Új privát üzeneted érkezett!

Luna,
nagyon szeeretek sütni-főzni, és mivel most már csak vizsgaidőszak van, így egész nap csak tanulok,vagy döglök, vagy pakolok,stb. a kajacsinálás tiszta felüdülés :lol:
na viccesek ezek a nevek. a magyarban meg vagy nagyon idióték vannak, vagy olyan, ami mindeninek van.. :?

Hari,
végülis mi lett a gumival?
nekünk is most van az alfa gumicserén, így most kocsit cseréltünk és én járok a terepjáróval (azaz lenne gumicserén, de még a kedves férjem ezt nem nagyon hozta össze :twisted: )

Szia Yadine,
üdv a topikban! :wink:

Foltivspicur,
na ez jó, hogy télen tanulsz vezetni. nekem sokat segített.
óó a szilvás süti készen lett,tiszta fahéj, meg szilva illat volt a házban és nagyon finom lett :wink:

rájöttem, hogy alig érzem magam terhesnek :shock:
Vendég

fhúúúú... az elte kezd kikészíteni :twisted:
ma reggel kaptam egy üzenetet a tanulmányi osztálytól,hogy bocsesz, igazából nem annyi kredited van,amennyit látsz az etr-ben,hanem 2vel kevesebb... :shock: mondommi? ha 2velkevesebb, akkor ez azt jelenti,hogy nem lesz meg a 36kredit,csak a 34, ergo kib..sznak :?
úgyhogy felkerekedtem, bementem a to-ra, már majdnem kiejtettem a számon a dékani méltányosságot, erre azt mondta a nőci, hogy hát ez már nem is aktuális(hogy nincs elég kreditem), véletéenül ment ki az első figyelmeztetés, a másodikat már ki se küldték, és mivel japán szakon már nagyon sok kreditet elvégeztem, beszámít ebből 10et szabadon felhasznált kreditnek, így sokkal többem is megvan, mint a 36.
na kirááály!!!!!!! :wink: :P :) végre megnyugodtam :!:
Vendég

Geoo, nem semmi amit a TOtok kepes kavarni :) Ketnaponta hozzak rad a fraszt, hogy kicsit se ulhess nyugodtan a fenekeden, mindig legyen valami aggodnivalo?! :)

luna6

jha, igen... :?
de most, hogy végre minden rendben, és regisztrálhattam a tavaszi félévre, már fel is vettem az óráimat, és egy egész jó kis órarendet sikerült összeállítanom. :lol:
jó hosszú hétvégéim lesznek, ugyanis
hétfőn és kedden
nincsenek óráim :D
szerdán
9:45-11:15-ig fr.o. kultúrföldrajza (előadás)
itt van egy kis szünet, majd elmegyek ebédelni :)
13:00-13:45-ig pedagógiai problématörténet (gyakorlat)
megint egy nagyobb szünet, jó lesz ügyek intézésére
15:30-17:00-ig kreatív médiagyakorlat-videoblog
csütörtökön
11:35-12:20-ig latin
pénteken
9:45-11:15-ig francia írás-és szerkesztési technikák
11:30-13:00-ig fr.o. kultúrföldrajza (gyakorlat)

Ebben az a legjobb, hogy mivel egy kivételével az összes gyakorlat, ezért már májusban megkapom rájuk a jegyet, és csak abból az egyből kell vizsgáznom, azt meg még májusban megpróbálom megoldani :P
egyedül az alapvizsgától félek, nehogy a szülőszobán kelljen szóbeliznem :wink:
Vendég

Luna: én is igazoltan voltam távol, mert apa aludt így a gyereket el kellett távolítani itthonról délig... így elmentünk karácsonyi műsort nézni - beültünk a templomba, pedig nem is vagyok igazi hívő, de gyerek műsor volt és a két éves se gyerekem nézte :) , meg árusokat... Hát még most is hideg kezem lábam, pedig akarok menni csavizni míg alszanak a fiúk...

Geo: ha továbbra is llesz gubancod, bár nem hiszem, ha felvehetted a tárgyakat, akkor tartogasd a dékánihoz, hogy terhesség alatt a t.o napról napra eltérő infóval riogatott, te meg jól cidriztél miattuk...
Amúgy mikor végzel teljesen?
Említetted a dauert: én is gondoltam rá, de az én hajam bazi gyorsan nő és úgy meg csúnya, ha 3-4 hét után, már nem a fejemtől göndörödik a hajam... te ezt hogy oldod meg? és hogy fogod visszacsinálni? mondjuk nekem a szőkeség miatt eléggé rizikós lenne, mert leégne az összes...

na asszem megyek, majd jövök...

szorítsatok, hogy rá tudjam venni apát, hogy holnap felmenjünk a millenárisba karácsonyi műsort nézni+meg alma együttes, ami a gyerek kedvence...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
mi az a csavizás? :roll: :oops:
na tegnap degeszre etted magad kínai kajával? :lol:
fhú nekem amikor göndör volt a hajam, valahogy olyan normálisan nőtt le a dauer, meg kopott, hogy egyre inkább már csak pici hullámok voltak benne.
hááát, az érdekes kérdés h mikor végzek :P
no amikor elkezdtem az egyetemet, akkor japán szakosként, és francia minorosként kezdtem. lehúztam így egy évet, majd szakot váltottam. francia alapszakos lettem, de a japánt abbahagytam. jelenleg még nem tudom mi lesz a minorom, év végén derül ki. de nem folytathattam másodévesként, ismét elsős lettem.év végén volt az alapvizsga, ami nem sikerült, jól megszívtam az igeragozással. :evil:
ezért idén nem vehettem fel a másodéves tárgyakat, csak azokat, amiket tavaly lustaságból nem csináltam meg :oops: most májusban meint alapvizsgázom, és akkor jövőre már felvehetem a másodéves tárgyaimat. szóval hát csúsztam két évet :?
tehát jövőre leszek másodéves, és utána harmadéves, majd diploma, aztán még egy kétéves MA (mert tanár szeretnék lenni), és kész... 8)
úgyhogy még van egy kis idő :cry: :wink:
Vendég

Sziasztok csajok!

Üdv az újonnan érkezőknek!

Hát, lányok megtettem az utolsó simításokat a tortán. Töltök fel képet, hogy hogyan sikerült. Életem legelső ilyen jellegű tortája (mármint figurás). Ahhoz képest szerintem egész jó lett.
Most már csak az ünnepeltet kell megvárni, hogy felébredjen és indulhat is a buliiiiii.
Valamikor régebben nekem is volt dauerom, és tetszett is nagyon. És nekem is úgy nőtt, ahogy neked Geooo. Fokozatosan ahogy nőtt, úgy tűnt el belőle. Kép A káoszt az asztalon ne nézzétek....
Vendég

Henibaby,
én is nagy tortasütő vagyok, és most asszem leborulok előtted :lol: iszonyat jó ez a torta, nagyon ügyi vagy :!:
Vendég

na én most megyek karácsonyi ajándékokat vásárolni a barátnőimmel.
mindenkinek szp napot :P
Vendég

Luna,

legjobban az eddig használt öblítőm illata borít ki, még a flakonra sem tudok ránézni!Próbáltam B6 vitamint, homeopátiás bogyót, nem használnak..remélem hamarosan jobb lesz a helyzet.
Milyen idő van arrafelé? Láttam a képeket, nagyon szép helyen laktok!

