Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kata 6 hónapos, egészen pontosan 17-én volt 6 hónapos.

Rájöttem, hogy ez a szoptatás mennyire kényelmes dolog, ez a hozzátápi valami miatt mindig elmarad. A szoptatáshoz viszont nem kell semmi előkészület. (Ma tovább növeltük a különleges szoptatási helyzetek számát: egy egyesületi elnökségi ülésen szoptattam meg Katát.Kép )

Kirándulás: a mi családunk kirándulós, igen, a párom karcagi (alföldi), úgyhogy ő csak az utóbbi évtizedben lett kirándulós Kép Apropó, van tapasztalatotok hátihordó ügyben? Lassan aktuális lesz.

Olyan jól voltam egész nap (Katának is nagyon jó napja volt), de most elég "depi" vagyok. Azt hiszem, Nándi nagymamájának látogatása nem tesz túl jót a lelkiállapotomnak. Kép De ne vígasztaljatok, holnapra már biztos jól leszek Kép

Minden jót nektek!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Anna!
Nem akarok kérdezősködni, annyi is elég a tragédiából, amit leírtál. Gratulálok a lelki erődhöz.
Minden elismerésem a takarítás miatt. Nem szoktam lepasszolni a házimunkát, de bizony festés után én inkább hívnék segítséget. 2 gyerek mellett sem egyszerű, de hogy te hogy csinálod, az rejtély...
Az alma, amit próbáltál édes volt? Mert, ha savanykás, akkor lehet, hogy azért nem jött be. Egyébként meg lehet, hogy úgy kéne próbálnod - ez csak egy ötlet - amikor a többiek is esznek. Nálunk a kicsi egyfolytában nézi a nagyot, és utánozni próbálja. Ha a Tami iszik pohárból, ő is akar. Így tudom rávenni az Adriennt a gyümölcslére, mert érdekes módon eszi a gyümölcspürét, de inni csak az eredeti csomagolású tejcit akarja Kép
Olaszországba megyünk. A Tami másfél éves volt, amikor először nyaralni mentünk Krétára. Nagyon féltem tőle, éjjel indult a repülő, meg igazi kis örökmozgó, de semmi gond nem volt. Egyébként is az a tapasztalatom, hogy a gyerekek sokkal jobban bírják a gyűrődést, mint ahogy a szülők azt gondolnák. Amikor először nem értünk haza időben ebédre, azt hittem, kitör a palotaforradalom. A nagylányomnak egy hangja nem volt. Azóta nem csinálok ügyet a kényelmetlenségekből, ezért bízom benne, hogy a kicsi is jól fogja viselni az utat. Ott a fürdés, napsütés, sok foglalkozás, játék már biztosan tetszeni fog, meg az együttalvás a tesóval, mert neki is nagyon tetszik a dolog (délután együtt szoktak aludni a franciaágyon), de éjjel nem engedjük.
Hú, de hosszú lettem
Üdv Bucska
bucska

Sziasztok!

Kitty,
Hát, a talpra álláshoz azért négy év kellett meg a mostani párom. Kép És még most is érzem néha úgy, hogy nem vagyok túl rajta. Kép De ez talán normális is. Na, de hagyjuk ezt a témát, legyen ez egy vidám topik. Kép
Nem csodálom, hogy a nagylányaid nem lelkesednek a tanévkezdésért. Kép Bár én szerencsére nem panaszkodhatok: Heni izgatottan várja az új sulit, Kristóf pedig a régi barátokat. Szóval ők nincsenek annyira letörve. Kép Ma mi is egész nap vásároltunk, egy vagyont elköltöttünk tanszerekre és még nincs is meg minden. És ebben a tankönyvek persze nincsenek benne. Azt Kristóf ingyen fogja kapni, mivel háromgyerekesek vagyunk. Viszont Heni szerintem nem, mert ha jól tudom, ez csak alsótagozatban van így. Nálatok, hogy van ez?
Ezek szerint összefuthattunk volna az EFOTT-on Baján? Kép Mikor is volt? 1990 körül, ugye?
A hozzátápi miatt egyáltalán nem aggódom. Ez a fintor nagyon ismerős a nagyoktól. Kép

GyeZsu,
Akkor Kata tényleg nagyon ügyes! Kép Lili már héthónapos lesz pénteken és még nem kúszik. Bár valamilyen rejtélyes módon azért mindig máshol találom meg, mint ahova letettem. Kép
Nándi a férjed? Ilyen szörnyű a nagymamája? Pedig a "nagyanyósokkal" kevesebb baj szokott lenni, minta az anyósokkal. Kép Remélem, mire ezt olvasod, már tényleg jobb kedved lesz. Kép
Sajnos hátihordó ügyben nincs tapasztalatom.
Ma egyébként nálunk sem volt alma, mert egész nap a várost jártuk. Na, de majd holnap. Kép

Bucska,
Nem a legédesebb alma volt, de azért nem kimondottan savanyú. De ilyet tudtunk venni. Szerintem nem lesz ezzel gond, ha tovább próbálkozunk. A kanál, mint olyan nagyon érdekelte Lilit. Kép
Az az igazság, hogy meg volt beszélve egy takarítónővel, hogy jön a festés után segíteni, de az utolsó pillanatban lemondta. Hát ez van, legalább spóroltunk egy kicsit. Mióta áttértem a TGYÁS-ról a GYED-re, azért jobban oda kell figyelnünk a kiadásokra. Egyébként a párom nagyon tisztán dolgozott, szinte egyáltalán nem kellett festéket kapirgálni. Inkább "csak" egy sima nagytakarítást csináltam, ha már úgyis megmozgattuk a bútorokat.
Az utazással szerintem sem lesz semmi gond. Én is elég rugalmasan kezelem ezeket a dolgokat. Mi már Lili négyhónapos korában is bevállaltuk volna Máltát is, ha nem szól közbe a párom vakbele. Kép Mennyi időre mentek?

Jó éjt!

Anna
tinalila

Sziasztok!

Bár nem tudom miről van szó Anna ügyében, de én is csodálom mindenért Kép

Tegnap is voltunk úszni, és nagyon élvezte Lili. Be is kakált annyira Kép Persze a fürdőnaci nem engedte ki a termést Kép

Hátihordónk nekünk sincs, csak sima kengurunk. Az viszont bevált.
Képzeljétek, írtam a Nestlének a bébikajákkal és a gluténnel kapcsolatban. Ezt válaszolták:

Tisztelt Asszonyom!

A hazai, hasonlóan a nemzetközi csecsemőtáplálási javaslatok szerint a glutén adása 6 hónapos kortól nem ellenjavalt a csecsemők számára. Ezt a javaslatot, melyet a Gyermekgyógyász Szakmai Kollégium tett közzé, a háziorvos saját kompetenciájában felülértékelheti, minősítheti, de ez nem törvényszerű, kötelező jellegű. A bébiételeket ennek az előírásnak megfelelően, amit az élelmiszertörvény is alkalmaz készítjük tésztával, melyeket az egészséges, tehát a nem rizikó csoportba tartozó gyermekek fél éves koruk után már fogyaszthatnak.
Ennek ismeretében tehát minden esetben a gyermeket figyelembevéve kell megítélni az adható és a kerülendő élelmiszereket, általánosítani ebben sem szabad.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Olyan jó olvasni titeket, rögtön jobb kedvre derülök Kép. Nándi a férjem, a nagymamáját meglátogatni pedig azért tör le, mert combnyaktörése volt, most otthon fekszik, és nem vagyok biztos benne, hogy meg akar gyógyulni. Hallgassátok holnap 6:30 - 9:00-ig a Civil Rádiót! Kép (Budapesten az FM 98,00-on, vagy Interneten a www.civilradio.hu oldalon).

