Új privát üzeneted érkezett!

na jo, megprobàlok szerezni valakit aki bemegy nekem érte két hét mulva, itthagyom a kiskonyvemet, hatha odaadjàk, ha nem akkor megprobalom az UH reggelén, vagy ha elobb jovunk haza, akkor elobb is.
koszi a tanàcsot
Vendég

Kép

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Kali!

Most először próbálkozom szappannal. A vaníliarudat és a szárított levendulát kávédarálón megőrlöm és a felolvasztott szappanba keverem. Szilikonos jégkockatartóban formázom majd. Remélem olyan lesz, amire számítok. Hobbyboltban tudsz venni alapanyagot, én 250 g-os fehéret 1390ért vettem. Lehet kapni illat és színezőanyagot is, de én inkább természetes anyagokat keverek hozzá.

A vaníliakivonathoz a rudakat hosszában és keresztben felvágom. 7 dl vodkában kb. 9 szálat teszek és érlelem karácsonyig, aztán kis üvegekbe töltöm, benne hagyom a rudat is szerintem. A cukorhoz pedig szintén darabolom a rudakat és barna és sima kristálycukorral vegyesen keverem el.

Nekem a kombi 1:290-hez lett Hibernia, szóval a negatív csúcsot én tartom, azért volt a para.

Judit

jucicuki

Hohó, én egyre biztosabban érzem, hogy ez mocorgás, amit érzek. Az előbb kétszer is éreztem és "tök" nem olyan volt, mint egy "bélmozgás", szóval megkülönböztettem valahogy... 16. hét, hátha érezhetem már, tök jó lenne! 8) 8)

És most búcsúzom egy időre, színházazunk, kirándulunk, rokonlátogatunk. Majd igyekszem szorgalmasan utánolvasni, jó hétvégét mindenkinek. 8)

hibernia

Sziasztok,

Ma voltam az afp utáni genetikai uh-on, és szerencsére mnden a legnagyobb rendben:) És egy másik dolog: Manócskánk úgy döntött, megmutatta magát és bejött a megérzésem: FIÚ :) :)
Nagyon örül az egész család:)

Üdv az újaknak:)

Iner: nagy-nagy gratula a jó eredményhez:) örülök, hogy minden rendben:) és gratulálok a kislányhoz:)

Kép
mandula11

Jo estet!

Norci,Ann koszi a hianyolast! :wink:

Valoban elegem volt a virus temabol,de szerencsere latom kezd feledesbe merulni!

Sok dolgom van mostanaban: karacsonyi mezeskalacs sutes meg tesztakat gyartok tobb szinben stb...
Meg a roka koma is eleg nagy haver lett mostanaban sajna!

Ann letszi ne hagyd itthon a kiskonyvet azt mindeg magaddal kell hordanod es kint is kerhetik! Meg minden esetre jo ,ha ott van!

Gratulalok minden jo eredmenyhez es a kiderult babanemekhez!!!

Udv az ujjaknak is!

Kriszta
schat

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam...

iner
Pont ilyen szépséges babát képzelek el nektek, amilyen a képen van. :wink:

Mindenkit üdvözlök, aki most csatlakozott, a kevésbé szemérmes babákhoz gratulálok! Én hétfőn megyek dokihoz, remélem nálunk is kiderül valami. :) Ma megyek afp eredményért, nem foglalkozom vele túlzottan, de azért remélem, hogy jó lesz.

Kép
Kép
susytunder

schat: akkor lehet h a dokim beutalojàt hagyom itt amin felirta az afp és uh vizsgàlatokat stb, azon minden rajta van, és a SOTE-n ugyis a kiskonyv amolyan szellem dolog, még csak egyszer kérték, azt is az adatok miatt az afp-hez, de még sosem néztek meg benne semmi màst... szoval asszem hallgatok ràd :) viszek persze minden leletet, sosem lehet tudni, de remélem minden rendben lesz az UHn és akkor nem kell semmi ilyesmi
Vendég

Mandula, gratula a Kicsi Mátéhoz!

