Új privát üzeneted érkezett!

Bibócska a múltkori gobelinjével úgy meghozta nekem is a kedvema hímzéshez, hogy előkerestem a fonaljaimat, mintáimat, anyagokat, és én is hímezni kezdtem. Igaz, nekem nincs annyi időm, mert ugye napközben gyerkőc, főzés, takarítás, vasalás, de este a tévénél mindig jut rá 1-2 óra idő.
Vendég

Koszi, azt hittem szelektive figyeltem a dokimra es pont forditva csinalom mint kene :D (es ez ugye meg most sincs kizarva :D) Na majd penteken a nogyogynal is rakerdezek, de kedden meg ha eljutok a laborvoshoz az lesz a biztos :)

luna6

Most nézem, hogy megállt a vonalzóm. 16+1-et kellene mutatnia. Vajon mitől lehet ez?

Kép
Vendég

Sziasztok!!

Már jó pár napja nem interneteztem, gondoltam most benézek.

Zsuzsa, nagyon szép a pocakod, ha felveszem a bandázst, akkor kb nekem is ekkora :D bár az enyém még nem annyira kerek, várom, hogy mikor lesz igazán olyan.
Mikortól kezd igazán nőni a pocak?

Luna, a tesómnak is volt ilyen párnája, mait most nekem adott és nagyon szerette. Amíg pocakos volt, gondolom aludt vele, mikor megszületett a kislánya, akkor meg csak összekötötte és beletette. Van róla kép és nekem mindig az az érzésem, ha meglátom, hogy olyan jó helye lehetett benne. Szerintem nagyon biztonságos lehet.

Nanetto, gartulálok az esküvődhöz!! Sok boldogságot kívánok neked :D :D

Geo, szurkolok, hogy bent maradhass a főiskolán!!

Na zárom soraimat...

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Heni, az én vonalzóm is el van csúszva egy nappal, holnap már a 16. hetet kellene mutatnia.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Köszi Henibaby,

Akkor szívesen felkerülnék a táblázatba :D
Nagyon remélem sikerül a munkahely:)

Van itt egy törvény...:
Mivel Finnország határos Oroszországgal és anno az oroszok Finnország függetlenségéért cserébe lecsatoltak egy elég nagy területet finnországból, ennek neve Karjala. (Amiröl a finnek egy sört is elneveztek és még sok mást is...ételek, dalok, péksüti...stb.., de ez mellékes).
Nagyon fájt nekik mint anno nekünk valami 1920-ban, csak az több országot érint...
Itt a finnek létrehoztak egy olyan törvényt amiben minden olyan ember aki az Oroszországhoz tartozó Karjalában él és be tudja bizonyítani, hogy finn rokonai vannak...nagyszülö...stb...ilyenek. Akkor amikor át akar jönni és itt akar élni akkor autómatikusan megkapja az állampolgárságot és mindent ami ezzel jár.
Ezt a finnek nagyon komolyan veszik!
Valamint a végzett iskolákat, ledolgozott munkaéveket elfogadják!

En úgy emlékszem neked magyar az anyanyelved, magyarul végezted az iskoláid stb..

Sajnos Magyarországon nincs még ez a törvény, de azt hiszem volt róla egy népszavazás régen, de elvetették, vagy valami hasonló ügyben volt...

Abban az esetben ha ez nem így alakul akkor a te helyzeted is könnyebb lenne.( Ez a ..ha a nagymamának kereke lett volna eset. :cry:
Engem személyszerint rosszul érint, hogy ennyit nem tudtunk tenni anno...Sajnálom!

Mégegyszer drukkolok a munkával kapcsolatban, de ne strapáld agyonra magad!
A baba a legfontosabb!

üdv.
Vendég

TAHTI: Máris dolgozom táblázaton, ha jól emlékszem, egy korábbi hozzászólásodban leírtad a szükséges adatokat.
Szerintem ez a finn törvény nagyon korrekt. És gondolom, ez ott mindenféle félreértés és probléma nélkül működik is.
Egyébként ezért nem értem sokszor azt, hogy jogszabály van arra, hogy az EGT-tagállamok állampolgárainak mi mindenhez van joguk (ami szép és jó), de néha tényleg kialakul olyan helyzet, ami megdöbbent, hogy ilyen is létezik?! (Itt most nem konkrétan az én esetemre gondolok).
Nekem is vannak magyar felmenőim Szigetvárott. Ez csak annyiban javít a helyzeten, hogy nem 7 évet kell várni az állampolgárság megszerzéséhez, hanem ha jól emlékszem 5-öt. Ja, és az sem biztos, hogy elsőre megkapom, sőt inkább a többszöri nekifutás a jellemző.
Vendég

