Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kismamik!!!

Időm az nem nagyon van írni, épp csak elolvasom, hogy miket írtatok és rohanok is tovább. Felváltva takarítok és rohangálok a konyha és a lakás egyéb helyiségei között. De most leültem egy szusszanásnyira.

LUNA: Érdekes a portugálok hozzáállása az oltáshoz. Csak egyetlen egy helyen tudnád beoltatni magad? Csak arra gondoltam, hogy ha esetleg több helyen is oltanak, akkor meg kellene próbálni máshol is, hátha ott nem kötik ennyire az ebet a karóhoz. Remélem hamarosan megoldódik ez az oltás körüli mizéria.

GEOOO: Még tegnep megsütöttem a mézeskalácsot. Az illta és az íze isteni finom, viszont nekem nem lett puha. Mikor kivettem a sütőből, akkor isteni puha volt, de ahogy hűlt, úgy keményedett. Most zárt dobozban puhítom őket, mert sajnálom kidobni a kukába. Remélem, karácsonyra ehetővé puhulnak.

NANETTO: Jujjj, nagyon sajnálom ezt a múlhatatlan rosszulléteket. Örülök, hogy jól sikerült az esküvőd. Ez a lényeg, hogy te és párod boldogok legyetek, és boldogságban várjátok közös babátokat - kislányotokat!

DETTI_10: Gratula a kislányhoz!!! Beindul a lányok jelentkezése is, hiszen eddig csak fiú babákról volt tudomásunk.

Azt hiszem, most már eljött az ideje a táblázat módosításának a nemeket illetően.

További szép napot mindenkinek!!! Megpróbálok még jönni a diós kifli és a zserbó sütése között :D :D
Ááááááá....még a mézeskalács díszítés is hátravan...
Vendég

Ja, ami még kimaradt:
Tegnap kaptam a páromtól egy vérnyomásmérőt, mert ugye a védőnő mindig magas mértékeket mért. Azt javasolta, hogy otthon is jó lenne mérni, mivel lehet, hogy csak akkor megy fel, ha orvosi környezetben vagyok. Nem is tudatosítom, de mégis valamiért tiszta para vagyok és emiatt ugrik meg a vérnyomás és a pulzus.
Tegnap óta már háromszor mértem, és teljesen jó értékeket kaptam: 116/63 p.: 70, 129/79 p.: 74, 118/65 p.: 72. Ezek szerint, a védőnőnek van igaza és parázok, ha orvoshoz kell menni (fehérköpeny-szindróma) és ez tényleg létezik anélkül, hogy az ember tudatában lenne.
Függetlenül ettől irtóra örülök, hogy teljesen rendben a vérnyomásom, ezekután minden nap becsületesen mérem napi 3x, és írom egy kis füzetbe az eredményeket, hogy be tudjam bizonyítani: márpedig az én vérnyomásom nem vészesen magas, sőt még egy picit sem.
Vendég

[quote="zsuzsa36"]l írta:zsuzsa36una tudom, hogy Portugáliában vagy, de én naivan azt gondolom, hogy vissza lehet keresni , esetleg 1 itthoni rokon , barát stb segítségével a dokidat. tény: semmi közük az eddigi oltásaidhoz, sőt én úgy gondolom, ha valaki a fél lábát szeretné levágatni, nekik ahhoz sincs semmi közük :? jó ez kicsit durva, de akkor se szóljanak bele. amúgy ugye itthon is volt 1-2 doki aki megtagadta a beadást.

:evil:

Zsuzsa, sajna egy mozdithato ismerosom vagy csaladtagom sincsen pesten, akit megkerhetek, hogy kutassa fel a volt korzetimet (amugy tuti fel lehet valami modon) mert azt sem tudom hogy hivjak, es a rendelo helyere is csak ugy nagyjabol emelekszem, ugyhogy egyszer majd magamnak kell nyakamba venni a kornyeket, megkeresni es ott utanaerdeklodi, ez maskep nem fog menni :(
Ezek az okosok akkikel mi kuzdunk am nem is az orvosok!! Ez egy szimpla noverke volt, ok a 'fonokok' es mondjak meg a frankot :) Ki tudja miert, de nem is a doki adta be a gyerekemnek az oltasokat itt, hanem a noverkek (az maganrendelesen volt) ami egy kulon 'szekcio' az sztkn belul, ott pl orvos nincs is csak noverek, akik kotoznek meg aprobb seruleseket ellatnak meg oltanak.
Na ugyhogy en ugy gondolom, hogy amig a nodokimat nem izgatja, hogy nincs tetanuszom (dorekt rakerdeztem, mert ismerem az itteni maniat) addig egy vadidegennoverke nekem ne adja elo az okossagat, hogy de o anelkul mit nem csinal :)

luna6

Huu Nanetto vigyazz nagyon magatokra!! Jol feszkelj be az agyba es hagyd had szolgaljanak ki teljesen :)
Az eskuvohoz gratulalok, nagyon jo hogy vegul abszolut pozitivan sikerult!! :) Kivancsi vagyok a kepekre majd!
(na nalunk szerintem lehet meg az sem lesz :) osszesen kilencen leszunk, kizarolag a parom csaladja lesz ott, senki mas. Nem lesz feher ruha sem oltony. Vegul gyuruk lettek - bar en tuleltem volna anelkul is - de emberemet megszallta valami, o nagy antiekszeres, de most gyuruket akart venni, hat ezt megejtettuk vasarnap. Szoval csak maga a polgari szeansz lesz 10 percben majd a csaladjaval elvonulunk megebedelni. Parom mar lefoglalta az ettermet is, de ma reggel apukaja reklamalt, hogy az nem jo, nem jo heleyn van, neki nem szimpi es tul egyszeru, o az x vagy az y helyre akarna menni :) Persze en nem ismerem egyiket sem, nekem mindegy. Ugyhogy abban maradtak, hogy ok, a meglevo foglalas lemond, es apos foglal kedvere valot es o allja a cehhet :D)

luna6

Detti, nagyon jok ezek a kepek! Hat ahogy mondtam - es most megerodotem a multkori elkepzelesemben - engem nem 4Dvel nezett a dokineni amikor megmondta a tutit, hogy a gyerek neme fiu :) Ilyen vagy hasonlo terbeli kepeket en nem lattam (pedig a gepen volt 4D opcio, azt lattam).

Heni, csak az egy darab lakohely szerinti illetekes, es abbol is csak a varosi kozponti egeszsegkozpontban (vagy mi a fenenek forditsam...) kaphatok oltast, ha ok is ugy gondoljak, ha lesz engedelyem orvostol (kertunk telon papirt a sajatomtol, hogy hagyja ott a titkarnojenel szamunkra, nem lutrizunk, hogy inteznek e valamit a noverkek, hisze eddig sem tettek semmit, azt is jo lassan :D) es felkerulok a listara, es odaernek a nevemhez es kuldenek behivot. Aszonta a noverke, hogy lehet postan??!! Miert nem postagalambbal? :D Na jo, ha az egesz varost ok oltjak akkor ido telozgatni, de mennyi penz ez igy meg papir, hogy egyenkent mindenkit levelben kiertesitenek. Es ha valamiert nem jo az idopont? Na de olyan itt nem lehet.

