Új privát üzeneted érkezett!

OrsiKép
Hősök az tutiKép Mivel Dani egy óvatlan mozdulattal kiugrott apája mancsából és pont az asztalsarkát stuccolta meg, ezért vettem, mondjuk jó lenne, mert ez nem hagyna nyomott a buksiján, de az istennek se tudom ráimádkozni az asztalra "véglegesen", bár apája azt mondta, hgoy ha nincs jobb ötlet akkor aprószeggel felszegeli. Khm nem tom mennyire jó ötlet... egy a szeg feje is veszélyes egy idő után, kettő mégis egy szerencsétlen butorlapos (vagyis pozdorja) asztal.

Nem csodálom hogy porosodik, Dani is előszeretettel csócsálta, meg folyton lesnem kellett hogy mekkora darabot sikerült belőle lehámoznia, és meg van e minden részlet, nem üdül e a szájában belőle.

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok,

Nagyon- nagyon gyors leszek, mert mindjárt lecsukódik a szemem.

Névnaposoknak hatalmas gratula az első névnapjukhoz (mármint a Manóknak)!

HicuEmő,
Anyukádnak nagy kitartást a válaszúthoz és a megvalósításhoz is! Dudu olyan kis cuki ebben a sapiban! Csöppről fotót léégysziii!!!!

Orsi, Ági,
Ígérem, hamarosan válaszolok, de a házzal kapcsolatban folyamatosan rohangálunk, mióta Ádám itthon van szabin. Szerencsére Dorka jól viseli.

Van egy nagy hírünk (persze ez többeknek már nem olyan nagy hír, mert már túlestetek a dolgon): kibújt az első fogacskánk!!!
Igaz, nem ott, ahol naponta nézegettük (lent), hanem FELÜLKép Mivel Ádám fedezte fel, ezért "apafog" lett a neveKép
Emiatt a fogacska miatt vmelyik éjszaka "már" reggel 5- kor keltünk. Szegénykémnek fájhatott az ínye, olyan keservesen sírt. Hűtőrágókát odaadtuk Neki, s amikor már jobban lett, akkor önzetlenül odaadta a Papának, hátha Neki is fáj a fogaKép

Noi,
Gondoltam Rátok, remélem azért nem volt olyan rossz időtök! És gratula az új mutatványokhoz! Ilyenkor kezdik a Manók úgy igazán felfedezni egymást, és olyan édesek, ahogyan a saját nyelvükön megbeszélik az élet nagy dolgaitKép

Hajni,
Én igenis hiányoltalak Titeket (és biztosan más is), igaz, ezt nem írtam le. Mindegy, most már jó, hogy jöttetek, és hogy nem ettetek abból s sütiből. Alexa még mindig elbűvölően mosolygós, és ügyes! Mesélj még Róla többet!

Orsi,
Végignéztem a fotókat, mindegyik nagyon cuki! Amúgy is imádom az alvós fotókat!!! Nekünk is van már több ezer alvós képKép Gyönyörű kék szeme van Bencének!

Ági,
Megyünk majd a topicotokba, mármint hogy fogunk majd írni, és válaszolok is Neked hamarosan. Mi is megnéztük a képeket. Dani olyan nagyot nőtt! De tényleg! 1 hónapig (vagy több?!) nem mutattál képeket, most pedig csak ámulunk és bámulunk.

Buksi,
Bocsi, akkor lemaradtam a gifes magyarázattalKép Gratula Vencelnek minden újért! Szerintem egyre jobban kezd pasika lenni! Autók nézése stb...Nemsokára majd beszól valami kislánynak, hogy milyen kis csinoska, meghívhatja- e egy fagyiraKép

Judit,
Még mindig mélyen együttérzek allergiával. Sajna én egyre jobban viselemKép Kérünk újabb képet Lénáról!
Hogy haladsz a munkával? Vagy le vagyok maradva, és már régen kész is vagy Vele? Ha igen, akkor bocsi.

Bogi,
Nekem azt hiszem 90%- os kedvezménnyel adják az allergia és az asztma gyógyszert is, de most a szoptatás (előtte a terhesség) miatt nem vehetem be az allergia gyógyszert, ezért nem is kértem most receptet. Szenvedek is rendesenKép Érdekes mód a terhesség alatt nem annyira tüsszögtem. Biztosan akkor 1000%- kal a Dorcira ment minden pozitív energia, és nem jöhetett be semmi negatív.
Szerintem kérj egy kivizsgálást, és azután megállapítják, hogy kapsz- e támogatást a gyógyszerre vagy nem. Én volt, hogy 3 hetet is feküdtem a Korányiban a nyár kellős közepén, s azt nem kívánom senkinek, úgyhogy ha azon múlna, akkor szívesen odaadnám bárkinek a támogatást az asztmámért cserébeKép Na jó, inkább tűnjön el ez a betegség a Föld felszínéről!

Rólunk még egy dolog: Dorci most már négykézlábból átül, és ülve játszik tovább. És imád mászni és ülni is, azóta nem is nagyon látom (persze az alváson kívül) hanyatt vagy hasonfekve. Már a zsinórokat, kábeleket (szám.gépes, TV- s stb.) jól eldugtuk. Persze szerintem ezek a gyerkőcök nem ismernek lehetetlent...

Húhhh, most jó sok voltam, elég is volt most belőlem pár napra.
Majd igyekszem sűrűbben jönni, de szerintem majd csak szept. 1 után, addig csak hébe- hóba.

Addig is mindenkinek puszi, vigyázzatok magatokra:

Vic
Victoria

Sziasztok!

Arik vagytok, bezsebeltük a dícséreteket! Kép

Bogi,
pénteken leszünk 8 hónaposak! Szalad az idő...

Ágiboszi,
sarokvédőt én fotósarokkal ragasztottam a bútorhoz. Felülröl és két oldalról (remélem érthető Kép )Egyenlőre jól tapadnak, amúgy olyan átlátszó szilikonos izé, ami elvileg (?) fent marad.
Mérlegek: BM Központi Gazdasági Főigazgatóságán könyvelek, és egyenlőre még az üdülők hozzánk tartoznak. Bár szerintem mire már visszamegyek melózni el lesz mind adva...

Orsi,
a habtapit Alexa is eszi. Mondjuk még nincs foga, szóval én odaadom neki, mert szereti gyűrni. Csak kivettem a legkisebb darabokat belőle, na azok már nekem is porosodnak Kép
Tegnap talált Alexa egy pormacskát, azaz inkább pororoszlánt Kép tök jól elvolt vele. Egyszerűen imádom ezt a kis vacak csajszit!

Vic
hatalmas gratula az apafoghoz! Kép Kép Kép
Alexa egy angyalka Kép, csak a glóriáját a szarvacskái tartják, a kisördög szarvacskái Kép
Eszméletlen eleven, egy percet sincs nyugton. Még mindig alig alszik valamit napközben, éjszaka meg még mindig szopi van. A kiságy (amiről még a topikodban kérdeztél) meg már azért nincs meg, mert egyszerűen képtelen volt megmaradni benne, most a gyerekszobában a régi ágyunkon alszik, jó nagy barikádok között. Leginkább anyával, bár elég sokszor vissza tudok lógni a helyemre Kép
Imádja a gyerekeket és az embereket, végig magyaráz mindenkinek. Vásárláskor általában az egész sort mi szoktuk szórakoztatni. Néha hangos jaj-jaj-jaj-al vagy ba-bab-ba-val.
Hintázni a nagyiéknál szokott mindennap, tegnap sírva is fakadt, amikor látta, hogy elteszem.
Pelenkázást és az öltöztetést rendkívül utálja, iszonyat hisztiket tud levágni. Néha meg is ijeszt, mert hajlamos nem venni levegőt! Ilyenkor rá kell fújnom Kép Szóval valószínűleg egy temperamentumos kis boszi lesz.
Jelen pillanatban kúszik a távirányítós kisautónk után, amit Apa terelget neki. Ravasz, mert már rájött, hogy köze van a távirányítónak a kocsihoz és kiabál Apa felé ha megáll az autó Kép
Kép

Tegnapi mérés szerint:65 cm és 6990g. Anya meg fogy, már csak 46kg Mi ilyen kis pille könnyűek vagyunk.

Hajni
Kép
tigribigri

Sziasztok!

Juj de jól belendült az élet Kép! Mennyire nagyok és ügyesek ezek a gyerkőcök! Tidom,hogy már a múltkor leírtam,de számomra még mindig felfoghatatlan,hogy az ölünkben békésen alvó manócskák ma már ülve,kúszva,mászva,gurulva csatateret varázsolnak a lakásból Kép Ilyenkor főleg ledöbbenek,amikor előkerül pl. Hajni és látom,micsoda komoly csajszi lett Alexából. Vencel tegnap döbbent rá,hogy a tükörben valami trükk van. Eddig simán elfogadta, hogy a tükör az egy nagyon vicces valami és mindig vigyorgott,de tegnap a vendégeink beálltak velünk együtt,és Vencel értetlenül forgatta a fejét legalább 20-szor jobbra-balra. Nézte a tükröt,majd a vendégeket és ez ment oda-vissza. Cuki volt Kép

Hajni!

Igenis örülünk Nektek Kép Kép Kép! Alexa meg gyönyörű és ügyes kiscsajsziKép Az öltözködés nálunk sincs a Top 10-ben Kép

Orsi!

Minden képet végignéztem, és már kiválasztottam,hogy az tetszik legjobban,amikor oldalra hajtja a fejét az etetőszékben,de ekkor jutottam el az alvós képekhez...ez milyen ötletes KépKép Kép!!!!!!!! Némelyiknél folyt a könnyem a röhögésnél, az ülve alvós,hát az kész Kép Kép Kép !

Ami a segítséget illeti,tényleg csak jók a tapasztalataim, de már kifejtettem,hogy amúgy sem érezném cikinek,ha bárkit megkérnék. A biztonsági őrök meg kifejezetten erre termettek Kép Kép Kép Amúgy mindig van nálam kenguru,meg lánc lakattal, hogy nagy gond esetén a babakocsit lelakatoljam, és váltsunk Kép De egyébként a terhességem óta semmi nem tud felbosszantani, úgy érzem, időm mint a tenger,majd csak odaérünk, majd csak megoldjuk Kép Ezt itthon is abszolút követem, nálunk egy alapszabály van: első,második,harmadik...Vencel, és ami idő marad,abban lehet kicsit mosni,kicsit főzni. Persze legtöbbször nem marad,de akkor sincs semmi Kép Remélem ez a fene nagy nyugalom nem csak hormonális, jól ellenék ilyen békében a világgal életem végééig Kép

Ági,

Ha Csepelen jártok,nem csapunk egy közös sétát,vagy jöttök át hozzánk, vagy valami???? Biztos nem lesz sok időtök,azért nagyon örülnék,ha megismerhetnélek Titeket ! Ami az ajándékot illeti,mára sem lett szebb,mindjárt megyünk újra a boltba, gondolatban már átterveztem az egészet, de hogy hogy fog kinézni ...? A tigrises habtapi nem Tesco akciós? Nekünk is olyan van, jól szét is jött már régen, éljenek az ilyen akciók Kép

Vic,

Gratula a fogacskához! Ügyeskedjetek a házzal,hogy jó gyorsan beköltözhessetek,és csinálhassatok házavató bulit Kép Kép Kép Azért néha köszönj be szept. 1-ig, pláne ha Dorkababa valami újjal áll elő,mint ahogy ezt mostanában nap mint nap teszi Kép

Judit!

Ugye még nem nmentetek szülni Kép???????????????????

