Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én változatlanul nem vagyok jól. Napi 3-4x2 magnerot + 3x2 no-spa... És így is keményedek és fájok.... Ha azonnal nem lesz vége a frontnak, én felmondok!!! :evil:
Eszti! Az accuchek nagyon sz@r, már bocsi... Nekem Dcont van, és eddig nem csalódtunk benne... A fiamnál is ezt használtam és most is. Én a terhesség első percétől 150g CH diétán vagyok, a 21. héttől inzulin. Afiammal a 12. héttől volt a diéta és a 22.-től az inzulin. Akkor is és most is 3x szúrok naponta. Itt a Péterfy diabetológián úgy állították be, hogy naponta 4x kell mérni: reggeli előtt, reggeli után, ebéd után és vacsi után. Az étkezések után 1,5 órával kell mérni. (a fiammal még étkezés után 1 órával kellett mérni, a különbség óriási!!!). Ha esetleg szükséges lesz az inzulin, ne félj, nem fájdalmas, csak ismeretlenül hangzik ijesztőnek! És a babák miatt fontos, hogy kezelve legyen a cukrod!
Bea!!!! Itthon vagy???? Vagy bennt??? Izgulok, drukkolok!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:32-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Vigyázz magadra, Szonja... Azt nem tudom, hogy hányadik hétig lehet szedni, de szerintem a 35.-ig biztosan... remélem addig nem lesz szükség rá... Nekem azt mondta a dokim, hogy magnéziummal együtt is szedhetem és napi 3x2-t...
Jó lenne, ha levonulnának már ezek a frontok, mert nagyon megviselnek minket... A fiammal semmi bajom nem volt.... Én ezt nem is értem... És még pluszban vizesedikis a lábam... Mondjuk nem vészesen... Ááááá... Szeretném élvezni a babvárást, ehelyett teli vagyok aggodalommal és félelemmel...
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, itthon vagyok még, csak nem nagyon voltam gépközelben.

Kitartás lányok! Reméljük hamar vége lesz ennek a frontnak. Addig is mindenki pihenjen, amennyit csak bír!

Skiki! Még a végén együtt szülünk. Megvársz? :)

Adrienn, nem folyamatosan volt magas a vérnyomásom, hanem fel-le ugrált 150-160/100-ig. Most, hogy még több gyógyszert szedek, max 135-ig megy fel. De tegnap meg már attól ájultam majdnem el, hogy lemnent 103-ra :?
A vizesedés valószínűleg a vérnyomás gyógyszer miatt van, főleg az Amlipin hat így. Nekem nyáron voltak akkora lábaim, mint egy elefántnak, most még elviselhető. Igyekezz minél többet feküdni, lábakat fel, és igyál citromfűteát. Vigyázni kell, mert ha nagyon vizesedik, az nem csak esztétikai gond, hanem nagyobb problémákat is okozhat.

Irigylem azokat, akik nem tudják, milyenek a fájások. Nekem sajna az első babámmal is 2 napig jóslófájásaim voltak (3-5 percesek is, éjszaka is...), azután még a szülőszobán is 17 órát töltöttünk, mert nem akartam tágulni. Azt mondják a másodikkal gyorsabban mennek a dolgok. Ehhez képest most már majdnem 1 hete vannak fájásaim, és persze megint hajnalban akar kiszakadni a hasam a helyéről 10percenként. Bár úgy néz ki, a front rám fordítva hat, ritkultak a fájások, és sokkal könnyebben érzem magaml. :)

Olyan érzés mint a menstruációs fájdalom, csak jó erős, és általában derekad is hasogat. A komolyabb jóslófájás már 30-60 másodpercig tart, és még csak nem is jár feltétlenül érezhető keményedéssel. Azt mondják, amíg elmúlik pl. helyzetváltoztatásra, vagy nem rendszeres, addig csak jóslófájás. A rendszeres, sűrűsödő az igazi. És nem a fájás erősségétől függ. Remélem ti még egy darabig nem fogjátok megtapasztalni :)
beubaba

Bea!

