Új privát üzeneted érkezett!

kismamablogon a terhességi panaszoknàl keress rà, nekem is az egyik oldalon fàj gyakrabban, mensis gorcsnél is a balos volt a gyakorta fàjos, arra sugàrzott, pedig nem mindig a bal petefészkembol jott a petesejt olyankor

alvàs: nekem most is pocsék, de màr kezdem megszokni. idegen àgyban rosszabb lesz, ezzel vigasztalom magam. én pl tuti h majd a korhàzban semmit nem alszom majd, ha nem adnak nekem itthoni àgynemut, ismerem magam, ebben hàklis vagyok. ugyhogy én ezt most a felkészulés részének tartoom

amugy én azért is vàlasztottam dokinak akit mert nem akarom h azért mert neki tenisz meccse van nekem csàszàrom legyen vagy egy rakàs oxitocin, kosz nem. én szulok, neki meg lesz belole sok bevétele.
Vendég

ja, és ha nem muszàj beinditottat sem szeretnék, a gyerekek akikre vigyàztam 5bol 3an beinditott idozitett szuletések voltak, mind viselkedészavaros, lehet h nem fugg ossz (bàr nem vagyok ebben biztos), de nekem ez rossz élmény... én nem itélek el senkit avàlasztàsàért, de a természetesség hive vagyok, és a fàjdalomcsillapitàst is ha birom, mellozni fogom. ott kiderul majd minden, de készulni felkészulok arra, h természetesen, ha lehet ràsegités nélkul, gàtvédelemmel és fàjdalomcsillapitàs nélkul szuljek.

van aki szedi még a terhesvitamint?
én elkezdtem az omega 3at mult héten
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.14 15:33-kor.
Vendég

Sziasztok!

Újaknak üdv!

Megvolt a szülinap, jól sikerült. Az én Kétévesem:

Kép

Hibernia: Én is így voltam vele, hogy Istenem, csak a szülésen túl legyek, mindketten jól legyünk, a többit megoldjuk. Gondolom, így értetted a sétagaloppot, nem?

Aki fél a szüléstől, az pontosan mitől fél? Mert én annak idején attól paráztam, hogy mi lesz, ha elvesztem az önuralmam a testem felett, elkezdek ordibálni, ami nem segít a szüléskor....Végül ilyen nem lett. Életem egyik legszebb élménye lett a kislányunk születése és ezzel Apa is így van.

Egyébként nekem szerencsém volt, mert amolyan csempeletépő fájásom nekem csak kitoláskor volt, ez egyénenként eltérő, van akinek az nem is fáj. :shock: :shock:

Silva: Mindegy hol van, csak ne a méhszájon legyen, mire szül az ember lánya, ha mégis, akkor csaszi, ahogy írtátok.
jaimee1

Oxitocin: Automatica nálunk nem jár és le is cserélném azt a dokit, aki csak úgy beköti.... :roll: Hogy milyen a hatása....no az az adagoláson is múlik. Ha szépen folyamatosan emelik az adagot pl, és figyelik, milyen fájásokat okoz, akkor nagyon jó is tud lenni. Nálam pl. 2 ujjnyi tágulásig nem is igen voltak fájások, akkor kaptam szépen lassan és lám, 2 percesek lettek tőle, 4, majd 5 ujjnyi méhszáj, ami már kitolás.

Susy: Én másodjára is parázok, hogy csaszi lesz a vége... :oops: :oops:
jaimee1

Császárnál nem lehet bent apa, a babát sem teszik rád, nálunk ez nem nagyon szokás.
Nekem fogadott dokim volt, éjfélkor folyt el a magzatvíz, másnap egykor dőlt el, hogy császár, szóval nem siette épp el.

Kép
Kép
susytunder

Nekem valszeg másodjára is császár lesz, és inkább legyen az, mint baj legyen belőle, és nekem semmi bajom nem volt e miatt, kicsit nehéz volt elfogadni, de nem tehettem mást. Viszont se több se kevesebb nem vagyok attól, mert Kristóf császárral született.