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Hajni, magam elé képzeltem Alexát a mutatványaival és annyira aranyos lehet! Bence nem szórakoztat, ellenben olyan homlokráncolós, mogorva, jól megnézlek magamnak nézéseket vág le, hogy mindenki csak mosolyog, hátha kicsikarja belöle is. Amikor sikerül végre, nagynehezen, olyan elégedettek az emberek,látnod kellene. Nem is olyan egyszerü egy kismanót megmosolyogtatni! Kép A ráfújást megjegyzem, remélem nem kerül rá sor, bár már egyszer belilult sirás közben Bence ... 46kg???? És milyen magas vagy? Ha kérdezhetem.

Ági, akkor zajlik az élez rendesen! Gondolom szivinfarktust kaptál mikor Dani közelebbröl fejügyre vette az asztalsarkat! Nálunk hétvégén volt az elsö nagyobb baleset, lefejelte a járóka lábát a szájával, fogacskájával, ami felsértette a száját, úgyhogy még vér is folyt. Hát én öregedtem 5évet az tuti. Föleg, hogy nem hagyta megnézni a fogát(nem mozog e). Ma reggelre pedig született egy kékfolt a fején ... ??? Aprószeg Kép

Buksi, felbuzdulva "rajtad", úgy döntöttem, hogy én se leszek rest és megkérek vkit segiteni, de a bizt.ört már csak a vasajtó majdnem kiszakitásánál vettem észre, hogy bent hűsöl a fedezékében. A kis hamis. Egyébként én is ilyen halál nyugi vagyok, ráérünk mi arra még! Eddig egyszer sem szaladtak el a piszkos ruhák és a mosatlan is mindig megvár ... viszont Bence hamar felnö, miért ne élvezhetnénk ki minden percet velük!!! Nálunk nem ártott volna, ha kicsit átragd ez a férjemre is, ö nehezebben fogja fel a dolgokat, de már kezdi kapisgálni (ja,kérem volt rá 9 hónapja).

Vic, csatlakozom Buksihoz és mikor is lesz házavató buli? KépGratulálunk Dorkának az elsö fogacskához és az üléshez! Kábelezés nálunk is van.

pussz
Orsi
orsi17

Hali!

Orsi
ez az album nagyon klassz ötlet volt, az ülve alvós a csúcs!

46kg-hoz 152cm Kép Képzelheted a 9 hós pocival, hogy néztem ki Kép "Csupagyerek" voltam.

Milyen husi lehetet Vencel a tükör elött! Alexa csak saját magára vagy a babára(?) vigyorog. A számítógépen is ő van kirakva háttérnek, azt is szereti nézegetni. Meg ha berakjuk a videófelvételeket amin ő van, dumál a babának. Szóval szerintem Alexacica még nem tudja, hogy az ő.

Ági
azt elfelejtettem írni, hogy a fotósarok az az a fajta, amelyik mindkét oldalról ragad.

Lányok ti milyen előkét használtok? Már egy kicsit kivagyok, hogy minden hami után újra öltözünk. Tökéletes előkét akaroook! Próbáltunk már hagyományosat, most olyan van amibe a két kezét bebújtatjuk, és van zsebe ami felfogja a hamit. Nincs valami jó ötletetek?

Kép

Pussz
Hajni
tigribigri

Hajni, megnéztem az albumotokban a pocakos képedet. Hááát valóban "csupagyerek" voltál Kép Szerintem nincs tökéletes elöke, csak jó sok. Mármint nekünk van kb.8 textilpelus és 15 elöke erre a célra, no meg mosógép. Én már nem öltöztetem át minden etetés után, minden nap moshatnék,ha olyan lett hát olyan lett. Újabban inkább én öltözök át ... Kép

Bencének fülig ért a szája a gif láttán!

pussz
Orsi
orsi17

Orsi, betettem egy négy héttel későbbi képet Kép
http://babanet.hu/album/main.php?album=1092

Textilpelusra még nem is gondoltam, legalább azt lehet fehéríteni Kép
Köszi
Hajni
tigribigri

SziasztokKép

TigribigriKép
Csuda klasszak a képek rólatok, nagyon tetszik a DJ AlexaKépKép tündéri kiscsajsziKép
Gondolotam hogy a kétoldalut használtadKép mondjuk én kétoldalas sima ragit vetettem be, de hát kb fél napig volt sikeres, a további Dani támadásoknak megadta magát, de most kiprobálom, hogy a felső részére is teszek, ennek az asztalnak már tök mindegy, csak a manó buksijának nemKép
Előke, sokat probáltunk már mi is, a legjobb az volt amikor a pelust tekertem rá, azt lehet hipozni is igy nincs probléma. Bevallom mostanában hogy ilyen állati meleg volt Dani itthon csak egy szál pelusban van, igy nem kell tizszer átöltöztetnem, mert éppen étlapot készit a ruhájára. Amugy manapság már ugy vagyok, hogy nem neki hanem magamnak viszek váltóruhát ha elmegyünk valahova, mert mire hazaérünk ugy nézek ki mint egy kismalac, folyton szájkendőnek használja a ruhámatKép

VicKép
Sok sok kitartást az épitkezéshez, lesz melod bőven, szerintem a norbi diétát abba is hagyhatod, ha aktivan beleveted magad, akkor felér egy jó kis fogyokurávalKép
Apafog, ez nagyon tetszikKép Gratula amugy hozzá, olyan édik mikor kivillan a kisfoguk, olyanok mint a kisegerekKép
Kábelmániások amint látom a gyerkőcök. Bevallom én adtam egy külön döglött egeret és egy tápkábelt a gyereknek, hogy az igaziakkal ne játszon, eddig bejöttKép

BuksikaKép
Természetesen szivesen randizunk veletekKép Szerintem simán belefér egy jó nagy séta, ha jól emlékszem nem is vagyunk tul messze egymástól, valahol féluton majd randizunk. MEgirom mailban a telcsiszámom és akkor pontositani tudjuk a dolgokatKép
Gondolod akkor nézd meg a www.remohobby.hu oldalát, van egy nagy halom jó cucc rajta és baromi jó ötletek, én ma is voltam és feltankoltam egy csomo dolgot, megint kreativan oldom meg az ajándékokat,anyum szülinapi ajándéka amit Danitól kap most szárad, majd ha kész megmutizom, szerintem aranyos ötlet és bizom benne hogy anyum meghatódik tőleKép
Jah jut eszembe a gyurmás dolog nem gyött beKépKép hiába nyomogattam, puhitgattam nem igazán marad meg benne értékelhetően Dani lenyomatai... Még tovább gondolkodom mi lenne a legjobb megoldás, de lehet hogy só-liszt gyurmához fogok fordulni..
TükörKép ÉDi lehetet Vencelke, ahogy probálta megoldani magában a helyzetetKép Dani mostanában megnézi a tükör mögött hogy ki van ott, vagy van e ott még valakiKép Egy kerek nagy kozmetikai tükrömmel szokott játszani, megfogja a kezecskéivel, az arca elé emeli és belemosolyog, grimaszol, majd meglepődik és megfoditja a tükröt hogy hol van benne a trükkKép

A habtapi tesco akciós volt... olcsó húsnak hig a leve... bár rá volt irva a használati utasitásban hogy három éves alatti gyereknek nem adható...

OrsiKép
Légy határozott és kérd meg a pasikat hogy segitsenek, az elején még dohogtam magamban hogy mennyire nem figyelmesek az emberek, csak nézik hogy mikor fogom kiboritani a kocsiból a gyereket, de meg nem mozdulnának. Mostanában ha tudom hogy biztonságosan nem tudok felszállni vagy le, akkor simán megkérek valakit aki épp ott áll, nem szoktak nemet mondani. Multkor épp egy külföldi pasit sikerült kifognom, nézett nézett nem értette a szitut, mikor a felesége meglökte és szólt neki, mutatta hogy babakocsi, pasi bepirosodott egy kicsit majd elmosolyodott és segitett felvinni a lépcsőn.
Hasonló balesetet mi is szenvedtünk, pont másnap a fejbeütés után a fogacskáinkkal, ő ugrált a kiságyban és beütötte az állát a rácsba, a kisfoga meg megsértette a felső inyét, jól megijedtem mikor megláttam a vércseppet, az egész száját leleltároztam hogy minden meglegyen és épségben benneKép

JuditKép
Csak nem megszületett nővéred babája, hgoy ennyire hallgatsz?Kép

Most megyek és befejezem az ajándékot, hogy majd meg tudjam mutizni.

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Tegnap jöttünk haza a hosszú hétvégéről. Vidéken voltunk a dédinél és több rokonnál is. Nagyon jó volt, csak hamar eltelt ez a pár nap. Az a baj, hogy olyan ritkán tudunk talizni az unokatesóimmal is, hogy mindenhol csak egy kicsit maradtunk. Két unokatesómmal is tavaly nyáron találkoztam utoljára, aztán azóta itt vagyunk mindhárman egy-egy babával többen. Kép Olyan furcsa volt a 6 hetes pici babát megfogni.

Kitti egész jól bírta a távollétet, pedig azt hittem jobban megviseli, hogy nem otthon alszunk. De semmi gond nem volt, az éjszakákat ugyanúgy végig aludta, csak a napközbeni alvások előtt nyűglödött egy kicsit.

Ma vagyunk 6 hónaposak! Kép A forgólodás egyenlőre még ritkán megy, de még múlt héten amikor írtam, hogy reggel hasról hátra fordult, aznap délután megfordult hátról hasra is.

Most mennem kell, de majd igyekszem visszaolvasni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok
Nagyon rövid leszek: jól vagyunk, nővérem még nem szült, de tényleg utolsó napos.
Allegria 100%, hulla vagyok, és nyűgi ettől.
Kicsi lányom egy csuda, a védőnő megmérte: 75cm(!!!), 8250g, ja és még nincs ugye 6hónapos.
rengeteget írtatok, most nem tudok visszaolvasni, de ígérem megteszem.
Kép
J
holophernes

Sziasztok!

Nem vesztem ám el! Csak mostanában úgy élvezem, hogy a fél város szabin van és lehet közlekedni a városban, hogy minden nap mentünk valahová, estére meg kipurcanva értünk haza. Ez nagyon jót tett mind a kettőnknek, Dorka hozzászokott a változatossághoz, én meg élveztem, hogy újra akkor láthatom az ismerőseimet, amikor csak akarom.
Jó volt visszaolvasni, hogy a manócskák szépen fejlődnek, valaki előbb jár, mint mi, valaki lustibb... Ezt azért is írtam, mert képzeljétek, annak ellenére, hogy ez a szakmám, a dokinénink majdnem bogarat ültetett a fülembe, hogy Dorka szörnyű lassan fejlődik, már másznia kellene, és különben is olyan furcsán tartja a lábát... Ez szörnyű, hogy ilyen hülyeségekkel idegesítik az orvosok az anyukákat, hogy már ilyenkor elkezdődik a versengés, hogy az XY babája már 5 hónaposan felállt!
Volt már köztetek olyan, aki dokinénit váltott? Nem emiatt gondolkodom rajta, ez csak az utolsó csepp volt a pohárban.
De van ám nekünk is nagy hírünk; nálunk is jelentkezett az első fogacska! Szinte sajnáltuk, apa azt mondta, milyen kár, hogy nem lesz többet aranyos kis fogatlan manója Kép

Kisbuksi, olvastam a hozzátápis topikban, hogy rizspelyhet keresel, emlékszel, én futottam pár kört anno ezügyben. Sajna Mo.-on nem lehet kapni, nekem Angliából hoztak, ha van esetleg kapcsolatod, megírom a márkáját. Rizslisztet n sehol sem kaptam, a normál rizst turmixolva meg valahogy nem szerette.
Előkeprobléma; Nálunk is inkább a póló levétele vált be etetésidőre, meg a teljesen nejlon előkék, amiknek zsebe is van alul, az Auchanban vettük, jól ápol és eltakar. Még tökéletesebb lenne, ha tépőzáras lenne. Olyat látott már valaki valahol? Mindig attól félek, hogy megfojtom szegényt. A belebújóst utáljuk, olyan, mintha öltözködnénk, brrr. Kép
Ha majd naprakészebbek leszünk, következő talira mi is benevezünk, addig is most eldugulok, mindenkinek nagy puszit küldünk

Szilvi és Dorka az egyfogú

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Hajni, húúúúúúúúúúúú ez aztán a pocak! Mondjuk az enyém sem volt kicsi, de ez tényleg nagggyon nagy! Véletlenül nem az Istvánban szültél? Ugye! Textilpelus! És jól be lehet vele takarni a manót.

