Új privát üzeneted érkezett!

csöpplány: Na jó, de én alacsonka is vagyok 57 kg-hoz. :lol: Nekem a házi orvos azt mondta, egyek, amit akarok, nem is a súlyom miatt, hanem mert a glükóz szintem mindig alacsony és ha sokat kajálok, talán javul... :lol: Mondjuk ez nyerő. :lol:
Szurkolok a holnapi uh-hoz! Ez a 2. genetikai lesz?

hibernia

Bogme: Bár nem rég olvasok és sokszor át is ugrom az engem nem érdeklő hsz-kat, de nekem nem úgy tűnik, hogy Ann lenne a fekete bari itt... Úgy értem, szerintem nincs itt fekete bárány, mindenki más, másképp gondolkozik és azért jó páran Ann-nak is elég keményen beszóltak - feleslegesen. Nem tudom, miért kell a feszkó, ha vki nem ért velem egyet (lásd programozott császáros szülés), nem nagyon izgat, ő úgy látja, én így. Nem értem, hogy fajulhat el valami idáig, hogy most úgy érzed, el kell küldeni valakit... :roll: Ann ugyanúgy babát vár, ugyanolyan, mint bármelyikünk. Na mindegy.

hibernia

Hibernia: Valóban igazad van. Sajnos ez a feszkó már régóta érlelődik. Mivel én vagyok az akinek nem tetszik, hogy sokan elmentek a régiek közül (újak viszont jöttek rendesen, aminek nagyon örülök és szuper :) ), ezért inkább azt hiszem én sem jövök. Talán így lesz a legjobb.
Neked nagyon sok boldogságot kívánok a babaváráshoz és vigyázz magatokra ezzel a sok utazgatással!

KépKépKép
bogme

Én sem vagyok magas,mindössze 165 cm vagyok :roll:
Igen ez lesz a második,az első ugye a 12. héten volt.előtte még kétszer voltam uh-n,egyszer mikor kiderült hogy babát várok,egyszer meg azért mentem mert félelmeim voltak hogy valami nincs rendben.
Ezen kívül még egyszer majdnem kétségbeestem amikor párommal együtt voltam,utána barnás folyásom volt,de csak egyszer észleltem mikor wc-re mentem,utána meg semmi.Doki azt mondta hogy előfordul nem kell megijedni.Valakinek hasonló probléma?

KépKép
Kép
csöpplány

Mondjuk én sem értem miért huzzátok így fel magatokat.Én pl a legelején nem tudtam hozzászólni a császáros kontra természetes szüléshez,én ugy vagyok vele hogy lesz ahogy lesz.Nem ugrok bele rögtön valami vitába mert valaki nem ugy gondolja ahogyan én.Mindenki ugy csinálja ahogyan akarja,úgy neveli majd a gyerekét ahogy akarja,olyan holmit vesz neki amit akar,ugy pelenkázza ahogy akarja.Valakinek fontos a környezetvédelem valaki meg nem ezt veszi legelső szempontnak.minden ember más.Én sem tartozom a túl toleráns emberekhez egyébként,lehet hogy személyesen én is elmondanám a saját véleményemet,de itt amivel nem értek egyet arra egyszerűen nem reagálok.szerintem ez a legjobb megoldás,nem pedig az hogy kilépünk,szerintem másnak is hiányoznátok ha egy ilyen butaság miatt itt hagynátok a csapatot.

KépKép
Kép
csöpplány

Bogme: Ne menj már Te is el. :( Minél többen vagyunk, annál mókásabb az egész szerintem. Én pl egyedül vagyok itt, mint a kisujjam, a férjemmel élünk, van egy-két barátunk ugyan itt kinn, de amúgy mindenki otthon. Sosem voltam terhes és az ismeretségi körünkben is én vagyok az első fecske, senki sem tud tanácsokkal szolgálni... Tök örültem, hogy megtaláltam ezt a pörgős fórumot, ahol végre nem az ír-angol szlenggel találom magam szemben meg azzal, hogy hülyének néznek, hogy a 12. héten uh-t akarok csináltatni. aki elmaradozott, lehet, azért tette, mert nem volt ideje visszaolvasgatni, mert nem akart bunkónak tűnni, hogy sosem reagál stb stb. Nem mindenkinek van egyforma mennyiségű ideje itt fórumozni... Főleg, most kari előtt. Szóval szerintem hagyjuk ezt az egészet, igaza van csöpplánynak is, ilyen butaság miatt felesleges eltűnni.

csöpplány: Nekem 2-3x volt barnás pötty a tisztasági betétemen, jól be is ijedtem, de dokinak elfelejtettem megemlíteni, mert hálistennek nem mindennapos... Szóval én nem szedek rá semmit, de ha újra előjön, elmegyek itt kinn a GP-hez (=házi orvos) vagy felhívom a magyar dokit. Addig is szurkolok, hogy jól legyünk. :lol: Jó palacsintázást neked, mi most lelépünk ebédelni (Burger King :lol:) meg sétálni egy kicsit, mert szépen süt a nap.

hibernia

Csingling, elképzeltelek a gumis farmer-férj ing szettben és tök jót mosolyogtam. C&A-ban szerintem elég drágák a kismama ruhák, csak azért, mert a kismama részlegen vannak. Szerintem felsőt sima boltban is találsz, főleg most még, az A vonalúak szerintem simán jók. Én tesómtól kaptam egy kismamagatyót, azzal még kihúzom egy darabig.

