Új privát üzeneted érkezett!

Mézeskalács(*****)

Hozzávalók: 25 dkg méz, 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás + két tojás sárgája, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, őrölt fűszerek: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors

Elkészítés: Az olvasztott mézben oldjuk fel a margarint és keverjük össze az anyagokat. Előző nap kell készíteni és a hűtőbe tenni a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk, szaggatjuk, felvert tojással megkenjük a tetejét. Lehet díszíteni dióval, mandulával, mazsolával. A tepsit vajazzuk, lisztezzük, majd közepes lángon sütjük.
A kihűlt mézeseket porcukorral felvert tojásfehérjével díszítjük (1 tojásfehérje 10 dkg porcukorral). A fehér masszát a sarkánál kivágott (kb. köles nagyságú lyuk) nejlonzacskóból nyomjuk a mézeskalácsformákra. Én egy napot hagyom így száradni

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Mi ma le akartunk menni a Stop Shopba.
De nem biztos, hogy lemegyünk. Dorina olyan elesett, napok óta nem eszik rendesen olyan nyúzott a kis arca. Ráadásul este elalvás után annyira köhögött, hogy kijött a vacsi is:(((
Szóval szerintem inkább maradunk!

Csajos buli:
szerintem lehetne a Sós ba is ott finom kávé, forró csoki van, de lehet a mekibe is!!
Kinek hányadika lenne jó 27. 28. 29. 30. Délelőtt, délután, mikor?
Orsinak tényleg igaza van, hogy be kéne lőni a napot, mert még időben vagyunk!!!

Nálunk apa vidéken van szegénykém 4kor kelt, tegnap 3kor.
Ma felkeltem vele én is, csináltam szendvicset neki, de változott a programja és holnap velünk lesz!!
Bejelentkeztek holnapra a sógoromék :?

Szilvi!
Tegyél fel képeket a díszekről légyszi légyszi!!!

Orsi!
milyen rendes a párod, hogy süt, nálunk apát csak házépítésre lehetett rávenni ő volt a kőműves amikor csináltuk a mézeskalácsot!!!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Dolli!Köszi!

Zsand!Jobbulást Dorinának!Nem lázas?Nekem a 27,30 jó.

Hajni!Azt elfelejtettem,hogy tegnap Dorci birizgálta a fülbevalóját és mondta,hogy Lilinek is van.És azt üzeni bu mamma. :wink:
Ma meg azt találta ki,hogy bejött a fürdőszoba ablakon egy macska. :)

Megyek készülődni.

Kép
tierno

Jó reggelt!

Csak egy gyors beköszönés :)

Zsand, bocsi, hogy Orsinak tituláltam az ötletedet :)

Képzeljétek tegnap este olyan jó volt, párom a szopizás után átvette Marcit, megetette tápszerrel, büfiztette és ő fektette le. Annyira jól esett, mondtam is neki.ÉS azt is felajánlotta, hogy ha szükségem van pihizésre, akkor hétvégente szívesen átveszi az éjszakai etetést tőlem, hogy tudjak aludni :)

Mia, a hasfájára mi most azt a SabSimplexet használjuk, amit írtam múltkor. Csak még jó, hogy felhívtam a dokit tegnap, mert keveset adtam neki, azért nem hatott. Úgyhogy tegnap délután óta sokkal jobb, hogy kapja a megfelelő adagot. Bár szegénykém nyögdécsel, meg dolgozik ezerrel, de legalább nem ordít! Az éjszakánk is elég zökkenőmentesre sikerült, úgyhogy ma feltöltődve ébredtem :)
Ma megyünk vásárolgatni ide-oda, kitaláltam pár kari ajcsi ötletet is a családnak. úgyhogy tiszta kreatívnak érzem magam :)

Úgy döntöttünk holnap elmegyünk mégis a céges miku bulira hármasban! Ha vírus van, akkor párom úgyis hazahozná :(

Ezt az anyatejjel való védettséget nem is tudtam, mára sokkal jobb a torkom, úgyhogy a jövő héten felhívom a házidokit, hogy hogyan tudnám beoltatni magam. Amíg van tejcsi, addig kapja meg a védettséget MArci tőlem!!!

Na, mentem, mert ébredezik a kicsi!

Szép napotm mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Orsi,
Nagyon jó ez az új krém!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Olyan jó illata van és olyan finom lett a bőröm mint a babapopsi :D

Zsand,
Mi ma délután megyünk céges Miki buliba, remélem Zsombor nem szed össze ott semmit, nálunk csak ő nincs beoltva.

Mangora,
Csak így tovább apának :D

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!
Megjártuk a Stop Shopot.Vettem pár ajándékot,végre érzem,hogy haladok.1-2 díszt is vettem,akartam falmatricát vagy üvegmatricát,de nem volt,pedig hírdették.
Van állatsimogató és találkoztunk a Télapóval és a Krampusszal,kaptunk ajándékot is. :) Dorci félt,de azért végig a Krampusz volt a téma.Hazáig szorongatta a hóember plüsst,és azzal is aludt el.

Kriszti!De rendes párod van! :wink:

Kriszti/Andi!Remélem nem szednek össze a gyerekek valamit!

Kép
tierno

Annyi a pihiből.Még 1 órát sem aludt. :?

Kép
tierno

Szasztok!

Megjártuk Gyönköt.... annyi csokink van , hogy Dunát lehetne rekeszteni vele, és holnap jön a miénk, jövő héten meg anyuméké, meg hugomé.... összeszámoltam, 8! helyről kaptak mikicsomagot :shock: ezt ugye megszorozzuk kettővel.... borzasztó :( Ja és kb. két hónapja dobtam ki egy tavalyi mikuláscsokit!

Buli: épp ezen agyaltam én is,hogy le kéne fixálni egy időt, mert ha nem akkor nem lesz belőle semmi...
Nekem eddig semmi progim sincs úgyhogy tudok alkalmazkodni a csapathoz!

Mia, köszi! :oops: :wink:

Zsand, jobbulást szegény Dorinának!!!