Errol jut eszembe a tegnapi nap nagy sztorija!! :D Na ez tipikusan helyi dolog am, az elmult 5 ev alatt ez a legjobb oktatasugyi sztorim :) Szerencsere nem velem esett meg, hanem egy szinten itt elo magyar anyukaval. Penteken este mikor gyerek jott haza a sulibol hozta a cedulkat, hogy hetfon delutan negykor!!?? (boven munkaido a szulok 90%-anak) szuloi ertekezlet es bizonyitvanyosztas (itt harmadevek vannak a suliban nem felevek) ugyhogy mindenki legyen szives megjelenni. Na el lehet kepzelni . mondjuk kit erdekel? - hogy lehet leszervezni pentekrol hetfore egy ilyet egy szigorubb melohelyen... da de ha tanneni ekkor er ra erjan ra mindenki. (szerencsere baratnom HTB szinten illetve otthoni meloja van ez nem volt gond). Nos tegnap 4-kor szinte mindenki megjelent a szuloin, kiveve a tanerot :D:D:D Mert neki kozbejott valami :D:D:D:D Egy elmeny ahogy itt mennek a dolgok!! :D:D

luna6

Detti, gyönyörű a kiscsaj! A 4D genezist én is csak ajánlani tudom, Andrissal voltam legalább 3 helyen, de messze ez a legeslegjobb......itt rögtön anyukánaK érzed magad, valószínű mindenkit ugyanúgy dicsérgetnek, de az teljesen mindegy, érzed a törődést!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Heni: a kalács mellé lezárt fém dobozba tégy egy félbevágott almát, állítólag visszaszívják magukat belőle, és finom puhák lesznek.
Szerencse, hogy a vérnyomásod O.K., ez a lényeg, nekem is magasat mért a védőnő... Naívan rávágtam, h van itthon mérőnk, majd én ellenőrizgetem, erre kiderült, hogy ami itthon van, rég nem működik :?
Mindenkinek köszönöm szépen a dícséretet, olvadozok tőle rendesen. Luna: ezen a gépen is úgy volt, h kapcsolgatta 2 és 4D között, és pont a nemét nekem is sima 2D-s felvétel alapján mondta meg. De annyira biztos volt benne, hogy most néztem meg a hazahozott filmet, és rajta is a felirat azon a részen, hogy "kislányunk" - én ugyan most sem látom. Valóban jó volt ez a hely, sztem árban is, 10.500.-Ft-ért 1 órás nézegetés, majd elaludtam az ágyon, annyira klassz volt a halk zene és a mozi... a szonográfus kiemelt részeket, pl.a talpa, meg egyik képen a kis kézfeje úgy áll, mintha intene a baba, ráírta a képkockára, hogy h "hello", és ilyen kis apróságok egy kezdő kismamának maga az álmok netovábbja, hihetetlenül viccesnek találtam, pedig nem vagyok ám annyira infantilus. :) :)

detti_10

Nanetto,
örülök, hogy jól sikerült az esküvő, és hogy nagy a boldogság, és hááát gratulálok a kislányodhoz!!!!! a topik első csajszija
remélem ma én is megtudom a nemét :lol:
és pihenj sokat 8)

Detti,
neked is kislány!!! hát megőrülök… :shock: :D én is leányzót szeretnék
jajj de jó, én is pont ezért szeretnék most menni 4dre (ugye hétfőn ezt a migrén miatt le kellett mondani), mert most még egészben láthatjuk a kis drágát. de jövő hét hétfőn végre megyünk :wink:
nekem nagyon tetszik mind a két kép, a 2.on olyan, mintha egy koncerten lenne :P

Henibaby,
hajrá a készülődésben, ügyi vagy, hogy még zserbót is csinálsz :lol:
a mézeskalik miatt ne aggódj, mert az egyik barátnőm már kb egy hete megcsinálta őket, és azt mondta neki két nap dobozban tárolás után jó puhák lettek. én lehet h csak holnap csinálom őket.. :?

Luna,
ez a szülőői.. pf..
Vendég

jhajj láányok!!!!
most jöttem haza!!!
reggel 9kor bementem a suliba, tanszéki könyvtár zárva, jan.4-én nyit.. nem baj, még az sem túl késő...

éééééés!!!! megnéztem végre a francia töri eredményemet, és hát van egy csomó, 1es, meg 2es, meg 3db hármas, és két db 5ös. na és kié az egyik 5ös????? háát persze hogy az enyééém!!!!! :lol: :lol: :D most jöttem rá, hogy ha taulok... 8)

ezután elmentem a barátnőmmel kari ajándékot venni (a maradékokat).

na a múltkor vettem magamnak egy kismama melltartót, ami az üzletben még jó volt rám, persze otthon mr nem :? :D :shock: úgyhogy most ki akartam cserélni, de annyira felhúztam magam azon, hogy nem tallok egy normális melltartót, hogy másra vásároltam le. szóóóvaaal: MEGVETTEM AZ ELSŐ BABÁS CUCCOKAT!! :D :D de direkt csak olyat, ami bene ,marad szépen a csomagolásába, és jó tartós :P
vettem egy háromszöges fejű fehér, kismadaras törölközőt, vettem egy csomag mosható melltartóbetétet, meg vettem egy macis figurás színes cumisüveg melegentartót. :lol:

húúú meg vettem magamnak egy fehér-rózsaszín szupermeleg hello kittys :oops: mamuszcsizmáát, amitől teljesen odavagyok :)

a férjemnek vettem egy kutyás mamuszt :lol:

a nagynénéméknek vettem egy A világ nélülünk című közös családi könyvet.

az apósoméknak egy szódagépet,

és a nagymamámnak névnapjára egy csodaszép hagymás virágot karácsonyi díszbe öltöztetve

na és most van még kb 20percem arra h elinduljak, mert fél6ra megyünk dokiihozz!!!! már nagyon várom :P

jajj nagyon sok mindennel el vagyok maradva, nem tudom mi lesz.

majd jövök az eredményekkel,
puszii mindenkinek :)
Vendég

Na sziasztok, megjöttünk

A kis csillagommal minden rendben, kb10 cm és 85g. A nemét persze még titkolja :x :P
és született a kis ufóról egy nem túl előnyös fotó :D

Mindenkinek szép estét!

