Új privát üzeneted érkezett!

csopplàny: nekem pont az derult ki a hozzàszolàsokbol, hogy az emberek nem gondolnak bele abba, hogy majd ok is leszneki oregek, betegek stb.
és a jo ég ovja az embereket ezeknek a gyerekiktol

a nagy baj az h nem szolnak az emberek, és senki azaz senki nem adja àt a helyet. ha ez a normàlis és el kell fogadni, az baj. ha egy ember elkezd nekik mondani valamit, akkor màr lehet h legkozelebb elszégyelli magàt legalàbb az intelligensebb, és nem fog elfordulni legkozelebb ha meglàt egy terhes not. szoval ez nem egy ember, hanem bàrkinek ez lenne a feladata szerintem, hogy probàljon legalàbb a maga kornyezetében ezzel kezdeni valamit. én simàn ràszolok a gyerekre az anyja elott mikor letapos a buszrol, holott én is leszàllok, és ez vilàgos, és udvariasan megmondom az anyjànak, hogy az ok h engem lok, de az oreg nénit talàn mégsem kéne még a busz rendes megàllàsa elott lelokni a buszrol a gyereknek.

amugy ami a lényege szerintem a bkv figyelos cikknek az, ahogy màsok érvelnek a mellett, h miért nem adnak àt helyet. az ok h sok nyugdijas gyorsabban szalad mint egy it éves ha helyet làt, és nagyon agresszivak, de ezen kivul nevetségesek az érveik. én tovàbbra is ugy gondolom, hogy tanulsàgos elolvasni.

az a baj h ha azt mondjuk mindenki azt csinàlja, amit jonak làt, azzal azt is mondjuk, hogy a bunko maradjon bunko, hiszen sokan azt làtjàk jonak, ahogy az a blogon is kiderul, és szilàrdan hiszik h azért leszel terhes h neki gondot okozz, és h nem veszélyes egy buszon àllni. ez baj.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.16 17:40-kor.
Vendég

Ann,
csak tudod, mindezek ellenére, holnap reggel az a terhes nő felkel, munkába indul, felszáll a buszra, és ugyanúgy senki nem fogja átadni neki a helyét, függetlenül attól, hogy mi itt mohón egyetértünk-e vagy sem.
Én többnyire leegyszerűsítve látom a dolgokat, úgy gondolom, s ennél többet nem is tudok elmondani a témáról, mint amit már elmondtam.
Vendég

ha szol legkozelebb, vagy ha egy màsik ember szol helyette, vagy ha valaki elolvassa és azt mondja, "aha, én is ilyen taho lennék, nem leszek, holnap felàllok egy màsik nonek, lehet h pont ennek", az nem vàltozàs? ha valaki beir ilyen helyre az nem magàért teszi, hanem a tàrsaiért, szerintem. kulonben minek irnànak?
nem vitàt akartam, hanem érdekesnek talàltam a hozzàszolàsokat és h hogy làtjàk az emberek a terheseket, mert mi is azok vagyunk. nem a levél a lényeg, azt hittem màsoknak is érdekes és minimum elszomorito a dolog. tévedni pedig emberi dolog, ugye ezt tudjuk a sundiszno esete ota

amugy én ilyen vagyok: én nem veszek meg bizonyos dolgokat bizonyos okokbol, mert hiszek abban, hogy az is jelent valamit. nem veszek kraft és nestlé termékeket, nem veszek sara lee dolgokat, de inkàbb megveszem a fair trade banànt tobbért, és nem eszek csokit. nekem megéri. egyelore még én vagyok a kisebbség, de a remény hal meg utoljàra :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.16 17:48-kor.
Vendég

kali
én is szeretem a salátát,uborkát és minden gyümit ,sajna az első 3hónapban csak a gyorskaják mentek le nekem is ,talán ezért lett rossz töbek között a koleszterinszintem ,no meg atol hogy a margarin helyett vajat vetem a kisfiam kedvéért mert azt szereti .

lányok itt egy link a duna hullámrol http://www.webcukraszda.hu/edesseg_search.php?id=193

iner
ujságot hordok ki . amenyire lehet vigyázok magamra.

kicsike
azért nekünk autopályán elmeni shopong citybe 2óra pedig pesten lakok ,csak tejért kimeni drága lene ,osztrák,és német mosoport én itthon is kapok van egy jó helyem ahol megtudom venni.de viszont jó kis valodi strapabiro rolert vetem a gyerekeimnek kint ,és olyan nagy dobozos legot amit itthon nem lehetett kapni .
csics

Tiszteletlenség:Nem adja át az ülőhelyet,sőt némelyik ha szólsz érte még visszaszól,hogy ő ugyanugy megvette a jegyet,mint én.Másrészről amit az idősebbekkel művelnek,ahogy az iskolában a tanárral viselkednek(megjegyezném én meg se mertem mukkani sem az órákon,pedig nem vagyok még öreg),megverik a tanárt meg ilyenek,valamint a saját szüleiket sem tisztelik.(hallottam olyan gyerekről aki szó szerint leköpte az anyját!)
Modortalanság:Utcai káromkodások,amikor köpdösnek az utcán(amibe persze aki nem figyel belelép),ordibálás,vandálkodás,kutyahergelés,szemetelés,ricsajozás.
Ami számomra végképp gusztustalanul modortalan,amikor mellettem ül a buszon és elbüfögi magát (de nem ám finoman,szinte teli torokból),vagy amikor köhög,ásít és nem teszi a szája elé a kezét és le lehet látni egészen a reggelijéig.
Öltözködés:Lenge,céda öltözet amit a lányok ruhának neveznek,a szivárvány minden szinében tündöklő haj,mag a haj stílusáról nem is beszélve(egyik oldalt kopaszra nyirva,másik oldalt berasztázva),piercingek tömkelege a legelképesztőbb helyeken,meg tetoválások.Mi szükségük a tizenéveseknek ilyenekre?!
Vissza kellene hozni az iskolaköpenyt,meg a körmöst,régen is túlélték és érdekes módon normális felnőtt lények lettek belőlük,de manapság a fiatalok azt hiszik,hogy ők a világmindenség urai és bármit megtehetnek(ugyse büntethetők).
Ez csak az én véleményem,de persze tisztelet a kivételnek,mert sok nagyon rendes gyereket is ismerek,sajna még ahhoz képest mindig keveset,amennyinek kellene lennie.
Na,ennyi a véleményem :lol:
csöpplány