Jó éjszakát!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Bogi,
Nem olvasol figyelmesen. Kép Néhány hozzászólással ezelőtt írtam, hogy a nagy gyerekeim apukája meghalt. Kép
Szuper, hogy továbbra is jártok úszni! Kép Az én Lilim is nagyon szereti a vizet. A "hopp"-ozást mi is gyakoroljuk a fürdőkádban és imádja. Kép
Tulajdonképpen rendes a Nestlé-től, hogy válaszolt. De azért a gluténnel nem árt vigyázni szerintem ennek ellenére sem.

GyeZsu,
Örülök, hogy jobb kedved van. Kép
Megpróbálom hallgatni a rádiót holnap, mert kíváncsivá tettél. Kép De ha mégsem jön össze ugye majd elárulod, hogy mi lesz (volt) benne?

Sziasztok!

Anna
tinalila

GyeZsu!
Biztos, hogy nem fogom tudni hallgatni a rádiót, mert akkor mi még alszunk Kép Ugye megosztod velünk, hogy mi volt benne?
Bogi!
A gluténnal szerintem is jó vigyázni, bár én nem fogok ügyet csinálni belőle. Ehhez persze hozzátartozik, hogy nálunk a családban senki, semmire nem allergiás, amivel talán kis hazánkban egyedülállóak vagyunk Kép Az utóbbi években sajnos szinte mindenkinek a családjában előfordulnak allergiás betegségek, szerintem nekik egy csecsemő táplálásnál sem árt a fokozott elővigyázatosság. Az Adriennek szoktam adni kenyérhéjat rágcsálni, meg kapott már húslevest tésztával (pár kanállal), de semmilyen allergiás reakciót nem tapasztaltam, tehát szerintem mi a főzelékek után bevezetjük a tésztákat.

Szoktatok kukucsolni? Nálunk nagy sikere van.
Képzeljétek, vettünk az Adriennek egy gitárt. Mindenféle gombok vannak rajta, amik villognak, meg ha tenyérrel ütögeti, mindenféle hangokat, effekteket varázsol elő belőle. Persze nagyon tetszik neki, engem meg az őrületbe kerget már most. Ami a meglepő, hogy a nagynak (4 és fél éves) alig lehetett kicsavarni a kezéből, pedig egyébként komoly játékokkal játszik (babaház Barbie-kal, üvegfestés, meg ilyesmi). Azt hiszem ez a testvér születésekor jelentkező regresszió, amiről már olvastam is, csak eddig még nem tapasztaltam.
Sziasztok
Bucska
bucska

GyeZsu!
Ezek szerint most Téged hallak a rádióban???? Kép De jó! Az az igazság, hogy egy kicsit később kapcsoltam be a rádiót és nem hallottam a műsorvezető bemutatkozását. De most hallottam, hogy a műsorvezető Kata nevű kisbabája ott alszik a közelben. Kép
Milyen érdekes, hogy szinte csupa olyan lány jött össze ebben a topikban, aki valamilyen formában dolgozik!
Te milyen gyakran vezetsz műsort? Azért gondolom, a szülés után valamennyi időt kihagytál. Vagy nem?
Az az igazság, hogy nyáron fél 7-kor még mi se nagyon szoktunk felkelni, de ma megyünk a lányom tankönyveiért Zuglóba. Jövő héttől pedig ilyenkor már ott kell lenni az iskolában. Kép Kép Kép

Bucska,
Tényleg nagyon szerencsések vagytok az allergiával. Illetve annak hiányával. Kép
Nem tudom, hogy mit értesz kukucsoláson, de egy fajtáját mi is nagyon élvezzük. Egy pelussal letakarom Lili arcát, megkérdezem, hogy "hol a Lili?", ő lekapja magáról a pelust, én hangos "kukucs" felkiáltásban török ki, ő pedig hangosan kacag. Kép Én ezt négyhónapos kora óta csinálom, mert akkor még nem nagyon nyúlt játékokért és a Bogi által is ismert győri gyógytornász barátnőm javasolta, hogy így fejlesszem a kézügyességét. És nagyon be is jött. Kép
Hát igen, amikor a nagyok voltak kicsik, nálunk is állandóan napirenden voltak a játékokon való összeveszések. Néha, még ma is napirenden vannak. Kép

Sziasztok!
Anna
tinalila

Sziasztok!

Anna! Remélem nem bántottalak meg az otrombaságommal! Nem is tudom mit mondjak hirtelen. Az a fő, hogy most itt vagy, jó a kedved, és van egy párod meg egy édes Lilibabád Kép

Az a helyzet, hogy én pár hete elkezdtem ugye adni neki a tésztás bébiételeket, és bár semmi allergiás reakciót nem vettem észre rajta, azért leálltam velük. Mostmár szerencsére megeszik más főzelékeket is, úgyhogy nem kényszerülök erre.

Mi is kukuccsolunk, és Lili is szereti, bár nem szokott rajta nagyon nevetni. De tátott szájjal várja, és lesi, hogy mikor bukkan fel aki játszik vele. Azrét persze elmosolyodik Kép
Ő a hintázást szereti nagyon, meg ha fejjel lefelé meglóbálom. (Ezt Móni csinálta vele először, és hangosan kacagott rajta Kép )

GyeZsu!Én Győrben nem tudom fogni azt hiszem, pedig meghallgattalak volna. És milyen műsort vezetsz?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

A HIPP válasza a glutén kérdésemre:

Kedves Kérdező!

Röviden a következő kérdést tette fel nekünk:
Glutén tartalmú étel, glutén érzékenység

Válaszunk a következő:
Termékeinket a WHO irányelvei, a Magyar Módszertani levél (gyermekgyógyászok, védőnők) alapján készítjük.

Sem a HiPP, sem a Kecskeméti bébiételek között nincs olyan 6 hónapos kortól ajánlott termék mely glutént tartalmaz.

Valamennyi termékünket az OÉTI engedélyezte, ha az összetevőket nem találta volna megfelelőnek, a forgalomba hozatali engedélyt nem kaptuk volna meg.

Gluténérzékenység tünetei: felfújódás, puffadás, laza, zsíros, bűzös széklet.

Tejfehérje, tejcukor érzékenység tünetei: hasmenés, hányás, bágyadtság, kiszáradás, kiütések különösen a hajlatokban.

A tünetek általában az étkezések után 2-3 óra után jelentkeznek.

Új ízeket általában délelőtt, délben illetve kora délután adjon kislányának.

Bízunk benne, hogy segített válaszunk!
Várjuk további kérdéseit!

HiPP Mamaszolgálat

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,
Semmi baj. Kép

Nagyon klassz, hogy veszed a fáradtságot és levelezel a bébiéltel-gyártókkal. Kép Eddig is a Hipp volt a legszimpatikusabb nekem, de ebben most Te is megerősítettél. Egyébként csak Lili egyéves koráig akarok ilyen aggódós lenni evésileg. Utána, ha nem derül ki semmi baj, akkor már ehet, ami belefér. Kép De Heni tehéntej-allergiája miatt azért én eleinte inkább óvatos vagyok.