Kép itt figyel minket :-)
Vendég

szaisztok kismamik...

geo detti nagyon szépek a fotók...
és detti gratulálok a kislányhoz :D :D

henikém nagyon jól néz kis a süti biztos finom is volt...

nos velünk is minden rendben...legalábbis bízom benne hogy így van.Vasárnap este volt az első igazán érezhető nagy fejelés vagy focizás de akár boxolhatott is az én kisfiam :D
szóval most már minden nap figyelnem kell a magzat mozgást.már több mint egy hete érzem a pici hullámokat lökéseket.vasárnap óta nem volt olyan erős de mindig érzem őt.nagyon jó érzés.
tegnap voltunk újabb vv.AFP meg hasonló vizsgálatok de majd csak jövő év elején lesz eredmény.addig várnom kell de reményeim szerint minden rendben van.
uh.-ra is majd csak jan.5-én kell mennünk.pedig olyan jó lett volna ha most is láthatom de hát a 16. héten nem kell menni.
majd a 18.-on...
ez van várakozom.
henikém képzels nekem megint keveset mutatott a vérnyomás mérő.
89/75 a pulzus 100...
csodálkozott is a védőnőm de mondtam neki nekem ez a normális ritka ha 100 fölé megy.de amúgy igazad van ha dokihoz megyek pedig úgy érzem nem vagyok ideges meg semmi ilyesmi de valami csak lehet a dologban mert nekem is 100 meg 110 szokott lenni...
ezen kívűl nem sok minden történik velünk.
nincs dokim mert mégsem vállalt el.túl összetett bonyolúlt eset vagyok...
no de semmi gond sok orvos van még akinek kell majd a pénzem bár már az idén nem foglalkozom ezzel.jövőre majd nézek új orvost.

puszilok mindenkit vigyázzatok magatokra
bibócska

Kép

Kívánok nektek további készülődést sütést-főzést persze azért vigyázzatok is magatokra...
Szeretetteljes békés boldog áldott karácsonyi ünnepeket kívánok nektek és családjaitoknak.
puszilok mindenkit.
szeretettel: bibó.
bibócska

Geoo, nagyon édi a babád, sztem nem is előnytelen a fotó :) majd kiváncsi leszek a Ti 4D-tekre is, biztosan kiderül a neme, s azt is várom, hogy onnan milyen képet hozol majd :)
bibócska Téged az érezhető mocorgások miatt irigyellek, én is mennyire várom már. Furcsállom, hogy nem vállal el doki, ugye én is meddőségi központból jövök, ott is legtöbben összetettebb esetek, de attól még... vagy van vmi igazán különleges Veled?

Most nálunk is csak várakozás lesz. 16. hét vérvétel AFP, majd a 18-on UH. Addig illik nyugiban lenni. :wink: mondjuk most abban vagyok, jó volt látni a babát, tényleg; jó lenne, ha 4 hétig kitartana ez az élmény.
detti_10

dettikém az uh.-ot már én is nagyon nagyon várom...nagyon csalódott voltam hogy most nem kellett menni és még várni kell két hetet...
de lesz min izgulni addig is hiszen most itt van az AFP szürés...remélem jók lesznek az eredmények...
hogy miért mondott vissza a dokim???
van egy alap betegségem volt trombózisom meghát ICSI-vel van lombik babám meg ugye sajnos volt tavasszal a babám elvesztése....
szóval nem vagyok könnyű eset de nem esem kétségbe hiszen ahogy mondani szokták nagy az isten állatkertje nagyon sok nőgyógyász van köztük egy majd csak nem tart túl bonyolúlt esetnek és a pénzemet is elfogadja...
de mint írtam már az idén nem foglakozom ezzel a kérdéssel januárban meg találni fogok valakit.
bibócska

Bibócska: a trombózison kívül egyezik az én esetemmel, még a tavaszi veszítés is, ill. az ICSI. (Volt haematomám is, sajna, és vannak még cisztáim a petefészkeimben a stimutól.) Szerintem a terhességednél+szülésnél egyetlen, ami igazi gond lehet, a trombózisveszély, a többi, hogy hogyan fogant... mondjuk én sem fogok semmiféle torna-szerűre járni, hiába mondta a védőnő, hogy nagyon javasolt ám a kismamajóga, gondoltam magamban, h tisztában vagyok vele, nagyonis, de az előzményeimmel inkább nem kockáztatok még egy nagyobb hajolást sem. Ezt csak azt érezheti, aki átesett ilyesmin, még a védőnő sem.
Na, apránként elköszönök, és kívánok mindenkinek nagyon szép, békés, áldott karácsonyt! Kisbabáknak pedig ünnepi vackolódást odabent.

detti_10

Szia Mindenkinek!

Valószínűleg az ünnepek alatt nem nagyon leszek netközelben.

Kihasználom most az alkalmat, hogy mindenkinek Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Nagyon-nagyon Boldog Új Évet kívánjak!

Vigyázzatok magatokra meg a babókra!

Puszi Mindenkinek!

Timi, Ricsi és a kis Pocaklakó!

Kép
timcsi81*

Sziasztok!!!

Hűűűűű, mi ez a hatalmas pangás itt?

BIBÓCSKA: Örülj, hogy te már a 18. héten mész uh-ra én majd csak a 20-on. Ez a várakozás a legrosszabb. De most hál' isten lekötöm a gondolataimat a karácsonyi sürgés-forgással. Kellemes ünnepeket kívánok nektek!

DETTI_10: Hallgass a saját ösztöneidre, és ne a védőnő tanácsára. Hiszen te érzed a legjobban, hogy mit engedhetsz meg magadnak. Nektek is kellemes ünnepeket kívánok!!!

TIMCSI 81: Örülök, hogy ismét benéztél hozzánk. Kellemes ünnepeket neked is és a család többi tagjának!!!

LUNA: Egy kérdés feléd: Ha külföldön váltam el, és a bontóperi végzésről van OFFIs hiteles fordításom, amit be tudok mutatni az anyakönyvezetőnek, akkor is kell kérnem a saját országomból tanúsítványt, hogy a házasság kötésnek személyes jogom szerint nincs akadálya? Köszönöm előre is.

GEOOO: Cuki az uh fotótok...mint mindig, nagyon aranyos a babód. Te hogy állsz a készülődéssel?

Tegnap sikeresen befejeztem a sütést. A zserbóm is isteni lett. A mézeskalácsok puhulnak...úgyhogy van némi remény, hogy megússzák a kukában landolást. :D
Holnap készítem a karácsonyi menüt: halászlé, töltött káposzta és mákos guba formájában.

További szép estét mindenkinek!!!
Vendég

Tenyleg nincs nagy mozgas :) Mondjuk en itt voltam, de igyekeztem alkotni is valamit. Lett diosbejglim, jol szet is repedt ahogy azt kell :) Most keszul a kocsonyatorta. Az ananaszos csirkesali es a toltott tojasok elokeszuletei is megvannak. Haaat a mezes kicsit csuszik, de hatha este/ejjel a nepek meg aktivkodni akarnak, azt ok is meg tudjak sutni :) Es akkor meg a makosbejgli hianyzik, na de lesz nap holnap utan is ugye :D

Tuti kell akkor is a tanusitvany a te orszagodbol, tolunk bekertek bizonym, a parom portugal valasi papirjait is es a tanusitvanyt is, hogy nincs torvenyi akadalya. Hat vegulis a sajat orszagodbeli valasi papir semmi olyasmirol nem szol, hogy az orszag torvenyei szerint kulfoldon hazasodhatsz. (egy valamire kerdezz azert ra, nalunk nem volt jo ehez altalanos papir, egyik esetben sem, elozo ferjemnel sem meg most sem, olyan kellett ami azt mondta ki, hogy a kinti - jelen esetben itteni - torvenyek szerint nincs akadalya, hogy a parom XY-nal vagyis velem mint magyar allampolgarral hazassagot kothessen. Szoval nem volt eleg az o neve, az en nevemre is kellett, hogy szoljon a papir. Meg nem tudom van e neked (portugaliaban nincs kozponti lakcimnyilvantartas ezert nekunk ez gond volt ezert irom) lakcimigzolasod kintrol, mert nekunk ezt is kertek. Bar neked van ugye magyar... mindenesetre erre is azert kerdezz ra az anyakonyvi hivatalban.

