Új privát üzeneted érkezett!

Pako!
Micsoda????? Elmennek a jó fra....-ba.
És mikor vigyem be? Mi van, ha mielőtt szülök (remélem még nem) nem jut be a papír? De most komolyan. Karácsony előtt nincs kedvem mászkáltatni az uram, ráadásul dolgozik estig. A lábméretét is írjam rá vajon? Hogy szakadjon rájuk a budi. Hétfőn felhívom az Adriennt.
Elhozta egyébként az uram az igazolást (2 példányt adtak neki :D ) és most megint imádkozhatok, hogy ne szüljek... :evil:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Nem tudom,hogy merre laktok,igaz mi csak 24.én megyünk be Péterfybe,de ha útba estek (mi a 2.kerületben vagyunk)akkor nagyon szívesen bevisszük a tieteket is lepecsételni...csak ne ezen idegeskedj :wink:

De az Adriennt kérdezd meg,hátha az is kiderül,hogy kikez is kell menni,mert nekem az az oltás-igazgató gyanúsan baromságnak hangzik :shock:
De tényleg erre emlészem :?

Adrienn neked meg jobbulást!!!és ha tényleg az,amit a doki mondott,akkor próbálkozz szilvalekvárral,hátha :wink:
pako

Nna, én is itt vagyok.... Háát, már annyira fájt minden mozdulat az este/éjjel, hogy reggel vettem be hashajtót. Meg lett a hatása, már sokkal jobban vagyok. Csak az a baj, hogy ezeket a hashajtókat (Laevolac szirup, tamarin ill. szilva lekvár, stb.) a cukrom miatt nem ehetném, de már nem volt más ötletem... Muszáj volt így megoldanom... De most legalább jobb...
Ezt az oltásos dolgot én már teljesen nem értem... Nna, remélem, Szonja, mire mi kerülünk oda, már csak történelem lesz ez a zárlat... 24.-én bennt lesz az az "oltás-igazgató"??? Vagy olyan mindig van bennt??? Nem is értem, na mind1...
Bea, Eszti hogy vagytok???
Vendég

Sziasztok!

Ez az oltás dolog elég érdekes: nem értem, hogy miért nem elég a szüléskor bemutatni az igazolást. Most akkor én is kezdjek rohangálni a férjem papírjával, hogy ha január elején megszülök, beengedjék. Ez egy nagy hülyeség!

Igen, nekem is hároméves a fiam (novemberben volt három). Mi is tartunk tőle, hogy mi lesz vele. Egyenlőre várja őket, mindennap végig puszilgatja őket, de biztos "törés" lesz a kis életében, hogy egyből két konkurenciát kap.
Azért igyekszünk majd mindenben az ő kedvében is járni, persze ésszerű keretek között!

Mi jól vagyunk, köszönöm. Csak éjszakánként fáj a medencém, meg egy budit simán magam után köthetnék, annyit járok a wc-re.

Vajon Bea megszül a héten? Szegénynek nem lehet könnyű!
Kíváncsi vagyok, hogy nekünk mi lesz a programcsászár időpontja. Ha kivárjuk a 37. hetet, akkor már csak 34 nap! Várom is már nagyon, de azért félek is, hogy milyen lesz az élet három gyerekkel!
teszti

Sziasztok!
Pako, köszi, nagyon rendes vagy, de most anyunál vagyunk itthon, nagyjából átellenesen veled :D De karácsonykor jön a rokonság, és valakivel beküldöm. Most meg imádkozok, hogy csak ne ma jöjjön rám a szülés, mert azon túl, hogy korán van, mire kiér a mentő, vagy taxi (autó hiányában ugye) és beér velem a kórházba, a doki talán elvághatja a köldökzsinórt.

Adrienn! Nekem még eddig lekvár helyett bejött a 2 doboz joghúrt és rögtön utána narancs, vagy alma , rá félórára egy-két pohár tej :D Persze még soha nem volt gond a cukrommal, így nem is tudom, hogy Te ehetnél-e össze ennyi mindent, meg már lehet, hogy túl is vagy ezeken a praktikákon :D

Hát igen. Akárhogy várják első szülötteink a kistestvérke érkezését, számíthatunk egészséges féltékenységre. Én már mindenkit megkértem a családba, hogyha jönnek, próbáljanak erőt venni magukon és ne a bébi legyen az első, hanem a fiam. Már mondogattam neki, hogy majd sokat segítsen nekem, meg majd ringathatja a kistestvért. Elővettem egy hagyományos pólyát, amibe belerakom majd, hogy ő is fogdoshassa néha. Meg már készülünk kis ajándékkal, amit majd a testvérke hoz neki. Szóval sok mindent megpróbálunk bevetni, hogy szegénykém ne érezze magát annyira mellőzve. Elvégre eddig ő volt a világ közepe. De a gyerekek olyan aranyosak, nincs még bennük semmi gonoszság, meg rosszindulat. Előszedtük a fiam kisruháit, mutogattam, hogy ez a tiéd volt, és ilyen kicsi voltál Te is. Először elvitte, hogy ő felveszi. Nem szóltam neki semmit, nem mondtam, hogy ne irigykedjen. És 5 perc múlva hozta oda, hogy odaadja a kistestvérkének. Hát könny szökött a szemembe. Ettől függetlenül azért naivitás lenne azt gondolni, hogy nem lesz féltékeny.