Ha jövő héten szülsz megvárlak! :)
Tegnap voltam orvosnál, s azt mondta, hogy elég szépen haladunk, mert már ki van nyílva a külső méhszáj, és rövidült is a méhnyak. Valamint fel van puhulva. (Na ezt nem nagyon értem :)) De biztos jó, ha az orvos mondja. Úgyhogy azt mondta, hogy jövő héten már biztos meg lesz a kicsi. Mondjuk remélem is mert karácsonyra már nagyon szeretnék itthon lenni. Meg egy kicsit aggódom a magzatvíz miatt, mivel a belső méhszáj még zárt, és így nem tudjuk megnézni, hogy elég tiszta-e, de a szívhanggal minden rendben, úgyhogy azt mondják nem lehet gond.
Sajna ez a front, csak azokra nem hat, akik szeretnék. Én abban reménykedtem, hogy hátha majd ez segít, de rám semmi hatással nincs sajnos. :(
Lányok kitartást, remélem Ti lassan túl lesztek a front által okozott keményedéseken és fájásokon, valamint hamar újult erőre kaptok!!!!!
skiki12

Skiki!

Akkor holnap gondolom találkozunk. Miről ismerlek meg? :)

Lehet, hogy mégis be kell mennem ma, mert megint kezd felmenni a vérnyomásom. Egyenlőre figyelgetem még.

Minél puhább, annál könnyebben tágul, ill. a kitolás is könnyebb lesz emiatt. Ha jól tudom. Ne aggódj, ha a ctg rendben van, akkor nagy baj nem lehet.
beubaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:33-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, ha már az lenne, akkor azért az fájna erősen, kicsit olyan érzés mintha egy nagy kéz megmarkolná a méhedet. Enyhébb jóslófájások, összehúzódások lehetnek hetekkel a szülés előtt is. Ha mégis úgy érzed, ez már az, akkor figyelgesd az időt, ha ez már igazi jóslófájás, akkor ismétlődik rendszeresen vagy akár rendszertelenül akár 10-30 percenként, de mindenképp fél percig tart legalább. Ha nem így van, akkor ártalmatlan, ne aggódj.
Sokaknak az elején, közepén van enyhe menstruációs fájdalom érzése, esetleg lehet, hogy ezt hozta elő nálad a front. Ne idegeskedj, az semmiképp nem tesz jót. Lazíts és pihenj!
beubaba

Sziasztok!
Én sem vagyok jól, és én is fájok, már 1 hete... :( Csütörtökön gondolom megvizsgál a doki, remélem nem lesz semmi baj, de nagyon nem tudom, hogy hogyan húzom ki február közepéig!!! Nekem is olyan mensi szerű fájásom van, azért is voltam megijedve, mert ilyen a fiammal is volt, csak éppen szülés előtt 5 nappal kezdődött. Nna, reméelm ez nem az... Szonja! Te mikor mész legközelebb az orvosodhoz?
Bea! Azzal a vérnyomással meg vigyázzál ám! Engem anno a 160-as vérnyomásommal a szülőszobára küldtek, amit első körben megúsztam (mert megbeszéltem a dokival, hogy inkább húzzuk le valahogyan, de nem akarok még szülni), de 2 nap múlva a következő 160-as vérnyomásnál már nem úsztam meg...
Vendég

-..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:33-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hát én egy kicsit sem bánnám, ha a szülőszobára küldenének. Félek, hogy valami baja lesz odabent. Bár császárt nem szeretnék, inkább csak indítsák meg... Persze ez nem kívánságműsor, a pici érdeke az első.

Skiki, remélem,összefutunk holnap. Mindenesetre kitartás, és könnyű szülést!

Adrienn, Szonja, Teszti! Pihenés, pihenés, pihenés! Remélem hamarosan jobban lesztek!
beubaba

...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Nekem is jobb ma, de csak kicsivel... Még kell a No-spa is, meg a mg is, de legalább ma már csak egy kicsit fáj, ma csak időközönként akar "leszakadni" a hasam...
Örülök, hogy jobban vagy! :)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm, jobban vagyok én is. Bár éjszaka szinte semmit nem aludtam. Nem tudom, hogy mi történik odabennt, de olyan érzés volt, mintha csúsznának szét a csotjaim a medencémnél. Gondolom, ahogy a súly húzza lefelé a hasam.
Hanyatt feküdni nem tudok, mert a babáknak nem jó egyrészt, másrészt akkor nem kapok levegőt, meg visszajön a gyomorsavam is. Ha pedig oldalt fekszem, egy idő után már fáj, így egyfolytában pörgök.
Holnap megyek dokihoz, majd jelentkezem...
teszti

Sziasztok! :)

Én most vagyok a 35.héten,elvileg a Kia dokinál szültem volna,de most totál kibuktam a zárlat miatt,mivel mi kizárólag apás szülést terveztünk...
Már írtam 1-2 helyre,mert baromi igazságtalannak tartom,hogy a dolgozók több mint fele be sem adatta magának az oltást és ha az apuka igen,akkor sem engedik be,ha papírja van róla..
Arról nem beszélve,hogy felhívtam az ántsz-t és mondták,hogy ami teszt alapján nézik,hogy valaki elkapta-e,az fél percen belül kimutatja,hogy pozitív-e.

