Új privát üzeneted érkezett!

[quote="hibernia"][ írta:hiberniab]linocs: Hát ez az, az a baj, hogy a férjemet ideköti a munka, én viszont nem akarok egyedülálló anyuka lenni - a szüleim kisszobájában. :? :? Kénytelenek vagyunk amint lehet visszajönni ide és persze beszélek a dokival, van-e tippje, de egyszerűen vissza kell jönnünk Írországba, ha minden okés a babával, már július végén-augusztus elején.
Megtalaltam a mozesre az ADAC oldalon a hivatalos allaspontot, a lenyeget ideforditom szabadon:

A nagyon apro (1-3 honapos max) bebiknek a gerince nem birja jol meg a terhelest, ezert ha elengedhetetlen hoszabb tvon autoztatni oket, akkor alkalmazhato mindenkeppen ez a megoldas. De ennek a mozesnek autosules szempontbol teszteltnek es jellel (ECE pecset) kell rendelkeznie, es tudni kell, hogy gyengebb a teszteredmenyuk mint a bebikagyloknak!! Ezek kifejezetten arra az esetre ajanlottak ha 3 honap alatti bebivel hosszabb utat kell autozni... pomt a ti esetetek. 3 honapos kortol azonban mindenkeppen a bebkiagylok a biztonsagosabbak es ajanlottabbak. Kiemeli a Romer Baby Safe Sleeper markaju mozest aminek jok a teszteredmenyei.
hat ennyi van ADACeknal :)

ha valakit erdekel, itt van az egesz kerdes felelek formajaban reszletezve, a 2. pont a mozesek:
http://www1.adac.de/images/25904_tcm8-145155.pdf de ez is nemet!

luna6

Csics a hordozót korábban vettük az Graco márkájú és 7 ezer volt.
Szöszmöszke: Nagyon-nagyon éééédes a pocid!!! :D

Ami a hordozókat illeti nagyon nem értem a trendet (amit mellesleg törvény is előír), mivel pár éve csak és kizárólag azt lehetett hallani, hogy pólyában kell tartani az újszülöttet xy hétig, hogy a gerincének az a jó!!! Most meg mi a helyzet????? Bele kell tenni ilyen kiflialakú izébe szerencsétlen babát, akit kocsiban csak ilyenben lehet szállítani, mert törvényileg ez az elfogadott....... Most akkor kérdem én melyik a jó :shock: :shock: :shock:

Kép
hné29

Linocs, a mózesben is be van kötve a baba és a jobbak vagy lehet, h. mind el van látva ilyennel: "ütközés esetén beépitett extra védelem a fejtámlában" Hogy milyen a törésteszjük passz, ennek utána kell nézni.

Kép
silva

[quote="silva"]O írta:silvalá Luna! :)

Húúú eszemben sincs kocsival menni a babával Portugáliába! Nem tudom a mi babánk mennyire birja majd a mózest, eddig 2példa van előttem azok a bébik 5-6 hóig benne voltak. Ezért eddig eszembe sem jutott, h valaki nem szereti. :) Mózes részt azt mindenképpen akarok, h. beköthetőt e az még nem dőlt el. Illetve egyszer már eldöntöttem, h. mózes és később hordozó a gerinc miatt, aztán volt aki a biztonság miatt hordozót ajánlott. Majd meglássuk! :)

Hat latod, a nemet torestudosok is csak akkor ajnaljak a mozest ha nagyon kicsi gyereknek es massziv tavokra lesz, kulonben a babaulest. Marmint ezt most a kocsiba bekoteshez... setahoz ha megmarad benne akkor tenyleg jo tovabb, mig ki nem novi. Az ernyim valamiert ruhellte :)

luna6

[quote="silva"][ írta:silvab]Linocs, a mózesben is be van kötve a baba és a jobbak vagy lehet, h. mind el van látva ilyennel: "ütközés esetén beépitett extra védelem a fejtámlában" Hogy milyen a törésteszjük passz, ennek utána kell nézni.

a kocsiba bekotheto, erre kikepzett mozesekben tenyleg be vannak kotve a bebik :) (en bevallom ferfiasan, eletben nem lattam meg mozesben bekotott gyereket autoban :D )

luna6

Luna, hááát ha a dolgok az eddig elképzelten fognak történni, akkor 3hónaposan jövünk haza. Viszont akkor már nem pestre, hanem a szüleimhez, ami 180km. Ja, de hülye vagyok, hát a repülőre csak a hordozót vihetem fel! Nincs is min gondolkodni, mert 3hósan ez lenne a hosszú utja.

Kép
silva

[quote="silva"][ írta:silvab]Luna, hááát ha a dolgok az eddig elképzelten fognak történni, akkor 3hónaposan jövünk haza. Viszont akkor már nem pestre, hanem a szüleimhez, ami 180km. Ja, de hülye vagyok, hát a repülőre csak a hordozót vihetem fel! Nincs is min gondolkodni, mert 3hósan ez lenne a hosszú utja.

