Új privát üzeneted érkezett!

Békés Boldog Karácsonyt szeretnék Nektek kívánni!!

Kata, nekem végig több volt a magzatvizem, ne aggódj, és még cukros sem voltam.

Beu, csak nem babázol már? Nagyon izgi!

Kép
kata05

Jó reggelt Lányok!
Jó hírrel jöttem! :) Bea ma hajnalban gyönyörű kisfiúnak adott életet !3060 g és 53 cm! Mindketten jól vannak!
Vendég

Gratulálunk Bea! :) Sok-sok tejcsit kívánok Nektek! :)
Várunk a beszámolóval! :)
Vendég

Gratulálok Beus! De szuper!!!! Hát végre megérkezett a kisfiúcskád is:)))) Sok tejcsit és hosszú boldog életet kívánok nektek!

Ma voltam NST-n, még bizti nem szülök:)
Vendég

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy csak most....de ha valaki, Ti meg fogtok érteni.
A 23. nagyon szar volt. Ahogy írtam, elért a front és ahogy Adirenn írta baromi antiszociális lettem (Adrienn, lehet, hogy rám ragasztottad? :D ). Egész nap készülődés + aki élt, és mozgott, azzal sikerült összevesznem :cry: Írtam nektek, hogy nem emlékszem a szülési fájásokra. Na, éjszka megéreztem jóslófájások formájában (azt meg kell jegyeznem, hogy az előző terhességnél nem sűrűn fordult elő nálam). Be is tojtam (bocsi) rendesen, mert az első három nagyon gyorsan követte egymást, komolyan azt hittem, hogy szülök. Aztán csak alábbhagyott, már "csak" fél óránként fájt. Délelőtt 10-ig. Ugye sejtitek, hogy 24.-én mit tudtam melózni? Semmit. Nagyon rossz érzés volt koloncnak lenni a családom nyakán. Mondanom se kell, hogy ez is stresszelt. Egy kicsit díszítettem a fát, attól meg beállt a derekam. Mert 2 napja ez is van: ha sokat állok, elkezd fájni a derekam. Ha rosszul mozdulok, könnyek szöknek a szemembe, volt, hogy elakadtam az előszobába, nem mertem lépni. Apa mondta, hogy felkap és visz, de mondtam, hogy hozzám ne érjen, mert besz...k Úgyhogy így klassz elaludni is: egy-másfél óra, mire elrendezem úgy a lábam, hogy csak minimálisan fájjon.
Még most éjjel is voltak jóslófájásaim, a keményedést és a mensis fájdalmat nem említem, hozzám/hozzánk nőttek. Persze, ha meggondoljuk, hogy 3 napja éjjel volt -25 fok, ma meg állítólag mértek 20 fokot is....
Szerintetek jelentenek valamit ezek a jósló fájások? Bár szegény Bea is jó sok hetet küzdött velük. Mert jó lenne még kihúzni a 36. hétig.

Szóval ezért voltam távol. Úgyhogy most szép sorjában:
Mindenkinek kellemes karácsonyt (már ami még hátra van belőle) kívánok! A beteg picurkáknak jobbulást, remélhetőleg a Jézuskák ezt most gyorsítják egy picit!
Tényleg jó lenne összefutni veletek a szülőszobán, szuper csapat vagyunk! Mókás lenne, ahogy egyik szobából kiabálnánk a másikba: Adrienn, hogy vagytok, még egyben, mi már alakulunk :lol:
Twist! Miért biztos? És ha Dorka baba megtréfál :D

Bea! Gratulálok, jó egészséget és sok tejet kvíánok Nektek! Remélem maratoni szülésed volt :D

Mindenki vigyázzon magára!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Bocsi, ha Rád ragasztottam, nem állt számdékomban! De most inkább antiszociális legyél, minthogy keményedj meg görcsölj, mert ez legalább nem fáj! Én is "szolíd" karácsonyt rendeztem a családomnak, mert -ilyen még nem volt- nem volt sütemény. örültem, ha kaját tudok csinálni, nem álltam neki sütni. Nekem főként a vérnyomásom vacakol most, meg tegnap a cukrom is igencsak elszállt. :( És mivel nekem semmi segítségem nincs, így csak Apára támaszkodhatok, aki nem kifejezetten konyhatündér, hát most így telt a karácsony. Ma az ebéd mellé sikerült összedobnom némi kókuszgolyót, ennyi... Szerencsére a gyerek ebből még nem érzékel semmit, örül a játékoknak és a fának, azt még nem tudja, hogy ilyenkor sok süti is járna! :) Mondjuk Ő a legkevésbé édesszájú a családban! :)
Szonja, én úgy tudom, hogy ilyenkor már normális is lehet, ha vannak jósló fájások... De jó lenne, ha a kiírt napon szülnél, mert ha tényleg befektet engem hamarabb a dokim (márpedig ilyen vérnyomás mellett eléggé esélyes), akkor még találkozhatunk is!!! :)
Nagyon vigyázz magatokra, és ne stresszelj, a 37. hetet még tutira betöltitek egyben! :)
Vendég

Adrienn!
Vigyázz magadra Te is! Te egy hős vagy, és mindenki más is, aki ilyenkor diétázik! Csodállak benneteket, mert ha most kevesebbet is tudok enni, mert a fiam kitölt mindent :D nehezen tudnék ellen állni a finom falatoknak.