Kép
Kép
susytunder

s.orsi: Hát majd jól ki kell találni, miben utazik a gyerkőc... Úgy tudom, mindenképp kötelező a gyerekülés, csak épp azt azért nem 2 hónapos csecsemőknek találták ki és nem 2500 km-es útra két kompozással. :lol: :lol:

hibernia

jaimee: Igen, így értettem. Az már olyan "megoldhatónak" tűnik. 8) Már a gyereknevelés. Mindketten értelmes, aranyos, nyugodt emberek vagyunk, sok mindenen keresztül mentünk már együtt, nem hiszem, hogy bármi gáz lenne. De a szülés... Brrrr. Sosem voltam kórházban, rettegek belépni is, olyan kiszámíthatatlan az egész, bármi történhet mindkettőnkkel. :? :?

hibernia

Susy: Én nem is azért tartok tőle, mert attól kevesebbnek érezném magam, mert ez nincs így... csak azért mégiscsak egy hasi műtét...amin ébren vagy. A felgyógyulás is nehezebb. Nyilván, ha muszáj, muszáj, első az egészség, de azért jobb lenne elkerülni....
jaimee1

Hibernia: :lol: Erről az jutott eszembe, amikor szülőszoba vizitre mentünk, hát nagyon jó volt onnan hazamenni, pedig csak a napos oldal volt megemlítve....Mondtam apának, hogy én nem akarok szülni nem akarok szülni nem akarok szülni....nyomás haza gyorsan! :lol: :lol: :lol:
jaimee1

a sogornom 3 gyerekt szult. az elso utan megkérdezte a dokit "csak ennyi volt??" mert neki a mensis gorcsok jobban fajtak minden honapban, mint a szulés. A 2. gyerek 3 év mulva ugyanez. A 3. késobb jott ujabb 6 év mulva. Oxitocint kapott és egy b... szulésznohoz kerult, aki nem engedte felallni sem. ez a szulés volt a legnehezebb.

Barmennyit is filozunk, minden az adott helyzettol fog fuggni. Minél tobbet beszélgettek egy normalis szulésznovel meg védonovel, aki "felkészit" annal magabiztosabbak lesztek. Nincs mese, a gyereknek meg kell valahogy szuletni. és a karpotlas a szulés utan oriasi!
s.orsi

Orsi: Hallottam, hogy a 3.szülés nehéz szokott lenni. :shock: Még jó, hogy két gyereket tervezünk.- 8)
jaimee1

susy: Nem tudok privit írni, nem tudom, miért. 8)

hibernia

Én gravida terhesvitamint szedek,viszont azt javasolták hogy csak kétnaponta egy szemet,és akkor nem lesz nagy a baba.Sok helyen olvastam hogy felpuffadnak tőle a babák,és hogy milyen nagyok lesznek :? n azért döntöttem a terhesvitamin mellett,mert itt van a tél,jönnek a betegségek is,na meg itt van ez a h1n1 is(beoltatni nem szeretném magamat mert nem tudom milyen következményei lehetnek a magzatra).Sok narancsot,mandarint eszek,csak akkor megyek tömegbe ha nagyon muszáj és szedem a terhesvitamint,remélem igy minden tőlem telhetőt megteszek,hogy ne kapjak el semmit.
csöpplány

Csöpplány: A baba nem a terhesvitamintól hízik, vitalmintól nem tud, hanem az anyuka által bevitt szénhidrát többlettől. Nálunk ezt mindig elmondták terhesgondozáson.

Mi sem oltatunk. Én Elevitet szedek, heti talán 3 szemet?
jaimee1

Jaimee, nekem a 3. lesz!!! és én is hallottam ezt mar, foleg amikor eltelik egy par év a 2. szulés utan. NA, én inkabb ettol félek... de a kivételek erositik a szabalyt. nem?
s.orsi

orsi: na ezért nekem még dulàs felkészitésem is lesz, meg joga, szulésznot probalunk keriteni majd aki jo, és a dokim is a rugalmasabb fajtànak làtszik, olyan a hire is, mert én nem akarom h ne hagyjanak felàllni vagy hasonlo. nekem kell megszulnom és ott lehet majd làtni, egy jo szulészno tudni fogja h pl mikor lehet felàllni és azt is h az miért jo ha felàll a no vajudàskor. és hàl'istennek a védonom sem a lerendezos fajta, hanem még az 5 perces pisivizit is fél ora mert beszélget, elmond mindent

jaimee: ha automatikus az oxitocin és nem azért mert a korhàzi protokol irja elo, és ugyanez a gàtnàl, autoomatikus, akkor repul a doki, de egyelore ugy fest h nem az a fajta

a hizàs a mostani utànajàràs utàn azt hiszem attol van h étvàgyat csinàl a terhesvitamin, Te hizol, tehàt a baba is sokszor nagy lesz. én nem szedek màr a 9. hét ota ilyesmit, de érdekel mit mond màs doki, meg ki mit hall, mindenrol mindenki màst, mint mindig :lol: (na jo, lehet h ez nem olyan vicces)