Akkor saját költségünkön miért nem vállalhatjuk a szülés előtt a tesztet?
Meg hát,ha az apuka fertőzött,akkor már nagy valószínűséggel az anyuka is..nem???

Hát remélem addig alakul valahogy!
Ha van valakinek friss híre,akkor várom,mert agyon izgulom magam :(

Addig jó babavárást mindenkinek és jó pihit a fránya frontok miatt! :?
pako

Sziasztok!
Üdv. itt Pako!
Hát, biztosan nem lehet könnyű, ha apás szülésre készülünk, és közbejön egy ilyen zárlat, de ha jól belegondolunk, azért ezt meg lehet érteni... Hiszen ha be is van oltva valaki, attól még elképzelhető, hogy megbetegedik, de ha nem is, hordozó mindenképpen lehet. Abban is igazad lehet, hogy a kismama is fertőzött lehet, de a kismama jelenléte a szülésnél életmentő, szükséges, addig a kispapáé nem, így csökkentve annak a veszélyét, hogy bevigyék a fertőzést a szülőszobára...
Tehát összességében megértem, akiknek keresztbe húzták a számításait, és biztosan nagyon nehéz elfogadni, de meg lehet érteni a másik oldalt is...
Egyébként mi is Apás szüést tervezgetünk, de még nem konkretizáltuk le, mert ugye a császár azért nem olyan élménydús Apának (szerintem). Nem tudom, hogy addigra befejeződik-e a látogatási tilalom.

Szonja, Eszti!
Hogy vagytok???? Én ma még eddig viszonylag jól (pocak ügyben), bár hajnal óta fejgörcsöm van, a változatosság kedvéért...
Remélem ez a vége az egész frontátvonulásnak a részemről...
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:34-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

És köszönöm a véleményeket,drágák vagytok :)

Adrienne:
Hát,igen..császárnál azért már engem sem érdekelne ennyire...de,nálam még nem tudni,hogy milyen szülés lesz..
És hát,ha második gyerkőcünk lenne,akkor már nem harcolnék ennyire az apás szülés miatt.lábbis gondolom :)
Neked még azért arrébb van a vége,addig meg szurkolok,hátha eltörlik! :)

Szonja:
Egyenlőre csüt.megyek a dokimhoz,akkor megpróbálok kisírni valamit,hátha... :)
Ha meg nem,akkor lehet,hogy átmergyek a Dél Pestibe,mert ott még állítólag van apás is...hát,nehéz lesz így a végén,na de nekünk fontos nagyon :(

Amúgy meg a Péterfy betegjogi képviselője nekem azt a választ írta,hogy a szülőszobára be lehet menni,csak máshova nem..most akkor ő miért mást mond azt nem értem :?

Ti kinél fogtok szülni?
pako

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:35-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hát,ez az ,hiába nyugtatom mindig azzal magam,hogy a szülést úgysem lehet pontosan eltervezni,mert legritkább esteben alakul minden úgy... :)

Na,mind1! igazad van Szonja,próbálok nem stresszelni :)

Hát,akkor úgy látszik mindenkinek van mi miatt aggódnia..én régen az ablakhoz kötöttem a fát,de mivel most már elköltöztünk onnan,itt nem úgy kell megoldani..és most jöttem rá,hogy erre még én nem is gondoltam :)
Bár nekem csak max a kutyura eshet :)

Amúgy jó,hogy ide kiírtam nektek az aggódós bajaim,mert máris jobban érzem magam :)

Amúgy jan.16ra vagyok kiírva...
De valahogy az az érzésem hogy nem bírja Dorkám kivárni az idejét :)
pako

Sziasztok!

