Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VIOLÁT, BOTIT!!!!

Exi!
örülök, h teljesült a vágyad!!!!!!

Kinga!
Csuklottál mostanában??? :lol: :lol: Konsti odavan a kék hintapaciért és gyakran emlegetünk, h milyen jó, h megvettük!!! :lol:

csatlakozom az előttem írtakhoz:
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Lehet vak vagyok, de én nem látom az utolsó hozzászolásomat amit tegnap irtam:(

Zituska! Boldog szülinapot Márknak!

Mi sem használjuk az antihisztamint, nekünk csak hosszú nátha után javasolják.
Orsi jobban van, orra szépen ürül, bár füle kicsit fáj ha fujja igy ma már kapott fülcseppet, ill homeot fülgyulladásra. Norbi meg most kezd beteg lenni.

Gyerekek nagyon helyesek!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Gyerekek nagyon szépek!

BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KIVÁNUNK!!!!! Kép

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Üdv.

Először is: Kellemes Karácsonyt kívánok a fórumozóknak és családjuknak!

Zituska, na látod, én is ezért írtam, hogy olcsóbbat kell venni. Ami Petinek volt, azt még akkor vette Feri, amikor Peti még járni sem tudott, max. mászott utána. Na meg jó volt macskahülyítésre. :D Aztán ha jól emlékszem tavaly ősszel ismét elővettük, nagyon jól boldogult vele Peti egyedül, jó, a kormányzás nem ment, de egyenesen nagyon jól tudott vele száguldani... Csakhát ugye műanyagból volt, és nem nagyon tetszett neki, ha épp az árokba landolt vagy teljes sebességgel nekiment a betonlépcsőnek.
Mellesleg az én férjem is imádja az ilyeneket, csak nálunk nincs olyan, hogy Ő játsszon vele, mert akkor Peti is megy, hogy ő is, és de most. :)

Zsuzsi, Matyi nagyon ügyes, szép meglepetés. Nekem tavaly volt ilyen, Peti dec. közepén kezdett rá beszélni. Szülinapi és karácsonyi ajándék volt akkor.

Mindekinek szép estét.

Ági és
KépKép
exdeus

Én is áldott békés Karácsonyt kívánok mindenkinek! :)

Ma reggeli kép, Marci és Bogi már néhány szaloncukrot aggatott rá:
Kép

És ez lett a fából :)
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Mi is boldog, békés Karácsonyt kívánunk mindenkinek!
Gyerkőcök csodaszépek :D

KépKép

KépKép
timika

Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!:)
Szeretnék én is mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni! :oops: :wink:

Edit

szilde
Szeged

Üdv.

Hát nagyon kihaltunk. :(

Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek.
Akit érdekel, én feltettem az idei karácsonyi fotókat Peti képtárába.

Szép napot, aki meg esetleg dolgozik, annak jó munkát.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! :)

Én is remélem, mindenkinél szépen telt a karácsony! :D
Nálunk nagyon jó volt, most már Noéminek is tetszett, teljesen odáig volt a karácsonyfától (azóta is minden reggel rohan a nappaliba, hogy kapcso' beee, kapcso' beeee :lol: ), és lelkesen bontogatta az ajándékokat!
Boti a Jézuskát kereste nagyon, nem értette, ha csöngetett, hogy mehetünk a karácsonyfához, akkor miért nem várt meg ott minket :?: :lol:
Ő pedig 2 napig kérdezte reggelenként, hogy "Anya, ma is jön a Jézuska?" :lol:

Ajándékoknak nagyon örültek, Boti listája: Szerelőpad, cd-s kis magnó a szobájába, roller, tesco favonat kiegészítők (alagút, sorompó, elemes vonat, plusz sínek), Lego duplo kukásautó, Pókemberes szabadidőruci.
Noémi listája: Kiskonyha (zenél világít, épp csak nem főz), beszélő baba, Fur berries, FP éneklő mesekönyv, MushaBelly hangot adó plüssgombócok.
Kaptak közösen egy Lotti Karotti társast, egyenlőre Noémi még nem tud vele játszani, de majd bekapcsolódik! Boti imádja!:D

Szokás szerint halálra zabbantottuk magunkat, nálam megvan a 2 kiló plussz... :? 8) De tojok rá, lehetetlen volt ellenállni a sok finomságnak!