csopplàny: van amiben teljesen egyetértek, van amiben nem egészen, de pl azt tapasztaltam Angliàban h sokkal kevesebb konfliktus volt abbol h valakit a ruhàja miatt nézzenek le vagy bàntsanak (bàr màs okokbol van ott elég iskolai probléma), mivel egyenruhànk volt. és ez jo volt, mert ez nem volt mindennapos téma, nem volt fontos h milyen a cipoje valakinek. én jo suliba jàrtam itthon, de vannak olyan belvàrosi sulik ahol ha nem Nike a cipod vagy nem jàrsz ugy kikenve-kifenve mint a huszonévesek, akkor kinéznek és belekényszerulsz csoportokba. na ez tiszta amerika, ami nem jo. itt a Toldi nem messze, szépek a lànyok de iskolàba kistàskàval jàrni meg magassarjuba ... nekem fura... bizonyos szabàlyok kellenek és az iskolàk ahol vannak szabàlyok fegyelmezettebb gyerekeket engednek ki nagyobb àtlagban, ez biztos.
Vendég

Sziasztok!Ugy látom én kérhetek tanácsot és bármit irhatok ide vagy kérdezhetek nem kapok választ.Hát köszi az eddigi beszélgetéseket én többet nem jövök.Kicsit ugymond kivagyok közösitve.Szépen csendben elhuzok. :cry:

Mindenkinek egészséges és szép babát meg további szép terhességet kivánok.Puszi Timi
gtimi83
Győr

Timi: én nem tudom a vàlaszt szoval ezért nem vàlaszoltam. sajnàlom h ezzel megbàntottalak pl én
Vendég

Ann:én most a hazai helyzetről beszélek,de abban teljesen egyetértek hogy itt magyarországon kinéznek a ruhád miatt,ezért kellene egyenruha vagy iskolaköpeny!A hugomnak is van egy osztálytársa aki ha valaki új ruhát vesz az az első dolga hogy megkérdezi hogy hol vette és mennyiért,vagy szimplán megnézi a cimkét.Sajnos elég sok olyan szülő van(köztük az enyémek is),akik nem engedhetik meg maguknak hogy tizenezer forintos cipőt vegyenek a gyereknek vagy egy pólóért 3000 Ft-nál többet kiadjanak,sokan turkálokból is vásárolnak,én személy szerint kínai piacon vásárolok,mert ezt engedhetem meg magamnak és ha meg is engedhetném akkor sem látnám értelmét a drágább holmiknak,mert nagyon sokszor csak a nevét fizeted meg a ruhának nem a minőséget.Itt is tisztelet a kivételnek,mert drágább cuccok és kínai cuccokban is vannak olyanok amelyiket évekig hordhatja az ember gond nélkül!
Én egyébként ismét csak a szülő dolgának tartom,hogy megértesse agyerekkel a pénz értékét,és hogy az nem csak az égből potyog,vagy pedig a tanulás fontosságát,mert aki többet tanul,továbbtanul az nagyobb eséllyel kap majd jól fizető állást,ahol nem lesz gondja a pénzzel.
csöpplány

teljesen egyetértek
mondjuk nekem olyan volt az életem h anyukàm sok mindenben sporolt, a ruhàkban igy nem, neki ez fontos volt, és van olyan ruha amit 10 éve hord, mert megérte a pénzt. de a minoség és anyag az elso, és engem is erre tanit. én is ruhàkra elteszek pénzt, nem veszek sok ruhàt de sok ruhàm van mert nem érdekel a divat pontos kovetése (nyilvàn igy is neveltek, lett sajàt stilusom), viszont turkàlobol oltozok félig-meddig, es a minoséget veszem meg. igy kidobni csak olyat dobok ki a màltais zsàkba, amit meguntam. én kiadok rà sok pénzt, de pl amig sokat no a gyerek addig az lényeg h pamut vagy gyapju legyen, de ha kinovi két hét mulva vagy a jàtszotéren lyukas lesz hamar, akkor minek a 10 000 forintos nadràg?

szerintem ami fontos az a megbecsulése màsoknak, igy az is szégyen h a szakmai nevelést tonkreverték, mert egy jo szakmunkàs bizony jol keresett , most meg màr nincs szakmunkàs képzés vagy alig.
és màr nem hivatàsuk van az embereknek hanem szakmàjuk, ez is szomoru, nem elhivatottak az emberek. a gyerekeknek meg azt tanitjàk h csak a pénz, a kocsi, a nestlé csoki meg az adidas a fontos. na igy nehéz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.16 18:18-kor.
Vendég

Megint elmentünk a témától ezzel a BKV-s dologgal. Ezek olyan dolgok, amik ellen szerintem nem sokat tehetünk. Ugyanúgy, mint a hozzászólásokban, mi is különböző véleményen vagyunk. Ez a világ legtermészetesebb dolga.
Mindig, mindenkinek van valami indoka arra, ahogyan cselekszik. Ilyen cikkek olvasása közben az ember joggal ingerült lesz. Márpedig van ugye egy mondás, miszerint: Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni! Szóval, akit ez szórakoztat, az olvasson ilyet, de azt azért tudnia kell, hogy ezzel nem változik az ég-egy-adta világon semmi! Aki tahó, ettől nem fog megváltozni, sem magára ismerni. Megmarad a saját igazánál. Mint ahogyan az se ér semmit, ha az ember szól érte, akkor jön a dac és a már csak azért se!
Csakis annyit tehetünk, hogy a saját megbecsülésünk érdekében mi úgy cselekszünk, hogy azzal példát mutassunk. Rászólás és minden nélkül is szégyellni fogja magát az intelligensebb és legközelebb talán ő is előzékenyebb lesz. A tahó meg így is úgy is tahó marad!

