Sziasztok!
Sziszi!
Szépek a gyerekek, és a játszóteretek is
Tényleg gyönyörű helyen laktok, bár én még nem voltam ott, csak a környéket ismerem.
Karmen!
Na az tuti, hogy Te nehezen fogod viselni. Ez azért más, mint egy oltás. Szerintem a legnehezebben azt fogod viselni, hogy le kell fogni a gyereket. És Orsi már elég nagy ahhoz, hogy utána kicsit meg is sértődjön a kínzás miatt
Lili ugye 4 hónapos volt, és úgy lövettük, de pl. anyukám kivonult, mert nem bírta elviselni, hogy a kisleány torkaszakadtából, keservesen sír. Bár utána nagyon hamar megvígasztalódott, tényleg csak 1-2 percig sírt. Aztán egyáltalán nem.
Szilvus!
Hát két naposan tényleg hamar átvészelnek mindent
Lili sem vette zokon, amikor vért vettek tőle, vagy piszkálták a kórházban.
Egyébként Lili egyáltalán nem piszkálja a fülét. Nem nyúl hozzá a fülbevalóhoz sem.
Édesítés!
Nekem van egy könyvem: Az ételünk a gyógyszerünk címmel, ami a helyes csecsemő és gyermektáplálásról szól.
A következőket írja erről a dologról:
"A cukorról - jó és rossz cukor
Jegyezzük meg, hogy a természetes édesítőszerek (amelyek főleg a gyümölcsökben találhatók) minden gyermek igényét kielégítik. A gyorsételek és italok felborítják az egyensúlyt, és kialakítanak a gyermekben egy olyan vágyat, amely sohasem alakult volna ki külső hatás nélkül.
A szárított gyümölcsöket (datolyát, mazsolát vagy sárgabarackot) használhatjuk az efféle vágyak távoltartására, vagy az olyan ételeket, amelyek gyorsan szabadítanak fel energiát.
Az édesítőszerek (méz, melasz, rízs- vagy kukoricaszirup), sokkal inkább megfelelőek, mint a kristály- vagy barnacukor, mivel ezekben a túlfinomított cukrokban lévő glükóz könnyen lebomlik az emésztőrendszerben, és drámai mértékben növeli a gyermek vércukorszintjét."
A 40 legegészségesebb étel:
Sárgarépa, szeder, tojás, sárgabarack, avokádó, mangó, banán, rízs, paradicsom, burgonya, édes paprika (kaliforniai), kivi, spenót, málna, cseresznye, körte, narancs, görögdinnye, tök, édesburgonya, szilva és aszalt szilva, tonhal, karfiol, sajt, csirkehús, alma, lazac, tej, brokkoli, őszibarack, paszternák, karórépa, borsó, papaya, lencse, kukorica, zab, mazsola, eper, bárányhús.
Szóval ez a könyv teljes egészében elutasítja a finomított cukrokat (meg is magyarázza, hogy miért, és nem csak azt mondja, hogy mert ártalmas, hanem részletesen leírja). Az egyéb fűszerezésről igazából nem ír semmit.
Azért kíváncsi lennék, hogy hány anyuka főz majd külön a gyerekének felnőtt koráig, és nem engedi menzán enni, vagy az óvodában ebédelni, vagy azok közül, akik a könyvet írták, vajon kóstoltak-e olyan íztelen ételeket, amiket megkívánnak, hogy a gyerekek egyenek.
Mondjuk én átalakítottam a mi étkezésünket, és én főzéshez is csak fruktózt hazsnálok (drágább, de tovább kitart, mert édesebb és jóval kevesebb kell belőle), de nem hinném, hogy az iskolai menzás kaját majd azzal főzik nekik. Az allergizáló ételekkel úgy vagyok, hogy rendben csínján kell bánni vele, a cukrot ugyebár magunknak sem használom, édességet is csak olyat eszünk, ami fruktózzal készült, vagy inkább nem eszünk, de nem vagyok híve, hogy szegény gyerek teljesen íztelen kajákat kapjon.
Na jó, ezt kiveséztem
Puszi: Bogi