Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anita!
Látjuk hogy nem szülsz még.... de lassan tényleg a kezedben tarthatod a kisfiadat.
A munkatásunk felesége is dec. 12.-re volt kiirva, de ők hétfőn hajnalban megszültek, már haza is engedték őket.
Drukkolok, hogy hamar túllegyél már a nagy napon és kisbabázhass ismét. :wink: És persze gyors, komplikációmentes szülést kívánok Neked!

H1N1:
Ultrabrutál az egész, ismét haláleset történt. :evil: :roll: :( Nagyon gyors lefolyású, és súlyos szövődményekkel jár ez a vacak , :evil: :evil: :evil: :evil: észnél kell nagyon lenni.

Azt olvastam, akinek influenzaszerű tünetei vannak és még hányással és hasmenéssel is küzd, akkor nagy valószínűséggel H1N1 fertőzése van. Aki pedig nehézlégzésre panaszkodik rögtön menjen kórházba, mert lélegeztetőgépre kapcsolják. (Az már megint más kérdés, hogy az egész országban alig több mint 1000 db lélegeztetőgép van :roll: )
De nem akarok vészmadárkodni, távol áll tőlem.

Zsani !
Egyik csoportban is volt egy H1N1-es hallgató, de egész jól viselte.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

A férjem is úgy döntött, hétfőn oltat.Én továbbra sem merem, de így egy rizikót talán kilőttünk.
zsanna7

Vidámsággal, szeretettel teli, boldog Mikulás estét kívánunk Mindenkinek!
Gyerekeknek sok szép és hőn vágyott ajándékot kívánunk!!!

KépKép
Kép
Kép

Kép
Kép
bendor

"- Te, Mikulás! Mondd, te kitől kapsz ajándékot!?
- Az én ajándékom a gyermekek mosolya... "

"Csak azt nem értem , hogy minek vannak tele a boltok Mikulás-csomagokkal, mikor azokat úgyis az igazi Mikulás hozza majd...
Biztos a boltosok így tisztelegnek a Mikulás nagysága előtt"

(Idézetek Zeke László könyvéből)

Kép
Kép
bendor

Hali!!!

Megvagyunk :)
Anna nagyon jó kislány,éhenkórász állandóan.
Tejcsi hol elég .hol nem,nem értem én ezt.
4700g-nál tartunk :D

Csajok,segítsetek!Hol lehet kilövetni picur fülét?????

Majd jövök még,hiányol a drágám :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Még mindig egyben, inkább nem is beszélnék róla.

Krisztina
Én a viztorony utcai rendelőbe lyukasztattam ki Anna fülét. Egy már nyugdijas védőnéni szokta csinálni, asszem 2ezerért. Nagyon nagyon ügyes, csak ajánlani tudom. Minnél hamarabb csináltatjátok annál jobb Annának. Amig nem fedezi fel a kis fülét a kezeivel addig jó megcsináltatni, és megszokja hamar.

Puszi

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!

Anita, pont most akartam neked írni. Ezek szerint megvárja Benedek a 12.-ét :lol:
Írok neked privit.

Krisztinaa, próbáltad az Ultrica Urenset és a kecskerutafű teát?
Nekünk belelőtték a Poroszlay utcán, pár pillanat volt. Sajnos a végleges fülcsi beleakadt a ruhámba és kiszakadt, nem is tudtuk visszatenni. Egy éjszaka alatt beforrt :cry: :cry:
Majd újra próbálkozunk, ha nagyobb lesz. :?

Oltás ügyeben nekem csak egy dolog nem világos, valaki mondja meg a tutit!
Állítólag nem ad 100 %-os védettséget és uú. hordozza az ember ergo cipeli haza stb. a vírust.
Azért kérdem, mert Olivéren gondolkodtunk, hogy ne hozza haza az oviból Nellynek, de ezek szerint erre nem megoldás, így nem oltunk..

Még jövök, csak indulnak a fiúk

Sziasztok!

Anita! Drukkolok, hogy ne kelljen már sokáig várnod a pici fiúra!

Kriszti! Azért a kb 80%-os védettség is több, mint a 0, nem? És ha a környezet be van oltva, azért nagyon pici az esély, hogy eljut Nellyhez a vírus. Míg ha nincs a környezet sem, sokkal nagyobb az esély. Egyébként ha utánaolvasol, egyik védőoltás sem nyújt 100 %-os védelmet, és mindegyikben higany van (amit még sokan ellenérvként hoznak föl), a kötelezőkben is.
Na, én befejezem, mert nem korteskedni akartam, csak leírtam a tutit. :wink:

zsebi_baba

Sziasztok!