Hétfő óta ma próbálkoztunk újra az almával. Fintorogva, de három kanállal benyomott Lili. Most már nem köpte ki, csak nagyon csodálkozó arcot vágott. Kép De szerintem szeretni fogja.

Puszi:
Anna
tinalila

Szia Anna!

Legközelebb fénykép a csodálkozó Liliről!
Meg egyébként is.
Tegyél fel Liliről friss képet ide!

Én azért megkérdeztem a HIPP-et, hogy a tésztás bébiételeiben, ami 6 hónapos kortól adható, nincs-e biztosan glutén, mert nem tüntették fel rajta!
Remélem azt írják, hogy nincs.

Akkor megnyugszom, és adom neki továbbra is.
Mert hát hiába eszi meg a többit is, ez az, amiért a legjobban tátog Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Én meg egy pelenkagyártónak írtam, hogy nem tartom túl korrektnek, hogy a 34-ből 14 pelenka használhatatlan volt a tépőzár (illetve hiánya) miatt (így egy pelus 30 helyett 50 forint, ami azért nagy különbség), és ők is azonnal és rendesen válaszoltak, úgy tűnik - mivel számukra az a legfontosabb, hogy én elégedett legyek a termékükkel -, hogy küldenek majd egy kárpótló peluscsomagot, de még nem érkezett meg. (Egyébként textilpelenkázunk, eldobhatót csak akkor használunk, ha elmegyünk - meg mondjuk most, hogy elfogytak a tiszta textilpelusok.) Kép

A Civil Rádióban szerkesztek-műsorvezetek immár 10 éve (úristen, most számoltam csak ki) Kép. Ez egy budapesti közösségi rádió, amit önkéntes és lelkes amatőrök készítenek. Amióta 24 órában adunk, van Reggeli jó hír magazin, amit egy barátommal, Balogh Ernővel szerkesztünk-műsorvezetünk. Amióta Kata megszületett, én maradtam a szerkesztésnél, és csak a Baba-mama-papa (vagy mi a sorrend, nem tudom) rovatban voltam hallható telefonon keresztül, ha épp nem valaki mást szerveztem be. (A rovat egyébként Ernő ötlete volt, és természetesen Kata születésével indult.) Ernő a Duna TV sportrovatánál dolgozik, úgyhogy az augusztus neki olimpia, ezért bevállaltam a két augusztusi adást (kéthetente vagyunk).

Bucska, mindig úgy írtad, hogy a nagylány - én azt hittem, az a nagylány már egy kiskamasz, most meg kiderül, hogy négy és fél éves... Kép

Mi is kukucsolunk, és anyukám mindig elmondja, hogy többek között a kukucs játékkal tanulja meg a gyerek, hogy anya akkor is visszajön, ha épp nem látjuk - vagy valami ilyesmi.

Bocsi, hosszú voltam, de egyedül vagyok itthon Katával (párom táboroztat), és most Ti vagytok a társaságom Kép

Jó éjt!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Bogi,
Eddig nem volt se digitális fényképezőgépünk, se szkennerünk. De utóbbit éppen ma vettünk. De mivel a gép, amin írogatok a munkahelyemé, csak a rendszergazda tudja majd installálni. Amint az megtörténik, azonnal frissítem a fényképeket. Kép
Majd írd meg, hogy mik a további fejlemények glutén ügyben.

GyeZsu,
Ez nagyon klassz. De az, hogy önkéntes, az nem jelenti azt, hogy ingyen csinálod? Vagy igen? Ezek szerint Kata ma "dolgozott" Veled először? Hogy viselte?

Lányok és főleg GyeZsu,
Nézzétek már meg az alábbi topikot legyetek szívesek:

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/103992.html?1093550707

Ha el tudnátok jönni (persze elsősorban a pestiekre gondolok) vagy tudnátok reklámozni a rendezvényt, az olyan klassz lenne. Kép

GyeZsu,
A Civil Rádió profiljába ez nem vágna bele? Kép

Ha van kérdésetek a tervezett demonstrációval kapcsolatban, kérdezzetek bátran. Kép

Sziasztok!

Anna
tinalila

Sziaszok!
A kukucsolást pont úgy gondoltam, ahogy ti is írjátok. Nálunk is nagy sikere van, magának húzza le a fejéről a textilpelust és nagyon izgul. Meg kell zabálni...
GyeZsu!
Ha csak most tudtad meg, hogy 4 és fél éves a "nagy", akkor nem nézted meg a profilomat. Pedig két tündérszép gyereket láthatsz benne Kép
Egyébként ez a műsorvezetés arra is jó, hogy kicsit kiszakadj ebből a pelenkázós-szoptatós napirendből és valami más is történjen veled.
Bogi!
Csak így tovább Kép ! Ha mindenki szóvá tenné, amit sérelmez, nem tudnának átverni minket használhatatlan popsitörlővel, nem működő tépőzárral, meg társai.
Egyébként elköszönni jöttem, holnap este elutazunk és csak szeptember 12-én jövünk haza. Addig is mindannyiótoknak jó babázást és jó társalgást kívánok.
Sziasztok
Bucska
bucska

Szia Bucska!

Jó utata nektek! Merre mentek?

GyeZsu!
Tök jó ez a rádiózás. Engem is be akart tenni apukám egy rádióhoz, vagy egy újsághoz, mert szerinte van hozzá érzékem, de aztán nem jött össze.

Anna!
Jó ötlet. Mondjuk Győrben nincs sok aluljáró, de más helyeken lenne hova fejlődni.
Pl. a tömegközlekedési morálon is jó lenne változtatni, mert az is csúcs, hogy senki nem hajlandó segíteni, ha valahol egy lépcsővel találod szembe magad, és a járókelők meg csak lesnek, hogy minek jön ide olyan, aki nem tudja használni a babakocsival a lépcsőt.

Fúj. Felháborító.

Hát én is kíváncsi vagyok, hogy nagy lelki nyugalommal ki merik e jelenteni, hogy a tésztás cuccokban nincs glutén.

Egy másik topicban azt írták, hogy az orvos megkérdezte az orvoslátogatót erről, és az volt a válasz: Tudjuk, hogy nem javasolt, de amíg kereslet van rá, addig gyártjuk. Na bumm.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Találtam egy fotót a hobbinkról:

Kép

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi, csak nem csillagászkodtok? Biztos meg kéne néznem a profilodat, meg mindannyiótokét, de fogalmam sincs, hogyan kell. Úgy látszik, nem véletlenül van odaírva a nevem mellé, hogy "kezdő felhasználó". Kép

A KOVÁSZ meg az egész demonstráció nagyon is belefér a Civil Rádió profiljába, majd intézkedem. Sajnos elmenni nem fogunk tudni, mert egyesületi elnökségi ülés lesz (Budapesti Népművelők Egyesülete) - másik önkéntes munkám. Kép

Bucska, nagyon jó nyaralást!

Na, megyek, mert Kata felébredt.

GyeZsu
gyezsu

GyeZsu!

Csakkattints rá a névre, és máris látod a profilunkat Kép

Igen csillagászkodunk, már elég régóta. Szerveztem egy klubot és egy szakkört is, ami működik már két éve.
Bár mostanában nem nagyon volt időnk ég alá menni (nekem legalábbis, mert éjjel nem tudom kire hagyni a gyereket, magunkkal meg még nem vihetem.)