Eszti!
Én egy tehenet kötnék magam mögé és a budi mellé, mert csak az jó a savamra, ami egész nap nyakig ér, de vízszintesbe szinte elviselhetetlen... nem részletezem, úgyis tudjátok. Remélem igazak a babonák, és egy hajas babám lesz :D
És nem akarlak elkeseríteni: nekünk se lesz semmi, de Nektek három lurkóval ... asszem még mindnyájan visszasírjuk ezeket a pocakos kínokat. De már nagyon várom, hogy az aprókámat a kezembe foghassam. Most már még az aprónak nem nevezhető fiamat is alig tudom magamhoz ölelni, emelni meg a 20. héttől nem is emelhettem meg (nem mintha sokáig tudnám tartani).

Bea! Mi van veled? Nagyon izgulunk!
Vigyázzatok magatokra és oltásos papírt ne feledjétek :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Szonja! Minden kornak megvannak a szépségei és a nehézségei is. Valóban számomra a pelusozás (emelgetés, tiltakozás, rúgkapálás, pocakrugdosás...) a legnehezebb. De a terhesség elején még rosszabb volt, amikor rendszerint pelusozás közben fogott el a hányinger, és le kellett raknom a félmeztelen gyereket, én meg rohantam... Nade azt is túléltük :)
A féltékenységet senki nem kerülheti el, akármekkora a gyerkőc. Nálunk is tuti lesz verekedés, a kisebb szomszéd gyereket is előszeretettel lökdösi, harapja az én pici fiam minden nevelési kíérletünk ellenére. Reméljük, hamar túlleszünk rajta. Mi is készültünk ajándékkal, amit egymásnak adnak a kistesók, megpróbáljuk csökkenteni a kis lelkében esett károkat. Mert elég nagy tragédia lehet egy ilyen pici gyerek számára, hogy többé nem ő a világunk középpontja.

Adrienn! Örülök, hogy jobban vagy! Nekem annakidején a védőnőm Miravizet ajánlott, abban biztos nincs cukor. Gyógyszertárban, gyógynövényboltban, néha áruházakban is lehet kapni, és szörnyű, sós íze van. Bennem ugyan nem maradt meg (mindkét terhességemmel sokéig tartottak a rosszulléteim, 8 ill. 6 hónapig), de hátha neked segít, egy próbát szerintem megér.

Eszti! Kitartás, már csak pár hét... Én is óránként ébredek, de nekem nem a medencém a gond, hanem a combom és a csípőm nem bírja a fekvést. Na meg egyik oldalról a másikra fordulni is fájdalmas és hosszadalmas munka :) Állandóan az órát nézegetem, mikor lesz végre reggel.
Nem irigyellek! Bár a férjem tuti nem ért velem egyet, minden álma egy ikerpár lett volna. Az biztos, hogy könnyebb dolgod lenne, ha fordított sorrendben jöttek volna a gyerkőcök. Mármint először az ikrek. Lesz segítséged eleinte? Egy ismerősömék (2 év körüli kislány + ikrek) nővért fogadtak fel napi 4 órában.

Hát ez a pecsételős dolog érdekes! Holnap mindenképp rákérdezek. Mi van, ha nem tudom lepecsételtetni szülés előtt? Vajon az az oltásigazgató szigorúbban veszi a dátumot? Vagy pont ezért van az egész? Mert a szülőszobán nem voltak elég szigorúak? Félek, hogy emiatt mégsem jöhet be apa, hiába oltatta be magát. Amúgy meg az a papír semmit sem jelent, saját fülemmel hallottam, ahogy egy orvos mesélte, hány embert ismer, aki nincs beoltva, papírja mégis van róla, sőt ő maga is hány igazolást írt alá... :S Ha biztosra akarnak menni, miért nem csináltatnak közvetlenül a szülés előtt tesztet? Egyszerűbb is lenne, mint ez a pecsételgetés. Illetve nem lenne kénytelen olyan is beoltani magát emiatt, aki esetleg az oltás ellen van.