én ismerek 3szor szulot akinek pik^pakk simàn szuletett a 3., ràkészulésen is mult
és nem félek a szuléstol még mindig, jobban izgat tovàbbra is a korhàz meg a személyzet, arra készulok rà h ne tudjanak bemagyaràzni nekem dolgokat meg ràmijeszteni, ez fontos. nylvàn ehhez kell a jo kommunikàcio elotte és a felkészulés. én a tornàt sem videorol csinàlom mert azt a jogàn tanulom meg ahol àtja valaki h jol csinàlom, nem akarom h a szuloszobàban deruljon ki h nem jol tanultam meg lélegezni csak én azt hittem (ez most csak egy példa)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.14 16:14-kor.
Vendég

Orsi: Te kivétel leszel! 8) 8) 8)

Ann: :lol: Helyes! De gondolom, nem a szülésnél dobod ki, hanem erről előtte beszéltek.... :lol:
jaimee1

én is egy szuper szulésznorol almodok, aki a gatvédelemben és mindenben otthon van.
Itt nincs valasztott szulészno. annal szulsz, aki ott van.
Az eddigi szuléseimnél se gatmetszés se szakadas nem volt.
s.orsi

Sziasztok!

Én beoltattam magam a 13. héten. Így nyugodtabb vagyok...de ez mindenkinek a saját döntése.

Amúgy nekem 2 császárom volt. A doki felajánlotta, hogy ha akarok szülhetek rendesen...de én félek tőle. No meg ott van az az 1%, hogy szétmehet a régi heg.

Az első császár altatásban ment, nem volt lelki erőm ébren végigcsinálni. A másodiknál már összeszedtem magam és legalább hallottam a picúr első felsírását :)

Most is császárra készülök és remélem a Jóisten megsegít és hamar túl leszek rajta...

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

én nagy voltam, gyorsan jottem és anyàm szakadt, szoval ezért is készulni akarok rà. szulészno még nincs de van belso infos ember nem is egy, talàlok, ha kell erre nem sajnàlom a plusz pénzt, nekem az h szép szulésem legyen és biztonsàgban érezzem magam az a legfontosabb, mert akkor a babàra tudok koncentràlni, nem a félelmekre.
nem dobom ki, bizom benne h nem lesz rà szukség :)

lehetne màr hnap este, pàrocskàm hazajohetne végre, persze utolso géppel jon, màsnap én meg 6kor kelek :(
Vendég

Nekem orvos mondta hogy a terhesvitaminok "felfújják" a babákat,de tényleg érdemes szedni,csak nem napi egy tablettát.nekem a kettőt javasolta, azért mert itt a tél és ugye nem is oltatom be magam.Eddig egyébként 3 kilót szedtem fel.
csöpplány

Csöpplány! Én is 3 kg-t híztam, igaz az elején 1,5 kg-t fogytam. A két másik gyerkőccel 15-15-öt.

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Nekem meg még lelkifurdalásom volt, hogy két naponta veszem csak be a Pregnacare-t... :lol:

És MagneB6-ot szedtek?

hibernia

Hibernia! Én elég sok mindent szedek: Omega 3, B12 Folsav, Cetebe 500 mg és 2 naponta gravida. Mondjuk a hízástól én nem félek, mert elég "sovány" vagyok (jelenleg 163 cm, 56 kg). Az Omega 3 viszont jó a baba szellemi fejlődésének...
Sajnos étvágfyam az nem a legjobb, és diétáznom is kell, de így csak megkap mindent a baba...

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Ann, Mazsolita: Én is szedem az omega 3-at, Réka sztem okos lett (amellett, hogy szép :lol: ) Ismer egy halom betűt, minden színt megnevez és nagyon jól rajzol. Persze lehet, hogy csak az apjára ütött. :lol:

Hibernia: nekem is van. folyton elfelejtem. :oops: :oops: :oops:
jaimee1

Mazsolita: Omega 3? Na erről még nem hallottam. :) (Már hallottam róla persze, de hogy tablettában lehet szedni, ezt nem tudtam...)