Kriszti!
Nehéz ügy , de itt egész jól össze van szedve és talán ki tudod hámozni a tutit.
:wink:

100%-os védettség valóban nincs, mint egyik oltásnál sem.

http://www.hazipatika.com/topics/natha_ ... D-3051725B

http://h1n1.lap.hu/

http://h1n1.lap.hu/h1n1_oltas_mellekhatasai/25523748

Kép
Kép
bendor

Ja. és a vírus "hazacipeléséről":
Azt mondják aki oltva van az nem fertőzhet. Ez a legújabb verzió. Nekem erről más a véleményem, eleinte persze azt mondták aki oltva van az is fertőzhet, csak rajta az oltás miatt nem jönnek ki a tünetek, de ettől még lehet vírushordozó. Szerintem is ez az igaz, de nem akarok vitázni. Egyébként van erről is ilyen és olyan orvosi vélemény is. :roll: (Olyan jó, hogy minden ennyire egyértelmű :evil: )
Mi oltás ellenére is kézfertőtlenítóvel mosunk itthon kezet, sőt kabátzsebemben is van kézfertőtlenítő (amit nem kell lemosni), és gyakran használjuk is, mivel Dorka ujja sajnos még mindig gyakran köt ki a szájában. :roll: Ezek gyógyszertárakban beszerezhetők.

Kép
Kép
bendor

Andi: én is elgondolkoztam ezen a hordozás dolgon, és utána is néztem, ill. a doktornőtől s megkérdeztem, amikor Szabival voltunk. Szóval szerintem aki oltva van, csak minimális mértékben hordozza a vírust, pl. ha tényleg a kezedre kerül, és ott hazaviszed, mielőtt még a te felkészült immunrendszered megöli őket. Hiszen az sem egyik pillanatról a másikra történik, de a vírus nem él meg a szervezeten kívül sokáig. Másik dolog a nem 100 %-os védettség, tehát ha az oltott ember immunválasza mégsem alakult ki, persze, hogy hordozza, de ilyenkor önmaga is megfertőződhet. Úgyhogy nálunk is vannak ilyen szabályok, hogy hazaérve azonnal szappanos kézmosás, de lehet, hogy én is veszek ilyen kézfertőtlenítőt. Ez a nem lemosós kendő, vagy valami gél formátumú? Merthogy pl Bogiéknál a suliban nincs a WC-ben szappan :evil: Neki jó lenne valami ilyesmit hordani.

zsebi_baba

Sziasztok!

Látom ez a víruskérdés még mindig nagy fejtörést okoz.Nekünk is azt mondták hogy aki be van oltva az nem fertőzhet, de eddig meg azt mondták hogy igen.Nem tudom mi alapján változik meg a vélemény amikor semmilyen újabb kísérlet nem volt. :? Nem csoda ha nem hiszek már el semmit ezeknek.Szerintem az elején kellett volna kitalálni valami egységes hazugságot és akkor mindenki hinne benne, mint a Mikulásban. :D Na, jó viccet félre téve, tényleg vigyázni kell.Fertőtlenítőből van több féle is.Amit nem kell lemosni az folyadék, szerintem te is arra gondoltál Andi, nem?Én innentől kezdve maszkba járok.A férjem csak így enged ki itthonról. :D De végül is igaza van, ő be van oltva én továbbra is féltem a kisbébit az oltástól.Úgyhogy így védekezek.A bevásárlás már teljesen rá hárul, mert sajnos 2-3 alkalommal majdnem elájultam az intersparba meg a plazaba, úgy kellett leülnöm a rekeszekre vagy az ajándékok közé, hát nem bírom már a strapát, ez van.Meg szerintem kezdődik a karácsonyi vegyünk meg mindent amit lehet a fa alá láz és millióan lesznek mindenhol, úgyhogy aki nincs beoltva inkább maszkba menjen vásárolni a nagy tömegbe.Én is biztos kicsit hülyén fogok kinézni, de ez van.Legalább röhögnek egy jót az emberek, bár már több emberen láttam maszkot itt Debrecenbe is.
zsanna7

Sziasztok Lányok!

Zsebi!
Igen, a szervezet öli a vírusokat, de a vírus szabad környezetben is 3-4 óráig vígan megél, tehát addig fertőzni is tud. Ugyhogy tényleg nem árt védekezni ellene.
Én a klinikai gyógyszertárba mentem be, és legalább 6-féle kézfertőtlenítőt tettek elém, amik közül választhattam.Voltak fertőtlenítős kendők amit nem kell lemosni és olyan gél is amit szintén nem kell lemosni.
Én fertőtlenítős kendőt vettem (60 db-os 800-900 Ft körül van) de van darabonként csomagolt is, annak 35 Ft volt darabja. , meg munkahelyről vittem haza olyan fertőtlenítőt, amit a műtőben bemosakodásra használnak, ezt sem kell lemosni. :lol: Tibi is készített 96%-os alkoholból hígítva fertőtlenítőt, bele egy kis glicerin (ettől nem szárad ki a bőr) , illatanyag , vettem virágpermetezőt, beletöltöttük és már használhatjuk is.
Vittem fertőtlenítős kézmosót az oviba és a suliba is, de gyanítom hogy egyik helyen sem használják :cry: , oviban legalábbis biztos hogy nincs kitéve a gyerekeknek, azt láttam. :roll:

Zsani!
Igazad van, a maszk is jó segítség lehet és ha minél kevesebb alkalommal mégy tömegbe az is sokat számít.
Lehet hogy röhejes a maszk (bár én nem tartom annak) , de ha az egészség a tét, akkor megéri.
Jajj, ha ájuldozol akkor tényleg vigyázz Magatoka el ne vágódj valahol. Pihenj sokat.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Andi!
Hát vigyázok, szerencsére ájulásig még nem fajult a dolog, mert viszonylag hamar érzem, hogy gáz lesz és tudok keresni valami ülőhelyet.
zsanna7

Sziasztok,

Szerintem sem gáz a maszk, ez a kézfertőtlenítő kendő pedig jó dolog, én is veszek hétfőn.
Zsanett vigyázz magadra ezekkel a rosszullétekkel?Azt tudod mitől van?Nincs elég levegő, vagy mi okozza?
Andi vittél be az oviba, suliba kézfertőtlenitőt és ki sem tették?Gondolom hazavitték a dolgozók . . . jó fejek.

Ma is voltam nst-n, minden rendben. Ma lenne hivatalosan Benedek szülinapja, de ő még nem gondolja úgy hogy ki kéne jönnie. Holnap szünet, hétfőn megyek amniora és akkor megbeszéljük a dokival mikor szülünk. Uis jövő héten szülünk, akármi is lesz. Kicsit félek, fura lesz Anna után úgy szülni, hogy én meg a doki mondja meg mikor és nem csak úgy spontán. Bár addig még meggondolhatja magát . . . jó lenne.
Mostmár abszolút nem vagyok önmagam. Ma pl semmit nem csináltam, mégis olyan fáradt,álmos voltam, hogy egész nap birtam volna aludni. Annával sem birok már lépést tartani, és kezd emiatt lelkifurdalásom lenni. Hát lányok nem hittem, hogy valóban ilyen sokáig bent marad Benedek. Szoritsatok, hogy mostmár ne sok legyen hátra és minden jól alakuljon.

Puszi

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!

Anita!
Az a baj az ájulással, hogy a bevásárlóközpontokban fűtenek ezerrel és melegem lesz, pedig ahogy beérünk leveszem a kabátot, de gondolom a meleg miatt lemegy a vérnyomásom és ez okozza.Mert itthon vagy máshol nincs ilyen.Remélem, hogy Benedek tényleg minél hamarabb elő szeretne jönni, én drukkolok. :D Szerintem a terhesség miatt meg az álmosító idő miatt is vagy fáradtabb.De most már vagy így vagy úgy, csak egy pár nap.
zsanna7

Sziasztok!

Anita!
Én is nagyon drukkolok Nektek, hogy a kis Benedek magától akarjon kibújni minél hamarabb. De végülis mindegy már, volt ideje felkészülni a szülésre, ha nem jön magától, hát majd segítenek neki. Ne parázz emiatt.
Már tényleg csak max. pár nap választ el a nagy naptól. Izgulok értetek, de minden rendben lesz. :wink:
Lassan nem Mikulás baba lesz, hanem karácsonyi a kis drága. :wink: Vagy lehet a két ünnep közt félúton fog születni? Ki tudja...

Zsani!
Csütörtökön jössz a munkahelyi karácsonyi bulira? Gyere, várunk.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Andi!
Csütörtökön megyek be a vegytanra, de lehetőleg reggel, hogy ne legyen nagy tömeg, mármint sok diák,meg megyek vérvételre is és utána benézek, mert vinnem kell a tp papírt meg ilyenek.De este nem megyek a bulira, biztos jó lesz, szerettem volna menni, de tartok tőle, hogy valaki hordoz valami vírust vagy ilyenek, úgyhogy inkább kihagyom.Te is írtad a múltkor, hogy sokan betegesek vagyis inkább a gyerekesek, de ki tudja.Egyébként sem fogok ott hiányozni senkinek.Annyira nem vagyok központi személység, mióta itthon vagyok sem érdeklődött 2-3 emberen kívül felőlem senki.De azért majd készítesz képeket?Meg elmeséled milyen volt,ugye?
zsanna7

Andi
Nagyon remélem, hogy nem kell két ünnep közöttig várni. Még nem pontositottunk ugyan, de azt igérte a dokim, hogy jövő héten meglesz és karácsonyra már itthon lehetünk. Bizom benne, hogy így is lesz.
Már igy is borul a karácsony, mert alig 1 hetesen nem kéne mászkálni sehova Benedekkel. Rólam nem is beszélve. De ez a karácsony ilyen lesz, majd jönnek a szülők. A lényeg, hogy minden rendben legyen a szülés és Benedek körül.

Zsanett én sem mennék már a helyedben ilyen bulikra, sosem lehet tudni . . . épp mi is azt beszéltük tegnap a férjemmel, hogy ez az első olyan őszünk-telünk amikor ennyire be vagyunk zárkózva, nem megyünk sehova, csak szülőkhöz. De jobb óvatosnak lenni. Ki lehet bírni azért hogy ne legyen semmi bajunk.

Kellemes vasárnapot Mindenkinek!

Kép

Kép
lolita_78

Anita!