Holnap ha senki nem jon akkor nem lesz ebbol holnapi pocakfotozas :) Na de persze 25.-en is lehet nevezni 24.-ei fotokkal gondolom :)

luna6

Kedves Lányok, Kismamatársaim!

Kívánok Nektek és szeretteiteknek békés, boldog ünnepeket!

És akkor íme, az ígért, karácsonyi pocakfotó. :D

Kép [/img]

Kép

Kép
***csilla***

KÍVÁNOK MINDENKINEK ÁLDOTT, BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!
TELJESÜLJÖN MINDENKINEK A SZÍVE VÁGYA!

É n csak ünnepek után jövök gép elé, mert két ünnep között elutazunk.
GRATULÁLOK A JÓ EREDMÉNYEKHEZ, AZ ULTRAHANGOS FOTÓKON A PICIKÉK NAGYON SZÉPEK.
Meghoztátok a kedvem a 4D UH-HOZ.
Azért nem jöttem az elmúlt pár napban, mert csúnyán megfáztam, de már jól vagyunk.
Teszek fel én is majd pocakfotót.
Millió puszi mindenkinek!!!

Kép
rozsa1979

Halihó mindenkinek!!

Amíg sül a tésztám, van egy kis időm írni. megcsináltam a sajtos tekercset, a mézes-narancskrémes őzgerinc süti most sül, tegnap a sült malac és csirke készen lett lilakáposztával és krumplipürével, ma reggelire laza majonézes-hagymás-kukoricás virslisali volt, a mézeskalik tegnap elkészültek, és hát megmondom őszintén ízre én maradok a tavalyi receptnél...
most pedig hozzáállok a gesztenyés-aszalt szilvás puykához.

tegnap még megvettük a maradék ajándékokat, és fél11kor értünk haza, 10kor még az arénában voltunk :x
aztán fenyődíszítés, vacsi fél1kor, aztán ajándékozás (mi ma kariztunk kettesben). Kaptam a férjemtől bugyikat, melltartókat (amiket tegnap néztem ki magamnak :lol: ), és végre van olyan melltartóm, amiben nincs varrás, nem irritál, és szuper kényelmes!!! :P
meg kaptam egy holt tengeri kozmetikumcsomagot
és kaptam egy babarózsaszín Philips fényképezőgépet :D

a férjem nagyon örült az összes ajándékjának, a Holdviola cd-nek (egész este azt hallgattuk), a táskának is, és hát a magzati szívhanghallgatóról inkább ne is beszéljünk!!
olyan szinten elérzékenyült.. :) nagyon-nagyon tetszett neki!!!! :D
és ki is próbáltuk!! én nem találtam a babát, a férjem lelt rá egy sarokban, és iszonyat cukin vert a szíve. nagyon jó volt őt hallgatni!!! :oops: 8)
ma anyóséknak, meg anyának is megmutatjuk, meg persze a napokban még mindenkinek :wink:

Békés, boldog Karácsonyt kívánok Nektek!
Pocakfotót pedig holnap reggel készítek a csodagépemmel :P
Vendég

Ha van itt valaki, légyszi segítsetek!!

most tudtam meg, hogy az 5éves öcsémnek tüdőgyulladása van (nem influenzás, csak sima tüdőgyuszi). most nem tudom mit csináljunk, mert anya azt mondta hogy nem fertőző, de hát utánanéztem, és az. 2napot töltenénk velük, mit csináljunk szerintetek???????

WÁÁÁÁ
Vendég

Na en most bekukk... latom kerdeztel. Hat a tudogyula lehet virusos es akkor a virus fertozhet igen :( (nem biztos, hogy tudogyulat kapszt tole azonnal szernitem, de hogy elkaphatod a virust az szerintem is teny, a virus az virus barmilyen fomraban szerintem... de ugye en sem vagyok doki)

Esetleg probald meg meg felhivni valamelyik orvosi ugyeletet vagy ugyeletes korhazat es kerdezd meg telon, az megis biztosabb.

luna6

Sziasztok!

A töltött káposztám a tűzhelyen rotyog, a többi kajánál is már csak a tálalás előtti simítások vannak hátra. Nemsokára apa is hazaér a melóból és akkor díszítjük a fát.

GEOOO: Látom te is kitettél magadért az ünnepet illetően. Ügyi vagy nagyon. A sült malac olvastán összefolyt a nyál a számban. Abból küldhetnél nekem egy kis kóstolót!
Én a vírusokkal nem játszanék, főleg hogy az öcsédnél tüdőgyulladás formájában vetette fel a fejét. Tüdőgyulladást okozhat baktérium is, pl. a streptococcus, ha jól tudom. Az én lánykámat is ez ellen oltották be 1 évvel ezelőtt. Na most ez a baci okozhat még középfültőgyulladást, sőt agyhártyagyulladást, enyhébb esetben mandulagyulladást, torokgyulladást is. Nem akarlak elijeszteni, és nem kérem, hogy hallgass rám, mert lehet, hogy én sem tudom jól. Az a biztos (ahogy Luna is javasolta) ha felhívsz egy hozzáértő szakit.

LUNA: Köszönöm az infót. Azért is kérdeztem, mert holnap valószínű megyünk haza néhány napra és két ünnep között lesz időm kikérni ezt a tanúsítványt. Te is ügyi vagy a sütésben-főzésben. Remélem a bejglidnek ott is nagy sikere lesz!

Pocakfotó: Ha még ma lesz időm, akkor feltöltök egy képet, de legkésőbb holnap délelőtt szánok rá időt.

CSILLA: Cuki a pocakfotód. Nagyon meghitt kép, a fával és a simogató kezeddel. Boldog karácsonyt nektek is.

RÓZSA: Nektek is békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!!!
Vendég

Jaja a bejglinek (egyelore csak a dios van kesz, hat lassu vagyok, latinos lassan mar :D) hatalmas sikere van, ha a csaladon mult volna mar szerintem alig lenne, de kitettem a hidegre es en adagolom :) Egy ruddal (4 dios lett) elajandekoztam itteni baratnomeknek meg tegnap este, hogy legyen fogalmuk arrol mi az, hogy karacsonyi sutemeny :D Es a 4 makosat meg meg csak ma sutom... meg nem volt erkezesem visszaolvasni a mai termest (akkor sem ha nem hosszu) mert befejeztem az unnepi borsolevesemet :D Es a toltott tojas is elkeszult, meg begyurtam a bejglitesztat. Meg az ananaszos csirkesalit kell osszedobni es akkor mar csak sutnivalo marad, ami nem surgos... az esti vendegek nem buknak az 'exitikumra', vagyis magyar suti meg kaja az nem lesz vacsorara, esznek amit ok jonak gondolnak :)
Delutan megejtem majd a foto is...
jahh addig is megmutatom eletem elso szulesu negyesikreit :) Kép

luna6

Jahh nem is mondtam, nalunk a csajomnak logisztikai okokbol mar reggelre jott az angyalka. Na de van meg egy kanyar estere is :) (amint rajon hogy nem is az angyalka jon - pedig boven elmult 8 eves, de egyelore nyoma nincs a felismeresnek benne - visszaallunk a delutani/esti dologra, de mig kicsi volt es estere el kellett mennunk itthonrol es ejfel korul ertunk haza egyszeruen ez volt a legkivitelezhetobb metodus :))

luna6

Na felhívtam a dokimat (milyen jó hogy muszlim :lol: )
és azt mondta, hogy minél kevesebb időt töltsek vele egy légtérben, illetve azt az időt is csak maszkban. úgyhogy lemegyünk azért hozzájuk, de nem ma, hanem csak holnap délután, és akkor is csak kevés időre. és én darth wader jelmezben leszek :wink:
Vendég

Sziasztok csajok!!!

