Új privát üzeneted érkezett!

Iner: a védőnő többet tudhat, mint egy doki???
Nem tudom mihez kezdjek?

Te miért kérted az otthoni létet a 3. hónap után?

KépKép
charlott

Charlott,
szerintem is maradj otthon, nyugalom, semmi nehéz emelése, akár már 3 kg fölöttit se, és én a helyedben a házaséletzre is rákérdeznék. Ha nem vérzel, az mindenképpen jó jel, és ahogy nő a méhed, ez simán felfelé csúszhat, vagyis elmászhat a méhszáj mellől. Akkor pedig minden ok. lesz.

Silva,
ami késik, nem múlik: néhány nap és érezni fogod a babát. Az is lehet, hogy Ő már jelez neked, csak te még nem tudod, hogy a kicsi kopogtat... :D Nyugi, még túl pici ahhoz, hogy egyértelmű legyen a jelzése! Két hét múlva márt nagyon mocorgós lesz, figyeld csak meg! Egy hete még én is csak elvétve, 2-3 naponta éreztem egy-egy "suhanását", ma pedig szinte fél délelőtt. Még pici a súlya, nem tud még akkora erőt meríteni a rúgásaiba, bokszolásba, hogy az "megrendítő" legyen.

Kép

Kép

Kép
lyly

Szisztok, jó estét:)

No megjöttünk a genetikai uh-ról. Minden a legnagyobb rendben, legalábbis ezt mondták:) Manóka édesen szundított végig és takarta a két kezével a pofiját! Ismét azt mondták hogy kisfiú, eddig 4ből 4x szóval nincs mese pasika lesz:)

Lányok akik megjártátok a 18 hetes genetikait, nálatok mekkorák a babók ill milyen mértekkel rendelkezik gyermek?
Nt? stb?

mindenki vigyázzon magára nagyon!

Charlott szerintem pihenj és hallgass a többiekre beszélj a védőnővel nehogy baj legyen.

Kép
kicsyke77

Charlott!

Én a magam részéről mivel tavaj volt már egy vetélésem már 6 hetessen itthon maradtam.Igazából a táppénzre sem panaszkodhatom mert ebben a hónapban is nagyon szépen fizettek.Szerintem maradj otthon a baba meg te most fontossabbak vagytok.Én mondjuk nem viszem annyira tulzásba a pihenést pl nem fekszem egész nap de ilyen apróbb dolgokat mint a főzés megcsinálom nehezebbeket meg nem is engednek csinálni mióta tudják hogy baba lesz.A párom takaritja most pl a fűrdőt és mosásnál a vizes ruhákat is ő cipeli.
gtimi83
Győr

Kicsyke, a mi adataink a következők:

A mai UH alapján:

BPD: 41
HC: 156 mm.
AC: 131 mm.
FL: 28 mm.
Becsült súly: 248 gramm.
Fundusban tapadó lepény.

A szerdai UH alapján:

BPD: 42, 1
HC: 16, 8 mm.
AC: 137, 8 mm.
FL: 27, 7 mm.
Becsült súly: 259 gramm.
Orrcsont: 5, 6 mm.

A szerdai UH adatai tehát egy kicsit nagyobbak, mint a mai, de másfajta géppel készültek.
Vendég

jucicuki: jók lettek a szappanok :D

cs-andi: köszi, hogy betettél a táblába,
a hiányzó adatok, ha esetleg valamikor megint szerkeszted: 37 éves vagyok, nem próbálkoztunk csak úgy összejött a baba - nem tudom ez hányadik hónapnak számít, nevek még nincsenek, a Szent Imrében fogok szülni

ann: 2 napig nekem is fájt a fejem, de szerncsére mára elmúlt

charlotte: szerintem se menj dolgozni, inkább pihenj, vigyázz magatokra
Vendég

Lyly, lehet, h már adott érezhető jeleket, csak én nem vettem észre. :( Talán ha nem ennék egész nap könnyebb lenne megérezni :roll: Bizom benne, h. ugy lesz ahogy irtad! :)

Kép
silva

Sellon köszi :)

Nálam az adatok:

NT 5,7 mm
BPD 45,6 mm
HC 160,2 mm
AC 130,1 mm
FL 28,5 mm

Becsült súly: 250 g.

A gép az adatok alapján 18+6 napot kalukulált ami fedi a valóságot is.

Kép
kicsyke77

Teszek fel én is egy akkor és egy most képet Virágról.
Mindenkinek jó hétvégét, karácsonyi készülődést!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.05 23:06-kor.
Vendég

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam sajnos. Próbáltam végig olvasni a történteket, de nem jutottam még a végére. Holnap meg megyek melózni így majd holnap megpróbálom befejezni. Az oltás témától már kivagyok teljesen lassan idegileg. Úgy volt h. oltatok szerdáig de utána 2 orvos is lebeszélt egyhangúan. Én már nem tudom h. mi a jó. Teljesen tanácstalan vagyok. Anyukám tegnap óta beteg. 2 hetet oltatta be magát és az ügyeletes orvos ma azt mondta h. nagyon sokan jelentkeznek akiket már beoltattak. Ideges vagyok miatta. Remélem h. holnapra jobban lesz. A munkatársam sógora is ebbe a szarba halt bele 24 évesen. Az elejétől tudtam h. mi történik vele. Olyan jó annak aki képes dönteni. Ma már jól kibőgtem magam emiatt. Többet ígérem én erről nem fogok írni. Bőven elég volt elolvasni mindazt amit írtatok .