A hízás nekem sem para még - pont egyformák vagyunk, bár tegnap este 57-et mértem (szintén 163 cm-hez).

hibernia

én irtam màr h nekem a doki nem javasol komplex vitaminokat, de az omega 3at, magnéziumot, cvitamint kiemelte. én magnéziumot még nem szedek, talàn ujévtol, csutortokon megkérdezem, de a védono kifejezetten mondta h nem kell a magneB6, sok a reklàm de nem az a legjobb. szedek omega 3at most és a Tovitàt, plusz a Cvitamin, és eszem amit illik, odafigyelek h vitalin és nyomelem dus legyen. pl banànt azt rendszeresen

folsavra ràkérdeztem, 12. hét utàn nem kell, màr elveszti a jelentoségét azt mondta.

de ezekben sem értenek egyet a dokik, én màsokat is megkérdeztem akiknek ismerem a babàit, eddig mukodik nekem. van olyan ismerosom aki csak folsavazott 12. hétig aztàn omega 3

kilokban még mindig tartom magam a nemhizàshoz, se fel se le. doki szerint nem is nagyon lesz plusz, csak ami a gyerekkel jàr, és ezt szemre mondta szoval tuti van valami alkati része is, ha ezt egy tapasztalt doki rànézésre saccolni tudja igen magabiztosan
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a lányom dicséretét. :wink:

Kali,Jaimee:nagyon édesek a ti kislányaitok is.

Én terhesvitamint Elevitet szedek,kb.3 naponta.magne-b6-t reggel,este.
A kilók a túlzott szénhidrátbeviteltől mennek fel,nem a terhesvitamintól.ezt mondta nekem is a védőnőm.Most be is vágtam egy mignomot. :roll:

Szülés:ne féljetek,nem fáj az annyira... :lol: !!!én szüléspárti vagyok,már amennyiben lehetséges lesz most is! ez lesz az utolsó szülésem és remélem hogy megadatik mégegyszer ennek a lehetősége.nekem egy körömlevétel vagy egy foghúzás fáj!!!! :cry: nem lehet összehasonlítani a szüléssel azokat a fájdalmakat,de ha választanom kell akkor a szülés.
Viszont barátnőim akik császárral szültek azt mondják,hogy nem 'rossz',a seb gyógyul nehezebben.Sőt, volt aki kifejezetten programozott császármetszéssel szült. :wink:

üdv.az újaknak meg azoknak is akiknél kiderült a bébi neme. :lol:

omega 3:nem gyerekeknek van az a szellemi teljesítőképesség fokozására? :shock:

Norci
Kép
Kép
norci2007

mazsolita, csöpplány- üdv közöttünk

Vas-az orvos Barátnőm javaslatára szedem, mondtam neki, hogy jó a vasam és feleslegesnek tartom, de Ő azt javasoloja, hogy ennek ellenére szedjem, mert a szervezetünk vasraktárait nem szabad kiüríteni
maltofer- azért rágótabletta, hogy szétrágjuk- sajnos csak így tud jól felszívódni, ha csak simán lenyeljük felesleges annyit fizetni érte, mert ugyanolyan a hatása mint a többinek.
Ultrahang- ennyit a megérzésekről..... én végig kislányt éreztem, de ma véglegesen kiderült, hogy Kisfiunk lesz. Szerencsére minden rendben van Gergővel, egészséges és nagyon eleven, a méhlepényem helyzete is javult.
BPD: 44.5
TAD: 43

FL: 31,44

Kép
mokimama?

Szisztok!

Tegnap többen is kérdeztétek, hogy 16 hetesen miért mentem terhelésesre, azért mert én PCOS vagyok és 3 éve megállapították a magas inzulszintet, amire ha nem szedtem volna metformintot cukoros lettem volna. Amióta tudom hogy babás vagyok leállítottak a bogyóról. De kontrollra szükség van minden hónapban - elvileg. Én azért próbálom húzni...de a lényeg, hogy magas a 7,8!
Détáznom kell!!!!!!!!!!