Mindenkinek BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!!

Heni, Zoli, Bogi és kistesó

Holnap utazunk haza anyukámhoz néhány napra, úgyhogy nem leszek gép közelben. Leghamarabb 30-án tudok majd jönni. Addig is legyetek jók. Írjatok sokat, hogy legyen mit olvasnom, amikor majd hazaérek. Vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra.

Íme a pocakfotó... Kép 18+1
Vendég

Sziasztok!

Boldog karácsonyt mindenkinek!
Nagyon édesek a pocakfotóitok! Majd én is teszek fel.

Luna, párom nagyon megdicsérte a bejglieidet! Azt mondta, igen, ennek így kell kinéznie. :wink:

Csajok, úgy döntöttem, abbahagyom az Utrogestant. Állandóan álomkóros vagyok, pár napja a fejem is fáj. Szerintem ettől van. Meg elolvastam az útmutatóját: 2. 3. harmadban májbetegségeket okozhat. (és még több, mint másfél doboz van!) :shock: Nem mellesleg ti is írtátok páran, hogy max. a 12. hétig szedtétek. Hát remélem, nem lesz semmi bajom, hogy abbahagyom, de ez így sem mehet tovább. Ja, a gyomromról ne is beszéljünk. Az nagyon durván katasztrófa. Meglátjuk, megszűnnek-e a panaszaim. :roll:

Nagyon finomakat készítettetek, hát mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tegnap anyóséknál ettünk, ma apósnál, holnap ha minden igaz, anyóséknál ismét, vagy sztem rendelünk valamit. Ez ám a nagy karácsonyi sütés-főzés. :lol:

Azért pihenjetek is!
foltivspicur

Nahh gyorsan, hogy le ne maradjak a sorozatrol. Ez ejfeli kep kb, szoval kaja utan es este, reggelre ugye egy kicsit mindig apad a dolog :D Kép

fuhh, hat nem is kicsit mutata nagyobbat egy esti kep, ahogy most elnezem. Egy pulcsiban pl meg eszre sem venni az egeszet :)

luna6

Nahh nemvoltammegelegedve ezzel a lufis fotoval tegnaprol, mert nem tunt realisnak, igy csinaltunk most egyet, es hat igen, latszik milyen az ember ejfelkor egy nap es egy vacsora utan, es milyen az amilyen a hetkoznapokban :d
Kép

Szoval 'csak' ekkora vagyok. Ugye mivel ez a harmadik, sokkal lazabbak nalam is az izmok, igy konnyen nezekki lufinak :)

Picur, koszonom a dicserete! Finom is lett a bejgli. a bezzeg a masodik adag makos nem lett ennyire szep, jobban repedt is, de elso bejglinek megfelel (rajtam kivul mas meg ugysem eszi es nezi). Szerintem vekonyra nyujtottam, vagy vastagon tettem a tolteleket is... de a lenyeg, hogy teljesen eheto, jol be is fagyasztok belole insegesebb idokre magamnak :)
Tenyleg szerencsed van, hogy nem kelltt nagyon fozocskezni, nalunk itt volt tegnap a karacsonyi vacsora de nekem sem kellett, anyos hozot tmindent az eg vilagon, en mar csak akkor keltem fel az agyrol mikor teritve volt :) Es itt a sok maradek is... ma meg naluk ebed, de en nem megyek csak a tobbiek, nem birom a sok gyurodest jol, raadasul naluk baromi hideg van (ugye a portugal szokasok, hogy nincs futes... ehez kepest nem tudom aposom mit reklamalt itt nalunk a full meleg 20 fokban, hogy o fazik, nala otthon ha 15 van akkor az mar meleg) meg a hely is keves... ugyhogy nekem majd hoznak kiskecsket... bar lehet meglennek nelçkuli, ami kaja tegnaprol itt maradt azon eleldegelek :)

luna6

Helló Kismamák!

Merre van mindenki?
Meséljetek, hogy teltek az elmúlt napok?

És persze rakjátok csak fel azokat a pocakos képeket!

Rózsa, hogy van a megfázás?
Mi totál nem akartunk 4D-re menni, de nekünk is nagyon megjött a kedvünk, úgyhogy az AFP és a genetikai uh után mi is megyünk. Már nem győzöm kivárni. 8)

Geo, de jó lehet az a szívhang hallgatás.
Jó sok mindent sütöttél-főztél.
Öcséd jobban van?

Heni, hűűű, de hosszú a hajad. És nagyon cuki a pocakod, látszik, hogy szerencsés vagy és jó vékony.

Luna, na, hogy ízlett a bejgli az ottaniaknak? :D
Tényleg van különbség a reggeli-esti pocak között. Ez nálam is így van, pont este készült az a masnis, karácsonyfás pocakfotóm, viszont reggel azért nem akkora.

Folti, én egy hete hagytam abba a Duphaston-t és szerencsémre minden a legnagyobb rendben van. Legtöbben tényleg a 12. hétig javasolják, majd a fokozatos leépítést, úgyhogy nem lesz semmi gond.

Tegnap képzeljétek, olyan rosszul lettem, hogy a wc-ből már nem jutottam be a szobába, el kellett feküdnöm az előszobában. Először iszonyat hányingert éreztem, azért rohantam a budira, aztán ott éreztem, hogy itt nem hányás lesz, hanem ájulás, úgyhogy még annyi lelkierőm volt, hogy kiléptem a wc-ből és elterültem a jó hideg taposóra, ami nagyon jólesett. Szerencsére nagymamám pont ott volt, szólt páromnak, hoztak vizet és két-három perc múlva minden oké volt. Húúú, azért meleg helyzet volt. Valószínűnek tartom, hogy lement a vérnyomásom vagy nem tudom, mert a hányinger meg hogy került oda. De a lényeg, hogy utána már semmi bajom nem volt.

Eléggé el vagyok amúgy keseredve, mert úgy érzem, hogyha nem is keveset, de normálisan kajálok, most karácsonykor sem engedtem az egész napos zabának és összevissza evésnek, kizárólag csak akkor ettem, ha éhes voltam és már így is majdnem 4 kiló plusznál járok. :? :cry: És ugye nálam központi kérdés a súlytéma, állandó fogyókúra az életem és most annyira szomorkás vagyok emiatt.