Heni hat az en boliviai exferjem elsore megkapta, akkor mar csak nem rajtad fognak fennakadni, akinek magyar felmenoi es jelenleg is magyar csaladja van. (amugy exemnek a letelepedesit nem akartak megadni, vagy haromszor visszadobtak, azutan is hogy megvolt a magyar allampolgarsagu kozos gyerekunk es a hazassagkotes :D)

luna6

LUNA: Akkor nagy mázlija volt, remélem, nekünk is ilyen könnyen megy majd. Mondjuk nekem a tartózkodási engedéllyel (vagyis már csak regisztrációs igazolás) nem volt gondom, mivel jogcímként a szülői jogok gyakorlása - t írták, és 5 perc után már kezemben is volt az okmány.
A házasságkötés mennyire volt bonyolult? Mit kérnek, ha külföldi magyarral szeretne házasságot kötni?
Vendég

luna6,

Igazad van, benn nagyon kellemes az idö, és csak kintre kell felöltözni :D de oda aztán rétegesen :D

Mindenki,
Viszerek:
Az éjszakai harisnyáról én is hallottam valamit, de az csak tényleg a kezdetekben lehet....amit használnak az a nappali harisnya.
Amit nehéz kivitelezni néha, de úgy kell felvenni, hogy még az ágyból való kiszállás elött a lábon legyen. Azaz a harisnya az ágy mellett kellene, hogy mindíg legyen :D
Illatok édes illatok :lol: terheseknek különösen ajánlott ha eddig nem volt akkor most biztos lesz hányingered :lol:
Bocsi lányok csak vizuális vagyok.....szakmai ártalom.

A másik az a lábak felpócolása ami sokszor helytelen, mert csak az alsóvégtag felpócolásával nem segítünk, hiszen, a csipöben keletkezö hajlítás miatt megtörik a vér visszaáramlása ezért az ágy lábát kell megemelni. (tégla)
Ezt egyébként Trendelenburg helyzetnek hívják...
Pihentetés nagyon fontos és azok a talp, meg lábszárhuzigálós tornák...amit valaki említett az is.

Itt egy kicsi ízelítö:)

Torna linkek:

http://www.hipofizis.hu/venastorna.php

http://www.doktor-jolesz.hu/documents/V ... -TORNA.pdf

Talán segít....

:D
Vendég

[quote="henibaby75"]L írta:henibaby75UNA: Akkor nagy mázlija volt, remélem, nekünk is ilyen könnyen megy majd. Mondjuk nekem a tartózkodási engedéllyel (vagyis már csak regisztrációs igazolás) nem volt gondom, mivel jogcímként a szülői jogok gyakorlása - t írták, és 5 perc után már kezemben is volt az okmány.
A házasságkötés mennyire volt bonyolult? Mit kérnek, ha külföldi magyarral szeretne házasságot kötni?

Ezek szerint nem vagytok meg hazasok? Na akkor keszulj fel nehany hajtukanyarra a burokracia utvesztojeben :D En eddig ketszer hazasodtam kulfoldivel (magyarral meg nem probaltam, tul egyszerunek tunt :lol: na jo ez vicc, raadasul a masodik az meg nem esett meg csak par het mulva) de egyik sem volt egyszeru menet. Raadasul mivel most ugye nem vagyok otthon, az otthoni papirjaimat vagy masfel evig inteztem mire lett belole valami. Es keszulj ra, hogy talan neked is minden hivatal tok mast mondd, hogy mi kell hozza.
Elvileg ami neked kelleni fog:
-eredeti szuletesi anyakonyvi kivonat es annak hiteles forditasa (ami rohadt draga es csak az OFFIs pestit fogadjak el otthon) Azt nem tudom, hogy neked kell e majd ra ugynevezett postille pecset, vannak orszagok amir nem kell, nekem kellett volna... anyakonyvvezeto megmondja. Ha kell, akkor eredeti szuletesi majd arra apostille es ugy vinni forditani
- valamint egy az orszagodbol szarmazo hivatalos papir, hogy az ottani torvenyek szerint nincsen akadalya a magyarorszagi hazasodasodnak. Ha kell apostille, akkor erre is kell, majd ezt is vinni fordittatni (ujab jo sok mani)
Nalunk kertek szandeknyilatkozatot is emberemtol, hogy valoban o hazasodni akar... de ha mindketten jelen vagytok a hazassagkotes tervenek bejelentesekor akkor asszem ez nem kell.
- kell neked lakcimigazolas is de ez gondolom konnyitett, biztos van bejelenettted odahaza, meg toled gondolom kerik majd a letelepedesi papirokat, nem tudom most eppen annk milyen az aktualis formaja otthon
Es ha mindezt jol beszerezted, akkor ezt be kell adni az anyakonyvvezetohoz, aki elkuldi a mittudomenmilyen hivatalba (miniszterium?) ahol vagy engedelyesik vagy nem, nagyjabol a beadas utan egy honapra megjon a valasz. Es a kezhezveteltol szamitva 6 honapig ervenyes, vagyis azon belul kell hazassagot kotni.
Valami ilyesmi, de ne lepjen meg, ha teged tobb pontban maskepp informalnak, mert minket vagy haromfelekeppen, es a vegso megoldasunk nem stimmelt a harom kozul egyikkel sem :D

