Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Évinek hívnak és van egy lassan 10 hónapos kisfiam Gergő. Nagyon örülök, hogy találtam egy ilyen klassz fórumot ahol hasonló kisgyermekes anyukákkal beszélgethetek. A kicsi most épp alszik és remélem még sokáig így is lessz mert szeretnék nekilátni az ebédnek.
Láttam a fenti hozzászólásokban, hogy szánkó ügyben tanakodtatok. Én láttam a Decathlonban babáknak való, biztonsági övvel is ellátot szánkót. http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8019350-12799542/
Nem egész 5000.- Ft. Nem ingyen van de mégse 20e mint ahogy írtátok.
Most nekilátok a főzésnek hamarosan ismét jelentkezem.
Üdv mindenkinek és kellemes ünnepi készülődést!
Évi
evangelista72

Szia Évi!

Üdv. közöttünk. Gratulálok Gergő fiadhoz. Írjál még magatokról. Hol laktok? Hol szültél? Van-e Gergőnek tesója?
Mit főzöl ma?

Én Móni vagyok, van egy 21 hónapos kislányom, Laura. Igazi kópé, okos, ügyes kiscsaj. És még véletlenül sem vagyok elfogult. :wink:
Most jöttünk haza a sétából, asszem nekem ennyi elég is volt mára, mire hazaértünk, az arcomra fagyott a mosoly :P Laura még maradt kint az udvaron kicsit, motorozott, meg jött, ment, de aztán mostmár bejött. Mindjárt befejezem a leveskét, aztán eszik és megy aludni, remélem sikerült jól kifagyasztanom :lol: , és alszik egy jót. Addig én megcsinálom a rétest.

A Decathlonos szánkókat én is néztem. Szerintem tök jók, de nekünk van egy fa, amit apa csinált még pár éve, és most karfát veszünk rá, remélem tényleg lesz jövő héten a Hervisben.

Gyere, ahogy tudsz!

Anna!!!!!!!

Timi!!!!!!!

Gyertek!!!!!!!!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu

Sziasztok!
Reggel csak muszáj volt autóval mennünk,mert kockára fagytak volna kölkök.Így is volt -9 C,mikor elindultunk.Rolcsi este elkezdett köhögni,ezért nem mertem bevállalni a sétát...Holnap Anna már nem megy oviba,Norbiért meg kaja után megyek.Remélem,zökkenőmentesen össze tudjuk hozni a holnapi napot!

Évi,üdv közöttünk!Mesélj egy kicsit még magatokról!Mónink feltette a legfontosabb kérdést:Mit főzöl ma? :lol: :lol: :lol: De gonosz vagyok!!! :oops: De tök igaza van,ez tényleg fontos!!! :D
Anna vagyok,három gyerkőcöm van,Norbi,Anna,Roland.Szánkó infót köszi,utánanézünk.

Móni,megjártátok a postát?Bevásárlással hogy állsz karira?Mi most megyünk a cba-ba husiért,meg amit lehet még megveszünk ott.

Tényleg csajok,nem tud valaki valahol FINOM vajkaramellás szaloncukrot?Sehol nem láttam,illetve ahol volt,az iszonyatos ízű...Segítsetek légyszi!Ezzel aztán el vagyok úszva rendesen,tavaly ilyenkor már rég megvettem...
Viszont tegnap csináltam életem első almáspitéjét,és isteni finom lett!Még kell egy kicsit igazítani a recepten,de fincsi volt!

Na most lépek,megyünk boltba,aztán gyerkőcökért,én kozmetikushoz,aztán jövünk haza.Próbálok ma még jönni!

Pusszancs!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!
Visszatértem az "élők" közé! Kinn csak néhány halálra fagyott pingvinnel találkoztam... 8) Félelmetesen hideg van. Mi is voltunk ma sétálni, de csak egy kurta sétácska kerekedett belőle mert nagyon fáztam. Ráadásul mindig azon aggódok, hogy a gyerek is biztosan fázik, pedig őt aztán tényleg rétegesen beöltöztetem. Most épp BeBe TV-t néz szájtátva. Hamarosan elálmosodik remélem. :D
Akkor röviden írok pár sort rólunk.
Idén Február 28.-án született kisfiam Gergő. Komáromban szültünk, illetve csak szültem mert császáros baba lett belőle.
Tatabányán lakunk hármasban. Ő az első babánk és szerintem az utolsó is. :? Több okból is így gondolom. Elsősorban talán mert már 37 vagyok másodsorban meg nagy kópé ez a Gergő gyerek. Néha úgy tűnik nem tudok már lépést tartani vele. A férjem is eggyetért velem, bár ő lényegesen kevesebb kakit eszik a nagy közös családi kakiból. :lol: Egész nap dolgozik mi meg ketten itthon "szórakozunk". :D Ettől eltekintve nagyon élvezem az anyaságot. Tündéri kisfiam van akit mindennél jobban imádok.
Lassan tíz hónapos lessz a Pocok. (Így hívjuk Gergőnket :) ) Már hét hónaposan felállt és most a nagy mászós időszakát éli. Másodpercek alatt átszántja a lakást. Eggyik pillanatban itt a másikban ott. Minden fiókot, szekrényt és ajtót kinyit. Ami kipakolható azt ki is pakolja. :roll: Gondolom nem ismeretlen jelenség ez nállatok sem. Már nyolc foga van a drágának. A minap úgy az arcomba harapott, hogy azt hittem kiugrok a bőrömből. Mág most is látszik a helye. Beszélni még nem beszél semmit, csak halandzsázik. Próbálom tanítgatni de nem nagyon figyel rám. Olyan izgő-mozgó kópé, hogy néha nem tudok még szemkontaktust se teremteni vele. Csak dobálja a fejét jobbra-balra, tekinget össze vissza és pörög ezerrel. Remélem idővel visszavesz a tempóból.
Hogy mit főztem ma?! ... ma azt hiszem túlteljesítettem minden elvárást. A Pocoktól nem nagyon lehet bonyolult dolgokat főzni. Persze a mai se bonyolult csak több fázisból áll mint a kaják amiket főzök általában. Már ha főzök. A mai menü fóliában sült fokhagymás pulykacom, krumplipüré és tejfölös uborka saláta. A Pocoknak meg külön főztem rizseshusit, pulykamellből és sok finom zöldségből. Nem nagyon nyerte el a tetszését mert most próbálkozunk a darabosabb kajákkal és folyamatosan bokákol. Nehezen nyeli a falatokat, majd alvás után ujból próbálkozunk.
hááát ennyi. most más nem jut eszembe.
Ja holnap tökös mákos rétest sütök ... nyam nyam. Már várom!! :twisted: pedig lassan fogynom kéne, de most már megvárom az újévet a fogyókúrával. 8)
Jók legyetek ... hamarosan jelentkezem!
Üdv, Évi
evangelista72

Drága Annám!

Na ne izélj már!!!!!! Nem azért tettem föl a főzős kérdést, mert az a legfontosabb!!!! :P Hanem azért mert Évi írta, hogy nekiáll főzni.

Bakker, ennyire azért nem vagyok eccerűűűűűű! :wink:

Kép
larianyu

Sziasztok!

Anna!

Valahogy éreztem, hogy ma kocsival mentetek, de komolyan. Mondom nem igaz, hogy ilyen k....va hidegben nekimész gyalog az útnak. Igazad van, csak vigyázz nagyon magatokra!
Megjártuk a postát, megszabadultam a pénzemtől. Fujjjjjjj.

A karácsonyi bevásárlást holnap és vasárnap intézzük, máshogy nem tudjuk, férjem így ér rá. Útáááááááloooooom ezt a kiszolgáltatottságot, dehát ez van, bezzeg Karácsonyra + 7 fokot mondanak, na az lehetett volna most, hogy mindent elintézzek, aztán Karikor meg a hó. De így jártam. Vegyél sok-sok finom husit a CBA-ba, de hagyjál nekünk vasárnap reggelre! :P
Megkaptuk a bónt, a valagára is verünk!!!!!
Szaloncukor ügyben nem nagyon tudok segíteni, de régen, amikor még nem volt ennyiféle, akkor a vajkaramellás nagyon fincsi volt, angyalos volt a papírja, olyan most nincs esetleg. Ha jól emlékszem Stollwerk volt, remélhetőleg még mindig olyan finom mint volt. Alfikám mindig az pecázta le az alsó ágakról, mert ugye Őurasága padlócirkáló, és azt érte el, de kultúráltan levette, kibontotta és megette. A vajkaramellás a kedvence, csak én évek óta nem nagyon veszek cukrot, vagy csak nagyon keveset, mert nem nagyon esszük, a fára meg már nem rakunk, mert annyi díszünk van, hogy az is bőven elég rajta. Alfikának meg már nem tesz jó az édesség, mert idős és nem szeretném, ha még dagibb lenne :lol: Elég egy dagadt a családban, és az én volnék :oops: Ja, nem, bocs, a férjem is jó súlyban van.

Évi!

Hát valóban naggggyoooon hideg van. Mi ugyebár délelőtt voltunk kint, de elég is volt.
Érdekli már a tévé és a mesék? Lara még nem ül le mesét nézni, de a reklámokat falja, szó szerint, nem lehet közben hozzászólni. Írod, hogy mindjárt elálmosodik remélhetőleg, hányszor alszik még napközben? Kétszer? Enyémgyerek ilyen idős korában általában kétszer aludt, de volt, hogy még du 5 körül aludt egy fél órácskát. Most már csak egyszer alszik, ebéd után. Olyan érdekes, hogy mennyit változnak egy év alatt, mert ugye csemetéink között majdnem pont egy év van.
Gergő baba miért lett császáros? Tatabányán merre laktok?
Én 27 évig Tbányán éltem, 6 éve költöztünk ki Kecskédre. De gyakori vendég vagyok a városban. :lol:
Azt ne is reméld, hogy Pocok visszavesz a tempóból, már ami a pörgést illeti. :P Laurám is pörgős, az is volt és szerintem az is marad. A beszéd még odébb van Nektek szerintem, Lara is kb. 3 hónapja nyomja a szavakat, előtte csak a legegyszerűbbek voltak, de azóta be nem áll a csipogója. Viszont ugyanez, mint a Te fiad, jön-megy, intézkedik, pörög egész nap. Éjjel alszik mint a bunda. Gergőd jó alvó?
Jófej, hogy megharapott :P Tegnap nekem Lara a kezembe harapott bele, de még fürdés után is látszott. Ma már nincs nyoma, de király volt. Neki 1 éves kora után jött ki az első foga.
Írtad, hogy nem mindig főzöl. Olyankor mit esztek? Gergő még szopizik?
Bocs, hogy kérdésekkel ostromollak, Én már csak ilyen kivi vagyok :roll: :wink: :oops:
Úgy látszik ez a rétesek hete, nekem most sül a második tepsi a sütőben. Már kopog a szemem, komolyan, annyira imádom. Mingyá be is falok belőle, mert ma még csak leveskét ettem.
Fogyókúrát meg ne is mondd, itt is elkelne..... Na, de majd lemegy, ha már visszamegyek dolgozni, legalábbis ebben bízom.