Kép

Kép
***csilla***

sziasztok lányok...
remélem mindenkinek szépen és jól telt a karácsony..?
látom már szépen növögetnek a pocakok...nos az enyém nem siet.a családom meg is említette ők már azt hitték hogy szép kis terebéjes pocak várja őket karácsonykor de csalódniuk kellett....
hát mit mondjak erre ??talán még korai hogy nőjőn de majd eljön annak is az ideje....
Ha nagyon jól lakom akkor lehet látni hogy van ott valami kis dudor :D :D
meg kell mondjam jó kis ételek voltak ám nálunk is de igyekeztem nem túlzásba vinni az evést.
persze az isteni finom halászlét nem lehetett kihagyni annyira nem hogy sikerült 4 tányérral benyomnom belőle.kicsit meg is ijedtem hogy túlzásba vittem a dolgot de szerencsére semmi bajom nem lett tőle.persze az est hárta lévő részében egy falatot nem ettem tovább.és karácsony másnapján is csak csínnyán a dolgokkal...
olyan gyorsan eltelt ez a két nap...kicsit szomorú vagyok de minden pillanatát élveztem :D és nem híztam semmit sem..ezt is megállapították sőt még rá akartak beszélni hogy talán fogytam is..de azért kiegyeztünk abban hogy eddig még tartom a súlyom.

csillám te szegény örülök hogy nem lett komoly baj...remélem már teljesen jól vagy.

picur ha abba is hagyod előbb jó lenne a dokiddal beszélni szerintem..mert túl vagy a 12.héten nem is lenne rá szükséged hiszen most már a tested fenntarja a tehességet elvileg nincs gond ha abba hagyod viszont nem lehet azonnal.legalábbis nekem nem lehetett...hétről hétre kellett fokozatosan csökkenteni az adagot.és utána hagytam el teljesen.
szerintem mindenképp beszélj az orvosoddal hogy milyen arányban csökkensd az utrót nehogy baj legyen...

na most búcsúzom lányok..további jó pihit és vigyi magatokra.pusz
bibócska

Sziasztok kismamik!

Csilla, vigyázz magadra, még jó, hogy nem lett komolyabb baj.

Bibócska, én is hasonlóan voltam a halászlével. 24-én és 25-én is ettem két-két tányérral, meg tegnap még eggyel. Egy jó darabig most nem kívánom. Ne idegeskedj a pocakod miatt, egyáltalán nem fura, ha még nem látszik. Sőt a kilóknak meg örülj, hogy még azok sem jöttek, még van rá majdnem 23 heted! :wink:

Már ez a 3. nap, hogy nem szedem a bogyót, és lássatok csodát, egyáltalán nem fáj a fejem, a gyomrom sem, sőt nem is vagyok álmos egyfolytában. Éjszaka pedig tudok aludni!!!
Én leálltam a szerről, a dokim külföldön van, meg én csak napi 2*1-et szedtem, azt nem lehet nagyon hova csökkenteni. Jól éreztem, hogy ez kavart be, nem is tudom, minek a 16. hétig javasolta, mikor csak a biztonság kedvéért írta fel. Még 50 szem megmaradt!!! Mivel uh szerint holnap már 15 hetes leszek, kitartott volna a 18-ig...

A pocakfotó még várat magára. Megkértem tegnap a páromat, hogy készítsen egyet, de azt mondta, minek, úgy nézek ki, mint egy jóllakott óvodás, szerinte még nem látványos. :? (a 4d-s uh képeket látva pedig azt mondta, még ne menjünk, mert úgy néz ki, mint alien :lol: , úgysem látnánk semmit) De nem hagyom magam, úgy szeretnék már én is fotókat, és újra látni, hogy mocorog!!! És a köv. uh-ig még több, mint egy hónap! Január közepén irány a 4d! :lol:

Geo, felcsigáztál ezzel az Angelsounds cuccal!!! Páromnak mutattam a neten, erre ő: minek az, elkérjük a keresztapjától az endoszkópot. :lol: Mondom max. a sztetoszkópot... :lol:

A karácsonyi főzést megúsztam, de szilveszterre készítek/készítünk jó sok finomságot. Pedig nem megyünk sehova, és lehet, hogy hozzánk sem jönnek, de ez még változhat. Most már vége a holt időnek, tettre kész vagyok én is.

Milyen ajándékokat kaptatok karácsonyra? Babás cuccok? Ti hol töltitek a szilvesztert? Miket készítetek???

Két babás cucc figyelt be a 2 sógornőmtől: egyiktől egy édes babaruha együttest kaptam, a másiktól pedig a Suttogó c. könyvet, amit már amúgy is kinéztem magamnak, nagyon örültem mindkettőnek.
foltivspicur

Sziasztok!

Látom, az ünnepek alatt Ti sem értek túlságosan rá...
Nálunk mára lezajlott a nagy népvándorlás, a férjem ma már dolgozik, szerencsére... :) Jó már egy kis nyugi, nálunk mióta a fiam megszületett minden évben balhé van a ki mikor-hol-kivel ajándékoz, ebédel, vacsoráz..stb., mindkét nagyi ragaszkodik az unokához..és eddig sajnos mindig balhé lett, s ez az idei sem volt kivétel... :cry: vki mindig megsértődik, hiába is tervezünk meg mindent hetekkel előre! Sajna egy városban lakik mindenki, így mindenki mindenhol egyszerre egy időben akar lenni, de első évben úgy csináltuk, akkor meg a gyerek akadt ki, hogy egyszerre kapott egy csomó mindent és igazából csak jól elfáradt, semmit sem értékelt úgy, mintha minden nap kap vmit vhol... Hát, ehhez kevés volt ez a 3 év és jövőre a Picúrral még nehezebb lesz, gyanítom, de bízom benne, hogy egyszer majdcsak megosztoznak rajtunk a nagyszülők! :)

Luna! Nagyon örültem a képeidnek, mert nálam is kb. ekkora a különbség a reggel és az este között és néha teljesen kétségbeesem,hogy estére lufi vagyok, de megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

Bibócska! Örülj neki, hogy nem nő a hasad, én még mindig nem fogadtam el, hogy a másodikkal ennyire nagy!!!! Csak egészség legyen, majd a végére lesz Neked is nagy hasad, ne félj!

Fotó van, igyekszem feltölteni, de én sosem voltam sovány, ennek ellenére nagy a hasam is! :D Főleg a második kép, már este készült, vacsi után!

Mindenkinek további kellemes ünneplést és jó készülődést a Szilveszterhez!
Kép

Kép

Kép
Kép
mézvirág

foltivspicur szerintem semmit nem ártottál vele, hogy elhagytad az utrót. Én még nem hallottam, hogy orvos tovább javasolta volna, mint 14. hét, legtöbben addig is sunyiban húztuk ki, nehogy baj legyen. Valószínűleg bajt nem okozott volna ha tovább is szeded, de ha még jobban is érzed magad...
Lányok, nagyon szépek a pocakok! A végére beszúrok én is. Nekem most már, hogy vannak kismama felsőim, így a poci sokkal jobban hangsúlyozódik, de szuper kényelmes így végre. 12. hét előtt nemigen mertem kismama ruhákban járni, mert sokkal jobban odatereli a figyelmet, mára elkerülhetetlen volt. (Korábban elég vékony voltam, s ahhoz képest rémisztő sebességgel ugrott meg a súlyom és nőtt meg a hasam, nem bírtam már a sima ruhákban, na szóval tök kényelmesek a kismama cuccok. A képen is kismama felső+kismama farmer van rajtam :) ) Amúgy estére én is óriási pocakot növesztek, egész rendellenesnek néz ki. A kép kb. este 6-kor készült, szóval már nem a reggeli mérsékelt állapotot mutatja :D
Geoo: de jó, hogy a szívhang ellenőrző készüléketek ilyen jól bevált, örülök neki. Holnap mész 4D-re, ugye? Írj ám majd mindenről!
Csilla: miért állandó kérdés nálad a fogyókúra? Molett Kép vagy, vagy épp ellenkezőleg, nem szeretnél az lenni? Ájulás, hányinger simán lehetett vércukor szint leeséstől, és a vérnyomás hirtelen ingadozása is okoz hányingert is, tudtommal. Na, meg a terhesség ;)

detti_10

Csilla, visszakerestem a pocifotódat :), hát igazán nem kell aggódnod a súlyod miatt, nem? Tökcsini vagy...
detti_10

Édesek a fotók!