Bocs egy kicsit sok lettem. Legközelebb nem olvasok el egyetlen ilyen témát se! Inkább a pozitív dolgokat keresem. (Negatívból van elég ezek nélkül is.)

KépKépKép
bogme

bogme: Miért nyomkodott meg a doki? :shock:

Csöpplány: At öltözködéses hozzászólásoddal sajnos nem tudok egyetérteni. Nekem pl. tök mindegy hogy az idegen az utcán hogy néz ki, milyen színű a haja és milyen ruha van rajta. Egyik rokonunk menyasszonya pont ilyen, sosem lehet tudni, hogy milyen színű azon a héten a haja (és láttam már elég vad színben), neki is volt egyik oldalon borotvált, másik oldalon hosszú haja, neki is van tetkója, az orrában, nyelvében, piercing, stb. DE! A világ egyik legaranyosabb, legszerényebb, legnagyobb szívű csaja. Nem szabad általánosítani.

gtimi: Dárga, ne légy ennyire érzékeny, ne viccelj már hogy itt hagysz bennünket :) Visszakerestem az utolsó hozzászólásodra, az orrspray-ről kérdeztél? Én pl. azért nem válaszoltam mert fogalmam sincs a válaszról. Én sem akartalak ezzel megbántani, de lövésem sincs. Annyi (szerencsére) a mozgás, hogy máskor simán előfordul, hogy véletlenül az ember véletlenül átugruk egy kérdésen, vagy mire odaér, hogy írjon, már kicsúszott a kismama fejéből :) Kérlek ne vedd ennyire komolyan. :))) :wink: :wink:

KépKép
picilulu

Gtimi!!!

Ne menj el! Ezer bocsi!!! A sok hülyeség miatt a lényegeket elfelejtjük! Hogy nem időt múlatni, hanem egymást bíztatni, segíteni vagyunk itt :)

Orrspay-t nem tudom, hogy lehet-e használni. Ha jól tudom bizonyos inhalálásokkal is vigyázni kell! A használati útmutatód nincs már meg? Azon biztos rajta van. Ha nincs, akkor a www.pirulapatika.hu honlapot nézd meg, ott nagyon sok terméknek a használatija szóról szóra fent van!

KépKépKép
bogme

Picilulu:
A doki minden vizsgálaton ellenőriz kézzel. Gondolom nézi, hogy zárt-e a méhszáj meg ilyesmi. Most biztos érzett valamit és ezért végignyomkodott. Gondolom, hogy pont a szalagokat. Így derült ki, hogy gyengék. Biztos eltart egy pár napig míg nem lesz már érzékeny.

Sellon:
Köszi a bíztatást. Már jobban is vagyok. Utánaolvastam és sajnos az eddigi emancipált életmódomnak köszönhető a dolog. Meg gondolom ez együtt a genetikával. Világéletemben sokat cipeltem, emelgettem. Sose okozott gondot, hogy eltoljak egy teli talicskát akár, vagy bármi ilyesmi. Hát most itt az eredmény. Innentől vigyázni fogok és úgy olvastam, hogy bizonyos tornák segítenek rajta, ezért haladéktalanul tenni fogok az ügy érdekében.

KépKépKép
bogme

klacc
ha enyire ragaszkodik láthatoan ahoz hogy a nevét adja a fiához akor legyen .nálunk a nagyfiam az apukája nevét viseli péter ,kisebik szintén egy családban már előfordult és ritka nevet kapta imre ,ez a baba ha lány lesz csilla lesz ez a férjem kivánsága ,ha fiu akor gergő ,vagy még nem tudom . :D

szöszmöszke
én is hamar elunom magam itthon de most bizti nem fogom magam eluni . :D

bkv
én ha azall megyek akor az időseknek átadom a helyett és a fiaimnak is ezt tanitotam meg és a nagyobik ha lát egy idős nénit vagy kisbabás anyukát átadja a helyét kérés nélkül ,gyerekem 7 éves . :) tehát csak nevelés kérdése lenne sok minden .
csics

Gtimi!

Ha jól emlékszem, akkor a Nasivint talán lehet(???) a rhino spary plust viszont nem. De a patikában megmondják. Torokfájásra jó a Tantum Verde! Phlogosol.....

Ja és ott van az infra lámpa és a Sterimar vagy Fluimar, ami segít.

Remélem segítettem!

(Ja és igazad van, de nem menj el! - lagalább aludj rá egyet :) )

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

picilulu:Én gyerekekről,tizenéves suhancokról beszéltem,bocsi ha nem voltam érthető :) Részemről én is zárom a témát,mert nem ezért kerestem ilyen fórumot :)
Orrspray:Szerintem érdemes megkérdezni a patikában.Nekem nemrég fájt a torkom,elmentem kérni patikába szopogatós tabit rá.Meglepetésemre azt mondta hogy csak egy olyan van amit terhesek is szedhetnek,méghozzá a tantum verde.Nekem orrcseppet és orrspray-t sem javasolt a patikus,azt mondta próbáljak valamilyen természetes úton próbálkozni vele(gondolom gőzőlésre gondolt vagy mentás dolgokra).DE azért szerintem érdeklődj utána orvosnál vagy a patikában!
csöpplány

csöpplány
hasonloan érzek én is és sajna hasonlo dolgokat látok én is este későn a játszotéren .én se engedhetem meg 10ezres cipőt és többre tartom a tanulást és nálunk a családban a jó magaviselet és szorgalom,és tanulás ,alapkövetelmény tehát mindent megteszek én is és a férjem is hogy a nagyobiknak jol menyen a suli oda figyelünkrá és tanulunk ,gyakorolunk vele ha kell .

lányok
én vagy a kinaiba veszek ruhát,vagy kiárusitásokon ,outletekbe ,igy a fiam mindig csinosan van öltöztetve ,de megvan neki tanitva az is hogy a ruháira ha lehet vigyázon ne lyukasza ki ,szándékosan stb sőt az összes dolgára mert nem biztos hogy tudom potolni ,mert nincs pénzem potolni .

iskola köpeny és társai
én nem sirom vissza ,és a verést sem ,de nem szeretem azt sem ha divatoznak és egymást akarják lepipálni ruhákban vagy ha egy 1osztályos kislánynak kivan festve az iskolába a szája mert anyuka hagyta ,csinosan öltözik egy gyerek az jó de nem kell a divatott majmolni .
csics

Köszönöm a válaszokat.

