Új privát üzeneted érkezett!

Kicsike!
Aranyos a babucid. :D

Lányok köszi a biztató szavakat,most már az uh mérés se zavar annyira. :wink:
Tegnap ismét nőtt picur,egész nap fájdogált a hasam,keményedtem és folyton aludtam volna.Megfigyeltem,hogy kéthetente 1-2 napig mindig van ilyen.
Köszönöm a Domi dicséreteket is. :wink: Olyan édes többször megkérdezi,hogy van picur.A minap egy ilyen kérdésére mondtam,hogy köszöni jól,most alszik.Erre hozott egy palack ásványvizet.Mondom nem vagyok szomjas.Erre Ő-azért csak igyál mert akkor rácsöpög a fejére és felébred. :D Már látom,milyen zsivány lesz vele. :lol:

Timi!
Én is szoktam ott borotválni.Úgy látod magadnak ha a kád szélére ülsz (befelé)és a szemben lévő szélére tükröt teszel. :D Nekem anno a végefelé már a párom csinálta,bocsi akit ez megbotránykoztat. :roll: :wink:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok,

egy régi kedves ismerős-barátnőm invitált, hogy ha van kedvem nézzek el hozzátok.
Én is májusra várom gyermekemet -2. -
(jobban mondva gyermekünket :) ) és korábban az elsőnél aktív résztvevője voltam a babanetes kis csapatnak......

Ha nem haragszotok szívesen csatlakoznék a "kis csapatotokhoz" :wink:

még van egy kis technikai problémám a vonalzó készítéssel.....de igyekszem azt is megjeleníteni.ű
:)

addig is....ha minden igaz 2010. 05.23-ra vagyunk kiírva

remélem nem vagyok senki számára tolakodó,

sziasztok
csing
Kép
csingiling1

Szia csingiling,én is nem rég csatlakoztam ehhez a csapathoz,és nagyon aranyosak :wink: gratulálok a babuhoz,tudod már milyen nemű? :)

KépKép
Kép
csöpplány

Mucus:nem tudom hogy a többiek hogy vannak vele,de én is szoktam a párom segítségét kérni.Szerintem abszolút elfogadható! :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

szia csöpplány,
köszi a gratulát
még nem tudom,ha minden igaz hétfőre lesz meg a genetika eredménye (amniocent. után). az elsőnél nem nagyon akartuk tudni a nemét, de doki bácsi a 7. hónapban elkottyintotta hogy "nagyon szép hosszú combú kislány".... :)
szóval ott így tudtuk meg, most viszont kifejezetten szeretnénk tudni (na persze nem mintha nagyon számítana bármit is)

Látom szinte napra egyezően vagyunk kiírva :wink:

ti tudjátok már cukorborsó nemét?
csingiling1

Mi hétfőn megyünk ultrahangra,reméljük akkor meg fogja mutatni milye is van :lol: A 12. hetinél nekünk nem mondtak semmit :(

KépKép
Kép
csöpplány

lányok,
tudnátok segíteni, h hol lehet az url címet (vonalzóét) beilleszteni hogy mindig megjelenjen?

Kép
csingiling1

a profilodban az aláírás résznél kell bemásolni ,és pipáld ki hogy minden üzenet után csatolja az aláírásodat. :)

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Mucus: nagyon édes a fiacskád, és már táncoltatja a lányokat :D
Ann! Jó utat Nektek!
Kicsike! Gyönyörű a baba, ilyen képeket látva én is alig várom a 4D-t!
Csingiling! Gratulálok a babához, üdv közöttünk!

Nagyon köszönöm a száradás elleni tippeket, szép sorban mindent kipróbálok!
Tegnap viszont elkiabáltam hogy milyen makkegészséges vagyok, ma már itthon ülök táppénzen, köhögök, elment a hangom, szétmegy a fejem :( remélem lázas nem leszek. Iszom a hársfateát mézzel, meg szedem a homeogene 9 tablettát. Valaki használta már ezt? Én most először, eddig semmi homeos bogyót nem próbáltam, de most nagyon bízom benne.