Mangora, de ügyes a párod! Látod, belejön Ő is a babázásba!!!!

Andi, céges buli milyen volt?

Ez a 3d-s képeslap....
Kép Kép

Ezt Bubó csinálta...
Kép
Ezt meg Lili... úgy élvezték.... :lol:
Kép

Ez meg a karácsonyfa dísz, még hátra van 17 db :shock: még variálni fogom, hogy a farkasfog vízszintesen is legyen, meg talán két sorban, lesz arany flitteres, arany gyöngyös díszítésű is....
Annyira megtetszett, hogy elgondolkodtam, hogy itthonra is kellene, de belegondoltam, hogy legalább 40 kellene, hogy érvényesüljön... az meg elég sok, úgyhogy nem tudom... :wink:
Kép

Zsand, Ti csinálhatnátok, és Dorina is biztos élvezné! A flittereket pl. ragasztani is lehet!!!! Szép lila filcből, ezüst masnival... vagy fehér filc, lila szalaggal, flitterrel.... :D
sylph

Szilvi: elképesztő, hogy milyen kreatív és ügyes vagy!!!! :lol: :lol:

A beszélgetős buliba én csak akkor tudok menni ha hétvégén lesz. :? Apa hétköznap estig dolgozik. :cry:

Voltunk ma Tescoba és vettem végre Lilinek hosszú ujjú bodykat. És képzeljétek álltunk a sorban és Lili elkezdett beszélni. :shock: Persze csak a maga módján de szavakat mondott és vigyorgott. Legalább 10 percig! :shock: Nem tudtunk betellni vele. Félreálltunk és csak csodáltuk, hogy milyen édes. :lol:

Tele volt a Tesco is Miki csokikkal de én úgy döntöttem, hogy ANyuéknak és Anyóséknak is megcsinálom Zsand citromos álmát. Már a hűtőben van. :lol: Apósom belenyalt és baromira ízlett neki is. :lol: Köszi ZSand még egyszer a receptet. :lol:

Brigi: bu mamma? Az mi? :oops: :lol:

Kriszti: látod pár nap alatt mennyi minden változott? Párod.... :lol: Csak össze kell szokjatok és szuper lesz minden! :lol: :lol:

NA puszi megyünk fürdeni, hogy a Csillag születikre kész legyünk. Szurkolok ezerrel Tabáninak. :oops: :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Hoztam képet az ebekről is....

Így alszanak.... :lol: "kicsit" jól érzik magukat....
Kép

Itt meg... várták a vacsit... :lol:
Kép
sylph

Sziasztok!

Szilvi!
Hogy milyen helyesek ezek az ebek!!!

A mieink ma hóesést csináltak a kertbe, ugyanis szétrágták a párnájukat. Először ki akartam dobni a tölteléket, de aztán rájöttem, még hátra van a tél java úgyhogy varrtam egy párnát és beleszedtük Dorinával a "havat"
Mondtam nekik, hogy megrázom a pofonosfát ha még egy ilyen lesz!!!

Nálunk a kutyák akor ülnek így sorba, ha délután megyünk a gyerekér az oviba, múltkor le is fényképeztem őket. Mi gyalog szoktunk menni gyerkőcér és ezt úgy tudják. Középen a kicsi fehér, két szélén a két nagy. Olyan aranyosak.
Míg szedtük a széttépett párnát megjelent nyúlanyó is, együtt volt a banda Dorina ilyenkor a kekszosztó.

Hajni!
Én nyáron csináltam eperrel és málnával is azzal is isteni volt!
Örülök, hogy ízlik és sikered van vele!
A neve tökéletesen tükrözi az ízét Álom finom!!!!!!

Megek, megjött AzUram!!!

Jó éjt, pusz
Vendég

Szijasztok!

Mi egész nap csavargyáraztunk, délelőtt anyósom vigyázott csimókra, délutűn meg lementünk Stop Shophoz az állatokat simogatni! :D
Utána elmentünk Corába palacsintázni, nemrég értünk haza, hullák vagyunk és még mehetünk le mikuzsákokat csinálni! :?

Buli! Nekem minden nap jó este 7 után! :wink:

Szilvike! Csodaszép díszeket csináltatok!!!!!
Kutyák meg IMÁDNIVALÓÓÓÓK! :D
Képzeld! Olyan boldog vagyok! Marcipánnak annyira tetszik az új fekhelye, hogy délelőtt mikor elmentünk kiraktuk a házába, Marci rögtön utána és amíg haza nem értünk abban alukál! :D :D :D
Már el voltam keseredve, hogy feleslegesen vettünk a házát! :(

Anyósomnál tök jóóóóó dolgokat turiztam! :D
Sajnos bezárják az üzletet dec. végén! :cry: :cry: :cry: Pedig kezdtem belejönni a turizásba! :lol:

Lépek, hulla vagyok! :cry:
Vendég

Végre nem kellett kínlódni az altatással.Kidőlt a drága.Szegénykém egész nap azt mesélte,hogy megijedt a Krampusztól meg a Télapótól.De olyat is mondott,hogy majd besz@rtam.Őt megverte a Télapó.Mondom én ilyet nem láttam.Hol voltam akkor?Azt mondta a doktornál.
Ma én is fugát pucoltam.És kiraktam a díszeket,amiket vettem.

Szilvi!Jaj,ezek a kutyák!Zabálni valóak!Most ismételjem magamat?Ügyes vagy nagyon!

Hajni!Busszal enniért. :)
Mit mesélhetett annyira Lili baby?Édi lehetett.
Ha nem jön össze a csaj buli,akkor a 27én bepótolom Veled. :wink: Persze,ha Te is akarod.

Kép
tierno

Orsi!

Melyik turiban va anyósod, jól emlékszem, hogy abban amelyik az Alispán utcában van?

Mi is voltunk az állatsimogatónál, találkoztunk a Mikulással is.