Ma megtudtam az AFP eredményt. Minden rendben van a babuval. HÁla az égnek. Én kislányt érzek, de Kedden remélem már megtudunk valamit az ultrahangon. KÉpzeljétek a sógornőm is terhes. A héten tudta meg. Most jelenleg a baráti és ismerősi körömben öten vagyunk terhesek. Kész baba bumm lesz!
Én nem mindig érzem a mozgását. Jó lesz már ha többet mozog.

A héten sajnos úgy néz ki, hogy a cicimen megjelent csík, ami valószínű h. stría, mert még soha nem volt. Teljesen elszomorodtam tőle. A kinézete alapján gondolom h. az. Jelenleg halvány piros, ami állítólag majd fehér lesz. Soha nem volt ilyenem és pont azon a testrészemen jelent meg egyik napról a másikra amire a legbüszkébb voltam. Ti mit használnátok rá? Hallottam az olívaolajról, hogy az a legjobb. Tegnap el is kezdtem használni. Mérges vagyok amiatt h. korábban nem kezdtem el.

Most már megyek alukálni, mert reggel meló lesz.

REMÉLEM FEHÉR KARÁCSONYUNK LESZ, MERT IMÁDOM A HAVAT!

sziasztok! Szép álmokat mindenkinek!
caysee

A mi adataink.

BDP:45mm
Fl:30mm
CRL:14.0 cm

Ép koponya kontúr és gerinc végig követhető.
Négy végtag,zárt hasfal.Ép vesék.
Gyomor és hólyagtelődés látható.Ép rekesz
4 üregü sziv.
gtimi83
Győr

ann: ezt meg neked :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.05 23:07-kor.
Vendég

Sziasztok!

Tök jó ötlet ez a szappan!;)

Nagyon édik a gyerkőcök, csak úgy csodáltam Őket!

Az AFP-m 0,86 lett. Azt mondta a védőnő ez nagyon jó! Főleg, hogy pár nappal fiatalabb volt!;)

Charlott!

Szerintem is szigorúan pihenj, és menj táppénzre!
Nekem is közel van a méhszájhoz! Azt mondta a doki sok pihenés és a nemi élet mellőzése! Nekem is azt mondta az jó jel, hogy nem vérzek!
Beszéltem a védőnővel, ő is sok pihenést ajánlott, amitől állítólag visszavándorolhat! Mellőzni kell azt, ami méhösszehúzódással jár (pl. orgazmus)
Tényleg vigyázz magadra!

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
klaccc

Ann, igen Lyon, RHA. Az én férjem is francia. Kivancsi vagyok milyan lesz itt szulni, az elso kettot Németorszagban szultem és SZUPER volt.

Az anyag pelenkaval kapcsolatban szerintem kell azért egy kis motivacio! Napi min 6 pelenka... En a kornyezetvédelemhez ugy alltam baba ugyben, hogy semmilyen torlokendot, babafurdetot, krémet, semmit nem hasznaltam. Mindig textil kesztyuvel a csap alatt mostam a sracok fenekét, aztan jol megszaritottam (néha hajszaritoval! ezt a védono tanacsolta... ) a furdovizbe par csepp olivaolajat tettem, ami szépen rasimult a babara.
En sem hasznalok oblitot, miota gyerekeim vannak és én is aztatom a ruhakat mosas elott, ha szukséges.

Jovo héten lesz meg a kombinalt teszt eredménye. Kivancsi vagyok!

Charlott!
szerintem is pihenj! A baba és a Te egészséged mindennél fontosabb!

Orsi
s.orsi

Kali: cicaaaaaaaaaaaaaaa :D :D :D :D :D :D na pont ilyen cuki ciàm volt mikor én voltam kisbaba, vele novogettem a kertben, gondolom ezért veszem oket emberszàmba ...

kezdek aggodni az én cica-porontyomért, még pont szenteste nem lesz vele senki, de lehet h méh befut egy baràtnom. remélem tuléli a joszàndéku baràtokat :roll: :lol: kis luke nem tudja mi vàr rà :D