De a repulon bebi olben utazik! nem am hordozoban. Illetve ket esetben lehet... egyikben veszel neki gyerekjegyet (messze nemolyan olcso mint a bebijegy) vagy rendesek a sztyuvik ES van ures szek a gepen. Amugy ugye elveszik a hordozot is es olbebaba van. (mondjuk a gep ovevel nem islehet igazan rogziteni a hordozot) ... ah jut eszembe, ezt te szakmailag tuti tudod is, nem szoltam :D

luna6

Luna, igen, igen. Ha tele volt a gép akkor szóltunk, h. "hordozót csak gépajtóig anyuka"!:) Az én praxisomban nem volt rá panasz, h elvették a hordozót ha volt helyük.:) Nem tudom a portugálok, h. állnak ehhez a kérdéshez. Jobb társaságoknak van a gépen 1hordozó, just in case. Majd megkérdezem az egyik volt kolleganőmet, ő sztyuvi lett, bár nem a Tap-nál....

Kép
silva

Passz, en szinte kizarolag Lufival repulok, igy Taphoz nem is tudok hozzaszolni, de onnan meg reszben Malev a TAP nem? Karoltve megy, vagy a karoltes az TAP gepeket es szemelyzetet jelent es csak menetrendileg jatszanak ossze a Malevvel? (vagy marhara el vagyok tevedve, olyan lefele deli kanyart meg sosem csinaltam. Leginkabb csak Frankfurtot, neha CDGt es egyszer Palmat, de egyik sem TAP volt)

luna6

Szöszmöszke!
Jobban vagy?

Jucicuki!
Ez nagyon izgi történet! Hűűű!

Kép
klaccc

Köszi a kérdést, jól még nem vagyok, de jobban. Éééss, végre nincsen lázam, hurrá-hurrá! Az éjszaka úgy izzadtam, hogy most a mosógépben figyel a komplett ágyneműm, de szerintem ezzel elmúlt a láz.

Juci! Na erre nekem is elkerekedett volna a szemem! :D Mikor nekünk a doki az első uh-n mondta, hogy úgy tűnik egyedül van, először le se esett, hogy tényleg, lehetnének többen is :D

Mózes kontra babaülés: mi mindkettőt beszerezzük, aztán meglátjuk melyiket bírja jobban a gyerkőc. Mivel előre tervezett hosszabb utunk nem lesz, én egyelőre a hordozót képzelem az autóba, a mózesben meg majd sétálunk.

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok,

hú.....szombaton voltam utoljára, de jó bőséges a termés.....

tudom még új vagyok itt nálatok, de mégis csak egy mondat erejéig..... csajszik nem érdemes összevitázni......kár az egészért.
remélem a karácsonyi készülődés, és hangulat picit feledteti a "rossz-szájízt" és senki sem megy el......mindenki marad.

jucicuki:hát a storyd jó.....gondolom dobtál egy hátast....bár ha jól veszem ki az előzményekből, neked már meg sem kottyana a duplázás :wink:

képzeljétek, szombaton miután elbúcsuztam, a brendonig tudtam elcsúszkálni a nagy havazásban.....de nem vettem semmit, mert nagyon drágállottam......farmer 15-21e huf....
már kari előtt nem lesz időm venni cuccot, úgyhogy marad a "gumis összefogás"-os farmer+bő pulcsi......
és majd két ünnep között elnézek a H&M-be, és a Lövőház u.-ba
hálásan köszike mindenkinek a tippeket!

csöpplány, grat az eredményekhez!

én is voltam hétfőn genetikai eredményért, elvileg azok jók.
szerdán megyek 18UH-ra.....és utána "színt-vallok" majd! :wink:
bár a nemét már tudjuk, amin nagyon meglepődtünk, de örülünk neki nagyon.......de még szerdáig tartalékolok azért a nagy örömködéssel
köszi az eddigi drukikat...!

Mazsi, apa is nyomja 1000l a munkát? :wink:
Kitartás, még 2 nap karácsonyig!

Szöszmöszke,
Hogy vagy??? Rem. jobban, és sokat tudsz pihenni!

mózes: nekünk sem volt, bár én az elsőnél 4-5 hétig ha kellett hosszabb autó útra menni, akkor egy mózes szerű fekvő-hordozóban csücsültem vele hátul bekötve.....
tudom, hogy nem volt a legjobb megoldás, de így voltam mégis nyugodt.-de most nehogy kikapjak! :wink:
ha egyedül mentem a manóval, akkor hordozóban vittem elől bekötve.....ez a fekvős dolog csak akkor volt ha 1 órás útra v. hosszabbra kellett mennünk. (szerencsére nem volt soxor)

nálunk otthon is eleinte akkor aludt nagyon jól a manó ha ebben a fekvő mózes szerű vmiben volt éjszaka......és így ebben fekve tettem a kiságyába......ha ebben volt nagyon jól aludt....
amikor ebből kivettem, és simán "csak" az ágyikójába letettem, akkor abból mindig csak a kalamajka lett :)
aztán 4 hónapos korában ez varázsütésre megváltozott......mai napig nem tudom mitől :)

szép napot mindenkinek

Kép
csingiling1

Sziasztok, csak egy gyors kérdés: Szerintetek gáz, ha a 18-21. heti uh-m a 22. héten van? :cry: Hívtam a kórházat és január 19-re kaptam a legelső időpontot, addig be vannak telve. Akkor leszek 21 + 6... Most tök elkeseredtem, hogy lehet ilyen ez az egész szar rendszer??? Máshol NINCS is ilyen uh, max vajákosasszonyok vizsgálgatnak. :evil: :evil: Most megint repüljek haza egy rohadt uh miatt??? Áááááááááá

hibernia

hibernia, sztem nem lesz gond.
én abból indulok ki, hogy ezt a 18-21.hétre datálják a genetikai fejlődés végett, így ha ez csúszik pár napot (és nem heteket) akkor az nem gond.
nekem elvileg a 21.hetet javasolta a genetikus, de én ragaszkodtam, h még karácsony előtt tudhassam.....ezért megyek holnap......
amúgy a 21. hét lett volna. nem hiszem hogy +6 nap az durva lenne.
ott nálatok nincs lehetőséged máshová menni? (másik város esetleg ami nincs messze, és érdemes lenne?)

