Új privát üzeneted érkezett!

De igen, miért kérdezed?

Leendő anyuka.
myrtill
 
 


Sziasztok,

Rebeka, nagyon remélem megnyugodtál...Megértem, hogy kiborultál, ezt tényleg nagy hiba. De ím a bizonyíték, hogy a férfiaknak is van belső megérzése nem csak a nőknek. Én egyért szurkolok, hogy jövő pénteken ilyenkor egy zebrás tesztet szorongass és együtt örülhessünk a sikeres inszemeteknek:) Van egy táblánk, amibe vadásszuk egymást és igyekszem beleírni mindenkit, hogy lássuk merre haladunk. Ha gondolod és elküldöd az adataidat, Téged is felveszünk.
Myrtill : én régóta a Cirisbe járok. Egyszer találkoztam Vass doktorral, csak jót tudok Neked mondani a benyomásaimról. Kedves volt, nyugodt, nem rohant, volt rám igazán ideje. Ami meglepett, hogy felkészült a már elég vaskos anyagomból, tudta milyen kezeléseim voltak és mindent átolvasott. Ez jól esett és szakmai elhivatottságra vall szerintem. Jövő héten hétfőn megyek újra és akkor már a beültetésemet beszéljük meg.
Szóval én tudom neked ajánlani őt is és magát a helyet is. A lányok, Márti, Juli, Erika nagyon kedvesek, törődnek az emberrel, az pedig sokszor többet ér bárminél. Túl 6 vetélésen vagyok a kezeik között és valahogy képesek elhitetni , hogy sikerülni fog... Bízom bennük. Látod van negatív kritika is, de én eddig csak a jó oldalát láttam a dolgoknak.Minden jót Nektek, aki akar a táblázatba kerülni írjon, akár privit is.
kockaspled
 
 


Sziasztok!

Köszi Gubcsi, válasz ment :)

Nagyon kiváncsi vagyok Vass dokira, eddig csupa jót hallani róla! És ez ekléggé feldob! :)

Mindenkinek szép napot!
kafelatte
 
 

 
 

Hahó,

ma sajnos beteg volt a mi doki bácsink! De megismertem Szakács dokit, nagyon szimpi ő is :)
Nagyon sokan voltak az intézetben :) - ma várni kellett, de nem annyit, mint a korábbi tapasztalataim más helyeken, elment.

A csajok tényleg nagyon aranyosak, engem is feldob, továbbra is, így nem félek már a vérvételektől sem.

Rebeka, rosszul indult - nagyon drukkolok, hogy annál jobban folytatódjon! Ma is volt vagy három inszem, remélem, hogy ott sem volt gubanc!

Szép napot!
zzafir75
 
 


[quote="myrtill"]D írta:myrtille igen, miért kérdezed?


Alattam jártál egy évvel, és élénken emlékszem rád, mert az egyik osztálytársam belédzúgott... Sejtettem, hogy Te lehetsz, mert nem sokan futkosnak ezzel a névvel.

Kérdésedre a válasz: Vass doktorról csak jót tudok mondani, írok neked közvetlenül, privátban.
gubcsi79
 
 


Zafír, ma én is ott voltam... de csak a véreredményeimért mentem, hogy vihessem az endokrinológushoz. Lett volna rákszűrésem is, de jövő héten megyek, akkor már lesz a Vass doki.
Vérvételről a többieknek annyit, hogy engem pocsék vénákkal áldott meg a sors. Tavaly kórházban voltam, kínjukban a kézfejemből és a lábfejemből próbálkoztak már, hihetetlen volt. A Cirisben a Julinak minden körülmények között sikerül, nagyon ügyes keze van. Múlt héten nekem terheléses cukor és inzulin vizsgálatom volt, 3 vérvétellel, egy kézből vette a vért , de nem is fájt, pedig a harmadik vérvételnél már a fene kerülgetett.
Nagyon örülök, hogy sokasodunk, remélem egy év múlva ilyenkor már lesz Ciris babatalálkozó is, a sok új porontyból...
kockaspled
 
 


Kockáspléd, elég sokan voltak, úgyhogy meg sem próbállak beazonosítani :)

Fagyi baba ügyben van publikus infód? Vagy már csak a jó hírekkel jelentkezel???



:D
zzafir75
 
 


Sziasztok
Zafír,
minden Vass dokitól függ , ma voltam endokrinológusnál, ő áment mondott a fagyibaba beültetésre.
Ha minden igaz és pontosan érkezik a mensim, akkor mikulás körül várható a beültetés. Remélem összejön úgy, mert nálunk decemberben nagy leállás van a külföldi ügyfelek miatt és akkor van 3 hét pihenőm....
Nálatok mikor lesz valami?
Minden jót.
kockaspled
 
 


Hahó!

Nálunk is vannak folyamatban dolgok, de most babonából nem avatunk be senkit, csak jövünk, remélhetőleg a jó hírrel...

úgyhogy... csendben szorítsatok!

Nem tudod, doki bánk meggyógyult már? Pénteken megyek, és nagyon szeretnék VELE találkozni

:)
zzafir75
 
 


Sziasztok Lányok,

túl vagyok pár vérvételen, és úgy tűnik valami nem egészen kerek nálam, ezért nemsokára enokrinológushoz kell mennem. :) Azt szeretném megkérdezni tőletek, (persze, ha valaki már túlesett egy ilyen vizsgálaton - találkozáson a doktornővel) hogy mi történik egy ilyen "randevú" során? Illetve csak annyi lenne a kérdés hogy kell-e számítanom valami konkrét vizsgálatra, vagy csak egy egyszerű beszélgetésre (úgy értem megnézi az eredményeimet és elmondja hogyan tovább...)?
Köszönöm a segítséget, és mindenkinek sok sikert!
kutyakavics
 
 


Hahó lányok!

Kutyakavics, sajnos nem tudom, én az ezzel kapcsolatos vizsgálatokat máshol végeztettem el. Nálam is volt jó pár vérvétel, annak az eredményeit értékelték ki, plusz pár belgyógy vizsgálat - EKG, mellkasröntgen, csontsűrűségmérés, ilyesmik - de nem a Cirisben.

A leleteiden nem látható, hogy mivel lehet probléma?