Más: mától hivatalosan is itthon vagyok, táppénzen. Ma átadtam a munkámat kollegáimnak. :lol:

KépKép
charlott

Moki:köszi az infot az uh-ról.valószínőleg januárban megyek és Hajdú doktornőhöz szeretnék kerülni.Többen ajánlották őt.

Gratulálok a pici Gergőhöz. :lol:

Charlott:vigyázz magatokra nagyon!pihengess sokat most már otthon.

Norci
Kép
Kép
norci2007

Köszönöm Norci- szerintem mi is megyünk januárban, mert a Férjem lemaradt erről az ultrahangról és nagyon be van sózva. Kérek én is időpontot.

Kép
mokimama?

Mokimama:
most olvastam, hogy egy cipőben járunk. Neked mikor fedezték fel, hogy méhlepény nem a legjobb helyen van?
Örülök, hogy minden rendben volt ma az UH-n! :D
Mi is kislányt szeretnénk és ilyenkor szokott fiú lenni, nem?! :wink: Mi majd szombaton nézünk szembe a tényekkel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2009.12.14 18:59-kor.

KépKép
charlott

Sziasztok! Köszönöm a kedves fogadtatást!

Szül valaki az Istvánban? Én az előző kettőt az újpesti szülőotthonban szültem.

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Engem az orvos szabály szerűen leszidott mert nem szedtem folsavat az első 3 hónapba,és azt mondta hogy most meg már nem lényeges.

Nekem 5 hetesen derült ki,hogy babát várok,és azóta otthon vagyok táppénzen,mert sajnos olyan a munkám amely veszélyeztetné a picit,ugyhogy a főnököm is azt mondta hogy inkább menjek táppénzre minthogy bármi baj legyen.És természetesen a baba most mindennél többet ér :wink:
csöpplány

Hibernia! Van omega 3 tabletta és az FLp-set szedem. (Foreveres.)

M

Kép
Kép
mazsolita_

Sziasztok!

Ann 9: A méhlepény dologgal kapcsolatosan már én se tudom, hogy mikor mi van, de Hibernia jó kis linket adott amitől egy kicsit okosabb lettem. Holnap rákérdezek a dokinál is. Az én AFP leletemet a férjem vette át az ambulancián és nem kellett hozzá semmi papír. A vitaminokkal kapcsolatosan és Elevitet szedek még mindig+Magne B6-ot a pocifájás miatt ami főleg este látogat meg. Nem híztam jobban az Elevittől és a doki is ajánlotta. Anno azt hiszem valaki írta, hogy a gyerek mérete a fogantatás pillanatában elvileg már eldől, de ha nagyon híznék akkor biztos nem szedném naponta, de mivel eléggé rossz evő vagyok inkább így biztosítom a vitamin bevételt. Írtad tornát, jógát és még sok minden mást. Engem érdekelnének. Azt se tudom h. mikortól érdemes menni. Elvileg Január közepéig dolgozom, utána már jobban ráfogok érni.

Picilulu: A karácsonyi esküvő szép lehet nagyon :-)

Kicsyke: Tök jó lehet a Pilis lábánál lakni. Imádom a havat és biztos gyönyörű lehet a környék nálatok.

Kali: Gratulálok a Mont Blanc megmászásához. Nem semmi. A szüléstől valószínűleg áprilisban már én is fosni fogok.

Csöpplány: Üdv közöttük! Én is vecsési vagyok. Egy honfitársra akadtam végre :-) Szurkolunk a papír miatt.

HiberniaL: Vasat én nem szedek. Ann-nél írtam h. miket tolok magamba. Remélem már jobban vagy! Köszi a méhlepényes linket! A császárra én is néha azért gondolok, de reméljük h. menni fog simán.

Iner: Köszi . Próbálok pihenni. Az alacsony vérnyomás se túl jó. A magas miatt azért félek, mert sóginőmet emiatt befektették a kórházba és amíg nem kell nem szeretnék bekerülni. Nekem is este szokott fájni a pocim.

Mazsolita: Üdv közöttünk. Nagyon rossz lehet a gyomorgyuszi ilyenkor ráadásképpen. Biztos h. túl leszel rajta hamar majd

Susy: Gratula az AFP eredményhez. Sajnálom h. nem mutatta magát a kis lurkó. Remélem nekünk valamit fog mutatni holnap az uh-n a kis drgáa. Jó sokáig vártak az előző szülésnél a császárra nálad, de miből gondolod h. ez a szülésed is biztos h. császár lesz? Ja és biztos h. nem vagy kevesebb azért mert császárral szültél. Eléggé elszomorító ha valaki ilyen megjegyzéseket tesz a császárosokra. Aki így szül bőven megszenvedi a szülés után a műtét. Láttam szegény sóginőmnél.