Kép
csingiling1

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat :D

hibernia: szerintem ne törődj azzal, hogy a 22. héten lesz, az a pár nap egyátalán nem számít. Itt nem olyasmit néznek, mint mondjuk a 12. héten az orrcsont, meg a nyaki redő, amikor fontos a kora. Csak végignézik a kis szerveit, kezeit, lábait, gerincét, stb.. hogy minden normális-e.

jucicuki: nem semmi a történet, én is lezsibbadtam volna.

szöszmösz: örülök, hogy javulgatsz
Vendég

Sziasztok Kismamik!! :D
Tegnap én is voltam uh-on,de nem mutatta meg magát!
Azt mondta a doki,hogy nagyon bent fekszik a csontomnál,alig bírták lemérni is!
Képet sem akartak csinálni,de a páromnak csináltatnom kellett egyet,így egy elég rossz képet kaptam!
Mindegy!Így jártam!
És az adatok:
BPD:41mm
TAD:39mm
FEMUR:26mm

Nekem ezek az adatok semmit nem mondanak! :oops:
Szerintetek jók?
Afp eredményért ma megyek!
De a védőnő azt mondta,hogy jók az eredmények! :)
És megint 4 nappal korábbi időt adott a uh-os doki!
Szerinte még csak 17 hetes,és 4 napos voltam tegnap!
Szerintem,és a naptár szerint is 18 hetes+1 napos voltam!
Másnál is van ilyen??Pedig én a dátumban bizti vagyok!! :D

Látom elég sokan eltűntek!Bizti a karácsonyi teendők miatt! :oops:
Tessék jelentkezni!!!!!!!!

Amúgy én is mindig úgy csináltam,hogy átugrottam a hozzászólást,ami nem érdekelt!
Szerintem tényleg nem kéne ilyenen veszekedni!!!!

Mindenkinek gratula az eredményekhez!!

Moncsi

Kép
kevemoncsi
Monor

Szia Moncsi!
Gratula az eredményekhez!
Itt egy táblázat amiben megnézheted az adatokat, csak iránymutatás, nem kell halálosan komolyan venni:
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_ar ... _id=466880
Vendég

Szia Kali!
Köszi szépen!
Ha hazaértem a melóból átnézem! :)
Moncsi

Ja,a pocakos képek nagyon jók!!!!! :D

Kép
kevemoncsi
Monor

csingling, kali: Köszi a megnyugtatást, de olyan ideges lettem hirtelen. :( Még az agyonajnározott Praxisba sem kell 4 héttel hamarabb bejelentkezni, úgy, hogy közben kismillió más helyre is el tud menni az ember. Ráadásul €200-250-t perkálnánk (55-65 ezer Ft egy uh). :roll: Annyira kezd elegem lenni ebből a szempontból Írországból. Most kerestem egy "hasonló" helyet, ez nem kórház, csak sima uh vizsgáló, mint otthon, semmit sem hallottam még róla, kinn van az isten háta mögött, felhívtam a férjem, el tud-e vinni január 6-án, miután rábólintott, foglaltam a neten egy időpontot, de még majd felhívnak (?), biztos-e a foglalásom és pontosan mikor is kell menni 6-án... Nagyon remélem, hogy még ma hívnak, különben nagyon berágok és megyek haza a francba a "borzasztó egészségügyi körülmények közé". :lol: :lol: Mondjuk eddig is tudtam, hogy minden relatív. :?

hibernia

hibernia: nyugi-csiga! ne húzd fel magad :?
nehéz elhinni, hogy még az itthoni helyzetet is lehet überelni! :) főleg Írországban.....
sztem semmi gond nem lesz belőle ha a 22. héten mész el.
figyuka, én holnap megyek, rákérdezzek az UH-s dr. néninél, hogy számít e hogy nem a 18-21.hét között van az UH hanem cca 1 héttel később?
tényleg ne mérgelődj! :)

Kép
csingiling1

Moncsi: Gratulálok az eredményhez. Ez már a 2. genetikai volt? Milyen csontodnál feküdt a babó?! Kép miatt ne izgulj, nekünk nyomtatott képet a doki, de elég csúf sajnos, mert folyton mocorgott és a képen pl épp ránk néz és iszonyat UFO feje van. :lol: Mondjuk aranyos, de ijesztően dühösen néz. :roll: A napok miatt ne izgulj, nekünk azt mondták, plusz egy hét is benne van a dologban... (Bár én is tudom napra pontosan, mikor fogant.)

szöszmöszke: Örülök, hogy jobban vagy!