Geooo,
minden elismerésem, úgy örülök, hogy végeztem a sulival, most még kevesebb türelmem lenne a TO hülyeségeihez. Halasztottam vagy 2 félévet, szakdoga problémáim voltak..

Majd le ragad a szemem, de ha el is alszom max. fél óra múlva felébredek. Komolyan, amióta babát várok nem tudok sokat aludni.

KépKép
yadine81

Heni,
NAGYON ügyes vagy!!! Bogika biztos nagyon fog örülni! Miből van a csápja?

KépKép
yadine81

Sziasztok Csajszik!

Yadine, üdv a csapatban. Ugye nem a fogamzásgátló miatt ez a nickneved? :wink:
Sajnálom, hogy ennyit kellett várni a babucira. De most már biztosan minden rendben lesz.
Aludni én sem tudtam, kb. 13 hétig. Az elmúlt néhány napban változott meg és már nem csak néhány órát alszom. Végreeee.

És jelentem, 4 napja nem a hajnali hányingerre keltem. Jaj, remélem, így el is múlik.

Ma jött a hír, hogy a kombinált teszt eredményünk negatív, nagyon boldog vagyok.

Luna, ugye Te is (meg talán még valaki írta) szedsz valami metformin-os dolgot? Te meddig szeded? Vagy már leépítetted? Én 3x500-at szedtem, aztán szépen leredukáltam és már csak holnapra és holnaputánra van egy-egy darab és vége.
Viszont még így, hogy szedem és elég komolyan veszem a szénhidrát diétát (pl. nem eszem sem cukrot sem finomlisztet már évek óta), a terhelt cukrom 6,6 lett. Nem voltam túl boldog tőle. Mi lesz, ha nem szedem már a Meforal-t?

Lányok, olyan jó, hogy már többen is tudjátok a babusok nemét. És hogy ennyi fiúcska? :lol: Én is továbbra is fiút érzek, de rettentően. Hát majd meglátjuk. Január közepén elvileg kiderül.

Eddig úgy volt, hogy nem szeretnénk menni 4D-re, de olybá tűnik, hogy mégis el fogunk majd menni valamikor a 20. hét után.

Geo, hűha, nem semmi, ahogy lebonyolítottad a vizsgát. Az iskola részéről ezt amúgy nagyon nagy felelőtlenségnek tartom. De ezt nehogy magadra vedd! Te voltál olyan leleményes, hogy így megoldottad. :wink:

Heni, csodaszép a tortád, remélem, a kislánykád is odalesz tőle. Szuper, hogy ilyen hatékonyan tudtad intézni a dolgokat ma.

Bibó, de jó, hogy akkor megmenekültél a kórháztól, szorítottam nagyon.

Luna, jaj, ezek a nevek! Hihi, atya ég! :D
Hát mi is végignyálaztuk többször az utónévkönyvet, hát hogy mik vannak! Jajjjjj.
De pl. észrevettük, hogy egy teljesen szokványos név, az Enikő nincsen benne. Legalábbis ebben a könyben. Van helyette viszont jó pár elrettentő borzalom.

Holnap szedem be utoljára a Duphaston-t is (progeszteront termelő bogyó, ha esetleg valaki nem tudja), és annyira izgulok, hogy minden oké legyen utána is.
Ha valaki más is szedte, hogyan és mikor hagyta abba?

Ja, a karácsonyi pocakfotózásban én is benne vagyok. :lol:

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok,

Olvaslak titeket szorgalmasan, csak írni nehéz :cry:
Nagyon fáradt vagyok, szerintem a vérnyomásom is alacsony...az étvégyam=a 0-val..... :cry:
Hét elején volt folyásom kicsípte a nunim, meg a nagyajkaim, amit kikezeltem...utánna belsö vérzö aranyerem lett...tiszta gyönyör...
A fözés iránti affinitásom eltünt, pedig nagyon szerettem... :cry:
Amikor nagy nehezen megkívánok egy ételt, mire elkészül addigra nem kell....
Most meg megyek pipilni.... :oops:
Amint jobban leszek jövök élvezetesebb témákkal :P
Addig is: Hajráaaaaaaaaá
Vendég

Na latom jok voltatok es mig nem voltamidehaza szaportitottatok a hozzaszolasokat :)
Geoo, Konkri csavizni vagyis csavarogni keszult :) erdekes, hogy en elek a vilag vegen a nyelvtol elzarva es ez neked ujdonsag :) (biztos ment kari ajikat venni, esetleg a barinokkel? :D)

Heni, a torta fantasztikusan jo!! Szerintem erre meg az en gyerekem is azonnal racsuszna, hogy neki ilyen kell :) Tenyleg nagyo szep lett, gondolom legalabb ennyire finom is :)

Yadine, hat az ido most kozel sem olyan zord es kerlelhetetlen mint volt a het elejen (marmint ugye portugal szemmel, mert ok halni keszultek az 5 meg 6 fokoktol) de allitolag het vegere megint lehules lesz (na felenk semmi komolyabb minusz, max hajnalra) es az arra kijelolt helyeken hoeses is varhato, mi erre nem vagyunk kijelolve :D

luna6

Csilla es a metformin :) Igen, en szedem es tovabbra is szedem, de ezzel teljesen magamra vagyok hagyva, mert errefele nem nagyon alkalmazzak ezt a kezelest (vagy csak en vagyok a bena es nem talaltam ra orvost) igy a 'normal' dokit gyoztem meg a dologrol es latott benne fantaziat es nem talalt ellenerveket, ezert felirta. De o pl - mondom, nem ert a metes PCOSes kezeleshez - azt mondta terhesedeskor azonnal hagyjam abba. Otthoni hasonlo cipos ismerosoknel eleggemegoszlik a dolog, van aki 12 hetig szedte es leallt van aki az egesz terhesseg es a szoptatas alatt is. Eppenmost hasonlo cipoben jaro ikres ismerost keszulnek leallitani rola, a doktornoje - aki asszem a mensbol valo - azt mondja mar nem oszt nem szoroz a dolog, a 12 hetig volt lenyeges. Idemasolom neked amit pont ma irt a dokijaval valo megbeszelesrol:
"Ja, és a lényeg, az előbb hívott RR doktornő.
Ő továbbra is vallja, hogy a terhességi diabéteszben nem segít a met szedése, annyi köze lehet hozzá, hogy aki szedi előtte és az első 12. hétben azoknál sokkal ritkábban alakul ki a diabétesz. Mondta, hogy szinte nincs is olyan kismamája, aki ilyen gondokkal küzd, nálam is az ikrek miatt van a probléma, mert ez még jobban megemeli az esélyét. Tehát megnézem mennyi metem van még, de a napokban átállok a napi egyre, amit két hétig kell szednem, majd elhagyható."
A Juliusiaknal is van valaki aki metet szed, tegnap beszeltunk is ott rola, o pl nem fogja elhagyni, ugy remlik. Szoval nem egysegesek az allaspontok. Annyim nekem tuti nincs mar idehaza, hogy vegig szedjem, ugyhogy valamikor le kene allni, ez lenne nekem a logikus.