luna6

Henibaby,

Igen, tényleg fennakadás nélkül müködik.

Remélem elsöre megkapod az állampolgárságot!!!

Geo,

Remélem minden rendben megy, és láthatunk újabb képeket a baby-röl:)

Itt nekem is hüvelyen keresztül csinálták a 12. hetit. meg kaptam egy hosszú szalagot képekkel. Nagyon gyorsnak kellett lenni az orvosnak mert szempillantás alatt elmászott:)
Es a leg aranyosabb, amikor meg akarják nézni az UH-gal és hátat fordít ( hogy ez mert az anyósomra emlékeztet valahogy.... :).
Ami most nem volt probléma mert pont arra a régióra voltak kíváncsiak :P
Akkor lesz probléma amikor a nemét szeretnénk megtudni... :D
Ami csak február 2.-án lesz :cry: Szerintem kislány :D
Jaa, és itt nincs AFP. :D
Vendég

tähti, legjobb tudomasom szerint onmagaban itt sincsen, de a ... leallat az agyam, nem jut eszemb.... na jo megvan, szal az integralt teszthez kell, az is resze a szamitasnak, olyat csak lehet nalatok is csinalni, nem?

luna6

Henibaby,

Ez nálam is így volt a magyarok egy csomó papírt kérnek és csomót is kell fizetni... :( Úgy ahogy leírtad luna6.

Azthiszem miután beadtad a papírokat és megkaptad az engedélyeket van kb. 3 hónapod hogy kitüzd a nagy napot és mindenhova bejeletsd, mert csak 3 hónapig érvényesek azok a drága és hiteles papírok. :!:

En magyar állampolgár vagyok egy kanadaihoz mentem férjhez és Finnországban volt a polgári és Magyarországon a templomi esküvö.
Sok meló volt...az anyóst majdnem megfojtottam, de most visszagondolva ..jajj de nehéz lenyomnom ezeket a billentyüket :D JÓ VOLT :!: :D huhh

Mikorra tervezitek?
Vendég

luna6,

Juuj Igaz-Igaz, szóval azért nem maradt akkor vérem....szal abban volt :D
Igazad van :oops:

Lányok van valakinek AngelSounds szívritmus detektorja?
Mi tegnap kaptuk meg, azt írja a 12 héttöl már lehet hallani a szívritmust, de szerintem az talán korai...én nem hallottam semmit, csak mocorgást meg a saját szivemet az klassz volt...de lehet hogy rossz helyzetben feküdtem, rossz magasságban tettem a detektort...
Valaki?
Vendég

Valahol olvastam errol az angeles valamirol, hogy nem mukodott nekik es akkor kiderult, hogy nem jol huzogattak, mert hogy nem huzogatni kellett vagy mittudomen, szoval nem te vagy az elso akinek nem megy elsore :) Rossz magassag? Hat alul keresd a gyereket, ne a koldokod kornyeken meg :)

Nalatok akkor duplan maceras volt a papirozas ha senki nem volt helyben a sajat hivatalaihoz :) En a vegen meg a Lisboai magyar nagykovetseget is bevontam a buliba, ok mentettek meg attol, hogy a masfel eves es sok penzt felemeszto otthoni mizeria nem ment rogton enyeszetnek.

luna6

tahti, szerintem is lehet már 12. héttől hallani, úgyhogy próbálkozz :lol: De jó neked! Én egész nap hallgatnám szerintem.
Majd csinálsz vonalzót, hogy lássuk hol tartasz? Vagy nekem az is jó, ha alulra odaírod :roll:
Csak szeretem tudni, hogy ki mennyi idős. Mármint a pocaklakó.

Olyan sokat írtok, hogy nem bírom követni. De ezt szeretem! Csupa izgit irogattok, csak mire végigolvasom, teljesen összekeveredik bennem, hogy ki mit írt.