Kép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Csajok, ha valakit érdekel, a mellettünk lévő ház eladó!
Kb 10-15 éves tetőteres, kivúl-belül szép.Parkositott udvar, garázs, kisebb medence, mászókák, csuszda a gyerekeknek.
Szép nagy terasz. :wink:
Lent nappali, plusz egy szoba, fent három szoba.A gyerekszoba fent, ami két gyereké jelenleg egy hónapja lett megcsinálva.Mindenhol metlaki meg fapadló van.Olyan 150-160 négyzetméter lehet.
Még ezután jön az ingatlanos, igy képek még nincsenek, de tényleg jó kis ház.
Sarki telek, csak mi vagyunk a szomszédok. :wink:
Irjatok, ha valakit érdekel. :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

klzsuzsi: hoppá, nem semmi a kicsifiad! A csajok ennyi idősen a stabilan ülést gyakorolták, ugyanitt fél évvel később tartottak! :lol:

Exdeus, Zituska, antihisztamin:

Azért nem adnám, mert egyrészt a Zyrtec egy baromi erős gyógyszer, idegrendszeri "mellékhatásokkal" (lásd lent, hogy miért tettem idézőjelbe). Saját tapasztalat, én is szedtem régen (szénanáthára), töredékét a javasolt mennyiségnek, de soha többet! Pl. autót vezetni semmiképpen nem ülnék be legalább egy napig utána! Az orrcsepp nyilván nem olyan erős, mint a filmtabletta, de a hatóanyag (cetirizin) ugyanaz.

Másrészt:
Kép
Kép

Autósülés: mennyire kell komolyan venni a felső súlyhatárt? A II. kategória ugye 9-18 kilóig jó, vagy ha előbb kinövi magasságra a gyerek. Marcsinak a Trimax még jó lenne fél évig biztosan magasságra, de 17,9 kiló volt tegnap este csajszi, vegyek vajon gyorsan újat? :roll:
Zituska, nektek hogy vált be a Cybex ülés?
Valaki más, III. kategóriás autósülésekről vélemény?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

ATZita: ha a szomszédok most csináltatták meg a tetőteret, miért akarják eladni a házat? :roll: Amúgy nem hangzik rosszul (bár nekem Szatymaz picit messze van, de mennyi annyi??? :D )

Zituska: Nagyon szépek a gyerekek, és klassz ajcsikat kaptak. :wink:

Norus: Én se adok antihisztamint nekik, csak nagyon nagyon végszükség esetén. Sztem is marha káros... :(

Amúgy jól vagyunk karácsony jól telt, nálunk nem vitte túlzásba a Jézuska az ajcsiosztást, nem akarom hogy a gyerekeknek a karácsony csak az ajándékokról szóljon.
Zaza kapott egy könyvet és egy spirál parkolóházat (apájától kisautókat), mamáéktól pizsit, és kemény kötésű képes könyvet.

Vius, szintén könyveket, szurkaépítőkockát, (apájától Fisher Price tanuló kutyust), mamáéktól pizsit és 2 felsőt.

Bogi főleg apróságokat, matricás album, matricák, hercegnős nyomda, barbie ruha, könyv, foglalkoztató, anyukáméktól ruhákat, pizsiket (apájától Barbit, meg szárnyas hercegnőt, meg ilyeneket.....).