Mazsolita, én csak egy bugyiban alszom, itthon pedig csípőmelegítő-poló van rajtam, az nem bántja a hasamat.

Én a lányokkal sem vettem szoptatós hálóinget, volt két pántosom, abban tudtam szoptatni.

Mosás, én a lányok két éves koráig a dreft baba mosószerrel (folyékony) mostam minden cuccukat és külön, ma már mosok egyben, de még mindig folyékonyt használok.

Charlott, a lányoknak is olyan ágyuk van, most már szétszedve, ágy + komódra. Szerintem a Mininek is ilyet fogunk venni, nálunk bevált.

Szöszmöszke, szabadtéri karácsony :shock: elég durva, remélem nem fáztál meg.

Klacc, terhesség alatt leginkább csak a tengervizet javasolják a dokik. Én jártam kismama vízitornára egy babausziba a dokim engedélyével, mert zárt voltam és minden ok volt, de oda elvileg csak babák és szülők jártak.

Gtimi, azért pelenka nagyban függ ám majd a bébitől is, pl. Lilinek egyedül a Liberót bírta a bőre, bármi mástól pelenkakiütést kapott, Dorkára meg akármit rá lehetett adni...

Norci, éljen a nőuralom! :lol:

Csöpplány, biztosan minden rendben lesz, bár én is izgultam előtte!

Ne veszekedjünk lányok, szerintem mindenkinek megvan a joga a véleményéhez, és miért ne írhatná le itt, ha jólesik neki. Ha vmi vkit nem érdekel, ugorja át. És igaz, hogy most az életünk középpontjában a babavárás áll, azért szerintem nyugodtan lehet másról is beszélgetni...

Szép napot!

Menjetek szánkózni, mi már voltunk :wink:

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Juci! Nagyon grat. a 3. kislányhoz és a jó eredményekhez! Ezek a hírek jó kis karácsonyi ajándékok szerintem!

Csöpplány!
Olyan jókat írtál mostanában, szinte a számból vetted ki a szót!;)
Én is várom az örökölt ruhákat, azokat akarom szelektálni, mielőtt bevásárolok a Kicsinek, de azért tesco-ba C&A-ban néha elcsábulok, főleg ha nagyon jó áron vannak, nagyon jó holmik! Viszont a kifejezetten kismama ruhák tényleg nagyon drágák a C&A-ban, meg szinte mindenhol! Próbálok a nem kismama ruhák között kismamásat találni!;)
Erre a veszekedés témára is nagyon jól meg írtad a véleményed! Teljesen egyetértek! Nekem nincs barnás folyás, csak fehéres! De én is úgy hallottam, hogy még az is belefér! Szóval nyugi, csak azért figyeld a mennyiségét szerintem!

További szép vasárnap délutánt mindenkinek!

Kép
klaccc

Sajnálom, hogy ilyen irányba ment el a májusi topik, de remélem mielőbb visszaáll a régi kerékvágásba. Én azért még nem adom fel, légyszi ne menjetek el többiek ti sem! :cry:

juci: gratula a 3. csajszihoz :lol:
ma délelőtt megcsináltam a szappant, bár én csak átlátszót kaptam, de szerintem így is szép lett. Én muffin formába öntöttem, hogy kicsit nagyobbak legyenek, és lett még belőle Virágnak néhány kis banán jégkockatartóból. A sárga: narancs-gyömbér, a másik pedig levendula-vanília, amit te is csináltál
Kép

Én az előző terhességem alatt a 8. hónapig úsztam, de abba az uszodába jártam ahová előtte már évekig, és soha nem szedtem össze semmit. Nagyon szerettem, de sajna most nincs rá időm.
Vendég

csöpplány: én tegnap sütöttem csokis-málnás muffint, imádom és olyan hamar készen van :lol:

klacc: én is a kismamás ruhákat keresem inkább, nem kifejezetten a kismama ruhákat, mert ahhoz képest mennyi ideig hordjuk, tényleg baromi drágák szinte midnenhoz. Még akkor is, ha esetleg kiszolgálnak több várandósságot. Tescos gyerekruhák szerintem is jó, és többnyire még izlésesek is. Ha kell valami először én is mindig odamegyek.
Vendég

charlott
én is pont itt néztem ki az ágyatt . :D

hibernia
most már értem :)

jucicuki
gratula a kislányhoz . :D

bögme
-10 van itt délpesten és fuj a szél .

jamie
igen 150ft én is meglepödtem :shock: .
csics

csöpplány
néha lehet tényleg találni jó kis ruhákat olcson a tescoban . én is megtudok enni egy csomo sütit mostanába ,de azért megprobálok nem csak azt enni ma pl bablevest etem és fött sonkát :)

bögme
én még itt vagyok :D

sellon
nyugi és gyere vissza :D

sőt mindenki aki eltünt jelentkezen ha van ideje .