Ma voltam a Zsirai dr-nál, azt mondta, hogy minden rendben van, az ikrek fej-fej mellett haladnak. Szerencsére rendben vannak.
A méretek:
"A" baba: BPD 80 mm, THQ: 79 mm, FL: 60 mm
"B" baba: BDP 81 mm, THQ: 79 mm, FL: 60 mm

A méhszáj szerencsére zárt, a lepények is rendben vannak. Azt mondta, hogy még ezt az évet bírjuk ki és utána már nem lehet baj. 2010.01.01 a fordulópont az életünkben! :lol:

Mennem kell újból vérvételre még a héten és ha 7 mmol felett lesz a terheléses cukor, akkor inzulin. Hát majd meglátjuk!

A császár már biztos, egyenlőre a befektetésről nem esett szó, mert még ezt a 3 hetet ki kell várni.
Január 5-én megyek legközelebb, ha netán addig történik valami, akkor mennem kell a kórházba, adnak tüdőérlelőt aztán meglátjuk mi lesz. De remélem erre nem fog sor kerülni.
Januártól pedig hetente kell mennem: egyszer ctg, egyszer uh.
teszti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:35-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem. Még itthon vagyok és egyben. A doki bácsi megkönyörült rajtam hétfőn, és mégsem fektetett be, inkább megint emelt a gyógyszeremen.
Tágított a méhszájamon hétfőn is, meg tegnap is, azért nem is írtam, mert alig bírtam mozogni egész nap, annyira fájt. De már legalább bő kétujjnyi vagyok :) Hétfőn még azt mondta a Zsirai, hogy szerinte meglesz a héten, de azóta megint alig van jóslófájásom, és ma sokkal jobban vagyok, úgy érzem a babóm visszabújt a hó elől. Pénteken megyek megint hozzá a kórházba, ha addig nem történik semmi.

Szonja! Hogy vagy? Remélem a hó nem hozta vissza a keményedéseket.
Azt mondtad, neked a magzatvized folyt el. Milyen érzés? Hajnalban éreztem valami olyasmit, mintha egy buborék elpattant volna odabent. De biztos nem az volt, mert nem folyik, nem szivárog semmi.

Teszti! Remélem jobban vagy! Hánykor voltál tegnap a Zsirainál? Láttam ott egy nőt, aki szerintem ikreket várt, egyből eszembe jutottál. Már kb 2 hete is láttam ott.

Pako! Addig még simán eltörölhetik a zárlatot. Ne idegeskedj, és beszéld meg a babóddal, hogy ne siesse el a dolgot. Lehet, hogy az én babám is a zárlat végét akarja megvárni, de sajna nekünk nem valószínű, hogy sikerül. Mi is nagyon el vagyunk keseredve, és el sem tudom még mindig képzelni, hogyan fogok tudni megszülni apa nélkül. Pedig második gyerek. De pont azért, mert már tudom mennyit jelentett, hogy ott volt. Nézd meg szerintem is nyugodtan a Dél-Pestit, abból bajod nem lehet, ráérsz szüléskor dönteni. (bár én nem sok jót hallottam róla) De az biztos, hgy a legrosszabb, amit tehetsz, hogy stresszeled magad.

Adrienn! Hogy vagy?
beubaba

Sziasztok!
Ma már egészen jól vagyok!
Bea! Miért tágít a méhszájadon a Zsirai? Elkezdtél tágulni, csak abbamaradt? mert nálam is csinált ilyet a fiamnál, de azt én senkinek nem kívánom! Sírva mentem fel a szobámba, onnantól kezdve véreztem, és a harmadik napon született meg a fiam. Az a kézzel tágítás szerintem őrülten fáj! Vagy csak én éreztem úgy? És nem is vérzel? Lehet, hogy akkor nálam más miatt volt a vérzés? Mondjuk a doki válltig állította (sőt, még most is emlékszik rá), hogy nem miatta véreztem... Hm... Nekem azért kellett "rásegíteni" a tágulásra, mert 2 ujjnyira nyitva voltam, és 2 nap múlva még mindig csak 2 ujjnyi volt...
Bea! Én nagyon drukkolok Neked, hogy minden úgy alakuljon, hogy jó legyen Neked! :)
Vendég