Szilvi, ha már igy kirándultok, nem jössztök át a Dolgozó u. mellett lévö játszótérre valamelyik nap? tudod hol van? Van bébihinta. Gratulálunk az elsö fogacskához! Én utálom a versengést! Bence nagyjából mindent "idöre" csinál, bár már 8hósan feláll, felül, körbelépegeti a járókát, de mindenkitöl azt hallottam, hogy még nem csinál ezt és ezt?!?!? Pedig az övé, a szomszédé, a ...-jé. Meg van a saját ütemük. Elöbb utóbb mind elindul, beszélni fog és kirepül a fészekböl. Mi is a te szakmád?

Ági, az jutott az eszembe, hogy nem sablon alapján ügyködnek a gyermekeink? Szinte u.az köszön vissza nálatok, mint nálunk. Nos, nem leszek rest és kinyitom a számat segitséget kérni, már csak azért is, mert önmagában is nagyon nehéz Bence, nemhogy kocsistól.

Judit, Léna mekkora KépMondjuk picinek sem volt kicsi. Allergia Kép

Allergiások! Férjem besokalt, úgyhogy beszurat egy ha jól emlékszem Disophron nevü gyógyszert, ami 1-2 nap alatt kiirtja az emberböl a pollent. Sajnos van egy nagyon nagy hátránya ennek !!! , hogy szteroid, és nem nagyon ajánlják, mert emiatt egészdégkárositó. Viszont már nem birja. Kép is és Kép is.

Most megyünk dokinénihez mázsálásra, aztán meglátogatjuk pótszüleimet Gödöllön. Remélem Bence elalszik a kocsiban, mert vezetés közben nem igazán tudok majd játszani vele ...
Ezzel kapcs.ban: szerintetek mikortól ajánlott a szembeülés?

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Írtam a Nestlének azzal kapcsolatban, hogy a tésztás bébiételeket miért lehet 6 hónapos kortól adni vagy nem adni a gyerekeknek, hiszen ők gyártanak. Az alábbi választ kaptam erre:

Tisztelt Asszonyom!

A hazai, hasonlóan a nemzetközi csecsemőtáplálási javaslatok szerint a glutén adása 6 hónapos kortól nem ellenjavalt a csecsemők számára. Ezt a javaslatot, melyet a Gyermekgyógyász Szakmai Kollégium tett közzé, a háziorvos saját kompetenciájában felülértékelheti, minősítheti, de ez nem törvényszerű, kötelező jellegű. A bébiételeket ennek az előírásnak megfelelően, amit az élelmiszertörvény is alkalmaz készítjük tésztával, melyeket az egészséges, tehát a nem rizikó csoportba tartozó gyermekek fél éves koruk után már fogyaszthatnak.
Ennek ismeretében tehát minden esetben a gyermeket figyelembevéve kell megítélni az adható és a kerülendő élelmiszereket, általánosítani ebben sem szabad.

Na mit szóltok? Egyébként valószínű, hogy az orvosok inkább általánosítanak, minthogy bármi gond legyen később.
Ezt el is fogadom természetesen, mert én sem akarom, hogy a babámnak bármi baja legyen. Főleg nem allergia, mert az mocsok egy betegség.

Hajni!
Hogy rohan az idő Kép Lili is már 6 és fél hónapos Kép Bár mi még nem tudunk felülni sem, meg úgy igazán kúszni sem, bár mindenért oda tud menni, amit el akar érni. (Gondolom akkor mégis kúszik Kép Kép )

Judit!
Hova növeszted ezt a csimótát? Kép
Lili már 6 hónapos elmúlt, és bár centire hosszú, 72-73 cm, de súlyra nem akaródzik neki nőni. 6,55-6,61 között mozog. Majd ma megmérem pontosan, meg centire is, és holnap megírom. Remélem már hízott egy kicsit. Pedig eszik rendesen, csak annyit mozog, hogy az nem is igaz.

Tegnap teszteltük az úszónadrágot. Lili az úszás alatt bekakált. Tényleg nem jött ki semmi, és észre sem vettem.
Vizsont az úszást nagyon csípte. A merüléseket is tökre bírja. Már majdnem minden gyerek sírt, Lili meg még mindig csak prüszkölt, aztán nevetett nagyot a merülés után.

Mindenkinek megnéztem a képeit. Gyönyörűek a gyerkőcök.

Orsi!
Én is besokalltam már Kép Bár az injekcióig nem jutottam, mert biztos nagyon drága (még mindig le vagyunk égve). Sajnos a Zirtecet sem tudom kiváltani, inkább veszek helyette homeobogyót, az olcsóbb is, meg legalább nincs mellékhatása.
Most biztos hülyének néztek, hogy ilyen alapon döntök, de sajnos ez van.

Tünde!
Gartula a 6 hónapossághoz!
Boldog félszülinapot Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Képzeljétek Apa ma olyan jókedvűvé varázsolta a napomat, pedig itthon sem volt! Reggel mielőtt elment szolgálatba, elrejtett 9 db cetlit helyes kis üzenetekkel. Volt a kávéscsészém alatt (a kockacuki és a Completa már benne volt!) a tükör előtt, a WC-n Kép, a hűtőben, mélyhűtőben... Aztán egész nap be sem kapcsoltam a gépet, így csak most jutottam el a következő üziig. A klaviatúrán apró számok voltak néhány betűn. Kirakta a szeretlek szót: 1 volt az S-betűn, 2 a Z-n stb. Hát nem édes?! Már alig várom, hogy holnap reggel legyen, és jól összepusziljam! Kép

Kipróbáltam a csodatrükkös textilpelust előkének. Az összekötéshez egy ruhacsipeszt használtam. Lám milyen kreatív lettem hirtelen Kép
Szóval remek! Mégegyszer köszi ezt a legkézenfekvőbb ötletet Kép

Orsi,
de azt Istvánban szültem a Koissnál és a Böröndi Zsuzsánál. Te is ott ugye?

Bogi,
én ezt Alexánál csak sajátos technikának hívtam. Remekül fel tudják találni magukat a babók! Apa szerint mi most úgy kúszunk, mint a kiskatonák a szögesdrót alatt. Elég férfias látásmód Kép

Szilvi
gratula a fogacskához!

Tünde
én múltkor egy egyhetes kislánynál voltam látogatóban. Nagyobb súllyal született, mint Alexa, és én nem tudtam elhinni, hogy mi még nála is kisebbek voltunk. Egy hihetetlen pici kis pólyás csomag volt! Pedig 8 hónappal ezelőtt még nekem is volt ilyenem
Kép

Judit
hatalmasak vagytok! Kép Kép

Ági,
hát őszintén megvallva a gyerkőc még nem tesztelte a sarokvédőt csak én Kép de fenn maradt!
A remohobbys oldaltól extázisba estem Kép Te már rendeltél tőlük? Mik a tapasztalatok?
Baleset Kép Leltár Kép

Egyelőre ennyi legyen is elég belőlem Kép
Puszi
Hajni
tigribigri

Orsi ha már a pocakoknál tartunk beteszem ide a két kedvenc képemet
Kép

Kép

A legelső állítólag csak trükk, nem ismerem az eredetét, a második meg egy csoda!
tigribigri

Tigrikém!

Bennem is megmaradt nagyon az a TV riport erről a babáról. Mindig bőgtem rajta Kép

Tényleg mit szóltok az olimpiai mizériához? Szerintetek magyar ember az olyan, aki levelet küld az olimpiára, hogy a magyarok hogy doppingolnak? Megáll az ember esze. Undorító.

Na meg utálom a politikát, de mélységesen felháborít, hogy a Gyurcsány lett a jelölt. Sajnos ismerjük régebb óta (kötődése van Győrhöz), és még egy ilyen nyálzacskó nincs az egész parlamentben.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Beirtam jó sokat, erre elszállt. ismét van két virus a gépen...

Hajni, én is az Istvánban szültem, ráismertem a szekrényröl az egyik képen! Mi a 2.kép sztorija? Párod igen romantikus! Én tükörre irogatok, meg régen az autó ablaktörlöje alá tettem levelet. Én is ahhoz hasonlitottam Bence kúszását, már csak a terepruha és egy pisztoly hiányzik!Kép

Bogi, ez receptre van, de nem tudom mennyibe kerül. Jó még a Claritine is, de azt el kell kezdeni már júniusban szedni, ami ugye nem 2fillér.(napi 1 bogyó). Nestlé Kép Én most a hal adásán dilemmáztam. Amerikai unokatesóm szerint ne merjem adni 1 éves korig, drnö szerint picit adjak, ha nem allergizál, akkor mehet. ??? Én Bencének 6hó után adtam gluténos dolgokat, demmi baja. Mi annak idején tuti tojásos babapiskótán nöttünk fel, ma már ne adj fehérjét 1,5(?) évesig. ??? Ha mindenért odamegy Lili akkor mégiscsak kúszik! Bence 8hósan ült fel.

Méreteink: 8650g, 74cm. (1-én 9hós lesz). Megkérdeztem a szembe-autósülést drnötöl, de csak nézett, mintha kinaiul beszélnék. mondtam a mi bébihordónk hátul van (légzsák miatt) és hátrafele néz. Itt aztán végképp feladta, még sosem látott babát háttal ültetni! Úgyhogy megválatoltam a kérdést magamnak, hogy megveszzük a szembeülést, bár még nincs 9kg, vagy 1éves Bence, de elég erös hozzá a nyaka és szépen ül. Ö pedig csak bólogatott, hogy igen.

Mit szóltok az éjszakai viharhoz? Ma akartam füvet nyirni ... Kép

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Csak egy kérés: ha helyesnek tartjátok, írjátok alá ezt a petíciót Fazekas Robi aranyáért!!!

http://www.PetitionOnline.com/atti0007/

Nagggggyon aranyosak, sokat nőttek a gyerkőcök, jó látni, hogy mennyit fejlődtek és persze jó volt olvasni, hogy az anyucik is bírják, állják a strapát! Puszi mindenkinek, Zita
zitus

Zita!

Már aláírtam tegnap Kép Kép Kép Jó,jó a Fazekas Robi aranyáért bármit,de azért lehetne pár mondatot magatokról is ?????????

Buksi

Majd jövök nemsokára,csak tegnap délelőtt 10-től kenguruval mászkáltunk 2-ig,majd kb. fél 7-ig folytattuk babakocsival, mindenem sajog
kisbuksi

Buksi!
Vencelke biztos megérezte ezt az időt.
Én is játszottam ilyet Lilivel, de már elégrégen. Most pl. üvölt, úgyhogy megyek.

