Tündike!
Mikor olvastam a bejegyésed, arra gondoltam, ohgy:Jaj, dehogynem volt , óó, de még mennyire ,hogy nehéz volt...és tudtam ,ohgy többünk megszenvedett a babája elvesztése után még a házasságával, párjával is..nem akartam más nevében írni, nem emlékeztem pontosan, ohgy ki írta le nyíltan, ki privátban.Aztán ki szerettem volna keresni, amit "akkoriban" én írtam erről, de ahogy olvastam a saját akkori írásaimat..hú, nem megy, még most sem, ennyi idő után sem.
Ezért, inkább a mostani érzéseimet:Hogy a férjed ilyen volt-e mindig, vagy megváltozott, azt persze csak Te tudhatod.Lehet, ohgy ilyen volt, de másképp láttad, hiszen más életetek volt.(mert akárhogy ,de olyan ,mint "előtte" már sosem lesz..)
Az is lehet ,amit a többiek is írnak, ohgy Ő így éli meg, teljes elutasítással..elfordul mindentől, mindenkitől..az én férjem pl a fizikai munkába menekült, ezzel "élt túl"..hetekig folyt még az építhezés és egész álló nap, majd megszakította magát, csak ne kelljen szembenézni sem velem, sem a történtekkel..Aztán akkor omlott össze, amikor én már kezdtem kimászni a gödörből..hónapokkal később!!!!!!Addig nem "engedhette meg" magának!!Miattam!!
mindent újra kell építeni, én úgy éreztem, kettévált az életünk, előtte, utána..újratanultuk egymást, új szokásaink lettek(hiszen volt egy kislányunk, most pedig van egy eltemetett kislányunk..)
Bizony a házasélet újrakezdése sem volt könnyű, egyikőnknek sem..
Voltak nagyon nehéz időszakok, volt, hogy úgy éreztem én is, ohgy feladom, jobb lenne a hátam mögött hagyni mindent.De jó, hogy hagytunk időt magunknak, része ez is a gyásznak!
Dido!
Majd eljön az ideje, ohgy elmenj sétálni.lehet ,ohgy először kell egy kis kényszer,az se baj.emlékszem ,egész nap hálóingben feküdtem az ágyban..nem akartam kimenni, mert talán úgy éreztem ,ha csak én tudom, akkor elhitethetem magammal, hogy nem is igazán történt meg..Majd lesz vmi,ami kimozdít a holtpontról, ki kell várni,erőltetni nem lehet.
Mircivel kapcsolatban fogalmazódot meg bennem, ohgy teljesen mindegy az eltelt évek száma..sosem gondoljuk majd másképp, csak az érzésekre való "rálátás" lesz más..
ezt éreztem ,ahogy reggel a régi hsz-eimet olvastam..most is gondolok Violára, egész nap, most sem fáj kevésbé, most is éppúgy hiányzik, ugyanolyanok a könnyeim és elég egyetlen érzés, egy illat,bármi és úgy repül az ember vissza az időben...és akkor ugyanaz a fojtogató kín és bánat..ami most is megvan, de már együtt élünk ezzel....(Papusommal beszéltem erről, aki nagyon súlyos beteg és azt mondta idővel úgy megszokom a fájdalmat, olyan természetes lesz, mint neki a fizikai fájdalmak..először üvöltünk, nem akarjuk elfogadni, enyhítenénk valahogy, aztán csendesen beletörődünk és része lesz az életünknek.)
Zaha, azt hiszem ,amit írtam volna privátban, az most mind itt jött ki belőlem....