Szerintem se a sütin múlik, hogy milyen a karácsony! Ráadásul a gyerekeknek még nincsennek is ilyen elvárásaik. Sokkal jobban értékelik azt a plussz időt, amit most velük töltünk, meg a nyüzsgést. Bár a Te fiadat nem ismerem, az enyém azt imádja, ha minnél többen vannak körülötte. És köszönte szépen, csámcsogva, jóízűen magába gyűrt 2 tányér húslevest, amit mellesleg apa főzött :oops: neki sem kellett sok süti. Ami volt, sem az én érdemem, bár sütöttem 23-án (meg is lett az eredménye). Igaz semmi komoly, csak össze kellett kutyulni és betenni a sütőbe. Majd leírom a receptjét, mert nagyon finom (legalábbis nekünk ízlik) és tényleg kismama barát, ami az elkészítést illeti.

Na, akkor megbeszéltük, találkozunk a kórházba :D
Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, olvastam szegénykém, hogy miken mész keresztül:-(
Ma már jobban érzed magad?
Az jó lenne, ha Dorka baba megtréfálna engem:-))) Mára egy jó (bár szaggatott) alvás után teljesen fájdalommentesen ébredtem kivételesen. Ilyenkor úgy érzem, hogy csak 2 hét múlva szülök:)

Én vettem a boltban cukorbetegeknek való Wellness Szaloncukrot, azt eszem, ha a többiek finomságokat falnak. 2 g Ch van egy szem cukkerban, egyáltalán nem édes és mégis megvan az illúzió. :)
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm, most jobban vagyok. Persze ezen azért az is segít, hogy senki nem jött, mi se mentünk sehova, csak úgy punnyadunk.
Bár a gyerekem most érdekesen megfordult. Eddig a bal lábam felettvolt a feje, és úgy kunkorodott, hogy a háta mindig a jobb oldalamon volt. Szóval jól feküdt már, csak ugye még kicsit féloldalasan, ahogy elfért. Mondta az ultrahangos, hogy ő már max. a tengelye körül tud forogni. Hát most pont a hasam közepén van a háta. Bele se merek gondolni, hogy hol a feje, remélem még nem illeszti menetirányba. Mindenesetre ez most olyan szétszakadós élmény, mintha a pocokomon akarna kijönni :D

Twist!
Ezek szerint Neked is vannak jósló fájásaid? Milyen sűrűn? Vagy inkább ez a frontos-mensis fájdalom? Te már végül is "jó" vagy a 38. héttel, innen már tutira semmi baj nem lenne. Azért olyan furcsa, nem? Én már várom, hogy foghassam a babócám, ugyanakkor olyan rossz érzés, hogy mindjárt vége ennek az időszaknak, még akkor is, ha néha nyűgös.

Mondjuk nekem a finomság inkább a jó töltött káposzta, füstölt csülök, rántott husi (és minden, ami ma nem divatos), mert nem igazán vagyok édes szájú (bár most terhesen asszem megettem 2 évi csoki adagomat). Mivel még nem voltam diétára kényszerítve, szégyellem, de azt se tudom megmondani, hogy Ti ilyenkor ilyeneket ehettek-e? Persze nyilván nem, vagy csak lightosan, különben akkor nem lenne diéta a neve. Szóval a szemembe hősök vagytok, biztos, ha kellene én is kibírnám, de asszem tényleg csak eügyi okok vinnének rá.

Adrienn, Eszti hogy vagytok?
Vigyázzunk magunkra, mert - a változatosság gyönyörködtet - jön a hideg front.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, ezek szerint ügyesen lefelé fordult már a babád? Ez nagyon jó hír! Pihenj sokat és ne idegeskedj, az szerintem segít, hogy ne görcsölgess.
Nekem a jósló fájások napokra abbamaradnak, szóval, semmilyen rendszert nem tudok felmutatni. És fáj mondjuk fél órát - 40 percet, ez naponta többször is visszatér és éjszaka is, aztán napokig semmi. Van, hogy estére fájdul meg a hasam és kő kemény és görcsöl. Mondjuk, ha sokat ülök, talpon vagyok, aktívkodom. Aztán a férjem megmasszírozza a hátam, alszom egy nagyot reggelit (éjjel még görcsölgetek) és reggelre semmi bajom. Ez sokszor volt már. Most kellemes nyugalom szállt meg, jól sikerült a karácsony, és érdekes módon teljesen fájdalommentes lettem:)
Lehet, hogy az izgalom is és az idegeskedés is fokozza ezek szerint a fájdalmat. Pl. ha dokihoz megyek, akkor izgulok és akkor is fájdalmaim szoktak lenni. Aztán ha végzek, akkor már hazafelé és délután semmi fájdalmam sincs.
Vendég

Sziasztok!
Én megvagyok! Ma egész jól érzem magam. :) Ma még tortát is sütöttem a párom unokaöccsének! :) Holnap jönnek, és 23.-án volt a születésnapja. 12 éves nagylegény! :)
Mindenki vigyázzon magára, és tessék egyben maradni, január első keddjén összefuthatnánk a babaváró előadáson! :) Szonja! Neked meg feltétlenül meg kellene várnod, legalább a befekvésemet! :)
Vendég

Sziasztok!

Én is megvagyok! Bár két napja jósló fájásaim vannak, kicsit be vagyok tojva, hogy mi lesz. Január 1-ig ki kellene húznunk még egyben, mert akkor töltöm a 34. hetet és akkora a tüdejük már teljesen kifejlődik.

Remélem kibirjuk még ezt a 6 napot egyben. Várom már, hogy meglegyenek, de most már igazán kezdek félni, hogy mi lesz!