jucicuki

hibernia
pont a bemásolás nem megy ,már volt hogy párszor tetem ki vonalzot akor ment most nem megy mert hiába jelölöm ki amit beakarok másolni mégse megy ,majd az okos férjemet megkérem hogy csinálja meg . :D

ann9
én is tudom hogy van jó és rossz koleszterin ,azt hiszem ma veszek magamnak flora margarint aban több a jó koleszterin ,és lemondok a vajas kenyéröl ,és csokirol ,és a sok sütiröl ,sajna ezek szerint ilyett nem nagyon ehetek . :( vizelett nálam is javul már ,viszont sajna a vashiány nálam ugylátszik mindig előjön terheség alatt :( meg az alacsony vérnyomás .ugyhogy én szedhetem tovább az elevitett .

iner
nekem irt fől vastabletátt a doki tegnap ,de még nem váltotam ki mert elöbb bekapkodom a maradék elevitett .

mandula
gratula a fiuhoz :D
csics

Sziasztok!

Ha lehet csatlakoznék hozzátok, májusra várjuk első babánkat. Sok év telt el és sikertelen lombikok sora után, spontán módon megérkezett a pocimba! :-)

Még csak 3D-s UH-n keresztül láttam őt, nagyon virgonc kismanó, de jövő héten már 4D-ben is megkukucskáljuk, akkor lehet, hogy megmutatja, hogy milyen nemű is.

KépKép
charlott

a koleszterinnel kapcsolatban az érzékenység is fontos, de ezt majd a terhesség utàn tudod szerintem kideriteni, ha érdekel. van olyan baràtnom aki nem ehet csak ritkàn tojàst, mert eleve magas a koleszterinje màr 20 éves kora ota. màs meg napota eheti és semmi baja.

gratula mindenkinek a fiukhoz és lànyokhoz :) kivàncsi leszek mit mutat nàlunk 2 hét mulva a baba, ha semmit az sem baj, de mostmàr lassan fogadàsokat kotnek korulottem arra, hogy mi lesz a kis babszembol... :roll: :lol:
Vendég

Szia Charlott!

Gratula a Csodabogyóhoz :lol:

jucicuki

Üdvözlet a most csatlakozo Kismamiknak!

Csics, nekem az Ldl koleszterinem miota az eszem tudom mindig magas , szerencsére a Hdl is. Egyszer kaptam gyógyszert, de a sok mellékhatás miatt nem szedtem be. Én valoszinű ilyen vagyok. AZ apám szinte mindennap eszik kolbászt és alacsonyabb mint nekem. Nem eszem zsirosan, tojást sem és igy is volt már 7.9. Ja, és akkor vtam kb. 57kg/170cm. A stressz is termeli. Persze van olyan akinek tényleg a zsiros étkezéstől magas.

Hibernia, Párod tud veled hazautazni az szülésre? Mikor tervezed visszamenni majd a babával? Én is nagyon filozok, h költözés után visszajövök szülni, de 6hétig(igazibol 3honapig) nem repülőztetném a babát és igy apukátol külön lennénk.

Kép
silva

Kép

jucicuki!
de most már nincs para ugye? már minden okés....

hibernia! tuti, hogy a babát érezted, én már 15,5 hetesen éreztem és első baba... :lol: de jó, színház...mi is nagyon régen voltunk már apával....mit néztek meg?

mandula11! gratulálok a kasfiúhoz, látod a Te megérzésed bejött...az enyém nem :D

schat! örülök, hogy újra itt vagy... :)

suzy! köszi...már alig várom a karomban tarthassam...de azért várja ki az idejét odabent...
:lol:

csics! nekem nem írt fel semmit...remélem az is használ valamennyit amit a védőnő javasolt...már alig várom, hogy legyen vonalzód, hogy tudjuk követni hol jársz....(időben :) )

charlott! üdv. közöttünk... :) és gratulálok a csodának a pocakodban.... :lol:

ann9! Reméljük hogy megmutatja magát a baba nálatok is, mert már nagyon kíváncsi vagyok hogy kinek jön be a megérzése...

Iner

iner

Szép napot mindenkinek!

jucicuki: ez a szappan nagyon jól hangzik, azt hiszem megpróbálkozom vele én is. A vanília rudat honnan szerezted? A közértben a füszerek között csak egyesével van csomagolva és az is elég drága.