Én is így vagyok ezzel.Már csak az orvoshoz megyek meg egyszer a munkahelyre, utána a tp papíromat is a férjem fogja bevinni.Meg karácsonykor megyünk a szüleimhez és ennyi, máshova nem.Januárba meg várunk és készülünk. :D

Andi!
A tgyást nekünk elintézi a munkahely?Szóval ott kell majd igényelnem?Meg neked is ki kellett körözni ugye?
zsanna7

Sziasztok!!!!

Jaj nagyon nehéz heten vagyunk túl.
balázzsal bekerültünk egy hétre a Klinikára ugyanis a múlthéten csüt, már mnet volna oviba mert előtte beteg volt ,de hajnalba ismét felment a láza 39,5 és reggelre bedagadtab szeme,na elvittem a dokihoz írt is ki neki szemcseppet , meg antib, de mondta hogy másnap vigyem el a szemészetre ha csúnyább lesz.
persze csúnyább lett,ott is megnézték írt ki kenőcsöt stb.meg leküldött a fül-orr -*gégére ,na ott megnézte a dokinő és látta agennyett az orrába ,már utalt is ki a Klinikára és közölte hogy ezzel bennt kell maradni,
Na itt már kiborultam kissé hogy Viki itthon anyukámmal ,a férjem Brüsszelbe volt,anyósom sem volt itthon,így anyukám nem ment aznap dolgozni.
Na befektettek minket engem is orrvérzéssel az influenza miatt nem maradhattam volna bennt vele.
még aznap megműtötték,szerencsére nagyon rendes dokit fogtunk ki,Dr.Szűcs Attila nagyon lelkiismeretes szimpatikus doki volt,rendesen elmagyarátott mindent,utánan is bejött még hétvégén is megnézte a gyereket.Szerencsére sikeres volt ,csak szörnyű volt látbni ahogy elaltatták a kis drágát és lógott keze-lába.Nem kívánom senkinek.
utánan nmég elég nyűgös volt,meg persze ordított ha már bejöttt egy vővér. :(
Folyamatosan kapta az antib.,és majd csütörtökön engedtek ki minket,de már idegileg ki voltam,hogy Vikikét se láttam majdnem egy hétig.De túl Vagyunk rajta végül is azt mondta adoki hogy a hörghurut szővödménye orr melléküreg gyull.,a szemüregére ment.
Azóta sem értem mert taknyos sem volt,mint írtam már mehetett volna oviba is.
Tegnap ,tegnap előtt még ,vissza kellett mennünk öblítésre és még hétfőn is,de valószínű ez már elég lesz ,kicsit még duzzadt,de visszahúzódik hamarosan a doki szerint.
Szerencsére most már jól van,nem is emgy már oviba nehoyg összeszedjen valamit megint.

Andi:
még most olvastam el amit írtál az oltásról,végül is (csak utánna nem beszéltünk) 3 hete beoltattuk Balázst a háziorvossal,nem az oviba,meg a férjem is beolzatta magát Viki miatt mert ugye őt még enm lehet és olyan picike egy ilyen vírushoz.Ő is hoyg közösségbe jár apa is jön megy a z országban meg külföldön is.
én még nem vagyok ,de én is csak beoltatom magam valószínű.
Egyébként egyetéretk én is veletek hogy nagggyyyon nehéz dönteni hogy melyik is jobb hogy oltsunk vagy ne.mert az ember nyilván jót akar,de hogy mi a jó?????????
Borzasztó ez a bizonytalanság.
De mi is csak a kicsik miatt aggódunk mert ha csak ketten lennénk,nem variálnánk rajta,emrt én pl. még a rendes inluenzát sem kaptam még el sose,szóval laóehet leküzdenéa szervezetem ezt is még ha el is kapnám,de a gyerkőcöket nagyon féltjük és mi is ezért döntöttünk inkább mellette.
a körzeti orvosunk is ajánlotta meg mondta hogy nem volt semmi gond egy gyerekkel sem akiket beoltott.
Bár a kórháznba volt egy anyuka aki azt mondta ahogy lehet az oltás szővődmémnye Balázsnak a betegsége mert hogy egy vírust jutattak a szervezetébe.
De én ezt nem hiszem meg a doki is azt mondta hogy nem valószínű.Nem tudom......

Anita:
Látom még egyben,ha csak most nem a szülőszobán vagy.
Hétfőn reggel szerintem téged láttalak az ablakból,gondolom nst-n voltál.Mert pont mellettünk van a szülészet,az ablakból láttuk amikor be volt kapcsolva az inkubátor. :(
Szorítok neked hoyg minden rendbe leygen ,könnyű és komplikációmnmetes szülést kívánok.
Biztos gyönyörű kisfickó lesz ez a Benedek. :D

Zsanna:
Vigyázz magadra te is ,jól teszed hogy maszkkal mész az utcára.
Egyáltalán nem röhejes.

Most búcsúzom,megyek vasalok egy pár inget apának amíg alszanak a babák.Hú írtam egy regényt.
Vigyázzatok magatokra!
Puszi.