Vagy nem lehet, hogy alapból kérnek mindenkitől ilyen vizsgálatokat? Mi ezek után a vizsgálatok után kb. fél évvel kezdtük az első lombik-kezelést.. :roll:

Többiek? Hogy és hol vagytok?

Szép napot!
zzafir75
 
 


Kutyakavics,

tényleg attól függenek a vizsgálatok, hogy mi a gond és mivel. Lehet pajzsmirigy gond, vagy PCOS, inzulinrezisztencia...és még millió dolog. Melyik értékeid nem lettek jók? Esetleg LH és FSH hormonok? Ha írsz kicsit többet talán okosabbak leszünk.
További szép napot, ha látom, hogy írtok, válaszolok.
kockaspled
 
 


Nagyon drágák vagytok, hogy így segítetek nekem...

Voltam 3. és 22. ciklusnapon vérvételen, ott sincs minden rendben (sajnos nem nagyon tudom az orvosi szakszavakat, valahogy mindig elfelejtem őket) azt hiszem a sárgatest hormon és az LH hormon aránya fordítottja a normálisnak, és a terheléses vércukor vizsgálat (azt hiszem így hívják, amikor háromszor vesznek vért és az első "csapolás" után inni kell valamilyen rossz ízű löttyöt) eredményei pedig magasabbak a határértéknél. Szakács doktorhoz járok, ő azt mondta az elején, hogy PCOS-ra gyanakszik, de nem lehetünk benne biztosak, mert az általános tünetek közül egyet sem produkálok (van peteérésem, nincsenek pattanásaim, sem extrém szőrszálaim, és 43 kg vagyok).

Mindenesetre én örülök, hogy valami rendellenességet találtak, mert a ciris a sokadik intézet ahol megfordulok, és eddig mindenhol azt mondták, hogy semmi gond se velem se a férjemmel, úgyhogy türelmesnek kell csak lennem, de őszintén bevallom. a türelem négy sikertelen év után lassan elfogy. Azért jó ide járni, mert nem ráznak le azzal, hogy még fiatal vagyok, nem kell sietnem... Mert lassan már nem is vagyok olyan fiatal. :)

Tényleg nagyon köszönöm a segítséget!!!
Szép hétvégét Nektek, és sok sikert!
kutyakavics
 
 


Szia Kutyakavics,
megnyugtathatlak szakértője vagyok a témának, ugyanez a gondom, PCOS és IR, ami inzulinrezisztenciát jelent. Valóban 3 vérvétel van egy órás időközönként. Az első vérvétel után meg kell inni 3 dl vizet, 75 G szénhidráttal. Ebből kiderül, hogyan reagál a cukorra a szervezet, mennyi inzulint termel. Érdekes, hogy a szakma is megosztott a kérdésben, de a lényeg, hogy a PCOS az inzulinrezisztencia következménye a tudomány állása szerint. Az inzulin túl magas szintje gátolja a peteérést, ha pedig az mégis van, akkor pedig az alacsony progeszteron szint miatt a terhesség nem marad meg.Fogok Neked segíteni., ha akarod. Kezdj el barátkozni a gondolattal, hogy hozzáadott cukortól mentes életet kell élned. Engem gyógyszeresen is kezelnek, és túl vagyok 25 kilós fogyáson és életmódváltáson. Dietetikushoz jártam, meg mozgás rendszeresen.
A www.pcos.hu lapon sokat olvashatsz. Egy a lényeg, életmódváltás nélkül nem lehet meggyógyulni belőle, ha pedig kezeletlenül marad, akkor biztosan cukorbetegség az eredménye. A másik lényeges dolog, hogy a betegek jelentős része nem túlsúlyos, hanem sovány, sőt nagyon is sovány. De a dietetikusom szerint ők a nehezebb esetek, mert mivel úgysem híznak, nagyon sok cukrot vesznek magukhoz....
Ne ijedj meg, meg lehet küzdeni vele... nekem 10 év után derült ki. És sajnos azzal nem dicsekedhetek, hogy a Ciris találta meg, mert pont onnan mentem át egy erre specializálódott klinikára. Most már a Cirisben is a vizsgálati protokoll része. Azt hiszem én voltam nekik a tanulóeset.....Nagyon örülök, hogy nálad kifejezetten figyelnek rá, sikerülni fog a rendbetétele, ne aggódj.
kockaspled
 
 


Sziasztok !

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert úgy tűnik ti biztosan tudtok majd nekem segíteni.
Jómagam pont fordított helyzetben vagyok, számomra Vass doktor az ismert és a Ciris intézet nem. Az az igazság, hogy elszomorított, hogy eljött a Dévai Intézetből,épp vége lett az allergia szezonnak és kezdtük volna a 2. lombikot, de mire kerestem volna Vass dokit,közölték velem, hogy már nem dolgozik ott :( Hosszas internetes keresgélés után rátaláltam az új munkahelyére és aztán jött a második sokk....a beavatkozás nem TB támogatott a Cirisben.
Vass doki nagyon rendes volt és látta, hogy kerestem,még ma vissza is hívott és megbeszéltünk, hogy ettől függetlenül jövő héten bemegyünk hozzá egy konzultációra és megbeszéljük a lehetőségeinket.
No itt szeretnék előzetesen egy kis infót kérni tőletek.
Ugyan a honlapon szerepelnek árak,de gondolom,hogy ezek azóta változtak és hát mindenkinek személyre szabott, hogy meddig kell elmenni...nekem az első lombiknál ICSI-vel kellett összehozni a dolgot,ami biztosan rátesz egy lapáttal.
Esetleg tudnátok bővebb infót adni arról, hogy mi az az összeg,amire minimum és maximum lehet számítani.Vannak vizsgálati eredményeim, de gondolom jó néhányat kezdenek elölről,ami ismét rátesz egy pár tízezret... :roll:
Nagyon sajnálnám, ha az anyagiak miatt elveszítenék egy ilyen jó orvost,akire oly nehezen találtam rá.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Zsuzsa
macsek76
 
 


majd elfelejtem....Szakács dokihoz is jártam anno (még lánykoromban :-) ),amíg még a Schöpfm.-ben dolgozott. Nagyon kedves doki volt,annyira megnevettetett egyszer, hogy majdnem kirepült a "kukucskáló" a helyéről :lol:
Szóval tényleg jó csapatnak tűnik a Ciris :wink:
macsek76
 
 


Hahó lányok!