Orsi : és hogy tetszik Lyon. melyik részen laktok?
a franciaorszàgi szulésrol - én nem akartam kinn szulni, foleg a szoptatàs mizéria miatt, amiket làttam au pairként még Pàrizsban, meg aztàn amiket beszélgettem magyar kismamikkal kinn, és egy francia baràtnom is szult, igaz, hogy nem valami flancos helyen, elég jol elhuztàk a szulését, es Strasbourgban volt, 3 nap alatt meg is szult, de ez simàn lehet h a doki hulyesége voltt. ott van fogadott doki? mert neki nem volt.
az én pàrom is majdnem Németorszàgba ment majdnem, de végul hazajottunk, én egyelore nem bànom, nem tudok valami jol németul, valahogy talàn kellemesebb lesz itt szulni, legalàbb az elsot. aztàn lehet h mi is tovàbbàllunk pàr év mulva, majd eldol, hova jon a tobbi baba (remélem lesznek még)

az anyagpelussal kapcsolatban még meglàtom, lehet h nyàron fogom hasznàlni, aztàn remélem azutàni nyàron màr nem lesz pelus, ha ràm utott a gyerek, azt fogom csinàlni mint anyu, nàlam bevàlt a korai biliztetés, nem szenvedtem meg és 1 évesen màr nem tudtam mi az a pelus.
én mososzert sem fogok hasznàlni, még ezeket az Eco dolgokat sem, szerintem, egyszeru indiai mosodio, oblitésnek max ecet, illatanyag nem kell a gyereknek. anyag torlokendo a popsira is, vizzel, koromviràgkrém, és ugy csinàlom majd ahogy Te, orsi, a mosdokesztyuvel, egy puhàbb fajtàval mosdatoom majd a mosdokrémmel ami gyogyszertàri, de még lejet h az sem, marad az olivaolaj, az jo otlet :D
Vendég

gtimi
nálunk ha minden igaz apuka is bent lesz .
csics

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek! Ann olvastam h. megusztad a vérvételt a Sote-n örülök neki. Én még képzeld még mindig kék-zöld vagyok.
Az AFP eredményem:
1,91 MOMK és 60ng/Ml ez jó lányok?

Dolgozom ezerrel, de megpróbálok közben írni nektek :-)
caysee

Jó reggelt!

Silva,
úhy lesz, meglátod! Ne idegeskedj!!! Hol fekszik a méhlepény? nekem pl. elöl fekvő, emiatt jóval ritkábban érzem, mint az előző két babót.

Caysee,
szerintem jók az eredmének, 0,7-2,5 között teljesen (MoM-érték), de a dokim szerint még az én 0,63-mam is, csak 0,45 körül kezdenek el vizsgálódni. nekem azért is jó, mert az integrált összes többi anyai és magzati markere teljesen jó, és az AFP önmagában egyáltalán nem jelent semmit. Ha jó a többi marker, és az uh-on is minden rendben, akkor meg kell nyugodni. Az a baj ezzel az AFP-vel, hogy az anyai vértérfogattal is számolnak benne, ezt meg ugye csak becsülni lehet, ehhez kell a testsúlyod. Általában adott kilóhoz adott vértérfogat tartozik, de csak általában! Ha pl. rossz volt a mérleg, elég 2-3 kiló eltérés, vagy ha neked egy kicsit több-kevesebb véred van, már tizedekkel eltérhet a MoM érték. Ezért nem jó önmagában csak az eredményt elérni, ezért van az, hogy nagyon sok kismaminak alacsony vagy magasabb egy kicsit a megadott értékhatároknál, aztán kipottyan egy makkegészséges bébi, és sajnos, az ellenkezője is igaz: tökéletes AFP-vel is lehet beteg baba. Ez a ritkább. :lol:

Kép

Kép

Kép
lyly

Csics,
ez nagyon jó lesz, majd meglátjátok! Az én páromat ki sem lehetett volna küldeni, és nekem nagyon nagy segítség volt bent. Sírt, amikor kibújt Bence (végig nézte, és biztatott, hogy már látja a kis buksit, már az arcocskáját, stb.), és nagyon büszkén vágta el a köldökzsinórt. Nagy élményt jelentett neki, azt mondta, most még inkább egyek vagyunk, mert látta, mennyi szenvedés egy kis új élet világrahozatala. ÉS MEKKORA ÖRÖM!!! Szóval én nem erőltettem, de ő akart is mindenáron jönni, igaz, megbeszéltük, ha nem jó neki valami, akkor simán kimegy. Egyvalami nem lehetett jó neki, de erről sosem panaszkodott: az utolsó nagy nyomásnál feketére szorítottam a kezét, ami aztán átment kékbe-zöldbe-sárgába... :shock:

Kép

Kép

Kép
lyly

Lányok,
szép kis babaméreteik vannak, Kali, neked meg gyönyörű kislányod. Érdekes, hogy a kisbabás fényképről már mennyire lehet látni, milyenek lesznek a későbbi gyerek-vonások.

Kép

Kép

Kép
lyly

apàs szuléssel kapcs én màr modtam, de kicsit màs a helyzet mert nekem segitség kell lekileg, és nem fogok tudni kozben 3 nyelven kommunikàlni, szoval ezért az elso az h a dula benn legyen, remélem partnerek lesznek a korhàzban a dula dologban, de ha nem az sem izgat, nekem kell szulnom, nem nekik. jo ha van ott valaki, aki valoban tudja mi a fene is folyik ott, mert az én pàrom az a fajta pasi aki ezzel ugy igazibol nem foglalkozik, nem tud még most sem mit kezdeni a szituval h baba, mert ugye nem benne no, rajtam meg még nem igen làtszik. és irtozik a vértol, nem biztos h nekem az nagy lelki segitség lesz majd h o ott fintorog meg fàj neki h nekem fàj. de lehet h a vajudàsra azért bejon, angolul beszélo dulàt fogok vàlasztani miatta, hogy ne legyen kizàrva. de mondjuk egy szulésznotol nem vàrhato el h beszéljen nyelveken folyékonyan és a szulés alatt is tudjon kommunikàlni vele, o meg ha kirekesztve érzi magàt és nem tudja mi folyik, az lehet h rosszabb élmény lenne neki. de majd kitalàlja, màjus elejéig adok neki rà idot, hogy tudjak màst bevinni ha o nem akarna jonni :)
Vendég

Köszi lyly!