szösz

Kép
szöszmöszke

Jajj,kicsyke!Elfelejtettem írni ,hogy nagyon szép a kis picur. :) Hihetetlen milyen szépen látszanak már a vonásai.Én is szeretnék majd 4d-s re menni,egyszer a 20.hét környékén meg egyszer úgy a 30-32.hét környékén.Páromnak van patikakártyája,úgyhogy ha minden igaz azzal is lehet "fizetni".(Meg majd a gyógyszertári cuccokat is abból fogjuk intézni,úgyhogy így is fogunk tudni spórolni :) )

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Én is szoktam szőrteleníteni, szinte teljesen, de mostanában, pedig még nem olyan nagy a hasam, valahogy már kényelmetlenebb. Ugyanígy vagyok a zoknifelvétellel és a körömvágással is. Korábban epiláltam kívül a szőrt, hogy lassabban nőjön vissza, de amióta terhes vagyok, krémet, illetve női borotvát használok. Hónaljban továbbra is epilátort. Ez először felért egy tortúrával, de aztán hozzászoktam a szisszenésekhez.

Szex,
nálunk se nagyon van. Főrjem jobban kívánná, én viszont valahogy egyáltalán nem kívánom. A férjem megértő. Pedig nálunk is lehetne, mert nincs tiltva, de tudja fene, hogy miért, nekem szinte eszembe se jut.

Rosszullét,
néhány hete én is rosszul lettem, eddig a várandósságom alatt egyszer, remélem, többször már nem kerül rá sor. Igaz, nem utaztam, hanem könyvtárban voltam, de ha utazok, akkor egészen biztosan segítséget kérek, és leülök. Akkor aztán nem volt erőm meg kedvem hisztizni, hanem csak arra koncentrálni, hogy talpon maradjak. Egyébként nekem sokszor kifejezetten jól esik az állás, nem ragaszkodom minden körülmény között az üléshez. Ráadásul nekem se látszódik kabát alatt a hasam, ki tudja, talán hat hónaposan se fog még egyértelműen látszódni, csak aki ismer.
Vendég

Én ebben nem tudok segíteni,nem nagyon voltam beteg,és még a homeos szereket sem próbáltam,viszont a patikában kaptam egy kiskönyvet amiben le van írva hogy milyen panaszra milyen homeos szert ajánlanak,ha gondolod megnézem mit ír.

KépKép
Kép
csöpplány

csöpplány, köszi
megpróbálom.... :)

Kép
csingiling1

szöszmöszke, mielőbbi jobbulást kívánok!

Kép
csingiling1

csingiling látom sikerült :wink: Ti hogy álltok az olyan dolgokkal, mint pl a légzésfigyelő vagy kókuszmatrac vagy a cumisüveg melegítő,vagy olvastam légáteresztő babalepedőről is.

KépKép
Kép
csöpplány

Szeretnék venni valamilyen olyan fertőtlenitőt ami bababarát és át tudom vele mosni a használt cuccokat Pl kiságy ami áll 26 éve meg a pelenkázó.Állitólag van ilyen valahol csak nem tudom hol.
gtimi83
Győr

Egyébként ami légzésfigyelőt kinéztem,amellé jár egy ingyenes újraélesztő tanfolyam is,ami 2010 jan 19.-én lesz.ez az amit kinéztem:http://angelcare.hu/ac301%20R.php

KépKép
Kép
csöpplány

gtimi:én kaptam egy oldalt ahol csupa olyan holmi van ami öko,bababarát,nem hinném hogy szlovákiába szállítanak ki,de azért iránymutatásnak talán jó.

http://www.zoldabc.hu/index.php

Remélem tudtam valamelyest segíteni! :)

KépKép
Kép
csöpplány

Gtimi, szerintem egyszerű, alapos mosás, sikálás is megteszi, fertőtlenítőként pedig lehet használni esetet is.

Légzésfigyelőt mi majd szeretnénk, de a légáteresztő lepedőt kissé "túlzásnak" tartom. Nálam a pamut és a len, ami bevált, tehát a természetes anyagok. Ez tökéletesen elegendő lesz a kisbabának is.
Vendég

Timi, ecetet akartam írni.
Vendég

Köszi sellon,én is igy vagyok ezzel,Kókuszmatrachoz hogy állsz?