Juci: A sógornőm mesélte, hogy egy ismerősének az utolsó pillanatban látták meg, hogy ikrei lesznek... :? Azért ez elég kemény lehet... Előtte egy uh-n sem derült ki. Én mondjuk ezt kicsit furcsállom, de ezek szerint van ilyen. :lol: Mondjuk szerintem maga a terhesség is más két babával, dupla súly stb...

Luna, silva: Látjátok, a repülés sem egyszerű... :? Ölben sem lehet semmi 3-4 órát kibírni (plusz ehhez jön ugye a reptéren töltött várakozás, ami dettó nem egy perc). Mi Ryanairrel repültünk eddig (a Malév megszüntette a dublini járatot, az Aerlingus meg 2-3-4x drágább, mint a Ryan), de szerintem ha repülnénk, maradna az Aerlingus, egyszer kibírnánk... Csak ez a hordozós dolog... Meg nem tudom, olyan nyomorgás a repülés. :? Kis hely, nem kapni levegőt, millió ember (a BUD-DUB folyton tele van) ÉS légnyomásváltozás... Nem tudom, nem tudom...

Luna: Ezer köszönet a fordításért!! Ezek szerint ha kocsival jövünk, beköthető mózes kell, ha 3 hónapos koráig kiautózunk, ha viszont otthon maradnánk mondjuk kb fél éves koráig vagy tovább (nem fogunk, ha nincs nagy gáz vele - amit nagyon remélek persze) akkor viszont marad a babaülés. Ahhha.

Silva, bocs, ha elkerülte a figyelmem: Te hová is utazol vissza?

hibernia

csingiling: Köszi, igyekszem nem stresszelni, de eddig még csak csalódtam az ír eü-ben. A dublini magyarok között van egy mondás, hogy ha a LUAS (ami az itteni villamos) levágja a lábukat, akkor is inkább hazautaznának... :lol: Azért ez sejtet valamit. (Ja és a doki mesélte, hogy per pillanat 2-3 írországi magyar "betege" van, akik hazajárnak éppúgy, mint én...)
Ha megkérdezed, nagyon megköszönöm, az igazság az, hogy megadta a doki a magánszámát, de nem akarok zargatni, olyan ciki hülyeségekkel csesztetni... :roll: Mindig azt képzelem, hogy épp egy szülés közepette van, én meg itt hívogatom. :lol: :lol:

hibernia

Amúgy az kimaradt, hogy iszonyú aktív a babó manapság. Nálatok is? Kb óránként érzem, nem kellemetlen, csak a férjem be van rezelve, hogy hiperaktív gyerekünk lesz, mint én voltam. :lol: (A legutóbbi uh-n egy pillanatra sem állt le.) Kívülről sajnos még nem érezni, de belül elég rendesen rugdos meg kaparászik. :roll:

És egy OFF: Olyan "sütősök" vagytok, tudna vki nekem ajánlani egy jó kis karácsonyi csillag (vagy mi) receptet? Arra a sütire gondolok, amit csak úgy "kiszaggat" az ember ilyen kinyomó formákkal (csillag, hold, fenyőfa, kiskutya stb.)... Legyen omlós és finom. :lol: (Ja és nem mézeskalácsra gondolok, azt a férjem nem szereti, hanem inkább ilyen omlós linzerszerűségre...) Valaki?

hibernia

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocakos képek. sajnos tegnap nem jutottam géphez, mert későn értem haza a shoppingolásból.
Elfáradtam mint a dög, de ma még van mit venni. Nincs türelmem az emberekhez és én is tapasztalom azt h. sokkalta gyengébb vagyok, mint régen.

Csöpplány: Nagyon szépek a nevek. Mikorra vagy kiiírva? Összesíteni kéne h. a lányok vagy a fiúk vezetnek jelenleg.
Mi lett volna ha kislány? Te kihez jársz, illetve hol fogsz szülni?

Hibernia: Köszi megpróbálok vigyázzni magamra már amennyire lehet. Remélem ma nem esik ónos eső mert az zora lenne.

Iner: Nem olvastam még vissza a történteket, de nincs is nagyon kedvem hozzá. Nem szeretek veszekedni és nem szeretem a konfliktus helyzeteket. Sajnálom a többieket, hogy nem jönnek már többet. Itt mindenkinek meg van a véleménye a dolgokról és ezt el kell fogadni. Az oltás dolog is ezért idegesített már egy kicsit. Első babám lesz, mint gondolom egy pár embernek itt és sajnos fogalmam nincs h. néha mivel teszek neki jót vagy mivel nem. Jó hallanni mások véleményét, de a végén mégis én döntök, ezért szerintem senkit nem szabad bántani. Mások vagyunk.

Hála az égnek ma már jobban vagyok. Tegnap trébe voltam nagyon.

Az iker sztori nem lehetett semmi :-)

pusz csajok

meetingünk lesz. Éljen a meló
caysee

hibernia, persze nem gond, megkérdezem, remélem ez majd megnyugató lesz :)
de délnél előbb nem leszek gép közelben, mert 10-re megyek, tutti lesz csúszás....
ha beértem a dógozóba jelentkezem

hűűű.....nekem még nincs ilyen aktív mocorgás....mármint amit nagyon éreznék.....most én hűltem el egy picit :?
az UH-n nálam is aktívan mocorgott, de igazán még nem sokat érzek......