Kép

Kép
aliza

Bocsi a hibákért ,de siettem. :wink:

Kép

Kép
aliza

Aliz
Jaj, egészen beleborzongtam abba, amit irtál. Jobbulást Balázskának és a Te lelkednek is, el tudom képzelni milyen borzasztó lehetett mindezt átélni. Nem vagyok orvos, és semmivel nem tudom alátámasztani, de én sem gondolom hogy mindez az oltás mellékhatása. Jól kijutott nektek a borzalmakból az ünnepek előttre. Remélem mostmár csak boldogság és öröm következik.

Hétfőn valóban voltam nst-n, valszeg engem láttál. Köszi a jókivánságokat.

Puszi

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok Lányok!

Ismét éjszakai bagolykodom. :lol:

Alíz!
Én tudtam a Balázska betegségéről, de így olvasva újra beleborzongtam. Tényleg kijutott Neked is bőven, na és persze miért is ne ilyen vacak helyzetben lenne távol a férjed? :roll:
Vikie jól bírta anyukáddal? Ha már Te nehezen bírtad nélküle. Amit persze meg is értek.
Jobbulást a nagyfiúnak, reméljük nem hozza rátok a frászt még egyszer.
Oltás: hát igen, legyen okos az ember. Féltjük a kicsiket, magunkat és olyan rossz ez a sokféle infó, nem egyértelmű semmi. :roll:

Anita!
Szüjjjé' má!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én a két ünnep közti szülésnél nem a karácsony és újév közti időszakra gondoltam, bár igaz, ezt hívjuk két ünnep köztinek. :lol: Mikulás és karácsony közti időszakra gondoltam. De hamarosan babázol ismét, és karácsonyra otthon is lehettek, ha már a dokid is ezt ígérte. Hurrá!!!! Mennek a dukkok ezerrel.

Zsani!
Sajnálom, ha nem jössz a karácsonyi bulira, de teljesen megértelek. Én sem mennék ill. jönnék a helyedben, az biztos. Jobb az óvatosság most Neked.
Persze fényképezek majd, ez nem kérdés :lol: és majd felteszem őket (valahová) :P , hogy megnézd. :wink: És mesélek is, nem maradsz ki semmiből, ígérem. :wink:
Az meg hogy nem érdeklődnek felőled, ezen sajnos nem tudom meglepődni, én már kétszer voltam gyeden, mindkétszer hasonló volt a helyzet nálam is. Persze erre lehet azt mondani , Tibitől ugyis amit akartak azt megtudhatták, hisz ott van ő is. De tudom, hogy ezzel takarózni ugyis csak szöveg. :P
Huuuu... most nagyon jót kérdeztél a tgyás-sal kapcsolatban. Nekem még intézte a munkahely, mert tb kifizetőhely is (volt), de mikor már Dorkával gyeden voltam, a gyest azt külön kellett intéznem az Darabos utcán. Mert már hozzájuk tartozik, és a családit is régebben a munkahely utalta , de már azt sem ők utalják. Érdeklődj utána, mert tényleg nem tudom. Mindig variálnak, csak győzze az ember követni. De szerintem a Darabos utcán kell intézni.
Kikörözni nem kellett, egyik gyerekemnél sem. Szerintem Évike intézett minden papírt. Nem kellett mennem sehova. De nem tudom konrétabban mire gondolsz, hova kellene menni. Viszont mikor visszajöttem gyedről, akkor végig kellett járnom mindent. Üzemorvos, vérvétel, bérügy, munkaügy stb.

Hétvégén anyuéknál voltunk, ma jöttünk vissza.
A fenyőnket ma felöltöztettük :lol: , most aztán nem vártuk meg vele a szentestét, mert megyünk majd Donovalyba és akkor ugysem látnák a gyerekek sokáig. Így most előrehozott karácsonyunk van szinte, Bence már kérdezte is, az ajándékok is hamarabb lesznek a fa alatt? De ezt még nem döntöttük el. Konzultálunk a Jézuskával, hogyan is legyen. :lol:
Tettem fel képeket a picasára. Sajna most "csak" műfenyőnk van, mert nem akartuk hogy tűlevelek nélkül várjon a kis drága vissza bennünket. :?

Jó éjt Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Andi!
Majd Évitől megkérdezem, csk a tgyást lehetne ott intézni ha van tb kifizető hely.Nekem Évi mondta hogy ki kell köröznöm, én se értem miért meg szülés után hogy gondolják, hogy majd végigjárom az összes helyet?Na, mindegy csütörtökön megyek be és akkor megkérdezem ezeket.Majd csak összeáll a kép.
Visszatérve az érdeklődnek-e vagy sem témára.Hidd el hogy Tibitől sem kérdeztek annyit, meg ő többnyire a szobájába volt vagy oktatott akkor is.Igazából nem lepődök meg a dolgon, sajnos egy ideje már látom mennyi képmutató ember van ott, de ez már más kérdés. :D
Akkor ti nem is lesztek otthon karácsonykor?Vagy a két ünnep közt mentek?Fura lesz hogy mindenki még csak készülődik ti meg már eszitek a karácsonyi pulykát. :D De szerintem jó ötlet, hogy előre hozzátok.Úgyis már rég megvan minden ami kell, nem?

Anita!
Remélem már most bent vagytok és lehetőleg már külön. :D És karácsonykor már itthon lesztek. :)
zsanna7

Sziasztok!