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bucska,
Jó utat, ha még benézel indulás előtt! Várjuk a beszámolót! Kép

Bogi,
Bucskáék Olaszországba mennek. Csak, hogy ne furdaljon a kiváncsiság, amíg visszajönnek. Kép Hát igen, nagyon sok mindenen kellene változtatni ahhoz, hogy otthonosabb legyen ez az ország. Ezen próbál egyelőre nagyon kicsiben, de később világmegváltásban gondokodva segíteni a KOVÁSZ. Kép (Ami a végén lehet, hogy nem is KOVÁSZ lesz, de egyelőre ez a munkanév. Kép)
Nahát, hogy Neked mennyi hobby-d van! Evezés és csillagászkodás! Van még más is? A férjed és Te egymástól függetlenül kezdtetek el csillagászkodni vagy már együtt? Lehet, hogy ennek kapcsán ismerkedtetek meg? Bár írtad, hogy a neten ismerted meg, de ez még nem zárja ki.
Nagyon várom, hogy glutén ügyben mire jutsz!

GyeZsu,
Te is mennyi mindennel foglalkozol, ráadásul önkéntesen! Ezek olyan klassz dolgok. Kép Az nagyon jó lenne, ha intézkdenél a demo ügyében. Ha gondolod, e-mail-ben is felvehetjük a kapcsolatot. (Cím a profilomban. Kép) Tudnátok esetleg egy kis hírverést csinálni a demó-nak és/vagy utólag tudósítani róla?

Lányok,
Azt elfelejtettem megírni, hogy Lili szerdán leesett az ágyról. Kép Nagyon megijedtem, mert bár harmadik gyerek, de velem még soha nem történt ilyesmi. Szerencsére nem lett semmi baj. Ezt a doktor nénink állapította meg, akit azonnal kihívtam. Remélem, Veletek nem fog ilyesmi történni, de jó ha tudjátok, hogy a baj (agyrázkódás vagy komolyabb sérülés) jelei a következők):
Nem sír, csak nyöszörög;
Hány;
Köhög;
Kiemelkedik a kutacsa.

Ha hangosan sír, az jó jel. Hát Lili hangosan sírt. Kép

Ja, és megvettük a szkennert, csak még nem nagyon ismerkedtünk meg vele. Holnap ugyanis családi buli lesz nálunk, 24 vendéggel, ma arra készültünk. De jövő héten jönnenk a képek. Kép

Sziasztok!
Jó éjt és jó hétvégét mindenkinek!

Anna
tinalila

Szia Bogi!

Köszi, megnéztem a profilokat, így legalább tudtam "vizualizálni".

Azért nem csak önkéntes munkám van, egy fordítást is elvállaltam a munkahelyemnek, a nyáron azzal foglalkoztam a "szabadidőmben" (és még mindig nem vagyok kész) - ahelyett, hogy a kutatási tervet írtam volna a doktorimhoz... (Merthogy elkezdtem a szociálpolitika doktorit. Ezen kívül a Gabrieli Énekegyüttesben énekelek - mással már nem tudlak meglepni titeket.Kép )

Anna, a ti ágyatokról esett le Lili? Alvás vagy játék közben? A doktornő kijött azonnal? Tényleg, ilyenkor szabad ringatni a gyereket? Észreveszed rajta, hogy megjegyezte az esetet?

Jó bulizást! Mit ünnepeltek?

Bogi, irigyellek, mindig vágytam rá, hogy tudjam, melyik csillag micsoda (a Göncölökön meg a Kaszáson túl).

Sziasztok!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

GyeZsu,
A munkahelyed az a Civil Rádió? Vagy van még más is? Mármint akinek fordítasz? Milyen nyelvből fordítasz és mit? Az eredeti végzettséged micsoda?
A Civil Rádió e-mail címét meg tudnád adni? Írnék akkor egy kicsit bővebben és hivatalosabban a demonstrációról. Úgyis meg akarok keresni ezzel kapcsolatban több médiát is. Kép

Lili a mi ágyunkról esett le. Már nem alszik velünk (eleinte velünk aludt, de egy idő után már ő nem igényelte), de reggelente sokszor odavesszük. És odajönnek a nagyok is. Kép A lényeg az, hogy azon a reggelen én azt hittem, hogy a nagylányom, Heni van vele, ő pedig azt, hogy én. Szóval tipikusan olyan eset volt, ami akkor nem történt volna meg, ha egyedül vagyok itthon a babával.
A doktor néninkkel nagyon jó a kapcsolat, mivel már nyolc éve jár hozzánk. Így azonnal jött, ahogy tudott, kb. egy óra múlva. De közben telefonon már megyugtatott, azt mondta, hogy biztosan nincs semmi baja Lilinek. De ha engem megnyugtat, akkor kijön. Én persze ragaszkodtam ehhez. Kép Ringatásról nem volt szó, de én ringattam természetesen, mert nagyon sírt. Azt, hogy akkor szabad-e ringatni, ha a korábban említett rossz tünetek valamelyike megvan, azt sajnos nem tudom. Kép Lilin szerencsére semmi nyoma az esetnek. Kép Az ilyen kicsik egyébként nagyon ügyesen esnek, az esetek 90%-ában semmi bajuk nem lesz. De hát ugya ott van az másik 10%. Kép Szóval azért jobb óvatosnak lenni és az ilyesmit elkerülni természetesen.

A nagynéném 80. szülinapját ünnepeltük. Azért nálunk, mert nagyon közel áll hozzám a nagynéném. Mivel nekem már születésemkor sem éltek a nagymamáim, neki pedig nincs gyereke/unokája, így olyan nekem mint egy nagymama. Így összehívtam a családot a tiszteletére. Nagyon jól sikerült! Kép

Nem akarok nagyon erőszakos lenni ezzel a babakocsis demonstrációval kapcsolatban, de ha már így "összefutottunk", nagyon érdekelne a véleményed róla. Meg arról, hogy a médiában hogyan lehetne egy kis hírverést csinálni ezzel kapcsolatban.
Előre is nagyon köszi, ha segítesz. Kép

Bogi,
Hogy telt a hétvége? Kép

Kitty,
És Nálatok? Suli-előkészületek hogy állnak? Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!

Anna!
A hétvége gyorsan és sok programmal telt Kép
Voltunk a mamáméknál Téten, tegnap meg anyósoméknál voltunk Győrben.

Nem a csillagászat hozott össze minket, már együtt kezdtük el csinálni.
Mindegyikünket érdekel. Jelen pillanatban engem jobban, mert a férjem a ház körüli dolgokkal van elfoglalva.

A Pöttömökhöz tettem fel pár csillagászati képet, amit mi csináltunk.
Nézzétek meg, ha érdekel!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

A munkahelyem a Budapesti Művelődési Központ (www.bmknet.hu), nekik fordítok egy bajor népfőiskolai anyagot németről magyarra. A Civil Rádióban Pákay Viktória az ügyvezető, a pakay@civilradio.hu címen vagy a 489-0997-es számon lehet elérni. Én is felhívom holnap. Van egyébként egy fogyatékos műsor, amit a MEOSZ sajtósa vezet, úgyhogy lehet, hogy nyitott kapukat fogunk döngetni. Kép

Azt gondolom, hogy a médiában az esélyegyenlőség meg az akadálymentesítés jó kulcsszavak lehetnek. Az e-mail címedre küldök majd egy elektronikus és egyéb sajtólistát, amivel én dolgoztam.

