mandula: teljesen egyetértek, nincs okunk egymást győzködni, eleget győzköd mindenkit a média… döntsön mindenki a belátása szerint az oltás kapcsán
Én egészen jól alszom, talán kicsit éberebben, éjjel egyszer ébredek pisilni, aztán kb. 20 perc, mire visszaalszom… mondjuk ma egészen jól jött, hogy kicsit éberebben alszom, mint máskor, mert volt egy besurranó tolvajunk hajnali negyed ötkor… arra ébredtem, hogy recseg a parketta, gondoltam, a Kedves, de ahogy fordultam a másik oldalamra, éreztem, hogy ő mellettem… akkor kirohantam, és már csak azt hallottam, hogy valaki rohan le a lépcsőházban… véletlenül nem zártuk be éjjel az ajtónkat, pedig mindig be szoktuk, és mindig ellenőrizni is szoktam, most kivételesen nem (persze, mert a lányunk nappal kivételesen nem aludt, és előbb vittük fürdeni, és fürdés után már olyan álmos volt, hogy elaludt öltöztetés közben, úgyhogy úgy öltöztettem, mint egy rongybabát… , és emiatt elmaradtak a szokásos körök fektetés előtt)
jaimee: hihi, bátor lovacska, mi??? hát, nagy a pofám egyelőre, hogy nem megyek szúratni, aztán meg majd, ha esetleg rossz lesz az afp, akkor biztos ott lesz a kisördög… de most még tényleg magabiztos vagyok, és tudom, hogy minden rendben lesz
Közben kinyomoztam, hogy majd csak jövő hét pénteken lesz meg az afp eredménye
Oltás: kérdezted, hogy egyeske be van-e oltva. Még nincs, de már nagyon gondolkodunk rajta, majd keddig eldöntjük (akkor van egészséges rendelés) – ne érezd magad hülyén, még én is inkább úgy gondolom, hogy nem oltatok, még Fruzska védőnője, aki inkább ellene, mint mellette volt, és most már inkább mellette, sem tudott mit mondani… ő azt mondta, hogyha lenne egy várandós lánya, akkor még nem tudná teljes szívvel azt mondani neki, hogy oltasson, a Kedvesemre, és Fruzskára azt mondta, hogy menjenek, és oltassanak
De jó neked, nemsokára látod a picurt!!!!!
Timi: légzésfigyelő kapcsán: nekünk van, nagyon korán (2,5 hónapos korában) átaludta az éjszakát Fruzska, és azóta is ezt teszi, akkor került át a saját szobájába. Engem megnyugtat, hogy hallom, ha ébred, mert két bezárt ajtón keresztül, a tévé mellett nem feltétlenül hallanám, illetve éjjel, álmomban sem biztos, hogy áthallatszana a szobánkba, ha ébren van, illetve akkor, ha már nagyon ordít, azt meg soha nem vártuk meg… Ez a mozgásfigyelő része. A légzésfigyelő funkció is megnyugtató sztem, hogy látom, hogy rendben minden. Angelcare-s van nekünk, és soha nem riasztott tévesen.
Mi valószínűleg itthon szilveszterezünk, hacsak nem megyünk át valamelyik másik kisgyerekes család ismerőseinkhez… majd meglátjuk!
Légszomj: van, és ez csak fokozódik!
kevemoncsi: két hét betegség??? jajaj, a lényeg, hogy meggyógyultál! vigyázz magadra te is! A mozgás meg eljön nem olyan sokára!
sellon: igen, mikor már az ember lánya is érdekelt a dologban, akkor sokkal izgibb egy ilyen szülésfelkészítő
khm, a macskákkal én is így vagyok, olyannyira, hogy 10 éve még egy jó kis allergiát is kifejlesztettem rájuk vonatkozólag nem tudok meglenni velük egy légtérben huzamosabb ideig…
Gratulálok a jó integrált eredményhez!
Tesztelés: én a menzesz időpontja előtt három nappal teszteltem, valahogy tudtam, hogy tesztelnem kell, pedig akkor még bőven szoptattam, és előtte három hónapig össze-vissza volt meg a – az amúgy napra pontos – menzeszem (Fruzskával is így volt)
Fruzska itt, Budapest belvárosában megszerette az állatokat
,de igazad van, sokat számít, hogy milyen állatszerető környezetben nevelkedik egy gyerkőc ( a porcicák, és portigrisek állatoknak számítanak?