Én a terhesség elején lányt éreztem (de lehet, hogy csak azért mert azt szerettem volna). Aztán a 12. heti uh-on azt mondta a doki, hogy szerinte fiúnak készül, de még inkább nem mondja biztosra. Azóta fiúnak érzem :D Jó lenne ha dec. 21-én kiderülne.
A nevekkel majd akkor jövök, ha kiderül a neme.
Vendég

Szia Charlott, gratula a babához! Ez óriási öröm lehetett amikor megtudtad, hogy bent van a pocakban
Vendég

Sziasztok!

Üdvözlöm az újakat!

Azt hiszem, megint aktuális lenne egy friss táblázat. Egyre többen vagyunk, egyre jobban kiderül, ki mit/kit vár.

Nálam azt mondta az orvos, mikor rákérdeztem, hogy biztos-e, hogy fiú, hogy a bizonyosság majd csak szüléskor derül ki. 8) De hát részletezte, hogy az UH-n mi micsoda, így hát nálunk biztos a kisfiú.

Ann,
én még nem tudom, hogy mit fogok használni, mert ezt majd a tapasztalatom dönti el. Valószínűleg rendes pelenkát fogok használni, de takarékoskodva, vagyis akkor, amikor majd kell.
Viszont nálunk az alapvető pipereszerek lesznek csak meg, és én a mosást is úgy oldom meg, hogy áztatok, kevesebb mosóport használok, és nem teszek a vízbe öblítőt. Az áztatásnak köszönhetően a ruhák mindig patyolat tiszták lesznek. A mosóvízzel meg általában felmosok. Ez már bevált, próbálom így megoldani a takarékoskodást és hogy annyira ne szennyezzem a környezetet. Mondjuk soha nem is éltünk úgy.
Vendég

Iner,
az én megérzésem nem jött be, mert kislányt éreztem. :D
Vendég

Sellon...hát akkor már ketten vagyunk... :lol:

Megjöttem a vásárlásból és tök jó kismama farmert vettem a kínaiban 4200.- jobb mint 12000-res H&M-es... :wink:

Iner

iner

Képzeld, Iner, nekem két kismama nadrágom van, amelyeket még a C&A-ban vettem, mindkettő spandex, sztrech, és most azon gondolkodom, mivel olyan kényelmes, és olyan jó a szabása, hogy terhesség után hogyan tudnám átalakítani rendes nadrággá. :D
Vendég

Sellon...nekem is nagyon kényelmesek a kismama gatyáim...és már gondolkodtam ezen, de még nem jöttem rá...mert azért ezeknek elég alacsonyan van a csípő részük... :roll:
De ha esetleg lesz ötleted szívesen fogadom :lol:

Iner

iner

Sziasztok!

Gratulálok azoknak, akiknek már kiderült a kicsi neme! Én határozottan lányt érzek, egyik korábbi terhességemnél sem volt ilyen megérzésem.

A koleszterinem nekem is magas egy icipicit, de a "jó" koleszterinem is, és az orvos szerint így ezzel nincs is semmi baj, ő viszont kifejezetten ajánlotta a heti min. 3 tojás elfogyasztását. Azt mondta, hogy úgy kell elképzelnem, mint a cukorbetegséget: ha nem eszik valaki rendszeresen, akkor a cukorszintje ingadozik, és ezzel több kárt tesz, mint maga a betegség.

Siófokon a dokim végzi a 4D-t, állítólag nagyon jó, és 10 ezer Ft. Kérdeztem tőle, ajánlja-e, hogy menjünk, de azt mondta, nem, ez akkor fontos, ha találnak valamit a babánál, akkor viszont egy profi a 2D-esen is kiválóan tájékozódik, egyébként minek zavarni a babát. Szóval maga ellen beszélt, meg a pénze ellen, de én egyik babával sem voltam, és azt hiszem, ezzel a picivel sem megyünk.

Kinek milyen babakocsija lesz? Nekünk volt egy régi, már 4 gyereket szolgált ki, szóval muszáj lesz egyet venni, a kereke is kijár már. De használtat veszünk megint, mert ha úgy járok, mint a nagyfiammal, hogy sehogy sem maradt el a nagykocsiban, és 6 hónapos koráig szinte csak kendőztünk, akkor jobb, ha nem csinálok nagy beruházást...

