Új privát üzeneted érkezett!

jucicuki
nálunk már megvan a kislány név csilla lesz ha lány fiu akor én gergőnek szeretném bár a páromnak nem tetszik akor azon még gondolkodunk mert valami egyszerü magyar név kéne .

kali
vigyáz ezekel a vacak kajákal mert nem tesznek jot ,tartosan .

klacc
gratula a fiuhoz :)

csöplány
mi meg nagyon szeretnénk egy kislányt :) férjemel együtt.

sellon
én inkább este érzem de akor inkább rugásait mert akorát tud rugni hogy már összerándulok töle :D .

szöszmöszke
nekem csak vasat kell szednem .

ann9
én élvezném a havazást ha nem kéne dolgoznom kint a hidegben ,igy viszont utálom a minuszokat .
csics

kicsiky
én tavaly öszel sikerült jó akciot kifognom játékokbol ,talán férjemet megkérem vigyen el megint .

én holnap megyek uh fél10re elöte még meg probálom megszerezni az afp leletett.

ti medig dolgoztok még munkahelyeteken lányok ? én lehet hogy januárig .

lányok
hétfön sütötem duna hullámot ,és nagy sikere lett ,hétvégén meg ha lesz energiám akor méteres kalácsot csinálok :D .
csics

Sziasztok!!!

Kevemoncsi egyidős babások vagyunk!!! Én is május 23-ára várom babámat! :lol:

Nekem azt mondta a dokim, hogy mindenképp vigyem magammal az AFP leletemet, mert így tud az UH-s doki véleményt mondani. Aztán lehet, hogy nem kötelező ez, csak ajánlott....

Kicsyke: én ma főzelék napot tartok - zöldborsó, zöldbab. Erre vágyom! :roll:

KépKép
charlott

csöpplány: az első babámat én pont a 20. héten éreztem először. Olyan volt, mintha egy pici izom rángatózna valahol a pocakomban. Most már legalább 1 hónapja érzem, a mozgásokat, de most már legalább tudom, hogy mit kell éreznem. Lehet, ha első babám lenne még nem is figyelnék rá, mert nem tudnám, hogy ez már az.

kevemoncsi: én is hétfőn megyek uh-ra :D

csics: igyekszem visszafogni magam, és azért rengeteg nyers salátát eszem, mert azt viszont imádom. Az a baj, hogy én azokat a gyümiket szeretem a legjobban, amiket ilyenkor már nem lehet kapni: cseresznye, sárgabarack, őszibarack, dinnye
Én még nem tudom meddig dolgozom. Igazából nem megeröltető amit csinálok, egy utazási irodában dolgozom és csak hat órában, de most még ráadásul szezon sincs. Inkább az a gond, hogy már nem igazán köt le, és egyre nehezebben tudom rávenni magam, hogy bemenjek.
Most itthon vagyok táppénzen Virággal, és nagyon élvezem, hogy nem kell bemennem. Kár, hogy még nem tudom kivinni ebben a hóesésben, mert a tegnapi este volt az első, hogy nem ment fel a láza és inkább még kivárom a mai napot, hogy láztalan lesz-e.
Vendég

csics: mi az a duna hullám? A méteres kalácsot ismerem, de erről még nem hallottam
Vendég

mo megsutjuk ma a dios és masok beiglit. szerdanként Franciaorszagban nincs iskola (és ovoda), igy itthon vannak ma a gyerekek.

a duna hullamot én sem ismerem

munka: itthonrol dolgozom és addig fogok, amig birok. de az utobbi par hétben abszolut motivaciocsokkenés van...
s.orsi

Sziasztok!

KALI! köszi, már jobb a hangulatom, de nagyon hiányzik a napfény...nagyon borús idő van nálunk, én pedig napimádó vagyok... :roll:

SELLON! úgy látszik az apák bele sem gondolnak...hogy férne el bennünk ennél nagyobb baba :wink:
én már a 16. héttől éreztem a babát... :lol:

CSÖPPLÁNY! tényleg olyan bugyborékolós érzés de semmivel nem téveszthető össze...nálunk már kialakult, ha a kezemet a pocakomra teszem, vagy simizem egy kicsit, akkor fel tudom ébreszteni és odajön "jelezni"! IMÁDOM!!!! :lol:

KICSYKE! nálunk tegnap borsóleves és túrós tészta volt, maradt még leves, így ma ahhoz sütök palacsintát... :D Te mit főzöl?