Én is utána néztem közben és megnyugodtam. Kedden megyünk uh-ra. Már alig várom. Én igen ritkán érzem a babát. Az legutóbbi uh-n mondták h. a méhlepény melső fali. Lehet h. emiatt érzem ritkábban? Utána olvasgattam és azt olvasgattam h. igazándiból mindegy h. hol van csak a méhszáj közelében lent ne nagyon legyen. Ez így van?
Az apás szülésre jelezve az én kedves férjem is nagyon szeretne ott lenni. ÍGy apás szülés lesz, ha minden jól megy :-)
caysee

caysee: nekem azt mondta a védonoo h ha melso fali a méhlepény akkor igen, kevésbé érezni a babot (én meg csak a 17. hétben vagyok, nekem még azért olyan h nem mindig tudom h o-e az, csak valoszinusitem ), szoval simàn lehet h azért érzed kevésbé

nekem meg ilyet nem is néztek az UHn a 12; héten, vagy csak nem mondtàk - az volt a benyomàsom a sotén h igazibol csak annyit mondanak el meg irnak a leletre ami a legfontosabb, gondolom ha gond lett volna a méhlepénnyel vagy hasonlo akkor szoltak volna. mondjuk azt hiszem ha hasival meg tudtàk nézni a 12; héten minden gond nélkul, akkor talàn nem melso fali...
Vendég

Caysee,
ha a mellső falon tapad a lepény, akkor elképzelhető, hogy azért nem érzed úgy mozogni a babát. Én is úgy olvastam, hogy olyan esetben később lehet érezni a mozgásokat.

Ann,
megértem a félelmeidet az apás szüléssel kapcsolatban, de gondolj arra, hogy ha egy-egy fájdalom között rámosolyognál a párodra, esetleg a hüvelykujjadat felemelnéd, akkor ő abból már tudná, hogy minden rendben zajlik. Mert ha kint álldogálna, ugyanúgy nem tudná, mi zajlik éppen odabent, hol tart a dolog.

Az én pindurkám egyébként most egész délelőtt mozog. Ez nagyon jó, már alig vártam.
Vendég

Nem a sote-n voltam 12. heti ultrahangon , hanem az Istenhegyi klinikán. Ott írták rá a leletre. Kedden is oda megyünk. Remélem megint kapok felvételt róla :-)

Majd megfagyok ma a munkahelyen már körbe vagyok tekerve a kabátommal. Az hiányzik h. beteg legyek
caysee

mit is dolgozol Caysee? plàne h még szombaton is benn vagy :(

na én megyek egyik csalàdrészhez karàcsonyi elotti dologra, nem làtom màr oket addig, szoval sutunk, eszunk, beszélgetunk, jo lesz :)

szép napot Nektek !
Vendég

Sziasztok!

Charlott!
azt nem gondolom, hogy a védőnő többet tud, hanem esetleg jobban elmondja, hogy mit szabad ilyen esetben csinálni és mit nem...én a munkaköröm miatt maradtam otthon, mert egy suliban vagyok gyógypedagógus...

Kicsyke! gratulálok az uh-hoz és a kisfiúhoz is :D

Caysee! gratulálok a jó AFP-hez...remélem oltás ügyben sikerül hamar meghoznod a döntést...

Csics! nálunk apa dönti el, hogy mit szeretne...eddig úgy van a dolog, hogy amig vajúdok addig bent lesz, de ha már élesben megy a dolog, akkor cserél anyukámmal, de majd meglátjuk...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Lyly, mellső falon helyezkedik a placenta.

Iner, látom újra 19hetes vagy, már megint jól lehagytál :D

Kicsyke, gratula a kis pasihoz!

Kali, nagyon szép a kislányod!

Ann
, én ugy tudom, h. a véres dolgokbol az apukák nem igen látnak semmit. Az más kérdés, h. más okok miatt marad kint.

Kép
silva

Sziasztok!

Ann: Az egyik mobilszolgáltatónknál dolgozom ügyfélszolgálaton, de kb 1 hete már kicsit más munkakörbe kerültem át, ami egy kicsit nyugisabb:-)

Iner: Hát most jelenleg nem oltatok. Anyukám hála a jó égnek jól van. Tegnap tiszta para voltam, de Apu is bepánikolt. Így döntöttem. Persze nem vagyok benne biztos, ha tényleg egyöntetűen mindenki azt mondaná h. igenis kell, akkor mellette lennék, de így nem, de váltsunk is témát, mert nem akarok erről beszélni. Elég az h. a csapból is ez folyik.
Te már tudod h. milyen nemű lesz? Mert visszaolvasni eddig nem volt erőm. Most ebédeltem. Majd elalszom, de dolgozni kell.
caysee

Szia Sellon!