Hűha, nem jó hírekre jöttem.. :cry:

Alíz, remélem nem lesz több ilyen szörnyűség! Nagyon megviselte a gyerekeket? Nem is mentél haza, amíg bent voltatok?
Hogy szopizott Viki?
Szegénykéim, jó, hogy vége. Igazából az a riasztó, ahogy kialakultak a dolgok....
Oltás-nem oltás, jajjjjjjjjjjjjjjj, még mindig senki nem tud semmi biztosat. :evil: :evil: :evil:

Andi, de jó ez a karácsonyi síelés! Először biztos furcsa lesz, de egyben érdekes is más országban a szenteste. :wink:
Ajándékbontás mikor lesz vagy majd ott helyben? Bár biztos nem cipelitek oda meg vissza.

Anita, már naggyon kiváncsi vagyok mikor jön el z idő!Annával volt vmi jele a szülésnek?
A rucik ráérnek, mert elég nagy méretek, nem idén (még jövőre sem) fogja Nelly hordani.

Zsani, miért kell kikörözni? Ilyet még nem hallottam, pedig 4 évig munkaügyes voltam...

Zsebi, értem én a pro és kontrát, ami borzasztóan zavar az a sok ellentmondás uo.szakmai szinten.
Plusz (ez lehet akár röhejes is) vmit a zsigereimben érzek.. Általában figyelmen kívül hagyom a megérzéseimet (sajnos), de most nem hagy nyugodni, így mi nem oltatunk.
Állandóan van nálunk kézfertőtlenítő, víz nélküli HiMann (?) , azt hiszem ez a neve. DM-es. Gél állagú, levegőn cseppfolyósodik és elpárolog. Vírus és gombaölő, állítólag a bacik 99%-át elpusztítja . Ez biztos túlzás, de jobb, mint a semmi.
Persze a levegőt nem tudjuk megszűrni.

Amúgy van valakinek ismerőse ,aki már elkapta?

Zita, Éva, Olgi, Zsuzsi, Panka, Edina, jól eltűntetek!!!

Hogy telt a Mikulás? Nálunk sógorom öltözött be, majd szét szakadtunk a nevetéstől.
Nelly nagyon félt, elbújt a hátam mögé, Olivér bátran dumált vele, majd megkérdezte "Anya, ez nem Zsolti?". ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, lebukott, mert szétnyílt a mikigönc és kivillant a pólója.
Nagy nehezen elhitettük Olivérrel, hogy nem, nem Zsolti. Hitte is , meg nem is. Ebből látszik milyen nagy már.. :cry:
A Jézuskától pénzt :shock: kért, mert az a legjobb ajándék, azt vesz, amit szeretne. Eddig mindig rávágta, hogy autót.
Ez van , ilyen komoly nagyfiú már. Nincs mit tenni felnőnek. :cry: :cry: :cry:

Nagyon örültünk tegnap a hószállingózásnak, teljesen átszellemültünk!
Ha esetleg vki még nem ,akkor küldök egy kis hangulatjavítót!

http://elfyourself.jibjab.com/view/zqMTCf2xO2QaNHFeVqDr

http://elfyourself.jibjab.com/view/7n6aH5p0VF3da4qW

Pusszancs

Sziasztok!

Kriszti!
Én se értem ezt a kikörözés dolgot, szeintem se kellene, de majd csütörtökön jobban utánajárok ha bemegyek a munkahelyre.
Jó lehetett ahogy lebukott a Miki?Lehet most még elhiszi, de jövőre valami hihetőbb kell. :D
zsanna7

Sziasztok Lányok!!!!!!!!!!!

Bocsi csak most jutottam géphez, majd beszámolok most csak egy dologért jöttem!!!!

Nagy híreim vannak!!!!!
Benedek készülőben van világra jönni!!!
1 órakor beszéltem Anitával, akkor már az előkészítőben volt.Túl a beöntésen és várta vissza a dokit.
Vizsgálatra mentek reggel, 2 centire ki volt tágulva és haza se engedték már, el akarták índitani méhérlelővel, de mire ki mentek a kocsiig a cuccokért és vissza, a következő vizsgálaton már azt mondta a dokija hogy elindultak a folyamatok, szivárog a magzatvíz és készüljön a mai napra.

Mikor beszéltem vele, már elég erős fájásai voltak, de hangja alapján egész jól bírta. Most nem tudom hogy állnak, de szerintem már nem tud beszélni mert azt mondta hív még ha tud. Mondta a dokija hogy kap oxitocint, edát és reméljük gyorsan és akadálymentesen haladnak a dolgok és Benedek is és Anita is jól lesznek estére.

Mi túl vagyunk egy megfázáson, egész család beteg volt, de csak nátha, továbbra sem oltatjuk be magunkat, anyira nem is járunk emberek közé. Patrícia megkapta a 15 hó s oltást és a Prevenár emlékeztetőt, persze belázasodott tőle, 2 napig volt a láza. Most már jól van. Mikulás is volt, hozott virgácsot meg ajándékokat, uncsimék is jöttek pont Mikuláskor Sápyhoz, 3 vetélés után jöttek rendes kivizsgálásra.

be vagyunk már rendezkedve, nagyon jó itt lakni, fel van díszitve a ház, kivűl, belül. Teszek majd fel képeket. Most a lépcsőt újitjuk. Meg a babarácsot tesszük fel!