Marcinak könyveket vettem, mivel úúúúúútál olvasni. Na olyannyira bejött neki az Adrian Mole, hogy 26-án reggel 10kor nekilátott, és este 9re kiolvasta :lol: Nem tudta ltennia könyvet csillogó szemekkel jött le az ebédhez és dőlt belőle a szó, hogy mi történt a könyve szereplőjével..... :) Na így kell rászoktatni a gyereket az olvasásra, hogy jó könyvet adunk a kezébe. Már megrendeltük a többi Adrien Molt is.... :) Hja meg kapott apájától egy szilikon billentyűzetet, kakaóállót, és világít, zöld meg tapad meg mittomén még miket tud :D
Hja meg kamasz fiúknak szóló humoros könyvet vettem neki ami a kamaszkori problémákról, nemi érésről stb szól. Azért beszélünk is a dologról, szal nem az a célom, h könyvből tanulja meg a peteérés misztikáját :lol: megbeszéljük az élet nagy dolgait, de olvasson is róla egy kicsit.... :D

És egy fotó mamáéknál készült Karácsonykor:

Amikor az összes gyerek egyszerre akart a gokartra ülni: :lol: :lol: :lol:

Kép

ceniko
Szeged

Enikő!
Nem az egész tetőteret csinálták meg, hanem a gyerekeket az egyik szobából átköltözteték a másik szobába. Kész volt az egész csak amit vendégszobának használtak, abból csináltak most gyerekszobát. :wink:
Eladni azért akarják, mert Ők pestiek, és most visszamennek Pestre.
Mint derült égből villámcsapás,Nekik is úgy jött. :shock:
Én nagyon sajnálom, nagyon szeretem Őket, Márk egyidős a kislánnyal, nagyon jó barátok, csoporttársak az oviban is. :)
Az árat priviben! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Értem, amit írsz, és egyet is értek - meg nem is. 8)
Kicsit eltúlzottnak érzem ezeket a dolgokat, így én keresem az arany középutat.
Nem folyamatosan adom én sem a gyerekeknek a Zyrtecet, csak éjszakára.
Én még soha nem tapasztaltam, hogy rosszabb lett volna Nekik a hatóidő letelte után.
Autót ugyan nem vezetnek, de nem vettem észre, hogy bágyadtabbak, nyűgösebbek lettek volna, amikor használtuk. Még csak tovább, vagy mélyebben sem aludtak tőle. Gondolom, itt a mennyiség is számít, amit kaptak.
Na meg én nem gondolom - még mindig ilyen "naiv" vagyok -, hogy a gyerekorvosunk, illetve a fül-orr-gégészünk (akinek szintén vannak gyerekei) ártani akarna a gyerekeknek, amikor ezeket a szereket javasolja. :?
Az orrcseppel is óvatos vagyok, azt is alváshoz szoktam adni, és csak addig, míg feltétlen muszáj.

Beüzemeltük pár napja a sóslevegő készüléket, azóta egyáltalán nem szörcsögnek a gyerekek, teljesen tiszta az orruk, tudnak aludni. Reggel viszont, mikor felkelnek, mintha kinyitnák a csapot, folyik az orruk, de nincs tele nekik, nem használunk semmit, szépen kifolyik a cucc! Állítólag a készüléknek ez a hatása, pucolja a trutyit! :D

Autósülés:
Mi szeretjük a Cybex ülést, Botinak kényelmes. Arról, hogy mennyire stabil, nem tudok sokat mondani, mert nincs összehasonlítási alapom, de még nem borult fel vele Boti a kanyarban.
Nekünk is Trimax volt előtte (most Noncsié), mi azért cseréltük le, mert Boti kinőtte, kilógott a feje búbja.
Szerintem 1-2 kilóval túl lehet lépni a határt, ha a gyerkőc egyébként még belefér... Ugyértem, most azért ne rohanj venni, de kezdj nézelődni. :wink:

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Norus, hát a Zyrtec tényleg egy erős szer, DE pl. a náthámra a cetrizin hatóanyagú gyogyeszek nekem is beválnak, ha nem kapok levegőt, csodákra képesek. Ezzel az erővel vitamint sem kell adni a gyereknek, mert annak is vannak "mellékhatásai". Sőt, ne adjunk semmit, majd túlélik? Nekem ez a rész, amit bemásoltál, kicsit erős, de mindenkinek szíve joga, hogy mit ad és mit nem magának és a gyerekének.
Mellesleg szerintem egyik gyógyszernél sem az a fontos (na jó, az is, hogy ne adagold túl), hogy mennyit veszel be, hanem, hogy hogy reagál rá a szervezet. Pl. Petinél a Nurofen nem ér egy rakat kakát sem, neki csak a Panadol használ, ugyanez a helyzet pl. az öcsémnél, akinek a Cataflam cukorka, pedig az átlagnál általában lórugás. És ld. Zituskáéknál, náluk a Zyrtec nem veri le a gyereket, de egy felnőtt ismerősömnek a szokásos napi egy tablettányi adagja estére az illetőt durmoló mackóvá tette.