Bocsi h. neked nem írtam, de nem mutatta a hozzászólásodat. Tök érdekes, hogy egyidősek vagyunk. Most elkezdtem du érezni, de biztos h. emiatt van. Remélem azért nem gond ez a melső fali lepény dolog.

Most ebédeltünk és majd elalszom. Még 1 1/2 óra munka.
caysee

iner,lyly
nálunk már 2x volt apás szülés ,igy a férjem tudja mire válalkozik és végig ott szokott leni ,bár a keze neki is fájni szokott a végére . :)

na ma a fiuk a férjemel mézeskalácsot sütötek . :) hát jol mulatak nagyon ,no meg én is még néztem ökett :D .
csics

Egyre biztosabb vagyok, hogy éreztem a babát már. Tegnap este percekig éreztem valami csiklandozást belülről. Nagyon fura érzés, még soha nem éreztem ilyet, ebből gondolom, hogy hátha!

Közben eszembe jutott, hogy elfelejtettem korábban reagálni a bandázsos kérdésekre. Ma újra megpróbáltam és nem csúszott fel egyátalán. Lehet hogy jobban belenőttem??? Bár azt hiszem lassan egy számmal nagyobbat kell vennem, mert ez az S-es már alig ér körbe, hihi.

Mandula: Gratulálok a kisfiúhoz.

Én is üdvözlöm az újakat.

Jucicuki: Nagyon ügyes vagy, jól néznek ki ezek a szappanok.

Norci és Kali: Nagyon édes a kislányotok.

Gtimi: Nálunk is apás szülés lesz.

Charlott: Pihenj sokat, ez a legfontosabb.

Kicsyke: Gratula a kitűnő eredményekhez.

Caysee: Neked is gratula az ATP-hez.

Ann: Szerintem egy kicsit túlbonyolítod ezt a 3 nyelven való kommunikációt a szülés idejére. Oké, én sem szültem még, de akkor sem úgy képzelem el, hogy végigdumálom az egészet. :) Tényleg nem a döntéseddel vitatkozom, ez teljesen a tiétek és mindenkinek magánügye, hanem inkább az indokot nem értem. Én mondjuk semmi mást nem várok a páromtól, mint hogy fogja a kezem, ha épp az hiányzik s törölje a homlokom. És nem biztos hogy a pasiknak is annyira szükséges a folyamatos kommentár, valószínű az is elég, hogy látja hogy jól vagy, s hogy minden rendben.

KépKép
picilulu

[quote="jucicuki"]
írta:
jucicuki Kép

14 db szív és 8 db citromgerezd lett belőle.

Judit

na ezek nekem pont úgy tűntek mint a fehércsokiszívek valami huncutsággal bekeverve és ezen fölbuzdulva gyártottam én is , de igazi sütiket :D

az eredeti recept:
5 perces bögrés csokis süti

* 4 evőkanál liszt
* 4 evőkanál cukor
* 2 evőkanál kakaó
* 1 tojás
* 3 evőkanál tej
* 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
* 3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)
* egy csepp vanília aroma
* 1 nagy bögre

Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.(olyan brownie-s lesz)

És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk!

én változtattam rajta és így finomabb, nem annyira édes:

* 4 evőkanál liszt
* 4 evőkanál kakaó
* 1 tojás
* 3 evőkanál tej
* 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
* 3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható!hát szerintem nem!!!!mert isteni benne az olvadt csokidarabka)
én jóféle belgát raktam bele ami kélig édes félig keserűcsoki

* 1 nagy bögre vagy az ikeás szilikon jégkockatartóban isteni, mert pont falatkák lesznek és kétszer is kijön egy adagból!!!!
Vendég

picilulu: igen àm, nem is én akarok kommunikàlni, de mi van ha a pàrom szeretné érteni mi a szar folyik éppen? nem hiszem hogy olyan tok simàn tudna az én segitségemre koncentràlni ha nem is tudja mi folyikés éppen hol is tartunk, nekem meg NEM lesz kedvem kommunikàlni. ezt mind o is tudja és ez alapjàn fog donteni. de teljesen megértem azt is ha nem akar amugy sem ott lenni (még nem tudja), vagy hogyha pl emiatt a dulàval o is osszejàr majd, ha végul dulàt fogadunk, stb stb. akar a fene ott kommunikàlni, kisebb bajom is nagyobb lesz annàl, épp ezért lesznek benn velem... :wink: és én rajtam nem tuti h làtni fogja, ha nem vagyok jol, és nem tuti h tudni fogja, mikor kell aggodnia vagy orulnie, amig nem bog a gyerek. de szulni még egyikunk sem szult, szoval ezek mind dilemmàk, amikkel kapcsolatban majd nyilvàn jutunk valamire.
Vendég