Most, hogy karácsony van, kisebb kilengések vannak a diétámban, viszont a vércukor értékeim jók mindezek ellenére.
teszti

Eszti! Te is várj meg! :) Az Neked a 38.hét lenne! :) Szerintem van rá esély!
Egyébként én most nagy sz@rban vagyok, mert pont most ugrott meg a cukrom, pedig tényleg nem csalok a diétát illetően.... Melyik doki fogja ezt elhinni nekem, hogy nem a beiglitől (nincs is itthon beigli :D ) 9 körüliek a cukraim, pedig még az inzulin adagokat is megemeltem már.... Nem értem... Ezzel párhuzamosan a vérnyomásom is az égben van, pedig arra is már egy valag gyógyszert szedek...
Vendég

Sziasztok!
Igen, észrevettem én is, hogy a nyüzsi okozza a keményedést, meg a fájásokat. Igyekszem nyugiban lenni, de nem mindig sikerül...

Viszont azért Titeket biztatlak :D hogy mindenki üljön szépen a fenekén nyugiba. Ez alól kivétel Twist :D ezt ő tudja: akarna már szülni vagy még szeretné ezt a két hetet. Bár hiába biztattam Beát is egy kis lépcsőzéssel, nem nagyon volt hatásos :D

Eszti! Drukkolunk! Ne félj, az stresszelő, bár én is be vagyok tojva ezektől a josló fájásoktól. Nappal még ügyesen elterelem a gondolataimat: hívom az én kis angyalkámat meg apát, hogy kicsit szeretgessenek. Olyan jó, mikor a kisfiam a puha kis kezecskéjével simogatja az arcom: Anya mi baj? Adok gyógypuszit! De éjjel nem keltegetem őket...
Ha lehetne ide ilyen centi szerűséget csinálni, vágnánk :D holnap már csak 5 nap a 34. hétig. Duplán drukkolok, ha azt akarod, hogy a Te bébijeid legyenek az elsők az évben. Vagy már nincs ilyen?

Na Adrienn, csak vigyázz szépen magadra, mert úgy tűnik, hogy a beigli puszta említése is emeli a cukrodat :D
Megbeszéltük, január közepe után kicsivel a kórházban...meg persze a babás előadás, ha eljutunk :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Adrienn, szegénykém, mi a fene lehet, hogy a vérnyomid és a cukrod is egyszerre ugrott meg? Nem lehet, hogy az ünnepi stressz, készülődés, lebonyolítás felhúzott idegileg és emiatt van? Tudod, szokták mondani, ha valaki ideges, hogy "felmegy a cukra". Lehet, hogy most nem az étel teszi.

Nem tudjátok véletlenül, hogy van-e hivatalos fotós a kórházban esetleg? (én ilyet sosem találnék ki, csak a szüleim említették)
És ha magam fotózok, akkor szabad vakuzni? SZóval, a babának nem rossz, ha rávillantok majd?

Örülök, hogy holnap nyitnak a boltok, a bankok és a posta is végre, még eszembe jutott, hogy kéne néhány dolog a pici lánynak. Pl. nem vettem gézlapot a köldökére. És egy olajradiátor is kéne a kisszobába, mert nem tudunk elég meleget csinálni ott (úgy tűnik).
Vendég

Beu, gratulálok a picifiúhoz! Sok boldogságot és tejcsit!!!!

Twist, gézlap nem kell a köldökére!! :wink: Azért ne indulj el!Hivatalos fotósról nem tudok, de nem jelenti azt hogy nincs. Bár szerintem most nem engednék be a járvány miatt.

Adrienne, hú nem irigyellek! Dokidat hívtad a cukrod+vérnyomi miatt? Nagyon vigyázz magadra!

Kép
kata05

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van és már lezajlott a nagy nyüzsi :)

Eszti és persze lányok :),
lesz szerdán a National Geographic-on Az élet az anyaméhben-egypetéjű ikrek c.dokufilm...
Persze mindenkinek ajánlom,bár már biztos sokan láttátok-én mindig megnézem..

Kérdésem is lenne..Az normális,hogy van kb 3 hetem a kiírt időpontig és semmi joslófájásom nem volt még????néha mensi szerűt érzek,de azt is baromi gyengén... :(
Néha úgy érzem soha ki nem akar jönni ez a gyerkőc.. :)
Pedig lassan már jöhetne :)

Ti hogy vagytok?keményedések?
Fejfájásra mi a frányát lehet szedni,mert a rohadt kettősfront mindig szétcincál... :(

Jó pihengetést mindenkinek! :) :D
pako

Sziasztok!
Én még nem hallottam hivatalos fotósról, nekünk az elsőnél a doki csinálta a családi képeket :D vaku: hááát nem is tudom. Lehet, hogy nincs semmi rossz hatása, de ha belegondolok, hogy engem hogy zavar. Mindegy, majd meglátjátok, lehet szikrázó napsütésben fog születni és a vaku kérdés megoldódik.

Pako!
Én már láttam. Egy párszor. De lehet, hogy megnézem még1x.
Szerintem normális, hogy nincs jósló fájásod, az elsőnél én sem emlékszem semmi ilyesmire. De attól még ki fog bújni, ne aggódj. Még soha senki nem maradt terhes :D Ez nem az én aranyköpésem, az előző dokimé volt. Mindig ezt mondogatta, amikor nagyon paráztam a szüléstől.
Szerintem ilyenkor már nem igen lehet semmilyen gyógyszert szedni. De lehet, hogy rosszul emlékszem. Ebben az állapotban már :D De majd jönnek a többiek és mondanak valamit. Egy kis maszírozás nem segít?

Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Pako, nekem azt mondta a dokim, hogy nagy néha paracetamol tartalmú gyógyszert be lehet venni fejfájásra.
Szerintem teljesen normális, hogy nincsenek jósló fájásaid és semmi egyéb érzés, mert mindenkinek másképp zajlanak a folyamatok a testében, ne aggódj. Az egyik kismamis fórumon az egyik csajszi fájdalommentesen kitágult 4 ujjnyira. Észre sem vette. Nagyon könnyű szülése volt, ment minden, mint a karikacsapás, még a gátja sem sérült, simán ülve tudott szoptatni utána. Szóval, ő egy élő példa:-)
Vendég

Sziasztok!

Először is elfelejtettem tegnap -írni, hogy gratulálok a Beának a babához. Irigylem, hogy Ő már "túl van rajta", szerintem már mindannyian szívesen fognánk a kezünkben a babáinkat.

Másodszor, pedig tudnátok nekem abban segíteni, hogy az apukának az h1n1 oltás igazoláson pontosan minek kellene szerepelnie, mert persze nekünk az oltóponton nem adtak igazolást, csak egy számlát, ami a neve és címe szerepel: se dátum, sem más egyéb.
Holnap megpróbálom megszerezni az sztk-ból az igazolást.

Adrienn!

Nekem is volt már olyan, hogy csontra annyit ettem, amennyit lehetett és felment a cukrom. Észrevettem, hogy a frontok is hatással van a cukromra. Szerintem Nálad is ez lehet a probléma: ez a kiszámíthatatlan időjárás tuti befolyásolja a dolgokat - a vérnyomásod mindenképpe. Csak magamból kiindulva tudom, hogy nagyon bosszantó és persze az egészségünk szempontjából sem jó, hogy Te mindent megteszel, de mégsem jó a cukrod.
NEm tudod, holnaptól lesz már a Zsirai dr?
teszti

Szia Eszti!
Én egy kb. A/5 méretű papírt kaptam. Ott ráírták a nevemet, címemet, taj számomat, meg hogy mikor kaptam az oltást, meg természetesen az oltó orvos aláírása, pecsétje. Az uram meg egy olyan méretűt, mint a beutalók, ugyanezen adatokkal.

De ne aggódj, adniuk kell. Mert a férjemé a kocsiban maradt, amit ugye elloptak, és a háziorvos simán adott neki. Kettőt is. Tuti, ami tuti :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Eszti!
Való igaz, hogy a frontok nemcsak a vérnyomásomat, hanem a cukromat is megbirizgálják. :(
Én úgy tudom, holnaptól lesz a Zsirai, de azt nem tudom, hogy egész héten lesz-e, mert nekem úgy rémlik, hogy 31.-én nem lesz, de ez nem biztos...
Vendég

Én csak annyit tudok, hogy ma van Zsirai doktor és megnézték nekem a beosztását: ma ügyeletes. Tehát egész nap van. Emiatt holnap gondolom, hogy pihen.
A 31-ét nem tudom én sem.
Vendég

Sziasztok!
Nagy a csend, remélem ez azt jelenti, hogy mindenkivel minden rendben van.
Bea! Remélem már otthon vagytok!

Ha holnap nem jutnék gép közelbe:
Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Nektek!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Megvan az engedély apának! Gyorsan ment az elintézése nagyon. Ha valakit esetleg érdekel, holnap 15.00 óráig lehet az ápolási igazgatónál ügyintézni.
teszti

Sziasztok!
Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánok! :)

Remélem Mindenki jól van!
:)
Vendég

Sziasztok!

2009. dec. 16-án megszületett a gyönyörű szép kisfiam, így túl a szülésen megosztanám veletek a történetem :)
Dec. 14-e:
Az orvosom nem volt bent, ezért a szülésznőm más orvost kerített a vizsgálathoz. Dr. Zsirai vizsgált meg, és jött a híres kézzel tágítás mivel már túlhordtam a picit, és még mindig zárva volt a méhszájam. Hát a tágítást nem kívánom senkinek. Lehet, hogy én vagyok a kényes, de nekem iszonyatosan fájt. Mivel már egy hét túlhordásnál tartottunk azt javasolta, hogy feküdjek be másnap reggel.
Dec. 15-e:
Reggel bejelentkezés. Szerencsére megcsíptem az utolsó helyet az alapítványi szobában. Minden elismerésem azoknak akik nem ilyen szobában vannak, vagy voltak, és friss sebbel mennek ki a közös wc-be. Én mindenképpen alapítványi szobát akartam, és két ágyast hátha valaki olyannal kerülök össze, akinek már több gyereke van és meg tud mutatni nekem egy pár dolgot.
A lelteim már elég rosszak voltak, és az UH-on megállapították, hogy már nagyon kevés a magzatvíz így biztos volt, hogy másnap reggel meg kell indítani a szülést. Ezt meg is beszéltük az orvosommal.
Dec. 16-a:
Reggel 6: Iránya a szülőszoba. És ekkor látom, hogy jön be egy kismama az apukával, aki öltözik be a szüléshez. Én persze nem értettem a egészet, mert előző nap még teljesen ki voltam borulva, hogy apa nem lehet bent a szülésnél, és egyedül kell az egészet végigcsinálnom. De kiderült, hogy 16-a reggeltől bent lehet az apa, ha be van oltva. Na gyorsan telefon apának, aki rohant is be. :)
Reggel 7-kor megkaptam a zselét, majd 8 körül az oxitocint. Közben megérkezett apa is.
Szépen el kezdtek indulgatni a fájások. Aminek nagyon örültem, mert nem akartam, hogy császár legyen a vége.
Folyamatosan figyelték a baba szívhangját. És sajnos ő nem viselte olyan jól a vajúdást mint én. Kétszer is leesett a pulzusa, ezért az orvosom úgy döntött, hogy irány a műtő meg kell császározni. Én nagyon megijedtem, mert nagyon féltem a műtéttől. Mindenki nagyon kedves volt velem, és ez igazán megnyugtatott. Így 11:45-kor világra jött az én kis hercegem, akit egyből fürdetés után oda is adtak apának :))))
A császár nagyon jól sikerült. Minden rendben ment, és felszívódó varrattal varrtak. Az első két nap, ami nagyon rossz, de most már mondhatom, hogy teljesen rendben vagyok. Úgyhogy az orvosomnak, és a szülésznőmnek csak köszönettel tartozom.