Puszi

Kép
larianyu

Móni,ugye nem haragszol??? :oops: Dehogy vagy Te egyszerű,ez csak egy magas labda volt nem tudtam kihagyni!!!Bocsibocsibocsi!!! :D
Évi,a bebetv nálunk is nagy sláger!Akkor szoktam neki odakapcsolni,mikor jó lenne ha a szobában maradna...A korodtól szerintem simán vállalhatnál gyerkőcöt még!Ne csináld már,más negyven felett szüli az elsőt!Az már más tészta,hogy ha Gergő ennyire eleven,semmi biztosíték nincs arra,hogy második baba hóttnyugis lenne...A harapás,az király! :D Roland a hasamat szokta nem is harapni,hanem így csipkedni a fogaival...Hiába na,van mit csipkedni rajta... :lol: Remélem,sikeresen veszitek a darabosra való átállást!Nálunk egyik napról a másikra fogadta el Ro,volt hogy darabossal kezdtük az evést,aztán le kellett turmixolni.De most már semmi gáz,hálistennek.Csak a mennyiség meglegyen a haspóknak! :lol:

Na,rétesnek még nem merek nekiállni,de majd annak is eljön az ideje!De Ti nagyon ügyesek vagytok!

Móni,ha legközelebb pénztől szeretnél megszabadulni,engem is vegyél bele a körbe! :lol: Olyan de olyan hálás leszek Neked! :lol:
Csak viccelek ám!(De azért hálás lennék... :lol: :lol: :lol: )
A kertvárosi cba-ban voltunk,a sztrádaiban ha nem kapsz valamit,nem én voltam! :lol:
Örülök,hogy akkor talán mégsem az utolsó pillanatban kaptátok meg a bónt!Az nem jó,hogy párod csak így ér rá,de legalább letudjátok hamar.Gáborral megbeszéltük,hogy vasárnap még megvesszük a hiányzó dolgokat,mert hétfőn 12-ik,keddre meg ónos esőt mondanak.Úgyhogy marad a vasárnap.

A karifára én sem rakok cukrot,de alá-mellé szoktunk rakni.Most néztem a cba-ban lenne vajkaramellás,de majdnem 2000 ft egy kiló és nem tudom,hogy finom-e...

Na megyek fürdetem vacsiztatom Ro-t,Anna mamánál alszik,Norbinak holnap még suli.
Jó éjt mindenkinek!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Még egy pillanatra:

Timiiiii!Merre vagy?Jelenkezz!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Anna!

Jajjj, dehogy haragszom!!!! Inkább örülök, hogy ilyen jófej csajok vannak itt, végre valakik, akiknek van humoruk! :lol: Jól tetted, hogy lecsaptad a magas labdát! :P Tán csak nem Te is röplabdáztál? :lol: Én 10 évig űztem, 19 évesen hagytam abba. Na ezt csak úgy mellékesen meséltem el....
Amúgy humorra visszatérve, úúúútálom, ha valaki nem veszi a lapot. Én alapvetően egy vidám természetű nő vagyok, igaz, mióta itthon vagyok azért gyöpösödök rendesen :lol: De ezt most félre ne értsétek, imádom a pici lányomat, főleg, hogy Ő egy várva várt baba, csak hát ugye itthon csak vele tudok dumcsizni, meg ugye anyunál vagyunk sokat, akivel viszont nagyon jókat szoktunk röhögni, de sajnos mostanában volt min sírnunk is. Na de nem ez a lényeg, maradj csak ilyen, bírom a fejedet nagyon. :wink:
Azért őszintén szólva már kivi lennék Rád, ha gondolod priviben megírom az iwiwemet, ha esetleg fent vagy, megjelölhetnénk egymást, de tiszteletben tartom azt is, ha nemet mondassz, és megértem. De komolyan!!!
Amúgy Isten az atyám belevennélek a költekezésbe, de háááááát, tudod, ez a k...va sok gyed, ez azért rendesen megrogyaszt! :lol: Na mindegy, örüljünk, hogy adják, elvégre 15 év alatt, mióta dolgozom, csak befizettem már! :P

Timi! Tényleg előjöhetnél már!!!!!! :lol: Ugye nincs baj?!!!!! :roll:

Kép
larianyu

Sziasztok!
Gondoltam beugrok még pár sor erejéig bár ne msok időm van mert hív a pancsi. Utána meg ha minden igaz jön az ALVÁS. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire megtanulom értékelni a nyugodt csendes estéket. szerencsére a Pocok jó alvó. Este megissza a tápszert és már alszik is. Sajnos a kezdetektől tápszeres baba. Szerintem azzal a tejjel ami nekem volt egyszer se lakott jól a drága. Próbálkoztam mindennel mégse volt elég a tej. Kénytelen voltam tápszert adni. Nem örültem neki de nem is estem kétségbe... Napközben sincs gond az alvással. Beleteszem a kiságyba, kap egy cumit és már alszik is. Van hogy még énekel egy ideig utána magától elalszik. Próbáltam következetesen erre szoktatni kezdetektől. Szerencsére eddig úgy néz ki, hogy bevált. Kétszer alszik napközben. Eddig nem volt egyetlen egy problémás ejszakánk se. Legalább éjszaka nyugi van.
Délelőtt mig alszik ha van kedvem és időm megfőzök, persze nem jellemző, hogy a hét minden napján főzök. Mikor nem főzök este rendelünk valamit. Persze a Pocoknak mindig frisset főzök. Valahogy jobban szereti a "házi kosztot" mint a bolti üveges kaját. Szerencsére azért ha kénytelen azt is megeszi.
A TV-t nagyon szereti. Pici kora óta valahogy úgy adódott, hogy "rászoktattam". Kicsit lelkiismeret furdalásom van miatta, de sok esetbe nez az egyetlen módja, hogy lenyugtassam. Leginkább a BeBe TV a favorit de jöhet bármi ... szerintem bankár vagy bróker lessz mert a bank reklámok a kedvencei. Az AXA a kedvence! :lol:
Most mennem kell mert szerintem pillanatokon belül szétrobban az Apa feje. A Pocok már fáradt és álmos is amint látom.
Jóéjt Mindenkinek!
Évi
evangelista72

Hali Évi!

Már nem akartam írni este, de a soraid erre késztettek. El vagyok képedve, hogy mennyi hasonlóság van a Manócskáink között. Én is császáros voltam, aztán nekem sem indul meg a tejem. 3 hétig küzdöttünk, de már a kórházban kapott tápszert. Tehát a kezdetektől tápszeres volt ő is, és talán ennek köszönhető, hogy hamar átaludta az éjszakákat. Ugyanígy alszik el Lara is,kiságyba be és alvás, nincs altatás, és ő is jó alvó. Nálunk is nagyon ritkán van probléma éjszaka, csak fogzás idején, akkor sem eget rengető. Nekünk inkább az első 2 hónap volt húzós, azóta nincs gond éjjel sem.
Larám is imád tévézni, hát én is "rászoktattam", de hát az ember megkukulna itthon, ha még a tévé sem szólna. A kedvencei a reklámok, és abból is a bankos, a K&H. Mikor meghallja a zenéjét már mondja: "káenká", beszarás a csaj. Jót nevettem, hogy Pockod is bankos lesz. Nem is lenne baj, jó sok lóvét kereshetnének! :P
Lara már alszik, én is lassan fürcsizek, viszont én nem szoktam hamar elaludni, 11-nél előbb általában nem sikerül. De én reggel mondjuk alhatok fél 9, 9-ig. :wink:

Hát nagyon jó, hogy így hasonlítanak a kis Halacskáink. Legalábbis nekem nagyon tetszik. :lol:

Jó éjszakát!

Kép
larianyu

Sziasztok!

Évi,Móni nagyon ügyesek vagytok az altatással!Szégyenszemre Ro még kézben alszik el ebéd után,és este a tápi alatt... :oops: Amúgy alvásilag semmi baj nincs,mert viszonylag jó az alvókája,de ez sajna így alakult.Majd most az ünnepek alatt megpróbálom szoktatni az egyedül alváshoz legalább délután.De közben meg annnnyyyira jó,mikor bújik hozzám,meg simizi az arcom...És mivel nem lesz több csemete,önző módon kihasználom ezt...Mondjuk visszagondolva Annát is sokáig kellett altatni,aztán valahogy fokozatosan tértünk át az egyedül alvásra.Na,majd utánagondolok,hogy is volt ez.
Képzeljétek,Rolcsi ad puszit,és már tudatosan!Már persze ha olyan kedve van! :lol: Ja,meg dobja is a puszikat! :lol:
Móni,nem röplabdáztam sosem.Suliba kéziztem,néha kosaraztunk,aztán ennyi.Ja,meg általánosban gyorskoriztam,azt talán mondhatnám versenyszerűnek,de a suli után nem csináltam tovább.Viszont a mai napig imádok korizni,csak már ezer éve nem jutottunk ki a koripályára...
A humorral én is így vagyok,tök jó olyanokkal dumcsizni,akikkel lehet egymás vérét szívni sértődés nélkül! :lol: Persze azért van egy határ,de akkor meg lehet szólni szerintem...A gyöpösödést értem hogy gondolod,és érzem is... :lol:

Évi,neked akartam még írni,hogy nekem mindhárom gyermek tápszeres volt.Norbi a kórház után egy héttel kapott pótlást,addig szó szerint éhezett a drágám.Ő onnantól csak tápis lett,mert annyi tejem sem volt,hogy legalább kóstolóba kaphatott volna. :( Annánál nagyon rákészültem,hogy márpedig szoptatni fogok,olyan nincs hogy nem lesz tejem!Aztán mégsem volt.A kórházban már kapott pótlást,az akkori rendszer szerint nem lehetett volna.A kedves főorvosnő a fejemhez is vágta,hogy biztos nem akarom szoptatni...Meg hogy minek teszem mellre óránként,biztos az a baj...Közben Anna meg szinte folyamatosan üvöltött,mert tiszta éhes volt.Én meg bőgtem vele együtt.Eléggé kicsináltak lelkileg.Ettem mindent amit mondak a tapasztaltak,ittam mindent és mégsem.Aztán olyan 4 hónapos korában lett tiszta tápis a kiscsaj.(Akkor kezdtük a hozzátáplálást.)A legnagyobb mennyiség,amit tudott szopni végig olyan 20-30 gr között volt.A végén ez már két ciciből.Mikor már picit nagyobb volt,beszéltem a Mamámmal,meséltem neki,hogy hogy jártam a szoptatással.Akkor mondta,hogy sem Ő,se anyám,nagynéném,és az unokanővéreim sem tudtak CSAK szoptatni.Szóval ez nálunk genetikai dolog lesz.Rolcsinál már nem is aggódtam,tudtam hogy kell kapnia pótlást és kész.Hálistennek itt a kórházban azóta voltak változások,és a harmadik nap már kapott pótlást minden lelki terror nélkül.Azért a harmadik napra már vele is kiborultam,a szobatársnőm már felajánlotta,hogy megszoptatja Ő.De aztán nem kellett,mert kapott ugye pótlást.Ro-t is négy hónapos koráig ciciztettem,aztán már annyira fájt ahogy szívta a semmit,hogy abbahagytuk.