Tegnaptól nekem is folyamatosan mocorog a kicsi, olyan, mintha jó nagy hosszokat úszna, hol itt kaparászik, hol a másik végen bokszol. :D

Kép

Kép

Kép
lyly

Kali, egy gasztroblog segítségével, ott rendeltünk együtt 65-en 10 kg-t, így a 27 szál 3200 ft-ra jött ki postaköltséggel együtt. Már csak három van belőle :lol: a többi ázik, érik, csomagolásra vár :wink:

Nekem ilyen lett:

Ez egy 250 g-os fehér szappantömbből, két vanílirúdból és négy evőkanál levendulavirágból készült.
Kép

14 db szív és 8 db citromgerezd lett belőle.

Még van egy adag szappanom, abból citromos-gyömbéres változat lesz.

Iner, megnyugodtam igen!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Mandula:gratulálok a kis Mátéhoz! :P

Charlott:üdv.nálunk.Gratulálok! :lol:

Juci:tetszik ez szappanos dolog.Ilyen kreatív vagy?

rakok fel képeket a csajomról.többiek, ti is tegyetek fel a nagyobb gyerekekről.úgy szeretek gyerekfotókat nézegetni. :lol:

Kép 2 hónapos
Kép 10 hónapos
Kép 1 éves
Kép 2 éves
Kép 2009.nyár Kép kavicsozás az egyik kedvenc játék:-)

Norci
Kép
Kép
norci2007

Lyle,
az ultrahang egyáltalán nem bántja a babát.

Iner,
már van egy ötletem, de hogy meg lehet-e valósítani, azt nem tudom. Ha már nem lesz szükségem ezekre a nadrágokra (bár lehet, hogy tervezünk másodikat is, ezt majd a szülés után megbeszéljük, most úgy van, hogy igen), akkor arra gondoltam, hogy a has részét kibontom, és a helyére vastag gumit fogok varrni, persze, nem olyan magasat, mint a mostani hasas rész.
Vendég

Ez a 10 hónapos:
Kép :-))

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sellon,
nem azt mondta, hogy bántja, hanem hogy ne zavarjuk. :D
Ha kárt okozna, akkor nem csinálnák, viszont állítólag ők az érzékeny kis szerveikkel olyasmit hallanak, mint amikor a metró nagy sebességgel beérkezik egy állomásra.
Bence pl. utálta, minden egyes uh alkalmával elúszkált, amíg tehette, aztán pedig forgolódott, elfordult, amikor nagyobb volt.

Kép

Kép

Kép
lyly

silva
én 160cm és ruhástul 63kg ehez jön a 7.4 köleszterin szint ,és szerintem nem eszek tul sok zsirosat ,és sok gyümit eszek .még is nő a koleszterinem .

iner
azt megtudom mondani ha minden igaz akor holnap töltöm a 18.hetet. :)

jucicuki
nagyon jok a szapanjaid. :)

ma sem sikerült felhivnom az uh mert mindig foglalt volt legutoljára központos mondta valoszinü félre rakták :evil: igy hogy a bubánatba kérjek időpontot . pedig jővőhéten kéne menem .
csics

Norci,
édes a kislányod! Nagyon szeretem az ilyen sorozatokat, amikor nyomon követhető, hogyan változott a baba nagylánnyá, nagyfiúvá.

Judit,
nagyon szépek a szappanok, és biztosan illatosak is. nem szoktál belerakni apró kis magvakat? Azok nagyon jók az elhalt hámszövet leradírozásához.

Kép

Kép

Kép
lyly

Mucus,
nekem is megjött az integrált eredménye, összességében negatív, de az AFP-m nekem is alacsonyabb: 0,63 MoM, kb. 0,7-től átlagos. na, majd a dokim mond rá valamit. Viszont én pl. nem tudtam pontosan megmondani a testsúlyomat sem, mert 3 mérleg 3 különbözőt mért, és ez már elég ahhoz, hogy kissé pontatlan legyen az eredmény.