Szia Macsek, Isten hozott köztünk! Örülök, hogy velünk vagy!

Az árakról vannak már tapasztalataim:
-nekem minden korábbi leletemet kivétel nélkül elfogadták, Dévais leletek (a fő dokis, nem Vass dokis prekció :)) - azzal kapcsolatos SOTE-s leletek.
- bármit kellett csináltatni még, én döntöttem, hogy ott akarom-e vagy máshol
- mindig korrekten megmondták, ha ott kérem, akkor mennyibe kerül
- a vérvételek annyiba kerültek, mint amikor Dévisz küldött pld. Jánosba
- Te döntöd el, hogy mit és hol csináltatsz meg.

szóval nekem nagyon jók a tapasztalataim! a vizsgálati protokoll is változott (szerencsére), amióta Vass doki van, így nem kezdenek boldog-boldogtalannál a méhüregi vizsgálattal vagy petevezető átjárhatóságival, főleg, ha ICSI-re készülsz és nincs is rá szükség, sem ráutaló jel. ezt nagyon díjazom!!!

Az árakról továbbit keveset tudok, mert most indult újra az intézet, de mindenről naprakész infót adnak, előzetes érdeklődésre is.
Varró Mártát kell keresni, ő mindennek tudja az árát és sorrendjét, nekem is ő segített, hogy mire lesz szükség.

A gyógyszereket ugyanúgy támogatással kapjuk, hát sajnos a többiért már fizetni kell.

szép napot!
zzafir75
 
 


ja, Mártát keresheted nyugodtan emilben is, ha nem akarsz telefonálni, a központi emil címre írhatsz neki.

van saját emilje is, de most nem ugrik be, asszem úgy kezdődik, hogy pcm@ciris...

az árlista szerintem új és friss a honlapon, abból lehet kalkulálni.

néhány vérvételnek megnéztem máshol is az árát (környéken és kicsit távolabb is, persze magánzó helyen) -kb. mindenhol ugyanannyi, és volt olyan vizsgálat, aminek az ára a Cirisben 1/3 volt, mint egy másik specializált helyen.

a konzi ua. mint D-nál (csak itt kapsz róla számlát is.....) 8)
zzafir75
 
 


Sziasztok Lányok'

Köszi az infót kedves zzafir75,ezt jó hallani,mivel tavasszal újítottuk meg a leleteinket immár sokadszor,volt 6 sikertelen inszemem is már.

Nem nagyon szeretek én sem órákat várakozni, rendesen feldühít, ha egy vérvétel közel 3 óra és a végén senkit sem izgat, hogy 5 fiola levétele után az ember elájulhat :roll:
Meg mondjuk egy átjárhatósági vizsgálatot nem bírnék ki még egyszer...

2006 óta ismerem Vass dokit még a Rózsakert Medical Centerből és előtte már "elfogyasztottam" vagy két "specialistát", az egyiknek köszönhetem, hogy itt tartunk,mert nem vett észre egy bakteriális fertőzést és a gyulladás rendes kis zűrt csinált odabent, a másik meg nem volt hajlandó UH csinálni a gyógyszeres kezelések mellett :evil:
V.doki viszont mindig nagyon körültekintő volt és türelmes, végighallgatta néha buta kis kérdéseit is az embernek és mindig lehetett vele akár egészen más témában is beszélgetni, már ha volt ideje a sok betege mellett a Dévaiban. :D

Szóval meglátjuk, pénteken már okosabb leszek, ha tudok vele beszélni. Mindenesetre nem mindegy, hogy hányszor kell a programot végigcsinálni, az minden pénzt megér, ha nem kell többször,mert mondjuk még jobbak a körülmények, a technológia és hát a biológus csapat. :lol:
Senki sem szeretne később mondjuk a sok turbózás miatt petefészek rákot kapni.

Neked sikerült egyébként a dévais leleteket kikérni?(Mármint az eredetiket,nálam csak másolatok vannak.)Vagy a Ciris ezt elintézi helyettünk?

Ti hol tartotok most? Mikor indulhat az újabb program?
Sajnos a váltás miatt mi biztosan csak a jövő évben kezdhetjük el. Az már a 7.év lesz....

Mégegyszer köszi az infókat!

Szép estét!
macsek76
 
 


Hahó csajok!

Macsek, a D-ból nem kaptam vissza a leleteimet, hiába kértem, telefonon, írásban, kedvesen és csúnyán, azt mondták, hogy van rá harminc napjuk, hogy kiadják, és persze azóta is adják...... Júniusban voltam ott lombikozni...
Nekem akkor lett belőlük végképp elegem, az órákhosszat várakozásról nem is beszélve, hogy egy UH-ra volt, hogy négy órát ültem a folyósón, aztán átbumlizni Pestre vért vetetni, majd vissza, hogy felírják a gyógyszereket.... tiszta rémálom.
Ha a várakozás nem lett volna, akkor sem maradok, mert nagyon rossz emlékeim vannak, hogy reagálták le a sikertelen eredményt...
De hát ez van, a legtöbb hely futószalag, csibekeltető, ahogy a párom mondja....

Szóval nekem se eredetim (mert rutintalanul mindet odaadtam, amit kértek, persze, amit ott csináltak, abból meg nem adtak) - se másolatom, pár dolgot emiatt bizony újra kellett csináltatnom, de csak emiatt. Persze, emlékszel? A fénymásolásért elkértek harminc forintot :):) vicces, így utólag...

Mi most épp a közepében vagyunk, de többet babonából nem mondok, csak a jó hírekkel szeretnék jönni.