Aliz, nagyon sajnálom ami veletek történt, hála Istennek túl vagytok rajta de gondolomk nagyon borzasztó lehetett.
Hogy fogta fel Balázs hogy mi történt vele, meg lehetett neki magyarázni? Viki hogy viselte a távollétedet??

Most csak enyi voltam, sok puszika
Vendég

Sziasztok!

Húúúúúúúúú!
Anitáéknak drukk ezerrel!!!!!!!!

Alíz!
Én is sajnálom ami történt, de túl vagytok rajta és innentől már könnyebb lesz.A karácsony talán egy kicsit enyhíti a dolgokat.
zsanna7

Nagy drukkok Anitának!

Lányok, nem tud valaki megbízható bébysittert néha egy-két órás alkalmakra?

zsebi_baba

Anitáéknak mi is küldjük a drukkokat!!!! Lehet már meg is van Benedek.... :)

Alíz! Jaj, még olvasni is szörny, szegény Balázska.... :( Remélem, most már csak jó dolgok jönnek Nálatok!

Kép
zsuzska81

Örömmel adhatom át nektek a hírt hogy ma DEC. 14-én 17:45-kor megszületett Madai Benedek, 3300 gr, 49 cm.
Gyönyörü egészséges kisbaba. Ügyesen szopizik.
Mindketten jól vannak, voltak pici hullámvölgyek is szülés közbe de minden jó ha a vége jó.

Puszika
Holnap írok még
Vendég

HATALMAS GRATULÁCIÓ ÜGYES BENEDEK BABÁNAK ÉS ANYUKÁJÁNAK!!! SOK EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOG BABAÉLETET!!!!

Kép
Kép
Kép
olik22

Szeretettel köszöntjük a a legújabb Földlakót!
Ő lesz a legszebb karácsonyi ajándék!

Kívánok csodás életet és rengeteg boldog együtt töltött időt!
Isten hozott pici Benedek!

http://www.youtube.com/watch?v=5yGcttGPMiI

K.

Anita!
Szeretettel gratulálok Benedek babához!Sok sok boldogságot, jó egészséget kívánok!
pankaa

Hatalmas gratula Benedekhez és nagyon sok egészséget és minden jót hozzá.
Így lesz igazán boldog a karácsony. :D
zsanna7

Gratulálunk Benedek érkezéséhez a Madai családnak!!

zsebi_baba

Anita! Szívből gratulálunk Benedek érkezéséhez!!! Jó egészséget, sok boldogságot az egész családnak! :D

Kép
zsuzska81

Anita!

Gratulálok Benedek baba érkezéséhez!! Sok tejcsit, jó egészséget és minden jót kívánok az egész családodnak!

Kép
dinaedo

Anita:

Gratulálok Benedek babához!
Nagyon sok boldogságot ,örömet és jó egészséget kívánok az egész családnak.

Majd később még írok.
Sziasztok!

Kép

Kép
aliza

Anita!

Gratulálok Benedek baba érkezéséhez!
Sok tejcsit Benedeknek, örömöket, boldogságot , jó egészséget kívánunk az egész családnak!!!

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Kriszti!
Kicsit félreérthető voltam, nem töltjük még kint a szentestét. Akkor anyuéknál leszünk. Karácsony első napján, pénteken pakolunk, szombat reggel indulunk.
Ma becsomagoltam a gyerekek ajándékait, jöhet a Jézuska. :lol:
Egyébként még mindig nem tudjuk a mi ajándékainkat adjuk-e hamarabb a gyerekeknek vagy sem. Anyuéktól szenteste kapják, ennyi a tuti eddig.
Kérdezted van-e valakinek ismerőse aki elkapta a H1N1-et. Van egy másik fórumról egy ismerősöm, akinek egyik "szegről-végről" rokona belehalt a fertőzésbe. 24 éves srác volt, 4 hónapos friss házas, semmi más baja nem volt, leszámítva volt egy kis súlyfeleslege. Ő is a felesége is éppen oltatni akarták magukat, de erre már nem volt lehetőségük, mert elkapták. A feleség felépült , a férj belehalt. :roll:
De nem riogatni akarok, csak válaszoltam a kérdésedre.
Ez a nagy hideg hátha elpusztítja az összes dögöt, és nem fertőz már tovább senkit. Hétvégére meg még hidegebb várható mint most van, ugyhogy reménykedhetünk.

Zsuzsi!
Nagyon ritkán írsz, Veletek mi újság??????

Zita!
Hozzál ám képeket a szépségesen feldíszített házikóról, várjuk!!!
Remélem már mindannyian jól vagytok, és nem jön több betegség.
3 vetélés az uncsidnak, brrrr..... hát valóban megérett a dolog egy kivizsgálásra.
Anitáékról van új infód? Hogy vannak?Mikor engedik őket haza, lehet már tudni?