Csics,
bocsi, olyan dinka vagyok... Csak nosztalgiáztam az apás szülésen. Szerintem azért a legtöbb film túlságosan véresen és fájdalmasan adja elő a szülést, mert úgy drámaibb, hatásosabb. nekem a valóságban pl. alig volt vér (szóval patakokban egyáltalán nem folyt), az is inkább a végén, a lepényi szakasznál, viszont magzatvízzel áztattam mindenkit... :lol:
Az biztos, hogy hagyni kell a férfiakat dönteni, ezt ők tudják a legjobban. Esetleg egy menekülési útvonalat kidolgozni nekik... :D Ha nem akar bent lenni, attól lehet még nagyon jó apa és férj. Itt is megmutatkozik, ki az erősebb nem. :wink:
Ez is csak az én véleményem: szerintem nem érdemes határozott elképzelésekkel nekivágni a szülésnek, mert sokszor az adott pillanat dönt. Én pl. nem akartam fájdalomcsillapítást, mégis kellett, mert annak hatására tudtam végre teljesen kitágulni, és ha kevésbé vagyok tudatos első szülő anyuka, akkor a kisfiamat és magamat is megkíméltem volna több órányi elhúzódó vajúdási szakasztól és egy csomó oxytocintól.

Andi,
jól hangzik ez a süti, lehet, kpróbálom.

Caysee, Silva:
a 12. heti uh-on nekem is mellső falit mondott a doki, de azt mondta, teljesen mindegy, egy a lényeg, ne lógjon a méhszájra. Szóval majd később akar vele foglalkozni, amikor már az öregedés jeleit nézik rajta.

Kép

Kép

Kép
lyly

Csandi, én is szoktam ilyen sütit, ha gyors édességre vágyom, jó ötlet az apró forma, legközelebb kipróbálom.

Képzeljétek mi tegnap este Győrben voltunk koncertem és Manó annyira beindult a végére, hogy még a Párom is érezte. Jaj, úgy imádom ezt az időszakot, mikor már tényleg együtt lehet örülni, mert ő is részese lehet a pici dolgainak, valósabbnak érezheti :lol: :lol: :lol:

Charlott, szerintem is maradj otthon és pihenj sokat!

Szép estét!

Judit

jucicuki

Mi apást szülést tervezünk, itt elvileg császárnál is bent lehet az apa, kivéve, ha altatnak, mint engem a lányokkal, mert nem mertek szúrni a gerincműtétem miatt. Most ha befordul a Kicsi, akkor nekifutunk a hüvelyi szülésnek.

jucicuki

cs-andi: jaj, ez a süti szuperül hangzik, pedig nem kéne ennyi csokit enni, de mégis tuti kipróbálom. A második verzióban egyátalán nincs cukor?

Apás szülés: nálunk bent volt apa, és nekem nagyon jó volt így. Ő azt mondta, ha akarom bejön, ha nem akarom akkor nem, döntsem el én. Persze, hogy akartam, de utána azt mondta, hogy óriási élmény volt, ő még a kibujást is megnézte. Most is hasonlóan tervezzük.

Lányom lázas és köhög :( remélem nem komoly, nálunk csak anyukám van beoltva :?
Vendég

én mindenkinek ajanlom az apas szulést, foleg, ha elso gyerekrol van szo. ez egy olyan semmihez nem hasonlithato érzés, mind az anya, mind az apa szamara, hogy elmondani nem lehet. szerintem azok a férfiak akik végig ott vannak egy szulésen, teljesen masképp néznek ezutan a feleségukre, és minden nore, aki szult. ezenkivul egy nagyon nagy biztonsagérzés a szulo no részére, hogy valaki még figyel is mi folyik ott.

Nalunk szoba sem jott, hogy a férjem nem jon, illetve mondjuk ugy, hogy én egyedul nem tudtam volna elképzelni a szulést. A gyerek a kettonk gyumolcse, a szulés pedig ennek a kiteljesedése.

A vértol és fajdalomtol irtozo apaknak akkor kell kint maradni, ha ez szamotokra egy plusz stressz, annak semmi érteleme...

Ann... nem fogsz harom nyelven szulni. A férjed szavak nélkul is érteni fogja mi folyik. és egyébként is, tanuljon meg magyarul! még van 6 honap. Késobb fontos, hogy a kétnyelvu gyerekek szulei is értsék, ha lehet mindkét nyelvet.

Lyon-rol esetleg irjunk egymasnak emailt. nem akarom untatni a tobbieket. Itt nem igazan fogadott orvos van, de allitolag bejon a szulésre, ha tud. Szamomra sokkal fontosabb lesz, hogy egy jo szulésznohoz keruljek, az orvos csak akkor kell, ha varrni kell valamit. Lassan a franciak is rajonnek, hogy az anyatejnél nincs jobb, de nem szoptatnak annyian, mont otthon. Mivel nekem 3. gyerek és az elso kettot tobb, mint egy évig szoptattam, remélem most is minden ok lesz.
Engem inkabb az zavar itt, hogy mindent probalnak tul medikalizalni. Mi nagyon kevés gyogyszert adunk a gyerekeknek, életukben még csak egyszer ill. kétszer kaptak antibiotikumot, lmert a német gyerekorvos nagyon jol meggyozott, hogy a gyerek magatol is meggyogyyul, csak tovabb tart (persze attol fugg...). Mindenesetre nagyon ellenallo a szervezetuk és a kisovodas kor ota, szinte sosem betegek. Lehet ebben valami.

nagyon varom mar az orvosi vizsgalatot pénteken, nem érzem mozogni a babat, csak elvétve és nagyon gyengén... én ezen az éven mar elvesztettem egy babat januarban, a 10. héten kb, de csak a 12. heti ultrahangon derult ki... derult égbol villamcsapas... ezen mar tul vagyunk, de azért izgulok egy kicsit....