Na ez jó hosszúra sikerült,bocsi mindenkitől.Szóval csak azt akarom mondani,hogy bár azt nyomatják,hogy anyatej mindenképp,meg szinte az jön le,hogy milyen anya vagy már,hogy nem szoptatsz,le kell kakkantani mindenkit.A gyereknek az a lényeg,hogy jóllakjon,meg egy nyugodt Anya.Azt hogy ez tápival vagy anyatejjel történik szerintem mindegy...
Uff,én beszéltem... :lol:
És elég sokat sikerült... :lol: :lol: :lol:

Megyek csinálok valami hasznosat is végre! :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Jó Reggelt!

Anna! A szoptatás kontra tápszer témával mélységesen egyetértek!!!! Szerencsére olyan a gyerekorvosunk, aki átlátta a helyzetet már akkor amikor kijöttünk a kórházból, látta, hogy odavagyok, és csak bíztatott, hogyha nem megy, akkor tápszer, abból semmi gond nem lesz. És nem is lett. Lett egy kiegyensúlyozott, jóllakott, jó alvó gyerekem.
Mindig azt mondom, hogy a lényeg, hogy a tápszeres üveget szeretettel rázd mikor készíted el, és akkor nincs gond, ugyanolyan jó anya vagy mint más, aki szoptat!!!!!!!
És nem érdekel ha másnak nem ez a véleménye, mert megjártam a hadak útját, és úgy ahogy mondod, le kell kakkantani mindenkit, csak a gyerek érdeke fontos, márpedig ő nem éhezhet. Legalábbis Laura nagyon nehezen viselte a semmi szívását :roll: Szegénykém már a kórházban úgy üvöltött mint a sakál, de szerencsére a 3. nap után már kapott enni, ha már ilyen defektes volt az anyja. Akkor így gondoltam, hogy az vagyok, de mostanra már nem bánom, hogy így alakult.
Azóta komolyan mondom tápszernagykövet lehetnék! :P

Ma paradicsomos húsgombócot csinálok krumplival. Még van az isteni tárkonyos levesből. Ma megint zabálni fogok :roll: Csak ne főznék ilyen jól :lol: És ne lennék ennyire szerény :wink:

No, most ennyi!

Kép
larianyu

Hali!
Látom fellobant a tápszeres téma körül a tűz ... :lol: Eggyetértek veletek. A lényeg, hogy a baba jóllakjon a többi meg mit mond nem számít. Bár bevallom nekem nem volt egy pillanatig lelkiismeretfurdalásom, sőt mikor 3 hónap után véglegesítettük és kizárólagosítottuk a tápszert néha még kényelmesebbnek is éreztem ezt a megoldást mint a szoptatást. A barátnőm egy nap különbséggel szülte meg babáját és neki rengeteg teje volt, de mikor találkoztunk és az etetésre került a sor mindig elmondta mennyire "irigykedik" amiért nekem ilyen egyszerű cumisüveges megoldásom van erre az éhség problémára. Szal én nem búsultam különösen.
Egyébként valaki kérdezte , hogy merre lakunk Tbányán ... Újváros nemmessze az APEH irodaháztól. Ti merre laktok? Móni írta, hogy Kecskéden ... Anna?
Ma megyek a barátnőmhöz mézeskalács figurákat sütni a karifára. Persze gyerekestől vagyok kénytelen menni, mert munkanap lévén a Papa dolgozik. Mondtam is neki, hogy meló után jőjjön a Pocokér mert szerintem nem fogok tudni sokat csinálni mellette. Már nagyon kiváncsi vagyok milyenre sikerednek a figurák, sok szép elképzelésem van. Majd beszámolok róla ... sőt képeket is mutatok róluk ... persze csak ha szépek lesznek! :D Egyébként szaloncukrot is lehet otthon készíteni. Sőt a gyerekeket bevonva egész jó kézműves foglalkozást jelentene. Anna kislánya biztosan élvezné a közös készülődést a mamival. Legalább is a korából ítélve.
Ami az ebédet illeti ma igazi fogyókúrás disznótorost sütök. Véreshurha, májashurka és kolbász. Mellé sültkrumpli meg a tegnapi ubisali. A tökös-mákos rétes szerintem holnapra marad. 8) Ettől lehet csak fogyni igazán!! :lol: :shock:
Szép napot mindenkinek!
Évi
evangelista72

Sziasztok!

Anna! Úgy eltűntél hasznosat csinálni, hogy azóta se láttunk! :P De azért mostmár előjöhetnél újra!

Évi! Remélem jól sikerültek a mézeskalács figurák, és képeeet, képeeeet! Kíváncsi vagyok rájuk.
Tényleg jó fogyókúrásra sikeredett a menüd. :lol: Rá se ránts, egyél, ami jólesik, hát nehogymáááááá :P
Nekünk is van két adag disznótoros a fagyóban, szerintem hétfőn vagy kedden az lesz. Én is fogyni akarok! :wink:

Ma apáékat hazaengedték előbb, úgyhogy már az ebédre itthon is volt. Mikor a cicát leraktuk aludni, mi is pihentünk kicsit, konkrétan ő horkolt :lol: , én meg épp becsuktam a szemem, utána meg elmentünk kalandtúrára :lol: Mi ezt mindig megjátsszuk, mert ilyen kis kalandvágyók vagyunk, ezen a király úton, meg jó kis hóesésben, hová visszük a gyereket szánkózni? Hááááát a Turulhoz. De nagyon fáintos volt. Gyönyörű volt, ahogy szakadt a hó, a madár megvilágítva, háááááát, isteni élmény volt. Kismackóm azt mondta a madárra: "pipiiiii". Ült a szánkón, húzkodtuk, aztán meg kiszállt belőle és sétált a hóban, nagyon élvezte. Annyira cuki volt, ahogy ismerkedett vele! Szóval jó volt a délután.
Teszek képet a kis kalandunkról!

Puszi! Jó éjszakát!

Kép

Kép

Kép
larianyu

Sziasztok!
Évi,mi bánhidán lakunk,családi házban.Az otthoni szaloncukorkészítés tényleg jó ötlet,de sajnos Rolandba beépült és aktivizálódott az ANYAMÁGNES,úgyhogy ezt most inkább kihagyom... :lol: Van amúgy valami jó és egyszerű recepted?
Annával csinálunk majd azért ilyen darálós-szerű szaggatós sütit,múltkor próbáltuk ki a recit,és segített nagyon ügyesen.
Jóóó kis disznótoros kaja...Nekünk is van egy adag a fagyasztóba,kari előtt megcsinálom szerintem.
Milyenek lettek a mézeskalács figurák?Tudtál Törptől haladni?
Remélem,ma sikerül eljutnunk boltba,megveszek mindent ami még hiányzik,hogy ne fájjon a fejem már ez miatt.

Gyerekek nemrég keltek,gondolom ez az idő nyomta őket el...

Móni,aztán semmi hasznosat nem csináltam ám... :oops: Eltörpöltem az egész napomat. :oops: Néha ezt is kell...
Nem semmik vagytok ezzel a Turul úttal!!!De biztos gyönyörű volt!Laurának az az édi pofija hogy ki van pirulva! :D Jók a képek nagyon!

Timiről nincs hírünk?Remélem nincs velük semmi baj!

Na megyek,összeírom a listát.Majd még igyekszem jönni!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok lányok!

Vendégünk volt pár napig, ezért nem jöttem, most gyorsan visszaolvasok, és írok!

Sziasztok:Timi

Kép
tinaági

Halihó!

Hú, pár napig nem voltam, és jóó sokat írtatok :D

Éva: Üdvözöllek én is, Timi vagyok és van egy 21 hónapos lánykám, Áginak hívják, Kertvárosban lakunk a családi házas környéken. Az én lányom is tápszeres baba lett, igaz én 6 hónapos koráig szoptattam is, azért nem csak szoptattam, mert lett egy csúnya mellgyulladásom, és utána már csak egy ciciből tudtam etetni, nagy sajnálatomra, dehát így alakult, ezek után fokozatosan lett tápszeres, és a mai napig kap este is meg reggel is. Szerintem semmi jelentősége sincs hogy az anya szoptatja vagy tápszerrel eteti a gyermekét, kinek így, kinek úgy alakul, ezen nem múlik semmi.
Hát én nem dicsekedhetek a lányom elalvásával. Nekem altatnom kell, valamikor a kezét is fognom kell, és úgy alszik el, amúgy az alvókájára nincs panasz, jó alvó, csak kicsit nehezen alszik el, majd biztosan nálunk is eljön az idő amikor ez változik és egyedül fog elaludni, ahogy Anna is írta.

Anna,
köszi a hiányolást, és a gyerekágyba szoktatós választ!
Igen, gondolkodom hogy Ágit átszoktatom mostanában.

Móni,
Jók a képek,
Mi is szánkóztunk, apáék megcsinálták a karfát

Egyenlőre ennyire jöttem, bocsi, Ági lassan ébred, és megyünk szülinapot köszönteni férjem szüleihez.

Kép
tinaági

Sziasztok!

