Új privát üzeneted érkezett!

Szép napot drága kismamik...
remélem mindenki jól van..

geo ezt a nem szabad simizni a pocit én is hallottam és nekem is butaságnak tűnik...
főleg azért mert nem a nap 24 órájában simizzük a pocinkat.
és ki bírja megállni hogy néha néha ne simizze meg a babáját így pocin keresztül..nem hinném én sem hogy bármi baj lenne emiatt.
hogy pontosan hány hetes kismamának kell lennie valakinek nem tudom...ezt a dokidtól kérdezd meg hogy mikortól érdemes beadni az oltást.én úgy gondoltam a 12 hét után a kicsi is erősebb és ezért döntöttem úgy hogy most adatom be hogy túl vagyunk rajta.de ez csak az én véleményem hogy mikortól érdemes kell azt tényleg az orvos mondja meg.

hát henikém szép nagy pocid volt neked is..
és lesz majd újra :D :D

jaj nanettó nem semmi ami történt veled...hát igen ilyenkor kérdem én ha a doki nem tudja mi történik velem akkor ki tudná??
még szerencse hogy van egy két értelmes orvos is.
és szerintem ha te úgy gondolod hogy fizetsz mert így érzed magad biztonságban tedd azt én is így tennék!!!
mást meg ne érdekeljen amíg nem ők fizetnek helyetted nem igaz???

hari jobbulást kívánok mihamarabb gyógyulj meg..

most megyek majd még rátok nézek...
addig is puszi
bibócska

Sziasztok lányok!

Hát én is megkaptam az oltást. Alig aludtam az éjszaka, mert egyfolytában azon agyaltam hogy beadassam-e vagy sem. Végül arra jutottam, hogy beadatom. Olyan hosszú még az idő május-júniusig, addig még ki tudja hova fajul el a helyzet. Úgyhogy délelőtt felkerekedtem, elmentem a háziorvoshoz és miután ismertette a lehetséges mellékhatásokat beadta az oltást. Lányomat jövőhéten oltatom be, és mire itt a január és megy az oviba addigra nála is kialakul a védettség. Párom is a jövőhéten megy valamelyik oltópontra és beadatja magának. Úgyhogy nálunk ez is letudva.
Egyébként a betöltött 12 - 13. héttől ajánlatos oltatni, de mindenképpen még a 2. trimeszterben.

NANETTO: Nincs azzal semmi gond, hogy fizetős dokihoz jársz. Mindenki maga dönti el, hogy ki az az orvos akiben maximálisan megbízik. Amin keresztül mentél, az nem egy leányálom, és aki e miatt elítél, az gondolojon arra, hogy ő mit cselekedne hasonló helyzetben. Épeszű ember ugyanezt tenné.

DETTI: Kitartás, hidd el minden rendben lesz. Kép
Vendég

Sziasztok!!
Csatlakoznék én is az oltottakhoz. Tegnap én is beoltattam magam mindkettővel. Nagyon megijesztettek a hírek, úgyhogy úgy gondoltam, mivel messze még a május vége, nem kockáztatok. A szezonális oltást az orvos ajánlotta, azt mondta, hogy nem tudhatom éppen melyik jön szembe. Nem tudom mikor fogok belázasodni, vagy belázasodok-e egyáltalán, majd kiderül. Egyelőre fájnak a karjaim, ennyit kibírok.
Ezzel nem akartam rábeszélni senkit, mindenki maga dönti el. Én azóta egy kicsit nyugodtabb vagyok.
Egyébként tegnap óta hivatalosan otthon is vagyok, nem megyek dolgozni, a főnököm nagyon rendes volt és kijelentette, hogy most már nem enged többet dolgozni.

Heni
Már a 15. hét, ez igen, gartulálok!!

Gratulálok neked is Geooo, nagyon aranyos a kisbabád az uh- képen :lol: . Jövő héten töltöm a 16. hetet, szóval lassan tényleg mehetnék 4d-re, a férjem eddig mind a két uh-ról lemaradt, szeretném, ha végre ő is látná :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Heni, egy kis modositast kene eszkozolni a tablaban, mert tegnap tulhaladtam a koromat, marmint a sajatomat, igy mar 38. Na de szerencsere a vegeig venebb mar nem leszek :)

gemini, de jo, hogy elokerultel! :)

luna6

Eszterxx köszi az infót! Tudtam, hogy valahol nem kell fizetni a kombi tesztért, de pontosat nem... megkérdeztem a Boglárkerék utcát, hogy van-e szűkítva az ingyenesek köre... s igen, van egy listájuk, az azon szereplő kórházak terhesgondozójába járóknak gratis. Úgy néz ki szerncsére, h én is igénybe vehetem. (legalább amit lehet, azt sikerüljön ingyenesen intézni)
Akinek még időben érdekes lehet: 13+6. napig legkésőbb (de amúgy a 11-14. hét között kell lenni) csinálják. Viszont - hogy legyen majd miért stresszelni - 85%-os biztonsággal ad eredményt. :roll:
detti_10

LUNA: NAGYON-NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!
Kép LUNÁNAK
Vendég