csöpplány
igazad van .

hibernia
ne szomorkodj én és még páran itt vagyon és remélem maradnak ,és vissza jönek többiek is igy van kivel beszélgetni ,mesélni nem vagy egyedül . :D

jucicuki
én a mai napig külön mosom a gyerekruhákat ,a mi felnötek ruháitol és folyékonyal mosok hol dreftel,hol arielel,de amig kicsik voltak adig sensitivel mostam és még az öblitö is sensitiv volt .

kali
én sütinek néztem :lol: de most olvasom szappan nagyon tetszik :D és ügyes vagy .
csics

Nahát, mi van itt lánykák??? mire kell visszajönnöm??? ;)

Nem vagyok egy naaaaagy tapasztalt fórumozó, de mondjuk 2-3 éve írogatok már valamelyik fórumon, valamelyik topikba. Veszekedések mindig vannak, voltak, lesznek. Lemorzsolódások mindig vannak, voltak, lesznek. DE! nehogymáááá itt az elején!!! hát még alig rázódott össze a banda!!! Igen, lehetnek totál eltérő vélemények. Sőt, lehetnek egymás idegeit felborzoló vélemények. De ezt akár lehet priviben is lerendezni, nem? Az ember lánya csak megnyomja a "pü" gombot, és már írja is ki magából a dühét, gondját, baját a címzettnek. Hm? ez nem nem lenne jó megoldás? Mert aztán, ha itt dühöngünk, az esetleg ahhoz vezet, hogy még valakinek eszébe jut, hogy tényleg, az illetővel nekem is bajom van... jaaa, és a másik is ki merte mondani?... jaaaaaaa, akkor én is döntöm az asztalt... és abból már csak széthúzás van!!! És higgyétek el, hogy nagyon jól jön ám akár itt a terhességben, akár utána egy-két olyan embernek az ismeretsége, akivel együtt vártátok a babát. Mert ő is azt élte át, amit te, és neki is azok lesznek a kérdései, ami neked (hányszor evett, kakilt, pisilt, aludt stb. egy nap, csuklik - mi legyen, sír - mi legyen, fáj a hasa - mi legyen stb.)

Akit meg nem kedveltek, vagy nem szimpi, vagy a téma nem szimpatikus, ugorjátok át! Nincs kötelező beszámolás a fórum végén, hogy a 66. oldal közepén gipszjakab mit írt a globális felmelegedésről! ;) Kíméljétek a vérnyomásotokat, meg a babát a hiábavaló dühöngéstől!!!

És tök jó dolog másról is beszélni, nem csak a babavárásról. Részemről legalábbis. Mondjuk lehet, másképp látom a dolgot már így a másodikkal (mondom most nagyképűen ;) ). Fruzskával csak januárban csatlakoztam ide a babanetre, ő pedig márciusban született. Szóval az elejét babanet nélkül töltöttem.

Szóval, szerintem nem ismerjük egymást annyira, hogy ennyire dühössek tudjunk lenni egymásra... és tudjátok, leírva teljesen más súlya van a szavaknak: nincsenek ott a gesztusok, hangsúlyok... meg egyáltalán, ha valakit ismerek, tán az ellentétes véleményét is könnyebben elfogadom.

Na, ennyit a moralizálásról ;)

Én eltűntem. Több oka is van: elsősorban, hogy el vagyok havazva, és nem nagyon van időm gép elé ülni, annyira igen, hogy olvassak, de hogy reagáljak, már nem. És nincs pofám állandóan csak magamról írni (tudom, tudom, mindig ezt mondom...) , mert azért - amennyit én megtanultam - a fórumozás arról (is) szól, hogy írok magamról, és reagálok a többiek hozzászólására. Na, ez utóbbi nem megy. És így meg nehéz beilleszkedni, és elvárni, hogy számontartsatok - és ezért is esik jól, hogy páran azért kerestetek.

Na, azért próbálom összeszedni magam:
Ruhák - kismamáknak: hát, én még mindig olyan pofátlanul nem híztam, hogy a legtöbb régi ruhám jó rám. A kismama-gatyóim meg még nagyok. Nagyon. Én a h&m-et ajánlanám kismama ruha ügyben.

Ruhák - babáknak: mi nagyon kevés 56-os cuccot vettünk anno Fruzskának, mert nagy babára számítottunk, és inkább egy mérettel nagyobbakat vettünk többet. És most mondjuk abból a szempontból szerencsésebb a május, mint a március volt, hogy pl. nem kell bundazsák, vastag cucc stb., hanem elég valami rugdalózó, body, könnyű pléd.

Pelus mosható/eldobható: mi nem vagyunk annyira elkötelezettek, hogy mosható pelust használjunk, de vannak barátnőim, akik azt használnak a babájuknál. Nem hallottam tőlük rosszat a dologról. Viszont tényleg elkötelezettnek kell lenni, mert pl. a kaka nagyját ki kell rázni a WC-be, aztán áztatni, vagy ha az ember lánya megy valahová a gyerkőccel, ahol nincs lehetőség ezt megtenni, akkor zacskót vinni, hogy oda kirázza. De, sokan közülük azért is esküsznek rá, mert nem irritálja a baba popsiját annyira, mint esetleg némelyik babát az eldobható pelus anyaga, tölteléke.
Akit érdekel a téma, az nézzen át a http://www.mamami.hu/ oldalra, ahol lehet olvasni a hordozásról, mosható pelusról, kenyérsütésről, környezettudatosságról stb.