Adrienn! Picit már 4 hete kinyílt a méhszájam és azóta sem akart változni a helyzet a fájások ellenére sem. Pedig málnalevélteát is iszogatok. A nagyfiammal is nehezen tágultam, de akkor szerencsére rendszeresek voltak a fájások, így burkot repesztettek, így beindult a dolog. Először nem, de tegnap én is véreztem, de estére elmúlt, egész nap fel sem keltem az ágyból, csak amikor etetni vagy pelusozni kellett. Lehet, hogy attól véreztél, de az is lehet, hogy simán tágulási vérzés volt, ami amúgy is jelentkezett volna, csak esetleg később.
beubaba

Hát, én akkor bennt feküdtem, és csak szinte pisilni mentem ki, még enni is csak félig ülve ettem, mégis elég erősen véreztem. Lehet, hogy az a tágulási vérzés volt, amit említettél, bár olyanról most hallok először... :oops:
Mindegy, mert megérzésem szerint programozott császár lesz ebből a szülésemből, és attól sem félek ám kevésbé! Ahogy közeledik az időpont, egyre jobban félek! Pedig még odébb van! NNa, mindegy, mindig félek valamitől, mindig parázok valamin. Nem vagyok normális... Ha nem a szoptatás miatt kapok sírógörcsöt, akkor a szülés ijeszt meg, vagy a kisfiamtól és Apától való "távolság" a benntlét alatt... Mindig ki tudok találni valamit, amin aggódhatok! :x
Vendég

Bea!
Küldtem privit! :)
Vendég

Adrienne!

Válaszoltam :)

A tágulási vérzésről én is csak nemrég olvastam, miután a szomszédasszonyom mesélte, hogy ő 2 hétig vérezgetett, miután kinyílt a méhszája. Aztán 2 hét után megszült. De az semmiképp nem nevezhető erős vérzésnek. Lehet, hgy emiatt is küldtek egyől szülni, mikor felment a vérnyomásod.
Gondolj úgy a császárra, hogy kihagyod a legfájdalmasabb részét. Gondolom, azért így könnyebb szülni. Igaz utána pedig nehezebb.
Amúgy én is mindig találok magamnak aggódnivalót. Nem hiába vagyunk nőből, ráadásul most még a hormonok is rátesznek még egy jó nagy lapáttal...
beubaba

Sziasztok!

Bea! Tegnap 10.40-kor voltam a dokinál és kb. 11.45-kor kerültem sorra. A férjemmel ültem a 8-as rendelővel szemben.

Jobban vagyok és minden rendben!
teszti

Juppi :D :D
Most hívott Farkas Adrienn,hogy mától bemehetnek az apukák a szülőszobára(csak),de be kell mutatni az h1n1 oltás igazolást!!! :D
pako

Jesszus csajok..most olvasom ezt a tágítós-dolgot...elég szörnyűnek hangzik :?
Pedig én is úgy tudom,hogy a málnalevél tea kellően felpuhítja ott a dolgokat :(

Bea:
most már talán mi is megtudjuk,hogy mennyivel többet jelent ha apa is bent lesz :)
Ha csak ki nem üti magát a látványtól annyira,hogy lemarad a lényegről :D

Nem tudjátok,hogy NST-re hogy kell menni??mármint az a jó ha alszik,vagy ha ébren van?
Meg vmit hallottam,hogy tele vagy üres hólyaggal kell,de már elfelejtettem :?
pako

Sziasztok!
Pako! Szerintem a hólyagnak nincs köze az NST-hez (nem tudom, ez csak tipp), de olyankor jó csinálni, amikor ébren van a bab és éppen sokat mocorog. Azt szokták javasolni, hogy előtte egyél valamit, így tutira beindul a kicsike, hogy megköszönje! :)
Vendég

Pako!

Az üres hólyag az ultrahangnál számít. Nekem a fiammal mindig meg kellett ismételni az NST-t, mert akármit csináltam végigaludta.

Hát ez nagyszerű! Mi addig gondolkoztunk, hogy beoltassuk-e magunkat, míg végül nem tettük. Persze apa sem! Ha tudtuk volna, hogy ezen ennyi múlik! Gondolom min. 10-14 nappal korábbi papír kell., annyit meg már tuti nem húz ki a babóm odabent...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Már pont kezdtem belenyugodni, hogy nem lehet ott, de ez most így még rosszabb...
beubaba

Bea,
Köszi az Nst-s infót..akkor jól sejtettem hogy olvastam valami ilyesmit...