Azért nem irok a bkv témákhoz mert engem jelen pillanatban nem érdekel más csak a gyerek és hogy mit süssek karácsonyra.Bár van abban valami igazság hogy a mai fiatalság nagyon gonosz és udvariatlan de sok felnőtt ember sem veszi észre azt hogy mennyire nem foglalkozik mással és csak a saját érdekeit tartja szem előtt.

Bocs az előbbi felindulásért de két napja olyan bosztohó vagyok hogy anyóssal is jól összevesztem.Bizti engem is utol ért a túlérzékenység és a hiszti. :roll:
gtimi83
Győr

ann9
én csinosan szeretem öltöztetni a fiaimat de nem feltétlenül divatosan ,tehát nekem sem a legujabb divat szerinti a ruhatáram ,inkább vidám amilyen én szeretem vagy ép megtetszik és megendhetem .
csics

gtimi,tudom ilyen, de próbálj meg nyugodt maradni és tényleg ne törődj olyasmivel ami nem érdekel és fölbosszant!!

orr-spray:szerintem olyat használj amit a babáknak is ajánlanak.tengervizes+kamillával.nekem az van itthon és azt nyugodtan lehet.gyereknek vettem, de nem volt rá végül szüksége, nekem viszont jól jött a megfázáskor.egyébként én utálom a szem meg orrcseppeket meg hasonlókat, de ez egyáltalán nem kellemetlen és nem is csíp egyáltalán mégis hatékony...várj megnézem a nevét:
KAMILLOSAN OCEAN ORRSPRAY
http://www.hazipatika.com/product/index/kamillosan
Vendég

sziasztok!
Voltam ma uh-on,minden ok,még mindig kukis :D szépen fejlődik és azt mondta a doki,hogy valószínű nem lesz semmi gond a genetikán.Jaj csak úgy lenne,nagyon félek. :?
Az adatok
BPD:44mm
HC:158mm
AC:132mm
FL:27mm

KépKép
Kép
mucus75

Jo estet!

Gtimi ,ha en is ilyeneken felhuznam magam mar reg nem irnek ide!
En is kerdeztem sokszor ,vagy eppen nem voltam 1 ideig es megsem kaptam sokszor valaszt vagy csak 2-3 ember hianyolt!
Anyossal nekem is volt mostanaban incidensem,de hidd el nem er annyit az egesz!
Nekem a tengeri so spray amit neha hasznalok,de nem hiszem ,hogy otthon van ez a marka amit en hasznalok!

Ann en is hiszek abban ,hogy 1 ember is tehet valamit a vilagert ,meg ha keveset is ,de az is tobb,mint a semmi! Szomszedban elkellett altatni a cicat,mert nem birt mar mozogni sem....-annyira elszomorit,szerettem nagyon meg a parjat is o meg nyaron elment!

Sellon a recept megvan koszi! A baj az ,hogy kell valami amire feltekerem meg sutom ,de nem tudom mire!? Multheten bejartuk Zh-t de csak langost talaltunk sajna,es nemetek sutottek azt is! :shock: Allt is a hosszu sor elotte,de nem volt az az igazi!

Kriszta
schat

Mucus gratulalok! Nefelj nem tesz jot!

En nem ertem miert hivjak genetikainak ezt a vizsgalatot amikor nem is az!? Anatomiai orvosilag is ,de otthon nem ertem miert ez a neve?
Lehet tul sokat filozok ilyeneken...... :? :? :roll:

Szep estet mindenkinek!

Kriszta
schat

Gtimi,
szerintem minden orrsray-n rajta van, hogy lehet-e terhesen használni. Én egyszer ki is akadtam, még nem most, hanem évekkel ezelőtt. Nagyon megfáztam, aztán kíváncsiságból elolvastam az orrcsepp betegtájékoztatóját. Az volt odaírva, hogy terhesek ne használják. Szerintem azonban kissé túlzásba viszik ezt az egész kérdést. Úgy gondolom, hogy egy-két napos használattal semmi baj nem lesz. Személy szerint nekem az Otrivin jött be, mert az nem tette tönkre a nyálkahártyámat. A Novorin viszont tönkretette, igaz, hogy nagyon jól tudtam venni utána a levegőt, de az Otrivintől is, ezért később már csak azt használtam.

Kismama dolog,
én speciel tudok olyanokról is, akik amint megtudták, hogy terhesek, már alig várták, hogy látszódjon a hasuk, mert szó szerint azt mondták, hogy akkor milyen jó lesz nekik, hogy majd mindenhol előre engedik őket. Ez vajon etikus?

Vásárlás,
nekem van egy-két márkás ruhám, de a többség nem az. A vásárláskor a minőséget nézem, mert van stílusom, szeretem évekig hordani a megvett darabot, de ez csak akkor lehetséges, ha nem nyúlik meg, nem fakul ki hamar. Én már sokszor találtam kínai boltban is jó ruhát. És persze márkás boltban is. Ha jó a minőség, időtálló a darab, akkor lehet anyagilag is takarékoskodni, mert nem kell gyakran venni új darabot. Viszont néha, ha látom azt a sok szép pulóvert, mellényt a kirakatokban, olyan szívesen vennék párat...de mindig oda jutok, ha meg is veszek egyet-egyet, előbb-utóbb visszatérek a jól megszokott darabjaimhoz.