MONCSI! úgy tudom vinni kell az AFP eredményt, de lehet h megcsinálják nélküle is...

CSICS! én már nov.óta itthon vagyok és nagyon élvezem.... :wink:
vigyázz magatokra...mit dolgozol?

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Sziasztok!

Csics! Köszi! Egyébként a másik kérdésedre, én már nem dolgozom 1 hónapja!

Charlotte!
Én is május 23-ára vagyok kiírva!;)

S.Orsi! Érdekes, hogy szerdánként ott nincs iskola, ezt még nem hallottam! Ez mindig így van? És akkor csak 4 nap a tanítás?

Kép
klaccc

Még ezzel a mozgással kapcsolatban! Én is már egyre jobban várom, hogy érezzem! Vagyis lehet, hogy érzem, de nem tudom, hogy az-e! :( Néha fura, nagyon lágyan érezhető mocorgást érzek a hasamban! Akkor mindig odateszem a kezem, de azzal már nem érzem! De arra gondoltam, lehet ezt még a kezemmel nem érezhetem, csak ott belül, mert ez egyre gyakoribb! Az utobbi 2 UH-on, és mikor a szívhangot hallgatták, mindig azt mondták, hogy nagyon aktívan mozog, alig áll meg! egy pillanatra is! ;)

Kép
klaccc

Csics: próba szerencse alapon érdemes menni, nekem kb ugyanannyi ido kimenni bécsbe vagy parndorfba mint nagy dugoban bemenni valamelyik bevásárlóközpontba pl. aréna, árkád. Pedig az egyik 30 km a másik 200 de hát autópálya...
Költségeben jóval több de ha jól vásárolsz simán bejön annak is az ára, én kint szoktam sok mindent venni, nem csak ruhát pl: sajtok, dobozos tej, mosópor öblítő stb jobb árban vannak és hát jobb a minőség is. ,

Meló: hát egyenlőre passz, én azt terveztem hogy február végéig mindenképpen, de ha megvadulok otthon az unalomtól akkor inkább megyek még márc. végéig. Irodán dolgozom, mérnők vagyok így nem fizikai munkát végzem. De az is lehet hogy otthonról fogok besegíteni...

Iner, tessék jókedvű lenni, hiszen babát vársz és minden rendben, jövő héten karácsony és vadul hull a hó is:)
Kaja: tegnapról maradt tárkonyos ragúleves ma csinálok mellé gyorsban egy meggyes vagy valamilyen pitét és ennyi
:D

Kép
kicsyke77

Klacc: :lol: Gyűjtöm a neveket! :-)
Különben még én sem érzem a Drágámat a pocimban mozogni, de valahányszor amikor UH-n voltam, úgy mozgott, ugra-bugrált, hogy alig tudták bemérni. Örökmozgót hordunk a szívünk alatt.
A dokim úgy fogalmazott, hogy erős életjelenséget mutat a magzat! :lol:

KépKép
charlott

Charlott!

Milyen neveket találtál eddig?

Kép
klaccc

Klacc: kinn szerdàn elvileg nincs suli de minden màsodik szombat délelott van, vagy legalàbbis 3 éve még volt
szerdàn vannak a szakkorok, hittan, ilyenek, kinek mi, van aki sielni megy ha a hegyeken lakik szerdànként (a pàrom occsééknél igy volt)
Vendég

Klacc: a fórumon lévő emberek nevére gondoltam. Eddig Téged és Moncsit találtam erre a napra. (a vonalzóm, ezek szerint, nem pontos, de a lényeg, hogy orvosi papíromon 23.-a van írva)

Ann: ezt nevezem, milyen kellemes élet van Franco-ban. Nyáron voltam pár napot náluk és tényleg máshogy élnek és viselkednek, mint mi.

KépKép
charlott

Ann! Ez érdekesen hangzik! És akkor gondolom, akinek a szülei dolgoznak, annak szakkörökkel oldják meg a felügyeletét!