Aláírtam!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

A HIPP is válaszolt a kérdésemre.
A következőt:

Kedves Kérdező!

Röviden a következő kérdést tette fel nekünk:
Glutén tartalmú étel, glutén érzékenység

Válaszunk a következő:
Termékeinket a WHO irányelvei, a Magyar Módszertani levél (gyermekgyógyászok, védőnők) alapján készítjük.

Sem a HiPP, sem a Kecskeméti bébiételek között nincs olyan 6 hónapos kortól ajánlott termék mely glutént tartalmaz.

Valamennyi termékünket az OÉTI engedélyezte, ha az összetevőket nem találta volna megfelelőnek, a forgalomba hozatali engedélyt nem kaptuk volna meg.

Gluténérzékenység tünetei: felfújódás, puffadás, laza, zsíros, bűzös széklet.

Tejfehérje, tejcukor érzékenység tünetei: hasmenés, hányás, bágyadtság, kiszáradás, kiütések különösen a hajlatokban.

A tünetek általában az étkezések után 2-3 óra után jelentkeznek.

Új ízeket általában délelőtt, délben illetve kora délután adjon kislányának.

Bízunk benne, hogy segített válaszunk!
Várjuk további kérdéseit!

HiPP Mamaszolgálat

Érdekes, mert ennek ellenére van 6 hónapos kortól Zöldséges sonka tésztával, amire nem írták rá, hogy nem tartalmaz glutént.

Visszakérdeztem erre, várom a választ!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SziasztokKép

NAh mi is előkerültünk, csak ebben a pocsék időben nem volt kedvem irni, csak olvasniKép
Tegnap voltunk a nagyinál és odaadtuk neki Dani ajándékát, nagyon meghatódott, jó volt nézni, még én is elérzékenyültem egy kicsit, pedig csak egy apró kedvesség volt nekiKép

Ime a képKép
Kép

Ezekből az apró szivekből készitettem el anyunak a szeretet befőttet, kiöntöttem gipszből egy milka csoki belső müanyag tartóját, majd befestettem hobbyfestékkel, beleraktam őket egy Hippes kicsi bébikajás üvegbe, készitettem rá egy kockás fedőt.
Kép

HajniKép
Szoktam náluk vásárolni, mert egy ismerősöm regisztrálta magát náluk mint vállalkozó, sok jó dolguk van, és már el is határoztam hogy az ajándékokat innen fogom elkésziteni. Ha szükséged volna valamire, szoljál és szivesen elhozom neked, hogy ne kelljen a postára még költened.
Örülök, hogy bevált a textil pelusKép Megalakitjuk az aprófortélyok házátKépKép
Nagyon megfogtak ezek a képek, a másodiknak sajnos nem ismerem a történetét, elmondanád?

JuditKép
MEgy a drukk ezerrel, bár ettől a hüle időtől lehet hogy már meg is indult a szülés.
Nem semmi a majdnem hathós méretetek, mivel eteted a gyerköcöt? és hova nyujtod?KépKépKépKépKép

BogiKép
IGen, mindegyik gyártó mindenre hivatkozik, és védve érzi magát minden oldalról, az anyuka meg törje a fejét, hogy most mikor tesz jót mikor nem.
Nem csak a glutén ilyen kérdés, de ott a paradicsom, ugye azt állitják hogy allergizál, mégis a 4-6 hós kajcsiknál ott a paradicsomos burgonya, akkor hogy is van ez? Vagy egy másik, a citrusfélék, egyes bébiitaloknál nem egyben találni narancsotKép és azt javasolják ugye, hoy egy éves kor alatt ne add.

Pont kedden a villamoson utazva kérdezte meg tőlem egy néni, hogy mekkora Dani és mit eszik, elhülve hallgatta, hogy még anyatej a főtáplálék, elmesélte hogy ő biz a annak idején a háromhónapos lányának vendégsében töltött káposztát adott és semmi baja nem lett, azóta is imádja a hust, mondtam neki hogy változnak az idők, és amig tehetem addig inkább anyatejet adok neki és nem egy szál kolbászt hogy azzal rohangáljon.

OrsiKép
Szépek a ti méreteitek is, látom sokat tartod manócskádat az esőn, azért nől ilyen szépenKépKépKép (csak viccnek szántam, félre ne értsdKép
Fű nyirás? hát most majd ezután a szép eső után még nől is egy kicsit, igy tuti lesz mit nyirnodKép
Merre mászkálsz te a neten a gépeddel, hogy mindig beteg lesz szegény? vagy annyi jóakartu ismerősőtök van, akik küldözik a kéretlen bacikat?

Babaülés: hm ezt nem értem hogy nem értette a dokinéni a kérdésed, még soha nem látott babát autóban utazni? Nálunk is a hátsó ülésen szállitjuk bébihordozóban Danit, amit mostanság már elég nehezen visel, folyton kiszeretne mászni belőleKép Az első ülésre nem tudom bekötni, túl rövid a biztonságiővKép

SzilvihKép
Látod én pontosan ezért nem irtam a topicba majd másfél hónapig, nem akartam hogy rossz érzéseket keltsek esetleg bárkiben is, sőt azt sem szerettem volna, ha bárki összehasonlitgatja a babákat, nem tehettem róla hogy DAni már öt és fél hónaposan felállt és mászott mint a gyik. Mostmár hogy kezdik beérni egymást a babák, igy már szivesen leirom a tapasztalataimat, és nagyon jó szivvel olvasom a soraitokat, amit a hallgatásom alatt is olvastam minden nap azért.

Gratula az első fogacskához, gyorsan jön majd hozzá a testvérkéje isKép
Multkor főztem Daninak tejberizst, és nem győztem neki kanalazni, annyira izlett. Vettem tesco gazdaságos rizst, elég aprószemű (az a legjobb a tejberizshez) nagyon picit megpiritottam és felöntöttem kétszerannyi vizzel, mint a rizs volt, jól szétfőztem, majd volt fagyasztott anyatejcsim és mikor már puha volt a rizs, azt hozzáadtam, azzal forraltam még egy kicsit, tettem bele neki egy kevés barnacukrot, majd rudmixerrel jól átpépeltem, pont jó állagu lett, (bevallom a maradékot én ettem megKépKép)

ZitusKép
Irtam mailt, azóta te se irtál ámKép Mi van veletek? Mekkora már MAtyi?Kép

Jajj lányok nem tudom, de valahogy nekem ez az olimpia már kezd nagyon nem tetszeni, ez a sok herce hurca a dopping dolgokkal, és hogy képes valaki névtelen levéllel becsmérelni valakit, szerintem felháboritóKép Valahogy a versenyzőink sincsen a topon, főleg akiktől érmeket vártak, azok alig teljesitenek, pedig most nagyon nagyon sok támogatást kaptak itthon.

BuksikaKép
Meglestem a nagy művet, csuda aranyos lett és nagyon jó ötlet, elhiszem hogy nagyon tetszett kispapinakKép Nagyon ügyi vagyKép

TündeKép
Csak most fog aztán igazán beindulni a forgo morgo programKép NEm győzöd majd követni pöttömöd, hogy utolérd a forgolódás közben, gratula a 6 hóssághozKép

Megyek mert Dani már a járóka alját hámozza, amit annak idején anyukám lemosható öntapadós tapétával fedett beKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok,

Ismét csak egy gyors bekukk.

Ági,
Nagyon édes ez a szeretetbefőtt. Lehet ötletet orozni?!Kép Vagy csak lízingelve?!
Mi a Milka lila belsejét jégkockatartónak is használjuk, így tök ari kis szivecskés jégkockák lesznek benne.
A másik ilyen műanyagot pedig karácsonykor használtam fel úgy, hogy a húsvétról, mikulásról stb. megmaradt csokikat felolvasztottam, és abba töltögettem beleKép
Nekem épp most döglődik a billentyűzetem. A space nem működik, és egyébként is mindent össze- vissza csinál. Lehet, hogy oda kéne adnom a Dorcinak?! Na jó, de előtte jól kipucolom.

Képzeljétek, még 1 hónapja azt álmodtam, hogy Dorkának egyszerre nőtt ki 3(!) foga. Akkor jókat nevetgéltünk ezen az Ádámmal, mire ma este felfedeztük a két alsó fogacskáját isKép Úgyhogy most tényleg 3 nő egyszerreKépKép
Hmmm, mit is kéne még megálmodnom?!Kép

Ma volt az Ádám szülinapja. Meglepi bulit szerveztem, de ez nekem nem volt könnyű, mivel itthon van szabin, és minden percet velünk akar tölteni. Egy percre sem hagyott egyedül. Így aztán néha- néha beköltöztem a mosdóba szervezkedni SMS útján. Hát nem volt semmi. Folyton bekiabált, hogy "rosszul vagyok- e", meg hogy "menjünk orvoshoz, ha ilyen szarul vagyok" stb.Kép Végülis sikerült nagy nehezen. Még sütit is tudtam sütni tegnap este, persze azzal az ürüggyel, hogy csak a délelőtti nasizáshoz szeretném sütni...Erre ma délelőtt elkezdte megdézsmálmi a linzereket, mondván ezt délelőtt meg szabad enniKép Nagy nehezen kiszedtem a kezéből a linzeres dobozt, de akkorra már csak a fele doboz volt megKép
Vendégekkel úgy beszéltem meg, hogy mindenki egyszerre jön fel. Közben a fele vendégsereg eltévedt, és valahol Hűvösvölgynél telefonáltak, hogy kissé eltévedtek...stb. Szóval volt izgalom rendesen, de a végén minden jól sikerült, és jókat nevetgéltünk az egészen.

Voltunk ma a Brendonban is. Vettünk a Dorcinak egy ABC Designos bébikompot. Nagyon élvezi. Már a boltban kipróbált néhány bébikompot, de ez tetszett Neki a legjobban. Van rajta kormány, "seb.váltó", csörög- zörög, színes lámpák villognak rajta, dudál és zenél. Annyira belemerültünk a próbálgatásokba, hogy elhagytuk valahol az esernyőinket isKép

Tünde,
Gratula a 6 hóssághoz! Régen tettél fel képet Kittiről!
Beküldtük mi is a Pampis zacsikat. Kíváncsi vagyok, mikor fogják küldeni. Mindenesetre ajánlottan, és tértivel adtam fel.

Szilvi,
Gratula az első fogacskához! Kispapának üzenem, hogy becsülje meg ezt az első fogat, mert ugyanilyen első már nem lesz többet.
Mi is a műanyag előkére esküszünk. Nekünk azzal egyelőre még nem problémánk.

Orsi,
Nem felejtettelek el!!! Írom a leveledet! Bence hogy van? Köszönjük szépen a képeslapot!
Édes lehet a doktornőtök, gratulálok Neki!Kép
Valami erős kis vírusirtóval kéne felszerelnetek a gépet. Szerintem időközönként érdemes felmenni a www.virusbuster.hu ra, mert ott szerintem naprakészek az újabb vírusokkal kapcsolatban.
Én úgy tudom, hogy halat 1 éves korig tilos adni, mert allergizál, és én ezt be is fogom tartani Dorcinál. Persze mindenki tegyen saját belátása szerint, elképzelhető, hogy némelyik doktornő mást mond.
Én a tejpépekkel is úgy vagyok, hogy mivel nálunk van allergiás a családban, ezért Dorka is hajlamos rá, s emiatt csak a HA- s sima pépet adhatjuk Neki, nem lehet a többi (sárgabarackos, banános stb.) ízesítésűt adnunk, hiszen ez az allergia nem azonnal jön ki (ahogy sajnos sokan gondolják), hanem akár évekkel később is. Próbálok mindent megtenni azért,hogy Dorci ne legyen asztmás (illetve jobb esetben "csak" allergiás), mert az tényleg egy szörnyű betegség, ráadásul sajnos én már sosem fogok kinőni belőle.

