Susytündér: vicces ez a vizes tipp.
Szilvalekvár - kipróbálom, bár ez már végső kétségbeesés, terhesség előtt is sok gondom volt a témában, kb gyerekkorom óta gyógyszereken élek, úgyhogy kétlem, hogy bármi természetes segítene, de azért ez esélyt kap majd, Írországban nem horror árban vannak az aszalt cuccok, az első 12 hétben datolyán, aszalt barackon éltem, de alig-alig volt foganatja.
ann9: Asszem ma megyek a dm-be, ott tuti van... Neked is ilyesmi tüneteid voltak? Hasfájás egy ponton, szurkáló, kellemetlen érzés? Ami fura, hogy nem járok sokat pisilni, éjszaka max. egyszer megyek ki, ha... De amúgy csak ez a szurka. Kb a 6. héttől (!) van, a GP azt mondta, felfázás, bár a pisim akkor tiszta volt, szóval sztem semmi más nem jutott eszébe, csak nyugtatni akart...
Akkor még csak akkor fájt, ha siettem, izgultam stb, de ma éjjel megint arra keltem, hogy szúr a szokásos bal alul...
Elég idegesítő.
Silva: Ryanair, az Aerlingus nagyon elszállt...
HM, oké, benézek, már rám fér, nagyon idegesít, ha egy farmer dereka hozzáér a hasamhoz, ezért szeretnék ruhát. Dublinban vettem egy sima kötött ruhát (nem terhes, de nyúlékony), iszonyú kényelmes (és csini) ráadásul csak 15 euro volt, no de nem járhatok minden nap abban sajna...
Iner: Gratulálok én is, megkérdezhetem, miért volt amnio?
Ja és azt szerettem volna még, ha szedtek vmit, amit ajánlanátok (pl ez a vörösáfonya kapszula), ilyen általános gondok ellen, írnátok párat? Írországban semmit nem adnak, kérdeztem, milyen hashajtót szedhetek, úgy néztek rám, mint egy hülyére, hogy hát semmit. Ehhez képest itt van pl a Laevolac, abból most viszek ki két üveggel...
Meg vettem Magne B6-ot is... Szóval vmi ártalmatlan cucc még, ami itt természetes, ott meg nem kapok? Nem szedem be (egyenlőre), just in case, ahogy itt írtátok...
Ja és ha már szóba került, október eleje óta tudom, hogy pozi a tesztem, a terhességgondozás nálunk úgy megy, hogy felhívtam a GP-t, hogy ez van, azt mondta, tök jó, nézzek be a 8. héten, addig ne menjek semmiképp. 8. héten mentem, belepisiltetett egy fiolába, beledugott egy csíkot és mondta, hogy húúú, pozitív, király, akkor ő most beregisztrál, mint terhest. Semmi vizsgálat stb. Szólt, hogy hívjam a kórházat, ott kapok időpontot egy komolyabb vizsgálatra. Jó. Kaptam egy február 3-i időpontot...
Kérdeztem, hogy ezt így most hogy, az már a 24. hét, mire mondta a néni, hogy miért, mit kéne csinálni...
Ha gond van, menjek be, de addig ők nem kíváncsiak rám. Kicsit később kaptam egy tájékoztatót, mi lesz februárban: egy vérvétel (vércsopi vizsgálat, hepatitis szűrés), egy uh és egy elbeszélgetés egy védőnő-szerűséggel. Slussz. Ezután asszem a 30-34. héten hívnak be újra, gondolom lesz még egy vérvétel meg labor és aztán irány a szülőszoba.
Egyetlen manuális vizsgálat nincsen és nincsen választott orvos sem, az ügyeletesnél szülsz. Ez a public rendszer, de van semi-private és private is. Ezekért fizetsz beugróképpen 1200 Eurot, majd asszem a private-ban annyi van, hogy 4szer beszélhetsz egy dokival, alkalmanként 1000 Euroért. Ő nem a választott orvosod, szóval private-ban is annál szülsz, aki épp ott van... Bocs, hogy hosszasan írtam, de mindig kérdezik, hogyhogy itthon szeretnék szülni... Őőőőőő... Hát így. Lehet, hogy a 3.-4. gyereket bevállalnám kinn, de így az elsőnél szeretném biztonságban érezni magam, én annak a híve vagyok, hogy inkább nyaggassanak, piszkáljanak, de érezzem, hogy minden oké.