Kép
klaccc

nem, az au pairek és a dadàk cipelik a gyerekeket, vagy a szulok nem dolgoznak, vagy a nagyszulok vannak veluk amig kicsit, aztàn nagyobbak màr kulcsosok sokszor
de Orsi nevében nem nyilatkozom, nem tudom O mit csinàl a gyerekekkel a szerdàt.

én hétfon-kedden, csutortokon-pénteken reggel francia oràn voltam, delutan osszeszedtem ket gyereket a suliban, egyet a szomszéd hozott haza messzebbrol, uzsonna, aztàn lecke, vagy uszàs, vagy judo, vagy zongora, mindenkinek persze pàs, szoval szanaszét a fejed, aztàn vacsi készités, furdés, egy rajzfilm és àgy, ez volt a hétkoznap. szerdàn meg valakinek hittan, valakinek szolfézs, van akinek jàtszohàz, délutàn meg program vagy amit kitalàltunk. nekunk ez volt a menet

attol fugg. van aki egész nap van valahol, vannak a vàrosokban gyerekprogramok napkozbenre asszem, Pàrizsban legalàbbis voltak

nem olyan kellemes àm, de màs, nem jobb, nem is feltétlenul rosszabb szerintem, de sok a jo gyerekprogram egyes heleken, itt most indulnak ezek be BPen
Vendég

charlott, én Versaillesben voltam, sok a gazdag, sok a gyerek, kb 5-10 àtlagban/csalàd, sok anyuka otthon van, mellettuk sokszor au pair, a legtobb a sokgyerekeseknél latin-amerikai, de volt orosz làny is ilyen helyen, kihasznàltàk rendese, és a kisebb csalàdoknàl volt sok europai làny, néha amerikai. anyuka van ahol dolgozik, van ahol nem, de a gyerekkel még egy dolgozo anyuka sem igazàn foglalkozik, vagy nem ugy ahogy szerintem mi hisszuk h tennénk, van h odavittem a gyereket jàtszani délutàn, az anyja otthagyta oket a szobàban, aztàn kihozta a gyereket mikor mentem érte
ami jo azok a szulinapok, sok zsur van szerda délutàn, uzsonna idoben, szieszta utàn, nekem az tetszett pl. meg igy a kulonoràk egy része lemegy, nem este mennek, ez jo. de nem a szuleik voltak veluk, az tuti, ott nem
Vendég

Ja!
Bocsi Charlott, csak engem most teljesen ez a gyereknév keresés foglal le, és ezért erre gondoltam!;)

Kép
klaccc

Klacc: Milyen nevek jöhetnek szóba?

Szöszmöszke: Jó lesz ott a jan. eleje is, hívtad a kórházat? Legalább neked megvolt a 18. heti, de nekem az kimarad....

Nálunk afp nélkül nincs uhu, a leletet vinni kell. Legalábbis 2 éve úgy volt...

Megjött az afp-m, 0,99. Rékával 1,04 volt. Ilyen alapon ez is leányka lesz? :D
jaimee1

mondjuk ha kiad a korhàz egy idopontot és ok csinàljàk az afpt ami kozben nem készul el, akkor mehetnek a fenébe... remélem az enyém meglesz és el is tudjàk hizni a lànyok.
Vendég

ajànlom mindenkinek, foleg a hozzàszolàsokat - kulfoldon sem jobb sajna, de ez egyenesen annyira nevetséges h màr vicces némelyik hozzàszolo

http://bkvfigyelo.blog.hu/2009/12/16/se ... kismamanak
Vendég

Jamiee!

Ami mind2nknek bejön az az Ábel! Csak olyan nehéz becézni!
Apa igazából az ő nevét szeretné a Kornélt! Nekem nagyon tetszik az, de nem akarom, hogy ugyanaz legyen! Most már belenyugodott, csak most meg engem bánt, hogy engednie kellett. Tök hülyeség! De már most úgy beszél róla, hogy Kis Korci!;) És olyan édes...

