Új privát üzeneted érkezett!

olyat keresek ahol nem szonos asszisztens vagy technikus (nem tudom a pontos megnevezést) van hanem szakorvos (vagy akàrhogyis hivjàk oket, sajnos nem ismerem a rendes elnevezéseket ezen a fronton ), tehàt akinek az UH a szakterulete, és legalàbb az. nem baj ha nem nodoki vagy szulész, az egy plusz persze

én akkor tuti ezt fogom vàlasztani

nagyon elore kell bejelentkezni? mert akkor ha dontunk akkor jelentkezem is nàluk, ha belemegyek :) a honlap elég szimpi, mert nem az az àradozo, nekem sokszor tul érzelgos dolog amik sokszor vannak a honlapokon, nem hupirozsaszin meg ilyenek. lehet h nevetséges de nekem ilyenek dontenek sokszor, ha valami villog meg rikit akkor meg sem nézem :) itt pont annyi van ami kell ahhoz h az ember dontson.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.09 18:04-kor.
Vendég

Ann!

Praxis, Hajdú Krisztina szülész-nőgyógyász-genetikus

Egyik héten pénteken a másik héten szombaton van. Azt hiszem az Istenhegyiben is rendel. Én a lányokkal is nála voltam, nagyon alapos. Nekem ő csinálta annak idején a chorionbiopsziámat is, jó szakember és emberileg is meg voltunk vele elégedve. Ha itt regisztrálsz a babaneten, akkor 1000 ft kedvezményt kapsz.(praxisban)

Judit

jucicuki

koszi :) mivel még fontolgatok érdekel minden élmény és vélemény. a kritériumokat leirtam
Vendég

Köszönöm az infókat!

Jucicuki! Tényleg!
Nagyon édik a lánykák!;)

Sellon!
Mi is Fehérvárra szeretnénk menni, de nem érem el, azon a számon, amit kaptam! Tudnál küldeni elérhetőséget? Mit hallottál a helyről?

Kép
klaccc

Igen, most a 12. heti uh-t az Istenhegyin Hajdú Krisztina csinálta nekem. Nem nagyon tudnék különbséget mondani a dokim által és általa készített uh között, mondjuk, lehet, hogy az is közrejátszott, hogy Pöttöm a hátát mutatta. De az tény, hogy őt nagyon sokan dicsérik, és én is azért választottam őt a kombinált teszt mellett elvégzett uh-hoz.
linocs

sziasztok,
mi is a genezisben voltunk csengivel, de most azért nem megyünk oda mert a mostani dokim megcsinálja, benne is van az árban :)

a táblázatban vannak még oszlopok ám csak még nem aktuális a tartalmuk :wink:
Vendég

[quote="ann9"]o írta:ann9lyan helyet keresek ahol szonográfus csinálja, orvos, tehát nem csak UHs asszisztens aki babamoziztat

emiatt írtam a 4Dgenesis-t, de már látom, félreértettem :)
linocs

a szonogràfus az olyan aki ért rendesen hozzà, nem? aki tud genetikailag is rànézni? ezzel az UHval kapcsolatban annyira nem tudom h ki kicsoda a szakmàban, csak tudom h van a sima emberke aki kezelni tudja a gépet, meg azt is h a nodokik alapbol elvannak a géppél de egyàltalàn nem biztos h nagyon profik benne, hiszen nem olyan sima ugy egy UHn kiigazodni. szoval ha okosabbak vagytok nàlam ebben, vilàgositsatok fel, mert jo lenne érteni azért
csak mert nekem azért h UHval zavarogjak a gyereknél 10 percet és kiadjak érte sok sok pénzt nem éri meg, ha kapok hozzà leletet stb akkor talàn rendben van. bàr nem fogom bànni ha nem zavarjàk a gyereket tul sokàig. de ha ugy csinàljàk pl ahogy mondod, hogy rànéznek a vesére is pl, akkor az pl nagyon szimpi
Vendég

Sziasztok!

Sellon!

Én is megyek 4D-re de majd csak januárba.Itt győrbe nem is csinálnak csak a 24. héttől.Amugy igazad van!Már én sem nézem és olvasom a virussal kapcsolatos dolgokat.Mindenesetre ma apjuk is megkapta a simát és az ujjat is.

Van 24. heti ultrahang is?Nem is tudom hány Uh-ra kell menni.

Csics!