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, megmondom neked őszintén, hogy már nagyon sokat hallottam róla, de fogalmam nincs, mi az. :oops: Leírod?
Vendég

A múlt hétvégén éppen elcsíptem egy műsort, ahol az ökopelenkákról volt szó, illetve a mosható pelenkákról. Végülis, nem tudom, hogy melyik lehet a jobb, a hagyományos vagy a mosható. Mert ha belegondolok, hogy naponta kellene mosni, ahhoz vizet és áramot használni, plusz mosószert, akkor tulajdonképpen árban is és környezetszennyezésben, illetve környezetkímélésben is ugyanott vagyok, nem? Egyébként azt hiszem, én az eldobható pelenkát fogom használni.
Vendég

csöpplány: nekünk talán picit egyszerűbb a helyzetünk, mert a kiscsajszim után megvan szinte mindenünk.
Nekünk anno kókusz betét volt az ágyában, kb 3 hónapig, utána lecseréltem szivacsra (jó vastag tömör szivacs amit lehet kapni)
azt sokkal jobbnak ítéltem meg. nekünk az jobban "bejött"
szóval most van mindkét betét
külön légzés figyelőnk nem volt, csak amolyan távszerkentyű ami jelzett ha sírt.
(azt azért tudni kell, hogy 4 hónapig mellettem aludt éjjel a hordozható kiságyban) :)
igazság szerint én még most nem is gondolkodtam ezekben....talán majd az ünnepek után, januárban

Kép
csingiling1

Ja, hogy a légzésfigyelő nem az a szerkezet, amit odateszünk a kiságyba, és jelez, ha van valami? Mert én arra értettem a légzésfigyelőt. DE akkor ezek szerint nem az.
Vendég

Nagyon sokan mondják hogy jobb mint a szivacs,mert légáteresztő és nedvességáteresztő,meg jobb tartást is ad a babának.Mosható,és hamarabb megszárad mint a sima szivacs,viszont jóval drágább.De az atkák ellen is jobb,és egyéb élősködőkkel szemben is.

KépKép
Kép
csöpplány

Hát, nem tudom...végülis, én inkább a természetesség híve vagyok. Nem tudom, hogy jó megoldás-e szinte hermetikusan elzárni a babát mindentől, és steril körülményeket teremteni a számára. Persze, nem azt mondom, hogy legyen koszos a kiságy, dehogyis erről van szó. És hát mi is felnőttünk, s akkor még nem volt kérdés a tartás, a fekvés, stb. Azt hiszem, mi egyszerűbb szempontok alapján fogunk vásárolni.
Vendég

az ökopelenka biztos tutti jó.....de nekem az a tapasztalatom, hogy nem nagyon praktikus a mindennapokban...
tudom, régen rongyot használtak a piciknek és egészségben felnőttek.....de a mai világban más egy picit a helyzet.
én ha belegondolok, hogy napi 5-6-7-8 pelenka is lehet eleinte amit mosni-fertőtleníteni kéne, közben gondoskodni, hogy legyen min. 2x annyi pelus készenlétben......nekem húzós lenne, viszont minden tiszteletem azoké akik ezt végig csinálják így

Kép
csingiling1

S légzésfigyelő más mint a bébiőr,de lehet olyat is kapni ami mindkét funkciót tudja,ilyen az is amit én belinkeltem feljebb.A bébiőr majdnem olyan mint egy walky talky.A légzésfigyelőt a kiságyba a matrac alá kell tenni és figyeli a babó légzőmozgásait és ha nem érzékel 15 másodpercig semmit akkor sípolni kezd.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, értem most már a légzésfigyelőt és a bébiőrt. NOs, hát ezt majd megbeszéljük a férjemmel, mert akkor ezek szerint nem ugyanarról van szó.
Vendég