Pelus - fertőtlenítés: khm, hát szóval... be kell vallanom, hogy mi soha nem fertőtlenítettük Fruzskának semmilyen cuccát... na, jó, jut eszembe, volt egy idő, mikor fejtem tejet, mert volt egy mellgyuszim, akkor a cumisüveget, meg a fejőgép cuccait mikróban. Na jó, meg vasaltuk a ruháit, de elsősorban azért, mert úgy sokkal szebbek voltak. Most kell rájönnöm, hogy mégis fertőtlenítettünk???!!!??? ;)

Matrac: nagyon sokan dícsérik a kókuszmatracot, úgy hallottam. De ugyanakkor nem hallottam rosszat a szivacsról sem. Viszont, ha valaki megteheti anyagilag, akkor általában inkább a kókuszt szokta vásárolni.

Eredmények: nagy-nagy gratula mindenkinek, aki már tudja az eredményeit!!! És tényleg, mennyi fiúcska jön majd jövő májusban!!! Mi még mindig nem tudjuk, kit rejt a pocak, mert a genetikai uh-t végző doki a következőket mondta: a vastag hasfal miatt rosszak a látási viszonyok (értsd: ön kövér disznó, asszonyom!), habár én láttam a gyerkőc lábfej-csontjait, a lábszár-csontjait, combcsontját, ülőgumóit, bordáit, csigolyáit... hm, lehet, nem voltak mégsem olyan rosszak a látásviszonyok??? Mindenesetre 23-án este 6-ra van időpontunk a 4DGenezisbe, hátha ott már minden kiderül, meg végre a Kedves, és Fruzska is látják Pöttömöt :)

PCOS-es sorstársa: nagyon fontos, hogyha van inzulinrezisztenciátok, akkor a cukorterheléses vizsgálat ne zsemle-cukor kombó legyen, hanem telített cukoroldatos, és ha lehet, akkor már mostanában jelentkezzetek be magánszorgalomból egy ilyen vérvételre!!! Mert ugye a terhesség amúgy is rizikós cukrosság szempontjából, még az is az lehet, akinek előtte semmi jele nem volt, mi viszont, akiknek az inzulinszintje amúgy is az egekben, és nem tudja szabályozni a cukorszintet rendesen, könnyebben kerülhetünk ebbe a bajba.
Én "kiharcoltam" magamnak - mert megérdemlem ;), meg annyira "egyszerű" tőlem vért venni (most öt szúrásból lett meg a három vérvétel :( , úgy, hogy az egyik szúrásnál lejött egy centi vér, aztán abbahagyta a folyást, úgyhogy az ment a szemétbe :? ) -, és szerencsére minden rendben!

Továbbra is szép babavárást! Jó készülődést a karácsonyra!
linocs

linocs! de jó hogy előkerültél :D Nagyon jót nevettem a rossz látási viszonyokon, te aztán tudsz viccelődni saját magadon :lol:
Gratualálok a jó eredményekhez, és akkor már csak pár nap és talán kiderül a neme is.
Vendég

Linocs egy igazi bölcs asszony! :) Kár, h. olyan keveset jössz!
A dokinak párás lehetett a szemüvege, azért lehetett a rossz látási viszony! :D 23-án reméljük nem lesz köd, várjuk a fejleményeket! :)

Kép
silva

Linocs!hát ez nagyon jópofa volt :D végre egy kis színfolt a mai termésben,mert ma alig volt valaki fórumon. :D Jót nevettem,szurkolok a 23.-i uh-hoz,reméljük nálatok is meg fogja mutatni amilye van :) Mi holnap megyünk,már nagyon izgulok,olyan vagyok mint egy 5 éves gyerek Szenteste előtt :D alig férek a bőrömbe.

KépKép
Kép
csöpplány

Rossz látási viszonyok :D :D
Ez feldobta az estémet, ugyanis tényleg beteg lettem :? Átléptem a láz-határt is, sajnos kellett az algopyrin. Tegnap is, ma is délután felment a lázam, egy tabletta jó sokára levitte, aztán lent is maradt. Kíváncsi leszek a holnapra, megyek vissza a dokihoz hogy mit lép erre. Jó lenne karácsonyra rendbejönni. Plusz a köhögéstől majd meg fulladok...

szösz

Kép
szöszmöszke

jobbulást szöszmöszke :?

KépKép
Kép
csöpplány

Szöszmöszke!
Vigyázz magadra és gyógyulj meg!

Linocs!
Én is örülök, hogy előkerültél!;)

Kép
klaccc

kicsit sikerult bejelentkeznem. Szooruan olvasom, hogy elszabadultak az indulatok! egyetértek azokkal, akik mar részletesen leirtak, hogy at is lehet ugrani azokat a tészeket ami nem érdekel.

szerintem jp néha masrol is beszélni, mint a terhességrol.

ami engem illey, azért nem reagélok személyreszoloan, mert mire végigolvasom a leveleket, nem emlékszem név szerint ki mit irt.

