Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Annaaaaaaaaaa! Hol vagy?

Timi! Lara is fél 9-kor kelt, ő mondjuk simán elaludt ebéd után, de már hallom, hogy néha fel-felsír, lehet, hogy hamarosan ébresztő lesz. Pedig még csak háromnegyed órája alszik.
Du mi is kimegyünk, asszem tényleg elég egy-másfél óra, bőven.
A villanyosok voltak, fél 11-kor értek ide.
Mi is még szombat du Mikulásozunk, megyünk sógornőmékhez, Bia meg ott lesz anyunál, neki odavisszük a csomit. Úgyis megyünk a Laráért, anyukámnál lesz, mert nem visszük Pestre, nem merem ennyi ember közé vinni (csak az influenza miatt, amúgy nem védem a széltől is :lol: ). Az IKEA-ban mindig ezren vannak. Tudom, mi is elkaphatjuk, és akkor tök mindegy, de azért így nyugodtabb vagyok. Mert ugye megint mennek a rémhírek a tévében. Már tökre unom.
Na megyek is, szárítóból kipakolás :twisted:

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu

Sziasztok,

Anna,
tessék életjelet adni!!!!!!!

Andi,
Mennyit mértetek tegnap?
Sikerült mindent elintéznetek?

Móni,
Jó ikeázást mára!
majd írjad meg miket vettetek végül is.

Én lassan állok neki az ebédnek.
Szép hétvégét mindenkinek!
puszi

Sziasztok:Timi

Kép
tinaági

Sziasztok!

A holnapi Mikulás napra minden picikének sok sok ajándékot kívánunk: Timi és Ágika

Kép Boldog Mikulásozást!

Kép
tinaági

Halihó

Andi,
Remélem sok a dolgod, azért nem jelentkezel!
aggódom, ha lesz kis időd, írj!

Annaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Hol vagy?

Móni,
Jelentkezz ha megjöttetek.

Krisztina, Marcsi
Hogy vagytok?

Nálunk megvolt az ebéd, Ágim alszik, ha felkel kimegyünk sétálni, aztán vége a szombatnak szinte.
puszi

Kép
tinaági

Sziasztok!
Jelentem megvagyok,minden okés! :D
Nagyon zsúfolt volt a tegnapi és mai napunk,ezért nem írtam eddig.

Andrea,mi újság a vérnyomásoddal,minden okés?Nagytakarítást is csináltatok?Nagyon ügyesek vagytok!De Te már csak azért lazábban dolgoztál,remélem!

Móni,mi minden ragadt hozzátok az Ikeából? :lol:

Timi,voltatok ma kinn?Olyan lehangoló ez a ködös idő,hogy az embernek a maradék életkedve is elmegy...Ellenszerként aludtam Rolcsival egyet,Annáék meg tök ügyesen lefoglalták magukat...Most nekiugrok a teregetésnek,aztán lefárasztom a csapatot valahogy.Nemsokára jönnek Anyósomék is,remélem maradni is tudnak egy picit!

Most mennem kell,később igyekszem jönni!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk, dög fáradt vagyok! Ebben a lötyögésben is el lehet fáradni. De gyerekek, ebben a mocskos nagy válságban nem volt parkolóhely az IKEA-nál, meg az Auchané is tele volt. A boltban vagy nekem jöttek, vagy én mentem neki valakinek. Szóval k.....va sokan voltak, hogy finom legyek és nőies.
Mindent sikerült megvenni, amit akartunk. Tök jó borospohár készletet, van benne 6 db fehérboros, 6 db vörösboros, nagyon guszti. Megvettük a kisasztalt székekkel, Larának azt a műanyag "hintalovat", hát kivi leszek mit szól majd hozzá. Meg egy csomó apróságot, amit ugye nem lehet otthagyni :oops: :P
Megvettük a karácsonyfát is a Brico Storenál, minden évben ott vesszük, nagyon jó áron van a tatabányaiakhoz képest. Kb. 1,70 m-es normann fenyőt vettünk 3.995,- volt darabja. Nagyon szép.
Mielőtt nem volt babánk, mi mindig ezüstfenyőt vettünk, de tavaly elhatároztuk, hogy normannt fogunk venni, mert az nem bök és nem hullik annyira.
Karácsonyi ajándékokat is sikerült beszereznem, úgyhogy "örök bódottág" van.
Még itt vagyunk anyuéknál, Cicamica ugye itt volt egész nap, minden okés volt vele, csak mikor anyu altatta, akkor keresett minket. Pedig otthon nincs altatás, csak itt. Mikor meglátott minket, szinte repült az apjához. Arany kicsi cicám.
Holnap mégse leszek úrinő, apa marad itthon, dolgoznia kell. Úgyhogy mégiscsak főzök. Marhahusilevest, meg szerintem a zúzát csinálom meg pörinek, meg nokit hozzá, ubisalival.
Délután meg jönnek sógornőmék Mikulásozni. Úgyhogy még egy muffint is össze kell dobnom, az a legegyszerűbb süti.

Jó, hogy előkerültél Anna, ügyi vagy, hogy aludtál délután egyet, jó is az. És szuper gyerkőceid vannak, hogy hagyták. Valóban tiszta téli az idő, már csak a hó hiányzik, komolyan. Olyan komor volt minden, ahogy jöttünk haza a pályán. Kaptunk az IKEA-ban egy karácsonyi CD-t ajándékba, azt hallgattuk.
Egyszer olyan hóesésben jöttünk haza Pestről, hogy a sötétben alig láttunk, ahogy jöttek szembe a hópelyhek, meg még az út is csúszott rendesen :roll: Tiszta csillagok háborúja volt :lol: De valahogy nagyon szép emlék. Régen nagyon sokat mászkáltunk. Mikor elindultunk, még semmi hó, aztán alig tudtunk hazajönni. Felugrottunk megnézni a panorámát a Gellért hegyről. Hát igen, fiatalság, bolondság. :wink:

Remélem még időben ki tudtatok menni, Timi. Igen, igazad van, mire az ember sétál egyet, vége a napnak. Mert mire visszaérsz, tök sötét van, és nemsokára kezdődik az esti rutin. De én most úgy szeretek a faluban sétálni, olyan szépen ki vannak világítva a házak, udvarok. Vannak nagyon igényesek, de van olyan, hogy háááááááát...... Na mindegy, a többség nagyon guszta.

Hát most egyenlőre ennyi voltam, még ez is sok :P Mindjárt indulunk haza, felszereljük Larának a Micimackós faliórát, amit anyukám Mikije hozott neki. Menni fog nagyon a szobájába, a Micimacis szőnyeghez. Olyan édi, azt mondja a macira, hogy mammi.

Anna! Még nem írtad, hogy nálatok hogy zajlik a fa díszítés, szenteste! :wink:

Puszi

Kép
larianyu

Jó reggelt lányok,

Kinek hogy telt a tegnapi nap?
Nekünk talán túl zsúfolt is lett a délután, mindenki majd egyszerre jött Ágihoz, de azért jó volt kicsit együtt lenni a családdal.
Ma újra egy borongós hétfő reggel...
Remélem azért esni nem fog, ki tudjunk menni, tegnap nem voltunk kinn valami sokat. Már elkezdtem nézegetni, mit süssek, főzzek az ünnepekre, ti miket süttök/főztök? Illetve van amit előre elkészítetek, esetleg le is fagyasztjátok, vagy ünnepek alatt is naponta, kb másnaponta főztök? Várom az ötleteket :)

Móni,
Az IKEÁt el tudom képzelni, milyen tömeg van ilyenkor, és még mi lesz ott :shock:
Már ilyenkor megveszitek a fát, és hol tároljátok /persze gondolom kinn/ :) , én nem merném ilyen korán megvenni, érdemes? Mert ha nálatok bevált, akkor lehet mi is megvesszük ott, mert nagyon jó áron vettétek az tuti, és mi is Normann fát veszünk már régóta, pont azért mert én is azt szeretem hogy puhább a levele, és nem hullik.Régebben párszor vettünk Jegenye fenyőt, azt is nagyon szerettem, annak is puha a levele, nem hullik, és még van egy kis citrom illata is.
Jövő hétre nagyon hideget mond, hallottad? Havazást is, jó lenne karácsonyra egy kis hó. Van egy régi szánkónk, a férjem azt fogja rendberakni Áginak. Larának van szánkója?
Tényleg akartam kérdezni, hogy neked Lara hogyan alszik el? Mert írtad, hogy nincs altatás nálatok. Nálunk , benn kell lennem a szobában az ágya mellett, míg elalszik, sőt még a kezét is fognom kell. Már gondolkodom, hogy szétszedjük a rácsos ágyát. Larának már szétszedtétek a rácsos ágyát?
puszi

Kép
tinaági

Sziasztok! Jó reggelt!

De jó, hogy megjöttél Timi! Már csak Anna jöhetne!!!!!ANNA!!!!