Kép
Kép
hari

Köszönöm a sok jó tanácsot! megyek is venni harisnyát, igaz nem tudom milyen az előrehaladott állapot, de hétfőn a dokim megkérdem.
Tahti! Köszi a linkekekt! este ki is próbálom :D és üdvözlünk körünkben.
örülök ennek a fórumnak, mert veletek 1 csomó mindent meg lehet beszélni. kezdek 1 kicsit gyes betegségbe esni, sajnos itt nem nagyon vannak velünk 1korú babák stb ezért zsuzsimmal sok időt töltünk édes 2-esben , nem nagyon tudok kivel megbeszélni ilyen olyan dolgokat. engem ez a november+ a hányások stb nagyon kicsinált, de remélem ez már elmúlóban van
Heny nekem a férjem erdélyi magyar, nehezen 5 év alatt kapta meg az állampolgárságát! mindenféle vizsgákon kellett átmennie( amit nem értek, hogy sok kettős állampolg. van aki nem tud magyarul, pont a hírekben hallottam 1 ilyenről) az ilyen hogy teszi le az állampolgársági vizsgát stb? Lehet ma már könnyebben megkapod az állampolg-ot.

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Üdv, újra itt vagyok!

El kellett szaladnom lányom ovijába, hogy szóljunk, nem idén (december 18-tól kezdhetne), hanem csak januárban kezdi az ovit. Egy napra nem akartam őt elvinni, aztán úgyis jönnek az ünnepek.

Hát lányok, volt szerencsém az OFFI-hoz, mivel Bogi anyakönyveztetésénél is voltak gondok, így le kellett fordíttatni sok mindent. Horror, hogy milyen összegekért dolgoznak. Még jó, hogy a válási bírósági végzés már akkor le lett fordíttatva. Remélem a fordításnál nem gond az, hogy mikor fordíttattam le, nehogy nekem azt mondják az már elavult (bár én már ezen sem lepődnék meg). Egyébként számítottam erre, hogy nem lesz egyszerű menet, ezért is halogattuk a házasságot. De egyszer kell végigjárni az egész tortúrát, annyit meg igazán megér.
Vendég

Henibaby,
szorítok, hogy összejöjjön a meló, habár elég bíztató az a 90% :lol:
ja, és nekem is megállt a vonalzóm, újat csináltam... de nem tudom mitől van :roll:

Lányok, jó sokat írtatok :shock: :P

Nekem a kötéshez jött meg a kevem!!! lehet, hogy kari tájékán elkezdek vmit kötni :)

Jajj Tahti,
de jóóó nektek is van???? Nekem kb másfél hete jött meg az Angelsounds cucc, de be is csomagoltam rögtön, mert a férjemnek vettem karácsonyi ajándékba, hogy ő is közelebb érezze magához a bébit!! :oops:
már alig várom, hogy kibontsa!! az egyik funkció, ami nagyon tetszik nekem, az az, hogy fel lehet venni a saját szívhangomat, amit ha később lejátszunk neki születése után, megnyugszik tőle :-)

Hari,
amikor sokat írtoka fórumon, én mindig megnyitok egy wordot és oda kezdem beírni a reakcióimat, majd a végén bemásolom ide :wink:

Na most reagáltam picit, most pedig jöjjenek a hírek, hiszen:
Vendég

Na Heni, akkor a sok rossz hir mellett jut ma neked egy jo is :DDD A forditasok nem evulnek el. Enmivel nem vagyok odahaza csak evi 2-3 hetet egyhuzamban ezzel kuzdottem, hogy oke beszerzem a papirokat, meg oke elviszem az offiba, de nekunk extra a nyelv es lasabban csinaljak mint az 'smert' europai nyelveket, es kb akkora lett kesz mig mar utaztam is ide vissza. Es direkt megkerdeztem az anyakonyvezetot, hogy akkor ha egy evig aszalom a forditast szamitsak e ra, hogy visszadobjak, hogy regi, es nem!!! Es valoban nem, nalunk booo egy ev volt a forditas elkeszulte es az anyakonyvben valo leadas kozott, es siman atment a kerveny!!! :) Ugyhogy ha valamid egyszer mar megvan, akkor jo esellyel nem fog kelleni meg egyszer! :)
Sajna nekem nem lenne egyszerubb meg tovabb halogatni, a gyerek anyakonyveztetese akkor meg az apasagi nyilatkozat miatt lenne maceras, meg itt is macerasabb lenne, ha nem lennek hazasok, szoval mindenkeppen lenne belole kalamajka. Szerintem lesz meg igy is, es honapokba fog minimum telni, mig anyakonyvezik a kinti hazassagunkat meg a gyerekszuletest odahaza is :)