Tähti, mielobbi kisimulast, jol osszejott neked most minden :) Na de majd nemsokara jon az sok tettero es feszekrakas... remelem nagyon! :) Vasadat neztek? Annak a hianyatol szokott az ember meg a faradnal is faradtabb lenni. Bar en szedek valamennyit es igy is faradt vagyok :)

luna6

[quote="bibócska"]n írta:bibócskaos lányok köszönöm az eddig biztató szavakat és bizakodom továbbra is hogy maradhatok itthon...

Fuuu Bibocska, most olvasom itt a lanyok reakcioiban, hogy akkor megnyerted az otthonmaradast!! Mea maxima culpa, ezen en tegnap valahogy rendesen tullapoztam, pedig vartam is, hogy irod majd mi lesz. Bocsi!!! Es tok jo!! :) (mentsegemre szoljon, szerintem meg a dobbente dolgozott bennem, hogy ferfias pocaklakom van :D)

luna6

Csilla,

de a fogigátló után, ugyanis berágtam, hogy amilyen variációkat kipróbáltam a nevemmel, mind foglalt volt. Egyébként életemben három hónapot szedtem összesen fogigátlót, mert fájt tőle a fejem, de mint utóbb kiderült egy csomó pénzt megspórolhattunk volna az óvszeren a férjemmel. :D
Bíztató amiket írsz, hogy múlnak a kellemetlen tüntek!
Nekem a lombik miatt kellett duphastont szednem, négyszer egyet, amit a 6. héttől kellett csökkentnem, a 9. hétre már nem is kellett szednem, én is nagyon aggódtam, mert korainak tartottam a leállást. Azt mondta az orvosom, ha véreznék akkor ne csökkentsem.. Szerencsére nem véreztem.

Luna,
azt gondoltam arra SOKKAL melegebb van!! Jééé

Tahti,
együttérzek veled, én is bojkottálom a főzést a szagok miatt, férjem ügyeskedik néha, de van néhány tiltólistás kaja, pl az olajban sülős ételek. :?

KépKép
yadine81

Yadine, tud itt 'sokkal' melegebb is lenni, ha kicsit belehuzunk akkor akar januar februarbanis delutan es napsutesben osszehozzuk a 18-20 fokot, de alapvetoen nem ez a normalis itt sem, es a tel az esos evszak. Most megegesz Europaban hidegfront van :)
Valamint sokan tevesen azt gondoljak, hogy mi mediterran eghajlat vagyunk, pedig nem am :) Ez itt mag maga az ocean, ugyhogy nyaron sincsenek tropusi dogleszto melegek, illetve nem rendszeres egyaltalan, hogy mondjuk 35 feletti elviselhetetlenseg legyen (marmint itt konkretan 'eszakon' a tenger kozeleben, belso teruleteken dehogynem van brutalitas) es a magyar marha beallos nem mozdulos meleggel szemben itt szinte mindig van valami legmozgas, ugyhogy sokkal jobban viselheto, mint az otthoni mikor azt mondjuk olloval lehetne vagni :)
Minuszaink viszont nincsenek, ez azert bovel karpotol engemmindenert, es hooo sem esik, es semmi nem fagy le meg be :) Kiveve az meber feneke, ha futes nelkuli lakasban lakik, mint mi tettuk 4 even at :) Na az roszabb mint barmi hideg odahaza :D

luna6

Benézek ide picit.
Köszönöm a dicséreteket a tortámmal kapcsolatban.

YADINE81: A csápjai: csokis bevonatú nyalóka Kojak név alatt található a boltok polcain. Én a CBA-ban vettem. Egyébként, ha nem kapni ilyet, akkor bármilyen gömbölyű nyalóka jó, csak be kell mártani olvasztott csokiba.

TAHTI: Reméljük, hamarosan átmegy rajtad ez az iszonyú fáradtság. Szerintem, már csak napok kérdése és túl leszel rajta.

Én az utóbbi két hétben vagyok olyan mint a mérgezett egér :D Reggeltől teszek-veszek, mindig találok valami elfoglaltságot, néha napközben leülök 5-10 percre, aztán folytatom tovább. Mondjuk estére már érzem, hogy elfáradtam, de legalább mélyen, és pihentetően alszom az éjszaka.

Itt a link, ahonnét a torta ötletet illetve receptet "csentem". Nagyon sok guszta torta van ezen az oldalon. Végig kóstolnám mindet.
http://www.szamoca.eoldal.hu/
Jó sütögetést!!!

GEOOO: Te már megsütötted a puha mézeskalácsot? Én valószínű hétfőn, vagy kedden megcsinálom. Remélem, tényleg puha lesz, ahogy a recept is írja.
Holnap megsütöm még a másik házikómat és már csak az összeállítás, illetve a díszítés marad. Na azt majd este a tévénél, mert biztos elég macerás, aprólékos.

További szép estét mindenkinek!!!
Vendég

Köszi Lányok a bíztatást :D

Azt hiszem a panaszok egy része pszichés...
Dec.22.-én lenne 5 éves a fiam és Dec.25.-én halt meg.
Kicsit nehéz lesz ez a következö hét és azt hiszem ezt érzem:(
Miután elmúlik Karácsony akkorra sokkal jobb, várom a Szilvesztert:)
Most a Minipöttyössel a pocimban sokkal könnyebb a tüneteim csak a baleset elött 1-2 héttel jelentkeznek :?

Én is kimaradok a Karácsonyi fotósorozatból
:cry:

Amiben tudok csatlakozok és írok is:)

Addig is HAJRÀ CSAJOK :P
Vendég

Tahti, szegénykém, akkor a lelked fáj most leginkább, gyógyítgasd csak, ha van kedved, majd jössz, mi várunk.

Yadine, hihi, akkor mégis a fogamzásgátló.
:) Egy évben születtünk, ha a 81 a születési évedet jelenti. Bár gondolom...
Úristen, a 9. héten kellett abbahagynod a Duphi-t? Hát én ilyet még az életben nem hallottam. :o A 12. hétig szokták javasolni, aztán csökkentés és a 14. hétre már elvileg biztosan átveszi a placenta a bogyó szerepét. Szóval remélem, hogy így, hogy holnap 14 hetesek leszünk, minden klasszul alakul majd.
De a lényeg, hogy okés volt nálad minden.

Luna, köszi a kimerítő választ.
Aha, azt tudtam, hogy nem egységes a vélemény, csak gondoltam, megkérdezlek benneteket is.
Nekem még lenne egy kevés, de inkább abbahagyom, meghagyom szülés utánra. Így is a 12. hétig szabadott volna szednem, én még ráhúztam 2 hetet.

Jelentem, itt -14 fok van. Az előbb sétáltunk egy órát, nem éreztem annyinak, mert a szél nem fúj szerencsére. De a derekam mostanában jól el tud fáradni, meg sokszor fájdogál is. Gondolom, alakulnak a dolgok odabenn.

Kép

Kép
***csilla***

Húúú, lányok.. emellett a sok terhes tünet mellett én tényleg olyan vagyok, mintha nem lennék terhes... max néha van hányingerem, meg ha fáradt vagyok, fáj a pocim, de ennyi..