Az ünnepi főzést mi aznap követjük el, amúgy sem vagyok nagy híve a lefagyasztásnak. Nálunk hagyomány a halászlé Szenteste, a második mindig valami különlegesség, amit hétköznapokon nem főzök, de még máskor sem. Szeretjük kipróbálni a különleges dolgokat. Na, ez zajlik 24-én, ugyebár. 25-én anyukáméknál eszünk, 26-án itthon vagyunk megint, akkor általában töltött káposzta van, mondjuk azt tényleg meg szoktam főzni előre, hogy aznap ne kelljen főzőcskézni.
Szilveszterre nálunk alap a kocsonya, imádjuk, valamint a franciasali valamilyen husival, meg a lencseves is.
Karácsonyra zserbót sütök, meg mákos kalácskoszorút, szilveszterre meg inkább egyszerűbbeket szoktam, mint kókuszkocka, kekszszalámi, ilyesmik. Mindig csinálunk bólét is. Ha jönnek hozzánk akkor azért, ha nem, akkor azért. Mindig itthon Szilveszterezünk. Általában egy ismerős házaspár szokott jönni hozzánk. Még idén nem beszéltünk erről velük.
Mi mindig ott vesszük a fát, tök megéri, egyébként azért veszem ilyen korán, mert én már ezért tuti nem megyek fel mégegyszer, meg hát amiket árulnak, már kivágták úgyis, akkor meg tökmindegy. Helyem meg van tárolni. Nem lesz egyébként semmi baja Karácsonyig. Jegenyefenyőt még sosem vettem, szerintem nem is láttam még :lol:
A hideget hallottam, meg a havat, aminek vezetés szempontjából nem örülök. Én azt akarom, hogy legyen hó, 24-től január 1-ig és kész :P Jó lenne már végre egy fehér Karácsony.
Larának van szánkója, apa csinálta Neki, akkor, amikor még csak nem is volt a pocakomban, ezt tavaly kiegészítettük, hogy rendesen tudjon ülni rajta, úgyhogy húzkodtuk év elején, de nagyon nem csigázta fel. Talán majd már idén.
Laura még rácsos ágyban alszik, még így is marad egy darabig az biztos. Amilyen izgága egyenlőre, tuti lemászna a rendes ágyról, aztán hajkurászhatnánk esténként :P Na, viccet félretéve, szerintem a 2. szülinapjára kap rendes ágyat, de még pontosan nem tudjuk mikor. Egyenlőre jó ez így, elfér benne, szereti, nem nehezményezi a rácsokat :lol:
Úgy zajlik a lefektetés, hogy bevisszük, hálózsákba be, puszika, minden macitól és kutyától a falon elköszönünk, berakom az ágyába, felhúzom a zenélő izéjét, elköszönök, kijövök, lekapcsolom a villanyt és becsukom az ajtót. Van amikor még utána hallom, hogy magyaráz, esetleg nyüszög egy kicsit, de aztán elalszik szépen. Ha nagyon sírna, akkor természetesen visszamegyünk, de ilyen nagyon ritkán van. Mikor már tuti elaludt, akkor bemegyünk betakarni, mert úgyis össze-vissza van a takaró, ahogy forgolódik.
Ebéd után is pont így zajlik minden.

Kép
larianyu

ANNAAAAAAAAAAAAA! Hol vagy? Ugye nincs semmi baj? Jelentkezz!!!!

Kép
larianyu

Sziasztok!
Csajok,nagyon aranyosak vagytok,hogy hiányoltok!Minden okés,semmi komoly,csak sok apró bosszúság jött most hirtelen.
Holnap igyekszem bővebben jönni,de most megyek,és beesek az ágyba! :D

A kiságyról írnék röviden azért:Rolcsinak már lecseréltük,kb. 9 hónapos volt.Anna ágyát kapta meg,ami ilyen körbetámlás ágyikó.Hamar megszokta,a fel-le mászást meg mostanában kezdte el gyakorolni... :D
Na tényleg lépek,mert leesik a fejem... :D

Jó éjt mindenkinek!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Nálunk műfenyő van karácsonykor.Tavalyelőtt ruháztunk be rá,szerintem szép.Az árát már rég behozta.Fenyőillat ugyan nincs,de az utolsó pár évben mindig olyan "szagmentes" fát sikerült kifogni... :lol:

Timi,kérdezted a menüt:
Nálunk semmi extra nincs karikor,a kedvenc kaják vannak,de pl. halat nem csinálok semmilyen formában,mert utálom.(Issszonyatosan gonosz vagyok... :oops: )Anciéknál esznek a fiúk,mikor ott vagyunk,mert Ő meg mindig csinál! :D Amúgy fejben kitalálom,hogy kb. mi lenne a kaja,Gáborral megbeszélem,kikérem csipetcsapat véleményét,aztán bevásárlás.Ezt már a héten el is kezdem,amit lehet,lefagyasztok(húsok,ilyesmik),amit meg nem lehet,azt hagyom az utolsó pár napra.

Sütiből bejgli van,meg némi vásárolt aprósüti.Eddig nem sütöttem,de idén Annáék leadták a sütirendelést,úgyhogy fogok sütni. :D

A fát együtt díszítjük,csapatmunka van. :D Ajándékot vagy ebéd után osztunk,vagy este,ez mindig változik.Nagy családi banzáj nálunk sem alakult ki,valahol sajnos,valahol nem is bánom.Sose sikerült úgy,ahogy sikerülhetett volna...Anyósékhoz szoktunk átmenni,vagy ha dolgoznak Ők jönnek át hozzánk 24-én.De volt olyan is,hogy csak mi magunk voltunk.Igazándiból nekem az az egy számít,hogy "csend" legyen,és békesség.Ennél többet nem is kívánok idénre sem...
25-26-án vándorlás van,vagy mi megyünk,vagy hozzánk jönnek.

Móni,nagyon ügyesek voltatok,hogy egy úttal szinte mindent letudtatok!El tudom képzelni,milyen tömeg lehetett...Elég csak itt elmenni a tescoba,vagy interbe...Valami karácsonyi zenét még be kell szereznem,mert a költözés során elhagytam valahol az ezer éves karácsonyi cd-met... :(

Szilveszterünk még nem tudom,hogy fog alakulni,de az biztos,hogy itthon leszünk.A virsli-lencse mindenévben játszik,amúgy meg némi rágcsa+süti van még.Aztán éjfélkor (már ha nem ájultam be addig :oops: :lol: ) pezsgő,vagy kölyökpezsgő.Az elmúlt pár év eléggé öregecskésre és alkoholmentesre sikerült.De így sem volt rossz! :D

Na,jó hosszúra sikeredtem...Bocsi!

Ki merre jár ma?Móni?Timi?
Andrea,minden rendben?Vérnyomásod milyen?Ugye nincs semmi baj???

Írjatok lányok!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Hát Annám, hol járnék ilyen király időben :P Megyek egyik szobából a másikba, konyhából a fürdőbe :D
Na, viccet félretéve, fasza idő van. Inkább ebből hó esne már, mert akkor lenne esély, hogy kimenjünk szánkózni, de az esőben hogyan mászkáljunk? Még szegény kutyánk is egész nap az ólban van, még ugatni sincs kedve.
Nemrég ebédeltem, mert ma a Lara fél 10-kor kelt, így hát én is :oops:
Ágyneműt húztunk, porszívóztunk, gyorsan összedobtam a tökfőzeléket, ebédelt és ment aludni. Most alszik. A sült husit már este megcsináltam a főzihez.
Még pakolásznom kell, úgyhogy a szokásos "izgalmas" program van. Bíztam benne, hogy délutánra eláll, akkor esélyünk lenne kimenni sétálni, de hogy én ilyen esőben nem indulok el, meg ekkor pocsolyákba, az tuti. Minek, ha nem muszáj.

Írtad, hogy műfenyőtök van, szerintem is lehet már tök szépeket kapni, és valóban hamar behozza az árát. Már én is gondolkodtam rajta, de nem, egyenlőre nem. Majd talán, ha Lara nagyobb lesz, bár mikor még nem volt Ő, akkor is mindig rendes fánk volt, majd meglátjuk. Igazad van, tényleg párszor nekünk is volt "szagtalan" fánk. Meg volt egyszer halszagú is, bakker, hogy mitől? Na az kiri volt, lezuhanyoztuk, akkor az egész lakás vizes lett, mert ugye nem tudott jól lecsöpögni, szóval az maga volt a katasztrófafilm. Ma az idő elintézi a fazuhanyozást, mert a férjem még véletlenül sem fedett helyre tette be :lol:
Ha hazajön azért megkérem,hogy ugyanmáááááá, tegye már a szín alá, nehogy elrohadjon Karácsonyig. :P

Nem baj, ha sokat írsz, én szeretem ha sokat írtok, mert mindig csak én pofázok annyit, hogy már sok belőlem. :roll:

Kép
larianyu

Két meglepi Nektek!
Kép

Kép

Kép
larianyu

Szia Móni!

Nagyon tündéri,huncut a kiscsaj!Ez a cipőzés!!! :lol: Mennyire édes!

Amúgy nem csak Te csacsogsz ám sokat,hanem én is!!! :lol: Már amikor persze tudok jönni! :D

Holnap kirándulunk.Apeh-látogatás lesz. :D
Ma az önkormányzatot jártuk be délelőtt,délután meg megnéztük az új boltokat a kinti cba-nál.Délelőtt többször ronggyá áztam,remélem,megúszom takonykór nélkül.