A szülés utáni kórházi élményeim már nem voltak ilyen pozitívak. Mivel első baba én még nem voltam tisztában vele, hogy hogy is kell helyesen szoptatni, és a császár után nem is indult be a tejem egyből. Persze az én kisfiam olyan mohó, hogy első nap sikerült véresre harapnia a mellbimbómat, tehát utána minden szoptatás sírással telt. Én persze próbáltam őt etetni, mivel hiába mutattam, hogy mi van a mellemmel azt mondták, hogy rá kell tenni és erőltetni kell. Majd a harmadik napon mikor már a babókám egész este csak sírt bevittem, hogy adjanak neki legalább cukros vizet, amikor is közölte a csecsemős nővér, hogy ez a baba éhezik. Na hát ekkor lettem teljesen ideges, mivel egész nap könyörögtem, hogy mutassák már meg, hogy hogy kell szoptatni, és a többi nővér is látta a babát, és látták azt is hogy hogy néz ki a mellem, és nincs tejem, de egyiknek se jutott volna eszébe a gyereknek egy kis ennivalót adni. Az első normális csecsemős nővér ez a hölgy volt. Mondta, hogy feküdjek le, felhívta a gyerekorvost, és megbeszélte vele, hogy egész éjszaka tápszerezni fogja. Na hát mondanom se kell, hogy az én kisfiam evett aludt evett aludt egész éjszaka. Hazajövetel után persze rendbe hoztam a mellemet, és most már vegyesen kapja a kicsi a tápszert és a tejcsit, mert még nincs elég tejem. De nem adom fel, mert szeretném hogy egy idő után csak tejcsit kapjon. Az viszont biztos, hogy majdnem sikerült egy életre elvenniük a szoptatási kedvemet. :( De tudom, hogy hamarosan csak szoptatni fogom!!!! :)
skiki12

Skiki, én találkoztam a férjeddel, amikor ment értetek és vitt haza titeket. Ugyanezeket mesélte el egy másik apukának, amiket leírtál, azaz hogy nincs tejed és éhezett a baba. nagyon mérges volt a párod is. Sajnálom a dolgot, remélem, hogy most már van tejed, vagy kaptatok tápszert. Gratulálok a szép kisfiadhoz!:))))
Vendég

Skiki!
Gratulálok, jó egészséget és sok tejcit kívánok! És ne add fel semmiképpen se!
Köszönjük a beszámolót is!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!
Skiki! Gratulálok a Kisfiatokhoz! Köszönjük a beszámolót is, bár nem lettem túl lelkes tőle... Pont ettől tartok én is, én ugyanezt a történetet éltem meg (mintha a saját történetemet olvastam volna) egy másik kórházban a fiammal, csak mi 5 napig szenvedtünk bennt... Én is nagyon félek, hogy nem lesz elegendő tejem, akkor mit csinálok majd... Mert a fiammal sem volt elég tejem... Konkrétan semennyi... Nna, majd meglátjuk, bízom benne, hogy pozitívabb élményekkel térünk mi haza, mint Te. De ne add fel, otthon a meghittebb és barátságosabb környezetben könnyebb lesz, és drukkolok, hogy beinuljon a tejcsi is! :)
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezek én is...
Skiki! Gratulálok, és sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatokkal tértél haza. Sok sikert kívánok a szopihoz, remélem hamarosan el tudjátok hagyni a tápszert!

Minden rendben van, már 3 nap után hazajöhettünk, mindketten jól vagyunk. Zsombika gyönyörű, és egy kis angyalka. 2-3 óránként eszik, közben pedig alszik, amikor épp nem fáj a hasa, mert sajna a kakival sokat szenved. A szülés csodás élmény volt dr. Kiának és Cser Katinak köszönhetően. Összesen 4 óra alatt kibújt a drágám. Nekünk (Skikivel ellentétben) kizárólag pozitív tapasztalataink vannak a kórházzal kapcsolatban. A csecsemős nővérek segítőkész hozzáállásának köszönhetem, hogy végre megtapasztaltam, milyen érzés, ha jóllakik a babám a tejcsimtől. Bár még nagyon kevés idő telt el, nem merem elbízni magam. Remélem a továbbiak is ilyen szépen alakulnak.