Csilla,
örülök a jó eredménnek, a mi negatív eredményünk is tegnap jött meg :wink:

Tahti,
mielőbbi jobbulást kívánok :!:

Henibaby,
én is hétfőn fogom megsütni a mézeskalácsokat :)
Vendég

Ja és tegnap egy igazán jót vásároltunk a barátnőmmel az egyik shoppingsystemben :lol:
teljes megelégedéssel jöttem haza, hogy mennyi mindent sikerült venni, aztán amikor hazaértem és kipakoltam a zsákmányt, rájöttem, hogy alig vettem valamit :twisted:
mindenesetre a férjemnek sikerült megvenni a 2.számú ajándékot, a 3.számú, a cd még mindig nem érkezett meg, kezdek izgulni.. :x ). vettem neki egy fekete-narancssárga Timberland táskát, ami nem nagy, de nem is pici, ebbe bevághatja a cuccait, és csak felcsapja a vállára, vagy hova..
Apának vettem két dvd-t (Wanted, Trópusi vihar)
és ennyi :lol:
most mennem kell készülődni, mert egykor koncertje lesz a Vörösmarty téren a kis sógoromnak, és megyünk őt megnézni, meg töki-pompost zabálni :P
aztán még megvesszük a maradék karácsonyi ajándékokat.
mindenkinek kellemes hétvégét kívánok :!:
Vendég

Sziasztok! Rendszeresen olvasok ám, csak nem mindig van időm írni. Fantasztikusak vagytok a sok sütés-főzéssel, sajnos nekem az energiám még nem a régi, gyorsan fáradok bármibe kezdek is, de igazán kellemetlen tüneteim szinte egyáltaléán nincsenek (már). Heni: bámulatos a tortád, nagyon ügyes vagy! Kislányod tuti odalesz!
Mézeskalács: én már megsütöttem, de még a díszítés hátra van, az a nagyobb meló, viszont attól lesz csak igazán kalács külseje. Én úgy tudom, ha fém dobozban tartod, mellette egy félbevágott almával, mindneképpen visszapuhul. Mi inkább a roppanóst szeretjük, én nem szoktam almát tenni ezért, de ha nem csomagolom be hanem pl. elől van szobahőmérsékleten (párát is kap) akkor nem kőkemény.
Csilla: én éppen tegnap voltam 14+0 és én is szedek progit, azaz szedetem eddig, csak én utrogestan hüvelygolyó(ka)t. Mától hagytam el én is, és szerintem már nem lehet baj, hiszen sokan a 12. héten elhagyják, és úgy is O.K. kell legyen. Állítólag. Azért bennem is ott tud lennei a rossz érzés;)

detti_10

Sziasztok!

Heni, nagyon jól néz ki a tortád, én a csápokat gesztenyének néztem. :lol:

Geo, te tényleg energiabomba vagy. :wink: Én angol, német és tanár szakon végeztem, most tuti nem bírnám, szinte 5 évig reggel 8- este 8-ig voltak óráim. Most még dolgozni is nehezemre esik. :? Tegnap este 10-ig voltam, hát mikor hazajöttem, akkor olyan volt, mintha egy tűvel szurkálnának alulról. :cry: Úúgy féltem, hogy reggelre mi lesz velünk, de szerencsére mostmár nincs az a rossz érzés.

Tegnap este, ahogy jöttem haza, bal oldalon mocorgást kezdtem érezni. Ez ma már szinte állandó volt. :D Anyukám szerint fiú lesz, ha bal oldalon mozdul meg.

Tahti, remélem, hamarosan jobban leszel, ezek a tünetek szörnyen hangzanak. :cry:

Detti, én is Utrogestant szedek, de a szájon át szedhetőt. Nekem 16. hétig javasolta a doki, de kicsit kitolódik, mert még felírt két dobozzal. Párszor elfelejtettem bevenni, és még csak holnap kezdem meg az utolsó előtti dobozt. Szóval a 17. hétre is elég lesz. Nem árthat, ha túl sokáig szedem?

Csajok, nálunk úgy zuhog a hó. :shock: Anyukámék holnap jöttek volna hozzánk, de nem mernek elindulni. :twisted: Mi meg sütöttünk, anyósék is várták, nekik még nem mertem szólni. :evil:

És ma letudtam az utolsó munkanapomat ebben az évben, hétfőtől pihi!!!!! Ennyire fááááááradt még soha nem voltam, durvaaa. :shock:
foltivspicur

Nahh lejelentkezem en is, hogy megvagyok meg :) Delelott lassitottban leteztem, delutanra kicsit belehuztam, hogy valami hasznom is legyen, vasaltam egy adagot, es pakoltam (de meg kell jo sokat) hogy a szoba vegre felszabaduljon a karacsonyfa szamara :)

Latom micsoda 'iteletido' van odahaza... azert en nagyon tudok orulni, hogy itt nem esik a ho es nincsenek lefagyasok. Nem vitatotm, hogy futott szobabol ablakon at szepseges tud lenni hoeses, sot akar a termeszetben setalva is (csak nem legyenhozza hofuvas ugye) de a hi az inkabb a termeszetbe valo, en torvenyileg kitiltanam a varosokobol :D

Picurm a szakmadban is dolgozol? En is nemet tanarai szakon vegeztem, mikor a Mancim volt a pocaklako, nem sokkal allamvizsga itan bujt elo, szoval o is besegitett a szakdogaba is mar meg a vizsgaba is :D

luna6

Luna, nem a szakmámban dolgozom és nem is fogok szerintem. Abszolút nincs megbecsülve, és ha jól akarom csinálni, akkor szinte éjjel-nappal készülni kéne. Na hát én inkább letudom a 8 órát, imádom, amit csinálok, és szinte dupla annyi fizuért juttatásokkal, mint amiért egy iskolában senyvednék. Habár nem tudom, mennyi most a tanári fizetés. Magánórákat adtam régebben, de azokra is rengeteget kell készülni, belustultam. Tanítani szeretek, szerintem fogom is még csinálni magánban, ha nagyon kell a pénz.

Anyukámék nem jönnek az idő miatt, így tegnap amit sütöttünk 2 gyümölcskenyeret, meg is kóstoltuk. :P Nagyon fincsi lett. Így most főzőcskézni sem kell, úgyhogy nem bánom. :wink: Most jutottam el oda, hogy tényleg ki is vasaljak, már nem tudom, mióta akartam. Még egy kicsit takarítok ma (párom nagy részét már elintézte :oops: ), aztán főzni sem kell, mert megyünk anyósékhoz ebédelni. 8)

Nálunk most újra elkezdett szállingózni a hó, kíváncsi vagyok a nagy olvadásra szerdán. :roll:
foltivspicur

Foltivspicur,
mostantól akkor pihenj sokat!!
Jajj itt is bazi nagy hóóóó vaaaan, és én imádom!!!!!!! Annak ellenére, hogy tegnap alig bírtam az úton tartani a kocsit, illetve hogy hólapátolni kell, de szerintem a téli hideg csak a gyönyörű hóval viselhető el :D és mióta én Pesten vagyok, még soha nem láttam havat a belvárosban, hát nagyon élveztem, és azt is, hogy ilyenkor az emberek nem úgy vezetnek, mint az állatok, hanem figyelnek egymásra :-)
nha az olvadás az komoly lesz, minden csupra latyak... :? kirááály 8) :P
Vendég

Sziasztok lányok!