Nagyon koszi! :) Meg is birnam enni, kar hogy nekem nem szabad. Na persze ez nem tartott am vissza, hogy a sajat minimeretumbol ne egyek tegnap meg ma is... de nem kene :)
Inkabb eszegetem az epremet :D

luna6

Meg kell mutassam, ezek a csajos fodros pelusok valami halali edesek (mar persze nekem, lehet nem mindenkinek jon be :)) Es ugye nem is csipkes bugyesz hanem maga a pelus ilyen :)
http://www.ecologicalkids.pt/detalhes_p ... nhos%20Lilás&menu=9&sid=1&id_prod=176
(a kepek kinagyitva nem torzitanak)
itt meg a viragosak es a pottyosek, de a terepmintasak sem utolsoak :) http://www.ecologicalkids.pt/Produtos.a ... nu=9&sid=1

luna6

Isten eltessen, Luna!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

NAGYOOOON NAGYOOOOON BOLDOOOOG SZÜLINAPOOOOT LUNAAAAAAAA!!!!!!!!! :D

én is hallottam az anti-pocisimi dolgot...de nagyoooon nagy hülyeségnek tartom..... :evil:
bosszantó hogy egyesek ilyeneket találnak ki!!!!!!!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Sziasztok Lányok!

Ezer éve nem írtam már megint, úgy szégyellem magam. :oops:

Hát képzeljétek el, én is beadattam ma az oltást.
Heni, pontosan ugyanúgy jártam, mint Te, egész éjjel csak hánykolódtam a döntéssel a fejem felett, felkeltem a szokásos 4 óra előtti időpontban a szokásos hányingerre és reggel 6.45-kor már a dokinál voltam. Nagyon mérges voltam, mert ott vártam fél órát a sok köhögő ember között és kiderült, hogy nem adja be, hanem oltópontba kellett elmennem.
Szépen el is ájultam, pedig nem is izgultam, meg semmi. Még jó, hogy párom ott volt velem, mert haza sem tudtam volna vánszorogni.

Igaz, még csak holnapután töltöm be a 12. hetet, de nem akartam tovább várni, mert megőrültem attól, hogy itt lebeg a döntés a fejem felett és ebben a bizonytalanságban leledzem. Őszintén remélem, hogy soha, de soha nem jön el az a pillanat, amikor meg fogom bánni ezt az elhatározást.

Luna, nagyon boldogságos szülinapot Neked!

Geo, olyan édes a fotón a kis bébitek. Én is nem győzöm kivárni a jövő szerdát, már eszméletlenül izgulok, aggódom és kíváncsi vagyok. Remélem, minden rendben lesz.
Sajnálom, hogy nem biztos, hogy meglesz a féléved.

Nanetto, szerintem se aggódj azon, hogy mások mit szólnak, nagy ívben le vannak sza*va, ez a Te illetve a Ti döntésetek, hogy fizettek vagy sem. Magánügy. Sajnos nekem is volt alkalmam megtapasztalni, milyen, amikor az ember nem privátban jár és félvállról veszik a dolgait.

Heni, jövő héten az uh után én is feliratkozom a listára. Tulajdonképpen el sem hiszem, hogy lassan vége a kritikus időszaknak és az iszonyat mennyiségű gyógyszereim száma is drasztikusan csökkenni fog. Nagyon vártam már. Két hét és alig marad valami szednivaló. Jajjjj, de szupeeeer!

Eszter, Detti, tök jó, hogy tudtok menni ingyenesen kombináltra.

Képzeljétek, a dokim februártól elmegy a kórházból, :cry: így nagy sajnálatomra orvost kell váltanom. Jövő héten még hozzá megyek, aztán megkérdezem a lehetőségekről. Nem voltam túl boldog tőle.

Bibó, Nálad mi újság, hogy a múlkor megint úgy rádijesztettek?
Sajnos nálam is valószínű rossz helyen tapadt meg a kis drága, azért barnázom folyton és ezért kell továbbra is nyugton lennem. Hát ez sem dobott fel, úgy magam mögött hagynám már a kellemetlenségeket, az aggódnivalókat.

Aludni továbbra sem tudok csak 4, max. 5 órákat, hajnalban még mindig nagyon hányingerem van (hányás nincs), ezért a pajzsmirigyes bogyómat beveszem rögtön és alig bírom kivárni a fél órát, hogy ehessek valamit, azaz fél 5 tájékán már túlvagyok az első kaján. Szörnyűűű. :D
Összességében jól vagyok, a ruháim még jók rám, de a hasam azért elindult a növekedés irányába azt hiszem.

Igyekszem most már sűrűbben jönni, vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
***csilla***

Én meg tudjátok mit kívántam meg a napokban, Lányok?

Kürtőskalácsot! Azt az igazán fini fajtát. Megnyílt nálunk is a karácsonyi bazársor a városban, de basszus 900 forint egy olyan igazi, amit én szeretek. Hát ennyit biztosan nem tudok kiadni érte. Még a fele oké lenne, de majd' egy ezres!? :?

Valaki csinált már esetleg házilag? Valami bevált receptetek nincsen véletlenül?
***csilla***

csilla!
hogyhogy nem oltott be a dokid? mikor neki kötelessége :evil:
az oltóközpontban engem meg csak pénzért akartak beoltani, ezért mentem a körzetihez. Én is aggódtam az oltásom miatt, de bízom benne, hogy azért nem mernének ennyire a terhesnőkkel packázni a témában.
engem ami még meg győzőt, hogy a nőgyógy. szakmai koll. elnökét Tóth Zoltánt ismerem/ látásból(ő is debreceni)/és ő megbízható doki(barátnőm nála szült), ő is kifejezetten ajánlotta az oltást.
Szóval nyugi :)

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Csilla: nekem van kürtős kalács receptem, eredeti, Erdélyből, de meg kell keresnem, onnan van a sütőnk is, ahhoz adták. Viszont nem olyan szabadtéri sütő ez, hanem 4 kis kalácssütő van, hozzá egy edény, abba kell tenni az olajat és forgatni a 4 rudat, azaz egyszerre kettő fér bele, addig a másik kettőre tekerni a tésztát, hát, eddig egyszer sütöttem, de nekem úgy tűnt, nem lett az az eredeti ízű. Ez lehet, h az én hibám. Amint megtalálom a cetlit, ígérem bepötyögöm Neked a receptet, csak nehogy késő legyen (pl. addigra már ne kívánd ;) )
Én amúgy minden este citromot kívánok, így citromos vizet iszom, utána pedig a citrom rostjait is kieszegetem a héjából... édeset szinte sosem kívánnék, sós dolgokat, és kb. 2 hete naponta a paradicsomot, na, azt igen.
Detti (11+5)
detti_10

Zsuzsa, hát én is bazira meglepődtem, és baromi pipa lettem, de nem csináltam jelenetet, elmentem az ÁNTSZ-be és ingyen beadták, nagyon-nagyon kedvesek voltak.

Aggódom, ahogy Ti is és szerintem minden kismami, aki beadatta, hogy helyesen cselekedtünk-e. Hát őszintén remélem, hogy semmi baj nem lesz.
És azt is remélem, hogy nem voltam korai, de nem akartam már tovább várni. Gondolom, nem ezen a két napon múlik.

Kép

Kép
***csilla***

Detti, köszike.
De nekem sajna nincs ilyen ketyerém hozzá, max. sodrófára tudnám feltekerni.

Hát nálam a pattogatott kukorica és a narancs a nyerő. :D :D :D

Kép

Kép
***csilla***

Luna megnéztem a pelusokat, juj, iszonyat édesek, tényleg! :) Ellenben, ha jól értem, ezek sima vízi pelusok, azaz egy használat után kuka? Mert úgy meg jó húzós az átlag 5000.-Ft-os/db ára. Vagy valamit félreértettem? :shock:
detti_10

Detti, nem nem uszopelusok!! Ezek rendes pelenkak, textilmoshatoak. Elvileg akar 3 gyereket is kiszolgalhatnak, de egyet mindenkeppen :)Ezzel az eldobhatos teljes hasznalatat ki lehet valtani. Elsore komolyabb befektetes de menet kozben megterul, es nem kornyezetszennyezo.... es nalam nem utolsosorban szempont, hogy irto vaganyak!! :D

luna6

Gem,
akkor elküldhetnéd a számát, nevét, meg hogy hol dolgozik :)

azt a mindeniiiit!!!
most nézem mekkora pörgés volt a fórumon :lol:

visszatérve a hassimizésre.. az illető azzal magyarázta ezt, hogy eddig 5ször volt már vetélése, és veszélyeztetett terhes, és ezt a dokija mondta... hát, akkor higyje csak el. ez van :D

jajj de jó, hogy már ilyen sokan oltattatok!! én már utálok emberek közé menni, mindegyik göthős, és bacitenyészet :? :) kedden hívom a dokimat, és ha minden jól megy szerdán, vagy csütörtökön én is átesek a szuri :lol:

Luna,
nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!! :P
ezek a pelusok nagyon jók!! de lehet ilyet kapni Magyarországon? :roll:

Jajj lányok azt álmodtam, hogy kutyát szültem... :shock: :shock:

Csilla,
szorítok, hogy minden rendben legyen, biztosan nem lesz gond :lol: :wink:

Hmm, Detti,
most én is megkívántam a citromos vizet :D

hú, lefeküdtem du aludni, mert úgyéreztem közelít megint egy migrén.. már vagy egy órája fenn vagyok, de még mindig alig bírok magamhoz térni :D
Vendég

Lehet kapni ilyeneket bizony. Azt nem mondom, hogy pont ezeket konkretan, de moshato pelusok vannak bizony. Na meg sokan akik ott hasznaljak kintrol rendelik meg. Multkor idelinkeltem a szakoldalt szaktopicokkal, ott lehet utananezni, hogy mit hol mennyiert:
http://www.mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=5

es az alapok teljesen kezdoknek a legkonyebben talan itt olvashatoak:
http://moshatopelus.blogspot.com/

luna6

Cukkoljatok csak, hogy ti mind beadattátok! :twisted:
Holnap engem is beoltanak ám!! :lol: Felhívtam a szülésznő barátnőmet és azt mondta holnap este átjön és beadja, ha hozok oltószert. A cégnél meg úgyis azt mondták a múltkor, hogy ők nem adják be, odaadják a cuccot és csináljak vele amit tudok. Hát most holnap elkérem, hűtőtáskában hazahozom és én is be leszek oltva. Még azért holnap megkérdezem a nőgyogyit, hogy szerinte mi a legrosszabb, ami történhet, de igazából én nem értem, hogy ha ez "halott" vírus, akkor mit tud okozni, ha kicsit fáj a torkom. Na mindegy, holnapra okosabb leszek, vagy betegebb???? :shock:
Azért még persze holnap megnézem miket írnak akik ma lettek beoltva :roll:

Luna, Nagyon Boldog Születésnapot!!! A pelusok tényleg nagyon jók!

Talinn, jó főnököd van! Bár én sem panaszkodom, mert végül is nem kötelezett rá, hogy dolgozzak, csak megkért. Úgy volt, hogy januártól maradok itthon, de valahogy mostanában kezd tele lenni mindenem a melóval, úgyhogy lehet, hogy hétfőtől itthon maradok. Még holnapig eldöntöm. Max. ha nagyon sok a munka, bemegyek egy-két napra. De ez a mindennapos bejárás már kicsit sok. Főleg a reggeli felkelés. Éjszaka rosszul alszom, reggel meg mire végre sikerülne elaludni már indulhatok is.

Kép
Kép
hari

És ha minden igaz, akkor egy pocakos kép rólunk :lol: Kép
13+1

Kép
Kép
hari

Hari, neked is egész klassz kis pocid van már :D
hát én azt hittem, hogy nekem is van, de amint kevesebbet eszek, rögtön le is megy. szóval még semmi :P :)
Vendég

Azta Hari, jó nagy pocód van!
Nyugi Geo! Szombaton Apu is leszólt, hogy mi van leány, nagyon le vagy passzolva... :) és tényleg, mivel sokszor reggel nem tudok enni, nincs étvágyam, így ha nem eszek, akkor tök vékony vagyok... de ha eszem... akkor van ám pocak.

Nekem ma fáj a hasam, már bevettem két mgb6-ot, de még semmi :(

A beoltással az a bajom, hogy én a dokihoz csak 12+6 osan megyek, és beszélni akarok erről vele, az meg így már jó soká van... :(
De végülis 13 hetesen mehetek szurira, így 15 hetes koromra lesz kb védettségem is, az kb karácsony.

Jaj csajok nyugtassatok meg, most olyan para van rajtam, napok óta azt érzem, hogy a 12 hetesen valami rossz hírt fogok kapni... bár most hogy kimondtam, már nem is gondolom így. de van egy olyan érzésem, hogy lány lapul a fiókban - bár ezt az előzőnél is benéztem :) + a tüneteim is ugyan azok, mint az előzőnél.

Jaj, két szememnek a gyereken kell lenni, az előbb a ropit az orrába dugdosta!
Megyek is!

Luna! Isten éltessen!

Ja 4d-s: ha csak 1 et akarsz akkor a 20-25 között érdemes csinálni.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Huhh rég írtam, de folyamatosan olvastalak benneteket.
Amihez talán hozzászólnék, az pl.
Luna: Nagyon boldog szülinapot kívánok én is!
Pocaksimi: Én azt hallottam hogy a túlzott ismétlem túlzott hassimogatás méhösszehúzódást okozhat, de ez nem arra vonatkozik, hogy a szeretet reflexéből megsimogatod a pocid.
Én is úgy döntöttem hogy beoltatom magam, már már bosszant hogy nem vagyok 12 hetes. A kisfiamat is boltatom és a párom is beadatja. Annyira féltem tőle, de most már attól jobban hogy elkapjuk. Kicsit féltem a Barnust, de inkább ápolom lázzal egy hétig, mint hogy az intenzíven kössünk ki.
Zsuzsi nem értem mi az hogy nem oltott be? Azt hallottam ,hogy ha beteg vagy akár csak egy kicsit is (nátha, lábujjfájás stb.) akkor nem adják be, de ő mivel indokolta? Kicsi a terhesség vagy mi? (lehet írtad már, de nem láttam...)
Édesek a pocik amiket felraktatok. Nekem alapból volt pocim és most nem tudom, hogy a már jelentkező hízástól nő vagy a kincsemtől odabent...:S Az tény hogy már nagyon kényelmetlenek a nadrágaim, kismamanadrágot hordok.

Na most kicsit magamról...
Nincs semmi barnázást, viszont hogy is mondjam bő váladék van, nem tudom hogy ez pontosan mit jelent elvileg normális...A hasam még görcsölget, de már felkelek, nem bírom az örökös fekvést, de még így is jóval többet pihenek mint szoktam. Nem rég írtam ,hogy egy egy szál cigi be becsúszik, na mikor megtörtént a majdnem baj, szóltam a kórházból a páromnak hogy az összeset tüntesse el látni sem akarom. Azóta nem is gyújtok rá és őszintén szólva nem is hiányzik. Kár hogy egy ilyennek kellett történnie ehhez. :(
Van egy másik furcsa jelenség, amin már nevetek. Néha az alhasamban olyan mint ha mozogna a baba, persze ez lehetetlen, biztos valami bélmozgás, de olyan fura még is. :D (de legalább elhiteti velem hogy minden rendben)
Képzeljétek a kórházban sokkal "idősebb" kismamik (31-től 34-ig hét) Babazenét hallgattak a pocaklakójukkal és csak úgy dudorodtak a pocakok. Letöltöttük és tök érdekes zenék vannak rajta. Nekünk értelmetlennek tűnik, de állítólag nagyon jót tesz a babának odabent...Ahogy láttam lehet benne valami :) Ti hallottatok erről? Amint hall a baba tuti hallgatom majd vele.

Na jó több nem jut most az eszembe...

További szép estét kívánok!

Kép
Kép
handy26

handy! engem beoltottak, :) szerintem félreolvashattad, Csillát nem akarta a dokija beoltani
pocak képet én azért nem rakok fel, mert már 8hónaposnak nézek ki :oops:
jó éjt mindenkinek: zs

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

HARI: Nagyon cuki pocakod van! Akkor holnap te is túl leszel az oltáson? Lányod már be van oltva? Én a jövőhéten viszem oltatni, remélem ő is olyan jól fogja bírni, mint én. Mármint, hogy nem lesz semmi komolyabb mellékhatása. Én eddig jól vagyok. A fejem picit megfájdult estére, de nem tudom, hogy ez az oltás miatt van-e, vagy csak úgy elkezdett fájni. Mondjuk nem vagyok egy fejfájós, de azért néha nálam is jelentkezik.

CSILLA: Érdekes, hogy oltópontra küldtek... én meg épp az ellnkezőjét hallottam, hogy ingyenest csak háziorvos adhat. Először én is oltópontra akartam menni, de miután ott csak pénzért oltanak, így a háziorvosnál kötöttem ki.

KONKRI: No para! Minden oké lesz az uh-n. Ne aggódj!

HANDY: Én is féltem az oltástól, de mint ahogy te is írtad én is azt mondtam, hogy inkább az oltás, mint a kórház...akár én, akár a lányom, ill. párom. Igaz, hogy itthon vagyok, de boltba, piacra, szinte minden nap járunk. Olyan szinten be voltam tojva a vírustól, hogy már szinte nagy ívben kerültem az embereket. Ha sorba kellett állnom, akkor tisztes távolságból sorakoztam, inkább picit kilógva a sorból, mert egyfolytában az járt az agyamban, hogy mi van ha az előttem vagy mögöttem álló fertőzött ember? Ezért döntöttem az oltás mellett, mert ez így nem mehet tovább még 5 hónapon keresztül.
Most, hogy megkaptam, már nem parázok annyira, (igaz még 2 hétig nagyon kell vigyázni). És remélem, jó döntést hoztunk mindannyian.

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

képzeljétek hívtam ma a gyerekorvost, mert szerettem volna beoltatni Zsuzsit, és azt mondta, hogy 3 alatt nem ajánlott, és csak akkor oltja be ha aláírok 1 nyilatkozatot, hogy saját felelősségre oltattam be. megijesztett.
nektek is kértek ilyet a gyerekdokik? (már aki beoltatta már a gyermeket?)
zs

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

jó reggelt kismamik....
remélem mindenki jól van..

én azt mondom csajok hogy jól tettük hogy beoltattuk magunkat.én most úgy érzem helyesen cselekedtem.persze még várnom kell a védettség kialakulására(12 nap)de inkább ez mint hogy veszélybe kerüljek és álltalam a baba...
a média is nagyon felfújja a dolgokat beszéltük is tegnap az urammal hogy most aztán van min gondolkozniuk a kismamáknak nem irígylem magunkat....
és én is bízom benne nem lesz mellékhatása a babára a vakcinának..de most valahogy nyugodtabb vagyok.

lunám utólag én is kívánok nagyon sok boldog szülinapot neked...cupp-cupp..

szia csillám örülök hogy jól vagy..de neked is nagyon kell vigyáznod magadra...
két uh.-om volt mindkettőn azt írták jó helyen van megtapadva a méhlepény és erősen is.
én jól vagyok nagyon sokat pihenek és várom a vv.eredményeket meg majd a kontrollt a dokinőmnél.. ha mindkettő megvan akkor kell mennem a nőgyógyászomhoz és ő ennek függvényében dönt majd a további sorsomról...remélem még azért nem kell korházba feküdnöm...de ez majd kb:2 hét múlva kiderül..

harikám nagyon szép a pocikád...nekem kicsit nagyobbnak tűnik a korhoz de gondolom mindenki más alkat és másképp nő az a poci...
szép és jól látszik hogy babát vársz...lassan nekem is annyira fog látszani hogy akik még nem tudnak róla látni fogják és kiderül mindenki számára. :D :D

handy én is hallottam róla hogy zenét hallgattatnak a babákkal a pociban...mert megnyugtató számukra meg fejlesztőnek is mondják..
örülök hogy le tudtad tenni a cigit!!

a sok poci simi mivel meleg az ember keze így vérbőséget okozhat ami a vetélést...de mint ahogy tegnap írtam normál esetben nem a nap 24 órájában simogatja az ember a hasát..az a pár alkalom meg megnyugtató és jól esik nekem legalább is.

nos egyenlőre ennyi drágáim mi jól vagyunk sok pihi nyugalom tegnap este feszülgetés így kicsit megnyugodtam hogy Lali-baba jól van odabenn...
még rátok nézek addig is pusz
bibócska

Hari, de cuki a pocakod. Látszik, hogy jó vékony vagy, biztos azért látszik ilyen szépen.
Nekem sajna a gyomrommal együtt nő :? és így nem olyan aranyos, igazi kismamis a pocak, de remélem, ez még változik.

Geo, migréned hogy van?

Heni, képzeld, nekem is egész tegnap fájt a fejem, alig bírtam tőle elaludni, pedig nem az az iszonyat erős fájdalom volt, hanem inkább ilyen tompa, de nagyon folyamatos. Még éjjel is ahányszor felkeltem (nem vagyok jó alvó) mindig éreztem. Szerencsére most nem.
Meg a vállamat érzem jócskán, bár már jobb, mint tegnap.

Konkri, a rossz hír alatt azt érted, hogy kislány lesz a bébi? :) De ezt a 12. héten még úgysem tudják biztosra megmondani, nem?
Én meg reménykedem, hogy megmondják, hogy fiúcska, mert látszani fog, aminek látszódnia kell. :D Olyan kíváncsi vagyok, hogy ki érkezik hozzánk.

Handy, folyásom nekem is van, most éppen fehér és nem barna, én is ennek örülök. :lol: Meg hát azt mondják, a terhesség előrehaladtával egyre több lesz, szóval remélem, ez tényleg normális így.
A babazene tényleg jó dolog, bár a mi fülünknek sokszor elég érdekes.
Ügyi vagy a cigivel!

Bibó, köszi a választ, reméljük, nem lesz belőle kórház.
Remélem én is, hogy jó döntést hoztunk az oltással, de bevallom, tegnap este bömbiztem egy sort, hogy most vajon jól cselekedtem-e. Meg hogy nem kapkodtam-e el. Holnap töltöm a 12. hetet, de most már azt mondják többen is, lehet az 1. trimeszterben is. Én azért akkor még kevésbé lennék megnyugodva, és remélem, hogy ez a 11 hét és 5 nap nem befolyásol semmit.

Lányok, ahogy közeledik, úgy félek egyre jobban a jövő heti uh-tól. Ez ugye normális jelenség?

Szép napot Nektek!

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok,

Zsuzsa36, minden oltáshoz kérnek nyilatkozatot, ha felnőtt, ha gyerek. A nélkül nem oltanak senkit. Aláírod, hogy csak saját felelősséged, mindenről tájékoztattak, nem nyújt 100% védettséget.........

Nekem ma meglett a kombinált teszt eredménye, down 1:11.000-hez, edwards kór kevesebb, mint 1:50.000-hez

asszem én kihagyom a magzatvízvételt....

Kép

KépKép
eszterxx

Csilla, én úgy izgultam a uh előtt, hogy majdnem hánytam, szóval szerintem normális dolog, de nem lesz semmi gond ne félj!
eszterxx: ha a doki látta uh-n az orrcsontot stb , meg azt mondta minden rendben akkor szerintem tényleg felesleges az amnio, más: te beoltattad a kisfiad?
zs

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Zsuzsa, akkor megnyugodtam, hogy normális érzés. 8) Szerintem én sem fogok tudni magamról, majd fel sem fogom, hogy mit mond a doki, előre tudom, akkora lesz az izgalmam.

Eszter, bár nem értek hozzá, de szupernek tűnnek ezek az arányok.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla,
csak azért izgulsz, mert mindent rendben akarsz tudni, és ez sztem normális :wink:
nem lesz semmi gond :)
ma már egész jól vagyok, asszem most megint következik egy pár migrén nélküli nap, nade remélem nem épp most szóltam el :P

Én ma reggel voltam vérvételen, meg vizeletet adtam le :oops:
hétfőn kell telefonálnom, és kinyomtatják az eredményt.

Beszéltem a védőnővel is, azt mondta, mindegy h hova vagyok bejelentve, csak akkor menjek hozzá, ha tényleg abban a körzetben lakunk.. erre mondtam, hogy hát jelenleg nem, mert felújítás alatt van a lakásunk, de áprilisban beköltözünk. erre mondta hogy ja, akkor visszajönnek? mondtam hogy igen, és hétfő reggel 8ra meg is beszéltünk egy randevút. mi történik a védőnőnél az első alkalommal? :roll:

mindenkinek szép napot! :P
Vendég

Konkri ehhez nem tudok semmi nyugtatót írni, hogy biztosan nem lesz semmi baj, mert én is tiszta para vagyok már, ahogy közeledik az UH. De remélem, hogy valóban nem lesz semmi baj egyikünknél sem, és egy időre jól megnyugszunk. :-)
detti_10

Luna hát mosható pelus?! Hű, ez akkor egészen máás..... nagyon érdekes, meg is nézem a linkeket amiket küldtél!
detti_10

Szep napot! (naposabbat mint nekem :D)
Detti, igen, ezek moshatoak mint anyaink idejeben a tetrapelusok, csak hat ugye azota nem allt meg a vilag, ez is fejlodott am es nem visszafele :) Van ebbol is azer 3 fele valtozat, kinek mi fexik jobban... van ami ugy mukodik mint az eldobhatok, vagyis egyben van az egesz, csak ra kell adni a gyerekre es kesz. Van amelyik meg 'toltogetos' es lehet vele tobbet varialni :) Szoval van minden mi szem-szajnak ingere :)

Nagyon koszi a koszonteseket megegyszer mindenkinek! :)

ha mar igy linkelgettem nektek, mutatok edibedi furdos bebit is :) (na nekem ez a masik vagyam a pelus mellett, hogy vegre ilyen legyen. es hat felettebb helytakarekos modszer is)
http://www.inutero.pt/banheira_shantala/

luna6

Luna, basszus, ez nagyon állat és hogy élvezik a babák. :D
Magyarul vajon hogy fordíthajták vagy hogyan lehetne rákeresni? Létezhet egyáltalán nálunk is ilyen? Látott már valaki?

Kép

Kép
***csilla***

Óóó, van itthon is. De nagyon húzós az ára sajnos.

Akit érdekel:

http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=AVT090

http://babygoody.blogspot.com/2009/07/s ... mteli.html

Kép

Kép
***csilla***

Van odahaza is, latom talaltal is, en a Tummy Tub.ot lattam otthon, de annyira nem talaltam huzosnak. (es szokott lenni teszveszen hasznaltan is) aha latom a shantala arat, keress ra a Tummyra szerintem az olyan 5000 korul van ujjonnan.
Allitolag nagyon jo hasfajos babaknak, meg mert mivel kicsi a ter es korbeolelve erzik magukat, allitolag olyan mintha a pocakban lennenek es ettol olyan relax nekik :)

jahh, szerintem furdeto vodornek hivjak ezt magyarul :) de a marka amit otthon en lattam az tuti a TummyTub

luna6

ez nagyo klassz ez a fürdető vödör :D nemrég tudtam meg, hogy az egyik ismerősömék vödörben fürdeik a babájukat, nagyjából a Luna által leírt okok miatt, csak azt nem tudtam, hogy erre konkrétan van egy specko alkalmatosság. nekem tetszik :P
Vendég

http://www.pocakfurdo.hu/ ez a magyar oldala a tummy tub-nak, én is hallottam róla, csak amivel gondban vagyok, hogy kezdő anyuka nem tudom, mennyire bátor ezzel az eszközzel... szóval, hogy merném-e a kis nyakánál fogni, nem is tudom, de szuper, tényleg, el van téve a kedvenceim közé, megfontolandóként!

Geoo első alkalommal a védőnő: éppen most jöttem meg tőle :), szóval tudom mondani Neked: kérdezget, felvesz néhány személyes adatot / kér a terhességről vmilyen igazolást / kitölti a kiskönyvet / kapsz ingyen csomagot, benne újság, és 2 termékminta / nekem mért súlyt, vérnyomást, vizeletet nézett. Jó egy hónap múlva kell ismét menni.
Jah, és nekem fehér a kiskönyvem, és "várandós" van rajta, nem "terhes" - én ezt még nem tudtam, h ennyit fejlődött a világ. ;)
detti_10

Sziasztok!

Nagyon szuper ez a pocakfürdő. Ilyenről még nem is hallottam. Mindig tanul az ember valami újat. A mosható pelus is nagyon jó dolog, szerintem. Boginál kaptunk néhány régebbi fajta ún. tetrapelenkát, nos én az első időkben bizony mostam a pelusokat rendesen. De mivel használtak voltak, így szépen fokozatosan szétmentek, és utána már eldobhatót vettünk. De ez modern kivitel, ez nagyon cuki.

DETTI
Szerintem ezt a fürdetési módot is meg lehet szokni, ugyanúgy mint a hagyományos kádban fürdetést. Tulajdonképpen mindkettőnél meg kell tanulni, hogyan emelheted, tarthatod biztonságosan a gyerkőcöt. A kádban is egy kézzel tartod, míg a másikkal mosod a buksiját és a testét. Igaz nem a nyakánál fogva, hanem a nyaka alatt átnyúlva a karját fogod, de szerintem ez a fogási mód alkalmazható a "vödrös" fürdetésnél is. Ki kell próbálni és akkor jövünk rá, hogy hogyan a legbiztonságosabb a picurnak.
Vendég

Heni, pont ezt mondtam volna en is a furdetesi technikara :) Emlekeim szerint elso gyerek babakadas furdetese is eleg sok fejtorest es aggodalmat szokott okozni kezdo szuloknel... olyat is tudok, ahol apuka minden gond nelkul csinalta de anyuka honapokig megprobalni semmerte, mert leejti, kicsuszik es egyeb ilyen felelmei voltak. Aztan van aki vesz a vizbe ilyen dolt szogu merev fektetos izet, hogy ne kelljen fognia a gyereket, hat van akinek meg az valik be. Nekem nem volt gondom, de nalunk mindig volt kisgyerek a csaladban, szoval nem volt teljesen ujdonsag mikor az enyim elso szuletett :)
Itt kell megemlitenem azt a 'sokkolo' latvanyt is, amit eloszor szulo anyukaknak tud okozni az egyes ujszulott osztalyokon a noverkek altal alkalmazott (amugy teljesen biztonsagos es begyakorlott) furdetesi modszere, mikor egy tenyerukbe hasrafektetik a bebit es belogatjak szo szerint a csungo gyereket a vizcsap ala :d Ez csak elsore es csak ranezesre ijeszto szerintem, de emlekszem, hogy en is hogy meglepodtem rajta :) Es pikk-pakk szelsebesen mar kesz is vannak vele :)

luna6

Csajok, még az jutott eszembe, hogy ebben a kis vödröcskében hogyan lehet megmosni a baba haját/fejét? :o
Nem nagyon van elég hely hozzá, nem?

Kép

Kép
***csilla***

A videon csinalja az egyik anyuka, bar teny, hogy nem surolja meg samponozza (en azt nem is tettem soha rendszeresen), de kendovel mosta :)
(egyebkent nem minden orszagban elterjed a mindennapos babafurdetes sem am. hogy itt nalunk hogy van azt nem tudom, de a teljes gyerekcsutakolas francia babaknak ha jol emlekszem heti egy alkalommal ajanlott... de lehet rosszul emlekszem, de tuti nem minden nap)

luna6

Sziasztok!

Nem vagyok az a minden-napos látogató, de néha megjelenek. :D

Luna! Boldog szülinapot, utólag is!

Lányok, nyugodjatok meg!!!! A legtöbb, amit tehettek az oltás. Én nagyon irigykedem rátok, hogy már beadathattátok az oltást!!!! Én nagyon szeretném már, de még van 10 napom a 12. hétig!!! Hétfőn beoltatom a fiamat is, nem érdekelnek a kockázatok sem már! Olyan pánikhangulat van a várandós ismerőseim körében, hogy én már éjjel is órákat rettegek,hogy ugye, kibírom vhogy ezt a 10 napot már.
Amúgy, egyszerre beadják mindkét influenzát, vagy csak a H1N1-et?
Ráadásul megfájdult a torkom egy kicsit, így Hari nyomdokaiba lépek, eddig köhögtem, most a torkom a fáj! Gargalizálok, Negro-t eszem és mézet, mézzel.... Tudom, ez nem influ, de azért rémisztő ez is! óránként mérem a hőmet... szinte már paranoiás vagyok a férjem szerint. :(

Jövő héten megyek a nőgyógyimhoz, megbeszélni minden továbbit,már azért várom az Uh-t, én is.
Képzeljétek egy-kétszer begörcsöl a hasam! Fogalmam sincs mi ez, a fiammal ilyen sosem volt a 9 hónap alatt! Egysezr csak egy rossz mozdulat fekvéskor...és azt érzem,mintha berántaná a görcs a hasam,aztán gyorsan el is múlik. Kb. 4-5 ilyen volt eddig, de engem jól beijesztett! Van ilyen másnak is? :roll:

Kitartás mindenkinek, majdcsak vége lesz a télnek!
:)

Kép
Kép
mézvirág

Luna, tök jó, hogy ezt írod, mert én őszintén szólva nem mertem megkérdezni, hogy mindennap kell-e fürdetni egy mondjuk 3 hetes babát? Hát szegénykém csak alszik és fekszik, akkor biztos nem büdi vagy koszos, ha mondjuk kétnaponta van megfürdetve, akkor az nem gáz, ugye? Félek, hogy igénytelennek tartanak. Bár mások véleménye meg igazán nem érdekel.
Annyira nagyon megtetszett amúgy ez a kis vödörke. Tisztára szerelmes lettem belé és a videón is olyan jókat nevettem.

Mézvirág, jaj, annyira megértelek, tudom, milyen kivárni az utolsó napokat. Látod, én sem bírtam várni, a betöltött 12 hét előtt 2 nappal elmentem, kész, passz.
Ha ez vigasztal, nekem a hasam nagyon-nagyon sokszor furán viselkedik. Mivel nincs összehasonlítási alapom, nem tudom, hogy ezt minek lehet nevezni, de szerintem ezt hívják görcsnek. Olyan furcsán bököd és szúrkál és nem jó olyankor sem fekve, sem hason, sem háton, sem ülve, sehogy, aztán jobb esetben egy idő után elmúlik. De nekem ilyen mindennapos jelleggel (pont az előbb volt), akár napi többször is van.
Pedig nyomatom a magnéziumot is.

Kép

Kép
***csilla***

csilla!! mivel ugye nekem gyakorlati tapasztalatom nincsen de remlett, hogy olvastam a hajmosasrol is, eloastam azt a topikto, jelentemmegvan :)
http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=1823
na itt vannak gyakorlott vodorhasznaloi hozzaszolasok (nekem ugye max csak elkepzeleseim lehetnek. arra nem volt elkepzelesem, hogy a kis furdoszobankba, ahol csak egy meterszer meteres zuhanyfulke van meg nemi hely mellette meg egy fonek, hogy a fenebe lehet bevarazsolni kadat :) nekem ezt a dilemmat ez megoldhatja... persze oke, tudom lehet szobaban is furdetni meg van egy brutal nagy furdoszobank is, csakhogy nekunk eddig futesunk nem volt es 12-15 fokos lakasban ezert az sem opcio :D tiszta oskor, igaz? :D)

mez, nyugi! ha majdnem 11 hetet mar vegigcsinaltal, mar csak masfel het es minden oke lesz! Nekem is kb annyi van hatra, ezt mar fel labon is ki kell/lehet birni :)
megfazasodra jo meg a hagymatea is (illetve az a kohogesre, ha van) meg a fokhagyma! Ha birod es szereted nyersen, akkor felszeleteled, hagyod alnni 15 percet es utana megeszegeted (vagy le is nyelheted mint egy gyogyszert, ha tudod) vagy lehet puresiteni es mondjuk piritosra kenni. De ha nyersennem, akkor akarmilyen levesbe belefozol egybe gerezdeket, utana kiveszed ha puha es szinten piritosra felkened, mint a vajat. (enyem pures nyers most keszult el, megyek is piritost csinalni hozza :))

luna6

csilla, en az elsot meg suroltam es aztattam naponta :D aztan a masodikat meg mar nem, mert egyedul voltam a ket gyerekkel es ugy volt kenyelmesebb, hogy amig nagyon bebi volt addig ha kimaradt furdes, na bumm kimaradt. Ossze nemkoszoljak magukat, ami viszont elofordul az a bukas, es hat az tud menni a fulukbe, nyakukba, de ezeket a reszeket pelenkazasnal nedves textilkendovel konnyen meg lehet tisztogatni a teljes beaztatas nelkul is :) (ha meg nem mondod senkinek, hogy nem suroltad a bebit fenyesre minden nap, ugysem tudja senki :D)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?