, mert Fruzsi azokat előszeretettel gyűjtötte be mászós korszakában, és vette a szájába, szóval szerette őket
)
Nyugi! én is valszeg meg leszek törve, ha beadatom az oltást, mert onnan már nincs visszaút… míg oltás nélkül még akár fel is gyógyulhatok a betegségből… Egy fontos nagyon, hogy bárhogy is döntsünk, azt fogadjuk el 100%-ban, onnantól kezdve az legyen a helyes döntés, mert aztán meg egész életünkben gondolkodhatunk…
iner: érdeklődjétek meg a kórházban, mikor lesznek a szülésfelkészítők, és hátha tudjátok úgy tervezni, hogy legalább a szülőszoba-látogatáson ott lehessen
schat: márciusban bőven ráértek a szülésfelkészítőre elmenni! Gratulálok a 90%os kislányhoz!
bogme: a Kútvölgyiben a kórházi részen az ötödiken (ami maga a szülészet) lehet kérni a recepción a tanfolyamokról prospektust.
De a Kútvölgyi kórház topikba felrakta az egyik szülésznő:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... &start=150
Amit még nem írtam a szülésfelkészítő kapcsán: még egy előnye, hogy aki szeretne szülésznőt választani, az ott megismerkedhet a szülésznőkkel, és szimpátia alapján választhat, ha a dokija nem ajánl valakit. BOGME: ha te szeretnél választani, arra ügyelj, hogy új szabály szerint egy szülésznő csak öt kismamát vállalhat el pluszban egy hónapra, és a 32. hétig kell jelentkezni a választott szülésznőnél.
Ann: a dokid nem feltétlenül fog szólni, hogy menj el szülésfelkészítőre. Ez a te dolgod eldönteni.
Amúgy a mi lakásunk 67 nm, de becsukjuk a nappali ajtaját, és a Fruzsi-szoba ajtaját is, ha tévézünk, és úgy már nem annyira hallani, hacsak nem ordít, hogy ébren van…
Amúgy te honnan vagy mindenről ennyire jólértesült? ahogy így visszaolvastam, minden témában nagyon határozott, számokkal alátámasztott véleményed, hozzászólásod van…
A kilókkal kapcsolatban: vannak itt páran, akik tuti örülnének neki, hogy nem híznak… Mondjuk én is a nem hízók táborába tartozom, de ezzel nem szeretném sokkolni azokat, akik meg azon keseregnek, hogy híznak... És mint már írtam, Fruzska terhesség alatt 8 kilót fogytam, és a kezdő súlyhoz képest 4 kiló plusszal érkeztem szülni…
Silva: ugyan már késő, de torokfájásra a tantum verdén kívül még ajánlom a homoegen9-et, és a homeovox-ot (mindkettő homeo bogyó), illetve a stodalt (ez is homeos), ha láz is kinéz, akkor az oscillococcinum, illetve a bella donna (ez utóbbi segített nekem, mikor mellgyuszim volt, mikor Fruzska 2 hónapos volt, és 39 fokos volt a lázam) A homeós cuccoknál arra kell ügyelni, hogy előtte-utána nem szabad enni, inni, és nem lehet mentholos dolgokkal együtt alkalmazni, és nem szabad fémmel, bőrrel érintkeznie.
Ne lepődj meg, ha a barna foltokon, és hajszálereken kívül megjelennek majd új anyajegyek, csak míg az első kettő el fog tűnni (majdnem 100%) a terhesség után, addig az utóbbi nem
A terhesség alatt kijövő visszérre egyik lánynak gesztenyekrémet ajánlottak, bioboltban biztos be lehet szerezni.
Gátvédelemről érdemes az orvosodat megkérdezni, mert nem mindegyik orvos támogatja az első szülésnél, ha nem támogatja, akkor mindenképp kell egy választott szülésznő, olyan, aki támogatja a gátvédelmet, mert akkor ő úgy irányítja a szülést, hogy sikerüljön. És érdemes akkor kicsit korábban felvenni a kapcsolatot a szülésznővel, hogy erről beszéljetek, hogy tudod te előkészíteni a „terepet” erre.