Ha lesz időm, mesélek részletesebben is, de most reklamál már a picur a hamiért.
Mindenkinek boldog új évet, és boldog babavárást, babázást!
beubaba

Beu, ez nagyon szép írás volt és örülök a jó élményeidnek, ez most nagyon fellelkesített!:)))))))))))
Vendég

Sziasztok lányok!!

Remélem mindenkinek jól telik eddig az újév! :D
És BUÉK ezerrel! :)

Kérdésem az lenne,hogy a szülés előtt minden esetben van hasmenés??mert már azt várom ezerrel :D
Csak lehet hogy hiába,ha nincs mindig mindenkinek.. :)

És a 38.hét környékén normális,ha nem érzem mozogni annyit?mert ma szinte nem is ficánkolt és nem ezt szoktam meg :(
Vagy ez jelent már valamit?persze,lehet,hogy csak annyit,hogy megint találtam valami idegedkedni valót :?

Ti hogy bírjátok a frontot?

Beus gratu a babóhoz! :)
Jó pihit mindenkinek!
pako

Sziasztok!
Megint az űrbe lőttem a hozzászólásomat.... még ez se megy már. Engem még nem a front zavar, az nálam fél nappal később jön. Az viszont igen, hogy akkora már ez a baba, hogy szinte egész álló nap nem kapok levegőt, menni alig bírok, kivan a csipőm, derekam és alig bírok enni. Most épp az 5-6 órája elfogyasztott kaját rugdossa vissza....már nemcsak savam van, hanem émelygek órákat. És ez annyira megvisel kedélyállapotilag is. Valamelyik éjszaka is több mint egy órát ültem a wc mellett, esküszöm nem volt annyi erőm, hogy visszamásszak az ágyba. Persze minek is mentem volna, feküdni nem volt jó, igaz ülni se.... állni lett volna jó, csak már az se igen esik jól. Szóval totál kriplinek érzem magam. Ne haragudjatok, hogy így kibukott belőlem, de sza...ul vagyok nagyon.

Bea! Jó hogy itt vagy. Örülök, mert a 17 órához képest ez maratoni lett! Gratulálok mégegyszer!

Adrienn! Megbeszéltük: menni fog a szoptatás! :D

Remélem Ti jobban vagytok!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Az apa személyi igazolványának másolatát és lakcímkártyáját, tb kártyáját ilyesmit be kell vinni? Vagy elég a házassági kivonat?

A front miatt egyfolytában fáj a hasam, éjjel görcsöltem, hasmenésem is volt és hányingerem. De most jól vagyok. Kedden szerencsére NST, akkor megtudom, hogy milyen változások vannak odabenn.
Vendég

Beu, gratulálok!! Olyan nagyon szép szülésed lehetett mint nekem!!

Twist, elvileg 2009.júli 1-től még a házassági kivonatot sem szabadna elkérniük, ezzel szemben nekem elkérték! :? Pedig ezt nekem ott mondták ahol a másolatot adták ki(ki se akarták adni, mondván nem kérhetik). Apának semmilyen igazolvány nem kell.
Hasmenés, hányás is lehet a szülés előjele! Drukk!!!!

Skiki, sajnálom a szülés utáni mizériát!

Szerintem bimbóvédő (medela) és a Medela krémje a Purelan nagyon hasznos(bimbóvédőt lehet venni a nővérkéktől a krémet nem)!!! Bár nekem bimbóvédővel együtt sebesre szívta a cicim. Szóval aki szülés előtt áll ezt a két terméket mindenféleképpen vigyen be!

Kép
kata05

Sziasztok!

BÚÉK Mindenkinek!

Segítsetek légyszi!
Jövőhéten kell először mennem a Péterfybe NST-re + a soron következő nagy laborra..
A dokim (Dr. Asbóth) azt mondta, hogy a Pálmát keressem ez ügyben, mint ahogy a teljes labor beutalójáért is.
Szóval akkor telefonon kell előre időpontot kérni a Pálmától és amikor már amúgy is ott vagyok nála, ír majd beutalót laborra is?
Csak hogy azt a tetves glükózt is le kell küldenem újra, és ugye nem árt, ha a megivása után 2 órával már lecsapolják a vérem.(az éhgyomri vércukromra nem kíváncsi a dokim)
Az NST vizsgálat milyen hosszú ideig tart?
Előre is köszi a válaszokat!

Ti jöttök holnap a Babaváró előadásra?

Kattkat

Kép
kattkat

Szia Kat!
Szóval, Pálma a védőnő (egyik) a terhesgondozóban (Podmaniczky u. felőli bejárata a kórháznak). Nem kell időpontot kérni, odamész, vársz, kijön a Pálma és megmondod, hogy beutalóért jöttél és NST-re. A beutalót máris hozza ki neked. Az NST is ott van, kb. 20-30 percig tart. Csak ülsz kényelmesen és közben a gép figyeli a babád szívhangját és a méhedet. Ezt Asbóth doktor úrnak kell bemutatnod, ő megnézi és aláírja és elmondja, hogy mit lát rajta.
A vércukornál, csak akkor van gond, ha a terheléses magas lett (7,8 feletti), akkor ugyanoda kell járnod, mint a terhesgondozás, csak éppen csütörtökönként van terhespatológia szakrendelés. Mi, cukrosok odajárunk. Ilyenkor aztán lesz 24 órás vizeletgyűjtés és éhgyomi és terheléses cukorvizsgálat (reggelizéssel) és 2 hetente UH-on ellenőrzik a babát. Mindemellett Asbóth doktorhoz is kell járnod terhesgondozásra. (én nekem is ő a dokim és ugyanezt kell végigcsinálnom, de legalább többen figyelnek a babám jó fejlődésére).
De reméljük, hogy nem lesz gond a cukroddal:)
Vendég