Na.lépek mára,mert még ezer a dolog!

Sziasztok!!!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Anna! Köszönöm a csajom dícséretét, bekebeleztem! :lol:
Nem semmi, hogy ilyen esőben útrakeltél, persze biztos muszáj volt :x Tényleg bízzunk benne, hogy nem leszel dáthás.
A holnapi napod se lesz semmi, Apeh király hely.
A CBA-nál megnéztük már mi is a boltokat, hát a Kik, az egy nagy kalap sz...r szerintem, tiszta összevisszaság van benne, nekem egyedül a kutyás bolt tetszik, mert jó és olcsó a kutyakonzerv. Tudom ajánlani esetleg, ha szoktatok olyat venni a kutyinak, hogy a nagy, asszem 1240 g-os, most 209,-Ft december 24-ig. Az nagyon megéri, ugye nekünk a macskák is azt eszik, úgyhogy én kartonszám veszem. Még jó, hogy még nem ugatnak :shock: De szeretik és kiadósabb mint a macskakaja.
De egyébként nagyon szépen megcsinálták a belsejét a Sztrádának, olyan mint egy kis pláza.
Minden héten megyünk, mert én ott veszem a felvágottakat meg a husit, meg a sajtokat.

És milyen szépen fogalmaztál :lol: Csacsogok, hahhhaaa, be nem áll a szám! Na mindegy, ilyen vagyok. :roll:

Ma TIMI tűnt el! Gyere előőőőőőőőőő!

Én is lépek, mert vacsizunk, aztán még ki kell vasalnom a sötétítő függönyt, ami a nappaliban van, mert múlt héten, mikor ablakot pucoltam nem vasaltam ki, azt hittem kilógja magát :oops: , annyira nem volt gyűrött, de engem zavart, hogy mégse olyan, mint amilyennek lenni kéne. Na szóval máig tudtam elnézni, egyébként csak egy csík volt benne, ahogy behajtottam a mosógépbe, de hát az már hogy néz ki..... Na szóval most újra leszedtem, most megy a gépben egy gyors programon, és még vízesen kivasalom. Soha többet nem csinálok plusz munkát magamnak :twisted:

Kép
larianyu

Jó reggelt lányok,

Ezt az időt utálom, reménykedtem, hogy ma jobb lesz a tegnapi után, de most ahogy az ablakon kinézek, ugyanaz :(
Mi tegnap délelőtt a doktornéninél jártunk, beadattam Áginak az újinfluenza elleni oltást, aztán délután meg vendégeink voltak.
Este már látszott Ágin a "ki nem menés" napközben, elégé nyüglődött.
Anna
nem semmi, hogy ilyen időben bevállaltál ennyi mindent, nekem az is sok volt mire hazaértünk a rendelőből.
Móni,
Nagyon aranyos Lara a képeken, a másodikon teljesen rád hasonlít, kis huncut.
Nagyjából az én napom is úgy telt ahogy te is írtad, egyik szobából be a másikból ki, remélem azért ma kicsit már jobb lesz a helyzet, és ki tudunk menni. Mi is a CBA ba járunk elég gyakran, szeretem hogy ott mindig szép friss a felvágott.
Ja még azt akartam írni, hogy nagyon ügyes vagy hogy sikerült így alakítanod Lara elalvását, én ha Ágit hagynám egyedűl elaludni, hááát, sztem ha rajta múlna fél óráig hivogatna, elaludni tuti nem aludna el, csak mondjuk két óra múlva, sajnos.
Nekünk is marad még a rácsos ágy úgy döntöttem, Ági is elég izgága, majd tavasszal újra gondolom.
Na megyek, megiszom a kávém, később még leszek
puszi

Kép
tinaági

Sziasztok!

Hát,úgy látszik elintéztem magam...Fáj a torkom,folyik az orrom.Most elkezdett rázni a hideg,mérem a hőmet... :(
Pedig még az apeh-ot ma el kell intéznem...Aztán ha hazaértünk,sehová nem megyek.Végzett a lázmérő,még csak hőemelkedésem sincs hálistennek!

Pont tegnap vettünk Bruttának egy pár konzervet ott a Fressakármiben! :D A KIKben tényleg összevisszaság van,de tegnap néztem felsőket,szerintem egész jók vannak.A kínais xl-es pl. kicsi rám...Itt meg rendes méretek vannak,legalábbis amit én néztem...

Móni,én ennyire sosem leszek tökéletes! :lol: Egy,azaz egy gyűrődés miatt én le nem szedném a függönyt! :oops: Na,lassan teljesen lejáratom magam,hogy mennyire kupis vagyok... :oops: Holott nem is,csak lusta! :lol:

Lassan útrakelek,remélem,hamar végzek!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

Timi! Köszönöm a dicsit, átadtam az érintettnek :lol: Ha az apjával van, akkor Rá hasonlít, mindegy kire hasonlít, a lényeg, hogy létezik.
Lara alvását ő maga alakította így, mert amíg a nappaliban volt egy babasarok, addig is úgy aludt el este, ha nem voltunk bent a szobában. Ez úgy kb. 8 hónapos kora körül alakult ki, addig simán elaludt, de utána ha bent voltunk, akkor csak majomkodott, nem aludt, tehát inkább hagytuk nyugodtan, és bevonultunk a hálóba. Így mindenki jól járt. Aztán mikor átköltözött a szobájába, ez így is maradt.
Képzeld, mi tegnap negyed 6-kor kimentünk. Hát nem bírtam a csajjal. Muszáj volt egyet sétálni. Pont elállt az eső, nekiindultunk, jó háromnegyed órát babakocsiztunk. Hát a vége felé már nagyon ki akart szállni, de mondom ezt most nem lehet, mert tuti minden pocsolyát megtalált volna. Meg hát már sötét is volt, én meg sötétben még vakabb vagyok, mint világosban :shock:
De bakker, hogy mit tapasztaltam itt a faluban. Hát egy kicsit megrendített. Szóval, nem elég az, hogy olyan a közvilágítás, hogyha kapnék egy pofont, még meg sem tudnám köszönni, még plusz hallom, hogy jön mögöttünk valaki. Na, nem is ez a gond, ez ugye megesik az utcán :lol: , azért ennyire beszari nem vagyok. Hátranézek, látom, hogy egy fiatal fiú vagy lány :oops: , komolyan mondom nem tudtam megállapítani, tiszta fekete ruhában. Pont már a templom előtt jártunk, még úgy meg is fordult a fejemben, hogy, nnnaaaaaa, a hülyegyerek megy a temetőbe, amiket ezek ugye művelnek mostanság, hát basszus, és tényleg. Tök sötét van ugye a temetőben, ez kikerült minket, és besétált, de olyan lelki nyugalommal, hogy 3 xanaxszal nem tudnék olyan nyugis lenni. Appáááááám, hát én tökre ledöbbentem. Hát milyen dolog már ez :roll: Örül az ember, ha nem kell mennie, sőt engem a frász törne ki, ha be kéne mennem sötétben, tudom, hogy akik ott fekszenek, már nem bántanak, de ez nekem nagyon morbid. Na, szóval gondolom ott várták a haverjai is. Jó, engem nem bántott, de hova vezet ez az életfelfogás. Visszafelé a másik oldalon jöttünk :lol: Na jó, nem filozofálok tovább, csak meglepődtem, nem kicsit.

Anna! Jaja, a Fressakármire gondoltam :P Bruttának tuti ízleni fog. Na, és most eloszlatok egy tévhitet a tökéletességemről :D Na, az messze áll tőlem. Igaz, hogy egy gyűrődés volt, de az végig keresztben a függönyökön. Egyébként aki nálam jobban utál vasalni, az festi magát :roll: Nem is sűrűn művelem, csak ha nagyon muszáj. Ezért jó nekem a szárítógép :lol: Friss, üde, gyűrődésmentes ruhák. Na jó, pici gyűrődéssel. De azt hagyom a francba. Csak ingeket vasalok, azt nem sűrűn hord a férjem :P , meg ha olyan nyári holmi van, amit muszáj. Ennyi, szégyen vagy nem, ez van.
Egyébként jól megszivattam ám magam a függönnyel, de már lexarom. Szóval, van a szárítógépnek egy olyan funkciója, hogy gyors vasalás, ez arra jó, ha valami nagyon gyűrött, felfrissíti, hogy könnyebb legyen kivasalni. Na, ezt kipróbáltam tegnap. Háááááááát, igaz, hogy az az egy csík kiment a függönyből, viszont lett ezer apró gyűrődés. Ezért ment utána a mosógépbe, majd vasalás, de nem lett szép, úgyhogy :twisted:
De feltettem a fügit, és mostmár olyan, amilyen, de legalább nincs benne hajtáscsík. Így jártam. Na ennyit a tökéletességről.
Egyébként neked is nagyon szépek a függönyeid :wink:
Remélem hamar túlleszel a taknyoláson. És semmi komolyabb nem lesz.

Na, most megyek, és megcsinálom a túrós csuszát, meg a fejtett bablevest. Meg van itt mellettem egy kakis lány, azt is rendbe kell tennem.