Kép
klaccc

Klacc: nekem nagyon tetszik az Ábel mi meg pont olyan nevet keresünk amit nem nagyon lehet becézni :lol:

Kép
kicsyke77

Klacc: Nálunk fordítva van, én szeretném apa nevét, ő rosszul van tőle... :? :?
jaimee1

Helló!
Csöpplány: én a mozgásokat inkább olyan izomrángás-szerűnek érzem, kívülről a kezemmel én sem érzek semmit, de a mozgás öszetéveszthetetlen. Nálunk Pöttöm evés után indul be, legtöbbször kora délután.
Iner: az 56-os rucikra az én férjem is azt mondta, hogy kicsi lesz a gyerekre :D
Jan. 8-ra kaptam időpontot a kórházba uh-ra, ez még pont belefér, február elején úgyis megyek megint a saját dokimhoz.
Munka: én április végéig tervezem, aztán ahogy bírom. Sajnos én aza típus vagyok, aki egy hét alatt elunja magát egyedül.

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok Lányok!

Nálam ma menü krumplis tészta.

Jaimee én ahova tudtam oda hánytam ha rámjött akkor volt hogy az utcai kukába hánytam vagy csak legugoltam az utcán és ott.Nekem olyan durva volt hogy felmarta a nyelőcsövem és vért hánytam. :?

Elkaptam valami nyavaját fáj a torkom meg folyik az orrom.Szerintetek használhatok orrsprayt?

Salvius viz nekem is van.Valamivel nem lehet azt izesiteni mert én nem birom meginni magában?

Én a mozgásokat egyfolytában érzem most is.Olyan mint az izomrángások és ha oda teszem a kezem akkor meg olyan mintha hullámozna a hasam.Nagyon virgonc a kicsike.Valamelyik nap mézes puszedlit ettem és bizti izlett neki mert akkorákat rugott hogy majd kilukadt a hasam.
gtimi83
Győr

Kicsyke, klaccc!
Nekem is titkos favoritom az Ábel. Már van egy Áronunk és az Ábel tetszene mellé...
A nevében viszont biztos benne lesz a Máté, mert a Jóisten kegyelméből fogant ez a baba (érdekes történet, mert már lemondtam róla, hogy legyen 3. és akkor jött Ő) és a Máté azt jelenti: "Isten ajándéka" :wink:
Ha kislány lesz, akkor pedig Anna. Ezt már az első gyermekünknél kinéztük, de ő akkor Zsófi lett.

Majd májusban kiderül.

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Én először valami nagyon furcsa csikizést éreztem belülről, először csak bámultam előre és nem tudtam megszólalni, a férjem csak lesett hogy mi a baj, aztán felröhögtem :) Olyan volt mintha apró kis tollal csikizték volna belülről a hasam. Ma pedig úgy érzem, mintha apró kis buborékok lennének. Soha de soha nem éreztem előtte ilyet, azért gondolom, hogy a baba.

Csics: Én április közepéig fogok dolgozni. Mivel a szabadság fix idős, így ha korábban elmegyek, akkor a babával majd kevesebbet lehetek együtt.

Klacc: Szerintem még túl korai az, hogy a kezeddel érezd. Ne aggódj miatta :)

KépKép
picilulu

Sziasztok!

Én sajnos a kezdetektől otthon vagyok. Az első 3 hónap naggyon gáz volt, a korábban leírtak miatt, de az a fontos, hogy gyógyszer nélkül kijöttem a depresszióból...Amúgy jelenleg a gyerekeim betegek, köhögős, lázas középfüllgyuszis, így az éjszakati nem alvások nekem is garantáltak :(

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

nalunk a nevek még nem jottek szoba. ezért is remélem,hogy lany lesz, mert konnyebb olyan lanynevet talalni, ami francia-magyar korokben is kiejtheto. sajnos az osi magyar nevek kizarva, mert egy francia (vagy egy kulfoldi) nem tudja kiejteni.

Ha kis lany lesz, nekem tetszene a Kamilla, Anna, Elisa. Ha kisfiu lesz, passz. A masodik fiam amikor megszuletett, még nem volt neve. Volt 3 variacio, és a férjem azt mondta, hogy majd ranézésre nevezi el, mert én abszolut nem tudtam donteni.

A sracokat egyébként Mathieu-nek (magyarul Maté) és Alexandre-nak (magyarul Alexnek) hivjuk.

Mi is olyan neveket kerestunk eddig, amit nem nagyon lehet becézni.

Latom beszéltetek a francia iskolarendszerrol. szerintem szornyu, hogy nincs szerdan iskola, Ann mar leirta miért. es igy mar elso osztalytol fél 5ig van tanitas minden nap, nagyon nagy az iram. Igaz van 2 oras ebédszunet. A gyerekek ritmusa is nehezen alakul, mert két nap fel kell kelni, aztan egy nap nem, stb...

