Új privát üzeneted érkezett!

Mucus, Ne izgulj, biztosan rendben van minden! Nem véletlenül nem használják tőlünk nyugatra, mert megbizhatatlan, nagyon sokszor olvastam már ilyen esetről és a végén kiderül, h. minden ok! A bnőm tesójáéknál is ue. volt és a genetikán kiderült, h. no problem.
Én ma voltam :?

Kép
silva

Mucus: Nekem megvan az AFP-m. Nem túl fényes... 0,85, de még határon van. Kombinált tesztem jó volt, így nem izgulok (NAGYON).

Én sem tudom mi lehet Sellonnal!!!

Holnap fejfájás miatt megyek dokihoz, csütörtökön meg genetikai UH. Tudja valaki, hogy a 18. hetin mit néznek?

KépKépKép
bogme

Mucus!
Az uh-on meg nézi a doki, hogy van-e genetikailag utaló jel arra, hogy gond lenne esetleg...de az AFP tényleg tök megbízhatatlan...
Sokszor hallottam hogy volt akinek alacsony volt az AFP-je és egészséges volt a baba...
Mikor mész a genetikai uh-ra?

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Bogme!
Mi múlt héten voltunk, és mondom a dokinak, hogy a genetikai uh-ot is megejthetjük-e most vagy csak egy hét múlva, erre mondja hogy olyan hogy genetikai uh nincs, mert csak a baba fejlődését nézik, utaló jeleket...de hát mindenhol azt írják, hogy ez a genetikai uh.... :?
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/het ... p?HETEK=18

itt meg tudod nézni, hogy mit vizsgálnak ekkor, és mik a méretek..

Ezen a uh-on derült ki nálunk, a méretek alapján, hogy a Pocaklakónk egy héttel fiatalabb...és már lehet látni a baba nemét is, ha megengedi :wink:

Iner

iner

Lyly, nekik is Angelcare van, nem tudom, h. miért riasztott be sokszor indokolatlanul. Megijedtek, vitték a gyereket orvoshoz és ő mondta ha valóban légzéskihagyás lett volna annak lenne valami jele a babán. Nagyon érzékeny a készülék. Ti matrac alá tettétek?

Kép
silva

Silva! Ma voltál dokinál? és mi volt?
Én is soktól hallottam, hogy beriasztott alégézsfigyelő, pedig nem volt baj, asszem matrac alá kell tenni...

Iner

iner

Sziasztok!

Cs-andi:köszi a szupi táblát. :lol:

Bogme,Mucus:ne izguljatok,semmi baj nincs.Én vagyok az élő példa,hogy nem megbízható az afp.a kombinált teszt eredménye sokkal fontosabb.

Silva:nekem is van légzésfigyelőm Angelcare.1 hétig használtam,mert azalatt 2-szer riasztott be tévesen.Matrac alá kell tenni.Sokan panaszkodnak a környezetemben erre a típusra.

Lányok valaki írta korábban,hogy erős folyása van és valamilyen kúpot használt ami jól bevált.
Tudnátok segíteni?

Jók voltatok,járt a Mikulás bácsi? :P

Suzy:hogy vagy?

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sziasztok lányok!

Ma szabadnapos voltam, de még csak most jutottam gép közelbe.

Ann én a Sote II-n fogok szülni. A kettő között nem tudom mi különbség van. Sajnos én nagyon kórház-orvos fóbiás vagyok. Kiráz a hideg az egésztől, de hát ami kell az kell. Ma egy kicsit felhúztam magamat. Felhívtam a dokimat, de ma rendel, így csak rendelési időbe tudtam utolérni. Ki akartam kérni a véleményét az oltással kapcsolatban. Egyértelmű döntést nem mondott, tehát rám marad a választás. Mondta h. keressem meg a háziorvost mert ők adják be végül is, de leginkább az esett rosszul, hogy mondta h. legközelebb ilyen jellegű kérdésékkel rendelési időn kívül keressem és befejeztük a beszélgetést. Okosabb nem lettem, csak kicsit leszarva éreztem magamat. Nem tudom h. ti h. vagytok a dokitokkal de én soha nem tudom utolérni, ezzel kapcsolatban kerestem pénteken is, de egész nap nem vette fel, hétvégén nem akartam zaklatni, ezért hívtam ma. Elgondolkodtató a dolog, hogy soha nem hív vissza és mi van, ha tényleg valami bajom van. Küldjek sms-t, menjek kórházba vagy kit keressek? Kicsit beparáztam ettől a hozzáállástól. Ja és magánrendelésre járok természetesen. Én megértem h. elfoglalt, de kicsit rosszul esett. Látszik h. érzékenyebb lettem. A védőnőnél is november végén voltam. Legközelebb január eleje. Valaki meg 2 hetente megy. Ez normális nálam?

Bocsi h. ennyit panaszkodtam. Írtátok többen, hogy nem tudtok aludni. Én is elég gyakran felébredek hajnalban, bár eleve 4:45-kor kelek, de amikor szabad vagyok akkor is korán felébredek, így volt ez ma is, ha pedig erőltetem egy kicsit az alvást, akkor rögtön fáj a fejem, mint ma.

A baba mozgást már lehet h. éreztem én is, arra tudtam gondolni h. csak az lehet, de pár napja nem érzek semmit. Susy bennem is para lett kicsit emiatt.

A vérnyomásom úgy néz ki h. rendben van. Itthon méregetem ezerrel, de doki közelben a pulzusom biztos megint 105 lesz a védőnő nagy örömére. A folyásra kitérve nekem is szokott lenni. Volt olyan egy időben h. azt hittem bepipilek, de szerintem ez normális addig amíg más felfázásra-fertőzésre utaló tünetek nem jelentkeznek.

