Silva,
mi matrac alá tettük, de vigyázni kell, hogyan, és az sem mindegy, milyen vastag a matrac. Azt hiszem max. 7 cm lehet. Nekünk Bence nagyon forgolódós volt egész kicsinek is, és ennek megfelelő pozícióba raktuk le a két érzékelő lapot, nem is volt egyetlen téves riasztásunk sem. Olyan igen, hogy éjjel félkómásan vettem ki a kiságyból, szoptatni, és elfelejtettem kikapcsolni, na, akkor sípolt is kb. 20 mp után, mint a nem rendes, meg villogott. De meg is nyugtatott, mert láttam, hogy működik...
Mi sem oltatunk. A tüdőgyógyászunk - akihez már 2 éve járunk - gyakorlatilag mindent tud a vérzéses tüdőgyulladásról is, azt mondta, nem kell oltatni, és én hiszek neki. A fogorvos szerint a higany miatt nem szabad, olyan nincs, hogy jó higanyvegyület (értsd: könnyen lebomló), meg rossz higanyvegyület, amiben higany van, az méreg, ebben az oltóanyagban pedig nagy adag higany van. Miután a vérrel eljut a higany a babához, egy alig 20-30 dekás pici élet szövetei ezt elég koncentráltan kapják, és bizony súlyos vesekárosodást okozhat. Nem biztos, hogy azt okoz, mert a patogén (mérgező, káros) anyagokkal kezelt patkányembriók nem mindegyikében jelentkezett károsodás, de még ma sem tudják, miért. Tehát OKOZHAT, de nekem meg ez éppen elég. Én eleget tanultam főiskolán is a higanyról ahhoz, hogy nem akarom ezt az oltást. És az sem tetszik, hogy egy offshore cég mögé bújik a "nagy" cég, és Cipruson kellett őket bejegyezni. Más a felelősségre vonás lehetősége ebben az esetben, erről viszont pontosak az infóim egy 30 éve Cipruson élő ügyvéden keresztül. 10 év után egyébként is elévülési idő van, tehát ha 10 év után jön ki valami, akkor mi van? Kit lehet utolérni? Falust? Az aktuális egészségügyi minisztert?
Érdekes, hogy az igazi magyar oltógyárunkat néhány éve maximálisan "szétverték", hogy aztán a belügy és a titkosszolgálat néhány - önmagát felfedni nem akaró - tagja fillérekért felvásárolja, majd 2006-ban már közel 2 milliárd Ft-ot invesztáljon bele a magyar kormány a cégbe, és most újabb 4 milliárdot.
Sietve megváltoztatták a humán kísérletekre vonatkozó törvényeket a nyár végén (na, ki hallott róluk a tisztelt médiában???), augusztus 13-án kezdik meg a humán kísérleteket alig 2000 emberen, és két hét múlva már tömeges vakcinagyártás folyik azzal a felkiáltással: teljesen biztonságos!!! A humán gyógyszerkísérletekhez évek kellenek, hogy ki lehessen mondani: nagy valószínűséggel biztonságos, hosszú távon sincs semmilyen káros hatása.
És továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy ha ennyire veszélyes, akkor a kormány önként, és dalolva, a költségekkel nem törődve kötelezően olt mindenkit, mint a diftériára, a TBC ellen. Még a szifiliszt is kötelezően kezelik, ha felfedezik, kényszer-gyógykezelés árán is. Ugyanis súlyos roncsolást, végső soron halált okozó betegség. Akkor tessék ezt is ide sorolni, és oltani! Persze ezt nem merik felvállalni.
És miért is kell minden részletre kiterjedő értékelést küldeni a kormánynak a beoltottakról? Miért kísérnek minket árgus figyelemmel? Az oltó orvosok szerint több a papírmunka az oltottakkal, mint maga az egész oltási kampány.
A sima influenzában évente jóval többen halnak meg, csak nem "reklámozzák":
http://hetivalasz.hu/itthon/magyar-h1n1 ... osag-25525
És még egy érdekesség (mellesleg a szerző biotechnikus és beoltatta magát):
http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/1 ... t-svindli/
Egyébként tiszteletem azoknak, akik oltattak, a maga szempontjából biztos, hogy mindenki a legjobb döntést igyekszik meghozni, de hadd ne legyek én a felelőtlen, magzatát veszélyeztető anya azért, mert nem tudtak meggyőzni az oltás sokkal pozitívabb hatásáról mint kockázatáról. jellemző az egészre, hogy az orvos társadalom is megosztott. És meghalt egy fiú is, az oltást követően, igaz, nála szívelégtelenséget mutattak ki, és asztmás, túlsúlyos is volt, de erről sem lehetett sokat hallani, ugye??? És igen, elismerték most már, hogy valószínűleg allergiás volt az egyik összetevőre (na, mire is: a higanyra, a tojásfehérjére vagy a formaldehidre???). A formaldehid pl. egy olyan roncsoló anyag, amivel mi a a súlyos fertőzött kicsik inkubátorát fertőtlenítettük - percek alatt. A ma ismert legtöbb bacit, vírust, gombát pusztít, az élő szövetet pillanatokon belül roncsolja, pusztítja. Azt a hivatalos kampánylapon is elismerik, hogy az oltóanyag tartalmaz formaldehid-maradékot (is), mert nem tudják tökéletesen tisztítani az ezzel elölt vírust. De ez csak az arra érzékeny(!) egyéneknél okozhat problémát. Egyébként az élő szervezetben lebomolva hangyasavvá alakul, ami erősen savassá teszi a szöveteket.
Hibernia,
tényleg kérdezd meg a légitársaságot, a legtöbb a 6. hónapig vállalja a felelősséget, és biztosítást is azt hiszem, csak addig köt a legtöbb biztosító.