Puszi

Kép
larianyu

Sziasztok lányok!

Megszületett a kislányom Kálvári Mia Manna
2009.12.02.-án 9:50 kor 2800g és 53 cm
Mindketten jól vagyunk, majd ha az időm engedi jövök.
Puszi mindenkinek

Képek a piciről:

http://picasaweb.google.hu/k.anettam/MiaMannaBaba

fiamette

Szia Fiamette!

Gondoltam, hogy ez lehet eltűnésed oka :P Sok szeretettel gratulálok Mia Mannához, az utolsó pillanatban változott a neve? Mert, ha jól emlékszem, Mia Lia volt az eredeti verzió :lol:
Nagyon szép kislány!!!!!!
Hol szültél? Sima vagy császárszülésed volt?

Sok-sok tejcsit kívánok, ha tudsz, gyere és mesélj!

Puszi

Kép
larianyu

Fiamette!

Hát most úgy ég a fejem a hülye kérdéseim miatt. Hiszen még le is írtad a forgatókönyvet a szülés előtt pár nappal. Ne haragudj, teljesen kiment a fejemből. :oops: Csak úgy megörültem Nektek, hogy már kérdezgetek is :roll:
Na, de azért csak maradt egy kérdés, azt írtad, hogy 3-án lesz a császár és 2-án volt, miért? Ha erre is volt már válasz, akkor most elsüllyedek :oops:

De a lényeg a lényeg, mégegyszer nagy-nagy gratula!!!!!

Kép
larianyu

Jó reggelt lányok!

Hogy vagytok?
Hát én nem a legjobban voltam az elmúlt két napban, azt hittem beteg leszek, de szerencsére semmi nem jött ki rajtam, csak rettenetesen levert voltam, olyan "semmilyen".
De ma már jól vagyok.
Szerintem Andi már kórházban van, azért nem jelentkezik, mindenesetre nagyon izgulok értük, és remélem mihamarabb hírt ad magukról!!!
Móni,
Hát az a temetős sztori nem semmi. De tényleg ilyenek a mai kamaszok. Jót mosolyogtam ahogy leírtad :)
Lara megeszi a bablevesből a babot? Mit csináltatok az elmúlt pár napban?
Nekünk ma el kellene mennünk vásárolni húsokat már az ünnepekre, sztem cba lesz belőle. Te is ott veszed meg?
Anna,
Jól vagytok?
Fiamette,
Gratulálok a kislányodhoz!
Ha lesz kis időd gyere és mesélj!

Kép
tinaági

Sziasztok!

Fiamette,szeretettel gratulálok Mia Mannához!Egyszerűen gyönyörű!!!

Móni,nem mondod hogy nálatok ilyen a fiatalság?Jó,mi is csináltunk annak idején érdekes dolgokat...De mondjuk azért egy faluban mindenki ismer (majdnem)mindenkit,a szülőkhöz nem jut el ez az infó?Bár még ki tudja,rám is mi vár,és mit fogok vagy nem fogok megtudni majd a csemetékről...

Én imádok vasalni,komolyan! :D Csak nehéz eljutni odáig,hogy nekiálljak,annyi minden más van.De azért igyekszem nem nagy kupacot összegyűjteni.A függönyöm tudom hogy szép ( :oops: ),nekem is nagyon tetszik! :lol: Az ára meg egyenesen gyönyörű volt!!! :lol:

Tegnap elkezdtem a bevásárlást apránként.Ma ha minden jól megy,megyünk barátnőzni.Csak annyira nehéz elindulni ebben az időben...
Megpróbálom összekapni magam,aztán nekiindulni.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Timi,Andrea szerintem is már a kórházban van,és remélem hogy minden rendben van velük!
Örülök neki,hogy semmi bajod nem lett,reméljük ezután sem fogsz kidőlni!Azért vigyázz ám magadra,és tessék sok gyümit-vitamint enni! :) Úgy néz ki,hogy nekem is csak az az egy nap volt gáz,azóta semmi bajom!Kopp-kopp-kopp! :lol:
Mónit komolyan mondom élvezet olvasni,tök jó a dumája! :lol:
Na tényleg lépek,sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy mindenki azért többé, kevésbé jobban van, reméljük senkin nem jön ki komolyabb.
Timi! A levertségről annyit, hogy ma reggel, ahogy kinéztem az ajtón 7-kor, mert azt se hallottam, hogy a férjem elindult :shock: , hát mondom már kinézek, hogy itt-e a kocsi, na szóval olyan depis hangulatom lett. Tiszta szürkeség, hááááááát. Komolyan mondom én már tök várom a havat, mert akkor olyan szép minden. Aztán visszafeküdtem, és egész jól ébredtem nemrég, konkrétan 9-kor, Larám meg negyed 10-ig nyomta :oops: Édes cicám, most szopizta ki a tejcijét. Szóval ez a nap már csak ilyen uncsis lesz, de hát ez van, elvagyunk.
Lara megeszi a babot, és szerencsére semmi baja nincs tőle, de valahogy nem sokat evett belőle. Mostanában az étvágya nem olyan mint szokott, de nem éhezik a kis drágám :lol:
Tegnap a szokásos vásárlásos körúton voltunk, már most annyian vannak a boltokban, hogy nem igaz. A CBA-ban is voltunk husiért, de még nem a karácsonyit vettem meg, csak simán a hetit.
A karácsonyi halászléhoz szerintem még fel kell ugrasztanom apát a Corába, mi mindig ott vesszük meg a halcsit, meg az alapléhez az apróságokat. Ott van választék, itt Tbányán sehol nincs, legalábbis én nem tudok róla, de ha tudtok halas boltot, szóljatok, akkor mégse kell felmenni Törökbálintra. A Tesco kilőve, oda én nem járok, nem bírom. :roll:
Jaaaaaa, egyébként tegnap voltam megint masszázson, már fél éve nem voltam, előtte 4 évig hetente jártam, még terhesen is, és már nagyon odavoltam. Hát éreztem én mindent, nagyon megtalálta a masszőr a csomóimat. Ma meg izomlázam van, de ez már jóóóóóóóó. Jövő héten újra megyek, azt hiszem elkezdem megint hetente, de legalább kéthetente, mert muszáj, amilyen S kanyar van a hátamban. Meg mindenemnek jól esik, hát ennyi jár :P

Anna! Nem mondom, hogy itt ilyen a fiatalság. Pont ezért döbbentett meg. Mert míg a városban majd fellökik a babakocsit úgy vonulnak a "fiatalok", addig itt tök normálisak, köszönnek, tisztelettudóak, előre engednek, szóval tényleg más, na. Biztos a kisközösségnek köszönhető, de egész másak. És ezzel senkit nem akarok megbántani, ezek a tények, és nekem is furcsa volt, hogy jééé, hát ilyen is van. Ezért is döbbentett le a fiú/lány, aki csak úgy besétált a temcsibe. Hááátttttt. Na az is igaz, hogy ki tudja még mi vár ránk, mi lesz a mi gyerekeinkből, de nem hiszem, hogy ez normális lelkületre vall. Egyébként anyukám mindig azt mondja, hogy akinek gyereke van, az ne mondjon a másikra semmit, mert nem tudhatod, hogy holnap nem-e veled fog ugyanaz megtörténni. Hát ebben is van valami.
El tudom képzelni a függönyöd árát, az a baj, hogy én függönymániás vagyok, a kedvenc helyem az Itália méteráru, na oda nem szabad bemennem. :P Nekem mindenhol vitrázs függönyöm van, és imádom, hogy nem kell csiptetgetni.
Egyszer beballagtam az Itáliába, mondom a csajnak, nincs-e valami téli hangulatú vitrázsfüggöny, mit tudom én, mondjuk olyan, amint Mikulás van, vagy fenyőfa, úgy nézett rám mint az ufóra, aszongya nincs. Mondom mert ami most van azon margaréták vannak, és úgy lecserélném télre, azt mondja a nő, nem baj legalább nyári hangulatom lesz. :twisted: De hát én pont nem ezt akartam, na mindegy.
Majd egyszer talán veszek, mert egyenlőre a gyed hatalmas összege miatt elkerülöm a függönyboltot. Igaz nyáron vettem Lara szobájára a függönyöket, akkor kiéltem magam.
Jó barátnőzést mára! Nála is vannak gyerekek?

Nekem nincs ilyen barátnőm, úgyhogy Lara az unokatesókkal van leginkább, meg ahol anyukám lakik, ott van a földszinten egy kislány, nyáron vele elvolt, de most ritkábban találkoznak. Elvileg van itt a faluban babaklub hétfőnként, de mi hétfőn mindig csavizunk :oops: , úgyhogy még sosem jutottunk el. Voltunk egyszer az anyatejes világnap alkalmából az oviudvarban még szeptemberben, nagyon jól érezte magát Lara, elvan a gyerekekkel, de igazándiból ő még egyedül molyol.
Viszont szerdán elvittem fodrászhoz, mert inkább megint gombácska lett, nekem így jobban tetszik, mert ahogy nőtt a haja, csak lígett-lógott, nem tetszett. Na, nem is ez a lényeg, hanem, hogy ott volt egy 13 hónapos kislány, hát azzal úgy elvolt, hogy levágták a haját és nem volt hajlandó öltözni. Így még elvoltunk a fodrásznál jó fél órát, amíg a csajok kiélték magukat. Mikor jövünk ki, azt mondja a kislány anyukája, hogy ők 21-én jönnek újra, mi is menjünk, jót röhögtünk. De olyan aranyosan elvoltak. Még jó, hogy a fodrászcsaj velem egyidős, abszolút nem zavarta, hogy a kicsik a földön ülnek és rágcsálják a kekszet, stb. Jó hajas lett a rucija, de hát erre való a mosógép :P

Na csajok, befogom a csőrömet, megyek a dolgomra! Szép napot mindenkinek, ebben a király időben!