Üdv az újaknak, akikkel még nem taliztam.

Jó rég jártam erre kérlek ne haragudjatok, csak most abban az állapotban vagyok, hogy egyik pillanatról a másikra rám jön valami olyan hihetetlen rosszullét hogy nem tudok felkelni. Sejtem, hogy mitől lehet, de inkább vállalom. Az úgy volt, hogy a körzeti nőgyógyinál anno voltam rákszűrésen. Majd elmentem az eredményért és egy másik dokit találtam ott, aki már egyszer megvizsgált és nagyon szimpi volt. Megnézte kíváncsiságból a kórházi zárómat, amin ugye fel volt tüntetve, hogy Elevitet szedek. Azt mondta, hogy az az a szer amire apró betűvel rá kellett volna írni, hogy "Dobd el messzire terhesség alatt!" Ugyan is olyan hihetetlen étvágyat okoz, hogy iszonyatosan hizlal. És valóban, a kisfiammal anno nem szedtem és az elején tartottam magam, most meg már +4 kg- al vagyok több. Mióta nem szedem nem jön rám éjszaka az éhség, fele annyit eszem, viszont erősödtek a rosszullétek. De mivel már 88 kg vagyok inkább vállalom. Ne értsetek félre nem csak hiúságból, hanem nem akarok újra mélyvénás trombózist kapni. Ahhoz meg nem jó, hogy 120 kg-an fejezem be a terhességet. Amúgy a B6 vitamin sokszor segít.
Azt mondta, hogy almával és savanyú káposztával helyettesítsem, mert mind a kettő egy vitaminbomba. Ill. a 16. héttől kezdjek szedni vasat.

Vélemény?

Kép
Kép
handy26

Fúúú lányok!!
tegnap voltunk a karácsonyi vásárban, és hááát.. szééétfagytam!!!! :P de nagyon élveztem, forró teát ittunk karácsonyi bögréből, miközben a hó szállingózott.
aztán zabáltunk is óriás tócsnit, diós gombócot, meg töki pompost.. :lol:
még többet is akartam enni, de már csurdultig voltam... :)
utána hazamentünk átmelegedni, mert estére házi buliba voltunk hivatalsak, de én bealudtam, úgyhogy nem mentünk.. :P

most meg nemrég ment el a férjem, és nem tudom benéz e valaki, de 11től a Radio Café vendége lesz :lol:
http://radiocafe.hu/index.php?op=content&id=-1&sid=248

aztán ha ott végzett, akkor lemegyünk Pásztóra anyáékhoz, mert szeretném nekik odaadni a mikucsomagot, mert akkor nem tudtunk lemenni, úgyhogy nekivágunk a nagy hórengetegnek, és tuti h az egyórás út most a duplájára fog nőni...
de nem baj:anya biztos főzött valami finomat :lol:
mindenkinek szép és kellemes vasárnapot kívánok!! :D
Vendég

foltivspicur: meglep, hogy a 16. hétig javasolta a dokid az utro-t, nekem már a 12. hét körülre mondta, hogy építsem le, csak én elhúztam még egy kicsit, mert úgy aggódtam, na, meg pont volt eg ykis vérzésem, és megijedtem, hogy a hormon csökkenéstől.... Eredetileg a legamagasabb adagon voltam, 3x3/nap és még progiszurit is kaptam.
Mondjuk ártani biztos nem árthat, ha így mondta a Te dokid, és a 16. hét sincs már olyan messze. :wink:

detti_10

Sziasztok!

Csak jövök egy villám írásra... hétvége, uram is itthon, úgy hogy inkább most családoztam...
Handy Elevit: nem tudom, én gravidázom, de sztem kb ugyan az van benne... én azt mondom, hogy eltérő, hogy ki hogy reagál a vitaminokra, de nekem csak pozitív tapasztalataim vannak. Nekem nem csinál étvágyat én nem hasból eszek sokat, hanem fejből pl ha van itthon 3 adag kínai :) de van hogy alig eszem, ez az általános inkább. Nekem az elsővel nagyon bevált a vitamin, ezt értsd úgy, hogy áprilistól januárig voltam terhes és egy percet se voltam beteg, pedig t.o-s voltam és iratkozás alatt több száz ember jött félméteres közelembe + vonat. nem híztam sokat kb 15-17 kiló, de a szülés után azonnal rámjött a régi nadrágom... a gyerekem se lett buci baba, mert ezt is hallottam, hogy ettől lesznek óriás bébik - 3,4kg volt ez pont frankó súly volt ahhoz hogy ki is férjen meg hogy legyen is saját ereje kibújni... szóval én ezt gondolom, de sztem mint sok más szernél, gyógymódnál számít a pszihé is, hogy mit gondolsz, érzel e hatást... meg hát ez is olyan amit orvosa válogat, hogy ki mit mond... a hányingert amit a vitamin okoz én úgy küzdöttem le, hogy este veszem be lefekvés előtt... egyébként meg azt hiszem, hogy a savanyú káposzta inkább csak c vitamin, de sok más nincs benne, ami szükséges lehet... és én szedtem már a tervezés alatt is, mert ezt is javasolják, és akkor is tud hányingert csinálni, úgy hogy ez nem terhesség függő. én ezt mondom ez az én véleményem, de azt mondom mindenki hallgasson magára és a választott, bizalmat ébresztő orvosában.

Heni, szuper a tortád!

Geo: én bevallom ittam forralt bort is, főleg hogy a dokim azt mondta ihatok vörös bort, vagyis azt hogy igyak! mondom neki nem terveztem, de azt mondta most is és az előzőnél is, hogy, de igyak! azt hiszem be is tárazok a lidli-s kékfrankosból, mert irtó finom volt- ha bontok valamihez akkor talán egy két kortyot meg fogok inni, pedig nem vagyok nagy boros.

Kép
Kép
Kép
konkri

sziasztok csajok! üdv az újaknak!
olvaslak ám titeket, csak időm nincs írni, meg nem is tudnék értelmeset.
Handy 26 nekem a dokim csak az folsavat ajánlotta anno, és mástól is ezt hallom, felesleges a vitamin szedése , a baba úgyis elveszi amit kell, a vitaminok meg tényleg hízlalnak. a súlyommal nekem is hasonló gondjaim vannak és napról napra több vagyok pedig a kismanó ennyit nem hízik odabenn, és ezért nagyon gondolkodom, hogy rátérek a cukrosoknak ajánlott diétára, mert így nem lesz jó vége, csak még nincs erőm elkezdeni de januártól :oops: hátha.
konkri amóta írtad a kínait azóta én is rá vagyok kattanva a szecsuáni csirkére.
geo megcsináltam azt a receptet amit feltettél a nosalty-ra, azaz a savanyúkáposztás karajt és szuper finom lett a barátaink a receptet el is kérték :lol: ha van még ilyen a tarsolyodban akkor tegyél még fel!!!

