Nahát, mi van itt lánykák??? mire kell visszajönnöm???
Nem vagyok egy naaaaagy tapasztalt fórumozó, de mondjuk 2-3 éve írogatok már valamelyik fórumon, valamelyik topikba. Veszekedések mindig vannak, voltak, lesznek. Lemorzsolódások mindig vannak, voltak, lesznek. DE! nehogymáááá itt az elején!!! hát még alig rázódott össze a banda!!! Igen, lehetnek totál eltérő vélemények. Sőt, lehetnek egymás idegeit felborzoló vélemények. De ezt akár lehet priviben is lerendezni, nem? Az ember lánya csak megnyomja a "pü" gombot, és már írja is ki magából a dühét, gondját, baját a címzettnek. Hm? ez nem nem lenne jó megoldás? Mert aztán, ha itt dühöngünk, az esetleg ahhoz vezet, hogy még valakinek eszébe jut, hogy tényleg, az illetővel nekem is bajom van... jaaa, és a másik is ki merte mondani?... jaaaaaaa, akkor én is döntöm az asztalt... és abból már csak széthúzás van!!! És higgyétek el, hogy nagyon jól jön ám akár itt a terhességben, akár utána egy-két olyan embernek az ismeretsége, akivel együtt vártátok a babát. Mert ő is azt élte át, amit te, és neki is azok lesznek a kérdései, ami neked (hányszor evett, kakilt, pisilt, aludt stb. egy nap, csuklik - mi legyen, sír - mi legyen, fáj a hasa - mi legyen stb.)
Akit meg nem kedveltek, vagy nem szimpi, vagy a téma nem szimpatikus, ugorjátok át! Nincs kötelező beszámolás a fórum végén, hogy a 66. oldal közepén gipszjakab mit írt a globális felmelegedésről!
Kíméljétek a vérnyomásotokat, meg a babát a hiábavaló dühöngéstől!!!
És tök jó dolog másról is beszélni, nem csak a babavárásról. Részemről legalábbis. Mondjuk lehet, másképp látom a dolgot már így a másodikkal (mondom most nagyképűen
). Fruzskával csak januárban csatlakoztam ide a babanetre, ő pedig márciusban született. Szóval az elejét babanet nélkül töltöttem.
Szóval, szerintem nem ismerjük egymást annyira, hogy ennyire dühössek tudjunk lenni egymásra... és tudjátok, leírva teljesen más súlya van a szavaknak: nincsenek ott a gesztusok, hangsúlyok... meg egyáltalán, ha valakit ismerek, tán az ellentétes véleményét is könnyebben elfogadom.
Na, ennyit a moralizálásról
Én eltűntem. Több oka is van: elsősorban, hogy el vagyok havazva, és nem nagyon van időm gép elé ülni, annyira igen, hogy olvassak, de hogy reagáljak, már nem. És nincs pofám állandóan csak magamról írni (tudom, tudom, mindig ezt mondom...) , mert azért - amennyit én megtanultam - a fórumozás arról (is) szól, hogy írok magamról, és reagálok a többiek hozzászólására. Na, ez utóbbi nem megy. És így meg nehéz beilleszkedni, és elvárni, hogy számontartsatok - és ezért is esik jól, hogy páran azért kerestetek.
Na, azért próbálom összeszedni magam:
Ruhák - kismamáknak: hát, én még mindig olyan pofátlanul nem híztam, hogy a legtöbb régi ruhám jó rám. A kismama-gatyóim meg még nagyok. Nagyon. Én a h&m-et ajánlanám kismama ruha ügyben.
Ruhák - babáknak: mi nagyon kevés 56-os cuccot vettünk anno Fruzskának, mert nagy babára számítottunk, és inkább egy mérettel nagyobbakat vettünk többet. És most mondjuk abból a szempontból szerencsésebb a május, mint a március volt, hogy pl. nem kell bundazsák, vastag cucc stb., hanem elég valami rugdalózó, body, könnyű pléd.
Pelus mosható/eldobható: mi nem vagyunk annyira elkötelezettek, hogy mosható pelust használjunk, de vannak barátnőim, akik azt használnak a babájuknál. Nem hallottam tőlük rosszat a dologról. Viszont tényleg elkötelezettnek kell lenni, mert pl. a kaka nagyját ki kell rázni a WC-be, aztán áztatni, vagy ha az ember lánya megy valahová a gyerkőccel, ahol nincs lehetőség ezt megtenni, akkor zacskót vinni, hogy oda kirázza. De, sokan közülük azért is esküsznek rá, mert nem irritálja a baba popsiját annyira, mint esetleg némelyik babát az eldobható pelus anyaga, tölteléke.
Akit érdekel a téma, az nézzen át a
http://www.mamami.hu/ oldalra, ahol lehet olvasni a hordozásról, mosható pelusról, kenyérsütésről, környezettudatosságról stb.
Pelus - fertőtlenítés: khm, hát szóval... be kell vallanom, hogy mi soha nem fertőtlenítettük Fruzskának semmilyen cuccát... na, jó, jut eszembe, volt egy idő, mikor fejtem tejet, mert volt egy mellgyuszim, akkor a cumisüveget, meg a fejőgép cuccait mikróban. Na jó, meg vasaltuk a ruháit, de elsősorban azért, mert úgy sokkal szebbek voltak. Most kell rájönnöm, hogy mégis fertőtlenítettünk???!!!???
Matrac: nagyon sokan dícsérik a kókuszmatracot, úgy hallottam. De ugyanakkor nem hallottam rosszat a szivacsról sem. Viszont, ha valaki megteheti anyagilag, akkor általában inkább a kókuszt szokta vásárolni.
Eredmények: nagy-nagy gratula mindenkinek, aki már tudja az eredményeit!!! És tényleg, mennyi fiúcska jön majd jövő májusban!!! Mi még mindig nem tudjuk, kit rejt a pocak, mert a genetikai uh-t végző doki a következőket mondta: a vastag hasfal miatt rosszak a látási viszonyok (értsd: ön kövér disznó, asszonyom!), habár én láttam a gyerkőc lábfej-csontjait, a lábszár-csontjait, combcsontját, ülőgumóit, bordáit, csigolyáit... hm, lehet, nem voltak mégsem olyan rosszak a látásviszonyok??? Mindenesetre 23-án este 6-ra van időpontunk a 4DGenezisbe, hátha ott már minden kiderül, meg végre a Kedves, és Fruzska is látják Pöttömöt
PCOS-es sorstársa: nagyon fontos, hogyha van inzulinrezisztenciátok, akkor a cukorterheléses vizsgálat ne zsemle-cukor kombó legyen, hanem telített cukoroldatos, és ha lehet, akkor már mostanában jelentkezzetek be magánszorgalomból egy ilyen vérvételre!!! Mert ugye a terhesség amúgy is rizikós cukrosság szempontjából, még az is az lehet, akinek előtte semmi jele nem volt, mi viszont, akiknek az inzulinszintje amúgy is az egekben, és nem tudja szabályozni a cukorszintet rendesen, könnyebben kerülhetünk ebbe a bajba.
Én "kiharcoltam" magamnak - mert megérdemlem
, meg annyira "egyszerű" tőlem vért venni (most öt szúrásból lett meg a három vérvétel
, úgy, hogy az egyik szúrásnál lejött egy centi vér, aztán abbahagyta a folyást, úgyhogy az ment a szemétbe
) -, és szerencsére minden rendben!
Továbbra is szép babavárást! Jó készülődést a karácsonyra!