Puszi

Kép
larianyu

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok,hogy írok.

Elnézéseteket kérem kedves régiek, hogy elmaradoztam de sajnos nincs időm egy ideig próbáltam visszaolvasni követni de nem ment így lemaradtam.Köszönetet szeretnék mondani,hogy mellettem voltatok, amíg le nem maradtam.Hívtatok,hogy jelentkezzek hozzátok de úgy érzem, hogy annyira ritka vendég vagyok, hogy nem lenne tisztességes. A meghívást köszönöm.
Elizabet már elindult, pakol mond egy pár szót,és csíntalan.

Kedves Új csapat nem ígérem hogy sűrűn benézek mert mint írtam nincs időm, de lehet ha megakadok gyereknevelésben benézek egy két jó tanácsért.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet
Kívánok mindenkinek!!!

Kép
xytimi

Szia xytimi!

Üdv. Nálunk. Gyere, ha tudsz, szívesen látunk!

Kép
larianyu

Sziasztok! Szép délutánt! :twisted:

A púpom kivan ezzel az esővel! Hát már nagyon unom. Lara már most kész van, pedig még csak 4 óra lesz. Kellene neki a levegő. Nem tudom, hogy bírjuk ki. Most éppen a kutyát eteti csokigolyóval, úgy, hogy dobálja neki, és közben sikít :roll: Nagyon tuti kis játék :lol: Ez a kis hülye kutya meg úgy nézi mint a megváltót. Nagy a szerelem.
Nekem is annyi mindent kellene csinálnom, de neeeeeem, itt járatom a számat. Pedig lenne dolgom, csak kedvem nincs semmihez. Illetve lenne kedvem sétálni, de hát ííííííígy.
Ma nem csináltam nagy főzést sem, volt még bableves, meg ilyen levelestésztába tekert virslit sütöttem. Nem egy nagy valami, de egyszer meg lehet enni és gyors mint az intercity.
Na, megyek, megpróbálok magamba életet lehelni, mert csak ásítozom itt.

Ti mit csináltok, ebben a frankó időben?

Kép
larianyu

Sziasztok!

Xytimi!Ha lesz időd,persze hogy gyere bátran!És Nektek is Békés,Boldog Karácsonyt kívánunk!

Móni!Te tartod mindig itt a frontot!Úgyhogy csacsogj nyugodtan! :lol:

Hogy mit csinálunk ebben az időben?Semmit a gyerekekért menésen és a bolton kívül.Bár Norbit nemsokára viszem a Mamához,még odaér a disznóvágás végére.Ott lesz egész hétvégén,tök élvezi az ilyet!

Édes lehet a kutyival a csajszi! :lol

Majd még próbálok jönni!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!

larianyu

Igen par nappal a korhazba menetel elott valtoztattunk nevet :)
Komaromban szultem csaszar volt, mert rossz helyen volt a lepeny.
A csaszar nagyon rossz volt, inkabb szultem volna, de szerencsere hamar felepultem.
Csutortokon varratszedes volt azota mar kellemesebb a helyzet.
3 napig iszonyatos fejfajasom volt es a labam is nagyon dagadt, de most mar szerencsere mindketto elmult.
Mia nagyon ugyesen szopizik 60,70,80 at is eszik, szoval igazi kis belpoklos :)
Ha egesz nap eszik 6 x akkor vegig aludja az ejszakat, de ha nincs meg a 6 akkor felkel.
Ugy volt, hogy 3-án csinalja a doki, de aztan akadt valami dolga ezért elorebb hozta :)
Lányok most ennyit tudok irni, mert mindjart szopi, majd jovok meg.
Mindenkinek koszonom a gratulaciot.
Szep hetveget mindenkinek

fiamette

Sziasztok!

Jelentem,kész a karácsonyi dekoráció!Végül csak az ablakokat díszítettem,egyszerű,de szerintem szép lett.

Fiamette,akkor lassan alakul a napirendetek is?Gvendolint nem "viselte"meg hogy már nem egyedül van?Nálunk Anna mikor bejöttek a kórházba látogatni először,kb. 3 perc után mondta,hogy sír a baba ,menjek már.Nem is foglalkozott velem aztán.El kellett telnie pár napnak,mire megint "emberszámba" vett.
Tényleg jó étvágya van Miának!

Timi,Móni merre jártok?

Voltunk ma a postán feladni a csekkeket,meg csomagért mentünk még,rengetegen voltak,majdnem háromnegyed órát vártunk,mire elintéztünk mindent.Ráadásul egy iszonyat bunkó biztonsági őr volt!Komolyan mondom nem értem,hogy minek tesznek ilyen embert olyan helyre,ahol emberekkel kell foglalkozni???Na,nem mérgelődöm tovább!

Megyek,szusszanok egyet!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Anna, Kepzeld meg nem is latta a tesot, mert beteg lett.
Ma erkezik haza, kivancsi leszek

fiamette

Sziasztok Lányok!

Fiamette!
Köszönöm a felhomályosítást :lol: Nagyon ügyes Mia, hogy átalussza az éjszakát, akkor csak nyomasd bele 6-szor a tejcit, ha ez segít :lol:
Gvendolin spontán született, mert írod, hogy inkább szültél volna. :P Mitől fájt a fejed és mitől dagadt a lábad vajon? Nekem is dagadt még a szülés után, de nekem ödémásodott a toxémiától.

Anna!

Nem is kell túl csicsás díszítés, biztos nagyon szép lett. Ügyes jány vagy te :lol:
Mit csinált a "kocsog" biztonsági őr, hogy így felbosszantott?

Nálunk semmi különös. Délelőtt gyorsan megcsináltam a rakott krumplit, tudom, már két hete is írtam, hogy az lesz, de mindig más volt, most került rá a sor. Aztán kimentünk az udvarra, mert a hátsó bejáratnál lévő "szélfogót" ki akartam söpörni, mert oda szoktuk beengedni a kutyát, ha alszik Lara (kivéve éjjel), mert ha jön valaki, akkor úgy ugat mint a marha, és nehogy felkeltse már a kislányt. Bár ma éjjel is ugatott, nem tom miért, de a gyerek nem ébredt fel. Na mindegy, mostmár éjjelre is be fogjuk engedni oda hátra, mert jönnek az erős fagyok. Én meg ugye állatbarát lennék! :lol: Sajnálom szegénykémet, pedig a kazánházba is be tud menni, és ott sem fázik, de hát az anyai szív. 8)
No, szóval ott kis rendet tettem, aztán Larával hintáztunk, csuszdáztunk, meg hátrasétáltunk a kertbe. Jó egy órát kint voltunk, ennyi elég is volt mára szerintem, mert hát elég hideg van. Kiscicám keze mint a paprika olyan vörös volt. Tegnap találtam a fiókban egy kesztyűt, amit valószínű rá fogok tudni adni, mert van rajta egy macika, és az nagyon tetszett a kisasszonynak. Csak annyi holmija van, hogy néha egy-egy darab a feledés homályába merül :oops: Ezért is nem adtam rá eddig. Na, de most meglett. Tegnap szanáltam megint a kinőtt homikat, megint egy doboz tele lett. Úgy nő mint a gomba, de nem baj, ez a dolga. Csak a szívem fáj, hogy olyan édi kis cuccok. Na mindegy, ha nem lesz tesó, majd eladom őket.
Délutánra nincs különösebb tervem, asszem beindul a mosási nagyüzem, meg ma megfőzöm a husilevest holnapra, mert libaszárnytőt vettem, eddig még soha nem, és anyukám mondta, hogy annak kell azért idő jócskán. Hát akkor odarakom mint a kocsonyát, aztán hadd főjön délután, ideje lesz :P
Megyek is, csinálom a dolgomat, a kisasszony most úgyis alszik.