Éjszakai vihar: épp 2 napja mostam le az összes ablakotKépKép

Buksi,
Képzeld, vmelyik nap beengedtem magam elé egy nálunk kicsit magasabb gk- t, és annak is ugyanolyan bocis Baby on Board- ja volt, mint nekünk. Rögtön Rátok gondoltam, mert mintha Ti is vettetek volna utánunk, nem?! Habár Vencelkét nem láttam abban a kocsiban.
Ja, képzeld, már nem csak bocis van ilyenből, hanem valami piros katicás is. Már majdnem megvettem ma..., de hát minek kettő?!
Mi lett végülis azzal a koccanással?
Házavató buli???!!! Ó, hol vagyunk még attól?!Kép Mindenesetre már kezd teljesen összeállni a kép, szombaton jön ismét a tervező srác, és bemutatja a már elvileg teljesen kész tervet. Utána beadjuk, és várunk. Addig pedig gyűjtögetünk és szorgalmasan lottózunkKép
Majd ha érdekel, mesélek róla, de nem hiszem, hogy a többieket érdekelné.

Képzeljétek, még nem kaptuk meg a gyorshajtási dádá levelet. Akkor már nem is fogjuk megkapni?

Bogi,
Én is szedtem Claritine-t, de azt tényleg el kellett kezdeni már májusbanKép

Tigri,
Csuda kedves férjed van!
Hűűű, de nagy pocid volt!!! Nagyon szép! Láttad volna az enyémet...Kép Mindenki azzal vígasztalt, hogy majd a 9. hónapra jó nagy leszKépKép De nem adom fel, majd a következő manónál jó nagy pocakot növesztekKép
Először azt hittem én naív, hogy az a pocak is a Tied, aminél a lábacska kirúg. Bárki is készítette és bármilyen technikával, az a kép akkor is fantasztikus!
A műtős képet már ismertem, gyönyörű a szöveg is hozzá.
Én 172 cm vagyok, és 58 kg- ra kéne visszamennem. Már csak 3,5 kg választ el ettől. Persze ez egy közelebbi cél, a távolabbi pedig az 50 kg, de hol van az még?!

Ági- Buksi,
Ugye nem hagytok ki a taliból?!

Rebi, merre vagytok?!

Most ismét sok voltam, megyek. Ezer bocsi és egy rénszarvas, akit véletlenül most kihagytam.

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok Kismamik
Jelentem alássan: böcsülettel visszaolvastalak benneteket, jegyzeteltem, hozzászólok.

Orsi
anyós KépAlvós Dani ülve: [color=#0077aa] Gyermekünk első, vérrel járó balesetére szerintem mindannyian emlékezni fogunk Kép
Injekció érdekesen hangzik, ilyenről még nem hallottam! Műxik?? Autósülés ügyben én már korábban megfordítottam, balesetveszélyes volt, mikor nyöszörgött, anyuka pedig vezetett és egyszerre próbálta eltalálni gyermeke száját a cumival és kormányozni, kb mintha vakon vezettem volna.

Ági
Mizu a futószemölcsökkel? A szivecskék nagyon ötletesek, én is ki fogom próbálni, ha nem jogvédettek ?KépKépKép

Rebi
Levi őrült jól halad, 3x-a a súlya, úgyhogy tessék feszíteni !!! Ja és hát enni kell neki adni, nem a ruháját a szájába tömni, vagy az előzőnél ez bevált KépKépKép

Buksi
könyökölő, laza 'csávó', ez igen, Kép csak a vagány duma hiányzik.. vagy már az is van?? Kép
Alvás cicin javul?
Én Rizspelyhet (gluténmenteset) a Bécsi úti Kengurú Goldban vettem. Sajnállak az izomlázért, mi lett volna, ha még tollasozol is ??? Kép
Talpacskát én is gyártottam (bébiolaj a lábra, aztán rátapicska egy papírlapra), sorsa még függőben van.KépKépKép

Hajni
Plussz 1 pont Alexa 'Ülök a tapiban' c. képére és a távirányítós autós sztorinak is jár egy.
Előkében nálunk is volt mindenféle próbálkozás. Merev műanyag jól lemosható anya kedvence volt, de útálta Léna. Neylon belsejű, tépőzáras is kafa, csak hamar piszkolódik és Léna a karját is le tudja enni. Szóval nálunk a műa belsejű, karral is rendelkező, hátul (sajnos) kötős cucc (forrás: Interspar) a mindennapos. Ja és vagyok olyan galád, hogy nem cserélem mindennap (megszárad a java, leporolom, és már indulok is) KépKép
A cetlieidért meg nagyon-nagyon-nagyon irígy vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vic
Csatlakozom a házavatós brigádhoz! Kitartás, amikor a számokat meglátjátok a tervezőtől! Gratu a foghoz, volt vmilyen kísérő jelenség KépKép(momentán nem a fokozott nyálképződésre gondolnék)??!!
Pocinövesztésben én sem voltam rest!! Na versenyezünk?KépKép
Ejnyecetlit meg megmondtuk, ugyebár Kép
A munkával cudarul állok. Bedobtam a türcsit és ez megviselt egy kicsit. 6éve dolgozom, de ilyen -nem bírok el egy munkával, amit elvállaltam- még nem történt velem. Feldolgozom remélem. Hétfőn megyek be és állok elébe. (a sztorihoz tartozik, hogy ráadásul az exem bízott meg a munkával, szóval brr, mrr)

Tünde
Kitti egy stramm csaj, jó a kiképzésKépKép

Szilvi
Gratu a foghoz, és hajrá szoktatás a Bpi forgataghoz. Dokiváltást meg támogatom. Szerintem bízz az ösztöneidben, és bátran keress új dokit! A IIIker.nem tudok egy tutit Kép

Fbogi
Gratu az úszáshoz, újabb tevékenység, amit mindketten élvezhettek Kép Kaja ügyben én is kérdeztem a szupidokinkat. Az ő válasza: "Ezt a kérdést én is feltettem egy afféle orvoslátogatónak, aki a következőket mondta. -Tudjuk, hogy nem tanácsos. De amíg kereslet van rá, addig mi gyártjuk, áruljuk." Szerintem ez magáért beszél, de kb ez derül ki a HIPPes válaszból. Én adtam halat, Léna szerette. Mindent csak óvatosan, mértékkel. Ja és mi akkor is HŐSÖK vagyunk. KépKép

Jobban vagyok, hála az őszi (Kép) időnek no meg a sok részvétnek, csak(!) reggel, meg este pokol Kép
Kép
Léna kezd leszokni a cicizésről, s lassan az az érzésem, hogy többet ártok neki, ha eröltetem. Nincs vmi sok tejcsim, fejek, iszom, szájába spriccelek, előmasszírozok, de csak reggel kellek, hát ez van. Szóval nem dől, türelmetlen, cumisüvegért reklamál zokogva. Fejem, de apad. Mit tegyek, erőltessem ???

cupa
J, aki szeretne egy kis románcot idehaza is Kép
holophernes

Sziasztok!

Ilyen se volt még,hogy én vagyok az első kukorékló,de napközben nem nagyon megy az írás,az estéről nem is beszélve KépElőre bocs a kisregényért,de végre visszaolvastam,úgyhogy dőlni fog belőlem a szó.

Először is magunkról. A házassági évfordulónk nehéz kezdés után naggggggyon jól sikerült. Először is beteg lett,aki vigyázott volna Vencelre, majd a "helyettese" sokat késett. Aztán miután kicsíptem magam,felébredt Vencel /ilyen persze máskor nincs Kép/ és negyed órás altatás következett, így ezek után eléggé izgultam a folytatás miatt. Nem sikerült a vacsi alatt elfelejteni szülői kötelességeinket, miután a párom mondott egy szép beszédet a házasságunkról, megrendeltük a vacsit,és onnantól a sarokvédő,altatás, stb. volt a téma Kép De legalább gyertyafény mellett Kép Hát inkább nem mondom el,miket ettünk, hátha Norbi is olvassaKép Ja! Az ajándék végül nem is lett rossz,de minden túlzás nélkül egy napig készült, a művészúr ugyanis nem nagyon akarta lábnyomát adni a dologhoz, vagy nem sikerült,vagy mire összejött,már kemény volt a gyurma,és még sorolhatnám... Apa naggggggggyon boldog volt, még el is pityeregte magát /remélem,tényleg a meghatottságtól Kép/,és a legfőbb bizonyíték,hogy tetszik neki,hogy már ott díszeleg az irodájában Kép Kép Kép Na majd teszek fel képet.

Ami az alvást illeti, elaltatás ügyben nincs nagy változás, hol cicizéssel kötöm egybe, hol simizéssel, néha meg magától elalszik. Most már biztos,hogy nem csupán bepróbálkozásról van szó. Ami új,hogy két napja éjszaka is felkel többször /2-4 alkalom/,és cicit kér. Szakirodalmaim szerint ez most pár hónapig így lesz Kép Bajnak nem baj, csak egy kicsit fárasztóbb Kép

És akkor sorba mindenkinek...

Orsi!

Az én párom is nehezebben lazít, náluk nem segítenek a hormonok Kép Azt bírom legjobban,amikor vendégek jönnek,és nem bírja felfogni,hogy gyerek mellett nem lehet rendet tartani,és a vendégek sem fognak csodálkozni,ha néha orra buknak egy-egy játékban Kép

Hajni,

Szeintem nagyon csini pocakod volt,nekem nem tűntél "csupagyereknek". Paramétereink hasonlóak /158cm, 48kg/,de akkor Te még nálam is picuribb vagy KépAmi az előke kérdést illeti,biztos furcsa,de mi semmit nem használunk, ugyanis Vencelnek éppen csak a szája széle lesz kajás. Igazi profi Kép Nálunk inkább a kaja utáni játék közben vannak bukáshegyek,de egész nap azért mégsem lehet előkében . Ja! És apa meglepije nagyon romantische , gyorsan fel is olvastam az enyémnek Kép

Tünde!

Hú de szerény tudsz lenni ezekkel a világhírű szenzációkkal! Nagy -nagy garatula a megfordulásokhoz, mostantól csak győzd energiával a pelenkázást,stb. Kép

Szilvi!

Én biztos lecserélném a dokit,védőnővel is csak telefonon tartom a kapcsolatot /kéthavonta Kép/,mert nem bírom,ha valaki hülyeséget beszél, és még ezért kapja a fizetését. Dokinak is magánt fogadtunk fel, elsőször havidíjért /akkor min. hetente jött/,most már alkalmi díjért,de így itt van másfél órát /imádjuk a szövegét Kép/, mindenben maximálisan hasonló nézeteket vallunk, és mindig van kielégítő válasza, vay valami praktikája a problémára Kép Ehhez persze nem kell magánnak lennie,csak épp megfelelőnek. És hurá fogacska,meglátod apa most a kis "egyfogútól" lesz elájulva Kép

Bogi!