Nos, hát akartam még egy témáról írni, de már percek óta gondolkodom, hogy miről, de nem jut eszembe, így elküldöm így a hozzászólásomat.
:D
Vendég

Én éppen ma vittem vissza a deichman-ba a cipőmet,amit okt.27.-én vettem 8ezerért(gondolván ki fog bírni 2-3 évet),mert belül kiszakadt a varrásnál.Szerencsére megvolt a blokk és így garanciába visszavették,az árát pedig levásárolhattam,és vettem egy varrott talpú szőrmés hótaposót,remélem ez tovább fogja birni...Azért irtam ezt le hogy én pl sokaltam az árát,de gondoltam minőségbe hátha visszahozza,nem jött össze,remélem ez tovább bírja :)

Én is olvastam az orrcseppek tájékoztatóját,és tényleg nem ajánlják terheseknek.Szerencsére idáig elkerült az orrfolyás.

Nekem is mindig azt mondják,hogy ne idegeskedjek,csak magamra és a babára koncentráljak mert azt érzi ő is amit én.

gtimi:nálunk a karácsonyi menü az halászlé lesz(közkívánatra,meg nálunk ez minden évben elmaradhatatlan),töltött egész csirkecomb baconbe tekerve krumpliágyon,és somlói galuska(saját recept alapján),csipegetnivalónak meg kandírozott dió és narancshéj lesz,karamellspirálokkal(ezt is én fogom csinálni :D )

Egyébként ti mikor kezditek a bevásárlást a kis csöppségnek?Én személy szerint várni akarok a 6. hónapig,de lehet hogy nem fogom bírni,ma is elcsábultam egy édes altatódalt zenélő plüss miatt :D
csöpplány

Timi: engem is nagyon érekel a gyerekem, szinte minden mozdulatomban rà gondolok, érte mozdulok,és pont ezért az utazàs téma is, ugyanis engem nap mint nap letaposnak, ami nem terhesnek sem jàr ki, nem hogy egy terhesnek. nem làtszik még és nem fogok akkor sem tolakodni a helyért ha jàtszik, de ahogy Bpen kozlekednek, egy fékezésre ràmehet a baba, szoval engem izgat a kicsi. most voltunk a karàcsonyi vàsàron, és még csak nem is volt tomeg, ott is tapossàk egymàst az emberek pedig van hely - nem kell terhesnek lenni ahhoz h felhàboritsanak. nekem ez mindannapos kuzdelem sajnos. mindenesetre ma is megkértem egy urat h van egy csomo hely a pult elott, ha nem muszàj ne taposson meg tulakodjon, lesz olyan kedves. motyogott és arréblépett...

Timi: kozben nekem is eszembejutott a tengervizes, az mehet, meg a DMnek van egy gyogynovényese, abbol nem lehet korlàtlanul mert kakukkfives meg asszem zsàlya is van benne, de hamar rendbeteszi az orrban a dolgokat, nekem mukodik. én minden nap pucolim tengervizzel az orrom, mert ma is pl egész nap vérezgetett, nem feltunoen, de ha fujtam vérzett

sellon: bunki kismama is van persze, aki hiàba van pl szabadon babakocsi hely, nem oda teszi a kocsit és elàllja az utat, meg ha segitenél neki akkor is morran csak. ma is segitettem egy anyukànak valami szemetest kinyitni, megkoszonte de abban az is benne volt h elég volt màr, neki ne segitsek. mondom jo van, bocsànat. velem ha kedvesek lesznek jol fog esni, ha leulhetek majd az 1 oràs buszozàs alatt, hàlàs leszek, ennyi.
Vendég

picinek vàsàrlàs: januàrig semmi, nem is akarok egyelore, vàrom még a bejovo oroklott dolgokat meg a baràtaim màr bejelentették h ok is be akarnak szàllni, szoval ez majd koordinàcios kérdés is lesz, ki mit. nem akarok 60 rugdalozoval itt àllni de mondjuk valami màs nélkul :wink:

karàcsony: én nem kell h ezzel idén foglalkozzak, tavaly a francàk elokaràcsonyra kaptak toltottkàposztàt, amugy halàszlé, ràntotthal, màsnap meg k)poszta és kocsonya a menu àltalàban. idén nem itthon leszunk, én a sutit viszem :D

nevek: nekem fontos h a szuleim nevei benne legyenek a nevekben és két nevet adunk a gyereknek, én szeretem h nekem annyi van és én a két nagyimtol kaptam a nevemet, amiket nagyon szeretek. imàdom az Annàt, de azt nem adhatom, nekem nem tetszik h elso névnek a szulokét kapjàk a babàk, a Hanna meg nem ok mert franciàul az kb mintha Anna lenne, szoval ugyanott tartok :cry:
Vendég

Csöpplány,
talán majd az újévben elkezdjük a vásárolgatást. Igaz, nem tervezünk sok mindent venni. Igazából már van két kis body, amit múltkor vettem, meg egy picike zokni. Azokban szoktam gyönyörködni. 8)
Isteni finom lesz a karácsonyi menütök!

Mucus,
mi miatt félsz a genetikai UH-tól?

Ann,
én eddig szerencsére nem tapasztaltam ennyire rossz hozzáállást az emberek részéről. A téma talán túlságosan is egyoldalú. Az emberek többnyire szeretnek panaszkodni. Mint ahogy az nem hír, hogy nem adják át a helyet a kismamának, az se hír, ha átadják vagy kedvesek vele és segítőkészek. A pozitív benyomásokat és tapasztalatokat valahogy nem igyekeznek az interneten leírni, csak a rosszat, miként a hírek is többnyire csak erről szólnak.