Kép
larianyu

Sziasztok lányok,

Én is ideértem :D
Hát én nem tudom mi van a lányommal, de két napja botrányosan /nem/ alszik el. Napközben és este is 1 óra mire álomba "vergődi" magát. Aztán ilyenkor délután meg kelthetem fel, mert ha hagyom 4-ig aludni, akkor este még nehezebben alszik el. Ahhh, na mindegy ez van, remélem nem tart sokáig.
Délelőtt nem tudtunk kimenni mert főztem, de délután kimegyünk, és jól megsétáltatom a kisasszonyt, hátha..... /én gonosz anya/
Anna,
a biztonsági őrök már csak ilyenek, főleg a drogériákban vannak nagyon bunkók, gyerekkel a kezemben vásárolok, és követnek mintha én lennék a legnagyobb bolti tolvaj..
Móni,
az idő ramaty nagyon, a hó is szállíngózott délelőtt, most már ez lesz, örülhetünk ha ki tudunk menni levegőzni kicsit.
Én sem mindig bírok így Ágival, ő sem szereti ha nem tudunk kimenni, meg én sem, mert olyankor nem bírok vele....
Fiamette,
Ügyes a lánykád, hogy ilyen szépen eszik, csak így tovább

na, mennem kell, kiscsajom ébredezik
puszi

Kép
tinaági

Sziasztok!

Fiamette,akkor nagy volt ma az öröm nálatok!!!

Timi,nem lehet hogy az a baj,hogy nem fárad el délelőtt a lányzó?Dehogy vagy gonosz azért,mert sétáltok egy jó nagyot!Mindenki csak jól jár vele,nem?Ő kipurcan,Te meg sportos,fitt Anyuka leszel! :lol:
Ma mi is sétáltunk egy jó nagyot (rámféééér :oops: :lol: ),olyan izomláz lett a combomban,hogy csak na.Annyira puhos vagyok.... :oops: :lol:
A biztonsági őr,ha kísérget nem zavar,elvégre honnan tudná,hogy nem rám kell figyelnie?De ez a nő,komolyan....Bunkó és flegma volt.Rolcsit túl közel toltam babkocsival a falhoz,erre rámförmed (!!!),hogy toljam már arrébb.Persze,igaza van,nem is ez a baj,hanem ahogy mondta!Meg volt egy másik csaj,olyan 2-3 éves körüli kislánnyal,a kislány odanyúlt a sorszámosztó géphez,erre rákiabált,hogy nem,azt nem szabad!Szegény kislány tök megijedt.Szóval nem azon rágtam be,hogy szólt,hanem a hangnemen.Meg mi az már,hogy rákiabál egy kisgyerekre...

Voltunk kinn délután hintázni,hát jó hideg van.De a gyerkőcök tök élvezték!Rolanddal kergettük Brutit,annyira tetszett ennek a kismanónak! :D Most meg már ki van purcanva,úgyhogy ma korán lesz fürdetés.Most vacsizik apával,aztán megy pancsizni.

Holnap jövök!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

larianyu

Gvent rendesen szultem

A fejfajasra azt mondtak valoszinu a gerincbe erzestelenitotol fajt
A vizesedesre meg azt mondtak, hogy sok a szervezetben ilyenkor a viz majd lemegy
Terhesseg alatt nem volt
Szep estet mindenkinek

fiamette

Sziasztok!

Szia Fiamette!

Ahha, így már értem, hogy miért írtad, hogy inkább szültél volna. Nos, én nem tudom a különbséget, nekem egy kóbor fájásom sem volt. :P
Érdekes, hogy ezt írtad, mert amikor egy ismerősömnek azt mondtam, hogy nekem annyira szar volt a szülés, hogyha ha lesz is második babánk, valaki szülje meg helyettem, azt mondta erre, hogy hát pedig Te nem is szültél, csak császárod volt. :roll:
Nos, egy kicsit rehabosnak éreztem magam, hogy nem is szültem. :roll: Pedig tökre úgy emlékeztem :P :P :P
Na, mindegy is, mindegyik fájdalmas szerintem az egyik akkor mikor történik, a másik meg utána.
Furcsa, hogy 3 napig fájt a fejed, akiket hallottam, mind azt mondták, hogy 12 óráig, vagy 24 óráig nem emelhették fel a fejüket és így meg tudták akadályozni a fejfájást. Sajnálom, hogy nálad nem így lett, gondolom milyen király lehetett még a hasfájás mellé. :lol:
Nekem ez is kimaradt, én marha jót aludtam a szülés alatt. :P
Azért még mindig hiányérzetem van, hogy nem "rendesen" szültem, de mindkettőnknek így volt ez jobb, és a fő a baba érdeke.

Ma nem nagyon tolongtunk itt a topikon. Mit csináltatok?
Jó hideg lett. Már tegnap is, de ez a mai, ez fain. 1 órát sétáltunk, tisztára kifagytam. Lulikám motorozott, sétált, babakocsizott, ééééééésssssssssss a macikás kesztyű nyerő.

Egyébként most ültem le a seggemre, a romeltakarítás és fürdő glancolás után, inkább megcsináltam most, hogy apa itthon van, mert így nincs a seggemben egy bébi állandóan. Bár kb. 10-szer azért ki kellett küldenem, hogy itt vizes minden, itt büdi van, stb. Hiába anyakomplexusos az én drágám, de imádom.

Lányok! Ti adtok már a gyerekeknek (most itt a picikre gondolok) csapvizet? Mert Lara mióta megszületett Jana babavizet kap, ugye ő tápis volt, azt is abból csináltam, és nem tudom, hogy a csapvíz mennyire "ártalmas" neki. Most ne nézzetek hülyének, illetve végülis nyugodtan, nem zavar, de ebben nem tudok dűlőre jutni. Vagy adhatok neki mondjuk Nestlé Aquarelt, amit mi is iszunk, bubimentest? Komolyan mondom, nem tom mit tökölök ezen, mikor én aztán a kajálásban sem voltam soha beszari, tejet is mertem neki adni 15 hós korától, hát most ez a víz a nagy kérdés. Mondjuk megveszem én a Janát, de hát ha nem muszáj......
Mindenesetre azért megkérdem majd a védőnőt, de Ti is válaszoljatok légyszi.

Ma bakonyi bordát csináltam rizi-bizivel, jujjjj, de isteni lett, imádom! Asszem mindjárt betolok egy tányérral, mert lassan vacsiidő. Igaz a dokker azt mondta, hogy 6 után már ne egyek, hahhhhaaaaa. Akkor én reggelre emlékmű lennék szerintem. Pedig már vannak tartalékaim, nem úgy mint régen.....
Kiscica egész du nasizott valamit, megevett egy csomó mandarint, nem tudom, hogy eszik-e egyáltalán vacsit, vagy elég lesz csak a tejci. Mondjuk a húslevesnek és a répának nem tud ellenállni, lehet, hogy adok neki egy picikét.

Megyek is vacsizni, aztán fürdés és a kisasszony megy az ágyába.

Kép
larianyu

Sziasztok!
Ma nálunk is pörgés volt,most értem csak ide.
Csapvíz:azt mondta dokinénink,hogy 1 éves korától adhatom neki nyugodtan.Nos,én még vagy egy hónapig forraltam neki,aztán azóta csak simán adom Rolcsinak.Kivéve persze ilyen csőtöréses dolgoknál nem.Olyankor vagy üveges ásványvízet kap,vagy forralom neki a csapvizet.
Móni,isteni fincsi lehet az ebédetek!!!

Na megyek,szétcsapok a kölkök között,mert még megy a rajcsúr,pedig már ágyban kéne lenniük.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok Csajok!

Na hát ebből se lesz pletyka, amennyit dumálunk :P

Timi!!!!! Ugye minden oké?!!!! Jelentkezz!!!!

Amúgy megértem én, ha nem írtok, tulajdonképpen nálunk sem történik semmi különös, minek koptassuk a klaviatúrát :D

Ma csavizni voltunk, mos meg örülök a hónak, talán bejön a fehér Karácsony. De jó lenne ennyi év után. Tegnap reggel Lara felébredt, és hullott a hó, mutatom neki az ablakon keresztül, azt mondja, csecseeeeeee, édes drága szája. Olyan aranyos volt, úgy örül minden ilyen karácsonyi dolognak most. Kíváncsi leszek a fa hogyan fogja lenyűgözni.

Anna! Köszönöm a vízes válaszodat. Már én is adtam neki az enyémből pár kortyot, és még él :P , tehát semmi gond nem lehet, nem tom mit parázok most ezen. De hát mindig ki kell találnom valamit magamnak, amin lehet agyalni, különben unatkoznék. :roll:

Na, mostmár írjatok Ti is!