Kép

Kép

Kép
lyly

Iner, kimondottam kismama farmert vettél? Van hasrésze is? Nekem nagyon tetszik a H&M farmer, de sokkal szivesebben vennék 4e-ért :D. Mivel ugy néz ki nekem nem csak a pocakom nő, 2havonta venni tizenezerért nadrágot, hááát most nem megy. Utána meg 650ft ért tudnám eladni kb. :D Remélem minden kinainak van kismama kollekciója! :)

Juci
, jól néznek ki a szappanok!:)

Norci, édes a kislányod!

Csics, már én sem 57kg vagyok. Most kb. tízzel több :oops: . Kiváncsiam várom a labor leletemet, mert most nehezebb vagyok a versenysúlyonál és nem a terhesség miatt.

Én vagyok itt az egyetlen aki nem érzi még mozogni a kisbabáját? :(

Kép
silva

Lyly,

Hát, nem tudom, hogy az én picim mit érezhetett nemrégen az UH-n, de most aludt. A hátát mutatta, és meg se moccant. Most meg se tudták volna mondani, hogy micsoda, de hát már tudom, hogy kisfiú. Az eredmények viszont nagyon jók.
Ami egyedül meglepő, hogy a down-szűrés és az AFP eredménye meg kellett volna, hogy érkezzen, mármint hogy ott kellett volna hogy legyen az UH-s orvosnál, ehhez képest semmit nem mondtak. Csak megkérdezték, hogy voltam-e AFP, én meg mondtam, hogy igen, elvileg már itt kellene lennie az eredménynek. Igaz, az eredményről én is tudok olvasni, és oda is van írva, hogy negatív, de azért gondolom, különösen ennyi pénzért, hogy csak kellene látnia egy szakorvosnak is. DE lehet, hogy látták, csak minden jó rajta, s ezért nem mondott rá semmit. Én meg annyira belemerültem a pici nézegetésébe, hogy el is felejtettem a végén rákérdezni.

Egyébként az elmúlt egy-két napban nem sokat éreztem mozogni. Tegnap este és ma reggel egy picit. De volt olyan nap, hogy óránként éreztem. Nagyon szeretem érezni, ezért jó lenne, ha újra kezdené. MOst picit megint érzem.

Mostanában Bogme nem ír.
Vendég

Vendég

Sellon,
ilyen kis huncutkák még. :D Én két napig nem éreztem, csak a szívhangja nyugtatott meg, aztán tegnap délutántól beindult, mint a kis motolla. Ide-oda vándorol, ebből is látszik,hogy bőven van még helye. Én is imádom ezt az érzést, egyszerűen nem lehet megunni!
A 12. heti uh-on Mogyi is aludt, nagyon jó pózban, mert az orrocskája és a nyaki redője pompásan látszott, viszont a gerincét nem tudta teljesen végig nézni a doki. Hiába rázogattuk, csak kényelmesen átfordult a másik oldalára, és a dokim még nevetett is, hogy milyen kis lusta, alszik tovább, mintha mi sem történne.
Ha mindent rendben találtak, akkor nincs okod aggódni! Ha valamit talált volna, arról kötelessége lenne nyilatkozni.
Felhívtam az alacsonyabb AFP-érték miatt a dokimat az előbb, azt mondta, nyugodjak meg, a 0,63 nagyon jó érték, 0,45 körül kezdenek el vizsgálódni. Szóval megnyugodtam. :D

Most viszont szédülök, lehet, a frontot érzem...

Kép

Kép

Kép
lyly

Andi,
köszönöm! A korom 38, a 9. hónapban sikerült, de nekünk mondjuk várni is kellett az előző baba elvesztése miatt.

Kép

Kép

Kép
lyly

Norci, édes a leányzód!

Lyly, azért nem tettem bele, mert a levendulát nem daráltam olyan apróra, viszonylag darabos, azzal is lehet "radírozni" :lol:
Csajaim majd este kipróbálják, mert aktívan részt vettek a formából való kinyomkodásban és választhattak egyet-egyet.

Képzeljétek meglepte a cégem a csajokat, egyenként 7150 ft értékű utalvánnyal karácsonyi ajándék gyanánt. Rendes tőlük nem?

Judit

jucicuki

Andi, táblába, 31 vagyok. A Fejér Megyei Szt. György Kórházban fogok szülni. Nevek még nincsenek.

jucicuki

Judit,
így már értem. Az tényleg jó kis radír és illatos is! magatoknak gyártottátok vagy ajándékba is?