Hiberniahoz hasolnloan én is azért jovok de, mert kulfoldon babat varni teljesen mas, és jol esik / esne, ha végre az eber nem érzi ugy hogy széllel szembe pisil.

Bogme, koszi a gratulaciot!

Mazsi: teljesen at tudom érezni a helyzetet. nrkem is masfél év van a két fiam kozott, csak egy évvel idosebbek a tieidnél. a férjem néha napokig kulfoldon van, sokat vagyunk egyedul. szerintem jol beleezdzodik az ember ebbe a szituba, mas valaszasa nincs, de néha nalam kiborul a bili. ilyenkor lessz igazan honvagyam. na de ez eszembe sem jutott amikor hozzamentem a férjemhez. és amikor apa végre itthon van, akkor néha még feszultebb a helyzet, mert mindenki feltunési maniaban szenved, hogy magara vonja a figyelemet. eez nalatok is igy van?

ruhak: ram mar semmi nem jo, de tobbgyerekeseknél gyorsabban no a has. terhesbugyim is volt van és nagyon kényelmes. terhes pizsama helyett én is egy régi kinyult pizsamat hasznalok. ha megszultem, kidobom... szoptatos haloingm volt és nagyon szeettem.

fertotlenités: a babaruhakat a kezdettol fogva egyutt mostam a miénkkel, 40 fokon. csak a bufizos pelenkakt mostam kulon 90 fokon, azért kellett belole olyan sok, hogy legyen egy adag belole. vaalamint a fenékmoso kesztyuket és torolkozoket, lepedoket kulon 90 fokon. oblitot nem jasznalok, miota van szarito gépem, mert az puhitja a ruhat. eleinte mindent vasaltam, de aztan idohiany miatt szépen csokkent a vasalt ruha mennyisége is. inkabb elmnetem a icivel sétalni, minthogy mindent élére vasaljak.

babona: egyébként is elovigyazatos voltam, de miota volt egy megszakadt terhességem még jobban az leszek. ezzel senkit nem akarok ijesztgetni!!!!!!!!!

OFF: -19 fkban mentek ma reggel sielni a gyerekek. remélem kicsit melegszik az ido, mert szét fognak fagyni egy hét alatt.
s.orsi

szoszmoszke! jobbulast! én is kutya beteg voltam oktoberben, de ugy tunik a baba jol vislet... kitartas! a kohogést probald szirupokkal csillapitani, az elég faraszto a méhnek
s.orsi

s.orsi: Ez teljesen így van. Ilyenkor azt mondom: Apa, tiéd a terep, kell a szigorod és próbálok picit lazítani. De holnaptól újabb 3 kemény nap a gyerkőcökkel....no meg sütés.

Sajnos az idegeim nehezen viselik a kiabálást, sírást. Lehet, hogy holnap bevetek valami játékot. Majd írok, hogyan sikerült.

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

basszuskulcs, 3oldallal vagyok lemaradva :shock: :shock:
Kép
Kép
Vendég

szöszmöszke, jobbulást!

Képzeljétek karácsonyra kaptam az anyósomtól előre :lol: egy pizsamát, most az van rajtam és végre iszonyú kényelmes cuccban alhatok! Apró örömök az életben. :roll: Nem tudom, terhes pizsi-e vagy csak ilyen a szabása: a felső mell alatt szűkített, alatta jó bő; az alja pedig olyan terhes nadrág-szerűen gumis. Ajánlom mindenkinek, én már nagyon szenvedtem a megszokott boxer - póló kombóval, mert nyomta a hasam a gatyó. (Arról nem beszélve, hogy iszonyú hideg, mert mi sajna nem tudunk 17-18 foknál magasabbat kicsikarni a fűtőtestekből, pedig maximumon mennek és kinn 2-3 fok van. Hülye írek, nekik ez a természetes. :lol:)

cs-andi, köszi a táblát!!! :) Tök jó! Kiegészítésképp: nálunk is az első próbálkozós hónap volt és ha jól látom, 18+4-ként szerepelek, de még csak 17+4-nél tartunk. (Nálunk még vasárnap van, 23:37...) :)

És lányok: Nekem akkora a hasam! :lol: Nem tudom, mit fogok később mondani, de eltűntek a csípőcsontjaim, nem látszanak már ki és ha a hátamon fekszem, akkor már a bordáim is alig látszanak, nem "süpped" be a hasam úgy, mint rég! Nagyon furcsa. Szerintem az utóbbi egy hétben többet nőttem, mint az elmúlt négy hónapban. Megcsináltuk az aktuális fotót és nagyjából elájultam. :roll:

hibernia

cs-andi
jó tábla kösz hogy beirtad a neveket :)

szöszmösz
jobbulást és egy csomo mosoly neked :D :D :D :D :D :D

hibernia
tegnap este nekem is nagyon nagy volt mert minden félét etem ,mára kicsit kisebb lett . :D

lányok
tegnap sütötem méteres kalácsot :D nagyfiam szerint finom .
tegnap este szalonát etem vacsira kenyérel és mire megetem hányigerem lett és fájt a gyomrom . :?
csics

Jó reggelt!