Enikő, jó a fotó a kicsi rakás nagyot kívánt. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

Zitus, nagyon szép fátok van és szuper ajándékokat kaptak a gyerekek! És Te mit kaptál? :wink:

Exi, megnéztem a képtárat, nem szőke volt még nemrég a hajad? :shock: Bár én vöröspárti vagyok, szerintem jobban áll a vörös. :wink:
(én most ledöbbentettem apánkat, rakattam vörös melírt a hajamba és szeretnék egy tetkót majd tavasszal, na ki is akadt, hogy családos anya vagyok, nem nekem való már az ilyesmi...) :lol: :lol: 8) :oops:

Kajálás: na én alulmúltam önmagam, lementem 50 kiló alá. :oops: Nem szándékosan, csak úgy magától... :roll: Most szeretnék párat visszaszedni, de a sok karácsonyi zabálástól kikészült a gyomrom, ááá elég rossz... :(

Lali jól megvolt mamáéknál, csak első este volt sírás, 2. este már nem, én viszont kikészültem, mikor 2. este hazaértem az üres lakásba. :oops: Fáradt is voltam, túl 2 nehéz vizsgán, szóval legalább kijött a feszültség. :oops: 8)
Karácsony jól telt nálunk is, én telefont kaptam, Lali meg csomó mindent: kukás autót, kis kukás autót, kockákat, favonat szettet, ruhákat, Noddy dvd-ket, élvezi az új játékokat.
És elkezdtük a bilizést is, ő kérte karácsony előtt még, mindig szólt kaka előtt és belekakált, aztán mióta mamáéknál volt, azóta megint pelusba megy. Nyilván bekavart neki az elválás, de ma este is már kéredzkedett rá.

Kép
szilcsi

Szilcsi, ne aggódj, jól emlékszel, szőke voltam. :) De már vagy két hete vörös a búrám... Igazából a kékesfekete szín álmaim vágya, de még lelkileg nem beszéltem meg a dolgot magammal... Tetkót én is szeretnék, lenne is, aki megcsinálja, de még ezt is érlelnem kell.

Norus, az előbb még kimaradt, hogy én inkább azt nézném, hogy alapvetően elfér-e a gyerek az ülésben. Mondjuk nálunk inkább az van, hogy a súlyhatár elérése előtt Peti magasságban növi ki az ülőalkamatosságát, most is pl. már a kocsi saját övével van jóideje bekötve, mert az ülés saját öve már igencsak a háta közepétől indult, amikor úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk a saját öves szisztémát. Hozzáteszem, hogy a mi ülésünk 9-36 kg-s, de szerintem Peti a 9-18 kg-s fajtába már bele sem férne. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus, gyógyszerek: érteni vélem, mire célzol, mikor azt írod, túlzásokba esik az idézett szöveg, de én követendő irányvonalnak tartom. Általában véve túl sok vicikvacak gyógyszert eszünk meg és adunk a ygerekeknek, azaz egy csomót feleslegesen, kapkodva. A vitaminokat sem érdemes túlzásba vinni, de a párhuzam is túlzás egy kicsit, vitaminok nélkül nem lehet élni, cetirizin nélkül egész jól el lehet vegetálni. :wink: Milyen mellékhatásokra gondolsz a vitaminoknál (leszámítva az ész nélküli túladagolást, pl. hasmenés a C-től)?