A múltkor kicsit félreértettél, nem Vencel volt nyügi és azért mászkáltunk egész nap,hanem az anyja szervezett túl sok progit /exmunkahely,apa munkahely, sziget / Kép Látom,jól ellevelezgetsz, bár én is azt vallom,hogy a gyártó naná,hogy nem fog maga ellen beszélni. Az allergia és egyéb rossz dolgok később /is/ okozhatnak problémát,ezért érdemes kivárni,amíg a szervezet "megérik" rá. Itt is van hasznso info, ld. Babaétrend 1 éves korig
http://www.otlettar.try.hu/

Az olimpiáról már nincs véleményem,elég rossz irányt vettek a dolgok Kép Minősíti ez a szervezőket is, de ránk sem vet jó fényt Kép A politizálásba csak azért nem mennék bele mélyen,nehogy vita alakuljon ki, de fúúúúúj! Petya hétfői dumája Friderikusz műsorában nem lepett nagyon meg,de azért hánytam tőle Kép

Kellemesebb téma: klassz,hogy szerettek merülni,mi most pihentetjük,mert nem lett a kedvencünk Kép

Ági!

Remohobby Kép Kép Kép Szeretet befőtt nálam is nyerő, lízingelhető ? Kép

Vic,

Foghegyek Kép Álmodj lottószámokról is Kép Örülök,hogy jó volt a buli, Dorkát nem zavarta,vagy nem húzodott éjszakáig ? Bébikomp: azért ne túl gyakran, nem tudom,tudod-e,de nem szerencsés a mozgásfejlődésre Kép /bocsi,hogy én mindig kötekszem Kép,nem vagyok gonosz banya Kép/ Amúgy sajna még nincs bocis izénk,mert nem is láttunk sehol Kép a házról meg írjál csak, mekkora lesz,hány szoba,stb., legalább a yálunk csorogjon Kép

Judit!

Cicisztrájk Kép Én ha nem is esnék túlzásba,azért finoman próbálkoznék. Eyg ilyen méretes királylánynak is kell a fincsi tej Kép! De szerintem nem adod fel olyan könnyen,ahogy ismerlek Kép Rizspelyhet nekem is Kép! Románc: nem ma lesz a kiruccanás,Te kis telhetetlen ?!

Dugultam!

Buksi
kisbuksi

Ja! És íme a remekmű, témáját illetően Vencel sétál egy réten, ha nem lenne világos, funkcióját illetően toll- és kütyütartó, szintén ha nem lenne világos Kép Kép Kép

http://babanet.hu/album/main.php?album=2126&page=4&image=70789

http://babanet.hu/album/main.php?album=2126&page=4&image=70790

Buksi
kisbuksi

És bocsi a számtalan elírásér,betűkihagyásért, azért értsétek jól ...

Mostmáraztántényegdugoló Buksi
kisbuksi

"...elírásért" Kép Kép Kép

Jólelvagyok Buksi
kisbuksi

SziasztokKép

Csak egy gyorsvonatnyi bekukkKép
Szeretet befőtt koppintható nyugodtan, a virágokat mint jogdíjat majd az öltözömbe kérnémKépKépKépKépKépKépKép

Most rohanok mert menetkész a két pasi, majd este jövök.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Jah már többször akartam irni, hogy amit leírtok az a küldéstől számítva még 30 percig javítható szerkeszthető.
Csak annyit kell tenni, hogy a hozzászólásnál a jobb oldali, papir-toll ikonra ráklikkeltek és előjön attól függően, hogy állitottátok be a profilotokat vagy: a hozzászólás, vagy előbb a neveteket kéri és a jelszótokat, utána meg a hozzászólás, utána lehet javítani ami nem tetszik, vagy elírtatok, képet utólag nem lehet beszurni.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Buksi,
Olyan jól nézett ki,hogy nem akartuk otthagyni a boltban. Én úgy tudom (illetve tegnap az anyósom is mondta, mert előtte Vele konzultáltunk ezzel kapcsolatosan), hogy csak akkor ártalmas, ha D. egész nap csak ezzel hajlandó játszani. De Dorci max. 1 órát fog vele játszani, ne aggódj.
(most pedig épp Kispapával játszik, együtt másznak a földön. Elöl Dorci, utána a Kispapi. Dorci közben hatalmasakat kacag. Nagyon édesek! Most pedig felült és spárgázik egyet. Ezt már nem tudja utánozni KispapiKép))
Művedet én már tegnap este megkémleltem, nagyon jól néz ki!

Puszi!
Victoria

Sziasztok!

Ági, ötlet koppintva, virágot küldöm:

Kép

Természetesen esön nö a gyerek, néha persze enni is kap Kép (értem én a viccet!) A virusokat és sem értem, nem szoktunk OLYAN helyeken járni, ahol elöszeretettel bombáznának a virusok, úgyhogy passz. dokinéni látott már, csak épp mindig elörefele figyeltek a babák. Kép

Vic, mi köszönjük! Bence jól van, épp jön a felsö fogának a párja, már érezni. Tényleg irhatnál a házról, szerintem nyugodtan! tudod, hogy nekem muszály volt tejpépet adnom, meg egy halom dolgot, ami nem anyatej. A hallal várok még, bár Bence már eszik túrórudit, joghurtot. Mi most áttérünk a babatejre, ami nem H.A.. Eddig nem okozott gondot semmi "tejes", de persze ez nem jelenti azt, hogy késöbb nem lesz allergiás. De remélem, hogy nem lesz! Dorci gyorsan növeszti a fogait! Aranyosak lehetnek apával! No és buliszervezésed nem semmi! Izgalmas lehetett!

Judit, a Dani még mindig Bence Kép, bár való igaz, hogy egy idöben tetszett a Dani név. Én is a piros lámpánal csavarodtam hátra, hogy mit is csinál a manó. Szerintem az a reggeli is valami! Próbálkozzatok, hátha kicsit beindul! A szurit tegnap beadtam a páromnak, mára már jobb lett neki, de még nem az igazi (tavalyelött 2-t kapott). Diprophos a neve.

Buksi, nagyon tetszik a müved! Szerintem jól sikerült! Nem lehet, hogy Vencel fejlödési ugráson megy keresztül? Már ami az éjszakai ébredést illeti?

Bogi, a Hippes válasz hasznos volt, összefoglalta az allergiás tüneteket. Szerintem az evés, etetés is ugyanolyan egyéni dolog, mint a fejlödés.

Bébikompon már én is gondolkoztam! De talán csak kint tudjuk használni.

Lányok! Bencének szekrényt szeretnék venni. Tudtok ajánlani boltot, ahol jó nagy választék van?
orsi17

Sziasztok!

Buksi!
Bocs! Rá voltam állva biztos arra, hogy akkor szoktam használni a kengurut, ha másképp nincs Lili nyugton. Bár már régóta nincs ilyen gondom aranyommal.

Tényleg szupi ötleteid vannak!

Orsi!
Igen, legalább a tüneteket megtudtuk. De kíváncsi vagyok a további fejleményekre is.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Nekem ettől a hülye időtől semmihez sincs kedvem. De azért olvasok, csak írni vagyok lusta.
Főleg az keserít el, hogy jövő héten már kezdődik a suli, szombaton beiratkozás. Októberben meg kéne mennem nyelvvizsgázni, de úgy érzem semmit sem tudok, amit tudtam, azt is mindent elfelejtettem, mostanában az órákra is csak félig készülök, pedig most kéne igazán ráhajtanom. De majd hétfőn befizetem a nem kis összegű nyelvvizsga díjat, és azt hiszem az fog igazán motiválni. Kép

De nagyjából sikerült visszaolvasnom.

Vic, gratula Dorcinak a mászáshoz és a fogacskához is! Kép Nem viseli meg nagyon, hogy egyszerre jön a többi fog? Kép Álmodj még néhány szép és jó dolgot! A Pampersre egy kicsit várni kell kb 1-2 hó, míg küldik. De most már én is mindent ajánlva adok fel.
A fogyokúrát megkaphatom én is? Csak kiváncsiságbaól, egyenlőre én még nem szántam rá magam, csak nem értem mik ezek az 1-esek stb.

Ági, megnéztem a topicotokat. Nagyon arik a képek! Milyen nagylegény már DaniKép Kép Tényleg jó ötlet ez a szeretet befőtt. Kép

Judit, Léna 8 kg??? Ez igen, szép súly a legfiatalabbtól! Kép A tejcsivel egy kicsit szerintem még próbálkozz, hátha. De ha nem, akkor örülj, hogy legalább reggel kell neki.
Drukk a nővérednek!

Kisbuksi, hatalmas gratula Vencel kúszásához! Kép Édes lehetett a tükörrel! Örülök, hogy a házassági évforduló is végül jól sikerült. Ötletesek ezek az ajándékok.

Ines, legalább ez a levél gyorsabban odaért. Csak egy méret volt a sapikból, mi még egyenlőre eltettük. De nektek akkor pont jókor jött, Hanna nem maradt kalap nélkül a strandon. Kép

Orsi, nagyon édi Bence! Az albumban lévő képek is tündériek! Eszméletlen mennyiféleképpen tud aludni. Utolag is boldog névnapot kívánunk! Kép
Olvasással hogy állsz? Én eljutottam a könyv feléig! Kép

Hajni, gratula Alexának az üléshez! Kép Nagyon édi ebben a haptapis alagútban. Kép Pocakméret, húha! Kép Mi sima műanyag, lemosható előkét használunk, eddig még nem volt gond vele, Kitti rendesen eszik, csak néha az anyja bénázik és lecsöpögteti az előkét. KépApa üzenetei Kép Kép

Szilvi, gratula Dorkának a fogacskához!

Bogi, köszi az infókat. Jó tudni ezeket a tüneteket.

Senki nem válaszolt nekem a fogmosásra. Kép Most akkor tényleg mikor kell elkezdeni? Két fogunk van, vagy már elkéstünk? Ti milyen fogkrémet használtok?

A forgolódás egyenlőre még nem túl vészes, de felkészültem lelkiekben a birkózásra. Kép
Kitti új tudománya viszont a zoknievés! Kép Állandóan a szájában a lába. Sőt egyszer már sikerült is lehúznia, hát micsoda öröm volt az neki, fülig ért a szája. Kép

Tegnap tócsnit készítettem ebédre. Gyerekkoromban nagyon sokat ettünk, de én még sose csináltam. Most viszont megláttam a receptet a Kismamában, és nekiálltam. Nagy volt a sikere, el is fogyott mind.

Tettem fel néhány új képet az albumba:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1836&page=3

Pusza,
Tünde
rtünde

Tünde,
Megnéztem a fotóitokat. Olyan kis mosolygós Kitti! Látszik, hogy Ti is sokat mosolyogtok Rá.
Gratula a zoknievéshez. Akkor most már felkészülhetsz arra, hogy napi 2- 3 pár zoknit fogtok fogyasztani.Kép Legalábbis nekünk az első időkben ez volt.
Most pedig már az van, hogy leveszi a zokniját és olyan messzire dobja, amennyire csak tudja. Néha az előszobában találom meg a zoknikat szanaszétKép
Nálunk inkább Kispapa szokott etetésnél bénázniKép

Orsi,
www.baba.lap.hu t nézd meg, hátha...

Most megyek, útra készen van a kis családunk, én pedig még mindig itt.Kép
Megyünk a nagypapáékhoz.

Üdv
Victoria

Sziasztok!

Találtam egy fényképet, ami a hobbinkról szól. Kép

Még pocos voltam!

Kép

Sziasztok!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam nektek, de azért figyelemmel kísérem ám a topikot, de írni már sajnos ritkán marad erőm.
Mentségemre legyen mondva, hogy nálam állandóan ki be járnak a vendégek, alig jöttünk meg Erdélyből, jött egy vendégem Olaszországból, ami nagyon jó, csak fárasztó. Ma utazott el, de 2 hét múlva Kanadából jön a legjobb barátnőm stb. stb.