Hát igy van én is mire kettőt lépek elfelejtem mit akartam. :D

Ti halgattok már nyugi zenéket?Egyik ismerősömnek adtam egyszer egy ilyen nagyon nyugis relax cd-t és a baba a szülés után is elaludt rá.Bizti jó lehet. :)
gtimi83
Győr

Na sziasztok, itt vagyok.
Reagálás előtt pár kérdés: Tegnap este óta iszonyú szarul vagyok képzeljétek, a tüneteim: Erős (mondjuk mihez képest?) hasfájás a köldökömtől balra le. :? Éjjel kb fél óránként arra ébredtem, hogy olyan érzésem van, mint mikor pár hete bevettem 10 csepp Gluttalaxot (hashajtó), de persze most nem vettem be semmit... Kicsit görcsös-kicsit szúrós fájás, vérezni nem vérzek, viszont mikor pisilek, utána alig bírok kiegyenesedni, úgy húz lefelé a hasam, de ez 2-3 perc után elmúlik. Emellett folyamatosan "forrong" a hasam, mondjuk wc-re nem járok, meg semmi más egyéb tünet nincs, de olyan "mozgolódós" érzésem van, elég furi, sehogy sem kényelmes, ha háton vagyok azért, ha oldalt, azért. Keddre vagyok bejelentve a dokihoz, ezt az időpontot is alig kaptam, szóval előbb tuti nem jutok be, de aggódom. :? Volt már már valakinek ilyesmi? Az utóbbi időben eléggé nőtt a hasam, nyom, szorít, nem vagyok hozzászokva, mindig tök lapos voltam, most iszonyú fura érzés, hogy ha lehajolok, összenyomódik ott valami, szóval lehet, ennyi az egész, de lehet, hogy komolyabb... Mondjuk elképzelésem sincs, mi lehet, rossz emésztés? Ettem valamit? Gőzöm sincs. :(

hibernia

Hibernia
Csak tippelek, lehet, hogy felfáztál, az is fájhat így. :roll:

Lányok bébi őrrel kapcsolatban, tudjátok is, hogy mit kell tenni, ha netán baj van? Mert az nem elég, hogy ha riaszt észlelitek, tudni is kell, hogy mi a teendő. Azt hiszem a Madarász utcai gyerekkórházba van egy tanfolyam erről anyukáknak.

Még akartam valamit, de elfelejtettem. :oops:

Kép
Kép
susytunder

ann9: A súly "problémája" nekem is gond, engem ma az dühített, hogy szarul voltam, de a metrón senkinek nem tűnt fel, hogy ez már a 4. hónap, mert alig-alig látszik valami a kívülállóknak, csak én tudom, hogy dagadok. :) De az ismerősök közül is sokan mondják, hogy olyan, mintha épp bevacsiztam volna. :roll:
Én most voltam vérvételen / vizelet vizsgálaton kedden, mert egy hónapja elég csúf lett a leletem, baktérium a pisiben stb stb.
4D: Én rengeteg jót olvastam a Praxisról, mindkét ott dolgozó doki nagyon híres a szakmában. (Hajdú, Győrfi) Ált. 2 héttel korábban kell bejelentkezni asszem.

Folyás: Hát marad a tisztasági betét nálam is, bár múltkor kamillás fürdőt is vettem...

Mozgás: Mikor kezdődik? Ma van a 16. hetem, szerintetek érezhetem már? Első kölök... Lehet, hogy csak puffadás? :oops:

cs-andi: Jobbulást! Átérzem a helyzeted. :? Ma már masszív a torokfájásom.

Silva: Hogyhogy volt neked cukorterhelés? Az nem a 24. hét? Mikor lesz afp eredményed? És hepatitis is volt?

AFP: Lehet kérdeztem már, szerintetek 16+5 korban nem késő az AFP? Ja és Írországban kérésre sem végzik... 8)

Repülés: 28. hétig simán lehet utazni, utána meg a 34. hétig orvosi igazolással. Mindig egy társasággal repülünk szerencsére.

Megérzés: Először kislányt éreztem, aztán mióta először láttam az uh-n (8.hét), azóta meggyőződésem, hogy kisfiú!!!! :)

Doki: Tényleg rendes nő, mondta, hogy ő alá sem írat ilyen ilyen felelősségáttoló papírt, mert ő az orvos, neki kéne javasolnia bármit és részben övé a felelősség...