Zituska: persze, hogy nem akar rosszat az orvosotok, ez biztos! Én egy kicsit más szemszögből nézem ezt. Nekem egyszer ajánlott a doki egy olyan injekciókúrát, ami számos, ismert és gyakori „mellékhatással” jár (idegbeteg dührohamok, depresszió, ciklus teljes felborulása, elhízás és egyéb nyalánkságok), ráadásul egyáltalán nem garantált a hatása arra, amire adják. Rosszat akart az orvos? Dehogy, csak az ő ismeretei szerint pillanatnyilag nem tud jobbat! Hány olyan gyógyszer van, aminek utólag derültek/nek ki súlyos mellékhatásai, azokat is jóhiszeműen írták/ják fel az orvosok, nem akartak/nak ők rosszat, csak nem tudtak jobb megoldást (ha a gyógyszergyártók általi lefizetést most nem is vesszük figyelembe). Az autóvezetést nem is arra értettem, hogy távol kéne tartani tőle a gyerekeket :lol: , hanem hogy érzékeltessem a rám kifejtett hatását. Én is adok orrcseppet éjszakára, ha nagyon dugult az orruk (Nasivin), bár a legközelebbi takonynál tuti kipróbálom a homeopátiásat. A sóslevegő-kütyüről én is hallottam jókat, mennyibe került? Mivel működik, mit kell beletölteni?

Autósülés: köszi a válaszokat! Ma jól megnéztem Marcsit, hát, a múltkor másként láttam, neki is kilóg a feje búbja éppen (lehet, hogy sapi nélkül ér épp a tetejéig), az öv még a válla felett indul, de éppenhogy, tehát vehetjük az új ülést. Exdeus: a Trimax is 9-36 kg kategória (II+III), de csak ülésmagasítóként, mert levehető a háttámla. A tiétek milyen? Én még nem is láttam olyat, ami másként jó 9-36-ig, és saját öve is van, meg az autóéval is be lehet kötni a gyereket, nem is tudtam, hogy van ilyen.

szilcsi: de ügyes Lali! Gratula, csak így tovább!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zituska és a töbiek! :wink:

A Zyrtecnél jobb az Aerius, újgenerációs szer, és nem okoz álmosságot..

E.

szilde
Szeged

Üdv.

Norus, mellesleg mellékhatás ügyileg nem is a vízben oldódó vitaminokra gondolnék itten, hanem a D,E,A,K vitaminokra, amik zsírban oldódnak, és felhalmozódhatnak, és innen már gondolom tudod, mi a vég (túladagolás). Szerencsére még nem találkoztam ilyennel sem, viszont gyanítom, hogy az egy-egy betegtájékoztatón szereplő irományok irányadónak nem tekinthetőek, ha CSAK (azért nagy betűvel, mert ezt tudom, ezt hallottam, ez a legfrissebb infom) azt hallom, hogy az újinfluenza elleni oltástól csak x ember lett rosszul, ennyi mellékhatást jelentettek. Aha, aki jelentette, mert én pl. csak itt írtam le, hogy nagyon lázas lettem a szuritól, és nem hiszem, hogy ezt a fórumot olvassa az OGYI. :)
És még vmi: szvsz vitaminok nélkül is el lehet vegetálni, én pl. marha jól megvagyok ezek nélkül, és igazából nem is hiszem, hogy egy-egy tabletta naponta használna.

Ülés: Peti ülését még a Corában vettem, hát szerintem egy kilenckilós gyereknek még nem való, de amikor én vettem, Petinek már tökéletesen megfelelt. Van támlája, abban van a saját övének hely csinálva, de az leszedhető, úgy lesz ülésmagasító, de ha rajta hagyjuk a támlát, akkor egy "övterelővel" és a saját övek kiszedésével bekapcsolható a kocsi saját övével. Egyébként én szinte azóta sem láttam ilyet, talán a Corában még szokott lenni, de más helyeken én is csak olyanokat találtam, amiket vagy csak így, vagy csak úgy lehet az autóba berögzíteni.