Sok sikert péntekre, szerintem nem fogsz csalódni :)
Szép napot!
zzafir75
 
 


Sziasztok!

zzafir75, sajnálom, hogy ilyen merevek a D-ban, bár tényleg furcsán viselkedett a telefonban a nővérük, miszerint nem tudja, hogy a Vass doki hol érhető el ezután...:-) na persze....nehogy elveszítsenek egy beteget....így viszont tuti nem megyek oda vissza, pláne, hogy a főorvosról miket hallottam, nemcsak tőled, hanem egy pl. attól lánytól is akit velem együtt műtött aznap a V.doki és meg volt lepődve mennyivel kedvesbb és bíztatóbb tud lenni, mint a Dévai. Emlékszem május 1-re esett és aznap a Vass doki votl ügyeletben, mert hát a Dévai túl nagy ember ahhoz, hogy a betegeinek május1-én UH-t csináljon. Szinte rászakadt szegényre a teljes betegcsapat....majd most megtudja a Dévai, ahogy hallom nincs új orvosuk :wink:
Azért megpróbálom kikérni tőlük,ha mást nem ráeresztem a férjem a társaságra, ő aztán tudja, hogy kell rávenni az ilyet, hogy dolgozzon :-) Na nem erőszakkal, de igen meggyőzően tudja tudomásukra hozni, kinek is a pénzéből dolgoznak ők ott.
A főorvosnak valszeg nagyobb a füstje minta lángja, mert a Vass dokinál nagyon ritkán kellett várnom, pedig neki is rengeteg betege volt, de úgy látszik jobban szervezte.

Köszönöm mégegyszer a segítséget és Nektek is minden jót..vagyis egy kalappal!!! :lol:

Neked is szép napot!
macsek76
 
 


Hát ez van, Macsek! ezt kell nem szeretni.
Egyébként vannak példák és ellenpéldák, nekem a fődoki pünkösdkor csinált UH-t, szóval azért nem minden fehér és fekete.
De tény, hogy kő bunkó volt, mikor nem sikerültek a dolgok, és úgy elhajtott, hogy csak na, genetikára (ahol mondanom sem kell, minden negatív lett) - az ELSŐ sikertelen lombik után.
Bennem nagyon negatív élményeket hagyott és az is, hogy februártól-júniusig jártunk oda, szóval relative elég hosszú időt, mégis minden egyes alkalommal be kellett mutatkoznom neki, mert nem tudta, hogy ki vagyok.
se gépből, se kartonból.
jaaa, és persze 2-3 órai várakozás után 10 perces csevej és gyors uh után viszlát!
Azért jó, hogy vannak olyan helyek, ahol nyugodtan fel lehet tenni a kérdéseket, mert rád szánják az időt, hát ilyennek ismertem meg Vass dokit, aki tényleg megadja a módját.
A leletek utáni hajszát feladtam, nincs már kedvem utána rohangálni.
zzafir75
 
 


Hozzáteszem, azóta már volt egy lombikunk! 4 embrió, igaz sajnos nem maradt meg a kettő, amit beültettek.
De az előző helyen eddig sem jutottunk el, egyszerűen nem termékenyültek meg, hiába volt sok petesejt, 9!!!
Szóval azért ez szerintem már mutatja, hogy intézetet kellett váltanom a sikerhez, mert ott még ki tudja hány kezelés és mennyi gyógyszer után jutottunk volna csak egy lépcsőt is előre....
zzafir75
 
 


hihetetlen milyen különbség van orvos és orvos között....
V. doki bárhol is praktizál szerintem mindig igyekezett ahogy te mondtad megadni a módját, engem akkor is visszahívott amikor a Dévaiban kerestem, engem mindig megismert, pontosan tudta hol tartunk, bár lehet, hogy valamiért jobban emlékezett egyes pácienseire, mert ahogy hallom ez nem mindenkinél volt így.
Engem személy szerint max 1x2x váratott meg 1 órát,de akkor tudtam, mert én kértem, hoyg súvasszon be a többiek közé, mert dolgozom és nem publikus a lombikprogramozás a munkahelyemen. Maximálisan megértette.
Szóval orvosfüggő a dolog, de azért gondolom intézet is, itt szerintem nyugodtabbak a körülmények az ő számára is. Pláne, hogy most itt "debütál", szerintem még jobban rákapcsol :lol:
Van benne némi szakmai bizonyítás is, még fiatal 42 éves, most született meg a kislánya 1 hónapja és van egy 4 éves kisfia is. Szóval pontosan tudja mire vágyunk.
Azt is elmondhatom, hogy volt szerencsém őt látni idegesítő külföldi betegekkel is, hát azt a türelmet....nálam tuti elszakadt volna cérna :roll:
A legutóbbi lombiknál amikor bejött a műtőbe és feltette azt a védősapit, megpróbált belőle svájci sapkát csinálni... :lol: , úgy megröhögtette a gárdát, hogy a maradék idegessége is elszállt az embernek. Nem óhajtom ajnározni,de azt le kell szögezni, hogy ő úgy viselkedik velünk ahogy azt egy orvosnak kell. Utoljára a gyerekorvosom volt ilyen, pedig az nem ma volt már :lol:
A Te esetedben tényleg bátran kimondható, hogy a technológia sokat nyomott a latba, szerintem a következő már siekrülni fog!!!
Egy kicsit én is erre gyanakszom a mi esetünkben, nekem is 9-t szívtak le és a 2. nekirugaszkodásra, a sokkal gyengébb petesejtek termékenyültek meg végül, pedig volt 4 db szép nagy első körben,de azok nem indultak be. Valszeg a többi"éretlenke" hiába indult meg, megállt odabent a növekedésben, mégiscsak táptalajban voltak egy nap, amíg megszúrták őket :lol: ....pedig minden olyan tankönyvszerűen alakult... :cry: Ez van...majd most....legyünk nagyon optimisták! Az sokat számít, ezt szajkózta nekem a V. doki is mindig, ha nagyon el voltam keseredve :lol: , tessék benne hinni!
Rena77 írt nekem priviben, nem igazán értem miért nem meri vállalni a véleményét itt a közösban...., a pro és kontra mindig segít objektíven látni a dolgokat....sokszor átsegíti az embert egy hullámvölgyön...no mindegy

Remélem egyszer majd találkozunk az intézetben is :wink:
További szép estét!
macsek76
 
 


Meg kell érteni a másik oldalt is, ki ebben hisz, ki abban! Abban szerintem mind egyetértünk, hogy hit és bizalom nélkül nem lehet ezt végigcsinálni.
Hogy ki hol találja ezt meg? az már teljesen egyéni!
Renna is nagyon nehéz helyzetben lehetett annó, és nem semmi, amin végigment, szóval, belőlem is kb. ugyanez az elkeseredettség szól csak a másik irányba.
Végülis tök mindegy, mindenki maga dönti el, hogy hol próbálkozik.
Nekem a Ciris nagyon bejött, emberséges és páciensközpontú légkörével, és hogy végre fél óra alatt el tudom intézni mindazt a "tortúrát", amire máshol órákat ücsörögtem egy babafotókkal teli folyosón.