Sok boldogságot a nagynénédnek! Az jó, ha az embernek vannak "pótanyukái".

Lányok, én rájöttem, hogy Katának csak az a baja a kajával, hogy íze is van. Mert rágcsálni jó az alma- vagy barackgerezdet, csak ki kell köpködni, ami esetleg a szájba ment belőle Kép Eddig még csak "nyersen" próbáltam, majd megpróbálom a reszelt almát is.

Anna, Kitty, élvezzétek ki a nyári szünet utolsó napjait! Kép

GyeZsu
gyezsu

Szia Bogi,
Nagyon klasszak a csillagászati képek! Meddig lesz nyitva a kiállítás? Lehet, hogy elmennék megnézni, de a héten nagyon el vagyok havazva. De gondolom, ott lesz még jövő héten is.

Mivel kérésed számomra parancs, vettünk egy szkennert. Kép (Na, jó nem csak a Te kedvedért. Kép) Így az első hozzátápinkat meg tudod nézni a fotóalbumban, "Tinalila családja" név alatt.

Ide is be akaratam tenni egy képet kedvcsinálónak, de sajnos túl nagynak bizonyult. És már túl késő van. Úgyhogy marad a fotóalbum.

Puszi:

Anna
tinalila

GyeZsu,
Ezek szerint egyszerre írtunk. Kép

Nagyon köszi az infókat és hogy felhívod a kolléganődet. Mi is küldünk neki információt a napokban. A sajtólista is nagy segítség lesz Kép

A nagynéném nevében köszönöm a gratulációt! Kép

A mi első hozzátápink története megtalálható a fotóalbumban. Szerintem érdemes megnézned. Kép (A "T" betűnél kell kereseni a "Tinalila családja" címet.)

Tényleg Bogi,
Azt nem írtam, hogy a fotók mind mind az első almaevésről "szólnak". Kép

Jó éjt!

Anna
tinalila

Szia Bogi!

Bocs, de hol tudom megnézni azokat a képeket?

Anna, látom igazi családi program volt az első almaevés Kép Ma én is reszelve adtam az almát, de így is meg akar fulladni (merthogy azon kívül, hogy nem anyatej íze van, még az is gond az almával, hogy az állaga sem anyataj állagú Kép )
Az e-mailben kellett volna írnom: beszéltem a Civil Rádióval, minden formában támogatják /-juk a demonstrációt (médiapartnerek is szívesen leszünk, az alakuló egyesületet is szívesen bemutatjuk stb., az a baj, hogy hétfőn nem adunk (ugyanezen a frekvencián vasárnaptól keddig a Fix Rádió ad), így a helyszínről nem tudunk bejelentkezni).

Akartam kérdezni, hogy miben etettek, de látom, kocsiülésben. Szeretnék majd venni etetőszéket, fát, amiből lehet egy kisasztalt székkel csinálni - nekünk ilyen volt, nem tudom, lehet-e még kapni.

Azért vagyok ilyen szószátyár, mert egy elég utálatos részt fordítok, és húzom az időt Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

A kiállítás a Planetárium körfolyosóján tekinthető meg, szeptember végéig. Úgyhogy van időtök, nem kell holnap lerohanni a Planetáriumot Kép

Gyezsu!
Most a Pöttömök topicba (az is itt van ezen a részen belül) láthatsz párat a sajátok közül.

Anna!
Nézem a képeket druszánkról.
Édes pofa Kép Éppen annyi haja van, mint én Lilimnek Kép
Szép család vagytok. Gyönyörűek a gyerekeid.

Holnap iskola!
Szegények.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

GyeZsu,
Köszi a Civil Rádió-s infókat. Nagyon klassz lenne a médiapartnerség. Kép Jövő héten meg fogjuk keresni a hölgyet, akit az e-mail-ben írtál.

Előbb-utóbb mi is veszünk etetőszéket, de ezért a pár kanál almáért egyelőre nem kell. Kép A nagy gyerekeimnek olyan volt, mint amit írtál. Hogy most milyet vegyünk, azon még nem gondolkoztam. Bár lassan ideje lesz. Kép Az almaevés tényleg igazi családi program volt. A fiam mindenképpen jelen akart lenni, ő miatta csúszott is egy hetet a dolog, mezt éppen nyaralni, volt. Kép

Bogi,
Nagyon köszi a bókot! Kép A gyerekek nevében is. Kép A Te Lilid is nagyon aranyos!
Én is megnéztem a Te képeidet az albumban. Nagyon klasszak! (De ott is lehetne már frissíteni. Hajaj, mikor voltunk már 10 hetesek!Kép)
Hajügyileg tényleg hasonló szinten állnak a lányaink. Kép

Lányok,
Most négy napra el kell tűnnöm. Bár gép közelében leszek, de határidős munkám van. Vasárnap estig meg kell írnom egy tanulmányt és még hozzá sem kezdtem. Kép Így szigorú Babanet-stop-ot fogadtam. Kép

Vasárnap este jövök!

Puszi:
Anna
tinalila

Bogi,
Ja, azt elfelejtettem, hogy a nagyok egyelőre lelkesen mentek iskolába. És az első nap után még lelkesen is jöttek haza. Kép Pedig Heni új sulit - nyolcosztályos gimit - kezdett. Szerencsére nagyon jók az első benyomásai. És nekem is. Kép
Anna
tinalila

Sziasztok!

Hát igen, nekem is fordítanom kéne Kép De azt hiszem, ezt ma is kihagyom. Maratoni volt az altatás. Az aktuális helyzetkép: Kata alszik az ágyunkban, mi ülünk az ülőgarnitúrán. (Hál'istennek laptopunk van, úgyhogy az ölemben gépelek.) Holnap lemegyünk a Balatonra, úgyhogy én sem leszek a hétvégén. Őszintén szólva nincs sok kedvem menni, Nándi miatt megyek, mert félek, hogy teljesen kikészül. Most, hogy már suli is van és dolgozik + a nagymamájánál eltölt mindennap 2-3 órát... Mit lehet tenni egy 82 éves (déd)nagymamával, ha meg akar halni? (Combnyaktörése van, nem eszik, nem iszik, és az orvos szerint kezdődő tüdőgyulladása van.)

Ne, nem is írok többet, mert lehangolok mindenkit.

Bogi, rátaláltam végre a képekre - nem semmi!! Felvettem a programnaptárba, hogy az unokaöcsökkel menjünk el a planetáriumba.

Jó hétvégét mindenkinek!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Épp most küldtem el tanulmányt, amit ma estig kellett befejeznem. Kép Ki is vagyok, mert négy napig éjjel nappal azt írtam. Kép

Úgyhogy csak röviden:

GyeZsu,
A férjed mivel foglalkozik? És miért nem volt kedved lemenni a Balatonra? Jaj, nekem nagyon lett volna. De azért így utólag biztosan jó volt, ugye? És remélem, hogy már a kedved is jobb. Kép

Bogi?
Hol vagy?

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem, de szombaton voltunk egy Gézengúzos rendezvényen, ahol baba-úszás bemutatón vettünk részt. Szuper volt, csak elég fárasztó. Lili jól érezte magát, gyesen mutatott be Kép

Anna!
Bevallom, azért nem frissítem az albumot, mert a saját honlapunkon szinte minden kép fenn van a Liliről.
http://jaksy.different.hu
Nézzétek meg.