Amikor irodaban dolgoztam, akkor sem dolgoztam mar szerdanként, most, pedig itthon vagyok, igy meg van oldva. Szerdan egyébként én is sofor vagyok, meg hétkozben esténként. Mivel az iskolaban SEMMI kulonprogramot nem szerveznek (sport, zene, ) mindenhova a szuloknek kell fuvarozni a gyerekeket.

Most, hogy egész délelott mentem meg alltam, ahogy leultem a gép elé, buborékozik a hasam. Remélem a baba az végre!!!!
s.orsi

Klaccc: sok lány név kavarog a fejemben, de a fiú név közül egy sem! :roll: Ami nekem tetszik, az a férjemnek nem és fordítva, de egyikhez sem ragaszkodom annyira, hogy harcba szálljak érte.
Neked milyen kedvenc fiú neveid lennének?

Ann: igen, nyugaton a gyereknevelést máshogy képzelik és csinálják is, mint itt. Az nem baj, ha sok embert ismer a gyerek, de az anyának kellene lenni a bizalmasának, a biztos pontnak.

Csics:én a múlt héttől tartózkodom itthon (16.hetes), az orvos írt ki, mert a lepényem a méhszájat befedte. Különben márciusig terveztem, hogy dolgozom.

KépKép
charlott

Munka:Én már attól kezdve nem dolgozom,hogy megtudtam hogy babát várok.Nagyüzemi melegkonyhán dolgozom és a sok emelgetés,a folyamatos állás,rohanás,valamint a hűtőbe ki-bemászkálás nem tett volna jót.Sajnos a főnököm sem tudott olyan munkát biztosítani ami nem veszélyeztette volna a babót.
Babaholmik:Én csak akkor veszek valamit a babának most ha találok valami leértékelt dolgot,vagy ha beleszeretek valamibe,így vettem textilpelust,meg ma egy cuki kis felhúzható altatózenét játszó plüssállatkát,Nem bírtam otthagyni :)
Főzés:Én ma tarhonyás husit csinálok,mert nincs nagyon kedvem főzni :D
Ultrahang:nekem azt mondta az orvos ,hogy akkor menjek amikor már megvan az afp eredménye,nem tudom hogy anélkül megcsinálnák-e.
csöpplány

Jajj és a nevek!mivel nem tudom még a nemét :( ,ezért mindkét variációra készültünk már nevekkel.Ha kislány akkor Dorina Noémi,ha kisfiú akkor Balázs Zoltán.Mindenképpen két nevet szeretnénk adni neki,fiú neveknél volt egy kis vita,mivel párom a nagypapájáról Zoltánnak szeretné hívni,így egyeztünk meg abban hogy legyen de akkor mindenképp kapjon mellé egy másik nevet is.De persze abban sem engedte hogy én döntsek,olyan nevet kellett keresnünk amelyik mindkettőnknek tetszettek.Nekem egyébként fiú nevekben a b betűsek tetszenek nagyon,favorit a Bence, Balázs, Bálint, Botond.
Kislánynál tetszik még a Szilvia meg a Laura is,de párom megvétózta :?
Legjobb esetben is csak két ünnep között tudok menni uh-ra,még jó hogy nem kell időpontot kérnem,bármikor mehetek ha meglesz az afp.Majd reményeim szerint akkor már megtudjuk a baba nemét.
csöpplány

Sziastok!

Mozgás,
igen, én is úgy vagyok vele, hogy már nemcsak mozogni, illetve pontosabban nem mozogni, hanem rugdosni érzem a babát. Ma megvolt a 4D, előtte is mozgott, de eléggé lent volt a feje a méhszájnál (fejjel lefelé volt), úgy hogy rendesen kellett nyomni a hasamra azt a fejet az orvosnak, hogy látszódjon valami. DE annyira eltakarta magát, hogy csak dvd-t kaptunk, képet nem volt értelme, pedig azért volt egy-egy pillanat, amikor el lehetett volna kapni kicsit. Úgy beszéltük a férjemmel, hogy február közepe körül elmegyünk újra, de akkor lehet, hogy az ittenibe. Persze, mondta az orvos, hogy akkor is lehet megfordulva vagy olyan pozícióban, hogy alig látjuk. És most ő is mondta újra, hogy kisfiú, szóval most már biztos a kuki.