Iner: Én is jártam fodrásznál és szintén levágattam a hátközépig érő hajamat... :roll: Úgy tűnik ez ilyen kismama szokás. :D Gratula a mozgáshoz is, én nem tudom, hogy reagálok majd a rugdosásra, olyan alien-es érzés lehet... :roll:

susytündér: Lehet, hogy felfázás sajna, egy hónapja teli volt a pisim bacival, azóta nem változott semmi tulképp... Tegnap volt labor, remélem hamar lesz eredmény...

hibernia

Ja és azt el is felejtettem, hogy plusz tünet még, hogy olyan érzés, mintha lenne a hasamban valami kemény. Bal oldalt, kicsit köldök alatt, lenn. Idegesítő. Minimum.

hibernia

Bocsánat, hogy minden külön-külön jut eszembe: Szedtek vmi hashajtó lekvárt? Az állítólag jó. Hol veszitek, mennyiért, mi a neve?
És Pesten tudtok vmi jó kismama ruha boltot? (Olcsó és szép ruhákra vágyok, RUHÁKRA, bár egy farmer is jól jönne.)

hibernia

Jó reggelt lányok!

Hát valaki írta, hogy hamar ébred, ez már nálam is így van. Ha hajnal tájban felébredek akkor egyszerűen képtelen vagyok vissza aludni, most kb. 4- kor keltem. Kristóffal is volt egy ilyen időszak, de akkor mindig járt az agyam, most meg nem, de még sem tudok aludni.

Hibernia
Szorulásra legjobb a szilva lekvár. Minden reggel pár kanál, és tuti az eredmény.
Az első babát az anyucik később szokták érezni, a nagy könyvben azt írják, hogy 18-22 hét közé tehető ez, de ez nagyon változó. Én pl. a múlt héten egyfolytában éreztem, most meg alig, és abban sem vagyok biztos, hogy őt érzem. :roll:
16+5- nél nem késő még az afp, ha carul lettem volna egy hete, akkor nekem is ennyi idősen vették volna le.

Iner
Biztos jó az új frizurád. Fogsz neki örülni, amikor meg lesz a baba, hogy nem kell a rövidebb hajjal annyi időt eltölteni. Sokat számít, és ha még apának is tetszik, akkor az a legtutibb. :)

Eszembe jutott, hogy tegnap még mit akartam. Én amikor Kristóffal kb. ilyen idős terhes voltam, és éreztem a mozgását, de apa még nem, azt csináltam, hogy rátettem a pocakra egy fél pohár vizet, és ahogy mozgott Kristóf úgy mozgott a víz a pohárba és apának nagyon tetszett. :)

Sellon
Jó, hogy jöttél, féltem, hogy baj van. :oops:
Gratulálok a kisfiúhoz, azt szerettetek volna? Ha jól emlékszem Kristóf lesz. Ahogy Norci írta nekem a Nórákról, én is megnyugtathatlak, hogy igazi kis rossz csontok a Kristófok. :lol:
Egyébként már én is túl az oltáson, és ugyan úgy érzek mint te, nem éreztem és nem is érzem szükségét.

Kép
Kép
susytunder

Hibernia: a felfàzàsra vegyél vorosàfonya kapszulàt vagy akàrmit ami dugig van tisztàn vorosàfonyàval. én vettem, bàr sosem voltam felfàzos, de azt elore mondtàk nekem dokik h terhesség alatt nagy eséllyel lehet ilyesmit osszeszedni, holyagproblémàkat stb, és arra az a legjobb.

mozgàsrol tegnap védonéni mondta h simàn mozog màr, érezzuk is, aztàn majd késobb tudni fogjuk h tényleg az volt. én is pàr hete biztosabban mondatan h o az, most meg olyan bizonytalanul. de tegnap kis izgàga volt odabenn, szoval elvileg jol van a kolok :) néha érzem éjjel, lehet h arra is ébredek

amugy az ébredések a dugult orrtol is lehetnek, szàraz is a levego meg ugye mondtuk h az terhesség alatt egy tunet, és ha nem kap az ember levegot eléggé automatikusan ébreszti magàt (ez az a reflex ami még nincs meg annyira a piciknél)

amugya bébiorrel nekem is ez jutott eszembe. nem riogatàs, de tény h a bolcsohalàl az nem egy orvosolhato dolog a legtobb esetben, és ha riaszt az a valami akkor is tudni kell mindenféle elsosegély dolgot. én azt hiszem vannak iilyen magàn szulésfelkészitok meg joga és egyéb helyek ahol ezt tanitjàk szintén, baba-mam klubok egyebek. amugy sokkal kevesebb a bolcsohalàl, ezt olvastam, az h nem dohànyoznak a nok meg ismernek egy csomo veszélyt, sokat segitett. bàr a "hogyan fektessunk" az még mindig vita mert kb minden korosztàlynàl màs az irànyelv... az tuti h a poliészter matracokat nem szokàs ajànlani .
én lehet h elmegyek ilyen tanfolyamra, vagy megtanulom a szomszédtol anyunàl, meglàtom
Vendég

ja, hashajtàs: én nem szedek rà semmit, sok gyumi és zoldség, fozelékek, ilyenek

terhesruha vagy bababolt. terhesruha a H&mben nem rossz és nem tul dràga ha jol emlékszem
nekem még nincs ilyesmim ugyan, majd jovo héten
Vendég

Sziasztok!

