Sziasztok!
Iner, köszönöm szépen az üzenetet és az érdeklődést! Úgy döntöttem, be is jelentkezem.
Valóban, eltűntem pár napra. Ugye pénteken beoltattam magamat, és hát ahogyan akkor írtam is, egyáltalán nem voltam meggyőződve a szükségességéről. Ezt mind a mai napig érzem, hogy szerintem felesleges volt. Persze, ki tudja, de borzasztó haragot éreztem a média, a sajtó, és úgy minden iránt, hogy hogyan lehet ilyen helyzetet teremteni egy országban!? A meglepő a saját érzéseim voltak. Ugye nekünk ez lesz az első babánk, és a kétség, hogy valami rosszat követtem el az oltással, nagyon aggodalmaskodó érzéseket váltottak ki belőlem, amiket korábban még sose éreztem. A napokban kezdett úgy mozogni a pici, hogy már minden nap érzem, és egyre jobban, s ez is közelebb vitt bennünket egymással (mármint a picivel). Nem is tudom, olyan anyai érzések törtek fel bennem, amiket eddig még talán nem is éreztem ennyire intenzíven. Napokig csak sírni tudtam az oltás után, és minden alkalommal elmondtam neki, hogy nagyon szeretem, és legyen erős baba, mert az oltást kettőnkért adattam be, ráadásul és még az apa is kapott oltást...úgy voltam vele, hogy "sorsközösséget" akarok vállalni a picivel is. Ha én megkapom az oltást, akkor egyben ugye ő is. Rettegtem, hogy ha esetleg megbetegszem, de engem kigyógyítanak, ő meg meghal, vagy elindul a vetélés, vagy császárral kell elvenni tőlem, akkor azt el tudnám-e valaha felejteni?
Most már megnyugodtam, mert megértettem, hogy az oltás anyaga ugyanaz, mint a szezonális influenzáé, csak a vírustörzset cserélték ki benne. Több nőgyógyászprofesszor is állította, hogy a vakcina beadható terheseknek is, hiszen a korábbi influenza ellen oltottak kismamákat, s ott sem a babáknak, sem a mamáknak nem volt belőle gondjuk. S úgy döntöttem, bizalmat szavazok Czeizel Endrének: ő a lányának is javasolná az oltást, így tettem hát én is. Mert bár a magyar politika undorító, de az tény, hogy a magyar orvostudomány mindig is a világélvonalban járt, büszkén gondolva itt a nagy tudósainkra, még akkor is, ha sajnos pénzt nem nagyon áldoznak rá.
Biztosan megértitek az érzéseimet. Mert hát őszintén csodálom, hogy azt mondták, itt lesz december közepén a járvány. De láthatólag nem tombol a járvány...pedig most ugye nagyon nem szépen fogalmazva, az kellene, hogy legyen, hogy igenis törjön ki a járvány, ha egyszer beoltattam magamat, akkor remélem, nem "feleslegesen." Persze, mindezt átvitt értelemben írom, mert nem kívánom a járványt, de azért nonszensz, hogy bejelentik, hogy a világon már 8000 áldozata van a H1N1-nek. Nyolcezer! A hatmilliárdból! Ez nekik a világméretű járvány?! És bármennyire is csúnya dolog így fogalmazni, mi, egészséges kismamák bizony nem gondolhatunk mindig a legtragikusabb eseményekre, hogy hát már meghalt egy-két kismama a H1N1-ben, néhányat meg lélegeztetnek. Mert ennyi erővel gondolhatunk arra is, hogy mi van, ha valaki meghal szülés közben, mi van, ha komplikáció adódik szülés közben, stb. Akkor mi ne merjünk gyereket vállalni?
Sokunknak itt a fórumon ez lesz az első babánk, szerintem mindenki gondtalan, boldog heteket, hónapokat kíván magának, hiszen ezek az idők többé nem jönnek vissza. Ezért én elhatároztam, hogy többé nem kívánom megnézni a híradót, és az interneten sem olvasok semmit az új járványról. Minden ilyet visszautasítok, és nem érdekel, hogyan áll jelenleg és a későbbiekben sem a H1N1.
És most néhány nagyon szívderítő információ következik.
Voltunk ma UH-n, és nagy valószínűséggel kisfiúnk lesz! Igaz, azt mondta az orvos, hogy még a 24. heti UH adatait is meg kell majd nézni, de hát elég egyértelmű helyzetben volt a pici: félig fejjel lefelé, széttett lábakkal, és bizony a két láb között volt valami!
Az orvos még részletezte is, hogy mi micsoda. Kétlem, hogy ezek a micsodák 6 hét alatt a 24. UH-ra eltűnnének!
Amúgy minden érték nagyon jó, 1 héttel idősebbnek írt az adatok szerint az orvos, de szerintem nagyjából ez a május közepe lesz a szülési időpont.
Holnap védőnő következik, aztán pénteken újabb UH, kíváncsi vagyok, ott mi lesz. Olyan jó volt látni a babát.
Jövő héten szerdán pedig 4D-s UH-ra megyünk. Hát, van programom. Ja, jövő héten csütörtökön még fogorvoshoz is megyek. DE így ünnepek előtt meglesz minden.
Lányok, most nem olvastam vissza, csak bejelentkeztem, s pillanatnyilag egyébként is főzés közben vagyok, de majd jövök valamikor, s akkor bekapcsolódok újra a beszélgetésbe!
Iner, még egyszer köszi az üzenetet.
Remélem, mindenkivel minden rendben, most már nagyon aktuálisak a 18. heti UH-k mindenkinél, vagy már talán többen túl is vagyunk rajta.