Timi! Örülök, hogy semmi gond nincs, és újra itt vagy. Én is hiányoltalak ám :wink: , még pénteken írtam, hogy vajon hol lehetsz.
Áginak tetszett a szánkózás? Ügyes apa és após, hogy megbarkácsolták a szánkót. Kivi leszek, hogy holnap lesz-e a Hervisben karfa. Jó lenne....
Végülis akkor Ti is kimentetek a mínuszokban. Hát mi is. De nem sok időre. Ma pl. annyit volt csak kint, amit kocsiból kivettük, betettük. De ez a mai nap ez embertelen hideg volt. És most néztem a hőmérőt, -17,4-et mutatott, de a tető alatt van az érzkelője, vagyis kb. 4 méteren, tehát ez tuti van -19 fok is.
Lehet, reggel eltörik a macskánk a kanyarban :P

Anna!
Jó sokáig aludtak ma a csibéid. Remélem kihasználtad Te is az időt alvásra.
Kiköltekezted már végre magad? :lol: Mert ma mi is pénzverdében voltunk. Nekem már csak a krokett van hátra, mert abból a spárosat szeretem és spárban nem voltunk, meg anyukám holnap, ha megverekedett a jegesmedvékkel, elmegy savanyú káposztafejért a régi piachoz. Na, ezek hiányoznak még, de egyébként kész vagyok a vásárlással.
Úgy tervezem, hogy holnap este, ha leraktam a nőcit, akkor becsomizom az ajándékokat, mert ugye, ha fönt van, akkor esélytelen a dolog. Szeretnék már túllenni a csomagoláson is. Szerdára a zserbó sütést terveztem be.

Ma kiscicám megint nyűgi volt. Ezek a szemfogacskák kint lehetnének már, mert eddig semmi baja nem volt a fogaival. A popija is tök piros, nem emlékszem már, hogy melyik fogánál volt ugyanez a tünet. Most éjjelre neogranormon-canesten keverékkel kentem be, azt mondta a doktornéni, hogy ilyenkor ezt csináljam. Hát csinálom. De édesemnek fáj is, mert húzta a kis seggét, ahogy törölgettem le róla a kakit. Nem akart megint ebédelni, aztán nagyon nehezen aludt el, aztán meg negyed 5-kor már felkeltettem, mert mondom, így hogy lesz este alvás. Végül negyed 10-kor tettük le este. A délutáni alvásból így, a felkeltés miatt nyűgösen ébredt, de utána már semmi baja nem volt, és jól be is vacsizott, arany drágám. Kis jóllakott napközis pocija lett, ahogy állt a kádban, olyan édi volt a hasijával. Holnap reggel max. fél 9-ig hagyom aludni, hogy újra visszaálljon a rendünk.

Még du. mikor hazaértünk odaraktam a marhahusilevest, kész is van már, csak még azt nem tudom, hogy holnap mit csinálok még hozzá. Még megálmodom.

Évi! Milyenek lettek a mézecskalács cuccok?

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kép
larianyu

Jó reggelt!

Móni,
Igen, láttam hogy te is kerestél, mindannyian nagyon aranyosak vagytok :D
Nem nagyon vittenm ám ki Ágit én sem, egyszer szánkózni amikor még nem voltak nagy minuszok, illetve tegnap muszáj volt, de éppen csak be a kocsiba meg ki, néztem, mínusz 22 volt este hétkor mikor hazaértünk.
Szegény Larika, ezek a fogak :( , szorítok hogy hamar kijöjjön/jöjjenek és újra a régi legyen.
Ági feneke is érzékenyebb ilyenkor.
Mi is a spáros krokettet szeretjük, vettünk is jópárat az ünnepekre.

Ma is rohanós napunk lesz, de délután megpróbálok jönni

Kép
tinaági

Sziasztok!

Lányok,nincs valakinek gázszerelő ismerőse,aki nem horror áron dolgozik,és ért a konvektorhoz?Sürgőslenne,mert a kisszobai konvektor hőfokszabályzója megadta magát...

Aki tud,az segítsen légyszi!

Köszönöm!!!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Folyt.köv.:

Timi,örülök,hogy minden rendben!

Móni,Te 11-kor még a gép előtt ülsz?Nem semmi...
Az ajándékok nagy része már becsomagova,még Norbinak kéne egy apróságot beszereznem,csak sikerülni fog!Reggel 8-kor keltek Manók,Anna már nem megy oviba.Norbi Anyóséknál aludt,onnan ment suliba.
Holnaptól Drágám szabin lesz,hurrráááá!
A sütisütésnek nekem is neki kéne állni!A bevásárlás is kész,már csak a mindennapos apróságok vannak.
Remélem,minnél előbb kibújnak kicsi Laura fogacskái már!

Timi, Ágikának már kinn van az összes foga?Vagy ezt már kérdeztem?Ha igen,akkor bocsi! :oops:

Később még próbálok jönni!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat a fogakkal kapcsolatban, a poén az, hogy még nemigen látok semmit, csak a sötétben tapogatózok, de mintha......

Timi! Azért vigyázzatok a futkosással ilyen időben! :lol:

Anna! Sajna gázszerelőt nem tudok, mi a kazánt szoktuk ellenőriztetni néha :oops: , szóval nem minden évben, akkor a zátonyi gázklinikát szoktam kihívni, ők Tatán vannak, de sajna nem tudom, hogy milyen áron dolgoznak. Nem igaz, hogy mindig van valami :twisted: Így most tudtok fűteni azért abban a szobában? Vagy ennyi volt? :roll: Hát ha nem, az nagyon gáz, remélem hamar találsz megoldást. Hány szobátok van egyébként?

Nem ülök a gép előtt 11-kor, hanem fekszem :lol: Ezt azért tudom megtenni, mert ugye lánykám sokáig alszik reggel. De mostanában, van hogy apa elmegy reggel és már nem alszom vissza, ez mondjuk fél 8-at jelent kb.
Lassan akkor együtt lesz a család :lol: Holnaptól már nem lesz suli? Az tök jó. Anyósodék messze laknak? Te, Anna, írtad már hogy Norbid melyik suliba jár? Ha igen, bocsi. Szita vagyok, bár Annád oviját írtad, arra emlékszem.
Egyébként egyszer még a múlt héten kérdezted, hogy hány foga van Larának, 12. A 4 szemfog és a 4 nagyőrlő hiányzik. 12 hónaposan még egy foga sem volt, 15 hósan volt alul kettő, és 21 hónaposan meg már 12 van.

Anyukám hívott, hogy beszerezte a kápifejet meg a krokettet, hurráááá! Megölt 3 jegesmedvét útközben, azt mondja nagyon hideg van kint. Itt a kinti hőmérő -7-et mutat, az kb. -9-nek felel meg. Király. De most süt a nap, talán jobb lesz.
Neki kéne állnom takarítani, mert Alfikám hullatja a "tollát" rendesen. Meg amúgy is meg kell csinálnom, mert ugye szerda este már fel akarjuk díszíteni a fát, hogy a cicalány már 24-én reggel láthassa. Édes kincsem, biztos fog neki tetszeni. Asszem megálmodtam a mai másodikat, szerintem megcsinálom az egyik disznótorost, remélem finom lesz. Házi, de néha azokban is csalódni kell, már nincsenek olyan finom hurkák, mint régen. Legalábbis gyerekkoromból finomakra emlékszem, de mostanában....
Na, mindegy, egyszer meg lehet enni. Vettem hozzá jó kis káposztával töltött almapaprikát.
Csajok, tudom, hogy ez egy babás topik, szóljatok ám nyugodtan, ha sok vagyok kaják ügyében, mert akkor keresek egy gasztronómiai topikot. :oops: :lol:
De szerintem jó másról is beszélgetni, nem csak a bébikről.
Na megyek is, rendbeteszem kicsikém popiját, aztán elkezdem a dolgomat, mert így nem lesz belőlem énekes halott sem. :lol:

Szép Napot!

Kép
larianyu

Sziasztok!
Móni,most két szoba van egyenlőre,Anna +Norbi az egyikben,mi Rolcsival a másikban.Van egy elektromos radiátor,most az megy,csak hát most nem engedem át Ro-t,mert félek hogy felborítja... :(
Amúgy majd +1 szobát szeretnénk kialakítani,és akkor Norbi megy külön,Anna+Ro meg összecuccolnak.Aztán majd ők is különköltöznek. :D Ez már csak pénz kérdése...
Norbi a Váciba jár,majd Annát is oda szeretném iratni.Ja,holnap még lesz suli,de aztán már itthon lesz Ő is.
Anciék dózsakertben laknak,úgyhogy nem lakunk messze egymástól.
Laurának akkor tömegesen jönnek a fogai!Azt nem is meséltem,hogy Annának meg mozog a szemfoga alul.Úgy meglepődtem rajta,mert nekem úgy rémlett,hogy később kezdenek el potyogni a fogak...