luna6

MEGJÖTTÜNK AZ UH-RÓÓL!!!
huhh... fantasztikus volt!!!
és hasit csináltak nekem is! :P
háát, most már olyan igazi baba volt. láttuk az ujjait, a szívét (meg is hallgattuk), és néha ugrándozott egyet, majd odébb úszott, aztán belustult, és onnantól kezdve befészkelte magát az egyik sarokba, és nem volt hajlandó megmozdulni :D
hol köhögnöm kellett, hol jobbra balra fordulnom, de amikor ez sem használt, akkor a nőci elkzedte ütögetni a hasam, mint a gyerekek a halas akváium előtt... az elején vicces volt, hogy erre megmozdult, és tiltakozásképpen nyújtogatta magát a babó, de utána már nagyon nem tetszett neki, és összegömbölyödött :oops: :D
a férjem pedig megkönnyezte a szívhangot, és azt, amikor először megpillantottuk ahogy megmozdul, és megkérdeztem: ezt ő csinálta? szóval hatalmas élmény volt, majdnem végigbőgtem az egészet.
utána levették a vért a kombinált teszthez, és ennyi.
majd átmentünk a másik épületbe, és ott meg beadtáka h1n1 elleni oltást. 3000-et fizettünk érte(a háziorvosnál ingyen lett volna, de ha már ott voltunk, jobb volt túlesni rajta. ráadásul a háiovosnak még meg is kellett volna rendelni...)
nade a lényeg, hogy amikor a pasi a tűt belémszúrta, az nem is fájt. de utána, úgy elkezdett fájni, mikor még bennem volt a tű, hogy elbőgtem magam :oops: :oops: :oops:
háát, nem nagyon bírom a tűt. azóta jól vagyok, csak a karom fáj picit.
Vendég

sziasztok kismamik...
úgy látom nem unatkoztatok...
hát na mindig vannak megmondom én a véleményem emberek de a véleményéhez mindenkinek joga van és beírni is....
de látom már véget ért a vita aminek nagyon örülök.

henikém én örülök hogy sikerült egy két dolgot elrendezned és ha mást is sikerül hajrá...
hiszen magyar állampolgárok is járnak úgy hogy egy napot sem dolgozik mégis joga van egy csomó segélyhez...neki jár akkor neked is kéne...gondolok itt pl:a kisebbségre amikor is 14-15 évesen szül és halomra nekik jár a "segítség" másnak nem??érdekes.nem akartalak egy kalap alá venni velük heni csak most ez jutott eszembe..tőlük miért nem kérdezik meg miért nem dolgozott még egy napot se????
na és akkor be is fejezem nem akarok újabb vita témát elindítani :D :D :D

zsuzsa remélem helyre jön a lábad és nem kínoz sokáig a visszér.
vagy legalábbis sikerül enyhíteni a panaszodat..

geo megértelek.bár én is a kicsit babonás emberek közé tartozom ha az állapotomról van szó de nekem megvan rá az okom :(
viszont igazad van ha a sógórnőd nem is akar babás ajándékot tőletek is megkérdezhették volna akartok-e vagy sem??így lenne értelmes.de ezen ne stresszeld magad.

tahti gratulálok hogy most minden rendben van és jól vagy te is és a babád is...remélem a továbbiakban is így lesz.
hát meg kell hagyni jó meszire mentél!!de gondolom jó lehet ott is élni meg talán mások a lehetőségek..dolgoztál is??

én ma is varrogattam szóval elfoglalom magam :D
szépen lassan haladok..meghát nem is nagyon akarok kimozdulni amíg nincs meg a teljes védettség az oltásokra.ez jövő hét szerda lesz.de akkor úgyis menni kell a vv.eredményekért...remélem jók lesznek...
nos most búcsúzom kismamik vigyázzatok magatokra.
puszi mindenkinek.
bibócska

Nekünk volt apasági elismerő nyilatkozatunk, mégsem anyakönyvezték a vérszerinti apára a gyerkőcöt. Fél évünkben tellett, mire tisztázódott minden, és rendben lett Boginak minden okmánya. Úgyhogy már mi is megjártuk ezt az ügyintézősdis ördögi kört. Szinte napi kapcsolatban voltam a nagykövetséggel, meg az Igazságügyi Minisztériummal.
Vendég

Az, hogy a valas 300 napon belul volt az automatice ezt hozza magaval, ott nincs is ertelme apasagit csinalni. Ha jol emlekszem ezt irtad. Ennek meg a kulfoldiseghez sincs koze, ezt en siman magyarkent is eloadtam am a masodik lanyomnal :D:D:D:D Latod, csipem en is a komplikalt sztorikat :D:D Szoval a masodik, total feher kiscsajomat is rogton a delamerikai exferjemre irtak am :D Nalunk asszem vagy masfel ket ev volt a vegleges rend megteremtese :D

luna6

ja, és a képek.
Kép olyan nózija van, mint nekem :-)