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus: vitaminok nélkül pedig nem lehet élni, az más kérdés, hogy a táplálékkal (és nem kapszulákkal, tablettákkal) veszed magadhoz megfelelő mennyiségben (ami ilyenkor télen elég nehézkes, még akkor is, ha sok zöldet eszel), de vitaminok nélkül kipurcannánk, mert esszenciális tápanyagok. Így értettem. :wink: Az influenzával kapcsolatban én épp ezért, amit írsz, nem hiszek a számoknak, még annak se, hogy hányan haltak meg :( mert az is tuti több, nem derülhet ki midnenkiről. Ülés: de mi a márkája? Én most kaptam egy 50ezres árajánlatot a Römer Kid-re, hát, ezen még gondolkodom... :roll: :shock:

szilde: azt nem próbáltam, de annak idején, amikor a Zyrtec új szer volt, arra is azt mondták, hogy ez nem álmosít, mint a Fenistil tabletta. Dehogynem, engem nagyon legalábbis, és nem is az álmosít a legjobb szó, hanem hogy nagyon eltompít.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus!
Nem elsősorban a megjelenési idejére,hanem a tipusára értem,hogy újgenerációs.
Én is szedtem anno Zyrtecet,borzasztó kómás voltam fél szemtől is.. :roll:
Hannának rendszeresen minden este kell szednie az Aeriust,mivel allergiás,de egyáltalán nem bágyadt tőle.
A háziorvosunk akkor javasolta a használatát(annak aki egyébként nem szedi),mikor vírusfertőzéstől van a nátha és miegymás,ugyanis tudottan antivirális hatású.Néhány napos használattól nem alakul ki mellékhatás sztem.
Hanna,ha nem szedné,vérben forognának a szemei,egy nap vagy százat tüsszögne,ömlene a trutyi az orrából,bedagadna az orra,nem kapna levegőt.
Azért is mentünk el Pulmonológiára,mert már nem bírtam nézni ,hogy szenved egész nap.
Így már élhető a helyzet..,így nincs más választásunk,szedjük.
Sajnos már 1-2 éves korában is megvoltak a tünetek,később viszont erősödtek,de gyógyszert csak úgy négy éves korától kap.

Apropó!
Olyan volt már vkinek a gyerkőcnél,hogy hosszasan meg volt nagyobbodva a torokmandula a betegség lezajlása után?
Kevinnek hatalmasak a mandulái,még sosem láttam ekkora mandulákat.Kb. mint egy-egy babszem.már nem lázas,nem fáj neki(legalábbis nem nagyon) A fülorrgégész semmit sem írt fel rá,kálciumot javasolt.Ügyeletes,nyugdíjas doki volt.
Iszonyúan horkol a bébi,alig tudott enni eleinte.Ok.hogy nem lázas már,de csodálkozom,hogy ennyivel elintéztek bennünket.. :roll:
Mikorra fog ez elmúlni.. :roll:
Nem kellene rá antibigyó?Remélem nem kell neki kivenni?Mostanában sokat volt begyulladva a torka..

Edit

szilde
Szeged

Ti mit tudtok?Ilyen kicsi gyereknek milyen kálciumot lehet adni?
KálciumKid nem volt a gyógyszertárban...akkor mit tudok adni helyette?Pezsgőtablettát(negyed),nem issza meg. :roll:

E.

szilde
Szeged

Bocs offolok, voltunk ma este színházba Bogival, meg vittem a barátnőjét Nikit is, a Csongor és Tündét néztük, hát zseniális volt, aki teheti nézze meg feltétlenül!!!!!!!!! :wink:

19-kor kezdődött és kb 21:40-ig tartott, a harmadik felvonás után volt szünet, a lányok a végét már nehezen bírták, de nagyon büszke vagyok rájuk, hogy végigülték, előtte elmondtam a történetet mi lesz és közbe is súgtam a fülükbe ki kivel van, sztem érdmes elmenni megnézni.
És rohanás van bocsiiiiii! mennem kell!
Pusz jóéjt! 8)

ceniko
Szeged

Szilde, nem írt fel Calcimuscot sem? Mert elvben még enyim korabeli gyereknek is azt kéne kapnia, de nálunk Peti pezsitabi mániás, így Calcium Sandoz+C -ből kap napi felet. (Azért ezt a fajtát, mert pl. a Pharmavit "porol", és azt nem szeressük.)