Olyan jó holnap nem kell főznöm, mert megyünk anyukámékhoz ebédre:)))

Sajnos ma is ugyanaz volt a szitu, mint tegnap este. Dorina elaludt, kezdődött a köhögés és pici vacsi visszajött majd ágyneműhúzás, azóta hálaének alszik a gyermek.

Jó éjszakát mindenkinek
Vendég

Szilvi!Dorina is kapott tavaly Mikire egy csomó csokit.Húsvétra még többet.Minek egy 8-12 hónaposnak?Ráadásul az a kegyetlen fajta,nekem se csúszott le.

Zsand!Végülis kimentetek?Hány órakor?Mi lehet Dorinával?Mandulája?

Ja,akartam már kérdezni:Valakit altattak már közületek?Milyen?Nagyon rossz?

Jó éjt!

Kép
tierno

Kép

Ha én Mikulás lehetnék
minden évben kétszer jönnék,
s ha fordulnék tizenkétszer,
akkor sem jönnék elégszer,
mert az öröm, amit hozok
nagyon gyorsan elpárolog.
Olyan sok a szegény ember,
aki álmodozni sem mer,
ajándékot nekik adnék,
mindig hozzájuk szaladnék.
Elhalmoznám őket hittel,
reménnyel és szeretettel.
Békét hoznék a zsákomban,
tisztességet puttonyomban.
S ha nem bírnám már e terhet,
építenék egy nagy termet,
minden embert befogadnék,
kinek nem jutna más hajlék.
Nekik adnám a kabátom,
a süvegem és a zsákom,
s boldogsággal megpakolva,
Mikulássá alakulva
járhatnák ők a világot,
teljesítve minden álmot.

Kép
tierno

Brigi engem már 3xaltattak! Tök jóóóóóóóóóó!
Bubunál 10 óra vajudás után!Hmmmmm micsoda megváltás volt!
Aztán Boginál, az is jó volt, annyira muris ahogy egyszercsak megszűnik minden!
Aztán januárban a műtétnél is!
Az annyira nem volt muris, mert előtte be kellett venni egy kék kis tablettát és már attól röhögtem össze-vissza!
Arra már nem is emlékszem, hogy a műtőbe mentem volna!

Nekem a nagyon nagyon caaaaaaaar élményem a spinális érzéstelenítéstől volt!Fruzsival úgy császároztak! :cry:

Zsand! Nem-nem! Anyósom a Balatoni úton van, a fitness club mellett.
Vendég

Kép

HO-HO-HOOOOOO!
JÓ REGGELT KEDVES GYEREKEK!

REMÉLEM JÓK VOLTATOK! :wink: IDÉN NEM CSOKIT HOZTAM, HANEM JUTALOMBÓL ELVISZEM ORSIT LAPFÖLDRE A ZSÁKOMBAN, HOGY NE CSACSOGJON ENNYIT NEKTEK!
:lol:
Vendég

Kép

Há-há-háááááá, na ne reménykedjetek, lenyomtam ezt a dagadt szőrös, pirosruhást! :wink:

Remélem jól sikerült mindenhol az éjszakai ajcsicsempészés! :lol:
Én minden évben úúúgy félek, hogy lebukunk! :roll:

Csimók 5:40-kor már ajándékot bontottak! :? Örültem nagyon! :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Nálam még nem aktuális a Miki így nektek kívánok LÁNYOK (!) boldog Mikulást!
Kép
Bár APósom már három csomit csempészett a cípőmbe. :oops: :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Orsi! :lol: Jó, hogy elintézted helyettem azt az álmikit, mert igazi Miki nem akarhat téged elrabolni tőlünk! :)
Mi volt a spinálisnál? Fejfájás? :roll:

Hajni! Apósod nagyon be akar vágódni! :)

Zsand! Szegény Dorina! Mi a túró lehet ez???

Brigi! Nem semmi fantáziája van Dorcinak! :)
Nagyon szép ez a mikis vers!

Kép
Kép
tekiroll

Szilvi! De ügyik vagytok!!! A kutyusok meg milyen kis édik! :D

Kriszti! Párodnak csak így tovább! :D Lehet, hogy ő is olvassa a fórumot? :wink:

Mia! Nagyon helyes Patrik! :D Végignézegettem az albumot!

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Nálunk is járt a Mikulás! Este volt csimma pucolás, reggel volt is benne ajándék:)))

A mamáéknál ebédeltünk hazafelé sikerült apával összezördülnünk. Merthát apa ivott egy pályinkát, így hazafelé én voltam a sofőr. Gondoltam egy merészet, és az Andrássy út felé vettem az irányt mondván mi vidékiek lássuk milyen szép az Andrássy út és hát szegény gyerek lásson ilyet, nahát apa nem ugyanerre gondolt és ennek hangot is adott. Aztán olyan forgalom volt, hogy álmomban sem gondoltam volna :shock: na, aztán apát kevés dologgal lehet fölhúzni. A kevés dolgok között van a városi dugó. Mondta is egész úton a gyereknek, hogy milyen szép ez az Andrássy út és milyen jó, hogy erre jöttünk és milyen jó a dugóban ücsörögni. Azért mindent elkövetett, hogy érezhető legyen, hogy tele a hócipője. Hááát aztán mondtam neki, hogy tán már elé lesz a beszólásokból. Hát nem volt elég egész úton a véremet szívta!!!!

Most meg elment a gyerekkel sétálni!!!!

Jól feldühített!!!

Na, megyek puffogok tovább egyedül

Jó éjt
Vendég

Szijasztok!

Mindenki piheg???? :D
Én is kipurcantam, kitakarítottam az egész házat, szalont, 9-től vártam Miáékat, mostam 4 adagot.
Csak Péter jött, vagyis Péter nem csak, csak Mia meg Patrik nem jött! :cry:
Délután meg összeraktuk a 28+2 mikuzsákot!
Olyan szépek lettek, fel vannak cimkézve, szép szabályos mind(mérlegeltük a mogyit)!