Drukkoljatok, hogy holnap történjen végre valami, mert jövő héten úgy tudom, nem lesz bent a doki bácsim. Na meg persze apának is, hogy be tudjon jönni. :-)
beubaba

Sziasztok!
Remélem Mindenki legalább annyira jól érzi magát, mint én! Nem tudom mi lett velem, de mint aki nem is várandós! Nagyon hiányzott már ez az érzés, hogy fittnek érezzem magam! :) A fiammal végig ilyen volt a terhességem, most már nagyon hiányzott, hogy ne legyek rosszul! :)
Bea! Itthon vagy???? Izgulunk és drukkolunk! :)
Vendég

Sziasztok!
Én sem panaszkodom, most egész jól vagyok.
Bea! Drukkoltam, remélem történt valami :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Itthon vagyunk még :S Úgy tűnik a babóm nagyon megmakacsolta magát, senkire nem hallgat.
Megint tágított kicsit, most sokkal jobban vérzek, és fáj a hasam is :-( De legalább már közelítünk a 3 ujjnyi felé. Ha addig nem bújik ki a picurka, akkor 28-án legkésőbb be kell feküdnöm. Addig pedig kétnaponta ctg. Jó kis karácsonyi program :S
Megkérdeztem az oltásos dolgot. Ugyanazt mondták: hiába van igazolás, le kell pecsételtetni. Pecsét nélkül ugyanúgy nem jöhet be apa. De a pecsételős ember csak hétköznap van bent, sőt akkor sem biztos. Azt mondták, inkább telefonáljunk oda, mielőtt pecsételtetni megyünk. Én sem értettem, milyen igazgatóról van szó, de valami női nevet mondtak. Kérdeztem a tesztet is, arra náluk nincs lehetőség. Nem tudom hol lehet kapni és ki végzi azt a tesztet, de kíváncsi lennék már rá.
Szóval most megint azért imádkozunk, hogy a babóm várja meg a pecsétet. De persze jó lett volna, ha ma túl vagyunk rajta, mert jobb lenne a Zsirainál szülni.

Örülök, hogy jobban vagytok! Remélem így is marad sokáig és ezt a hirtelen jött havat is ki tudjátok kicsit élvezni a gyerkőcökkel.
beubaba

Sziasztok! Bejelentkezem én is. Szombaton voltam NST-n és nekem is mondta Adrienn, hogy oltás igazolással bejöhet az apuka is. Most rohangálunk az igazolásért. Jó, hogy mondjátok, hogy előre be kell mutatni, akkor pénteken bevisszük. Mire szülök, csak eldől, hogy beengedik-e apát.
Vendég

Beubaba: vérezni kezd az ember, amikor tágul? Nekem első baba, semmit nem tudok még a szülésről, jó tehát ezt is megtudni. Nálam még zárt a méhszáj, csak fáj a pocim folyamatosan.
Vendég

Szia Twist!

Létezik olyan, hogy tágulási vérzés. De úgy tudom elég ritka dolog, és csak csekély mennyiségű. Én azért vérzek, mert nem tágulok eléggé, és kézzel tágít a doki. Elég fájdalmas, de nálam sajna szükséges szerintem is. De ne aggódj, egyáltalán nem szokták mindenkinek csinálni :)
Ilyenkor a végén már minden fáj sajnos. Igyekezz minél többet pihenni.
beubaba

Sziasztok!
Bea! Te nem 22.-ére vagy kiírva??? Hihetetlen, hogy még mindig egyben vagytok! :) 28.-a még k. messze van. :shock:
Ne izgulj, ha esetleg nem tudsz a Zsirainál szülni (nem tudom, hogy milyen nála rendesen szülni, én csupa olyanokat ismerek, magamat is beleértve, akik császárral szültek nála), szerintem a Péterfy tele van szuper jó dokikkal! Próbálj meg a Kiához menni, hátha sikerül, de tényleg a többiek is nagyon jó fejek, és mindegyikről eddig csak jókat hallottam! Megy a sok-sok drukk! :)
Vendég

Ja! És még valami: Bea, Te egy hős vagy! Nálam egyszer csinálta ezt a tágítás dolgot, és én azt mondtam akkor, hogy engem többet nem vizsgál meg, mert nem engedem! Te meg önként és "dalolva" mész, holott tudod, hogy mi vár rád!!! Le a kalappal! Minden elismerésem a Tiéd! Te igazán megérdemled, hogy sikerüljön rendesen megszülni a babádat!
Vendég

Sziasztok!
Bea! Te tényleg egy hős vagy. Engem ugyan senki nem fog tágítani szülés előtt, mert továbbra sem értem, hogy miért kellene szülés előtt hetekkel nyitva lenni a méhszájnak. Remélem, hogy ennyi szenvedés után azért ha nem is ultra gyorsan, de legalább martoni gyorsasággal (a 17 órás vajúdáshoz és eddigiekhez képest) szülsz :D
És most nem tudom, mit kívánjak, hogy most szülj, vagy csak 28-a környékén. Mert lehet, hogy a várható meleg front .....tényleg, az is hat ránk? Mert egy-két nap múlva állítólag 10-15 fokot is emelkedhet a kinti hőmérséklet.