Tök jó, hogy van aki már tudja h. milyen nemű lesz a babucija. Én is olyan kiváncsi vagyok. Mindenki arra hajaz h. fiú, de én csak azért is azt mondom h. kislány, mert focicsapat lenne körülötte. Megérzésem viszont nincs. Érdekes h. mostanában nagyon sok kisfiú születik :-)
caysee

Silva!
Nekünk is Angelcar légzésfigyelőnk van szerintem jó. :wink:

Iner!
Holnap hívom a kórházat,hogy mikorra adnak időpontot még nem tudom.
Abban bízok,hogy ha gond lenne azt már a 16.héten a 4D-n is látni lehetett volna,remélem. :roll: :? Holnap megyek a védőnőhöz az Ő véleményét is kikérem.Ő már biztos több kismamival találkozott akinek ilyen volt az afp értéke. :wink:

KépKép
Kép
mucus75

a hétvégén buliztunk,Domi szülinapját ünnepeltük(de még csak holnap lesz :wink: )és apa munkahelyén voltunk miki ünnepségen.Szuper volt,volt eszem,iszom,bűvész,lufi hajtogató,arcfestés,mese előadás és persze miki ajándékkal. :lol:

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!

Mucus! szerintem sem kell aggódnod! Nekem is azt mondta a védőnő, ha esetleg rossz az afp eredmény ne essek kétségbe, mert sokszor téves! Tehát ő már előre riasztott!

Iner! Jó ez az oldal, amit belinkeltél!

Ma voltam UH-on! Láttam a Picurkát! Megint össze-vissza ficánkolt! A nemét nem tudtuk meg :(, de azt igen, hogy egyedül van, és a korához képest már nem is olyan nagy! Pont 16 hetesnek felel meg! Ez megnyugtatott!
Viszon sokat kell pihennem, mert közel van a lepény a méhszájhoz!
Ez kicsit elszomorított!

Kép
klaccc

Kép

Sziasztok !

Én majd csak január elsö hetében megyek AFP uh-ra. dec. 11-én meg a vérvételre szintén AFP-re. Már alig várom , hogy milyen nemü lesz. Bár végül is mindegy, csak egészséges legyen.

Tudom, hogy már volt róla szó, de megkérdezném mégegyszer, hogy hogy vagytok ezzel a H1N1-es oltással. Annyira mondják az okosok, hogy oltassák be magukat az emberek, föeg a kismamák, de valahogy engem nem tudnak meggyözni az oltásról. Azt mondják, hogy a gyógyszer, ciig, alkohol káros a magzatra. Ez bizonyitott is tudomásom szerint. De ezt az oltást végül is nem tesztelték kismamákon, nem is tudják, hogy hat a magzatra.
Pl: volt egy kis mama 5 hónapos, beoltatta magát és meghalt a magzata, de ezelött minden rendben volt. Nekem elég ez az egy példa és már is el vagyok rettentve. Féltem magunkat, de a maszk talán segít meg a vitamin és a kézmosás.

Én minden nap 5 kor kelek, megyek dolgozni, d.u-ra már olyan fáradt vagyok és álmos. De amíg bírom a munkát és már pedig kell a pénz, addig megyek. 2010.05.27-re vagyok kiírva, de én szerintem elötte egy hónappal eljövök.
Tudtok valamit arról, hogy a helyi önkormányzat ad állítólag valami életkezdési támogatást ? Ez nem olyasmi mint a babakötvény + start számla ?

Remélem mindenki jól van.

Üdv.
Cyntia

[/img]
cyntia2009

caysee: nekem is elvileg nov vége aztàn januàr eleje lett volna kov védonoi làtogatàs de a dokim kérte h 4 hetente menjek szoval megyek szerdàn
nem tudom mi lehet a kulombség a sote I es II kozott, nekem a dokit ajànlottàk, ot vàlasztottam, és igy is keresnem kellett ugye mert a sajàt eredeti dokimnàl nem lehetett szulni, màr nem vàllal ilyet, korhàzi hàttere sincs.
én nem probàltam még hivni a dokimat ilyenekkel, nem kérdeztem meg az oltàsrol, mert szerintem sokkal tobbet o sem tud mint amit egy immunologus meg virologus szoval én azzal màr nem is idegesitettem magam. bàr nekem eddig szimpi a doki. én vele ugy vagyok h ha minden jol megy ritkàn làtjuk egymàst, és ha a szulés is jol megy akkor ott sem lesz hatalmas nagy és hosszu kapcsolat, szoval jol megvagyok eddig vele, remélem baj nem lesz

az AFP pont ezért hidegràzàs nekem mert nem sokat ér sokak szerint, kinn kulfoldon màr rég nem csinàljàk mert nem megbizhato, aggodni meg még valamiért ... a hàtam kozepére nem kivànom de a korhàzbamenéstol (hnap reggel) màr most hànyingerem van, tiszta gyomorideg vagyok.

klacc: na akkor se nem idosebb, se nem korosan nagy. azért vidàm lett volna ha ketten vannak, nem? én néha azt gondolom h orultem volna ikreknek, de nekunk ilyen sehol nincs a csalàdban és nem volt hormonos ràsegités vagy beultetés szoval az kb csoda lett volna
Vendég

lányok
ma én is beoltatam magam és viszonylag gyorsan bejutotam ,mert az asszisztensnek megmutatam a kiskönyvemet és szoltam hogy oltásra jötem . :) ,amugy mai napom nem szolt másrol mint egyik orvostol a másikig rohangásztam .
csics

kérdésem lenne: ti mikor mentek majd legkozelebb teljes vérkép viezletre? mentek egyàltalàn? nektek mondott valaki valamit? megkérdem majd a védonot, hàtha van neki valami listàja ami miheztartàsvégett van...

csics: remélem megnyugvàst dontést hozni, ha màs nem is :roll: :wink:

na én megyek tovàbb muvelodni, ràkattantam a virusokra megint, 14 éve volt ilyen utoljàra, pedig màr akkor sem biologusnak készultem (sajnos, a kémia tanàraim elvették tole a kedvem). marha érdekes téma, szerintem ugysem tudok majd a gyomoridegtol aludni, majd ezzel elutom az idot. ha majd megérkezik a baboca ugysem lesz ennyi idom olvasni, addig még minimum 10 konyv vàr ràm a polcon és valahogy az az érésem h karàcsoni ajàndéknak is lesz pàr konyv

ma dolgoztam megint, arrafelé nem nagyon betegek szerencsére, a busz elég para volt de remélem tuléltem virus nélkul. viszont a torkom azonnal beàllt, lehetett volna jobb csalàdi orokségem is a tanàr-oldalrol mint a torokérzékenység ...

schat sincs egész nap sehol, sellon sem. de sellon nem dokinàl volt ma? mi van veletek lànyok?
Vendég

bögme
én se csinálok nagytakaritást ,de nálam amugy nincs is karácsonyi nagytakaritás ,csak a szokásos ,én csak tavaszal szoktam ablakot,és függönyt mosni ,miért kéne szényenkezned nem tudod azt kész .

hibernia
én az első fiamat 26 évesen szültem másidikat 28 évesen ezt a 34 évesen és nem vagyok őreg max néha lelkileg érzem magam anak ,amikor kifáradok.

dohányzás
én se szeretem ,és ha csak tehetem kerülöm a bagos emberek tömegét,de ami még kiakaszt de az terheség nélkül is kiakaszt az a masziv alkohol szag mikor valakiböl döl az alkohol szaga .
csics

Vendég

Ann!