Köszönöm Twist!
Viszont most össze-vissza kavarodtam :? :oops:
Én kaptam az Asbóth dokitól beutalót NST-re, azzal nincs gond, csak laborra nem, és azt mondta, hogy a Pálmát keressem, mert Ő fog adni.
Ezzel a Podmaniczky utcai bejárattal kavartál össze. Nem a Péterfy utcai első bejáraton kell bemenni, ahol a mindenféle szakrendelések, illetve a labor van és az első emeleten van a terhesgondozás?
A jó múltkorában is ott voltam az AFP + hepa b vizsgálathoz leadni a vérem, majd a terheléses cukor vizsgálathoz beutalót szerezni, és pont akkor volt ott egy kismama is NST-re kötve.
Ugyanarról beszélhetünk?

Hűű Twist, most nézem a vonalzódat. Nincs még tele a gatyód attól, hogy ennyire a célegyenesben vagy? :)
Te kérsz EDA-t? És ha igen, mennyivel előtte kell szólni a dokinak?
Mivel az Asbóth anesztes is, Ő fogja csinálni ezt a részét is?
Hallottam más csajsziktól (más kórházból), hogy hiába anesztes a dokijuk, mivel Ő szülész minőségében van ott, ezt a részét nem csinálhatja.
Azt imádom, hogy mindenhol más a protokoll...és gyakorlatilag mindenben.
Persze én azt követem, amit a saját dokim mond, de gyakran még kórházon belül sem egyezik a gyakorlat néhány dologban. :evil:

Kattkat

Kép
kattkat

Igen, szerintem ugyanarról beszélünk, igen, a mindenféle szakrendelések bejáratáról. Azt akartam mondani, hogy a felüljáró felőli bejárat. (Én csak így tudom beazonosítani:)))) Igen, az az NST, amit láttál, amikor beutalóért voltál. Én is ott ültem és közben jöttek a kismamik sorban, közben oda voltam kötve az NST-hez:)))

Én még ezekről az érzéstelenítés dolgokról nem tudok semmit, de holnap NST és akkor megkérdezem a dokimat. Persze, hogy tele a gatyus:))) Már nagyon szülnék és nagyon babáznék! Nekem már a szülészetre kell járnom NST-re a 37. héttől. Na, ott nézegetem a gyönyörű babákat, a szülőket, és olvadozom:))) Bárcsak már mi is hazafelé jönnénk a kisbabánkkal a kórházból!:)
Vendég

Köszi Twist! :)
Ahogy mostanában jönnek-mennek a frontok, könnyen lehet, hogy a héten már a kezedben tarthatod Dorkát. :wink:
Neked megadta a dokink a mobil számát vagy azt mondta, mint nekem, hogy ha bemegyek a kórházba, mert úgy érzem, hogy eljött az idő, akkor majd az ottaniak értesítik őt? :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

Nekem is ugyanazt mondta, mint neked. Semmi mobilszámot nem adott sajna. Azt mondta, hogy menjek be a kórházba, a szülőszobán jelentkezzek be. Megvizsgálnak és ha tényleg szülés lesz, akkor értesítik a szülésznőmet, aki bejön. És amikor már ott tartok, akkor a szülésznőm hívja a dokimat. Remélem, hogy jól jegyeztem meg a forgatókönyvet:)
Kat, neked kisfiad, vagy kislányod lesz? Mi lesz a neve?
Vendég

Kisfiam lesz (van), de a neve még nincs meg. :oops:
Őrjítő, hogy egyet sem találok, ami tetszene, és nem bitorolja valaki olyan, akit nem csipázok. De még van egy jó hónapom rá, hogy kitaláljam. :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Lányok! :)
Látom, Ti jól vagytok! :) Szonja, Eszti??? Ti hogyan viselitek az utolsó etapot??? Bea! Ha lesz egy kicsi időd (nem lepődöm meg, ha mostanában nincs :wink: ), írj Te is! Katák, Pako, Skiki, Ti is jelentkezzetek olykor :)
Én az éjjel alig tudtam aludni. Elkezdtem pánikolni, hogy még nincs semmi összepakolva sem nekem, sem a babának... Olyan furcsa, azt sem tudom, hol kezdjem.... Mintha először csinálnék ilyet... :D

Nekem olyan furcsa, hogy a dokitok nem adja meg a mobilszámát... El sem tudom képzelni... Mit csináltok, ha valami panaszotok van??? Hogyan tudjátok elérni??? Én nem igazán boldogulnék, ha nem tudnám a dokim számát. Nekem egy csomó leletért be sem kell mennem, mert mindig mondja, hogy hívjam fel, és megbeszéljük, és ha legközelebb megyek hozzá, akkor odaadja... Ez is olyan nagy könnyebbség, mert különben hetente 2x-3x be kellene bumliznom a kórházba.... Egy csomó mindent meg neten keresztül intéztünk (e-mail, chat) még a teherbeesés előtt is... ondjuk az is igaz, hogy nem egyszerű eset vagyok! :D
Vendég

Adrienn!