Adrienn, Eszti!
Hogy vagytok? Én jól, bár az éjszakám... most már a 3. A terhességem elején volt másfél hónapig, hogy állandóan fájt a gyomorszájam, olyan volt, mintha egy tenisz labda lenne ott. Egész álló nap émelyegtem, enni nem tudtam. Namost ez éjszaka jön elő. Tök mindegy, hogy előtte 5-6 órával ettem....ha lefekszem elkap ez az erős émelygés. De már így is alig tudok enni, nem fér belém semmi. Szerintetek normális ez?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Igen, 22-re vagyok kiírva. Nem is hiszem, hogy a 28-át még megérjük egyben. De az én tréfás babómnál már nem lehet tudni :-) Igen szerencsére én is jókat hallottam az orvosok többségéről.
Higyjétek el, nem hősiesség ez. A két hete tartó összevissza jóslófájások, és ez a bizonytalanság sokkal rosszabb.

Szonja! Sajnos ismerős ez az émelygés, 1-2szer nekem is fel kellett kelnem éjszaka is enni, bár a végén fura. Talán a gyomorsav okozza, mert nyomja a pici a gyomrod. Ilyenkor ha nem is kívánod, akkor is muszáj enni picit, már nem nagyon segít. Készíts oda az éjjeliszekrényre pár szem HT kekszet. Már 1-2 falat is segít.
beubaba

Szia Bea!
Nem jó nekem se semmi, mi :D vége a frontnak, és ahelyett, hogy hálás lennék, nyafogok egy kis hányinger miatt :D

Azért kérdeztem én is, mert a végén még nem hallottam senkitől émelygést. Hogy alig birok enni, meg néha levegőt is alig kapok, meg borda rugdosást már megszoktam, de ez az émelygés nagyon rossz. Egy fél óra mire elhelyezkedek, közbe a gyerek boksz klubbot játszik benn. Aztán ha megtaláltam a legjobb poziciót, azon rimánkodok, hogy csak még kb. 2 és fél óráig nem bokszolja a hólyagom. Na, mire ez az idő letelik, mehetek pisilni, meg inni a savamra. De most még azt is pozíciót is kereshetem, amibe a legkevésbé érzem az émelygést.
Muszáj ennem, mert nap közbe is keveset eszem, ezért most már azon vagyok tiszta ideg, hogy a gyerek kellő súlyú legyen.
Na mindegy, csak kicsit panaszkodom. Mi lesz még velem, mire majd ott tartok időben, mint Te :D
És hova ez a rohanás, hol van még 22.-e :D Látod, rendes babód van. Azt mondja, rend a lelke mindennek :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Én hallottam már az utolsó trimeszteri émelygésről. Próbálj úgy feküdni, hogy kicsit magasabban legyen a fejed. Mondjuk 2 párnával... Emlékszem Anyukám az öcsémmel már a végén csak ülve tudott aludni.... A savra pedig tényleg jó a keksz! Sok savat leköt! És nyugi, a baba megfelelő súlyú lesz, mert Ő úgyis mindent elvesz magának, amire szüksége van! Ez miatt ne aggódj!!!
Vendég

Szia Adrienn!
Köszönöm! Viszek este magammal kekszet az ágyba. Nem tudom apa mit szól, hogy lecserélem :D igaz, őt ismerve együtt fogunk falatozni :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja! Ilyenkor jogunk van akármennyit panaszkodni :) Én is folyamatosan azt teszem. Szülés után úgysem fog senkit érdekelni mi bajunk :)
Ezt a fejemelős dolgot én is hallottam már. És Adriennek abban is igaza van, hogy ha kell, akár a te rovásodra, de a gyereknek mindent megad a szervezeted. Én pl semmit nem híztam a terhességem alatt (, ill. 1-2 hete álltam rá utoljára a mérlegre) Az első 6-7 hónapban csak fogytam, gondolom a hányinger miatt. Mondjuk nem sokat, 5 kilót, az utolsó 2 hónapban viszont annyi édességet eszek, hogy mind vissza is jött. Mégis jó nagy a babóm, igaz súlyt nem kérdeztem, mert ami a 18. kerben van ultrahang, hát nem a legmodernebb...
Szóval ne aggódj, és panszkodj nyugodtan, ki más érthetné meg jobban ezeket a gondokat, mint mi kismamik.
beubaba

A fiammal anno én sem híztam semmit, most viszont már 4 kg-nál tartok... És még hol a vége??? :shock: Durva lesz... :oops:
Bea! Még mindig erősen vérzel, vagy alábbhagyott már???
Vendég

Ugyan! Sok nő örülne 30 hetesen 4 kilónak :)