Kicsit kipurcantam a mai naptól! :(
Azért belegondoltom, hogy 3 SZMK-s szülő van, de senki fel nem hívott volna, hogy kell-e valamit segíteni!
Végül kihoztam 545 Ft-ból a zsákokat! 100gr mogyi, 2 mandarin, 1 Kit-Kat miku csoki, 2 szaloncukor, 1 Disney matrica, egy matrica gyüjtő füzet és egy fa csipeszes hűtőmágnes került minden csomiba!
Nyomtattam kis cimkéket a gyerekek nevével!
A maradék mogyit mandarint csokit szaloncukrot bele tudtam rakni két zsákba, így az két tanítónéninek is lesz egy kis meglepi!Vettünk még nekik egy-egy nagyon szép Mikulásvirágot is!Azt nem osztálypénzből!
Vannak olyanok akik egy fillér osztálypénzt nem adtak be szeptember óta! :? De nem is lehet szólni, kérni mert állítólag jogellenes az osztálypénz! :?

Andika! Hogy sikerült a szülinapozás az étterembe? Végül vittétek Anyudat?
Zsombival bírtatok?
Örülök, hogy tetszik a krém, szerintem is nagyon tuti!!!!! :wink:

Dolli! Hogy vagy??? Pénteken voltatok dokinál????
Szerintem ha elmész gyerekdokidhoz beadja az oltást Neked!!!!!

Jaaaaj plíííííz segítsetek!
Akinek volt műtött búrás fejű kutyája!!!!! Olyan büdös Marcipán pofája! :?
Állandóan leveszem ezt a car műanyagot róla és lesikálom, de mégis büdi! Létezik, hogy bepálik ahogy folyamatosan hozzáér a pofájához????? :shock:
Olyan piros és dudoros is az álla szegénynek! :(
De attól lehet ennyire kellemetlen szaga????
Vendég

Sziasztok!

Boldog Mikit mindenkinek! (Bár mi nem tartottuk meg, tegnap elfelejtettünk miki-csokit venni vásárláskor :) ) Na meg nálunk az "csak" a gyerekeknek jön, Marci meg még nem eszik csokit és csízmája sincsen :)

Megvolt ma a mikiünnepség. Jó volt elmenni, bár Marcit pont meg kellett etetni, mikor odaértünk és aludni sem aludt utána, de tologattam a babakocsiba, és így jól elvolt. Pislogott meg ásított végig, aztán hazafelé a kocsiban elaludt, de kelt is mikor hazaértünk, mert megint kajaidő volt!

Brigi, nekem a császárnál spinális érzéstelenítést csináltak+maszkon át kaptam altatógázt, mert nem hatott teljesen az érzéstelenítő... Fura volt mindkettő... Mellékhatása egyiknek sem volt...

Köszi a drukkot párom miatt. Most hétvégén annyira jó volt, hogy itthon volt és megoszthattam vele az állandó felügyeletet!

Nem akarom elkiabálni, de mióta szedem a homeós tejserkentő bogyót, mintha több lenne... Kevesebb tápszert eszik MArci (kopp-kopp-kopp) :oops:

Megyek kicsit pihizek, mert sok volt a mai nap. Délután még lementünk a stop-shopba. Láttuk mi is a Mikit meg a Krampszt, meg az állaqtsimogató is tök jó volt!!! Marcira meg épp akkor jött rá, hogy éhes, mikor a mecibe kajáltunk. VOlt nagy nézés, mikor elővette apa a cumisüveget és megetette a picit :) A cicijeim meg feszülnek azóta is, de miközben jöttünk haza úgy elaludt, hogy nem akartam felébreszteni. Lassan úgyis fürdés, majd utána szpizunk :)

Szép estét mindenkinek!!!

Mangora

Kép
mangora

Zsand ne puffogj! :lol:

Amúgy én is puffognék, annyira kiábrándító mikor elveszik az örömöt a duzzogással! :?
Igenis megért annyi ücsörgést a látvány! :wink:

Kriszti! Hogy sikerült a céges télapóbuli????
Gondolom mindenki Marcit csodálta, nem hinném, hogy volt Nála fiatalabb baba! :wink:
Jól esett kimozdulni?

Tényleg Andi Nektek milyen volt? Mit vettél fel végül?Kiöltöztél?

Mimi!!!!!!!!!!! Háááát hun a manóban vagy??? Gyere és mesélj!!!!

Mia! Kipihented Magad?????
Vendég

Kriszti!
Közben írtál! Örülök, hogy jól sikerült a buli!!!!!
Örülök, hogy több a tejcid!!! Nagyon ügyes vagy, csak így tovább!!!!
Apika tényleg nagyon aranyos!
Vendég

Sziasztok!

Mi is jól elfáradtunk. Voltunk mindkét nagyszülőnél. Lili 6-kor el is aludt pedig fürödni és enni kellene. Egyébként pár napja annyit eszik! :shock: Őszibarack, alma, banán, tejbepapi, rízspapi, sütőtök..... és imád az etetőszékben lenni. :lol:
Kép Kép

Anyuéknál meg megint annyit dumált megint. Azt hittem már nem lehet ennél jobban imádni, DE LEHET!!!!!
Ráadtam a rucit amit Anyutól kapott karira mert már így is épp csak belefér. :? :oops:
Kép Kép Húgom kicsit megfázott de belehal ha nem foghatja Lilit. :roll: :lol:

Anyósnál meg labdáztunk és akkorákat kacagott. Leültünk a földre, ő az ölembe és gurigattuk a labdát. Hihetettlen mennyire tetszett neki. Ha a mi kezünkben volt hangossan kacagott. :lol:

Na hát ennyit az ömlengésből. :oops:
Holnap jó húzós napunk lesz. Otp-nél akarok Start számlát nyitni Lilinek viszont ahhoz kell adószám is úgyhogy mennünk kell az Apehbe is. :?

Brigi: olyan aranyos vagy! Benne vagyok a 27-be de az milyen nap? HA szombat akkor ok. De akkor is csak 21 óra után, mint a múltkor. :?