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Jó reggelt!

Detti, én csak 2*1-et szedek az utro-ból, hát csak nem árt, ha tovább szedem, mert még 4 hétre való van, és az uh szerint ma 14 hetes vagyok. :shock:

Handy, én is hallottam ismerőstől, hogy hízott az Elevittől, de ami a legnagyobb hiányossága, hogy nem tartalmaz jódot. A Hipp Natalt (folyadék) ajánlották nekem, és nagyon bevált. Nagyon jó az íze, minden benne van, ami kell, és egyáltalán nem csinál étvágyat, nem hizlal. Kb. 1,5 kg-ot híztam eddig, de az is csak a hasamon látszik, a combomon meg inkább lötyög a nadrág. Igaz, a hasam akkora lett, hogy egyik nadrágomat sem tudom már kényelmesen begombolni. Főleg ahhoz képest lett "hatalmas", hogy eddig ez volt az egyetlen hely rajtam, ahol szinte egy g háj sem volt. Most meg dudorodik előre rendesen. :o

Anyukámék mégis eljöttek tegnap, mert meglátták, hogy elkezdett sütni a nap. Eredetileg úgy volt, hogy itt lesznek egész nap, de mivel még otthon megebédeltek, hát sikerült negyed 4 körül ideérniük, 4-kor meg már itt sem voltak, mert nem tök sötétben akartak visszaindulni. Hát mit ne mondjak, fél óráért utazni 300 km-t... :roll:
foltivspicur

Köszönöm a gratulációkat. Azért még nem teljesen éljük bele magunkat, mert a doki azt mondta, hogy kb. 80%, de várjuk meg a 18. hetet. Még fiú név nincs, mert mindketten lányra készültünk, de sebaj. :) Van még fél évünk. A suliban ő lesz az első fiú, mert az elmúlt 2 évben az összes kolléganőmnek lánya született.

Talinn: Nagyon jók a 4D-s képek, én is szeretnék majd csináltatni.

Geoo: Az ELTÉn ne lepődj meg. Én ott hagytam őket másfél év után - 10 éve. Akkor is szemetek voltak.

Másnak is alig látszik a hasa 14 hetesen? De lehet, hogy alkat kérdése?!? Anyámon se látták sokáig, hogy terhes.

Megyek, mert még rengeteg dolgom van.

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek, ha addig nem jönnék fel.

Detti

Kép
bhdetti

Sziasztok!

Boldog babavárást mindenkinek, elnézést, nem akarok itt "lábatlankodni", a 2009 szeptemberi topicból vagyok : ) Azért írok, mert ha valait érdekelne közületek, szeretném felajánlani angol márkás kismamaruháimat (Next, GAP, Dorothy Perkins, C&A) megvételre. Én 160 cm magas vagyok, de vannak hosszabb szárú nadrágok is, olyan, is ami címkés vadiúj, rám nem lett jó a mérete (Londonban élő barátnőmtől származnak nagyrészt ezek a ruhák :) ... vannak csini farmerek, vászonnacik, szoknyák (téli nyári mindenből) felsők, ruha, pulcsi stb ... első lánykámat májusban szültem én is :)

Továbbá 0-3 hós méretű, szintén angol márkás babaruháinkat é kiegészítőinket (pl: bölcső kókuszmatraccal, elfordulásgátló, téli és nyári hálózsák, bodyk, rugik, csuda szép babaholmik :) ... ja: 2 kislányom van, főleg lányos holmik, de vannak uniszex darabok is :)

Akit érdekel, kérem, keressen meg priviben;)

Minden jót Nektek !!!

ÜDv:
Bibiesbrumi

Kép

Kép
bibiesbrumi

Zsuzsa36,
örülök h jó lett a recept :wink:

BhDetti,
háát, az évek alatt ráöttem, hogy nem egy nagyon megszervezett dlog az ELTE, de a diplomája annál többet ér, úgyhogy kapaszkodom, és elvégzem, h később jó legyen :)

nekem ugrott a mai 4d uh, mert most keltem fel: migrénem volt... :evil: most sem vagyok túl jól, úh most pihenek.
de holnap doki, már nagyon várom :D
Vendég

Ja és még annyi, hogy azt álmodtam, hogy a héten megszültem a babát, aki fiú lett, de (ha jól emlékszem) nem sokkal a születése után meghalt :?
Vendég

Szep napot nepseg! :)

Latom belassult itt az elet :)

Geoo, en otthagytam elteeket :) Na nem mert szervezetlenek voltak, nem tehetnek rola, az tortent, hogy idejottem ugye :) Na de nekem ez mar a diploman feluli 2 ev lett volna. Egy felevel megvolt 4,5-el vagy hogy... szoval siman ment, a masodik felevben viszont mereszetlem hianyozni mert itt voltunk par hetet es egyik tanarom nem akart alairast adni igy... aztan alakult minden, es a vegen elkoszontem :) Masfel ev maradt fuggoben... igazabol itt talan nem sokra mennek vele ha meglenne, de en szerettem tanulni azt amit tanultam. Eleve nem keszultem sosem tanarnak - furan is neztek ram elso diploma felvetelijen, hogy a kerdesre, hogy es miert akar tanar lenni mondtam, hogy eszem agaban sincsen :D en tanargyerek vagyok, az nekem eppen eleg.

Vegre ket het alatt ide birt erni otthonrol a bankkartyam. Mar azt hittem iden nem veszek ajandekot :) Azert nem semmi, hogy egy ajanlott level megint ennyit jott, szerintem gyalog hoztak. Elkepeszto, odahaza a postan tuti van valami lassito reszleg ahl kicsit pihentetik a cuccokat... inenn oda pikk es pakk mennek a levelek es csomagok (a levelcsomik olcsobbak is innen!!) es csutortokon nemeteknel feladott sima levelem - mak jott benne raadasul, szal nem is csak iromany - ma reggel itt landolt.

Zsuzsa, amig nincs konkret indokod cukros dietazni szerintem ne csinald ugy szigoruan, ahogy nekik kell. Nekem a PCOS miatt kell ugye folyamatosan es nem csak terhesseg alatt, de olyan megtevesztonek talalom azt, hogy dieta, mert ez sem nem fogyaszt sem nem sanyargat, legalabbis ahogy en csinalom ugy nem :) Szemeleletvaltas kell hozza - es maig nincs indikacio addig neha beza bunozni is szoktam - egeszsegesebb eletmod, de semmi nehez nincs benne. Ember elhagyja a cukrot pl es erosen keruli a cukros kajakat. (ez neheznek tunik ha valakinek van CH etvagya, de idovel elmulik menet kozben) Feherliszteseket teljesorlesura vagy egyeb magosra cserelni, tobb gyumolcs (ne banan) tobb zoldseg es minel kevesbbe feldolgozva annal jobb. Nem feherrizs hanem barna... nem krumplipure hanem max sutoben sult krumpli. Es mindez mar sokat segit!!!
Nem a vitamintol hizik az ember, hanem a bevitt szenhidrattol :) Persze az biztos igaz, hogy vannak vitaminok amik etvagyat csinalnak, de ott jon be az emberi tenyezo, hogy mivel 'verjuk el' az etvagyunkat. (en pl tegnap csokiztam is... mondjuk feketecsoki volt, az jobb mint a tej, marmint egeszsegesebb, en a tejet jobban csipem)
Na de ezek sem szentirasok, csak hatha ezzel kicsit egyszerubenk erzed a dolgot es nehanyat at tudsz venni nehezseg nelkul.