Köszi, szerencsére már szinte teljesen elmúlt a vérzés.
beubaba

Akkor jó!!! :)
Szonja! Most nekem is ég a gyomrom, nem is kicsit! Elkaptam tőled! :D Viszont eszembe jutott, hogy Rennie-t szabad enni várandósan is. Próbáltad már??? Én most tesztelem! :D
Vendég

Na, így még nem jártam, eltűnt az éterben, amit írtam... :evil:
Akkor még1x
Bea! Örülök, hogy jobban vagy. Vagyis remélem, hogy ha nem vérzel, az azt jelenti, hogy jobban is vagy. Beszélj a babócáddal, mert mindjárt 22.-e van :D

Na igen, ezért panaszkodom nektek :D mert már az uram se hordoz annyira a tenyerén, így a második gyereknél. És én ezt igyekszem neki napján többszőr (átlag min. harmincszor) mondani :D még jó, hogy ilyenkor a hitesek birka türelemmel vannak megáldva.

Szerintem a 4 kg az szuper. Én az elsővel 52 kg-val indultam, felszedtem 10-11 kg-t, és 54 kg-val jöttem haza a kórházból. Szóval nem panaszkodom. Viszont a csipőm szétcsúszott, vagy úgy maradt, mert 2 kg az semmi, viszont a nadrágjaimból semmi nem jött már rám. Most 5-6 kg-nál tartok, de az elsőnél ilyenkor még annyit ettem, mint a család többi tagja együttvéve :D
Voltam 40 kg is, és nem tinilány koromba. Az idősebb kolléganők mindig mondták, hogy milyen jó nekem, nem kell néznem mit eszek. Ja, csak fürdőruhát nem tudtam venni, meg semmi szűket se, mert úgy néztem ki, mint egy etióp. A magasságomhoz egyébként pont ez az 52-54 kg az idális, úgyhogy én örülök, hogy a versenysúlyomnak. Végre van fenekem, meg mellem. Vagyis mindez igaz a terhesség előttre, meg majd remélem most utána is. Mert most inkább a bálna kecsessége jellemző az alkatomra :D

Adrienn, bocsi, nem akartam rád ragasztani :D Még régebben próbáltam a renniet, terhesség előtt, de olyan rosszul lettem tőle, hogy azt hittem, nem érem meg a reggelt. Ugyanígy jártam a szódabikarbonával és azt hiszem, azt talán terhesek nem is szedhetik. Úgyhogy maradok a keksznél.
Vigyázzatok magatokra!
Beus, drukkolok!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja! Nekem bevállt a Rennie... Viszont ez a melegfront újabb tüneteket okozott nálam.... Fél éjszaka menstruációs fájdalmaim voltak.... Szerencsére elmúlt... A piciny lányom meg olyan aktív, hogy sokszor úgy érzem, kibújik már valahol... :) Nem mindig kellemes érzés... :)
Bea! Megmutattad a fiadnak a naptárat??? :wink: Szólj Neki, hogy eljött az Ő ideje! Ilyen sokan várják már Őt idekinnt! :)
Vendég

Sziasztok! Most kéne kiírnia a férjemnek szabit jövő hétre, ezért kéne tudnom, hogy Zsirai doki csütörtökön bent lesz-e? 31-én, szilveszter napján. Nem tudjátok véletlenül. Most ugye szabin van, nem lehet hívni.
Az én dokim 30-31-én lesz bent. Úgy, hogy mindketten bentlegyenek, kéne találnom időpontot (ha még addig egyben leszek). Segítsetek légyszi!
Vendég

Adrienn, nekem is mensis fájdalmaim voltak az éjjel. Meg is ijedtem, nehogy ónos esőben kelljen menni szülni. De elmúltak. Megint csak a front volt.
Vendég

Twist!
Én úgy tudom, hogy jövő héten már lesz a Zsirai. De egyébként ha minden rendben van, akkor nem tragédia, ha 1 alkalmat kihagysz, szerintem.... Főleg, hogy szerencsére nem vagy inzulinos. :)
de én tényleg úgy tudom, hogy lesz, az, hogy 31.-én lesz-e, abban nem vagyok biztos, mert valami olyasmi rémlik nekem, hogy múlt hét csütörtökön azt mondta, hogy a következő 2 csütörtökön nem lesz... De nála nem lehet tudni, néha össze-vissza "kezeli a naptárat"... Én csak januárban megyek hozzá legközelebb, azt tudom...
Vendég

Köszi Adrienn! Mindenesetre 31-én bemegyünk, kiírt a párom szabit. Aztán meglátjuk mi lesz, ki lesz bent. Most még pénteken tudok érdeklődni odabent, amikor megyek NST-re. Bizti van ott táblázat arról, hogy ki mikor van bent. :wink:
Vendég

Sziasztok!
Akkor ezek szerint a meleg front is hat ránk. Valami kapirgálás nálam is volt, de még nem éreztem vészesnek. Viszont jelentem a keksz hatásos, az ülve alvás kevésbé. A gyerek fél éjszaka tiltakozott, nem nagyon tetszett neki, hogy anya két párnával a feje alatt próbált aludni. Viszont mire rávettem magam a vízszintesre (olyan jó volt, hogy nem éreztem a savamat), addigra hatott a keksz. Több, mint 4 órát aludtam egybe.