Kép

Kép

Kép
lyly

A kari ajcsik egy része

jucicuki

na, nekem egész nap migrén, az elso miota terhes vagyook, biztos a csapadék, és ha az akkor sok lesz belole, mert hidegre nem vagyok érzékeny... a tanitàs igy sem lett horror mert a tanitvànyok édesek voltak :)

tegnap megcsinàltam egy sutit, elkezdtem az ajàndékokat, de nem lesz 8 suti idén, csak 3 vagy 4.

a hétvégém és a jovo hetem elég nagy kàosz, de majd igyekszem azért jonni.
Vendég

CSics! öszi, így már képben vagyok...:) pont egy hét van közöttünk...:lol:

Silva!
igen, kismamafarmer, ugyanolyan anyagból van a hasrésze, mint a H&M-es kismamafarmeromnak...:lol:

Sellon!
ma én sem éreztem annyit mozogni a pocaklakót, de azért egy kis megnyugtató jelt mindig ad magáról...:D

Cs-andi! köszi a táblicskut! :)

Lyly! örülök, hogy jó lett az AFP-d...:)

Ann9! remélem azért már jobban vagy...pihengess sokat...

Iner

iner

Sziasztok!
:lol:

Ma voltam a nőgyógyászomnál és azt állapította meg, hogy a lepény a mellső falon fedi a méhszájat!!!
Azt magyarázta, hogy ez nem túl jó, mert vetélés veszélye áll fenn, mert közel van a méhszájhoz a baba.

Van valaki, akinél ugyan ezt állapították meg?
Mit tegyek, illetve mit ne tegyek ilyenkor? :?:

KépKép
charlott

koszi, màr jobb, haza is értem, sétàltunk is egy kicsit, nekem jol esett ez a csipos, hideg levego - meg a frissen facsart narancslé persze
voltunk fenn a kis karàcsonyi vàsàron a 12. keruletben még venni pàr cuccot a rokonoknak. mostantol meg rohanàs van egy héten àt, nem àllithatnàm h olyan hu de lelkes vagyok de ez van :roll:

remélem mindenki sokkal jobban viseli ezt a sok idojàràsvàltozàst mint én :wink:
Vendég

charlott! ilyenkor nagyon sokat kell pihenni, feküdni...kímélő életmód....aztán elvileg elvándorol a méhlepény a méhszájról...remélem minden rendben lesz...vigyázz nagyon magatokra!!!

Iner

iner

Sziasztok!

Charlott!

Nekem ez van a papiromon.A lepény a melső falon tapad eléri a méhszájat.Nem fedi de eléri.Azt mondták vszinü császár lesz majd amit nagyon nem szeretnék mert a párom is bent akar majd lenni.

Inner!
Én is a kinaiban vettem kismama nacit már hordom is.És ma vettem a kikben egy tök jó kabátot 3000 ft volt.

Holnap megyek a karivásárba már alig várom.Eszek megint zsiros kenyeret hagymával.

Norci ari a kislányod!Irigyellek is hogy neked már van egy nunis :)

Kinek lesz még Apás szülése?
gtimi83
Győr

nekunk majd eldonti a kedves apuka màjusban h na akkor most bejon-e, vagy sem. nem fogom eroltetni, a vért nem birja de lehet ha a vajudàsra bejon majd
Vendég

Iner, Gtimi!

akkor most már ne menjek dolgozni, feküdjek inkább ágyban, maradja itthon.
Orvosom nem mondott konkrét dolgokat.
:roll:

KépKép
charlott

charlott! ha megteheted akkor szerintem igen, maradj otthon, most a baba a legfontosabb és hogy minden rendben legyen, én a 3. hónap után már itthon voltam...de csodálom, hogy a dokid nem mondott semmit...esetleg beszélj a védőnőddel, ha el tudod érni....

GTimi!
már én is régóta hordok kismama nacit, ezért már ideje volt még egyet venni..:lol:

Iner

iner

Charlott érdekes a dokid :? Sztem minél több pihenés, ágynyugalom.

Iner, meg fogom nézni a nacit!

Most vettünk a Tescoban az unokaöcsémnek olyan édes kis ruhácskákat. (pár száz ft-ért)

Kép
silva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?