Én ma nem főzök, hideget eszünk.

Nálunk már biztos a fiúnév: Martin.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szép nevek, bármelyiket el tudnám én is képzelni :) Még jó, hogy már megvan, nem csábulok el :)

Kaja: Mára lecsót készítettem, tarhonyával, virslivel, tojással... szóval minden jóval :) Holnapra baconbe tekert, krumliban sült fasírt lesz.

Tegnapi nőgyógyászati vizsgálatom óta ki vagyok borulva. Egyrészről a doki úgy megnyomkodott, hogy azóta is fáj. Aludni is alig tudtam, minden fordulásnál nyögtem. Másrészről: sajnos a méhet tartó szalagok, kötőszövetek gyengék. A méhem túl alacsonyan van ezért. A doki szerint ezzel sokat nem lehet tenni, csak nem szabad terhelni. Minél több pihenés, semmi emelgetés, és ami a legrosszabb lekorlátozta az együttléteket. De hát a piciért mindent!!!
Szóval eddig nem voltam egy anyámasszony katonája, de most lelombozódtam, minden pillanatban tudnék sírdogálni és sokszor akaratlanul is könnyesedik a szemem.
Valakinek van valami hasonló?

KépKépKép
bogme

Bogme,
nekem az oltás után voltak ilyen érzéseim. A méhemmel minden rendben, eddig még legalábbis nem szóltak, hogy gond lenne, feltételezem, ezek után se fognak.
Biztosan meglepődtél kicsit, ezáltal lettél ilyen érzékeny, de ha alkalmazkodsz az új "szabályokhoz," szerintem hamar kialakul egy olyan életviteled, amelyben többet pihensz. Esetleg ha van rá módod, menj el táppénzre. De hidd el, szerintem ez az állapotod el fog múlni! Legalábbis a saját érzéseimből tapasztalva.

Ann,
a BKV ügyes kismama sorsa...elég szomorú. De azt hiszem, azért bizony a terhességnek jó oldala is van, s nemcsak rossz. Számos olyan probléma van, ami érinti a kismamákat, mégse foglalkoznak vele, amelyek ráadásul nem egyedi esetek, mint a szóban forgó kismamáé. Azért sajnálom, hogy ilyen helyzetben van, de sajnos a helyzet valószínűleg nem fog változni.
Vendég

sellon: nem a levél az érdekes, hanem a hozzàszolàsok (ha jol emlékszem ki is hangulyoztam h azt olvassàtok el, ha érdekel a lényeg), és nem a terhesség oromére vagy bànatàra szerettem volna kitérni, hanem h milyen hozzààllàsuak az emberek, azaz a hozzàszolok. olvasd el azokat, mert maga a tény h nem adj)k àt a hleyet az nem hir ;)
megjegyzem: Budapesten Te pontosan ilyen helyzetben lennél, nem az o helyzete hanem midannyiunké ;)
Vendég

Ann,
olvastam a hozzászólásokat is, olyanok, mint bármely más témáé. Nagyon különböznek. Tele vannak indulatokkal, és azt tapasztalom, hogy sok keserűséggel is.
De volna egy kérdésem: előbbre vagyok-e az életben, ha elolvasom a cikket és a hozzászólásokat? Boldogabbá tesz-e engem? Elégedettebbé-e? Ezért írtam, hogy felesleges úgymond "nyakunkba" venni mindenki problémáját.
Vendég

engem érdekelnek az emberek, és nagyon érdekesnek talàlom h milyen a gondolkodàsuk és hogyan érvelnek. hiszen egy tàrsadalomban élek, nem nem veszek roluk tudoàst, hanem meg akarom oket ismerni. és elég érdekes, mondjuk elkeserito a dolog. ezért érdekes. akkor is az lenne ha nem lenne éppen egy novekvo pocakom, nekem az lenne
a fenét veszi ezzel bàrki is a nyakàba a problémàt (ami màr amugy eleve sajàtja, minden napos esemény lesz ez), ez nem egy megoldhato probléma, vagyis igen, gyerekneveléssel, mert ez a szulok hozomànya, hogy udvarias-e valaki vagy sem. szoval ettol tanulsàgos, ahogy irtam, meg attol, hogy amig nekem tok természetes h àtadoma helyem, egy huszéves màr azt mondja, hogy kérjem, o fel nem àll csak mert ott vagyok majd egy nagy hassal. szoval ez nem mindenki màs problémàja, ezért érdekes. a Te problémàd is, az hogy nem veszel rola tudomàst, az nem mulasztja el, persze igen, ha nem szàllsz buszra, plàne nem Pesten. nyilvàn engem sem izgatna ennyire ha nem egy nagyvàrosban élnék.