Kép
csingiling1

caysee, csingilingi: Minden elismerésem a munkához. Hogy még 22-23-án is. :) Részvétem.

csingling: Köszi!! Hát nagyon nem érezni, csak már abszolút tudom, milyen érzés és így azért könnyebb tudni, mikor mocorog. Szerintem baromi vékony a hasfalam, azért is erősebb a jelzés. A "rugdos" szó kicsit erős, nehogy azt hidd, hogy pattogok faltól-falig mint egy kieresztett lufi, csak arról van szó, hogy időnként feltűnően érzem a mozgolódást. Az a tipikus "mintha egy ér / ideg remegne" belül. (Forgolódást én pl nem érzek egyáltalán, csak ezt a fura csikizést belül. :lol:)

hibernia

Sziasztok!

Ma 5-re megyünk 4D-re nagyon-nagyon remélem, hogy kiderül a neme :oops:

Kép
hné29

a betegeskedoknek mihamarabbi jobbulast!

Hibernia
Fr.O-ban a genetikai UH eleve a 22 hétre van tervezve, én is akkor megyek. nem hiszem, hogy barmirol lemaradnal azért, mert egy héttel tulléped a magyar hataridot. Gondold meg a hazarepulést, a multkor is olyan rosszul voltal... sok virus kering és a reptereken jol lehet oket keverni. szerintem nem éri meg.

Mozes / bébihordozo: Luna mar nagyon részletesen leirta, én is egyetértek a véleményével.
csak a félreértések elkerulése miatt, nekem a mozes azt jelenti, hogy olyasmi mint egy mozeskosar vagy mint a régi nagy babakocsik, fekvo helzetben van benne a baba, mint egy bolcsoben vagy agyban. olyan mozes is van, ami puha minden oldalrol és csak a sportkocsira rakhato ra, de én nem errol beszélek.
Nekunk volt olyan mozes, amit én eddig fekvokocsinak hivtam, ami az autoba becsatolhato és a gyerek is be van kotve benne. 2 honaposan és 4 honaposan is utaztunk 1500 km-t igy. a bebihordozo kis tavolsagokra ok kiskorban, de egyértelmuen nem sétalasra talaltak ki, foleg ha napi hosszu sétakrol van szo, ahol a kisbaba el is szundikal.
A mozesekkel vigyazni kell, mi annak idején a legnagyobbat vettuk (tele is volt vele a csomagtarto) és igy is kinotték a gyerekek 5-6 honaposan. én minden nap altattam benne délelott és délutan is a sracokat, rovid séta és mihelyt elaludtak mentem haza, kiraktam a kertbe, télen is! és én bent pihentem vagy végeztem a dolgomat.
ha a baba megunja a mozest, mar vannak olyan verziok is, ahol van rajta kisablak és 3 honaposan hason fekve tud kukucskalni rajta. nekem az volt a tapasztalatom, hogy mire megunta, addigra ki is notte.
Nekunk naygon bevalt a mozes, babakocsi és bébihordozo egyutt. Mind a harom ugyanarra a vazra volt csatlakoztathato. aki tobb gyereket tervez érdemes beleinvesztalni az elején.
Ja és még egy, a mozesben rendes matrac van, mig a sportkocsi azért nem teljesen agy szeru.
+ mi a mozest az elso két honapban non stop hasznaltuk, régen ugye volt a bolcso, ehelyett most sok mindenki a mozesben altata a piciket, mert allitolag biztonsagban érzik magukat, ha a kezuk hozza tud érni valamihez. Az anyaméhben eléggeé szorosan voltak a végén és ijeszto nekik a hirtelen nagy agy. aki mégis ilyenben altatja kezdettol fogva, annak azt tanacsoljak, hogy bugyolalja az elso hetekben szorosan, az biztonsagot ad a babanak és jobban alszik.

Hibernia! egyaltalan nem biztos hogy a pici is rosszul fogja birni a repulést. Mi repuloben fel és leszallaskor ha ugy éreztem kényelmetlen a picinek a légnyomasulonbség, akkor kozben szoptattam. egy alkalmat kivévé mindig zokkenomentesen men az ut.

és még egyszer visszatérnék Ann-ra. A tavollétében jol kitargyaltatok a témat. Ha egyesek nem tudjak elviselni a nyilt véleményt és az esetleges kritikat, azt sajnalom. szerintem Ann senkit nem akart megsérteni, legalabbis tudatosan nem, neki egyszeruen ilyen a stilusa, mint ahogy masnak masmilyen. Szerintem ha mindenki mindenben egyetért, akkor az nem tarsalgo, hanem langyos viz. érdekes modon Hiberniara senki nem szol ra, hogy oldalakon keresztul azt targyalja, hogy menjen vissza, stb... akit nem érdekel, nem reagal. engem pl érdekel, mert én is atéltem hasonlo szitukat és minden tanacsot szivesen vesz az ember. Az mas kérdés, hogy megfogadja-e.
Engem pl az nem érdekel ebben a topikban, kii mit foz, ezért ezekre nem is reagalok. de ha valakinek jol esik errol tarsalogni, akkor miért ne?
Azt mondani, hogy egyesek azért nem jelentkeznek, mert egy ember eluldozte oket...
s.orsi

sziasztok!
Megjöttem a genetikáról.Minden OK!!! :D :D
Szépen fejlődik,20 hetes,2 napos(ahoz képest,hogy a múlt héten 18 hetesnek saccolták :evil: ).
BPD 49mm
HC 180mm
ADI 46mm
AD2:49mm
AC 150mm
Éééés 350g a súlya. :lol:
Azt mondta a genetikus nincs ezzel a babával semmi baj. :wink:
Most már nyugodt vagyok.Sziasztok