A mi esetünkben először 12-t szívtak le, abból lett 9, amit meg tudtak ICSIZni, hát az eredményt ismered, nálunk semmi sem indult be a 24. óra végére egyiknél sem.
Intézetváltás. Itt már lett 4 embrike, kettő pociba, szeptemberben, de sajnos negatív teszt. Most itt tartunk.

Nálatok mi lesz a folytatás? Pénteken kiderül??

Kockáspléd? Indul lassan a fagyibabázás? Vagy a jó hírekkel jössz?

Szép napot!
zzafir75
 
 


Igen, pénteken beszélünk Vass dokival. Fontos, hogy ő mit mond, mert ha nem tudom kikérni a leleteket ill. nem jutunk hozzá az eddigi protokollokhoz, akkor nyilván hátráltat az idő is.

Meglátjuk...indulás max januárban lehetséges a ciklusom miatt...a mostanit bebuktuk, a következő pedig már az ünnepekre esne. Addig lazítunk egy kicsit :lol:
ja, és várjuk ,hátha a következő év meghozza a Cirisnek a TB támogatást :)

Neked is szép napot!
macsek76
 
 


Hahó lányok,

ki hogy van ma?

h1n1 oltás ügyben mik a vélemények? Érdekelne, nekünk mikor lenne illdomos beadatni?

Szép estét!
zzafir75
 
 


Kedves Macsek,

forr a vérem, ahogy olvasom mit művelnek veled. Hogy merik megtenni , hogy nem kapod meg a leleteidet? Kell legyen betegjogi képviselő ott, keresd meg és csapj az asztalra. Megáll az eszem komolyan. Ne hagyd magad!!!! Kötelesek kiadni :
Az egészségügyi dokumentáció megismerésének joga

24. § (1) A beteg jogosult megismerni a róla készült egészségügyi dokumentációban szereplő adatait, illetve joga van ahhoz, hogy - a 135. §-ban foglaltak figyelembevételével - egészségügyi adatairól tájékoztatást kérjen.

(2) Az egészségügyi dokumentációval az egészségügyi szolgáltató, az abban szereplő adattal a beteg rendelkezik.

(3) A beteg jogosult

a) a gyógykezeléssel összefüggő adatainak kezeléséről tájékoztatást kapni,

b) a rá vonatkozó egészségügyi adatokat megismerni,

c) az egészségügyi dokumentációba betekinteni, valamint azokról saját költségére másolatot kapni,

d) az egészségügyi intézményből történő elbocsátásakor zárójelentést (137. §) kapni,

e) egészségügyi adatairól indokolt célra - saját költségére - összefoglaló vagy kivonatos írásos véleményt kapni.

Ezt mondja a 97 évi egészségügyi törvény. Azaz kérhetnek pénzt a fénymásolatért, de kötelesek odaadni minden papírodat.
Zafír, voltam Vass doktornál, nagyon elégedett volt mindennel, várom a mensim és december 4-6 között lesz fagyibaba beültetésünk. Nagyon várom és remélem a karácsonyfa alatt többen üldögélünk majd:)
A doki csúcs volt megint, kedvben és mindenben.
kockaspled
 
 


Sziasztok!

Kockáspléd, én már nem emésztem magam a leleteken, tettem pár próbát, mindhiába, de már nincs kedvem ezzel foglalkozni. Mire megkapom, lejár az összes....:)

Szóval a Mikulás hozza a fagyi babákat?
Fagyi babák előtt van valami konkrétabb kezelés? Nekünk még nem volt sajna fagyi baba, de érdekelne, hogy ilyenkor miből áll az előkészület.

h1n1 kapcsán megkérdeztem a doki bát, nem javasolta az oltást. megkérdeztem másikat is, ő sem. szóval maradtunk oltás nélkül, mert ki tudja, hogy hol kavarna be a folytatásban....
zzafir75
 
 


Hali!

Egy másik fórumon kaptam egy nagyon kedves fórumozó társunktól:

http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20091120 ... veszet_is/

Tetszett!!!!

Nemcsak azért, mert a Doki Bánk nyilatkozott, hanem mert nagyon is egyetértek a tartalmával.

Jó olvasást! :)
zzafir75
 
 


Szia Zafír,

egyetlen tablettát kapok egyenlőre, az Estrofermet és szedek folsavat is. 5 fagyasztott embriónk van , az egyik csomagban 3, a másikban 2. Remélem a Jóisten is odafigyel majd rájuk, és felélednek a fagyos álomból.
Magamon is meg vagyok lepődve, mert olyan nyugalom van rajtam, hogy csak na. Állandóan az az egy mondat jár eszemben, amit Vass doki mondott, meglesz ez a fagyi beültetés és utána egy jó ideig nem lesz gond babára:) Remélem jók a megérzései. Sokat tettem, hogy sikerüljön, meg kell legyen az eredmény. Ha pedig mégsem, akkor újabb stimuláció gondolom... De talán erről még beszélni is kár.
Veletek most mi a helyzet?
kockaspled
 
 


Szia,
az estroferm nekem is ismerős, szedtem az előző ET után, azt hiszem, az a kis kék bogyesz? Mire is való?

Ilyenkor minden embrikét kiolvasztanak? De furi, hogy egy csomagban ennyi, másikban annyi, :)

Mi is akcióban, de titkos a küldetés, csak a jó hírekkel akarok jönni.

Annyit azért mondhatok, hogy már a felén túl, nemzetközi együttműködésben (ebben is nagyon rugalmas volt az intézet) - stimu Cirisben, többi külföldön, tudoooooood, az általunk magasztalt új technológia miatt........

Aztán a többit meglátjuk, karácsonyra hoz-e valamit a Jézuska?
zzafir75
 
 


Sziasztok Lányok!