Schat,
én is nagyon szeretem a kürtöskalácsot. Tényleg kell hozzá valami henger, amire fel kell tekerni. Szerintem házilag nem lehet könnyű elkészíteni.
Vendég

sellon: én a sajàt tapasztalataimat is hozzàteszem, és sajnos ennyire rossz a helyzet nagy àtlagban BPen. nem csak a kismama fronton. én màr rég nem az internetrol beszélek. milyen az az ember aki konkrétan oldalbavàg a buszon a melletted lévo ulésen hogy tobb legyen a helye, mikozben mellette két oreg néni gornyed? és senki azaz senki nem adott àt helyet aki fiatal volt, nem volt terhes, megtehette volna. senki. szoval akkor minen nap a tulzsufolt buszon gyakorlatilag mondjuk 50bol 45 ember nem adja àt a helyet, az 5 db az akinek àt kéne adni a helyet... ez valakit nem érint, engem speciel fog, ma volt az elso buszos rosszullétem és tartok tole h mi lesz késobb, mikor màr a pocakom is nagy lesz és a vérnyomàsom sem lesz ennyire normàlis...
és ma pl utott el a villamos valakit valamelyik vonalon - egy akkora fékezésnél egy nagy hasu mama àllva mit élhet àt, ha a sima embernek is fàj utàna mindene?

csopplàny: amugy pont a cipoboltok olyanok h van szar is meg nem is és az àr kb az utolso ami jelent is valamit. mi is a pàromnak vettunk egy dràgàbbat, a talpa màr lyukas fél év utàn, egy màsik sokkal jobb minoségu meg szuper jo és olcsobb volt. az én tavalyi deichmanos csizmàm nem volt dràga, szuper bor és remekul van, plusz olyan kényelmes, hogy most nem kell ujat vennem, mert szuper jol tartja a làbam. szoval ez sajna lutri .
Vendég

Ez az Sellon pont ez a bajom...-megorulok a kurtos kalacsert,de sehol nincs! Hazilag meg nehez a sutese!

Annyi variaciot irtatok mar karacsonyi menunek....-en meg mar ezredszerre valtoztatom,mert lassan a hatodik honap es meg mindig roka es tarsai! :( Ami fix az a panettone meg alkoholmentes pezsgo baba miatt!
Kocsonyat is csinalnek szivesen ,de se fustolt csulok se tudomanyom hozza!
:(

Jo ejt!

Kriszta
schat

A karácsonyi menü megvan már Szatmári töltött káposzta sajtal sonkával töltött cs.mell lesz barackal töltött is és rozmaringos petrezselymes krumpli és mivel picik is lesznek igy krumplipüré.Csak a sütiket keresem mi legyen.

A babának már nagyon sok minden megvan nálunk csak a nagyobb tételek hiányoznak és amit a védőnő felir majd.

Divatolni abszolut nem szeretek és nem is tehetem meg nagyon.Pár napja pl a kikben vettem egy tők jó kapucnis kötött pulcsit 1200 ft volt.Ami olcsó és jó megveszem.

Ja és bibi a páromtól kaptam gyümi centrifugát de csak a jövőhéten próbálhatom ki mert kari ajándék lesz.
gtimi83
Győr

Nálunk eddig anyukám csinálta minden évben a karácsonyi menüt.Idén mikor szeptemberben megtudtam hogy terhes vagyok,azt mondtam ,hogy ugyis itthon leszek és átveszem ezt a "terhet" anyutól,így neki is könnyebb,meg így tud menni dolgozni,nem kell akkor 3 napot kivennie(reptéren dolgozik,ott nincs ünnepnap :) ).Úgyhogy ma meg is vettem a legtöbb hozzávalót.Elvileg narancsos kacsamellet szerettem volna csinálni,de hát az ára az egekbe :?

Nálunk itt a market centrál ferihegy nél nyilt egy kürtős kalácsot,én is nagyon szeretem,úgyhogy nekem nincs hasonló problémám :D
csöpplány

Nálunk eddig anyukám csinálta minden évben a karácsonyi menüt.Idén mikor szeptemberben megtudtam hogy terhes vagyok,azt mondtam ,hogy ugyis itthon leszek és átveszem ezt a "terhet" anyutól,így neki is könnyebb,meg így tud menni dolgozni,nem kell akkor 3 napot kivennie(reptéren dolgozik,ott nincs ünnepnap :) ).Úgyhogy ma meg is vettem a legtöbb hozzávalót.Elvileg narancsos kacsamellet szerettem volna csinálni,de hát az ára az egekbe :?

Nálunk itt a market centrál ferihegy nél nyilt egy kürtős kalácsos,én is nagyon szeretem,úgyhogy nekem nincs hasonló problémám :D
csöpplány

Ann sajnos tapasztalatbol osztom a velemenyed tomeg kozlekedes ugyben! Sajna 5 bunkora meg mindig ,csak 1 rendes jut!
Itt ami meg zavar,hogy az oregek lassan sokkal utalatosabbak ilyen teren...-neha a fitt emberke kikeri maganak a kora miatt,de hogy neked idegzsaba kerulgeti a derekad az nem zavarja!
Van mindenre pelda!
A legnagyobb kedvencem nekem az mikor a szormekabatos madam mikor meglatja a fekete kismamat ...-akkor az eggyetlen melette levo szabad helyre lerakja a Louis Wuitton taskajat,jelezve ,hogy foglalt!
Ezt anno a nemet tanarommal neztuk vegig ,aki szolt is aztan neki!
Naa,de nem is filozok ezen most tobbet...

Szomszedtol kaptunk baba agyat meg par dolgot! Annyira orulok szinte alig kell majd valamit vennunk,nagy szerencse!

Szerintetek otthon mennyibe kerul mindent beszerezni,ha valakinek nincs semmi? Kivancsi vagyok!

Kriszta
schat

Én egy babás honlapon olvastam,hogy összeszámolva kb 400.000-500.000 között van az átlag,természetesen ki lehet hozni olcsóbban is gondolom,például ha használtan veszi meg az ember a dolgokat,és ki lehet hozni nagyon sokból is,határ a csillagos ég!
Kép
csöpplány

Én mondjuk szerencsés vagyok mert szinte mindent fogunk örökölni a rokonságból,de amit nem,az még így is kb 100.000-150.000-be lesz benne.