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a jó uh eredményekhez :)

Caysee:én ma 18 hetes és 1 napos vagyok,úgyhogy a szülés várható időpontja 2010.05.24.Lányneveknél biztos volt hogy Dorina Noémi párost válasszuk.Kisfiúnál még azt hittük hogy megegyezünk egy Balázs Zoltán párosban de valahogy most hogy megtudtuk hogy kisfiú,mégsem tetszik annyira.A Balázs még mindig nagyon tetszik mindkettőnknek, a Zoltánt leszavaztuk,helyette most esélyes a Csaba vagy a Bence,esetleg a Bálint.Én nem fogadtam orvost(nincs ilyesmire keretünk :? ),rendesen ide járok a vecsési sztk-ba.A Bottyán az orvosom,és a Dél pestiben fogok szülni.

Szöszmöszke:örülök hogy jobban vagy,vigyázz magatokra és pihenj sokat!

Ma én is csináltam egy pocakos képet :) Hát nem nagy de az elejéhez képest már látszik valami :wink:

Olyan furi hogy a légitársaságokról beszéltek,eszembe jut a munkahelyem :lol: Remélem nem fogtok megdobálni,de én pont a Ferihegyi repülőtér mellett a cateringbe dolgozom mint szakács,mi csináljuk a járatokra a kaját(lehet kövezni esetleg ha nem jó a kaja :lol: )Köztük mi csináltuk a ryan-ra a tapra a kaját.Főzünk még a malévra,deltára,hainan-ra,nyáron a jal-ra.

Babamozgás:hát én pont olyat érzek úgy 5 napja(sajna csak nagyon ritkán),mintha valami odalent bukfencezne.Megkérdeztem az uh-t végző hölgyet és mondta hogy lehetséges hogy én így érzékelem a babót.Hát nem tudom,igazából csak azt furcsálom hogy elég ritkán érzem.
Ma viszont reggel megfogtam valamilyét :D Teljesen nekinyomta magát a bal oldalamnak.Furi volt.
Nekem az uh-n nem forgolódott igazán,inkább csak kalimpált a kezével és a lábával is,olyan volt mintha integetne hogy sziasztok Ősök! :lol: Láttuk a kis talpát is,nagyon édes volt,bár páromat igazából a kis keze varázsolta el,azt is megmutatták közelről. :) Most már olyan igazi büszke apuka :D

Fáradtság:hát na igen,én is nagyon hamar elfáradok :? Főleg ha egész délelőtt vagy délután folyamatosan mozgok.Ilyenkor kérdezem magamtól,hogy mi lenne velem ha még emelett dolgoznék is? :? Holnap elég sűrű napom lesz,délelőtt megyek a melóhelyre,onnan rögtön haza hogy 11re meglegyen a halászlé,aztán 12re megyünk párom családjához karácsonyozni(azért tartjuk ilyenkor hogy a 24-ét mindenki a saját családjával tölthesse,meg anyósom 25.-én utazik el),aztán délután 4-5re hazasétálunk és állhatok neki a karácsonyi ebéd előkészületeinek(somlóit csinálok és annak állnia kell hűtőben egy napot),meg előre megcsinálom a kandírozott diót meg a narancshéjat is.Remélem nem fogok nagyon kimerülni.Nektek is ilyen húzós lesz a karácsony? :?

KépKép
Kép
csöpplány

Jajj még egy kérdés.Miért van az hogy mindenkinek más-más eredményeket írnak fel?Nekem pl csak a BPD,AC,FL,HC-t írták fel,pl a CRL-t nem,meg amiket a többieknél láttam,ez normális?Nem ugyanazokat kellene hogy nézzék? :?

KépKép
Kép
csöpplány

sziasztok
babaülés-mozes kérdés
babyhordozo a kötelezö picibabáknak Magyarországon mert ha megálitt egy rendör és azt látja hogy nem babyhordoban ül a pici akor megbüntethet ,szerintem mert nem szabályos és a bébyhordoknak van ujszülöt szükitö betétje is ez biztos ,amugy mi babyhordoba utaztatjuk majd picit is biztonság miatt ,ja és egy fontos dolog babyhordot csak menetirányal szemben lehet bekötni +ha elsőülésre kötöd be kikel kapcsolnod a légzsákokat .és egy link gyermekülés szabályokrol javasolt az átolvasása :) http://www.telefonkonyv.hu/cmsarticle/4 ... eloirasai_
csics

hné
én utálom polyát ,és hogy mit csinálj inkább babyhordot vegyél aba nem köt bele a rendor se,mert szabályos .

hibernia
ere nem tudom a választ de ha nincs elöbb idöpont sehol se ott írországban akor fogad el ,ha más lehetöséged nincs .

mucus
gratulálok a szép eredményhez ,és most már remélem megnyugodtál ? :)

csöpplány
hát holnap megint sütnöm kell most a karácsonyi bejgli ,ma takaritotam és pakolásztam .
csics

SELLÓN!HA ESETLEG OLVASOD LÉGYSZI JELENTKEZZ!!
ÉGEN FÖLDÖN KERESLEK, DE NEM TALÁLLAK :(
csobiandikukacfreestartponthu
Vendég

Sziasztok (leendő) Anyukák!