Igen a textilpelusnak ez a hátulütője,hogy mihelyt belepisil az látszani fog és nem szívja fel alóla,tehát rögtön ki kell cserélni alóla,és tényleg sokkal több fog felgyűlni.Az ökopelenka jó,mert lebomlik,de viszont elég a borsos az ára :? És hát ha jól belegondolunk akkor egy baba egy hónap alatt legalább 100 pelust elhasznál és akkor még elég keveset is mondtam.Szerintem ez a pelus dolog ugyanúgy pénztárcafüggő mint az egyéb holmik.
Én babakocsiban sem a márkáját fogom nézni hanem leginkább azt hogy megfeleljen az elvárásaimnak és persze az anyagi helyzetemnek is.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, hasonló véleményen vagyok én is. Ha nem figyelünk, lassan belesúlykolják az emberbe a legdrágább, legminőséggibb dolgokat a megfelelő fejlődés és szükségszerűség jelszavában. Valójában szerintem egy kisbabának oly kevés dologra van szüksége; számos dolog már csak trendszerű, amit megvesznek neki.
Vendég

Anyu is azt mondta hogy ne hagyjam hogy befolyásoljanak a babaáruházak meg a különböző babás oldalak,mert mint minden vállalkozónak nekik is az a fontos hogy el tudják adni a termékeiket.Egy kisbabának tényleg nagyon kevés,alap holmira van szüksége.Hiszen régen mi is felnőttünk(anyu pl velem csak textilpelust használt és teljesen meg volt vele elégedve és sose volt piros a popsim).Bár a mai világban ugye mindenki a lehető legkényelmesebb megoldást,a lehető legjobb minőséget szeretné a babájának biztosítani,és amíg erre van kereslet addig ez így is lesz.

KépKép
Kép
csöpplány

A textilpelenkával kapcsolatban én is azt mondom, hogy inkább eldobhatót veszek. De számos kérdésben nem követem a mai trendszerű, divatos irányzatokat. Én bele is őrülnék, ha hónapokig járkálnék babakocsi vagy "megfelelő" pelenkázó után.
Vendég

Sziasztok!

Újaknak üdv!

kókuszmatrac: Nekünk ez van. Lélegzik, szellőzik, kemény is, ami fontos a babának. Pont, ahogy Csöpplány mondja. Viszont ne legyen ragasztott, mert akkor fuccs a szellőzésnek...

Engem érdekelt a cserélhető betétes pelenka (a betét mosható)...aztán maradtam a Pampersnél és most már maradok is.... A mosható sem olcsó, talán hosszútávon megtérül (havi pelenka ktg-ünk most 10 000 Ft) ezt ki kellene számolni...és hát nem mérgezi a környezetet.

Pólya: Hááát...esetleg téli gyereknél, bár Rékának sem volt. Májusban, júniusban marha meleg szokott lenni....esetleg kókuszpólya? Bár szerintem az a jó a babának, ha tud mozogni, ahogy akar. Koraszülőtt vagy nagyon pici babának is jó a pólya, könnyebb szoptatni.

Csöpplány: A szivacsmatrac nem feltétlenül tarja a formáját. Keresztlányom buksija izzadós fajta volt és pár hónap alatt lett a feje alatt egy kis mélyedés a matracban. De nem kapok jutalékot a kókuszmatracosoktól....csak sztem nagyon jó és kiszoltál több babát is biztonsággal.

TImi: Az jó ár hordozóstul. Azért kíváncsi lennék, hogy milyen.

Fertőtlenítő: felesleges bármit is lefertőtleníteni. :wink: Aventnek van egyébként valami ilyen folyadéka, de soha nem vettem.

Szöszmöszke: Jobbulást! +++++++

Kicsyke: Édea a babókád!

Jó eredményekhez mindenkinek gratula!

Hiányzók: legalább füstjeleket?....
jaimee1

Jaimee:Én csak abból indultam ki,hogy én a matracot is örökölni fogom kiságyastól,és tegnap néztem meg hogy pontosan milyen állapotba is van.3 gyereket szolgált eddig,bár az első kettőt csak 2-3 hónapig,viszont a legifjabb most 10 hónapos és csak a kiságyban alszik éjszakánként.Remek állapotban van a matrac még mindig nagyon kemény és elég masszív.Ráadásul a vízlepergető huzatot is adja vele együtt.Egyedül a babakocsival nem vagyok kibékülve amit nekem adnának(mert csak fix kerekei vannak,túl széles és nehéz,irányítani sem könnyű).