Puszi

Kép
larianyu

Sziasztok lányok,

Móni,
Én is kb 1 éves kora után adtam már Áginak csapvizet, szerintem nyugodtan adjad neki, nem lesz baja tőle.
Nekem is mindenre most csodálkozik rá igazán a kiscsajom, tegnap nem tudtam berángatni kinntről, annyira tetszett neki a hó, egy folytában mondta hogy óóóóóó, ha gyúrtam egy hógolyót neki, vagy látta ahogy esik a hó, aranyos nagyon ilyenkor.
Bár ez a hó, elég vizes, meg hát kevéske is, de nagyon mondják az utánpótlást, amit annyira nem is bánok így karácsony közeledtével, de ünnepek után azért huss, tűnjön el gyorsan.... :)
Viszont tegnap estére már nagyon hideg lett, és el is gondolkodtam hogy a lánykát kivigyem e, és mennyi ideig?
Anna,
Közben lekopogom, de képzeld úgy néz ki, visszatért az alvásunk a régi kerékvágásba, de nem tudom mi lehetett vele, mindig szépen elaludt. Az ebéd utáni alvásra meg még szüksége van.
Neked a gyerkőceid jó alvók?
Nálatok mikor lett lecserélve a rácsos ágy gyerekágyra, és milyen volt a fogadtatás, könnyen megszokták, nem másztak mindig le róla? Ez most nagyon foglalkoztat engem, jó részletes véleményt kérek ám :lol:

Lányok, hány minuszokig lehet a csemetéket kivinni mondjuk fél-1 órára? Azért kérdezem mert mondanak -20 fokot is, ami nagyon nagyon hideg, jó tudom ilyen hidegben nem, de kiváncsi vagyok szerintetek hidegebb időkben mennyi időkre lehet őket levegőztetni?
A hétvégén megejtettük az ajándékok vásárlását is, már csak a fát kell megvennünk valamikor. Meg képzeljétek röhej, de nem lehet sehol Tbányán karfás gyerekszánkót venni!
Apósom tegnap végigjárt rengeteg boltot, és vagy 12,000, vagy nincs. Namármost ennyit tuti nem adunk egy szánkóért, mert ugyan van egy régi, aminek még semmi baja, és csak karfát kell rá barkácsolni, de azért szerettem volna újat neki, úgyhogy lesz még egy pár próbálkozásunk ez ügyben, de lehet hogy a régi lesz felújítva. Nincs ötletetek a közelben hol lehet szánkót kapni?
Tesco, interspár, dózsakerti sportbolt kilőve, köszi!
Ma még jövök, ha Ági elaludt ebéd után!
Puszi

Kép
tinaági

Sziasztok!

Gyors életjel,mi is megvagyunk.
Szeretem a havat,csak nem akkor mikor autóba kell ülni.Hazafelé majdnem sikerült keresztbeállnom,le van fagyva a latyak a hó alatt.Király.
Még mennem kell pedig vásárolni,de remélem letudom minden gond nélkül.

Jók legyetek!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Timi,délután igyekszem jönni a kiságy témában! :D
A szánkó engem is érdekelne,én is csak horror áron láttam eddig!

Pusszancs!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Jó reggelt,

Hogy vagytok, ki mit csinál ma?
Nagyon sokat gondolok Andira mi lehet velük, remélem minden OK, és amint tud jelentkezik.
Tegnap nagyon hideg volt kinn, most meg nézek ki az ablakon, és esik a hó, ja közben eldöntöttük, hogy a régi szánkó lesz felújítva plussz karfásítva Áginak, holnap meg is csinálják férjem meg apósom.
Móni,
tegnap vásároltatok, vagy anyudnál voltatok?
akkor nem írsz ha ott alszotok.
örülök hogy találtál olyan kesztyűt amit Lara elvisel, ez jó, mert ebben az időben pár perc és kivörösödik a kezük.

puszi

Kép
tinaági

Sziasztok Lányok!

Timi!
Tegnap csaviztunk, mert nagyon szép idő volt, ahogy sütött a nap délelőtt és világított a hó, úgy éreztem mennem kell :lol: Tatabányán voltunk anyukámmal sétáltunk jó nagyot. De nem szoktunk ott aludni, csak akkor ha korán kell valamit intéznem, pl. vérvétel vagy orvos. Mikor Laura újszülött volt, minden héten egy napot ott aludtunk, és akkor végig tudtam aludni egy éjszakát, mert anyu éjjel intézte a gyereket, aztán ahogy nőtt, már ő is aludt éjjel, akkor elmaradoztak az ottalvások. Meg amikor fél éves volt, akkor voltak nálunk az ablakcserék meg a fűtésrendszer korszerűsítése, úgyhogy akkor 10 napot ott voltunk, mert itt nem lehetett megmaradni a portól, stb. Na, de mikor hazajöttünk..... Akkor meg takarítottunk két napig. Király volt :shock:
Jót nevettem a szánkó témátokon, mert mi is abban vagyunk éppen. Mikor még nem volt gyerekünk, apa csinált egy szánkót, amivel kb. kétszer szánkóztunk, mi, nagy lovak. Tök stramm. Na de aztán lett Laura és ugye már februárban is aranyosan szánkóztunk. Télen (év elején) úgy oldotta meg a férjem, hogy vett kis műanyag széket, levágta a lábait és rászerelte a szánkóra, és a Lara úgy ült benne mint a trónon. Tök jó megoldás volt az is, de most idén eldöntöttük, hogy veszünk karfát. Nos, a Hervisben lehet kapni, de anyukám tegnap felhívta őket, és pont tegnapelőtt adták el az utolsót, azt mondta a faszi, nagyon nagy keletje volt a napokban. Milyen érdekes :lol: Ígérte, hgoy valószínű jövő hét hétfőn lesz. A Laci meg ezzel egy időben volt személyesen a Hervisben (nem tudta, hogy a mama telefonált) és azt mondta neki a faszi, hogy nem biztos, hogy Karácsonyig lesz. Király :x Úgyhogy egyenlőre marad a tavalyi megoldás, aztán majdcsak lesz karfa. Vagy el kell menni másik Hervisbe, de hát akkor meg már mennyibe kerül...... No, majd lesz valahogy.

Anna!
Hát igen, szép a hó, de ilyenkor én nem vezetek. Annyi a töketlen az utakon, minek fokozzam :lol: Amúgy szerintem egész jól vezetek, de minek csináljak bajt, ha nem muszáj, egyébként is nyári gumi van Tibin. (a neve a rendszámából adódik)
Úgyhogy ilyenkor Tibim pihen, bár kiakasztó, mert most kéne csak igazán, egy csomó mindent kéne ugye vásárolni, temetőbe kéne menni, és nem tudok, csak a Lacira várok.... Útálom, ha nem lehetek önálló :P
Egyébként is megint a végére marad a karácsonyi vásárlás, mert képzeljétek a férjemék ilyenkor kapnak elég jó összegben bónt. De bakker, nem ám odaadnák december elején, mert ugye karácsonyra akkor abból tudnál vásárolni kaját, áááá, nem, mindig ilyen 18-20-a körül (jó esetben), és akkor már annyi barom van a boltokban meg az utakon, hogy nem bíííííírom. Úgyhogy nagyon jó lenne, ha mondjuk holnap megkapnák, akkor még pénten be tudnék mindent szerezni (de hogy kocsi nélkül hogyan, azt nem tom), de legkésőbb hétfőn. Tudom, örüljek, hogy kapunk, de 3 hete kellett leadni az igényt, és még sehol semmi. Emiatt úgy utálom őket, hogy mindent az utcsó pillanatra hagynak. Tuti férfi intézi..... :twisted: Nekem se jó ám semmi :twisted: :roll: :lol:

Tegnap Laura elég vacakul volt, nem tudom mi lehet. Reggel fosikázott egy jó adagot és egész nap nyűgi volt, csak amíg kint voltunk addig volt el, utána szenvedőzött, szóval tuti valami nem volt okés nála. Nem is evett jól, este 37,1 volt a hője, de nagyon remélem, hogy csak valami kóbor vírus, vagy jön a foga csak még nem látom, nem tudom, de nagyon bízom benne, hogy nem lesz beteg. Kicsi drágám olyan anyás volt.
Viszont az utcán mint egy kis motolla, futkosott,borult is egy párat, mert abban az overálban olyan, mint egy szkafanderben. Mondjuk az esések őt nem zavarják, viszont a ruhája jól nézett ki, hó, latyak, só. Mindegy, nem baj, még szerencse, hogy van mosógép :P

Holnap megint megyek masszázsra, már alig várom, ez nekem olyan mint a drog, komolyan. Elvonási tüneteim vannak. :P
De hát inkább ez legyen a szenvedélyem mint más. :wink:

Ma az a tervem, hogy itthon maradunk, bár még ki tudja, mert nem tudom miért, de olyan csavargási mániám van :roll: , és itthon teszünk veszünk. Postára is el kéne menni, meg a boltba joghurtért, mert elfogyott. Chilis babot csinálok, aztán ennyi lesz szerintem a mai napom. Bár kellene porszityóznom, de most valahogy nincs rá ingerenciám. Kiscsibém még alszik, ha felkel mérünk lázat, remélem nincs baja mára.

Kép
larianyu

Sziasztok,

Móni,
Hogy van Lara?
Ma mi se nagyon mozdulunk ki, Ági alszik, szerintem kimegyek elsöpröm a havat a járdáról, meglesem milyen az idő.
Milyen kreatívak vagytok szánkó terén, jó ötlet az átalakított gyerekszék :wink:
Nekünk van itthon faanyag, abból készítenek a fiúk karfát, szerencsére tök ügyesek barkácsolás ügyileg, főleg apósom.
Móncsi, neked mi a véleményed amit kérdeztem, a mínuszokban gyerekkivitelről?
puszi

Kép
tinaági

Szia Timi!