Bea! Csak nem???? Te már ilyenkor szoktál jelentkezni... :D

Vajon mi van Esztivel? Reméljük még egyben vagy!
Mindenki vigyázzon magára!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Még egyben vagyok és remélem így marad még pár hétig, legalábbis január 1-ig mindenképpen.

Láttam a hízásról esett szó: én jelenleg 9.5 - 10 kg-nál tartok, ami ugye két gyerekkel "normális", de ez szinte csak a babók illetve a "járulékos" dolgok. Anno a fiammal 20 kg-t híztam, mert a végére nagyon vizes lettem.

Most azonban - tegnap este óta elkezdtem megint vizesedni: csak a jobb lábam. A bokám estére nem is látszott, meg már megint elég buci. Igaz reggel óta meg sem álltam, most amíg a Donát alszik, addig én is pihenek egy kicsit.

Kíváncsi vagyok mi lehet a Beával? Hátha pontos lesz a babus és ma megszületik!

További szép napot mindenkinek!
teszti

Sziasztok!

Még mindig hiába a drukkolás sajna. Voltam NST-n és amnioszkópián. Semmi változás. Csak a derekam hasogat nagyon. Legalább az ónos esőt megúsztuk. Azt hallottam bent, hogy a melegfront még nagyobb hatással van a babókra, mint a hideg. Jó nagy tömeg is volt ahogy hallottam: tele a 4 szülőszoba + 2 vajúdó. Ctg-re is rengetegen vártak.

Viszont megvan a pecsétünk! :D :D :D Most már mindenképp velünk lesz apa! A földszinten van az ápolási igazgató, egy aranyos nő. Kell írni egy kérvényt (akár ott helyben kézzel), hogy szeretne apa bemenni a szülésre ill. utána a látogatásra is lehet engedélyt kérni és mellékelni az igazolást. Fél-egy óra alatt elbírálják.

Reméljük ez a front nem lesz rátok olyan komoly hatással, mint a múltkor a hideg. Az én babómat úgy tűnik, max visszafelé kergetik a frontok :)

Szonja! Örülök, hogy bevállt a keksz. Nekem ma már félóránként kellett a másik oldalra fordulnom. Mire visszaaludtam volna, már megint kikészült a csípőm, hulla is vagyok egész nap.
beubaba

Sziasztok!
Én is azért akartam írni, hogy megvan a pecsét és hogy ápolási igazgatót kell keresni, nem oltásit :D Az uram nem írt kérvényt, de az előbb volt ott, és a hölgy épp indulni akart, így aláírt mindent. Tényleg külön kellett jelezni azt is, hogy apás szülést akarunk, mert arra, meg a látogatásra is adtak engedélyt. És állítólag tényleg nagyon kedves hölgy.

Úgyhogy örülök, hogy ez is megvan. Úgy alakult, hogy apának arra kellett menni és mondtam, menjen be, legalább kérdezze meg a menetét, vagy ha ott kell hagyni a papírt, hát legalább hagyja ott. Nem is reméltem, hogy a pecsétünk is meglesz. És ha még a kölcsön kapott autó is nálunk lehet, akkor nem kell taxival szülni menni :D

Bea!
Emlékszem az elsővel, a végén már én se tudtam se feküdni, se ülni, se állni. Már alig vártam, hogy kinn legyen.
Azért még van a mai napból. Reméljük nem tréfás a kis lurkó, és mondjuk szenteste akar kiindulni :D vagy ne is fessem az ördögöt a falra. Ugye a nyáron szülők nem is tudják, milyen izgalmakat hagynak ki :D

Eszti! Szerintem is jó a súlyod, én lehet, hogy mindjárt utolérlek :D mert az utolsó egy hónapban nem híztam semmit, kár lenne azt hinnem, hogy ez így is marad. De ha az elsővel sok volt a víz, akkor neked is sok lement szülés után, nem?

Adrienn! Remélem jól vagy!

Kép
Kép
Kép
szonja77

örülök, hogy megvannak az engedélyek, Lányok! :)
Bea! Pedig nagyon drukkolok ám! :) Eszti! Tök jól tartod a súlyod!
Én viszonylag jól vagyok, csak baromira antiszociális és ingerlékeny vagyok.... Brrrrrrrrrrrr
Vendég

Szonja, hol a szobája az ápolási igazgatónak? Pénteken mennénk hozzá, már ha bent van karácsonykor...
Vendég

Aha, már tudom, csak vissza kellett olvasni!:) Köszi minden infót!