KépKép
Kép
csöpplány

fertotlenités: ecet vagy hasonlo. DMben lehet kapni eco tisztitoszereket vagy a békàs is jo, ecetes alapjàraton, szoval ha te kevered is ugyanott vagy.

légàtereszto cucc: szerintem fontos, pl az én meg a pàrom bore kipàllik, viszket ha nem pamut vagy jo légàtereszto a ruhànk és ha nem jo a ciponk, neki pl csak teljesen bor cipot szabadna hordani. tehàt szerintem nem tulzàs, én ilyenekre tuti tobb pénzt fogok inkàbb kiadni, ahogy a kocsi biztonsàgra is és ha kell a babakocsira is, ne ezen muljék valami. nekem van unokatesom aki megszenvedte a borkiutéseket mert eldobhato pelusokat nem birta, és szar ruhàkat adtak rà, meg polyészter takarokat, szoval inkàbb legyen dràgàbb, és nem is feltétlenul lesz az. legyen pamut és kész.

moshato pelus: àztatàssal mossàk, tehàt ha beàztatod akkor màris nem pocsékol annyi mindent, plusz gazdasàgos porgramon mosod, nem 90 fokon (asszem nem is szabad, elég a 30 fok) és mondjuk mosodioval és kész a kornyezetkimélés ;) jobb mint az eldobhato ami mondjuk nem bomlik el, és az mondjuk 50 év mulva bomlik el vagy akkor sem...

nekem kokuszmatracom lesz, illetve a gyereknek

na jo, pakolok tovàbb

és udv csingiling.
ha a régi eltuntek felbukkannak, Boldog Unnepeket kivànjatok màr a nevemben is, biztosan nem olvasnak ennyit vissza, ha nem nézik ;) koszi
Vendég

Jaimee: Füstjel : pöff - pöff...

Pelus: :arrow: Hát nekem az első hetekben a huggis jött be, majd liberoztunk... nagyon munkás a textilpelenka...persze, aki szeretne hajrá!

Pólya: Szerintem nem lehet kihasználni, nekünk nem is volt.

Matrac: Nekünk egyszerű, hagyományos volt (van). Sajnos, amit kínál a többi matrac, az az árral nem arányos. Persze valószínű, hogy azok sokkal jobbak, de lehet, hogy 2-szer annyira jó, de 5-ször drágább....

Fertőtlenítő: Nekem még meg van a MAM-os fertőtlenítő doboz. 8 perc alatt kifertőtleníti a dolgokat. Az orrszívó porszívót is abba szoktam beledobni...

Egyébként a babavárásra mindenki annyit szán, amennyit tud. Olcsón is lehet kezdeni, meg drágán is. A lényeg a baba szeretete, etetése és nyugalmas alvása. A többit ugyis magunknak vesszük, valljuk be!!!

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Sziasztok!!!!

Most értem haza a 4D UH-ról és jelentem FIÚt várunk! :-) Továbbra is várom a Ti kedvenc fiú neveiteket, hátha valamelyik megtetszik ezekből. :lol:

A másik hír, hogy egy héttel fiatalabb a baby, így május végi szülés várható. Azt hiszem új vonalzót készítek. :roll:

KépKép
charlott

charlott:gratulálok a kis fütyishez :) Jajj már alig várom a hétfőt hogy én is megtudjam :lol:
Viszont és most megyek főzni,krumplifőzelék lesz vagdalttal,meg páromnak fokhagymás oldalas.
További szépet mindenkinek!

KépKép
Kép
csöpplány

köszi mindenkinek a szíves fogadtatást!

Mazsi, pusszancs Mogyoródról :wink:

hétfőn megyek a genetikai eredményért.....megköszönöm ha drukiztok, mert ránk fér asszem :?

Kép
csingiling1

Charlott, akkor hát megint gyarapodnak a kisfiúk! Gratulálok! :D
Nekem meg mindig idősebb időpontokat adnak meg.

Cs-andi, megoldható lenne, hogy úgy, mint régebben, inkább ide tedd fel a táblánkat? Sajnos én a beszúrt linken keresztül soha nem tudom megnyitni, de már nagyon szívesen látnám, hogyan alakulunk.

