Sziasztok!
Szonja! Minden kornak megvannak a szépségei és a nehézségei is. Valóban számomra a pelusozás (emelgetés, tiltakozás, rúgkapálás, pocakrugdosás...) a legnehezebb. De a terhesség elején még rosszabb volt, amikor rendszerint pelusozás közben fogott el a hányinger, és le kellett raknom a félmeztelen gyereket, én meg rohantam... Nade azt is túléltük
A féltékenységet senki nem kerülheti el, akármekkora a gyerkőc. Nálunk is tuti lesz verekedés, a kisebb szomszéd gyereket is előszeretettel lökdösi, harapja az én pici fiam minden nevelési kíérletünk ellenére. Reméljük, hamar túlleszünk rajta. Mi is készültünk ajándékkal, amit egymásnak adnak a kistesók, megpróbáljuk csökkenteni a kis lelkében esett károkat. Mert elég nagy tragédia lehet egy ilyen pici gyerek számára, hogy többé nem ő a világunk középpontja.
Adrienn! Örülök, hogy jobban vagy! Nekem annakidején a védőnőm Miravizet ajánlott, abban biztos nincs cukor. Gyógyszertárban, gyógynövényboltban, néha áruházakban is lehet kapni, és szörnyű, sós íze van. Bennem ugyan nem maradt meg (mindkét terhességemmel sokéig tartottak a rosszulléteim, 8 ill. 6 hónapig), de hátha neked segít, egy próbát szerintem megér.
Eszti! Kitartás, már csak pár hét... Én is óránként ébredek, de nekem nem a medencém a gond, hanem a combom és a csípőm nem bírja a fekvést. Na meg egyik oldalról a másikra fordulni is fájdalmas és hosszadalmas munka
Állandóan az órát nézegetem, mikor lesz végre reggel.
Nem irigyellek! Bár a férjem tuti nem ért velem egyet, minden álma egy ikerpár lett volna. Az biztos, hogy könnyebb dolgod lenne, ha fordított sorrendben jöttek volna a gyerkőcök. Mármint először az ikrek. Lesz segítséged eleinte? Egy ismerősömék (2 év körüli kislány + ikrek) nővért fogadtak fel napi 4 órában.
Hát ez a pecsételős dolog érdekes! Holnap mindenképp rákérdezek. Mi van, ha nem tudom lepecsételtetni szülés előtt? Vajon az az oltásigazgató szigorúbban veszi a dátumot? Vagy pont ezért van az egész? Mert a szülőszobán nem voltak elég szigorúak? Félek, hogy emiatt mégsem jöhet be apa, hiába oltatta be magát. Amúgy meg az a papír semmit sem jelent, saját fülemmel hallottam, ahogy egy orvos mesélte, hány embert ismer, aki nincs beoltva, papírja mégis van róla, sőt ő maga is hány igazolást írt alá... :S Ha biztosra akarnak menni, miért nem csináltatnak közvetlenül a szülés előtt tesztet? Egyszerűbb is lenne, mint ez a pecsételgetés. Illetve nem lenne kénytelen olyan is beoltani magát emiatt, aki esetleg az oltás ellen van.
Drukkoljatok, hogy holnap történjen végre valami, mert jövő héten úgy tudom, nem lesz bent a doki bácsim. Na meg persze apának is, hogy be tudjon jönni.