Drukk nektek, legyetek ügyesek!:) Én még januárig ki szeretném húzni, ha lehet. A derekam nekem is fáj, nehezen alszom éjjel és szaggatottan. A mosdóba járás miatt is óránként felkelek. És legújabban horkolok is, amit soha életemben nem tettem. Többször felébredtem rá. :-)

Kicsit ijesztő, hogy tele van minden szülőszoba és vajúdó is, remélem, hogy amikor én babázom le, akkor nem lesz ekkora tömeg. :wink:
Vendég

Sziasztok!
Na, elért engem is a front...
Vigyázzon mindenki magára!
Bea! Mi a helyzet?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!
Szonja! Jobban vagy már???? Késő este én is azt hittem, hogy kibújok a lányom... Már majdnem sírtam is, annyira ijesztő volt és fájdalmas a lubickolása...
Bea! A fiad hogy reagál erre a hirtelen melegedésre???
Eszti! Amikor így ficánkol a pocaklakóm, mindig Te jutsz eszembe! :) Mit csinálnék, ha ketten tombolnának így odabennt.... Azt hiszem ennek ellenére azért irígykedem még mindig egy kicsit az ikrek miatt! :)
Azon tűnődtem az imént, hogy olyan kár, hogy nem egyszerre szülünk... Milyen jó kis csapat lenne ott bennt is... Így meg úgy tűnik, pont váltani fogjuk egymást... :)
Vendég

Adrienn, még az is lehet, hogy a babám meg akar várni titeket :D Bár azt azért csak nem hagynák...
Az én lusta fiam magasról tesz a frontra. Még mocorogni se nagyon akar. Remélem ti hamar jobban lesztek!
Szonja, a nagyfiam is tavaszi, és valóban sokkal könnyebb volt vele a terhesség is. Illetve utána is könnyebb, pl öltöztetni. Neki meg mondjuk a húsvét van közel.
Twist reméljük, hogy te nem front idején fogsz szülni!
beubaba

Bea, ezek szerint te még bírod 2in1-ben. Na, lehet, hogy mi ketten talizunk a kórházban, mármint ha nekem hamarosan megindulna a szülés...
Szülés előtt kevesebbet mocorog a babó? Akkor mi még nem szülünk, nagy tombolás van odabent minden este:-)
Reggel óta nagyon fáj a hasam, mensis görcsöket érzek, vagyis csak éreztem. Szerencsére elmúlt. Még maradnék egyben, ha lehet.
Vendég

Az túlzás, hogy bírom, de nincs választásom :)
Egyre kevesebb helyük van mocorogni, az én babám meg elvileg elég nagy.
Azok a görcsök lehetnek enyhe jóslófájás szerűségek, de amíg nem tartanak legalább fél percig, és nem rendszeresek, addig nem kell aggódnod. A front hatása. Enyhébbeket én már több, mint 1 hónapja érzek.
beubaba

Adrienn!

Az lehet, hogy mi még összefutunk a Péterfyben, mert ha kihúzom a 38. hétig, Te valahogy akkor fogod tölteni a 36. hetet, nem?

Ma nagyon mocorogtak odabent, azt hittem, kilyukad a hasam. Egyébként szép kis karácsony elé nézünk: a kisfiam ma délután sírva ébredt, hogy fáj a füle, irány az orvos, kezdődő középfülgyulladás.
Remélem, holnapra jobban lesz.

Kellemes ünnepeket mindenkinek!
teszti

Eszti!
Jó lenne összefutni! :) Én febr. 1.-én töltöm a 36. hetet. Szonja, Te pedig időben szülj, és akkor már 3-an leszünk! :)
Eszti! A nagyfiadnak jobbulást kívánok! Remélem hamar rendbe jön a fülecskéje!
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! :)
Vendég

Lányok!

Sziasztok!

Mi március 6ra vagyunk kiírva,úgyhogy Adriennhez vagyunk a legközelebb..időpontilag...:)
Ma volt a 30.heti ultrahang....
Kiderült,hogy a lányunk méretei szerint 31 hetes vagyok..kb 1651g a súlya és kicsit több a magzatvizem.

Ez jelenthet gondot?Volt már valakinek ilyen tapasztalata...????
Nem vagyok cukros se,6.8 lett a cukorterheléses eredmény...
Elküldtek toxoplazma vizsgálatra és kontroll kell 3 hét múlva.
Első baba,semmi tapasztalatom nincs....
Egyébként jól vagyunk,jókat eszem..
A front megvisel engem is,menzesz görcsökkel,keményedő pocakkal,rossz alvással....
De egyébként minden jó....