Ráadásul belecsöppentem egy szervezkedésbe, ami már régi vágyam, és most úgy tűnik megvalósul, egy babakocsis demonstráció, akit érdekel kérem nézzen be ide: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=284&post=342070#POST342070

Azért írok Petikémről is pár szót, nagyon ari, mászik és a kedvenc szórakozása ha a nagyinál a kutyust és a cicát nézheti. Hatalmasakat kacag rajtuk! Az evést még nem viszi túlzásba, inkább csak kóstolgat, de szinte mindent adok neki persze mértékkel. (Ma pl. egy kis somlói galuskát nyamnyogott!) Kiscsit furi,hogy ő sem vesz semmit a szájába a kezén és az én kezemen kívül, mondjuk ez nekem nem új, Kittike is ugyanezt (nem) csinálta.
Ennek elég sok jó oldala van, viszont semmi ételt sem tesz a szájába, ami azért már rossz, mert nekem kell tartani és ha nem vagyok elég ügyes (ahogy ő szeretné) akkor mérges és óóóóóórdít.
A dokink szerint ez ritka, de nekem mindkét gyereknél így van.

Mindenkinke nagyon gratulálok az édes gyerkőckékhez, vigyázzatok rájuk nagyon és magatokra is, de ezt kár mondani úgyis vigyáztok! Kép

Üdv.
Andi
andi68

Sziasztok!

Először is Bencének boldog névnapot útólag.

Ígyekeztem elolvasni benneteket, de lehet, hogy pár dolgon csak átfutottam.
Mindenkinek a babája gyönyörű, Bencéről fantasztikusan jó képek készültek.
Buksi!
Már megint csak ámulok, bámulok, hogy milyen jó ötleteid vannak.
Évfordulót szervezem, gondolkodok ezerrel. Én a saját e-mailemről fogom küldeni, mert úgyis rögtön kitalálná, barát nem fog neki gratulálni az évfordulóra. De szept 23 helyett 22-én fogom valószínűleg,ha anyu tud figyelni a gyerkőcökre, akkor volt a polgári esküvő, 23-án atemplomi. Azért gondoltam, nehogy ő is szervezzen valamit és nem jön valamelyikünknek valami össze.

Tünde!
Sok napunk nem volt, de arra a picire is hasznát vettük. Mi ilyenkor nem fogkrémeztünk még. Akkor kezdtük el, amikor már tudott köpni. Mi a chicco fogkefét használjuk, ami arra a pár fogra jó.

Nyaralás: Kifogtuk rendesen. Két napot volzunk csak strandolni, csütörtökön haza is jöttünk. Zuhogott lent, előrejelzés szerint pénteken is.
Nem akartunk várni két napot arra, hogy szombaton napsütésbe jöjjünk haza.

Orsi!
Hannának 8-9 hónaposan vettük meg az ülést. Én a Römert ajánlom, ADAC tesztek alapján a legnyerőbb. Ára durva, de biztonság fontosabb.

Vic!
Mesélj, mesélj, ránk is ez vár. Foglalózunk hétfőn. Bujjuk az újságokat, tervezgetünk és persze lottózunk. Most elkezdek fordítani itthon, azt rögtön félre is teszem.

Tigri!
Örülök, hogy újra itt vagy!

Ines
ini

<pre>

Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.08.28
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 6 hónap 0 nap 29.máj
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 6 hónap 4 nap 30.ápr 15.nov
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 6 hónap 11 nap 21.márc
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 6 hónap 12 nap 11.júl 01.okt
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 6 hónap 12 nap 25.ápr
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 6 hónap 15 nap 28.jún 20.júl Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 6 hónap 18 nap 11.júl 09.ápr
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 6 hónap 25 nap 21.márc 25.aug Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 7 hónap 0 nap 10.szept 24.máj Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergő 2004.01.24 3900g/57cm 7 hónap 4 nap 17.nov
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 7 hónap 7 nap 26.nov
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 7 hónap 11 nap 28.jún 29.máj
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 7 hónap 12 nap 21.nov 23.jún Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 7 hónap 16 nap 29.ápr 18.ápr Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 7 hónap 20 nap 06.febr 10.okt
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 7 hónap 21 nap 14.febr 24.jún
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 7 hónap 22 nap 02.szept 18.jún
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 7 hónap 25 nap 27.júl 26.nov
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 7 hónap 29 nap 05.nov 11.júl
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 8 hónap 1 nap 18.máj 23.jún
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 8 hónap 3 nap 13.jan 24.jún Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 8 hónap 9 nap 20.aug 18.jún
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 8 hónap 10 nap 20.aug 03.júl
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 8 hónap 19 nap 21.júl 16.dec
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 8 hónap 20 nap 15.márc 05.márc Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 8 hónap 25 nap 28.szept 19.márc
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 8 hónap 27 nap 23.aug 17.márc
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 9 hónap 15 nap 06.jan Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 9 hónap 20 nap 30.nov 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g/56cm 9 hónap 24 nap 28.márc 29.máj
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 9 hónap 28 nap 17.nov
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 9 hónap 29 nap 09.máj
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 10 hónap 7 nap 21.júl
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 10 hónap 18 nap 25.ápr 31.máj
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 10 hónap 27 nap 15.máj 22.jún
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 10 hónap 30 nap 03.dec 27.dec
</pre>
ini

Sziasztok!
Amit az előbb elfelejtettem, hogy én úgy tudom, hogy akkor kapja meg az ember a 90%-ot az allergia gyógyszerre, ha azt allergológus írja fel. A férjem is mindenre allergiás, ő mopndta még tavaly, hogy drágább így, hogy az üzemorvos írja fel.

Buksi,Orsi!
Olinak a szépen egyedül elszom c. fejezete lezárult. Ott vagyok vele,akkor egy picit nyűszi, de amikor kimegyek, akkor kezdődik a sírás.
Éjszaka is elég nyűgős, 3-4 alkalommal fel kell kelni.

puszi
Ines
ini

Kép
ini

Hali!

Köszi a dicséretet a páromról, őrzöm is őt 15 éves korom óta Kép Amúgy klassz dolgokat tud kitalálni. Tavaly a 10 éves évfordulónkra készített egy számítógépes diavetítést zenei aláfestéssel. Összeszedett egy csomó közös képet az albumokból és életünk fontosabb állomásait mutatta be. A vége Alexa ultrahangképe volt. Hát mondanom sem kell, hogy hullottak a könnyeim Kép
Én valahogy nem vagyok ilyen kreatív. Kép

Orsi,
Hogy neked milyen szemed van! Alig látszik a szekrény azon a képen Kép Amúgy jó ócska szekrények voltak, ráadásul 5 ágyasban voltam, brrr...

Szóval a második kép: egy magzaton végzett méhen belüli műtét közben a picike megfogta az őt operáló orvos ujját. Arra már sajnos nem emlékszem mi miatt műtötték. Talán Bogi vagy Vic meg tudja mondani.
Szenzációs a helyzet és a fotó is!

Ági,
Csuda ötletes a szeretet befőtted! Tuti nem romlik meg Kép
Nagyon rendes vagy ám, hogy így felajánlottad a beszerző szerepét, alkalomadtán élek is vele, köszönöm! Kép
Tetszik a tejberizsed, lehet, hogy mi is kipróbáljuk.

Vic,
Sok boldog szülinapot a párodnak! Milyen rendes pasi, hogy aggódott érted és már orvoshoz akart vinni Kép
Engem érdekel a házatok! Írj csak szorgalmasan róla.
Kompunk nekünk is van. Szerintem ha ésszel használja az ember, nem lesz gond! Amúgy nagyon aranyos a tiétek! Nekünk is van játszótálca rajta, azon komponálja a zenét.

Ja és akár pici akár nagy volt a pocak, tuti, hogy mindenkié gyönyörűséges volt! Kép Kép Kép Kép

Judit,
Nem trükköztél vele más szopis testhelyzetekben? Lehet, hogy csak sztrájk, az meg lehet átmeneti!

Buksi,
Ha ez vigasztal nem vagy egyedül: Alexa 5 hónapos kora óta újra szopizik éjjel, és általában cicin alszik el. Valóban fárasztó nagyon. Nem beszélve arról, hogy az én lányom olyan, mint egy motoregér. Fel van húzva és meg sem áll. Ma 2x aludt 30 percet! Aztán persze éjjel is ébredni fog. Sokszor nem értem honnan van ennyi energiája...
Nagyon szupi kis talpacskákat készítettél! Mi a kórházban kaptunk egy emléklapot, azon van nyomdázva 2 kis tappancs, imádnivaló. Én itthon a babanaplóba szoktam nyomdázni kezet és lábat ujjfestékkel. Hát nem egyszerű feladat Kép

Tünde,
Már én is nézegettem a mostani kismamás recepteket. Lehet, hogy mi is tócsnit eszünk holnap...
Fogmosás: passz. Mi nekünk nem bírnak áttörni azok a fránya fogacskák! Pedig már nagyon régóta kínozzák szegény Motoregeremet!
Helyes baba ez a Kitti lány!

Bogi,
Hű micsoda szerkentyűk! Ezek nálatok vannak?

Andi,
Jó újra olvasni rólatok! Kutya-macska dettó nálunk is! Ma Alexa a nagyiéknál elkapta a cica lábát, a macska helyből ugrott 1 métert úgy megijedt. Kép Nagy állatbarát vagyok, de nem túlzottam szeretem, ha piszkálja. Pedig fogja, mert már most, hogy kúszik simán utoléri.

Ines,
köszi a táblát! Nem tudod véletlenül, hogy ha az Istvánban csak úgy beesik az ember vizsgálatra, akkor mi a rendszer odalent az alagsorban? Rendelés, ilyesmi. Én a magánrendelőbe jártam, szóval nem tom' Most anyumat kísérném, de ő a kórházba akar menni, nem a magánrendelőbe.

Ma sétálás közben láttunk egy ifjú párt a templomnál, épp jöttek kifelé. Kép
A násznép rizst szórt rájuk, vicces volt, hogy hirtelen pár kilónyit rájuk zúdítottak. Én ilyet még csak filmekben láttam. A kolleganőm esküvőjén a pap nem engedett rizst szórni, mert félt hogy utánna jönnek a galambok Kép
Nálunk nem volt rizs csak víz,Kép a férjem kollegái nagy szirénázás közepette meglocsoltak, no csak finoman szórt sugárral. Kép
Ja és Alexának meg akartam mutatni a menyasszonyt, de őt csak a vendég gyerekek érdekelték Kép

Kép
Puszi
Hajni
tigribigri

Ági, eddig tartott a sarokvédős ötletem...Kép
tigribigri

Hello,
Hajni!
Nem tudom, mi a rendszer az Istvánba, én is csak a magánba jártam.
Mi is kaptunk egy nagy adag rízsesőt az esküvőnkön.mi nem kérdeztük meg,hogy szabad-e.

Itt a képen egy pici látszik belőle, de leginkább rajtam, hogy kapok valamit a fejemre.

puszi
Ines

A férjem azt mondta, hogy friss szakorvosi vélemény kell, tehát minden évben allergia teszt. Mi így tudjuk de lehet tévedünk.

Kép
ini

Sziasztok!

Orsi! Melyik is az a Dolgozó utcai játszótér? Örömmel átugrunk valamelyik hétköznap, van rá időnk bokros teendőink közepette. Kép Esetleg írj mailt, neked mikor jó. Autósülés; nekem úgy rémlik, azt olvastam, hogy akkortól lehet szembe ültetni, amikor már biztosan ül, tartja a fejét. Meg -szerintem- amikor már nincs hely a lábának a 0-13-as hordozóban, mint nálunk lassan. Viszont akkor már nem ülhet elöl!