Ann,
mi szerencsére nem vagyunk ennyire érzékenyek, így jobban válogathatunk a különböző termékekből.
Azonban a lebomlással kapcsolatban...nem biztos, hogy meg kellene várni a lebomlási időt. Itt az EU, számos EU pályázatot lehetne igénybe venni, különböző forrásokat összegyűjteni modern, korszerű hulladékkezelők beruházására, ahol el lehetne égetni az égethető hulladékot, megfelelő szűrőberendezésekkel felszerelt kéményekkel stb. Én ezt vallom. A dolognak tehát nemcsak egy oldala van.
Ahogyan mosható intimbetétről sem hallottam még soha... erről ennyit.
Vendég

Csöpplány: Igen, mi is örököltük a kiságyat, Réka a 3. gyerkőc benne. Bútortisztítóval átdörzsöltem és kész. Én vettem bele új matracot, bármilyen ágyba lehet vágatni matracot, szivacsot és kókuszt is.

Hát igen, ez a fix kerekek hátránya. Nekem fixálhatőek a bolygós kerekek, de még az életben nem fixáltam le őket. Nálunk a járdák nem ippen kifogástalanok. :roll:

Csingi: Drukk! +++++++

Ann: Újszülőttnél 90 fok táján kell mosni a textil pelust. Amit a feje alá teszel és mindenhová, ahol a baba van. MOndjuk, én ezt nem tudtam és csak 60 fokon mostam...

Charlott: Kisfiúhoz gratula! +++++
Az nem jelent semmit, hogy most egy héttel fiatalabb, Réka a 24. hétig egy hét minuszban volt, aztán ráhúzott és végig 2 héttel előrébb járt. Úgy is született, 38 hétre, 3,5 kilóval. Változó, hogyan és milyen ütemben fejlődnek a babák. Aki most előre van, szülhet simán rendes időben, vagy később.

Milyen sokan tudjátok már a baba nemét! :shock: :shock: Én a közelében sem vagyok. :)

Fáj valakinek a medencéje, szeméremcsontja? Nekem most kezdődött, Rékával is fájt, a 30. hét táján, már alig tudtam menni. :?

No, búcsúzom, karácsony előtt még azért benézek, sütök főzök takarítok most már non stop.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.12.19 12:48-kor.
jaimee1

Charlott, gartula a kis sráchoz!

Kép
csingiling1

Jaime, nem mész mostanában UH-ra vagy mindig rosszul fekszik a pici, és ezért nem tudod még a nemét?
Vendég

Sellon: Majd január elején, 4. én és 6-án. Nem kaptam időpontot 18 hetire, így 2 db 20 heti lesz. :roll:
jaimee1

Tudod, mit, már eddig is annyi kisfiú van itt, hogy megelőlegezek neked így látatlanban egy kisfiút! :D
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de mostanában nem volt időm írni... :oops:
Gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez! :wink:
Üdvözlöm az újakat! :D

Mucus! mi ma voltunk 4D uh-on és azt mondta a doki, hogy egy hét eltéréssel nem kell foglalkozni...ezt bizonyítja a mi mai uh leletünk is.. :wink: Minden rendben van nálatok odabent.. :lol:
Nagyon aranyos kisfiad van... :lol:

Timi! az AFP eredményed tökéletes...nekem 1,42 volt :D

szex: nálunk is régen volt, az amnio miatt sokáig nem lehetett, nehogy burokrepedés legyen...,most meg apa is félti a babát, bár ettől nem lehetne baja... :wink:

A mai 4d uh alapján most 21 hetesek vagyunk, behoztuk az 1 hetes lemaradást.. :wink:

A becsült súly: 394 g
BPD: 5,06 cm
AC: 15,80 cm
FL: 3,73 cm

Képet csak 2d-set kaptunk, mert elbújt a méhlepény mögé, és nem mutatta meg magát szemből... :roll:
De a dvd-n azért látszik párszor a profilja... :lol:

pussz mindenkinek!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Érdekesek ezek a mérések,nekem a legelső uh-hoz képest 1 hetet tévedtek aztán a következőn újabb 4 napot.remélem most már megmarad ez a kora neki,majd hétfőn elválik.Gratulálok az eredményekhez :D

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány: Pont erről írtam a előző oldalon... :wink:

Sellon: Köszi, bár nekünk mindegy...csak jó lenne tudni azért....
jaimee1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?