Sziasztok!
Sajnálom, hogy nem tudtunk talizni. Lehet, hogy ha még el tudnék menni a következőre, akkor én is kihagytam volna ilyen időben.
Beszámoló:
Kb. 100-an voltunk, viszonylag kicsi volt a terem. Annyira nem, hogy ne férjünk el, viszont a levegő elég hamar elfogyott. A székek kényelmetlenek voltak már ekkora pocakkal. És az előadás halk volt. De amit elmondtak az nagyon tetszett. Nagyon hangsúlyozták a korai mellretételt. Rendkívül szoptatáspárti az osztály, egyenesen tilos bevinni cumit, cumisüveget. Pótlást nem adnak, legvégső esetben vizet pohárból. Megmutogatták egy játékbabával, hogyan kell szoptatni. Azt mondták, mindenképp kérdezzünk akármikor, akárhányszor, maguktól nem biztos, hogy jönnek. Nagyjából azokat mondták el, amit minden szoptatós oldalon el lehet olvasni: miért fontos a szoptatás, igény szerinti szoptatás előnyei, stb. Ajánlották a szoptatasportal.hu oldalt.
A végén lehetett kérdezni, akkor már más témák is felmerültek. Nem hallottam mindent rendesen, de úgy tűnt, több az alapítványi szoba, mint a normál. Ők fürdetik a babákat futószalagszerűen, folyóvízben
Azért nem kádban mert nem tudnák minden baba után fertőtleníteni a kádakat, ahogy az ÁNTSZ előírja. Amit vinni kell: popsitörlő, pelus, textilpelus. Ruhát ők adnak, nem lehet sajátot bevinni, mert elkeveredik.
Igazából nem sok újdonságot mondtak, szinte minden elhangzott már itt a fórumon.
Engem leginkább a szülőszobák érdekeltek volna, de a járvány miatt most nem lehetett bemenni, az egész osztály le van zárva. Jobb híján a térképet nézegettük, hová kell majd mennünk
Biztos kihagytam valamit, kérdezzetek nyugodtan, ha érdekel még valakit valami
Oltás: nehéz döntés nekünk hozzá nem értőknek. Én eredetileg be akartam oltatni magam is, meg a kicsit is. Aztán a háziorvos lebeszélt, közben a gyerekorvos meg oltana, a másik háziorvos a rendelőben szintén. Szóval tényleg nem tudom, jobban hajlottam arra, hogy nem oltunk. De most már felesleges is, mire védett lennék, addigra rég megszülök, és a pici nem kap védettséget. De a hírek, mint ez a mai haláleset is, mindig elbizonytalanítanak, megrémítenek. Mindenesetre apát mindenképp beoltjuk, amint lesz ideje elmenni