Farkasbogi! Ügyesek vagytok az úszással! Allergia Kép

Hajni! Hát az én párom tanulhatna egy kicsit a tiedtől! Na nem panaszkodom, de ez nagyon aranyos volt.

Ági, köszi a tejberizs receptet, ha elfogy a rizspelyhünk, majd kipróbálom, mert tejcsi még mindig van a fagyasztóban bőven. Különben engem soha nem zavart az, hogy valamelyik manó ezt vagy azt korábban csinált, és ezzel teljesen érthetően el is dicsekedett az anyukája. Mindig örültem neki, és tudom, hogy Dorkámnak sincs semmi baja, így mindent fog csinálni a maga idejében, csak az ilyen dokinéni megnyilvánulásoktól a falra mászok.

Vic, ügyes szervező vagy. A tervezésnél meg jól gondoljatok át mindent, nagyon fontos mozzanat! Kisbuksinak igaza van bébikomp ügyben, egyrészt rossz mozgásformát is kialakíthat, hiszen az nem igazi járás, amit benne művel, másrészt veszélyes, hisz "önálló" lesz a kölök, ráadásul bárhova beakadhat útközben. Persze sokan használják, szeretik, szóval csak óvatosan!

Judit, nem vagyok nagy szakértő szoptatásból, de mit adsz Lénának cumisüvegben? Nem lehet, hogy édesebbet, mint az anyatej? Akkor próbálj meg hígítani rajta (mindig több-és több vizet tenni hozzá), hogy ne szeresse jobban, mint a cicit. Esetleg az csőrös pohárral is megpróbálkoznék, azt nem olyan jó szopizni. Én most vettem az Avent-os üvegeimhez csőrös fejet, tényleg nem csöpögnek! A szopit meg még félálomban jó megpróbálni, pl. délutáni alvásnál, úgy jobban elfogadják.

Tünde, fogmosást elkezdhetitek szerintem játékosan, de én egyéves kort olvastam valahol. Ha odaadod neki a fogkefét, biztosan eljátszik vele, masszírozgatja vele az ínyét, talán a fogait is. Játéknak nagyszerű.

Kisbuksi, éjszakai kelés Kép Még szerencse, hogy mi edzésben vagyunk, nem volt kihagyás. Kép Kép

Nektek van már DM-es kuponfüzetetek? (reklám helye) Mi nemrég kaptuk meg, és nem is rossz! Van benne pelusra is, meg pár ingyencucc.
Magunkról: kutya-cica nálunk is sláger, hangosan visong, és két kézzel markolja a cicánk fülét. Ezenkívül, ha vizet lát, egyből jár keze-lába, pancsizni szeretne, múltkor keservesen sírt, mikor elhurcoltam egy szökőkúttól. Megtanult tapsolni, szerintem tőlem látta, ahogy tapsoltam az olimpián a góloknál. Kép
Hát ennyi, így is később van, mint kellene, mindenkinek jóéjt.

A fájós hátú Szilvi Kép

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Tegnap este irtam egy csomót, aztán mire jó hosszú lett lemerült a notebook Kép

Kicsit zűrös 4-5 napunk volt... először Csengus taknyosodott, aztán Levi is... ráadásul a szeles időt egyikük sem tolerálja, úgyhogy hol egyszerre, hol felváltva sikitottak... Levi ráadásul szorulást kapott az almától, azzal is szenvedett vagy 2 napig... A teljes zombisodás nálam már majdnem 100%-os volt... Aztán ma éjjel már csak 4x keltem szopiztatni KépKép
nem akarom elkiabálni, de talán már rendeződik minden... bár a torkom kegyetlenül fáj...

Ini
Azért jól sikerült a nyaralás?

Tünde
"fogmosás" onnantól mehet, ahogy kint van az első, eleinte ujjra csavart textilpelusal áttörölni... aztán lehet adni a kezébe pl. fogkefeszoktatót... majd rendesen fogkefével. Fogkrém, ha már tud köpni. (bár Csenge igy is úgy is megeszi a fogkrémet véletlenül Kép)

Még akartam irni, hogy nálunk is elmúlt az egyedül-eljátszom korszak (sajna)... de tényleg elmúlt és már visit is a kisebbik... és a nagyobbik meghallotta hogy ébren vagyunk... KépKép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Próbálok én jönni,de a hétvége reménytelen Kép

gyorsan bemásolom,amit kérdezetm a hozzátápis topikon, hátha valaki tud segíteni:

Nagyon szépen köszi a segítséget rizs és kukoricapehely ügyben, be is szereztem mindkettőt. Ez újabb tanácstalansághoz és kérdésekhez vezetett . Tudom,hogy igény szerint,meg bízzak az ösztöneimben, meg a kisfiam jelzéseiben,de mégis megkérdezem: mennyit adjak neki? A mai állás szerint szopizik napi ötször,és ebből kettő után kap gyümit /barack,alma,meggy,sütőtök/. Na ugyebár ebbe rakom mostantól a rizst/kukoricapelyhet. Igazából kisfiam egyenlőre úgy van vele, hogy szopi minden mennyiségben, a gyümievést meg elfogadja, mert jópofa közös program anyával De ha két kanállal adok neki,akkor sem reklamál, illetve addig eszik,amíg adom neki. Ha mégis pontosítani akarom,olyan 200-250g-ot kap naponta,ezt csak azért tudom,mert nagy ritkán bébikajában kapja. Szóval ehhez mennyit rakjak? Lehetőleg ne grammban segítsetek,mert se mérlegem,se érzékem, hanem pl. x evőkanál, félmarék,stb. .Majd ha a mennyiség eldőlt,az lesz a köv. kérdésem,hogy minden nap adjam monjuk váltogatva a rizst és kukoricapelyhet,vagy az túl sok? És lécci ne nevessetek vagy bosszankodjatok a kérdéseim miatt,azért fordultam Hozzátok,mert bizonyára jobban tudjátok,mint én....

Előre is köszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Ne haragudjatok a hosszú eltünéseért, de Dudu beteg volt (nagyon magas láz, pocófájás.. stb...) tegnap meg dédimamiztunk.

Képzeljétek felállt magától a drága lányom, és rendszeresen próbálkozik veleKépKépKép

Csöpp jól van, talán a 17-08. hétben még azt is megtudjuk, hogy fiú-e vagy lányKépKépKép

Buksi!
Csak az utsó hozzászólásodat olvastam el. Én nem használtam ilyen rizs és kukoricapehely dolgot, de szerintem egy majd két evőkanállal elegendő lehet bele. Meglátod, hogy melyik az amennyiség ami nem veszi el a gyümölcs ízét és amit még Vencel is elfogadKép

Mi egyébként Sinlac pépet használtunk (szentjánoskenyérmag alapú) ezt vízbe kellett egy picit áztatni és ebbe tettem a reszelt almát, ill, más gyümitKép Nekünk receptre írták ki, mert anélkül elég drága (de így isKép)

Dorkának boldog névnapot!!!Kép

Megpróbálok visszacsatlakozniKép
PUSZI!!!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok,

Ismét csak egy gyors bekukk.

Ines,
Húúú, de gyönyörű vagy azon az esküvői képen! Szerintem tök jól lehet látni a rizs szemeket. Rizs szórást nekünk azért nem engedték, mert közölték, hogy Ők nem akarnak majd utánunk takarítani, sem a templomban, sem előtteKép Persze mi voltunk a butusok, hogy megkérdeztük. Ha nem kérdeztük volna meg...Kép

Rebi,
Akkor tényleg eléggé sötét napok állnak mögöttetekKép De azért most már kisütött a napocska, ugye?!

Hajni,
Annyira tetszett, hogy a mondandódat aranyos kis képekkel is illusztráltad!Kép
Tök jó lehetett a tűzoltós esküvő! Én imádom az esküvői menetet nézni, ilyenkor mindenki egy kicsit más lesz. A menyasszony/ara királynői tartással és szépséggel vonul végig, a vőlegény/férj pedig büszkén. Mindig szoktunk dudálni is, ha mellettünk halad el egy konvoj.
Itt az utcánk melletti főúton is sokat szokott végigmenni esküvői konvoj, mennek föl a Normafához.
Alexa nagyon szépen ül. Így leszedte azt a sarokvédőt?!
Dorka is csak ülve hajlandó játszani. Így biztosan érdekesebb Nekik a világ.

Bogi,
Nem semmi, milyen komoly távcsöveitek vannak. Ezek a Tieitek? Milyen gyakran kémlelitek az eget? Mesélj erről, engem nagyon érdekelne.
Nekem a volt osztálytársnőm édesanyja csillagász, és rengeteget hozott minket ide a csillagvizsgálóba. Nagyon érdekes ez a szakma.

Szilvi,
Ari vagy, hogy így aggódsz, de én 100%- osan megbízom az anyósomban és a tanácsaiban, legalábbis a gyerekkel kapcsolatos mozgásfejlesztési, táplálási, orvosi tanácsaiban, mivel Ő gyermekgyógyász is. (Illetve nekem is van (óvónő lévén) valamennyi olvasmányom ezzel kapcsolatosan.)
Anyósom egy szerintem kivételesen okos ember, mai napig is diplomát diplomára halmoz, annyira szereti a munkáját,
és Neki köszönhetjük, hogy a Schöpfiben ki van téve egy inkubátor(Kép) a két kapu közé a nem várt(Kép) babóknak.
Továbbá anyavédelmi programban is évekig részt vett, ahol szinte napi kapcsolatban volt az anyukákkal és a gyerekekkel.
Szóval Ő hetente vizsgálja Dorkát, folyamatosan figyeli a fejlődését. A bébikomp napi max.1 órás használatában semmi kivetnivalót nem talál egy normálisan fejlődő gyereknél. Nyilván az egész napi használat károsan hatna nem csak a mozgás, de egyéb fejlődésre is, de kétszer 1/2 órától még nem lesz semmi baja egy babónak. A férjemnek is volt kompja, szerette és nincs semmi baj a mozgásával. Ezek a kompok pedig már úgy vannak kiképezve, hogy nem lehet veszélyes.
Sokkal nagyobb veszélyeket rejt pl. az a sok bébiétel, amikre ráírják, hogy 4 hónapos kortól adható, pedig a benne lévő anyagok nem egy 4 hónapos baba amúgy is sérülékeny emésztőrendszerébe valók.
Félre ne érts, nem vitatkozom, remélem Te sem így gondolod.
Háztervezés:
Szerencsére a férjem egy nagyon aprólékos ember, s igyekszik minden látszólag apró dolgot is megtervezni ill. megterveztetni. Pl. még a gépészetnél nem tartunk, de már most megtervezte a gépben, hogy hány konnektor legyen, és azok hol legyenek.
Házunk még sehol sem áll, de már gondosan ki van választva a padlólap, a járólap, a mosogató stb...És mindehhez pontos számításokat is mellékel.

Emő+Csöpp,
Régen jártál errefelé.
Remélem, Dudu most már jobban van. Majd ha lesz egy kis időd, mesélj Róla bővebben! Gratu az egyedül felálláshoz!!!
Csöppről is mesélj majd, tökre kíváncsi vagyok,hogy fiú vagy lány babó lapul ott a pocidban?!Kép
Tényleg, Ti meg akarjátok tudni a baba nemét?

Üdv,

Vic

Ui.: Mi is felálltunk tegnap este!
Victoria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?