Szerintem attól még megpróbálhatjátok az oltást,ha mázlitok van,akkor nem nézik,hogy mikori... :?
meg hát talán kihúzzátok addig ki tudja...
Mikorra vagy kiírva?
pako

Dec. 22.
De már több, mint egy hete jóslófájásaim vannak. És tegnap bő 2 ujjnyira voltam nyitva még a tágítás előtt. Igazából már 4 hete úgy érzem, mindjárt megszülök. :)

Holnap szerintem felhívom a kórházat és érdeklődök igazolásügyben.
beubaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:36-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja,
sajnálatos ami veletek történt(kocsi ügyben),sőt..így karácsony táján még szomorú is :(

Adrienn csinálja holnap a vizsgálatot,utána meg rögtön Kia vizsgál,úgyhogy gondolom már belső vizsgálat is meg uh is..
meg majd akkor megmondom Adriennek(ő lesz a szülésznőm),hogy még véletlenül se engedje apát oda,ahova nem kéne :D

Málnalevél teát 36.héttől ajánlják,mi bio boltban vettük,de sztem gyógyszertárban is van..mondjuk kevesebb összegre számítottam-1000ft volt :( ami nem lenne rossz,de sztem max 2hétig elég...persze attól függ mennyit iszol belőle..
De van még vmi homeopátiás bogyó is ami kb uerre jó,de majd annak még utána nézek..

Bea,
ha szerencsétek van akkor azok közé tartozol,akik a kiírt időpont után 2 héttel szülnek,és akkor még belefér az oltás...
persze,akkor még nagy pocakkal "szenvedni"tovább,az nem biztos,hogy olyan jó :?
De hátha le tudod beszélni a dolgot holnap :wink:
Minden esetre szurkolok nektek!!! :)
pako

Sziasztok!

Szonja! Sajnálom! Ilyesmi sosem történik jókor, de rosszabbkor sem nagyon lehetett volna. Igyekezz minél kevesebbet idegeskedni rajta, akármilyen nehéz.
Köszi az infót, szerintem sem az volt, csak hát olyan fura volt az a pukkanás, meg mióta elment a nyákdugó szivárog belőlem mindenféle :?
Teljesen igazad van, hogy azért egy ilyen tágítást meg kellene beszélni előtte. De mivel nálam ilyen nehezen halad a dolog, én úgyis beleegyeztem volna. Nagyon sok embertől hallottam, hogy csinálták nála, de szerintem talán azért nem szólnak előre, hogy ne ilyesszék meg a kismamákat. Ha előre készülsz gondolommég jobban fáj.

A málnalevélteát én úgy tudom, hogy a 34. héttől ajánlják. Én gyógyszertárban vettem 160Ft-ért 40g-os csomagban. 1 bögre vízhez 1 kávéskanálnyi kell, 20 percig lefedve állni kell hagyni, és napi 1-2 bögrét ajánlanak. Nem vagyok valami szorgalmas, úgyhogy nekem kitart végig :-) Amúgy szerintem egész jó íze is van.

Pako! Én úgy szorítottam apa kezét a vége felé, hogy ha akart volna, akkor sem tudott volna odamenni nézelődni. Meg ideje sem volt, fontos dolga volt: nem tudtam egyedül tartani a fejem meg a térdem. :-) Abban is igaza van Szonjának, hogy még mást nem hallottam egy apától sem utólag, mint azt hogy mekkora nagy élmény volt, és milyen kár lett volna kihagyni.

Azt nem tudom, melyiket választanám inkább, ha rajtam múlna: apa nélkül szülni, vagy még 2 hétig kibírni. Annyira lent van már a feje, hogy lépni is alig tudok, csak csoszogok, mint egy öregasszony. :-)
De szerencsére nem kell választanom. Azt mondták a szülőszobán, hogy ugyan 2 hét a hatóidő, ők nem fognak szőrözni, a lényeg, hogy az igazolás meglegyen, mindegy mikori :D:D:D:D:D:D:D :D Tök rendesek, nem? (Gondolom nekik is nehezebb a dolguk apák nélkül, ráadásul biztos mindenki velük veszekszik a zárlat miatt.)
Szóval megvan délutánra az időpont apának az oltásra, és ma egész nap feküdtem, nehogy pont most akarjon a babóm kibújni :)
beubaba

Sziasztok!