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Ja igen:
Orsi: SZMK! :roll: :x Ennyit a közösségről! :x De te igazán büszke lehet magadra és Apára is!!!! :lol:

ZSand: vezetés... :roll: Én többek között ezért sem vezetek! Apa kétszer ült be mellém és mindkétszer az lett a vége, hogy félreálltam és átültem az anyós ülésre. :x Azóta nincs is kedvem vezetni.

Kriszti: megy a drukk a tejcsinek! :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Jaaaaaaaaj Hajni! Deee ÉDES LILI BABA!!!!!! :D
Örülök, hogy jól sikerült a hétvége, Apósod azért aranyos!!!
Hugid milyen rendes, hogy felvette a maszkot! :D

Töltöttem le képeket! :wink:
Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Orsi!

Nekem régen a spánielem szája volt ilyen és plasztikázni kellett a száját, mert sok volt ott a bőr.
Persze nem biztos, hogy nálatok is ez a helyzet, lehet a gallértól is. nem tud úgy szellőzni a szája és befülled/bepállik. Ivás után biztos marad ott víz szerintem az is okozhatja.
De emiatt ne vedd le a gallért, mert gyógyul a műtéti seb és ugyebár az viszket, nehogy szétnyalja.
Mindenesetre légy résen gallérlevétel után.

Apa már végzett a duzzogással, kiszellőztette a fejét a séta alatt, már megbeszéltük, hogy mennyi teendőnk van holnapra:))))

Sziasztok
Vendég

Zsand,
Tegnap mi is végigmentünk az Andrássyn és szintén jó nagy dugó volt. De olyan szép :D Az Erzsébet körút is gyönyörű, főleg ahol a fák jobban belógnak az út fölé. Olyan érzésem volt mintha egy kivilágított lugasban mentünk volna.

Orsi,
Jól sikerült a Miki buli és a mai éttermezés is. Zsombor nem félt a Télapótól, csak szegény nem tudta végigmondani amit akart mert manó túlbeszélte. Ma a Tortuga-ba voltunk, mindkét gyerkőcnek nagyon tetszettek a teknősök. A két ünnepelt kapott tortát, amit egy maszkos kalóz hozott be, hát akkor volt nagy óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó meg áááááááááááá természetesen Zsombortól. Holnap reggel akkor 7.50? Nagyon szépek lettek a miku zsákok, ügyesek vagytok Batival :D

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok Mindenki!

Nemsokára díszítjük a fát, meggyújtjuk a gyertyákat és örömmel figyeljük majd, amint a gyerekek mohón bontogatják az ajándékokat.

Addig viszont még van pár hét! Nyitottam egy topikot, gyertek, ötleteljünk, készüljünk a Karácsonyra együtt! Mert biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan remek ötlete, ami másoknak nem jutott eszébe.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=&start=0

Üdv, és mindenkinek jó ráhangolódást, készülődést:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Jó reggelt!

De jó, hogy ilyen jól sikerültek a Miki bulik mindenhol! :)

Andi! Hát előttem van, ahogy Veronika túlbeszéli a mikibát! :lol:

Orsimikilány! Ki az a csini csajszi Bogika mellett? :wink: Csodálkozol, hogy a nagyszakállú szemet vetett Rád? Nem is tőlünk akart megszabadítani, önös érdek vezérelte! :D
Köszi, megvagyok! Carul, de büszkén. Ma oltatok.

Hajni! Hú, mekkorát nőtt ez a nagylány! :D

Szép napot!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Szijasztok, jó reggelit!

Dolli! Ne túlozz! :oops: :oops: :oops:
Azért nagyon jól esett, kösziii! :wink:
Szegénykém! nem javulgat a poci???? Mikor voltál dokinál????
Mitől lehet ez????Legalább ettől a sok pihitől javulhatna! :cry:
Hányra mentek SZTK-ba????
Ma délelőttös? ne vigyelek le Benneteket???
Andika kb. 10-ig van itt, utána még elszaladok Bogiért!
Meddig van rendelés????

Zsand! Szeintem nem a szája büdös! Eddig nem volt vele gond, csak ha gallér van rajta akkor van ilyen szaga! :?
Én is arra gondoltam, hogy bepálik neki!Jaaaj már csak pár nap és túlleszünk rajta!
Megpróblom felhívni a rendelőt, hátha hajlanak arra, hogy 1 nappal előbb szerdán vegyék ki a varratokat!
Apika csütörtökön szabin lesz, el akarunk menni vásárolni!

Andika Neked nem írok semmit, mert most pont itt fekszel betekercselve a masszázságyon! :lol: :lol: :lol:

Megyek öltözni!

Többiek merre? Átmentetek csak olvasó üzemmódba????? :lol:

KEZEKET A MAGASBA!!!! ÉS MOST MINDENKI! KLAVIATÚRÁRA RÁ!!!!
NYOMJÁTOK CSAJOK!!!! BULI VAN!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Jesszus megint milyen kipihent vagyok! :shock: :oops:
Inkább nem is írok semmit!

Ja úúúgy várom, hogy Bubu mesélje, hogy járt náluk a Miku és hozott ajándékot! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Orsi!
Picit írok, mert olyan szépen kértél mindenkit!!
Reggel elszaladtunk a Lidibe. Már lassan Érden is megnyit, pontosan 10..én!!!
Nálunk már apa is beteg.
Vaásárlás után kipakoltam aztán még valami ebédfélét is kell csinálnom, túlzásba nem fogom vinni, tojásleves lesz. Dorika imádja apja megeszi úgyhogy ez lesz!!!

Orsi!
Szerintem ezt telefonon nem fogják tudni megmondani, mert ez seb gyógyulástól függ, lehet nem gond az egy nap, de lehet olyan is, hogy rá kell húzni!!

Hajni!
Én ma gondoltam rá, hogy karácsonyra csinálok citromos álmot, de csak fél adagot és pohárba fogom tenni és a tetejét olyan szép vékonyra vágott citromhéjjal fogom díszíteni. Tiszta boldog vagyok, hogy ezt kitaláltam:))))))))))9

Mimi tényleg nem kényeztet minket a beszámolójával
:shock:

sziasztok
Vendég

sziasztok! :)

Gyorsan benezek ket etetes kozott...