Kép jhuuj :-)
Vendég

Na, hat ez lesem mit miota mondtad, hogy a hirek es.... es semmi :D
Oooo de helyes, az uccsokepen milyenkis fotogen is, teljesenjol kiveheto, nagyon helyes kis bebike :)!!!

luna6

GEOOO: Méretei?
Nagyon cuki fotók!!! Én is hasonló kis ficánkát láttam az uh-n. Nagyon jó érzés, mikor az ember az uh-n szembesül a tényleges valósággal. Persze addig izgulunk, parázunk, hogy jajj, vajon mit látok majd. És mikor elénk tárul a kép, az maga a csoda.

LUNA: Pontosan arról volt szó, amit írtál. A párom most meg is jegyezte, hogy remélem ennél a babánál nem lesz mégegyszer ilyen jellegű probléma, hiszen azóta már eltelt vagy 9000 akárhány nap (persze ennyi nem telt el, csak humorosan mondta így) :D :D Mondjuk annak idején azon gondolkoztam, hogy ki lehetett az az okostojás, aki ezt pont 300 napban határozta meg. Mikor egy normál 40 hetes terhesség is csak 280 nap. Ráadásul, ha korábban érkezik a babó, mint nálunk is két héttel, akkor csak 260. Szóval, roppant érdekes és számomra egyáltalán nem logikus. De hát ez van...
Vendég

Jajj, hát nem is dicsekszem :oops: :oops:
Kb. két napja érzem ficánka mocorgását. Még nem állandó jelleggel, de amikor igen, akkor határozottan merem állítani, hogy az babamozgás.

Holnap megyek vérvételre. Nagy kaland lesz!
Vendég

sziasztok,
köszii :D :D
crl: 58mm
nyaki redő: 1.0 mm
és minden rendben van. Lepény a mellső falon.
Henibaby,
nekem még sajnos fogalmam sincs arról mit érezhetsz, de biztosan nagyon szuper lehet :D
Vendég

Kedves Heni! Beteszel a táblába?
Detti_10, 2010.06.19., 34, első, ?/?, Szt. János Kórház Bp., irodavezető, Budapest
Köszönöm szépen.

detti_10

Kép
Vendég

Geo, gratulálok, szuper méretek és nagyon jók a képek is!!

Milyen nagy már a tábla! Kár, hogy ennyire szét vagyunk szóródva. Így nem nagyon fogunk babatalit rendezni. Lilivel már pocakos korunkban elkezdtük, és mikor megszülettek a babák, akkor is legalább havonta rendeztünk összejöveteleket.

Mondjuk ha választani lehetne, akkor szerintem Luna igazán tarthatna egy mama-talit :lol: Persze elsőként, aztán jöhetnének a többiek :lol:

Kép
Kép
hari

Szerintem, Budapestiek elég sokan vagytok, legalább ti találkozzatok néhanap. Szegedi itt van picur meg rhea (bár róla nem tudok semmit).

A lunás féle mamitalálkában én is benne lennék. :D :D
Vendég

Hat felolem johettek mindahanyan, hely az van :D Oke, lehet kicsit kepmingezosre kene venni a figurat, de ekkora lakasban sokan elferunk meg plusszban :D
De asszem meg lennetek lepve mennyire huzos annak az ara, hogy valaki ide eljusson (en is hossza kutatomunkaval kerestem meg a legtavolabbi es legdragabb lehetoseget az Euban, hog ide koltozzem :D:D :lol: persze ez vicc, de a teny nem all messze a valosagtol :D) nincs direkt repulojarat, csak atszallasal megy igy dupla koltseg is... autoval meg kiproblatuk a nyaron, nagyjabol 3 nap :D:D Ugyhogy valogathattok, ki hogy erkezik. De amint ideertek szalas az lesz, meg tenger (ocean) a kozelben :D