Szonja! Sajnálom! Ilyesmi sosem történik jókor, de rosszabbkor sem nagyon lehetett volna. Igyekezz minél kevesebbet idegeskedni rajta, akármilyen nehéz.
Köszi az infót, szerintem sem az volt, csak hát olyan fura volt az a pukkanás, meg mióta elment a nyákdugó szivárog belőlem mindenféle :?
Teljesen igazad van, hogy azért egy ilyen tágítást meg kellene beszélni előtte. De mivel nálam ilyen nehezen halad a dolog, én úgyis beleegyeztem volna. Nagyon sok embertől hallottam, hogy csinálták nála, de szerintem talán azért nem szólnak előre, hogy ne ilyesszék meg a kismamákat. Ha előre készülsz gondolommég jobban fáj.

A málnalevélteát én úgy tudom, hogy a 34. héttől ajánlják. Én gyógyszertárban vettem 160Ft-ért 40g-os csomagban. 1 bögre vízhez 1 kávéskanálnyi kell, 20 percig lefedve állni kell hagyni, és napi 1-2 bögrét ajánlanak. Nem vagyok valami szorgalmas, úgyhogy nekem kitart végig :-) Amúgy szerintem egész jó íze is van.

Pako! Én úgy szorítottam apa kezét a vége felé, hogy ha akart volna, akkor sem tudott volna odamenni nézelődni. Meg ideje sem volt, fontos dolga volt: nem tudtam egyedül tartani a fejem meg a térdem. :-) Abban is igaza van Szonjának, hogy még mást nem hallottam egy apától sem utólag, mint azt hogy mekkora nagy élmény volt, és milyen kár lett volna kihagyni.

Azt nem tudom, melyiket választanám inkább, ha rajtam múlna: apa nélkül szülni, vagy még 2 hétig kibírni. Annyira lent van már a feje, hogy lépni is alig tudok, csak csoszogok, mint egy öregasszony. :-)
De szerencsére nem kell választanom. Azt mondták a szülőszobán, hogy ugyan 2 hét a hatóidő, ők nem fognak szőrözni, a lényeg, hogy az igazolás meglegyen, mindegy mikori :D:D:D:D:D:D:D :D Tök rendesek, nem? (Gondolom nekik is nehezebb a dolguk apák nélkül, ráadásul biztos mindenki velük veszekszik a zárlat miatt.)
Szóval megvan délutánra az időpont apának az oltásra, és ma egész nap feküdtem, nehogy pont most akarjon a babóm kibújni :)
beubaba

Sziaszotok!!!
Ne haragudjatok, hogy ideírok, de csak egy kis infóra lenne szükségem, nem akarok emiatt új topikot indítani!!
Csak arra lennék kiváncsi, hogy igaz-e az, hogy a péterfybe egy császár után már nem lehet simán szülni, pláne ha nem telik le a 2év? Nekem másfél év lesz a két szülés között, és szeretném simán megpróbálni. Tudtok olyan dokit a péterfybe, aki vállalna így???
Privibe is jó az infó!!! Előre is köszönöm!!!
seresevacska

Sziasztok!
Seresevacska! Szerintem nem találsz... Én úgy tudom, ez felsőbb utasítás...
Lányok! Én tegnap meghúztam magam (a fiam le akart ugrani a székről, én meg utána kaptam, hogy le ne essen), akkor nem éreztem annyira vészesnek, de ma mozdulni sem tudok. Minden mozdulat és minden lélegzetvétel úgy fáj, mintha keresztben a hasamban lenne egy kés! Remélem nem lesz baj és hamar elmúlik, de ez most nagyon fájdalmas... :(
Szonja! Sajnálom, hogy ilyen történt Veletek, én is biztosan elkeseredtem volna... Nem találok szavakat...
Vendég

Sziasztok!

Ma voltam nst-n és Adrienn mondta,hogy le leszek "sátrazva" has alatt,úgyhogy nem is kell aggódnom :)

Az igen...akkor a málnalevél teát én is megpróbálom gyógyszertárban,mert megnéztem ez amit vettem "csupán"1000ft-ért,50g-os.. :shock:

Én megkérdeztem ezt a fránya tágítást is,mert eléggé besz..rtam,annyira sokkolt,hogy ilyet is csinálnak és ő mondta,hogy Kia nem csinál,úgyhogy megnyugodtam..