Orsi
s.orsi

ja és még teljesen egyetértek a lyly hozzaszolasaval. a szulést elore tervezni nem lehet. nalam is kellett fajdalomcsillapito, mert anélkul nem tudtam volna megszulni. és ha nem vagyok olyan eltokélt, nem vajudtam volna 18 orat az elsovel....

hagyni kell a dolgokat torténni, ahogy torténnek.

Orsi
s.orsi

kali, nincsen mert a kakó eleve édesített tipus(nesquik)
Vendég

esik a ho!!! :D :D :D :D :D :D
végre, màr alig vàrtam a jo ropogos hideget és a havat
Vendég

Orsi: igen, minden utcasarkon van egy gyogyszertàr, és amikor pl fàjt valamim valakinél kinn, mindjàrt elokerult egy gyogyszertàrnyi gyogyszer, sokszor vényre kaphato és csak ugy beadtàk volna. ok is igy szedik a gyogyszereket, mintha cukor lenne. pedig még mindig megy a reklàm ugy tudom, h nem automatikus az antibiotikum adàsa.
a gyogynovények meg csillagàszati àrban voltak még 1-2 éve, egy rendes cickafarkot nem lehetett kapni normàlis àron, én innen vittem a gyogynovényeket. aztàn ugye ott van a hopeopata gyogyszergyàr, de azt is ugy szedik mintha cukor lenne, amit nem lehet azzal sem megtenni. persze lehet h azért van mert nem két fillér mindig a doki, viszont az a benyomàsom h sokat betegek a fiatalok, akiknek nincs pénzuk nagyon. nekem most a kinti baràtaim 70% beteg és nem mennek nagyon dokihoz...

és akkor szulésznot lehet fogadni vagy az is aki benn van? ez érdekelne, ha egyszer kinn kéne szulni, jo tudni mi a szitu :)

amugy én a fàjdalomcsillapitàs pont olyan amit nem tervezek be elore sehogyan sem, csak azt h szeretném kikerulni. de mivel halvàny fogalmam sincs valoban mi vàr ràm, hogy megy majd (ha màzlim van konnyen mint minden nonek eddig a csalàdban, és megvan hamar a baba), nem merem kerek perec azt mondani h nem lesz fàjdaloomcsillapitàs. de nem bànom ha sikerul kikerulni.
az oxytocint muszàj kapni, nem lehet kikerulni?

beszéltem a pàrommal (aki egyébként tud magyarul egész jol), hogy be lehet jonnie neki is majd, ha minden igaz, volt egy perc lelkesedés a szemében, szoval lehet h elkezdett rajta konkrétan gondolkodni. nekem foleg az lenne jo ha nem ott dontené el, mert azért jo lenne a vége felé tudni, hogy hogyan megyunk be. vagy Ti hogy gondoljàtok ezt a lelki felkészulést? én nem félek a szuléstol, de ez a része izgat. (mondjuk enyhén idegeimre megy h az uj àltalànos kérdés az az h "nagyon rettegsz màr?" lehet h bennem van a baj de nekem ez nem félelmetes most még, remélem nem is lesz az :roll: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.13 09:30-kor.
Vendég

Ann: nálunk a Kedves Fruzska születése előtt az elején azt mondta, hogy szóba se jöhet, hogy bejöjjön. Amúgy is ő "tipikus" férfi: nem bírja a vér látványát ;) :D Meg, szerintem, nem is nagyon értett az elején semmit a terhességből.
Aztán ahogy nőtt a pocak, és voltunk két 4D-n, és minden uh-n ott volt velem, jött rá egyre jobban, hogy ott akar lenni velem a szülésnél. Nem győzködtem, nem kértem, nem mondtam neki soha, hogy jöjjön be. Úgy voltam vele, hogy igen, nagyon jó lenne, ha ott lenne, habár tudtam, hogy olyan vagyok, akinek nem kell segítség, de azt szerettem volna, ha erre a döntésre ő jut.
És végül így lett. Bejött, önként. Amíg nem volt kemény vajúdás, addig viccelődtünk, dumcsiztunk, meg cipelte a csomagjaimat, aztán mikor a "durvább" szakasz jött, akkor fogta a kezem, törölgette nedves törlővel a homlokom, szám, meg szőlőcukrot adogatott (tényleg lányok!!! szőlőcukor legyen a szülőszobai csomagban!!! azonnali energiát ad!!!). Sajna a vége császár lett, de akkor is jól jött, hogy ott volt, mert végig Fruzsi mellett volt, hogy el ne cseréljék ;)
Oxytocin: hát én máig nem tudom, miért kaptam... de kaptam. Valamelyik kórházban benne van a protokollban, hogy kell adni, valahol megpróbálják mindenképp elkerülni, csak akkor adják, ha muszáj (fájásgyengeség, nulla tágulás stb.), és vannak olyan dokik (mint pl. az akkori dokim), akik kérdés nélkül adják (csak ezt én nem tudtam előre :( ), de őt aztán le is cseréltem...
linocs

Sziasztok!