Amugy valoban ahogy Heni is irja, mintha lennetek egy paran Pest kozeleben, es amikor otthon vagyok en is ott vagyok (Vac) ugyhogy pesti es relative kornyeki szervezodesben lazan benne vagyok. Mikor hazamegyek a himzos baratnoimmel mindig szoktunk szervezni programokat (amugy is taliznak, de a hazamenesemre ra szokak szervezni csak anyas/csajos vacsorat meg csalados kirandulast meg kerti partyt) ugyhogy nem all tolemmessze egy ilyenben valo reszvetel. Es adott esetben ha elore tudom akkor nincs kizarva nalam akar mondjuk Szegedi tav sem, a tobbiek (marmint a szuk csaladom) ugysem tudjak, hogy eszik e vagy isszak a dolgot, ott en is nem voltam fenyevek ota, ugyhogy reszemrol (aki a legmesszebb van es akivel a legnehezebb egyeztetni ugye :D) benne vagyok minden joban :D

luna6

igen, ez a találkozó jó ötlet :wink:
Vendég

Na raszantam az idot es atmereteztem nehany kepet nektek :D (csapjatok le, ha ne csinaljam tobbet :d)
Kép
Szoval tengerparti kedvcsinalo. Ehez hozza kell tenni, hogy ezek januari vagy februari fotok, szoval azert vannk 'uuugy feloltozve' rajta a setalok :D

luna6

Kép
ez meg itt en, Porto foteren :D Asszem ket eve karacsonykor, szoval ez meg decemberi foto. Es akkor ott allt a foteren (ott messze mogottem) Europa akkori legnagyobb karacsonyfaja (persze egy vaz az egesz es rajta az agatk, szoval nem teljesen igazi) de itt ugye nappali vilagossagban, nem latszanak a fenyei.

luna6

es ha mar itt vagyok, meg utolso kepen megmutatom nektek ama bizonyos Luisat, akit gemini (tenyleg, hol van gemini???) a lanyomnak gondolt :D Vegulis az is, edes lanyomnak is szoktam szolitani, ha nagyon gyagya:
Kép

luna6

Luna,
én nem foglak lecsapni, szeretek fényképeket mutogatni, és nézni is :lol: ráadásul jó képek :!: a cica szemei tiszta Shrek-cicás szemek 8) :D
Vendég

Lányok!
már nem emlékszem melyikőtök írta, de az egyik barátnőm szeretné megcsináltatni a kombinált tesztet, és azt szeretném kérrdezni tőletek, hogy hol is csinálják ingyen? és mindegy hogy hol lakik?
Vendég

Na megint nem jutottam a végetekre... ma megint lakásátalakítottam... látszik lejárt a 12 hét, mert eddig nem volt kedvem, pedig mániám.

Egyet szólnék csak: szopi párna: egy tanács, mert én egyet végig használtam - hogy vegyetek hozzá legalább egy csomag utántöltő golyót, kb 250 ft.- mert a 9. hónap végére rohadtul összemennek a golyók. ez azért fontos, mert így nem nagy ügy még, de ha majd beleteszitek a babát és ha összekötitek a hurkát patkónak, akkor előfordul, hogy nem is szoros a hurka és a gyerek akár ki is csúszhatna lefele... úgy jó, ha összekötve feszes a patkó.
Viszont én a legjobban tv nézéshez szerettem használni, mert a derekat úgy megtámasztja mint a csuda!
Egyébként Luna, ha kint kapni hungarocelgolyókat, akkor tényleg csinálhatnál is fillérekért. Csinálhatnál az eredeti minta szerint, mert pofon egyszerű...

holnap disznóvágás apóséknál, tehát nem hiszem hogy jövök... :( pedig inkább itt ülnék egész nap... na csövi.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,

Gondoltam beköszönök még az este folyamán:)

Henibaby

Köszi, hogy feltettél, minden stimmel:)

Bibócska: Jaa, eddig minden rendben, de sokszor nagyon nehéz..:(
Igen dolgoztam itt 2,5 évet.

Geo: Klasszak a képek és jók az eredmények:) Tök jó gratulálok.

Luna6: a fotók nagyon klasszak, jót mosolyogtam amikor írtad milyen évszakban készültek :D
Ilyet nem látok gyakran :!: :D
Az ruhák rétegeltsége is nagyon tetszett
:D ez itt klasszul hordható lenne késö augusztusban délután, na talán még szeptember elején is :D
A cica az totál nagy :D Férjem kedvencei meg az egész családé, megmutattam neki, és az elsö mondata: Jaaj ciculumiculi :) de édes...

kedvem támadt feltenni egy márciusi képet, ezévi:) csak az összehasonlítás miatt:)

A parti nagy ötlet:) Portugália klassz hely lehet még soha nem voltam
:cry: de ami késik nem múlik:)

Márciusi kép, a Balti tengeren ami természetesen be van fagyva
:D az emberek meg sífutnak rajta, mi csak sétálni mentünk ki :D Kép
Vendég