Engem ugyan a szorulás mostanság elkerül mert én is eszem rengeteg zöldséget gyümölcsöt de amikor hányós voltam akkor kb heti egyszer tudtam produkálni azt is nagyon nehezen.

Nekem olyan nincs már hogy napi akár egyszer is ne érezném a picit mostmár tuti bizti hogy ő az tegnap este két akkorát rugott hogy csak na. :)
gtimi83
Győr

Hibernia, de, de 24.héten kell a cukorterhelés, ez teljesen felesleges volt. A dokim nem adott beutalot afp-re,h. majd a védőnő ad. Sajnos az én védőnőm nem ad, igy elküldött a kispesti várandósgonozásra beutalóért, ott az asszisztensnőt meg pont nem érdekelte,h. aktuális e vagy sem. Hát igy lett nekem cukorterhelés 16 hetesen. :)
Air Lingus-al repültök? Ez csak egy tanács:. szólj a c/i pultnál, h. kismama vagy akkor rákerül az utaslistára, igy tudni fogjaa személyzet. Just in case :wink:
Kismamaruha:H&M, nagyon jók a farmerek, 12-13e ft, sajnos sok a rövid vagy 3/4 ujju cucc a téli kollekcióban. Pár kardigánt is láttam kb. 8e.
Hashajtásra:aszalt szilva pl.

Kép
silva

Susytunder,
hát, igen, ez az oltás dolog ilyen. Mindenesetre meghallgattuk professzoraink, tudósaink véleményét, akik egyöntetűen ugyanazt állították, mi pedig ezek szerint jártunk el. Bíztunk és bíznunk kell az ő véleményükben. Viszont úgy látom most, hogy többé nem adatok be magamnak semmilyen oltást, nekem pl. a szezonális influenza ellen eszembe se jutott oltatni, soha nem is oltottam, észre se vettem, ha járvány volt. És a picinek is majd csak azokat az oltásokat adatjuk be, amelyet minden kisgyerek megkap. Ilyen szezonális vagy "slágeroltásokat" nem adatunk be neki.

Köszönöm szépen a gratulációt a kisfiúhoz! :D Én kislányt éreztem folyamatosan, a férjem meg kisfiút akart. Igazából mindegy volt, mi lesz, csak legyen egészséges, és eddig kitűnőek az eredmények, így nagyon boldogok vagyunk. A nevekben úgy állapodtunk meg, hogy Martin Kristóf lesz, ha fiú lesz, márpedig ott a kukika. 8) DE hát igazad lehet, a Kristófok azok Kristófok, még ha a második nevük is az!
Tetszett még fiú névben nekünk az Erik is.

Klacc,
a magánintézet száma a következő: 0620/5122383. Konkrétan nem hallottam semmit erről az intézményről, mert a neten találtam rá, de hát úgy voltam vele, hogy a 4D az mindenhol 4D, olyan nagy különbségek nem lehetne. 10000 forint a felvétel, és 1000 forintba kerülnek még a képek, tehát összesen 11000 forintba fog kerülni. Ha most felhívod őket te is, akkor szerintem hamar kapsz te is időpontot.

Valaki kérdezte, mennyiszer van UH. Nálunk is a 24. héten lesz a következő, tehát körülbelül 6 hetente kell menni. És akörül lesz a terheléses cukorvizsgálat is.

Bizony egyre jobban érezni ilyenkor a kicsiket. Tegnap este vagy másfél órán át éreztem, s ma hajnalban is. MOst csönd van és nyugalom, talán megy a szunyókálás.
Vendég

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok, csak gyorsan megosztom veletek a hírt!!!

Meg van az amnio eredménye....
Minden rendbe a babával és kislány lesz!!!!
Olyan boldog vagyok!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Iner: :lol: :lol: :lol: gratulálok a csajszihoz :lol:
Most látom mi pont egyidősek vagyunk.

Kép
kicsyke77

De ha egy napra vagyunk kiírva akkor miért 18+5 nap Nálad és nálam 18+4 nap?

Amúgy tök jó hogy ilyen hamar meglett az eredményed, gondatlan boldog karácsonyi készülődés és karácsony vár rátok is és:)

Kép
kicsyke77

Iner,
én is gratulálok az eredményekhez, és nagyon örülök a boldogságodnak!