Én is holnap megyek anyósommal etetőszéket nézni. Itt Győrben nincs túl sok lehetőség etetőszéket venni. Ami van, az mindenhol méregdrága.
Most találtam egy olyan kombinációt, hogy fa etetőszék, amit később asztallá és székké lehet szedni, kicsit nagyobb az átlagnál, és dönthető a támlája. 12 ezer. Szerintem megéri, úgyhogy azt fogjuk megvenni.
Már kényelmetlen a hordozó, mert mindig hasra fordul benne, ha bekötöm, azt meg nem díjazza Kép

És elkezdtünk szabályosan kúszni Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Anna!

Gratulálok! Nekem sokszor nem sikerül tartanom a határidőket... És ki foglalkozott a gyerkőcökkel, amíg te tanulmányt írtál? Kép

Jó volt a Balaton, persze! Kép

Párom iskolai szabadidőszervező egy gimiben. Ifjúsági munkás.

Bogi!

Gratulálok a kúszáshoz! Holnap mi is megyünk a Gézengúzba kontrollra, s eldől, javasolják-e a hidroterápiát (szeretném meggyőzni a doktor nénit, hogy javasolja, mert Kata nagyon élvezi a fürdést). Én is ilyen széket szeretnék, amit venni szeretnétek, de előbb körbekérdezem majd a babás ismerősöket, nincs-e valakinek felesleges Kép
Egyébként mi a babakocsit a konyhában tároljuk, Katát abba teszem, ha nekem a konyhában van dolgom, és enni is abban etetem.

Képzeljétek, Kata ma este megevett egy fél körtegerezdet! Kép

Na, megyek fordítani Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok !

Hát megint jó régóta nem tudtam írni , mert az építkezésnél éppen ott tartunk hogy járólapot csempét fugázót stb.stb kelllett vennem . Úgyhogy nagyon be vagyok általában havazva.

Bogi ! Tényleg , elolvastad azt a leírást amiben írtam hogy Barátin hol lakunk most átmenetileg ?
Ti merre laktok?
Nekem most nem kell vennem etetőszéket , mert szerencsémre kaptam egy orvos ismerősömtől fából csak egy a "gond" vele hogy akkor lehet majd beletenni ha már jobban tud ülni(kezével is tud tenni venni) , mert nagyon kicsi a támlája .
Nálatok a picik mennyire ülnek?
Gyezsu!
Nekünk van egy napozóágyszerű abban van a konyhában , de nagyon élvezi .
Ma még kell mennem a metróba italokat venni , mert házavató bulink lesz lassan , így megakarjuk hívni azokat akik haveri alapon segítettek házat építeni .Csak anyut várom mert a metróba nem lehet bemenni kisgyerekkel .(Most éppen dédnagymamámnak keres papucsot aki most lesz 101 éves , remélem talál neki )
Na megyek lassan eszem valamit
Puszi :Alíz
papzso

Szia Alíz!

Most kerestem vissza, és megtaláltam. Ha megírod pontosan az utcanevet, és a házszámot, akkor tudni fogom. Szerintem is talizhatnánk.

Én az Árpád fejedelem utcában lakom, az új lakótelepen az ún. laposon. Anyukád biztos tudja. Teljesen ki is ment a fejemből, hogy írtad. Kép

Ez tök jó Kép

Na megvettük az etetőszéket kedden, amit ma ki is cserélt a férjem egy műanyagra, mert nagyon nagy volt a másik. Még várhattam volna vele pár hónapot, amíg tudtam volna használni Lilinél. Még nem ül egyedül (7 hónapos lesz holnap, remélem ez nem gáz), de támasztással már szépen ül, nem is dől el mindig oldalra. Annyi időre, amíg megetetem, a székben is ülhet. De macerás volt minden etetésnél kipárnázni elöl, hátul, oldalt, közben a gyerek visít, szóval inkább úgy döntöttem, hogy nem arra gondolok, hogy majd később jó lesz kisasztalnak, meg kisszéknek, hanem arra, hogy most jó legyen.

Húúúúúúúúú. Dédidnek Boldog szülinapot kívánok. Akkor neki már ükunokája is van egy-pár. Nem?

Azt tudtad, hogy vasárnap be lehet menni a gyerekekkel a Metróba? Azt nem tudom, hogy szombaton is, vagy csak vasárnap, de mi vasárnap szoktunk járni.

És Szentivánon hol fogtok lakni? Milyen utcában? A férjem nővéréék laknak ott. Lili keresztanyukája (a férjem nővérének a lánya) fodrász ott. Ők a Páskom utcában laknak.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Alíz!

101 éves dédnagyi! Gratulálok neki! Azért Katának is van három dédnagymamája, de még csak 82-83-84 évesek Kép Ez a napozóágy is jól hangzik Kép

Képzeljétek, Kata teljesen kigyógyult a kötött izomzatból Kép, úgyhogy nem kell hidroterápia (nagy bánatomra, mert ha nincs beutaló, biztos nagyon drága az úszás). Kép

Szerdán megkaptuk az öthónapos oltást (másfél hónapos késéssel), de ma estére már kihevertük, azt hiszem. Kata azt "játszotta", hogy szopi közben elaludt, de amint letettem (vagy csak elkezdtem letenni), sírt. Úgy fogtam ki rajta, hogy az ágyunkon fekve szoptattam, így nem kellett mozgatnom, miután elaludt.

Bogi, utánanéztem már a Planetáriumnak, remélem két hét múlva sikerül eljutnunk Kép Ezzel a műanyag székkel elkeserítettél - olyan bő a fa?

Sziasztok!

GyeZsu
gyezsu

GyeZsu!

Mi a nagyméretű fa etetőszéket vettük, nem a kicsit. És ez rettenetesen nagy volt Lilinek.

Tegnap apuci hozta az új etetőszékünket. 20900 Ft volt, és ég és föld a kettő között a különbség. Ebben szépen elvan Lili, és tényleg sokmindent tud. 3 pozícióba dönthető a szék, a magasság is állítható, összecsukható, az előasztalka állítható, levehető vagy felnyitható, 5 pontos biztonsági öve van.
És ehhez képest szerintem nem volt drága. Sőt. Ez a típus 35 körül van, csak itt Győrben ez a cég azt csinálja, hogy a gyártól a még nem felmárkázott székeket darabokban veszi meg, és ők rakják össze, így ők vállalják a garanciát is, ha bármi baj van, csak a boltba kell visszavinni a széket, és ők javítják. 1 év garancia van rá.

Teszek fel képet a fáról is meg az újról is:

Kép
A tálca is nagyon messze van
Kép
Alapállapotban
Kép
Döntött állapotban
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Hű, nagyon szervezem a babakocsis demót, ezért is tűntem el.

GyeZsu,
Beszéltünk a lánnyal, akinek megadtad az elérhetőségét és már nyomjuk is a "Médiatámogatónk a Civil Rádió"-s szórólapokat. Íme, így néz ki:
<!--attachment: szorolap_civil-107015.doc*mime_msword.gif*application/msword*210.4**szorolap_civil%2edoc --><center><pre>
Kép
szorolap_civil.doc (210.4 k)</pre></center><!--/attachment--> Lehet terjeszteni is! Kép

A határidőket nekem sajnos muszáj betartanom, különben a fejemet veszik. Kép Csütörtöktől vasárnapig írtam a tanulmányt. Ebből persze hétvégén tudtam leginkáb dolgozni, amikor a párom foglalkozott a gyerekekkel. Ő tanár, így hétkönap délutánonként is tudott tehermentesíteni. Délelőttönként viszont nem nagyon haladtam, csak ha Lili aludt egy keveset.
Gratulálok a körtegerezdhez! Azóta van további előrehaladás? Nálunk egy egész alma lecsúszik most már, de nem nagy lelkesedéssel. Egy-egy falatot kétszer-háromszor is vissza kell tuszkolni a szájába. Kép
Nem is tudtam, hogy Ti is jártatok a Gézengúzba. Azért inkább örülj annak, hogy meggógyult Kata! Kép De úszni tényleg érdemes elvinned, ha van időd, mert nagyon szokták élvezni.