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
kata35

Sziasztok, Szia Kata!
Háát, a kiírás szerint valóban közel vagyunk egymáshoz, de nekem minimum 2 héttel előbb lesz meg a babám...
A kicsit több magzatvíz miatt ne aggódj. A magzatvíz mennyiségének meghatározása mindig egyénfüggő és saccra megy. Arról nem is beszélve, hogy az azért változik ám! Szóval, gond akkor van, ha túl sok amagzatvíz, de akkor azt mondták volna. A kicsit több magzatvíz valóban utalhat arra is, hogy esetleg kissé magasabb a cukrod. Az a 6,8-as érték attól is függ, hogy ez cukoroldatos vagy próbareggelis terhelés utáni eredmény. Nem ettél mostanában sok édességet???
A toxoplasma vizsgálatot én úgy tudom, hogy minden első terhes esetében elvégzik, ha valaha kutya-macska közelében élt. Az miatt megintcsak nem kell aggódni!
Amúgy Neked Ki a dokid??? Fiút vagy kislányt vársz?

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
Vendég

Szia Adrienn!

A 75gr glúkoz oldatot ittam meg a cukrosvizsgálatnál és az ultrahang előtti nap,úgyhogy az simán bekavarhatott....
Egyébként meg sajna nagyon szeretem az édességet és elég sokat is eszem,főleg a terhesség közepe óta...
De ez a glúkoz-oldat nem volt jó,kicsit el is szédültem tőle,de aztán elmúlt és 120 perc után levették a vért.
Toxoplazmán már voltam az elején,negatív lett és nincsenek állatok a közelemben...szőrallergiás is vagyok/voltam..
A dokim: Móricz Katalin
Én kedvelem,elég határozott...ez meg jól jön,ha kimegy a lábam alól a talaj...:)
Nekem is mondták,hogy nem húzzuk ki márciusig,dehát ez nem biztos,majd Bogi irányít...:)-kislány lesz nálunk is....

Szép karácsonyt!
kata35

Sziasztok jányok!

Remélem mindenki jól van!! :)
Gyomorsav-mentes de nagyon kellemes Karácsonyt mindenkinek! :D

Remélem azért még mi is kihúzzuk egyben az Ünnepek végéig!

Vigyázzatok magatokra! :D
pako

SZiasztok! Boldog keményedés- és hasfájásmentes karácsonyt kívánok mindenkinek!
Nagyon jó ez az enyhe idő, nincs jég sehol, sem hó, vígan tudok közlekedni:)

Kata, nekem egyik héten még picit több magzatvíz volt, két héttel később már közepes mennyiségű. Valóban változik a víz mennyisége. Nekem terhességi cukorbaj miatt volt picit több és picit nagyobb is a baba.

Holnap lesz vajon labor? Bár ha NST is lesz, akkor labor is, remélem.
Vendég

Sziasztok!

Hulla vagyok, csak gondoltam, gyorsan leírom a fejleményeket, amíg még itthon vagyunk. Tegnap egész éjjel hányt a kisfiam, úgyhogy szegénykém kórházban töltötte az éjszakát apával. Kapott infúziót, reggelre jobban lett, így délben haza is engedték. Szerencsére már jól van. Ez a hányás-kiszáradás sajna nálunk rendszeres, valami szimpla kis vírus lehetett. Én öcsémnél aludtam kb. 2,5 órát, délelőtt pedig ő vitt vizsgálatra. Flowmetria, NST, amnoszkópia: semmi változás, minden rendben. Dr Kia volt bent, hát ez a doki valami csoda lányok. Nagyon kedves, figyelmes alapos, és picit sem fájt még az amnioszkópia sem. Azt mondta, ha tudok jó lenne most már naponta menni NST-re, csak a biztonság kedvéért. Holnap nem nagyon akartunk, de lehet, hogy mégis mennünk kell, csak a szülőszobára. 6-7 órája folyamatosan vannak jóslófájásaim, eleinte sűrűn, de gyengén 5, aztán 3 percesek. Most ritkultak, meg kicsit összevisszábbak, de sokkal erősebbek. Közben fát díszítünk, sütit sütünk, csak karácsony van, vagy mi :) Persze a felét sem tudtuk megcsinálni annak, amit elterveztünk, holnapra meg elvileg jön a család karácsonyozni. Remélem addigra alakul inkább valami a látogatás helyett. :-) Addig meg jó lenne aludni is kicsit, mert ilyen fáradtan érdekes lenne szülni. Szép kis karácsony! :D
Eszti remélem a te fiad jobban van!
Lányok ugye mindenkivel minden rendben? Pihenjetek is a nagy sütés-főzés-karácsonyozás közepette!

Bocs, most csak ennyire futotta az erőmből. Vigyázzatok magatokra! Boldog és pihentetőbb karácsonyt mindenkinek!
beubaba

Lányok!
A beteg gyermekeknek jobbulást kívánok!
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánok!
Bea! Mondtam én, hogy a Kia is nagyon jó! :) Nem kell megvárni feltétlenül a Zsirait! :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?