Norus, a mi ülésünk noname, azok táborát gyarapítom, aki nem igazán hisz abban, hogy az árban több tényleg több. :wink:

Ági és
KépKép
exdeus

Norus! :)
Értem, amit mondasz, és egyet is értek....
De a gyógyszerek tájékoztatójában leírt mellékhatásokat eltúlzottnak gondolom, mert beleírnak mindent, amire lehet kb 1 ezrelék esély van, de védve magát a gyógyszergyártó beleírja, biztos ami tuti.Pl. a legtöbb gyógyszer mellékhatásaként szerepel a halál! is.
De természetesen én sem adom ész nélkül a gyógyszereket a gyerekeknek, igyekszem én is kiváltani azokat homeopátiás, gyógynövényes, és egyéb természetes dolgokkal.
A sóslevegő készülék nagyon jó!!! Csak ajánlani tudom!
(Mucska :) , örök hálám, hogy ajánlottad!! :wink: )
Írtam, hogy Noémi taknyos. Amióta megy éjjel a szobájukban, teljesen leálltunk az Aerius-szal és az orrcseppel is, még Aktivátort se csepegtetek Nekik, és teljesen tiszta az orruk, nem hortyognak, nem szörcsögnek, alig hallani, hogy szuszognak! :D
Amit írtam, hogy napközben folyik az orruk, mint a víz, az is megszünni látszik, szóval szuper! :)
Mi a kisebb gépet vettük, ez kb 40m3-es légtérbe írja, hogy jó. 11000 Ft volt akciósan, amúgy asszem 12-13 körül van. Egy sóbetét van benne, amit 6 hónap használat után kell cserélni, tehát kb. egy téli szezon után, 5000 körül van a betét ára. Szerintem ennyit évente megér a dolog, mi nyáron nem hiszem hogy használjuk, mert nyáron nem taknyosak a gyerekek.

Römmer ülésnek jó húzós az ára, de tény, hogy a legjobbnak és legbiztonságosabbnak mondják.
Mi azért nem vettünk ennyire profit, mert keveset utazunk kocsival a gyerekekkel, a városba pedig sztem elég az egyszerűbb.

Edit :)
Calcimusc-ot szoktak a kicsiknek adni. Noémi még újszülött korában kapta először, akkor 2x1 ml kellett, aztán mikor nagyobb lett 2x fél ampulla (2,5ml).

A gyerekeim most először nem aludtak itthon, tegnap egész nap és éjjel is mamáztak, majd most megyek értük...
Hát teljesen kész voltam, amikor hazajöttünk este (buliban voltunk) az üres lakásba. :roll:
Reggel Apa korán elment dolgozni, tök egyedül maradtam...na ez végképp nagyon car volt... 8)

Kép
Kép
zituska28

Exi!
Nem. :roll: :cry: :evil:
A gyógyszertárban sem tudtak semmit ajánlani ilyen kicsi gyereknek.. :shock:
A Calciumusc receptköteles egyébként?

Zituska!
Köszi szépen,meg az adagolást is. :wink:
Én sajnos nem ismerem azt milyen egyedül lenni. :roll:
Néha már nagyon is szeretném, ha nyugi lenne..,aztán meg 1-2 nap után biztosan visszasírnám. :roll: :lol:

E.

szilde
Szeged

szilde: szegény Hanna. :( És ez mitől van? (Biztosan írtad már, bocsi...) Bocs, ha papagájnak tűnök :) , de erre a tünetre a homeopátiás alkati szere nagyon jó hatással lehet, meg a mágneses terápia is. Tudok olyan nőt, aki 2 (kettő) kezelés után letette a szteroidos allergia-gyógyszerét, ami nélkül létezni se tudott, és azóta kutya baja. Ca: Calcimusc, szimpla vizes oldat ampullában, de receptes.