Most nem voltam két napig (azaz olvasgattam, de nem volt időm írni) hát elég sok téma merült fel. Én igaz itthon vagyok, de nem bírom a tempót a gyerkőcökkel. A takarítás és a rendrakás az teljesen felesleges tevékenység, mert fél nap múlva nem is látszik, csak én érzem a derekamon, hogy mennyit hajolgattam. A gyerekek könnyen széttúrják...nem győzök utánuk menni...

Holnap nekem is befigyel a bejgli sütés...ma havat lapátoltam. Fájt is a hátam. Ti hogy vagytok ezzel?

Babahordozó: Hát szerintem a mózeskosár a legegészségesebb a picúrnak, be is lehet kötni a kocsiba teljesen szabályosan, de nem nagyon lehet kihasználni....

Íroszág: hát szerintem MO még mindig elég jó helyzetben van, bár az eü-t kezdék jól szétverni...

A pocakok egyszerűen szuperek. Jó látni ki mit hord :)

Kettős név: Ki mért szeretn kettő nevet választani? Manapság ez nagyon divat. Igaz engem is kettő névvel anyakönyveztek, de a második nevemet soha nem használtam. A gyermekeink ezért 1 nevet kaptak. Most lehet, hogy ha fiú lesz, akkor két neve lesz (a Máté mindenképpen benne lesz) de egyébként nem sok a kettő? (Csak érdeklődöm mi róla a véleményetek.....)

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Kép

A bizonyíték, hogy kisfiú lesz :lol: :lol:

Kép
hné29

Csics!
Igen most már nyugodtabb vagyok. :wink:

Csöpplány!
Nekem most azért volt több eredményem mert a genetikán néztek uh-gal ami elég alapos volt.De egy sima uh-nál nekem is csak annyi adatom van mint Neked.Nyugi. :wink:

KépKép
Kép
mucus75

De jó kép, hné :D Gratula még egyszer.

Mazsolita: Nálunk is két keresztnév lesz, de a másodiknak semmi köze ahhoz, hogy most használni fogja-e valaha vagy nem. A páromat még soha sem hívta senki a második nevén, az azért van ott, mert mondjuk a nagypapája után kapta egyfajta tiszteletnyújtásként, amolyan emlékként. A többiek mit gondolnak erről a témáról?

Mucus: Örülök, hogy minden szuper veletek :D

KépKép
picilulu

teszek én is fel pocakfotót :)
Kép pocak az elején
Kép pocak a 18. héten

Hné! nagyon jó a fotó :D Nekünk is van ilyesmi,megpróbálom feltenni:
Kép A lényeg!:)

KépKép
Kép
csöpplány

hibernia
van ,vagy lesz gyerekorvosotok itt Mo is ? mert ha itt születik a baba és 3-4hónapos koráig itt lesztek akor adig még 4 kötelező oltást itt megkell kapnia ,plusz csipöszürés ugytudom 6 hetes korban ezekhez gyerek orvos kell .remélem nem veszed tolakodásnak a kérdésemet .
csics

Áááá nyomtam egy rossz entert és elvesztettem, amit eddig írtam. :(

szóval s. orsi, köszi a megnyugtatást az uh-t illetően meg a babaszállítós véleményed, örülök, hogy nem csak én kínlódok itt azzal, hogy lehet hosszú távon szállítani egy újszülöttet. (Bocsánat, tudom, nektek ez gáz lehet, de "jó", hogy nem vagyok egyedül a problémával. :roll:)

csöpplány: Igazán én nem tudtam kivenni, épp mit csinál, forog vagy pörög vagy kapálózik, a lényeg, hogy meg sem állt. (A kezét ettől függetlenül láttuk pl, szóval leszámoltuk az ujjakat... :roll: Olyan aranyos, hogy már ilyen piciként van öt ujja, mi is el voltunk varázsolva. :lol: (Amúgy én még sosem ettem a Ryanair-en 8) max egy chipset, €5 egy szendvics, hááát, kíváncsi vagyok tőletek mennyiért viszik el. :? De legközelebb gondolok rád, ha más eszi. :lol:) Pihenj kicsit többet!!!! A kari nálunk teljes kettesben (hármasban :)) telik, a szülők, barátok, rokonok otthon, max telefonon beszélünk, a magyar barátaink hazamentek ünnepelni, maradunk magunknak, de nem is baj, tavaly is ez volt, jól sikerült. Ettől függetlenül ma már sütök (pogit + vmi linzerszerűt) meg a teljes lakástakarítás / díszítés hátra van, nem siettem el. :roll:

Ja és persze nagyon szééééép a pocakod!!! :)

csics: Igen, ilyesmit hallottam én is, hogy megállíthat a rendőr és büntethet, de sztem van olyan eset, mikor "kockáztatni" kell. (Sógornőmet "véletlenül" (orvosi hiba) Pesttől 250 km-re császározták meg, koraszülött baba, valahogy haza kellett vinni... Ők mellékutakon jöttek haza, mert egy két hetes koraszülött újszülöttet nem ültethettek a bébihordozóba, úgyhogy maradt a mózes. Persze ez kivételes eset, nem azért írtam le, hogy ezt kéne követni, csak hogy lehetnek hülye helyzetek.