Én ma megyek a Zsiraihoz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond, mert már nagyon nyűgös vagyok. Tudom, nem szép ilyet mondani, mert nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó terhességem és minden percét élveznem kellene, de már nagyon nehéz: van, hogy levegőt nem kapok, van, hogy majd bepisiliek két lépés után. Ilyenkor még az orvosi vizsgálat is nehezemre esik: az az 5-10 perc, amit hanyatt fekve kell töltenem, míg megvizsál és megcsinálja az uh-t, egy kész örökkévalóság. Majd megfulladok, alig tudok lemászni az ágyról, szóval sorolhatnám.
Pénteken töltöm a 35. hetet, tudom, hogy a babók szempontjából az lenne a jó, ha még 2 hetet benntmaradnának, mert akkor már nem lennének koraszülöttek, de már kezdem feladni.
Na most jól kipanaszkodtam magam! :cry:

Aztán mától már hetente kell mennem hozzá, mondjuk, szerintem max még két alkalom, aztán vége. Meg szeretném vele beszélni, hogy ha nem indul meg a szülés magától, a betöltött 37. héten csinálja meg a műtétet. Szerinted lehet ilyen kérni egyáltalán? Mondjuk a 38. hétnél tovább úgysem hordanám őket az előző császár miatt.

Remélem Veletek minden rendben van. Gondolom izgulsz a holnapi 4d uh miatt! :lol:
teszti

Sziasztok!
Nekem is egész éjjel keményedett a hasam. Aztán reggel láttam miért....esett a hó. Csütörtök-péntekre meg már napközbe is plusz fokokat mond. Hát csak megszülünk valamelyik frontra....

Én is hol nyűgösebb vagyok, hol kevésbé. Ugyanugy, mint Eszti, próbálom élvezni ezt az utolsó időszakot, dehát nem mindig megy.

Megy valaki ma az előadásra?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Adrienne!
Bezony, volt már rá példa, hogy s.o.s. szükségem lett volna egy kis megnyugtatásra, mert az uh-on láttak furcsaságokat (echogén papilláris izom, a szokottnál nagyobb agyi oldalkamra tágasság) és mindezt persze pénteken, ami után jött még 2 idegőrlő nap, amíg a fű sem nő. Aztán hétfőn, amikor a dr.-om amúgy is rendel, hívogattam egész rendelési idő alatt, de b.sztak felvenni...
Még azon a szerdán fogadott szerencsére Hajdu Krisztina az Istenhegyin, és tökéletesen megnyugtatott 14ezerért. :roll:
Persze nem sajnáltam érte!

Teszti!
Nem irigyellek. Én is a 35. hétben, de "csak" egy babóval és így is kezd rohadtul fárasztó lenni a dolog :oops:
1-2 hete elkezdődött a terhességem valóban terhes szakasza...
Zsibbad a jobb kezem egész álló nap, éjszaka még jobban. Reggel úgy kelek, mint aki előző nap lefutotta a maratont. Minden porcicám fáj, húzódik, zsibbad, mert elaludtam.
Az már alap, hogy ami leeseiik, az ott is marad, esetleg később rágyúrom magam, hogy felvegyem.

Kattkat

Kép
kattkat

Eszti!
Maximálisan megértelek. Szerintem nyugodtan megkérheted, de lehet, hogy magától meg is csinálja. Te megcsináltatod a petevezeték elzárást is egyben???
Izgulni csak azért izgulok a 4D miatt, hogy nehogy olyat lásson a Zsirai, ami miatt még korábban be akarjon fektetni. Más miatt nem izgulok, voltam már nála többször 4D-s uh-n... Amúgy meg ugyanaz, mint a 2D-s, amire ugye 2 hetente járok (most az ünnepek miatt 3 hete voltam utoljára, kicsit hiányzik is! :) )

Szonja! Vigyázz magatokra, ne siess, tudod, megbeszéltük, hogy a kórházban összefutunk! :)
Én nem megyek ma sem az előadásra, mert a héten így is 2x kell útnak indulnom (holnap 4D uh, holnapután meg diabetológia és terhespathológia), és már egyre nehezebben megy kimozdulni itthonról.
Kattkat! Számomra mondjuk az is furcsa, hogy más doki csinálja az uh-t, nem a saját... Én nem megyek más dokihoz, csak sajáthoz, csak saját dokit engedek vizsgálni még uh-ra is csak hozzá járok..
Vendég

Sziasztok! Hát Adrienn, bizony furcsa, hogy nem adja meg a számát a dokink. De ugyanakkor mindig mondja, hogy hívjam fel ezért, meg azért, de a szülészeten keressem.
Szóval, ha van valami, akkor ott kell hívni és ugye, ott meg nincs bent állandóan. De ám én megszereztem titokban a mobilszámát mástól:)))) :wink: :wink:

Ma nagyon sokan voltunk NST-n és a három közül 1 gép elromlott, így elég nagy sor volt. Ma délben feloldották a látogatási tilalmat is képzeljétek:)))))
Én még nem szülök, csütörtökön visszavár a dokim NST-re és egyéb vizsgálatokra, még várunk.....
Vendég

Áááá, Twist, ez jó hír! Én éppen Apát próbálgatom napok óta, hogy oltassa be magát (csak a látogatás miatt), de Ő mindig azt mondta, hogy majd csak az utolsó pillanatban akarja, meg különben is, még ombudsmanhoz is akart fordulni, mert szerinte nem tehetnék meg, hogy nem engedik be a közeli hozzátartozót addig, amíg nem kötelező a kórházi dolgozók oltása... Nna, de legalább ez is megoldódott... :) csütörtökön mész a Zsiraihoz is? Lehet, hogy megint összefutunk??? :) Jó lenne! :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?