Engem nem zavar,hogy kajákról is beszélünk.Sőt,a Te beszámolóidat külön élvezem... :lol: Néha csak úgy csorog a nyálam... :lol:
Megek vasalok egy kicsit.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok Lányok!
Hú... itt aztán gyorsan pörögnek az események. Egy kis kihagyás és már alig szedem össze a fonalat. :? Tegnap írtam ám, csak mielőtt rányomtam volna az "elküld" gombra az én drága Kisfiam a Pocok ... idesettenkedett és valahogyna kikapcsolta a gépet. :lol: Kicsit ideges lettem és már nem volt idegem újból begépelni. Szal inkább kikapcsoltam az egészet és mentem a dolgomra.
Móniék nagyon ügyesk voltatok, hogy meglátogattátok a "pipit" a hegyen. Mi is szivese nmentünk volna ki a hóesésbe csak a Papa céges karácsonyi bulira ment, ígyhát nem sok köszönet lett volna benne ha a Pocok meg én indulunk útnak. Főleg, hogy nincs szánkónk és még nem tud járni. A harmadik emelti lecuccolás kihívásáról ne is beszéljek. Szal maradtunk itthon kettesben és néztük az ablakból a hóesést.
A mézeskalács készítés kész horrornak indult. Gyorsan rá kellet jönnünk, hogy a kis drágától nem fogjuk tudni megvalósítani tervünket mézeskalács téren. Szerencsére Apa időben végzett a melóban és hazavitte. Persze mire belemelegedtem volna a díszítgetésbe már jöhettem is haza mert Apa indult a buliba. Nem sikerültek olyan szépen mint ahogy szerettem volna, de mindenesetre az illatuk csodálatos. Az egész lakásban mézeskalács illat van és most nem viccelek ... isteni. Képeket is mutatok ahogy igértem de ne nevessetek ki! :oops: :shock:
Szerencsére nekem nem kell vásárolgatnom és készülődnöm a Karácsonyra. Mi minden évben elutazunk haza a szülőkhöz. Mivel nem vagyunk Tbányaiak. Holnap megyünk és valamikor a két ünnep között jövünk vissza. Na majd lessz mit visszaolvasnom ismerve a tempótokat... :lol: A készülődés kimaradásáér cserébe nekem a "nehogy itthon felejtsek valamit" című darabban kell helytállnom. Gondolom ismerős nektek is, hogy nem egyszerű egy picivel elutazni, főleg nem több napra. Már ma nekilátok, hogy holnap reggel csak cuccolni kelljet a kocsiba és huss...
Nekün is van rossz tapasztalatunk a fogzással. A Gergőnek kilenc hónaposan már kinn volt 8 foga. Gyakorlatilag négy fog jött egyszerre és a mi popsink se volt piskóta. Én sokáig a Sudo krémet használtam. Nyáron voltunk vesemedence gyulladással a kórházban és még ott is ódákat zengtek az orvosok milyen jó is a Sudo krém. Mikor kipirosodott a popsija szegénykémnek természetesen a Sudo krémmel próbálkoztam. Sivalkodott is rendesen. Elrohantam a gyógyszertárba és elpanaszoltam a gyógyszertárosnak szenvedéseinket. Ekkor kimeresztett szemekkel rámcsodálkozott: - Csak nem Sudo krémmel keni a gyerek piros popsiját?!?!?! Szégyenkezve mondtam, hogy de igen. Hú ... hát az csíp!!! ... volt a válasz. :shock: Adott Neogranormont és nem hazudok de másfél nap alatt teljesen rendbe hozta a Pocok popsit. Azóta mindig tartok itthon Neogranormont, szerintem is nagyon hatásos.
Ma még nem tudom mit főzzek ... szégyen szemre de tegnap nem főztem semmit. Aranyvasárnap ide vagy oda mi pizzát rendeltünk. Nem volt kedvem semmire. Szerencsére a férjem nem valami haspárti, neki jó bármi. Na most biztos gondoljátok magatokban ez meg miféle csaj ... de ez van. :) :roll:
Felébredt a Pockom ... lassan mennem kell. Szerintem rántotthusit készítek egy kis borsófőzelékkel ... most ez tűnik legvalószínűbbnek.
Ha netán ma már nem tudnék jönni a nagy főzéstől és pakolástól akkor Mindenkinek nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok és kívánom hogy a gyerekek nagyon élvezzék!!!! Végül is nekik és róluk szól ez az egész!
Puszi! Évi
Kép Mézeskalács_I Kép mézeskalács_II Kép Pocok Xmas edition
evangelista72

Évi,ezek tök jók lettek!!!Még hogy kinevetni...Nagyon ügyes vagy!Gergő meg gyönyörű!Az a huncut pofi...Zabálnivaló! :lol:

Az úton vigyázzatok,és pihenj otthon amennyit csak bírsz!
Azért valahol irigy vagyok ám,hogy nem kell agyalnod menün-bevásárláson... :oops:
"Nehogyitthonfelejtsekvalamit":nálunk ez menetrendszerű... :lol: Meg az is,hogy valakinél mindig sikerül otthagyni valamit... :lol:
Kilenc hónaposan 8 fog???Nem semmi,anyááám....
Ha ez megnyugtat,nálunk sem vasárnapi menü van ám mindig vasárnap.Volt már nálunk is pizza,melegszenyó,és ilyen "hamargyorsan" elkészíthető kaják.Én nem szégyellem...Lehet,hogy kéne... :oops: :lol: :lol: :lol:

Ha már nem tudnál ma jönni:
Nektek is Békés,Boldog Karácsonyt kívánok!
Pussz!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok,

Évi,
nagyon aranyos a kisfiad!
Figyelj csak, mielött elkezdenél nagyon pakolászni, nem írnád le nekem a mézes sütik receptjét? Konkrétan tőled kaptam kedvet a készítéséhez, még nem sütöttem, lééégysziiii

Anna,
Ágimnak 15 foga van, még nekünk is 5 jön valamikor, de mi extrán megszenvedünk vele, szóval annyira nem várom az érkezésüket.
Jól haladsz az előkészületekben, hiába te már profi vagy
Sajna nem tudok jó gázszerelőt, valamit tudtál intézni ez ügyben idáig?

Móni,
Én örülök hogy kajákról is beszélgetünk, sok jó ötletet adsz, olyan jókat főzöl mindig,
Anyukád meg a jegesmedvék, mindig röhögök, olyanokat írsz :D

Kép
tinaági

Sziasztok Lányok!

Végre pörgünk, mint a körhinta! Olyan jó, hogy ennyit írtatok, amíg én küzdöttem a porszívóval, az ágyneművel, a mosógéppel, a minden lében kanál kicsinyemmel, és a disznótorossal.
Még a szőnyeget kell kiráznom, mert a hálónkban rongyszőnyegek vannak, aztán mára ennyi. Jaaaaa, meg az ágyneműt felhúzni. Minden héten muszáj húznom, mert Alfikám velünk alszik. :oops: De nem baj, imádom a kis szőrös testét! :lol: Ez van, életem pasija. :roll: Na, most ne nézzetek hülyének, jóóóóó!!

No, visszatérve a fórumhoz, Annám! Hívtál már gázost, mert ez így nem jó! A Zátonyiék egy kazánpucit 6-7 ezerért csinálnak, csak nem lesznek olyan drágák, kérdezz rá telón, hogy mennyi lenne, így ne maradjatok ebben a hülye hidegben. Tudom, sok-sok, de muszáj. Nálunk a múlt havi csőtörés volt király, nagyon hiányzott a kiadás, de meg kellett csináltatni. Na, mindegy, nem akarlak zaklatni, csak azért érdeklődj telón, hátha tudnak valami megoldást.
Norbid a Váciba jár? Az király! Én is oda jártam, jó suli volt akkor is :wink: és ez most sincs másként. Anyukámék ott laknak a Váci mellett. Lehet, hogy már találkoztunk is az utcán :lol: , csak nem volt ránk írva, hogy Anna-Móni-Babanet. Hihhi, kurva vicces vagyok. Szóval akkor még holnap van suli? Most csak a menetrend miatt érdekel ennyire, hogy hogy járnak a buszok. Nem mintha készülnék valahova, de mi rajtaütésszerűen szoktunk elindulni itthonról a deddel.
Képzeld a szomszédban a kisfiú, januárban lesz 5 éves, és már neki is kipottyant egy foga. De még nyáron láttam, hát én is tök meglepődtem, nekem is korainak tűnt, de ezek szerint nem az. Kivi leszek Biankámnak mikor potyognak majd ki. Nyáron fájt neki a kis foga, nem látszott rajta csak egy pici barnásodás, gondolom kezdődőd szuvasodás, elvittük dokihoz. Hát bakker, én jobban izgultam mint ő, de nem csinált vele semmit a dokker, azt mondta, hogy még semmi tennivaló nincs, ha elkezd mégegyszer fájni, akkor vigyük vissza. Hát kb. 1 hónapja megint fájt neki, anyu adott neki negyed demalgont, jobb lett. Kivi leszek, hogy mikor viszik el a szülei, és hogy mit mondanak, mert továbbra is csak egy pici barna látszik a hátsó rágófogán, de néha fájlalja. A fogfájásnál meg nincs szarabb, ja, de a fülfájás. Na mindegy, szóval izgultam szegénykémért, nem tudom, ha a Larát kell majd vinnem, lehet előtte beugrik egy kis nyugtató :lol: Bár ez is érdekes, mert pl. oltások alkalmával se izgultam, tudtam, hogy ez a dolgom, végig kell csinálni, és így is álltam hozzá. Biztos a fogászatnál is így lesz, főleg azért is, mert itt a faluban egy tündér doktornéni van.

Évi!
KisPockod gyönyörűűűűűűű. Jaj, de édes kisfiú. Még a szeme se áll jól, kis huncutpofi. Köszi, hogy megmutattad. Magadról is tehetsz ám fel! :wink:
Nagyon szépek lettek a mézeskalik. Méghogy nevetni! Ugyanmááááá. Én egyik éven csináltam, de nem díszítettem ki, csak a formájuk volt, tényleg isteni illata van, de azóta se csináltam, most meg esélytelen a Larustól, majd talán, ha már Ő is tud segíteni.

Én Lara születése óta Sudocremet használok, szerintem nagyon jó, csak ha már ilyen piri a popi, akkor kell ugye a Neogranormon-Canesten keverék. Ez utóbbi a begombásodás megelőzésére, mert ugye a peluba befülled a popsijuk. Tegnap apa mondjuk Sudóval kente be neki, de nem sírt, tehát szerintem nem csípte, lehet, hogy akkor csípi, ha már jobban fel van maródva. Sajnos egyik fognál úgy jártunk, én még mondtam is a doktornőnek, hogy az én gyerekem segge így még nem nézett ki, szégyenlem magam, azt mondta, hogy ez gyönyörű azokhoz képest amit lát. (Tehát akik elhanyagolják). De azért szar érzés volt, főleg, hogy a kismanó szenvedett tőle.
Dehogy gondol Rólad valaki ilyet, hogy ilyen meg olyan nő vagy, mert nem főztél tegnap. Ugyanmár, Te tudod, hogy neked/nektek mi a jó, hogy jó. Ehhez senkinek semmi köze. Én is rendelnék pizzát, csak mire ide kihozzák, ráfizetjük a gatyánkat a szállításra :lol:
Egyébként a szülők hol laknak, ha már írtad, bocsesz, mert mondtam ma már, hogy az agyam szita!
De nekem nagyon vigyázzatok ebben a szutyok időben, holnapra ónos esőt mondanak!
Jaaaaaaaa, miénkapa is volt karácsonyi bulin, csak ő pénteken :P Jó ezeknek a pasiknak!
Mindenesetre ha már nem talizunk Karácsonyig, akkor Áldott, Boldog Karácsonyt kívánunk az egész családodnak!
Ja, és még valami: én mielőtt rányomok az elküld gombra, nyomok egy CtrlC-t, hogyha valamiért elszállna a dolog, akkor csak CtrlV és már ott is van a szöveg újra.
Egyébként Laura is nagy mágus a számítógép terén, egy nyomással olyan billentyűkombinációt tud létrehozni, hogy már nem egyszer, nem kétszer kellett hívnunk a rendszergazdát, hogy most mit állítsunk vissza, mert a gyerek valamit elállított. Pedig nem vagyunk tökre antitálentumok, de néha meglep egy 21 hónapos :roll: :lol:

Timi! Kategórikusan kijelentem, hogy a jegesmedve nem vicc, úgyhogy ne röhögj rajta, ha kérhetem. :shock: A mama a vérét áldozta a krokettért. De Ő csak ment, mert anya csak egy van. :P

Na, csajok, egyenlőre lelövöm magam, mert a végén még nagyon sokra sikeredek! Még majd jövök szerintem, de még ki kéne vinni szellőztetni is a nyuszifület, bár még alszik. Na megyek, rázom a rongyot az udvaron.