Silva: Én is úgy tudom h. változik a méhlepény helyzete a terhesség folyamán.

Jamee: Gratula a szép kislányodhoz!

Mokimama: Gratula a jó eredményekhez, illetve ahhoz h. kiderült h. kisfiú.

Charlott. Pihenjél sokat és vigyázzatok magatokra. Én valószínű h. január közepéig dolgozom.

Sziasztok lányok!

Holnap jelentkezem ha tudok és szurkoljatok a 18. heti uh miatt. [/b]
caysee

hibernia
én valami neo ferro folgamma vastabletát kaptam ,de én igazoltan kaptam mert rossz volt a vérképem kevés vas van benem ,nekem biztos hogy csak ugy nem irnának föl .
én is néha elég szarul tudok lenni ,van ugy hogy csak fekszem az ágyon mint egy darabb kő mert még megmozdulni se birok .

csöplány
üdv ,és sajna 2 hét az afp eredmény tehát jó ha jővőhéten megkapod a leletett ,én már majdnem 2 hete voltam a laborba és még mindig nem kaptam meg a leletett ,hányhetes vagy most ? .

s.orsi
kis gyerek is nagy gond sokszor és a nagy gyerek is nagy gond ,én eme mondást átfogalmaznám hogy kisgyerekel másgondok vanak mint egy nagy gyerekel ,kamaszal meg megint másgondok :) ez tapasztalat .

ann9
egyetértek veled bár én szedtem nyáron multivitamint mert hiába etem egy rahedli gyümölcsöt ,mégis fáradt voltam ,aztán a baba miatt szedtem az elevitet ,és jó volt a vasam csak most valamitöl nagyon alacsony lett .
csics

Szia csics!

ma töltöttem a 17. hetet!Nekem mondták hogy a védőnőhöz fogják küldeni az eredményt,csak ő meg szabadságra megy :? Majd lesz valahogy.
csöpplány

Sziasztok!

CSÖPPLÁNY! én is gravidát szedtem, de kb a 14. hétig, mert elfogyott és mikor rákérdeztem a doki azt mondta, hogy csak a 12 hétig van jelentőssége...

HIBERNIA! én magne B6-ot, vasat és C vitamint szedek (a vas felszívódása matt), amióta nem szedem a gravidát...

MOKIMAMA! örülök, hogy minden rendben volt az uh-on és gratulálok a kisfiúhoz...én pont fordítva éreztem mint Te...:lol:

CHARLOTT! örülök, hogy már otthon pihensz...akkor tényleg tartsd be a diétát...

CAYSEE! megy a drukk az uh-ra++++++++

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

csöplány
én is ilyen tulaggodos anyuka vagyok . :D
csics

Kérdeztem az orvost ,hogy mivel nem oltatom be magam mivel tudnék védekezni a betegségek ellen ,ami jót tesz a babának is.Erre javasolta hogy szedjek terhesvitamint,mindkettőnknek jót tesz,és mondta hogy esetleg egészítsem ki c-vitaminnal.Én ezt a rendszeres narancs és mandarin evéssel oldottam meg :D
csöpplány

hiberina, nem tudom miért nem tudod megnyitni :?

nem hiszem, hogy minden melsőfali lepénynél császároznának.tudtommal ez csak akkor szükséges, ha a szülés közeledtével a lepény még mindig fedi a méhszájat!!

de azt is tudnotok kell, hogy akinek most közel van a méhszájhoz a lepény vagy részlegesen fedi annak sem kell feltétlenül császárra készülnie, mert az elöttünk álló hónapok alatt még vándorolni fog.egy része elhal másik oldala újjáalakul

és az sem számít, hogy ki mennyire szűk vagy nem odalent, mert egyetlen egy dolog számít, hogy ki tudjál tágulni ez meg kinek rövidebb kinek hosszabb idő és vannak kevesek akiknek ez nem sikerül...