Kicsyke,
az én vonalzóm is megállt, mert ma vagyok 18. hetes. Gondolom, majd magához tér, és újra jól fog számolni.
Vendég

Iner gratulálok a lánykához!

Sellon! Köszi! Végülis ma reggel elértem őket, nekem egy másik számom van, de csak délután tud időpontot adni! Ez a Gyümölcs utcában van, egy magánrendelő! Itt annyit mondtak 10.000Ft dvd-vel és orvosi lelettel!

Kép
klaccc

Jéé! Nekem is megállta a vonalzóm! :o

Kép
klaccc

Sellon: köszi :)

Kép
kicsyke77

Sellon! Örülök, hogy végre itt vagy, és hogy minden rendben... :lol:
Gratulálok a kisfiúhoz! :lol:

Hibernia!Hát nem akartam konkrétan ezt leírni :lol: de tényleg elég alian-es érzés :lol:

GTimi! nem csak a 24. héttől csinálnak Győrben 4d-t...mi 19-én megyünk és akkor leszünk 20 hetesek...

Csics! én már lassan egy éve voltam utoljára fodrásznál, már nagyon rám fért...és sokkal könnyebb lesz ezzel a rövidebb hajjal...nem bántam meg... :D

Kicsyke77!
igen tényleg egyidősek vagyunk...szerintem is megállhatott a vonalzód.... :)

pussz

Iner

iner

Klacc,
igen, ez az az intézet, amiről írtam. Mi szerdán megyünk. Azért olyan megnyugtató, hogy mostanában ennyiszer láthatom! Holnap is megyek UH-ra. Ha sikerül, kérek egy kis képet.

Iner,
azt hiszem, át is írom a vonalzómon a baba nevét.
Vendég

Sellon! :lol: én már megtettem :lol:

A tesómat is Martinnak hívják, és ha nálunk kisfiú lett volna ő is Kristóf lett volna :lol:

Iner

iner

Sziasztok!

Iner: nagy gratula az eredményhez:lol: :lol: :lol: :lol: , pont reggel gondoltam rád, hogy tizedike van... Örülök nektek. Köszi a gratulát a kombi teszt eredményhez!

Szösz: Majd írd meg, hogy mit mondott a dokid ótás ügyben. Meddig tervezed, hogy dolgozol?

Hné: ROsszul alszol még? Nekem meg újabban nagyon fura álmaim vannak. Nagggyon furák. :shock: :shock:

Timi: Szopi alatt is van olyan krém, amivel a cickót lehet kenni, de egyáltalán nem biztos, hogy kell majd. Ilyen az Avent-es.

Linocs: Nekem egy érdekes álmom volt a múltkor, fiam született és pelenkázás közben nem tudtam betelni a zacsijával.... :oops: :lol:
Ugyanúgy vagyunk, mint ti, teljesen mindegy, csak egészséges legyen. Én két kislányt sem bánnék, sőőőt....Iszonyat mennyiségű csajsziruhánk van. .... Mi is a Genesisbe készülünk majd februárban, már réééégen kinéztem magamnak.

Juci: Gyönyörűek a lányok!!!!!!!!!!! Én nem bánnék 3 csajszit sem, bevallom.

Kevemoncsi: Én pont kamillás Johnsont használtam előző terhességem alatt, csíkom nem lett.......Az uhuhoz drukk!!!

Mucus: Utólag is boldog 5. szülinapot Dominak!!!! KÉpet nem teszel? Mi szombaton üljük a másodikat! :P :P

Cynthia: Babyoutlet-et nézted? A Soroksárin van, olykor nagyon jó akcióik vannak. Honlapjuk is van. babyoutlet.hu

Mandula: 4D-hez drukk!

Susy: És miket kívánsz? Édeset? SZénhidrátokat? Gondolom nem natúr joghurtot? :wink: :lol: Én bezzeg még mindig ott tartok, hogy a rókákat kergetem, de maradnak még pár hétig, asszem.

Sellon: Kisfiúhoz gratula! Örülök, hogy jól vagytok! A 4D-s rendelőknél érdemes arra figyelni, hogy ha pl. nem nagyon láttok semmit, mert a baba alszik vagy belebújik a lepénybe, akkor adnak e ingyé másik időpontot, mert ha nem, akkor kidobott pénz lehet az egész. A Genesisben pl. pont az tetszik, hogy visszahívnak máskor, később, ha nem sikerül jó felvételt készíteni.