De jo kep ez is!!! Csuszkalni mennek, meg koooorcsolyazni (azt en ugyis terhesen szoktam, a kisebbik csajommal akkorat estem korival - marmint a hasamban volt parhetes terhesen - hogy meg eletemben akkorat nem, mert mikor menjen az ember jegre ha nem az elso trimeszterben :D de erosen kapaszkodott a noci. Errefele nincsen jeg :( Mondjuk a ho hianyat nem banom.

akkor tolem is egy aprilis legeleji kep, na jo elmegy meg marciusnak is (azert nem 100% hogy ilyen nalunk is tavasszal folyamatosan)
Kép

luna6

sziasztok Csajok! na hát itt aztán van élet! Mindig rendre követlek ám benneteket!Engem elkapott a teljes nádha!viszont 3 napja nem hányok ... de a nádha sem jobb a cégnél ahol melózok elromlott a fűtésrendszer és 3 napig nem volt fűtés!már éreztem ahogy ülök ahogy támad a nádha!hát nagyon gáz!főleg mert ma lesz haj és sminkpróba!a haj még elmegy de a smink... hát tistza piros az orrom a szám felsebezve a zsepiktől!... visszaszámolom a munkanapokat!még 4 nap és vége az évnek munkailag nekem és majd 3 hét SZÜNET!éljen éljen éljen!!!! Portugáliába voltam már és életem LEGJOBB ÉLMÉNYE votl az egészet végigvonatoztam a barátnőmmel!5 hét tömény élvezet!gyönyörű ország!!!Geo olyan szép a neved most látom miből jött :-)a Geo becenév! cuki a babyd nagyon!!!!!!! azért alakulunk!de én még mindig ÚÚÚÚGY félek! mindig van valami!... szép napot mindenkinek!
Vendég

Geoo! A barátnődnek infó a kombinált teszthez: fel kellene hívja a Bolgárkerék utcát, asszem hivatalosan Családtervező Kp. a nevük, megtalálja a neten. Ők megmondják mely kórházakkal van szerződésük. Úgy tudom, vidéki és Bp-i kórházakkal is szerződtek, ha az ember odajár terhesgondozóba, ingyen leveszik a vért, stb, nagyon rugalmasan intézik. Elszállítják a Bolgárkerék utcába, ott kielemzik, kb. 1,5 hét az eredményig, sms-ben küldik ki a kódot, és azzal a neten ellenőrizhető. A vérvételen túl vinni kell a 12. heti UH adatait, mert azt is ráírják az ívre, gondolom, figyelembe veszik a vér összetevői mellett.
Ja, 13+6-ig legkésőbb le kell venni a vért, tudjon róla.
remélem, segítettem.

Heni: köszi a táblában a soromat!

detti_10

Luna: Nagyon klasszak a képek! Portugáliába én is nagyon vágyok, Madeirára is, remélem lesz szerencsém eljutni!
detti_10

Hat Detti, vegulis Madeira is Portugalia :) En meg sosem jartam ott, de az Azori szigeteken sem. Kicsit azert visszatartana az odavezeto ut, amugy sem szeretek repkedni, hat meg ilyen oceankozepi kis szigetekre leszallni mennyire nem kedvelnek...viszont annal jobban mar csak a hajot utalnam (ami nem is jellemzo odakozlekedesi mod innen sem :D). De Funchalt nagyon megneznem magamnak, na meg ha mar, akkor az egesz szigetet is.
Olyan fura nekem ez, hogy vannak az orszagon kivul is reszei az orszagnak. Na jo, hat kishazanknak nincs, gondolom ezert fura csak. Vegulis pl a spanyoloknak is van afrikaban... es akkor meg itt vannak a korabbi portugal gyarmatok, ahol szinten portugal a dominans nyelv es akik onnan jonnek ide (es jonnek jo sokan) azok is 'ide tartoznak' bar mara mar kulon orszagok, mint pl Cabo Verde (asszem ez zoldfoki szigetek magyarul, meg Angola, Mozambik, Macao, a hirekben felenk mostanaban sokszor szerepel kelet Timor is (azsiaban a vilag tulfelen) Bissau Guinea meg Sao Tome es Principe... szal nagyon fura dolog ez nekem :)

luna6

Sziasztok!

Megjöttem a vérvételről. Levettek 6 egységnyi vért. Nekem ez volt a legelső, így most vizsgálnak mindenre. Kicsit visz a fejem, meg is fájdult, pedig ettem is.
Csodás hely ez a Portugália. Volt egy kamionos barátom, aki sokat járt arrafelé és ő is ódákat zengett róla.

Kicsit lepihenek, hogy helyre álljon a vérmennyiségem. Nem szeretnék innét a székről leszédülni.
Később majd benézek!

Addig is legyetek jók!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?