Csajos buli:
Nekem a 29,30, tuti jo, elotte videken vagyunk, de lehet hogy mar 28.-an is itthon leszunk. A helyszin nekem teljesen mind1. :)

mangora:
jaj de jo!!!! Akkor kicsit megkonnyebbultel hogy a hasfajas alabbhagyott. Egyebkent lesznek jobb es rosszabb napok. Ha jol ki tudja bufizni magat akkor egesz elviselheto.
Nalunk van olyan hogy Patrik egyszeruen keptelen bufizni. Hiaba csinalok barmit, minden poziciot vegigcsinalok, 1 orat is szorakoztam mar nehanyszor. De ha nincs bufi hat nincs. Evvan.
Vedonom mondta anno hogy addig nem szabad letenni amig nincs bufi..... hat 1 ora utan az ember szetesik icipici darabokra az 5 es fel kilos gyerek tartasatol.... legalabb is en megpunnyadtam.

Vedettseg: igazad van! Igy a legegyszerubb. Figyi, megtenned hogy megkerdezed az orvostol hogy Patrik kaphat-e vedett anyatol anyatejet? Meg hogy csak a frissen fejt jo vagy a fagyasztottban is benne van-e a hatoanyag es hogy hanyszor kell tejcit kapnia hogy vedette valjon?
Nagyon aggodom Patrikert. :(

Eddig sikerult visszaolvasnom, egyenlore ennyi :)
Jovok ha tudok es olvasok tovabb!

puszka!

sünciboglya

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk! Csak most tudtam jönni, mert elég sz@r éjszakánk volt :( Éjfél körül feküdtünk le és 3-kor már kelt Marci és kb 6-kor aludt el, de akkor is csak mellettem a nagyágyban, de minden pukira nyögött nagyokat és néha felsírt. Szegénykémnek fájt a hasa és semmi nem volt jó. Apa meg is unta, így ő 5-kor kelt és elment dolgozni :)

Azt még elújságolom, hogy tegnap este 60 ml-t sikerült kifejnem abból a ciciből, amelyikből nem evett Marci, mert már annyira feszült, hogy nem bírtam ki etetésig :) Ez tudom, hogy nem sok, de az eddigi 20 ml-hez képest csúcsszuper :)

Hajni, nagyon édes Lilike! És miket dumál már??? Ruci is édes, kár, hogy már épp jó...

Orsi, nagyon csini vagy :) Az öreg miki tudja kiért jött :) Bezzeg, ha egy fiatal lett volna, akkor az vihetne, mi??? :lol:

A mikibulin tényleg MArci volt a legkisebb, utána egy 7 hós baba jött a sorban :) És nagyon jó volt kimozdulni tényleg!

Ma ebben az időben nem mertem elindulni sétálni, így a teraszon levegőzik (és persze alszik) Marci. Majd éjszaka is kiteszem, ha megint nem alszik :)

Na megyek ebédelni amíg alszik pöttöm!

Mangora

Kép
mangora

fOLYT KOV:

Tegnap (vegre) voltunk setalni apaval, bevagtaztunk babakocsistol a
"belvarosba". DM utan megneztuk az
allatsimogatot, ebben az evben is van.
Voltak kis kecskek! Egeszen picikek. Volt
Birka, szamar (oriasi, szerintem
Csernobilbol szereztek). Patrik persze
meg nem fog fel ilyeneket de engem alig
lehetett elvontatni mikozben boldogan
ismetelgettem hogy : kecskeeeee,
kecskeeee, en is, en is, akarok
otthonraaaaaaa. (kisse furan mutatott egy
majdnem 40 eves orult no ott nyavajog a
kecsekeert.)

Szilvi:
Gyonyoru a disz!!! Igazi elegans darab!

Nekem nagyon megnyerte a tetszesemet.
(nekem van egy olyan all-year

karacsonyfam, picike, egy nagy vazaban

lakik (ja, nem igazi) es barack szinu

masnik vannak rajta arany madzagokkal. :)

Amig kint eltem volt ket nagy muviragom,

olyan citromfa szeru, azok voltak

gyonyoruen feldiszitve, minden evszakban

mas diszekkel. Csodalatosan feloltoztette

a lakast! :) Ha meglesz a hazunk, szerzek

megint olyat es megint lesz cserelheto

disz rajta. :D

A 3D-s udvozlolap is csodalatos! Ilyet

szivesen kud es kap (!) az ember.
Volt egy baratunk Canadaban, egy kedves

holgy a gyulekezetunkbol, aki

kepeslapokat gyartott. A

hazassagkotesunkre csinalt egy igazi

remekmuvet. Annyira bamulatos ha

valakinek ilyen kreativitasa van mint

neked! :D

Hajni:
Latom Lilit lelki szemeim elott ahogy formalja a szavakat "Lili nyelven". Annyira kis draga lehetett! :) Legkozelebb felvehetnetek videora (akar telefonnal is.) Mi mindig visszuk magunkkal a telefont ilyen esetekre. Persze nalunk meg csak most kezdodik a mosolygas, de mindig az uj dolog a szenzacio a szuloknek. :)

Szilvi:
Zabalnivalok a kutyik!!!!! es milyen egyszerre csinalnak mindent a kepen. Az az alvas szenzacios! :D

zsAndi:Hoeses a kertben kutyi eloadasaban parnaval eloadva. :D:D:D:D:D:D:D

tierno:
Altatas: en nagy expert vagyok altatas ugyben. Nem hogy jo, de csodas, mert kapsz egy ugy nevezett "batorito cuccot" elotte, amitol tiszta jo kedved lesz es semmitol sem felsz, a vilagot is megvaltanad, csak el vannak nehezulve a vegtagjaid. :D Szoval klassz dolog az altatas, mondtam is egyszer a dokinak hogy jovo heten is jovok, jo volt a "kirandulas lala orszagba". :)

Orsi:
Gondoltam hogy NEKED IS bejott az alatos cucc. :D:D:D:D:D:D:D:D

CSINIK A TELAPOK............ Ha lehet en azt az izmos hasut vinnem haza :D:D:D:D:D

zsAndi:
Apa es az Andrassy ut. :) Tudom hogy idegesito lehetett nagyon, de most bevizualtam parodat ahogy durrog az anyosulesen ti meg ultok a forgalom kozepen. Gondolom Dorcinak meg igazabol tetszett a szep kivilagitott ut. :)
Mi ott laktunk par eve a Kodaly Korondnel, sokat setaltunk a kivilagitott utcan. Ezert imadkom ezt a szezont, olyn gyonyoru minden ahogy ki van diszitve.