Tök jó,hogy nem nézik a dátumát az oltásnak,mert akkor így már senkinek nincs miért aggódnia! :)
Mármint legalább ezzel kapcsolatban nem...mert ugye ilyenkor mindig van min aggódni :)

Van vagy volt valakinek fogadott szülésznője?és ha igen,akkor mennyit illene neki adi???
Előre is köszi az infókat! :)

Amúgy hogy viselitek ezt a mai hideget?brrrrr :(
pako

Adrienne,
nekem uolyan fájdalmam átlag 2 naponta van,ha nagyon előre hajolok,vagy megnyomom valahogy a hasam... :?
De nekem egy fürdőtől mindig elmúlik...
Próbáld ki,hátha :wink:

Seresevacska,
én is úgy tudom,mint Adrienn,hogy a Péterfyben senkinél nem lehet..asszem a szt.Imrében,vagy szt Istvánban hallotttam hogy van rá mód...
pako

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:37-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:38-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Áááá, Szonja, ez nagyon jó sztori! :) Nagyon tetszik! Nálunk is bennt szeretne lenni Apa, de én nem tudom, hogy jó ötlet-e, mivel ugye császár lesz... De Ő azt mondja, mindent kibír, mert szerinte nekem úgy könnyebb, ha ott van mellettem. Szerintem is könnyebb lenne, de egyelőre Őt féltem, hogy hogyan bírná ki.... :)
Vendég

Sziasztok!

Adrienn! Jobban vagy? Nálunk is azt mondta apa, hogy ha császár lenne, arra is bejönne, már ha beengedik. Ne aggódj, jól eltakargatnak ott mindent előle. :)

Seresevacska! Az Istvánt én is ajánlom, csak jót hallottam róla. Én is úgy tudom, hogy ott szinte minden orvos természetespárti. A faros babákat is inkább befordítják és császár után is szinte minden orvos megengedi a normál szülést. Bár elvileg én úgy tudom, hogy 2-3 év kellene elvileg a kettő között. De mindenképp az Istvánban lenne a legtöbb esélyed a normál szülésre.

Szonja! Igen, 19 hónapos a kisfiam. Valóban nem egyszerű mellette, de hát ezt ti is tudjátok. Azért az sem lenne jó, ha hiper rövid lenne a szülés, mint a tegnapi kismamának az M3-on :-) Épp ma idegeskedtünk, hogy 3/4 óra volt, mire beértünk a kórházba, ott pedig kb fél órát köröztünk, mire találtunk parkolóhelyet.
Még a végén az is lehet, hogy a pici bent akarja megvárni a karácsonyt. Még mindig bő két ujjnyi a méhszájam, mint hétfőn. A vérnyomásom pedig ugrál a sok gyógyszer ellenére is. De mivel ezen kívül minden rendben a doki inkább megvárja, amíg magától megindul. Úgyhogy lépcsőzésre vagyok ítélve továbbra is, bár nem nagyon megy már :) Vasárnap megyek megint, ha addig nem gondolja meg magát a babó.
beubaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2013.02.23 20:39-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Nem tudom,hogy neketek szóltak-e,de engem most hívott a szülésznőm,hogy az oltást papírt még szülés előtt be kell vinni a Péterfybe és (a portás megmondja hova) vmi oltás(?) igazgatónak elvinni,aki lepecsételi...
Az fogalmam sincs,hogy ki és sztem még 2x rá is kérdeztem,és esküszöm mintha ezt mondta volna :?
De a memóriám....háát,pedig nmost olvastam,hohy a 38.héttől még rosszabba memó..hát akkor mi lesz??ha szülni megyek,akkor még talán azt is megkérdezem a dokitól,hogy miért is fekszem én a szülőágyon??? :D

Na,szóval ezek az új infók..

Jaj,Szonja ez tényleg jópofa sztori :D
Remélem az élmény meglesz... :)
Már előre nézi velem ezeket a szülős műsorokat (zone reality-n van) és bár néha szörnyülködik-leginkább attól fél,hogy majd a módosult tudatállapotommal jól elküldöm a francba,azért nagyon várja.
:)
pako

Háát, lányok nem igazán vagyok jobban, de ez van... A dokim szerint a beleim fájnak, mert szorulásom van, de ez valahogy nem nyugtat meg, mert már lassan sírni tudnék a fájdalomtól... Nna, mindegy, mindent kibírok! :D
Az én porontyom pont a tiétek között van korban... :) Hát, nem könnyű, az tuti :D
Ha jól emlékszem Esztinek is hasonló korú gyermeke van, nem Eszti????
Nna, lányok, kitartás, majd csak jobb lesz! :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?