Puszik

Kép
larianyu

Hali!
A rántotthús kész ... a borsó fől ... a Pocok meg BeBe Tv-t néz. Csak mindig ilyen nyugalom volna. Örülök ám, hogy tetszenek a mézeskalácsaim. Ezen a linken megtaláljátok areceptet.
http://www.nosalty.hu/rogton_puha_mezes ... ecept_2411
Jelezni szeretném, hogy amennyiben légkeveréses sütőben sütnétek és nem szeretnétek szénné égetni a sütit akkor SEMMIKÉPP ne süssétek 8 percig. Nekünk sikerült egy tepsit hazavágni! :shock: :evil: 180 fokon 3-4 perc elég. Ja ... és amennyiben nem vajas lisztes tepsiben sütnétek, hanem sütőpapíron akkor bő 4 perc elég.
A díszítést illetően szólok, hogy a dózsakerti híd lábánál a régi MÁV szállónál van egy Marcipán bolt. Ott lehet venni mindenféle tubusos dekorfestéket. Négy féle szín (zöld, piros, sárga és fehér) 700Ft. Szerintem megéri. Van ott mindenféle finomság nézzetek szét.
Egyébként Szabadkára utazunk. Öt éve költöztem Magyarországra, azóta élünk itt. Hallottatok róla?! A szabadkai piacról mindenki hallot. :lol: Bár Tatabánya viszonylag messze van a déli határtól. Van előttünk vagy 300km. Remélem nem lessz ónos eső holnap napközben, Szeretnék mielőbb elindulni, hogy az esti fagyot elkerüljük.

Most lépek ... szerintem még jövök estére!
Pussz Mindenkinek!
Évi
evangelista72

Sziasztok csajok!
Bocsi hogy eltüntem,de 4-én befeküdtem a kórházba mert magas volt a vérnyomásom és ez idáig ott voltam.De a jó hír az hogy 17-én megszületett Márk fiam 3620gr és 51 cm-vel...Jól vagyunk...most röviden ennyi mert jó lenne már egy jót aludni kényelmes ágyon...
részletekkel késöbb jelentkezem...
anda-vivibaba

Sziasztok!

Andrea!
Gratulálok Nektek!Jó egészséget és sok tejcit kívánok!Képet rakj majd fel légyszi!!!Meg ha lesz egy szusszanásnyi időd,írd le hogy mi történt!Pihenj sokat!

Évi,Szabadkáról már hallottam,de konkrétan arrafelé még nem voltam.A Marcipán boltba sosem voltam még,de majd útba veszem ha másnem kari után.Az ónos esőt ma éjjelre mondják,remélem,hogy el tudjátok kerülni!

Móni,köszi aranyos vagy,eddig úgy néz ki reggel jönnek,ha nem sikerül valamiért,felhívom ezt a tatai céget!Mondjuk ez az ónos eső aggaszt,lehet hogy senki nem megy sehová...Ja igen,akartammég írni ,Anyud sem semmi...Megküzd és vérét adja... :lol: :lol: :lol: Most már tudjuk,kire ütöttél,Te nő! :lol:
Timi dehogy vagyok én profi... :oops: Olyan messze vagyok tőle,mint ide Etyek...Ezt a lustaság és a tömegundor teszi.Mármint hogy próbálok mindent időben lezsírozni.De gyúrok ám rá hogy profi legyek! :lol: :lol: :lol: De szerintem te sem állsz olyan rosszul az előkészületekkel! :wink: Csak nem mondod! :lol:
Nekiállsz a mézeskalácsnak?
Tényleg lányok,IGAZI házimézet honnan vesztek?

Móni,gyártsak matricát? :lol: Vagy csak elég az is,ha köszönök dózsában minden hasonló paraméterekkel rendelkező hölgynek? :lol: :lol: :lol: :P

Na megyek,mert ma már annyit dumáltam,hogy csak na.
Majd holnap jövök!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Évi! Hallottunk Szabadkáról persze! :wink: Anyukám volt a piacon is! Egy időben nagy divat volt. Én még nem voltam arra. De valahogy ahogy öregszem, nem is vágyom ilyen többszáz kilométeres utakra, de Nektek ugye más a helyzetetek. Régen simán elautóztunk egy csomót, de már nem kívánja a szervezetem. :P
Mindenestre jó utat, itt még nem esik az ónos, remélem kikerülitek.

Anna! Mi újság? Hogy van a konvektor? Remélem már tudtál valamit intézni, igaz jön az enyhülés :P Na jó, bocsi, nem viccelődök ezen, nagyon idegörlő lehet! :cry:
Igazi házimézet én a kollégáimtól szoktam venni, egyikük saját maga méhészkedik, másikuknak az apukája. Árakat sajna nem tudok, mert most nem tőlük vettünk, mert a Laci kapott egy ügyfelétől egy üveggel, ez elég is lesz a télre, hacsak nem kap el minket egy komolyabb gebula, mert akkor gyorsabban fogy.
És, igen, gyártsál már matricát légyszi! :lol: Ha ilyen ügyes vagy, ám legyen :)

Ma folytatom a gályázást. Még konyha, fürdőpuci van, és meg akarom csinálni a töltött káposztát. Ma úgy csinálom, ahogy a Mága csinálta a Vacsoracsatában. Tuti fincsi lesz.
Nálunk ma még nem történt semmi, most ébredezünk. Cicám már mandarint pucol, a sapkámban. Tegnap rájött, hogy milyen jól néz ki a sapimban, azóta az a kedvence :lol: Mindjárt dobok róla egy képet.

Na, gyertek, azt írjatok! :P

Puszik

Kép

Kép
larianyu

Sziasztok!
Nos,konvektor meghalt...Illetve meg lehetne gyógyítani,de azt mondta a szerelő,inkább vegyünk használtan egy másikat.Úgyhogy most ez a feladat,de úgy néz ki Apa ügyesen megoldja!Csak az a dühítő,hogy megint extra kiadás...Hihetetlen,komolyan.
Móni,fél 10-kor ébredezni.... :D Iszonyatosan irigykedem!!! :lol:
Köszi a mézes infót!
Tündéri Laura a sapidban!A sál a kiegészítő? :lol: Arany kis husi pofija!
Gábor elment Norbiért suliba,meg tankolni,aztán egy kis pihi(addig összeállítom szerintem az egyik sütit),majd miután Ro felkelt,átmegyünk Gábor mamájához,meg még boltba kell menni a maradék dolgokat beszerezni.

Többiek,merre vagytok?

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Szia Anna!

Sajnálom a konvektort, de inkább az árát :twisted: Hogy hiányozhatott ez most Nektek! Na de fagyoskodni nem lehet, az már egyszer igaz. Hogy oldja meg apa a dolgokat? Tud használtan? Vagy vatera? Teszvesz?

Nem kell ám irigykedni az ébredésért, már fél 9 óta fent voltunk :oops: , csak ugye ébredezni kell. :P És mi azt nagyon tudunk, ilyenkor van a szerelmezés is nálunk. Imádom puszilgatni azt a husos pofiját. :roll:
A mézes infót szívesen, ha komolyan gondolod, hogy esetleg kell, priviben ledumálhatjuk.

Köszi Laura dícséretét, igen kérem, a sál az kiegészítő, ő tette fel magának, mert ha sapka akkor sál is kell ám! :P Arany kicsi életem, olyan kis okos. Ma délelőtt is a sapiban glasszált, nagyon bejön neki. Szerintem veszek neki ilyet, az ő méretében, mert curva édi benne.

Milyen sütikét állítassz össze? Én holnap zserbót sütök, és még Kari napján valamit, de azt nem írom le, mert anyukám olvas minket, és az meglepi lesz. Meg a menü egy része is, úgyhogy majd utólag leírom, hogy mi volt. A mama csak a szarvancsot tudja :P A többi kiderül Szenteste.

Nekem Larám taknyis lett. Komolyan nem tudom már mi ez, enyhe hőemelkedése van: 37,4, meg tök fosisat kakil, és csúnya a segge. Most ez még mindig a fogzás-e, vagy még meg is fázott, én már nem tom, mindenesetre kúrálom. Most éppen ebédel, aztán megy alukálni, de adok neki pici Nurofent. Éjjel is többször nyekergett, de nem kellett átmenni hozzá, mert visszaaludt. Szegénykémnek folyi az orra, állandóan törölgetem neki, de inkább folyjon, mint hogy porszittyáznunk kelljen, mert azt már nem fogja tűrni úgy mint kiskorában.

No, most ennyi, Timikém, gyere már Te is!

Puszik

Kép
larianyu

Csajok!

Ez a töltött kápi nagyon fincsi lett. Megint adtam a koleszterinszintemnek! :oops: :P

Mi asszem ma nem megyünk ki, semmi humorom a locspocsban sétafikálni, az udvar is olyan mint a szutyok. Tiszta víz minden. Szerintem simán két perc alatt átázna Lara bakancsa, meg ahogy ismerem, első körön elvágódna egy nagyot a jeges vízbe :lol: , úgyhogy ezt most kihagyjuk. Jöhetne egy jó nagy szél, hogy felszárítsa. Igaz holnapra viharos szelet jósol az időkép, nem is ártana, bár utálom a szelet, de a latyakot annál inkább. Hát milyen hülye ez a hó, miért nem mondjuk mától esik. Na mindegy.

Sziasztok!

Kép
larianyu

Sziasztok,

Andi,
Gratulálok Márk babához, igazán szép súllyal született!!!
Szegénykém elég sokat benn voltál, hogy bírtad a kórházat a zárlat miatt, főleg ugye hogy a lánykádat is nélkülöznöd kellett.
Jól elvolt az apujával?
Kórházban rendesek voltak?
Ha időd engedi gyere kicsit, és mesélj

Móni,
Nagyon aranyos Lara a sapkádban.
Hát ma elég hülye idő van, Ágit már délelőtt leadtuk a mamáéknak, mi meg mentünk vásárolni ami még kell, persze megint sikerült jóó sok pénzt elkölteni, és még mindig jutott eszembe amit elfelejtettem, naná hogy miután kijöttünk a boltból.. :roll:
Itthon is gyorsan még takarítottunk, most tettem le a sejhajom
Lara biztosan csak a fogak miatt náthásodott be, nem lesz semmi baja meglátod. Ági is már produkált fogzáskor: náthát, hígabb székletet, kipirosodott popsit.
Most hogy van?
hihetetlen egyébként, hogy tegnap este még -20 fok volt, ma reggel meg már nulla. na ezt viselje el az ember szervezete, nem?