Orsi:
Kerlek nehari hogy nem jottem! :( Pedig nagyon jo lett volna. De ejszaka vajmi keveset aludtam a gyerek jovoltabol. Olyan nyugos volt egesz nap es ejjel, en meg kihasaltam reggelre teljesen. A torolkozot szepen betettem egy tasiba, odatettem hogy apa vigye el de itt maradt. :( Szegeny torcsi, mar itt szomorkodik miota, hazamenne de nem viszi senki. Mar modtam neki hogy ne bankodjon, elobb-utobb eljutunk oda is. :)

Marcipan es a szag: Szerintem erdemes lenne a dokinak megmutani szegenykenek az allat ha piros. Biztos irritalja a bura ami rajta van. :( Meddig kell meg hordania?

MIKULAS:En nem kaptam semmit sem :(:(:(:(:( Komolyan nagyon kivagyok !!! :(:(:(
Pedig meg direkt kinn is hagytam a spanglis topankamat...... nem volt benne semmi csak a tavalyi labszagom. :(

mangora:
Gratula a tobb tejhez. En is kaptam anno a homeos bogyokat, nekem is segitett, rengeteget! :D

Hajni:
Lili egy tunderke ahogy ott ul az etetoszekben. :)

vezetes: Amikor osszejottunk parommal, (o koltozott ki hozzam Canadaba) nekem volt csak kocsim, meg ottani jogsim igy o nem vezethetett egy ideig. "kisse" sportosan nyomattam akkor meg a dolgokat, meg volt elegedve. Bezzeg most, 10 ev elteltevel (miutan leginkabb o vezetett) meglett a kocsim, egyszer vezettem mikor benne ult, SOHA TOBBET!!!!! Ugy magyarazott mintha tegnap kaptam volna jogsit. (megjegyzem 20 eve van jogsim...) :D
Ferfiak! Pffff...

Orsi:
Mikulasbuli :D:D:D
Azert a Miki bacsi feher gumicsizmaja nem semmi!!! :mrgreen:
Tenyleg cuki volt a rucid! Csak sajnos nem latszik jol a cicid :D:D:D:D:D:D (juj de rossz vagyok!)

mangora:
Ha fejsz 3 orankent, a tejed rohamosan fog tobb lenni. (En is igy csinaltam, szulesn utan 2 hettel mar 100 milliket fejtem. (erdekes, el lett apasztva mar milyen regen es meg mindig jon egy-egy csepp belole...) :( Olyan jo volt szoptatni...... csodalatos erzes!

Na eldugulok most 1 hetre legalabb, annyit irtam, hehehehe :D:D:D

sünciboglya

Várom a Nagyit, félre ígéret magát, 17h-ra már az iskolapadban KELL ülnöm a szülőin! :cry: :cry: :cry:

Andika! Még jó, hogy reggel erről beszéltünk! :wink:

Jövök este!
Vendég

Mia, köszi a tippet a fejésről, csak az a baj, hogy amikor Marci nem alszik, akkor nem tudok fejni :(

Be ne dugulj! Jó olvasni téged!!!

Nálunk sem jött a Miki...

ÖRülök, hogy sikerült kimozdulnotok hármasban!

Mangora

Kép
mangora

Jóest! Csak gyorsban...

Orsi, de ari vagy! (bár ezt eddig is tudtam) :) Pesti házim adta be az oltást, Párom vitt minket reggel, fél 7-kor már úton voltunk, most értünk haza, apumnál fetrengtem ma. :D
Dokim nagyon rendi volt, megérkezett, én kint vártam az udvaron, 5 perc múlva kiszólt, hogy menjek oltatni. :D
Poci péntekre durvult be nagyon, a hétvége már viselhető volt, de szigorú vízszint mellett. Pedig múlt héten már kezdtem úgy érezni pár jó nap után, hogy túl leszek rajta és még az is megjelent álmaimban, hogy legalább a mézeskalit megsüthetem majd karácsonyra. Hát most már nem reménykedem. Asszem párom megfűzöm, vagy ha anyum fel tud jönni még addig. Csak a hangulatomhoz az kéne igazán, hogy én süthessem. :( Na mindegy, nem nyavalygok (eleget :D )
Jah, aszonta a doki a pocira, hogy különös oka nincs, viszont az ilyen vékony nőknél (nem tudom mikor járt szemészeten??? ) gyakoribbak a görcsök. Meg az előző csaszi sem segít a dolgon.
Nem túlzok, csak őszinte vagyok! :wink:
Mit mesélt Bálint? :)

Holnap jövök remélem, jó éjt!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Szasztok Csajok!

Jó sűrű napom volt ma... egész délelőtt varrtam a karidíszeket, délután vittem is be az oviba, nagyon tetszett Andinéninek is.
Köszi a dicséreteket!!!!

Elmentem(volna) vásárolni is, a rossmannba a pénztár előtt vettem észre, hogy nem vittem pénztárcát.... :?
És be is oltattuk magunkat!!!! remélem 10 napig elkerül minden nyavaja minket, és utána meg bekaphatja ez a h1n1!!!! Azért sem fog ki rajtunk! (remélem!!!! :wink: )

Zsand, párnát már rágott szét Yodi is... :wink: nagyon díjaztam :evil: Tegyél fel Te is fotót a kutyákról!!! Sőt Magatokról is!!! Nem is láttalak még! Hátha fel is ismernélek :wink:
A mikibuli után mi is másfél órát ültünk a dugóban... nagyonborzasztó!!!!! :evil:

Orsi, szupi hogy használja Marci a házikóját!!! Még mindig büdi a szája? Amúgy hogy van? És Ti? Olyan rég csacsogtunk... :cry:
Bubu, mesélt? :wink:

Mangóra, de jó, hogy alakul a tejci dolog!!!