Lara most ébredt, most jól van, de délben olyan cirkuszt csinált, és nem értettem, hogy miért. Nagyon-nagyon keservesen üvöltött (nem sírt, üvöltött), úgyhogy fogalmam nem volt, hogy mi baja, mert amíg kint voltunk az utcán semmi baja nem volt. Igaz sétálni ma nem nagyon akart, inkább cipeltette magát, de nem sírt. Egyszercsak elkezdte, enni sem akart. Nyomkodtam a fülét, de az nem érzékeny, láza nincs, még hőemelkedése sincs, úgyhogy passz. És ez egy mezei hisztinél több volt, tehát nem az volt, az tuti, hogy fájt valamilye. Néztem, mintha a jobb alsó szemfoga jönne, de én már abban sem vagyok biztos, de mintha egy kis dudor lenne rajta. Vagy valami lappang benne és még nem jött ki, nem tudom. Végül adtam neki egy germicid kúpot, mert az fájdalomcsillapító is, és anyukámnál nem volt más. Na ezután negyed órával meg tudtuk ebédeltetni, meg aludt is másfél órát. Most jól van. Ha a foga csinálja, akkor nem tudok erre mit szólni, mert eddig nem voltak a fogacskákkal gondok, lehet, hogy ez a 4 szemfog megszivatja szegénykémet.

Igazad van, nem válaszoltam a kérdésedre, bocsi. Igazándiból nem tudom meddig lehet őket kivinni, de ma is -1 fok volt mikor elindultunk otthonról és kint voltunk másfél órát. Piros lett a nózija, de ennyi, szerencsére nagyon jó meleg overálljaink vannak, amit ma adtam rá ez vízlepergetős is, úgyhogy még át sem ázott, még a kis cipője sem, úgyhogy a lábija is jó melegben volt.
Én azt gondolom, hogy ha napközben bejön ilyen -5 esetleg még hidegebb, akkor nem fogunk kimenni, mert az már nekem sem kellemes, minek erőltessem, nem akarom, hogy megfázzon. Emlékszem tavaly ilyenkor még kint aludt mindennap babakocsiban, és a védőnő mintha azt mondta volna, hogy mínuszokban már ne tegyem ki. Na jó, akkor mondjuk ugye mozdulatlanul fekszik, most meg már mozognak. De szombatra mondják ezt a -8 fokot napközbenre, hááááát, szerintem nem megyünk ki. Úgysem lesz ez huzamos, ennyit meg ki kell bírnunk bent, csak akkor megyünk ki, ha nagyon muszáj, akkor is kocsiba be, ki és ennyi.

Szánkóra visszatérve, jaaaa, apa nagyon kreatív, nem is nézett ki hülyén a szánkó, úgyhogy aranyos volt, aki látta mindenki megmosolyogta, ahogy a kisasszony ült rajta mint a királynő. :lol:

Kép
larianyu

Sziasztok!
Móni,remélem,hogy "csak" a foga bántja Tündérkét,és más baja nem lesz!Hány foga van eddig Laurának?

Timi,bocsi hogy csak most,de sajna most van időm.Szóval kiságy.Norbi és Anna is majd másfél-két éves korukig voltak kiságyban,semmi gáz nem volt utána az átszoktatással.Roland olyan 10-11 hónapos volt,mikor átcseréltük neki a kiságyat.Akkor már tudtuk hogy költözünk,és nem akartam ide is cipelni a rácsosat.Meg még nem állt fel kapaszkodva sem (lusta a lelkem... :D ),úgyhogy ezért is gondoltam,hogy cseréljük le.De frankón megszokta,semmi gond nincs vele.Szerintem ha tudtok venni valami frankó csajosat,esetleg Ágika választhatja ki pl. kettő közül,biztos nem lesz gond.Barátnőmnek másfél évesen került át a kiságyból heverőre a gyerkőc,és tök szereti a kissrác.Mikor szeretnétek belevágni a cserébe?Igyekeztem alaposan kimeríteni a témát,de ha kihagytam valamit,csak szólj,rendben? :D

Az autót leraktam,ma már gyalog mentünk sulibaoviba.Tegnap csak sikerült keresztbe állnom a templom lejtőjén... :( Lehet hogy csak bevonzottam,mert ezen járt az agyam,hogy csak ezt ne....De inkább gyalogolok,nem kísértem a sorsomat.Úgyhogy én sajna hidegben is viszem Rolcsit is,reggel -3 volt,mikor elindultunk.Ez van. :(

Móni,az ilyen bónokat nem ám mindig pasi intézi,csak sz.rnak a dolgozókra...De az tényleg jó,hogy legalább adnak,istenke tartsa meg a jó szokásukat! :lol:

Ügyesek vagytok a szánkókkal,nemrég mondta Drágám,hogy van nekünk is ilyen régi,még el kell jutnia hozzánk.Nemtom,hogy Rolcsit bele tudom-e ültetni,mert ha jól emlékszem,nincs karfája.Majd utánajárunk.

Rolcsi elkezdte utánunk mondogatni a szavakat! :D Persze nem mindent,de tök tisztán mondja hogy hapci,szia,viszlát (!!!) :lol: ,autó,tessék meg ilyenek.Annyira édes ahogy dumál!Anna is meg Norbi sokat dumál,de inkább halandzsáztak,később kezdtek el így ismételgetve beszélni.

Ha van egy kis időtök,írjatok,rendben?

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Visszaolvastam,Andrea 4-én írt utoljára.Akkor minden esély megvan rá,hogy már megvan a baba náluk,nem?Nem emlékszem,Ő császáros lesz-lett?Vagy ez még nyitott kérdés volt nála?

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok!
Látom,ma is jó nagy a pangás... :(
Remélem,mindenkivel rendben van minden!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna

Sziasztok! Szép Jó Reggelt a mínuszokban!

Apppááááám, nálunk -12,5 fok van. Illetve volt fél órája, mikor a Zuram elindult itthonról. Nem semmi. A kutyát beengedtük a hátsó részbe, ahol fűtés is van, nem volt szívem kint hagyni éjjelre. Gondolom milyen jól aludt a kis szőrös. Napközben sem lesz semmi meleg. De ma, ha törik, ha szakad, el kell jutnunk a postára. Tudom, hogy ezt már írtam egyszer, de azóta sem voltunk. Ugyan csavarogtunk egész héten, de a dózsakerti posta mindig annyira tele volt, hogy egyszerűen nem mentem be. Azért is voltam nyugodt, mert még a határidők nem szorítottak, viszont ma már be kell fizetnem mindenképpen a csekkeket, mert az egyiknek ma jár le a fizetési határideje. Úgyhogy valószínű beöltöztetem a Larát, bele a babakocsiba, még lábzsákot is húzok rá, és irány a posta, itt a faluban jó, mert itt sosincs senki a postán, ha megyek. Tehát nincs sorbanállás.
Pici lányom tegnap jól volt, remélem ez már így is marad. Este mondjuk nagyon nehezen aludt el, sokáig hallottam, hogy dumál, de végül elaludt. Igaz du 4-kor kelt fel és előtte két órát aludt. Tudtam én, hogy ebből este gáz lesz, de így alakult a nap. Na mindegy, nem volt olyan vészes, nem sírt, csak dündörgött magában.
Tegnap masszázson voltam, háááááát megint újjászülettem. Isteni volt. Most csak a két ünnep között megyek legközelebb.
Ma tárkonyos ragulevest csinálok, meg rétest. Jujjjjj, imádom. Mindig meggyes mákost csinálok, mi azt nagyon szeretjük. Nem ez volt a terv, de megváltoztattam. :lol:

Anna!

Nagyon ügyes Rolcsid, hogy már nagyágyon alszik. Ügyesen átszoktattad. Előtte hol laktatok, mert írtad, hogy a költözés kapcsán jött az átszoktatás. Láttam ám az ablakaidat, nagyon jó lett szerintem a díszítés, egyszerű, de nagyon ízléses. És ahogy rásütött a nap, nagyon szépen csillogtak.
Örülök, hogy letetted a kocsit, ne kísértsd a sorsot. Igaz nem lehet valami felemelő dolog ilyen k....va hidegben annyit gyalogolni, de hát sajna ez van. Inkább, mint hogy keresztbe állj, asszem én ott pusztultam volna meg az ijedtségtől. Tegnapelőtt este mikor jöttünk haza, Környén is faszán összement két kocsi. Ahogy néztem, szerintem átcsúszott az egyik a másik sávba, mert frontálisan ütköztek, hááááát a Suzuki az totálra ment, a másik is elég szarul nézett ki, az valami nagyobb kocsi volt, de nem tom, talán Ford Mondeo, de annyira nem tudtam megnézni. A mentő már ott volt. Jajjj, de szar volt látni.
Norbid hová jár suliba? Bocs, ha már írtad, szita az agyam.
Jajjj, nagyon édi lehet Rolcsi, ahogy dumál. Nagyon ügyes kisfiú, hogy 14 hósan ismételgeti a szavakat, ezt Lara kb. 3 hónapja kezdte. De hát ugye minden gyerek más. De tényleg annyira cukik ilyenkor, meg tudnám zabálni, ahogy ki akarja mondani a szót, de valamelyiket kitekeri. Viszont most a kedvenc szava a body. Ahogy mondom neki, hogy felvesszük a bodyt. Egymás után elmondja ötször, hogy "badi, badi, badi". Olyan édi.

Timi!!!! Te is gyere előőőőőőőő! Kész a szánkó?

Puszi

Kép
larianyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?