Kockaspled...az igazsághoz hozzátartozik, hogy még nem kértem ki a papírjaimat előbb a Vass dokival akartam beszélni. Ő is azt mondta pénteken, hogy tessék nagyon határozottnak lenni,mert ez jár nekünk,de az igazsághoz hozzátartozik, hogy au intézet kérhet másolatért pénzt...na és mit ad isten kicsinyes bosszúszagúvá lett a dolog,mert a Dévai most 100 Ft kér darabonként :( Jesszus de kicsinyes dolog ez.... totál ledöbbentem. Ezzel nem fog beteget megtartani az tuti...ja és a Vass dokink azt is elmondta, hogy ha őt ott valaki most keresi, letagadják , hogy tudják (na ezt tapasztaltam is), sőt azt mondják, hogy külföldre ment...stb., meg beteg...stb. Szóval elég fura lett ez a helyzet közöttük, viszont a dokin láthatóan éreztem a felszabdultságot, mintha egy béklyóból szabadult volna ki, lásd cikk, amit belinkeltetek...anno nekem egyszer elmondta, hogy a Dévai sokszor nem engedte nyilatkozni a szakmai dolgokról...na ez is nagyon furcsa.
Az intézet egyszerűen fantasztikus..akát egy négycsillagos hotel...nos és a vizsgáló...hát nem jutottam szóhoz micsoda technika....a dokink pedig mint mindig tüneményes volt , közel 1 órát voltunk nála...felszabadult kellemes beszélgetés volt és nagyon jó volt látni, hogy itt most szabadabban fog tudni dolgozni.
Nagyon optimista lesz itt az ember...tényleg nagyon olyan ez, mint amit az ember megálmodik egy egészségügyi intézményről. Hiába, ahol a motiváció nagyobb, ott a teljesítményis másként néz ki. :P

Egyébként megnyugodhattam, nincs gyulladásom, most pihizünk, aztán jövőre hajrá...és azért az árak tekintetében se vagyok pesszimista...így felvilágosítva nem hangzik olyan rosszul az árlista, reálisnak tartom, a TB is ennyit fizet utánunk a korházaknak.

Szép napot mindanyiotoknak!
macsek76
 
 


Sziasztok,

mi lesz a táblánkkal? Annyian írogatunk már, de senki nincs benne, csak ketten:)
Én ennek ellenére hiszek a közösség erejében és továbbra is írom mi merre, de szívesen írnám mindenkiét.
Szerdán megyek uhura, megnézik milyen vastag a nyálkahártyám, remélem sikerül meghízlalni:) Ha minden ok, akkor beülti lesz Mikulás hetében és talán karácsonykor isteni segítséggel hosszú évek után többen üldögélünk majd a fa alatt. Szedem az Estrofermet és a vitaminokat. Igyelszem sűrűn arra gondolni amit Vass doki mondott, hogy sikerül és nem lesz gond. Most mensi előtti napon is a vizsgálaton 9 mm volt a nyálkahártyám, nagyon örültem neki. Remélem jó kis paplant tudunk összehozni az eszkimóknak.
Írjatok és jók legyetek
kockaspled
 
 


Hahó lányok,

mi is várjuk a mikulást és a zsákjában a jó híreket :)

Kockáspléd, minden rendben lesz, mennek a drukkok, a szép nyálkahártyának!

Macsek - hajrá jövőre! Akkor megpróbálod megszerezni a leleteidet? drága pénzért is?

:)

Szép estét!
zzafir75
 
 


Sziasztok Lányok!

Milyen táblázatról beszéltek? Hol érhető el? :)

Én is szurkolok mindkettőtöknek, nagyon, nagyon :lol:

Mi addig harcolunk a leleteimért, valszeg pénteken bemegyek a Dévaiba is addig nem jövök el, amíg meg nem kapom a hiányzókat, a többit hála az égnek a Rózsakert Medical újranyomtatja nekem és még a papírért meg a nyomtató festékért sem kérnek extra pénzt :D :D :D :D

Remélem hamarosan jó hírekkel jöttök!

Csók mindenkinek!
macsek76
 
 


Sziasztok lányok!

Sajnos nem jövök jó hírekkel.
Nincs karácsonyi ajándékunk.... ez most megint nem sikerült.
Nem igazán értjük, hogy mi történt, három blasztocitából megint semmi....

Remélem, hogy fagyibaba téren jobb a helyzet.

Drukkolok!
zzafir75
 
 


Zafír, ne keseredj el.
Nekem holnap lesz a beültetésem, pont ma számolgattam pont karácsonyra derül ki sikerült-e. Nagyon pozitív hangulatban vagyok, és reméljük nem is csalódunk.
5 embriónk van, mindegyiket kiolvasztják. Mi kértük így, imádkozom érte, hogy felébredjenek.
Majd jelentkezem, ha túl vagyunk a beültin.
Jók legyetek, pápá....
kockaspled
 
 


Kockáspléd,

szívből drukkolok! Annyira szép karácsonyi ajándék lesz ez!

Már kicsit jobban vagyok, de bízok benne, hogy végre kitalálnak valamit, mi lehet ennek az eredménytelenségnek az oka.
Sajnos nekünk a 10 embrikénkből csak 4 maradt az 5-dik napra, ebből 3 pociba ment, egyet pedig nem fagyasztottak le, úgyhogy megint előlről kell kezdeni az egészet................... :?

Szorítok, drukkolok! Karácsonykor várom a jelentkezésed!
zzafir75
 
 


Szia Zafír,

hát nem vagyok feldobva, az 5 eszkimóból 3 örökre elaludt, a kettő akit beültettek él, de nagyon pici. Vass doki vígasztalt, de azt hiszem a hangján azt éreztem, hogy kevés esélyünk van. Hülye egy dolog, de párommal arról beszéltünk tegnap, ha nem is jön össze legalább méltó körülmények között múlnak el,nem egy szemeteskosrában végzik.
Elneveztük őket Vakarcsoknak, aztán a többit a Jóisten kezébe tettük. Ha nem jön össze megyünk tovább januárban.
Majd írok.
kockaspled
 
 


Szia Kockáspléd,

nagyon szorítok!
Azért akik felébredtek, azok biztosan vasfogú vikingek! Drukkolok, hogy veletek maradjanak!
Ebben a folyamatban sajnos semmire sincs garancia, kinek miért és hogyan sikerül? Vannak párok, akik nálunk rosszabb minőségű embrikéket kaptak vissza, mégis sikerült nekik a terhesség. Szóval ebből nem lehet azért semmilyen következtetést sem levonni.
Jó pihengetést és kitartást, mert hinni kell!!!