Hibernia: Jobban vagy?

Ahogy írtam, mi hétvégén szülinapozunk, úgyhogy el is köszönök, szép hétvégét kívánok mindenkinek!!!! Holnap még afp, aztán január elejéig semmi, ha minden jól megy....
jaimee1

Úgy tűnik, mostanában ezek a slágernevek. Szerintünk a Martin nagyon szép név, valahogy időálló. Nekünk a környezetünkben egyetlen Martin sincs, nem is ismerünk ilyen nevű embert. 8)
Vendég

Sellon :D

Iner

iner

Jaime,
ez eszembe se jutott. Tegnap mondjuk az UH-n nagy szerencsénk volt, mert még várakoztunk, amikor éreztem a mozgását, így az UH-n is fent volt és szépen ficánkolt. Kíváncsi vagyok a holnapra.
Vendég

Tudjátok, még bevallani se merem, de én még pizsamában és köntösben vagyok. :shock: Az értekezésemen dolgozom, de most már fel kell öltöznöm, mert el kell intéznem néhány dolgot a városban, aztán megyek a védőnőhöz is, délután pedig főzés lesz. Itt most napsütéses idő van, jól esik majd a mozgás. S ki tudja, talán véletlenül pont egy bababoltba is bemegyek... :wink:
Vendég

Susytündér: vicces ez a vizes tipp. :) Szilvalekvár - kipróbálom, bár ez már végső kétségbeesés, terhesség előtt is sok gondom volt a témában, kb gyerekkorom óta gyógyszereken élek, úgyhogy kétlem, hogy bármi természetes segítene, de azért ez esélyt kap majd, Írországban nem horror árban vannak az aszalt cuccok, az első 12 hétben datolyán, aszalt barackon éltem, de alig-alig volt foganatja. :? :?

ann9: Asszem ma megyek a dm-be, ott tuti van... Neked is ilyesmi tüneteid voltak? Hasfájás egy ponton, szurkáló, kellemetlen érzés? Ami fura, hogy nem járok sokat pisilni, éjszaka max. egyszer megyek ki, ha... De amúgy csak ez a szurka. Kb a 6. héttől (!) van, a GP azt mondta, felfázás, bár a pisim akkor tiszta volt, szóval sztem semmi más nem jutott eszébe, csak nyugtatni akart... :? Akkor még csak akkor fájt, ha siettem, izgultam stb, de ma éjjel megint arra keltem, hogy szúr a szokásos bal alul... :( Elég idegesítő.

Silva: Ryanair, az Aerlingus nagyon elszállt... :? HM, oké, benézek, már rám fér, nagyon idegesít, ha egy farmer dereka hozzáér a hasamhoz, ezért szeretnék ruhát. Dublinban vettem egy sima kötött ruhát (nem terhes, de nyúlékony), iszonyú kényelmes (és csini) ráadásul csak 15 euro volt, no de nem járhatok minden nap abban sajna... :roll:

Iner: Gratulálok én is, megkérdezhetem, miért volt amnio?

Ja és azt szerettem volna még, ha szedtek vmit, amit ajánlanátok (pl ez a vörösáfonya kapszula), ilyen általános gondok ellen, írnátok párat? Írországban semmit nem adnak, kérdeztem, milyen hashajtót szedhetek, úgy néztek rám, mint egy hülyére, hogy hát semmit. Ehhez képest itt van pl a Laevolac, abból most viszek ki két üveggel... :lol: Meg vettem Magne B6-ot is... Szóval vmi ártalmatlan cucc még, ami itt természetes, ott meg nem kapok? Nem szedem be (egyenlőre), just in case, ahogy itt írtátok... :lol:

Ja és ha már szóba került, október eleje óta tudom, hogy pozi a tesztem, a terhességgondozás nálunk úgy megy, hogy felhívtam a GP-t, hogy ez van, azt mondta, tök jó, nézzek be a 8. héten, addig ne menjek semmiképp. 8. héten mentem, belepisiltetett egy fiolába, beledugott egy csíkot és mondta, hogy húúú, pozitív, király, akkor ő most beregisztrál, mint terhest. Semmi vizsgálat stb. Szólt, hogy hívjam a kórházat, ott kapok időpontot egy komolyabb vizsgálatra. Jó. Kaptam egy február 3-i időpontot... :lol: Kérdeztem, hogy ezt így most hogy, az már a 24. hét, mire mondta a néni, hogy miért, mit kéne csinálni... :roll: Ha gond van, menjek be, de addig ők nem kíváncsiak rám. Kicsit később kaptam egy tájékoztatót, mi lesz februárban: egy vérvétel (vércsopi vizsgálat, hepatitis szűrés), egy uh és egy elbeszélgetés egy védőnő-szerűséggel. Slussz. Ezután asszem a 30-34. héten hívnak be újra, gondolom lesz még egy vérvétel meg labor és aztán irány a szülőszoba. :lol: :lol: Egyetlen manuális vizsgálat nincsen és nincsen választott orvos sem, az ügyeletesnél szülsz. Ez a public rendszer, de van semi-private és private is. Ezekért fizetsz beugróképpen 1200 Eurot, majd asszem a private-ban annyi van, hogy 4szer beszélhetsz egy dokival, alkalmanként 1000 Euroért. Ő nem a választott orvosod, szóval private-ban is annál szülsz, aki épp ott van... Bocs, hogy hosszasan írtam, de mindig kérdezik, hogyhogy itthon szeretnék szülni... Őőőőőő... Hát így. Lehet, hogy a 3.-4. gyereket bevállalnám kinn, de így az elsőnél szeretném biztonságban érezni magam, én annak a híve vagyok, hogy inkább nyaggassanak, piszkáljanak, de érezzem, hogy minden oké. :roll: :roll:

hibernia

Jaimee
Képzeld leginkább sósat kívánok! Apa valamelyik este olyan szendvicset csinált nekem, olyan volt, mint gy hamburger, tele zöldséggel, igaz tarja volt benne... este fél 11- kor. De szerencsére a súlyomon nem jelentkezik. Na ebből persze rendszert nem csinálok, de olyan jól esett lányok, még apa rám is szólt, hogy úgy eszek, mint ha valaki el akarná venni tőlem. :) :oops:

Sellon
Bizony, első vagy második név akkor is Kristóf. :)
De tudod nincs is jobb egy örökmozgó Kristóftól, hogy unatkoznék, ha tudnék lépni rendesen a szobába és nem kellene folyton orra esnem valamiben. :lol:

Hibernia
Azért bízz a lekvárban, sokszor jobbak a természetes dolgok, mint az orvosság. Van még diviróma szörp is, és a Laevolac szirup Kristóf kapta ezt hozzá tápinál, mert akkor szorulása volt egy ideig.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Iner!
Hova mentek 4D re?Mert én még ahány ilyen helyet felhivtam sehol nem tudtak még jövő évre időpontot adni.Tudnál irni tel számot meg hogy mennyiért csinálják?Örülök a kislányodnak! :) Jajj ugy szeretnék én is egy coffost!!!!!
Tök jó lenne ha egy időben egy helyen és mind ketten kislányt szülnénk! :wink: :)

Sellon!
Egyet se félj itthon én is abban vagyok ami kényelmes.Ha nem kell csinálnom semmit én is van hogy pizsben vagyok egész nap :D
gtimi83
Győr

gtimi: Én a Praxisba bejelentkeztem kb két hete, de most asszem nem tudok elmenni... :? Szerdán mennék, ha érdekel, egyeztethetünk, bár még nem mondtam el a férjemnek, hogy lehet, nem lesz babanézés... :(

hibernia

Ja, most hogy találtam itt a szüleimnél egy mérőszalagot, megmértem magam: 63 cm-es derékról indulva most 73 cm a derekam kerülete, a hasamnál pedig 83 cm-t mértem. Ez durva. 8) 8)

hibernia

Hibernia!

Te Győrben laksz?Mert én győri vagyok de nem ott élek.Mi csak január közepén szeretnénk menni.
gtimi83
Győr

Jajaja, nem, akkor nem jó. :( Nem figyeltem, bocs. Én most szerdán mennék.

hibernia

[quote="ann9"]H írta:ann9ibernia: a felfàzàsra vegyél vorosàfonya kapszulàt vagy akàrmit ami dugig van tisztàn vorosàfonyàval. én vettem, bàr sosem voltam felfàzos, de azt elore mondtàk nekem dokik h terhesség alatt nagy eséllyel lehet ilyesmit osszeszedni, holyagproblémàkat stb, és arra az a legjobb.

igen ezidáig ez jó is, de terhesen nem lehet vízhajtózni, márpedig a vörösáfonya erős vízhajtó!!én a mezei zsúrlót ajánlom abból főzetet készíteni!!nem leforrázni!!és azt inni, napi fél-egy litert.dm-ben is lehet kapni.a hátoldalán le van írva a készítési módja.ez akkor is nagyon hatásos, ha nem sima fölfázás.nagyon jól átmossa a vesét...
Vendég

csandi, köszi. Most már csak annyit nem értek, hogy én otthon ittam elég sok áfonyalét (Írországban van narancs, ananász, alma, cranberries (gondolom ez a vörösáfonya) slussz)), ezek szerint nem kéne annyit?

hibernia

Sellonnak gratula a kisfiúhoz, Inernek pedig a kislányhoz :D

Hibernia: Akkor ezek szerint az angol rendszer az írnél mondjuk jobb. Más fórumokon azt hiszem olvastam már ír csajokat panaszkodni. A manuális vizsgálaton (ami nincs ott) mit értesz?

