üdv
engem anyu ma oltott be. ügyeletes nővér, szóval sok felnőtt és gyerekorvossal van kapcsolatban.
sokáig ő is hezitált, mert csak a hírverés volt az oltás körül, de az orvosakat sem tájékoztatták megfelelően (vagy legalábbis, a média előbb kezdte a "pánikkeltést").
azóta a családomnak be lett adva, anyu, apu, öcsém, nővérem, sógor (több, mint két hete, semmi mellékhatás) plusz a két kisgyerkőc - 3 és fél és másfél évesek - is megkapták.
és igaz, hogy a méhlepény védi a babát, bár az első 3 hónapban nem javasolják az oltást. mármint a terhesség első harmadában.
bár valamilyen szintű védettséget is kap a baba így.
ami miatt ment a para többek között, hogy higanytartalom is van az oltásban, de olyan kis mértékben, hogy azt két nap alatt kipisili az ember.
én őszintén szólva nem akartam beadatni, de mivel sajna nincs autónk, kénytelen vagyok bkv-zni, így egy csomó emberrel x ideig összezárva egy légtérben tartózkodni. és ugye télvíz idején az ablakok rendszerint zárva vannak.
a párom még jobban nem akarta beadatni, viszont mivel én nemsokára szülök, ő viszont jár ugyanúgy majd dolgozni (bkv, sok ember stb stb) így anyu neki is beadta.
nekem egyáltalán nem fájt, és a karom sem fáj.
természetesen senkit sem akarok rábeszélni, én tökéletesen megértem azokat is, akik nem akarják ezt az egészet.
tulli: sajnálom nagyon, de örülök, hogy pozitívan fogod fel.