KépKép
Kép
csöpplány

Schat!
Én csak tippelek mert van elég sok dolog amit én is ugy kaptam.
Van amit használtan vettünk de ha ugy kell megvenni mindent akkor szerintem 350-400 ezerig ha csak azt veszed hogy mostmár egy egyszerü bady sincs most 500 ft alatt és nem kevés kell abból sem.Mi amikor megvettük a cumis üvegeket fésüt ollot ilyesmiket kapásból 10 ezer maradt a boltban pedig nem a legdrágábbat vettük.Én mondjuk nem gondoltam soha hogy ennyi minden kell pedig mi is csak a legalapvetőbb dolgokat vesszük meg.

Ann!

Tudom milyen pest sajna nekem is van tapasztalatom nagyon nem szerettem de sajna egy darabig muszály volt ott doliznom és laknom is.Az az állandó rohanás és kosz volt a legrosszabb.
gtimi83
Győr

babakocsival ha ujat és hiperszupert veszunk az tuti félmillio minimum
én igyekszem 150 000bol kihozni, ebben lesz a kisàgy is és a babakocsi, és ez a max amit szàmolok, én terhescuccokbol is eddig csak 30 000t koltottem, de nem is lesz ennél tobb sokkal, a rohadt cicifixet kellene még beszereznem, de utàlom oket :?
cumisuveget pl nem tervezek venni, remélem nem is kell
Vendég

Na, most nincs időm visszaolvasni alaposan, nagy a rohanás, holnap utazunk vissza Dublinba. :( Majd pénteken igyekszem figyelmesen elolvasni a termést, addig csak annyit, hogy tegnap voltunk végre dokinál, aki remélem már az utcsó lesz, nagyon aranyos, kicsit vicces pasi, de nem harsány, szimpatikus volt nagyon. A mellső fekvésű méhlepényem már hátsó fekvésbe mászott... A baba nemét sajnos még nem tudta megmondani biztosra (ma van a 17. hetem pont), de tippje volt (fiúka :lol:) és úgy tűnik, minden okés. A babó meg sem állt, így normális képet nem tudott nyomtatni sajna, úgy mocorgott szerencsétlen, mint a motolla, szopta az ujját, nyújtózkodott, miegymás, nagyon aranyos volt, a férjem teljesen elolvadt. :roll: A mocorgást amúgy uh nélkül is érzem, nagyon aktív mostanság és tudom, kicsit korai, de TUTI, hogy már őt érzem, vicces.
gtimi: Én nagyon laza vagyok, tudom, de simán használtam a gyerekeknek lévő orrcsöpit, különben éjszaka megfulladtam volna. A házi orvos orrtisztítónak a Bioparox nevű cuccot ajánlotta (recept nélkül is kapható), iszonyú drága, de legalább most már kutya bajom. (Ja és a sima sós inhalálást is javasolta.)
Na most tűzök, utolsó nap a szülőkkel. :( :( :( :(

hibernia

Jaj igen, még egy kérdés, bocs: Nektek mit ajánlott a doki az enyhe barnázásra? Tegnap voltunk ugyan az orvosnál, de ezt elfelejtettem megkérdezni és szeretnék kivinni valami gyógyszert, hátha lesz vmi kinn... :oops: (Így viszek ki Magne B6-ot is, Laevolac-ot is - ezek ott nem kaphatók...)

hibernia

a bioparox tényleg jo
Vendég

huha! micsoda indulatok! a megvaltom a vilagot cimu témahoz csak annyit, hogy amikor a tv-ben egy "primitiv" népcsoportrol szolo dokumentumfilmet nézek, akkor sokszor arra gondolok, milyen szerencsés emberek azok. és mindenki mosolyog, barmennyire is szegény és "mebertelen" korulmények kozott él...

En utalom a mai egoista tarsadalmat és nem tudok azonosulni vele. tobbek kozott ezért is koltoztunk vidékre. Nagyvarosba csak akkor megyek, ha muszaj, és utana sietek haza.

Babakelengye: én semmit nem akarok venni egyelore. babonas is vagyok, meg a nagyrésze még megvan. az elso gyereknél is csak olyat vettunk meg elore, amit meg kellette rendelni, babakocsi, kisagy, stb... a ruhakat orokoltuk. Az akkori védonom pedig azt mondta, semmi olyat, hogy mellszivo, cumisuveg, stb nem kell megvenni, mert nem lesz ra szukség. és igaza volt.
esetleg ha kislany lesz, akkor veszunk neki egy két dolgot, de csak a szulés elott.
A kezdo anyukaknak ajanlanam a figyelmébe a rugdallozo helyett a labzsakot, vagy nem tudom minek mondjam magyarul. szoval a baban csak egy body van és egy paumt zsak szeru ami a derekaig fel van huzva. 6 hetes korig mindenképpen ajanlott, mert a tisztabateves sokkal gyorsabb igy és a babak szeretik, ha a labuk ossze tud érni. az én gyerekeim a rugdallozoban is egy lababa dugtak mind a két labukat és utana sirtak, hogy beakadt.
egy jo kis vékony pamuttakaro aranyat ér, rengeteg textilpelus a bufizéshez meg pelenkazo asztalra torlogetni.
a zenélos macikbol legalabb 4-t fogtok kapni olyanoktol, akinek fogalma sincs mit vegyen ajandékba.
érdemes beszerezni egy jo hordokendot, foleg a tomegkozlekedéses mamaknak. de otthon is nagy hasznat vettem. A kenguruktol viszont ovakodnék, a pici babakat nem tartjak jol.

Karacsonyi menu, franciasan osztrga, tengeri herkentyuk, stb. elonye fozni nem kell... aztan sajt, desszert még nem tudom, a beigli addig tuti elfogy. mindig igy van.