Andi: köszi a táblázatot és hogy beírtál, nagyon részletes! :-)
Milyen sokan vagyunk!

KépKép
charlott

Sziasztok!
Egész reggel itthon bőgök egyedül, annyira rosszul vagyok. Éjjel már annyira köhögtem, hogy tényleg azt hittem megfulladok. Reggelre lázasan ébredtem, és a másfél órája bevett lázcsillapító semmivel nem viszi lejjebb. Pöttöm meg közben itt rugdos, biztos hogy őt is nagyon megviseli ez az egész... Doki csak délután van, de már legszívesebben önként kórházba vonulnék, csak csináljanak valamit!!
Bocs hogy mindig csak a magam bajával jövök, de teljesen kiborultam :cry:

szösz

Kép
szöszmöszke

Szöszmöcske: az ügyeletre most nem tudnál elmenni?
Gyors segítséget tudnak nyújtani, legalábbis amikor én mentem a Margitba, akkor előrevettek és rögtön vizsgálta is.

KépKép
charlott

Szöszmöszke

Csak miattad!

Lázra a bokád mindkét oldalára a zokni alá egy egy szelet krumpli, garantáltan leviszi a lázat.
Köhögésre reszelt fekete retek sok sok mézzel, és ami levet enged azt kell inni, amennyit csak tudsz. Ízre nem rossz, de zárható edénybe tedd, mert iszonyat büdös. Nagyon hamar használ.

Mindkettő a dédnagymamám receptje, eddig mindenkinek bevált!

Gyógyulj meg mihamarább!!!

Kép
Kép
susytunder

Szösz: Nekem a 7. héten volt ilyen, bevettem 2 Algopyrint, semmi hatás, aztán beálltam a zuhiba és langyosról fokozatosan hidegre váltva zuhanyoztam kb 10 percig. Nagyon szar, de nálam bevált. Vagy ha gondolod, tekerd magad köré a langyos vizes türcsit (ne hideget, mert még tüdőgyuszit kapsz) és tegyél a fejedre is egy kis rongyot. Ha meg nagyon köhögsz, akkor sima sós / kamillás inhalálás? :roll:
Próbálkozz!!! (Vagy tényleg ügyelet. :?)

hibernia

Jó reggelt:)

Szöszmöszke: jobbulást, ha nagyon szarul vagy hívj mentőt nyugodtan abból baj nem lehet!!! Légyszíves!

Matrac-pelus stb. nem tudok mit mondani még nem tartok ott, majd jövőre :)

Suzytündér :cry: nekem hiányzol nagyon, azért genetikai után jelentkezzél kérlek, áldott békés karácsonyt neked és családodnak!

Kép
kicsyke77

előszöris a legfontosabb!szöszmöszke!hívd ki a dokit magadhoz vagy ha nem hajlandó akkor menj ügyeletre, mert ha véletlenül a H1N1 akkor tudod, hogy a mielöbbi a kezelés az ami a legfontosabb, hogy ne súlyosbodjon!!inkább menj potyára és a kórházak is ezt vallják!!

nos, viaskodtam a gondolataimmal, hogy mi is legyen írjak vagy se, de mivel nincs nyugalmam ezért inkább írom én is a véleményem.
azt nem mondom, hogy szórul-szóra egyetértek bogme-val, de az igaz, hogy nagy mértékben.linocs kimerítő értékelése jobban elfogadható számomra, de

az tény hogy engem is baromira régóta zavar, hogy ann-tól egészegyszerűen nem lehet szóhoz jutni.eddig minden vita és civakodás vele volt összefüggésben...nem az a baj, hogy van véleménye, de másnak is lenne...sokszor úgy tűnik ez egy blog és nem fórum ami szerintem baj!!
ann9Csatlakozott: 2009.09.30.Üzenetek: 549-ez a szám azért sokmindent elmond összevetve a többiek 40-60db hozzászólásához képest.az enyém nem mérvadó, mert kb.2év alatt gyűlt össze ennyi, de persze visszaosztható arányosan...
Vendég

Lányok nem tud valaki valami jó receptet karácsonyra mondjuk vadra (szarvas) vagy borjúra? Lehet gesztenyés narancsos bármi csak kicsit karácsonyi legyen:)

Előre is köszönöm a tippeket, ötleteket.

Sellon, Bogme, Schat ne csináljátok ezt légyszíves nekem nagyon hiányoznátok Ti is :?

Kép
kicsyke77

Sziasztok!

Szöszmöszke: Jobbulást kívánok neked! Sajnos ismerős a fulladásos köhögés, nálam annyira erős volt, hogy hánytam is tőle, amikor benne voltam! Semmi nem csillapította a köhögésemet csak a langyos tej mézzel és kortyonként kellett inni. Próbáld ki, hátha neked is hat!