Tegnap nagyjából megvettük az összes kajának valót karácsonyra meg az ajándékokat is és be is csomiztam mindet.Jól el is fáradtam hát este nem kellett elaltatni de rég aludtam ilyen jót.

Vettem tök jó kapucnis törölközőt 1200 ft volt a vásárban meg egy kiscipőt is ami tök ari. :lol: Igy már Lucának vagy Matyinak is meg van az ajándékja.
gtimi83
Győr

Jó reggelt !!!! :)

Köszönöm a jó és hasznos tanácsokat. Próbálom betartani: pihenek, sokszor ágyban fekve, nem álldogálok, fizikai munkát kerülöm.

Azért holnap benézek a munkahelyemre, de csak azért, hogy a munkámat leadjam, mert pont a héten kezdődött volna a betanítás, de ez egybeesett a haskeményedésemmel is. Azóta itthon vagyok.

A méhlepény méhszájnál való helye után a cukoreredményemmel sokkoltak: második óra után 7,6 lett. Szerintem magas, orvos szerint ez még nem kóros.
Van köztetek diétázásra kényszerülő kismama?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2009.12.13 09:19-kor.

KépKép
charlott

lyly
semmi baj :) én nem nosztalgiázok szülésen mert nem a legkelemesebb élmény ,csak a párom miatt elviselhető ,mást nagyon nem is viselnék el magam mellet ,de a végén a gyerek a hasadon na az egy jó érzés ,még ráncosan ,mosdatlanul is aranyosak . :) én egyátalán nem tudatosan mentem szülni ,de mindkétszer kelett fájdalom csilapitás ,és oxitocin is .

ann9
végre esik a hó igy talán a jővőhétvégén mehetünk szánkozni a hegyekbe a fiukal már nagyon várják .
csics

csics: én ilyenkor jovo héten szerintem màr a Vogézekben sétàlok, azt mondja a pàrom tegnap ota esik a ho arra felé, szoval van esély a hora, de nem szànkozok azért, csak elviszem Anyunak megmutatni a kilàtàst, hàtha nem lesz kod. klassz lenne
de szurkolok h itt is és Elzàszban is legyen sok sok ho és szép napos havas napok most a téli szunet kornyékén, én imàdom
Vendég

nálunk pont így volt mint linocsnál.én sem eröltettem, sőt volt 3szor szült barátnő aki elvállalta, hogy bejönne velem.ahogy közelgett az időpont apukának egyre egyértelmübb lett, hogy ő neki ott kell lenie és nem is lehet másképp.mmegbeszéltük, hogy bármikor kimehet,ha úgy érzi, de eszébe sem jutott.mondjuk a köldökzsinort nem vágta el meg nem is nézett oda, mert azt nem bírta voln, de nagyon boldog, hogy részese lehetett az eseménynek.életünk legszebb napjának!!és a jánosban az a jó, hogy nem viszik el a babát.minden ott zajlik abban az egy szobában mindannyiunkkal.amíg engem intéztek végig apukánál volt a kis jövevény!!és én is láthattam, hogy mit csinálnak a csöppömmel :D csöppöm 3850g nemhiszemel60cm!!37cm fejjel született és 4 óra vajúdás után és nem vagyok egy drabál nő a 156centimmel!!szóval hajrá kispapák és kismamák!!

csajok, fenettával mi van??végre bejelentkezett, hogy megúszták és jól vannak aztán meg megint jól eltünt.valaki tud valamit ?esetleg megbántottuk????
Vendég

Sziasztok!

Silva! igen, ismét betöltöttük a 19. hetet.... :lol:

Picilulu! de jó, tutti, hogy a babát érezted...tegnap a Mirusnak is nagyon aktív napja volt...:D

Kali!
Remélem már jobban van a kislányod és "csak" megfázott és nem komolyabb dolog....

Orsi!
szorítok nagyon pénteken az uh-on...de bizti, hogy minden rendben, mert ha mozog az jó, még ha gyengén érzed akkor is, mert lehet h most másképp fordult és azért...Hány hetes vagy most?

Ann! már tőlem is azt kérdezgetik, hogy félek-e a szüléstől...de még az olyan messze van, még nem.... :wink:
Nálunk is esik a hó Győrben...:D

Charlott! hogy-hogy ilyen korán voltál cukor-terhelésen? én majd csak jan.ban megyek a 23 hét körül...

Cs-andi! remélem nálam is bent lesz apa, de én sem akarom erőltetni ez a ő döntése lesz, de biztos hatalmas élmény lehet...

pussz Mindekinek!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?