Bogi,
Gratulálok az úszásbemutatóhoz és a kúszáshoz is! Kép Enyém Lili sem tud még magától ülni. Kép Ő kúszni is még csak hátrafelé, viszont mostanában állandóan négykézlábra áll és úgy hintázik. Kép Szerintem pár nap és elindul. Kép
Klassz az etetőszék bemutató! Kép A Hipp válaszolt glutén-ügyben?

Alíz,
Szerintem mi még nem "találkoztunk", úgyhogy szia! Kép Nálad mekkora a baba? És van tesvére? Én is gratulálok a dédnagymamádnak!

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!

Bogi! Akkor tényleg nem laksz messze tőlünk , hmegadom az e-mail címem :zombori.aliz@freemail.hu.írd meg ha gondolod a telefonszámotamin elérhetlek.
Szentivánon a Sugár úton építkezünk éppen.Mostmár megvolt a festés aranyos kék lett a babaszoba , ma már a csillárokat néztük.Köszönöm a gratulációt .
Én nem ismerek annyi mindenkit Szentivánon de azt tudom hogy a Páskom út a foci pálya fele van , arrafele ritkán jártam .
Köszi a Metrót.
Elég nagy az etetőszék a képen tényleg.

Tinalila!

A baba 6 hónapos és és két hetes Kitti a neve .Testvére nincsen , de majd szeretnénk ha nagyobb lesz .
Énnálam is állandóan himbálódzik a pici azt várom hátha véletlenül leül már .
Ti már adtatok a babának keményre főzött tojássárgát krumplival összekeverve ?
Elvileg már lehet neki adni , de borzasztóan ordított tőle .(Lehet hogyha később újra próbálom elfogadja?).Nekem például az üveges ételt meg sem eszi.Mi a véleményetek?
Alíz
papzso

Alíz,
Az én Lilim még szinte csak szopik. Azon kívül eddig csak almát kapott, meg ma kezdtük a banánt. Ez utóbbit egyelőre nem túl nagy sikerrel (egy-két kanál Kép). De először az almával is így volt, most pedig már megeszik egy egészet belőle. Kép
Én nem is tudtam, hogy a tojássárgáját már ilyen korán lehet adni. De az biztos, hogy attól, hogy most nem ízlett neki, később még lehet ez a kedvenc étele. Kép Pár nap után érdemes újra próbálkozni. Miket eszik még Kitti?
Anna
tinalila

Sziasztok!

Megjöttem Kép
Alíz!
Én tudom melyik a Sugár út. Mi is nézegettünk arra házakat, amikor még álmodoztunk Kép

Szia Anna!
Képzeld Lili a 7 hónapos szülinapján pénteken négykézlábbra állt, és mostmár állandóan így hintázik. Meg kúszik, mint a villám. Szerintem nemsokára mászni fog, és akkor aztán rohangálhatok Kép
Hipp csak annyit válaszolt, amennyit írtam, hogy a 6 hónapos Hipp és Kecskeméti ételekben nincs glutén, azután már nem válaszolt.

Alíz!
Én is most hallottam, hogy már lehet neki tojássárgáját adni. Én is ki fogom próbálni. Kíváncsi vagyok Kép

Mi most nem mehetünk úszni a héten, mert még mindig betegek vagyunk.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Bogi,
Honnan jöttél meg? Kép
Nem is tudtam, hogy betegek voltatok! Kép Mindketten? Vagy csak Lili? És mi baja volt/van? Remélem, hogy nem komoly!
Gratulálok Lilinek az újdonságokhoz! Kép Négykézlábra már mi is állunk és hintázunk is. A kúszás viszont még általában csak hátrafelé megy. Kép

GyeZsu,
Hol vagy? Kép Hallottad, hogy megszületett a médiapartnerségi megállapodás a babakocsis demó szervezői és a Civil Rádió között?

Bucska,
Már mgejöttetek, ugye? Hogy sikerült a nyaralás? Várjuk az élménybeszámolót! Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!

Bocsánat, kicsit eltűntem.
Abban a táblázatban, amit itt a babaneten a hozzátáplálás topikban ajánlottak, 1 éves kor után van a tojássárgája heti 1-2x. De gondolom, ahány hozzátáplálási táblázat, annyi időpont. Kata lényegében még csak szopik, zűrös, illetve menős napokon nincs is hozzátápi. Mi próbáltuk már az almát, a barackot, aztán a banánnal talán már kevesebb volt az ellenállás, a körténél éreztem először, hogy ízlik neki. Most nektarint reszelek le, azt kanalazgatjuk, és ma már megette az egészet. (Egy kis, meghámozott nektarinból ami a lereszelés után maradt - de Katának már ez is hatalmas adag, és nagy haladás.) De azt a marha nagy élvezetet meg várakozást nem látom rajta, mint amit Bogi leírt.

Örülök, hogy összejött minden a Civil Rádióval, már rádiós vonalról is hallottam. Szorítok, hogy minden jól sikerüljön. (Még annak is van esélye, hogy ottleszünk a demonstráción.) Kép

Persze, hogy örülök annak, hogy Katát egészségesnek nyilvánították, csak így 1000 helyett 1500 Ft egy úszás (+ 8000 Ft-os bérlet 3 hónapra)... De majd kigazdálkodjuk. Azért az lehet a legszörnyűbb, amikor a gyerekednek nem tudsz megfizetni valamit, amit pedig hasznosnak gondolnál Kép Ezt szerencsére még nem kellett megélnünk. Azért az nagy segítség, hogy a baráti társaságban körbejárnak a ruhák, és minden mást is kaptunk kölcsönbe - vagy örökbe, a kiságytól a babakocsiig. Nektek van ilyen lehetőségetek?

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit és gratulálok minden új produkcióhoz Kép.
Megjöttünk és nagyon jó volt. Az út 16 óra volt, aludtak nagyrészt a gyerekek (éjjel mentünk), mi meg felváltva nyomtuk a gázpedált. A kicsi mindennap aludt a strandon is délelőtt, meg délután, élvezte a tengert, le is barnult. Első és második este oda kellett feküdnöm mellé egy pár percre, de aztán minden rendeződött. Voltak apró problémák, például hogyan fürdessük - mert zuhanytálca volt, dugó nélkül -, meg nehéz volt kimódolni, hogy mindkét gyerek úgy fekhessen, hogy ne essen le az ágyról. Mi meg esténként ültünk a kertben a férjemmel a pálmafák alatt és olvastunk, beszélgettünk. Isteni volt!
Egyébként Adrienn is kúszik, meg négykézlábon hintázik és felül és ülve is marad pár percig. Mi is ma vettünk etetőszéket, mert ő már velünk ebédel és a hordozót nehéz volt az ebédlőasztalra tenni. Egyébként reggel, meg délelőtt szopik, aztán ebédel velünk, utána alvás, majd uzsonnára szopi, utána gyümölcs és este lefekvés előtt megint szopi. A hozzátápi nálunk már nem téma, mert ő mindent eszik. Valahogy észrevétlenül alakult ki, hogy megkóstolt ezt is, azt is, minden ízlett neki és semmire sem allergiás. A bébiétel az egyetlen, amit nem eszik meg, és nem szívesen eszik pépeset. Inkább kisebb darabosat kedvel, de ez miatt meg én aggódom, mert egy foga sincs még. Na lassan abbahagyom, mert kész kisregény lett. Egyébként annyira jól sikerült ez a nyaralás, hogy most tervezzük, hogy télen is elmegyünk egy hétre Ausztriába, nem síelünk, csak szánkózni, korizni, sétálni a hóban, meg ilyesmik.
Sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!