Nekem több mint 1 hónapja 89cm-re nőtt a pocakom, de szerintem egyátalán nem durva, pedig tényleg a semmiből jött :oops: De azóta semmi növekedés, lehet hogy szakaszos ez a dolog :roll:

KépKép
picilulu

picilulu: Manuális vizsgálat mikor kézzel vizsgálnak, mit tudom én, hogy pl hol fekszik a méh, mekkora... Amikor úgy matatni szoktak, nem tudom pontosan mi zajlik akkor. :lol:

Mondjuk van, aki szereti az ír rendszert, mondván nem piszkál senki, ha 30 kg-t hízol, 30-at hízol, senki nem szól be. És én pl elmentem magán uh-ra (az létezik, de piszok drága) a 8. héten, hogy tudjam, nem méhen kívüli-e a terhesség, ők ott korrektek, de tényleg megfizethetetlen. (A 12. heti genetikai uh pl 250 Euró.)

Most amúgy lehet, hogy kicsit pecsételek is, beijedtem. Egy csepp volt a tisztasági betéten, eddig nem volt semmiféle vérzésem. Mondjuk most nem szúr a hasam meg semmi csak ettől beparáztam... Remélem nincs gáz, mióta itthon vagyok, "kissé" túlhajtottam magam (napi átlag 4-5 óra gyaloglás), lehet ez is számít...

hibernia

Hibernia! köszi a gratulációt.:lol: Azért kellett az amnio, mert a 12 hetes uh-on nem ábrázolódott a baba orrcsontja, a többi mérete rendben volt CRL:56 mm NT:1,2mm...csak ha nem ábrázolódik az orrcsont, akkor az utalhat esetleg kromoszóma rendellenességre...a doki felajánlotta a 100% eredményt adó amniocentézist (magzatvíz-mintavétel), és mi beleegyeztünk...hát ennyi a mi történetünk...de már túl vagyunk rajta s kezünkben a jó eredmény...oda kerül majd a karácsonyfa alá :D

Gtimi! Mi a babits utcába megyünk, ott már voltunk mikor kiderült, hogy amniora kell menni, és mondták, hogy ha meg van a jó eredmény, akkor várnak minket vissza...nem is kértek akkor pénzt tőlünk...nagyon rendesek, amúgy 9000.- adnak dvd-t és képet...
itt a honlapjuk, nézegesd meg, szerintem érdemes ide elmenni...

http://www.4dultrahang-gyor.hu/?4d=48

Iner

iner

iner: Aha így már világos. :) Mondjuk nekem nem is néztek orrcsontot vagy nem tudom, néztek-e, mindenesetre a leleten nem utal rá semmi. És nálam 63-as CRL-nél 2,3 volt az NT... (12+5-nél voltam) A képet nem tudod feltenni? :) Valahová? Tök kíváncsi vagyok másnak merre fekszik, mekkora a feje... :lol: :lol: (A miénknek szerintem tök nagy feje van pl, bár a hasa sem volt semmi...)

hibernia

iner, GRATULÁOK !!
Vendég

hibernia! biztos néztek orrcsontot, csak ha rendben van, akkor azt nem hangsúlyozzák a leleten csak ha gond van...
Mi akkor voltunk 11,5 hetesek, de mint a múltheti uh-ból kiderült még csak 10,5 hetes volt a baba, mert egy héttel fiatalabb... :wink:
Ezért is nem látszott akkor még neki, mert a 11 héttől indul be a csontosodási folyamat ott is..
Képet nem kaptunk, csak dvd-n kapjuk meg, de sajnos a gépünk ezt a formátumot nem tudja lejátszani, majd megpróbálom lefényképezni a felvételt hátha látszik valami belőle...amúgy a pocaklakónk fejvégű fekvésben van most...remélem nem forgolódik sokat és akkor meg is marad így... :lol:
A feje minden babának nagyobb... :lol:
Most legutóbb a Mírának ( :D ) már 4 cm-t mért a doki és még csak 17-18 hét között volt :lol:

Iner

iner

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?