Jövőre én is megkezdem az akciózást, valamilyen kivizsgálási protokollt várok most, hogy miért nem sikerül vajon, milyen vizsgálatokat kéne elvégeztetni, hol lehet a gond.

Békés ünnepeket, de remélem, hogy addig még hallok felőletek, lányok!
zzafir75
 
 


Hahó lányok,

hogy vagytok?

Kockáspléd, megadrukkok! Olvastam a hozzászólásod a petesejt donációval kapcsolatosan és maximálisan egyetértek.

A legjobb barátnőm x év próbálkozás után most kapta meg Győrből a végleges diagnózist, petesejt donorra van szüksége.
A családból nem szeretne, és jelenleg nincs is olyan, aki szóba jönne.

Én örülök a kezdeményezésnek és ajánlani fogom neki a Cirist.

Nekem is mindig van bőven petesejtem, és mindig azt mondják, hogy nem lehetett fagyasztani, tényleg ki tudja, hogy mi lett velük. Cirisben csak stimura jártam, így nem tudom, hogy ott milyen lenne így a folytatás....

Szép napot!
zzafir75
 
 


Kockáspléd? Macsek? Merre és hogy vagytok?

Mi már készülünk az ünnepekre, sajnos csak kettecskén :(

Gondolkodtam, hogy januárban felkeresek egy természetgyógyászt, nem ártana egy kis méregtelenítés a sok gyógyszer után.

Nálatok fejlemények?

Kockáspléd, drukkolok, hamarosan tesztelsz! +++++++++++++++++++++++++++++++
zzafir75
 
 


Sziasztok LÁnyok!

No itt aztán felgyorsultak az események :)
zzafir nagyon sajnálom...tényleg...iylenkor mindig azokkal sírok,akiknek nem jött össze és én is velehalok egy picit.... :( bocsi a szentimentalizmusért
kockáspléd, kitartás....az ünnepek meghozzák a sikert, csak nyugodtan, lazuljatok el....semmmi dili és menni fog :D

Nálunk kicsit rosszabb a helyzet. A Dévaiból megszereztem minden leletet,de sajnos hiába. A novemberi kenetem és cytológiám is rossz lett. MÉg sosem volt ilyen, de P3-mas lettem HPV gyanuval. Amikor Vass doki felhívott, azt hittem elejtem a telefont :( Egyszerűen nem értem, mi a franc az ami közel 6 éve nem takarodik ki belőlem, mindig bajt okoz. Kaptam antibiotikumot, január végén újra cytológia és HPV speci teszt, reméljük javulást mutat és HPV-re negatív lesz.
Már régen terveztem,de időközben elmentem egy spéci talpmasszőrhöz. Már a 3. kezelésre megyek, isteni, nagyon fáj,de hatásos. A hasfájásomat eddig senki sem tudta csillapítani, de úgy tűnik most menni fog, két kezelés után eltűnt. Félelmetes a csajszi, nem mondtam semmit,de pontosan sorolta a bajaimat....
:o
Próbálja egyszerre kezelni a hormonháztartásomat, no meg a szegény bal petefészkemet, ami az első kezeléskor annyira fájt, hogy abba kellett hagynia, de a második alkalommal már sokkal jobb volt. Még fáj,de összehasonlíthatatlanul jobb. Nagyon bízom benne, segített már babavárókon, remélem nálam is menni fog. A hit nagyon fontos, de elképesztő, hogy mire képes a szervezet, ha öngyógyításra sarkalják. Az a baj, hogy sokat stresszelünk, persze ez nehezen kivédhető, túlságosan savas a szervezetünk (ami nem jó a babának sem), szóval ezeket eddig is tudtam, de nagyon nehéz csak étrenddel kezelni, pedig én aztán rengeteg halat eszem.... :lol: Szóval, eddig nagyon hatásosnak tűnik. A tesztek majd magukért beszélnek...az lesz az igazi mérő....
Ennyi minden próbálkozás után, már egy ilyen kúrába való belekezdés nem oszt nem szoroz, ártani biztos nem árt.

Minden szépet és jót Nektek az Ünnepekre és tessék sokat pihenni!!!!!!!!! :lol:
macsek76
 
 


Szia Macsek, örülök, hogy jelentkeztél!
Nálad is vannak akkor fejlemények.... de hogyhogy nem tudtad az utolsó teszted eredményét? Vagy már nem mentél az eredményért, hogy csak most derült ki?
Remélem, hogy hamarosan meggyógyulsz!
Nálunk semmi hír még, hogy mitől lehet ez a második sikertelen próbálkozás. Majd januárban lesz konzi a kinti klinikán, akkor talán kitalálnak valamit, hogy milyen vizsgálatokat végeztessünk el. Ebbe mindig kicsit belehalunk, most a párom borult ki idegileg. Hát igen, sok volt idén a kezelés, és kevés az eredmény.
Ami viszont reményt ad, hogy egy másik fórumon mondják a lányok, megjöttek a spontán karácsonyi babák, kinek a cérnázással, kinek természetgyógyásszal, de sikerült, ennek annyira örülök!!!!
Január-februárban én is jelentkezek majd Vass dokinknál, neki milyen ötlete van ezekre a sikertelen próbálkozásokra.
Azt írtam, hogy csináltattam egy UH-t, amikor hcg vérvételre mentem? A doki azt mondta, hogy nagyon vékony a méhnyálkahártyám, 6 vagy 8 mm volt, nem emlékszem pontosan. Mivel ezt is gyógyszeresen építik fel ilyenkor, itt lehet a gond, persze nem vagyok orvos, nem tudhatom, csak az ösztöneimre próbálok hallgatni.

Kockáspléd, hogy vagy? Rég jelentkeztél! Nagyon nagy drukk és babaragacs a vasfogó vikingeknek :)
zzafir75
 
 


Sziasztok,

szoktalak olvasgatni benneteket, hogy kivel mi történik. Én is voltam a CIRIS-ben tavaly, de mivel eljött a dokim így most nem oda járok.

