Áááá nyomtam egy rossz entert és elvesztettem, amit eddig írtam.
szóval
s. orsi, köszi a megnyugtatást az uh-t illetően meg a babaszállítós véleményed, örülök, hogy nem csak én kínlódok itt azzal, hogy lehet hosszú távon szállítani egy újszülöttet. (Bocsánat, tudom, nektek ez gáz lehet, de "jó", hogy nem vagyok egyedül a problémával.
)
csöpplány: Igazán én nem tudtam kivenni, épp mit csinál, forog vagy pörög vagy kapálózik, a lényeg, hogy meg sem állt. (A kezét ettől függetlenül láttuk pl, szóval leszámoltuk az ujjakat...
Olyan aranyos, hogy már ilyen piciként van öt ujja, mi is el voltunk varázsolva.
(Amúgy én még sosem ettem a Ryanair-en
max egy chipset, €5 egy szendvics, hááát, kíváncsi vagyok tőletek mennyiért viszik el.
De legközelebb gondolok rád, ha más eszi.
) Pihenj kicsit többet!!!! A kari nálunk teljes kettesben (hármasban
) telik, a szülők, barátok, rokonok otthon, max telefonon beszélünk, a magyar barátaink hazamentek ünnepelni, maradunk magunknak, de nem is baj, tavaly is ez volt, jól sikerült. Ettől függetlenül ma már sütök (pogit + vmi linzerszerűt) meg a teljes lakástakarítás / díszítés hátra van, nem siettem el.
Ja és persze nagyon szééééép a pocakod!!!
csics: Igen, ilyesmit hallottam én is, hogy megállíthat a rendőr és büntethet, de sztem van olyan eset, mikor "kockáztatni" kell. (Sógornőmet "véletlenül" (orvosi hiba) Pesttől 250 km-re császározták meg, koraszülött baba, valahogy haza kellett vinni... Ők mellékutakon jöttek haza, mert egy két hetes koraszülött újszülöttet nem ültethettek a bébihordozóba, úgyhogy maradt a mózes. Persze ez kivételes eset, nem azért írtam le, hogy ezt kéne követni, csak hogy lehetnek hülye helyzetek.
Köszi a
gyerekorvosos dolgot! Igazság szerint ezzel még nem foglalkoztunk, pedig tudom, kéne.
Most az a terv, hogy szerzek vmi papírt itt kinn, egy listát, milyen oltások vannak és ha legközelebb otthon leszek, összevettettem a házi orvosommal az otthoni rendszerrel. 6 hetesen még tuti otthon leszünk, de 4 hónapig viszont szerintem nem várunk, úgyhogy egyezkedni kell. Lehet, mások a vakcinák itt, de ha úgyis itt fog élni később is... Lehet jobban is jár az itteni oltásokkal. De köszi a felvetést!!!!
mucus: Gratula a jó eredményhez!!
mazsolita: Ne erőltesd túl magad! Hólapátolás??? Ne őrülj meg!! Én meg is pusztulnék. Mondom, 4 órát csalinkáztam a városban megállás nélkül, utána olyan szarul voltam, hogy ihajj... Ne kockáztassunk! Én megjegyeztem egy életre.
Kettős nevek: Én is szeretnék kettős nevet valamiért, a férjem nem. Én azért szeretnék, mert 1: a vezeték és a választott keresztneveink is két-két szótagosak, így (számomra) elég rövidnek tűnnek, olyan katonásak így a neveink... 2: szeretném, ha a babó valahogy megkapná a keresztnevem egy változatát. (Ez olyan hagyomány-szerűség, ezer évre visszanézve minden első lánygyerkőcöt így hívnak anyukám családjában, mint engem, de elég ritka név, úgyhogy a férjem nem szeretné normál keresztnévnek.)
A
bizonyítékokhoz pedig gratulálok! Tekintélyesek.
Ha ilyet kell keresni, kezdek hinni a dokinak, aki 60% fiút jósolt.
És most lépek lányok, lassan 8 óra, kezdem a napot, nem tudom, mi volt ma, éjjel 1-kor feküdtünk le, de én már fél 7-kor kukorékoltam, ami nálam nagyon durva, mert alapból alszom 9-10 órát, nem terhesen. De valahogy olyan aktívnak érzem magam!
Szóval kellemes ünnepeket mindenkinek, holnaptól szabin van a férjem, úgyhogy nem nagyon jövök már szilveszterig kb. Be-benézek persze
, biztos írok is 1-2-t, de most első a karácsony!
Boldog karácsonyt!