Zituska: az nem vészes ár, főleg, ha ilyen jó! Egy helyre beteszed (pl. a gyerekek szobájába), és onnan tényleg hat az egész lakásban?
A lányok már többször aludtak anyukáméknál, tényleg nagyon fura az üres lakás, de én nem voltam nekikeseredve, max kicsit szomorkás. :)

Gyógyszerek: Pont ezért írtam, hogy a bizonyítottan, nagy számban előforduló mellékhatásokra gondolok, nem az összes lehetséges felsoroltra. Na de mellékhatásoktól függetlenül, nagyon sokat esznek az emberek csak azért, mert valaki ajánlotta (orvos, tv-reklám, ismerős), anélkül, hogy elgondolkodnának rajta, dehát annyi másban se gondolkodnak, miért pont ebben tennék? :(

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Enikő: láttam az adokveszekben, hogy hótaposót keresel Zalánnak, 26-os a lába, ezen jól meglepődtem :shock: :shock: D 24-est hord, de azok még sokáig jók, M 27-est.

Rendeltél végül üléshuzatot attól a szegedi csajtól, aki a babaszobán hirdetett? Vagy valaki más rendelt tőle? :?:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Exi!
Örülök, hogy kaptatok végül lámpát :D Reggel épp olvasgattam a neten, délbe meg jött az újság. Elöször gondolkodnom kellett miért is nézem a lávalámpát:D

Zituska!

Örülök, ha jó a gép. Már izgultam, hogy hat e Botinak meg Noncsinak, épp akartam is irni neked, hogy mi a helyzet. Jövő szombaton majd kibeszéljük.
De igy nyugodt vagyok , van az évvégén két jócselekedetem:D

Más: Márciusban nyíló pékárú üzletbe keresek majd kolléganőt 2 műszakos rendbe. Feltétel: szakmai irányú végzettség és kedvesség a vevők felé. Ha valakit tudtok, aki szívesen dolgozna ilyen helyen, akkor privátba küldök elérhetőséget.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kivánok, egészséget és veszekedésmentes fórumozást!
Andi

Andi
Kép
mucska

Nóri! Nekünk is Trimax van, Orsi még most sincs 18 kg:) szóval én már ahogy a feje kilogott vettem nagyobb ülést ezt meg most Norbi használja. Szerintem a kg azért irják rá, hogy addigra kb a gyerek van olyan magas hogy kinövi, nem hinném hogy szigoruan veszik hogy utána nem lenne neki jo, miért széttörhet? Egy ütközésben is jol helyt kell állnia, akkor pár plusz kg szerintem meg sem kottyanhat neki.
Norbi 24-es ciőket hord, pedig igen magas.

Kérdeztem a multkor de ez az üzim volt ami aztán nem jelent meg, hogy használ-e valaki nem Ökonetes ezüstöt. Érdekelne van-e olcsobb ami bevált:)

Zituska! Szerintem ennyiért nem volt drága a sóslevegö, én azt hittem olyan 40-50e vettétek:) Majd én is megmutatom apának, bár nálunk nagy gond hogy a 2 gyerek külön szobában alszik. Én sópiát adok nekik ha taknyosak, nekünk nagyon jo lett.

Kép

Kép

Karmen
karmen

A sóslevegő készülék nem hat az egész lakásban, csak abban a helységben, ahol van! Nálunk csak a gyerekeknél van, és csak éjszakára.
Szerintem is abszolút éri az árát! :wink:

Mucska :)
Küldtem privit!
Szerintem itt ez a társaság nem az a veszekedős fajta, csak viták vannak, de azok sztem egész kulturált módon... :wink: :wink:

Enikő :)
Én is meglepődtem hogy Zazának 26-os baki kell, Boti most növi ki a 27-est. :shock:

Gyerekek újra itthon, zeng a ház, már néha visszakívántam Őket! :lol: :shock: 8)

Kép
Kép
zituska28

:D :D :D
Mikor kigyúlnak a fények, pajkos tündérek zenélnek. Huncut mosollyal egy rád kacsint, kicsi kendőből csillámport hint. így adja át az üzenetet:
BOLDOG ÚJ ÉVET NEKED!

:D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=mszjbifygis

Kép

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?