Igen én is kezdtem beleélni magam, hogy ketten vannak! Nálunk sem volt rásegítés, de családban már többször előfordult az ikerterhesség!
Csak ez a méhszáj-lepény közelsége félemlített meg! De pihenéssel, állítólag még visszaállhat!

Kép
klaccc

szorakozotság
na ma tényleg az voltam kishiján elhagytam táskámat az orvosomnál és a sapkámat . :D
csics

hibernia!

Küldtem privit. Szerintem véletlenül 2x :oops:

Kép
szilvancs75

Jaj! Képzeljétek! Ahogy vártam UH-ra, hoztak arra újjszülött babákat! Annyira kicsik és édesek voltak!Teljesen elérzékenyültem :oops: , majdnem sírva fakadtam, elkezdtek jönni a könnyeim!

Azt mondta a doki nem 22-ére, hanem 23-ára vagyok hivatalosan kiírva! :wink:

Kép
klaccc

caysee! az én dokim nem is adott meg nekem mobilszámot, azt mondta, hogy bármi van görcs, vagy vérzés azonnal menjek a kórházba, ő általában bent van, ha meg nem azonnal értesítik...az oltással kapcsolatban én is rendelési időben hívtam...de ha te dokidat ez zavarja, akkor miért veszi fel a telefont amikor rendel...nem azért van a telefon, hogy utol lehessen érni rajta valakit..??? Nekem 4 hetente kell mennem dokihoz és előtte mindig kell mennem védőnőhöz, szóval havi szinten járok hozzá...

mucus75! a 4d-n tuti láttak volna valamit, ha gond van, szerintem biztos minden rendben...időben vették le az AFP-t?

klaccc!
örülök, hogy minden rendben volt az uh-n...nekünk is csak 80%-ra mondták hogy kislány, de te nemsokára megint mész majd uh-ra (18-20 hetes) gondolom ott ismét megnézik a nemét is, és csak megmutatja magát... :lol:
Akkor pihenj sokat és biztos jó helyre megy, ilyenkor az még vándorol ha jól tudom...rendben lesz minden...pihizz, ne idegeskedj...

cyntia2009!
Az AFP uh az a 18-20 heti genetiai uh is egyben? mert én még nem hallottam AFP uh-ról...
Én beoltattam magam, lassan egy hete megkaptam és eddig semmi baj...lekopogom...kop-kop-kop....
Nekem a nődokim azt tanácsolta, hogy mindenképp oltassak, meg a háziorvos is....sajnálom ami az 5 hónapos kismamával történt, de egyáltalán nem biztos, hogy az oltás miatt...

ann9!
az AFP-t valóban nem cinálják már sok országban, nem tudom nálunk miért ragaszkodnak hozzá ennyire, nem ér semmit, de hallottam olyat is, hogy lassan eltörlik...felesleges is amikor már van a kombinált meg z integrált teszt, és a velőcsőzáródás meg sztem uh-on is kiszűrhető...

pussz

Iner

iner

sziasztok!

Ma voltam a terhesgondozóban (sztk), nálunk ezt védőnő + egy doki végzi. Alá kellett írnom egy nyilatkozatot, hogy gondolkodási időt kérek az oltással kapcsolatban, ezért nem engedtem hogy beadják :shock: többször elmondták, hogy náluk is van oltóanyag, ha meggondolom magam, menjek csak bátran. Én előbb azért beszélni akarok a saját dokimmal is, így leghamarabb jövő héten jöhet a szuri.
Ja, és ami döbbenet: első trimeszterben is oltanak, előttem 8 hetes kismami kapta meg!

Pénteken lesz AFP + hepatitis szűrés, megkérdeztem és azt mondták bármit lehet előtte enni.

szösz

Kép
szöszmöszke

Most jöttünk haza a dokitól. Úgy néz ki kisfiú! :D
Egyelőre nem oltatok, nem dolgozom, nem tömegközlekedem, el tudom kerülni a tömeget stb. Januárban lesz eredmény az usa-ból, h a magzatra milyen hatással van. Azt mondta, ha nem ragaszkodom az oltáshoz akkor addig várjak. 6millio oltoanyagot kell eladniuk rövid időn belül muszáj nyomniuk ezt a durva kampányt. Arról nem beszélnek, h. hányan vannak intenziven az oltás mellékhatása miatt, és a szegedi kismama is abba halt bele. Meg mondott még dolgokat, de már emlékszem pontosan, hülyeséget nem akarok irni.

Kép
silva

Szombaton kaptam levelet a rendelőből a vírussal kapcsolatban. Terhesként a második rizikókategóriában vagyok. Az elsőben 700-an vannak viszont csak 500 vakcina van. Szóval továbbra sem kell dilemmáznom.

Jaimee: Mi volt dokinál?

Mokimama: A legeleje óta szedtél fel 4 kilót? Holnapután leszel 19 hetes, nem értem az miért lenne sok.

Annyira túllihegik ezt a hízás dolgot.

Egyébként kalkulátorral megnéztem, ha a BMI-d 19,8 és 26 között van, akkor 11,5kg és 16kg közötti súlygyarapodás az optimális.