NO PARA!!ha hagyod a folyamatot lezajlani akkor semmi gond nem lesz .a tested tudja mi a dolga, neked csak engedni kell had tegye.nagyon sok esetben a lelki gátlás nehezíti meg a szüléseket, de nektek még bőven van időtök megérni a feladathoz...
Vendég

Caysee
Köszi a gratulációt, legalább valaki észre vette, hogy írtam az afp- ről. :roll: :oops:
Nem 100 %, hogy császár lesz, csak elég nagy az esély, mert egy már volt, másodszor pedig a nyári műtétem miatt a hasi össze növések tovább növelik az esélyt. Azt mondta a doki, hogy ő megadja az esélyt a természetes szülésre, de csak kb. 30 % esélyt lát rá, majd meglátjuk.
A megjegyzés hogy császárral született Kristóf ráadásul családon belül volt... na mindegy.
Drukkolok neked holnapra, nem is tudtam, hogy te is Vecsési vagy.

Kép
Kép
susytunder

ann9
én igen de csak hogy elfogyon aztán a vastableta lesz.
csics

Sziasztok!
Régen nem írtam, de most bepótolom!
Üdvözlök mindenkit, akivel még nem találkoztam: kali, s.orsi,charlott, csöpplány,mazsolita. (s.orsi: egy napra vagyunk kiírva :D )
Gyönyörűek a nagyobbacska gyerekek, már alig várom, hogy én is ilyen cuki fényképekkel büszkélkedjek. De nem sürgetem a dolgokat.
Gratula mindenkinek a jó leletekhez, és a magamutogató babákhoz is! Mi holnap megyünk uh-ra, remélem Pöttöm sem lesz szégyenlős, és megmutatja, mi van a lába között.

Pont egy hete már én is érzem a picurt mocorogni, a család szerint ez lehetetlen, de én biztos vagyok benne, hogy ő az! Olyan jóóó!

Ésss! Ma megvettem a kismama ruhatáram első darabjait, egy gyönyörű szövetnadrág és egy pulóver. Annyira szorított napközben a nadrágom, hogy muszáj volt tenni valamit. Nem is gondoltam, hogy ilyen szép dolgokat is lehet kapni. Túlzásba azért nem esek, mert az áruk is szép volt, kb. két nadrággal és néhány felsővel tervezem kihúzni a következő 5 hónapot. Ez elég elegáns ahhoz, hogy februárban elmenjek benne vizsgázni.

Remélem a későbbiekben majd sűrűbben tudok jönni, meghozta a szállító a karácsonyi ajándék laptopomat, így az ünnepek után nem kell a férjem rosszalló pillantásaival a hátamban itt ülni :D

Szép estét mindenkinek!

szösz

Kép
szöszmöszke

jammie
én nem szedtem omega3 egyik fiamnál sem és mind kettö okos lett nagyon jól tudnak számolni hihetetlen memoriájuk van ,a nagyobik elsős és nagyon jó matekbol ,apukájukra ütötek eben és persze sokatt foglalkoztam ,foglalkozok velük .

mokimama
már bizti hogy fiu ? amugy gratula .

mazsolita
elméletileg én is az istvánba szülök ,de aztán lehet hogy sote 1 lesz :D .

csöplány
nyugi majd csak lesz valahogy :D
csics

omega 3: az sokmindenre jo, amire a halolaj is jo, gyakorlatilag itt kevés olyan halat eszunk amiben ezek a zsirsavak és elemek megvannak, ha ennénk heti kétszer tengeri halat nem lenne olyan fontos. és ugyanarra is jo min a folsav - idegrendszeri fejlodés, idegcsozàrodàsi rendellenességek ellen stb, nem csak gyerekeknek jo. pl egy baràtnomnek egy kronikus izuleti reumatikus valamije van és neki is ezt ajànljàk, mert segit valamiben, de mivel nem tudom pontos nevét a betegségnek nem merek ennél tobbet mondani
Vendég

Én 3 napja vettem meg az első terhesnacimat :) hála istennek örököltem párom nővérétől egy terhesnadrágot(sajna inkább csak otthoni viseletre alkalmas)és egy terhes pulóvert.Meg vettem két kötött pulóvert ami enged nyúlni has szempontjából :) Valamint anyukám barátnője adott egy kabátot ami jó lesz az utolsó hónapokra a nagy pocival :) Így olcsón meg fogom úszni :)
csöpplány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?