Timi: én oktoberben voltam nagyon beteg. az orvosom adott egy orrsprayt, de azt mondta csak inhalalni lehet vele. + hasznal még a magas parnan alvas és a parasitas a szobaban. remélem jobban vagy
s.orsi

Nalunk a tágabb családban 12 gyerek van, úgyhogy én szinte mindent kölcsön kaptam, kiságyat kókuszmatraccal, bébihordozót, bébiőrt, mózeskosarat (kerekes állványon állt, hónapokig ebben aludt Virág a mi hálónkban), rengeteg ruhát, később etetőszéket. Egyedül egy háromfunkciós babakocsit vettünk 18 ezerért, használtan de teljesen újszerű volt, most is ezt fogom használni. Nekünk nem volt légzésfiegylőnk, sterilizálónk (szerintem ez inkább azoknak kell akik nem szoptatnak, hanem tárpszert kap a baba, mert akkor tényleg sokat kell fertőtleníteni az elején). Ha valamit fertőtleníteni kellett, akkor mindig kifőztem (néha sikerült "karamellizálni" is, mert jól elfelejtettem :oops: ). Cumisüveget is csak később vettem, úgyhogy mi elég olcsón megúsztuk.
Most lehet, hogy be kell majd ruháznom egy bébihordozóba, de a többi cucc még mindig megvan.

hibernia: akkor úgy tűnik, hogy te is a fiút várók táborát erősíted :D
A barnázással kapcsolatban nem tudod felhívni a dokit? Én ehhez nem tudok hozzászólni, mert nekem sosem volt.
Vendég

Nálunk nem tudom mi lesz a karácsonyi menü, mert a szüleimhez utazunk haza Győrbe. Legalábbis eddig nagyon remélem, hogy a sztrájkot lefújják és mégis menni fog a járat.

Egyébként meg nagyon főzésről azért nem szoktam személy szerint írni mert őszintén szólva én hetente kb 1x ha főzök.... a párom szokott.

Csöpplány: Mi majd januárban, februárban kezdünk el vásárolni a babának. Előtte még ki kellene takarítanom a kisszobát, kidobálni minden cuccot amit eddig őriztem, de amire már nem lesz hely.

Jó utat hibernia. Akkor minden rendben a méhlepénnyel, ugye? Sajnálom, hiogy nem derült ki egyértelműen, hogy mi lesz a picur, na de majd legközelebb. A lényeg hogy láttátok és jól vagytok mindeketten. Barnázáshoz sajnos (vagyis inkább szerencsére) nem tudok hozzászólni.

Korábban kérdezni is akartam, hogy kb. milyen költségvetéssel kell számolni, mire megérkezik a babóca.

Ann: Milyen az a babakocsi ami félmillió Forint? Csak mert hiába kerestem rá mindenféle angol babaholmis oldalon, meeeeeeeeeeesssze nem ennyi a legdrágább. Ezt most nem értem :oops:

Egyébként én is egy csomó ideje nézem a kocsikat és tutira nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne jó. A már kisgyerekes anyukákat kérdezem, hogy nektek mennyi idő volt mire döntöttetek, és mennyire jött be az, amit választottatok. Van olyan dolog, amit előtte fontosnak tartottatok, aztán amikor megérkezett a baba, akkor rájöttetek hogy nem is lényeges? Köszi előre is :D

KépKép
picilulu

Hát én már írtam egy listát ,hogy milyen "elvárásaim" vannak egy babakocsitól.Volt szerencsém a családban kipróbálni több babakocsit is(5 év alatt 3 baba is volt a családba),és a tapasztalatok alapján írtam fel néhány dolgot.Olvastam neten is, hogy mire érdemes odafigyelni,de én is szívesen elolvasom a tapasztalatokat,hátha bővíthetem az "elvárás" listámat. :lol:
Egyébként amiket összeírtam azok a következők:bolygósítható,lefékezhető kerekek,két irányba tolható,többféleképpen dönthető fekvőfelület,levehető,mosható huzat,Biztonsági öv( ha esetleg nagyobb lesz).Ezen kívül örülnék ha lenne hozzá pelenkázótáska és esőzsák is.
Lehet hogy nagyok az elvárásaim? :lol:
Remélem találok ilyet :D

KépKép
Kép
csöpplány

Hibernia, jo utat. barnazas passz. érdemes felhivni az orvosodat még ezugyebn

BABAKOCSI
mar egyszer irtam par napja. Fontos a konnyu (lehetoleg egykézzel valo) osszezaras, minél konnyebb suly, foleg, ha lépcsozni is kell majd vele. A nagy fekvorész. Sok olyan hiper szuper kocsi van amit 4 honap alatt kinonek a babak, de 4 honaposan még nem lehet ultetni. kell szunyoghalo ra meg napernyo. A vaza pedig szukség szerint, attol fugg varosi vagy vidéki utakra. jo ha mind a négy kerek forog. az ulokocsi rész pedig ha lehet 180 fokban fektetheto legyen, mert sokat fog benne aludni a baba, ha éppen uton vagytok egy év mulva, mondjuk nyaralni :)
a babakocsi matraca is fontos.
s.orsi

Csopplany, van ilyen. Nekem ilyen volt/van. francia és Bébé Confort markanevu, otthon talan a Jacadinal lehet kapni. Nem olcso, de rengeteg féle van.

Igen a két iranyba tolhatosag és a jo fék nagyon fontos. ezt én kifelejtettem.
s.orsi

Ne haragudjatok, hogy ismét felhoztam, valóban írtátok korábban :oops:

Jó éjt! (babóca nagyon aktív ma, még most is csiklandoz :lol: )

KépKép
picilulu

Én is felhoztam volna szerintem kövi témában :D
Megvallom az őszintét én nem olvastam el a regisztráció előtti hozzászólásokat csak az előző 2-3 oldalt. :? Ugyhogy ez nekem újdonság :)
Mindenkinek szép jó éjszakát!

KépKép
Kép
csöpplány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?