mondjuk nyilvàn ez budapesti gond is. de nem màrtirkodàs meg probléma nyakbavétele, ez egy tàrsadalmi probléma, ami érint mindannyiunkat mostansàg, azt gondoltam lehet érdekes néhàny embernek

nem fogom magamat rozsaszin àlomvilàgba ringatni ugy, hogy nekem naponta pl BKVzni kell (elvbol nincs autom, elvbol nem vezetek egy nagyvàrosban ahol van tomegkozlekedés, plàne kotottpàlyàs), csak mert az megov, ugyanis nem ov meg, megyek a mocskos buszokon ezekkel az emberekkel akik nem és nem fogjàk a féllàbu nyugdijasnak vagy a mindenoràs kismamànak a helyet odaadni... engem pl boldoggà és elégedetté tesz a tudat h én vagyok annyira jol nevelt h àtadom a hleyem, szoval avàlasz: igen, és nem ;)
Vendég

Sziasztok!

Gratulalok elmaradva picit a jo eredmenyekhez fiukhoz,lanyokhoz!

Udv az ujaknak is!

Lanyok tud valaki otthon sutheto kurtos kalacs receptet? Juci nallad azthiszem lattam valami ilyesmit,de min sutod?

Ann ,hogy allsz a keszulodessel? Cica ugyet sikerult megoldani?

Remelem senki nem beteg! Irigylem a havat most nagyon tolletek! 8)

Kriszta
schat

szioo! hogy vagy?

cica lelkes lesz, tuti megtomik rendesen és egy gurulo szorpamacsot kapok majd vissza :lol:
màr mennék, de még két munkanap meg meloban karàcsony, amire csak benézek mert pakolni kell.

sok sok ho lett, hétvégén viszont mi a fagyban és hatalmas minuszokban utazunk majd, remek :?
Vendég

Ann,
az a lényeg, hogy ha te átadod a helyedet, és úgy érzed, hogy jót cselekedtél, akkor elégedett légy! Mindenki úgy járjon el, ahogyan a szíve diktálja és ahogyan érzi. Ez a lényeg. A többi csak felesleges beszéd.

Schat,
én épp a minap láttam valamely portálon, hogyan kell házilag készíteni a kürtöskalácsot, de már nem emlékszem, hol. Mindenesetre írd be a gugliba, hogy kürtöskalács házilag... :arrow: most én is úgy ennék fahéjasat!
Vendég

sellon: nem hiszem h feleslegesen kellene elmondani egy taho huszévesnek h igenis neki illik a helyet àtadni egy vàrandosnak vagy màsnak

de az sem baj h szerinted felesleges, szerintem nem az, ez nevelés kérdése, és nagy baj hogy kihal az udvariassàg alapveto csiràja is az emberekbol. szerintem az kàr ha ezt nem gondolja problémànak màs. engem érdekelnek ezek a dolgok, mert ha senki nem akar vàltoztatni dolgokon, akkor nem lesz jobb, màrpedig egyes dolgokat nem szabad annyiba hagyni.
na mindegy, mi nem valoszinu h meg fogjuk érteni egymàs gondokodàsàt, de ez nem baj, ha mindenki értene mindenkit, jo unalmas is lenne a vilàg :wink:
Vendég

Szerintem a gép előtt ülve egyikőnk se fogja megváltani a világot, különösen nem mások udvariatlan viselkedését. Ismételten csak azt tudom mondani, hogy mindenki azt tegye meg, amit érez, hogy meg kell tennie, de azt maximálisan.
Vendég

Ann9!