Magyar nyelvűt még nem találtam, de angol kalkulátor itt:
http://www.babycentre.co.uk/tools/weightgain/

Ezek szerint 13,6 kilót fogok kb felszedni :D

Hibernia: Ha április végén tervezed hogy hazaköltözöl, vigyázz arra, hogy nehogy kifuss abból az időből, amit a légitársaság még megenged. Mielőtt lefoglalod a jegyed, mindenképpen nézz utána, hogy meddig utazhatsz. Azt hiszem általában a 34.-36. hétig engednek.

A kismamák mellett dohányzókat én is rohadtul utálom (meg a dohányosokat is de nem akarok senkit megsérteni). Az utcán is úgy kerülöm a füstösöket, amennyire csak tudom. Szerencsére mellettem még nem dohányoztak, bár zárt helyen nem is lehet, szóval ilyen szempontból nagy megkönnyebülés.
Én is kiküldtem volna a rokont ha rágyújt, minden lelkiismeretfurdallás nélkül.

Folyásról korábban írtam, de nekem egy ideig nagyon-nagyon sok volt és irtó kellemetlen plusz égő volt. Annyira durva volt, hogy dobáltam ki a bugyikat. Aztán felírt a nővér egy pesszáriumot amitől azonnal elmúlt. Azóta semmi gondom sincs. Mondjuk nekem 1-2 hétig büdi is volt szóval muszáj volt valamit tennem.

Linocs: Jesszusom, akkor remélem nem sikerült semmit elvinnie. Tök rossz volt olvasni, én mindig úgy félek az ilyenektől.

Mucus példáján kérdezem.... valószínű óriási baromság, kérlek ne kövezzetek meg és ne röhögjetek ki: Miért nem adnak rendes időpontot a dokik terhesgondozásra? Miért kell órákat, mucus esetében 3 és fél órát várni? Más esetben sajnos már muszáj volt megszokni (anyukám állandóan vitatkozott a dokival amikor egy ideig állandóan kellett járnia a kórházba. Megmondta, hogy nincs ideje órákat ülni a váróban, neki muszáj dolgoznia menni. Azért volt nagyon idegesítő, mert a doki aztán nem fogta be a száját, minden hülyeségről akart beszélni, csak éppen a dolgát nem akarta végezni. Nem csoda hogy órákat csúsztak minden nap). Na de a kismamák miért nem mehetnek úgy időpontra, hogy normális időn belül még be is hívják őket?

Norci: Én írtam korábban, hogy használtam kúpot. Nekem ez használt (tűvétettem a lakást, de úgy tűnik kidobtam a dobozt, s a számlán sem volt pontos név). Mintha ez lett volna:
http://www.numarkpharmacists.com/p/numark-clotrimazole-500mg-pessary/112
(Numark Clotrimazole 500mg Pessary). DE!!!! Mindenképpen beszélj a dokiddal róla, nálunk mondjuk egyébként is receptköteles. Azért is fontos, mert valahol olvastam, hogy nem minden pesszárium használható terhesség idején. És főleg azért beszélj vele, mert lehet, hogy teljesen normális a folyásod, és nem lesz semmire szükséged. Írtam korábban, hogy én tutira biztos voltam, hogy nem normális az ami nekem volt.

Mucus: Holnapra boldog szülinapot Dominak.

Klacc: Ne szomorkodj, minden rendben van, lesz, s csak pihenned kell.

KépKép
picilulu

ann, nekem volt most az afp-vel minden, cukor terhelés(feleslegesen), ellenanyag szűrés, vizelet, rutin. 6kémcső vért vettek :?

Cs-andi, ismerem azt a bababoltot a 13.ker-ben. Nagyon szép bútoraik vannak. Tesómék ott vették a babakocsit, akkor még 179e volt a képzeletbeli ára, mostmár csak 129e. :) Van sok szép kiegészitő, pl. memoriapárna babának, 7e ft volt egy törölköző amit nyakba lehet akasztani, nagyon szép puha, gyakorlatban kiderült az a funkcio semmire nem jó, de minket zero tapasztalattal meggyőzött a hölgy. :D

Kép
silva

Összeírtam, hogy nálunk milyen program van:

8-10. hét: első találka a védőnővel, a legalapvetőbb dolgok megbeszélése, kórtörténet, stb.

10-13. hét: Vérvétel és UH

16. hét: Házidokival eredmények megdumálása

18-22. hét: Anatómiai UH

25. hét: Védőnő, rutinvizsgálat

27-28. hét: Vérvétel (cukorterhelés)

28. hét: Védőnő, rutinvizsgálat

31. hét: Házidoki, rutinvizsgálat

34. hét: Védőnő, rutinvizsgálat

35-36. hét: Vérvétel

36. hét: Védőnő, rutinvizsgálat

38. hét: Házidoki, rutinvizsgálat

40. hét: Védőnő, rutinvizsgálat

41. hét: Védőnő, rutinvizsgálat (szülés megindításának az időpontját ekkor tűzik ki)

És minden védőnővel illetve háziorvossal való találkozáskor kell vizeletminta.

KépKép
picilulu

Silva
Gratula a kisfiúhoz. :)

A Szegedi kismama nem volt beoltva, ki mondta, hogy abba halt bele?
Én nem tudok arról, hogy bárki meghalt volna az oltás miatt. Legalább 100 embert tudok aki oltatott, és még csak hőemelkedése sem volt senkinek. Ja! És én nem vagyok oltás párti.

Másrészt az USA- val kapcsolatban azt is olvastam, hogy azt mondták autista gyereke fognak születni, csak azt nem tudom honnan vették ezt, mert az hogy egy gyerek autista csak 2 éves kora körül derül ki.
Számomra ez az USA-s dolog is érdekes.

Kép
Kép
susytunder

Suzy, Köszi! :)

A doki mondta, h a szegedi kismama be volt oltva. Biztosan nem kitalálta, h. vannak intenziven az oltás miatt is. Sokan megkapták már az oltást és semmi bajuk, sokan lettek influenzásak és meggyógyultak. Ellene és mellette is vannak érvek, kinek mit mond a belső informátora, dönt. Nekem meggyőző volt amit az orvosom mondott, ha javasolni fogja akkor beoltatom magam.

Kép
silva

én tovàbbra is ugy vagyok h nem rémitek senkit a tunetekkel akik nem oltottak, én oltottam. màsfelol meg a dokik ugyanolyan pletykàs banda mint akik nem dokik szoval én majd akkor hiszem el ha hivatalosan valaki mondja, h ki miért van és hol. ezt én is hallottam a szegedi kismamàrol, de ha pl allergiàs reakcio akkor az van, nagyon sokbol egy statisztikailag, szoval ez nem érv az én szememben sem mellette sem ellene. mindennek van mellékhatàsa, egy védooltàs sem 100%, Amerikàban meg nem fognak tudni sokkal tobbet, mert csak kovetnek terhesen oltott noket, szoval az ujszulottek kb januàrban lesznek meg, beloluk sem fognak tudni 2-10 éves eredményeket leszurni, szoval ez valahol nekem sàntit egyelore, de majd érdekel h mit hoznak ki.
én ugy emlékszem az autizmus cuccot angolok hoztàk ki, ok valami olyat talàltak ki a 90es évek végén, egy emberke egyedul, h a kombinàlt gyerekoltàstol lesznek autistàk, na ez annyira elterjedt ott és az USAban hogy sokan nem adatjàk be, erre kanyaroban és himloben halnak meg, van aki feketehimlot osszeszed Afrikàban és meghal stb, az autizmus-vàdat meg jo alaposan és kismillioszor megcàfoltàk (asszem ez volt osszefuggésben a higany-féleséggel). az én apàm azért szivbeteg 5 éves kora ota mert kanyaroja volt, szoval maradok a kombinàlt oltàsnàl.
amugy baromi egyszeru, a WHO vagy a ECDC honlapjàn fenn van az osszes bevizsgàlt oltoanyag, amivel jelenleg oltanak a vilàgon a h1n1 ellen, minden vivo és egyéb anyaggal, aztàn google a jo baràt, utàna nézhet mindenki maga ;)

és alapjàraton nem adatok be magamnak bàrmit, csak ha az utazàs megkoveteli és a kotelezok... ezt is a tomegkozlekedés és az utazàs miatt adattam be, kinn dul a jàrvàny elég durvàn...

minden tokre kétesélyes ebben az egészben.

na megyek erre a szar AFPra :x
Vendég

Silva
Ez a baj, hogy mindenki mást mondd, de majd lesz valahogy. Egy másik topicban van egy kismama, aki az 5. babáját várja, a férje külföldre jár sűrűn, ennek ellenére nem javasolta a doki az oltást. A mikor meghalt a kismama, felhívta, hogy az oltás a kisebbik rossz, beoltatta magát. Nagyon változnak a dolgok. Én így döntöttem, te úgy...ez van, fő hogy egészségesek legyünk. :)
Mi lesz a kisfiú neve? :)

Kép
Kép
susytunder

hát én pont ezen voltam kiakadva, hogy ki igent ki nemet mond orvos létére, de épkézláb indoklásokat még nem hallottam csupa csupa feltételesmódban fogalmazott kijelentések!!!!én mivel nem kaptam kielégítő válaszokat és nem értettem a témához, ezért utánaolvastam, tájékozódtam, konzultáltam az orvosaimmal és nem is egyszer, majd mindezek után hoztam döntést.(szerintem nyilván jót)

viszont a pánikkeltő és félrevezető az interneten terjengő rémhírek iszonyúan tudnak már bosszantani.rettentő felelőtlenségnek tartom, kiváltképpen mert nem mindenki tudja megítélni, hogy mi a hí és mi az álhír.miért kell rioragti az embereket meg megfélemlíteni?éppen elég nehéz ez a döntés mindenkinek és ha már ránk bízzák akkor visszont illene megfelelő módon információt nyújtani hozzá ami alapjám mérlegelheti az ember lánya a további sorsát :evil:

orvosod meg majd mossa kezeit, ha mégis korházba kerülnél, ugye?mert biztosan nem fog ott állni melletted és a kezedet fogni, meg a homlokodat törölgetni.ja és bizonyítani sem tudod, hogy ő az aki lebeszélt :shock:
Vendég

Suzy, igy van, majd lesz valahogy! Hamarosan lecseng ez az egész még 1-2hónap és vége. Azt nem lehet mondani, h. felelőtlen aki nem oltat vagy felelőtlen aki oltat. Egyelőre mindkét dolognak van rizikója, itt azt kell eldönteni, h ki melyiket vállalja be. Valószinű aki emberek közé kell, h. menjen nap mint nap túl nagy rizikó oltás nélkül.

Nevünk az még nincs, ill. eddig egyet sikerült találni ami mindkettőnknek tetszik. Egyelőre nekem nem annyira, h azt adjam a gyerekmenek, majd izlelgetem még. :) Ja, Henrique. kiejtve kb:Enrike.

Kép
silva

Cs-andi, ha X hónap,év múlva kiderül, h. a gyerekemnek az oltás szövődményeként van valami baja akkor sem fog senki vigasztalni akik most támogatják az oltást...

Kép
silva

Jó reggelt!

Látom még mindig visszatérő téma az oltás...én már ehhez nem akarok hozzászólni...ezt mindenki maga tudja, itt egységes vélemény úgysem alakul ki...

Silva! Gratulálok a kisfiúhoz...ez már tuti? :lol: én is kisfiút éreztem, de kiderült hogy 80% hogy kislány....pedig egyfolytában a sós kajákat kívántam... :D de ezek szerint erre sem lehet adni...úgyhogy nekünk valószínű hogy Míránk lesz :lol:

Picilulu!
a terhesgondozóban beszedik a kis könyveket, aztán kiszólnak hogy ha bemehetsz a vizsgálatra vagy a vérvételre...és még az érkezési sorrendet sem figyelik...a magánrendelés ( ahova én járok) annyival jobb, hogy ott megvan az érkezési sorrend, de a múltkor mi is több mint 1 órát vártunk...ritka ahol időpontra lehet menni, és csúszás ott is tuti van... :roll:

Dominak boldog szülinapot!

pussz mindenkinek!

(remélem ma már jön Sellon.... :roll: )

Iner

iner

Silva,
mi matrac alá tettük, de vigyázni kell, hogyan, és az sem mindegy, milyen vastag a matrac. Azt hiszem max. 7 cm lehet. Nekünk Bence nagyon forgolódós volt egész kicsinek is, és ennek megfelelő pozícióba raktuk le a két érzékelő lapot, nem is volt egyetlen téves riasztásunk sem. Olyan igen, hogy éjjel félkómásan vettem ki a kiságyból, szoptatni, és elfelejtettem kikapcsolni, na, akkor sípolt is kb. 20 mp után, mint a nem rendes, meg villogott. De meg is nyugtatott, mert láttam, hogy működik...

Mi sem oltatunk. A tüdőgyógyászunk - akihez már 2 éve járunk - gyakorlatilag mindent tud a vérzéses tüdőgyulladásról is, azt mondta, nem kell oltatni, és én hiszek neki. A fogorvos szerint a higany miatt nem szabad, olyan nincs, hogy jó higanyvegyület (értsd: könnyen lebomló), meg rossz higanyvegyület, amiben higany van, az méreg, ebben az oltóanyagban pedig nagy adag higany van. Miután a vérrel eljut a higany a babához, egy alig 20-30 dekás pici élet szövetei ezt elég koncentráltan kapják, és bizony súlyos vesekárosodást okozhat. Nem biztos, hogy azt okoz, mert a patogén (mérgező, káros) anyagokkal kezelt patkányembriók nem mindegyikében jelentkezett károsodás, de még ma sem tudják, miért. Tehát OKOZHAT, de nekem meg ez éppen elég. Én eleget tanultam főiskolán is a higanyról ahhoz, hogy nem akarom ezt az oltást. És az sem tetszik, hogy egy offshore cég mögé bújik a "nagy" cég, és Cipruson kellett őket bejegyezni. Más a felelősségre vonás lehetősége ebben az esetben, erről viszont pontosak az infóim egy 30 éve Cipruson élő ügyvéden keresztül. 10 év után egyébként is elévülési idő van, tehát ha 10 év után jön ki valami, akkor mi van? Kit lehet utolérni? Falust? Az aktuális egészségügyi minisztert?
Érdekes, hogy az igazi magyar oltógyárunkat néhány éve maximálisan "szétverték", hogy aztán a belügy és a titkosszolgálat néhány - önmagát felfedni nem akaró - tagja fillérekért felvásárolja, majd 2006-ban már közel 2 milliárd Ft-ot invesztáljon bele a magyar kormány a cégbe, és most újabb 4 milliárdot.
Sietve megváltoztatták a humán kísérletekre vonatkozó törvényeket a nyár végén (na, ki hallott róluk a tisztelt médiában???), augusztus 13-án kezdik meg a humán kísérleteket alig 2000 emberen, és két hét múlva már tömeges vakcinagyártás folyik azzal a felkiáltással: teljesen biztonságos!!! A humán gyógyszerkísérletekhez évek kellenek, hogy ki lehessen mondani: nagy valószínűséggel biztonságos, hosszú távon sincs semmilyen káros hatása.
És továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy ha ennyire veszélyes, akkor a kormány önként, és dalolva, a költségekkel nem törődve kötelezően olt mindenkit, mint a diftériára, a TBC ellen. Még a szifiliszt is kötelezően kezelik, ha felfedezik, kényszer-gyógykezelés árán is. Ugyanis súlyos roncsolást, végső soron halált okozó betegség. Akkor tessék ezt is ide sorolni, és oltani! Persze ezt nem merik felvállalni.
És miért is kell minden részletre kiterjedő értékelést küldeni a kormánynak a beoltottakról? Miért kísérnek minket árgus figyelemmel? Az oltó orvosok szerint több a papírmunka az oltottakkal, mint maga az egész oltási kampány.
A sima influenzában évente jóval többen halnak meg, csak nem "reklámozzák":
http://hetivalasz.hu/itthon/magyar-h1n1 ... osag-25525
És még egy érdekesség (mellesleg a szerző biotechnikus és beoltatta magát):
http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/1 ... t-svindli/

Egyébként tiszteletem azoknak, akik oltattak, a maga szempontjából biztos, hogy mindenki a legjobb döntést igyekszik meghozni, de hadd ne legyek én a felelőtlen, magzatát veszélyeztető anya azért, mert nem tudtak meggyőzni az oltás sokkal pozitívabb hatásáról mint kockázatáról. jellemző az egészre, hogy az orvos társadalom is megosztott. És meghalt egy fiú is, az oltást követően, igaz, nála szívelégtelenséget mutattak ki, és asztmás, túlsúlyos is volt, de erről sem lehetett sokat hallani, ugye??? És igen, elismerték most már, hogy valószínűleg allergiás volt az egyik összetevőre (na, mire is: a higanyra, a tojásfehérjére vagy a formaldehidre???). A formaldehid pl. egy olyan roncsoló anyag, amivel mi a a súlyos fertőzött kicsik inkubátorát fertőtlenítettük - percek alatt. A ma ismert legtöbb bacit, vírust, gombát pusztít, az élő szövetet pillanatokon belül roncsolja, pusztítja. Azt a hivatalos kampánylapon is elismerik, hogy az oltóanyag tartalmaz formaldehid-maradékot (is), mert nem tudják tökéletesen tisztítani az ezzel elölt vírust. De ez csak az arra érzékeny(!) egyéneknél okozhat problémát. Egyébként az élő szervezetben lebomolva hangyasavvá alakul, ami erősen savassá teszi a szöveteket.

Hibernia,
tényleg kérdezd meg a légitársaságot, a legtöbb a 6. hónapig vállalja a felelősséget, és biztosítást is azt hiszem, csak addig köt a legtöbb biztosító.

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly, ja, ja ezt is hallottam tegnap. Mikor rákérdeztem, h a Czeizel miért javasolja, akkor a válasz, h. a Kóka teniszpartnere akinek az offshore cége áll az oltóanyag mögött. És a Czeizel le lett állitva a szakma részéről. Tényleg nem nem lehet látni ezzel kapcsolatban nyilatkozni az utóbbi hetekben, csak mindig ugyanazt azt a 2-3 embert... Egy team dolgozik a rémhireken. Más forrásból hasonlókat hallottam a jógán. És persze az ellenezőjéről is. :)

Kép
silva

Iner, Köszi! Még nem 100%, de nagyon pasi gyanús. A foton is úgy látszik mintha kuki lenne. :) Kislányból is lehet még kisfiú :wink: . Tesóméknak Ivettkéjük volt a 20.hétig, amikor is kiderült, h. Ivettkének kukija van. :D Mikor lesz legközelebb uh-d? Kiváncsi vagyok!:)

Kép
silva

Silva! Ha a héten megtudom az amnio eredményét, és minden rendben lesz, akkor remélem még karácsony előtt kapunk időpontot 4d uh-ra...bár az amnio úgyis 100%-ra megmondja a baba nemét is...már csak pár nap...remélem rendben lesz a pocaklakóval minden...

Iner

iner

Iner, húúú de kiváncsi vagyok! :) Csinálhatnánk majd egy statisztikát az anyai megérzések megbizhatóságáról! :D

Kép
silva

Silva! nem rossz ötlet...be kell venni a táblázatba... :lol:

Iner

iner

ugye? Sokkal jobb mint az oltáson vitatkoznunk, amihez mellesleg nem is értünk. Sztem itt senki nem biologus, virologus , infektologus, kutatóorvos, abból táplálkozunk amit olvasunk, hallunk, ugyhogy parttalan vita.

Szóval Lányok, megérzések a gyermek nemére vonatkozóan? :)

Kép
silva

Csak egy bejegyzésre, mert sajnos nem érek rá.

Szöszmöszke: Ugyanazon a terhesgondozáson voltunk tegnap. Tudod, mi a fura, hogy S. doki (aki tegnap engem is terhesgondozott) a privi rendelésen NEM et mond az oltásra. Aztán ott a szemembe meg azt mondta, hogy jó ez az oltás, semmi gond vele, üljünk le otthon és DÖNTSÜK EL. (!!!!!!!) Kérdezem, mi a tanácsa. Arra mondta ezt, hogy hát izé, jó ótás ez, de döntsem el én. Hát erre én: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Egyébként meg beszéltem a csajokkal ott a terhesgondozóban, privin a dokik a nem pártján vannak, egyiknek sem tanácsolták az oltást.

Silva:
[quote]
írta:
Sztem itt senki nem biologus, virologus , infektologus, kutatóorvos, abból táplálkozunk amit olvasunk, hallunk, ugyhogy parttalan vita.

Én ezt vallom a kezdetektől, igazat is adok neked.

Az én megérzésem: KISLÁÁÁÁÁNY! :lol: :lol:

Dokinál nem voltunk, mert Egyeske belázasodott, nekem meg hőemelkedésem van. Szerdán megyünk majd.

Cupp, csajok, vigyázzatok magatokra, ótottak és nem ótottak egyformán. :wink:
jaimee1

jaimee1! Hát ez nem semmi....egyszer így máskor úgy...és akkor most nem oltatsz?
Nem tudom, az én dokim meg egyből mondta hogy mindenképp oltassak..de nekem már mindegy én oltattam... :roll: remélem nem lesz gond....

Cs-andi!
Beleteszed ezt is a táblázatba vagy csináljak egyet külön?
De csak ha titeket is érdekel a dolog...szerintem jó ötlet, tök vicces...meg tényleg érdekes, hogy a végén bejönnek e a megérzések.... :wink:

Silva! Teljesen igazad van...mi nem tudunk dönteni, mert igazából nem értünk hozzá, a nagyokosok meg semmi konkrétat nem mondanak, vagy nem egységesen... :?

pussz

Iner

iner

Iner

iner

Sziasztok
norci2007 köszönöm a privit, majd délután átrágom
picilulu az eleje óta híztam 4 kilót, de az a baj a doki szerint, hogy
az elmúlt hónapban nem egy hanem 1.8 kg-ot híztam

most rohanok a védőnőhöz - délután még benézek

Kép
mokimama?

cs-andi: teljesen egyetértek

suzy: nekem is belejàtszott a dontésbe az h a pàrom havonta tobbszor ul repulon, teljesen màs a rizikofatora még a terhesek csoportjàn belul is mindenkinke. bàr a kiràlyi egyesen czeizelis szerepel (ami ugye nem is kormànytévé màr), volt vele egy nodoki aki mondta, h a rizikot fel kell mérni, és nem minden terhes ugyanolyan veszélyeztetett mert aki otthon ul az kisebb kockàzatu mint aki eljàr dolgozni kapàsbol. emelett czeizel ott elmondta a lényeget, aminek semmi koze senki teniszpartneréhez, az h a làz a veszélyes, nem a virus, egy pàr napos alacsonyabb làztol is fejlodési rendellenessége lehet a babànak, ez meg egy tobbszorosen fertozo dolog, ezért mondja amit mond (ettol még a hitelessége egy dolog, engem tuti nem o gyozott meg, de nem azért mert nincs ebben valoszinuleg igaza)

én amugy ennyit mondanék az oltàshoz még, és erre szerettem volna utalni: a vita partalan ugyanis mindenkinek vannak "belso" meg egyéb infoi és mindenki meg tudja càfolni a màsik érveit. szoval ennyi. az offshorenak semmi jelentosége abban h jo e egy oltàs, vagy h a who ajànlja e, én azt vàlasztottam h nem is reszkirozok a rohadt budapesti tomegben és a tanitvànyok kozott jobban mint amennyire muszàj, dolgozni meg kell. de ez mérlegelés és szintén "belso" infok utàni dontés volt.
szoval az egész vita tokéletesen felesleges, ugyanoda likadunk ki oltàs ugyben. mindenki ismer valakit aki ismer valakit aki ismer valaki màst. mindenki valakinek a valakije is. 6 milla oltàst rendelt az àllam, de a szlovàkok ide jàrnak a 6millàbol venni mert nàluk nincs elég, szoval nem olyan nagy gàz a maradékot eladni ha oda kerul a sor, de ez csak egy mellékszàl a kinek a kijének az érdeke h pénze legyen. innentol politika szoval ez az ami nem ide valo, és ez az amiért ez az egész vita ilyen semmire valo és parttalan. mert az ellentàbornak is ez az érve meg a mellette szolonak meg az h de czeizel mondta. nekem meg elegem van abbol, hogy mindenki politikai sikon érvel, mert ennek nem szabadna annak lennie, én tojok mindkettore. nem magyar jelenség az oltatàs és a virus, ismétlem, nekem ha a WHo, CDC, ECDC mond valamit akkor nem Kokàzok meg Orbànozok hanem megfontolok és dontok.