Errol jut eszembe, tegnap vasarolni voltunk (gyuruket :D emberemnek elmentek otthonrol) es ott ettunk a shoppingban es nem ereztem mar olthatatlan vagyat a whopper irant, mindenkeppen levest akartam :D (mondjuk itt van leveses bufe is szerencsemre)

luna6

Na lanyok, jovok panasznapot tartani. Most eppen a hocipom tele van az ittlakassal, es ha nagyon impulziv lennek most eppen mar csomagolnek hazafele... de majd elmulik :)

Meg mindig azon a k. oltason megy a huza meg a vona. Illetve dehogy megy, nem megy itt soha semmi sehova. Parom ugye mult het szerdan felhivta az egeszsegkozpontot, hogy oltas kene, ami ugye jar es ingyen. A dokim azt mondta, nem kell hozza tole papir, csak a kiskonyv. Na a fookosok a telo vegen azt mondtak, de kell... de majd ok megkerdezik a korzeti dokimat (aki tudomasom szerint nincs, en sosem lattam, nem valasztottam, de ha van hat van) hogy o ad e igazolast. Ha ad jo, ha nem akkor megis a dokim. Es majd ok kerdezik es szolnak. Hat mostanaig tojtak szolni. Ezert az emberem felhivta ma oket megint... persze, hogy senki nem tud semmit, rolam sem, a listan nem vagyok (ami azt jelentene, hogy kapok oltast)... es kulonben is, van e tetanusz oltasom (ezeknek itt ez a heppjuk) mert ha nincsen akkor anelkul ok ugyan nekem nem adnak semmit, es kulonben is hol a magyar oltasi konyvem :D Hat mnjenek az anyjukba mar... nem tagadhatjak meg az oltast, semmi ilyen feltetelhez nincsen kotve, hogy tetanusz, ez egy portugal 'nunuke' hogy itt a felnotteket ezzel rendszeresen oltjak, szoltam a nogyogynak, hogy en nem vagyok oltva es nem is terveztem, ba e a szulesnel. Azt mondta dehogy, hagyjam a csudaba. Erre az eszleny noverkek - de hat toluk fugg az oltasom - kotik az ebet a rohadek tetanuszhoz, meg a magyar oltasi konyvhoz, ami ugye nem letezik. De legalabbis nekem nincsen, nem tudom nektek van e. Gyerekkoromban talan volt, nem remlik, de hat odahaza mukodik a rendszer, hogy a gyerekorvos is nyilvantartja, szoval egyertelmu, hogy mindent megkaptam de felnottkent nem oltanak mar huszonpar eve engem, ugyhogy semmi ilyet nem tudok felmutatni. Marha nagy mak, hogy nem szemlyesen mentem oda es nem en inteztem, mert lehet a noverke mar nem elne... eszem megall no.
Na de ott tartunk megint ahol mult szerdan, ez a noverke majd felhivja az allitolagos korzeti orvosomat aki szinten ugye az eletben nem latott engem, hogy ad e engedelyt???!!!! az oltasra...
elegem van!!!!!!!

luna6

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, amíg nem voltam! Luna, sajnálom a huzavonát, remélem megoldódik. Egyébként a gyerekkori oltásaidat nagyon nehéz, majdnem lehetetlen visszakeresni, valószínűleg egy irrattárban porosodik a nyilvántartó, ha megvan egyáltalán.

A hétvégén megjártam a kórházat, nem kis ijedelem volt. Szombat hajnalban arra ébredtem, hogy görcsöl a derekam, mint mikor meg szokott jönni a mensim, majd kimentem pisilni és rózsaszín volt a papír. A férjemmel bementünk a szülészetre, megnézték a picúrt, nem láttak semmit ami indokolná a vérzést, pihenjek sokat, aztán elegendtek...Szerencsére a derékfájás és a rózsaszín valami is elmúlt. Másnap reggelig, amikor megint volt egy pici kis véres váladék, aztóta semmi, és nem is fáj sehol. Egy jó volt az egészben, hogy a gyerök nőtt 2,5 cm-t, másfél hét alatt.

KépKép
yadine81

luna6 köszi a felvilágosítást, megpróbálom végig csinálni,
oltással kapcsolatban: hívtad a régi gyerekkori dokidat? valahol tényleg meg kell lenni a kapott oltásaidnak, de az igaz, hogy elég sokat sz....-nak veled,

yadine: nekem is volt az előző terhességemnél vérzés haematoma volt, de az aztán tényleg elmúlik, szóval nyugi

foltivspicur: nekem a jobb oldalamon mozog a baba, és a dokik fiút mondanak, de majd meglátjuk :)

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Zsuzsa, en Portugaliaban vagyok :) A gyerekkori dokim ki tudja melyik, a korzeti vagy akihez hordtak? :) Egyikrol sem tudok semit, leteznek e meg... eleg ven vagyok ahoz, hogy mar ne praktizaljanak :D Ugyhogy elegge veszett fejsze... meg mi a fenenek nekik az en gyerekkori BCG oltasom? Ami jar az jar, feltetelek nelkul :)

luna6

luna tudom, hogy Portugáliában vagy, de én naivan azt gondolom, hogy vissza lehet keresni , esetleg 1 itthoni rokon , barát stb segítségével a dokidat. tény: semmi közük az eddigi oltásaidhoz, sőt én úgy gondolom, ha valaki a fél lábát szeretné levágatni, nekik ahhoz sincs semmi közük :? jó ez kicsit durva, de akkor se szóljanak bele. amúgy ugye itthon is volt 1-2 doki aki megtagadta a beadást.

:evil:

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Halió, jó reggelt mindenkinek!
jól el vagytok tűnve :cry: :wink:
nekem elmúlt a migrénem, ma már csak holdkóros vagyok 8)
tyhűűű, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már anyira várom, hogy megszülessen a baba :oops: :P
no 8kor indulnom kell, mert 9re a suliban kell lennem. nem tudom nyitva lesz e a tanszéki könyvtár, de szorítsatok, mert fénymásolnom kell... :x
ja és most nzem meg a fr.töri eredményemet, amit mg hetekkel korábban ífrtam, hogy dupla drukkot kérek :oops: :lol:

Henibaby,
megcsináltad már a mézeskalit?
nekem tegnap a migrén miatt nem ment, most szerettem volna reggel (mert ugye 12órát állni kell hagyni), de elfórumoztam az időt... :x

na legyen mindenkinek szépnapja! 8)
Vendég

geoo a végén mé jobban fogod várni :lol:
megy a drukk 1000-rel izgis nap elé nézel.

luna , te is a 3. gyermeket várod, kérdésem te mint htb, van segítséged babysitter stb? hogy bírod ott a messzeségbe?

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Sziasztok!