Alíz!
Minden oké már Veletek???

Szuper ez a babanetes újítás, csak éppen színes betűket nem lehet vele kreálni. Hiába lehet betűszínt választani. Sebaj, a múltkor meg betűméretet nem lehetett. Nem lehet minden tökéletes. :lol:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Tegnap voltam tg-n és már 10kg híztam.Erre mondta a védőnő, hogy nem ehetek semmit, mert még 2 kg-t hízni fogok biztos.És karácsonykor mindent csak kóstoljak meg, de húst, füstöltet főleg nem ehetek és sütiből is csak egy fél szeletet.Jó, mi?Tiszta hülye ez a nő. :D
zsanna7

Sziasztok!

Zsani!
Te aztán hamar bejöttél a munkahelyre, tényleg nem találkoztál senkivel. Na jó,Évike sem senki. :lol:
Édespofa védőnőd van, látom adja az ukászt keményen. :lol: :lol: :lol: Biztos ő is csak csipeget karácsonykor, ezért is vannak ilyen jó tanácsai... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :P Sosem voltál elhízva, inkább a másik véglet vagy, így nem hiszem, hogy ájulásig ennéd magad az ünnepek alatt. Amennyit meg megeszel valószínűleg azért eszed , mert jól esik, kívánod, vagy mert egyszerűen éhes vagy. :D
Remélem este jó lesz a buli, majd beszámolok róla.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!!!

Mit szóltok ehhez a nagy télhez??!!
Gyönyörü a nagy hó de nagyon sok a munka vele, legalábbis nálunk, már nem tom hányszor lapátoltam. És még téli gumink sincsen, ki se tudunk mozdulni, babakocsival is elég necces.

Anitáék már otthon vannak, ma engedték őket haza, kezdődik a négytagu családi életük. Jól vannak, szopizik ügyesen a nagy fiu, van sok kaki, Anita is jól van, bár a méhösszehúzodások még fájnak de ezt leszámítva minden rendbe van. Nagyon hiányzott neki Anna, de most már teljes a család.

Puszika
megyünk egy kicsit ki patríciával, kiváncsi vagyok mit fog szólni a hóhoz.
Vendég

Sziasztok!

Andi!
Hát ez a védőnő.Csúcs tényleg, szerintem amúgy magából indul ki, nem az a nádszál alkat.De amúgy nem foglalkozok vele, annyit és azt eszek amit akarok.Még azt se bánom ha marad rajtam felesleg.
Igyekeztem hamar menni, így is maszkkal meg mindennel.Nem tudtam hogy van-e ma vizsga, aztán akkor mindig nagy a tülekedés.Meg a fogorvoshoz is bementem, mert a múltkor nem volt nálam a kiskönyvem, bár tudod vissza kellett volna mennem a kérdéses fogammal, de nem akarok ott ülni az emberek között.Na, érted.
Jó bulizást nektek, aztán mindenről beszámolni.
zsanna7

Sziasztok Lányok! :D

Szeretném megkérdezni tőletek hogy itt Debrecenbe hol találok szánkó karfát???
vagy ha valakinek van eladó,kérnék egy pü-t.
Köszönöm segítségeteket.
További szép napot!!!!!!!!

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!
Én igaz nem Debreceni vagyok de közel lakom berettyóujfaluban.22 hetes terhes vagyok.4 D-s ultrahangra járok Debrecenbe meg vásárolni.Üdv. mindenkinek...
rita88

Sziasztok!

Zita!
Megnéztem a képeidet, cuki Patrici minden képen, mindenféle pózban. A házikót pedig nagyon szépen feldíszítettétek. :wink:

Zsani!
Tegnap nagyon jó volt a karácsonyi buli, negyed 1kor jöttünk haza, de volt aki fél 2-ig is maradt. Kaja nagyon finom volt és bőséges, innivaló talán lehetett volna több is. :? Játékok ötletesek voltak, jól szórakoztunk. aCsoportokba verődve beszélgettünk, majd a végén táncikáltunk. Majd pakolok fel a picasára képeket, de pár nap múlva törölni fogom. Csak azért teszem, hogy megnézhesd.
Ha gondolod bővebben majd skype-on. :wink:

Oszmann Kata!
Nem tudom külön lehet-e szánkóra karfát venni, de érdemes megkérdezni azokban a boltokban ahol egyébként is árulnak szánkót. (Tesco, Cora, Régió, Metro, Hervis stb.)

Rita!
Üdv köztünk!
Gratula a kis pocaklakódhoz!!!
Gyere bátran és mesélj magadról, magatokról.

Kicsit talán megnyugtató:
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0951/2294 ... h1n1_1.htm

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Régen regisztráltam, de idáig nem volt lehetőségem írni!
Marcsi vagyok nem debreceni, a közelből H.nánásról.

27 hetes kismama, márciusra várom második gyermekem.
A Klinikán fogok szülni, de még nincs orvosom, a helyi kismamák azt mondják, hogy szülésznőt is érdemes fogadni.

Szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget:Orvos választásban és szülésznőben is, ha tudtok!
Előre is köszönöm!
balmarcsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: