Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Akkor nem vagyok egyedül ezzel a korán kelléssel! A babavárás előtt nagyon jó alvó voltam! Bárhol, bármikor bármeddig! Most meg fél 3-kor felébredeke, és onnan csak forgolódás, reggel meg hulla fáradt vagyok!

Ann! Egyetértek Veled ebbe a "buli", ill. "szórakozás témában! És ez nagyon jellemző itt Magyarországon is sajnos! Sok ember tudatában az van, ha valaki várandós üljön otthon (főleg, akinek még nincs gyereke)! És sajnos nagyon kevés hely van, ami dohányfüst mentes! Mi is néha még elmentem volna ezelőtt a nagy járványos időszak előtt a barátaimmal valahova, de szinte nincs egy hely, ami nem csak étterem, hanem valami zenés, ahol nem dohányoznak! Elég fiatalok vagyunk, így a baráti társaságunk nagy részének még nincs gyereke, de szerencsére a többség nagyon megértő és toleráns velem, a kivételek táborát erősítik!

A párom kicsit jobban van! Azt mondta a doki, hogy lehet H1N1 is, de talán csak a régi vírus! Aggódom érte, ő meg értünk, nehogy elkapjuk! Lehet bután hangzik, de én már arra is gondoltam jobb lenne rajta túl esni, és akkor nem kéne félni, de ez túl nagy rizikó, és balul is elsülhet! :( Én még mindig azt érzem, hogy jobb a közérzetem oltás nélkül, és amíg ez nem billen át egyértelműen a másik oldalra addig nem adatok! Tudom már nagyon kevesen maradtunk! :?

Kép
klaccc

Bocsi, elmenTÜNK :wink: volna!

Kép
klaccc

hu, ez nagyon kinos h a férjed ilyen alaposan beleesett akàrmelyi influenzàba... nem tud valaki segiteni àpolni, hogy ne te legyél ott vele? mert igen, nekem is az volt h na jo, tul kéne rajta lenni de az lehet nagyon rossz is, sot, szoval jobb lenne kikerulni. nehéz, de pl én is megbeszéltem a pàrommal még mielott megkapta az oltàst, meg utàna is, hogy ha beteg akkor én megyek anyàmhoz, meg amikor megfàzott a màsik szobàban aludt, és teljesen megértette, most a baba a legfontosabb, meg az én egészségem hiszen én novesztegetem

én azt hiszem mondtam neked h én meg vagyok arrol gyozodve h ugy kell errol donteni h NEKED kell elhatàrozni, nem màsnak helyetted, de ez karakter kérdése is, nekem az kell h én érezzem h jol dontok az adott helyzetben. szoval értem, hogy amig nem érzel igy nem akarsz oltatni. az oltàs sem 100%, szoval nem lehet hàtradolni, de azért 80%kal kevesebb esély az nem rossz, nekem es is fontos volt. most a férjedet kéne meggyogyitani, lehetoleg nem neked ...

augusztusban volt nalunk egy baràti pàr a kislànyukkal, aki 16 honapos volt akkor, és elmentunk a Szimpla Kertbe, mert az az egyik kedvencunk a francàkkal, a lànyzo meg még nem volt, plusz gyerek meg kutyabaràt hely is, szoval egy délutànt elutotootunk ott - na, angol bunkok mogottunk jol megnézték a kislànyt az olunkben majd odafujtàk a fustot, mikor sokatmondoan hàtranéztem h e igy nem lesz jo, nem is volt plusz tele a hely szoval tudtak volna màshol fustot eregetni, kint is voltunk, még jobban megnézett és a pofànkba fujta a fustot. én lebunkoztam, amin nyilvàn meglepodott mert addig franciàul beszéltunk és tuti azt hitte nem tudunk angolul, aztàn mi ultunk arrébb a gyerekkel...

én eddig teahàzakba mentem a lànyokkal, aztàn majd ha màr hat az oltàs akkor azért egy kisebb tàrsasàggal elmegyunk a szimpla kertbe, ott van nemdohànyzo rész télen, igy a pàrom sorozhet egyet, a tobbiek is ihatnak, nekem meg ott az almafroccs :D de ezt is majd mikor nem olyan sokan vannak ott.
Vendég

Ő megértené, de nem bírnám, hogy ne legyek mellette! Anyukája besegít, én csak szájmaszkba megyek a közelébe, és külön alszunk!

Jó, hogy azért arra van ilyesmi hely! Lehet, majd mi is körülnézünk erre, hátha mégis akad valami, bár nem sok remény! Talán még egy teázó! De az ilyen bunkókat nem nagyon lehet kivédeni, előre sajnálom agyerekét az ilyen embernek, ha lesz!

Kép
klaccc

Múlt héten voltam osztálytalálkozón és nagyon tartottam attól, hogy mellettem fognak dohányozni!!!! Meglepetés ért... mivel olyan helyre ültek, ami nem dohányzó volt és nekem adták a legkényelmesebb helyet:) Annyira jólesett a figyelmesség, pedig csak egy kis gesztus!

Kép
hné29

mindig meglepodom én is néhàny baràtomon akikrol nem gondoltam h annyira figyelmesek h miattam nemdohànyzo bulit csinàlnak - illetve az eleje az lett volna amig vagyok én is ... azért jol tud esni

mikor ez a baràti baba még pocakban volt kinn éltunk még, és Strasbourgban szilvesztereztunnk veluk meg egy csomo màs fesztivàlos baràttal. ott volt a 6-7 honapos pocakos làny és mindenki mellette dohànyzott, szabàlyosan korbedohànyoztàk. senkit nem érdekelt, hogy terhes, pedig azok àllitolag a legjobb baràtai voltak, meg a huga is ott volt. nàluk aludtunk 5en, reggel elso dolga minenkinek az àgyban ràgyujtani, ugy h o ottreggelizik melletuk, senki nem tett rendet maga utàn, eleve az h tok természetes volt h napokig logtak rajtuk... néhànyan katasztrofàlisak... nekunk is lesznek vendégeink tavasszal de egy nagy szivu, édes ember és max ketten jonnek, igy is ugy kellett ràbeszélni h nyugodtan aludjon nàlunk, a kanapé mindig vàrja.
Vendég

Bogme: AKkor én kilógok a trendből, mert nem oltatunk. De hétfőn konzi a dokival.

Az a helyzet, hogy engem az sem nyugtat majd meg, ha oltatok. Utána sem leszek nyugodt, mert az óóótás sem véd feltétlenül....stb stb...már bele sem megyek az érveimbe....

Holnap este doki, vele döntünk.

Ann: Te írtál tényekről....az a baj, hogy nekem azok nem feltétlenül a tény kategóriába tartoznak. :oops:

Klacc: Úgyhogy én is itt vagyok még...:wink:

Egyébként majd holnap megkérdezem a védőnőt, dokit, hogy mi a helyi statisztika, itt nálunk, mondjuk a védőnői körzetben a kismamák hány %-a oltat....

A lényeg lemaradt: Holnap este megint doki és láthatom a pindurkámat megint!!!!!!!!!!!!!!! A nagy mizériában majdnem elfelejtettem ennek örülni.
jaimee1

irigyellek benneteket, akik megnézik a babàt, én majd csak 3 hét mulva làtom, de jovo het afp meg védono, aztàn azutàni héten doki, utàna kinn uh, utàna itthon uh. addigra remélem egyértelmubb lesz mikor ki-mi mozog a pocakban. bar a pàrom szerint észrevehetoen no a kiskolok, mert a pocakom is no rendesen.

nekem az tény h mit okoz és nem egy virus és mik a kutatàsi tapasztalatok 50 éve, de ez nem baj ha csak nekem tény. azért is tetem be azt a linket mert az nem tesz màst mint tàjékoztat a virusrol, azok pedig tények. a hézitàloknak segithet erre vay arra billeni, aki meg eleve nem akar vagy akar oltatni annak mindegy ;)

azt is tény h nem 100%, de én inkàbb szavazok a 70-80% védettségre mint a 0%ra, pl ezért is dontottem mellette.

mondjuk az is igaz h oltàs utàn màr nincs visszaut, ha tetszik, szoval valahol az ember lànya màr nem aggodik mert màr dontott. a kocka el lett vetve. aztàn majd meglàtjuk, ha màzlink van mienkinek nagyon igaza volt és jot nevetunk majd rajta pàr év mulva, ha vége a jàrvànynak :)

én ma reggel megint tusszogok, remélem csak a hulye por amit még nem porszivoztunk fel, nem valami baci a tegnapi bulibol amit a pasim hazahozott
Vendég

Sziasztok!

Én a mai nap elvégeztem felét a karácsonyi nagytakaritásnak.Szép rend van.

Nektek is van légszomjatok?Én elég nehezen veszem a levegőt.
gtimi83
Győr

Alvás: Csatlakoznék a rosszul alvó klubhoz- én sem tudok aludni, szinte egész éjjel forgolódok, pakolom magam jobbra-balra, egyszer azért ébredek fel, mert bekeményedik az egész hasam, egyszer mert elzsibbadtam.... nehéz ügy és még nincs is pocakom. Lányok mi lesz velünk akkor, ha már egy labda méretű hassal együtt kell (nem) aludni, forgolódni?
Tényleg van köztetek valamilyen ételalegriás liszt, laktóz, tojás- stb érzékeny?
Kedden kell mennem a védőzőhöz. Csak azt tudnám, hogy minek ha nem mond semmit, mert még úgyis korai? Azért hogy legyen egy plusz pecsétem és megmérje a vérnyomásom- ezért BKV-zek és várjak fél órát? Nektek mondott eddig a védőnőtök valami hasznos információt a terhességről?
Asszem hétfőn oltatok.....

Kép
mokimama?

nekem tok jo a védonom, de az a benyomàsom h csak én vagyok vele teljesen elégedett itt - nekem màr az elején sok hasznosat mondott, sosem vàrok, idopontra megyek, bàr most a dokim miatt csak egy vérnyomàs-vizelet nézésre, a sulyomat nem kell nézni, nincs semmi uj. esetleg lehet h megnézi a szivhangot, nem tudom, még bovel 4 hetem van a 20. hétig, szoval konnyen lehet h még nem làt neki keresgélni, hiszen nem garantàlt semmi.
én nem vagyok ételallergiàs, illetve tejzsir talàn de sosem nézettem meg, mmost meg tudok tejet inni amiota baba van. de a csalàdomban van ételallergiàs, miért kérdezed?
Vendég

csak azért mert én lisztérzékeny vagyok és elgondolkoztam, hogy vajh hogy kéne megoldani majd a terheléses vércukorvizsgálatot :?

Kép
mokimama?

nàlatok zsemle van? szerintem lehet h neked az a cukros lotty lesz, nem?
Vendég

Sziasztok!

Hát az idejét sem tudom már, hogy mikor jelentkeztem utoljára. Ne haragudjatok! Próbáltam visszaolvasni az eseményeket, de képtelen módon lemaradtam sajnos. :D Üdvözlöm az újakat! Mi jól vagyunk csak dolgozunk állandóan és örülök, ha haza esek. Megpróbálok a munkahelyemen írni nektek, mert otthon képtelenség. Átkerültem egy másik pozicióba. Kicsit nyugisabb, de még mindig nem az igazi :-) . A héten voltunk Kedden vérvételen AFP+hepatitisz szűrés miatt. Jövő hét pénteken lesz meg az eredmény. Olyan sza..l vették le a vérem, hogy kék-zöld lettem, pedig aztán jó vénáim vannak, de annyian voltunk, hogy gondolom nem igazán foglalkoztak ezzel. Kórházban vették le természetesen. Az oltással kapcsolatban látom mindenki más-más véleményen van, eddig én nagyon elzárkóztam az oltástól, de a mostanában felgyűlt esetek után, illetve munkatársam rokona úgy néz ki, hogy emiatt halt meg, úgy döntöttünk, hogy oltatunk. Én is meg a férjem is. Nem szívesen, de inkább megteszem ezt a lépést. Ha beoltatom magam lehet h. később jönnek ki a következményei, ha nem akkor pedig, ha elkapjuk és gáz lesz, akkor az lesz a baj. Bárhogy is vesszük, ha negatív dolog történik, akkor senki nem fogja vállalni a felelősséget. Az bennünket fog terhelni. De reméljük, hogy nem lesz semmi baj. Hétfőn beszélek a nődokimmal és megkérdezem, hogy ő mit ajánl. Eddig még vettem nacit, de most már mindenképpen szükséges lesz, mert alig férek bele a gatyókba. Pociba már látványosabbak lettünk. 15-én megyek a 18. heti ultrahangra már nagyon kiváncsi vagyok rá :-) Ezer éve nem láttam a kis drágát :-). Remélem mindenki jó van. Sziasztok
caysee

Tényleg Csajok Ti hogy álltok a hízással? Kicsit rámijesztett a doki, amikor megjegyezte, hogy sokat híztam egy hónap alatt... sajnos amúgy sem voltam valami vékony, de már felszedtem négy kilót, itthon ugye feküdnöm kell és a mozgás sem javasolt, amíg görcsöl a hasam. Bojler lesz belőlem :roll: :oops:

Kép
mokimama?

Mókimama!
Én a hizással ugy vagyok hogy lesz ami lesz ami jólesik megeszem.
A doki azt mondta hogy nyugodtan amit megkivánok egyem meg.
A Védőnő meg azt mondta hogy egyek natur csirkemellet salátával mert elfogok hizni. :?

Az alvás nekem is nehezen megy de azt olvastam hogy baloldalon jobb aludni kipróbáltam de annyira rossz alvó lettem hogy minden kis neszre felébredek.A Zoli meg ugy horkol mintha egy motor aludna mellettem az ágyban nemgyőzöm böködni éjjel. :( Azt is olvastam hogy a szervezet igy készül fel az anyaságra hogy éberebb vagy éjszaka.
gtimi83
Győr

én még ugyanott vagyok ahol elindultam a sulyommal, 52 és 54 kozott ingadozom, ennyi volt elotte is.

caysee: tartok tole nekem is ez lesz kedden a vérvéteen a hulye klinikàn... semmi kedvem hozzà

na, én osszeirtam a sutiknek valokat, meg a kintieknek az ajàndékokat, szerdàn bevàsàrlàs, hétvégén sutés.
Vendég

Sziasztok!

No látom még mindig tetőfokon az oltásos téma.

Én mig mindig nem oltatok.

Ma egy olyan ebédet nyomtam le csajok, hogy csak néztem. Leves, a másodikból 3-szor szedtem (Főtt krumpli és pacal :shock: ) és egy jó kis házi krémes. Nem is értettem, hogy hová fért az be....

A párom pedig mostmár ott tart, hogy 5 kiló mandarinokat vesz, hogy kitartson legalább 2 napig.

Tegnap pedig vett 1 kg mézet és egy dobozka lépes mézet.
Csajok az olyan, hogy sírtok a gyönyörűségtől. Aki nem próbálta az tegye meg.

Ja és mit kaptam a "Mikuástól"? Egy plüss MOGYORÓT!

:shock: :D :lol:

Mellesleg borzalmasan alszom én is és gyűlölöm a kényszerzárkát. Az öcsém szalagavatóját hagytam ki a betegség elkerülése miatt. Végig bőgtem az estét...

Ezt azért írtam le, mert ezt szeretném ellensúlyozni, hisz mindannyiunkkal a világ legcsodásabb dolog történik a világon és ettől még a nehézségeket is boldogan és nevetve viselem. Hogy nektek is sikerüljön, íme egy kis vicc a nevetéshez:

Szülészeten, a váróteremben ülnek a férjek. Kijön a nővér és mondja az egyiknek:
- Gratulálok, ikrei születtek!
- Számítottam rá, ugyanis a "Két medve" étteremben dolgozom.
Hamarosan újra jön a nővér, a következő férjhez:
- Gratulálok, hármas ikrei születtek.
- Érdekes, én a 3M-nél dolgozom.
Elsápad a harmadik férj:
- Úristen, én voltam a "101 kiskutya" operatőre...

Szerintem haláli!!!!!!
andiék

Ja és a hízásról annyit, hogy én 58-as versenysúlyom helyett 61 vagyok, de nem zavar, már csak azért, mert ebből 2 kilót a cicieim tesznek ki.
Olyanok mint két óriási labda. 80/C volt.
Tegnap pedig vettem egy 85/E kosaras melltartót.

A párom odáig van... :D
andiék

nekem is nagyobban a cicik, a pàrom orul is de nekem ez nem làtszik a mérlegen :/

basszus, most nagyon vàgyom kulfoldre h ne kelljen megcsinaltatni ezt a hulye AFPt - a SOTEra sincs kedvem bemenni, meg az egész most nem akarodzik... :roll:
Vendég

Ann te is a Sote-ra mész? Ott fogsz szülni? Én ott voltam, amúgy nagyon kedvesek voltak, csak kicsit fájt a vérvétel, ami elvileg nem kellenne h. fájjon.

A hízással kapcsolatban én kb 2 kg-t híztam, de nem érzem soknak. Engem még elkerülnek az evési rohamok. Van h. szabályosan magamba kell tömni a kaját.

A cici nekem is nagyobb lett. Párom örömére. Vennem kell nekem is cici fixet.

Többen írtátok h. nem oltatottak, de én sajnos akkora közegben vagyok a munkahelyemen h. nagyon parában vagyok. Kb 1000 dolgozó közös légkondi rendszeren, az nem kis csapat
caysee

Az oltás szó nem igazán sikerült :-)
caysee

igen, SOTE I, eddig velem is kedvesek voltak, csak az egész dologtol most ràz a hideg, jobban orulnék ha ezt a vizsgàltot kihagyhatnànk. te dokihoz odajàrsz a klinikàra vagy magàn rendelésre ?
Vendég

bögme
én is van hogy 4kor felkelek és utána nem tudok vissza aludni ,de nekem pluszba még a 2 gyerek is felkelt ugy 5 és fél 6 körül ,ma reggel 8 keltem mert gyerekek nem voltak .

iner
nálam már tegnap járt a mikulás és szép uj gyűrűt kaptam töle mert az elözött elhagytam :lol: .

mokimama
én gyógyszerallergiás vagyok.

hizás
én nem tudom hány kg vagyok mert az itthoni mérlegemet a gyerekeim tünkre teték a védőnőnél a mult hónapban még csak 60kg mért ruhástul és cipöstül .
csics

Sziasztok!

Bezzeg most délután akkorát aludtam! :lol: Nekem az éjszakai alvást még az is akadályozza, hogy folyton bedugul az orrom, de már hetek óta! :?

Én is nagyon meg vagyok elégedve a védőnőmmel, sok hasznos tanáccsal ellát, +vizelettesztet csinál, stb. Nagyon kedves, türelmes és alapos. Én hetente, kéthetente a vendége vagyok! :D

Én kb. 4 kilót híztam, az elején zavart, de kb. egy hónapja így megállt, így ezt még elviselem!

Holnap megyünk UH-ra! Alig várom! Kíváncsi vagyok mire derül fény! :wink: Megpersze láthatom a Picurkát! :D

Kép
klaccc

Andiék! Jó volt a vicc!;)

Kép
klaccc

Sziasztok!

Oltással kapcsolatban akkor színt vallok én is: eddig nem oltattam, még egy darabig ki is tartok a döntésem mellett, holnap rákérdezek azért a terhesgondozáson ill. 15-én a saját dokimnál is. Ha javasolják, természetesen beadatom. Addig még húzom a dolgot, buszra nem ülök, tömegbe nem megyek, a család már beoltatta magát.
Alvás: én is hajnalban ébredek és nem tudok visszaaludni, a párom teljesen kivan, mert felkelek és mászkálok, így ő sem tud aludni. Zombik vagyunk mindketten.
Hízás: nem tudom, pontosan mennyi lehet rajtam, mert mérleget cseréltünk, szerintem kb. 2-2,5 kiló. Majd holnap lemér a védőnő. Pocakban most nagyot nőttem, a mellben is párom nagy örömére, de csak a látványban gyönyörködhet, mert még mindig nagyon érzékenyek. Szerintem ez már nem is fog elmúlni.

szösz

Kép
szöszmöszke

Ann, Klaccc: Az ilyen emberek, akik semmiben nincsenek tekintettel a másikra, na ők lesznek a legjobban felháborodva, majd ha ők kerülnek ilyen helyzetbe! Ez a legszomorúbb benne!

Jaimee: Ha neked így a jobb, akkor inkább tegyél így! A világért sem akarok senkit rábeszélni. Kíváncsi leszek, hogy a te dokid mit mond majd!

Gtimi: Hogy nehezebben vesszük a levegőt, az is a vérbőségnek köszönhető. Ezért vérzik is gyakrabban az orrunk. Én idén nem merülök bele túlságosan a nagytakarításba. Augusztus végén nagyon kitakarítottam, plusz márciusban meg elköltözünk, amúgy is alig van időm, úgyhogy most szégyen szemre kimarad :(

Moki: Az én védőnőm nagyon sok jótanáccsal lát el. Mindig sokat beszélgetünk, még ha telefonon hívom, akkor is.
Súlyom nagyon megindult. Egyre több és több. Csak arra figyelj, hogy ne egyél túl sok szénhidrátot és cukrot, de nehogy most próbálj fogyizni!!! :)

KépKépKép
bogme

az orrdugulàs normàlis, nekem kb 2 honapja van, és romlik, néha vérzik, emiatt nem aggodom, a torkomra figyelek

bogma: na igen, majd akkor felhivom a figyelmuket arra, hogy hogyan viselkedtek azelott...
Vendég

Sziasztok, újra itt, szétszednek az ismerősök. :)

A 29 évesen öreg vagyok-ot arra értettem, hogy mindig 30 alatt akartam szülni az első babót és hát ez nem jött össze, mert "most értünk meg a dologra"... Számomra fiatal szülő, aki 25 alatti, bár tudom, ez már elég ritka manapság.

cs-andi: Tök jó ez a táblázat, de a mosoly jel nem tudom, micsoda. :roll:

szilvancs: Ez tök jó! Én 28-ra vagyok kiírva, de ha császár, az a 38. héten lesz, ergo május 14. Most konzultálunk a héten. Én Nega doktornőnél voltam, ő tök szimpi volt, szerintem hozzá fogok "járni" ezután is, bár ugye ez elég nehéz a helyzetem miatt. A terv, hogy most még hazamegyek, aztán februárban ide vissza, aztán megint egy kis Dublin és valszeg ha semmi komplikáció nincsen, április végén költözöm haza "végleg". Merész, tudom. :roll: El sem tudom képzelni, mi lesz, ha ott jön rám a szülés. Valószínűleg nagyon fogok sírni. :shock:

Szilveszter: Kettesben Dublinban: TV nézős, virslizős, kényeztetős évvége lesz a mostani tervek szerint.

Bogme: Ez az alvás dolog elég gáz. Én világéletemben átaludtam az éjszakákat (mintha jó csecsemő lennék 8)), de kb 1 hónapja folyton iszonyat nyugtalanul alszom. Nem vagyok stresszes, nincsenek rémálmaim, csak felébredek kb 2 óránként. Negyed óra forgolódás, aztán újra alszom. Eléggé zavar, mert fáradt vagyok meg eddig baromi jó alvó voltam és nem tudom hová tenni a változást.

Dohányzás: Húúú én ma nagyon kiakadtam, meglátogattuk a nagynénémet délután és a férje basszus 3 szál cigit fújt el zárt térben mellettem! Mikor láttam, hogy veszi elő a cigit, tök elhúzódtam tőle, meg is kérdezte, mi a baj, mire mondtam, hogy a cigifüst nem tesz túl jót, de le sem sz*rta... Mikor elővette a 3. szálat, akkor szóltam, hogy na mi akkor menjünk - ez a látogatásunk 15. percében volt. Nem tudom, vannak-e köztetek dohányosok, akkor tőlük elnézést, de én iszonyatosan utálom az ilyen bunkó dohányosokat, akik egy csepp tekintettel sincsenek senkire. Írországban olyan jól megszoktam, hogy sehol sincs cigifüst és terhesen is mehet az ember pubba vagy vmi csendes szórakozóhelyre, itthon meg keresni kell a nem dohányos lukakat... :(

Hízás: Én eddig 1 kg-t híztam, 55-ről indultam, most 56 vagyok kb 1 hónapja. Bízom benne, hogy nem hízom sokat, anyukám 9 kilót hízott velem, nagyon remélem, az ilyen dolog öröklődik. :oops: Ja, a melleim nekem is szimpatikusak, méretet ugyan nem váltottam, de iszonyú jó tömörek lettek, nagyon elégedett vagyok, mintha felvarrattam volna őket plusz egy kis szilikont is nyomattunk volna bele. :D És hálistennek nem is érzékenyek... :)

És egy kényes téma: A folyással ti hogy álltok? Olvastam, hogy természetes, de engem kiakaszt, hogy kb annyi, mintha kicsit bepisilnék... Mostanság lett ilyen nagyon durva, az elmúlt 2-3 hétben, szerintem nem fertőzés, mert azt azért látnám / érezném, de így is baromi kellemetlen...

hibernia

Hibernia!

Az én melleimet szeretném lemérni mert olyan nagyok és nehezek hogy húúúúú.Ma épp megfogtam és éreztem a súlyukat. :)

Nekem furcsa mód nincs folyás pedig azt mondják a terhességi folyás normális.Próbálj lemosakodni kamillás vizben az bizti segit vagy még a zsálya.

A bagósokat világ életemben utáltam de nem is őket hanem azt a bűzt meg füstöt.Ha tehetem én is inkább nem dohányzó helyre megyek.Mikor Pultos voltam napi szinten hajat mostam mert utáltam és discóba is ezért nem szerettem többek közt.Nálunk szerencsére csak kevesen szivják.
gtimi83
Győr

mandula: teljesen egyetértek, nincs okunk egymást győzködni, eleget győzköd mindenkit a média… döntsön mindenki a belátása szerint az oltás kapcsán
Én egészen jól alszom, talán kicsit éberebben, éjjel egyszer ébredek pisilni, aztán kb. 20 perc, mire visszaalszom… mondjuk ma egészen jól jött, hogy kicsit éberebben alszom, mint máskor, mert volt egy besurranó tolvajunk hajnali negyed ötkor… arra ébredtem, hogy recseg a parketta, gondoltam, a Kedves, de ahogy fordultam a másik oldalamra, éreztem, hogy ő mellettem… akkor kirohantam, és már csak azt hallottam, hogy valaki rohan le a lépcsőházban… véletlenül nem zártuk be éjjel az ajtónkat, pedig mindig be szoktuk, és mindig ellenőrizni is szoktam, most kivételesen nem (persze, mert a lányunk nappal kivételesen nem aludt, és előbb vittük fürdeni, és fürdés után már olyan álmos volt, hogy elaludt öltöztetés közben, úgyhogy úgy öltöztettem, mint egy rongybabát… , és emiatt elmaradtak a szokásos körök fektetés előtt)

jaimee: hihi, bátor lovacska, mi??? hát, nagy a pofám egyelőre, hogy nem megyek szúratni, aztán meg majd, ha esetleg rossz lesz az afp, akkor biztos ott lesz a kisördög… de most még tényleg magabiztos vagyok, és tudom, hogy minden rendben lesz ;) Közben kinyomoztam, hogy majd csak jövő hét pénteken lesz meg az afp eredménye
Oltás: kérdezted, hogy egyeske be van-e oltva. Még nincs, de már nagyon gondolkodunk rajta, majd keddig eldöntjük (akkor van egészséges rendelés) – ne érezd magad hülyén, még én is inkább úgy gondolom, hogy nem oltatok, még Fruzska védőnője, aki inkább ellene, mint mellette volt, és most már inkább mellette, sem tudott mit mondani… ő azt mondta, hogyha lenne egy várandós lánya, akkor még nem tudná teljes szívvel azt mondani neki, hogy oltasson, a Kedvesemre, és Fruzskára azt mondta, hogy menjenek, és oltassanak
De jó neked, nemsokára látod a picurt!!!!!

Timi: légzésfigyelő kapcsán: nekünk van, nagyon korán (2,5 hónapos korában) átaludta az éjszakát Fruzska, és azóta is ezt teszi, akkor került át a saját szobájába. Engem megnyugtat, hogy hallom, ha ébred, mert két bezárt ajtón keresztül, a tévé mellett nem feltétlenül hallanám, illetve éjjel, álmomban sem biztos, hogy áthallatszana a szobánkba, ha ébren van, illetve akkor, ha már nagyon ordít, azt meg soha nem vártuk meg… Ez a mozgásfigyelő része. A légzésfigyelő funkció is megnyugtató sztem, hogy látom, hogy rendben minden. Angelcare-s van nekünk, és soha nem riasztott tévesen.
Mi valószínűleg itthon szilveszterezünk, hacsak nem megyünk át valamelyik másik kisgyerekes család ismerőseinkhez… majd meglátjuk!
Légszomj: van, és ez csak fokozódik! ;)

kevemoncsi: két hét betegség??? jajaj, a lényeg, hogy meggyógyultál! vigyázz magadra te is! A mozgás meg eljön nem olyan sokára!

sellon: igen, mikor már az ember lánya is érdekelt a dologban, akkor sokkal izgibb egy ilyen szülésfelkészítő
khm, a macskákkal én is így vagyok, olyannyira, hogy 10 éve még egy jó kis allergiát is kifejlesztettem rájuk vonatkozólag  nem tudok meglenni velük egy légtérben huzamosabb ideig…
Gratulálok a jó integrált eredményhez!
Tesztelés: én a menzesz időpontja előtt három nappal teszteltem, valahogy tudtam, hogy tesztelnem kell, pedig akkor még bőven szoptattam, és előtte három hónapig össze-vissza volt meg a – az amúgy napra pontos – menzeszem (Fruzskával is így volt)
Fruzska itt, Budapest belvárosában megszerette az állatokat :) ,de igazad van, sokat számít, hogy milyen állatszerető környezetben nevelkedik egy gyerkőc ( a porcicák, és portigrisek állatoknak számítanak? ;) , mert Fruzsi azokat előszeretettel gyűjtötte be mászós korszakában, és vette a szájába, szóval szerette őket :) )
Nyugi! én is valszeg meg leszek törve, ha beadatom az oltást, mert onnan már nincs visszaút… míg oltás nélkül még akár fel is gyógyulhatok a betegségből… Egy fontos nagyon, hogy bárhogy is döntsünk, azt fogadjuk el 100%-ban, onnantól kezdve az legyen a helyes döntés, mert aztán meg egész életünkben gondolkodhatunk…

iner: érdeklődjétek meg a kórházban, mikor lesznek a szülésfelkészítők, és hátha tudjátok úgy tervezni, hogy legalább a szülőszoba-látogatáson ott lehessen

schat: márciusban bőven ráértek a szülésfelkészítőre elmenni! Gratulálok a 90%os kislányhoz! ;) :)

bogme: a Kútvölgyiben a kórházi részen az ötödiken (ami maga a szülészet) lehet kérni a recepción a tanfolyamokról prospektust.
De a Kútvölgyi kórház topikba felrakta az egyik szülésznő: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... &start=150
Amit még nem írtam a szülésfelkészítő kapcsán: még egy előnye, hogy aki szeretne szülésznőt választani, az ott megismerkedhet a szülésznőkkel, és szimpátia alapján választhat, ha a dokija nem ajánl valakit. BOGME: ha te szeretnél választani, arra ügyelj, hogy új szabály szerint egy szülésznő csak öt kismamát vállalhat el pluszban egy hónapra, és a 32. hétig kell jelentkezni a választott szülésznőnél.

Ann: a dokid nem feltétlenül fog szólni, hogy menj el szülésfelkészítőre. Ez a te dolgod eldönteni.
Amúgy a mi lakásunk 67 nm, de becsukjuk a nappali ajtaját, és a Fruzsi-szoba ajtaját is, ha tévézünk, és úgy már nem annyira hallani, hacsak nem ordít, hogy ébren van…
Amúgy te honnan vagy mindenről ennyire jólértesült? ahogy így visszaolvastam, minden témában nagyon határozott, számokkal alátámasztott véleményed, hozzászólásod van…
A kilókkal kapcsolatban: vannak itt páran, akik tuti örülnének neki, hogy nem híznak… Mondjuk én is a nem hízók táborába tartozom, de ezzel nem szeretném sokkolni azokat, akik meg azon keseregnek, hogy híznak... És mint már írtam, Fruzska terhesség alatt 8 kilót fogytam, és a kezdő súlyhoz képest 4 kiló plusszal érkeztem szülni…

Silva: ugyan már késő, de torokfájásra a tantum verdén kívül még ajánlom a homoegen9-et, és a homeovox-ot (mindkettő homeo bogyó), illetve a stodalt (ez is homeos), ha láz is kinéz, akkor az oscillococcinum, illetve a bella donna (ez utóbbi segített nekem, mikor mellgyuszim volt, mikor Fruzska 2 hónapos volt, és 39 fokos volt a lázam) A homeós cuccoknál arra kell ügyelni, hogy előtte-utána nem szabad enni, inni, és nem lehet mentholos dolgokkal együtt alkalmazni, és nem szabad fémmel, bőrrel érintkeznie.
Ne lepődj meg, ha a barna foltokon, és hajszálereken kívül megjelennek majd új anyajegyek, csak míg az első kettő el fog tűnni (majdnem 100%) a terhesség után, addig az utóbbi nem 
A terhesség alatt kijövő visszérre egyik lánynak gesztenyekrémet ajánlottak, bioboltban biztos be lehet szerezni.
Gátvédelemről érdemes az orvosodat megkérdezni, mert nem mindegyik orvos támogatja az első szülésnél, ha nem támogatja, akkor mindenképp kell egy választott szülésznő, olyan, aki támogatja a gátvédelmet, mert akkor ő úgy irányítja a szülést, hogy sikerüljön. És érdemes akkor kicsit korábban felvenni a kapcsolatot a szülésznővel, hogy erről beszéljetek, hogy tudod te előkészíteni a „terepet” erre.

lyly: nálunk tuti apás szülés lesz, hisz az első is úgy volt. Nagy igazságtalanság lenne a második felé, ha ott nem lenne ott a Kedves, aki ugyan nem nagyon vett részt tevékenyen a születésben, de fogta a kezem, törölgette a szám, homlokom, és mikor végül császár lett, követte hűen a lányunkat, hogy el ne cseréljék ;)

hibernia: dühítő, hogy így bánt veled a védőnő!!! az afp-t, mint mindent, az utolsó menzesz első napjához viszonyítják
A kari vénádért bevállalnék egy visszeret tőled ;) nekem horror egy-egy vérvétel. Pszihés alapon eltűnnek az ereim, ha csak a vérvétel előtt üldögélek békésen, és csacsogok mindenféléről… szabályszerű mélyedések lesznek az erek helyén… pedig iszom előtte egy csomó folyadékot, meg mindenféle pálmafákkal teleültetett tengerpartra szoktam gondolni, de nem megy… :) (de látom, nem vagyok egyedül ezzel a problámával, sajna, ugye scat, sellon, csics?) Mondjuk ilyen vénákkal főiskolás koromban véradó voltam mindaddig, míg le nem beszéltek, hogy folytassam az alacsony vérnyomásom miatt (halmozottan hátrányos helyzetű vagyok :) )
15 tesztcsík??? felkészült versenyző vagy ;) :)
Nagyon szép, amit a férjed mondott neked az oltás kapcsán!!!
És én mit mondjak a magam 37 évével??? öregasszony vagyok??? heeeee ??? ;)
Jó húzós lesz a várandósságod: utazgatás Dublin-Budapest között…
Dohányzás: én 18 éven keresztül dohányoztam… mikor először terhes lettem 2006-ban(sajna az a baba nem maradt velünk), akkor abbahagytam egyik napról a másikra, pedig volt, hogy napi 1-1,5 doboz cigi is elment. Aztán a vetélés, és az újbóli teherbeesés között összesen kb. 3 doboz cigi fogyott el… éééés mikor kívántam a legjobban (amúgy soha)??? Fruzska-terhesség utolsó heteiben, direkt mentem az utcán a cigiző emberek mögött. Aztán azóta sem gyújtottam rá. És tán nem is fogok. Nagyon nem tetszik nekem, mikor anyuka a gyereke mellett bagózik, meg azzal a kezével fogja meg a gyerekét – brrrrrrrr, szóval nálam nem kérdés a cigi. Viszont, mikor bagóztam, mindig odafigyeltem, hogy ne füstöljek be nem cigizőket.
Folyás: természetes, hogy van. De azért szólj a dokidnak!

klacc: óvatosan ezekkel a dolgokkal, mint fokhagyma! nekem ugyan terhesség alatt semmi bajom nem volt, de utána többször rosszul lettem (egyszer úgy, hogy mentőt kellett hívni, mert vagy ötször hánytam, és nem maradt meg semmi bennem…), és kiderült, hogy a terhességtől, és az előtte begyűjtött túlsúlytól epeköveim alakultak ki… amik legutoljára, és remélem, örökre, áprilisban okoztak galibát nálam, de előtte 2008 márciusától kezdve kéthavonta rosszullétet okoztak… mondjuk a majonézről lemondtam

csics: köszi az afp választ, közben én is kinyomoztam, még 5 nap, és megtudom az eredményt :)

hné: édes lehet, egy két hetes csöppség! jajajajaj, nem sokára a mieink is itt lesznek ;) :)
Visszavitted a gatyót a c&a-ba?

susytunder: velünk úgy fog aludni Pöttöm, hogy a babakocsi oda lesz tolva mellénk, és a babakocsi mózesében fog aludni Pöttöm, Fruzskával is így volt, és jól érezte magát ott.

mucus: aztán tényleg gyere nődoki után!

picilulu: milyen rendes védőnőd van, hogy módosította a dátumot!
Nem vagy szórakozott egy picit sem! :) hajaj, az én agykapacitásom is csak romlik az utóbbi időben… de majd, ha már Pöttöm is nagyobb lesz, hátha visszaáll a régi rend

jucicuki: én is így vagyok a bébiőrrel… még mindig használom. Mit szóltak a lányok a Mikuláshoz?

mokimama: még hezitálunk mi is oltásügyben.

cs-andi: köszi a táblázatot!

szilvancs: köszi kérdésedet! jól vagyunk, csak ritkán jutok annyi időre géphez, hogy reagálni is tudjak (de most jól bepótolom ;) ) Fanetta jól van, és majd jön, ha lesz kedve hozzá

Andiék: jó volt a vicc!!! jó étvágyad van!!! de hát ha kívánod! ;) és ahogy írod, nem is nagyon látszik súlyban! szerencsés ember!

szöszmöszke: nem nagyon emlékszem, meddig tartott a cici-érzékenység, de mintha nem végig tartott volna ki a terhességnél… (mondom, az agykapacitásom ;) )

Na jó sokat írtam! megígérhetem, nem csinálom gyakran ;)
linocs

Lányok!Én 2 napja nem érzem a babám mozgását, és nagyon félek. Volt valakinél ilyen? :(

Kép
Kép
susytunder

linocs: a jolértesultség csak annyi h ha valami engem érdekel addig olvasok rola minden nyelven amin tudok és minden formàban, amig ne érzem ugy h màr kezdek képben lenni, ebbol kivétel ha valamihez nagyon nem értek, de akkor rendszerint leulok valakivel aki ért hozzà és elmagyaràztatom magamnak, hogy na akkor mi is van. ha meg olyan dologrol van szo, mint ez a hulye virus akkor elolvasom h ismerjem, hogy donteni a szerint tudjak, amit értek, és h ne tudjanak nekem olyat mondani ami nem igaz (baràtomnak simàn ossze-vissza hazudott a doki egy szezonàlis oltàsrol), mert én nem gondolom h az orvos tud mindent, legalàbbis nekem màr volt olyan élményem h nem tudta, mi van... igy aztàn egészen jol informàlt leszek sok dologban. meg elég sokoldalu a csalàd, nàlunk az is elég alap h bizonyos dolgokhoz csuklobol van alapja az embernek, pl ha nem ismernék egy csomo népi dolgot vagy torténelmi dolgot, apàm harapnà le a fejem, a gazdasàgi dolgok meg szociologi anyàm, a pàrom mérnok és francia, ilyenek. és imàdom hallgatni az emberek sztoriait, ami szintén segit. ja, és dokumentumfilm-fuggo vagyok. plusz a tanitvànyaim is sok szektorban dolgoznak, és szeretek veluk oràk elott beszélgetni, nagyon érdekes.
szoval nekem ez nem sznobsàg vagy okoskodàs, meg màstol nem is vàrom el, de nekem igy a normàlis, kicsi koromban is ilyen voltam. szeretek képben lenni és kutato tipus vagyok - legjobban a szakdoli készulésemet élveztem, annyit kutattam rà mint màs egy doktorira, de végul aztàn nem mentem doktorira mert itthon nincs, aztàn eltéritettek a franciàk :lol:
véleményem meg van, de azt hiszem h ez normàlis, talàn az tud sokkolo lenni, hogy el is mondom. és az utànaolvasàsoknak stb koszonhetoen bizony ezek elég hatàrozott vélemények.

a hizàssal kapcsolatban engem speciel frusztràl h egy kilo sem jon fel, mert most van az amikor azért kéne lassan felszedi. rendesen eszem, no mindenem. én szivesebben kuzdenék egy kicsit a kilokkal, de sajnos volt màr problémàm a tulfogyàsbol (na azért nem kell anorexiàra gondolni, csak sima diàkéletmodra), és nem terhesen kéne elojonnie ujra ennek. ezért aggaszt... én a sovànyak tàboràban vagyok de sosem szerettem ilyen sovàny lenni, engem zavart is. ezt soha senki nem fogja nekem elhinni, de amig nem sikerult végre feljonnom annyira mint most engem kifejezetten frusztràlt a gebeségem.

majd akkor megkérdezem a dokit a felkészitorol, aztàn eldontom h fogok-e jàrni. bàr azt gondolom most nem nagyon van ilyesmi a jàrvàny miatt, majd tavasszal. elotte meg nem is olyan érdekes eljàrni. mondjuk van egy olyan érzésem h az oràim miatt nekem ezek ki fognak maradni ...

folyàs kapcsàn a zsàlyàval vigyàzzatok, olvastam gyogynovényekrol, mert nagy hasznàlojuk vagyok, és nem szabad terhesség alatt inni, és sokat enni. az oblogetésrol nem tudok, de én elkerulném.
nem néztem meg, hogy ezek kozul valami a nem ajànlott listàn van-e, de nekem alapbol van folyàsom és évente vannak fertozéseim, szoval én hasznàltam egy koromviràg-cickafark-kamilla keveréket, amit leforràsztam, 10 percig hagytam àllni, és langyosan irrigàltam vele.
de a folyàs, ha nincs szaga és nem sàrgàs akkor elvileg nem gàz. csak kellemetlen. nekem is elég sok van, mint mikor ovulàlok, abban az idoszakban, ami most nyilvàn nincs igy, de én mindig hordtam tisztasàgi betétet, szoval nekem nem okoz ez gondot. a doki tud rola mondani biztos, az enyém pl azt mondta h levesz majd legkozelebb egy kenetet, de nem kell izgulni miatta. o nem ad rà semmit, màs meg kapott ellene cuccot. ha természetes én megvagyok vele :)

suzy: nàlam, én nem érzem még minden nap, de elotte is csak sejtettem h a baba az, és én meg olyan idoszakban vagyok h lehet h ez igy is marad. remélem nem gond van, igyekszem nem aggodni miatta a kelleténél jobban.
kéne csinàlnom a finomhangolàst ...

cigizo rokon: én tuti az elején megkértem volna, h menjen ki vagy egy màsik szobàba dohànyozni, ràm valo tekintettel. mit képzel? nekem még a làncdohànyos rokonom is elmegy tolem a kertben is jo messz!!! én tuti kiakadtam volna, és vagy eljovok vagy elteszi a cigit. de ez az én vérmérsékletem, ilyen esetekben engem ugy kell lefogni :lol: utàlom az ilyet :roll:
Vendég

linocs: ja, még a babafigyelovel kapcs - ezért ok jo a lakàsunk mert pl a nappali mellett van a kisszoba, ajto is nyilik onnan, de va màsik ajto a hàlo szoba felé is. de ugye a baba a mi hàlonkban lesz. viszont mi nem szeretjuk becsukni az ajtokat ugyhogy nagy esély van rà h meg fogjuk hallani. de ha ugy adodik h pànikolgatni kezdek nyilvàn elso dolgunk lesz venni egy égzésfigyelo-babyorzo cuccot :D
Vendég

Sziasztok!

Susy!

Én is igy voltam vele hogy nem éreztem most egy vagy 2 napig de aztán tegnap megint jöttek a buborékok és megnyugodtam.Lehet hogy hétvégére szabit vettek ki :) Vagy az időtől lustik voltak.Én is most álmossabb voltam a szokásosnál.
gtimi83
Győr

a frontra nem is gondoltam. nekem amita mult hetvege ota ezek a frontok itt szaladgalnak nehezbb megereznem a babat, elotte sokkal biztosabb voltam abban h az a pukadàs a gyerek... na majd szerdàn csak mond valamit a védono
suzy, ne aggodj :wink:
Vendég

Sziasztok!

Linocs! Köszi a tanácsodat, mostanában biztos jó messzire elkerülöm a fokhagymát!Nagyon kikészített!

Suzy! Te már minden nap érezted? Én is egy-kétszer azt hittem ő, de azt mondták, ha nem érzem azóta rendszeresen, akkor nem valószínű, hogy a babát éreztem! :( Szóval azt hoszem én még nem éreztem őt mozogni! Szerintem ne izgulj! Mikor mész UH-ra?

Kép
klaccc

susytunder: én sem érzem minden nap a bébit, de szerintem ez még belefér itt az elején, de nem értek hozzá, és ez csak megérzés ;) :)
linocs

Köszi lányok! Azóta beszéltem a dokimmal azt mondja, ahogy írtátok is, ebben a korban még nem gond, ha nem érzem folyton. Lehet, hogy másképp fordult, máshogy mozog, és ezért nem érzem. Uh- ra jövő héten szerdán megyek.

Képzeljétek a keresztlányom mikulás csomagjába bele került egy knorr húsleves kocka is anyukámtól. Szegény meglepődve nézett, hogy az meg miféle édesség. Anya valahogy összefogta a csokikkal. :lol:

Kristófnál is járt a télapó, nagy volt az öröm és szerencsére nem félt tőle.

Kép
Kép
susytunder

Linocs, Suzy, nektek nem ez az elso baboca, ti mikor voltatok benne eloszor tuti biztosak az elsonél h na, ez tuti a gyerek?

amugy én most, tok meglepo, ennek is jol utànanéztem és aszondja a sok okos ember h simàn lehet nem érezni igy az elején minden nap, de ezek megintcsak az okosak akik mondanak minden félét, én aztàn csak remélem h igazuk van :roll: :wink:

nem tudom nàlunk hogy lesz a télapo majd, nàlatok az apuka beoltozik? nekem anno anyukàm mindig irt a télapo nevében egy tok jo levelet rajzokkal, versekkel. mondjuk nekem még most is jon a télapo, anyukàm nem szivesen gondol ràm felnottként, de igy legalàbb van egy vadiuj melegitom, amibe bele fog férni a pocak :D
Vendég

Sziasztok!

Caysee! Legutoljára nekem is alig találtak vénát a vérévtelen...éreztem, ahogy "matat" a tűvel, aztán a másik karomat is meg kellett bökni...
Én oltattam, és nem bántam meg...

Mokimama! Én már kb 5 kilót híztam, de ez változó, mert volt, hogy 1 hónap alatt feljött 3 kg aztán 3 hétig utána csak összesen 1 kg...

Andi! Nagyon jó volt a vicc :lol: apának is tetszett...

Csics! Nem semmi Mikulás járt felétek... :D

Klacc! az orrdugulás a terhességgel jár, nekem is gyakran bedugul, főleg nagyon száraz a levegő a lakásban...
De jó...mész uh-ra...én is szívesen megnézném megint a drágát, de nem igazán van oda, ha uh-ozzák... :wink:

Suzy!
Remélem megnyugtatott a doki..látod nincs semmi baj...örülök neki.. :)

Pussz Mindenkinek!!!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

én egy kicsit meghűltem, pontosabban a torkomat csípte meg a hideg csütörtök reggel, és szombat vasárnap elég nyomorultúl voltam ettöl,még lázam is volt bár nem magas és rövid ideig, de már minden rendben jobban vagyok,már tisztulok.3-4liter gyógyteákat ittam naponta ami szerintem jótékony hatást gyakorolt.

ja és ma voltunk a II.nagy genetikai uh-án.minden renben, bár valószínüleg egy héttel csúszik a szülés várható ideje és SEMMI FIÚSAT NEM LÁTOTT A DOKI!!

és az elmaradhatatalan táblázat frissítés:
fölrakom a toldacuccotra és onnan mindenki letöltheti eredeti méretben mert már kinőttük a 600*600pixelt :wink:
Vendég

a file 4 napig vagy 20letöltésig aktív!!aki lemarad az szóljon!!

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... 091207.jpg
Vendég

Sziasztok!

Voltam ma afp-n, cukorterhelés is megvolt. A jógán a nagypocakos lányok ugyan csodálkoztak, h. 16. héten kicsit korai, mert a 24-en szokták, mindegy mostmár, többször nem megyek a kispesti várandósgondozásra az biztos. Illetve sajnos a vér eredményt oda fogják küldeni. :(

Linocs: Jesszusom, jól értettem, h. valaki besurrant hozzátok? Elvitt valamit? Ez részisztő :? Köszi a homeos tanácsokat. Jobban vagyok, de biztonság kedvéért leirom. Oscilococcinium-ot szedtem, mézes tea, fokhagymás tej és alvás. Hőm nem volt, a fülem még most is fáj egy kicsit. Vennem kell egy sapit.

Légzésfigyelőt én akarok venni. Többen irtátok, h. nem volt téves risztásotok. A tesóméknak napi szinten riasztot, bnőm szerint a matrac alá kellett vna tenni, de a használati utmutatóban lepedő alá volt irva.

Én is egész éjszaka forgolódom. A kanapén persze alszom mint a bunda, csak az nem a legkényelmesebb.

Oltással kapcsoltaban ma megint a nem felé billentem, de ez naponta változo.

Én még egyáltalán nem érzem a baba mozgását, 16hetesen első babánál ez nem is meglepő.

Jóga szuper volt megint, olyan jó élőben is találkozni és csevegni kismamikkal.

Kép
silva

Cs-andi!
Köszi a táblázatot! Tök jó, hogy mindig frissíted! Kép

Örülök, hogy jobban vagy...
És gratulálok, hogy az uh-on minden rendben volt :D

Csajok Sellonnal mi lehet? Ma még nem is volt...
Remélem nincs semmi baj vele!!! :oops:

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Sziasztok!
Voltam ma dokinál.Degyed 12-től háromnegyed 3ra jutottam be. :evil:
Bunkó volt mint mindig,alig várom,hogy megszabaduljak tőle.
Alacsony lett az afp érték :( ezért elküldött genetikára.Kicsit félek bár belül azt súgja valami,hogy nincs semmi baj. :roll:
AFP 20,70ng/ml MOM érték:0,59 Azt hiszem ez 0,7től jó.

Valaki megkapta már az afp leletet :?:

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!

Nekem ez a 3. terhességem, és szerintem ebben az időben nem kell mindig érezni a baba mozgását. Még pici, a súlya nagyon alacsony, és bőven van helye úszkálni, Pörög-forog Ő, ne féljetek, csak lehet, befelé rugdos (azt egyáltalán nem lehet ilyenkor érezni), illetve akinek kicsit kipárnázottabb a hasfala és/vagy elöl fekvő a lepénye, az még nehezebben érezheti. Kb. a 20. hétig ilyen, aztán már egyre erőteljesebb lesz, a végén pedig majd szépen megkéritek, hogy ugyan, akassza már ki a pici lábacskáit a bordáitok alól, és vegye le a kis buksiját a vesétekről, mert uncsi a 10 percenkénti pisilési inger... :lol: Szóval nem pánikolni, anyucik!!!
Egyébként a kis buborékok simán lehetnek a babák, ezért nehéz megkülönböztetni az először babásoknak a bélmozgásoktól (a többedszer szülőknek is néha).

Andi,
köszönöm, hogy beletettél a táblázatba. Milyen adatok kellenek még?

Silva,
nekünk is Angelcare-ük van, nem volt téves riasztás a másfél év alatt, amíg használtuk.

Kép

Kép

Kép
lyly

Mucus,
nyugaton már nem is nézik az AFP-t, annyira el lehet téveszteni! Elég 1-2 kg-mal elmérni a kilókat. NYUGI!

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!
Voltam ma dokinál.Negyed 12-től háromnegyed 3ra jutottam be. :evil:
Bunkó volt mint mindig,alig várom,hogy megszabaduljak tőle.
Alacsony lett az afp érték :( ezért elküldött genetikára.Kicsit félek bár belül azt súgja valami,hogy nincs semmi baj. :roll:
AFP 20,70ng/ml MOM érték:0,59 Azt hiszem ez 0,7től jó.

Valaki megkapta már az afp leletet :?:

KépKép
Kép
mucus75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?