Én is egyetértek veled. Sajnos manapság az emberek nagyon nem figyelnek egymásra. Egyik oka lehet az állandó rohanás. Ezt én megértem, hogy emiatt nem veszik észre a környezetüket, de akkor valahogy le kell lassítani, mert akkor ennek rossz vége lesz. A mai nevelésről pedig nam is beszélve...a szülők már nem nevelik a gyerekeiket...azt hiszem ez nyugatról jött be hozzánk...:(

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Teljesen egyetértek veled sellon!
Néha nézem hogy mit össze vandálkodnak az utcán,a JÁTSZÓTEREKEN!,vagy bármely egyéb nyilvános helyen,de még az iskolában is!Kiváncsi lennék hogy ezeknek a szülei hol vannak,és miért nem neveli meg!Mert igenis szerintem nagyrészben a szülő a hibás,aki nem neveli meg a gyereket!Nálunk is a játszótér össze van firkálva,leégetve a kötéllétra,kidöntik a játékokat,tönkreteszik a drótkötélcsúszdát(Ráállnak 3-an a nem éppen 10 kilójukkal,és ugy csúsznak),és még fel vannak háborodva amikor az ember rájuk szól.Kiváncsi leszek hogy ha felnőnek és gyerekük lesz akkor majd mit fognak szólni,hogyan fognak visszagondolni eme nagyfiús(szerintük menő) tetteikre.A modortalan,tiszteletlen viselkedésükről meg inkább nem is irok semmit,szerintem mindenki tudja mit irnék ide :D
Na jól kidühöngtem magam! :lol:
Egyébként gratula az újabb kisfiús anyukáknak :)
csöpplány

Szerintem is mindenkinek azt kell tennie,amit a legjobbnak érez,amit a neveltetése sugall.Az szintén tény hogy egy-egy ember nem fogja tudni megváltani a világot,sajnos.Igazából szerintem aki kicsit is foglalkozik ilyenekkel,az annyit ér el hogy felidegesíti magát.Szerintem a legjobb megoldás,amit tehetünk,hogy mi igenis udvarias,modoros,tisztelettudó gyereket nevelünk!
csöpplány

Csöpplány, én azért mégis nagy kíváncsi lennék, hogy mit írnál róluk! Légyszi részletezd! :D
Vendég

sellon: én nem csak a gép mogott ulok és papolok, és a beszélgetés ilyesmikrol àrtani még sosem àrtott, de mindegy.
az h felesleges, az majdnem olyan mintha azt mondanà az ember h azért dobàlja el a szemetet vagy nem szelektiven gyujti mert o egyedul ugysem tudja megmenteni a vilàgot, minek vele bajlodni. màshonnan làtjuk a dolgokat. én ugy gondolom h egy ember is vàltoztathat dolgokon, azzal h észreveszi a problémàt, és tesz ellene, ebben az esetben nem a strucc politikàval, hanem azzal, hogy pl majd a gyerekét arra neveli, hogy ne legyen udvariatlan, és ne csak a sajàt érdekeit nézze.

én hiszek abban, hogy egy kis vàltoztatàs is hozhat nagy eredményt.

amugy ez a baj, a mai rohanàs az arrol szol, hogy mindenki a sajàt hasznàt és érdekeit tartja elsonek, tojik mindneki mindenkire és mindenre, pedig sokkal érdekesebb lehetne a kis vuilàgunk ha nem igy lenne.

mazsolita: nekem a szuleim kulon élnek kicsi korom ota, de megegyezés nélkul is teljesen normàlis volt, hogy mindketten arra neveltek h tegyem a kezem a szàm elé ha kohogok, adjam àt a helyet az idoseknek és a kisgyerekeseknek, hogy tisztlejem a tobbi embert, de egyet nem kell érteni veluk. és én ugyanerre fogom nevelni a gyerekemet. az biztos, hogy ha mondjuk egy ember 3 gyerekének megtanitja ezt, akkor azok példàt mutatnak egyenként még hàromnak, és igy tovàbb. igy lesz kicsibol sok :) egy udvarias ember màr nagy szo, és olyan elkeserito h az màr a vidito dolog amivel nem tudunk mit kezdeni, ahelyett h az lenne a normàlis
Vendég

ann9: Akkor én talán jó úton haladok a 3 gyerek neveléséhez :)

M

Kép
Kép
mazsolita_

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?