Detti, hol vetted ezt a szuper felsőt?
foltivspicur

jó reggelt csajok! az én karácsonyom elég depressziósan telt pityeregtem meg minden mert ez a 24 órás fekvés elég rosszul érint! se főzni se takaritani se semmit nem tudtam csinálni :-( még laptopozni sem nagyon mert ahhoz is görcsölt a hasam most már tegnap óta sokkal de sokkal jobban vagyok és ma jönnek anyuék és mint megvált várom őket ...tudom mekkora hangulat lesz itt és én ebben élek töltődök igazán! én is megmértem magam. Örömmel vettem észre hogy a -4 kg-os fogyásomra hiztam 1 kg-ot ne röhögjetek nekem hízni valóságos csoda ilyen tortúrában ennyi hányással! ma én főzök ... a párommal!vagyis én dirigálok ő csinálja édi-bédi imádom .. :-) fokhagymakrémleves és tejszines csirke krumplival valamint gofri ami anyu kedvence! juharsziruppal ami kanadából jön mert ott él a barátnőm és isteni mert 100%-os :-) ajándékba a férjuramtól telefont kaptam amitől úgy meghatódtam hogy csuda és FEHÉR ilyet nem is láttam de nem vagyok nagy telószakértő és ahogy bekapcsoltam kijött hogy SZERETLEK! és irt nekem egy verset hogy reméli hogy a szerelmünk örökre megmarad!ez még olyan nászajándékos vers volt de karira adta oda :-) na megyek zuhanyozni aztán megpróbálok kiülni a reggelizőasztalhoz :-) meglátjuk Eszti hogy viseli a helyzetet! :-) puszi mindenkinek! fotót nem csatoltam mert jelenleg SEMMI pocak nem látható nálam! majd beindul!ellenben a parányi cickóim gigantikus méreteket öltöttek aminek a párom nagyon örül - én meg csak lesek a tükörben néha :-) :-) :-)
Vendég

Henibaby,
nagyon király a pocakfotód!!! :lol:

Luna,
van különbség a 2 fotód között!! :wink:

Nekem még nem volt időm csinálni, de hamarossan pótolom :)

Csilla,
köszönöm kérdésed, öcsém igaz még nincs jobban, de szerencsére én nem kaptam el.
a kilók miatt ne aggódj, én is 3kiló plussznál tartok, de most kari alatt már van az 4is... holnap mérekezek :P

Foltivspicur,
a magzati szívhanghallgató valóban nagyon krály cucc!!!! már hallottuk a babát csuklani is, illetve minden rúgását is halljuk. a férjem pedig tök aranyos, amikor füldugóval a fülén jön mosolyogva,h na most hallgatózni fogunk. ráadásul egyzsrre is tudunk hallgatni, mert 2db füldugót is be lehet dugni :wink:
tegnap pedig hiheteten élénk volt a baba, és az volt a vicces, hogy odaúszott a gép alá. ez nagyon ari volt :oops:

jujj az a könyv amit kaptál, nagyon jó, a fórum indulásakor ajánlgattam itt, nagyon szeretem a Suttogót!!

a szilveszter még képlékeny, nálunk mindig az utolsó pillanatban dől el. tavalyelőtt diszkóban voltunk, tavaly a római parton házi buliban, idén is házi buliba megyünk, csak még nem tudjuk melyikbe, de mindenképpen megyünk valahova, mert jövőre otthon leszünk a babával :P
ti merre lesztek?

Mindenkinek nagyon királyak a pocakfotói!!!

Detti,
igen ma délután megyünk 4dre, már nagyon várom :lol:
most láthatjuk még utoljára egybn a monitoron :P
Vendég

Bibó, majd alakul a kis dudorod. :)
Én is akartam még írni, jobban kihangsúlyozva Picurnak, hogy a fokozatos elhagyás állítólag fontos.

Picur, én is 2x1-et szedtem, majd egy hétig csak napi egyet és végül úgy hagytam el.
És basszus, én nem is figyeltem fel az összefüggésre, csak ahogy Te is írtad, biztos emlékeztek rá, hogy többször írtam, hogy alig bírok aludni és csak néhány órákat és most, hogy egy hete én sem szedem a Duphaston-t, én is csudajókat alszom. Sőt, a szorulásom is megszűnőben. Ez nem tudom, hogy szintén ennek köszönhető-e. Mindenesetre nagyon örülök mindegyiknek.

Ha jól tudom, fonendoszkópnak hívják, ami a dokik nyakában lóg.

Méz, jaj, de cukorfalat, ahogy a gyerkőckéd megpuszilja a pocakod. Hát ez nagyon drága.

Detti, hogy miért küzdök állandóan a kilókkal?
Hát ez egy iszonyat hosszú történet, de kb. 15-16 éves korom óta egy állandó fogyókúra az életem. 168 cm vagyok, ahhoz már többször voltam 80 kiló és 60 is. Szóval a tipikus jojó. Aztán végre rátaláltam arra a módszerre kb. 2 éve (ami hogyhogy nem, szinte pont beleillik a PCOS diétába is), amit életmódszerűen lehet tartani és ismét elértem a 60 közeli állapotot, így 63 kilóval kezdtem a várandósságot.
Mielőtt pozit teszteltem heti szinten többször futottam 8-10 km-eket, tornáztam is, de aztán jött a barnázás, a csak fekvés és ugye nem csinálhattam semmit. Illetve egyszer próbáltam meg a Réka-féle kismama tornát, erre másnapra megint elöntött a barna. Bár a sport nem segít a fogyásban, de azért alakít és sajnos látom magamon nagyon, hogy tunyulok el, tűnnek el az izmaim és jön a narancsbőr.
És úgy érzem, hogy igenis ügyesen figyelek a kajára, mégis híztam már majdnem 4 kilót, ami nekem, akinek tényleg ez egy állandó harc, nagyon rosszul tud esni. :cry:
És ami még nagyon elszomorít, hogy az ábrázatomon annyira lehet látni ezeket a plusz kilókat, hogy egyenesen rosszul vagyok, ha a tükörbe nézek.

Tegnap viszont úgy döntöttem, ismét megpróbálom a tornát, mert már hetek óta nem barnázom, túlvagyunk a kritikus 12 héten és nagyon jólesett, mára lett jó kis izomlázam is.
A futással illetve most már csak kocogással még nagyon szemezek, de nem tudom, hogy be merjem-e vállalni. A doki engedélyt adott, de azért van bennem félsz. Nyilván már csak töredékét futnám a szokásosnak és sokkal lassabban is. Nagyon mennék, hetek óta futhatnékom van, nagyon hiányzik.
És mától a kajára még sokkal jobban igyekszem figyelni.
Hát ennyi, huh, bocsi, jó hosszúra sikeredett, de erről a témáról akár könyvet is tudnék írni.