Kép
hné29

cs-andi: Hát Ann sokat beszél, no és? :lol: Ebben maximálisan mellé állok, mert én is hasonló vagyok, sajnos néha túl sokat vagyok gép előtt és akkor természetes, hogy csak írok és írok és írok... :roll: Szóval ezzel az erővel egyszer rólam is azt írjátok, hogy húúú, menj el, mert elüldözöd a többieket? (WTF? :lol:) Ráadásul nekem is van ám vesszőparipám: a császáros szülés. :lol:

hibernia

Szöszmöszke, és mindenki aki küzd ebben a hidegben köhögéssel:

-nekem a Stodal szirup jött be köhögés csillapítására, homeopátiás szer ezért dokim szerint használhatjuk nyugodtan:

http://www.newgreenways.net/homeopatia/stodal.htm

Kép

Kép
kicsyke77

Hibernia: nem kell kiforgatni ám minden szót, akinek nem inge tudod....
Írjál csak nyugodtan, sőt hajrá.
Senki nem szólt meg Téged azért mert írsz, és nem is fog senki amíg normális stílusban teszed ezt és nem akarod saját véleményed másokra ráerőltetni mindenáron ezt szajkózva.

Én is átugrok hozzászólásokat és véleményeket, mert nem értek vele egyet, max 1x leírom de nem feszegetem a témát tovább, nekem más a véleményem és punk-tum.
Felnőtt ember vagyok el tudom dönteni mit szeretnék s mit nem :)

Kép
kicsyke77

Hibernia: mi van a császáros szüléssel? ez nem vágom :)

Kép
kicsyke77

Megvettük a babakocsit :D Párom 1 órán keresztül nézegette, csukogatta, alakította :lol: Teszek fel róla képet + a hordozó is rajta van :) Már csak a kiságy van hátra (bár azt elméletileg öröklünk)! Aztán neki esünk tavasszal a babaszobának. Bontunk, fúrunk, faragunk!
Kép

Végül itt van 1 kép rólam :oops: Ekkora a pocakom! Tényleg bojler alakom lett :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
hné29

kicsyke: Nem forgatom ki, csak mindenki ráugrik ann-re és ez bennem ilyen anyai ösztönöket ébreszt. :lol: Ahogy olvasgattam, kapott ő már eddig is "oltást" rendesen és nekem még nem nyilvánvaló, miért és hogyhogy. Mert mosható pelenkákért kampányol? Hát istenem! Nem veszi ki senki bevásárlókosarából az eldobható pelust, nem? Egyszerűen nem értem, hogy lett ebből ekkora botrány... Olyan hülyeségnek tűnik az egész. Tudom, terhesek vagyunk, hormonváltozások stb., de minek a stressz? Mindenkinek csak ártunk vele. Mit tett egyebet ann azon kívül, hogy sokszor szólt hozzá és a véleményét hangoztatta, hogy most mindenki előjön a farbával, hogy nem szereti, menjen el miegymás? EZ nem tiszta számomra.

hibernia

Kicsyke: Én császárpárti vagyok. Nem vadul, de azt mondom, ha bármi komplikáció lehet, akkor alapból császár, engem itt ne kötelezzenek arra, hogy próbálkozzam simán, aztán majd ha vész van, jöhet a csaszi. Nincs egyértelmű indikációm a császárra, de "félértelmű" van sajnos. :roll: Ez azt jelenti, hogy nekifuthatnék ugyan a hüvelyi szülésnek (és a természetesség-hívő dokik biztosan erre is biztatnának), de kétséges az eredmény. No én ebből nem kérek, azt mondom, legyen előre megbeszélt császár és kész, nem akarok szenvedni. Sokszor ez az agyban dől el, tudom és én pont a problémám miatt legalább 10 éve császárra készülök. (És bár nem biztatom a nőket, hogy hagyják a hüvelyi szülést, ha kétséget látok, hallok, inkább azt mondom, válasszák a császárt (bár még én sem éltem túl :roll:)).

hibernia

Szösz: A lázat muszáj csillapítani, akár hidegvizes borogatással, (csuklóra, bokára)!!!! Vagy hűtőfürdővel, meleg vizet hűtöd langyosra, de nem felfázásig ülsz benne. Jobbulást! +++++++++++++++++++++++

Hibernia: Itt alapvetően nem a véleménykülönbségekkel van a gond, hisz azok mindenütt vannak, hanem az AHOGY-gyal. Aki érti, érti, aki nem, nem.

Én elfogadom a véleményed pl. a császáros szüléssel kapcsolatban, mert nekem attól nem kell úgy szülnöm. :lol: :lol: Ha kicsit sarkosítani akarok. Ameddig körömszakadtig nem akarsz meggyőzni arról, hogy az milyen jó is és hogy az kell nekem, nyomod az orrom alá az érveidet, addig teljesen rendben van.
Ez egy példa van, nem félreérteni, kiforgatni....Példa, mert nem ismerem ténylegesen a véleményed csaszi ügyben. :wink:

No, kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek és boldog babavárást!
jaimee1

Hibernia: nincs semmi baj a császáros véleményeddel én elfogadom, mint ahogy tiszteletben tartom az otthon szülés támogatóit is, csak nekem ne kelljen otthon szülnöm :D
Amúgy nálam császár lesz.

Jaimee: egyetértünk, én is így gondolom:)

Kép
kicsyke77

Sziasztok!