Dolli, akkor Te is túl vagy az oltáson?!

Hajni, megzabálom Lilit!!!! Annyira édes, kis huncut baba!!!!

Mia, az én gyerekeim sem voltak egy nagy büfizősek... ráztam, paskoltam őket, de semmi... most bezzeg, akkorákat böfög Bálint... :wink: :lol:
Tejci: még nekem is van hogy megtelik a cickó! Pedig Lili nem most hagyta abba a szopizást... hogy mitől van ez?! :roll: lehet a hormonjaim nem tutik... :roll:
sylph

Itt az összes dísz...
Kép
sylph

Sziasztok!

Itt vagyok én is.
Ma elég sz@rul voltam,holnap lehet megyek dokihoz. :? A héten szeretnék oltatni is.
Kutyulink is ma beteges volt.Remélem csak sokat evett,vagy ilyesmi.
Tegnap Anyuéknál vendégek voltak,mi is átmentünk.Volt egy baba ,9 hónapos,az én kisnagy lányom meg segített pelenkázni.

Csaj buli:Végűl nem tudom mikor érek rá,mert párom úgy néz ki úgy fog járni,hogy 2 nap meló,1 nap szabad.

Orsi!Tetszett Bubunak a csomag?Nem értem,akkor minek jelentkeznek SZMK tagnak?Hogy tudjon mivel dicsekedni?Vagy választottak Titeket?

Hajni!Itt látszik,milyen nagy már Lili!

Orsi/Mia!Hát,engem nem győztetek meg az altatásról.Csak halasztom az egészet,lehet addig,míg késő lesz. :roll:

Kriszti!Hajrá tejci!

Kép

jó éjt!

Kép
tierno

Szijasztok, Jó reggelt!

Csak egy percem van, mert indulunk mindjárt!

Brigi nagyon-nagyon cuki Dorina ahogy csodálja a mikut! :D :D :D

Te én lemaradtam, miért kérdezted az altatást????? :shock:
Milyen műtétet halogatsz???

Bubunak tetszett a csomi! :D Meg az összes kisgyereknek!
Szülőin nagyon megköszönték! :oops:
A másik SZMK-s pasi annyira aranyos volt, nem győzőtt bocsánatot kérni, hogy kimaradt ebből! :lol: Tényleg őszintének tűnt, meg is sajnáltam! :D Nics harag!
Viszont a tanítónéniktől kaptam egy pirospontot, annyira aranyos az ofőnk, mondtam, hogy Bubu az utolsó két tanítási napon hiányozni fog, mondta hogy semmi gond és hogy elküldi a házi feleadtokat e-mailben!
Karácsonyra Lego-t veszünk a gyerekeknek, azt is intézzük csütörtökön, a karácsonyfát bevállaltuk mi!
Jővő csütörtökön hajnali miséjük lesz 6:15-kor kezdődik! 8)
Arra gondoltam, hogy csinálnék termoszba jó meleg kakaóit nekik, meg felvágnék két kalácsot mire visszaérnek a templomból 3/4 7-kor! :shock: legyen egy jó kis reggelijük ezeknek kis manóknak!
Nekünk van egy 2 literes pumpás termoszunk,Mamiéktól tudok kérni mégegyet, nem tudna valaki mégegyet kölcsön adni???????????

Na koccoltam, ma jövök szerintem sűrűn mert vasalnom kell egy tonnát! :lol: :lol: :lol:
Vendég

A lényeg!

Szilvike nagggyon ügyi vagy!!!!! :shock:
Én ma tutiramegyek tornára, mert össze kell magam szednem jővő vasárnapra! :shock:
Velem tartasz????? Csacsogásra nem lesz idő utána, mert 20:15-re vendég jön!
H asikerül Marcipánbl kikunyerálnom a varratokat lehet szerdán beszaladnánk egy kicsit ha nincs jobb dolgotok! :oops:

Mia! Semmi gond, majd bepótoljuk, úgy nem tudsz átszaladni, hogy Péter bevállalja Patrikot? Mégiscsak az az igazi kikapcs! :wink:

Na mikor legyen a csajos est?????
Találjunk ki valamit mert így megy felejtős lesz!
Zsand szervezed vagy szervezzem én?????
Vendég

Jó reggelt!

Szilvi! Hú, de milyen ügyes vagy! Nagyon szépeket csináltál!
Igen, én is megkaptam az oltást, megkönnyebbülés volt, hogy végre véglegesen tudtam dönteni.

csajtali: nekem 30 a tutira jó, esetleg a 29 késő du-este... de ne hozzám igazodjatok, ki tudja, addigra menőképes leszek-e...

Brigi! Mi a baj? Megint a hasad fáj? Dorci jobban van? Nagyon édes az ablakban! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Orsi! Hajnali mise! :roll: Nagyon jó ötlet a kakaó-kalács, biztos lesz sikere! :) Nekünk sajna nincs termoszunk.

Kép
Kép
tekiroll

Orsi,
Úgy emlékszem nekünk van termoszunk, majd megnézem. Vagy van az a colás hordó, csak az nem pumpás.

Tegnap olyan jó kis wellness napom volt :D Anyum feljött, vigyázott Zsomborra én meg elmentem csavarogni. Kozmetikus, voltam Pesten, nézelődtem a Mammutban, bementem a Promodba is bár most nem kaptam semmit. Régióban megvettem a hiányzó játékokat, az Obiban megajándékoztam magam egy szépséges orchideával és egy ciklámennel. Ma meg iszom a levét és pakolhatok ezerrel mert szalad a lakás.

Kép[
Kép[
kostyika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?