Nanetto, ne aggódj, jön majd Neked is a kis pocak lassan. Érezd nagyon jól magad a mai napon.
A férjed tényleg egy tündér.
Igaz, nekem sem lehet egy szavam sem.

Geo, jaj, úgy irigykedem a 4D miatt. Majd gyere mindenképpen és mesélj! Én igyekszem kivárni a februárt, nem tudom, hogy menni fog-e. :)

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok lányok!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek.

Mindenkinek gratula a pocakos képekhez! :) Nekem még csak picit látszik 15 hetes létemre (:(), de gondolom ez már csak pár hét.

Sajnálattal hallottam Nanetto a próblémáidat, idővel elmúlik. Én megúsztam, lehet az Utrogestannak is köszönhetően, de a barátnőm szintén hasonlóan szenvedett ettől.
Most én se vagyok jól. 2 napja tompán fáj a bal oldalam. Felhívtam a dokit, és azt mondta, hogy nincs semmi gond, csak nő a méhem. Aztán a barátnőm is megnyugtatott, hogy neki is volt ilyen, bár elhúzódott egy hétig. :( Úgyhogy most fekszem, mert úgy jobb és nem fáj. Veszek magnerot-ot, mert a doki azt mondta jót fog tenni.

További szép napot mindenkinek.

Szisztok.

Detti

Kép
bhdetti

U.I.

Ti mit szedtek fejfájásra, mert nekem állandóan fáj - előtte nem voltam fejfájós -, és Algopyrin-nen se szeretnék élni?

Kép
bhdetti

hát sziasztok kismamik....

picur örülök hogy nincs semmi gond az utro elhagyása miatt...ne is legyen.

detti nekem ritkán fáj a fejem szerencsére bár akkor nagyon és elég hosszú ideig de én nem szoktam bevenni rá semmit várom hogy elmúljon.

én is kaptam most kölcsön egy ismerőstől a suttogó titkai I.
már bele olvastam nem rossz és sok érdekességet ír.

na lányok én is megmutatom a pocim..bár az enyém nem nőtt még sokat :lol: :lol:

ez ma reggel készült még éhgyomorra Kép
bibócska

ez pedig most délután mikor már ettem is...
a kép kicsit szemcsés de látni amit kell vagy nem?? :D

Kép
bibócska

hát így nézek most ki...
de nem problémázok azon hogy nem nő a pocim van még ideje rá...és bízom benne hogy Lali-manónak mindene megvan odabenn amire szüksége van a fejlődéshez..

geó de jó neked ha ma délután láthatjátok a pici babátokat...
talán már megtudjátok kislány vagy kisfiú rejtőzködik odabenn...
már nagyon várom a 5.-ét akkor végre mi is többet tudhatunk a mi picikénkről...
puszilok mindenkit vigyázzatok magatokra.
bibócska

foltivspicur: a felsőt Szentendrén vettem, de weboldala is van ennek a kismama üzletnek http://kismamaruha.net/magazin/fooldal , ami amúgy nem túl nagy, neten talán még jobban meg lehet nézni a választékot, van webshop is. Ez olyan outlet, nagy márkákat is árulnak, egy-egy méretet.
Csilla: már értem a kg-ok körüli gondodat. Olvastam sokat a PCOSról... Azért szerintem ne szomorkodj, szülés után pár hónappal leadod, ha ennyire fontos Neked. Nekem is az. Sajna teljesen elromlottam a hormonos kezelések, elveszített terhességek, és a sok pihi miatt, h teherbe essek. 57 kg voltam tavaly, mikor a meddőségi kp-ba jelentkeztünk, az úgy nekem nagyon jól állt, ideálisan festettem, 172 cm vagyok... majd a mostani lombik stimuláció után a pozitív teszt napján 63 kg voltam. Előtte életemben nem voltam annyi sem. Ráadásul ikerterhességnek indult, 7. héten szívódott fel ketteske végleg. Le sem merem írni, hogy a 63-hoz képest már mennyit híztam. Bár most egy kicsit stagnálni látszik, remélem, lecsökken a hízási ütemem. Vigyázok pedig a kajával, soksok folyadék, szinte semmi édesség, zabpehely gyömölccsel, stb. Már csak 2 naponta szedem a magzatvédő vitamint is. De úgy vagyok vele, h ez elmúlik majd, tuti, mert nekem is fontos az alakom, és mindig vékony alkat voltam. Most meg sem ismerem azt a csajt, aki a tükörből visszanéz, igaz, nagyon boldog :) , a többi meg talán nem is számít.
Bibócska: nahát, mekkora pocak!!!!!!! :shock: azt hiszem, Te a csini kismami kategória leszel, igazi fiús mamai, akiről hátulról talán meg sem lehet mondani majd.

Ha lehet a régi népi megfigyelésekre adni, és kifejezetten lányos terhes lettem, comb, sé fenék, ihaj. De poci is.... :oops: [/b]

detti_10

bhdetti, hát én is érzek néha olyan furán kellemetleneket a hasam aljáról, de mindig megnyugtatom magam, hogy biztos csak a növekedés.
Én az elejétől fogva a Magnex nevű magnézium tablettát szedem, egy darabban 500 mg magnézium van és csak az, semmi más. És az ára sem vészes.
Pihizz akkor, ha az esik most jól.
Én sem veszek be semmit, ha fáj a fejem, csak tűrök és várom, hogy elmúljon.

Bibó, szerintem azért valami látszik. :wink: Mert Neked gondolom totál lapos hasad van, jó vékony vagy és már látszik valami kis kitüremkedés, szóval alakulsz, Te is, Te Csaj! Csak így tovább!

Luna, fórumunk életben tartója, merre jársz? Minden oké Veled/Veletek?

Detti, akkor szintén zenész, már ami a tükörben lévő csaj látványát illeti. :D
De azért jó Neked, hogy világ életedben vékony voltál, na, én ezt nem mondhatom el magamról és sajnos nem is ezt örököltem.
Anyukám is, keresztanyám is például terhesség alatt az utolsó pillanatig dolgoztak, sportoltak, nagyon figyeltek a kajálásra és mégis mindketten mindkét terhességüknél 20-22 kilót híztak. Vááááá.
Na, de ahogy írod, majd leadom, jövő ilyenkor már talán alakulni fogok. Legalábbis nagyon remélem.

Geo, na, mi volt a 4D-n?

Kép

Kép
***csilla***

hahó!jelenem anyuék most mentek el! ahogy tudtuk fergeteges volt a karácsonyi utópartink és a kaját is jól összeszakácskodtuk :-) nagy röhögések közepette! még a végén szakács lesz az uramból :-) most olyan jó pihenni! jó sokat töltöttem anyuék kimondott energiabombák csak úgy szívja el tőlük az ember :-) szerencsés vagyok és a párom is imádja őket úgyhogy szilvesztert is együtt töltjük... szóval a hangulatom nagyon jó!most megnézek egy dvd-t és bealszom :-) és holnap jó sokáig lusti és pihenés :-) jó éjt csajok!
Geo nagyon várjuk a 4d-s fotókat!!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?