Szöszmöszke:gyógyulj meg mielőbb,hívj mentőt ha annyira rosszul vagy!Ne várj sokáig szerintem!Fel a fejjel,ne keseredj el! :lol:

Lányok,irgum-burgum mi folyik itt???Jaj-jaj-jaj..... :twisted:
Ne vitázzunk,,veszekedjünk nem érdemes!Mindenki kismama,örüljünk egymás babáinak,segítsük,bíztassuk egymást.Nem szabad elküldeni senkit,mert az mindenkinek rosszul esik.
Én személy szerint örülök,hogy rátok találtam,szeretk ide jönni.Igaz elég keveset tudok írni,este mikor ideesem meg néha délelőtt ,de nyomon követem az eseményeket. :wink:
Sajnálom már,hogy az első gyerekemnél nem fórumoztam. :x

Személy szerint Ann-ra kitérve,tényleg mindig mindenről ír.Megértem Őt valahol,gész nap egyedül lehet,szeretne beszélgetni,"elfilozófálgatni"dolgokon...
Amikor "Litániát"ír,akkor én sem olvasom mindig el,egy időhiány miatt,kettő mert nem érdekel a téma,nem értek egyet vele stb..
Viszont tájékozott ,utánaolvas dolgoknak.

A legjobb megoldás,átugrani azt a témát ami nem érdekel valakit.Aztán slussz ,nem vitát nyitni.

Bogme,Sellon,Schat,Suzy,Jaimee,Fanetta gyertek szépen vissza és írjatok.érdekel,hogy mi van veletek és főleg a babáitokkal!! :P

Norci
Kép
Kép
norci2007

hné: Jó kis kocsi, elhiszem, hogy elvoltatok vele órákig. :lol: Bekerül a fa alá? Jó a képed, már tök jól látszik a hasad!!!! :)

jaimee: Jó, jó, értem, értem, csak én nem éreztem, hogy ann úgy nyomult volna ennyi az egész.

És nézzétek mit csináltam ma reggel:

Kép

Magán változás fotó. :lol: Nagy, mi? (Lehet, fél óra múlva leveszem, mert szégyellős vagyok. :oops:) [/img]

hibernia

Hibernia: Igen bekerül a fa alá :) Meg a sok apróság is, amiket sikerült megszerezni (párom kis vakond mániás így mindent megvett a gyereknek, amin az van :lol: )

Nagyon-nagyon édes a pocakod :!: :!: :!: :!: Már neked is jól látszik :)

Kép
hné29

Sziasztok!

Hné!
Nagyon megdöbbentem a pocakméreteden! Nekem fele ekkora sincs, és eddig úgy gondoltam, hogy az enyém sem kicsi! És ha jól tudom ez az első babád, ugye?
Hűűű!Most leblokkoltam! :roll: Többiek! Nektek is ekkora pocitok van?
Egyébként nagyon mutatós a babakocsi!:)

Kép
klaccc

Szöszmöszke:Remélem azóta már sikerült eljutnod a dokihoz és kapsz megfelelő kezelést! Én köhögni kezdtem ma, nagyon jó, h, valaki belinkelte a stodalt, ,megyek és veszek is!

HibernaItt nem arról van szó, h akkor most kiutáljuk Ann-t, mert sokat szólt hozzá! Az sem baj, h nem mindenkinek egy a véleménye, hiszen mindenki más karakter mindenkinek más prioritások, körülmények között él, de el kell fogadni, h. nem egy igazság van a földön! Itt nem kell mindent tudományosan alátámasztani, ez egy babás topik. Nekem volt olyan, h. Sellonnal nem értettem egyet, és akkor Ann-al igen, de nem kell ebből cirkuszt csinálni. Nem irtam többet a témáról, mert láttam mennyire különböznek a vélemények, azt hiszem a 2éves gyes volt az, de mindegy is. Ann-nak is természetesen ugyanolyan joga van résztvenni a forumon mint nekünk! Az viszont igaz, h. az Ő hozzászolásai szaporodtak a többiek kezdtek eltűnni, biztosan meg lehetne találni az egyensúlyt, h. mindenki jól érezze magát itt!

Kép
silva

Klaccc: Igen első babánk lesz :) Ami a legmegdöbbentőbb, hogy csak 30 dekát híztam (védőnéni is meglepődött). Hirtelen kezdett el nőni a pocakom ekkorára :lol: , de szerencsémre nincsenek csíkok rajta (még). Ha gondolod tegyél fel te is képet pociról, kíváncsi vagyok :oops:

Kép
hné29

Hibernia, nekem is kb. ekkora a hasam,talán egy picit nagyobb. Csak az előtte kép nem ilyen. :D Ne vedd le pls!

Hnéez komoly, h. Neked most ekkora a pocakod? :o Nem semmi! Szép az új babakocsi, mózes rész is van hozzá?

Most ugy érzem mintha lenne egy kis hőm, körülöttem vannak köhögő családtagok, ők be vannak oltva, ragaszkodnak hozzá, h. csak megfázás. De akkor én honnan szedtem össze vmit, ha ki sem teszem a lábam???

Kép
silva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?