Anna!
Sajnos mind a hárman betegek vagyunk. Nekem pl. szörnyen fáj a torkom, a férjemnek is, Lili meg náthás maradt.

Ma viszem vissza orvoshoz.

Bucska!
Üdv itthon Kép Jó lehetett a nyaralás.

Bocsi, majd később még írok, de most Lili nagyon nyűgös.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

GyeZsu,
Hát igen, az tényleg nagyon rossz lehet, ha az ember nem tud megadni valamit a babájának, amit szeretne. Kép Én egyébként már szinte semmit nem tudtam kölcsön vagy örökbe kapni, mert a legtöbb barátunknak már nagyok a gyerekei. Mint az én nagyjaim. Kép Nekem meg már semmi babaholmim nem volt, mert nem gondoltam, hogy még lesz gyerekem. De én a harmadik gyereknél (és tudva, hogy több már biztosan nem lesz) kétszer is meggondoltam, hogy mit veszek. Kiságyat pl. nem vettem. Lili egy ideig járókában aludt (azt az egyet eltettem a nagyok idejéből a vendég gyerekek miatt), de már több mint egy hónapja a földön, matracon. Babakocsiból is csak egy könnyű (viszonylag) olcsó sportkocsit vettem. Bébihordozót - ami autóba is jó - szerencsére kaptunk kölcsön. De lassan kinőjük és venni kell egy rendes autósülést. Meg persze az etetőszék is kell majd lassan.
A hozzátápival mi is úgy vagyunk, mint Ti. Nincs minden nap és ha van akkor sem mindig komoly mennyiség. Bár almából és banánból már evett számottevő adagot is, de a tegnap kezdett őszibarackot egyelőre nem nagyon csípi.

Bucska,
Tényleg szuper lehetett a nyaralás. Hogy találtátok a szállást? Utazási irádon vagy Interneten keresztül? Apartmanban voltatok?

Bogi,
Gyóguljatok meg hamar!!! Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok !

Bogi!
Szegények.Hát először is jobbulást kívánok nektek .
Mit mondott az orvos?
Na mit szólt a picúr a tojássárgához ?Nála bejött az íze?
Ma én már kipróbáltam vele pár kanál joghurtot is .Kevertem a gyümihez , borzasztóan ízlett neki.
Jaj majdnem elfelejtettem mondani neked . Tudtad hogy van Győrben Baba - Mama klub?
Bár az építkezés miatt nem volt időm felhívni őket de a testvérem valahol meglelte az interneten.
Bucska !
Gratulálok a nyaralásodhoz .
Nem semmi hogy a pici már mindent megeszik .
Bár én is megsajnálom mikor pl.tegnap a szomszéd áthívott hogy finom salátát készítettek aztán átrobogok Kittivel a kezemben és szabály szerűen kiabál hogy márpedig ő is kér belőle mikor eszem , az ivászatnál tegnap szinte kirántotta a kezemből a poharat(van benne erő nem mondom),persze kicsit adtam neki az almaléből de utána a ruhája bánta mert fele rá ment.
Hát azt hiszem befejezem mert már késő van .

Puszi
papzso

Sziasztok!
A szállást az Interneten néztem ki, de utazási irodánál foglaltam. De soha többet! Mert nekünk nem volt semmi bajunk, de pont indulás előtt egy pár nappal ment tönkre az Eurotours. Évekig velük utaztunk, idén véletlenül nem velük. Ha több százezer forintot buktunk volna, hát ...
A hozzátápiról annyit, hogy senkinek nem ajánlom azt, ami nálunk van. Ez teljesen gyermekre szabott dolog ugyanis. Nem lehet megmondani, hogy melyik gyerek hány hónaposan igényli a "komolyabb" kaját. Az enyém 7 hónaposan. És nem csak érdekli a dolog, de eddig még nem találkoztam olyasmivel, hogy valami nem ízlett volna neki. A kakiban sem találok darabkákat, tehát emészti a dolgokat teljesen jól. Szívesen fogadja, sőt, balhézik, ha nem adok neki. Ráadásul megkönnyíti a helyzetemet, hogy a családban nagyszülőkig visszamenőleg senki sem allergiás. Ez szerintem óriási mázli. Hát szóval ezért vagyok én ennyire bátor.
Bogi
Gyógyulást!

Ma este került át a kicsi a kiságyba, mert eddig bölcsőben aludt. Simán vette a változást, elaludt 1 perc alatt, ahogy letettem, pedig kicsit tartottam tőle, hogy majd hanyatt fordul (több helye van, mint eddig) és utána sírni fog, de szerencsére nem így volt.
Sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!

Alíz!
Győrújbaráton is van baba-mama klub Kép
Arra gondoltál? Szerdán van 10-12-ig. Most akartunk menni, de nem jött össze, mert Lili beteg, meg lógott az eső lába.
Amúgy egész jónak tűnt messziről. Tavasszal pl. csináltak olyat, hogy bográcsoztak az udvaron, és a babák addig játszottak.
Itt a Faluház udvarán volt. Most meg szereltek fel ide egy babahintát. Tök jó, oda járunk Lilit hintáztatni Kép

GyeZsu!
Nekünk olyan hihetetlen mázlink volt mindennel, amit előre nem láthattam.
Kiságyat mindenképpen újat akartunk (első gyerek Kép ), és vettünk egy 6000 Ft-os kiságyat a Brendonban. Aztán kaptunk egy heverővé is alakítható kiságyat, pelenkázószekrényt, és autósülést 5000 Ft-ért az egyik ismerősünktől. A kiságy elég leélt volt, ezért vettük az újat. Megvolt mág a húgom kombi kiságya 12 évvel ezelőttről Kép amit meg elvittünk anyósomhoz, merthogy ott sokat leszünk, és kell kiságy.

Mostmár kicseréltük, az új ment anyóshoz, a húgomé meg ide, mert kinőtte Lili az újat.

Ruhákat egy csomót turkált anyósom, újat nagyon keveset vettünk, ajándékba kaptunk párat. A szomszédba lakik egy 21 hónapos kislány, akinek az összes kinőtt ruháját megörököltünk. Úgyhogy mostanában kellett vennem Lilinek pár bodyt, meg egy rugit, mert már kezdi kinőni a cuccait, erre ma becsengetett a szomszéd, és áthozta a kislány többi azóta kinőtt cuccát, ami ősszel meg télen jó lesz.

Csakhogy mi erre nem számítottunk előre, de azért nagyon jól jön.

Puszi mindenkinek:
Bogi

ui.: Köszi a jobbulást kívánságokat, gyűjtöm őket, hátha hatnak Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?