Csak annyit szeretnék hozzászólni, ami nekem is használt.

Macsek: Nekem is volt HPVm úgy 8-9 évvel ezelőtt és a speckó vizsgálat (tipizálás) több fajtáját is kimutatta, ( vannak kevésbé veszélyes és vannak nagyobb rizikófaktorú vírus részei ) nekem volt benne több magas rizikófaktorú is. A lényeg, hogy a nőgyógyászom azt mondta, hogy sajnos erre nincs gyógyszer, de szedjek sok C vitamint és tőzegáfonya v. vörös áfonya kivonatot! Nekem segített!!! Én akkor 6 hónapon keresztül ittam az FLP Aloe Berry Nektárját és azóta is tünetmentes vagyok.
1 éven keresztül kellett 3 havonta járnom ismételt rákszűrésre az előzmény (HPV) miatt. Nem volt valami "pénztárcabarát" betegség. :(
Mára már sokkal többféle természetes kiegészítő van, biztos találni fogsz áfonya levet v. kapszulát v. kivonatot.

Mindenkinek Békés, Boldog Ünnepeket kívánok!

Évi

Kép
kásakévi
 
 


Hahó lányok!

Kockáspléd???? Hírek??? Megadrukk és nagy adag babaragacs!
+++++++++++++++++++++++ nagyon szorítok Nektek! Remélem, hogy jól vannak a vasfogú vikingek!!!

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS SPONTÁN ÖSSZEBÚJÁST mindenkinek az ünnepekre! Kezdek ihletet kapni a sok spontán babócától és hinni abban, hogy esetleg nekünk is sikerülhet 8)

Ki hogy áll a karácsonyi készülődéssel?
zzafir75
 
 


Kedves Lányok,

2009 nem a mi évünk. Tünetek elmúltak, semmi, teszt negatív. Azt hiszem ennyi volt. Nem áltatjuk magunkat tovább, ez a kör sem sikerült. A sok kudarc nyilván edzi az embert, mert egy könnyet sem bírtam hullajtani..... Látod, Zafír, mégis beszédes volt Vass doktor szeme. Éreztem rajta, hogy nincs esély.
Olyan üres mindenem. Nemcsak a pocim, a lelkem is. Nagyon bíztunk benne, hogy karácsonyra pozitív teszt kerül a fa alá, de nem így lett. Tavaly is karácsonyra vártuk a tesztet, akkor sem lett. Most sem. A Jóisten próbára akar tenni bennünket, hiszen holnap mehetünk, meglátogatni a Húgom 6 hetes gyerekét, aki csak úgy lett, hogy nem is akarták....és még mosolyognom is kell. Senki nem tudott a családból az újabb lombikról, nem akartunk magyarázkodni és sok hülye kérdésre válaszolgatni. Holnap nagyon nehéz lesz sírás nélkül végigülni a nagy családi vacsorát----- Egyszer megírom ezt a pár évet egy könyvben, mindenki okulására.
A katasztrófa az, hogy az előző stimuláció után intenzívre kerültem, így fogalmam sincs, hogyan tovább....Az ünnepek miatt most szünet, aztán nem tudom merre.

Nagyon nagyon boldog karácsonyt nektek.
kockaspled
 
 


Drága Kockáspléd,
nagyon sajnálom, hogy rossz hírekkel jöttél :(
Mélységesen átérzem a fájdalmad, én is ezt éreztem, csak volt egy kis időm regenerálódni az ünnepekre.
Mindig csalódás, ha nem jön össze, és az ember nem érti, hogy miért...
Ne aggódj, jövőre a stimunál jó kezekben leszel és nem lesz semmi gond!
Nagyon szépek voltak az eredményeid, ne aggódj. A legjobb barátnőm mostanság kapta a diagnózist, neki petesejt-donorra van szüksége, máshogy nem lehet gyermeke. Ilyenkor mindig elgondolkodok rajta, hogy nekem mennyivel jobb a helyzetem...
A jövő év a miénk lesz, és babásodunk!!!
A könyvet pedig várom, nagyon tetszik a stílusod és van is mit írnod, úgyhogy szólj, ha már kapható :)

Békés, boldog karácsonyt és jó pihenést, próbáld meggyógyítani a lelked. Én is megyek babásokhoz és jelenleg engem is kiráz a víz tőle. De hát........... mi is pont ezért nem szóltunk senkinek a legutolsó akciónkról. (Persze azóta már mindenki tudja :? )
zzafir75
 
 


Sziasztok,én még uj vok és megdöbbenve olvasom soraitokat.Én is a cirisbe jártam,de merőben mást tapasztaltam.A minap kaptam is tőlük egy reklám prospektust ami igazán kivágta nálam a biztosítékot.Idézek:Várakozás nélküli gyors ellátás-minden egyes alkalommal több órát vártunk!Még a vérvétel is/amire 10-ig kell odaérni/délig kellett várni.Pszichológiai támogatás,test és lélek egységét szem előtt tartva alakítja ki az Ön kezelési tervét -szépen hangzik,de ilyennel nem találkoztunk.Alternatív gyógymódokat kínálunk-meg sem említettek bármit is!Legmodernebb klinika,magasan képzett orvos-és szakértői csapat-akkor csak egy kérdésem van:Miért nem használják?Ugyanis az embriótranszfer nem ultrahang vezérléssel történik.Pedig gondolom azért találták ki mert jobb vele az eredményesség.Hogyan fordulhatott elő h elkezdtek nálam egy stimulációt vérvétel/1-3 napi/ nélkül,amit egy hét szuri után le is állítottak,mert nem volt jó a ciklusom!Pedig csak egy vérvételen múlott!Az orvos partnerként kezeli a beteget-Igen,már ha el tudja érni!Ugyanis hiába telefonálunk,őt nem lehet kapcsolni,ezt mondja a pultos hölgy,majd dr.-úr visszahívja./Pedig amikor velünk beszélt akkor is folyton telefonált,akkor lehetett kapcsolni?/Egyszóval ez is csak reklám!Na,de rájuk vagyunk utalva,velünk bármit megtehetnek,mert mi vagyunk a legkiszolgáltatottabbak!!!!
bimbócska2010
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?