Anna,
Sajnálom a gázkazánt, elhiszem hogy nem hiányzott még plussz kiadás. Nekem még holnap is el kell mennem még egy pár dolgot vásárolni, olyan szita az agyam, sose tudok mindent megvenni.
Milyen sütit sütöttél?

Kép
tinaági

Sziasztok!
Timi,konvektor nem gázkazán... :lol: De még jó is hogy nem az,mert így azért olcsóbban megússzuk,mintha kazán lenne.
Sütit végül is nem sütöttem,mert szunyáltam egyet Ro-val... :oops: Aztán meg mentünk vásárolni,így majd holnap állok neki.

Móni,expresszen talált használtan Drágám,reggel megy érte Pápára.Remélem,hogy holnap be is tudjuk még üzemeltetni!
Neeem irigykedem ááám,dehogy!!! :lol: :lol: :lol: A "korai" fél 9-es kelésért! :lol:
Aranyos vagy a mézzel,majd lehet hogy élni fogok az ajánlatoddal!Most még van egy fél üveggel,nemtom meddig tart ki.De majd sikítok.... :lol:
Annának is megy valamiért a hasa. :( Vasárnap azt mondta hogy hányingere van,azóta semmi baja nem volt,tegnap már nem a "rendes" állagú kakka volt neki,ma meg aztán nagyon ment a hasa szegénykémnek.Mondjuk az étvágya sem az igazi.Szinte nem is eszik semmit.Mindenesetre diétáztatni fogom,meg adok neki normaflore-t.Remélem,hogy semmi komoly baja nem lesz.
Remélem,hogy Nálatok csak a fog miatt van ez.

Képzeljétek az előbb Gábor csak a fél kezét fogta Rolcsinak és olyan ügyesen sétált tök sokat ez a kismanó!!!Annyira ügyes!!!
Na lépek fürdetni!
Holnap igyexem jönni,de tényleg kell már sütnöm a sütit!(Olyasmi az egyik,mint a darálós ,a másik neve pedig tigris szelet.Anna csak színes sütinek hívja. :lol: )

Jó éjt mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Borzalmas éjszakán vagyunk túl. Picikém estére úgy betaknyosodott, hogy állandóan folyik az orra, nem tudott aludni. Letettem fél 9-kor, 10-ig aludt, aztán kipattant a szeme és ennyi volt az alvás. Szegénykémnek szívtuk az orrát, kapott lázcsillapítót, átvittük magunkhoz, életében most másodszor aludt köztünk, de először csak vergődött, nagyon izzadt. Akkor visszavittem a helyére, ekkor már 11 óra volt. Tisztába tettem, adtam neki kúpot, bekentem az ínyét, kiszívtam az orrát, és kezdtem kicsit ingerült lenni. Egyrész azért, mert már nagyon sajnáltam a Cicát, nem tudtam segíteni, másrészt nagyon fájt a fejem és k...va álmos voltam. Amíg fogtam a kezemben aludt, ahogy raktam le, ordított. Pont mint újszülött korában. Negyed órát hagytam, fel-felsírt, majd elkezdett megint ordítani, akkor visszavittem magunk közé. Na, nagynehezen elaludt, és aludt reggelig. Néha úgy rámtelepedett, hogy az amúgy is fájós bal vállamnak mára annyi.
Na, mindegy, ma reggel dokkernéninél kezdtünk. Így nem mertem nekimenni az ünnepeknek.
Sima náthája van, teendők: orrszívás, napi 3X5 ml Nurofen gyulladáscsökkentésre, napi 1 Calcimusc a teába, köptető, mert már köhög is (Mucopront). Írt fel antibigyót is, ki is váltottam, de csak akkor kell elkezdeni, ha újra lázasodna. Remélem ki tudom kúrálni antibika nélkül is, de ha nem, akkor adom neki, ennyi. Azért váltottam ki ma, mert nem fogok érte futkosni az ünnepek alatt. Úgyhogy most reggeliztem, nem hiányzott ez az egész, nagyon tudok aggódni, és sajnálni, ha beteg. Szerencsére ritkán van, de most van.

Anna! Remélem Annád jobban lesz, a hasmenős dolog sem semmi. Jobbulást kívánok Neki, remélem már jobban is van.
Ro édi lehet, ahogy lépked. Akkor egyedül még nem indult el? Mindegy, el fog, aztán majd csak futhatsz utána.

Timi!
Köszi a dícséretet, még ma az Uram is ment a boltba az utolsó pár dologért.
Igazad van, vicces ez a hőmérséklet különbség, sajnos Nálunk anyósom és apósom halálában is bűnös volt az időjárás, az tuti. Mindkettő nyáron halt meg, és egyik nap még 35 fok volt másnap 15. Úgyhogy azóta nagyon félek az ilyen ingadozástól. Egyébként este annyira fájt a fejem nekem is, tuti a melegedéstől. Ezért is voltam nagyon nyűgös, plusz még kicsi csibém betegsége. :cry:

Megyek én is konyhaszolgálatba, pár darab tengeri halat rántok ki kettőnknek, majd Laura csak alvás után fog enni, mert most evett velem szalámit, addigra kész is lesz. Aztán tényleg nekiállok a zserbónak, meg persze a csomagolással se vagyok sehogy :twisted: Őszintén szólva, most kisebb gondom is nagyobb. El vagyok keseredve a Cicamica miatt, de még az a jó, hogy nem hallott a kis tüdején semmit a doktornő, mert persze én már a legrosszabbra gondoltam.
Na lépek is, nem rontom tovább a hangulatot, majd még valamikor jövök ma. Mindenkinek jó készülődést.

Puszik

Kép
larianyu

Sziasztok,

Móni,
nagyon sajnálom Larikát!
Én is ugyanilyen agyon aggódós vagyok, még akkor is ha náthás Ági, az én napjaim is el vannak rontva ilyenkor, szóval teljesen megértelek. Most akkor én is aggódok veled, így megosztva, neked nem lesz annyira rossz, jó? :wink:
Ne aggódj , én tudom, hogy pár nap és újra a régi lesz a kisasszony.
Gyere addig is, és írjad ki ha rossz kedved van, mit tudom én, majd mesélek vicceket, hátha pár percre jobb lesz.
Na, nem is tudom még mit akartam, ja igen, ma én is halat rántottam burgonyakrokettel, délután állok neki méterest sütni, meg krumplisalátát csinálni holnapra, meg pácolok be húst sütni.
A fát már befaragtuk a tartójába holnap csak behozzuk, én díszítek délelőtt, addig Ágit elviszi apa levegőzni.
Ti akkor ma este díszítitek a fát? Gondolom annak függvénye Lara hogy alszik el.

Majd még jövök, puszi

Kép
tinaági

Szia Timi!

Köszönöm, jól estek a soraid. Tényleg, mesélj vicceket! :lol: Nem tudom miért rogyasztott meg ennyire ez a nátha, de tényleg el vagyok kenődve kicsit, talán lehet, hogy azért mert itt az ünnep, és mindig ilyenkor beteg valamelyikünk. Szegénykém a szülinapján is tök lázas volt, tud időzíteni.
Egyébként mióta felkelt jó kedve van, persze az orra folyik patakokba, nem is értem, de nem lázas, evett is, és rosszcsontkodik. Szóval remélem a javulás útjára lép. Komolyan mondom le a kalappal azok előtt akik tudnak éjszakázni, én ettől az éjszakai nyűglődéstől kivagyok, előbb itt eldőltem a kanapén és érzékeltem a körülöttem levő világot, de mintha sunytam volna egy 5-10 percet :P :roll: Remélem ma éjjel jobb lesz.
Mondtam apának siessen haza, mert be kell még faragnia a fát, ami konkrétan szarrá ázott ma már, úgyhogy nem is tudom, hogy fogja behozni, meg előre kell hozni a díszeket, aztán remélem a normális kerékvágásban elalszik a kisasszony, és akkor kezdődhet a díszítés. Becsomagoltam az ajikat, úgyhogy az is megvan.

És bakker még mindig nem sütöttem meg a sütit, de most ha törik, ha szakad, megyek és elkezdem. És ne röhögjetek ki :P

Majd jövök, szép esős délutánt :twisted: . Ahelyett, hogy most szakadna a hó :evil:

Kép
larianyu

Sziasztok!
Móni,sajnálom Laurát!Remélem,ma már nem lesz éjjel gond!!!Megértem,hogy el vagy kenődve,de fel a fejjel!Ha tudok segíteni valamiben,szólj!(Mondjuk aludhatnék helyetted... :lol: )

Mi is egy hasonló éjszakán vagyunk túl Rolcsival,sírás-vergődés-orrfolyás-néha köhögés-szerencsére láz nem volt...11-re mentünk dokinénihez.Vittem Annát is,Ő vírust nyelt be,azért a hasmenés .Roland meg van fázva,tüdeje tiszta,de benyalta Annától ezt a vírust,ezért a hőemelkedés.... :( Azért vittem le őket én is,hogy ne az ügyeletre kelljen menni karácsonykor.Normaflore mindkettőnek+Ro-nak orrcsepp és szipkázás... :( Nem kell küzdeni vele nagyon....Ketten Gáborral alig bírjuk tartani... :(

Szóval a délelőttöm ezzel ment el.Mire hazaértünk dokitól,bealudt babkocsiban aprótalpú.Ennek örömére nekiugrottam ebédnek,hazaértek Gáborék Pápáról(konvektor 15 ezer...),mire letöppedtem az ágyra,hogy sunyok egyet,jött a szerelő (6 ezer),de legalább van már fűtés a kisszobában.Aztán kelt Ro,én meg borultam ki... :oops:
Úgyhogy 20 perc hanyagolást kértem kiscsaládomtól :oops: ,azalatt összedobtam a darálóst,kiszaggattuk Annával-Norbival,a maradék most sül.
Most szussz,aztán vacsi-fürdés,de neki kéne állni a fát dísziteni.ÁÁÁÁÁ,annyira nincs karácsonyi hangulatom...Pedig rajta vagyok,hogy legyen...

Na lőjetek már le!A francot nyafogok már...

Timi,ahogy olvasom,hálistennek veletek minden okés!Tudja már Ágika,hogy holnap jön a Jézuska?Arany szíve,biztos meg lesz lepődve!
Móni,Ti szóltok Laurának,hogy jön Jézuska?
Anna már 4 napja számolja vissza a napokat! :lol: Kis hercegnőm... :lol:

Hehehe,az utolsó adag sütit kissé megbarnítottam.De fincsa lett! :lol:

Na lányok,lépek!Holnap még reggel igyekszem jönni,de ha mégsem sikerülne:

Mindenkinek Békés,Boldog Karácsonyt kívánunk!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Jó reggelt!