lyly: nálunk tuti apás szülés lesz, hisz az első is úgy volt. Nagy igazságtalanság lenne a második felé, ha ott nem lenne ott a Kedves, aki ugyan nem nagyon vett részt tevékenyen a születésben, de fogta a kezem, törölgette a szám, homlokom, és mikor végül császár lett, követte hűen a lányunkat, hogy el ne cseréljék
hibernia: dühítő, hogy így bánt veled a védőnő!!! az afp-t, mint mindent, az utolsó menzesz első napjához viszonyítják
A kari vénádért bevállalnék egy visszeret tőled
nekem horror egy-egy vérvétel. Pszihés alapon eltűnnek az ereim, ha csak a vérvétel előtt üldögélek békésen, és csacsogok mindenféléről… szabályszerű mélyedések lesznek az erek helyén… pedig iszom előtte egy csomó folyadékot, meg mindenféle pálmafákkal teleültetett tengerpartra szoktam gondolni, de nem megy…
(de látom, nem vagyok egyedül ezzel a problámával, sajna, ugye scat, sellon, csics?) Mondjuk ilyen vénákkal főiskolás koromban véradó voltam mindaddig, míg le nem beszéltek, hogy folytassam az alacsony vérnyomásom miatt (halmozottan hátrányos helyzetű vagyok
)
15 tesztcsík??? felkészült versenyző vagy
Nagyon szép, amit a férjed mondott neked az oltás kapcsán!!!
És én mit mondjak a magam 37 évével??? öregasszony vagyok??? heeeee ???
Jó húzós lesz a várandósságod: utazgatás Dublin-Budapest között…
Dohányzás: én 18 éven keresztül dohányoztam… mikor először terhes lettem 2006-ban(sajna az a baba nem maradt velünk), akkor abbahagytam egyik napról a másikra, pedig volt, hogy napi 1-1,5 doboz cigi is elment. Aztán a vetélés, és az újbóli teherbeesés között összesen kb. 3 doboz cigi fogyott el… éééés mikor kívántam a legjobban (amúgy soha)??? Fruzska-terhesség utolsó heteiben, direkt mentem az utcán a cigiző emberek mögött. Aztán azóta sem gyújtottam rá. És tán nem is fogok. Nagyon nem tetszik nekem, mikor anyuka a gyereke mellett bagózik, meg azzal a kezével fogja meg a gyerekét – brrrrrrrr, szóval nálam nem kérdés a cigi. Viszont, mikor bagóztam, mindig odafigyeltem, hogy ne füstöljek be nem cigizőket.
Folyás: természetes, hogy van. De azért szólj a dokidnak!
klacc: óvatosan ezekkel a dolgokkal, mint fokhagyma! nekem ugyan terhesség alatt semmi bajom nem volt, de utána többször rosszul lettem (egyszer úgy, hogy mentőt kellett hívni, mert vagy ötször hánytam, és nem maradt meg semmi bennem…), és kiderült, hogy a terhességtől, és az előtte begyűjtött túlsúlytól epeköveim alakultak ki… amik legutoljára, és remélem, örökre, áprilisban okoztak galibát nálam, de előtte 2008 márciusától kezdve kéthavonta rosszullétet okoztak… mondjuk a majonézről lemondtam
csics: köszi az afp választ, közben én is kinyomoztam, még 5 nap, és megtudom az eredményt
hné: édes lehet, egy két hetes csöppség! jajajajaj, nem sokára a mieink is itt lesznek
Visszavitted a gatyót a c&a-ba?
susytunder: velünk úgy fog aludni Pöttöm, hogy a babakocsi oda lesz tolva mellénk, és a babakocsi mózesében fog aludni Pöttöm, Fruzskával is így volt, és jól érezte magát ott.
mucus: aztán tényleg gyere nődoki után!
picilulu: milyen rendes védőnőd van, hogy módosította a dátumot!
Nem vagy szórakozott egy picit sem!
hajaj, az én agykapacitásom is csak romlik az utóbbi időben… de majd, ha már Pöttöm is nagyobb lesz, hátha visszaáll a régi rend
jucicuki: én is így vagyok a bébiőrrel… még mindig használom. Mit szóltak a lányok a Mikuláshoz?
mokimama: még hezitálunk mi is oltásügyben.
cs-andi: köszi a táblázatot!
szilvancs: köszi kérdésedet! jól vagyunk, csak ritkán jutok annyi időre géphez, hogy reagálni is tudjak (de most jól bepótolom
) Fanetta jól van, és majd jön, ha lesz kedve hozzá
Andiék: jó volt a vicc!!! jó étvágyad van!!! de hát ha kívánod!
és ahogy írod, nem is nagyon látszik súlyban! szerencsés ember!
szöszmöszke: nem nagyon emlékszem, meddig tartott a cici-érzékenység, de mintha nem végig tartott volna ki a terhességnél… (mondom, az agykapacitásom
)
Na jó sokat írtam! megígérhetem, nem csinálom gyakran