Köszi a gyerekorvosos dolgot! Igazság szerint ezzel még nem foglalkoztunk, pedig tudom, kéne. :oops: Most az a terv, hogy szerzek vmi papírt itt kinn, egy listát, milyen oltások vannak és ha legközelebb otthon leszek, összevettettem a házi orvosommal az otthoni rendszerrel. 6 hetesen még tuti otthon leszünk, de 4 hónapig viszont szerintem nem várunk, úgyhogy egyezkedni kell. Lehet, mások a vakcinák itt, de ha úgyis itt fog élni később is... Lehet jobban is jár az itteni oltásokkal. De köszi a felvetést!!!!

mucus: Gratula a jó eredményhez!!

mazsolita: Ne erőltesd túl magad! Hólapátolás??? Ne őrülj meg!! Én meg is pusztulnék. Mondom, 4 órát csalinkáztam a városban megállás nélkül, utána olyan szarul voltam, hogy ihajj... Ne kockáztassunk! Én megjegyeztem egy életre.

Kettős nevek: Én is szeretnék kettős nevet valamiért, a férjem nem. Én azért szeretnék, mert 1: a vezeték és a választott keresztneveink is két-két szótagosak, így (számomra) elég rövidnek tűnnek, olyan katonásak így a neveink... 2: szeretném, ha a babó valahogy megkapná a keresztnevem egy változatát. (Ez olyan hagyomány-szerűség, ezer évre visszanézve minden első lánygyerkőcöt így hívnak anyukám családjában, mint engem, de elég ritka név, úgyhogy a férjem nem szeretné normál keresztnévnek.)

A bizonyítékokhoz pedig gratulálok! Tekintélyesek. :lol: Ha ilyet kell keresni, kezdek hinni a dokinak, aki 60% fiút jósolt. :lol:

És most lépek lányok, lassan 8 óra, kezdem a napot, nem tudom, mi volt ma, éjjel 1-kor feküdtünk le, de én már fél 7-kor kukorékoltam, ami nálam nagyon durva, mert alapból alszom 9-10 órát, nem terhesen. De valahogy olyan aktívnak érzem magam! :) Szóval kellemes ünnepeket mindenkinek, holnaptól szabin van a férjem, úgyhogy nem nagyon jövök már szilveszterig kb. Be-benézek persze :lol:, biztos írok is 1-2-t, de most első a karácsony! :) :) :)

Kép

Boldog karácsonyt!

hibernia

Sziasztok!

Micsoda baba és pocak fotók!!! :lol:
A vizsgálaton én is kértem, hogy ugyan mutassa meg a fiúnk micsodáját, mert bizonyítékot szeretnénk. :-) A DVD felvételen jól látszik, de képet erről nem készített, csak az arcáról, sajnos.

Még mocorgást sem érzek, max a fizikai munkától (házimunka) keményedik a hasam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2009.12.23 11:46-kor.

KépKép
charlott

Kép

Hát így néz ki a Picúr (azt hiszem Michael Jackson hasonmásversenyre nevezett be) :-)

KépKép
charlott

Sziasztok!
Már lehet,nem tudok jönni ezért most kívánok mindenkinek Boldog Békés Ünnepeket! :D
Kép
Kép

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!
Sajnos semmi időm, de a képeket azért megneztem, pocak- és babafotók is szuperek! :D

Mindenkinek nagyon Boldog Karácsonyt kívánok! Én már nem tudok jönni, majd talán csak a két ünnep között.
Vendég

sziasztok
hibernia
itt egy link a 2009 oltási naptár Magyarországon . ezek a kötelező oltások ,nálunk és hogy megnyugtasalak ezek angol ,és amerikai oltoanyagok tudtomal ,és nálunk minden gyereknek INGYEN jár ,ugyan ugy mint a csipőszürés is ingyen van csak beutalo kell hozá ,elsőkörbe te is megnézheted a neten hogy írországban mik a kötelezö oltások picibabáknak ,lehet hogy fent van ,és te magad is eldöntheted hogy melyik a jobb és hogy ott kell e fizetni az oltásokért .
http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szol ... tar-229577
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csics 2009.12.23 14:32-kor.
csics

picilulu
2 név nálunk az elsőt apukája után kapta a nagyfiam ,másodikat apukám után mert szeretem ,kisebbik fiam első neve aposom kivánsága volt ,második neve viszont én kivánságom volt ,ugyan ugy mint ha kislány lesz ez a baba férjem kivánságára csillának nevezük el virág meg nekem tetszet nagyon ,és persze nem gyakori név is .

csöpplány
helyes pocakod van nem tul nagy :D enyém nagyobb biztosan .

hibernia
mi rendszeresen vitük a gyereket budapest-keszthely,és budapest -veszprém utvonalra a fiukat amikor kicsik voltak babyhordoba ujszülöt szükitövel és kutyabaja nem lett a gerincének :)
csics

hibernia
van még az én nevemnél ritkább név :D de pont ez lesz jó szerintem ha majd nagyobb lesz . :)
csics

Kép

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvancs 2009.12.23 19:50-kor.
szilvancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?