Anna, Móni remélem a gyerekek jobban vannak, küldöm a gyógyenergiát nekik! ++++++++

Most csak azért jöttem, hogy Nagyon boldog, meggyógyulós karácsonyt kívánjak nektek!
Kép

Kép
tinaági

Sziasztok!

Timi,köszi,aranyos vagy!
Móni,remélem,már jobb a helyzet!

Szeretnék én is mégegyszer Békés,Boldog Karácsonyt kívánni Nektek,és Családotoknak!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok Lányok!

Most csak gyorsban vagyok. Helyzetjelentés, ma éjszaka csak egyszer kelt a Cica, jobban van, köszönöm a bíztatást, gyógyenergiákat. Most látta a karácsonyfát, nagyon oda van érte.
Anna! Gyerekeknek jobbulást kívánok, gyógyuljatok meg, és legyen már karácsonyi hangulatod! :lol:

Most csak ennyi vagyok! Majd jövök, mindenkinek jó készülődést!

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!

Puszik

Kép
larianyu

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

fiamette

Sziasztok!

békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek...

Hát igen sok volt a 17 nap a kórházban,de nagy nehezen kibirtam..lányom jól viselte,nem hiányoztam neki,apjával volt söt kicsit apás is lett...voltak a kórházban problémák a látogatással kapcsolatban,de hozzám is csak 2 naponta jött be a párom..
lánykám befogadta a kistesót,nagyon örül neki és nem féltékeny rá...sőt,mindenbe segít amit tud...meg szeretgeti,és simogatja amikor csak lehet...

hát ennyi idöm jutott...

sziasztok
anda-vivibaba

Sziasztok Lányok!

Most már le kéne lőni magam, mert nagyon késő van, de még mindig itt gépezek. :lol: Egy kis kikapcsolódás a nap után. Jól sikerült minden, igaz a szarvaspöri kicsit sós lett, úgy látszik apa szerelmes :wink:. Lekoppintottuk Rippel Feri kajáit, úgyhogy az előétel lappföldi palacsintapizza volt, salátaágyon, utána jött a szarvaspöri krokettel, áfonyadzsemmel és a végén skandináv körtekenyér.
Kiscicám megkapta az ajándékait, ő volt az est fénypontja természetesen. Kapott babakocsit, pónicsaládot, kis asztalt székekkel, szánkókarfát.
Úgyhogy a betegség ellenére jól sikerült a Karácsony, bár nem akarok nyafogni, de engem ma melegfront kínzott, de nagyon, de túl vagyok rajta. Mármint a melegfronti hatáson, legalábbis remélem. Ilyen hülye időt :twisted: .

Remélem Nálatok is hasonlóan jól telt a délután/este.

Végül teszek fel képet a Karácsonyunkról.
Holnap folyt.köv. anyukáméknál és sógornőméknél.

A kisszék asztallal (székből kettő van), háttérben anyukám lába :P
Kép

A babakocsi a beszélő kutyával, holnap kap bele babát a sógornőméktől :lol:

Kép

Az ünnepi vacsi fogyasztása

Kép

Életkép, a férjem háttal :P

Kép

Kép
larianyu

Sziasztok!

Móni,nagyon jók lettek a képek!Nagyon csini volt Laura!Az ünnepi ebédetek sem volt semmi!Tegnapi-mai nap hogy telt?

Ma én voltam a vendéglátó,jött Mamám,Anyum,meg az egyik tesóm a kisfiával.A menü húsleves volt,rántott csirkemell+karaj,fűszeres sült nyúl,meg Dubarry csirkemell (bár szerintem csak a neve az...) :lol: .
Az ajándékok hálistennek mindenhol el lettek találva,bár idén csak a gyerekek kaptak ajándékot,a szülők-nagyszülők csak jelképesen kaptak.
Képeket nem ígérek,de igyekszem majd felrakni.

Andrea,az tök jó,hogy Vivien szeretgeti a kistesót!

Fiamette,nálatok hogy sikerült az első találkozás a kistesóval?

Lányok megyek,mert leesik a fejem...Nem semmi,hogy elfáradtam! :oops:

Ja,még helyzetjelentés a betegekről:Anna már jól van,eszik is rendesen,Roland meg tegnap hányt(szerintem csak a slejmtől),viszont most estére sikerült úúúgy bekakkantania(hasmenés....),hogy fürdetni kellett. :cry: Enni sem eszik(tegnap még inni sem volt hajlandó),ma csak a tápot itta meg,ebédelni nem volt hajlandó csak kb. 2-3 falatot,most evett meg két banánt,de semmi mást nem hajlandó...Viszont legalább iszik,remélem,most már kifelé megyünk ebből a nyavajából!

Na,ennyit rólunk! :D

Tessék jönni,és mesélni hogy kinél hogy teltek az ünnepek!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok,

Anna,
Örülök, hogy jobban vannak a gyerekek, remélem Ro ma már még jobban van/lesz, és enni fog rendesen. Amúgy ő jó evő?
Finomakat főztél, nem semmi 3 gyerkő mellett még vendégeket fogadni, ügyes vagy.
Móni,
Aztaa, micsoda vacsorátok volt, mennyi idő volt elkészíteni?
Aranyos Larika a képeken
Örülök hogy jól van, remélem mára már kutya baja.

Nekünk is megvolt a karácsonyozás, jó volt ma tovább aludni, mert mi mentünk mindenkihez, így utaztunk eleget az elmúlt napokban.
Áginak nagyon tetszik a fa, sokszor csak befut a szobába, és nézi, tök aranyos, bár tegnap már többször rá kellett szólnom hogy ne piszkálja a díszeket...
Kapott sok mindent, játszósátrat /egyenlőre a konyhában állítottuk fel, még szerencsére hogy viszonylag nagy a konyha/, asztalt székekkel, babákat, filctollakat/ez nem biztos hogy jó ötlet volt :roll: /.
Ettünk sokat, jól éreztük magunkat mindenhol.
Megyek is, majd még jelentkezem, addig is két kép:
Kép Kép Mamáéknál

Kép
tinaági

Sziasztok Lányok!

Jó, hogy jelentkeztetek. Örülök, hogy mindenkinél jól alakult a Karácsony.

Anna! Örülök, hogy Annád jól van, remélem mára már Rolandnak sincs semmi baja. Nagyon ügyes vagy a kajákkal, a fűszeres nyúl fincsi lehet, persze a többi is, de az olyan különlegesen hangzik.
Nálunk is a gyerekek kapnak inkább, a többiek jelképeset.

Timi! Nagyon édes Ágika a képeken, és igen komolyan alkot ő is a kis székén. Neeeeeeeem, a filctoll nem volt melléfogás :lol:. Larának is a nagy kedvence most, meg a zsírkréta, komolyan elhelyezkedik az asztalánál és "rajzol", vagy nekünk kell :P . Persze a keze estére elég jól néz ki, de nem baj, valahogy meg kell ezt is tanulnia.
Jó lehet a konyhában a sátor :D . Ha nem akarsz főzni, csak elbújsz :D . Húúúúú, de vicces vagyok.

A kajánk nem volt egy nagy időigényű valami, még soha ilyen lazán nem vettem a karácsonyi főzőcskét mint most. Ez a palacsintapizza olyan, hogy összekevered a palacsintatésztát aztán beleszórod a zöldségeket és be a sütőbe. A körtekenyér is pont így működik, úgyhogy ezek nagyon gyors kaják. A szarvast apa csinálta kint bográcsban, előző délután bepácoltuk, vörösborecetes, vörösboros, babéres, zöldséges, fűszeres pácba, ezáltal a főzési ideje is lecsökkent, mert hamar megpuhult. Finom lett, bár egy kicsit sós lett és eléggé pikáns, de jó volt. Úgyhogy semmi extra nem volt, volt már ennél jóval különlegesebb kajánk is.
Még mindig van itthon káposzta, szarvaspöri, húsleves, halászlé, úgyhogy ma csak tengek lengek, főleg, hogy hál Istennek Lara már jól van, már csak az orrát kell szívni, viszont én bealakultam. Folyik az orrom, fáj a fejem, kapar a torkom, ez harmadik napja tart, remélem mostmár elmúlik.
Ma nagyon erőteljes ebédünk van: halászlé, mákos tészta :D .
Komolyan mondom, már undorodunk a nehezebb ételektől. Lara husilevest fog kapni, már ha meg tudom etetni, mert az étvágya még nem az igazi, állandóan a szája a kezében, már értékelném, ha kijönne a foga.

Pénteken anyukáméknál ebédeltünk, aztán alvás után mentünk át sógornőmékhez, ott Lara babát kapott. Ott is kellett enni :lol: .
Tegnap délelőtt kimentünk a temetőbe, délután itthon voltunk, mert úgy fújt a szél, hogy éppen elég volt délelőtt a levegőzés. Gondoltam, majd mekkorát alszom én is ebéd után, hát erre Lara össz-vissz háromnegyed órát aludt. Király volt. Remélem ma jobban alakulnak a dolgok, mindjárt eszünk, aztán asszem megint lefekszem, mert reggel 9-kor alig tudtam kinyitni a szememet.
Nem tudom, hogy du elmegyünk-e sétálni valahová, el kellene menni mondjuk motorozni, remélem addigra apa is hazaér, mert megy be Tbányára dolgozni, remélem hamar végez.

Hát nálunk ennyi történt az ünnepek alatt. Most Ti is bővebben, oki?

Egyébként, már most ki kell gondolnom, hogy miket főzünk szilveszterre, mert be kellene vásárolnom holnap vagy holnapután. De most még nem tudok kajára gondolni sem. :shock: :lol:
Na mindegy, majd este kitaláljuk az emberrel. Ami biztos, hogy lesz kocsonya, meg franciasali, de hogy milyen husi legyen, azt nem tom. Azt még meg kell álmodnom. Meg milyen süti, de szerintem abból valami gyors lesz csak. Mindig csinálunk bólét is, az idén sem maradhat el. Jönnek hozzánk vendégek, legalábbis eddig úgy néz ki, úgyhogy úgy kell gondolkodnom. Bár az a jó, hogy Ők is mindenevők mint mi, csak hús legyen. :roll: :lol:

Na, mindenkinek további szép napot!
Írjatok és rakjatok mééééééég képet!

Puszik

Kép
larianyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?