szoval szerintem tényleg hagyjuk egymàs rémisztgetését meg a sajàt belso infoinkat meg a politikàt, tok felesleges, és màr hetek ota pont oda lyukdaunk ki mindig - aki oltatott annak is nyugodtabbak lennének a napjai a fellàngolo vitàk és rémhirek nélkul, ahogy a nem oltoké is ha nem néznének tévét. én spec félek a vérzéses tudogyuszitol, a tbctol is amugy, mert Budapesten azt is kaphatunk a buszon, szoval jàrok tudoszurésre mikor kell és védekezem ahogy tudom minden ellen, nem csak a h1n1 ellen, az ellen én pont bevàllaltam az oltàst. ennél tobbre én màr nem tartom ezt a témàt. de nagyon hàlàs lennék ha engem és màst sem senki semelyik oldalrol nem akarna rémisztgetni, hogy majd hogy lesz kretén a gyerekem stb. majd eldol, reméljuk mindenki a legjobban jon ki az egészbol és majd jot nevetunk rajta. egy kismamànak elment a gyereke, franciaorszàgban is meghalt egy kisbaba mikor a 8,5 honapos anyjàt beoltottàk rà 3 napra a méhosszehuzodàsok alatt, de ez sem az sem bizonyithato, ahogy màs sem. ez 2 eset, az ellentàbor jon azzal h "csak 2 kismama halt meg a mennyibol" meg h "az a 7 az mennyibol 7 az intenziven", szoval nekem egyik sem érv, és kész, mert a ketto érv nullàza egymàst ezzel az érovel...

amugy undorito h ebben az orszàgban minden politika és mindenki màs pénzugyeiben vàjkàl... màshol meg az a bajuk h csak rohadt dràgàn van oltàs vagy nincs mert nekik nem gyàrt senki otthon. eskuszom h nem lenne nekunk ez a kb hazai cucc akkor meg az lenne mindenkinek a baja, mert akkor kétszeres àron lenne, de mindegy...

és az ég szerelmére, allergiàs reakcio meg minden oltàsra van, sosem verik nagydobra, a kulfoldi cégek sem, ez sem magyar jelenség... az ciki ha nem tudjàk egy amugy is beteg gyereknél h mire érzékeny...
én nem mondom h bàrki felelotlen mert nem oltat, fel is hàborit h ezt ki meri jelenteni bàrki a tévében. az a felelotlen ORVOS aki felelotlen és politikai kijelentéseket tesz (a politika nem tartozik senkire egy orvosi rendeloben, én azzal az erovel fordulok és keresek egy màsik orvost ha ez velem elofordul, tok mindegy h egyetértunk e, nàlam ez elvi kérdés). szakmai véleménye lehet, pont. az aki nem ad virusolot egy làzas kismamànak jàrvàny alatt azt meg egyenesen megfosztanàm az engedélyétol, de ez sem a kismama hibàja, ha nem oltat valaki én azt tiszteletben tartom teljes mértékben és részemrol elvàrnàm h nekik is legyen informàcio arrol h akkor mi a teendo megelozésnek ES ha gond van akkor hogyan tovàbb, mert az orvos tàrsadalom igenis nem 100%ig megbizhato, ebbol is làtszik. én most màr nagyon kiakadtam erre az egészre, mindkét félre, elegem van az egészbol, pro- és kontra!!! ennek ellenére egy élet is sok egy ilyen hulye nem veszélyes virus miatt...

nekem mellékesen a Heti Vàlasz ugyanugy nem infoforràs mint mondjuk a 168 ora (asszem) vagy a Népszava, a hitelességuk ugyanott van az én szememben. az egymàs szapulàsa nekem nempolitikai vita, meg hiteles érvelés
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.08 12:24-kor.
Vendég

Sziasztok!

Klaccc!

Nekem is eléri a lepény a méhszájamat de már nem idegeskedek semmin mert az se jó.Próbálom nyugodtan kivárni mi lesz a vége.

H1N1!

Én a hiradóban és az ujságban sem nézem meg az erről szóló hireket.Kicsit unalmas már mindig azt halgatni napról napra hogy hány ember halt meg benne.Oltást a párom is megkapja holnap én bevagyok oltva és kerülöm az embereket amennyire lehet.Rengeteg gyümi és zöldség hagyma fokhagyma citrom én igy védekezem.

Ha idegeskedünk az ugyanugy nem tesz jót a babáinknak mintha betegek lennénk.Nyugi Csajok. :)
gtimi83
Győr

ja, jut eszembe, hiszen ma azon a marha hulye AFPn voltam, amin màzlim volt és 5 perc alatt kész voltam, nàlam érdekes modon a hep B miatt direkt megkérdezték h éhgyomorra jottem, ugye. na mindegy. egy fiola volt az egész, szépen szurt a csaj és kedves is volt, nem a szokàsos izéletlenfapi.... laboros akikhez én itt a keruletben szokva vagyok (bocs, de nem tudok ràjuk jobb jelzot). nàlunk 10 nap az eredmény. szegény kismamàk akik elorébb vannak màr jo pocakosan ott ittàk a cukros szirupos cuccot, mindneki bekészult egész citromokkal h le tudjàk nyelni, elore ijeszto volt de a cirtom ugy fest bevàlt és legyurték :)
Vendég

ann9! Nyugi, ne húzd fel magad...én már ott tartok, hogy el sem olvasom azt a hozzászólást amiben látom, hogy az oltásról lesz szó....nem már érdemes ezen rágódni, mindenki meghozta a számára legjobbnak tűnő döntést, már nem lehet befolyásolni azt aki oltatott (pl:engem), mert az már el lett döntve....csak azok írnak még a H1N1-ről akik nem tudnak dönteni és azt várják, majd azt mondják mások, hogy igazuk van, ne is oltassanak...ezt nem fogják mondani...

Amúgy neked mi a megérzésed a baba nemével kapcsolatban???

Iner

iner

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?