Jól eltűntem, úgy látszik, én már csak ilyen vagyok itt... :)

Semmi baj, minden rendben, csak jön az ünnep és ezer dolgom van, a fiam meg ugye nem jár most oviba, hogy nyugodtan oltathassam hol ezzel-hol azzal... Amúgy, elég ramatyul állok ünnepi készülődésben, úgyhogy szerintem már most mindenkinek
Boldog Karácsonyt
kívánok, hátha addig nem jövök.. Még sütit kell készíteni, takarításban a fürdő szorult háttérbe, szaloncuki kötözés... Sajnos, ketten a gyerekkel így elég nehéz, apa meg állandóan dolgozik így ünnep előtt.. Igaz, a fáradtság már alábbhagy kicsit, napközben már nem húz az ágy!, de a fiam este fél 11 is van, mire elalszik, nappal pedig szabotálja a délutáni alvást, így az én szabadidőm minimálisra csökkent!

Luna!!! Nekem is kértek itthon oltási könyvet és én is csak néztem, de mondták hogy 80 Ft a papírboltba, vegyek és jöjjek vissza. Kifejezetten felnőtt oltási könyv kell! Sajnálom a hülye tetanuszukat, jó lenne már nem húznák tovább az oltásodat, mivel az idő ellenünk dolgozik. Én 1 hete kaptam meg, de nagyon várom már, hogy a 2. hét is leteljen!

Yadine!! az öblítőt én sem bírom, az első terhesség alatt a végéig kitartott és már nem akartam mosni és most is gondban vagyok, mert nyáron még csak kiteregettem, de most nem tudok és utálom a friss ruhák szagát!! Sőt, azt is érzem, ha vkin frissen mosott ruha van!

Na, most mennem kell, majd azért igyekszem jönni!

Kép
Kép
mézvirág

itt egy újasszony! sziasztok lányok!!! már hiányoztatok! na szóval nálunk csupa történés volt az elmúlt nap és az esküvő is :-) ami szuperul sikerült! sajnos tegnap viszont bevittek a klinikára mert olyan rosszul voltam ... az egész éjjelt végigbőgtem és a legrosszabbra gondoltam mert olyan hasi görcsöt kaptam hogy nem tudtam kiegyenesedni öltözni stb!azt hittem itt a vég... aztán végül tegnap a klinikán megtapogatott a doki de a tapogatás is FÁJT majd közölte hogy be van durranva a hasam a méhem mindenem ezért egy jó alapos vizsgálatot csinált közben mosolyogva nyugtatott!a baba jól van és valószínű 2 dologtól lehetett ezaz egész NEM ISZOK eleget és frontérzékeny vagyok! viszont ahogy megvizsgált mondta hogy szép nagy a puncija a Norbinknak :-) úgyhogy úgy elkezdtem sírni a vizsgálóasztalon ugyanis én mindig kislányra vágytam de volt kétszer is 2 erős álmom hogy fiú lesz és onnantól tudtam hogy Norbi jön rádásul a pasim is fiút akart MÁNIÁKUSAN úgyhogy mi Norbiztuk őt mindenkinek na de mostmár Esztikézzük és hihetetlen szerelmes vagyok már most belé és el sem tudom mondani az érzést ez egyszerűen mesés! a görcsök továbbra sem múltak el a hányás egyre brutálabb ... úgyhogy yadine81 egy cipőben járunk :-) az eksüvőn a párom mondta hogy legyen ez a mi napunk és NE EGYEK SEMMIT :-) ÍGY is lett és nem hánytam és volt pogácsa meg beigli azt ettem meg ittam sokat! na szóval a görcs miattk aptam kúpot és gyógyszert és szigorú fekvés fekvés fekvés főzni sem főzhetek mosni nem moshatok semmit nem pakolhatok semmi takaritás! szóval amolyan "börtönbe" élek! de nem bánom csakmúljon el ez az egész!annyira beparáztam csajok hogy elmondhatatlan! ... az a baj ha iszok rögtön kihányom! rögtön tegnap vettünk termelői őszi körtelevet most azokat iszom meg bort de sajnos este ezeket is kihánytam! a vizet rögtön ahogy beviszem kihányom rögtön! ezzel már mutatványt is csináltam :-) mert sokan nem hitték el! szóval 22-es csapdája :-( és mániákusan betegesen mérjük az időket mert ha 20 percig a bejutott kaja bentmarad vagy ital abból már jut a babának is!!!! úgyhogy tegnap mondta a párom hogy 20 perc megvolt! persze akkor már a klotyón szenvedtem :-) :-)
na majd ha lesz esküvőis kép küldök! amúgy irtó romantikus volt! a párom nem győzte mondogatni egymás után milyen szép vagyok! de én is úgy éreztem magam! és ha szombaton tartottuk voln a ahavazás miatt egy csomóan tuti nem tudtak volna eljönni! hálaégnek hogy pénteken akartam mindig is házasodni :-)
na majd jövök ma úgyis ágynak vayok itélve tehát időm mint a tenger! puszi mindenkinek!!!!!
Vendég

Jaj, Te szegény nanetto, de sjanálom a történteket! No, nem a csodálatos esküvőt, hanem a a riadalmat, a rosszulétedet. Ellenben gratuláció a kisasszonyhoz a pocidban, aki az egészből ezek szerint (hála Istennek) semmit sem vesz magára, csak növeszti a kis dolgait :)
Yadine: nekem is volt haematomám (vérömleny), amitől viszont komolyabb vérzésem volt, 3 hétig kellett feküdnöm - de teljesen elmúlt (kipkopp) viszont a 12. héten volt 2x minimális vérzésem, és én is nagyon megijedtem, hogy esetleg újra vérömleny vagy jaj, netán kezdődő vetélés... doki megnézett, azt mondta, egyik sem, ilyenkor ahogy nő a méhlepény, simán előfordul. Azóta szerencsére semmi ijesztő tünetem nincs.
Annyira nincs, hogy már teljes ziziben voltam, hogy egyáltalán mi lehet a Babával odabent, mert nem érzem, na, néha este-éjjel kissé feszeget a hasam alja és oldalt, de ennyi. Na, és nagy izgalmamban tegnap elrohantam 4D-re, ami nekem rendkívüli élmény volt, annak ellenére, hogy olvasgattam róla, iylenkor még nem annyira látványos. Nekem látványos volt bizony! Nagy élet van odabent-nem is gondoltam voltam. Pörgés-forgás, folyamatos kalimpálások, rugkapálás, homorítás, midnez este 8 után. Csúcs. Amúgy aki még nem döntött, hogy hova megy, nagyon tudom ajánlani ezt a 4D genesis-t, 2. kerületben van, kis hely, de nagyon kedves, és 1 egész óra áll rendelkezésre, hoyg a baba tényleg megmutassa mindenét. A miénk is megmutatta, ugyan én nem tudtam hogyan kell értelmezni, de a szonográfus azt mondta, tévedhetetlenül kislány a lelkem :D Örülök!!!

detti_10

Kép
Kép
remélem, ettől a 2. képtől sem ijedtek meg, ezt azért hoztam el, mert itt meg a kezeivel jópofán kalimpál, de tényleg itt egy kicsit bizarrabb a kis pofija. (még)
detti_10

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?